Vidlákovská komunální politika

Autor
Štítky

Včera jsem svým článkem způsobil nečekaně  zajímavou diskusi o komunální politice, takže bych se pokusil celou situaci rozebrat více do hloubky. Uvedu příklad na našem Vidlákově:  

Do Vidlákova jsem se přistěhoval v roce 2012 a před komunálními volbami 2013 jsem se nechal "zaangažovat". Bylo to tak... V práci ke mně přišel kolega, kterého jsem si velmi vážil, protože ačkoliv byl vedoucím, žádná práce mu nebyla těžká ani špinavá. Měl u své party podřízených respekt, nežvanil v moderních manažerských termínech a byl absolutně spolehlivý. Když mi popsal, jak to ve vidlákovské ČSSD chodí, nechal jsem se napsat na kandidátku. Na nevolitelné sedmé místo. 

Vidlákov je město o třech tisících obyvatel. K volbám přijde zhruba 1500 lidí, takže po odečtení dětí to je docela slušná účast. V posledních dvaceti letech kandiduje pravidelně  šest až sedm hnutí, uskupení, stran a partají. V roce 2013 kandidovalo pět uskupení s prakticky stejným jménem "...někdo za Vidlákov". Soukromníci za Vidlákov, Nezávislí za Vidlákov, Nová perspektiva pro Vidlákov, Vidlákov znovu, Vidlákov navždy a...  ČSSD. 

Od roku 98 vypadají volební výsledky prakticky stejně. Dvě třetiny hlasů získá Vidlákov znovu, Vidlákov navždy a ČSSD. Zbytek ti ostatní. Ostatně Vidlákov znovu je pohrobek kandidátky KSČM a Vidlákov navždy je pohrobek ODS. Jeden lídr se vždycky stal starostou, druhý místostarostou a třetí šéfem správy majetku města.

Vždycky dvě uskupení udělaly koalici proti třetímu, tu a tam si přibrali některého dalšího zastupitele od malých uskupení, čímž je zpravidla rozvrátili. Po dalších volbách se síly přeorganizovaly zase jinak, ale stačí přehodit názvy a je to pokaždé stejné.  

Ostatně ve třítisícovém městečku není žádný med dělat komunální politiku. Všichni se znají a obcí probíhají "zaručené informace" jak si starosta nakradl, místostarosta nakradl, správa majetku města si nakradla, radní si nakradli a zastupitelé jsou jedna velká pakáž. Je úplně jedno, co uděláte, stejně se to vždycky někomu nelíbí. Všem se vyhovět nedá, všechny silnice se naráz opravit nedají, na místní zámek se těžko shánějí peníze a letní koupaliště je už deset let arénou pro vyjadřování vzájemných antipatií.

Každé volby se najde někdo, kdo "se už na ten bordel nemůže dívat", udělá si kandidátku a získá tu jedno, tu dvě zastupitelská místa. Po prvním zasedání podá celou řadu trestních oznámení na neznámého pachatele (starostu a místostarostu) za všechny domělé i skutečné hříchy, pořádně si znepřátelí ty radní, kteří tam už sedí déle a začne v místním Vidlákovském zpravodaji psát o strašlivých a neutěšených poměrech na radnici, atmosféře podezírání a nátlaku, aniž by se jakkoliv pozastavil nad tím, že mu nikdo necenzuruje článek v radničním plátku.

V této výborné atmosféře uplyne první rok během kterého policie postupně odloží všechny trestní oznámení. Postupně se začne něco dělat, kupříkladu nová filtrace pro koupaliště a nebo oprava střechy na západním křídle zámku. Nový zastupitel hrdě prohlásí, že si prosadil dozor nad těmito akcemi a pak přijdou první reklamace, špatné rozpočtové určení výdajů a podobně a než uplyne volební období, je nový zastupitel jednou nohou v kriminále, protože si samozřejmě ani nepřečetl zákon o obcích,tu přimhouřil oko, tu se skamarádil s dodavatelem (tři roky se potkávali každý týden na obecní stavbě), Dále se vyčerpal bojem s opozicí, krajskou samosprávou, nesmyslnými zákony  a  posměšky okolí, bylo na něj podáno trestní oznámení od anonymního občana a než přijdou další volby vykašle se na to a v hospodě rozhlašuje, že nikdy více.  Ale to nevadí, mezitím už se zase naštval někdo další a netřeba mít obavy, že by se v patnáctičlenném zastupitelstvu nenašli tři až čtyři noví bojovníci, co už si připravují trestní oznámení. 

Mezitím si staří ostřílení matadoři již zmíněných tří stran nachystají prakticky totožný volební program, protože to znají, vědí co je možné, vědí, co se bude dělat, jaké se vypíší dotační tituly, co je rozjednáno na Kraji a co na ministerstvu vnitra. Udělají několik setkání s voliči u prasátka a piva, postěžují si na nevděk, pochválí pár příznivců a začnou chystat kandidátky. 

