Pořád to nestačí

Autor
Štítky

Tak nám uplynul týden. na jeho začátku byl Schroedingerův Zeman, který lhal i nelhal zároveň a já si dělal srandu z parlamentního výboru pro bezpečnost a jmenovitě z Franty Bublana a tvrdil jsem, že takovou debilitu jakou vyplodil parlamentní výbor, tu jen tak něco nepřekoná. A takový jsem idiot, že jsem ani nestačil svojí dcerce dát požehnání a nechat jí nalít vody na čelo a Franta Bublan byl překonán celou řadou dalších Schroedingerů. 

Donald Trump v současné době dělá a zároveň nedělá schůzku s Kimem v Singapuru. Milý nejmocnější Donald planety zjistil, že ten bastard Kim mu na schůzku kývnul a sakra to by mohlo dojít k dohodě a Amíci nebudou v Koreji zapotřebí a Číňan za kopečkama si bude dělat už úplně co chce. Tak by bylo možná výhodnější pro USA žádný summit nedělat a dál harašit se zbraněmi. Jenže co kdyby se ten cyp Kim domluvil s jihokorejčíkama sám bez Ameriky?  Nebo nedej bože by jim to moderoval právě Číňan? To taky nejde. A tak se dělá nedělá summit nesummit. 

Macron se stejným způsobem baví i nebaví s Putinem. Prý došlo v Moskvě při schůzce i na tykání a tak zřejmě i něco v zákulisí upekli a chlapeček francouzská teď dělá dojem, že o nic nešlo. Takže Francie se angažuje i neangažuje v Sýrii, bojuje proti ruským vlivům i nebojuje, Macron je oblíbený i neoblíbený a vlastně už není ani jasné, jestli je ještě prezident nebo neprezident. 

Zeman pak jmenuje Babiše premiérem ještě před ukončením referenda ČSSD o vládě a tak se náš premiér nepremiér pokusí dohodnout nedohodnout vládu se stranou nestranou, která vlastně neví,jestli ještě je a nebo už v podstatě není v parlamentu a bez ohledu na celé referendum nikdo ani vzdáleně netuší, jestli poslanci zvednou ruku pro novou vládu. 

V parlamentu pak probíhala výživná debata o Novičoku,který se u nás vyrábí nevyrábí a ředitel ústavu byl odvolán, protože toto vyrábění nevyrábění potvrdil nepotvrdil. Odvolala ho ministryně neministryně, ovšem o ní víme jednu věc najisto, že je blbá jak studebaker (štunebagr, jak se říká u nás) i se svým čoklem. Poslanci se dlouho předlouho dokázali ztrapňovat, diskutovat a škodit si ve voličských očích.  Jednoho dne tu Okamura bude fakt vládnout. Ne proto, že by byl génius a poctivec každým coulem, ale jednoduše proto, že laťka je neskutečně nízko. 

Mimochodem... všímáte si. Tak moc se nám politici včetně Babiše ohýbají před mocnostmi. Jedni se ohýbají před USA a Německem, další se klaní velké EU, jiní zase pečkou se žluťáky či Rusy a všichni mají společnné to jedno... ať se ohýbají jak ohýbají, ať lezou do nastavené řiti libovolně hluboko, mohou desetkrát přikyvovat britské verzi o Novičoku či holandské verzi o Buku nad Ukrajinou. Mohou dávat dýky Savčenkové, psát ponížené dopisy do Číny, přitakávat Putinovi, stejně to není dost. Ať se snaží jakkoliv, jejich velcí bratři jimi stále pohrdají. A pohrdají o to víc, čím víc se plazí. 

Můžete o novičoku mluvit od rána do večera,můžete se bít za naši západní verzi a evropské hodnoty a stejně to tam v Bruseli nikdy nebude stačit. Pořád před nimi budou naši politici sprostí podezřelí. Ne nejsme kolonií kvůli podělanému průmyslu a vyrabovanému zemědělství. To jsou jen důsledky. Jsme kolonií, protože posledních třicet let máme v čele spolehlivé řiťolezce. 

