Nechoď Vašku s pány na led

Autor
Štítky

Zítra si povíme o vyjadřování nedůvěry vládě. Nejspíš se dnes nestane vůbec nic, jen se toho hodně nažvaní a v konečném důsledku bude zase o něco jasnější, že demokratická opozice sice není tak úplně demokratická, ale moc a moc by chtěla vládnout.  Ukáže se, že koaliční partner rozhodně není koaliční a tolerující partner, ač komunista, dělá to, co říká. Překvapení se asi nedočkáme, pokud platí včerejší informace, Babiš se toho jednání ani nezúčastní. 

Dnes bych se chtěl pověnovat jinému aspektu naší demokratické opozice. A tou je lísání se k velkým pánům. V současné době je tím pánem náš velký transatlantický partner, samozřejmě jedině demokraticky a svobodně. Dám pár příkladů:

Jste demonstrant na Majdanu. Bojujete proti vládě, pak přijede Viktorka Nulandová a za pár dní vám střílí do zad nějaký hajzl, aby se pořádně rozjela revoluce. Z hotelu haleká Jaromír Štětina, který na první pohled rozpozná, kdo je hodný a kdo zlý. Ale... leckdo má kulku v zádech, kterou vystřelil někdo, koho najali ti demokrati. Člověka by nemělo překvapit, že když nová doba začíná takhle, tak bude končit těmi Pravými sektory a výcvikem dětiček proti Rusku. 

Jste Afghánským kamarádem USA. Amíci vtrhnou do země, dají vám spoustu peněz, vy se stanete jejich koněm, po celé desetiletí zabíjíte vlastní lidi v zemi, zvedáte nenávist a nakonec... nakonec vám vaši demokratičtí kamarádi začnou jednat za zády s nepřítelem. Opět by pak nikoho nemělo překvapit, až se Talibán za pár let vypořádá se součaným režimem stejně jak posledně. Kastrováním a vláčením za autem. 

Jste Boris Němcov. Dlouholetý bojovník proti Putinovi v americkém žoldu. A nakonec vás někdo odstřelí. A není to Putin. Spíš je to najatý grázlík a máte posloužit jako rozbuška občanským nepokojům. 

Jste Kurdové. Jste největší národ, který nemá stát. Amíci vám už hodně dlouho slibují, že se ho dočkáte. Že stačí zatlačit tu na Shaddáma, tu na Turky, tu na Írán, tu na Sýrii, tu na Islámský stát. A nakonec se stejně musíte se všemi místními potupně domluvit, protože Amíci vás hodí přes palubu. 

O agentovi Skřípalovi netřeba mluvit. Stejně už je nejspíš někde mrtvej a nebo hodně dobře zavřenej a už nikdy neunikne. Vezměte si to... ve jménu demokratů na západě zradíte vlastní zemi a nakonec, když se tam dostanete, tak posloužíte lépe jako mrtvola. 

Být Jakubem Jandou, diplomatem Kolářem a dalšími USAhujery, dával bych si sakra pozor. Pokud Babiš nebude chtít dát zakázku na Temelín Westinghauzu, možná bude Majdan i tady... A někdo jim bude sřílet do zad, protože Jakub Janda s jeho pronikavou inteligencí opravdu lépe poslouží jako mrtvola na demonstraci než jako protagonista demokracie. Jejich velký demokratický kámoš to tak také může vidět a mohou ve službách USA přinést snadno oběť nejvyšší. 

Být nepřítelem USA je nebezpečné, ale být jim přítelem, začíná být smrtící. To jsem nevymyslel já, to řekl Henry Kissinger, když sledoval, jak je přes palubu hozen Jižní Vietnam. Ale máme i český epigram od Karla Havlíčka: 

Nechoď Vašku s pány na led.  

Mnohý příklad známe,

že pán spadne

a sedlák si za něj nohu zláme

 

 

 

 

 

Hodnocení
Zatím bez slepic

Komentáře

Trvalý odkaz

včerejší diskuzi o železniční dopravě ve Švajcu.
Tímto se omlouvám za zaplevelování.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Ještě nebezpečnější je dávat okázale najevo a dokonce činy přesvědčit, že jste strategicky dobrý. Pak jsou po vás ještě miliónkrát více, a snaží se vás oddělat, než když byste byl nějaký Janda, Skripal, či jiný přizdisráč.

