Zlatý voči Šmardíku 2

Autor
Štítky

Ve svém předchozím článku se stejným nadpisem jsem tvrdil, že Zeman v srpnu vyzkouší odhodlání ČSSD položit vládu. Vida, ač nejsem analytikem, trefil jsem to přesně. Musím ale konstatovat, že stejný názor měla většina čtenářů tohoto obskurního a xenofobního blogu, takže to ode mě zase takové terno nebylo. Zeman včera odmítl jmenovat Šmardu ministrem kultury, protože tento se kulturou nikdy nezabýval a vyzval Hamáčka, aby mu dodal jiného kandidáta, který by byl pro kulturu kompetentnější. 

Babiš to prý bude řešit až po dovolené...

Dovolím si vypíchnout pár Vidláckých postřehů: 

1. Všimněte si, že Zeman ani slovem neřekl o Šmardovi, že je debil, mocichtivý arogantní papaláš, neschopný egomaniak a nebo něco podobného. Neřekl o něm v podstatě jediné křivé slovo. Řekl jen, že Šmarda nemá s kulturou nic společného. Je to stejná logika, jako Karolína Peake či Šlechtová na Obraně, nebo bývalý nádražák Stránský na ministerstvu zdravotnictví. Zemanův požadavek je sice opět na hraně ústavy, ale má dostatečnou logiku pro běžného průměrného občana. 

2. Že je Šmarda egomaniak, co se nemůže dočkat funkce, to o sobě Šmarda řekl a ukázal sám. Zeman pro to nemusel udělat nic. Jakmile měl divák v televizi možnost Šmardu poznat, každý, kdo se za něj bil, tak se s ním sveze. 

3. Zeman s Babišem asi mají důvod zdržovat. Týden k týdnu, den ke dni. Může to souviset s nějakými termíny ohledně předčasných voleb? Není to nějaká taktika, jak našim demonstrantům jejich velké akce k 17. listopadu nechat zhořknout na rtech? Nebo jde jen o to, aby měl Hamajda a ostatní o to víc šancí se zesměšnit? 

4. Havel i Klaus také měli výhrady k ministerským jménům. 

5. Co když mají být přečasné volby 15. a 16. listopadu, aby v neděli 17. listopadu seděli všichni u televize, aby se teda doopravdy ukázalo, co národ po třiceti letech od plyšáku chce? Byla by to drsňárna, ale od Zemana bych si to představit klidně dovedl. 

Když si to tak promýšlím, ČSSD má zase menší možnost udělat něco správně. Pokud půjde z vlády, nepomůže si, pokud povolí a zůstane, nepomůže si, pokud bude dál na Šmardovi trvat, nepomůže si. Zkrátka nemůže udělat nic co by jí prospělo. A ne, nemůže za to Zeman. Mohu si za to sami, protože perou špinavé prádlo před kamerami. 

A to vůbec nemluvím o tom, pokud toho Fajta obviní a bude mít soud. 

 

 

 

Hodnocení
Zatím bez slepic

Komentáře

In reply to by pavt (neověřeno)

Trvalý odkaz

Nikoho myslite bakalovy novinare a Ct, coz je to same. A jeste kulturni fronta. Kdyby to bylo kazdej den v TV, tak se o tom mluvi porad.

Zatím bez slepic

tssss - tsunami kulturní fronty.... jde o to, jak je penězovod bude přikrmovat....

Zatím bez slepic

to bude vědět Slonková nebo denník N
:-)))

Zatím bez slepic

In reply to by Tony (neověřeno)

Trvalý odkaz

Bohužel, Slonková má jakxi jiné ehm, nasměrování.

Nebude kousat do ruky, která jí krmí.