Bůh ví proč je ve Vidlákově nějaká ctnost mít kandidátky kompletní. Jednička až patnáctka. Uspějí tak maximálně první čtyři, spíš jen tři, ale kandidátka musí být kompletní. Na to se dbá. Vzhledem k tomu, že kandiduje minimálně šest uskupení, sehnat devadesát lidí, co se tam nechají napsat, není žádná legrace. Ti ostřílení mazáci si rozmýšlejí, zda do toho znovu jít, nakonec tak nějak jdou a tak první čtyři místa jsou obsazena těmi, co mají nějakou zkušenost a někdy v zastupitelstvu či v radě už seděli. Na místa patnáct až jedenáct se nechají napsat vysloužilí důchodci, kteří ještě stále mají zájem o dění v obci, ale už nemají zdraví na posedávání po schůzích a vždycky je problém sehnat těch pět dalších na zkompletování. Místo pět až deset je volné. 

A takhle jsem se dostal na kandidátku... Místo pět až deset bylo volné a chtěl mě tam člověk, který je frajer.  

 

Každý z lídrů si nahání lidi jinak. Jeden (starosta) je tak trochu uplácí. Pokud se necháte napsat na kandidátku, máte šanci že se opravy zahájí právě ve vaší ulici. Propadlý kanál je správou majetku města promtně opraven, sekání trávy začíná před vaším domem. 

Šéf správy majetku těm svým lichotí, stará se, aby měl jejich obličeje na fotkách v kanceláři i v místním zpravodaji, vyzdvihuje je, při každém politickém projevu vyjmenuje vždycky kompletní kandidátku. 

A ten náš je nejchudší na možnosti a tak se s námi každý měsíc setkává a celé kompletní kandidátce servíruje informace z první ruky. To víte, ČSSD se po letech slávy stala tím třetím vzadu. 

Každé období z kandidátky někdo vypadne, přijde někdo nový a světe div se, občas někoho ta politika zaujme a chce se napsat na kandidátku znovu. Začne chodit na schůze zastupitelstva, nechá se zvolit do nějakého kontrolního výboru a při dalších volbách je třeba už trochu známý a tak je vykroužkován dopředu a usedne v zastupitelských lavicích.

Já mám podobný osud. Když jsem se nastěhoval, právě se začal opravovat místní zámek. EU zaplatila, operační program zajistil a součástí grantu byla i povinnost zámek otevřít veřejnosti. Kraj dal peníze na dva pracovní úvazky, aby tam měl kdo odemykat a provádět. Jenže nebyly exponáty. Zámek už dávno nemá žádný mobiliář ani sbírky. Nakonec jsme se dali dohromady s dalšími patrioty a blázny a naplnili opravené křídlo zámku místním sběratelstvím. Zámek tak má sbírku puzzlí od místní sběratelky a světové rekordmanky ve skládání, dále pak sochy místního rodáka světoznámého sochaře (svařené kousky železa, které jsou prý opravdové umění), slitoval se architekt, který tu rekonstrukci zámku kreslil a má tam výstavu svých studií a modelů. A já jsem dodal svoji sbírku Lega. Jsem vášnivý sběratel i stavitel, mám slušně velkou sbírku a tak šla na místní zámek. Teď se toho domákly místní okresní a krajské deníky a vydaly o mě několik článků. Rázem jsem slavný a zřejmě pro letošek na kandidátce postoupím vzhůru. Ale ještě nevím, jestli to vůbec chci. 

Celkem mi vyhovovalo, že mám o dění na radnici zprávy z první ruky, že mohu přinášet podněty na různé akce i stavby a fakt se to dostane na jednání a kupodivu dokonce to i projde a realizuje se to. 

Řekl bych, že na menších obcích to bude dost podobné tomu Vidlákovu. Teoreticky bych mohl být napsaný na kterékoliv kandidátce a nikoho by to vlastně netrápilo. Všichni dělají to stejné, hádání a politické boje probíhají, ale v konečném důsledku je cestička pro obec velice úzká a moc prostoru pro velké sny není. Ostatně současná situace nastala v roce 98, kdy skončil velice populární starosta. Ale svým přístupem dobráka a hodného člověka, co chce každému vyhovět, přivedl obec téměř do nucené správy. 