Ti dobří a schopní je skutečně ohrožují. Evropa byla vyčištěna od dobrých a schopných již několikrát. Většinou se o to postarali Němci, kdy naposledy jejich nacisti likvidovali každého schopného, aby neohrožoval plán Třetí říše. Buď schopný zdrhl mimo spáry Evropy, většinou do USA, nebo byl zplynován v koncentračních táborech. Proto po 2. světové válce nastal obrovský rozvoj USA - namísto toho aby nastal v Evropě. Za to nemůže komunismus, za to může Německo.

Skutečně dobří a schopní se rodí zcela náhodně ve všech společenských vrstvách - bůh tomu tak chce. Jednou se narodí klidně sifylitické prostituce, podruhé miliardáři, potřetí někomu jinému. Národ, který odepře vzdělání chudým si připravuje revoluci nebo úpadek. Bude mít dostatek blbých a nedostatek schopných. Momentálně to dělá USA, kde vzdělání je za velké prachy, a zakrývá se to importem chytrých ze zahraničí - což bude fungovat dokud nebude pro schopné dost jiných atraktivních lokalit. Tedy dokud dolar bude mít sílu.

***

Momentálně netřeba v České republice likvidovat nějakého Jandu či jiné anální speleology. Likvidace totiž v České republice probíhá likvidací toho, aby mohli ve státě vznikat a vychovat se schopní lidé. Jednak se mladí neučí tvořit a pracovat - učí se pouze idealisticky a probruselsky a multikulturálně a genderově správně nexenofobně a nenáckovsky myslet a jednat. Jednak kvalita českých škol stojí za exkrement a pro jistotu se tam přihodí ještě inkluze, velká byrokracie. A schopní učitelé nesmí mít před dětmi autoritu, aby to neničilo osobnost dětí. Takže potenciální dobrý učitel raději půjde jinam.

Kdyby přesto to nestačilo na likvidace výchovy schopných lidí - dáme jim další zátěž. Co nejvíce dětí musí mít na krku zátěž rozpadlé a nefunkční rodiny. Podpoříme co nejvíce vše, co rozseká rodinu na maděru. Co nejvíce dětí musí vyrůstat bez otců, takové děti jsou pasivní a málo průbojné, nic je nezajímá. Pokud vyrůstá s otcem, otec musí mít nulovou autoritu v rodině. Dětem budeme vyplachovat mozky. Namísto učení jim budeme přednášet, jak správně homosexualizovat, jak se ztotožnit s 52 pohlavími. Ve všem prostě udělat chaos. Namísto rozvoje takové dítě musí alespoň 50 let života překonávat různé deprivace, lži, neradostnou situaci v rodině a společnosti.

Na děti nesmí mít rodiče čas! Ještě to tak, aby jim předali nějaké hodnoty či znalosti! Hezky ať jsou děti u facebooku, ženy u seriálu Ulice, a muži od rána do večera v práci nemajíce na děti čas. Pokud tedy není muž odkopnut, žena mu neodepře děti a není převeden na funkci pouhého platitele alimentů.

Zaručuji vám, že Česká republika bude do jedné až dvou generací stejně blbá jako třeba somálské či zimbawské děti. Česká republika nebude mít ani schopné lidi, ani chytré - jen co vymřou ti, co se učili za komunistických škol. Netřeba žádných akcí proti Jandům či Kolářům. Zapomněli jsme si pohlídat a vybojovat vlastní děti a jejich výchovu - a děti to odskáčou, a pak se nás zřeknou.

Zatím bez slepic

Nerad bych generalizoval na základě omezené zkušenosti, ale přece jen - soudě podle mých tří vnuků (17,18,20) a jejich kamarádů bych to neviděl tak černě. Studují, mají dobré učitele (i když ta matikářka u nejmladšího je asi děsný pes, tedy vlastně fena), a vůbec - přijdou mi dost normální.
Nejstarší se už trochu zajímá o politiku a ptal se mne onehdy, jako domácího "politického experta", jak to vidím s tím Babišem. Z čehož usuzuji, že se o tom baví se svými vrstevníky a z jeho slov jsem usoudil, že to vůbec nevidí nějak černobíle.
Dobrý, ne?

