Sněť obilná

Autor
Štítky

Sedím si takhle na sile  kousek od Vidlákova. Jsme naplnění obilím až "po špunty". Výnosy sice byly horší než loni, ale dost podstatně ubylo řepky i když hektary jsou pořád stejné. Co z toho plyne? Ano, máme víc pšenice. Přetékáme. Cena půjde dolů, ale ještě je slušná šance na neúrodu v USA, případně na čínská vepřová opatření - mají tam mor prasat, vybíjejí to po milionech, ale jíst něco musejí. Kdo má kapitál, aby udržel obilí do zimy, může pohádkově vydělat. 

Ale neberte to jako návod, pokud se v Rusku urodí jako loni, bude Putin ten, kdo bude kasírovat. My tak trošku možná přicmrndáme. 

Takže, sedím si takhle na sile a ejhle - přijíždí ekozemědělec a hned za ním druhý. Tenhle druh se vždycky objeví těsně po žních.  Na okrese vím asi o deseti podnicích s několika hektary, velkými dotacemi a biocertifikáty. Veze v kbelíku vzorek pšenice, jestli mu to vykoupíme. 

Nemusím ani zapínat analyzátory, obilí je černé, smrdí jako čerstvé vepřové sperma s rybinou dohromady, stačí se zhluboka nadechnout nosem a je to jako chilli paprička. Sněť obilná. Vracím vzorek, že tohle mu nevezmeme ani zadarmo a odmítám to byť jen prohnat laboratorním mlýnkem, aby se dal určit lepek a dusík. Sněť na sile, byť jen v laboratoři, to je vždycky o průser první kategorie. 

Ten druhý je na tom úplně stejně. Smutně se na mě dívá a ptá se, kde by se to dalo udat... Volám na Rybářství Pohořelice. To je velký podnik, ti krmení potřebují a obilí se snětí rybám  "údajně" nevadí. Po dvou větách mě přerušují - už mají takového obilí nakoupeno na celou sezónu. Rybám se to dávat dá, ale jen určité procento, při větších dávkách by to přešlo do chuti masa. 

Ekolog zemědělec má smůlu. Krčí rameny a podotýká, že oni nesmějí mořit osivo ani používat postřiky. Jo to nesmějí. Proto jim také v dnešní době nic použitelného nevyroste. Použijí obvyklou fintu. Koupí si do jiného neekologického zemědělce obilí a budou k tomu přimíchávat ten jejich hnus. Něco jim nakonec rybníkáři vezmou, něco se nám všem dostane do chleba ve stopovém množství a zbytek... to raději nechci vědět ani já. Většina těchto ekologických podniků má vlastní bio eko výrobu superzdravých potravin. 

Jaké z toho plyne ponaučení? 

1. Používáme postřiky, mořidla, pesticidy, herbicidy, roundupy a podobně - a lidstvo pořád přibývá. Tu a tam někdo na chemii zajde, ale pokud si nějaká těhotná žena dá dostatečné procento obilí se snětí, spolehlivě a stoprocentně potratí. Zažily jste potrat? Nejedly jste před tím po delší dobu pravidelně nějaké bio sušenky? 

2. Pokud si chcete být jisti, že nežerete nějakou plíseň něbo sněť, kupujte u Penamu. Ti se postarají, aby nikdy za žádných okolností v ničem obilná sněť či jiné mykotoxiny nebyly. Mají na to velké laboratoře, svá pole pravidelně stříkají, osivo moří a na nějaké biozemědělce se dívají s despektem. Ale zase tam budete mít trochu roundupu, gastoxinu, a podobně. 

3. Můžete si vybrat... Buďto rezidua agrochemických prostředků nebo  rostlinné choroby - mykotoxiny, plísně, sněti. Agrochemie vás otráví pomaleji a levněji. 

4. Rostlinné choroby a mykotoxiny jsou něco, co tělo historicky zná. Sice na to pojde stejně spolehlivě jako na pesticidy, ale v těle se to při pitvě moc nedá najít. Smrt vypadá podobně jako při alkoholu nebo nezřízeném životním stylu. 

5. Pokud vám někdo pro slepice nabídne obilí co vypadá jako leželo vedle hromady uhlí, smrdí rybinou a spermatem, být vámi, nebral bych ho. Ani zadarmo ne. 

