Vymklo se to z rukou

Autor
Štítky

Dnešním článkem bych chtěl vzpomenout blahé paměti Zacharčenka. Myslím tím onoho lídra Doněcké republiky, který byl nedávno rozmetán výbuchem v restauraci. Ukrajinci ihned obvinili Rusko, Opolčenci obvinili Ukrajinu, Rusko obvinilo Ukrajinu, svět zůstal potichu, byl zvolen nový šéf a jede se dál.  Mediální a mezinárodní ohlas vesměs žádný.  Ani bych o tom nepsal, nebýt té drobnosti, že mu na pohřbu bylo sto tisíc lidí. Teď tam budou mít v listopadu nové volby. 

Proč o tom píšu... Včera jsem svým článkem poukázal na to, jak snadno se drobná banalita může vymknout z rukou. V Británii došlo k nějakému úniku materiálu či zpravodajské hře a teď už je chycen tygr za ocas. I kdyby Britové nakrásně chtěli, nemohou říci pravdu, protože by to znamenalo pád vlády a kdo ví co dalšího. A tak musejí vytvářet falešné důkazy, které by lépe zvládl můj osmiletý syn. Inu, nikomu se nedá věřit, jen úderníkům režimu a ti pak dodávají fotky a příběhy kterým se rozumná člověk směje. 

Ten Donbas je podobný případ. V Kyjevě došlo k Majdanu - převratu pod dohledem Západu a první, co noví demokratičtí vládci vyhlásili, byl zákon na ochranu jazyka, i když Rusky mluví třetina Ukrajiny. Pak začaly protesty, násilí, armáda, válka... Proč? Protože noví šéfové napojení na USA věřili, že když začnou válku proti Rusku, Amíci se přidají. Vymklo se to z rukou. Stálo to desetitisíce životů, stamiliardy peněz. Vymklo se to z rukou. 

V tom Donbasu to bylo podobné. Možná věřili, že je Rusové vezmou pod křídla stejně jako Krym, ale zapomněli, že nemají Sevastopol. Rusko pomohlo, ale jen tak trochu, aby se neřeklo. Toho uhlí a průmyslu tam zase není tolik, aby to Putin nezbytně potřeboval. A najednou milí separatisté zjistili, že jsou vlastně jen levní hlídači ruských hranic. Každý den na ně z Ukrajiny padají střely, každý den je nějaká nová mrtvola, města rozstřílená a blízko horké hranice... Vymklo se to z rukou. 

Amíkům se to také vymklo z rukou. Možná zvládli udělat chaos, ale žádný přátelský režim. Ani ti Ukrajinci už je moc nemilují a bude to stále horší. Nikomu doopravdy nepomohli, neudělali si žádné nové přátele. Když Bush začal své Irácko-Afghánské dobrodružství, nevypsal žádné daně, žádné odvody, že je národ v těžké době. Ne, prostě začal a prožral to, co američané nashromáždili od druhé světové. Vymklo se mu to z rukou. A stejně jako v Británii, teď se to nedá vzít zpátky a jediní, kdo stojí neochvějně, je John Mc Cain a další úderníci. Těm se dá věřit. 

Každým dnem je těžší tyto úderníky najít. Věrnost je tváří v tvář debilitě a neodvratné katastrofě celkem vzácné zboží. A pokud je, je k dispozici jen ve stejném balení, jako debilita. 

To přece známe už od Stalina ne? Nejhorší rány si Rudá armáda zasadila sama - místo schopných důstojníků vládli politruci. Neochvějně věrní i v podmínkách obklíčení v kotli, ale jinak totálně vymaštění a neschopní. 

Podívejte na Jakuba Jandu - to je přesně ten typ.  Inteligence moc nepobral, díky gay pornu má husí žaludek, a je vždy připraven papouškovat jakoukoliv hovadinu, kterou mu Kolář naservíruje. Dokážu pochopit ty, co to dělají za peníze, ale sehnat dneska dobrého žoldáka, to je asi hodně drahý špás. A tak zbyli jen blbci. 

První, co Stalin udělal, když mu došlo, co se děje, bylo omezení moci práv těch věrných politruků. Možná musel skřípat zuby, ale nezbylo mu než poslouchat generály, co si dovolili mít i jiný názor. Kdyby to neudělal, dneska by tu nikdo z nás nebyl a Moskva by byla německé město. 

Já prostě ve světle dnešní Terezky Májové, Angely Merkelové a dalších prostě nedokážu vidět žádný ďábelský plán a to ani od lidí v pozadí. Vidím jen zoufalou improvizaci a hledání posledních věrných, kteří jsou ale zato úplně blbí. Jo, připouštím, že v pozadí jsou bohatí a mocní, kteří se těší na velké zisky, ale oni nejsou v klidu. Mají obavy jako blázen. Všechno jejich bohatství je virtuální. Stačí jen aby se zhroutil ten v uvozovkách zbytečný stát, který oni vůbec nepotřebují a jsou mrtví také. Spolehlivě je zabije jejich šéf ochranky a dosadí se tam sám.

Oni nejsou v ofenzívě, oni jsou v háji. Vymklo se jim to z rukou a teď zjišťují, jak málo sil doopravdy mají.  

 

Hodnocení
Zatím bez slepic

Komentáře

Trvalý odkaz

kolik bylo potřeba.
Tedy potřeba pro něj, nikoli pro Opolčence. Proto taky charkovští na poslední chvíli s opolčováním cukli.
Skoro se mi chce parafrázovat reklamu polského rádia na někdejší pořad Mini-Max (minimum slov - maximum muziky). U Ivana platí minimum peněz - maximum politických výhod.
Co se týká Ivana, ten potřeboval vytvořit pořádný vřed na řiti Ojropy, aby ji snad nenapadlo vzít Ukradinu do EU a do NATO. Stalo se. Vřed existuje, občas lehce napraskne a vylije se trocha zasmrádlého hnisu mrtvých polních velitelů. Má to své výhody:
1/ Mrtví si nemohou přivlastňovat opravdové i domnělé zásluhy.
2/ Mrtví nemohou nic požadovat, neřku-li nárokovat
3/ Památka na maso a krev mrtvých bude v případě potřeby kvalitně rozdělovat societu a budit emoce.
4/ Mrtví nemohou blbě žvanit nevhodná slova na nevhodných místech, a hlavně
5/ Mrtví na Donbasu smrdí tak spolehlivě, že odpudí jakéhokoli nápadníka o tento region.

