Proti všem

Autor
Štítky

Donald Trump uvalil další cla na čínské zboží  a Čína na oplátku nechala zdevalvovat juan. Zdá se, že se už s žádnou obchodní dohodou nepočítá a začíná obchodní a měnová válka jakou jsme tu ještě neměli. Nikde jsem nezaznamenal žádné světélko v tunelu, jako že se někde bude dál jednat a současný stav je jen vykolíkování pozic. 

Komentátoři se už předhánějí v černých vizích propadávající se ekonomiky všude na světě, věští krizi, statistická čísla jim začínají dávat za pravdu, zdá se, že dobré časy skončily. Když jsem si dneska ráno přečetl noviny, měl jsem chuť jít okamžitě vybrat z bank všechny své úspory a raději se strčit do štrozoku nebo za ně koupit další uhlí na zimu. Pak jsem si ale uvědomil i další souvislosti a řekl jsem si, že ještě počkám.

Jak jistě všichni víte, Trump to rozjel po celém světě. Uvalil cla na čínské zboží, vyhrožuje cly i na zboží evropské, uvaluje sankce na Nord stream 2, vyhrožuje Jižní Koreji, že bude muset platit víc za americkou vojenskou ochranu, tlačí na Mexiko ohledně hraniční zdi a nelegální migrace, hraje si s ohněm v případě Íránu, chce měnit režim ve Venezuele, rozhádal se s Filipínami, podporuje Brexit, tlačí jak jen to jde na Rusko, hádá se s Tureckem, jedná s Tálibánem i přes krev spojenců za sedmnáctiletý boj s terorismem.

Vynechal jsem něco? Ano, vynechal jsem spoustu věcí. Neřekl jsem nic o Saúdech, kteří si musí americkou přízeň draze kupovat, Egyptě, který už opradu není americkým přítelem, emirátech, Austrálii, Turecku  a dalších... Hodně toho pak vůbec nevíme, bo to zaznělo za zavřenými dveřmi. Nicméně i to vyjmenované by mělo dostatečně ilustrovat, že Trump je ve sporu vlastně se všemi. Možná Británie je na jeho straně, pak Polsko či Maďarsko. Ale jinak už americe skoro nikdo nezbyl. Marně přemýšlím o zemi, kde by na straně USA byla nejenom vláda (která dnes je a zítra se může houpat na kandelábrech), ale i nálada obyvatelstva.

USA jsou pořád obrovskou ekonomickou i vojenskou mocností, ale jejich poslední války už ukázaly na hliněné nohy a povážlivé kymácení v kolenou. Jednomu Vidlákovi se nechce věřit, že by USA mohly uspět proti všem těm, které naštvali a nadále štvou. Mohou uspět systémem rozděl a panuj, ale v poslední době přímo ženou své bývalé sluhy, kteří se navzájem nesnášeli, do jedné koalice.

Dovedete si představit, kolik čínským emisarů právě teď sedí někde v Bruselu a dokolečka dokola nabízejí lepší vzájemné dohody než může EU mít s Trumpem? Navíc bez sankcí a keců o lidských právech. Čínský prezident se nedočkal jízdy ve zlatém kočáře i jiných bombastických přijetí jen tak. Hevábná stezka je na čínské straně uskutečňovanou realitou. Hedvábná stezka vede sem k nám. 

Evropa, Rusko i Čína už nějakou formou provozují vlastní mezinárodní platební systém (každý svůj), od dolaru se velmi pozvolna ustupuje (nejdřív se ty bezcenné americké papírky musejí v Africe s místními diktátory vyměnit za suroviny).

V praxi mám proto pocit, že budeme mít především krizi starých vztahů. Nejhorší následky to bude mít na amerikohujery, eurohujery a všechny, kteří chtěli s USA stát na věčné časy a nikdy jinak. Kteří teď koukají jak péro z gauče, jaký ten jejich transatlantický spojenec vlastně je. 

