Co nám vlastně zbývá?

Autor
Štítky

Víte, já všem těm eurohodnotářům vlastně rozumím. Stejně tak rozumím všem transatlantickým vazbařům, člověkům v tísni, vítačům, obráncům našich hodnot, aktivistům a ostatním. A začínám rozumět tomu, proč jich je vlastně tolik. 

Jistě, ti nahoře to nedělají zadarmo. Být aktivstou je dnes dobře placené. Transparenty jim vyrábí velmi kvalitní tiskárna, ani ty tyčky na okrajích se už nedělají podomácku, facebook a youtube dodá pokrytí, americká ambasáda dodá televizi a účastníky budete oslovovat díky kvalitnímu ozvučení. 

Jen náckové, hlupáci a nároďáci si musejí malovat transparenty sami nějakou latexovou barvou na papír. 

Ale na druhou stgranu, když vám přijde někam padesát tisíc lidí, tak jich tam je většina zdarma nebo za minimální obolos. Když skandují hesla o neslušném prezidentovi a podnikateli velkohnojaři, tak to dělají z přesvědčení. a ještě mnohem víc jich sedí doma, na žádnou demonstraci nejdou, ale s hesly na těch krásných sítotiskových transparentech souhlasí a tento souhlas pak přetaví ve volbu TOPky, Pirátů nebo podobných uskupení. 

Divadla, která uvádějí nějakou aktuální hru o Ovčáčkovi čtveráčkovi nebo o vaginální vlajce, ta si na poloprázdná hlediště nemohou stěžovat. Jistě, režisér dostane zaplaceno, producent dostane zaplaceno, herci dostanou zaplaceno a leckdo z nich si za ty peníze dobře žije. Ale ti diváci nic nedostanou. Ti naopak ještě peníze vydávají a ještě mají pocit, jak pomáhají dobré věci. 

O uplynulém víkendu jsem z toho všeho už měl mindrák. Jednak mi skončila stavební sezóna a zbývá mi už jen má vlastní zahrádka a pár lehkých polních prací. V zaměstnání jsem dokončil svůj letošní největší projekt a najednou jsem měl čas. Už to nebylo jen to letmé prolétání internetem. Měl jsem čas si počíst své oblíbené komentátory, podíval jsem se na zahraniční zpravodajství a protože děti byly u babičky, večer běžely zprávy a ne pohádky. 

Pomalu už je to k zbláznění. Dvojí metr na všechno, vypovídají se odzbrojovací smlouvy, propagandistická příprava budoucích válek je v plném proudu, je celkem jasné, že je všechny buďto prohrajeme a nebo se vítězně vypaříme v atomové apokalypse, ropa jde nahoru, kámoši jsou nepřátelé a přátelé jsou horší než nepřátelé. Logika není v ničem, největší světovou ekonomiku vede ožrala, 500 milionů lidí se podřizuje osmdesátimilionovému Německu, v subsaharské Africe je zle a bude ještě hůř, čím že jasné, že migrace spíš začíná než končí. 

Doma jsou nejvíc slyšet vítači a názory z druhé strany slyšíte jen když dojde na vraždu. Drobné incidenty nikoho nezajímají. Varování starších a zkušenějších nikdo nebere vážně, všichni jsme atomizovaní v jednom názoru, skoro máte pocit, že už víte na čem začne občanská válka. A stále více běžných věcí přestává fungovat.  Kolik z vás čtenářů je v situaci, že může pustit prvňáčka samotného do školy a vědět že bezpečně dojde a nepotká se ani s feťákem, ani s magorem, ani s bláznivým řidičem? A když se zdrží na cestě ze školy, kdo myslíte nejdříve na zakecání s kamarády a ne velký malér? 

Donald Trump vzbuzoval naděje, ale teď už jsou to jen chmurné vize, které se zcela určitě zvrtnou než aby nastolily bezpečnější svět. Čína také nedělá svoji expanzi z lidumilství a Putin je sice racionální, ale hraje za Rusy, ne za nás. Evropská unie je... jaká vlastně je? Existuje ještě vůbec? A co NATO? Po Turecku, nevítězství v Afghanistánu, podpoře Islámského státu, skýtá nějakou ochranu, nebo je to jen předvoj impéria? 

Tyto otázky si nepokládám jen já. Tyto otázky si pokládají o ti eurohujeři. I oni vidí stahující se mračna. I oni nejsou jen blbí a navedení. Ale když by si museli podle pravdy na svoje otázky odpovědět, tak by zjistili, že jsou v tom sami. Není žádná komunita, žádný pocit přátel, nějaké bezpečí, nějaká ochranná křídla. Také se necítím nijak dobře se svým postojem v místní evangelické komunitě, jsem tu se svým názorem osamělý. Ne že by tu nikdo nevolil Zemana, ale nahlas se k tomu přihlásit, to už není tak jednoduché. Proč by měl čerstvý šedesátník poslouchat nějaké nadávky od dvacetiletého úderníka?

Je to stejné jako s drogami. Většina feťáků ví, že jsou v háji, ale žít bez fetu je tak neúnosné. Projdete odvykačkou, přijdete domů a rodiče si u televizi povídají o takových debilitách. Nemají vůbec ánung, co se dá v rauši prožít. Stejné je to i s našimi sluníčkáři. Kdyby svůj názor opustili, byli by v háji. Byli by v tom sami, budoiucnost by byla chmurná, takhle je tu alespoň ta chvíle eufórie na demonstraci nebo při volbách. A všimněte si, jak mají pokaždé absťák. A potřebují stále větší dávku, bo ta stávající už nic nenabízí. 

