Tonkingský záliv v Persii

Autor
Štítky

Pluje si takhle japonský a norský tanker, najednou začnou hořet zřejmě z důsledku nějakého útoku, připluje íránský člun, evakuuje posádku a hned se mluví o tom, jak Íránci podnikají bezprecedentní útoky proti civilním lodím. USA ústy Boltona a Pompea už mají jasno, zbytek světa je poněkud zdrženlivější a podprůměrný český kverulant Vidlák od motyky opět mudruje: 

1. Je to ale podivná náhoda, že dojde zrovna na japonský tanker ve chvíli, kdy v Íránu jedná japonský premiér, který navíc posledních několik týdnů celkem halasně dával najevo, že převezme v Íránu ruské a čínské aktivity a protože japonci teď hodně pečou s Trumpem, tak by mohli zprostředkovat nějaké jednání. 

2. USA se zvládly během několika málo let dopracovat do situace, kdy jim i jejich spojenci přestávají věřit i nos mezi očima.  Od vylhaných zbraní hromadného ničení v Iráku, přes jejich krátkou a vítěznou válku za demokracii v Afghanistánu, Viktorku fuck EU Nullandovou, vypovědění jaderné dohody s Íránem a fakt velmi povedenému vyjednávání s KLDR, zřejmě tam v tom Washingtonu někomu ohromně vyhovuje se zapojit do další války. 

3. Trumpovi se válčit očividně moc nechce, ale když už někdo (kdokoliv) dokázal poškodit tankery, jestlipak by to nešlo i s letadlovou lodí? Copak by se asi stalo, kdyby najednou tak pěkně hořela pořádná válečná loď?  

4. Všichni američtí prezidenti posledních let měli svoje problémy. Clinton si ho nechal vykouřit, Busch byl blbej jak studebaker, Obamovi se také moc nevedlo a když jim bylo nejhůř, rozjeli nějakou tu válku a rázem všechny domácí problémy skončily, dokonce jim to zajistilo znovuzvolení. Myslím, že Trump bude ve velkém pokušení vyřešit své politické problémy tímto oblíbeným a vyzkoušeným řešením. 

5. Putin se podle mě každý den v Kremlu modlí, aby do toho Amíci šli. Írán v prdeli s jeho ropnými zásobami, zablokovaný Hormuzský průliv, dokonce možná i nějaká letadlová loď na dně. Jemenci zapalují saúdské ropné vrty, Iráčané se pouštějí do křižáckých vetřelců, miliardy a miliardy probombardovaných dolarů, cena ropy úplně mimo představivost... a jediné co funguje je ropovod Družba a Síla Sibiře... 

6. A náš Opata podle mě naopak už týden nespí, protože bojovat za Prahu u Kábulu, to ještě jde, i když jsou tam na základnách dávno už obklíčení, ale bojovat za Prahu někde pod Teheránem proti osmdesáti milionům indoevropanů, kterým to pálí, jsou dostatečně militarizovaní i vyzbrojení a navíc umějí i partyzánskou válku, to tedy potěš. Představte si, jak nám domů vozí vojenské mrtvoly každý týden a do toho generálové žvaní o nezbytném boji za demokracii... 

 

Zkrátka a dobře, někdo hodně moc o ten konflikt mezi Íránem a USA stojí... 

 

 

 

 

 

 

 

Hodnocení
Zatím bez slepic

Komentáře

Trvalý odkaz

Amíkům úplně postačí, když se zvedne cena ropy. A pochopitelně raketýrské peníze za hlídání tankerů v oblasti také nebudou k zahození. Za přítomnost svých vojáků na vojenských základnách v zahraničí chtějí přece také vybírat výpalné, nebo ne? No tak budem platit "mejto" i za dovoz ropy, proč ne?

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Já mám jiný problém.to fakt není v USA rozumný,pravdiví politik?
Jedna lež stíhá druhou a ani se u toho nečervenají.
Podle některých informací,to těm tankerům tolik neuškodilo,ale bylo to efektivní,co by mohlo zabrat na označení,že viníkem je Irán.
Pak si neodpustím jednání Zemana,že nesouhlasí s tím,aby Rusko uznalo za veteráni vojáci,kteří se zúčastnili v roce 1968 vstupu na naše území.Přitom Zeman uznává naše okupanti v Afghánistánu,už mu to fakt nemyslí.

Zatím bez slepic

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

nejen v americkém, ale i v celosvětovém měřítku OXYMORÓM - neboli protimluv.

Prostě politik řekne pravdu pouze v případě, že se zrovna splete.
Stran Bimba - volba jeho osoby byla to opravdu pouze o něco méně špatná varianta oproti Šláfnberkovi a podruhé proti Drahošovi, nic jiného.

Zatím bez slepic

K tomu jen doplním, že Miloš Zeman zdaleka nemá svůj voličský kmen tak pevný, jak ukázala jeho podpora SPOZ v parlamentních volbách - a stejně je prohráli. Přestože mnozí z jejich kandidátů byli ministry v úřednické vládě a ve volbách měli Zemanovu podporu.