Zatím bez slepic

V 18 nebo ve 20 je pro většinu lidí vcelku normální být černobílý - o tom jsem ale nepsal. Objektivní hodnotící soud vyžaduje od člověka dvě věci: 1) životní zkušenosti (těch mladý člověk jaksi ještě nemá), 2) správné životní hodnoty (ty dnešní mladý člověk většinou nedostane ani výchovou, ani školstvím).

Nicméně pokud vaši vnuci budou schopní, nejspíše odejdou do zahraničí. Co tu budou brzy dělat? Od roku 1989 se tu nedělá jiná ekonomika a politika, než rozklad toho, co bylo vybudováno před rokem 1989. Pokud se zde něco buduje, tak je to pár statisticky bezvýznamných výjimek. Posametová politika České republiky je shodná s činností rozkladných baktérií - rozkládáme vybudované, a žijeme a monetarizujeme z toho co zničíme. Většinou to prodáme nějakému cizákovi za pár šupů nebo na mateirál.

Výsledkem je čím dál zrychlující se proud peněz do zahraničí = stovky miliard ročně. Ipso fakt naše ekonomika neustále klesá. Když vezmete HDP a odečtete to, co odejde z ČR do zahraničí, tak vám vyjde neustálý dlouholetý ekonomický pokles. Pro mladé je čím dál těžší pořídit si bydlení, uživit se, najít si slušně placenou práci, založit rodinu - v České republice.

Dětem nevštěpujeme správné hodnoty, a kvůli tomu budou naše děti v životě ve větším počtu neúspěšné než by mohly být. Neučíme je o životě a o věcech, které budou v životě potřebovat (a nejsou to jen znalosti). Namísto toho je institucionálně seznamujeme se sexuální výchovou i s drsným pornem a homosexuálními praktikami ideálně ještě před základní školou (jinak řečeno učíme je životnímu stylu Chánovských cikánů). Necháme jim vymývat hlavy kdejakým šmejdem typu Janda, Šojdrová. Hilšner, Putna, Kalousek, ...

To hlavní, čím jsem chtěl kontrovat Vidlákovi i vám je jednoduchý závěr: To schopní z České republiky utečou, a budou utíkat. Až tu zbude stát plný neschopných nebo šmejdů. Bude to stát plný Jandů nebo aktivistů. Proč by se pak měli Jandové bát, že je někdo odstřelí - budou mezi svými. A budou jich milióny!

Zatím bez slepic

Dovolím si Vás odpalcovat zdviženým palcem. Nic totiž není ničivějšího, než záměrné ohýbání mysli dítěte, s poukazováním na jeho "dobro" s jediným cílem vykořenit ho z národa a jeho rodiny, zakrýt a neumožnit mu naskýtající se rozhledy, odtrhnout ho od zkušeností předávaných z táty na syna a matky na dcery, nic není vražednějšího a zavrženíhodného, než obětování svých dětí!

Osobně to vidím jako nejvyšší selhání jedince, který si nezasluhuje žádné ohledy, žádnou milost, takový jedinec/ci si zasluhují trest ekvivalentní k trestu za rozvracení republiky.

Zatím bez slepic

Pane Donald Trump.
Přesně.
I ta Valachová nejednala o své vůli,kdo jí do toho tlačil,kdo jí radil?
Je naprosto jasné,že si o svém státě nerozhodujeme sami.
Také už jsem psal,každý režim má své pomocníky a obdivovatelé těch silnějších a tenhle režim je platí královsky,tak se nedivím.
Ten úprk,nebo spíš lanaření těch dobrých a schopných do USA,se USA velice dobře povedl a prospěl.
Snad za posledních třicet let,si to mnoho států uvědomilo,vytvořilo výhodné podmínky pro takové osobnosti doma a to je poznat na výkonnosti USA.

Zatím bez slepic

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

jak někdo může NEjednat o své vůli, když mu nejde o život? To nechápu a to si dovolím tvrdit, že mám dostatečnou představivost!

