Mayová a Soukup

Autor

Těsně po referendu o brexitu jsem pro Kosu napsal článek, že se mi moc líbí britský humor. Referendem o brexitu britští voliči zničili více politiků než by to dokázala jakákoliv korupční aféra.  Na smetiště dějin se odporoučel Cameron, který pánubohu tykal, protože mluvil se sobě rovným, vzápětí odešel i Ralph Wigum britské politiky Boris Johnson. Nigel Farage jako hlavní příznivce brexitu ze sebe udělal debila, když rezignoval jako šéf své partaje.  Těch politiků bylo podstatně více, jen o nich běžně neslýcháme, protože je neznáme. 

Na konci článku jsem napsal, že teď se bude ve voličských očích ztrapňovat Terezka Májová a vůbec můj tehdejší článek vyzněl tak, že většina těch co přijdou, budou mnohem větší řízci než, ti kteří teď odešli. Zkrátka Britové ještě budou s láskou vzpomínat na šťastné časy malých problémků za Camerona a budou ještě dlouho čekat na nového Churchilla. 

Na druhou stranu, co mohla ta Mayová čekat? Vyjednávala, vyjednávala a vyjednala něco, co bylo předem jasné, že v parlamentu neprojde. A navíc - jakpak se asi vyjednávalo s blbkou, která se chytila kauzy Skřípal jako h..... košile? Putin byl za každým rohem, div se nestartovaly stíhačky ve šturmu na Moskvu a vrabci si přitom cvrlikali na střeše, že s Novičokem něco nesedí.  Divadýlko možná zafungovalo na místní londýnskou (i pražskou) kavárnu, ale většina lidí, co s Mayovou vyjednávali na nejvyšší úrovni, vědělo velmi dobře, jak je to doopravdy. 

Co chtít od báby, která lhala a lhala a lhala? Co chtít od země, která si musí pomáhat Skřípalem? Copak za to Mayová a potažmo britský stát dostal? Před kým se  musela nová železná (spíš hliněná) lady sklonit? 

Oni si nějak poradí. Existuje totiž celá řada řešení. Sice méně demokratických a případně úplně nedemokratických, ale řešení existují. Ještě je možné z brexitu vycouvat a říct, že hlas lidu je póvl a referendum si nezasloužil. Je možné  přijít s další Putinovou hrozbou a určitě jsou k dispozici i řešení s nějakou další válkou v Libyi nebo podobně. Co bylo na začátku? Vypěstovaný dojem, že Británii v EU už nemůže být hůř. Že Cameron je to nejhorší, co britskou politiku postihlo. Kdepak, může být ještě mnohem hůř. Teď to budou dlouho zjišťovat. Nejdřív musí být Hanibal před branami, než jim dojde, jak blbí vlastně jsou. 

 

Ale abych nemluvil jen o Británii. U nás totiž také nemohlo být hůř a tak bylo zapotřebí bojovat proti Babišovi, hrotit situaci, přivolávat cizí vojska, tedy pardon bruselské auditory. Bylo třeba vytvořit dojem, že s Babišem se hroutí demokracie, že se Zemanem přichází konec světa, že Okamura je reinkarnace Hitlera.

Co je výsledkem? Jaromír  Soukup. Miliardář moderátor si všiml, že i Babiš jako premiér musí dělat kompromisy a klanět se před Bruselem a Merkelovou. Dělá reálpolitiku a tak se musí tu a tam umazat. A tak se nějaké jeho bývalé hlasy válí na ulici a stačí je zvednout. Stejně tak Okamura nepřesvědčil, ČSSD má ještě pořád zbytečných šest procent, komunisti také mají ještě dost a zřejmě by se dalo něco ulovit i u ODSky. A navíc je tu reálná možnost, že Babiš bude v Bruseli obviněn a možná i rovnou odsouzen. To je 30% hlasů. Tihle voliči budou potřebovat alternativu, protože zpátky ke Kalouskovi nebo Hamáčkovi se nevrátí. 

Soukup je v dobré situaci. On nevládne, jen glosuje. Může být radikální, nekompromisní.  Než se v reálné politice ušpiní, už může sedět v ojroparlamentu a nebo z pohodlné pozice kandidovat na prezidenta. Ano milé děti, Zeman bude končit a jeho voliči jsou také k dispozici. Přitom platí, že vrána vráně oči nevyklove. 