Ta zeď na hranicích s Mexikem je dokonalým příkladem toho, co teď sledujeme v přímém přenosu. USA se tak razantně pustily do stavby zdí různého typu ať už ekonomických, vojenských nebo sankčních, že ve vlastně samy zavřely do klece. Zřejmě tam ještě věří, že jejich technologický náskok znovu nastartují a když nebudou muset platit různé příživníky, tak jim bude líp a znovu se dostanou na vrchol. Tohle si před třiceti lety myslelo i sovětské politbyro. Že se zbaví příživníků a samotným jim bude líp. Možná to tak i je, ale cesta k tomu bývá dost trnitá. 

Trump nebo jeho nástupce jednoho dne podobně jako Gorbačov zjistí, že ropu si už z břidlice nadělají sami, plyn také, prolomí svoje těžební limity a k čemu jim je celý blízký a střední východ? Proč si dělat hlavu v Hormuzu?  americké kontitenty jsou obrovské, jako sféra vlivu by to mohlo stačit. Izolacionalismus je v USA pořád populární. 

Mezitím se k moci v Německu derou Zelení, což jsou v podstatě bratři čínských komunistů, jen to ještě nevědí. Ale jen co se rozhlédnou ve funkcích, ty čínské výdobytky v nařizování a cenzurování rádi využijí. A když už jednou začnou, zcela jistě se dohodnou i na jiných věcech. Například nebudou mít žádné skrupule zdanit ty velké americké firmy jako Google či Facebook. 

Evropa není žádným vzorem promyšlené politiky či vize. Ale Trumpův přístup i příklad ji přímo žene do čínské náruče. A prostředníkem a mostem bude Rusko. Krize možná bude, ale cesta ven vede jedině přes východ... 

 

 

Hodnocení
Zatím bez slepic

Komentáře

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

ve skutečnosti byla silová elektřina v roce 2008 skoro 2x dražší než je teď. A v letech 20014-18 stála polovinu toho co nyní. To byl následek nadbytečných kapacit v Evropě, díky stálému přírůstku obnovitelných zdrojů.
Ale ty obrovské peníze co my platíme za elektřinu (vzhledem k platu či pensi) jsou dané daněmi, extrémními a zbytečnými poplatky za distribuci, za vylobované řepkové, biomasové a fotovoltaické tunely).
Ty dělají z ceny tržní za silovou elektřinu či ropu cenu libovolnou, danou státem a nejsilnějšímy lobysty, NĚKOLIKAnásobně tu tržní cenu převyšujíci.

Zatím bez slepic

Ona nám cena elektřiny zase naroste, až Němci zavřou své jaderné elektrárny a budou elektřinu dovážet od nás nebo z Ukrajiny. Část peněz na dotované fotovoltaické panely by šla využít efektivněji v dalším výzkumu solární elektrárny.

Zatím bez slepic

do Německa je z hlediska německých potřeb směšně nízký. Navíc už teď bereme i my z Německa stále více elektřiny zvláště když je extrémně levná (třeba v zimě hodně fouká).
Výzkum solární energetiky je velmi úspešný, kazdoročně jsou panely více účinné, ceny nižší a záruka na ně se prodlužuje (dnes běžně 25 let).
Oproti tomu jaderný výzkum se prakticky zastavil, stále není žádný komerční reaktor 4. generace.

Zatím bez slepic

účinnější, stejně jakou jsou nové akumulátorové baterie použitelnější a použitelnější.
Až jednou budou nejpoužitelnější na celém světě a bude ráj na zemi. Akorát, že už nebude kde kopat další rudu a nebude kde aspoň polobezpečně uložit ty jedovaté sračky z panelů a akumulátorů.
Jinak dobrý...

Zatím bez slepic

No, Targusi, nechci rýpat, ale i tak mi to nedá.

"nebude kde kopat další rudu". Dovoluji si upozornit, že fotovoltaický panel je zhotoven ze skla, a křemíkového článku, tudíž podstatou je křemík, kterého je zatím na věky věků dost.

"uložit ty jedovaté sračky z panelů a akumulátorů". Pokud uvedete co za sračky je třeba uložit, budu velice spokojený. Takto je to jen takové, no, snad se neurazíte, jen tlachání.

Zatím bez slepic

Targus měl asi spíše na mysli současné předpisy o likvidaci použitých baterií do aut. A když přibudou baterie pro solární panely, násobně se zvýší potřeba likvidace baterií. Ty jsou slabým místem solární energie, neb ji není jak rozumně skladovat. Na stejný problém naráží výrobci elektroaut, např. na výzvu VW nikdo nereagoval. Důvody jsou dva, fyzikální zákony neumožňují razantní zlepšení situace, a druhým důvodem je přístup VW k dodavatelům.

