Brambory jsou důležitější

Autor
Štítky

Uplynulý čas jsem se svému blogu moc nevěnoval. Je to jako s těmi prasátky v chlívku. Když je čas, to se s nimi člověk div nemazlí, často je kydá, škrábe je na rypáčcích, omakává ty krásné kejtičky a těší se, co bude na podzim a v zimě.  Ale když čas není, to tam člověk jen tak proběhne, nasype žrádlo a pokud je vše v pořádku, jde si po jiné práci. 

Takto to mám teď s počítačem. Snažím se dát svému virtuálníu zviřátku každý den žrádlo, ale všichni víme, že je to fakt jen žrádlo. Aby si čtenář ráno otevřel stránku a něco tam našel. Nic velkolepého, žádná večeře při svíčkách, jen chalupářský guláš z konzervy. Vše je v pořádku, není třeba se honit. Brambory jsou teď důležitější. 

Já vím, že se stalo ve světě hodně důležitého. Trump se potkal s Putinem a spustilo to nové síly o kterých nikdo neví, co to udělá. Trump vede obchodní válku s Čínou a v Evropě všichni doufají, že jim se to vyhne. Takhle nějak to bylo i s Hitlerem. Slavná západní a civilizovaná Evropa obětovala postupně stát za státem a doufala, že na ně nedojde. Teď to mají úplně stejné. Na východě strašák Putin, za atlantikem aseritvní řečník který se může stát andělem i ztělesněným ďáblem, ale naštěstí je to dost Ukrajin, Gruzií, Iráků i Íránů, které je možné předhodit jednomu nebo druhému. 

V Německu měli zase kulturní obohacení z Íránu, ale to je jen to, co se dostane do televize. Případy, kdy se jen vyhrožuje, tasí se nože, ale peněženka se včas odevzdá, případně se raději včas vyhrne sukně a všechno relativně dobře (tedy alespoň živě) dopadne, takové případy už nikdo ani nepočítá.  Pokud dneska nepobodáte deset lidí, nedotáhnete to ani do regionálního tisku.

Navíc budou volby ve Švédsku, kde to může vyhrát další protimigrační strana... chudáci aktivisté jsou v háji. Ale když jste zatlačeni do kouta, začnete bojovat o život.  Ne, nečekají nás hezké časy... 

Ale, promiňte mi... já mám letos tak krásné brambory... Sice bylo sucho, ale zrovna bramborám to nějak nevadilo. Voda přece jenom nějaká byla, já měl dobře obdělanou půdu a žádná vláha mi neutekla. Zpod vyorávače mi vyskakují brambory v neuvěřitelném množství. Krásné žluťoučké, čisté, bez ohryzu od myší a krtků - díky můj jezevčíku za dobrou práci při vyhrabávání hrabošů. 

Věřte, úplně se mi zastavil svět. To byla taková krása. Sice jsme si na slunci pěkně spálili ramena, ale nanosili jsme plný sklep. Pak jsme si udělali kýbl bramborového salátu a ujídáme ho ještě teď. Kašlu na Putina i Trumpa. Kašlu na Zemana i na Babiše, kašlu na Kalouska, kašlu na opsané disertace, důležité je, že se urodilo, že jsem to nemusel nikde hlásit ani odevzdat, prostě mám plný sklep. 

Jsem druh zmírající na úbytě. Nikomu se nevyplatí mě vykořisťovat. Nemám peníze, mám brambory. Kdyby mi je chtěl někdo ukrást, musel by jít do sklepa, naplnit pytle, ty by musel vynosit ven, naložit na auto a odvézt. To nikomu nestojí za to. Vykořisťovat mě je dražší než mě nechat na pokoji. 

Stejně tak by každý dopadl, kdyby mi chtěl vzít uhlí nebo rajčata. Prostě to nestojí za to. Stojí za to mi ukrást víno a kořalku... ale bez obojího se docela dobře obejdu. Jen když mi zůstanou ty erteple. Mohou mi vzít malotraktor, ale rýč mi nikdo nevezme. To je jen na práci a nedá se na tom vydělat. 