Ani po těchto volbách se nic nezmění. Rozpočet obce bude podobný, přijde i odejde pár podnikatelů, postaví se kus nové silnice a opraví se nějaké chodníky. Snad se podaří nějaký grant pro zámek, opraví se místní poliklinika a bude se stavět domov důchodců. Vymění se sto lamp pouličního osvětlení, opraví se poškozené prolejzačky na hřištích, hasiči dostanou nové auto, fotbalisti dostanou nové topení do šaten, škola dostane novou podlahu do tělocvičny a do školky přijede Petr Bende. Mohl bych takto pokračovat tři stránky textu, které se někdy v létě zhustí na volební program. Dneska je všechno na dlouhé lokte, co se teď podepisuje, to se bude realizovat za tři roky, takže reálný volební program se chystá v předchozím období. 

V lednu se podají nová trestní oznámení kvůli koupališti, které je sice v provozu a v létě plné lidí, ale pořád jsou kverulanti, kterým je to trnem  v oku a budou hledat závady. Kandidátky nových dvou uskupení Žít Vidlákov a Poctiví Vidlákovští občané se už chystají. Stejně tak se zase někdo znovu opře do dvacet let starého rozhodnutí o tom, že kanalizace v obci bude jednotná pro deště i splaškové vody (Všichni co to tenkrát odhlasovali už jsou mrtví). V červu policie ta oznámení odloží. Starosta už znovu nebude kandidovat, protože je mu už sedmdesát a to bude asi jediné nové vzrůšo letošních voleb. 

Hodnocení
Zatím bez slepic

Komentáře

Trvalý odkaz

Je mi celkem jedno, kolik lamp pouličního osvětlení ve Vidlákově postavíte, ale přeji Vám, aby jich bylo hodně. Byl jste to ale Vy, Vidláku, kdo péči o Vidlákov spojil s ČSSD a stoupl si do světla ramp. Včerejší diskusi jsem zahájil pouze konstatováním a opsáním jedné Vaší věty, protože jsem tušil v jakém stylu se asi tak bude ubírat, nepřekvapila mě, i přes Vaše tvrzení, že byla nečekaně zajímavá. Nebyla, byla úplně stejná, jako bude diskuse nad následujícím:
1)
Podívejte se velice pozorně očima táty tohoto děcka, které je na této fotografii:
https://parentalrights.org/wp-content/uploads/2017/12/alfie-wide.jpg ... stačí?
Tak asi tak nějak podobně soucítí polovina zdejších diskutujících s tou vaší ČSSD. Nemá to s pragmatismem nic společného, podobně jako otec dítěte, ani Vy, ani ti diskutující nedokáží vypnout přístroje!
2)
A teď se, prosím, podívejte na stejnou fotku očima úředníka zdravotní pojišťovny, či doktora, který přesně ví, co je mozková smrt....stačí?
Tak asi takhle vidí ta druhá polovina zdejších diskutujících budoucí šance vaší ČSSD!
3)
Zázraky pro tentokrát vynechejme .

A proč že jsem sáhnul po tomto dost drsném a možná i odsouzeníhodném příkladu, Vidláku? No protože takový holt je už život. Vždycky záleží na tom, jakýma očima, z jaké pozice věc pozorujete a jakými vědomostmi konkrétní věc posuzujete! Každý si to s tím tlačítkem od přístrojů musí vyřídit sám!

Vy jste se postavil na jednu stranu a nám ostatním prostě nezbývá, než Vám popřát, aby se vám v tom Vašem Vidlákově k těm lampám podařil i ten kus toho nového chodníku!

Zatím bez slepic

Precedens už ve Vidlákově máme dvakrát a tak k němu nejspíš dojde i potřetí. Místní ODS přejmenovala, když začalo mateřské straně v Práglu téci do bot, Sice je s nimi pořád ve spojení, ale uskupení už je místní a "nemá s ODS nic společného". Tohoto příkladu rychle následovala i místní KSČM. Tam sice neteklo mateřské straně do bot, ale místní borci věřili, že uvolněním vazeb s komouši získají nějaké hlasy navíc. Nezískali. Ve Vidlákově se volí podle ksichtu.
ČSSD si v Praze kope hrob a tak brzy přijde den, kdy vznikne další uskupení s nějakým standartizovaným názvem, který bude nejspíš docela dost ironický vzhledem k řečenému, jako třeba "jediná naděje pro Vidlákov". Vazby na stranu (pokud ještě bude kam vazby mít) zůstanou a pojede se dál stejným způsobem, dokud se na některé kandidátce neobjeví nějaký charismatický blbec, který neví, že většina změn na radnici udělat nejde, půjde a udělá je. A pak buď bude velkým frajerem a nebo kriminálníkem. To podle toho, jak na to půjde.

Zatím bez slepic

Pane Vidlák.
Chtěl jsem to napsat u anonyma,napíši to Vám.
Naprostý rozpor ČSSD v jednání,konání na státní úrovni,nebo na komunální.