Zatím bez slepic

račte se dostavit na jedno FV pole a jeden panel hezky rozbít.
Pokud nepovažujete kyseliny či louhy v akumulátorových bateriích za bezpečný odpad, nemluvě o kovech tvořících desky, asi víte celkem detailně, jak tyto úspěšně likvidovat, případně recyklovat. Pochopitelně úspěšně. A je jistě jen shoda náhod, že vás ještě nikdo neoslovil, abyste mohl své myšlenky realizovat v praxi.
Perspektivu máte jasnou a světlou. Nobelovka vás nemine.

Zatím bez slepic

Věštec, tak si to zhrneme, když "samé konstatování o ekologii", kdy sám nedáš důkaz o potvrzení tvůch dohadů, které vydáváš za fakta, ale po Targusovy důkazy , jako ten co první začal tvrdit chceš?

1) pece na křemík, aybs ho dostla s písku, jedou na elektřinu nebo na boží vůly?
2) chlorové procesy ty nejsou náročné na elekriku a chlor je super pro životní prostředí?
3) následně se křemík musí zase roztavit na kolik'? 1500°C, to je taky na elektriku a ta je ekologická, když u pasivnich domu je brána jako špinavej zdroj, ale při výrobě ne? :D
4) z čeho je panel, kromě oného křemíku, sklo=elektrika...; polymery=ropa; hliníké=viz madarsko ekologie jak kráva :D atd.
5) při provozu, zabere půdu, no dejme tomu že tam pasu ovce, ale fakt věříš, že ty betonový patky tam nezůstanou :D
6) Jak myslíš, že se oné panely "recyklují" :D Daj se do pece a co jde se tam spálí, tedy spalovna, to je u panelu "recyklace" u odpadu od tebe doma, podle ekologů, smrad co zamořuje :D
7) jasně, dejme tomui 70-80 se ručně rozebere, ale 20 procent ti profrci komínem a ty to dejcháš...
8) PANELY musí mít další ifrastrukturu, když jsou doma baterky, když do sítě, tak stavění kapacit přenosovky, teda další zátěže přírody...

Kde je prosím nějaké faktum, k tomu co říkáš, když targus nemá pravdu, já ti dal co si pamatuju ze školy, ted dej ty, abych to výše ze školy zapomněl a řekl si že na VUT učej bláboili, že tomu výrobnímu ekologickému provozu a recyklaci nerozuměj a já se kál, že jsem žil v bludu :D

Zatím bez slepic

A k tomu FVE připočítej záložní zdroje, které musí existovat ;) To taky ekoloii nepřidá :D

Zatím bez slepic

Jako německo co má deficit 45TWh k nám dováží a od nás ne? Není to spíše tak, že je to o toku elektřiny přenosovýma soustavama a když jim fouká tak to jde si k nám, ale ve skutečnosti přes nás zpět do Německa :D

A jinak, máme 23TWh, což by pokrylo polovinu deficitu německa, je to spměšně málo pro němce? 50procent deficitu?

Se tě zeptám jinak, když by náš systém přenosové soustavy a výroby elektřiny byl směšněj pro německo, proč tolik politici z říše tlačí, aby v mnichově bylo hlavní řídící cetrum, které by převzalo národní kontrolu od sousedů :D

Jasně můžu věřit, že nic do něměšcka nevyvážíme, ale dát elektřinu rakušanům, kteří naplní přečerpávačku a to pak prodají němcům jako zelenou, je smluvně "nic smě rajchu nedodali", ale reálně...