Zatím bez slepic

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Spíš si nechtěl zavdat. Rok 68 je u nás brán jako největší válečný konflikt všech dob v přilehlém vesmíru, může proti tomu někdo rozumný vystoupit? Zkuste třeba někde říct, že minimálně od roku 1969 jsme nebyli Sovětským Svazem okupováni (tj. že sovětská armáda zde nevykonávala žádnou funkci ve státní správě), ale že tu sověti měli "jen" vojenské základny. To se do vás PAL pustí :-)
Jinak krásným paradoxem je, že veteráni SS a Wermachtu na jedné straně a veteráni hrdinné US army z Vietnamu řeší v podstatě stejný problém, chudákům vojclům se z hromadného vraždění civilů dělalo šloufl a měli z toho psychická bebíčka. Tedy s drobným rozdílem, že Němci toho po konci války skoro zanechali a USA z toho vytvořili samostatný filmový žánr .

Zatím bez slepic

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Nemyslí? Fakt nebo nevidis PR rozdil? Nebo si myslíš, že politici hlásají něco protože tomu věří :D

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Řekl bych, ž k útoku byla velmi pečlivě vybrána část lodi, stejně jako použitá munice, a to takovým způsobem, aby bylo poškození zřejmé a viditelné a zejména efektní na fotkách a filmech, avšak s podmínkou plného zachování plavbyschopnosti oněch dvojích necek plných organického bordelu, zvaného ropa.
Jistě se chytře zeptáte - PROČ?

Inu proto, aby někoho nenapadlo celou událost nějak moc vyšetřovat a aby tankery co nejdřív fičely dál, protože čas jsou peníze. Co kdyby nějakého ZCELA NEVHODNÉHO pitomce napadlo začít sbírat vzorky a přišel by na to, jaká trhavina a jaké kovy byly použity k sestavení výbušného zařízení?
No fuj...
A takhle necky hezky odfičí, ohořelé dírky se zalátají a natřou, a za všechno můžou ti zmetci z Íránu, to je přece dávno jasné úplně každému, kdo má rád svůj život.

Zatím bez slepic

Pane Targus.
Také máte ten dojem,že si ze všech,politici USA dělají blázni.
Jakoby ten útok dělali stejní machři,jako ten útok na Skripalovi.

Zatím bez slepic

Při porovnání operací bílých přileb na území Sýrie se i varianta, že za útokem na tankery stojí Bílé přilby, jeví jako stejně hodnověrná jako argumenty, že Rusové sestřelili letadlo MH - 17 na Ukrajině (mimochodem je kolem toho nějak ticho) a Saddám Husajn schovával chemické zbraně před inspektory OSN (natolik dobře, že je dodnes nikdo nenašel, což je jen další důkaz, že je opravdu dobře schoval).

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Na tankery mohl zaútočit kdokoliv a nevíme vůbec nic. od doby, co se nám rozmohly operace pod falešnou vlajkou, si nemůžeme být ničím jistí. Klidně to mohli být Saúdi, kterým se nějaká jednání s Íránem hrubě nelíbí. Mohli to být Američané, protože chtějí mít ropu za nejméně 70 USD za barel, aby jim nekrachovali těžaři břidličného plynu. Mohly to být i skupiny nějakých Íránců, co si přejí velkou válku se Západem. Mohli to být teroristé. Za akcí mohou stát Pompeo a Bolton jako propagátoři války proti Íránu. Mohl to být deep state ovládaný Demokratickou stranou USA. Mohl to být kdokoliv a nevíme vůbec nic. Do dalších nových informací je zbytečné útok posuzovat. Tedy pokud se od Jakubů Jandů nedozvíme, že za útok může Putin, protože chce vydělávat na ropě!

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Nepolemizuji jen doplním, mohl to byt ofiko teherán aby si všichni mysleli výše zmíněné -babo raď

Zatím bez slepic

Teherán spíše ne, to by místo sebe nastrčil nějakého viníka. Přitom i bez důkazů všichni ukazují na Teherán. Mohla to být jen nějaká skupina v rámci Íránu nebo někdo jiný, kdo chtěl na Írán svalit vinu. Nepřátel má Teherán hodně.

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Kdo to byl není vůbec důležité,

podstatné je komu to přišijou a proč, zda to bude pokračovat a jak.

Jedno je jisté TERORISTI to byly určitě
a u nich je pro mne skoro fuk, zda jsou z Iránu, od Saúdů či z čučkařů od USA, či odjinud ......

Cynik by řekl, radši tam než tady......ale nejlépe pro svět, kdyby už toho fakt celosvětově nechali a hráli si cvoci světa nějak jinak, s menší škodou pro obyčejné lidi a přírodu. A co teprve ta uhlíková stopa, klima alarmisti by měli proti válčení a vypouštění ropy do oceánů taky zasáhnout....Já vím , oni ji zakážou někde (jen někde) těžit jako uhlí a bude-.....

Tanker byl jeden Norský a jeden Japonský (indicie).

No a místo pasů tam prý mají USA stopu, mají film (letecké záběry) s klukama snad až v uniformě Iránu, jak na boku lodi sundávají prý nevybuchlou minu na magnety, takže to bude jasný důkaz pro západní svět. Uniformy a ta mina (její zbytky) bude mít rodokmen na 1000 % "pravdě podobně" iránský s ruskou stopou navíc není nemožné............