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

O tom sedlákovi a klouzání dnes i tohle:
http://neviditelnypes.lidovky.cz/politika-to-ty-nosis-smulu-andreji-dtw…

K tomu doplním své dva bývalé novinářské kolegy, z nichž ten druhý býval mým dost dobrým známým/kamarádem -
Martin Komárek (z MfD) a Zdeněk Soukup (z ČT). Oba posloužili v minulé poslanecké sněmovně a oba poněkud otráveně odešli (byli odejiti) na politické smetiště. Zatímco ten první opět píše do MfD (podle mě dost blábolí, třeba je to tím léčeným alkoholismem), o druhém nemám žádných zpráv, tak snad dobrý.

Zatím bez slepic

Jo, taky mě to zaujalo. Když takovéhle… no ani nevím jak tu dámu nazvat, kritizují Babiše, říkám si, zda nestojím názorově na špatné straně.
Nemá cenu se vyjadřovat k jejímu textu, ztráta času.
Že si pověsí na Aktuálně fotku s čoklem, to má pro mě zásadní vypovídací hodnotu :-) .
Mimochodem, mrkněte na diskusi pod tím jejím dílkem, docela sranda.

Zatím bez slepic

In reply to by Godot (neověřeno)

Trvalý odkaz

Diskuze podnětná, jen by mě zajímalo, zda Babiš je skutečně takový zvrhlík , který nejen že nás chce všechny otrávit ale i nechat chcípnout žízní. . Je-li tomu tak, tak komu bude prodávat pak své produkty , to ta hlupaňa nevysvětlila. Nicméně je bohužel pravdou to, že jak se zdá, tak Monsarato má páky všude a nebyl-li by Babiš tak to udělá někdo jiný. Ta loby je příliš silná.

Zatím bez slepic

In reply to by Hnidopich (neověřeno)

Trvalý odkaz

Pixové blábol - pro zasmání. Diskuze - dostala to zaslouženě sežrat, dlouho jsem neviděl pohromadě tolik dehonestujících adjektiv neaktivující automatický filtr na příspěvky obsahující vulgarismy.

Docela lituju "elfy" kteří pod Pixové blábolem museli Pixovou hájit. Tomu se říká "šichta".

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Mysleli jsme si, že pravda a láska opravdu zvítězí.

Dnes jsme dokonale vyléčení. Stal se z nás agresor, který bojuje v cizí zemi za cizí zájmy.

Zatím bez slepic

já nevím, ale mně se nikdy nic takového nepřihodilo, tudíž jsem se neměl z čeho léčit.
Možná to je tím, že mě lidi nemají po celý můj život rádi.
Anebo tím, že život pozorovaný zpoza násady od lopaty vypadá úplně jinak.

Každopádně to dopadlo klasicky. Spolubesedníci se mne zeptali v družném hovoru na můj názor, načež mi vynadali, že jsem pesimissta.
Tedy abych napsalpravdu, použili úplně jiné slovo, označující pánské přirození. Ale u nás se to tak nebere.
No a teď mi nadávají, kdykoli se potkáme, slovy - ty ku**o hnusná, vždyť to je ještě horší, než jsi říkal. A když jim odpovím, ať jsou rádi, že nevědí skoro nic, metají po mně dlažebními kostkami.

Zatím bez slepic

Tedy za Československo, už to je výkon. Samozřejmě, byli jedinci, kteří mysleli i dál. Bylo jich málo a byli málo slyšet. Stejně by to bylo k ničemu, rozhodoval dav, který žádal změnu.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Kdysi, když jsem na tohle narazil, dost mne to šokovalo a bránil jsem se tomu uvěřit.
http://e-republika.cz/article3402?comzone=show#threadId716
autorka žije v Rakousku, ekonomka, kdysi bývalá členka KDU-ČSL
http://www.czechfreepress.cz/afrika/ani-dan-z-kolonizace-francii-nestac…
odtud čerpala
a francouzský originál
https://fr.sott.net/article/19690-Francafrique-14-pays-africains-contra…

Zatím bez slepic

In reply to by Alex (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jenže nezapomeňte, že Francie už dávno není Francií. Má obrovský parazitický menšiny, který ji vyžírají zevnitř ať to jsou bohatí banskteři ze světových rodin nebo násilná verbež z ghet.

Bílej Francouz už nemá do ničeho co mluvit.