Zatím bez slepic

že to bude nebezpečně blízko pravdě. Kombinace judisty s mozkem šachisty je zřejmě dost málo stravitelná i pro rutinní požírače protivníků. A to ještě Č+D na BL co půl roku kvičí, jak je judista odříznutý od reality a jak dostává pro svá rozhodnutí zkreslené a nedostatečné informace. Jakožto pevně ukotvený a západně orientovaný pokrokový Evropan říkám zaplať Bůh, že je to tak, neb si nedokážu ani nechci představit, v jaké pozici vůči judistovi by naše vrcholná nejpokrokovější civilizace byla, kdyby tento dostával informace relevantní a nezkreslené.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Inu, řekla bych nikoho nepřeceňovat, ale bohužel ani nikoho nepodceňovat, ani ty akce, co je vidíme jako akce úplných blbců, či viditelných lhářů! Ani ta Ukrajina s tolika mrtvými a každým dalším téměř na naší hranici sice nejede zřejmě úplně dle plánů, ale k míru to má ještě daleko, volby nevolby, a k Rusku a velké válce stále blízko. Já to vidím tak, že není podstatné to, co vidíme, ale to, co nevidíme. Viz i ta podivná skřípající akce v Anglii. Ta je tak na první pohled zfušovaná, že se to a možná i právě pro to doneslo úplně do každé kuchyně a hospody možná celého světa. Spojení Novičok a Rusku bylo opakováno všemi, tolikrát a všude, že je spolehlivě uloženo. A co když (troška konspirace) přijde nějaká akcička, co třeba zase zaměstná bílé přilby, aby našly důkazy, že se zase tráví děti, a místo chloru…… ….to budeme koukat! A pak už bude zase úplně jedno, co byla lež, a jak je ta lež blbá, i kde a co je pravda, viník už byl určen a spojení v mozku zafunguje. A že i lež splní účel, již veřejně známo a ověřeno je. A možná také nové lži přikrývají ty starší.

Zatím bez slepic

In reply to by MAJKA (neověřeno)

Trvalý odkaz

Tady musím plně souhlasit s názorem, že dnes je stav poznání objektivní reality
ve světě značně zkresleny, deformovaný a zamlžený. Majka to vyjádřila větou:
"Já to vidím tak, že není podstatné to, co vidíme, ale to, co nevidíme." Upřímně přiznávám, že
přestože se celý život zajímám o dějiny a geopolitiku, současná situace je pod mojí" rozlišovací
schopnost". Jednoznačně je to zapřičiněné nedostatkem objektivních informací, Více než kdy jindy
nám hromadné sdělovací prostředky podávají informace zkreslené pokud přímo " nelžou jako když
tiskne", Potom je jen na nás samotných ze střípků faktů skládat jako puzzle obraz současnosti,
Ludvík Souček napsal knihu s názvem " Tušení souvislosti ". Jednoznačně nemáme reálný obraz
stavu a situace v Rusku, Nevíme co se tam ve vnitřní politice odehrává skutečně, Nemáme vůbec
reálný a objektivní vhled do situace v USA. To už nemluvím ani o situaci v E U. Takže žijeme
v době kdy skoro nic nevíme, a jen hledáme a "Tušíme souvislosti ". Nebojím se říci sám za sebe,
že na pozadí historických faktů, lze tušit i tragický vývoj.

Ukázka toho jak nám čurají na lopatky:
casopisargument.cz/2018/09/10/sype-se-to-sype-pani-mullerova-degenerace-politicke-elity-a-politicky-extremismus

P.S. Během psaní mám puštěnou ČT 24 a byl tam projev Trampova bezpečnostního poradce
Boltona. Stručný obsah je o tom, že USA má informace o přípravovaném chemickém útoku
Asada. Varoval, že pokud k němu dojde, USA provedou mnohonásobně větší odvetu.

Další zpráva je o tom, že v Rusku začalo velké cvičení, kterého se účastní Čína a Mongolsko.
Ihned následovaly rozhovory. Pepa Karas hned začal,že se budou cvičit přesuny na velké vzdálenosti,
že se zúčastní tisíc letadel a bla bla., Posléze si vzal na drát nějakého politologa. Kladl mu otázky typu zdá tématem cvičení je útok nebo obrana, Zdá se Čína nemusí obávat agrese Ruska atd. Pochopitelně,
že čekal odpověď o agresivní a útočné politice Ruska a Putina. Politický geograf Romancev či
Jefim Finštejn by naskočili okamžitě. Člověk na telefonu mu řekl, že není voják a hodnotí pouze
politické aspekty a pokud se týče obav Činy, tak to vidí tak. že spíše by se mělo obávat Rusko ohledem
na tlak Číny na expanzi na Sibiří,
Jinak otázka, zda předmětem cvičení bude obrana nebo útok je debilní a manipulativní, Obrana
a útok jsou dva základní druhý bojové činnosti a jsou součástí každého vojenského cvičení. Jeden
brání a druhý útočí a pak se to otočí. Pokud jsou na to prachy. Myslím si, že hlavně budou procvičovat
na velitelsko-štábních cvičeních štáby všech druhu vojsk a služeb. Hlavní důraz bude na obranu
a odvrácení útoku protivníka, Nebo snad je obklíčeno NATO ???. Také jsem narazil na informaci, že
se uskutečni cvičení ve formátu Rusko-Turecko. Rusko bude mít SAKRA důvod, když si v těžké
ekonomické situaci rozhodlo k těmto manévrům.

Zatím bez slepic

Omlouvám se nejsem anonym, Majka a Vidlák , Gerd a další mají pravdu. Sype se to ….!!!

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Ukrajina je nárazníkové pásmo Ruska. Napoleon i Hitler přišli přes Ukrajinu směrem k Moskvě. Vládci Ruska - SSSR se vždy snažili připojit kousek území, které by měli pod svou kontrolou. Naposledy Stalin. Pro Rusko je výhodnější celá Ukrajina, která nemůže do NATO, než rozdělená Ukrajina. Myslím si, že Putin moc stojí o to, aby byl v Ukrajině k němu přátelský režim. Když už je tam vysloveně nepřátelský režim, tak je nutné prostřednictvím války na Donbasu udržovat Ukrajinu ve válce, dokud se nezhroutí hospodářsky. A ona se zhroutí, a to úplně. Možná se potom i rozpadne. Oblasti kolem Lvova až po Kyjev na východě vytvoří novou Ukrajinu, a zbytek země od Oděsy po Charkov se stane Novoruskem. To se časem sloučí s Ruskem úplně, ale ne okamžitě. To až tak za 10-15 let, kdy si všichni zvyknou na existenci Novoruska. A kdy se stane ten první impuls? Počkejme si na nějakou velkou světovou krizi a hospodářský pád Ukrajiny. tedy ona padá už teď, ale přijde ještě větší sešup. Při takových prognózách se nějaké investice na Ukrajinu nepohrnou. Speciálně z Německa. Tak pak jednou z Kremlu zavelí oligarchům a ti na Ukrajinu najednou zainvestují peníze a začne se pomalu zvedat. Jen to bude trvat dlouho. Kyjevský Majdan přijde Ukrajincům ještě hodně moc draho, tak dvě generace uvrhne do chudoby.