6. Už víte, proč vánoční kapr rok od roku víc a víc čpí bahnem a hnojem. Pach bahna je ze zkaženého obilí a pach hnoje je z buchanek, které se v rybníku vyrábějí tak, že se tam vypustí žumpa. Nekecám. 

Pokud najdete biozemědělce, který umí vypěstovat bio pšenici bez moření i agrochemie a přesto má zdravou a krásnou pšenici, prosím vezměte od něj vzorek. Stačí tak půl kila - pošlete mi to, já to projedu laboratoří a pokud to bude skutečně v pořádku a bez nějakého přírodního jedu, máte u mě pozvání na zabíjačku při které spolu vypijeme lahev mého nejlepšího Portského. 

Ale myslím, že budu čekat hodně dlouho.  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 1 (1 hlas)

Komentáře

Febera (v senátu 2000-2006, místopředseda) ve Stonavě. Palič vyprávěl, co všechno tam lidi vozí... mandarinky (ze Zeleniny)... všechno možné hnusy. Ale vítězný materiál je pivo. Přivezli ho po volbách Lidovci (nějaké nerozdané hektolitry v plechovkách, prý je otvírali hodinu). To teče nejvíc a pivovice je prý dobrá, jen ji nikdo nepoznal. Jen stará 90-letá matka paliče, ležák v LDN ji prý poznala hnad po čuchu, než ochutnala.

Zatím bez slepic

Ládiku,
horší a chmelem neobohacená pivovice se v méně vyspělých paličských zemích nazývá (po uležení) Whisky, ne ?

Zatím bez slepic

v garáži; vyvinul kondenzační parní vyvíječ, kterým vytlačoval z trhu Certuss; jeho vedlejším produktem byla parní palírna - pokusy na ní byly lepší, než cokoliv jiného.

Zatím bez slepic

No nevím jak moc to teklo, ono 3,5% základ/mače (všechny ostatní mají od 8 -12 %), zde piva, toho zase tak moc nedá a když to není na rektifikační koloně, tak aby to člověk pálil na 3x !! Jinak proti pivovici nic nemám, jen že při té první destilaci silně pění (CO2). Tož asi tak

Zatím bez slepic

jeden hladomor, alebo nejaka ta epidemia spalniciek alebo moru... a bude mat ak Nemecko ine problemy ako je uhlokova stopa.
Rezistentne bakterie su uz ready a cakaju en na vhodny okamih ked teplota, tlak a rosny bod budu v sulade s konjukciou Jupitera a hviezdy v suhvezdi Aldebaran :D :D :D
A potom to bude srumec.....

Zatím bez slepic

In reply to by Zvedavec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Začíná to deštěm a v Berlíně prý pršelo. Eh, nebude úplněk, nebo tomu pomohou Perseidy? Vždy se něco najde. Mé kosti cosi napovídají, nechtějí se ani hnout. Tož bacha, soudruzi v Německu...

Zatím bez slepic

In reply to by Zvedavec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Není to jen nějaká selektivní akce jen Německa, je to celosvětová záležitost, které má za cíl otočit kormidlo, nový ismus, něco v síle revoluce v Rusku, ale celozápadní.
A má to podporu prachů, velkých prachů a pravdu máte v tom, že to bude "šrumec".

Pro zájemce:
https://www.rebeliexr.cz/

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Penize-ktere-mohou-zablok…

Průměrný počet slepic: 1 (1 hlas)

Ale kdepak. Jak to bylo? "Mor ho!" A to selektivní určo bylo.

Zatím bez slepic

"A má to podporu prachů, velkých prachů"
Přesně tak!
A některé směry těch oligarchický slouhů se považují za "levicové". Viz. téměř veškeří zelení velká část "levice". U liberální demokracie je to povinnost.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Vidláku,
jako už mnohokrát jste dokázal ukázat nečernobílost a dvojsečnost celé naší civilizace ...
Oceán odrážející se v kapce vody, resp. ve dvou hrstkách různě zamořené pšenice .Té zamořené přírodně - a víceméně spolehlivě smrtelně - staletí osvědčenými a pomalu zabíjejícími přírodními jedy,
a té zamořené mírnějšími, leč též prokazatelně škodlivými preparáty.

Hlavním průserem dneška je jedostranost informací - a to u příznivců i odpůrců JAKÉKOLIV technologie.