 

Hodnocení
Zatím bez slepic

Komentáře

Trvalý odkaz

nýbrž sedmdesát
S tím rozdílem, že Rus nás nezplundroval, nerozvrátil a nerozpoltil lid tak, jak se to podařilo Bruselu.
Amen.

Kdo se mnou nesouhlasí, ať se pose.., stejně to nezmění.

Zatím bez slepic

Já s Targusem naprosto souhlasím. Nejsme ale kolonií jen my jako malí, podívejte v Itálii, co si troufnul na základě hrubého nátlaku prezident Mattarella, neakceptovat navrženého ministra kvůli jeho skepticismu vůči euru. Nechci se ale dostat do srovnávání se Zemanem a např. navrženým Poche, ústava obou států má asi jiné znění, část italských poslanců navrhuje právě na základě přesného znění italské ústavy sesazení Mattarelly. Tento člověk byl prosazen profláknutou Demokratickou stranou /eurohujerskou a proimigrantskou/, jeho bratr jako soudce zavražděn sicilskou mafií, zdál se mi velmi čestný člověk, ale jak vidět, tlaky jsou tak velké, že povolí a poslechne.

Zatím bez slepic

https://buylasixshop.com/ - how do i know if lasix is working for dog

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

My jsme kolonii, protoze jsme nechali dosadit do vedeni zeme Havla, to protoze jsme tu byli zavreni za komunismu a prd jsme vedeli, to protoze se nepovedl 68, ten se povest nemohl, protoze jsme byli stejne priklepnuti na Jalte sovetum, a to jsme byli, protoze nas osvobodili - porad mi vychazi, ze fatalni selhani je nakonec jen na Benesovi.

Pres vsechnu jeho obratnost pri komplotovani neumel jit do konfliktu a potrhat nepritele tak, ze mu je vitezstvi k nicemu.

Zatím bez slepic

A co vůle lidu ? Za tu také může Beneš ?

Zatím bez slepic

Ale unor byl az v roce 1948, neni-liz pravda

Zatím bez slepic

On ten Beneš neměl žádné dobré možnosti. Zvolil to, které mělo u nás z objektivních příčin největší podporu a když to tak vezmu kolem a kolem, bylo za dané konstelace jediné možné.
Beneš nešel do zničujícího konfliktu v roce 38, to že do něj nešel v roce 48 mi přijde docela přirozené.
Beneš byl jeden z otců Československa. Asi si osoboval právo rozhodovat. Rozhodoval v nelehkých dobách. Ostrý odsudek Beneše znamená potažmo odsudek samotného vniku samostatného Československa.

Zatím bez slepic

doplnit. Beneš musel hledat nejméně špatná řešení.
Na rozdíl od dnešních tajtrdlíků.

Zatím bez slepic

doplnit. Beneš musel hledat nejméně špatná řešení.
Na rozdíl od dnešních tajtrdlíků.

Zatím bez slepic

Ale mel. Jeste tu byla Mala dohoda - s Jugoslavii a Rumunskem. - A nemecti generalove pripravovali svrhnuti Hitlera v pripade konfliktu - ale kdyz Benes cuknul, tak nemeli sanci - proti tomu kdo vyhrava diky bububu nejde moc dobre delat puc.

Zatím bez slepic

Se státy dohody před Mnichovem?
Se státy dohody po Mnichovu?
S Hitlerem? Jít proti Říši s její drtivou převahou v obrněné technice, vzdušných sílách, dělostřelectvu a zcela nové taktice boje, proti které nedokázal nikdo nic v celé Evropě?
Se Stalinem? Proti RA, ve které viděli obyvatelé Československa jediného garanta své další existence?
Připomínáš mi Urbana s jeho debilními kecy o tom, co Benše měl a co neměl, které jsou zcela mimo tehdejší reálie

Zatím bez slepic

Já to nevymyslel, ale někdo řekl něco jako "národ který neumí bránit svou svobodu, si žádnou nezaslouží", nebo podobně. Podepisuji. Sice by nás po devěatřicátém bylo trochu méně, ale s hlavou nahoře.