Idlíb v Sýrii. Další směšná kauza. Asad na Idlíb útočit zatím nebude. Připraví si vojsko, ale nezaútočí. Mezitím budeme krmeni obrázky posté zaručeně poslední nemocnice v Idlíbu, padesátého hrozícího chemického útoku, hladových dětí. Tak dlouhou, až už nám to bude jedno. Prostě si zvykneme na podivný kout v Sýrii, kde každý den umírají lidé. A pak jednou nečekaně Asad udeří a Idlíb bude zase syrský. Mezitím z něj utečou všichni islámští teroristé směrem na západ, a budou žít v Německu, ve Francii, Velké Británii, Švédsku, Belgii a Nizozemí, Španělsku a Portugalsku. Další džihád budou plánovat v těch zemích EU 15. Chtěli zemřít smrtí mučedníků za víru v Idlíbu - a EU jim to neumožnila. Tak umřou mučednickou smrtí při šíření víry v EU. My se tomu můžeme trochu ubránit, teroristé přijdou jen z Německa. Němci se tomu neubrání, pro ně je teroristická budoucnost realitou. Až budeme vyzváni k solidaritě s lidmi v Idlíbu, vzpomeňme si, že to znamená nasadit si do země vycvičené teroristy a jistotu teroristického útoku.

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jistě,Ukrajina je nárazníkové pásmo Ruska.
Jenže,celkem byl klid,než se do toho vložila Amerika.
Každopádně měl Puitn dobré informace o co jde,tak já považuji za správné,jak reagoval Putin.
Kolem Krymu tam bylo více nejasností,komu vlastně patří a že tomu pomohl,aby se Krym připojil k Rusko,také udělal dobře.
S tou Ukrajinou,spíš s tím Doněckem Luhanské,už to tak nešlo udělat,připojit k Rusku,ale skutečně si to předpolí udělal,protože válčení mělo přejít na Ruské území,něco podobného jako Gruzie a to by nemuselo být vyřešeno za týden.
Vůbec neuvažuji o tom,že se to USA vymklo z ruky,když se nezdaří jedna bitva,naplánuje se další.
USA čekali na to,že se válka přesune na Ruské a už by to jelo v celé Evropě.
USA čekají teď v Idlíbu na Syrský útok,aby tam mohli provést provokaci chemickými zbraněmi,aby mohly mohutně zaútočit na Sýrii.

Zatím bez slepic

In reply to by Pane Gerd. (neověřeno)

Trvalý odkaz

USA sice čekají, ale jejich tajné služby už určitě spřádají nové plány. Cílem je udržení USD proti Číně a to je setsakra těžký úkol. Skoro nemožný. Další hospodářská krize ukáže, zda svět ještě chvíli bude žít s USD nebo už přestane být mezinárodním platidlem. Klidně může dojít k dramatickému propadu hodnoty USD. Kde potom budou Obamovi a Clintonové voliči? Budou mít prázdná konta a vysoké hypotéky. Jednou k propadu životní úrovně USA dojde. Jen ještě nevíme, kdy. Ten okamžik nastane, až USD přestane být mezinárodním platidlem a stane se jednou z mnoha měn. Nebo až armáda USA bude bojovat ve třech nebo více konfliktech najednou, což už nezvládne. Už tak jí dává zabrat Irák a Afgánistán.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Milý Vidláku, jste si opravdu jist s tím, že to co se dnes píše o Stalinovi a jeho době skutečně odpovídá pravdě? Stačí trochu pátrat po číslech, faktech a člověk se dostane rychle do rozpaků. Spíše bych řekl, že o tehdejší době nevíme téměř nic a to co se předkládá jsou jen propagandistické výmysly a z 70-90% i naprosté nesmysly.
Jenom k zamyšlení: na nějakém stalinově kanálu prý zahynulo při stavbě 10 000 lidí (vězňů), ó jaká hrůza, než se dozvím, že na stavbě panamského průlyvu zahynulo 25 tis lidí. Na Ukrajině Stalin hladomorem zabil 5 mil lidí (pak se na Nové Svobodné Demokratické Ukrajině sejde jakési grémium a vylepší to na 7 mil pak 10 mil pak 20 mil - není to blbý, není to už moc? Je, ale je to proti Rusku tak se tomu musí věřit) v Evropě zemře 20 mil lidí na španělskou chřipku, ale zdravotnictví v Sovětském rusku už bylo I sv válce, občanské válce, polské válce na takové úrovni, že se jim všechny epidemie vyhnuly a Stalin to musel vzít osobně do svych rukou. A tak by se dalo pokračovat do nekonečna. Samozřejmě vím, že jakkoli zpochybnit oficiální náhlad na Stalina a jeho dobu zavdává především k výsměchu osobě, která si to dovolila, ale jako téma to je jistě zajímavé, v podstatě pokryté jen propagandou - ne fakty (i když i propaganda má své fakta) a pro seriózní pátrání oficiální tabu, pokud se jen neomílají daná klišé.

Zatím bez slepic

In reply to by Josefka (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ale píše se -v Rusku - seriál Zapomenutí vůdci je k mání, i kniha Stalin Krev a sláva kterou napsal Svjatoslav Rybas - česky.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Uz davno, na zaciatku opolcenskych trikov pri obsadzovani mestskych samosprav a policajnych stanic takymi, ako bol Zacharcenko a dalsi, pod vedenim specialneho ruskeho tajneho Strelkova (https://www.topky.sk/cl/1000745/1439477/Byvaly-sef-separatistov-Strelko…-) som napisal, ze Putin si vytvara dalsi priestor stabilnej nestability (po Podnestersku, Juznom Osetsku, Abchazku, aj v Adzarsku este neskoncil, ani v konflikte Armensko-Azerbajdzan ma na mieste "mierovu vojensku misiu"...) okolo hranic Ruska. Tieto oblasti stabilnej nestability urcite bude udrziavat, a pri vhodnej prilezitosti nepohrdne ani ich rozsirenim. Takze tak to bude i s Donbasom.

