Babiš čelí další krizi...

Autor
Štítky

Omlouvám se všem, kteří mi poslali články. Všechny vyjdou. Ale teď je takový přetlak kauz, že Kydy musejí reagovat. Všechny další články posouvám o den a doufám, že to bude stačit. Samozřejmě všichni se musejí rozhoupat s převraty právě v době, kdy mám zabijačky. A tak píšu články a nutím své nezletilé děti dělat nekvalifikovanou práci za mě. Ještě pár dní a znechutím jim hospodářství na dlouhou dobu. 

Tentokrát unikla do médií zpráva jakýchsi evropských právníků, kteří zanalyzovali, že Babiš svůj Agrofert nadále ovládá. Prý si zprávu nechala vypracovat Evropská komise. Nikdo pořádně neví,co je v té zprávě napsáno, běžný čtenář dostal jen úryvky, ale protože o ní informoval The Guardian a Le Monde, museli se samozřejmě přidat i čeští reportéři. 

Mimochodem, uvedená média jsou u nás často dehonestována. Jejich zprávy jsou prý takový bulvár (Guardian občas napíše i něco ve prospěch Putina) a netřeba ho v záplavě demokratických médií brát příliš vážně... Ale samozřejmě, jakmile napíše o Babišovi, je to najednou pravda pravdoucí. 

Takže si to shrneme. Seznam zprávy píše o jakési zprávě, kterou má k dispozici Guardian a kterou nikdo neviděl kompletní. A nebo možná viděl, ale k nám do Vidlákova to nepřišlo. Vznikl o tom článek kde reportéři napsali, že by se třeba mohlo stát, že by Babiš vracel nějaké dotace. Je tam podmiňovací způsob. Neproběhl žádný soud, nejednala žádná komise, ani ta Evropská, která si analýzu prý vyžádala, ale Slonková už samozřejmě ví, že Babiš je vinen. 

Vidlácky bych přidal pár poznámek: 

1. To tedy evropští právníci objevili ameriku. Samozřejmě že Babiš svůj Agrofert dál ovládá. Znám se z právničkou, která se v Agrofertu na celé té koncepci podílela. Jezdila skoro rok do Prahy, objela snad všechny soudy, právníky, ústavní právníky, správní soud, nejvyšší soud, ústavní soud. a to nebyla sama. Desítky právníků na tom makaly, aby se vlk nažral a koza zůstala celá. Od toho totiž právníci jsou a když máte dost peněz na jejich zaplacení, tak přijdou i na to, že Kosovo nikdy nepatřilo Srbsku. Ovšem můžete si být všichni jistí, že literu zákona Babiš naplnil zcela úplně a dokonale. Babiš pak vezme to, co jeho právníci dělali celý rok a odnese to té Evropské komisi. Tam to nikdo ani nepřečte, jak tlustý to bude fascikl a než se to vůbec dostane k soudu nebo na přetřes, tak už možná žádná Evropská komise ani nebude. 

2. Líbí se mi, jak se u nás najde dost politiků a jim podobných, kteří jsou skuteční Evropané. Což se především projevuje tím, že u nás prohrávají volby a tak zkoušejí demonstrace a protože jim tam chodí málo lidí, tak chodí žalovat do Brusele. Je úplně jedno, jak moc to myslí upřímně a jak moc jim jde o blaho českého občana, ale mohou si být jisti, že tohle si lidi zapamatují a ve volbách se jim to vrátí.  Český člověk zapomíná, ale neodpouští. Po volbách už málokdo bude schopen říci, proč volil Babiše a nevolil Pospíšila, v hospodě zazní něco o tom, že Pospíšil je cyp a debil, ale začátek té nechuti k Pospíšilovi a podobným bude právě někde tady. 

3. Stejně tak mám radost z našich reportérů, kteří poměrně obyčejnou zprávu o tom, že jakýsi právník v Bruseli měl jiný názor než  jiný právník v Praze, přetvoří na velkolepé drama o hluboké krizi, doprovodí to příslušnými grafy a vycucají si z prstu nějakou částku, kolik peněz bude muset ČR, potažmo Agrofert, potažmo Babiš vracet.  A úplně vrním blahem, jak jim na to Hamáček hned skočí a místo aby je odbyl, tak se hned přidá a vykřikuje o tom, jak to Babiš bude muset vysvětlit. Kdybych mohl, zeptal bych se těch nevinářů, jak k té částce došli. Hodně rykchle by se ukázalo, že vůbc nechápou strukturu dotací  a jen bezduše navýšili odhad, který podobně debilně vypotil jiný pisálek v Anglii. 