Zatím bez slepic

In reply to by Aldo (neověřeno)

Trvalý odkaz

a snažit se o ozbrojený odpor.
Druhá věc je žvanit nesmysly od zeleného stolu., či kavárenské sesle, při dobrém moku a s nohama vteple.

Zatím bez slepic

Jakoze tady nebyli odbojari a partizani? Jsou rodiny kde se delal odboj, rodiny kde se u zeleneho stolu rikalo, to nejde a rodiny, kam chodili panove od gestapa a SS na vecirky a obcas i pohoupaly mladeho Vasicka na kolenou.

Z pohledu tech prvnich by ten odpor byl jen ucinnejsi. Z pohledu tech poslednich byl zlocin.

Zatím bez slepic

Nic nepochopil. Nepsal jsem o nějakém dostatečném ozbrojeném odporu v loukách a polích, i když i takový byl, ale o vydání části Československa Němcům. Tam byl začátek českého srabu. A propo, vy u toho dobrého moku s nohama v teple. Mého strejdu pověsili Němci za ozbrojený odpor na náměstí v Banské Bystrici, tátu už stál u zdi, jen náhodou přežil. Ani se raději neptám, když jsem si přečetl vašich pár slov, jak válku prožili vaši.

Zatím bez slepic

Nic nepochopil. Nepsal jsem o nějakém dostatečném ozbrojeném odporu v loukách a polích, i když i takový byl, ale o vydání části Československa Němcům. Tam byl začátek českého srabu. A propo, vy u toho dobrého moku s nohama v teple. Mého strejdu pověsili Němci za ozbrojený odpor na náměstí v Banské Bystrici, tátu už stál u zdi, jen náhodou přežil. Ani se raději neptám, když jsem si přečetl vašich pár slov, jak válku prožili vaši.

Zatím bez slepic

Je to sice OT, ale zkuste si Targusi přečíst knihu: https://www.databazeknih.cz/knihy/mytus-o-blitzkriegu-35153 autor v podstatě dokazuje, že vítězství wermachtu byla veskrze konvenční a "blitzkrieg" je víceméně propagandistické PR a to jak ze strany spojenců (výmluva za špatné vedení války) tak i Německa.
Hezký den J.

Zatím bez slepic

In reply to by Josef K. (neověřeno)

Trvalý odkaz

síly a postavení čs. armády a Wehrmachtu, který jsem zveřejnil na ACZ za Stejskalovy éry. Samozřejmě s dopomocí jistého nicku Jacquelin de Mailly, vystudovaného vojenského historika a bývalého profesionálního vojáka. Víc nemám co dodat.
Leda snad, že tzv. Blitzkrieg, resp. technika jeho vedení nevycházela z chyb protivníka, jak se domnívají autoři tohoto dílka, nýbrž z nově pojatého velení na taktické úrovni, vysoké autonomie každé bojové jednotky a především masívního užití radiového spojení za účelem bleskové reakce prvo- a druhosledových jednotek na změnu aktuálního stavu na bojišti.

Zatím bez slepic

Nečetl, pošlete mi odkaz. O čs. armádě se nikde nezmiňuji. Dílkem myslíte co? Co bylo nového na Blitzkriegu? To, že v dané době s danou úrovní techniky a komunikace mám toto využít v plné výši? To přece platí vždy, to dělal i Napoleon. Ve Francii měli spojenci mírnou převahu ve všech druzích zbraní i mužstva, ale prakticky nulové vedení. Polsko se mělo bránit několik týdnů, než spojenci na Německo zaútočí, to splnilo, ale spojenci se zachovali jako vždycky a tak nemělo šanci. Situace v Sovětském svazu v roce 1941, prakticky není pořádně objasněna dodnes. Jistě víte, že německá armáda byla do konce války nejvíce hypomobilní, což je trochu v rosporu s Blitzem. Mimochodem, Bagration byl taky Blitz?
Hezký večer