Zatím bez slepic

In reply to by JAHA (neověřeno)

Trvalý odkaz

Překl bych, že zaměňujete příčiny s následky. Po rozpadu SSSR vznikly státy, které buď nikdy v historii jako samostatné státy nebyly nebo jen krátce, v každém státě pak zůstala velmi početná skupina lidí s ruskou (i jinou) národností. Někde tyto skupiny Rusů byly zbaveny občanských práv (Estonsko, Lotyšsko) někde se je dokonce pokusili povraždit (Gruzie). Jak asi myslíte že mělo na tuto situaci Rusko reagovat? Jako USA na záchranu "studentů" na Grenadě?

Zatím bez slepic

Vzdy, ked sa napise nieco pravdive o pocinani Ruska, tak prva odpoved je presne, ako ta Vasa...

Plus poveda Beee a nepovedat Aaaa. Rusov nikto obcianskych prav nezbavil. Len v tychto krajinach sa snazia zachovat sami seba.

Vid napr., myslim za Vam celkom lahodiaci clanok o pricinach a nasledkoch a skutocnom stave veci. Teda napr. - deti a obcianstvo, alebo urob skusky a obcianstvo...

https://hnporadna.hnonline.sk/podnikanie/291171-rusi-su-v-lotyssku-cudz…

Zatím bez slepic

In reply to by JAHA (neověřeno)

Trvalý odkaz

V případě, že dějiny začínají rokem 1940, tak ano.

Zatím bez slepic

Dejiny zacinaju kazdy den.

P. S. Dobra myslienka, zistil som po napisani! Pokial som to uz niekde nepocul, ze to nypisal (povedal) niekto iny, tak si uplatnujem autorske pravo☺.

Zatím bez slepic

In reply to by JAHA (neověřeno)

Trvalý odkaz

A není to jedno? Vy nechcete diskutovat, ale pouze provokovat, co by mě ovšem zajímalo, jaký k tomu máte důvod. Nicméně už z povahy věci je jasné, že mi upřímě odpovědět nemůžete. Hezký zbytek života. J.

Zatím bez slepic

nenapsal, podle jakého nařízení EU vymáhají Baltové nějaké zkoušky před udělením občanství rodilým občanům.
Chtěl bych vidět ten dým, kdyby ČR chtěla stejným způsobem šikanovat např. zdejší Poláky, kteří sem konec konců taky prokazatelně přivandrovali, zrovna tak, jako Rusové do Pobaltí.

Zatím bez slepic

Tak to je v poradi druhy "argument", ktory pouzivaju ti, ktorym sa nepacia moje nazory a odpovede - vraj chcem provokovat. Aj keby som chcel, co nechcem, tak skratka jednoducho - odpovedajte normalne, slusne, argumentacne, bez barliciek, ktore doteraz pouzivate.

A to je vlastne odpoved vsetkym dalsim nasledovnikom Josefky, ktori nevedia povedat NIC na fakty, ale vedia velmi dobre odpovedat v style - a vy bijete cernochov. Naozaj, nema to zmysel. Takze, ostatni, prepacte, nemam chut sa nechat zatiahnut do detskych hier Josefky a jej podobnym.

Zatial dakujem☺.

Zatím bez slepic

In reply to by JAHA (neověřeno)

Trvalý odkaz

z reklamy na Vodafone.
Zkuste nějaké národnostní menšině v EU upřít právo komunikovat na úřadech v mateřském jazyku.
V Pobaltí za to dávají flastry dva tisíce éček. V Lotyšsku to zkoušeli dokonce i za hovor na volném prostranství (ulice).
Tohle je normální humus nemající s demoškou a lidskými právy vůbec nic společného.

Zatím bez slepic

Ako som roky poznal Vase nazory, ani som necakal, ze budete hovorit (pisat) k veci a ze porozmyslate, o com pisem. Len odporucam, radsej si precitajte cele znenie zakona, ktory vraj kohosi obmedzuje. Obmedzuje obmedzenych obyvatelov a ruskych provokaterov, ktori sa prejavili v kazdej z byvalych sovietskych republik. Niekde to vyslo, niekde nie. Tot vsjo.

Zatím bez slepic

v zákoně napsáno, druhá věc je, jak se zákon aplikuje v praxi.
Stran té praxe mi úplně stačily debilní dotazy lotyšských policajtů, proč odpovídám na jejich lotyšské dotazy rusky s upozorněním, že za to můžu dostat pokutu, pokud bych měl lotyšský identifikační průkaz.
Sbírka trapáků, nic víc.

Zatím bez slepic

vy jste ale mrška, já vás prokoukla! :-)))
Na Jahu jdete hooodně slušně, takže ten zjevně nepatří do vašeho klubu.
Ráda budu škaredá, stará a hloupá baba, než červená kecka z Vodafonu :-)))))))))

Zatím bez slepic

In reply to by JAHA (neověřeno)

Trvalý odkaz

z reklamy na Vodafone.
Zkuste nějaké národnostní menšině v EU upřít právo komunikovat na úřadech v mateřském jazyku.
V Pobaltí za to dávají flastry dva tisíce éček. V Lotyšsku to zkoušeli dokonce i za hovor na volném prostranství (ulice).
Tohle je normální humus nemající s demoškou a lidskými právy vůbec nic společného.

Zatím bez slepic

A pokial celkom stale nerozumiete, alebo sa, ako vzdy, robite, ze nerozumiete, tak hnusny cerveny komunisticky teror ste nam na Slovensko privliekli Vy, obyvatelia "ceskych krajin". Bez vasho komunistickeho sialenstva, ktore pokracovalo VDAKA vam a nakoniec poznacilo AJ VAS, na Slovensku sialenci komunistickeho razenia nemali sancu. Dufam, ze neprekrutite vysledky poslednych slobodnych volieb pred pucom zorganizovanym zlocincami, ktorym umoznili terorizovat ludi v byvalej republike volici z uzemia CIECH a MORAVY. VY ste zavliekli odpornu teroristicku verbez do vedenia statu na desiatky rokov!!!

A minimalne nieco podobne, po represaliach, nutenych deportaciach a NASILNOM zavedeni stalinskej hnusnej diktatury, ktora mala za ucel likvidovat narod!!! zazili a PREZILI Lotysi, Litvania, Estonci. Ja by som na Vasom mieste radsej, ako sa hovori, drzal...a krok...a nechal, nech si KONECNE po desdiatkach implementovaneho komunistickeho terorizmu robia tieto narody to, co uznaju za vhodne, samozrejme, bez upierania ZAKLADNYCH prav ostatnych obyvatelov tychto malickych republik.

