Na Šmardovi ČSSD trvá...

Autor
Štítky

Bude to opravdu dlouho trvat... Ale dost srandy. 

Zcela podle všech předpokladů ČSSD trvá na novém ksichtě, který (jak asi předpokládají) zachrání stranu v jejím pádu ke dnu. Je jen smutnou shodou, že s tím přišli ve stejný den, kdy se rozpustili Robejškovi Realisté. Je dost možné, že teď mají podobně velkou voličskou základnu. 

ČSSD pokračuje ve své jízdě, která ale už dávno nemá cíl ani směr. Nahrazují ho rychlostí a co nejzběsilejším točením volantu. Targus přirovnal svoji starou Jahodu k lesnímu traktoru, který ho táhne redukovanou rychlostí přes všechny překážky už třicet let. Já mám někdy pocit, že ČSSD zkouší něco podobného, ale nemají ani tu redukovanou rychlost, ani velká kola. Jsou jako dnešní SUV. Tváří se to jako tereňák, ale jak se dostane mimo silnici, je v háji. 

Nikdo se tam u Socanů zdá se ani nepokusil nabídnout Zemanovi nějaký kompromis, který by pro něj byl přijatelný. Ale dost socanských tváří se dává slyšet, že jsou jednou nohou ze trany venku a už jen čekají na závěrečný otřes, případně na lano od konkurence. Babiš také přestal vypadat zdrchaně a tváří se přísně neutrálně a státotvorně, zřejmě si už se svým týmem vytyčili strategii všech variant, obešli a obtelefonovali celou sněmovnu a vyšlo jim z toho, že se nemusejí ničeho bát. 

Hamáček teď zjistí, jaké to je, když ho před bitvou všichni z opozice plácali po zádech a dodávali mu odvahy, aby teď zjistil, že před Hradní kobrou stojí sám, samotinký a někde koutkem oka sleduje Šmardu, který mu z bezpečného krytu drží palce a pro jistotu mu i mydlí schody. 

Všímáte si, jak ČSSD krok za krokem prošustrovává i ty poslední dobré karty? Na začátku mohli jít v klidu do opozice, pak mohli odejít sice pošramoceni, ale se ctí. Pak mohli alespoň odejít, aniž by se za nimi zavřela voda. Teď už mohou jen zmizet. Definitivně. Od dob Sobotky se vždycky nakonec zalekli vlastní odvahy a kdykoliv měli ukázat kuráž, měli vždycky plné gatě. Před časem je tuším Čmoud jednou přirovnal ke stárnoucí manželce, která sice není spokojená, nechá se ponižovat, ale stejně nikdy neodejde, protože by se měla podstatně hůř. 

Navíc opakovaný vtip přestává být vtipem. Když už několik let jste a nejste v koalici, končíte a nekončíte, hrozíte, ale nic neuděláte, stane se to prostě běžným koloritem, který není třeba brát vážně.  Když s tím začal Sobotka, leckterý bloger včetně mě spekuloval, co má Ozubená pleš za lubem, já jsem viděl Babiše v klepetech a v base, případně pak něco jiného geniálního, ale čas ukázal, že za tím nebylo nic. Nikdy nehledej úmysl tam, kde se to dá vysvětlit obyčejnou blbostí... 

Přál bych ČSSD lepší osud. Ale jaké si to uděláš, takové to máš.  Hradní Ještěr se už nemůže dočkat své další hvězdné hodiny. 

 

 

 

Hodnocení
Zatím bez slepic

Komentáře

Trvalý odkaz

Pane Vidlák.
USA náš vzor.
Všechno směruje k tomu,že tady budou jenom dvě uskupení.
Levici demokrati bude představovat dnešní ANO.
Kongresmani budou představovat,jak píše pan Gerd,PAL,už o tom mluví,že se v příštích volbách spojí.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Jejich prohlášení, kdy se snaží prezentovat svoji sílu a rozhodnost, nereflektují stále klesající popularitu, snižování voličských sympatií a nepevnou půdu pod nohama s ohledem na jejich budoucnost ve sněmovně. Navíc jsou ta prohlášení tak kategorická, že jim neumožňují přijmout nějaký kompromis. Pokud zůstanou, nebo zase posunou termín odchodu při tvrdém trvání na svých postojích, jen se dále zesměšní a sníží důvěryhodnost volitelnost strany.