A už jen jen čekám, až se k odsouzení té "iránské" teroristické akce přidá i náš premiér, prezident, jo a hlavně taky ten ministr prý zahraničí, Petříček....

https://tn.nova.cz/clanek/usa-vini-z-utoku-na-tankery-iran-do-zalivu-vy…

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

...a mohli to být Jemenci, jimž na hlavu padají americké bomby z amerických letadel se saudskými výsostnými znaky... Člověk se pak musel jen ušklíbnout u US hodnocení nedávného napadení ta kerů Jemenci za využití dronů údajně dodanými iránskými revolučními vardami... a proto musí být Irán zničen.

Hergot,a co ty US a EU zbraně u Saudů?! To už není ani dvojí metr...

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Pokud uděláte deset provokaci a na jejich zaklade vyvolate agresivní (sorry, demokratickou a osvobozující) válku tak už vám nikdo neveri.

Prostě každý ví ze americane na zaklade provokace a lži vyvolávají válku plnou smrti s nepohodlnymi státy, není to poprvé a ani naposled.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Pavtovi a nejen jemu stran včerejší „diskuse“.
Gerd použil slovo ubožíci stran oněch demonstrantů a Vy jste to pojal jako urážku. Váš omyl. Pokusím se Vám ukázat oč vlastně jde na jedné jediné věci. A předesílám, že principielně se to týká každé věci, která na těch náměstích zazněla.
STB-áctví Babiše.
Na jedné straně se na nás z věřejného prostoru valí doslova toto:
http://blog.aktualne.cz/blogy/vladimir-just.php?itemid=34191
Poctivě si to pročtěte. Vlk otevřeně napsal několikrát, co pro něj agent STB znamená a tedy, že je to pro něj jeden z důvodů, proč on bude na Letné.. Na oněch demonstracích zaznívá, stejně jako všude v diskusích, jak si mohou lidé zvoli stbáka.
Sice proběhne poměrně dost soudů, kdy se lidé označeni za agenry Cibulkvými seznamy domohli odstranění z oněch seznamů po prokázání, že nebyli vědomými agenty. Nic platno, protože mnozí ani netuší, co to znamená, že nebyli VĚDOMÝMI agenty.
Babiš projde celou soudní anabází se stejným výsledkem. Ale slovenský Ústav paměti národa si pokoj nedá a tak podává dovolání k tomu soudu nejvyššímu, ten mu optikou veřejnosti vyhoví a ruší rozhodnutí předchozích soudů.
A do éteru se valí dál STB-áctví Babiše ve stylu onoho Justa výše s tím, že jeho STB-áctví potvrdil i slovenský nejvyšší soud.
Nu a pak se objeví jeden právník známý pod nickem Lex a na jednom malém blogu uveřejní toto:

Protože nepředpokládám, že si kdokoliv z géniů, co tak dobře vědí, čeho všeho se dopustil „agent Bureš“ /který má podle náměstních hňupů podat demisi či být vhozen do koše/ přečte ty závěry soudů SR v řízení o žalobě Andreje Babiše proti Ústavu paměti národa na neoprávněnost jeho vedení jako tajného spolupracovníka StB v kategorii „agent“ /a zásahů do jeho osobnostních práv veřejným přístupem k tomuto zařazení/, dovoluji si zde citovat podstatnou pasáž závěrů, ke kterým dospěl nalézací soud, a které osvědčil i soud odvolací a Nejvyšší soud SR zamítnutím dovolání:

„Vykonané dokazovanie tak preukázalo, že navrhovateľ nikdy nepodpísal záväzok k spolupráci s ŠtB a ani s touto organizáciou ako tajný spolupracovník vedome nespolupracoval, nebol získaný k spolupráci spôsobom stanoveným Smernicou pre prácu so spolupracovníkmi kontrarozviedky (RMV č. 3/1978), neudržiaval s pracovníkmi ŠtB
konšpiratívny styk, neplnil pre ŠtB žiadne úlohy, nepodával ŠtB žiadne spravodajské informácie či poznatky a ani tejto organizácii neposkytoval žiadnu pomoc alebo služby, ktoré by bolo potrebné utajovať. Vykonané dokazovanie preukázalo, že zväzok BUREŠ bol vedený len formálne, bez reálnej spolupráce navrhovateľa ako tajného spolupracovníka,
a vzhľadom na tieto skutočnosti bola a je jeho evidencia ako tajného spolupracovníka ŠtB neoprávnená. Napadnutý rozsudok súdu prvého stupňa je potom vecne správny, súd prvého stupňa vo veci vykonal i náležité dokazovanie a správnym smerom, zhodnotením výsledkov
vykonaného dokazovania v súlade s § 132 O.s.p. dospel k správnym skutkovým záverom a na ich základe vyvodil vo veci samej aj správny právny záver… Zo všetkých vyššie uvedených dôvodov potom odvolací súd napadnutý rozsudok súdu prvého stupňa ako vecne správny v zmysle § 219 ods. 1 O.s.p. potvrdil, s konštatovaním správnosti jeho dôvodov
podľa § 219 ods. 2 O.s.p.