Zatím bez slepic

In reply to by pavt (neověřeno)

Trvalý odkaz

"On sám se přitom ve stejné situaci choval naprosto jinak."
1. Ta situace není stejná, protože tehdy byl prezident volen parlamentem. Nyní jsou na české politické scéně dva přímí reprezentanti lidu, kteří jsou si rovni (stejný zdroj politické legitimity) a konkurují si.
2. I kdyby ta situace byla úplně stejná, MZ je teď v jiné roli. Vy se také chováte, v nějaké stejné situaci, jinak podle své role, např. jednou jako dítě, pak jako rodič.

Zatím bez slepic

In reply to by pavt (neověřeno)

Trvalý odkaz

Cituji: „Představa, že má prezident ultimativní poslední slovo při jmenování všech ministrů mi přijde nebezpečná právě z hlediska možné krize a nespolupráce prezidenta s premiérem, kdy by prezident mohl premiéra nutit ke spolupráci s lidmi, s nimiž by premiér (který je koneckonců za chod vlády zodpovědný) vládnout nechtěl....“
To jste si z celého článku vybral tu nejlabilnější část, resp. vykonstruovanou „představu“, jak autor sám říká. Není to spor mezi prezidentem a premiérovou představou (ten pendluje mezi oběma stranami), ale zprostředkovaný spor mezi Hamáčkem (ČSSD) a prezidentem. Zeman nikoho nenutí, žádá (nevnucuje) nová, kompetentnější jména a má argumenty, proč tak činí. Totéž dělal Klaus, dělal to kdysi i Havel (Zeman je na rozdíl od nich přímo zvolený).

Havel se kdysi (kvůli Grégrovi) ke svému postupu vyjádřil : "Jsem povinen odvolat ministra, kterého si premiér už nepřeje mít ve vládě, ale u jmenování nových ministrů to není tak úplně jisté... Kdybych seděl na Hradě jenom kvůli tomu, abych podepisoval, co přede mne jiní položí na stůl, pak bych tu svou funkci zesměšnil. A až se pan předseda vlády Zeman jednou stane prezidentem, určitě by se na mne zlobil, že jsem dopustil, že takovouto roli musí hrát i on," prohlásil Havel.

Zatím bez slepic

Ano, máte pravdu. Havel ale nakonec Grégra jmenoval, že? A to byl Grégr ministr průmyslu, ne kultury. Toto, co provádí MZ, je evidentní schválnost, protože o kulturu tu žádné straně vůbec nejde.

Zatím bez slepic

A co když jde o toho Faita? Vymáchat PAL čumák ve vlastním kočičinci?

Není skandální odvolávat ministra, který chytil za ruku dojiče eráru?

Zatím bez slepic

Ale není. Žádná schválnost. Normální politika POLITIKA, jenž má i ty koule - obrazně řečeno. Znovu snad potisící, Zeman ví, že Babiš kompetenční žalobu podávat nebude a senátoři jsou bezzubí. Jejich žaloba by musela projít 3/5-ovým souhlasem poslanecké sněmovny. Podléháte výkladcům ústavy, jež bych nazval institucionálními. To proto, že tvrdí, že (např.) Václav Žák, že ta instituciánolnost (u něj odvozovaná od chování anglické královny) ochraňuje před zneužitím moci. Je o tom přesvědčen, a nejen on. Dle mého názoru to pravda není. Z mnoha důvodů. Jedním z nich je tu někde citace Václava Havla k Zemanovi. Ta říká všechno. Pokud by Zeman věděl, že premiér kompetenční žalobu podá, samozřejmě by i toho Šmardu, stejně jako onehdy Pocheho jmenovat musel. Vám pořád nedochází, že jde o politiku. Babišovi také nevyhovuje Pocheho křídlo v ČSSD stejně jako Zemanovi a Hamáčkovi. To přes stranické referendum, které si prosadil Hamáček stran účasti ve vládě stále kope za odchod z vlády. Tahle partička už obsadila svými lidmi ministerstvo zahraničí svými poslušnými vazaly v počtu 150 lidí - údaj zevnitř ČSSD - a teď už jí nic nebrání v odchodu z vládu jako boje proti Zemanovi, jenž si dovolil Pocheho nejmenovat. Tahle parta z Prahy se nikdy do celostátní politiky nemíchala, stačila ji Praha se svým rozpočtem a prebendami tam. Z magistrátu byli volbami odejiti, proto se soustřeďují na politiku celostátní - viz Hamáček a jeho větička o těch, co mu kopou od začátku do žebříku stran ČSSD ve vládě. Hamáčka tlačí pražská organizace s Pochem. Ta tlačí i na Šmerdu, aby v kandidatuře setrval. Ten by už dávno sám toho ministra vzdal. A pokud píšu, že Poche tlačí, tak si to přeložte do češtiny jako vydírá vyhrožuje a sprostě nadává s tím, že jodpůrce vykope, že si ani nelíznou. To je totiž Poche bez masky. K tomu se přidávají naivní blbci jako idealista Dienstbier ml., Chovanec či Štěch.