Zatím bez slepic

1/ Jednak to tam Fendrych promazal tak, že z mých článků tam asi nezbylo vůbec nic. Povídky jsou v prdeli určitě všechny, ostatní články asi taky.
2/ sedím v autě a píšu na úkor spaní
3/ mám tragické připojení a ještě tragičtější noťas - je určen k ukradení pocestnými, kdyby se jim zachtělo.

Bylo to v sekci, kde se teď utrácel Moláček o brněnském pornodívadle.
Bylo to před 5 lety k výročí Mnichova (2013).
Dobrou, musím jít chrápat, vstávám ve 4.

Zatím bez slepic

V letech 38/39 to s Wehrmachtem nebylo zase až tak horké. Válečná výroba sice jela naplno, ale kapacity byly slabé. Zabráním Československa získal Hitler bez výstřelu výzbroj pro cca 50 divizí + obrovské výrobní kapacity v plném běhu válečné výroby. Napsalo se o tom mnoho. Je spousta názorů, zda jsme se měli bránit, či nikoli. Podle mého názoru nikdy neměla proběhnout tzv. „Nečasova mise“ iniciovaná samotným Benešem. To byl první „FAIL“. Sám zastávám názor, že jsme se bránit měli. Asi by tu dnes nikdo z nás nepsal, ale třeba by tomu zbytku, který by přežil, zůstala rovná páteř. Ta byla dohodou v Mnichově zlomena a to nevratně. Bělorusko ztratilo za války přes 25% obyvatelstva. Ze zemí bývalého Sovětského Svazu to bylo nejvíce a bylo to tuším nejvíce ze všech států vůbec. Klíčové ale je, nevzdali se.
Trvám a vždy budu trvat na tom, že Mnichov doslova zabil vůli občanů Československa a zlomil jim páteř, stejně jako že Hitler tou válkou v podstatě zabil celou Evropu. Většina dnešního zla má z mého pohledu kořeny právě tady.

Zatím bez slepic

Druhá světová byla spíše důsledkem první světové války (problém kvůli kterému vznikla se nevyřešil a zabrání území Německu a Rusku ve prospěch nových států). V podstatě před první sv. válkou kapitalismus (imperialismus) narazil na svá první omezení (z dnešního pohledu nicotná) a rozhodl se to řešit vákou, která ovšem vždy situaci spíše zhorší.
Páteř nám nelámou "velké" události, k těm se člověk většinou nějak postaví, ale drobná každodenní omezení, ke kterým se nijak nepostavíme a pozvolna s zvykáme (salámová metoda).

Zatím bez slepic

S tou obranou v 38. to nevidím tak jednoznačně.

Nejde jenom o výzbroj té či oné strany viděno s dnešní znalostí věcí, jde o naší pozici ve vztahu ke "spojencům". Tady Beneš podle mého dobře věděl, že za vyklízení Střední Evropy spojenci je jejich snaha udělat Hitlerovi prostor a nasměrovat ho na střetnutí se SSSR. Byla tady také 3 milionová německá menšina, ne nejjistější Slováci a kromě Němců všichni naši ostatní sousedé, kteří byli připraveni se na nás vrhnout jako hladový pes na jitrnici.

Podle mne měl Beneš právo se rozhodnout, jak se rozhodl. Jako malý národ jsme v naší poloze přežili od středověku z toho od 30. leté války bez elit, když byla příležitost, využili jsme ji a vzchopili se, když přišla bouře, přikrčili se. Na tom že jsme tady, mluvíme česky, máme svoji kulturu a většina z nás vnímá své češství má zásluhu v neposlední řadě Beneš.
Všimněte si, kdo na něj útočí. Už jen podle toho lze soudit, že odvedl dobrou práci.

Zatím bez slepic