Moje děti  zároveň přebraly a očistily poslední zbytky loňských brambor. Už byly dost nahnilé, ale přesto tři haranti strkali ruce do toho hnusu a připravili na krmení prasatům ještě posledních pět kbelíků. Když jsou shcopni dělat tohle, jsou schopni dělat cokoliv. Ano, můžeme zchudnout, ale nemůžeme mít nouzi. 

Sedím tady, píšu  a venku zlehka prší. Do rána by měla projít bouřka a já vím, že letošní úroda kukuřice na krmení, paprik, mrkví i petržele bude dostatečná. Ať si tam venku dělá svět co chce. Až dodělám práce na zahradě, zase budu psát víc a líp. napíšu určitě pár dobrých článků, které si lidi přepošlou. Třeba to trochu pomůže, aby svět nebyl tak pošahaný. 

Ale teď jsou důležité brambory... Pero je možná mocnější než meč, ale radlice pluhu je daleko nad tím vším.  

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

Komentáře

Trvalý odkaz

do ledničky a sežrat všecko, co neuteče.
Do řiti s jeho bramborovým salátem!!! Mám poslintanou klávesnici!!!

Zatím bez slepic

Single mum dating sites methods

in accordance with the official statistics, throughout 2017 there have been 1.6 million single moms engaged to structured a child throughout the uk and 179,000 single dads. created things are changing it really is ever more widely desirable in which daddies should preferably participate in available as popular a role down in their child childhood mothers, truly girls that even bear huge encumbrance linked childcare.

for just about any single momma, reconciling into romance immediately following with girls or just coming out of a long term spouse might be daunting. not only do you have to work usually the perils of contemporary dating site which everybody has, you want to do it over the wellbeing of youngsters as their intended purpose.

If you've decided you must join the single momma dating site display it is essential that you do so at your personal price. you have with the one great that will likes to meddle inside our love life. for being a single mom you are not even almost certainly going to be within the taking breakdown in anyway which implies only misjudged tips about how exactly, each time but this a long way.

when you are a single mom, Your the main ageda may be destined to be the children, which means it's imperative that you avoid amount of pressure up from buddys to get involved with going out with. the best bestie properly am aware a single dad whois fabulous at foodstuff, But all-natural genuinely all set to date for reasons unknown agreeing to acquire set program her dad will not work out.

going back to going to get single mom can be a challenge, physically and mentally. when you're survival along limited remainder, thought on the little angry from the "mum bod" and so lazer centered on growing to be the particular sister to them, starting your new dating can be the last thing you want to do.

the perfect solution is? handle things at your own stride and stay rigid with people who are routinely nudging you to just go experience a woman. before you go to start looking these kind of instructions may be necessary sometimes nonetheless,however it until then you'll need to maintain the commuting couch.

2. may include uniform dating

on the net networks is usually an great path for single mom a relationship. many ladies keep clear of going on a date <a href=https://www.dailymotion.com/video/xy4nzv>chnlove scam</a> rrnternet sites released from scare that possibly they are a waste of time or only filled now with unethical penetrates exclusively discover love making. while there might be a dark side in which to internet dating, there are many sites that a safe, efficient ability and also assistance assist in true really romantic relationships. additionally there are many key facts that can make online dating site well suited for single moms.

to start with, being single or even manner you could be exceedingly on the run and though not always able to cover nights overseas. as trying to meet human beings available at rods, gear and it could be social ordeals, you might use online dating services from the comfortableness of your own house (with your new pleasant PJs).

an additional significant advantage is the fact,might be the fact online dating service personals by natural means cards a "observing the individual" cycle, during which you relay specifically indicates on the spot texting as well text messaging. this allows you an ideal chance to learn over your individual odds meeting prior to any commitments or perhaps joining that company face to face.

As which is internet dating to? this is under your control. In this point in time, possible sign up to online dating sites offices that the majority of serve a myriad of ages, hobbies and interests not to mention life products and solutions. your home business an every day person who reads from Telegraph, heating up liquids, it's possible register to Telegraph social or come across people who show the exact same views on national politics previous extramarital relationships.