Zatím bez slepic

In reply to by Alex (neověřeno)

Trvalý odkaz

Je ti reakce nikoli na Admirála, ale na pavta nad ním, reagujícího na Alici.

Zatím bez slepic

Však on Zeman taky někoho jmenuje :-) 
Víte, co mně vadí? Že už i lidé jako vy považují za normální nekonzistentnost. Klidně se dočteme v jednom odstavci, že u „tohohle to bylo OK, teď už totéž OK není.“ To sakra lidi musíte přejímat od těch politiků odtržených od reality i tyhle způsoby? Jak je možné, že sám fakt odkládání jmenování omlouváte u Havla a napadáte u Zemana? Havlovi stačily ke zdůvodnění prý „filozofické rozpory“, Zeman používá alespoň reálnou nekompetentnost.
Přece nezáleží na tom, který ministr (ne)byl jmenován, ani za desítky let se podstata takového konání prezidenta nemění. Nejde o váš názor (na ten máte právo) na tenhle prezidentský postup, ale o to, že ho měníte s osobami, to považuji za bezpáteřní.

Zatím bez slepic

In reply to by pavt (neověřeno)

Trvalý odkaz

Taj dobře, Bimbo to řekl a co? Já taky dříve fandil Socanům, předtím Zeleným a komu a hlavně čemu všemu a dnes se za to stydím. Jak správně Zeman řekl, jen blbec nemění názor a já s ním souhlasím
Někde jsem četl, že by bylo tragické, kdyby nemohl prezident zasáhnout do volby ministra, mohl by totiž jen koukat se zvednutým obočím, jak se mění vláda kterou jmenoval před jeho očima na vládu, kterou by nikdy v životě jmenovat nemohl. No a ČSSD to tak pomalu dělá. Prezident by pomalu ustupoval a pak by mohl jen říci, dotlačili mě k tomu i s vaší podporou, tak si to drazí spoluobčané užijte, já jedu na Vysočinu.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Zemanův přístup k jeho ústavním povinnostem mi přijde dosti pitomý až nesvéprávný. Nenese za nic zodpovědnost jen kuje pikle a přináší ekonomické problémy. Čert nám ho byl dlužen.
Pomalu, ale jistě si přeji, aby ona senátní "žaloba" uspěla. Nezodpovědnost a moc je hrozná kombinace.
Je to smutný, ale když prezident zešílí a není možné ho nějak elegantně uklidit, je to chyb systému.

Zatím bez slepic

Presne proto byl zvolen, aby to delal takhle. Je zodpovedny, jen ne vam.

Kdyz silel Havel, tak vam to nevadilo, jestli jste byl teda na svete.