4. Tu a tam si chodím do Kauflandu pro zlevněné plínky. Mám smůlu, že jsem tam v době, kdy jsou tam na nákupu všichni. Zpravidla pak čekám ve frontě u pokladny a poslouchám. Normálně je to takový ten běžný mix hovorů o tom, co dělá její starej, že se z důchodem nedá vyjít, ty mladý jsou pořád horší a co bude k večeři. V poslední době se nějak hodně začalo mluvit o tom, jakou sviňárnu to dělají na Babiše a že se ho snaží zbavit, protože jim sebral jejich korýtka. Čím dál víc mám pocit, že Slonková s Kubíkem dělají Babišovi reklamu za prachy Lukačeviče a zdá se, že majitel Seznamu to ještě nepochopil a zaplatí další spot. (A to je peněz a peněz) 

5. Brzy budou volby do Evropského parlamentu. Začínám si myslet, že tam budou jen a jen Babišovi hoši. Nemluvě o tom, že když se do něj pustí bruselské komise, poměrně brzy se stane euroskeptikem a kamarádem Viktora Orbána. Tohle ti naši demokrati v opozici chtějí? Aby do Europarlamentu přišel takřka výhradně Babiš, který tam vstoupí do euroskeptické frakce, kterých nejspíš rapidně přibude? Jo, to bude skutečně výborný základ pro jeho sesazení u nás. 

Doplnění 17.30 - Podle agentury Kantar Babišovo hnutí posílilo a ve volbách by dostalo o 5,5% hlasů víc než posledně. Zdá se, že reklama zabrala. Kolik by to Babiše stálo na bilbórdech? Možná i desítky mega. Zaplatil to Lukačevič a Babiš se teď určitě modlí, aby nepřestal a vymyslel nějakou další podobnou hovadinu. 

Jo a Kantar pokud vím při posledním průzkumu před volbami hnutí ANO podcenil...

 

 

Hodnocení
Zatím bez slepic

Komentáře

Trvalý odkaz

Tři doplňující postřehy k diskusím za posledních pár dní, ze kterých nějak zmizel Sartre.

1. Ukrajina - mnoho povyku pro nic. Ukrajinci možná budou umírat za zájmy nadnárodních koncernů v bojích proti Rusku, ale jinak se nic nestane. Putin si počká, až se Ukrajina jako samostatný stát ekonomicky zhroutí, a pak se k němu některé zbylé oblasti připojí. Oblast od Kyjeva po Lvov se připojí k Polsku. Černomořské pobřeží a oblasti přilehlé k Rusku se připojí k Rusku. Záležitost Krymu se tím definitivně uzavře. Navždy. Jediný, kdo na celé akci budou tratit, jsou Ukrajinci.

2. Andrej Babiš - všimněme si, že všechny neustálé útoky začaly v době, kdy Andrej Babiš odmítl Marrákešskou deklaraci. Ta se dnes tváří jako zcela nezávazný dokument, ale v mezinárodních vztazích založených na dvou nebo vícestranných mezinárodních smlouvách existuje ještě jeden zdroj práva, kterým jsou tzv. mezinárodní obyčeje. Jestliže většina států tu marrákešskou deklaraci přijme,s tane se z ní časem mezinárodní obyčej a už se najdou právníci, kteří dokáží, že se vlastně stala závaznou právní normou. Pak jeden rozsudek mezinárodního soudního dvora v Haagu a je celá akce skončena. To je ta vzdálenější varianta postupu. Ta bližší je nahradit A. Babiše poslušnou loutkou. Třeba Jiřím Pospíšilem.

3. Dnešní proevropská propaganda vůbec není zaměřena na lidi staré, hloupé, nevzdělané, málo vydělávající. Je zaměřena na mládež novou, mládež proevropskou, a počítá s tím, že ti nepřesvědčení postupně vyhynou věkem. Je tu jen jedno nebezpečí, aby ty nadšené eurosvazáky nenapadlo ty nepřizpůsobivé elementy zavřít do převýchovných táborů po vzoru Adolfa Hitlera nebo Josipa Vissarionoviče Stalina. Vlastně se elf Sartre vůbec neliší od příslušníka Hitlerjugend nebo svazáků z roku 1950. Stejné nedemokratické postupy a stejná nenávist k odlišným názorům. Přitom mu stačí tak málo, zaměřit se jen na mládež. K tomu má sloužit i celá mediální palba proti Babišovi. Andreje Babiše tím z politiky neodstraní, ale v těch přihlouplých školáčcích, kteří věří nadšeným eurosvazákům v řadách učitelů, to zanechá tu správnou nechuť k Andreji Babišovi. A pak se někdo z lůna Pirátů přihlásí k proevropským naoko demokratickým hodnotám a bude premiérem. Pozve nám sem miliardu muslimů a důchody očeše na holé životní minimum, které však bude tak nízké, že nepřizpůsobiví důchodci pochcípají hlady. A s nimi pochcípají i ti důchodci proevropští, přesně podle vtipu:

V sibiřském pracovním táboře se baví trestanci, za co tam jsou:
"Já se v devětatřicátém špatně vyjádřil o soudruhu Popovovi."
"Já se ve třiačtyřicátém dobře vyjádřil o soudruhu Popovovi."
"Já jsem soudruh Popov."

Zatím bez slepic