Zatím bez slepic

byste dnes "bešelovali" jen maďarsky, pokud vůbec, a vaše životní úroveň by atakovala tu albánskou.
A před komanči by měl každý Slovák denně hodinu klečet a modlit se za jejich svatořečení, protože bez nich byste měli hovno, a ne silnice, města, průmyslové Pováží a železárny v Košicích. Bydleli byste v dřevěnicích prolezlých červotočem a srali byste na hnoji, ti kulturnější by to pak možná dotáhli na kadibudku na hypotéku.
Takže si se svými nacionalistickými výlevy hezky zajdi za roh a dej si tam pár facek, tady na tebe nikdo není zvědavý.

Zatím bez slepic

A este posledna vec, lebo na 99 % poznam rovnake odpovede na tuto situaciu z ceskeho prostredia. U nas komunisticka strana, po rozdeleni byvalej republiky v roku 1993 mala taketo vysledky:

https://sk.wikipedia.org/wiki/Komunistick%C3%A1_strana_Slovenska_(1992)

Teda, vacsinou ani jedno percento a obcas viac, ale ANI RAZ to nestacilo na aspon 5 %. A NIKDY to ani nedosiahnu!!!

A u vas, v krajinach, ktore ste zavliekli komunizmus do byvalej spolocnej republiky roku 1946 su vysledky od roku 1993 zname kazdemu. Este dnes pohrobkovia vrahov maju u vas nielen parlamentne zastupenie, ale dnes uz aj miesaju vnutropoliticke karty vasej republiy. Su uplne (pre VAS!!!) normalnou sucastou koalicii (podielaju sa teda na MOCI!!!) na obecnej, okresnej i krajskej urovni a v sucasnej dobe sa stavaju aj sucastou VLADNEJ MOCI. NENSENS, NEHORAZNOST!!! A Vy a dalsi chcete prstom ukazovat na niekoho ineho???

Zatím bez slepic

In reply to by JAHA (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ak by niekto rychlo zabudal, tak len na pripomenutie:

https://www.topky.sk/cl/1000745/1442103/VIDEO-Ruska-kamuflaz-odhalena--…-

https://www.topky.sk/cl/1000745/1439985/VIDEO-Dokaz-Putinovych-klamstie…-

Komentare a ukazky uvadzam preto, ze smiesne klamstva nerobia len zapadni politici. Tak, ako mi bolo jasne, ze z dvoch halusiek, co zostali z opolcencov nemoze byt zrazu behom augusta-septembra sila schopna dobyt sucasne uzemie bez ucasti Ruska, tak bolo davno "k mani" video, aku taktiku pouziva Strelkov (najprv na policajnu stanicu nahnali zeny, potom tam vtrhli vojaci a policajtov odzbrojili), aku taktiku pouziva Putin na ziskanie Krymu (najprv zeleni muzici a potom vraj slobodne referendum pod automatmi neoznacenych ozbrojencov).

A to mi vtedy na vlkomete riadne nadavali, ze Putin nic, opolcenci nic, to len "fasisti".

Zatím bez slepic

In reply to by JAHA (neověřeno)

Trvalý odkaz

Neberte to tak vážně. Putin prostě jen dosahuje svých zájmů prostředky, které má k dispozici a které mu projdou. USA to dělají také, jako ostatně všechny velmoci, jen jim toho projde mnohem víc než Putinovi. Nemá smysl se stavět za Rusko nebo USA, oba mají tuny másla na hlavě. A co teprve druho nebo třetiřadé velmoci typu Velká Británie, Francie, Německo! Všichni jen kryjí své cíle za ušlechtilé pohnutky, ale jde jen o dosažení cílů. Nikomu v bílém domě nebo Kremlu o nějaké lidi vůbec nejde. A nikdy nešlo.
Co se týká vztahu Čechů a Slováků. Myslím si, že společný stát byl nezbytný a umělý československý národ jen pomohl ubránit území dnešní ČR proti tlaku Němců a Maďarů. Pak čas společného státu skončil, uzavřeli jsme tu etapu a nyní jsou zde dva samostatné státy, o kterých není pochyb.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Nedrážděte JAHA, lidé zvyklí zapřahat vůz před koně vidí vše pozpátku, následky kladou před příčiny. Stejné je to u něj s Krymem. Nejdřív Rus připojil Krym, pak bylo referendum, zelení mužici, jazykový zákon mažoucí Ruštinu a teprve potom převrat na Ukrajině.

Z tohoto obráceného pohledu má samozřejmě pravdu. Putin je padouch.

Zatím bez slepic

Náhodou je dobře, že se tady objevil. Je vidět, že Vidlákův web jde nahoru a proto přitahuje pozornost různých šiřitelů jediné a správné pravdy. Na bezvýznamném webu by nikdo takový nebyl. Ještě chvilku a bude Vidlák i na nějakých těch nepohodlných seznamech ;-).

Zatím bez slepic

Admirále,
správně upozorňujete, že pokud existují dva jediné všeobecně platné zákony ve Vesmíru, pak první praví, že JAHA má vždycky pravdu a druhý, že Slováci obdrželi od Boha Vesmír k výhradní dispozici jako jediná skutečně inteligentní forma života.
Pouze Češi, zplozenci ďáblovi, jim znemožnili ujmout se svého božského poslání.

Jakýkoliv český blog, který Jaha objevil či v budoucnosti objeví, má pouze dvě možnosti:
Buď ukončit činnost, nebo požádat IT nějakého bratra, aby jakýkoli Jahův příspěvek automaticky nahradil např. sérií neškodných reklam na Viagru !

Doté doby důrazně doporučuji buď na Jahu nereagovat, nebo s ním vždy a naprosto bezvýhradně souhlasit.
COŽ TÍMTO ČINÍM !!!