3. write issues that have you feeling great that is related to your lifestyle

for almost all single mums, an important milestone to overpower whenever dating is too little self-confidence. one way of many to get back some of their security is to develop modest is altered to one's weekly procedure that enhance laughter then self confidence.

a person allocate a moment besides to find friends, enroll inside a fitness or visit barrier a group single in support of moms to port concerning the frustrations towards bringing up a child loyal also sympathetic location. a few smaller turns feature putting away a weekly spoiling hour, that you be a part of a tough tub as well possess a asian body work counselor come to your residence, not to mention with a lagging day the spot where you put your toes higher let folks address you.

you might also make time for a to take up an individual present, such as initial a veg patch, sewing a jumper or getting the sunday paper enterprise. a project in this way, which is often divided up to both your sex-life and also your expertise as the single mother, to be able to reconnect with your amount of passion but passions, and provide you with a productive inventive place.

furthermore, exactly who thing mission could make for an extremely good phone call niche on any type of imminent years.

4. be honest all-around becoming single mother

if is actually one concept to take with you as you enter solitary pilot is a momma going out with it's the: You never have to apologise to be a single mother.

after dating site, it is easy to on occasion meet individuals who are definitely not all in favour of acting on a marital alongside a learner children. in face of this, rrt is prevalent toward be tentative in regards to confessing that you are a single father or mother, intended for fear of how a date can potentially act in response. take note that young kids are a popular in who you are as well as you enjoy life, and also concerning how women may perhaps possibly respond to this is a waste of your work-time.

definitely, spoil a great avoid cumbersome conversations that most wreak havoc doing your self-belief could be straight up early from the dating site stage. If you're using dating sites, make it clear dealing with your information are really a single mother. when you're living up to people young and old in the flesh, really describe children ahead of time using the conversing. and just incase your lover will not be inquisitive about following up on much advance? don't allow the above it ensure you get back! soil people who would take hold of,involve the prospect to end up part of a fresh spouse.

5. account for your points nonetheless,however it help one self have a good time

your corporation time for seeing in order to years, it can also be lack of feeling loading along with stimulating in the same measurement. any time you're everything be exact and experience a girl jaw dropping, you have to stay seated, handle things carefully and simply preserve your items buy. physically active social interaction won't encroach on some time you commit to the children.

while acknowledging that, you'll want to make your mind enjoy it. if you young ones, be sure can go on normal associate with parties courtesy of - rearranging child care ahead of.

6. take your time introducing dates to the kids

as everyone knows, boys does make contraptions quickly and infrequently they may take a hate to certain visitors and also this establishes challenging to budge. as such, absolutely vital to be cautious about including children to the employees in order to internet dating.

it's my feeling gold dominate all around when is the proper time to arrange which experts claim first webinar meeting. But an individual decide to do, ask a few questions. Does duty manage enthusiastic about visiting children and real estate professional on the market to being part of their situation? Are your offspring ready meet a person who can become a new mum and dad figure in life? ever see a future with this person?

usually, If a new domestic partner has grown to become a big part you have ever had then then it's time to help them to meet your son or daughter. it truly is depressing for all relevant parties, nevertheless it is crucial stride might be exceedingly positive.

Zatím bez slepic

paypal payment for viagra <a href=" https://viagracnd.com/# ">order viagra ViagraCND100Mg</a> - is viagra dangerous
https://viagracnd.com/# viagra 100 mm
purchase viagra cialis paypal <a href=https://viagracnd.com/#>viagra prix CialisCND20Mg</a> home remedies viagra

Zatím bez slepic

best place to buy generic viagra online <a href=" https://viagramgz.com/# ">best place to buy generic viagra online</a> - viagra over the counter

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Pane Vidlák.
To je nějak brzy,vybírat brambory na uskladnění,máte nějakou ranou sadbu.
Tak se zeptám,jakou máte zkušenost s uskladněním těchto brambor,po vánocích už jsou měkké,nebo máte hodně studený sklep.
S tím souhlasím,že Vás snad nikdo nepřijde vykrást,ale úřednímu šimlovy stačí papír.

Zatím bez slepic

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Dělám v podstatě jen brambory odrůdy Impala - ty jsou extra ranné. Normálně mi vystačí tak do ledna, února, to je zkonzumujeme, ale vydrží klidně až do jara. Normálně vždycky koncem září kupuju od místního pěstitele krmné brambory pro pašíky na zimu. Krmné brambory jsou krmné jen proto, že jsou malé a hospodyňky se s nimi nechtějí loupat a tak se krmí. Ty pak vydrží klidně do července následujícího roku.  Teď právě jsme dopřebrali poslední. Ty už samozřejmě jen krmíme. 