Boj proti tomu je v podstatě nemožný. Kolik závislých se skutečně vyléčí, nebo alespoň postaví na vlastní nohy? Kolika lidem drogy skutečně splní jejich sny? Zkrátka rozumím jim. Bez sluníčkářství by byli ve chmurném světě, který se potápí. Bez přimknutí k NATO, Evropě a Člověku v tísni by se jim špatně žilo. Život by byl šedý, lidi by vedli tak připitomělé kecy o každodenních starostech. 

Akorát je to neléčitelné. Je zbytečné je přesvědčovat, oni to vědí. Akorát bez toho nedokážou žít a těžko se to naučí. Jediné, co dokážete je, že své problémy z toho života v rauši přesunou na vás. Kolik je rodičů sponzorujících své fetující dětičky ze kterých nic nebude a stejně špatně dopadnou... 

Co nám tedy zbývá? Chmurná budoucnost. A kdo ji nezvládá, má k dispozici dostatečnou dávku politických drog. Někteří z nich pak rovnou přejdou na drogy chemické. Ostatně nejsou to právě naši sluníčkáři, kteří volají po legalizaci marihuany a žijí v Klinikách a Miladách? To nebude tak úplně náhoda. 

 

 

 

Hodnocení
Zatím bez slepic

Komentáře

Trvalý odkaz

takového jednoho fešáka, který se na mě vždycky po ránu dívá ze zrcadla.
Vždycky když u piva něco řeknu, všichni mi vynadají, že jsem pesimista a že vidím všechno černě.
Když pak přijdu za nějaký čásek na vizitu, málem vždycky dostanu přes hubu a jesm zasypán falešnými větičkami typu - TY HAJZLE! TO DOPADLO JEŠTĚ HŮŘ, NEŽ JSI ŘÍKAL!!!!!
Ano, milí čtenáři, mí hospodští posluchači mne pak považují za příčinu svého neštěstí a při vstupu do lokálu mne povětšině vítá věta - DRŽ HUBU, CYPE!!!

Zatím bez slepic

Za starověku byl prorok, který prorokoval proti aktuálně vládnoucímu králi, v nejlepším případě vyhnán z města. Ve středověku byli poslové špatných zpráv popravování za úsvitu. Nebo hned, když se aktuálně vládnoucí král/kníže/hrábě/pánko velkomožný nasral moc.
V pozici umlčujícího štamgasta jsem měl podobnou zkušenost s vlkem. Když tipoval výsledek nějakých voleb, říkal jsem zpravidla, že tak špatně to dopadnout nemůže, ale dopadlo to většinou ještě hůř. Takže mám jisté pochopení i pro ty, co řvou drž hubu. "Ještě že člověk nikdy neví, co ho čeká" jak zpívá jeden šířeji známý bard tam od vás. ("Od vás" je nutno chápat z cca 350km odstupu, kdy Opava, Ostrava, Bohumín, Třynec i Drah... tedy Jablunkov splývá v jednolitou nerozlišitelnou oblast "tam u severovýchodní hranice").

Zatím bez slepic

Kasandra dostala od bohu dar videt budoucnost, ale s tim, ze ji nikdo nebude verit. Varovala pred kde cim a kdyz varovala pred trojskym konem z more vylezli dva hadi a zaskrtili ji i jeji dcery. Jak to dopadlo s trojou vsichni vime.

Zatím bez slepic

Kasandra dostala od bohu dar videt budoucnost, ale s tim, ze ji nikdo nebude verit. Varovala pred kde cim a kdyz varovala pred trojskym konem z more vylezli dva hadi a zaskrtili ji i jeji dcery. Jak to dopadlo s trojou vsichni vime.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

překvapen a psychicky zdeptán, páč současná realita se příliš neliší od let před hadrnickou šaškárnou v Práglu. Snad jen většími dopravními zácpami a delšími reklamami na ČT1, v nichž bohužel absentuje pan Vajíčko.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Jak se říká,budoucnost nevypadá růžově.
Včera jsem viděl záznam té velké skupiny utečenců,hrnoucí se do USA,úplně mě spadla čelist a když se tvrdí,že je to jen začátek stěhování národů,tak to bude spíš černé,než růžové.Nepřekvapil mě ani pirát Bartoš,jak tepal Babiše ohledně Vondráčkově návštěvě Ruska,že piráti jsou školeni Sorosem.S tím Trumpem máte také pravdu,úplně se zařadil mezi válečníky.Jen mě to napovídá,že už USA nemá jinou šanci se zachránit,než války po světě,ptejme se proč,proč toto dopustila USA inteligence.

Zatím bez slepic

Pane Targus,
To mě napadlo,někdo se chlubil,že USA má nejvíc Nobelistů,hlavně ekonomů a přitom tam mají turecké hospodářství.

Zatím bez slepic

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

nevylučují. Kdo by neměl být vyznamenán, když ne dvounožec, který vymyslel tištění barevných papírků na vysokoobrátkových rotačkách?

Zatím bez slepic

Pamatuju si, jak nejaky rusky funkcionar jeste za Obamy poznamenal, ze uz vzdali hledani inteligentniho zivota v jeho administrative.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Boj proti tomu je v podstatě nemožný.