Zeman sice o Soukupově nápadu moc velké mínění nemá, ale jinak to vypadá opravdu dobře načasované. 

Tak dlouho se bojovalo proti Babišovi, až  vznikl další subjekt, který bude připraven Babišovy odpadající hlasy okamžitě absorbovat. Klidně si převezme i guru Máru. A pokud Babiš vydrží, budeme mít v politice Babiše dva. Boj proti jednomu oligarchovi se rozmělní na boj proti dvěma oligarchům, čili bude asi tak poloviční. Jeden politik vlastnící média, to ještě vypadá jak pěst na oko, ale dva politici vlastnící média, to už je vlastně skoro normální. Návrat voličů do široké kalouskovské a knížecí náruče se konat nebude. 

Zkrátka Babiš je ještě slabý odvar toho, co přijde po něm. A představte si, co se stane, až Křetínský zjistí, že Soukup se už také umazal a na ulici leží spousta hlasů, jen je posbírat. Nemluvě o tom, že už nebude Kalousek ani ČSSD a v té době už nejspíš nebudou ani Piráti. Proč? Inu celý jejich příští volební úspěch závisí na tom, jak se bude dařit v Praze Hřibovi. A v Praze prolezlé všemi Janoušky a Rittigy se nemůže dařit nikomu. V parlamentní opozici piráti moc velké terno neudělají. Bartoš vedle Feriho... není šance. 

Nejde o to, jestli Soukup uspěje. Možná ano, možná ne. Ale když nebude on, přijde někdo jiný. Hlasy leží na zemi. Stále poklonkujeme, stále není vyřešená africká a arabská migrace. Stále máme lidi v exekuci. A hlavně - stále máme kavárnu, která pracuje vší silou, aby se Babišovi a jeho následovníkům dařilo. 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 2 (1 hlas)

Komentáře

In reply to by Maneca (neověřeno)

Trvalý odkaz

Optimismus vlévá do žil
Jen aby se někdo dožil!

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Tady hovoří fundovaně a se zaujetím pan profesor Putna:
https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Profesor-Putna-po-slovech…
Vidláku, když ďábel dá, to bude biskup.

K tomu ožralovi Zemanovi musím dát k dobru, co mi vyprávěl včera v hospodě známý, co je u ochranky na Hradě.
Návštěvníky Hradu kontrolují policajti. Onehdá také kontrolovali honosně oháklou dámu kolem padesáti a ona na ně, kde prý je ten starej ožrala - několikrát to opakovala.
Jeden z těch policajtů byl pohotový a odpověděl jí:
Ale paní, Havel už je pár let po smrti.
A byl klid.

Zatím bez slepic

Jak už Zeman prohlásil.že toho lituje,když Putnu ustanovil profesorem.
Už jsem to někde napsal,tolik profesorů na UK,to je na obvinění děkanátu za špatné hospodaření se svěřenými majetky státu.
Nosatí hoši,přihrávají kamarádům jisté přijmi,snad ani nemusí přednášet a plat mají jistý.

Zatím bez slepic

Admirále,
to co uvádíte, je ještě jen čajíček.
Výživnější je první díl tohoto rozhovoru s Putnou.

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Profesor-Putna-po-slovech…

Nemyslím, že by se Putna spokojil s pozicí pouhého biskupa.
Tenhle hošo se pojistil i proti tomu, aby náhodou neskončil v pekle: Tamní šéf se ho tam bude bát přijmout, protože by okamžitě vystartoval pojeho pozici Knížete Pekel.
Není pochopitelně blbej, nevěří jedinému slovu z toho, co říká.
Co je ale mimořádně cynické je jeho ocenění Karla Čapka. Zřejmě se snaží Čapka svou pochvalou zdiskreditovat.

Zatím bez slepic

Ha ha ha

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

sa vidlakovi podaril.
Skvely rozbor situacie a kopec versovanych komentov :D :D
Otazkou je, preco na cele byvalych velmoci v EU su taki xindli ako Mayova, Macron, Merkelova ... ?