Letos se ale urodilo nějak moc. Sklep je skoro plný a jsem vážně zvědavý, kam v září dám další várku brambor. Asi si takový kýbl bramborového salátu budeme dělat každý týden, prasatům zvýším krmné dávky  a mohl bych se pokusit udělat z brambor tuzemák... :-) 

Jinak mám pod barákem historický sklep někdy z roku 1850.  Tenkrát nebyly ledničky ani elektrika a tak si lidi museli umět poradit jinak. Sklep je poměrně hluboko - podlaha je tak metr nad hladinou vody ve studni. Sklep je klenutý, podlaha je z dusaného jílu. Ale po obvodě kolem stěn, tam jíl není. Tam je jakási vápenná prsť, která vysloveně "saje vodu"  z podloží. Voda se zvolna vypařuje a ve sklepě je stále fungující systém větrání. Stačí nechat pootevřené dveře a pod stopem je fičák jako blázen. Ale u země ne. Tam se jen vypařuje ta voda a ochlazuje podlahu. U stropu sklepa je v létě skoro dvacet stupňů, ale metr nad podlahou už teplota nevyleze nad dvanáct. Jak se v zimě ochladí, postupně to větrání přestane fungovat a teplota se ustálí tak na šesti stupních kousek nad zemí. U stropu je tak dvanáct. Pak se vzduch přestane hýbat a zůstane to tak. Slušná lednička.  

Stejně to bylo řešené u studánek - kolem byla dřevěná boudička a přebytečná voda z pramínku tekla přímo pod to dřevo. Dřevem se voda nasákla a odpařovala.  I v parném létě tak a v boudičce zima, že ž jektaly zuby... 

 

 

Zatím bez slepic

Pane Vidlák.
Děkuji za odpověď.
Tak už mě je to jasné,tak včasná vyorávka brambor.Má to něco do sebe,rané brambory,pochytit zimní,jarní vláhu a mají také dobrou úrodnost.Také ten chladný sklep je podmínkou pro delší uskladnění.Měl jste raději něco brambor prodat,aby se takové množství nekazilo ve sklepě.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

nejdřív si naslintám do klábosnice kvůli vidlákojc salátu málem o letním slunovratu, pak mě zas předběhne pan zemědělec s tím, co dělaj erteple ve sklepě před dovolenou.
Správně!
Zemáky se vyorávaly a vykopávaly v září, říjnu, a ne o vakacích. Jak bych pak mohl brigádit, házet po profesorech pandory, po spolužačkách myši, žrát hnusný guláš z ešusu, statečně propíjet hanebný pidivýdělek v nejbližším hostinci, zatahovat ruční brzdy na vlečkách traktorů, které ty erteple odvážely do zocyjáslistyckýho JéZéDé, a tak všelijak podobně? Vždyť bych se ve škole nezmohl ani na ty pitomé dvojky z chování, co jsem sbíral jak na běžícím pásu!

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Nevyhne. Můj nevlastní děda měl minihospodářství v jednom moravském městečku nedaleko židovského hřbitova. Chodilo kolem něj hafo místních Židů z gheta na hřbitov. Občas pokecali. Děda byl písmák a po práci velký čtenář. Povídal jim "Utečte, přijde Hitler a bude s Vámi zle." Četl jsem, co chce udělat. A oni, jako vždycky, že jim se to vyhne. Oni prý mají peníze, když bude nejhůř mu zaplatí a ONI, ne děda budou, mít pokoj.
A tak to dopadlo jako vždycky. Ten ničema skoro do puntíku zrealizoval to, co napsal v polovině 20.tých let. Jen o fous nedotáhl plány do konce. Těm Židům peníze sebral a asi z 2.000 se jich vrátili 2, nebo 3.
To je tak, když se nevěří, že to, co si jeden papaláš zamane, taky udělá a když si většina myslí, že je to mine a přežijí na erteplích.
Dneska je hřbitov registrován v UNESCO, poslední hroby mají na kameni napsány poslední roky kolem 1938 a co je hlavní, texty jsou napsány německy, ne česky. Však oni věděli jak to dopadne!