- Ale je. Jen ho zatim nezname. Boj proti RU vypadal taky nemozny.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Vidláku, základní myšlenka dobrá, fakta co ti mají něco dokazovat špatný...

Myslíš, že svět byl krásný, nebyl... Jenom si začal zapomínat to špatné jako ti sluníčkáři... Každý zapomíná, někdo více někdo méně a když se dívají zpětně pak přes klapky na očích.

Třeba ty drogy, fakt si myslíš, že problém je legalizace nebo pouze to, že lidi zapomněli jak to bylo, když byli legální?
Stejné je to z rychlostí na silnici, neustále slyšíme, že na dálnici je omezení rychlosti "protože není stavěná na tak velké", ale jaksi nikdo neřekne, že v době uvedení do provozu byla rychlost neomezená, až po ropné krizi se omezila. Dneska se tvrdí, že nemůžeme, protože bezpečnost... A ta tráva, proč myslíš Vidláku, proč se zakázala? Protože byla nebezpečná?

A ty smlouvy, někdo nějaké někdy dodržoval když nemusel? Že se začali vypovídat až teď nebo se rušili vždy, jenom se mluví o rušení některých a některými podle toho jak se hodí tomu co je u moci...
A proč američani vypovídají smlouvy o raketách? Je to kvůli agresy, že chtějí obklíčit rusko, ale také to může být, že Putin nelhal a ty nové zbraně má a paritu vyrovnají, pouze tím, že budou mít ty rakety středního doletu znovu, což může být důvod, že je rus neobnovuje...¨Ale taky může být x jiných důvodů co nevíme, pouze zrušení smlouvy, když se smlouvy rušili vždy nic neznamená. Důležité je dívat se proč byli rušeny a tím nemyslím co řekne "zpravodaj ČT", ale co je mezi řádky...

A tím bezpečnost, kdy prosím v tomto prostoru bylo bezpečně? Každá generace zažilo 1-2 války či krize, jenom ta dnešní nic, a historie nás učí, že je to anomálie, něco nestane a nic s tím nenaděláš, protože lidi jsou pouze lidi. Můžeš si pouze vážit toho, že jsi část života prožil v klidu, tvé děti, prostě si ty špatné časi vyberou na začátku života a ty v nejlepších letech ;) Důležité je to co děláš, máš malé hospodářství jako mají lidi v bývalé jugoslávii, tedy děláš pro přečkání špatných časů to nejlepší co můžeš, máš svůj záhumenek ;) V Čt se smáli, že Putin rozdával pozemky, ale nikdo neviděl, že rozdával to co v česku bylo pod systémem záhumenků a zahrádkářských kolonií, tedy, že každý měl svůjhi část země, kde se mohl samozásobyt v případě že je průser.
To ostatní, jesltil se přežene fronty, nějaká epidemie atd. je už mimo tebe a malého člověka :(

Zatím bez slepic

To máte jednoduché, stačí se kouknout na mapu (lépe na glóbus, raději větší). Jedním z podnětů ke smlouvě o likvidaci raket středního doletu byla krátká reakční doba na jejich případné odpálení. Od tédo by se ale hranice "bloků" výrazně posunula.
Rakety krátkého doletu (do 500 km) odpálené ze států NATO (Estonsko) by sice spolehlivě dosáhly St. Peterburg (120 km), ale Moskva je zatím pořád sice těsně, ale mimo dosah (600 km). Rakety středního doletu (do 5000 km) naopak pokryjí veškeré významné ruské oblasti, přičemž území USA příliš zranitelné není. Evropští spojenci asi moc velký význam nemají.

Zatím bez slepic

Ale ja nezpochybuju co píšete, já píši, že dlvodem nemusí být jenom "chceme pouze zničit rusko", ale např. i nepřímí důkaz, že ty nové zbraně rusko má...

A obecně napsat, že smlouvy se rušili vždy a vždy byl důvodem "oprávněný zájem". I to odstoupení Sudet, bylo sice z pohledu Československa nelegální, porušení smluv a kdo ví co ještě, ale i ukázka, že se ty smluvy rušili vždy, i v osumdesátkách by se našlo x jiných smluv, to že to přebilo díky PR podepsáních jiných, nekokazuje porušování...

Zatím bez slepic

na dálnicích mohla být především proto, že tehdy u nás používané automobily stejně víc jak těch stotřicet za hodinu nejezdily.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Právě z výše uvedených důvodů soudím, že největší zločin eurohujerů a lepšolidí je v tom, že pohřbili sen a víru v lepší zítřejší. A zároveň je možná právě ta snaha žít si alespoň chvíli ještě ten sen, jež vede k dříve probírané neexistenci diskuse ze strany těch "se snaem" a "svatým" nadšením.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

V době, kdy na dálnici byla "neomezená" rychlost, byla schopnost tehdejšího autoparku parku dosáhnout dnešní povolené stotřicítky opravdu minimální...
Opravdových 130 (nikoli tachometrových) měly z běžně dostupných aut jen některé žigulíky. A to musel foukat dobrý vítr...

Zatím bez slepic

Ale to omezuješ množinu pouze na "východní blok", ale to neomezené bylo na západě taky a těch aut tam bylo víc...