Že Ústavní soud nakonec nařídil tato rozhodnutí formálně zrušit a žalobu Andreje Babiše zamítnout, absolutně nic nemění na těch soudních zjištěních a závěrech v nich obsažených. Znamená to jen tolik, že ačkoliv ta zjištění byla uskutečněna, už na ně Andrej Babiš nemá formální glejt a bude se ho domáhat novou žalobou ve smyslu té „měnící se judikatury podle Ústavního soudu SR“.
Zdůrazňuji – bylo prokázáno, že Andrej Babiš
– nikdy nepodepsal závazek ke spolupráci s StB
– nikdy s touto organizací vědomě nespolupracoval
– nebyl získán k spolupráci způsobem stanoveným Směrnicí pro práci se spolupracovníky kontrarozvědky (Rozkaz ministra vnitra č. 3/1978)
– neudržoval s pracovníky StB konspirativní styk
– neplnil pro StB žádné úkoly
– nepodával StB žádné zpravodajské informace nebo poznatky
– neposkytoval StB žádnou pomoc nebo služby, které by bylo třeba utajovat, dále bylo prokázáno, že svazek „Bureš“ byl veden formálně bez reálné spolupráce tajného spolupracovníka a že evidence Andŕeje Babiše jako tajného spolupracovníka StB je neoprávněná.
Ovšem TV žumpa, propagandistický mainstream a jeho presstituti a náměstní hňupové mají jiný názor. Samozřejmě na něj mají právo. Jako každý trouba, co nic neví, o to je ale přesvědčenější.

Babišovo STB-áctví je vyvráceno do základů. Do těch nejsledovanějších médií se tohle nedostane ani náhodou. ¾ těch, co si to přečtou, textu nějak neporozumí nebo plně neporozumí. Z mnoha důvodů.

Jinými slovy, tomu demonstrujícímu včetně vlka je něco podsunuto nebo si nechají podsunout pro svůj způsob uvažování. Dle mého soudu Gerdův zmíněný termín ubožáci v tom správném vyznamu slova na ty demonstranty (jak na pódiu, tak na ploše) holt prostě sedí. Možná, že tomu textu Lexe pavte také plně neporozumíte a pak budete dál psát něco zpochybňujícího i v této věci, v reakci na tento můj text.

Mimochodem naprosto stejně jste se vyjádřil stran předběžné zprávy z EU stra střetu zájmů Babiše. Vždyť ten vlk je nejen pro Vás tak přesvědčivý. Sstejně jako ten Just na Aktuálně.cz pro mnohé čtenáře. Možná i pro Vás.

Zatím bez slepic

Pane Alex.
Mám tisíc výhrad k tomu,že Babiš nebyl estebák.
Na takové pozici,se to předpokládalo,ani nemusel být k tomu nucen,nebo něco podepsat.
Víme přece o jiné nucené spolupráci.

Zatím bez slepic

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ještě jednu věc zemědělče jako doplnění mé první reakci na Vás. A to přímo k Vaším formulacím, jakkoli na ni odpovídám v e své původní odpovědi. Ano, tahle Vaše argumentace je běžná a pochopitelní právě pro onu lidskou nedokonalost - někde hodně zvýrazněnou lidskou nedokonalost. Přece není možné, aby na tom něco nebylo. Když ne STV-báctví, je důkazem toho, že Babiš prostě je dobytek, že byl v KSČ a pokud by nebyl v KSČ tak důkazem toho, že je dobytek je, že byl na nějakém vysokém postu. Stejné je to s tezí, že Babiš musí být dobytek, protože poctivě nemohl přijít k takovému majetku. No on k tomu majetku mohl přijít, aniž porušil jediný zákon. A morálka je holt věc jiná. A tyhle dvě věci se hodně směšují.

Zatím bez slepic

In reply to by Alex (neověřeno)

Trvalý odkaz

Alexi, věta "Babiš musí být dobytek, protože poctivě nemohl přijít k takovému majetku", je minimálně nesprávná.

Dovolím si zde opět uvést analýzu nabití majetku Babišem: https://forum24.cz/tajna-analyticka-zprava/

Nevím, zdali je v té zprávě pravda, či ne. Pokud by byla jen z poloviny pravdivá, pak je je to s jeho poctivosti nabytí majetku silně neudržitelné. Mně z toho plyne jediné, je to excelentní gauner a nevěřím na přerod ve světce.

Je převelice smutné, že nakonec řekneme: ale nemáme nic lepšího!

Zatím bez slepic

Věštče, k té zprávě. Bez ohledu na Šafra a tím i serióznost jeho Fóra 24 ta zpráva může být klidně pravá. Četl jsem ji už před časem - a mé stručné hodnocení jako Zemana stran tajné služby ve věci Huawei. Čučkařů hodnocení a interpretace něčeho nemohu brát ani na okamžik vážně. Ale věřte, že Vy to tak můžete chápat nemohu odsuzovat. Chápu to.

Zatím bez slepic

In reply to by Alex (neověřeno)

Trvalý odkaz

Stran toho, co jsem napsal k Vám. Váš způsob uvažování nemohu nijak odsuzovat. Mj proto, že jsem v době Klause uvažoval naprosto stejně, mj proto, že to byl blahodárny způsob uvažování - stal se masovým a proto se i věci najak hýbat začaly - díky takovému způsobu uvažování. Jen holt když porovnáte v histotrii kdekoliv a kdykoliv podobné převraty dochází k témuž - bez výjimky a defacto proto, jaký člověk skutečně je, ne jký si myslíme že je - to stran té morálky.

Zatím bez slepic

In reply to by Alex (neověřeno)

Trvalý odkaz

házíte hrách na stěnu, perly sviním, mlátíte prázdnou slámu, melete hovna, a tak všelijak podobně. Je to úplně stejně zbytečná činnost, jako přesvědčovat tygra, aby si oblíbil šopský salát.