Zatím bez slepic

Přesně tak,. A ta škoda je napáchána už dnes. I kdyby jim Zeman ve všem ustoupil, už to jako Vítězství neprodají. Zvlášť, když jde o takový pseudoproblém.

Zatím bez slepic

ČSSD neřeší problémy lidí. Řeší svoje problémy, které si navíc sami vyrobili.

Zatím bez slepic

Oba milovníci jejich krajanů, Herman i Válková (její výrok, že Čechům se za války nic moc nedělo), jsou spolu i v Radě Česko-německého diskusního fóra.
http://www.diskusniforum.org/o-diskusnim-foru/rada-2019-2020/

Zatím bez slepic

Jako - ono fakt záleží vždycky na kontextu výroku. V porovnání s některými zeměmi se u nás skutečně "moc nedělo". A to píšu jako člověk, jehož praděda a prastrýc prošli malou terezínskou pevností a prababička se do Drážďan k soudu dostala zas jinou cestou. Nebýt Gabčíka s Kubišem (tedy Beneše), tak nám vlastně nějaký okázalý příklad našeho útisku chyběl.

Výše zmíněné každopádně nechápejte jako relativizaci německých (všimněte si, že nepíšu ani ono Němce omlouvající "nacistických") zločinů. My měli přijít na řadu, až po válce. A že nás považovali více za hodné poněmčování? Tvrdím, že násilné odnárodňování je stejnou genocidou, jako čistit prostor vraždou. A tvrdím, že to z nás nedělá spolupachatele. Pokud je mi známo, české vládní vojsko skončilo v Itálii jako pomocný technický sbor. Belgické a další divize měly větší důvěru...

Zatím bez slepic

In reply to by standa.e (neověřeno)

Trvalý odkaz

No ono by toho okazaleho utisku bylo jaksi vic, kdyby se o nem vice mluvilo v TV misto fnukanich o sudetakach. Asi tak. Soudruzi sudetaci preci jen zacali s odsunem cechu ze sude. Preci jen tam bylo vice populace ceske nez nemecke.

Soudruzka Valkova by si potebovala zajit do nejakyho salonu a tam se nechat zmlatit jako od gestapa. Treba by se ji v tom jejim slepicim mozecku pak rozsvitilo.

Zatím bez slepic

Aby bylo jasno, o obhajobu Válkové konkrétně mi nešlo - zaslouženě se pakovala. V daném rozhovoru prokázala stejnou loajalitu zemi, jako Ötzil Německu, když dumal o Erdoganovi jako o "svém" prezidentu. Jen jsem chtěl zdůraznit, že s dostatečným důrazem na emoci lze zneužít i v zásadě pravdivého, byť politicky nešťastně formulovaného výroku. Vzpomeňme si, jak dali sežrat Paroubkovi "rok 1948" (kterým se dnes sami ohánějí) a "Marťany".

Zatím bez slepic

In reply to by standa.e (neověřeno)

Trvalý odkaz

Je to jen optický dojem. Manipulátorům se třeba povedlo téměř utajit tragédii 17. listopadu 1939, a překrýt jinou událostí. Tehdy, v roce 1939 bylo bez soudu zastřeleno 9 představitelů studentů, mimochodem velmi loajálních k nacistům a dalších 2200 odvlečeno do koncentračního tábora Sachsenhausen. Poslední se vrátili za tři roky.
Jsme svědky překrucování české historie a znevažování Čechů jako národa.

Zatím bez slepic

In reply to by strejda (neověřeno)

Trvalý odkaz

jo

Zatím bez slepic

In reply to by strejda (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ano. 17. listopad je ukradený svátek.

Zatím bez slepic

In reply to by strejda (neověřeno)

Trvalý odkaz

další kupky se na ten den vrší.

Zatím bez slepic

Fialu z ODS?

Zatím bez slepic

Ach, má tak krásný brejličky, tento fialovej pán.
No, uvidíme, uvidíme,co bude dál.

Zatím bez slepic

Ale za brejle schovává, že je nešika. Babiš má problémy kvůli Čapímu hnízdu, min. kultury,... ČSSD je bez voličů a co Fiala? Moula. Stejně volby nevyhraje, ale projede.