Zatím bez slepic

dost ztuha.
1/ rychlostní limity tam zaváděli dřív
2/ měli tam hodně podobné plečky, jako byly u nás. Kecy o tom, jaká tam měli brka, jsou jen kecy, nic jiného.
Měl jsem předpotopního Meďoura (piáno) a pozdějš jedničkového Golfa. Oboje to jelo nula celá hovno.
Slušné auťáky za slušnou cenu, které fakt jely, se daly tenkrát sehnat v Anglii, ale jako stavebnice sporťáků. Angláni měli tenkrát co prožírat, takže byla móda koupit si stavebnici, postavit dvoumístný auťák, kterým se jezdilo přes týden do práce a přes víkend amatérské závody.
Kdeže ty loňské sněhy jsou...

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Chášakdží

http://www.zvedavec.org/nazory-7757.htm

Teda likvidovat tajně někoho pomocí patnácti lidí a ještě v budově, a řezat ho motorovou pilou a rozpouštět v kyselině, to mi spíš připomíná večírek BDSM, než práci profesionální tajné služby. Chudák uklízečka...

Zatím bez slepic

Ano, je jako nějaká hororová scéna, "specialista" řeže ještě živou oběť pilou, na uších má sluchátka a pouští si melodie ze svých oblíbených italských oper a radí kolegům že je to tak nelepší.

Kdyby to nebyla drsná skutečnost, působilo by to jako veselá scéna z "Čtyři vraždy stačí drahoušku" nebo "Pane vy jste vdova".

Uklízečka bude asi zvyklá.

Zatím bez slepic

Oni si s sebou přivezli nejen zkušeného řezníka na bourání, ale i malíře pokojů, Anonyme !
Úklid byl v ceně.
(Navíc se teď nic platit nebude - zhrozený zapomětlivý princ se spravedlivě rozhovnil a kdo z komanda nestačí zahynou při autonehodě, vypadnout z okna, spadnout ze schodů na útěku před spravedlností či spáchat sebevraždu, bude jistě popraven za zpackanou akci.)

Zatím bez slepic

In reply to by Asfaltový holub (neověřeno)

Trvalý odkaz

Tak se nám sešlo 15 Saúdů aby zavraždili 1. Asi jej chvíli přesvědčovali slovně, pak trochu ručně, a nakonec jej uškrtili a rozřezali na kusy. A proč jich bylo 15? Aby zvládli uklidit ten nepořádek, co při vraždění toho šestnáctého nadělali.

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

To znamená 3 - 4 vrazi porcovači a rozpouštěči a zbytek jsou uklízečky.

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Je to už pár let, ale kdysi mě kámoš pozval na přednášku o vládě muslimů ve středověku ve Španělsku.
Přednášející vyprávěl, že z hlediska rubačky mezi náboženskými komunitami muslimové byli jediní, kteří tenkrát dokázali udržet mír mezi židy, křesťany a muslimy. Když vládli židi nebo křesťani, tak se tam ty skupiny rubaly mezi sebou, ale když tehdá vládli muslimové, byl tam mezi těmi "náboženstvími" mír.

Ovšem specifické to bylo uvnitř muslimské komunity. Za ta asi 4 století se tam vystřídali nějací ti sultáni a vezíři - přednášející sultána připodobňoval pro lepší představu jakoby k prezidentovi a vezíra k premiérovi, i když pravomoce sultána byly absolutní. Z tehdejších 81 vezírů přirozenou smrtí nezemřel prý žádný a z 32 sultánů přirozenou smrtí zemřeli prý dva. Zbytek byl zavražděn následníky či konkurencí. Takže smrt protivníka je u některých mocichtivých muslimů takový "oblíbený" fatalistický způsob jak něco prý "vyřešit". Někde holt přesahuje i do současnosti, ale zřejmě jak se říká "zvyk je železná košile" a když se něco zřejmě historicky "osvědčilo" ... ale tenkrát se tam prý hodně topilo ve vodě, takže moderní doba si pro středověké postupy žádá asi jiné "vymoženosti".

Pro zajímavost si vzpomínám, co se přednášející dočetl v nějaké kronice: byl tam jeden kronikář co kronikoval pár desetiletí (stejné písmo) a když nastoupil nový vládce, v kronice bylo něco na styl (fakt nepamatuju přesně ale bylo to docela pestrý): "slunce zářivé a krásné, hvězda jasná, člověk spanilý a ušlechtilý, ten nás všechny vyvede z bídy a temnoty, opraví 'stát', zlepší ceny, všecko krásný ... a další pestré opěvovací fráze". Po pár letech než ho další následník odkrouhl už bylo zapsáno něco ve stylu "ten syn kozy a prasete, zmrd největší, posral to nejvíc a všecko domrdal, všecko v prdeli, 'stát' nahovno, ceny napíču ...". Bejt tenkrát internet tak by myslím ten kronikář rád Kydal :-).

Jinak podle některých severoamerických indiánů je číslo 15 jakýmsi "vesmírným nevědomím", takže to byla asi nějaká fakt speciální operace, o který se neví (a nebude vědět) víc než ví (a neví); nebo snad taky jakousi univerzální vesmírnou komunikaci, kterou prej jedinec nikdy nepochopí. Jednička prej značí duši, což už bez těla asi teda duševní bývá.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Z rozhovoru se Spencerovou - viz Literárky:

"Skutečně Saúdové na svém konzulátu rozřezali zaživa chlapa?
Navíc opozičního novináře? To je tak šílený příběh, že si ho jistě chceme nechat shrnout. Ten „mezinárodní tlak“ na Saúdskou Arábii je do jaké míry reálný a do jaké míry je „fíkový“?