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

To ho sejme i Bureš.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

v ktorych bude posobit ako
1 - mierotvorca
2 - ekonomicky guru
3 - zjednocovatel sveta
4 - nieco si kazdy este dovymysli :D

Rozjebal ekonoicke i politicke vztahy. V podstate to uz nizsie - okrem vojny - ist nemoze. A podla mna to berie ako sportovec, co postupne - pred OH - casuje formu. Potrebuje, aby v den D, bolo vsetko v cajku, vsetci ho oslavovali. A vobec by ma neprekvapilo, ak by ostatni velki hraci ako Putin, ci Si (teda - este snad Modi v Indii - ale inde uz fakt su len tajtrlici...) vedeli viac a blahosklonne Donikovi helfli. Donikovi pomoze, ze doriesil povedzme cinsku krizu. Cina dovezie par kg soje. Americki farmari budu blahorecit Donika, a Cina bude vypravat pre zmenu nieco o svojej mudrosti a aky je to vyhodny job. Rovnako sa asi dohodnu na nejakej tej zmluve o raketach... Donik ma toho v rukave vela. A ked sa stretol s arcilotrom Kimom, tak ta urcite vie stretnut aj s jeho nevlastnym arcilotrobratom Ruhanim. Zmenia par pismen, bude nova zmluva, bude klud v Hormuzkom prielive, bude pokoj na ropnej burze, bude lacny benzin a ... Amici to u Donika ocenia.
Az to tak vyzera, ze si Donik povedal, ze ked uz ma v USA vsetci sulozia a chcu impicovat, tak mu nik nebude vytykat ako vsetko rozjebal. A cil ... si vyhrnie rukavy. Otazkou je len, ako to bude vediet nacasovat a medialne predat. Moja vestba....
A k tej panike ci vybrat love a kupit skvaru :D ... v 50-tych rokoch ti Vidlaku uz komunisti ukazali, ako vedia vyjebat s vyjebancami ako si ty :D co maju pod vankusom nejake pofarbene papieriky.

Zatím bez slepic

větu:
"... ako to bude vediet nacasovat a KOmedialne predat."

Doufám v Doníkovo herecké umění a smysl jeho poradců pro načasování závěrečné pointy v dramatu zvaném prezidentské volby v USA.

Jinak Zvedavec má pravdu v tom, že jakýkoli režim vždy a všude vyjebal, vyjebává a vyjebe se zoufalci, kteří chtějí šetřit a odpovědně hospodařit. Nejlépe tak, že je okrade až do trenek. Krást trenky už nemá cenu, je to neefektivní. Zkoušeli to Hitler, Pol Pot a výsledky měli tristní. Proč mordovat někoho, kdo může, ba dokonce chce makat jak barevný - pardon - bílý. To je zhůvěřilost.

Zatím bez slepic

Jinak ve skutečnosti už se zdejším panem domácím vyjebali, vzhledem k tomu, že kotle na uhlí jsou novými předpisy zakázané a myslím za dva roky už je nebude možné legálně provozovat. Navíc servisáci co dělají údržbu a revize kotlů, budou mít ohlašovací povinnost, to znamená, že budou muset své klienty nabonzovat, pokud nebude jejich kotel odpovídat předpisům. No a následná pokuta bude vyšší než cena nového kotle. Mimochodem ty dotace jsou taky vypečená záležitost, ti co na nový kotel mají, ho pořídí s dotací, ti co ne, budou platit pokuty.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

oba vědí, že zadlužovat se lze pouze, pokud se efektivně pomocí dluhu investuje. To ovšem předchozí americké administrativy nedělaly a tak USD nevratně zadlužily. Heslo"Make Amerika Great again", svědčí o tom, že Doník ví, že Amerika už dávnou není Great (ostatně stejně jako Britain). A další heslo "Amerika First", zase znamená, že Doník zastavil politiku americké velkorysosti a otevřenosti, která Emeriku přivedla do stavu Deep State a obrovského vládního dluhu na úrovni 100% HDP.
Ale ten, kdo se uzavírá, izoluje a soustřeďuje jen na svoji "velikost", je nutně v úpadku a defenzívě. Už nemůže být lídr světa.
Když zakladatel dynastie Cosimo Medici získával stoupence, byl ochoten laskavě poskytovat úvěry i proti zástavám, které neměly hodnotu úvěru. Tak se chová lídr a Pater Patriae.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