Zatím bez slepic

Precedens už ve Vidlákově máme dvakrát a tak k němu nejspíš dojde i potřetí. Místní ODS přejmenovala, když začalo mateřské straně v Práglu téci do bot, Sice je s nimi pořád ve spojení, ale uskupení už je místní a "nemá s ODS nic společného". Tohoto příkladu rychle následovala i místní KSČM. Tam sice neteklo mateřské straně do bot, ale místní borci věřili, že uvolněním vazeb s komouši získají nějaké hlasy navíc. Nezískali. Ve Vidlákově se volí podle ksichtu.
ČSSD si v Praze kope hrob a tak brzy přijde den, kdy vznikne další uskupení s nějakým standartizovaným názvem, který bude nejspíš docela dost ironický vzhledem k řečenému, jako třeba "jediná naděje pro Vidlákov". Vazby na stranu (pokud ještě bude kam vazby mít) zůstanou a pojede se dál stejným způsobem, dokud se na některé kandidátce neobjeví nějaký charismatický blbec, který neví, že většina změn na radnici udělat nejde, půjde a udělá je. A pak buď bude velkým frajerem a nebo kriminálníkem. To podle toho, jak na to půjde.

Zatím bez slepic

Šak se to děje i na celostátní, TOP09 taky vznikla "přejmenováním", kdy nechali starej brand s těmi "špatnýmy" a jdou do voleb s novou značkou :D I ta ODS není "první značka", ale stejný odštěpek jako TOP09, ale z OF :D

Zatím bez slepic

Pre anonym - Lampy a chodniky...

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

U nás v Jasiówie jsme daleko napřed.
První poplyšákový starosta prosral kulturák. Plus xyz kubíků dřeva zadáčo na novou střechu tohoto bohulibého zařízení z městského lesa.
Inu, stane se.
Další starostové se pak s novým "majitelem" soudili a prosoudili spoustu prachů, aby neustále prohrávali.
Inu stane se.
Už se zdálo, že bude klid a na kulturák se tiše zapomene.
Ejhle - nějaký nevzdělaný mamlas si přečetl onu "výhodnou" smlouvu a všiml si, že byla podepsána dne 30. ÚNORA!!!!!!!!!!!!!!!!
VOALÁ§§§§
A bordel začal znovu.
Po létech tahanic se sehnaly prachy, sponzoři, společníci a začalo se opravovat. Přitom se zjistilo, že výhodnější to bude celou stavbu sundat a postavit znovu a podle nového projektu.
Inu, stane se.
Když kulturák začali bourat, spadla jim stěna sousedního baráku, takto bývalé městské věznice a současné knihovny, kterou město pochopitelně stihlo dávno prodat.
Další soudy na krku a hezká díra po stánku kultury, hluboká asi tři metry. Ale místní hudební skupina, která v tom kulturáku hrávávala, v ní natočila bezva klip k písničce.
Inu, stane se.
Sehnaly se prachy, sponzoři, plány, stavební povolení a když se mělo začít stavět, soudruzi z NDR - pardon - ctihodní pánové z radnice zjistili, že stavba by stála svými několika nevýznamnými částmi na cizích pozemcích.
Takže zase hovno.
Inu, stane se.
A Targus je za největší kurvu ve městě, protože se mu po 6 letech boje podařilo zakázat pořádání kulturních akcí ("lidové" zábavy s elektricky zesílenou hudbou - asi tak 20 až 30 pátků a sobot) v sousedství jeho baráku, protože ho budilo řinčení nádobí v jeho kredenci. To je ale CYP!!!
Inu, stane se.
Akorát jedna maličkost nás patrioty zaráží.
Proč naše městečko titulují příchozí z normálního světa posměšnými názvy:
- Údolí dutých hlav
a
- GONAP.
To druhé je něco jako TANAP. Gorolský Národní Park.

Zatím bez slepic

Kamoš byslí v jedné vesnici (někde podél trasy možná někdy nové R43) a sousední taky říkají Udolý dutých hlav :D, asi to není jenom vaše specialita

Zatím bez slepic

Sousedi ještě nenavštívili Gorolský národní park, proto si myslí, že Údolí dutých hlav je u nich. Není.
Na vysvětlenou - Jaśio, Jašo - znamená totéž, co v češtině hloupý Honza.
A teď pikoška:
Naše zastupitelstvo právě schválilo transfer financí z generální opravy kousku silničky (délka 300 metrů) vedoucí do místní průmyslové zóny, o které se bájně vypravuje již rovných 25 let (o té generálce), na generální rekonstrukci sálu, který je součástí budovy radnice, aby město mělo důstojný kulturní stánek a mohly se zde opět pořádat tzv. kulturní akce.
Prostě město bez kulturního stánku nemůže být, jasná zpráva.
Btw. na té nádherné silničce jsou takové výmoly, že si tu v zimě dva kousci prorazili olejové vany na svých plechových miláčcích.