Zatím bez slepic

In reply to by Alex (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ale to přeci není nic nového, ČSR po svém vzniku také platila dlouhou dobu Francii různé poplatky a přispívala na životní styl francouzského státu. První, kdo se odvážil takovou praxi zveřejnit, byl až E. Beneš ve druhé polovině 20. let. https://ct24.ceskatelevize.cz/archiv/1376239-nase-zlate-poklady-kam-jst…
I dnes platíme stále se ztenčujícím zlatým pokladem a vývozem stovek miliard Kč formou dividend (asi 300 mld. Kč ročně + další platby českých dceřiných společností zahraničním centrálám formou různých příspěvků za užívání ochranné známky, IT systém, půjčky dceřinné společnosti mateřské, které nejsou nikdy splaceny, atd.
Kolonizace ČSR začala už po vymření Jagelonců v 1525 a od té doby zdejší obyvatelé jen platí - Rakušanům, Francouzům, Němcům, Rusům, USA a dalším. Z bídných platů občanů ČR, Slovenska, Polska, Maďarska a dalších financujeme sociální projekty zemí původní E15. Vždyť Francii ani vysávání jiných zemí nestačí na jejich rozmařilou státní správu.

Zatím bez slepic

In reply to by Alex (neověřeno)

Trvalý odkaz

On Tomáš Kapler má podávání trestních oznámeních zřejmě jako koníčka, https://www.tyden.cz/rubriky/domaci/muz-ktery-pichl-do-capiho-hnizda_45…
V 2005 vznikla na Ministerstvu informatiky skupina Broadband forum, která měla vybírat projekty vhodné k dotacím od MI. T. Kapler byl jedním ze 14 členů BBF. Ministryní MI byla v té době Dana Bérová (US), v té době vdaná za Jana Dobrovského. Mmj. Dobrovský od 97 až 2003 byl poradcem a partnerem v konzultan. spol. Becker&Poliakoff (lobbing a investice zahraničních investorů v ČR, hlavně v telekomunikací, potravinářství a energetiky). Tehdy nikomu nevadil konflikt zájmů.
Proč to ale vlastně píšu? Dobrovský (syn chartisty) se Štétinou hned po Listopadu spolu obnovovali Lidové noviny, pak D. a Bérová nastoupili do ČST, D. řídil televizní zpravodajství. Pak oba dva pracovali pro K. Schwarzenberga, D. řidil jeho kancelář a B. byla ekonomickou ředitelkou Správy majetku K. S.. No a pak se J. Dobrovský stal miliardářem. Vypadá to, že se vyplatí chodit na led s K. Schwarzenbergem.

Zatím bez slepic

A to máte pravdu, to jsem nedomyslela. On vlastně i ten náš Vašek nejvyšší, co se mu vyplatilo jít s pány na led, se jako pán už narodil.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Ptáte se kdo no Seďa. Co řekl? Tohle. Na tento skvěle položený dotaz

23.11.2018 9:37:04 - laco
5. výročí Majdanu - úspěchy Ukrajiny
V současné době probíhají na Ukrajině oslavy 5. výročí státního převratu - Majdanu. Jeden z oslavujících hodnotí stávající situaci na Ukrajině následovně: Stali jsme se státem se čtyřmi "D", proběhla: 1. Deidustrializace (rozpad průmyslu), 2. Degradace sociální sféry (soc. dávky pro většinu obyvatel na úrovni biologického přežití), 3. Depopulace (vysídlování a vymírání obyvatelstva), 4. Debilizace občanů sdělovacími prostředky v masovém měřítku. V návrhu ukrajinského rozpočtu je vyčleněno na obsluhu státního dluhu 33% financí státního rozpočtu (za Janukoviče to bylo 7%). Mezinárodní organizace hodnotí současnou Ukrajinu jako nejzaostalejší stát Evropy. S ohledem na skutečnost, že státní převrat na Ukrajině (Majdan) byl ze strany ČSSD podporován osobou tehdejšího ministra zahraničí Zaorálka, ptám se Vás, zda jste spokojen s tím, jakých výsledků po Majdanu Ukrajina dosáhla.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Odpověď
23.11.2018 11:26:59 - Ing. Antonín Seďa
Předně, nevím, zda se jednalo o státní převrat, jak tvrdíte. Doposud nikdo nepředložil důkazy o tom, že to byl převrat. Má bych to osobně přirovnal k listopadu 1989 u nás. Také iniciací byly rozličné informace a zejména velmi tvrdý zásah tehdejší policie vůči studentům. A pokud se týká vývoj na Ukrajině, pak je podobný jako u nás po listopadu 1989. Špatně nastavená privatizace, která znamenala výprodej našeho kapitálu do zahraničí, krize bankovního sektoru, vysoká nezaměstnanost, ztráta tradičních trhů, růst státního dluhu a co se týče demografického vývoje, pak i v České republice nastává stejný problém. A to nehovořím o korupci, zlodějinách při privatizaci státního a veřejného majetku apod. Prostě přechod z totality do demokratické společnosti sebou nese řadu ekonomických, společenských a politických problémů. Také nezapomeňme, že RF přispěla a to velkou měrou k ekonomické i politické destabilizaci Ukrajiny. Nejen anexí Krymu a podporou nezávislosti východní Ukrajiny, ale také embargem, zvyšováním cen ropy a plynu a omezením dovozu ukrajinského zboží. To, co je z mého pohledu důležité, je nevměšování se do vnitřních záležitostí státu, pokud se tam ovšem nedělí zločiny lidskosti.To pak musí zasáhnout RB OSN a mezinárodní společenství.