Zatím bez slepic

In reply to by Zvedavec (neověřeno)

Trvalý odkaz

No, na to se zeptejte Soroše.
Jde o vzájemnou budoucí vzájemnou likvidaci Evropanů a nahnaných, zblblých či nalákaných připrchlíků.
Pár miliard mrtvých sem nebo tam.

Biologická zbraň hromadného ničení jménem "člověk" je ekologičtější a zároveň ničivější než její jaderná alternativa.

Zatím bez slepic

nemoze za to kolko sa kto docka hlasov pri volbach.
Moze ovplyvnovat ... a asi z nejakych pricin aj ovplyvnuje, podporuje kanditatov, ale ako to e to proste ludia Macronovi hodili??
Ako to ze nik v GB v parlament nesunda Mayovu a neprevezme opraty? Coho sa boja?
Merkel caka do "vitazneho" konca??
Tomu ja nerozumiem...

Zatím bez slepic

In reply to by Zvedavec (neověřeno)

Trvalý odkaz

to jsou narcisistní psychopati bez vlastních dětí.
Normální člověk tohoto druhu, který by se neschoval do politiky, by už dávno seděl v base, anebo v blázinci napojený na kapačku se stálým přísunem zklidňujících léků.

Zatím bez slepic

ale toto im volby nevyhralo...

Zatím bez slepic

In reply to by Zvedavec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Proč? Protože reklama. Pokud se při volbách používá reklama, naše rozhodování není svobodné. Vřele doporučuji poslechnout si P. Marmana. Vliv reklamy na společnost je tabu, zakázané téma.
https://m.youtube.com/watch?v=MZuSeacLRQE
https://m.youtube.com/watch?v=CdOIg3RY_pE

Zatím bez slepic

nemaju akoze reklamu??
To ze socialne inzinierstvo je silne chapem. Ale preco vyhravaju taki nimandi??

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

A máme tu pokračování:
https://zpravy.aktualne.cz/domaci/u-narodniho-muzea-se-pokusil-zapalit-…
Nenacházím vhodné pojmenování pro ty bezmozky adorující sebevraždu upálením.

Tady končí sranda. Pokud by měli alespoň kouska soudnosti, měli by vynaložit maximum úsilí, aby to zarazili.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

V dnešní (19.1.)příloze Lidových novin - Česká pozice - je rozhovor s židovským muslimem, arabistou a českým honorárním konzulem Súdánu, bratrem býv. ministra spravedlnosti Petrem Pelikánem.
Jmenuje se to Vražda novináře se nikdy nevyšetří.

Článek doporučuji jako málokterý.
Je to naprosto cynický, leč stoprocentně pravdivý a realistický pohled na bezbřeze pokryteckou a amorální politiku současné Evropy a Ameriky.

Přičemž - aby bylo jasno - autor nikterak nepreferuje morálku vládců muslimské části světa.
Vřele doporučuji si článek sehnat- vypůjčit a přečíst!
Třeba ještě vyjde na internetu....

Zatím bez slepic

In reply to by Asfaltový holub (neověřeno)

Trvalý odkaz

...a tohle od téhož autora, jen pár dní staré !
Situace s migranty je už teď mnohem horší, než tvrdí pesimisté...

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/-Byt-xenofobem-neni-spatn…

Zatím bez slepic

Na tomto serveru jsou všechny 3 původní rozhovory s Petrem Pelikánem včetně toho komentovaného na PL... velmi svěží čtení.

https://www.kupredudominulosti.cz/host/petr-pelikan/

Ale za čtení stojí i další hosté jako Maxmilián Kašparů (tyhle rozhovory jsou našlapané prostou lidskou moudrostí) nebo Václav Cílek...

https://www.kupredudominulosti.cz/

Zatím bez slepic

Jo, dík!
Já myslel, že Kupředu do minulosti po likvidaci v Českém rozhlase zmizel....
A teď jsem sem chtěl právě pověsit odkaz na právě dočtený ahttps://www.kupredudominulosti.cz/pelikan-petr-2d-cisla-o-prichazejicic…
....a Vy jste mě předběhla!
Zase jsem dvojka!