Avšak takové maličkosti nás patrioty nemůžou rozhodit, zvlášť když zmetek Targus na této silničce parkuje a musí se po ní nejmíň dvakrát týdně projet.
A taky tu máme Muzeum Bible a pan starosta má v kanclu dvoumetrový křížek na stěně. Místo Miloše pochopitelně.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Bůh ví proč je ve Vidlákově nějaká ctnost mít kandidátky kompletní. Jednička až patnáctka.

Protože cituji:
"V případě, že volební strana nominovala méně kandidujících, než je počet členů/ek zastupitelstva, přičte se jí jeden hlas za každou kandidující osobu."

To není cnost, ale znalost volebního zákona ;)

Zatím bez slepic

Takže řečeno polopaticky, neúplná kandidátka znamená méně zastupitelů než kandidátka úplná i tehdy, když by byl počet hlasů, kteří to "hodí" té kandidátce v jednom i druhém případě stejný.

Zatím bez slepic

Já citoval MVCR, ze tam podle vas sedi laicy :D Ok, na na ministerstvu vnitra jsou diletanti :D

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Genau, v obecních volbách se to počítá zhruba tak, že pokud je 7 členů zastupitelstva a na kandidátce máte minimálně 7 členů a zvolí vás 100 lidí, máte 7 x 100 hlasů, pokud budete sám na kandidátce dostanete a volí vás 100 lidí dostanete 100 hlasů. Tento počet se pak postupně dělí 1 až 7 a nejvyšší čísla znamenají kandidáta. Tj u strany : 700 děleno 1,2, ...7 = 700, 350, 233, 175, 140, 116, 100 u jednotlivce 100 děleno 1,2,3...7 = 100, 50, 33, 25, 20, 16, 14. Kandidáti jsou pak nejvyšší čísla až do počtu zastupitelů. Takže pokud by strana dostala 100 hlasů a jednotlicel 99, má jednotlivec smůlu a vůbec se do zastupitelstva nedostane, i když by ho volilo téměř stejně lidí jako stranu. Proto se zakládají všechna ta Vidlákov sobě s plným obsazením kandidátek.
S radostí musím konstatovat, že u nás na vsi (310 obyvatel) je dlouholetou tradicí kandidovat každý za sebe.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Mám takovou divnou zkušenost, že tom. co je mým zdrojem obživy, mám dělat na 100%. Ostatní činnost je zábava, a tam je intenzita daná zaujetím.
Nevím kam do vašeho žebříčku je ona politika zasazena. V každém případě dělat užitečného idiota vrchnosti je to nejhorší, čemuž se může člověk podvolit.

Zatím bez slepic

blbej.
Já to už mám přesně naopak.
To, co je mým zdrojem obživy, dělám jako doplňkový sport, který už dávno nudí, nebaví, otravuje.
Prostě občas musím něco udělat.
Pro vše ostatní bych se roztrhl vedví a ještě se navrch přerazil.

Zatím bez slepic

Jsem starej, škaredej a taky již bohužel i blbej. V každém případě s vaším přístupem jsme to dopracovali tam kde jsme a je mi líto, sice pohoršujete se nad současným stavem, ale ty vidle jste zabořil hodně hluboko.

Zatím bez slepic

1/ kdyby se do odpracovaných let počítaly i přesčasy, jsem už ve starobáku
2/ kdyby se tento stát zbláznil a vrátil mi daně z peněz, které jsem nikdy neviděl a přesto jsem je musel zdanit (čti - byly mi prostě ukradeny), mohl bych si dovolit luxus nicnedělání i bez posraného důchodu, a to na hóóóóóóóódně dlouho.

Zatím bez slepic

Jo chápu to. Takové to všeobjímající, kdyby, možná, asi, a ostatní ochcávačky.
Stát nikomu nic nevrátí, natož daně. Nevím co to má společného s pracovním nasazení, jako všeobecně nejefektivnější cestou vpřed.
I teorie her, s tím, že je to vskutku jen teorie, dává nejlepší výsledky když dělám to, co dělat mám a neochávám to.
To, že to nakonec tak trošku až dost ochcáváme všichni je ve výsledku stav, na nějž nějak a v nějaké míře nadáváme všichni. Vy ste se nakonec přiznal, že jste to ochcával tak nějak programově a měl z toho snad i radost, jak to těm komoušům nandávate, až to přešlo do pozice, že to nandávate i kapistalistům. Prostě jsem nasranej na celej svět, okradli ste mně a dejte mi konečně pokoj.

Zatím bez slepic

Tohle je vážná a nosná myšlenka!!!
Osobně v těch přístupech vidím příčiny mnoha bývalých, současných a hlavně, budoucích lapsusů.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Stacilo by opisat slovensky zakon o volbach a bolo by po probleme tak s volbou starostu, ako i poslancov (teda u vas zastupitelov).