Průměrná délka života anglického zemědělce byla počátkem 20. století údajně kolem čtyřiceti let. Umíral po životě plném zdravé fyzické práce na čerstvém vzduchu a biostravě z vlastních políček, coby nemocný čtyřicetiletý stařec prolezlý revmatismem a mnoha chorobami, způsobenými mj.pomalou celoživotní chronickou otravou přírodními bakteriálními, plísňovými a jinými toxiny.
Již pár let předtím předal grunt svému natěšenému nejstaršímu synovi, který měl před sebou ještě nekonečných pár let let života na čerstvém povětří a biostravě.

Zatím bez slepic

A to jsme ještě nezmínili zdravé a výživné GMO potraviny.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Mne v článku zaujaly dvě věci k zamyšlení:
1.
"Cena půjde dolů, ale ještě je slušná šance na neúrodu v USA, případně na čínská vepřová opatření - mají tam mor prasat, vybíjejí to po milionech, ale jíst něco musejí. Kdo má kapitál, aby udržel obilí do zimy, může pohádkově vydělat."

To jistě vydělat může, ale co mne zaskočilo je to slovní spojení:
Zaměstnanec kapitalisty Vidlák píše o "slušné šanci" na NEÚRODU a vylepšení kšeftu zaměstnavatele díky moru prasat jinde. No on ten mor je už dost blízko.......takže bych ani takové vize na lepší kšeft kohokoliv být Vidlákem s pár prasátky ani jen nepsala. Navíc právě Vidlák dal článek "Kasínový kapitalismus" a tam sám psal o svém prozření, že "letošní sklizeň byla už prodána v 2009" futures.........."prodává se mléko krávy, co se ještě nenarodila"

2.
"pošlete mi to, já to projedu laboratoří "

Tak nevím, Vidlák má svou vlastní laboratoř?
Zase něco takového psát do veřejného prostoru se mi zdá ne příliš rozumné...a lidi takto uvažují naprosto běžně.
Ale i tak ta neuvěřitelná lehkost (mezi našinci běžná) je k zamyšlení. Kdo už byl i zaměstnavatelem, bude se ošívat....

O neplesnivém konvenčním obilí versus přírodně "jedovatém" BIO je to jako s tou debatou o bohu.
Ideál by byl u obilí (a nejen tam) něco hodně mezi a ne stavět to jen do pozice příznivce a odpůrce a ten druhý je vždy blbec.
Obilí se snětí i BIO asi skončí ve spalovně, či si zemědělec začne obilím sám (či na kšeft) topit.... někdo na to spálení obilí i pěstuje....a říkají tomu obnovitelný zdroj....

Budoucnost a příroda nám to stejně vše pak sečte a předloží i účet, BIO nebio.

Zatím bez slepic

In reply to by MAJKA (neověřeno)

Trvalý odkaz

Vidlák nikde nepíše, že by po projetí laboratoří nevykoupil pro svého zaměstnavatele ono přírodně nekontaminované zrní od biozemedelce za tržní cenu! :-) Je si jistý, že by se v tom případě NEJEDNALO o bio - a tudíž by "bio" zemedelci stejně po odhalení jeho podfuku nezbylo než jej prodat jako kvalitní "nebio".

Mimochodem - o tom, jak jihočeští zemedelci tajně nakupují předraženým výměnným obchodem herbicidy od svých nebio velkokolegů jsem u lahvinky vyslechl zajímavou ságu od jednoho z nich.

Pravda, existují kontroly. Zaplacení "správných" výsledků se biozemědělci prodraží. Takže se pak nedivme, proč jsou bioprodukty tak drahé i tehdy, když je neprodukuje poctivec jakým je Vidlák!

Zatím bez slepic

Otázka k bio
Jak může být med (včelí a třeba i pampeliškový) označen jako bio? Včely si nenechávají potvrdit cesťáky, nebo zatím o tom nevím.

Zatím bez slepic

Asi tam bude nějaká tolerance a rozhodující bude spíš umístění včelína. Ale jinak dobrá hláška ;)

Zatím bez slepic

Ano to máte AH pravdu, že to Vidlák nepíše, že by pro Agrofert nevykoupil....