Zatím bez slepic

Targusi, to my všichni tady. Lidem, kterým to přece jen nějak nedá. Vy přece patříte k těm hazečům perel také. Jinak to víte, že si jsem vědom toho, co jste vyjádřil. Ostatně ty perly házel sviním i Karel Čapek. A to mu i pravidelně rozbíjeli okna. Historie se jen opakuje.

Zatím bez slepic

S demonstranty organizátoři demonstrací manipulují skrze jejich nenávist k Babišovi natolik silnou, že jsou kvůli ní ochotni přehlédnout úplně vše ostatní. A o to, aby přehlédli vše ostatní, jde především. Do doby, než demonstranti představí nějakého schopného kandidáta, který má šanci Babiše porazit ve volbách, nemá smysl se demonstrací vůbec zabývat.

Zatím bez slepic

Gerde můj názor je trochu jiný - zmanipulovaní jsou i ti na pódiu. Ostatně ten studentík onu soutěž hledá se lídr NEVYHRÁL. Opět nechám zaznít slova Lexe:

Pro ty, kdo si neotvírají odkazy to tady přepastuju – „Tehdy čtyřiadvacetiletý Minář na videu vysvětluje, že studuje v Praze filozofii a bohemistiku a že je čerstvě šťastně ženatý. „Přicházím s projektem Milion chvilek pro demokracii. Ten vychází z myšlenky, že funkční demokracie tu není sama od sebe, ale stojí na milionu malých chvilek. Milionu obětí, které pro demokracii jednotlivci učiní,“ vysvětluje Minář.
Jeho tehdejším cílem bylo, aby milion lidí podepsalo studentskou výzvu s názvem Chvilka pro Andreje, „V té žádáme Andreje Babiše, aby na deseti konkrétních bodech dokázal, že myslí vážně svůj předvolební slib, že bude rozvíjet a podporovat demokracii v České republice,“ vysvětluje s tím, že do soutěže se přihlásil proto, že se chce naučit vést tým lidí, vést větší projekt a poznat nové inspirativní lidi.
Mikuláš ovšem spolu s dalšími osmi soutěžícími neprošel prvním sítem poroty. Vítězem se stal Matěj Prokop s projektem Athenaeum, jehož cílem bylo formou přednášek, diskuzí a workshopů ukázat studentům možnosti a nabídku oborů pomaturitního studia spolu s pracovními možnostmi.“
Zdroj: https://eurozpravy.cz/domaci/politika/260210-exministr-pecina-vytahl-na…
Je jasně prokázáno, že šlo už tehdy, před třemi roky při zakládání toho projektu – vpodstatě o petici studentů – o záměr „soft“ střetu s vládnoucí mocí, vlastně ne ani celou vládnoucí Bohušovou mocí, ale s ministrem financí a předsedou hnutí ANO Andrejem Babišem. Hezky pomaloučku – jen o požadavek něco vysvětlit, deset bodíků jak hodlá prohlubovat demokracii. Dokud nezískali pomocí bruselských procesů a díky propagandě presstitutů a žumpalistů ty náměstní hňupy, kteří cítí, že si touto cestou mohou „přihřát nýtek“ v podobě odstranění jejich „úhlavního nepřítel“ s jejichž pomocí, přesněji „podporou“ už mají docela jiné požadavky, už ne „soft“, ale hezky „hard“.

Zatím bez slepic

In reply to by Alex (neověřeno)

Trvalý odkaz

Prostě na projekt "hledá se"
se přihlásil mladý v limitu kde kdo, co se o sobě domníval, že LEADER je...a každý dostal šanci se tam něco k vední a manipulaci s davem i doučit.....

A to, že tehdy Minář "neprošel sítem poroty" , nevyhrál tehdy, NIC neznamená.

Třeba na ten projekt "hledá se" byla nějak nastavená dotace(pro organizátory) a té odpovídal víc prostě ten kluk, co vyhrál. Tak jednoduché to často je.

Projekt Mináře, byl ale představen, vystaven pozornosti Člověka v tísni a dalších ...........a pak podpořen i mediálně a bude samozřejmě do "mrtě" využit.

Budu zase cynikem, zmanipulovaní jsme všichni i ti s obdivem k AB, jen sem tam se někteří snaží vidět realitu ve větším záběru a opravdu kriticky přistupovat ke všem.......a pokud možno nenechat vášně cloumat naším EGEM.
Já se o to snažím rovněž a jistě dělám mnoho chyb, ale vím, že nic nevím.....

I za AB tuším síly, co to s "náma dolníma" nemusí myslet nijak dobře.........ač se to mnohým tak vůbec nejeví.

Jo jo ta transformace v devadesátkách byla prostě akce, "když se kácí les...., vždy tak velké akce k tomu inklinují a v podstatě i proto se mimo jiné dějí..."

Dobré hospodyňky a současní miliardáři i přes plot pro ty třísky skákali a tak se nám zrodili čeští kapitalisti, i z bývalých komunistů.(asi vlažných) A generace dvě a jejich děti už budou mít majetek vypraný docela do čista.....

Přemýšliví lidé, schopni občas odhlédnout od vášní a víry všeho druhu a jen odsuzování těch ONI, mají ale teď otevřenu úžasnou studnici ke zkoumání, studiu a pozorování a v podstatě i ke korekci svých vlastních bludů a představ a to i o politice.