Zatím bez slepic

Ah Dane, o fous. Ten vas tam jeste nevisel :-)

Zatím bez slepic

A dokonce i s předchozím článkem! Nuže, i když nemám grémium, už vím, co si myslet ;)

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

http://petr-kubac.blog.cz/

nejradsi mam jeho psani dvema verzema kdy napise skutecnou a oficialni verzi napise zmalovana blbka, preskrnte a napise influencerka

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Všude a furt se motá spousta různých občanů takydemokratů, hlavně tam, kde to nesmrdí prací, jsou zlatoústí a požehnaní.. Nesejí neorají a je o ně postaráno královsky, jsou sociální stát a důstojní ve své velebnosti..

Zatím bez slepic

In reply to by Portrétista (neověřeno)

Trvalý odkaz

jo

Zatím bez slepic

In reply to by Anonym (neověřeno)

Trvalý odkaz

Další žvást proč zůstat u koryta. To by blbej neřek!

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Včerejší zajímavý příspěvek na Šmardově fejzbůku, jakoby to ani on sám nepsal...:

-------------------
Michal Šmarda
Včera v 6:45 ·

Nemám rád dlouhé texty na fb. Člověk se má umět vyjádřit stručně a jasně. Hodně písmen neznamená hodně myšlenek. Ale teď se toho stalo fakt dost. Potřebuji proto pár věcí vysvětlit.

Diky kazdemu, kdo to přečte.
Ostatním posílám aspoň obrázek.
😉

💥💥💥💥💥

❓Proč jsem nechtěl do vlády?

Byl jsem od první chvíle proti vstupu sociální demokracie do vlády premiéra Andreje Babiše z Hnutí ANO 2011. Sociální demokracie v roce 2017 drtivě prohrála volby. Ukázalo se, že na čas prohrála svůj velký boj o srdce levicového voliče.

❗️Dostali jsme na prdel a měli jsme chytit za pačesy příležitost pochopit proč.

Řadu lidí politika ČSSD zklamala. Zklamaly je naše činy, zklamali je naši lídři, přestali věřit našim slovům. Ale my jsme nezklamali jen své voliče. Zklamali jsme i své členy, i ty kteří nám byli vždy nejblíž.
Ocitli jsme se v nejtemnějším koutě politiky. Bez důvěry společnosti, plní rozporů a ideové zmatenosti. Uvnitř strany přitom už řadu let probíhal boj o charakter sociální demokracie. Takový ten ideový a mocenský kvas, z něhož ale nevyrostla žádná nová hodnota, žádný nový ispirativní základ budoucí obnovy demokratického levicového hnutí.
Jsem přesvědčen, že tím co v nás zabilo schopnost regenerace, byla zpanštělost a závislost na moci. Čím dál častěji jsem měl svíravý pocit, že naši politici na všech úrovních ztrácejí schopnost reagovat na společenské změny. Jakoby viděli společnost jen z perspektivy úřadů, které jim byly svěřeny. Jakoby s těmi úřady srostli a stali se jejich součástí. A jakoby proto potřeby a zájmy těchto úřadů byly základem pro vytváření jejich politických a dokonce snad i lidských postojů.
Zjednodušeně řečeno,získal jsem pocit, že se naše sociální demokracie odpolitizovala a odideologizovala a zároveň se byrokratizovala a podlehla resortismu.

❗️Na rovinu - zblbli jsme z funkcí.

Odchod do opozice jsem tak vnímal jako šanci vymanit se ze spárů nemoci mocných, jako šanci znovu získat programovou a ideovou převahu. V opozici by se nám nezbytné změny ve straně prosazovaly snáz. Programová diskuze by byla intenzivnější, nezatěžovaly by nás těžkosti spojené s vládnutím. Nemuseli bychom se zdržovat s parchanty, kterým jde jen o moc a ideje je pranic nezajímají.

Byla to šance prožít éru hledání východisek pro sociálně demokratické myšlení 21. století. Bez zátěže útrpného vládnutí s mnohem silnějším, agresivnějším a ideově pružným až promiskuitním partnerem.
Do vlády jsem nechtěl hlavně kvůli našim trablům. Babiš byl až druhořadý problém.

❓Co se změnilo?

Sociální demokraté se rozhodli, že chtějí jít do vlády. Tvrdě za to zaplatili. Naše podpora dále klesla ze sedmi na čtyři procenta.
Hnutí ANO 2011 se stabilizovalo v pozici lídra postkomunistické národně konzervativní levice. Piráti se etablovali jako perspektivní alternativa pro středolevicové liberální pokrokáře. Komunisté našli ve svém bývalém soudruhovi ve funkci premiéra most k definitivnímu usmíření s oligarchickým kapitalismem. Zelení skončili. STAN se definitivně posunul na pravicové pozice směrem k TOP09.