Zatím bez slepic

Přiznám, že jsem jej volil přesně proto, aby uvedené hlouposti nedělal. To, že zpitoměle hraje nějaké podivné politické hry, značí jen jediné. Stařecká demence začíná ukazovat svoji hloubku. (Já mám svoje pískoviště a na něm si budu hrát po svém. Ale to nemůžeš zemánku, házíš do toho vidle všem. NE, ne , ne, já vím nejlíp kam vidle hodit nejlíp. Pokud budeš sveřepě trvat zemánku na házení vidliček, urazíme ti tvé staroučké pazourky. Nevadí narostou mi nové a mladoučké. Ale zemánku již nenarostou. Nic mi neříkejte narostou já to vím nejlíp........... )

Připadá mi krajně hloupé současnost spojovat s alkoholikem Havlem. Upřímně, nevím jak se na dnešku může podílet, vyjma toho, že stále ještě má svůj fan klub.

Krom jiného, již jsem byl něco roků na tomhle tom světě.

Zatím bez slepic

Já mám pocit pane Věštče, že tomu nerozumíte. To je sice v pořádku, s tím se nedá nic dělat ale jen jednu otázku,vlastně dvě. Souhlasíte s rozkrádáním v zařízeních pod správou MK? Chcete ,aby byly zachovány již zaběhané penězovody? Pakliže ano, tak Vás chápu, že kritizujete Zemana, pakliže ne, tak začněte přemýšlet trochu jinak a ne jako chvilkaři, možná Vás překvapí proč to ten Zeman dělá, ale určitě v tom nehledejte stařeckou demenci, pomstychtivost a já nevím co ještě.

Zatím bez slepic

In reply to by Hnidopich (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jsem potěšen Hnidopichu, ze se ve mně vyznáte a dovedete jasně stanovit mé rozumové schopnosti.
Nevím navíc co je to MK, ale i tak doopravdy nevím co má společného "rozkrádání a zaběhané penězovody" s jmenováním ministra. Soudím, a samozřejmě že tomu asi i nerozumím, že nedovedete udržet souvislosti.
Nebo by snad měl ministr rozkrádačky vyšetřovat, nebo udržovat penězovody. K tomu, a zase asi tomu nerozumím, jsou jiné složky státu a jistě se dovíme jak tomu budoucí statečný ministr zatrhne tipec.
Přiznám se, že jsem k vašim úvahám velice shovívavý.

Zatím bez slepic

Jaké ekonomické problémy přináší Zeman? Nezaznamenal jsem je. Kde jste přišel na to, že má stařeckou demenci? Nezlobte se, ale mě to přišlo jako, že tomu nerozumíte o co jde a proč to Zeman dělá, prostě naprosto povrchní úsudek. Ale máte pravdu, nakonec jsem udělal stejnou chybu jako vy. Také možná povrchní úsudek ve vztahu k vám a za to se omlouvám.
MK je oficiální zkratka pro Ministerstvo kultury. Měl by jste to vědět, nebo aspoň předpokládat. Vždyť jsem psal o rozkrádání v jeho zařízeních. Přeci se bavíme o tomto ministerstvu, souvislosti teda umím udržet , ale chce to trochu pozornosti. Víte proč nechtěl Zeman odvolat Staňka za což byl (možná i Vámi) kritizován za neústavnost. No Staněk zadal audit a ten zjistil mnohé pochybení u pana Faita, mimo jiné jednu malou domu ve výši 1 200 000. To není málo. Zeman proto chtěl a já dodávám, že správně, nechat Staňka věc dotáhnout. Socani ale nechtěli, proč, no protože těch pochybení je více a Staněk se stal nebezpečným. Proto tolik povyku. Podle mě někdo chtěl některé věci zamést. Zeman určitě ví více než vy a já a podle toho jedná, Čistič měl být Šmarda. Takže ministr nemá samozřejmě rozkrádačky vyšetřovat a taky to nedělal ani Staněk, ale jen na ně podle zákona poukázal. Nejspíše špatně , že? Penězovody samozřejmě někteří ministři umějí udržovat a novináři to také vědí. Za služby a kšefty se platí. Nebo si myslíte, že například v TV( to je zkratka naší vaší televize) je za přihrátí kšeftu jen poděkování? Doufám, že si to opravdu nemyslíte. Já tedy ne, nejsem včerejší. Jo a dík, že jste byl ke mě shovívavý.