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Ten séroš o Skripalech je tak dementní, až to tříská dveřmi. Už jenom to, jak člověk z fotky pozná, že jde o Rusy? Z fotky, která je fušerky zpracovaná? Že to říká Májová Terka? No, věřte lháři, že zrovna teď mluví pravdu. Odmítám věřit, že v tajných službách jsou všichni taková debilové. A tak mně napadá jediné: tenhle blbý seriál je takhle fušerky zveřejňován úmyslně. Když chcete něco skrýt, tak to vystavíte na nejviditelnější místo. Když chcete ukrýt tajnou informaci dnes, v době internetu, kdy každý blbý hekr strká frňák kde nemá, tak to překryjete takovým množstvím blbých informací, bulváru, dementních příběhů – vyberte si, co chcete – až běžného člověka přejde chuť se v tom botelu přehrabovat. A já tvrdím, že Skripalovi jsou kouřová clona. Záměrně vystavili kraviny, které bijí do očí – a zase jim všichni skáčou na špek.
Otázka je, co chtějí zakrýt. Musí to být sakra důležité, když dělají debily sami ze sebe. Možná brexit. Nejde to tak, jak by mělo, eurobuřtíci nechtějí spolupracovat, vládní loď opouštějí ministerské krysy a u kormidla je slepice, co nejenže nevidí ty provázky, které má uvázány na rukách, ale nenamáhá se ani dohlédnout na jejich konec. Opakuje to, co jí někdo připraví a na veřejnosti předvádí divné tanečky. Vidlák říká, že KDD. Já si to nemyslím. Oni nehrají o každý den dobrý, hrají o holé přežití. Anglie má ten nejprofláklejší kastovní systém na světě. Kasta lordů není ochotna se dělit ani nikoho menšího než zase jen lorda pustit mezi sebe. Kluci, co spolu mluvěj. Lord nemusí mít ani vindru a furt je v té nejvyšší kastě. Zbohatlíka, kterého královna obdařila tituly, lordi mezi sebe nikdy skutečně nevezmou. Sáčkují si domů bandy z kolonií, protože tuší, že etnický anglán už má toho divadla dost. Ještě sice nehuláká, ale už v hledišti nespokojeně podupává a kouká, kde je východ. A lordi tuší, že etnický anglán nikdy nepůjde po krku dalšímu, ale obrátí se proti svému lordovi. Což nelze dopustit, proto ti otroci z kolonií, kterým stačí slíbit, že dostanou majetek a život bílého anglána.
Může jít o Sýrii. Assad je furt u vesla, islamisty a jejich západní poradce (i britské) nahnal do toho blbého Idlíbu a teď říká, že je tam všechny začistí, když se nevzdají. Což nelze připustit, protože pak by se ukázalo, že císař je fakt nahatej. Bílé přilby, financované hádejte odkud, a stažené hádejte kam, už byly odsunuty a nemají tedy v oblasti to správné mediální pokrytí.
Může jít o Rusko. Angláni měli v Rusku vždycky svoje pracky – no, za posledního cara mocně tahali za provázky hezky zpoza bučka. Dost možná tam strkali frňák už dávno před tím. Malá odbočka: nádraží se rusky řekne „vakzál“ – psáno foneticky. Což není ruské slovo. Traduje se, že tohle slovo vzniklo v době, kdy tam Britové stavěli železnici. Do Ruska chodily bedny s železničním vybavením, a na nich bylo napsáno jméno města, odkud to posílali – Vauxhall, foneticky „vokshól“. Těch anglických slov v ruštině je poměrně hodně, třeba kombajn, psáno s „k“. Konec odbočky. V devadesátkách se angláni podělili o provázky s Američany, což tehdá asi moc nevadilo, ale teď, když jde z tlustých do tenkých, to asi není ideální. Donald s Terkou se moc nemusej. Ten arciďábel Putin, co má nos a ruce v každičkém koutku světa, o čemž nás vehementně přesvědčuje ta tlupa kolem ČT a hodnotných evropanů, to nemá doma vůbec pevně v rukou. Může si nařizovat, co chce, ale ruský ouřada ve vládě nebo v Dumě, co jede podle zápaních not, dělá jen to, co chce. Tedy nula celá nic. Penzijní reformu, co je kolem ní takový humbuk, podle mě Putin podepsal jen velmi, velmi nerad a jen proto, že neměl vůbec žádnou jinou možnost – leda občanskou válku. Přečtěte si posledního Pjakina. Jímala mě hrůza.
Nevymklo se to z rukou všem, co rozhodují. Vymklo se to úplně z kloubů. Už nějakou dobu neposlouchám, co kdo říká. To jsou jen kecy. Ale dívám se a přemýšlím, co kdo dělá. Trump to dělá hodně podobně, jako Májová. Ona má svoje Skripaly, Trump zase svůj twitrový účet. Všimněte si, jaké kraviny tam píše a jak na to všichni skáčou a pitvají se v kdejakém písmenku. Jak exhibují nad tím, že dneska něco říká a zítra to úplně otočí nebo popře. Já tvrdím, že Donald není takový hlupák, jakého ze sebe dělá. Ty jeho prohlášení, které všichni rozebírají, jsou záměrně takto hloupoučká, protiřečící a vyloženě lživá, aby to bilo do očí. Když po vás někdo jede, můžete oplácet stejným, nebo se za něco schováte. Donald se schovává za ty svoje šílené řeči a v klidu si jede svoji vlnu.
Nevěřím, že existuje nějaká divná entita, co jí Pjakin říká globální prediktor, co jede podle nějakého svého tajného plánu. Ale že existuje banda šílenců, kteří si myslí, že uřídí celý svět, to jo. To jsou ti v těch nejvrchnějších klecích, kterým nezáleží na nikom, kdo jsou níž. Ty jejich klece maj mříže i dole a tedy serou na všechny, co jsou pod nimi. Dřív jim to vycházelo, páč ti dole měli zbraně, které do jejich klecí neprošly. Dnes jsou v průseru, bo ti dole našli něco, co skrz ty jejich mříže proleze. A zoufalí lidé dělají zoufalé věci.
Tenhle příspěvek je nejspíš poněkud zmatený, a nemá žádnou pointu. To proto, že mám strach, že někomu z té bandy prdne v kouli a pak už to nepůjde zastavit. Nikdy dřív nebyl svět tak blízko zničení – ani po tom, co sundali to malajský éro nad Ukrajinou. Lidstvo stojí nad propastí a jednu nohu už má ve vzduchu a druhou začíná zvedat. A je mi líto, ale Putin a Trump jsou sami, nevidím nikoho dalšího, kdo by ty šílence mohl zastavit a to je žalostně málo.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Rejpalka.
Perfektní.
On ten příspěvek není zmatený,ale nevíte,ani já jak to může skončit.
Když to napíši po svém,oni vědí,jak říká Pjakin GP co přijde.
Státy jsou tak zadlužené,že to nejde splatit,ale jen proto,že je mnoho peněz nekrytých a ty se začínají někde hromadit.
Ono ani nejde provést exekuci na tolik států.
Jedno je jisté,jdou si za svým cílem i přes mrtvoly a tyto tanečky,jak předvádí Mayová,to je fakt jen odpoutání pozornosti.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