A sociální demokracie dál tápe, užírá se vnitřními spory a místo ideového rozuzlení hledá mocenská řešení svých průšvihů a vnitřních bolestí. Namísto skutečně tvrdého zúčtování s nesmyslnými posuny k nacionalizmu nebo populizmu hledá východisko v marketingu a ideovém nihilizmu.
Jakoby fascinace jepičím úspěchem marketingového hnutí zcela paralizovala vše, čím dokáže být sociálně demoratický étos mohutný a jedinečný.

❗️Bez nových myšlenek a idejí chcípneme v blátě. Nepomůže nám marketing ani prachy.

Vstup ČSSD do vlády pokládám za chybu. To ale neznamená, že se to dá jednoduše vzít zpět. Sociální demokracie musí být důvěryhodná. To znamená, že musí být garantem stability a dodržovat smlouvy.
Smlouvu s ANO 2011 podepsala, tvrdě za ni zaplatila a pokud bude naplňována měla by ji dodržet. Měla by při tom být sebevědomá a samostatná. Neměla by si nechat diktovat agendu a musí bezpodmínečně trvat na hájení zájmů seniorů, nemocných, slabých, rodin s dětmi a zaměstnanců.

Pokud to vládní angažmá umožní, musíme pomáhat lidem z ministerských pozic.
Pokud nás partneři přestanou respektovat, budou nás obcházet nebo podrážet, musíme hájit zájmy lidí z opozice.

Musíme dodržet dané slovo. Vládu musíme využít k tomu, abychom hájili lidi. Jinak to nemá cenu.

❓Proč se cpu do vlády?

“Jakýsi starosta odněkud z Vysočiny, byl proti vládě a panu Babišovi, naštval pana prezidenta a kutuře nerozumí, navíc se pořád řehtá, do všeho se motá a je divnej.
Jo pan Straněk, ten moc nemluvil, staral se o ministerstvo, hlídal umělce, aby nekradli a pan Babiš ho měl rád, a prezident taky.”
Tak tohle je přibližně téma posledních měsíců.

Předseda ČSSD Jan Hamáček svůj projekt vstupu ČSSD do vlády zdůvodnil tím, že chce, aby strana byla víc vidět. Chtěl vlády využít k prezentaci programu ČSSD, hledání a představování nových tváří a představitelů nové generace sociálních demokratů.
Vlastně jsme od začátku chtěli oba totéž. Jen já jsem byl přesvědčený o tom, že vláda je na cestě k cíli překážkou. On je přesvědčený, že je vláda prostředkem, jak cíle dosáhnout.

Před letošním sjezdem sociální demokracie za mnou Honza Hamáček přišel a požádal mne, abych kandidoval na místopředsedu strany. Viděl ve mně představitele trochu jiné politiky. Člověka z komunálu, který se netají modernějším a občas nekonvenčním pojetím politiky.
Když jsem na sjezdu uspěl, nahlédl jsem trochu blíž do kuchyně a musím přiznat, že jsem se nadchl pro spolupráci s novým vedením sociální demokracie.
Po čase mě předseda strany znovu navštívil a dlouho jsme diskutovali o všech svých názorových rozporech, roli ČSSD ve vládě a budoucnosti levice v naší zemi. Jan Hamáček mě pak požádal, abych přijal kandidaturu na ministra kultury.
Delší čas bylo jasné, že Antonín Staněk není tím člověkem, který se bude po hlavě vrhat do sporů o budoucnost, do soubojů s koaličním partnerem a s opozicí. Bylo zřejmé, že pokud je jedním z cílů, abychom byli vidět, tak potřebujeme změnu.

❗️Naši ministři musí mít švih. Jinak jsou k ničemu.

Jsem si moc dobře vědom svých nedostatků. Vím, kde mě tlačí bota. Vím, co jsem v životě zanedbal a co jsem zkazil.
O tom všem jsem s Janem Hamáčkem mluvil. To vše jsem mu řekl a vysvětlil jsem mu, kde vidím důvody, proč by měl hledat jiného kandidáta.
A moc dobře vím, že máme v ČSSD skutečně kvalitní odborníky v oblasti kultury. A vím, že se bez nich na ministerstvu kultury neobejdeme.