Zatím bez slepic

In reply to by Hnidopich (neověřeno)

Trvalý odkaz

Nechci stále poukazovat na nesrovnalosti vašeho textu, tak jen drobná poznámka.

Stanek za svého působení podal trestní oznámení a tím splnil svou povinnost a na další osud případného vyšetřování nemá vliv.
Tudíž vaše věta "Zeman proto chtěl a já dodávám, že správně, nechat Staňka věc dotáhnout." se mi jeví jako, no....
asi jen nepravdivá, nemožná.

Zase jen drobnost, Zeman nemá nic chtít aby něco někdo dotáhl. Předpokládá se, že zdravý člověk je vědom si svých pravomocí a jedná podle nich, býť se mu to nelíbí. Jediná reakce, pokud s něčím nesouhlasí je položit funkci a jít objímat stromy na Vysočinu.

Z mého pohledu je jeho jednání nedůstojné a mně jako občana, ač jej volil, krajně svými intrikami znechutil. Trošku jej omlouvám kvůli jeho věku a již krajně omezených intelekčních schopností.

Zatím bez slepic

„Zeman ústavu nepřekračuje, pouze ji natahuje. Auditorská zpráva o Babišovi je špatně. Pochybil řídicí orgán, ne Babiš.“ – říká vysokoškolský profesor Jiří Chýla XTV
Zeman tedy nejen podle mě, ale i pana profesora ústavu nepřekračuje.Poslechněte si celý rozhovor a možná začnete uvažovat jinak.
Co se týká vaší rekce k mému podle mě logickému a navíc i vysvětlujícímu textu(už víte co je MK, TV), tak je mi opravdu líto, že jej nechápete. Takže ještě jednou a polopatě. Proste Staněk skutečně nevyšetřuje, ale poukazuje, zadává audity a zjišťuje si souvislosti. Podle mě správný ministr. No a takové zjišťování trvá až do té doby, než je vše uzavřeno. Staněk samozřejmě něco v té věci ještě stačil podniknout ale přeci jen jeho dohled by byl jistější a hlavně by neumožnil nástup nového ministra s úkolem věci zametat pod koberec. Myslíte si, že to co zjistil pan Staněk je všechno a jinak jsou zařízení pod správou MK v naprostém pořádku? Já si to nemyslím. Fajt byl jen špičkou ledovce.Nakonec jste určitě slyšel o chování vedení Národního divadla. Jestli ne , tak si to vyhledejte. No nic mohl bych pokračovat ale to nemá jak se zdá žádnou cenu. Takže ještě jednou , prosím poslechněte si rozhovor pana profesora Chýly a pak možná změníte názor na chování prezident alespoň co se týká ústavnosti jeho jednání.
Jo a ještě jedna věc, včera jsem poslouchal ale jen krátce na 24 hodin v ČT rozhovor Milky, Svobody a právníka Výborného. Svoboda , jako spoluautor ústavy upozornil, že chování Zemana není v rozporu s ústavou, takové jednání jako Zeman se používalo i dříve , pak se jakoby trochu zapomnělo a Zeman jej nyní jen oprášil, ale z toho plyne jedna jasná věc, Zeman se nechová protiústavně.
Ještě jeden doplněk. Zeman mě taky někdy pěkně štve, ale méně než demoblok a všechen ten sajrat okolo spolu s chvilkařema.

Zatím bez slepic

In reply to by Hnidopich (neověřeno)

Trvalý odkaz

"Zeman ústavu nepřekračuje, pouze ji natahuje"
To je jen takové obechcávání reality. Profesorům již dlouho nepřiznávám žádnou váhu, neb jsem často zjistil, že jsou odtržení od reality, tudíž takové ty jejich krasomluvné diskuse mi přijdou naprosto mimo mísu.
Zřejmě soudíte, že stav, kdy politicky nezodpovědný prezident hází do toho politikům vidle, je v pořádku a prospívá společnosti. Obhajujete starobně pubertální chování Zemana. Je to váš legitimní postoj. Pak se ale nemůžeme divit, jako celek, že jsme v úpadku a ještě se tím chlubíme.

