Zkouška funkčního multikulti

Autor
Štítky

Ve středu probleskla mezi zprávami o oslavách konce Druhé světové války jedna krátká noticka, která by podle mě neměla zapadnout. Pákistánská křesťanka Asia Bibiová, která byla odsouzena k smrti za rouhání a posléze osvobozená a i přes osvobozující rozsudek stále zadržovaná a ukrývaná, odjela z Pákistánu. 

Nejspíš odjela do Kanady, která ji nabídla azyl. A mimochodem - Británie jí třeba azyl nenabídla, protože to považovala za příliš rizikové. 

Navrhoval bych proto všem sluníčkářům, neislamofobům, zastáncům otevřené společnosti, vítačům a vůbec všem, co mají pocit, že svět je skvělý, všechno je v pořádku, nikde nejsou no-go zóny a jediný problém představují xenofobní staříci v České republice, tak těmto všem navrhuji, aby paní Asii pozvali na velkolepé turné po celém našem západním světě, aby nám všem pověděla, co v Pákistánu zažila. 

Zvláště bych doporučoval zastávku v Londýně, Bruselu, Berlíně a v Kolíně nad Rýnem.  Prahu bychom ovšem neměli vynechat a pokud by to vzali přes Vidlákov, klidně bych je ubytoval a pohostil. 

My xenofobové si  při tom spočítáme, jak velkou ochranku bude potřebovat, kolik proti ní bude demonstrací a vůbec se podíváme, jak svobodná a bezpečná se v naší multikuti společnosti tato křesťanka cítí. A podle toho si pak řekneme, jestli jsme měli pravdu a nebo ne. 

V praxi si ovšem myslím, že paní Asia bude muset v Kanadě dostat novou identitu a do konce života bude usínat ve strachu, jestli se nějaký muslimský magor nepokusí dokončit práci pákistánského práva šaríja. Muslimským zemím jako Anglie, Francie a Německo se z dálky vyhne a ani se nepokusí hrát si na hrdinu. 

 

 

 

 

Hodnocení
Zatím bez slepic

Komentáře

A jen dodám, že právě průběhové solidární systémy jsou čím dál větší hrozbou (v souvislosti s rostoucím věkem dožití) pro celou společnost, protože polykají stále víc a víc peněz, které ekonomika už dávno nedokáže vydělávat, pokud nemá vše vydělané dát jen na uvedené systémy.
A jen ČR jako jediná země světa (z těch, co důchody vůbec mají, tedy asi 1 miliarda lidí) má průběhový solidární důchodový systém, kde 100 % starobního důchodu garantuje stát. Před kterým nás varovala už i EU.
Ale samozřejmě, pro SOBECKÉHO JEDINCE je to nejlepší varianta důchodu. Njepikantnější pak je to v případě, že ten důchod dnes pobírá nějaký zavilí komunista kdysi, který přispěl k rozvrácení ekonomiky a prožrání budoucnosti, a dneska se dovolává stále vyššího důchodu od lidí, kteří tehdy ani nežili. Přebendy egalitářství si užili, další po nich už nemohli (asi by ani nechtěli), a teď chtěj ještě sosat.

Zatím bez slepic

Sartre, již to dnes stačilo, ale nechte si to na zítra a napište, ALE bez vaty, gumy a jiných úhybných manévrů, jak by měl tedy důchodový systém, když ne průběžný, vypadat. Rád se poučím a podiskutuji. Ale opět zdůrazňuji, jen fakta.

Zatím bez slepic

Já vám zatím předkládal JEN FAKTA a jasné logické konstrukce.
Už to necháme na zítra, jak píši výše, ale už jen fakta budu požadovat i já.

A abychom si rozuměli :
https://cs.wikipedia.org/wiki/Fakt

Zatím bez slepic

my startéři reagujeme na reakci na reakci na reakci na reakci na reakci na reakci na reakci

Zatím bez slepic

my startéři reagujeme na reakci na reakci na reakci na reakci na reakci na reakci na reakci na reakci

Zatím bez slepic

my startéři reagujeme na reakci na reakci na reakci na reakci na reakci na reakci na reakci na reakci na reakci

Zatím bez slepic

my startéři reagujeme na reakci na reakci na reakci na reakci na reakci na reakci na reakci na reakci na reakci na reakci

Zatím bez slepic

my startéři reagujeme na reakci na reakci na reakci na reakci na reakci na reakci na reakci na reakci na reakci na reakci na reakci

Zatím bez slepic

my startéři reagujeme na reakci na reakci na reakci na reakci na reakci na reakci na reakci na reakci na reakci na reakci na reakci na reakci