Předseda ČSSD Jan Hamáček vzal všechny tyto argumenty v úvahu a trval na tom, že ČSSD musí mít vlastní politickou strategii. Naším cílem je dobře spravovat zemi, zapojovat odborníky do rozhodování a pomáhat rozvíjet oblasti, které nám jsou svěřeny. Ale nesmíme rezignovat na to, že musíme hájit naše názory, prát se o naše místo na politické scéně a bojovat za zájmy našich voličů.

A právě v tom si od našich oponentů nesmíme nechat diktovat, co máme a co nemáme dělat. Naši partneři nám nesmí brát právo zapojit do politiky ty, kteří budou nejlépe hájit náš program.
My jim za to budeme garantovat maximální odbornost a profesionalitu úředníků ministerstva.
Odmítneme politizaci a kamarádšofty při obsazování odborných funkcí v resortu. Budeme postupovat transparentně, zodpovědně a otevřeně.

❗️Chceme respekt a nabízíme odpovědnost.

❓Proč se fotím se Staňkem?

Společně s Tomášem Petříčkem jsme navštívili Colours of Ostrava. Užili jsme si skvělé přednášky o klimatických změnách nebo o tom, co všechno znamená oligarchizace u nás i ve světě.
Škoda, že se o tom moc nepíše. Jo a taky jsem se vyfotil s Antonínem Staňkem. O tom se píše dost.

Nechci se dál vrtat v tweetech A. Staňka, kterým moc nerozumím. Myslím si jen, že jsou důkazem toho, že prodlužování nesmyslného stavu na ministerstvu kultury škodí nám všem a jemu asi ze všech nejvíc.

Na druhé straně mě vážně vyděsily všechny ty výtky, kterými mi lidé dávali najevo, že je to štve. Že prý se smějeme a přitom celá politická scéna řeší náš spor. Že místo abychom bojovali, tak si povídáme. Že chudák pan prezident musí přerušovat dovolenou a my se tomu chechtáme.
Tohle je něco, co mě vážně trápí. Nemám žádný důvod být naštvaný na Antonína Staňka. Není v jednoduché situaci a zaslouží si respekt. Nebudu se s nikým hádat druhým pro radost. Pokud si máme řádně předat úřad, měli bychom spolu slušně vycházet a nehádat se. Budu se snažit o to, aby vše proběhlo v pohodě a neměli jsme do budoucna důvod k nenávisti, zášti nebo naštvanosti.

💥Škoda, že to tak nemají i ostatní…

❓Má to všechno smysl?

Sociální demokracie musí stát vždy na straně slabších.
Řada lidí mi říká, že nám Hnutí ANO 2011 vzalo všechna témata. Říkají, že převzali náš program a my jsme teď k ničemu. Že prý jen děláme stafáž ve vládě, aby nebyl premiér v Evropě prašivý a mohl se přikrýt závojem sociální demokracie. Použijí nás, zahodí a nikdo po nás neštěkne.

Myslím si, že přesně to nám hrozí. A myslím si, že jsme k tomu docela blízko. A zároveň si myslím, že to tak nemusí skončit.

❗️Stačí jen dělat správné věci, stát si za svým a nedat se.

Hnutí ANO 2011 nám skutečně vzalo část programu a dokonalým marketingem přesvědčilo většinu našich voličů, že dokáže jejich zájmy hájit lépe než my.
Zároveň nám vlepilo facku nálepkou tradiční strany, která je prolezlá korupcí a mafiány. No a pak nás vykoupali v pár kauzách.
Tvrdě nás porazili a uštědřili nám velmi drsnou lekci.

Pravice se nám v koutě směje. Těší se až šéfa ANO 2011 dožene jeho minulost. Doufají, že my už pak budeme mrtví a oni budou moci bez odporu převzít vládu nad naší zemí a vrátit se ke svým pravicovým experimentům.
Pravice zkrátka spoléhá na to, že když si počká, tak sociální demokracie zahyne a oni nás pak vrátí zpět před rok 2013.

❗️A právě tomu musíme zabránit. Hnutí ANO 2011 nikdy nemůže nahradit sociální demokracii.

Mohou rozdávat peníze, navyšovat výdaje a rozdávat. Ale to přece není to podstatné.
Oni nikdy nemohou stát na straně zaměstnanců proti velkým korporacím, na straně drobných živnostníků proti monopolům, na straně spotřebitelů proti výrobcům nekvalitního šuntu. Nemohou hájit malé proti velkým a slabé proti silným. To by šli proti bytostným zájmům svých šéfů.