- Nevím, jestli Džamála Chašúgdžího opravdu rozřezali a pak ještě rozpustili a vypustili, ale vypadá to tak, protože turečtí vyšetřovatelé po něm našli jen stopy DNA. A to je tedy opravdu zajímavý příběh – politici a nepohodlní lidé „umírají“ vcelku často a děje se tak od USA přes Rusko a Čínu až třeba po Británii. To není žádná novinka. Ale spáchat „masakr motorovou pilou“, čemuž vše zatím nasvědčuje, je přece jen unikát.

Tím spíš, že oběť ve skutečnosti nebyla žádným velkým „disidentem“ – nebožtík Džamál býval dlouhá léta pobočníkem šéfa saúdské tajné služby a provázel ho na dvou velvyslaneckých postech včetně Washingtonu, působil jako neoficiální mluvčí/propagandista dvou saúdských králů, přátelil se s Usámou bin Ládinem a v Afghánistánu se nechával fotit s mudžáhidy a s pancéřovou pěstí v ruce.
Takže klasický šiřitel saúdské politické i wahhábistické vůle, nebo zvůle, chcete-li.

„Disidentem“ se stal vlastně až poté, co se na trůn před třemi lety – prostřednictvím svého otce krále – prodral korunní princ Muhammad bin Salmán, přičemž odstavil Muhammada bin Nájifa, který byl vždy považován za favorita amerického „deep state“.
Teprve tehdy se z Džamála stal „disident“ – jeho křídlo prohrálo mocenský boj uvnitř královského paláce, a tak odjel do USA, kde byl beztak „skoro doma“, a na stránkách Washington Postu začal opatrně do Rijádu „radit“, jak s ekonomickými reformami, což ale dnes mnozí vydávají rovnou za kritiku korunního prince…

Princ je očividně zhýčkaný a impulzivní mladý muž, který si nenechává nic líbit, ale jestli právě jen články v amerických médiích dostačovaly k tomu, že musel být Džamál rozřezán, to opravdu nevím.
Spíš se zdá, že v panovnickém rodu zastupoval křídlo, které není současnému princi nakloněno, a jeho vražda mohla být vzkazem všem „příbuzným“, kdo by snad chtěl autoritářské panování Muhammada bin Sultána ohrožovat.

Obecně platí, že Saúdové jsou skvělí „odběratelé“ hromady západních zbraní a tento bezedný trh si určitě západní politici jen kvůli jednomu rozřezanému vzít nenechají.
Současně platí, že Saúdové jsou s to vyšroubovat ceny ropy nebo pohřbít petrodolar, spolu s Izraelem jsou i pilířem americké blízkovýchodní politiky, takže si je jen tak netroufne nikdo naštvat tím, že by se jich nějak citelně opravdu „dotkl“.

Na druhou stranu by se samozřejmě dalo o všech zmíněných možnostech saúdské odvety dlouze diskutovat, protože nic není ve skutečnosti tak jednoznačné, ale Trumpův Washington, který vyhlašuje „války“ už skoro celému světu, asi není v pozici, aby reálnost saúdských politických pák zkoušel v praxi.

Takže z Trumpovy strany nejspíš zůstane u slovní kritiky, najde se konkrétních pár obětních beránků, řekne se, že princ – na rozdíl od Putina – osobně žádné příkazy k fyzické likvidaci nevydával, a vše se zamete pod koberec.

To Trumpovi odpůrci s podporou „deep state“ volají fakticky po svržení korunního prince, který kdysi „sebral trůn“ JEJICH oblíbenci a nyní poskytl záminku k oblíbené hře na „změnu režimu“.
***************
Snad mi Spencerová i Vidlák odpustí tapetování.

Závěr?
Zdá se, že vpodstatě běžné a každodenní vraždění jednoho z globálních nájemných masových vrahů, tj. spojenců a přátel části rozdělené americké mocenské elity popudilo druhou, mocnější část americké mocenské elity, které popudlivý vraždící princ připravil o JEJICH osvědčeného globálního nájemného vraha a podporovatele JEJICH dosavadních umírněných teroristů.

Přitom princ prostřednictvím amerických zbraní a ničení potravinových zdrojů a blokády prý provádí v Jemenu důsledný "humanitární hladomor", mnohem účinnější, než bylo pouhé havlovské humanitární bombardování.

Prostě různé frakce naší euroamerickožidovské humanity si začínají tvrdě konkurovat.
Evropská kancléřka si toho všimla (nebo jí někdo zpoza oceánu zatelefonoval) a po letech se rozhodla nekonkurovat americkým zbrojovkám a nechat vyzbrojování spojenecké Saudské Arábie zcela na Američanech.
Tak je to správné, tak to má být! Nevyvezené německé zbraně se mohou za pár let hodit třeba při preventivní pacifikaci východních neposluchů.

Zatím bez slepic

Jo, už jsem to před několika dny četl, ale dobrého není nikdy dost, rád jsem si to přečetl podruhé!
Větvičku bych navrhoval na ministra zahraničí Lachie, až se Ostravaci rozhodnou setřast pocheovske jho z Praglu.

Zatím bez slepic

Tak to si přečtěte i čerstvý článek na Sputniku, jak že to podle saudského zdroje doopravdy bylo.