O Trumpově bytí a nebytí bude rozhodovat ekonomická situace voličů v den prezidentských voleb. Vše ostatní jsou jen kecy o demokracii, lidských právech, euroatlantických hodnotách, nejskvělejším národě a zemi. Ono to americké hurávlastenectví má až příliš mnoho rysů společných s nacistickými srazy nebo britským kolonialismem a řečmi o dějinné úloze národa šířit světlo pokroku zaostalým domorodcům.
Žádná válka nebude, Čína si ji nepřeje, ale stupňuje tlak a buduje armádu. V USA si totiž prezident všiml, že jsou jako ryba v rybníce, ze kterého se ztrácí voda, a Číně si stačí jen počkat. Trpělivá strategie kradení technologií, postupného budování průmyslu a vlastního rozvoje se Číňanům vyplácí. Především díky hlouposti Západu.
Čína sice je dílna světa, ale zákazníky má především na Západě. Co bude dál? Čína bude velmi pomalu rozpouštět devizové rezervy držené v USD. Ne všechny. Až budou mít nějakou zbytkovou sumu USD, vrhnou ji na trh a vykoupí všechno fyzické zlato s dodávkou do Šanghaje. Prostě na burze v Číně naroste cena zlata natolik, že se státům vyplatí je tam nechat dovézt a prodat. Obchodníci začnou přesouvat fyzické zlato z úložišť po světě do Číny. V ten okamžik zjistíme, kolik zlata je opravdu ve Fort Knoxu. V roce 2009 prý Číňané dostali zásilku zlata z Fort Knoxu, a když vyvrtali díry na kontrolu kvality, zjistili v nich wolframové jádro. https://www.idnes.cz/ekonomika/zahranicni/dokazte-pravost-zlata-ve-fort… Buď je zpráva pravdivá nebo se Číňané stali stejně zdatnými v psychologické válce jako jejich protivníci ze CIA.
Postupně se nám začínají měnit tábory dvou protivníků. USA zůstaly v jednom táboru, SSSR nahradila Čína, která je pro USA daleko větším problémem než Rusko.
Podobným způsobem se za Belle Epoque formovaly dva tábory, které se pak rozhodly vyřešit rozpory na bitevním poli silou zbraní. Dnes tomu říkáme Velká nebo 1. světová válka.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Naší pozornosti by neměl uniknout nejnovější počin německých myslitelů (a k tomu i OSN), a to omezit nebo zakázat maso pod záminkou boje proti globálnímu oteplování a produkci CO2. Nebo je zdražit tak, že bude pouze pro bohaté. Z toho čouhá jako sláma z bot snaha, aby se rodili blbí potomci, snadno manipulovatelní a ovladatelní. Nerad bych propadal konspiraci, že se zde realizuje tzv. Kalergiho plán na vytvoření světle hnědé rasy nízké inteligence, ale poslední kroky EU tomu napovídají. V Indii kdysi prováděli studii IQ dětí živených vegetariánskou stravou a IQ dětí pojídajících maso. Zjistili, že maso je důležité pro rozvoj mozku a jeho nedostatek způsobuje průměrně o 15 bodů nižší IQ. Problém nižšího průměrného IQ Afričanů http://iqtest-narodu.wz.cz/ je tak zřejmě způsoben hladem. Sice budeme dle německých nápadů méně obézní, zato úplně blbí. A to je pro politiky výhoda, mít poslušnou populaci ovládanou šlechtou pojídající maso. http://vtm.e15.cz/kolik-nahod-bylo-potreba-ke-vzniku-lidske-inteligence
Proto si místní vidláci zachovejte chov masa a naučte maso jíst své děti a vnoučata. Získají tak evoluční výhodu oproti těm, kdo podlehnou falešné ideologii vegetariánství.
Největší průšvihy posledních dvou století vznikly vždy v Německu: socialismus, nacismus a nyní greténismus.

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

ze pre dobry rozvoj hlavy treba aj mastne kyseliny. A tak nejaky mudrc dal vysadit v okoli Banskej Stiavnice v lesoch orechy kralovske (a.k.a. vlasske) a davali v radiu citat, "... zeby si kazde decko za capicu orechov mohlo nazbierat a takto si rozumu zachovalo... " +- volne interpretovane.
Masa bolo malo a z kapusty sa ziadny genius nestal.... A orechy v lesoch boli volne dostupne.
Len to tazko vysvetlit niekomu , kto v piatky nechodi do skoly :D :D :D

Zatím bez slepic

Když ořechy v našich podmínkách dozrávají jen jednou ročně.