Uvediem iba jeden paragraf, z ktoreho je jasne, kto je u nas zvoleny za poslanca a starostu a ze tym padom odpadaju "hratky" stran, zoskupeni...Takto sa u nas voli prakticky od vzniku samostatneho statu☺.

§ 44
Výsledky volieb

(1) Za poslancov obecného (mestského) zastupiteľstva sú zvolení kandidáti, ktorí získali vo volebnom obvode najväčší počet hlasov.

(2) Ak vo volebnom obvode získajú dvaja alebo viacerí kandidáti tej istej politickej strany rovnaký počet platných hlasov, je zvolený za poslanca kandidát v poradí uvedenom na kandidátnej listine príslušnej politickej strany.

(3) Ak nemožno zistiť, kto je zvolený za poslanca obecného (mestského) zastupiteľstva podľa odseku 2 preto, že ide o kandidátov rôznych politických strán alebo nezávislých kandidátov, miestna volebná komisia určí z nich poslanca žrebom.

(4) Za starostu obce (primátora) je zvolený ten kandidát, ktorý získal najväčší počet platných hlasov. Pri rovnosti hlasov sa vykonajú nové voľby (§ 48).
§ 44
Výsledky volieb

(1) Za poslancov obecného (mestského) zastupiteľstva sú zvolení kandidáti, ktorí získali vo volebnom obvode najväčší počet hlasov.

(2) Ak vo volebnom obvode získajú dvaja alebo viacerí kandidáti tej istej politickej strany rovnaký počet platných hlasov, je zvolený za poslanca kandidát v poradí uvedenom na kandidátnej listine príslušnej politickej strany.

(3) Ak nemožno zistiť, kto je zvolený za poslanca obecného (mestského) zastupiteľstva podľa odseku 2 preto, že ide o kandidátov rôznych politických strán alebo nezávislých kandidátov, miestna volebná komisia určí z nich poslanca žrebom.

(4) Za starostu obce (primátora) je zvolený ten kandidát, ktorý získal najväčší počet platných hlasov. Pri rovnosti hlasov sa vykonajú nové voľby (§ 48).
§ 44
Výsledky volieb

(1) Za poslancov obecného (mestského) zastupiteľstva sú zvolení kandidáti, ktorí získali vo volebnom obvode najväčší počet hlasov.

(2) Ak vo volebnom obvode získajú dvaja alebo viacerí kandidáti tej istej politickej strany rovnaký počet platných hlasov, je zvolený za poslanca kandidát v poradí uvedenom na kandidátnej listine príslušnej politickej strany.

(3) Ak nemožno zistiť, kto je zvolený za poslanca obecného (mestského) zastupiteľstva podľa odseku 2 preto, že ide o kandidátov rôznych politických strán alebo nezávislých kandidátov, miestna volebná komisia určí z nich poslanca žrebom.

(4) Za starostu obce (primátora) je zvolený ten kandidát, ktorý získal najväčší počet platných hlasov. Pri rovnosti hlasov sa vykonajú nové voľby (§ 48).
§ 44
Výsledky volieb

(1) Za poslancov obecného (mestského) zastupiteľstva sú zvolení kandidáti, ktorí získali vo volebnom obvode najväčší počet hlasov.

(2) Ak vo volebnom obvode získajú dvaja alebo viacerí kandidáti tej istej politickej strany rovnaký počet platných hlasov, je zvolený za poslanca kandidát v poradí uvedenom na kandidátnej listine príslušnej politickej strany.

(3) Ak nemožno zistiť, kto je zvolený za poslanca obecného (mestského) zastupiteľstva podľa odseku 2 preto, že ide o kandidátov rôznych politických strán alebo nezávislých kandidátov, miestna volebná komisia určí z nich poslanca žrebom.

(4) Za starostu obce (primátora) je zvolený ten kandidát, ktorý získal najväčší počet platných hlasov. Pri rovnosti hlasov sa vykonajú nové voľby (§ 48).
§ 44
Výsledky volieb

(1) Za poslancov obecného (mestského) zastupiteľstva sú zvolení kandidáti, ktorí získali vo volebnom obvode najväčší počet hlasov.

(2) Ak vo volebnom obvode získajú dvaja alebo viacerí kandidáti tej istej politickej strany rovnaký počet platných hlasov, je zvolený za poslanca kandidát v poradí uvedenom na kandidátnej listine príslušnej politickej strany.

(3) Ak nemožno zistiť, kto je zvolený za poslanca obecného (mestského) zastupiteľstva podľa odseku 2 preto, že ide o kandidátov rôznych politických strán alebo nezávislých kandidátov, miestna volebná komisia určí z nich poslanca žrebom.