Zatím bez slepic

my startéři reagujeme na…

my startéři reagujeme na reakci na reakci na reakci na reakci na reakci na reakci na reakci na reakci na reakci na reakci na reakci na reakci na reakci na reakci

Zatím bez slepic

my startéři reagujeme na reakci na reakci na reakci na reakci na reakci na reakci na reakci na reakci na reakci na reakci na reakci na reakci na reakci na reakci na reakci

Zatím bez slepic

Pro REJPALKU
Já vás sice chápu, proč musíte psát ty blbosti, co nížeji píšete, ale vy to dáte, věřím vám. Jinak jak vidno, já se pouze někdy doplňuji (je to běžná součást jakékoli diskuse, reálnéi virtuální, při troše snaze byste zjistila sama, že mezi časy mých "reakcí sám na sebe" jsou někde napsány příspěvky, třeba i přímo mně, na které pak reaguji. A i na mne jiní reagují přímo.
A co se týče toho, že píši i reakce na jiné jen v jednom svém vlákně - což může opticky působit jako "píše si sám se sebou" - chytřejší by napadlo, že to má nějaký "vyšší význam" - řekněme, že vám nechci zasí**t případnou diskusi mezi vámi, když jste si tu stěžovali, jak je to pak nepřehledné,a píši to prostě všechno "na jednu hromadu", a jak vidno čím dál víc, příslušní si to v té hromadě VYHLEDAJÍ. A reagují buď přímo "na hromadu", nebo mimo, ale já zas na hromadu. Nechci vám narušovat vaše případné diskusní větvičky - nemám to zapotřebí a vím, že vám to vadilo (stěžovali jste si. Teď se ale ukazuje asi větší pravda, že vám je úplně jedno, kde to své napíšu - vám vadí, že jsme to napsal.. Jestli ne, tak se omlouvám. Pak ale už přestaňte (nejen vy) mne řešit v osobní rovině, jak moc a jakou chorobou jsem nakažen, a buď si mne opravdu nevšímejte nebo se NORMÁLNĚ BAVTE. Jestli to ještě umíte.

Pro TARGUSE :
Bismarckův systém sociálního pojištění ve své době hlavně pro přeživší veterány, byl naopak výborným počinem, kterým Bismarck tehdy nejen sebral vítr z plachet evicovým radikálům, ale "způsobil", že během ár let se Německo vyhouplo na ekonomické čelo světa. Musíme to ale hodnotit objektivně a z pohledu doby.
1. Bylo to něco zcela nového, co přinášelo mnohým nové jistoty (nelze srovnávat s dneškem, tehdy ještě platilo, že ty jistoty jsou JEN PRO TOHO, kdo si je zasloužil nebo zaslouží - tedy např. pro nezaměstnané, aby se nemuselo propouštět ap.). A mimochodem, tenhle socialismus v původní definici, ten já - i jako pravičák - uznávám (však bismarck byl pravičák).
2. To, že to nakonec stát rozkradl, to je prostě obecný problém států a jejich politiků, NEBYL TO ZÁMĚR. A rozkrást, prosím pěkně, můžete ve státním rozpočtu skoro všechno. To není argument proti, už vůbec ne jen proti fondovému systému
3. Naopak fondový systém je to jediné spravedlivé a správné. Problém je v tom, že ti, co nikdy nemakali a nebudou, protože "se jim nechce", by skutečně chcípali hladem. normální pracující ale ne - a logika je jednoduchá a neúprosná - obecně platí, že člověk s průměrným platem odevzdává na důchody sumu, která stačí 3 důchodcům na průměrnou délku důchodu 17 let. A důchody jsou, jak také víme, docela dost rovnostářské. Co z toho plyne, zjednodušeně : kdybyste si šetřil na vlastní důchodový účet, při stejných odvodech byste si ušetřil na průměrný důchod na dobu 3*17=51 let. A nebo na trojnásobný důchod po dobu 17 let (samozřejmě museli bychom zahrnout různé inflace, indexy spotřeby ap., ale ono to jde ruku v ruce, já to pro větší srozumitelnost popisuji pro stabilní očištěné údaje). Jinými slovy : kdo pracoval, by v důchodu rozhodně hlady neumíral, ba skoro jistě NAOPAK.
Mnozí lidé se bojí toho slova "fondový". Já jejich obavu vůbec nesdílím (natož tu, že je okradou NAŠE ČESKÉ důchodové fondy ap., protože patří všechny cizím bankám, těm samým, které tam u nich s těmi fondy ve II. pilíři hospodaří slušně). každopádně pokud by to znamenalo vyděšení až k smrti některých, že to bude "fondové", není sebemenší problém, aby ty účty řídil a spravoval stát, ale zásadně INDIVIDUÁLNĚ, nutné je odbourat jak tu solidaritu, tak tu průběhovost (to je největší sviňárna, protože důchody jedněch platí dnes lidé, kteří možná ani žádný důchod už mít nebudou nebo menší - pokud tak pouze ve vztahu děti - rodiče, jinak je to naprosto zcestný princip, i když pro lemply je samozřejmě absolutně nejvýhodnější)
4. Problém dneška je, a bude stále hůř, že jak přibývá lidí (a teď je jedno, jestli jsou to imigranti nebo "naši"), tak v čase se to projevuje tak, že je STÁLE MÉNĚ lidí, kteří něco produkují (plno práce přebírají stroje, budou roboti - až budou pracovat jen roboti, pak to bude lepší) na STÁLE VÍCE lidí, kteří nic neprodukují a je jedno, jestli proto, že už mají produkční věk za sebou nebo nikdy nic neprodukovali a nebudou. Ten problém dneška je, že V DEMOKRACII, kde i tihle mají svůj hlas, koho myslíte, že budou volit? Topolánka - který jim říkal, že je nutné snížit výdaje státu a hlavně sociálních a postarat se o sebe především sám? Nebo Špidla, který jim naslibuje hory doly, protože "zdroje jsou", aby se pak ukázalo, že i přes 100 mld ročně navíc z ekonomického růstu si musel ještě 100 mld půjčovat (teda ne śpidlo, ale Sobotka, ale Špidlo to rozjel a držel prapor), jinými slovy naslibuje vám pečeny mamuty až do konečníku? A těchhle lidí přibývá, kteří jsou totálně závislí na sociálním státu a přeci nebudou volit sami proti sobě ....