A jen Vidlák ví, jak to s tou VÝZVOU a akcí v laboratoři zaměstnavatele .....myslel, psala jsem jak to působí na MNE. (Jsem profesionálně deformována, sebekriticky připouštím.)

Ale zrní (co by prošlo) by takový BIO zemědělec určitě do sila, kde Vidlák pracuje prodat nechtěl, pokud na Vidlákově silu nemají certifikát BIO obchodníka....a nedostal by tak BIO tržní cenu za kvalitu a BIO by skončilo...

Já osobně si jen nemyslím, že snaho o minimalizaci "chemie" je a musí být vždy podvod a nebo jsou-li pak v potravině
"přírodní" jedy (otázkou je míra), že ty jsou určitě a jistě mnohonásobně horší, než konvenční koktejly chemizace....

Nejsem okouzlena certifiikátem BIO (dnes je byznys vše), ale nemyslím si prostě za sebe, že je to VŽDY jen podvod.

A ani mi nepřijde úplně OK ta konvenční, či jinak bezohledná produkce...víc , víc a víc...protože byznys a prachy jsou všude....a důsledek, třeba voda ze studní se pak nedá pít....pokud tam ještě nějaká je.

I poctivec (a neotírám se o Vidláka, je to obecné) může být "travič" z nevědomosti, či z přehlížení, to je také na ságy...
Třeba (Strunecká-Doba jedová), tu možná nikdo neuplatil.....

Osobně celkem souhlasím s tímto starým článkem a závěrem v něm:
https://www.lidovky.cz/noviny/kdyby-bio-nebio.A090808_000035_ln_noviny_…

Zatím bez slepic

Majko, jako název je "Doba jedová" dobrý. Ale nikdy jiná nebyla. Jedy se v prostředí vyskytovaly již před vznikem života (necelé 4 miliardy let) a často v nepoměrně vyšších koncentracích. Naše těla jsou rovněž jedové fabriky, jinak bychom na světě dlouho nepobyli.

Zatím bez slepic

Když mi někdo tvrdí, že něco je dobré protože je to stoprocentně přírodní, tak kontruji, že rulík zlomocný je také stoprocentně přírodní.
Jinak za mého mládí se ještě občas vyskytla otrava z námele. Jak asi s námelem bojují BIO zemědělci.

Zatím bez slepic

O prodeji biopotravin nakoupených v akci v nějakém supermarketu a potom prodávaných na farmářských trzích se už psalo hodně. Ale z internetu už zmizela zpráva, že podobně podvádějí i na západ o d našich hranic. To se takto dva zemědělci v Bavorsku ve stejné vesnici domluvili. Jeden měl nálepku bio, eko, a všemožné certifikáty. Ten druhý neměl, používal chemii, ale vozil vypěstované z pole rovnou do dvora tomu biozemědělci. O trojnásobnou cenu se potom podělili a prosperovali oba.

Zatím bez slepic

In reply to by MAJKA (neověřeno)

Trvalý odkaz

Shnilé obilí do kotle elektrárny je pěkná představa. Jedno důležité ale, napřed se musí vysušit a to nějakou energii spotřebuje. Výsledná energetická bilance bude patrně blízká nule.
Další, kotle v elektrárnách a spalovnách spalují všelijaký sajrajt, ale na zrní nemusí být připraveny, tak jemná frakce by propadala rošty.
Zrní by se dalo využít, vzhledem ke svému složení, jako žrádlo pro fermentační věže pro bioplynky, ale zase ale, plísně by si zřejmě nerozuměly s bakteriemi zajišťujícími ten správný kvasný proces.
Takže poslední, ekologické řešení, shnilé obilí zaorat. Plísně se dostanou do půdy. A je otázka, zda nenakazí další úrodu.
Vychází mi jediné řešení, ekosedlák, vlastně po novu farmář, vezme to, co mu zbylo z ekodotací a odveze svoji ekoúrodu na spalovnu nebezpečného odpadu. A tam ten blivajz nechá ekologicky zlikvidovat. Dost možná na likvidaci může čerpat nějaké další ekodotace.

Zatím bez slepic

In reply to by franta (neověřeno)

Trvalý odkaz

No nevím, na těch elektrárnách již delší dobu rošty nemají, pro hořáky se mele uhlí na prach a na spalovnách taková frakce také nevadí ...