(4) Za starostu obce (primátora) je zvolený ten kandidát, ktorý získal najväčší počet platných hlasov. Pri rovnosti hlasov sa vykonajú nové voľby (§ 48).
v§ 44
Výsledky volieb

(1) Za poslancov obecného (mestského) zastupiteľstva sú zvolení kandidáti, ktorí získali vo volebnom obvode najväčší počet hlasov.

(2) Ak vo volebnom obvode získajú dvaja alebo viacerí kandidáti tej istej politickej strany rovnaký počet platných hlasov, je zvolený za poslanca kandidát v poradí uvedenom na kandidátnej listine príslušnej politickej strany.

(3) Ak nemožno zistiť, kto je zvolený za poslanca obecného (mestského) zastupiteľstva podľa odseku 2 preto, že ide o kandidátov rôznych politických strán alebo nezávislých kandidátov, miestna volebná komisia určí z nich poslanca žrebom.

(4) Za starostu obce (primátora) je zvolený ten kandidát, ktorý získal najväčší počet platných hlasov. Pri rovnosti hlasov sa vykonajú nové voľby (§ 48).
§ 44
Výsledky volieb
(1) Za poslancov obecného (mestského) zastupiteľstva sú zvolení kandidáti, ktorí získali vo volebnom obvode najväčší počet hlasov.
(2) Ak vo volebnom obvode získajú dvaja alebo viacerí kandidáti tej istej politickej strany rovnaký počet platných hlasov, je zvolený za poslanca kandidát v poradí uvedenom na kandidátnej listine príslušnej politickej strany.
(3) Ak nemožno zistiť, kto je zvolený za poslanca obecného (mestského) zastupiteľstva podľa odseku 2 preto, že ide o kandidátov rôznych politických strán alebo nezávislých kandidátov, miestna volebná komisia určí z nich poslanca žrebom.
(4) Za starostu obce (primátora) je zvolený ten kandidát, ktorý získal najväčší počet platných hlasov. Pri rovnosti hlasov sa vykonajú nové voľby (§ 48).

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Sorry, nedavalo mi to skopirovane a teraz vidim, ze to skopirovalo 3x ☻

Zatím bez slepic

No, to som z toho jelen. CtrlC som dal 3x.
2x text neskopirovalo, tretikrat ano a vysledok je 7?

Zatím bez slepic

In reply to by Admirál (neověřeno)

Trvalý odkaz

Velmi dobrý článek o situaci v Sýrii. Přečetl jsem i zajímavou diskusi. Jeden z diskutujících
upozornil, že mu cenzura nepustila příspěvek. Už to začíná !!! DEMOKRACIE bdí.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

K čemu nám soudruzi z EU dělají GDPR, když se najdou takoví nezodpovědní jedinci, kteří na sebe na těch internetech vykecají úplně všechno. Uvědomuješ si, co jsi dnes na sebe všechno vykecal? Nediv se, když Ti ode dneška začnou bušit na dveře a dožadovat se jitrnic tlupy vyhladovělých, prasete lačnících obejdů :-)

Zatím bez slepic

Máte pravdu, netrvalo to ani 2 minuty......

Zatím bez slepic

a dalších 10 minut na přesnou adresu. Teda pokud nejsem opožděnej a včetně adresy to nebylo za 2 minuty :-)

Zatím bez slepic

... nebo je to zakuklený ruskosovětský agent a identitu si přesvědčivě vymýšlí. Ale kdyby mi o to šlo, tak 1) bydliště je z indicií jasné už dlouho 2) věk s tolerancí max. dva roky rovněž 3) a jméno zjistitelné buď ze zbytku informací a jedné víkendové návštěvě ve Vidlákově nebo přehledných matričních záznamů, snadno dostupných každému uvědomělému orgánovi

Zatím bez slepic

do Vidlákova to mám děsně daleko, takže vyžrání spíže příliš nehrozí a ten datum narození už taky stihnul vykecat naprosto přesně :-)
Ale jestli čirou náhodou pojedu někdy kolem, tak slibuji, že na ty vrata zabuším a o jitrnici si řeknu.

Zatím bez slepic

In reply to by Franta Jouda (neověřeno)

Trvalý odkaz

... ale nezapomeňte, že i a zabijačce je nejdřív kupa práce a pak teprve výslužka. Zpravidla každému příchozímu vrazím do ruky krumpáč či lopatu a pak teprve pohostím. Místní bezdomovci už se mi vyhýbají. Nejdřív chodili a dokonce dostávali chlast, ale předtím museli naplnit kontejner se sutí a zřejmě usoudili, že ten půlitr gořaly jim za tu námahu nestojí.