Tyhle problémy by za kapitalismu vůbec nevznikly. Když ještě kapitalismus mohl být kapitalismem, v kraťoučkém mezidobí mezi feudalismem a socialismem, tak by to zbytečné a nefunkčí "odpadlo samo"

Zatím bez slepic

Dluhopisy s mínusovým ziskem (záporným úrokem) se prsil i babiš, že jsme je měli a skutečně jsme je měli - zapomněl dodávat, že díky Kalouskovi.
Opravdu jsou situace, kdy tušíte nějaký velký propad, nakoupit ceniny, se zaručeným menším propadem než čekáte u jiných.
No a nechci psát ůjá jsem to říkal", ale všechny stesky ohledně přechodů Ruska, Číny a podobných od dolaru nevím k čemu jsou prostě fraška. Zatím stále vítězi US ekonomika a německá, protože jsou nejstbilnější, nejvýkonnější a hlavně : nejdůvěryhodnější.

Zatím bez slepic

Já jen pevně doufám, že blížící se krize nezmění politickou mapu ČR a s krizí si budou muset poradit babiš s ČSSD a komunisty. Aby už i ti poslední slepci viděli, jak si s tím bez sahání na daně, státní výdaje či statní dluh poradí tihle"odborníci" typu Maláčová ap. Aby realita doložila a odkryla všechno to nestoudné lhaní Babiše a ČSSD ....

Zatím bez slepic

Sartre, dělám to krajně nerad ale musím se zeptat:

"Mé děti ...... již fungují mimo kompletní dosah státu."

Prosím je možné nám neschopným, alespoň naznačit, jak se to dělá? Nebo, jaký je princip.

Ač se snažím celý svůj život nějak vymanit z vlivu státu. nedaří se mi. Vždy se nějaké chapadlo státu objeví a dolehne na mne.

Jde o podvodní svět?
Nebo o podvodný svět?

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Nebo 12, 13? To je jedno. To je na měsíční splátku nového auta a robit budu stejně, jako před důchodem.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Komentář k elfům a jinému, v mnohém se dá souhlasit.
http://www.zvedavec.org/prispevky/2019/05/7904-propaganda.htm
Mmj. elfi se dost přemnožili, jestli fungují přírodní zákony, najde se nějaká škodná, co si na nich smlsne.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Bismarkův vynález, tedy průběžný důchodový systém, je z hlediska zajištění potřeb seniorů nepřekonatelný. Nejméně náchylný k poruchám, nízké náklady na provoz, důchodci, jako voliči mají dostatečné páky na to, přinutit politiky, aby se na ně nevysrali.

Samozřejmě z pohledu bank, kalouskovitých a jiných, co mají zájem se pro sebe nebo pro spřátelené něco trhnou, to vypadá jinak.

Zatím bez slepic

systém nebyl průběžný ani náhodou.
Leda tak, že by ty prachy od nuzáků jakože proběhly přes císařskou kasu někam daleko do pryč, to jo.