❗️Zde bude vždycky pan předseda Babiš stát po boku pravice proti sociální demokracii a lidem v naší zemi.

A právě v tom je sociální demokracie jedinou a poslední nadějí pro budoucnost České republiky.
A právě proto má smysl to nevzdat. Zkoušet uspět, zkoušet bojovat a hledat cesty k úspěchu.

Když to bude ve vládě, tak fajn. Budeme náš program, prosazovat ve vládě a nenecháme se odradit ani zastrašit.
A když ne?
Tak budeme totéž dělat v opozici. O to víc, o to tvrději, o to radikálněji.

Sociální demokracie umí obojí. ČSSD umí dobře vládnout a umí být dobrou opozicí. Jen se nebát a jít tvrdě za svým. 🤝

🤜
P.S.
Pokud si někdo myslí, že jsem se zbláznil a budu teď psát sáhodlouhé texty na FB, tak nebojte, nebudu. Tohle je vyjímka.

A fotky budu taky vybírat rozumnější 😉

https://www.facebook.com/MichalSmarda.NMNM/posts/2167032750089560

Zatím bez slepic

za chvíli si bude lýzat rány. Hlavně ví, kde ho tlačí bota. To vím i já, kde ho tlačí bota... na palci.

Šmardu tlačí bota
bolestí se motá
nehet už mu slízá
dochází mu míza;
má procesy kvasné
jeho hvězda hasne.

Zatím bez slepic

Když to všechno tak dobře ví, proč není po něm žádná stopa po snaze o nápravu situace v ČSSD.
Jako vždy jde jen o koryto.

Zatím bez slepic

To je legrace... Takže někdo, kdo vystupuje proti stávající účasti ve vládě, chce důvěryhodně do té vlády vstoupit a očekává, že se za něj premiér, pro něhož je ta vláda důležitá, ještě bude bít?

Takže nám sděluje, že důvod účasti socanů ve vládě je ten, ABY BYLI VIDĚT a ne ten, aby pracovali pro zemi a prosazovali své body programu? Aha, teď jsem to dočetl. Pak svůj původní výrok lehce zlehčuje. I tak je ale unikum, chtít účastí ve vládě bojovat proti vládě... To je jako když někteří soudruzi vnitřně rozkládali Stranu z funkcí tajemníků...

No, tak minimálně TOHLE se i díky Šmardovi socanům povedlo. Opravdu vidět JSOU. Jen si nejsem jistý, zda jim to přinese štěstí...

Zatím bez slepic

teď záleží zda Zeman bude jednat jako státník, Šmardu odmítne jmenovat (skutečně by asi byl dobrý volební manažer) a ČSSD půjde do opozice
Na vládě se to změní spíš k lepšímu, Babiš bude pokračovat s podporou komunistů a SPD, místo ministrů ČSSD přijdou trochu lepší lidi a o příštích volbách se situace projasní.
Je to jen na Zemanovi.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

ale velmi důležitá, syrová, nehysterická, věcná analýza muslima a arabisty Petra Pelikána.

Až mrazí, když to člověk čte... no a dnes ráno jsem slyšela v rádiu, že se nějakých 13 zemí EU dohodlo na novém přerozdělovacím mechanismu. Jeho cílem prý je, aby Itálie znovu otevřela přístavy neziskovým lodím s uprchlíky.
Tož panbůh s námi a zlé pryč.
-----------
Petr Pelikán: Žádní migranti, jen 12 azylantů? Projděte se po Praze, černoši nahánějí turisty. A kdo provozuje ty kebabárny?
https://www.parlamentnilisty.cz/arena/rozhovory/Petr-Pelikan-Zadni-migr…

Zatím bez slepic

Maneco,
k tomuto Pelikánovu článku je dobré přečíst si třeba ještě jeho půl roku starý článek

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Petr-Pelikan-sokuje-Migra…

Pelikán je nesmírně zajímavý člověk:
Arabista, který mluví (nejen) arabsky, má v zemích, ze kterých k nám přichází budoucí páni a vládci mnoho známých a přátel.
Těžko ho obviňovat z islamofobie - je totiž muslim !
Těžko ho obvińovat z antisemitismu - je totiž etnický Žid.
Těžko ho obviňovat z neznalosti problematiky - on se pravidelně pohybuje v prostředí, o kterém loutkovodiči žvaní a lžou a o kterém naši prestituti vymýšlejí primitivní báchorky.
Čte v (nejen) arabském originále, zná souvislosti.