Mimochodem, nevíte, jak se zdvořile řekne "vychcanej jak mraky"? Rád bych nějakého takového slušného až přímo obdivného synonyma použil pro Pelikána!

Zatím bez slepic

Drze a neslušně se cpu před Manecu, ale nemůžu se ubránit násilnému křížovému: vydeštěnej jak močák po sedmi. Přičemž počet (vypitých půllitrů) možno přizpůsobit míře vychcanosti komentovaného.

Zatím bez slepic

No, Asfaltový holube, teď se nechytám.

Zcela rozumím tomu, když jste například onehdá navrhl využítí minaretů na sušení hasičských hadic, ale proč si myslíte, že je Petr Pelikán "vychcanej jak mraky", to fakt netuším. Pokud bych měla bezprostředně použít nějaký jeho popis, tak bych řekla, že je vydrzlý jako lázeňská veverka. Zcela ignoruje politickou korektnost, a to na všechny strany.

Třeba mi to objasníte...

Tady je ještě pár starších rozhovorů s Pelikánem:

https://video.aktualne.cz/dvtv/pelikan-syrane-sem-natahli-tisice-pribuz…
https://ct24.ceskatelevize.cz/domaci/2602319-arabista-pelikan-vsichni-m…
https://www.parlamentnilisty.cz/arena/rozhovory/Arabista-Pelikan-po-nav…

a jeden článek z roku 2015!
https://www.krajskelisty.cz/praha/11309-prekrocili-jsme-bod-zlomu-bratr…

Zatím bez slepic

Maneco,
Váš požadavek přesahuje v současné době moje schopnosti.
To je otázka z oblasti meteorologické kryptopsycholingvistiky, či čo.

Na druhé straně naprosto souhlasím s Vaším názorem na Pelikána coby potenciálního Boha lázeňských veverek.
Jakkoli jsem stále více přesvědčen, že považovat lidský druh jako celek v principu za něco zásadně odlišného či nedejpánbu nadřazeného ostatním živočišných druhů, existují lidští jedinci, kteří natolik přesahují potenciální schopnosti svých živočišných analogů, že aspirují na to, stát se přinejmenším jejich Proroky, ne-li přímo bohy.
Pokud se někdy vyskytne mezi veverčáky nějaký povaleč, který se z nudy či přežranosti lázeňských oplatků naučí číst, nejspíš založí kult Pelikána a brzy na to vypuknou mezi veverkami náboženské války o interpretaci Jeho učení a způsobu argumentace.

Srdečný dík za odkazy.
Mohamed byl nesporně velký muž, ale Pelikán je Pečeť Pečeti Proroků.
Mohamed je velký, ale Pelikán má ambice sjednotit v budoucnu euroazijské šíity, sunity, judaisty i veverky do jednoho vesmírného náboženství!

Věřím, že pokud alespoň částečně přežijeme, bude dříve či později pražská Svatovítská mešita přejmenována na mešitu Pelikánovu a Praha nahradí Mekku i Jeruzalém coby poutní místo sjednocených světových věr!

Zatím bez slepic

Snad už tuhle odpověď Maneca ani nikdo jiný číst nebude.
Zase mi tam vypadlo v komplikovaném souvětí několik slov. Jakkoli(....)uznávám, že existují...

Zatím bez slepic

In reply to by Asfaltový holub (neověřeno)

Trvalý odkaz

Nebojte, holube, na Vaše slovní koncerty vždy číhám a snažím se je neminout.

Sice jsem se nedozvěděla, proč je Pelikán vychcanej jak mraky, ale souhlasím s tím, že Pelikán má v sobě potenciál smířit všechny od budhisrtů přes šiíty a sunity, křesťany, mormony .. a vytvořit jedno celosvětové náboženství.

Zatím bez slepic

In reply to by Asfaltový holub (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ano, ten rozhovor je skvělý a toho Pelikána respektuji, muslim nemuslim.
Už první otázka/odpověď.... až mi zaskočilo, to se hned tak nevidí.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

117 saracénů na nafukovačce... takové neštěstí!

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

The article you have shared here very awesome. I really like and appreciated your work. I read deeply your article, the points you have mentioned in this article are useful
http://supermariobros.online/

Zatím bez slepic