Zatím bez slepic

V rádiu? Za Marie Terezie? Tedy jestli to nebylo takové to rádio s bubínkem místo znělky a kořalkou na ladění hlasu ;)

Zatím bez slepic

bo u nas sme uz okrem eura pokrocili aj v radiotelekomunikaciach :D :D

Zatím bez slepic

Jejda, promiňte, já byl zrovna šestou hodinu na cestě republikou a funkční gramotnost mě dohnala až nyní. Zapomněla se někde v Ťokově průsmyku...

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Věc bude projednávána v Budenstagu až po prázdninách. Návrh SPD a Zelených totiž počítá se zvýšením DPH ze 7% na 19%. No socani a ekoteroristi prý nechtějí aby zvířata tolik prděla a tím zhoršovala klima. Více viz. https://www.tagesschau.de/multimedia/sendung/ts-32643.html

Zatím bez slepic

Zdražení všeho je v této NEO době hotová věc, u nás teda jistě, cesty a důvody se vždy najdou!

A pak, že neumíme Německo předehnat!

U nás jsme na takové DPH nepotřebovali ani "socany a ekoteroristy" a už máme dávno DPH na maso 15 %.
o nějakých 7 % by se nám mohlo nyní už leda tak zdát.

A to nám do roku 2007 včetně stačilo na maso 5% DPH, pak 10,14,15% .....

Jistě i u nás se začnou zase sazby DPH "optimalizovat, či narovnávat", jak bude státní kasa potřebovat další a další prachy, a také se to vysvětlí nějakým tím DOBREM.
A možná i na nějaké ty emisní odpustky pro občany (obdoba obchodu s emisními povolenkami v průmyslu) dojde. Tomu se daně nemusí přece ani říkat..........

Jasně, že nyní se bude dít vše už jen pro samé DOBRO, tu zvířat, tu klimatu, tu člověka....

Však i u nás už Ála-narovnávačka zvyšuje daně jen a jen proto, aby tak ochránila hříšníky. a narovnala korelaci vyšších příjmů hříšníků a cen FUJ neřestí.

Zatím bez slepic

V poslední době dochází ke snahám o zdražení úplně všeho, až nějaké klima vypadá jako zástupný argument. Prostě dojde ke zdražení, aby prostý lid přemýšlel, co bude jíst zítra, místo aby se trápil diskuzí nad nápady politiků. Vedlejším efektem zdražení masa bude důchodová reforma zkrácení věku dožití, a na pár doživších se už zdroje stačit budou.

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jak my, Vidlákem vzdělaní víme, tak pokud se přestanou na pole vyvážet produkty trávení zvířat, tak po čase přestanou plodit. Takže nebude ani ta zelenina, co nám ji experti z OSN doporučují jíst místo masa.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Nízké IQ mají naopak ti tvorové, kteří nemusi potravu težce shánět a není jim zima. Hlad je v Africe až od dob kolonialismu, do té doby bylo všeho dost. IQ skutečně souvisí s podmínkami a způsobem života. Hladem rasu nelze zblbnout dokonale a nezvratně. Pouze se změní její zvyky a společenská pravidla. IQ se podaří snížit jen tehdy, když se rasa naředí. A všechny ty daně na maso, vězeňství a další pitomosti jsou jen testy společnosti, nakolik se dá ještě ohnout.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

Nevím, ale výsledky měření IQ v Africe jsou alarmující a výrazně nižší oproti jiným zemím. To se nedá omluvit statistickou chybou. Buď je chybná celá metoda měření nebo jsou výsledky nízkého IQ nekorektně pravdivé.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

No a co kacířká myšlenka, co když to není stravou, jak si myslíš? To by vysvětlilo, proč čínané co jí evropskou stravu mají stále prumerne vyssi IQ, stejne prakticky jak cinane v cine co ji jinou stravu...

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Já bych dodal,asi si to prosazují muslimové,oni prý nesmí vepřové maso.
Takže ty nápady,zase vycházejí z těch,co dovážejí muslimy a jsou pro jejich pobyt,třeba v tom Německu.