"Myslíte si, že to co zjistil pan Staněk je všechno a jinak jsou zařízení pod správou MK v naprostém pořádku? Já si to nemyslím."
Já si to taky nemyslím, ale naopak jako bonus si myslím, že zastával funkci dostatečně dlouho, aby to udělal již dříve. Patrně soudíte, že jiný člověk na tom místě by to hrnul pod koberec. Obrazně řečeno.
Váš postoj mi v tomto směru přijde dětinsky podezřívavý.
Jednou musí přijít okamžik a připustit si, že volba byla špatná a to tak že velmi.

Zatím bez slepic

Fajn, už jsme se posunuly od překračování ústavy a to dokonce hrubým způsobem až k natahování ústavy a ne zrovna vhodným způsobem, řečeno mírně. Tak a až si pustíte tu debatu, tak z ní zjistíte, alespoň podle Svobody jakožto spolutvůrce ústavy, že se stejný postup uplatňoval již dříve, pak se na něj zapomnělo a nyní jej Zeman opět využívá. Pak se dostaneme k tomu, že se vlastně nic neděje. No a až se budeme více věnovat hospodaření na MK tak se posuneme k tomu, že byla chyba vyhazovat Staňka , protože se tam kradlo a možná ve velkém a Staněk do toho praštil.. Pak už bude naše vzájemná komunikace u konce a já si oddychnu a budu se moci věnovat třeba zahrádce.
Věřte, že nejsem dětinsky podezřívavý. Jsem jen podezřívavý, tomu mě naučil život který mě za svou naivitu párkrát pěkně vyškolil a tak už dětinskosti nelze hovořit. To, že bych chtěl, aby se nekradlo, nepodvádělo a nelhalo je pravda, ale chtít jak víme nestačí a proto bych byl rád, aby se rozkrádání na MK dotáhlo do konce a věřte tomu, že Šmarda by práci Staňka znehodnotil.
Zeman si možná hraje i určité hry, ale socani mu k tomu dávají všechno, Targus to napsal dobře,když ještěr má rád, jedná-li se s ním a není tím za blbce, který jen podepisuje, tak je potřeba s ním jednat, ale to by vedení sociální demokracie muselo zahodit ego. To ale neumí a tak jsou to oni, kdo vytváří a prohlubuje krizi. Nutno dodat, že ke své škodě.
Zeman jako škodná pane Věštče není, v současné době si nedovedu skoro nikoho jiného jako prezidenta představit, říkám v současné době. Jinak bych chtěl někoho krásného mladého a bohatého , někoho jako je Targus. Vede mě k tomu úvaha. Dnes a denně se střetávám s obrovskou nenávistí od PAL(pravda a láska) Kamarádi z tohoto exkluzivního klubu mě z něj vyloučily a po bezmála padesáti letech mě vykopli s tím, že nejsem vítaná osoba. Možná si řeknete, že tomu rozumím , jste blbec, ale já jen slušně argumentoval a oni mají pocit, že jsem ruský šváb. Tím jsem chtěl jen říci, že s PAL není možná domluva a tak prezident který by vyhovoval mě, by nikdy nebyl schopen uspokojit tuto stranu a PAL by jej uštvala. Z mé strany bych zase já nemohl akceptoval prezidenta jako by byl Drahoš, Hilšler a Fišer, všichni schopni buď začít válku s Rusem, přijmout migranty a nebo z neziskovek udělat sílu, která jim v tom bude pomáhat. Ne nejsem hloupý a nevidím čerta za každým rohem, ale jme v Česku a jak říkám už jsem mnohé zažil. Proto ten Zeman, nenechá se PAL uštvat(proto jim tak moc vadí) a alespoň občas zastupuje moje zájmy. Kandidát PAL by tyto zájmy neuspokojoval ani náhodou, byl by silně tlačen uskupením PAL tam kam je podle těchto "lidí"zastupující cizí zájmy.
potřeba a o tom jsem přesvědčen.
Takže závěrem , je mi někdy líto, že tam Zeman je ale špatná volba to nebyla vzhledem k argumentům které jsem zmínil a proto žádný takový okamžik kdy si budu moci připustit , že volba byla špatná nemůže nikdy nastat. Zeman se může někdy opravdu pominout smysly, ale teď to není a potom bych jen sdělil, že je mi líto co se to stalo, ale jeho volby bych nikdy už nelitoval. Byl a je jediným řešením situace pro ty jenž vědí, že by s námi nejradši naplnily koncentráky, vzali nám volební právo pro své stáří, názory a oddělili nás od počítače. Děkuji, že jste to dočetl až sem a omlouvám se, jedu mimo civilizaci.