****
Přiznám se, že sice nanejvýš chápu generalizované nepřátelství k lidem jiného etnika, ale měli bychom si uvědomit, že umělá, podporovaná a postupně se exponenciálně zrychlující podpora přistěhovalectví má sice u různých jejich aktérů RŮZNÉ a mmnohdy protichůdné motivace, ale jednou ze stěžejních motivací MŮŽE BÝT nikoli zájem o prospěch afrických přistěhovalců - ale použití přistěhovalectví k VZÁJEMÉ eliminaci přistěhovalců a původního obyvatelstva, jakož i podpora občanských a klanových válek mezi znesvářenými přeživšími přistěhovalci o zbytky evropských zdrojů mezi troskami .
Nejnebezpčenější ze zbraní hromadného ničení není jaderná zbraň, ale zbraň biologická - pokud využije nejnebezpečnějšího organismu této planety z vaného Homo sapiens!

Morituri te salutan!
Oni šáfen das !

Zatím bez slepic

Muzete upresnit obrat "etnicky zid"

Tahle herecka je etnicka zidovka
https://www.dailymail.co.uk/tvshowbiz/article-7025295/Gwyneth-Paltrow-s…

A tihle lide jsou take etnicti zide.
https://www.bbc.com/news/world-middle-east-32813056

nejak na pohled vypadaji jako uplne jina etnika.

Nejetnictejsi zide pak jsou asi palestinci, kteri se vsak nabozensky mezi tim dali na islam.

Zatím bez slepic

Nevím jak to přesně AH použil, ale já jsem tomu rozuměla tak, že se narodil židovské matce. Psáno s malým ž je žid označení náboženství - podobně jako křesťan, muslim, buddhista... Psáno s velkým Ž je Žid příslušníkem etnika - podobně jako Čech, Slovák, Maďar... Pokud se nepletu, tak se příslušnost k etniku dědí po matce.

Zatím bez slepic

In reply to by babaluba (neověřeno)

Trvalý odkaz

U Židů ano. Jinde ani asi moc ne, spíš po tátovi.

Zatím bez slepic

In reply to by babaluba (neověřeno)

Trvalý odkaz

Omlouvám se, máte pochopitelně pravdu, chyby jsem si všiml hned po odeslání a tajně jsem doufal, že si toho nikdo nevšimne...

S příslušností k "etniku" je to složitější, příslušníkem židovské náboženské komunity (tedy židem s malým ž) se opravu člověk stává tím, že má židovskou matku a po narození podstoupí drobnou chirurgickou úpravu.. Pokud má židovskéhon otce a nežidovskou matku, má smůlu, stejně jako třeba čistokrevný Indián se bez ohledu na etnicitu může stát (za určitých předpokladů) pouze židem druhé kategorie.

Takže třeba často tradovaná zvěst, že vladimír Špidla je Žid nebo dokonce žid je (odsouzeníhodnou pomluvou/nezaslouženou lichotkou - nehodící se škrtněte)...
Naproti tomu jeho dva synové jsou nesporně Židé (o malém ž v jejich případě nic nevím).

Z mého hladiska to není nic proti ničemu.
Považuji se za ostražitého judofila.

Zatím bez slepic

In reply to by Asfaltový holub (neověřeno)

Trvalý odkaz

Takze zidem se muze stat v podstate kazdy, jehoz matku napadlo konvertovat. Je to tak? Takze to neznamena vubec nic.

Co ti, co nevedi, ze jejich matka byla zidovka? Jak to je, kdyz moje pra, pra, pra, pra, pra stale po materske linii byla zidovka a ja to nevim.

Nejak v tom je docela bordel, ze. Slovo rasa se pouzivat nesmi, etnicita se pouziva misto nej, ale vysvetluje se jako kultura. Vy to vysvetlujete jako nabozenstvi. Nejake vnejsi vysvetleni nemate?

Rozumite, co ti chudaci ateisti, co se meli za nemce, nikdo je nikdy neoperoval a stejne je chudaky sebrali a zamordovali. Ti na tom byli jak etnicko, nabozensky, kulturne?

Zatím bez slepic

No, to byste se měl ptát spíš těch mordýřů, ne?