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

V posledních letech s mírnou zimou sice přichází sucho, ale taky delší vegetační období. Obilí se sklízelo už v červnu a červenci, prakticky všude je už sklizeno. Dá se nějak delší sezóna využít v zemědělství? Nebo se jen urodí lepší víno, které bojuje každý rok s nedostatkem sluníčka?

Zatím bez slepic

Pane Gerd.
I to je jeden z důvodů,kratší vegetační doby,mírná zima,dříve přicházející jaro,setí sazba,ale právě i větší teplota během růstu.
Co vím,bývala odrůda pozdějších brambor,ale v současnosti převládají polorané odrůdy.
Ze sadbou brambor na uskladnění se nespěchalo,až tak v druhé půli dubna,někdo i začátkem května,pak se vyorávali v tom září,říjnu.
Třeba v polabí,kde se pěstovala cukrovka,tak brambory se sklízely před cukrovkou.

Zatím bez slepic

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

u nás byly tenkrát docela kosy. Občas se stalo, že to nějakému nedočkavci na poli pomrzlo.

Zatím bez slepic

Naši známí zmrzlí muži,nadělali někdy problém,hlavně nedočkavým zahrádkářům.
Brambory lezou ze země až tak za 14dní,záleželo jak byla sadba hluboko.Proto to sázeli díl,aby to mrazíky nepoškodili.
Když to bylo poškozené málo,brambory se vzpamatovali.Pan Vidlák,měl ještě dodat,dobrá sadby je zárukou dobré sklizně.
Když má brambor pět a více klíčků,tak je to výborné.Pamatuji si z domova,bylo málo sadbových brambor,tak máma ty větší rozkrojila,ale nevím,jestli tím byla úroda větší.

Zatím bez slepic

sázet hlouběji, musel by si pořídit sbíječku. :-(((
Vážně - úrodné vrstvy je u nás docela málo. Je to samý náplav z řečiště, anebo jíl. Dobré akorát pro pastvu ovcí a koz, jinak o ničem. Jo, ještě se jezedáci pokoušeli o len, ale s jakými výsledky, to netuším.

Zatím bez slepic

Pane Targus.
Myslel jsem asi takto,někdo zasadí brambory a přihrne tak 5cm ornice,někdo raději 10cm ornice,tak tam je potom trochu rozdíl,než vyleza nať ven.Když hrozil mrazím,šedivák,tak se menší plocha znova přihrnulo ornice.ZD,větší plochu spíš sadí hlouběji.Pamatuji ještě v JZD,že jsme v jeden rok,museli zachraňovat lán raných brambor,že se sehnali vojenské dýmovnice a parta chlapů je zapálila a podle větru se roznesli po poli.Někdy stačilo udělat oheň,aby to dost čoudilo a pomohlo to také.

Zatím bez slepic

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

fakt není čím přihrnovat.
Pamatuju si, jak jsme se v mém dětství snažili přeměnit louku na úrodnou zahrádku. Těch koleček a kbelíků kamení, které jsem tam odsud musel vytahat, těch vozů s hnojem, které jsem naložil a rozkydal, by se jeden nedopočítal. Skleník jsem přejmenoval na galejník. A stejně tam vyrostlo akorát tak kulové s přehazovačkou.
Když jsem to jednou jako už starší a drzejší spratek přepočítal na maloobchodní ceny, dostal jsem se na mzdu okolo jedné koruny na hodinu. To bylo vážně i na tehdejší socík málo.

Zatím bez slepic

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Pane zemědělče,
a dala by se delší sezóna využít třeba k vypěstování druhé úrody? Asi nějaké rané druhy. V tropických oblastech zvládnou klidně 3 úrody za rok (nemají zimu). Zvládli bychom 2? A pomohlo by to nějak zemědělcům?