Zatím bez slepic

Tak jedna základní věc.
Roštové elektrárenské kotle se přestaly stavět někdy kotle někdy kolem roku 1970.
Nastoupily kotle s tangenciálním spalováním.
Uhlí rozemleté na prášek kolem 1 mm a méně, kompresory a trysky.
Roštové kotle byly odstaveny před zrodem geniálního nápadu do paliva přidávat "biohmotu".
Kdopak ještě viděl hromady škváry? A kdy?

Zatím bez slepic

říká se tomu fluidní spalování, spalování ve vznosu. Jenže spalování biomasy se zatím do výkonu 10MW děje na roštu. U vyšších výkonů se biomasa spaluje ve vznosu s příměsí inertního materiálu (třeba různě zrnitý písek) - jinak se nevytvoří fluidní vrstva. Potom ovšem toho biopaliva musí být opravdu mnógo, aby to jelo a proces byl stabilní.

Zatím bez slepic

In reply to by Ládik!!! (neověřeno)

Trvalý odkaz

Pravdu díš v elektrárnách frčí fluidní spalování, to je ve vznosu. Pro snížení emisí SO2 se do fluidního lože přidává vápenec.. Klasický rošt na uhelném kotlu v elekrárně nenajdeš, je tvořen rödlery (nebo jak se to správně píše), masivními ozubenými koly, drtícími škváru, která pak padá do vody.
Jenomže, emisní poplatky a emisní faktor:
Provozovatelé jsou nuceni, kvůlivá snížení cálování emisních poplatků přidávat do spalovacího procesu takzvaná biopaliva, která maj díky Bursíkovi a ostatním dacanům emisní faktor úředně stanoven rovný nule. I když v reálu, je to samozřejmě jinak.
A teď nastává ta správná legrace. popel z bio, je chemicky rozdílný od popele z uhlí (jsou to alkalické uhličitany, teda převážně), takže na nejmenované elektrárně přidané biopalivo - sláma vytvářela alkalické slepence velikosti fotbalových míčů, tak trochu to zhoršovalo funkci fluidního lože. A to byl ten lepší případ. Než se podaří režim na kotli vyladit, není neobvyklé, že ve vychladnutém kotli údržba odstraňuje alkalickou taveninu sbíječkama. A včil ta představa obilných zrn, dokonale se spékajících...
A nesmíte zapomenout na to, že plesnivé obilí napřed musíte poněkud vysušit.
Mimochodem, není tady někdo, kdo má povědomost o teplárně Krnov?
Tam se pokoušeli spalovat "biomasu šťovík". Měli ji skládkovanou ve velkých válcových balíkách, údajně to byla skvělá rezervace pro lišky. Docela by zajímalo, jakou to mělo přidanou" hodnotu pro obsluhu při běžném provozu.

Zatím bez slepic

jsem dělal jenom armaturku, zrovna v době, kdy bylo po válce v zálivu - ventily měly nálitky amerických firem.

Zatím bez slepic

Na různých elektrárnách jsem propotil nejedny montérky a vyplácal tuny Solviny, abych se pak trochu umyl. Naposledy před patnácti rokama.

Pro upřesnění, cihly jsou Ytong a Ypor. Ze sádry, z odsíření se dělají sádrokártónové desky, jestli se teda nepletu. Škvára z rödlerů je splachována na bagrák-odkaliště.
Do cementu se přidává všelijaký sajrajt, klasifikovaný jako nebezpečný odpad. Důvodem je vysoká teplota cementárenské spalovací pece. Skončí tam kaly z čistíren odpadních vod, pomletej odpad z popelnic, pomletý pneumatiky,....
Jednou jsem viděl i odpad z kafilérky.

Zatím bez slepic

Majko, já budu muset ještě přidat nějaký vysvětlující další článek. Ale jen krátce: 

1. Dobrá polovina českých zemědělců už dneska umí uložit značnou část své úrody ve vlastním skladě. Pokud se v USA neurodí, dost na tom vydělají. Teď je výkupní cena pšenice zhruba 3900 Kč/t. kolem vánoc to může být o tisícovku víc. Dokonce ještě víc. Kdo v té době bude mít úrodu ve vlastní stodole, bude mít příští rok na kus nového traktoru. Polovina zemědělců svoje skladovací kapacity nemá a tak museli prodat už teď. Mají hypotéky na traktory, potřebují peníze. Korporace sice prodaly letošní úrodu už někdy před pěti roky. Tuším že ta letošní byla prodána za 4700 Kč/t. A ty samozřejmě chtějí mít cenu co nejnižší. Ty by naopak potřebovaly rekordní úrodu v USA. Ale letos se jim to asi nesplní. 