Zatím bez slepic

Doposud mu nikdo nepředložil důkazy...
Oni pučisté na Nanukoviče pořádají ozbrojenou naháňku, pak je odvolán protiústavním způsobem a jemu schází důkazy.

"Prostě přechod od totality do demokratické společnosti..."

On nebyl Nanukovič a UK parlament zvolen ve svobodných volbách?

Ano. Génius.

Zatím bez slepic

Všechny odpovědi A. Šedy na PL jsou prvotřídní ukázkou slouhy slouhů (výraz R. Valenčíka).

Zatím bez slepic

Rozprava v PS, poslanec Žáček od cca 15:48:20 - tak to je tedy síla! PHDr, PhD.

Zatím bez slepic

Jojo, slyšela jsem, ale takových jich je tam víc. Mě baví Piráti, takoví svazáci dnešní doby, co mají strach o pověst ČR v zahraničí. J. Michálek, roč. 89, v jednu chvíli pravil, že mu to připadá jak za komunistů, to bylo roztomilé...
Tv mám puštěnou jako kulisu a v jednu chvíli mne zaujalo blekotání člověka, kterého neznám, tak jsem mrkla na telku a on to byl ministr kultury A. Staněk. Dle Wiki učil na střední škole a od 2001 učí na vysoké, také byl hejtmanem. To je překvapivé, že se neumí vyjadřovat.

Zatím bez slepic

Stejně jako ten PhDr, tomu i čtení dělalo problém. Nevypadal, že je na šrot.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Omlouvám se za off topic, ale tohla fakt jeden nevymyslí.

"Vy, pane premiére, jste v této zemi dostal nejdříve občanství, pak jste tady nabyl ohromné jmění. Byl by důkaz minimálně vděčnosti, kdybyste teď odstoupil a nebyl zátěž pro naši diplomacii, nebyl břímě České republiky"

Kdo to řekl? Kníže!!!!! ten co v této zemi nejdříve dostal občanství (pomocí úplatku, tedy neprávem), pak tady nabyl ohromné jmění (tedy neprávem, když neměl mít občanství). Ten, co byl dlouho zátěž pro naši diplomacii....

Slova mi chybí k vyjádření údivu, hnusu, zklamání....

Zdroj: https://zpravy.idnes.cz/snemovna-neduvera-vlada-schwarzenberg-dyk-/doma…

Zatím bez slepic

Tomu se říká chucpe.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

By ma zaujimalo, co davaju poslancom do kavy za matros....??
Vsak ked si clovek uvedomi, ako maju normalni ludia tremu hovorit na verejnosti, a zrazu je tam (priznam sa neviem kolko poslancov tam mate) kopec lumenov, co nemau problem sebaisto a bez hanby blekotat, mekotat a hovorit uplne od veci...a su pritom v telke :D
Toto mi fakt hlava neberie :D a neverim ze to zvladaju bez podpory medikamentoznej :D

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Budete to potřebovat. Děti už jsou připravovány.

Zatím bez slepic