A tak si myslím, že se nemá cenu přít o nepodstatné detaily, či se dokonce účastnit jako kompars těch her v pozadí a dávat jim legitimitu.

Dívejme se, koho je AB, či kdo další a to nejen v naší kotlince nepřítel, úhlavní nepřítel, či koaliční partner........pozorujme je a dle SVÝCH vlastních zájmů vyhodnocujme.

O nás bez nás je už oblíbenou variantou v běhu času, tak hlavně AKTIVNĚ nepřispívat k naší škodě a k našemu zničení.

Zatím bez slepic

In reply to by MAJKA (neověřeno)

Trvalý odkaz

Máte pravdu Majko, dívejme se a hodnoťme. Klidně mohu značít hned. Stavební zákon, který jehož tvorbu svěřila tato vláda Ministerstvu průmyslu a obchodu je zárukou, že cíle kladené nejen, že nebudou naplněny, ale průsery, které každá novela po r.89 prohloubila, se prohloubí ještě více. Mol bych to dokladovat celou knihou. Důsledek vidíte nebo uvidíte sama, pokud Vám bude třeba něco ze stavebního úřadu. Čím menší stavba, tím větší problémy na stavebním úřadě.

Zatím bez slepic

In reply to by Alex (neověřeno)

Trvalý odkaz

mého tvrzení. Např. novela stavebního zákona v roce 2006 zavedla revolučně zákaz přesahů stavby nad cizí pozemek, čímž několiktisíciletý náhled na přesahy popřela. Kařdá historická stavba má přesahy - římsy, atd,atd. Zeď samotná obvykle je na hranici pozemku. Ve městě na tu zeď dole navazuje chodník, Barák soukromý, chodník obecní.. Majitel se rozhodne pro stavební úpravy podléhající nějakému vyjádření stavebního úřadu. Jde o změnu stavby, při které musí platit pro celý dům všechna platná pravidla. Je to zřejmé? A teď si představte dva sousedy fyzické osoby, máte-li rodinný dům z parcelou a souseda blba. Můžete pocítit velice ostře na vlastní kůži. Třeba při stavbě nějakého zahradní skladu nářadí.

Zatím bez slepic

A mnohem více,
u každého zákona, co primárně prý měl nějaký problém vyřešit, se podařil většinou přesný opak a to mnohem více problémů novelou i novel vytvořit.
I pět let "nový" Obč.Z je toho důkazem a dalo by se jít na kteroukoliv oblast právními předpisy
(regulacemi )"vylepšovanou", tedy stručně a jednoduše kamkoliv.

Na mne to působí dojmem, že jde o cílené udržování občana stále v nejistotě a hrozbě nějaké sankcí, které mohou díky kreativitě naších právních a politických "regulovčiků" přijít i z nečekaných směrů.

Druhé podezření se nabízí samo, "právníci sobě", aneb čím více sporů a problémů v zemi, tím pro ně lépe..........

Zatím bez slepic

Majko rozumím Vám, chápu Vás, ale ono to tak není. Stran stavebního zákona nejde o nějaké záměry, ale o to, že na MMR už nejsou ani ti kvalitní právníci a lidské hlouposti vyplývající z naprosté neodbornosti plodí další a další zhůvěřilosti. Prostě se to tam vymetlo personálně – přesně v duchu na ministerstvech nemohou být komunisti, zasáhla do toho praxe, že s každým novým ministrem bylo nutno najít zaměstnání pro členy strany, atd, atd

Před rokem 89 byl právně stavební zákon v pořádku a přes to to drhlo. No když na stavebním úřadě sedí lidé se vzděláním zprůmyslovky a vyškolení jen ze stavebního zákona a doprovodných vyhlášek, fungovalo to stejně. Odvolací úřady stran stavebního zákona naprosto totéž byť tam už seděli stavení inženýři a architekti – ovšem, kteří nikdy neprojektovali. Na našem stavebním úřadě dnes sedí všichni se vzděláním stavební průmyslovka s jedinou stavební inženýrkou charakteru výše popsaném.

Oni mají jen našrotováno stran samotného stavebního zákona (1-denní školení) a to tak, že po Vás raději aby se kryli budou chtít i na stavbu kurníku vyjádření živorního prostředí, hygieny či požárníků. V doprovodných zákonných vyhláškách je odkaz na spoustu norem, které musí znát projektant ale oni také, poněvadž podle nich rozhodují. Ale oni o ně ani nezavadili. Tam je příčina.

Ostatně věřte, že to je ani ne na článek, ale na knihu, proč.

Zatím bez slepic

Alexi,
srdečné díky za Lexe a jeho rozbor původních rozhodnutí slovenských soudů a jeho anulování POLITICKÝM a pečlivě načasovaným rozhodnutím slovenského ústavního soudu.

Slovenský ÚS mimochodem neoznačuje Babiše za vědomého spolupracovníka STB, "pouze" účelově a na politickou objednávku (viz načasování!!) činí z původního rozsudku cár papíru.

Ani původní rozsudek slovenských soudů popravdě nedokazuje, že Babiš s STB vědomě nespolupracoval. To prostě nejde. Původní rozsudek pouze konstatuje, že neexistují důkazy.... Ono prostě NEJDE dokázat, že kdokoli z nás včetně Vás nebo mne jsme vědomě nedonášeli STB či že nejsme oba desetinásobní vrazi... Nebo máte celoživotní čtyřiadvacetihodinová alibi na každý den svého života řekněme od pěti let?