2. Já sice nemám žádnou laboratoř, ale na každém obilném sile jednu takovou máme. Dokonce máme na každém sile laborantku na plný úvazek a moje nejoblíbenější se jmenuje také Majka. Je jí asi pětatřicet, je to krásná ohnivá blondýna a k neštěstí většiny mužkého osazenstva je věrná jako skála. Té bych onen příslušný vzorek dal, ať ho prožene přístroji. Fakt bych chtěl na vlastní oči vidět bio pšenici bez reziduí na agrochemii, která by zároveň nebyla promořená mykotoxiny a jinými přírodními jedy. A ano, takovému zemědělci bychom rádi dali smlouvu na obilí za trojnásobek běžné ceny, protože i my bychom uměli se ziskem takové obilí prodat dál na biosušenky. Takové obilí by nám ti výrobci trhali z rukou, nemuseli by se bát kriminálu, nikoho by to neotrávilo. Ale to je jen takový vlhký sen jednoho technika od obilných sil... 

3.  Prasečí mor máme i v Evropě. V Polsku, Maďarsku, Belgii, Lotyšsku... A všichni veterináři až po ty největší kapacity vám  řeknou, že pro člověka to není nebezpečné. Pokud jste dneska měla vepřové, máte asi tak 15% šanci, že jste si dala kus řízku s morem. Číňani jsou frajeři - oni to zkoušejí zastavit a vymýtit na svém území jako neštovice. Jsou prý údajně ochotni vymlátit 300.000.000  (tři sta milionů) prasat.  Porovnejte to s tím, že jedno prase vydá velikostí na dva židovské vězně v koncentráku  a vzpomeňte si z učebnic, že Hitler jich i se svým průmyslem dokázal pozabíjet "jen" šest milionů. číňani jich musejí nějak "uklidit" stokrát tolik. Navíc ti kluci šikovocí jsou už potravinově soběstční svojí africkou produkcí a je to možná poslední šance, jak jim tam ještě něco obilí dovézt a vydělat na tom, než klesne cena na dlouhá léta.  Oni ti číňani jsou důslední a pokud se jim to s tím morem povede, tak pak budou znovu krmit nové stamiliony prasat a zásobí se sami. 

Tož tak. 

 

Zatím bez slepic

Nejsou vepříny sterilní a izolované od okolního prostředí? Pak by jim stačilo udělat testy a vybít jen ten vepřín, kde by se prasečí mor vyskytl. Pokud v Číně opravdu vybijí 300 milionů prasat, tak by měla stoupnout cena vepřového na trhu v ČR.

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

A čo si predstavujete pod pojmom sterilní a izolované Gerde....

Nemám žádné důkazy, ale může být, že se prostě jedná o selektivní formu obchodní války ( i biologické zbraně bohužel existují)....a ano tolik milionu chybějících prasat bude na trhu znát....a to i v ČR.

Neo zelení v jakémkoliv hávu půjdou nyní pro "klima v nouzi" ve velkém prý po hovězím.(prý metan first).
Statisticky a vědecky se to doloží vždy!
Komunisti měli plány, tito mají cíle a státům diktují "doporučené" závazky.
Maso (zatím hovězí, ale to by bylo aby z nás vegetariány a sběrače neudělali), budou žrát jen pracháči a ti kulturně odlišní, to z důvodů lidských práv.
Ostatním se to pod trestem třeba 250 % daní znemožní i domácí chovy....záhumenky zalesnit a biodiverzita bude podpořena i přísunem imigrantů, prostě nová doba....

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Matko,
lépe by bylo mluvit o potravinových PROGRAMOVĚ geneticky modifikovaných SUROVINÁCH.
PŘÍRODNĚ geneticky modifikované jsou snad veškeré rostliny a živočichové, které požíráme - nebo které požírají naši miláčkové - včetně našeho národního zvířete vepřa a jeho jeho nerozlučné přílohy zela. či po tisíciletí postupně geneticky modifikované suroviny pro knedlo. Modifikovaní přírodní metodou pokusu a omylu výběrem mutantů.