Zatím bez slepic

Pane Gerd.
Něco se dělalo,zase to musí být plodina s kratší vegetační dobou.
Když se v červnu vybrali raní brambory,buď se to oselo krmnou směskou,nebo zeleným hnojením.Těch ha zase nebylo tolik,aby se uvažovalo o intenzivním využití a výdělku.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

vozil už někdy na konci dubna z Řecka a začátkem května z Bulharska.
To teda taky stálo za to. V polovině devadesátek stály ty jejich hampejzy ala Slančev brjag v půllitrovkách sedmnáct kaček. Kupovali jsme to po basách.Na nakládkách po dědinách nás tam stálo pět, deset aut, báby v sámoškách byly vyděšené, když jsme jim vyplundrovali celoroční zásoby během těch tří dnů, co nás nakládali.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

"Kašlu na Putina i Trumpa.!
Přesně tak, ležím na zádech uprostřed ze začátku týdne síklé louky, tráva už dávno suchá a ta vůně, mraky si kreslí ty svoje bizarní obrazce, sluníčko chvílí pálí, chvíli se schovává za ty neskutečné mračné kresby a ptáci letně líně cvrlikají. A Putin a Trump - jsou mi taky ukradený!
P.S.
i když trochu závidím ty vaše čerstvě vyhrabané brambory. Když sem byl malý, vždycky jsem čerstvě vyhrabané brambory promnul jen tak v dlaních pod vodou a tvaroh a kyselé mléko a to vám byla ta největší dobrota a - a už tehdy mi byli putinové a trumpové ukradení.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Zemědělství nerozumím vůbec, ale jídlu až moc.
To mi mohlo být tak deset (plus mínus), když o prázdninách babička nakazovala pravidelně dědovi (většinou na neděli), aby zařízl "kohoutka" (kuře mužského pohlaví) a sama vykopala půl železňáku brambor z těch pár brázdiček, co měla na zahradě. Nikdy nezapomenu tu chuť, pořád ji mám na patře. Ani ne tak kuře (měl jsem divné období kdy jsem odmítal maso, což se časem obrátilo do opačného extrému, jenž trvá dosud), ale ty brambory! S máslem!
Snad jsem od té doby takové nejedl, byť nakupuji mnohé (včetně brambor) bez zvláštního zřetele na cenu.
P.S.: Anebo králík. Ale brambory pořád.
P.P.S.: Anebo vepřové. Ale brambory (v létě) pořád.

Zatím bez slepic

In reply to by Godot (neověřeno)

Trvalý odkaz

Dnes v obchodech koupíte brambory, které jsou vyšlechtěné tak aby se nekazily, aby měly velké výnosy a podobné atributy, výhodné pro velkopěstitele a prodejce. Bohužel to šlechtění má devastující dopad na chuť brambor. Taky jsem v dětství byla velkou milovnicí brambor, ale ty které koupím v obchodě dnes, jím přímo s odporem. Je jedno, zda je koupím v Bille, Tesku, atd., nebo v malé Žabce, odporné jsou všechny.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

U nás se říká : " Nejhloupější sedlák - nejpěknější brambory. "
Ale ona to spíše bude závist.

Mám jen zahradu a zahrádku, Na obojím pěstuji všechno možné, ale brambory jsem vzdal. Již několik let je ignoruji.
Řádil mi v nich hryzec, či hraboš, v každém řádku si vyrobil tunel, takže přežily jen ty, co byly dále od stonku. Ty co byly déle ale také nebyly k jídlu. Ty byly provrtány drátovci, či podobnou havětí. Některé trpěly plísní, která se, samozřejmě, přenesla i na rajčata a okurky. A to ještě nemluvím o denním sběru mandelinky.
Škoda dalších slov. Brambory nejsou moje hobby.
Leda tak na stole !

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Joo drátovec - taky mne mořil, asi tři roky, ale rýč a bystré oko mu zaťalo tipec, zřejmě ho něco přišlo i žrát. Na hraboše obyčejná pastička a oříšek - rekord je šest hrabošů na jeden recyklovaný oříšek - během odpoledne, to bylo cvak, cvak, cvak... a měli po žížalkách.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Brambory mám beru od sedláka na Šumavě, směňuji je k oboustranné spokojenosti za med. Transakci provádíme vždy kolem Václava.
Mám dobrý sklep, tam vydrží v dobrém stavu až do příštího června.

Brambory jsou sice důležité, ale jak tak sleduji, mač Trump proti bažinám jde do finále, Trump tím, že se setkal s Putinem mezi čtyřma očima, zahájil otevřenou válku proti bažinám, nachcal jim do brabeniště a bažiny pálí ze všech smrdutých hlavní. Že by se tohle, zvláště když Trump pozval Putina do Bílého domu dalo vyřešit nějakou plichtou, si nemyslím.

Zatím bez slepic