Zatím bez slepic

Ze jo. Treba bych si mohl poridit ducharskej stolek.

Zatím bez slepic

Cha cha cha (to je sarkastický úsměšek). To si prostě jen někdo vybral cíl, administrativně určil do jakého kolena ano a do jakého ne, rozhodl se protřepat a zamíchat náboženskou příslušnost a pak si 12.9.1935 Zákon na ochranu krve a cti národa svého a Zákon o říšském občanství. No a pak už to jelo samospádem. Ne že by se nesnažili už před tím. Vážně netuším, co jste chtěl řešit. Nakolik si za to ten Franz Stein, jehož maminu jako nemluvně nechal dědeček zapsat do židovské náboženské obce, ač následně nijak nepraktikovala, její Franzek také ne (dokonce třeba i ten metál si za Říši vysloužil u Verdunu) mohl sám?
Ale předpokládám, že v tom bylo nějaké sionistické spiknutí a ti chudinkové, co pak v maskách museli sypat zelené krystalky samospádem do hezky utěsněných sprch byli vlastně oběti, předpokládám...

Zatím bez slepic

Ze jo. Takze souhlasite se mnou, ze to zadne etnikum neni., kdyz vypadaji tak, ze to nejde poznat. Nebo si to odrikame vsechno jeste nekolikrat dokola?

Zatím bez slepic

Přečtěte si
https://cs.wikipedia.org/wiki/Gijur.
Přiznám se, že jsem se Vaším přičiněním poučil i já.
Doporučuji nezanedbat poslední tři řádky.

Konvertita je sice méně společensky vážený a respektovaný než nežidovský sluha židovských pánů, nicméně přece jen se nachází jeden stupínek nad osvobozeným otrokem.

Zatím bez slepic

Ale to jsou porad odkazy na nabozenstvi a na nabozenstvi rodicu.

Nechame toho.

Zatím bez slepic

Teď jste mě vyděsil.
Muslim, Žid a intelektuál.
Znával jsem jednu, byla Židovka, feministka a intelektuálka, z doslechu ji určitě znáte také. Strach z toho trochu šel taky, leč překonal jsem ho.
Zda to dokážu u Pelikána, to si nejsem jist.

Zatím bez slepic

In reply to by Godot (neověřeno)

Trvalý odkaz

Godote,
máte na mysli Raisu Gorbačovovou? :-))

Zatím bez slepic

In reply to by Asfaltový holub (neověřeno)

Trvalý odkaz

To jste mě dostal.... S tou by mě do postele nepustili, i kdybych nevím jak chtěl. Ne, tahle byla z českých novinářských luhů. Prima děvče. Kdysi.

Zatím bez slepic

Jinak Pelikan je peknej lhar.

„Všichni si na to zvyknou, protože jak se budou postupně rodit a dorůstat další a další generace, tak si na to zvyknou stejným způsobem, jako si na takovýto multikulturalismus zvykli obyvatelé Perského zálivu, kde ve většině zemí tvoří majoritu obyvatelstva cizinci.

Zapomel dodat, ze tam cizinci nemaji zadna prava.

Deti, co se tam narodi nemaji obcanstvi.

Kdokoliv bez obcanstvi, kdyz ma problem se zakonem, tak konci, vsechno tam necha a stezuje se.

Plati tam zakony mistnich a cizinci se podrizuji jinak padaj.

Nic z toho, jak to funguje v EU.

Pelikan to musi vedet.

Zatím bez slepic

vsechno tam necha a stezuje se. - stehuje se domu. Bez milosti. Klidne po triceti letech.

Zatím bez slepic

Obávám se, že vaše představy jsou mimořádně zjednodušené.
Určitě by pro Vás bylo jednodušší získat občanství některého ze států Zálivu, než získat občanství USA.
Naproti tomu získat občanství třeba takových Emirátů je prakticky nemožné.
Ale podrobnosti na mně nechtějte.

Co se týče Pelikána, zatím jsem ho při lži nepřistihl - což je naprostá výjimka mezi politicky angažovanými lidmi (Nemluvím o jeho bráchovi - bývalém českém ministrovi - ale u KAŽDÉHO politika je lež nejdůležitějším pracovním nástrojem, asi jako pro fotbalistu nohy. Neptejte se nikdy, zda politik lže, lžou všichni, ptejte se, v ČÍ PROSPĚCH lžou, říká František Koukolík)

Zatím bez slepic