Zatím bez slepic

na starý kolena jsme si s manželkou koupili domek a můj vlastní krumpáč s lopatou mi bohatě stačí. No nic, zase budu bez jitrnice. Ale ti bezdomovci to není úplně blbej nápad :-)

Zatím bez slepic

A sice, že kdo navštíví Vidlákov předem neohlášen a začne se blbě doptávat, vrátí se dom leda tak v dřevěném spacáku, a to kdo ví, jestli.
Z čeho asi tak, myslíte, že ta prasátka narostou?
Z pšenice?
Z kukuřice?
Jste normální?
Kam by Vidlák přišel? Jasně, že to jsou granule!!!
A můžete třikrát hádat, z koho, z čeho...

Zatím bez slepic

Franto Joudo, proč by Vidlák měl něco tajit či se zakuklovat? On zde přece jasně píše, že (a speciálně pro vás to sem dám znovu):
..."zabijačce je nejdřív kupa práce a pak teprve výslužka. Zpravidla každému příchozímu vrazím do ruky krumpáč či lopatu"... z toho plyne že Vidlák za vraty všechno zabijí lopatou a krumpáčem, a vy když ste blbej, tak klidně na ty vrata zabušte!

Zatím bez slepic

Píšu s vědomím, že každý můj článek si přečte i moje maminka a tatík a ti se tím chlubí na všechny strany. Pokud by mě někdo chtěl za moje psaní popotahovat, zvládne to i bez dnešního článku. Dostat se k mému jménu a adrese je poměrně jednoduché.
Ale stojí venkovský balík se zahnojeným dvorkem, trvalým staveništěm a smečkou uřvaných harantů za nějakou akci? Dost pochybuju.

Zatím bez slepic

"Ale stojí venkovský balík se zahnojeným dvorkem, trvalým staveništěm a smečkou uřvaných harantů za nějakou akci?"

Dnes ještě asi ne, ale není všem dnům konec. Čím víc se to těm, co drží moc drolí, tím víc budou utahovat šrouby. Viz The Saker o Skřípalech.

To se netýká jenom Vás týká se to všech, co se na internetu šťáraj v čem nemaj. A nicky? To jsou jen karnevalové masky. Táhne se za námi dlouhá elektronická stopa.

Zatím bez slepic

To není jen o balicích.
Každý jiný zdroj informací než lživí provládní tisk,ČT a další,je jako potůčky,které se vlévají do větší řeky,až té vody,informací bude tolik,že potopí tyto lži,máme vystaráno.Nicky jen usměrňují,pomáhají tomu potůčku dostat se dál.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Nielen ten, kto pracuje na pocitaci, hoc by si dal neviemake akronymy, sifry, nicky...je uplne lahucko identifikovatelny (napr. len taky mobil, nove telky, kamerove systemy pomaly na kazdom hajzli, satelity...) pokial by o to niekto silno stal. Takze je správne mat Vidlakov postoj. Ja by som snad este pouzil, vytrhnute z kontextu:
"Odpověď čekáte? Nasrat, jo, nasrat!!" ☺

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

canada payday loans/url]

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

If u need some cash help look at this website/url]

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

get a small loan
<a href="http://paydayonlineexpress.com">cash advance</a>

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

payday loan comparison
<a href="http://paydayonlineexpress.com">payday loans online</a>

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

check advance online
<a href="http://paydayonlineexpress.com">payday loans</a>

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

cash today
<a href="http://paydayonlineexpress.com">payday loans online</a>

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

payday loans in nc that are legal
<a href="http://paydayonlineexpress.com">cash advance</a>

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Generic cialis buy online <a href="http://cialisndbrx.com/#">buy cialis online</a> cialis online generic <a href="http://cialischmrx.com/#">buy cheap cialis online</a> buy cialis online cheap <a href="http://cialischbrx.com/#">buy generic cialis online</a> cialis online pharmacy <a href="http://cialisdbrx.com/#">buy cheap cialis online</a> viagra discounts <a href="http://chviagranrxusa.com/#">buy generic viagra online</a>

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Cialis 20 mg tablets <a href="http://cialisndbrx.com/#">buy cialis online</a> cialis order usa <a href="http://cialischmrx.com/#">buy cheap cialis online</a> walmart cialis online pharmacy <a href="http://cialischbrx.com/#">buy generic cialis online</a> generic cialis any good <a href="http://cialisdbrx.com/#">buy cheap cialis online</a> via penninazzo 7 viagrande <a href="http://chviagranrxusa.com/#">buy generic viagra online</a>

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Generic cialis side effects <a href="http://cialisndbrx.com/#">buy cialis online</a> cialis 5 mg online <a href="http://cialischmrx.com/#">buy cheap cialis online</a> buy cialis usa <a href="http://cialischbrx.com/#">buy generic cialis online</a> generic cialis cialis <a href="http://cialisdbrx.com/#">buy cheap cialis online</a> viagra 100mg street price <a href="http://chviagranrxusa.com/#">buy generic viagra online</a>

Zatím bez slepic