Pokud naši vinu potvrdí nezpochybnitelný expert typu Jakuba Jandy, stojící coby morálně certifikovaný mimosoudní znalec snad i nad současnými ústavněsoudními švejky (za jejichž vároky a zdůvodněním se stydí dokonce i Rychetský)
máme oba doživotí zaručeno.

Nezávislých soudců berkovského typu se jistě pár desítek najde, to je formalita. V nejhorším na jejich správnou motivaci uspořádáme celonárodní sbírku na transparentní účet.

(Omlouvám se Immanuelovi Kantovi, fakt ho mám taky rád a rád ho čtu, jen mám pochybnosti o vhodnosti splývání žánrů frašky, parodie a pronikání švejkologie do ústavního práva. A to říkám jako certifikovaný zdejší klaun a mešuge!)

Zatím bez slepic

Máte pravdu Ah, že ty soudy nedokazují, že AB s STB nespolupracoval, ale kdybych Vás neznal a nevěděl jak to myslíte, hodně by se ježily chlupy po celém těle. Protože právě s tíhle se náramně dobře pracuje - Mullerova zpráva hadr - nic jsme Trumpovi nedokázali, ale to neznamená, že s Rusy nespolupracova.
Ostatně slovenský ÚS Slovákům ale vůbec nezávidím, opravdu ale vůbec. Ten český nám mohou závidět.

Zatím bez slepic

In reply to by Alex (neověřeno)

Trvalý odkaz

Alexi,
Slováci nám ZATÍM mohou náš ústavní soud závidět.
Ale už se horečně pracuje na tom, abychom je co nejdříve dohnali a předehnali!

Zatím bez slepic

Maj naprostou pravdu předsedo. Jakmile Zeman skončí svůj mandát. Mimochodem jak třeskutě mohou být i velmi, velmi nteligentní lidé v rozporu se sebou samými. Václav Žák kdysi v jednom článku tvrdil, že Zeman usiluje o autoritativní svůj poloprezidentský sustém, přičemž v témže článku ocěňuje jak Zeman obsazuje ÚS personálně. Oni dva novináři, kteří sepsali tu knihu Jak umírá demokracie tvrdí, že mezi 4 základní projevy sklonu k potlačení demokracie a nástupu autoritářství patří právě to obsazování ÚS.

Zatím bez slepic

chcete rozlepit ta křídla z asfaltu a nic. Mně by se o tom taky furt zdálo.
A potom už není v té vaší makovici, jak s ňou (s ňou - to je nádherný ostravský výraz, že?) furt mlátíte o zem při zobání, ganc ouplně nic, co by vám umožnilo pochopit, že soudy tady nejsou od toho, aby soudily spravedlivě, alebrž podle práva.
A právo, jak známo, je strašná kur..., ééé..., tak dobře pane zemědělče, sFině s velým Ef.

Zatím bez slepic

Targusi,
od dob, kdy jsem se vyklubal z asfaltového vajíčka a oschly na mně těkavé ropné deriváty, jsem od svého otce, uznávaného právníka, kterému by bylo letos stojedna let, kdyby měl tu smůlu a dožil se dneška (buď by ho dnes kolegové nechali zavřít nebo by se oběsil) slýchával:
SPRAVEDLNOST NEEXISTUJE. Existuje pouze PRÁVO!

Máte smůlu, odpudivý zjeve, mám před Vámi hezkých pár let náskok!

Zatím bez slepic

In reply to by Asfaltový holub (neověřeno)

Trvalý odkaz

byla vtloukána do palice drsná realita, vůbec neznamená, že jste ji stihl pobrat.
Zejména když furt mlátíte hlavou o zem při sběru polysacharidů v podobě obilných zrn.
Jedna věc je naučit se něco nazpaměť, druhá věc je pochopit smysl po sobě jdoucích a navzájem na sebe navazujících zvuků.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Zemědělče, nedivte se. Tomu textu jste prostě neporozuměl. Je to normální, lidské. Spousta lidí neporozumí třeba tomu, že analýza vlka stran předběžného opatření je naprosto totéž, jako to, co jste právě napsal jako reakci na můj text. Vlk se dopustil té triviální chyby, že onu analýzu textu předběžné zprávy posuzuje z hlediska stejného právního názoru výkladu ustanovení nařízení EU závazných pro všechny země EU jako auditoři. V té zprávě je ten právní názor napsán a je tam přímo řečeno ten právní názor určuje jejich hodnocení. Není tedy divu, že vlk dospívá ke stejným závěrům jako auditoři. Jenže, jenže - česká strana odpoví přednesením jiného právního názoru, vykládajícího ona ustanovení těch nařízení EU právně jinak - s důsledkem jiného hodnocení jednotlivých kauz. A věřte či ne, jakkoli samozřejmě nevím a nemůžu vědět, jak věc dopadne. Mám zatraceně dobré důvody se domnívatm, že česká strana svůj jiný právní názor a z toho vyplývající hodnocení věech těch kauz ustojí. Myslím, že mi také neporozumíte ani v tomhle.