Zatím bez slepic

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

výlučně o prdy kravské, nikoli vepřové.
Avšak ve spojení se zaváděním halal žrádla pro všechny se možnosti masité stravy poněkud smrsknou, o tom není sporu.

Zatím bez slepic

Hovězí maso zase nesmí hinduisté, společně s masem drůbežím, oslím i vepřovým, a také nesmí cibuli, česnek a řepu. Kromě toho mají podle kasty zakázáno jíst vestoje, jiní vleže, konzumovat pokrmy pod širým nebem nebo v mokrém oblečení.

Muslimové nesmí maso uhynulých zvířat a ptáků, maso vepřů a maso zvířat usmrcených ve jménu někoho jiného než Boha, a maso nedostatečně vykrvené. Tedy maso zvířete zabitého jinak než podříznutím.

Židé zase nesmí maso vepřové, koňské, oslí, zaječí a králičí, a některé ryby, např. jesetera.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Ono je to v kontextu vlastně jedno.
Jde o obilí a jeho cenu. Nebude li se zkrmovat, může se s ním vesele "humanitárně pomáhat". Dál bude vesele pokračovat devastace Afriky, J Ameriky a kšefty poběží dál.
( Na kilo masa potřebuje cca 6-7 kg obilnin)
Takhle zní zadání.
Stejné jako s elektroauty VW. Je třeba zajistit produkt, zákazníky a nyní sledujeme v přímém přenosu prodejní marketing. Ovšem podnikatelský záměr je muž jasně daný!

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Přátelé, ta sci-fi kolem nás je čím dál bláznivější. Benjamin Kuras upozorňuje na výstupy květnové konference v Bukurešti: dětem nutno umožnit, aby se podílely na řízení společnosti. Pátky ve škole už mládež zrušila, teď už nebudou mít na školu čas ani od pondělí do čtvrtka.

http://neviditelnypes.lidovky.cz/zahranici/big-ben-nejpokrokovejsi-rezi…

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

To není sci-fi, to je budoucnost.

Mladí jsou na indoktrinace a směrování emocí a nadšení ideální materiál, jsou to takoví "vojáci" na zeleno natíraných penězovodů....a bude hůř....

Na školu mít děcka čas budou, ale bude to škola nová, pokroková, budou děcka ("oběti") školit dospělé ("viníky").

Hlavně mají záškoláci velkou podporu zase nepřekvapivě v EU i od A.Merkel, takže další "wir schaffen das" je na cestě......
A už Gretka vyhazuje novináře, co nepíší jen pochvalně.....holt nová doba, děcka vyhazují zatím jen novináře z kongresu...

http://denikreferendum.cz/clanek/29282-stavka-studentu-byla-nejvetsi-ak…

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

In reply to by MAJKA (neověřeno)

Trvalý odkaz

blbá, ale i měkká. Kdyby byla co k čemu, začne po novinářích házet židle. Tedy já na jejím místě bych to už udělal. Aby byl nějaký progres. Podřezavání krků a rozbíjení hlav motykami bych prozatím ponechal na budoucí desetiletí. Na nás hnědí soudruzi ještě dostatečně nepřivykli. Ale my to dáme, nebojím se. Když vidím ty ovce kolem sebe, jak se těší na nadcházející elektromobilní éru, nevěřím vlastním uším, ani očím. Přitom se desítky let tvářily jako rozumní lidé...

Zatím bez slepic

A k tomu na Slovensku místopředsedkyně (zatím) mimoparlamentní strany Progresivní Slovensko navrhuje do jejich programu vznik velkého lidskoprávního úřadu (centrálu NNO), nad nímž by stál jen prezident. Zároveň by to prý chtělo zřídit státní orgán proti dezinformacím.
https://www.hlavnespravy.sk/ultraliberalka-bihariova-z-ps-navrhuje-zria…

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Táta mi kdysi dávno řekl, že jak první, tak druhé světové válce předcházel vysoký výskyt mírových rozhovorů a konferencí. Že jak se začnou množit mírové rozhovory a konference, je zle. Je na čase dát do pořádku svou hříšnou duši. Takže zatím jsem v klidu. Trump sice občas něco podobného uspořádá, ale zatím dobrý.
Coby kdyby Clintonová, to se nikdy nedovíme.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

jako málokteré generace před námi. Vše se zrychluje......