"Novinář Džamál Chášukdží, který zemřel na konzulátu Saúdské Arábie v Istanbulu, byl neúmyslně uškrcen v panickém záchvatu. Informuje o tom Reuters s odkazem na vysoký zdroj ze saúdské vlády."

Vlastně o nic závažného vlastně nešlo, mohl si zato ten Džamál vlastně sám.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Tak na rozdíl od Vidláka si nemyslím, že by to bylo tak jak píše. Sluníčkáři nejsou v drtivé většině závislí na bludech. Prostě a jednoduše tomu věří. Bohužel se musím přiznat, že byly doby, kdy jsem také věřil tomu co nám servírovala ČT a další sdělovadla. Nebyla alternativa a byl jsem mladší.( Od roku 1989.) Dnes nemohu uvěřit tomu, že jsem byl tak blbej. Blbej jsem stále(to pro ty, kteří si to myslí o mě taky a tímto jsem jim chtěl vzít vítr z plachet)
Co se týče raket středního doletu s možností osazení atomovými hlavicemi je zde bohužel jasná snaha o buď rozpoutání horečného zbrojení(výhoda pro USA) nebo a to je ta horší varianta uskutečnit bleskovou válku proti RF za pomoci zbraní hromadného ničení. USA se nejspíše nevzdali této možnosti. RF je docela dobře obklíčena a teď by už to šlo. Takže se asi máme na co těšit. Nejspíše se přiblížil preventivní útok RF na státy, které si nechají takové zbraně nainstalovat v jejich blízkosti. Izrael to dělá taky tak a USA s EU s tím nemá žádný problém. Tak snad s tím nebudou mít problém i v případě, že se bude jednat o ně. Vlastně i o nás.

Zatím bez slepic

Nebyl jsi blbej, jenom jsi málo věděl. Proto chytrý okupant nebojuje proti starcům, ale vychovává novou generaci ;)

Zatím bez slepic

Amíci ňáky rakety maj. Nemaj jich tolik aby mělo jakejkoliv smysl je na někoho použít. Jiný si nevyroběj v žádnym přijatelně krátkym časovym horizontu. Dolar je odepsanej a půjde do kopru. Hrozí akorát držkou že jsou ti nejsilnější na planetě a že všechni jim bodu držet. Nic víc nedokážou a nepřestanou s tim. Časování pádu $ tipuju pár měsíců a nerad bych se mýlil :-).

Dovětek: Chocholoušci tvrdí, že uměj íkvé změřit jen do nějaký výše a pak říkaj "nadlimitní". Podle mě ta stupnice nespravedlivě začíná až od nuly. Záporný hodnoty by byly asi užitečný nikoliv na ještě větší hlouposti, ale na řvaní relativně logických věcí na který řvoun nemá a mít nebude.

Zatím bez slepic

"Časování pádu $ tipuju pár měsíců a nerad bych se mýlil"

Je nanejvýš zajímavé, jakou lidé mají představu o tom, jak padne dolar, nebo jiná měna a nechápou, že jde o poměr mezi měnami, neb měna nemá nějakou hodnotu sama o sobě.
Je mi líto, že budete zklamán ze svého omylu, ale dolar má ještě dlouhou cestu před sebou. V každém případě do doby, než jej nahradí jiná stejně dominantní měna u níž budeme taky říkat "Časování pádu XX měny tipuju pár měsíců a nerad bych se mýlil"

Zatím bez slepic

Pane věštec.
Tady jde o něco jiného,proč se uvažuje o likvidaci dolaru,ale spíš jako mezinárodního platidla.
Proč má prospěch z dominance dolaru jen USA.Proto bude zase špatně,když dolar nahradí jiná státní měna.

Zatím bez slepic

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

"Proč má prospěch z dominance dolaru jen USA", proto, že se stala ekonomicky nejsilnější díky válkám minulým i současným, dovedla zavést petrodolar, podmanit si podstatnou ekonomickou část světa, no a to by asi tak pro začátek stačilo. Vcelku jsme USA v tom jako celek Evropa pomáhali a pomáháme, protože pokud by se přece jen USA se svým dolarem přece jen posrala, bude ten smrad cítěn velice intenzivně i Evropské Unii a tak se snažíme velkému bratrovi ze zámoří vyjít vstříc, třeba tím že navýšíme rozpočty na obranu a abychom byli kompatibilní s NATO, tak to navýšení utratíme v tom bratrském USA.
Dá se to však zkrátit na jen na konstatování. Jsme pitomci, nebo spíš naši političtí představitelé.

Zatím bez slepic

Pane věštec.
Díky za odpověď,přesně tak.
Jenže,muselo to napadnout i činitelé z USA,že se toho chomoutu,budou chtít státy zbavit.
Takže,jeden chomout bude nahrazen jiným pestřejším chomoutem,snad z Číny?
Vypadalo to,že EURO jako jednotná měna,by byla možnost,udělat dolaru konkurenci.
Jenže,nestalo,ani EURO nesplnilo očekávání.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Tohle je téměř dva týdny starý článek od Spencerové.
Tedy z doby, kdy ještě nevěděla, že o pár dní později už nebude členkou redakce Literárních novin.
Nějak mi to tehdy uniklo.
Zajímavé i z odstupu.
(Petříčpoche se dnes rozhodlo sdělit rezolutní postoj nás všech až po názorovém stmelení s ostatními členy EU, což považuji za velmi prosíravé. Snad se Bimbo zase názorově neodchýlí a neřekne něco sprostého. Furt je tu ještě nabízející se možnost, že novináře ve skutečnosti uškrtil na Zemanovu radu jeden z Putinových novičokkářů v latexové masce člena princovy ochranky.
A Donald Trump to kryje z obavy, že by Putin ovlivnil příští volby pro změnu v jeho neprospěch.
Doufám, že jsem touto invesigací ušetřil Jandovi spoustu duševního úsilí.
I když - ti LGBT agenti jsou teď také filmové hvězdy, tedy vlastně Jandovi kolegové.