Pravda, je tometoda nebezpečná.
Od okamžiku vzniku života na této planetě vyhynulo v jejím důsledku 99% rostin a živočichů a byly odhozeny jako slepá větev vývoje nebo nahrazeny svými náhodně vzniklými mutanty.

My, jako potomci přírodně zmutovaných opic jsme si nejspíš předsevzali spáchat hromadnou sebevraždu.
Ale nikoli prostřednictvím cíleně geneticky modifikovaného sojového masa, ani vinou špatného výběru přírodně modifikované pšenice v knedlících, mase v prasatech či zelí...
Zelí: Květák, kapusta, růžičková kapusta i zelí různých barev mají společného předka. Člověk tak dlouho křížil mutanty prasat, brukve, a stepní trávy, až se domodifikoval k vepřoknedlozelu (a českému vídeňskému řízku), terminálnímu výhonu globálního kulinářského vývoje!!!

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

"Strakatý kabát dejte mi - a pročistím skrz nazkrz tělo zkaženého světa!"

(W. Shakespeare, vynálezce virtuálního laxativa)

Zatím bez slepic

ani Asfaltový holub na něj nesedne, ni v noci, ni v poledne, už neotvírá nebe, vzali mi tě, chlebe. Čistil jsem ti filtry i spékací pás, už neuřím tvých krás...
https://www.msstavby.cz/wp-content/uploads/2018/12/DSC_5614.jpg

Zatím bez slepic

Vyložte svou rudu
na spékací pás
koksem spékat budu;
železo pak snáz
poputuje z nístěje
člověk se tam ohřeje...
dole čeká veronika
v ocelárně budík tiká
rychle, bo to tuhne
topolánek uhne.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Ládiku,
které generaci v dosavadní historii lidstva se poštěstilo během tří dekád zažít proměnu z benigní debilní parodie na socialismus s feudálními rysy
na idiotskou maligní parodii na kapitalizmus s otrokářskými rysy?

Přičemž tomu druhému jedni říkají "neomarxismus", zatímco druzí témuž "neoliberalismus " ?

Zatím bez slepic

Poštěstilo se to generaci žijící v době husitské a která zažila všechny ty sekty adamitů a podobných.

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

co se nám poštěstí zažít navíc.
Třeba vítání občánků už nebude na radnicích, ale na hranicích.

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

už letím na úřad berní
odevzdat více daní
jaképak s náma sraní
budeme více makat
ať se můžete flákat.
Vítejte v našem státě
ač tady žijem v blátě
vytvoříme vám ráj,
černá vlajko, vlaj.

Zatím bez slepic

Černé obilí pro sebe
v rámci splynutí
uschováme,
Vám dáme zase obilí světlounké...
Bude zima, bude mráz,
Kdo, co, kdy na jaře ožije ?

Zatím bez slepic

Černé obilí dáme jim
těm nově příchozím
třeba jim nevadí sněť
když je objímá sněď.
Třeba to doma jedli
přece jim nedáme knedlí
nebo dokonce vepříka
když jim to aláh zaříká;
ještě jim seženem fíky
díky číňane, díky
žes jim upekl psíka;
ještě tam jeden kníká.

Zatím bez slepic

Pohladí si bříško
hlavně že je tichoučko
nesvírá se,
hlady
nebručí,
uf, ta úleva.
aj, tasemnice psí
se ve střevě rozhlíží

Zatím bez slepic

jenom zprudka opečený
aby šel pryč chlup...
a hned bylo šup!
ďurkou do burky
na to okurky
trochu sezamu
a hup nad jámu
na ty stupačky
lýtka od sračky.

Zatím bez slepic

má fantazie nezná mezí,
představa, oné hnědi,
co na tureckém koutku
ven vychází,
hlavičky tasemnic se třepotají
aj, pes psa nepozře...

Zatím bez slepic

lýtka oddá fénu
samo to pak opadá
ví to celá Kanada.

Zatím bez slepic

V Kanadě vládnou mrazy,
opadá to i tak,
fén jen operaci urychlí,
vítr teplý zavane.... :-)

Zatím bez slepic

je to nahovno
teplo nebo mrazy
zdrávas královno..
matko milosrdenství

Zatím bez slepic