Zatím bez slepic

Ale i přes to, že je filtrováno "císařskou" kasou, je nejspolehlivější, neplatí na něj inflace, on-line financují produktivní ty již po. A když to ta císařská kasa s tím "někam "do pryč" přehání, použijí volební hlas.

Budiž Bismark pochválen.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

jste snad masochisti, že se s tím dementem neustále pokoušíte diskutovat? Je to stále stejné.
Nic jiného než blábolit do kolečka svoje dogmata neumí.

Zatím bez slepic

In reply to by Franta Jouda (neověřeno)

Trvalý odkaz

Proč jste k němu, Joudo, tak nespravedlivej?

On si prostě v dětství poslechl tu pohádku, jak se král vsadí s nějakýmsi Hloupým Honzou Prasarterem o to, že král nikdy neřekne TEĎ lžeš!
Honza žvaní jednu absurditu za druhou, feudál blazeovaně přikyvuje a říká To může být pravda, až nakonec hloupý startér praví ....A tam můj dědek pásl s vaším dědkem prasata!

Načež se feudálovi rupnou nervy, neudrží se a vykřikne: TO LŽEŠ!

A vyhraje půl království a královskou samičku. No a protože neumřeli, namnožili se a jejich potomci žijí dodnes a sertrou a serou a sartrou.

Jak prosté, milý Watsone!

Zatím bez slepic

In reply to by Franta Jouda (neověřeno)

Trvalý odkaz

Mám takovou teorii, že se bratři od vidlí pokusili toho městského intelektuála vyprovokovat až do té míry, aby se probudil protielfí skript ;)

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Někde na jihu. Alláh tomu tak chtěl.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Když za mých mladých let někdo mluvil sám se sebou, byl okolím vnímán jako duševně chorý. Tohle ve mně zůstalo - a je celkem jedno, jestli si dotyčný povídá sám se sebou v reálu nebo zde v diskuzi, vidím ho takto furt stejně. Snad ta sartrovská duševní výšilka není nakažlivá.
Už pár dní mám dojem, že protielfí filtr nepracuje úplně správně...
Na Zvědavci má Stwora systém omezeného počtu diskuzních příspěvků, to je též jedno z možných řešení.

Zatím bez slepic

krásní, mladí a chytří lepšolidé.
Byli jen samí staří nablblí pitomci, (to už od děcka !!!), kteří si mysleli, že musejí pořád jen pracovat rukama a starší pouštět sednout v šalině.

Zatím bez slepic

No jé, je prostě fakt divnej. Když takového potkám, přecházím na druhý chodník. Pro jistotu. Protože devítka obvykle odpočívá v sejfu.

Zatím bez slepic

nie je problem lebo vieme ako sa sprava.
Problem je ze ti dalsi - vestec Fito a i. - nedodrzuju karantenne podmienky pre nesirenie prispevkov.
Az ich dodrziavat budu - bude stacit preskocit jednu stranu stranu hnoja - a podiskutovat s normalnymi.
Karantena ma fakt svoj vyznam !!! kazdy nech sa placne po ruke, ked bude chciet prispiet k sireniu Sartra. Howgh!

Zatím bez slepic

A to mu musím zase nechat, že alespoň neleze do jiných vláken. Ať už to dělá záměrně, nebo je tam přesměrováván nějakým skriptem, lze to jeho dlouhé vlákno většinou snadno přerolovat kolečkem. Je fakt, že takhle mi vadí nejméně.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

tehdejší sociální pojištění bylo obyčejným tunelem na chudé hlupáky, že ano.

Citace z odkazu:
Systém navíc nebyl průběžný, ale fondový. Příspěvky nebyly ihned vypláceny důchodcům, ale shromažďovány ve fondu. V Německu, stejně jako v jiných zemích Evropy, však stát rezervní fond postupně prohospodařil. Nakonec byl roku 1957 systém změněn na čistě průběžný, nekrytý rezervou.

Za takové socko a zdravko vřelý dík, Startére.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Zato dnes se míří i na "bohaté chytráky", fakt je, že na funkci a plat "českých národních" bankéřů to nemá vliv.....

https://www.e15.cz/byznys/finance-a-bankovnictvi/propad-burz-pripravil-…

Samozřejmě se to stalo pasivně, protože za ČNB to spravují ti nejlepší...

A Donald nyní fouká pod kotel...na hliněných nohách stojí dnes už kde co!

Ale investoři mají jsem četla možnost své investice přesunout z rizikového sektoru akciových trhů do bezpečnějších přístavů, co neuhádnete a to jsou -Americké a Německé dluhopisy!
A i mínusový výnos u nich je více bezpečí pro investici, tak to nás potěš koště.......

Zatím bez slepic

Nemám co přesouvat.

Zatím bez slepic