Zatím bez slepic

In reply to by Alex (neověřeno)

Trvalý odkaz

Reaguji na zemědělce a jeho reakci na můj veledlouhý text.

Zatím bez slepic

Pane Alex.
Já jsem tomu porozuměl,ale to není Váš názor na Babiše,jen jste popsal jiné nálezy,na které jsem reagoval.

Zatím bez slepic

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Zemědělče, jako každý i já si nějak utvářím názor na Babiše. Pro stručnost, můj hlas v příštích volbách dostane ANO a tím i Babiš. Ne jako volba nejmenšího zla. Ale jako volba pozitivní - je z nabídky pro volbu tou nabídkou nejlepší. Těm hlasům i tady stran volby nejmenšího zla rozumím, mají důvod pro takovouto definici. Já a myslím, že i Maneca ne, my dva Volíme volbu Babiše jako volbu pozitivní. To neznamená, že v něm vidíme nějakou dokonalost, bezchybnost či nějaké spasitelství.
A ještě snad jednu věc. Ty nálezy, Zemědělče, pro mne znamenají nejen naprosté vyvrácení toho, že byl agentem STB, ale i to, že je to osobnostně svině. Až někdo prokáže, že se někde a v něčem zachoval jako svině, teprve pak ho možná za svini budu považovat. Do té doby - ani náhodou. Uvažuji po svém.

Zatím bez slepic

In reply to by Alex (neověřeno)

Trvalý odkaz

Anďocha si pouze dovolím připomenout jeho ... údajně legální ... ehm ... zbohatnutí uspořádáním valné hromady akcionářů, kteří změnili stanovy bez majoritního vlastníka (sic!)...
To jsou nám věci...
Každý se musí nějak živit, že ano. Někdo hákuje, někdo krade nebo vraždí, jiný zase sám od sebe jen tak bohatne...

Zatím bez slepic

Targusi jen tolik. Dovolovaly to zákony? Ale jo, každý se nějak musíme živit. Napíšu to takto, kdybych měl podobnou příležitost a neporušil bych zákon, udělal bych totéž. -usmívající se smajlík A dovolím si tvrdit, že každý kdo pobral jen trochu rozumu.

Zatím bez slepic

In reply to by Alex (neověřeno)

Trvalý odkaz

Abyste mi Targusi porozuměl. Ono vše je relativní. Stát má většinu v ČEZ. Už desetiletí má jako energetickou strategii. Neprosadí ji neb minoritní akcionáři blokují investice upřednostňujíce dividendy. To víte, ta pravidla, ta pravidla. Ale, že byl ten Einstein pěkná kurva co - jako vynálezce slůvka relativita - usmívající se smajlík

Zatím bez slepic

In reply to by Alex (neověřeno)

Trvalý odkaz

Stát svou strategii, stavbu dalších jad bloků přes Čez nemůže prosadit.
Prostě proto, že Čez na to nemá a nikdo mu nepůjčí, není na takovou výši úvěru dost bohatý.
A není to ve světe nic nenormálního a nemá to nic společného s minoritou akcionářů, zde musí nastoupit stát a jeho záruky

Zatím bez slepic

In reply to by Alex (neověřeno)

Trvalý odkaz

mi moje stará furt mele za uchem, že jsem starý, hloupý a škaredý.
:-)
Prostě si měla ve dvaceti namluvit houpacího koně, když trvá na věcech tak povrchních, jako je krása, moudrost a mládí.
:-)))

Zatím bez slepic

Jo relativita je relativita. Až to někdo pochopí ještě hlouběji než Vy, bude Einstein z lidského povědomí definitivně vykopán a jeho jméno bude uvrženo klatbou v zapomnění. -usmívající se smajlím

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Další období 30 let temna máme za sebou,už by měl někdo rozsvítit.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Babiš si poradil v tvrdé konkurenci podnikatelů, kde jde o peníze především, že ?
Na to je potřeba, aby se sešlo hodně věcí. Nejen určité vlastnosti, ale také trochu štěstí, dobré načasování kroků, výběr kvalitních spolupracovníků, dobré postavení, vzhledem k známostem na patřičných místech, dobrou orientaci v kapitalistickém podnikání, kterou většina začínajících neměla, slušné vzdělání v ekonomické oblasti, jazyková vybavenost také nebyla na závadu. Nezapomeňme na výjimečné pracovní nasazení.
Rád bych věděl, kde chce Gert takového podobného člověka hledat.

Možná je to to všechno, co jsem vyjmenoval, největším důvodem patologické nenávisti od méně schopných. A ukazuje se, že ani to všechno není dostatečné k tomu, aby člověk uspěl i mezi sebrankou politiků. Podnikatelé nejsou svatoušci, přesto jsou jen slabým odvarem toho, co za verbež jsou politici.
Důkaz je na stole - Babiš byl schopen se prosadit, ale není schopen získat uznání a respekt.

Zatím bez slepic

Pucku,
náhradníka Andreje Babiše nehledám. Jen konstatuji, že jestli chtějí odpůrci Andreje Babiše uspět, musí představit někoho lepšího než je Andrej Babiš. Když toho mají tolik proti Andreji Babišovi, skoro se zdá, že tím vhodným kandidátem je každý druhý na demonstraci. Volby jsou tu za dva roky, tak se mohou předvést. Šanci mají. A do té doby je zbytečné se demonstracemi zabývat.

Zatím bez slepic