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/nazory-a-petice/Tereza-Spencerova…

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

.... image Lakshmiho Mittala ale zůstala neposkvrněná. S věčným úsměvem na rtech prostě vydělával další a další peníze. Nová huť v České republice, za kterou v roce 2003 zaplatil 10 milionů dolarů, se přiblížila hodnotě 2 miliard dolarů.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Citace Vidláka:
"Je to stejné jako s drogami. Většina feťáků ví, že jsou v háji, ..."

Tak pozor Vidláku, tady jsi podle mého názoru fatálně mimo! Ty nějaké intenzivní a dlouhodobější zkušenosti s drogami nemáš, pár džontů si asi vyhulil, ale to je tak celý :-). Rozhodně to nemyslim nijak zle, z toho co jsi na sebe už napsal je to myslim jasný a mohu jen pogratulovat a popřát život bez drog :-).
S alkem nebudu moralizovat, u mnoha lidí je podle mě škoda že bumbaj a dávají vale talentu, kterým jsou obdařeni. U některých je ale možná spíš škoda, že kurvy ještě držej a neuchlastali se ještě - např. politika si jistě každý dosadí svého :-) [a teď kdo může za to, že Putin nechlastá :-(!].

Já byl hodně solidně závislej na trávě (předtim na chlastu, ale přešel jsem pak intenzivně na marjánku a chlastu dal definitivně vale) a citovaná větička mě docela uhodila do "oka". Zapřemýšlel jsem nad bývalými stavy svými a stavy co jsem viděl u jiných "vyhulenců" a letmo i "perníkářů" a můžu říct jedno: "FEŤÁK NEVÍ, ŽE JE V HÁJI!!!".

Lidi co feťáka pozorujou si myslí že je v háji, a když fetovat nepřestane tak mají pravdu a ukáže se to, ale on sám si myslí, že v žádnym háji není a že to negativní s tim spojený zvládá a že to negativní co se mu děje je jenom jaxi dočasný a že to zmizí - a že se to nějak zázračně změní a dostane se mu najednou nějakého trvalého ráje.

Jak to má technicky zmizet, to po feťácích nemá cenu chtít vysvětlit, to neřeknou a asi je to ani nikdy nenapadlo -> takže "nějak to zmizí" nebo "to zmizí".

Takže pravdoláskaři bez leštění by byli skutečně ve chmurném světě, v churném světě svých odporných sraček, které za mamon a žvanec mnohem větší než potřebují, konají.
"Sluníčko" je jen záležitost autosugescí. Sluníčkáři neví, že autosugesce "příjemného" jim žádnou jejich sračku neodstraní. Oni jsou schopní jako někteří feťáci či alkáči mektat, že ví, že jsou v háji, že ví že jejich systém nefunguje, ale vnitřně jsou přesvědčeni o tom, že v háji nejsou a že "to" nějak "zafunguje".

Z drog se někomu podaří dostat, ale asi vždy to znamená, že musí změnit prostředí a najít si něco jiného pro fyzickou činnost. Ale co z dostáváním se z nálad? Najít si ještě jiné nálady? A zkoušet si je zase vsugerovávat místo již nálad jiných? Kdyby se slunéčku pravdoláskařskému podařilo krom zmanipulovaných nálad přece jen si nasugerovat ještě úplněJinéNálady, asi by se mohlo nakrásně prohlašovat za sluníčko verze 2.0 neboli sluníčko^2 čili sluníčko na druhou :-).

Ale proč tedy občas pravdoláskaři dělají a říkají, že jsou někde nějak v háji? No, není to nic jiného než manipulace a snaha vymámit energii z naivků.
Člověk co se sám snaží být poctivý bývá mnohda taky naivní. Když objeví svou chybu, tak ho to většinou zamrzí a snaží se nějak změnit k dobrému. A když se setká se s někým, kdo projevuje právě také "zamrzení se nad nějakou svou chybou", tak má poctivec tendence si právě naivně myslet, že onen "zamrzenec" se chce též zlepšit -> a naivní poctivec mu jako dobrák pomůže -> a pak se nestačí divit, jak s jeho pomocí bylo naloženo. U alka by to bylo propito; u smahu třeba prošňupáno; u sluníčkovský organizace má najednou třeba šéfík vyšší prémie, sekretářka novej náhrdelník, spřátelená firma novou zakázku a šéfíkovo kámoš nový fáro, visí nová cedule - a chudáčci kterýma se ta neziskovka zaštiťuje maj tak akorát jedny nový pomalovánky a někteří z nich fotečku se samotným šéfíkem, když jim ten zvětšenej cár papíru s nápisem "šek zrovna pro vás kriply" předával.