No, jako člověk, který na Ukrajinu jezdí, byl jsem tam několikrát před Majdanem (na východě i západě) i po Majdanu - a napsal jsem o tom něco i pro Vlka - bych si troufal k této části Vidlákova zajímavého článku něco málo podotknout.
Myslím, že hodně pravdu má Targus. To, co se stalo, bylo primárně výhodné pro Rusko. Nějací opolčenci jinak nikoho nezajímají. Nevím, jaké byly záměry pomajdanového vedení (silně pochybuji, že by chtělo vést válku s Ruskem, to je nesmysl), co ale vím, že Majdan jako takový byl skutečně Ukrajinci přivítán - a to nejen těmi hodně nacionalistickými ve Lvově, ale i těmi ruskými ve “středu” Ukrajiny (konkrétně Sumy u ruské hranice). Mimochodem, právě zdejší Rusové mě přesvědčovali, že mají přátele v nacionalistických kruzích Ukajinců a vůbec se nejedná o nějaké “fašisty”, jak je to prezentováno. Bohužel, všichni Ukrajinci, s kterými jsem se kdy bavil, se naivně domnívali, že jim EU pomůže, marné byly mé námitky.
Souhlasím též s názorem, že Rusko si díky Opolčencům vytvořilo další problematickou zónu jako Podněsteří atd. To je osvědčená taktika, protože nebýt např. Podněsteří, je dnes Moldavsko možná už částí Rumunska, nebo v EU, ale takto se na tuto nesmírně chudou oblast nikdo ani škaredě nepodívá.
Nemyslím si, že by Rusové byli na Ukrajině (či v Pobaltí) nějak zásadně utlačováni. Opět bych odkázal na své články na Vlkovi. Byl jsem tam i tam a přímo od Rusů vím, že je to nesmysl. Co je ale úplná pravda je pohrdání ba nenávist těmi “pravými” Ukrajinci od Lvova vším ruským. Byl jsem tím překvapen už před Majdanem a poté se to ještě zásadně vystupňovalo.
Vím, že Ukrajina je totálně ekonomicky navázaná na Rusko, v podstatě 100% produktů firem, které jsem tam navštívil, mířilo do bývalého CCCP, takže teď šíleně krvácí. Ukrajinců je plné Bělorusko, kde se snaží aspoň něco vydělat. Mimochodem, Bělorusové mají pro ukrajinskou emancipaci plné pochopení, ale ač Rusy moc nemusí, považují takový otevřený odpor za naivní (mám pocit, že běloruský pohled na svět je hodně blízký tomu našemu…).
S tvrzením, že anexe Krymu byla pro Rusko výhodná, bych dost polemizoval. Co vím, tak předtím sice byli proti Rusku Ukrajinci ze Lvova, ale ten zbytek Rusko akceptoval. Lvovští byli v menšině. Ovšem Krym totálně všechny Ukrajince i ty ruského původu naštval. Pokud Putin chtěl udělat něco pro alespoň nějaké sjednocení Ukrajiny, tak tímto se mu to dokonale povedlo. Mimochodem, Krym naštval i třeba Kazachy či Bělorusy, neboť ti si moc dobře uvědomují, že stejným metrem mohou i oni ztratit hodně území, kde je významná ruská menšina. Takže se domnívám, že takticky šlo sice o vítězství, ale strategicky o chybu.
Prostě, Ukrajina je rozdělená zem, nejen jazykově, ale i kulturně, je zásadní rozdíl mezi východem a západem a myslím, že z dlouhodobého pohledu by nejlepší bylo její rozdělení. Koncem října mám plánovanou cestu do Mariupolu, tak jsem zvědav, co zajímavého se tam dozvím - pokud to půjde, napíši opět článek Vlkovi…

Zatím bez slepic

In reply to by pavt (neověřeno)

Trvalý odkaz

Krym začal už Kosovem. Nebýt Kosova, nebylo by ani Krymu. Putin určitě moc dobře věděl, že zabráním Krymu naštve a sjednotí Ukrajince, naštve Bělorusy a Kazachy, ale asi se dostal do situace, kdy Krym zabrat musel, aby jej neměl někdo jiný. Především Sevastopolskou základnu. A ten někdo sevastopolskou základnu moc a moc chtěl.

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

A nezačalo to rozpadem SSSR? To přece také porušilo hranice dané po WWII - no dělám si srandu. Jinak Vám chci oponovat na předchozí příspěvek, že ani v Kremlu nešlo nikdy o lidi. Je třeba si uvědomit historické souvislosti, například u nás po WWII, komunisté (kteří záhy převzali moc) ale i jiní ve věku 30-50 let (to znamená ti akční) zažili WW I, krizy 30-tých let WWII. Není divu, že měli jiné radikální názory na společnost. Důležité je však, co chtěli, a to : práci, vzdělání, zdravotnictví a klid :-). To bylo to hlavní co jim scházelo a přesně to jim komunisti už v 50-tých letech dali (narozdíl od toho ce se povídá, že to byl jen teror). I ta kolektivizace zemědělství měla jasný cíl, dobře věděli, že kapitalismus jim nedá klid (viz třeba Vietnam) a soběstačnost v potravinách je zcela zásadní pro nezávislost (porovnejte s dneškem). Proč se ovšem začali chovat jako blbouni je vcelku záhada, která nebyla ekonomickou, ani politickou nutností (naopak měli jít směrem jako Čína, což není v rozporu s Marxismem, ale spíše jeho pochopení :-).

Zatím bez slepic

Přesně tak. A možná prapředkové této skupiny nosili už Albrechtovi z Valdštejna pokladnu nebo brousili meče. Budou za každého režimu u lizu a vždy zničí jakoukoliv dobrou ideu.
Připadá mi však, že ti současní, v hlavnich politických funkcí, jsou sice všehoschopní, ale zoufale neschopní intelektuálně i v řízení společnosti. Nejmocnější už si podle mne v zákulisí připravují nové vůdce, proto ten chaos a bláznění všech Terezek, Angel a spol. Jejich šéfové pomalu přestávají nad nimi držet ochrannou ruku.