Trump není proti všem, to se tak jen zdá.....
Musí mimo jiné vytvořit hodně problémů, aby pak některé za potlesku voličů napravil a vyřešil ON, DT veliký první....
Také po americku (možná pro svět ohleduplněji, než neoconi) plní zadání těch, kdo mu dovolili být zvolen a Rusko to dozajista nebylo....
Dokonce "Slovanskou duši" DT někdo přiděluje...
DT je zaprvé Američan-ego i povaha a šílený a pro mne odporný nadutý projev - a zadruhé byznysmen (taky tady takové máme, ale většinou už jsou jen světoobčany) a dostal nabídku co se neodmítá a myslím, že (by) prodal i svoji 100 % americkou duši, když bude ON i nadále FIRST..... DT je prostě i zde staré známé "menší" zlo, ale svět kormidlují jiní štramáci, ti se nezakecají...

A že by výměna americké řiti za čínskou byla pro nás o tolik lepší, no nevím nevím.
My jsme také chtěli být mostem mezi Západem a Východem a kam jsem došli...,takže bych Rusku být mostem moc ani nedoporučovala, raději být hrdou a nezlomnou pevností!
Svět je k vedení Čínou směrován, nakonec tam se projevuje hybridní řízení společnosti kombinací komunismu s kapitalismem FIRST....
My (ČR) nepotřebujeme ani americkou ani čínskou řiť, nám stačilo uvěřit v DOBRO té ideální, prý protiválečné všeobjímající matičky EU a likvidujeme se jako suverénní stát sami .........

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Musím uznat ... šikovné loutkovodiče to má ... - a pak že to mongoloidní tele nedostanou na první strany novin ... :-/
>> Šestnáctiletá Greta nechala ze švýcarského kongresu vyhodit novináře
https://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/clanek/sestnactileta-greta-nec…

Zatím bez slepic

In reply to by Evdboj (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ale naši filmaři s tím odstřelováním všech, kdo je krmí, byli rychlejší ;) Myslím, že si někdo v pozadí honem rychle uvědomil, koho si nesmějí rozhádat...
Tady zase vyloučili z festivalu sexistická piva. B
ernarde, třes se! https://www.seznamzpravy.cz/clanek/komentar-z-festivalu-vyloucili-sexis…

Zatím bez slepic

In reply to by veverka (neověřeno)

Trvalý odkaz

Sice ano, ale článek nejde ke kořenům.
Tady je podstata:
"Global Marshall plan"-ekosociální tržní hospodářství!

I u nás ještě dodnes existují lidé, co si naivně myslí, že to oni tehdy mladí, studenti prý svrhli režim...je pak jasné, že i tyto lidi lze využívat znovu a znovu až do jejich smrti, iluze a víra je mocná substance.... o mladých idealistech dneška nemluvě....

Tady je možné se něco dočíst o "ideologii" pro 21 století (samé vzletné myšlenky a pozitiva) rolováním na 22 stranách pro ty, co nevládnou jazyky, ostatní si mohou dohledat i v angličtině:
https://adoc.tips/josef-riegler-franz-josef-radermacher-global-marshall…

Zatím bez slepic

In reply to by Evdboj (neověřeno)

Trvalý odkaz

novináři vypadněte!
rozkázala malá Greta.
Už má na to nejspíš léta
brzy bude plnoletá;
ale už teď řídí svět
základ se začíná chvět
základ světa vratký
to zas budou jatky.
Já ale na gretu seru
ať ji hodí do Nigeru.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

je možná nová ZHN.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Když se jeden zamyslí, tak výskyt těchto entit je zákonitý.
( Vývoj postupuje po spirále!)
Cestičku prošlapal Veliký Mao se svými Rudými Gardami. Ovšem doma poslal oněch 10milionů Jasánků na venkov. A tam dostali školu reality a života.
Bohužel, naše evropské RG nikdo neposlal civilizovat vidlákov a tak se vyšplhali do vedení evropslého společenstva a tak realizují své dávné sny.
A "dětští"vojáci jsou ideální, sice blbí, zato nadšení z každé ptákoviny!

Zatím bez slepic