********************************
A ještě druhé co mě "trklo" :-)
citace: "... ta chvíle eufórie na demonstraci ...".

Podle mě je jeden jedinej důvod proč se jdou jedinci tetelit na demonstraci. Jdou si tam prožít - aniž by o tom vůbec věděli - "pocit spolehlivosti". Když se půjdete aktivně podílet na demonstraci (demonstrace třebas: kolektivní vymezování se vůči něčemu na jednom ryňku), tak najednou budete mezi těma, na který se v tu chvíli můžete spolehnout :-)! Jen v tu chvíli. + jsou v tom samozřejmě machinace. Proč nevyužít toho, že se tam všude pohybuje energie "spolehlivosti" a neudělat takovej drobnej podraz a nevyšperkovat to tak, aby to jasně vypadalo, že tu spolehlivost kdosi zařídí -> a že jí zařizuje právě ten, kdo tam zrovna dělá řečníka a pro koho byste měli ve volbách pohřbít svůj hlas ("Vhodit svůj hlas do urny je přece pohřeb svýho hlasu, to dá rozum." - Arabášská logika pro pokročilé, výrok 23). Občas se tam místo toho dává logo firmy, ale to už pak nejsou takový ty politický protestní či slibovací srazy.

Čili stádovost je očividně jakési předstírání spolehlivosti.

Zatím bez slepic

Myslim, ze mate pravdu oba. Oni to nekde uvnitr vedi, ale je to tak strasna myslenka, ze to nechtej videt. A jak moc to plati pro slunickare.

Prave mi jedna holka na neco rekla (v legraci, ale stejne) jdi pryc s takovejma vecma, v mem svete jsou jen srdicka a kyticky....

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

V pátek dorazí na oslavy 100 samostatnosti ČR Merkelová. Vedle toho, že to beru jako naše ponížení, copak se asi děje? Ve středu u nás Macron, v pátek Merkelová.

Zatím bez slepic

Oprava - oba dva v pátek

Zatím bez slepic

Oba dva M (Macron i Merkelová) si přijeli převzít metál. Je to důležité, oba jsou představiteli mocností, které měly hlavní podíl na Mnichovské dohodě. Itálie byla přicmrndávač a Anglie se nejdříve dotázala na názor ve Francii.

Zatím bez slepic

No co, chtej nam sem nacpat svuj lidskej odpad.

Macron uz verejne (to je v TV) doporucuje svym nezamestnanym, at jsou do Prahy.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Dovolím si několik poznámek z odstupu:
1) Trump a vypovězená smlouva.
a) V USA budou poměrně důležité volby.
b) Pokus Rusko uzbrojit, stejně jako se tomu stalo na konci studené války se SSSR (zde doplněno o sankce a Rusko se nemůže opřít o vazalské země)
c) I obranné systémy mají svůj útočný význam (AEGIS) - nebojím-li se odvety, snadněji zaútočím. Proto jde v případě argumentu "...ale má obranný charakter" o manipulativní argument. Nehledě na fakt, že jsou prvním cílem.
d) Vazalská Evropa už není jen cílem připrchlíků, ale stává se dobrovolně potenciálním válečným (jaderně válečným) hřištěm mezi USA a Ruskem - je neuvěřitelné, že to dovoluje.
e) O rozpoutání konfliktu budou rozhodovat desítky vteřin - omyl, technická závada na nosiči tak může znamenat fatální jadernou válku, protože Rus nebude čekat, až se ukáže, že jde o útok nebo o omyl/technické selhání. To už bude pro něj pozdě.

Zatím bez slepic

Především s bodem b) nesouhlasím. Klidně se může stát, že Rusko, Čína a Číně zavázané státy přejdou na jinou měnu a americký dolar pošlou do historie. Úvaha je v zásadě správná, ale bere v potaz jen, že USA podniknou nějaký krok a Rusko proti tomu nepodnikne nic (nebude umět nebo chtít). To se ale nestane. Klidně může dojít ke konci USD. Doba je už zralá. Okno příležitostí se pro USA zavírá a definitivně zavře v roce 2024-2025, ale kvůli Číně.

Zatím bez slepic

Gerde, nerozumím vašemu příspěvku do diskuse. Nebo přesněji - rozumím, co píšete, ale nechápu, jakou to má souvislost s mým předchozím příspěvkem. Napoleon by při podobném uvažování nikdy do Ruska netáhl. A zabránilo mu to? Není podstatné, proč by to nemělo dobré následky - podstatné je, zda by to byli ochotní zkusit či nikoliv.

Zatím bez slepic

Pokus uzbrojit Rusko za Reagana se nepovedl. Rusko padlo až v důsledku jiných faktorů. Jinak by se už dávno USA uzbrojily samy. Až USA provedou svůj pokus s uzbrojením Ruska, USA očekávají, že Rusové nemohou podniknout žádný protitah. Ale Rusové něco udělají. Samozřejmě, že USA budou v situaci podobné Hitlerově v roce 1945 provádět kroky návratu na výsluní a racionální argument nebudou zkoumat. o to více je může dostihnout realita. Z Vašeho článku jsem získal dojem, že čekáte,že Rusové budou jen trpně přihlížet akcím USA a neudělají žádnou protiakci.
Napoleon táhl do Ruska, protože neviděl jinou možnost, co mohl udělat jiného.

Zatím bez slepic

Báchorka o uzbrojení SSSR a ekonomickém krachu (tím neříkám, že nemělo jiné problémy) patří do stejné kategorie, jako množství ztrát SSSR v WWII, počet obětí stalinismu a počtu obětí ukrajinského "hladomoru". Máme dnes holt svoji propagandu.

Zatím bez slepic