Zatím bez slepic

In reply to by pavt (neověřeno)

Trvalý odkaz

Pavte, váš článek vyznívá (možná nechtěně), jako by jen Rusové byli ti špatní a ostatní vlastně ti dobří utlačovaní. Obdobně jako se dnes dozvídáme, o "vysoce demokratických" krymských Tatarech a pod. Podobně, jako by se odtrhla Morava a pak si vzpomněli, jak je Češi hrozně utlačovali (nebo třeba Severní čechy, aby ta absurdita vyšla úplně). Je třeba si uvědomit, že rozpad SSSR byl v hranicích, které nevyjadřovaly žádnou histrorickou, národní či jinou souvislost a z toho pramení spousta problémů. Mají národy právo na sebeurčení až do odtržení, ano nebo ne? Nemáte pravdu, že Ukrajina by nechtěla válku s Ruskem, stejně jako mnohem menší Gruzie ji klidně vyvolala, protože myslela, že je USA podrží. K válce nedošlo jen kvůli zdrženlivosti Putina. USA by bojovaly do posledního Ukrajince. Anexe Krymu nebyla pro Rusko výhodná, ale vynucená. Stejně tak jako špatné vztahy s Ukrajinci, Lotyši, Estonci a spol. jsou jednoznačně z jejich strany, Rusové na tom podíl nemají. Ti chtěli mít s ostatními korektní vztahy, ale kroky které popisujete byly Rusku v podstatě vnuceny. Když to trochu přeženu, tak národ, který oslavuje SS nemá právo na budoucnost. Pokud je spojuje jen nenávist k Rusku (či něčemu jinému) jsou odsouzeni k zapomnění.

Zatím bez slepic

Já nechci obhajovat ani USA, ani Rusko, nelíbí se mi imperiální politika obou těchto zemí. Už jsem vyrostl z víry, že mezinárodní politiku lze provozovat morálně, takže jediné hledisko, které mě zajímá, je vliv těchto události na zájmy ČR, tedy mé.
Co se rozpadu CCCP a hranic, nic než souhlas, bohužel, zde se asi těžko definují nějaké hranice, protože národnosti jsou tam promísené, něco jako v Iráku. Právě proto je třeba k tomu přistupovat opatrně a hranice buď dodržovat takové, jaké jsou, nebo věci řešit dohodou. To je to, co namítají Kazachové či Bělorusové. Oni uznávají, že Krym je národnostně i historicky ruský, ale namítají, že nelze si jej “ukrást” takovými metodami. Z těch mají sami strach, protože by se daly lehce využít proti nim…
Nesouhlasím, že Ukrajina či Gruzie chtěla válku s Ruskem. Gruzínci chtěli obsadit Osetii, o tom ta válka byla. Doufali, že to dokáží udělat bleskově a stihnou obsadit komunikaci přes hory dříve, než se Rusové rozhodnou Osetincům pomoci. Tu by pak případně zničili, takže by Rusové asi na nějakou akci rezignovali. Takový byl pravděpodobně původní plán, konfrontace s Ruskem vůbec nebyla na pořadu dne, jenže Osetinci se bránili překvapivě dlouho a Rusové to stihli… Ostatně, celé předchozí ruské pomáhání Osetincům, kdy jim dávali ruské pasy atd je právě takové klasické imperialistické "soft" chování, které se mi moc nelíbí a které, pokud by si někdo dovolil v rámci ruských hranic (třeba k Čečencům), tak by Rusové pěkně prskali...
To samé Ukrajina. Můžete mi říct, proč by Ukrajina chtěla válku s Ruskem? Čeho by dosáhla? Upozorňuji, že něco takového by i ti hodně nacionalističtí ze Lvova nepodporovali, o těch ostatních nemluvě. To by majdanskému vedení neprošlo.
Co se Krymu týče, samozřejmě chápu, že Rusko si nemůže dovolit přijít o základnu. Jenže podle mne zareagoval Putin předčasně. Možná že ve výhledovém plánu skutečně bylo zrušit nájemní smlouvu (která jinak trvá ještě bůhvíjak dlouho), jenže k tomu vůbec nedošlo a Ukrajina by ji stejně nedokázala prosadit, Rusové zde jsou velmi dobře vyzbrojení. Zkrátka, podle mého názoru měl Putin osvědčit trpělivost a čekat. Majdanské vedení totiž Ukrajincům naslibovalo, jak jim EU a USA pomohou, a oni tomu naivně věřili, vím to, byl jsem tam. Jenže tím, že vypukla válka, mají nyní skvělou výmluvu, proč věci nefungují. Ukrajinci hluboce věří tomu, že jsou ve válce A PROTO se nemají lépe, jak bylo slibováno. Pokud by k bojům nedošlo, tak by samozřejmě EU a USA Ukrajině nijak nepomohli, takže by se současné vedení zdiskreditovalo a mohl by přijít někdo nový, realističtější. Ukrajinci by konečně pochopili, že jim nikdo nepomůže… Protože oni se (stejně jako my v 90 letech) opravdu naivně domnívají, že na ně někdo v Evropě čeká…
Co se SS týče - to také odsuzuji, ale snažme se Ukrajince pochopit. Zkuste si někdy promluvit s některým z nich a popovídat si o jejich historii. Oni nikdy žádnou neměli, pořád je někdo okupoval - tu Poláci, tu Litevci, tu Tataři, tu Turci, tu Rusové. Proto se chytají těch několika málo "našinců", jako je třeba Bohdan Chmelnický atd, no a do této kategorie přibrali i Banderovce... Nelíbí se mi to, ale snažím se to pochopit, protože pro národ bez velké minulosti je to potřebná berlička...

Zatím bez slepic

In reply to by pavt (neověřeno)

Trvalý odkaz

Tak Krym se Sevastopolem byl hlavně vnucenou kartou Putinovi. Kterou musel zvednout a nějak s ní hrát, protože pro něj nejvýhodnější varianta - dosavadní status quo, byla znemožněna. Že si vybere raději hru na nenasytného imperialistu než na slabého tlučhubu bylo dopředu jasné. Překvapující pro mě spíš bylo, jak klidně to celé proběhlo a jak se vlastně obyvatelé Krymu té hnusné anexi ani příliš nebránili...
Asi jako by se v Panamě rozhodli pro spojenectví s Ruskem nebo Čínou, jejichž ministerstva obrany by investovala do rekonstrukcí škol v Colónu a ve městě Panamá. Jak všichni jistě víme, k vojenské intervenci, svržení prezidenta, rozpuštění ozbrojených sil a zorganizování si věcí podle sebe, stačilo na přelomu 1989/90 mnohem méně.

Zatím bez slepic

Jedním z možných vysvětlení klidného převzetí je informace od jednoho z Ukrajinců. Jeho teta je důchodkyně, žije na Krymu. Po převzetí dostala ruský důchod, který je 3x větší, než byl ten ukrajinský. Divíte se, že tamější příchod Rusů přivítali? Nehledě samozřejmě na prostý fakt, že Krym je bezesporu národnostně ruský, o tom žádná...

Zatím bez slepic