Zatím bez slepic

Každá podobná hra má minimálně dva hráče. A obávám se, že tady jde o více her provázaných. Jsme v situaci, kdy jedni říkají: "Jsi jenom živá propiska." A on říká: "Nejsem". Chytrý politik by to řešil už na samém počátku jak napsal Targus.

Zatím bez slepic

Targus má nějaký názor. Můj osobní názor je, že tak by postupoval jen zoufalec. Proč si srát do vlastního hnízda, když mohu do cizího.
ČSSD je v současnosti ve velice dobré situaci udělat ze Zemana pitomce a to tím, že nebude dělat ve vztahu k jmenování ministra naprosto nic. Bude jen a jen kroutit hlavou co to ten Zeman dělá, že nejmenuje navrženého ministra. Dokud nejmenuje, veškeré vzniklé problémy spadnou na Zemanovu hlavu a pěkně bych to rozmazával při každé příležitosti. On by Zeman patřičně změknul.
Stačí jen nepřistoupit na dementní Zemanovu hru. Chce to ale koule a ty se nějak nenachází.

Zatím bez slepic

Víte názory samozřejmě máme různé, ale některá Vaše slova, která používáte na adresu Zemana, jsou znakem, že Vámi cloumají spíše emoce, nenávistné emoce, takže diskuse s takovým člověkem ztrácí smysl. Nejste náhodu "vlk"?

Zatím bez slepic

Emoce cloumají se všemi lidmi, nakonec tím se odlišujeme od zvířat.

Použil jsem dvě hanlivá slova "udělat ze Zemana pitomce", což dle mého názoru je plně odpovídající stavu věcí. Prostě člověk jenž tak nějak trucuje a vynucuje si něco na o nemá nárok, se navenek jako pitomec jeví sám o sobě aniž na to kdokoli upozorňuje.

"dementní Zemanovu hru" Z mého pohledu, viz předchozí pojednání, člověk jenž ztratil soudnost (nemá kvalifikaci, dejte mi někoho jiného), a v jeho věku se již stařecká demence má právo projevit. Aniž mám k tomu vzdělání zdravovědné, ani politické, se i projevuje.

Ano, vím, nelíbí se vám, že hanobím vaši modlu a nemáte k tomu argumenty, tudíž se stane jen to jediné, napsat "diskuse s takovým člověkem ztrácí smysl".

Zkrátím to, Zeman ztratil spojení s realitou a tak jak celý život kul politické pikle, kuje i nadále, jen s tím rozdílem, že stáří se na něm podepsalo a pro okolí se jeví jako nesvéprávné trucovité děcko.

Zatím bez slepic

Pane věštec.
Emoce jsou špatný rádce,řekl bych,že je to tak,půl na půl,vítězem by měla být pravda.
Zase bych nechápal,že by se Zeman pustil,do předem prohraného boje.
Po vidlácku řečeno,hůl má dva konce.

Zatím bez slepic

Ne, není to moje modla a měla bych dost výhrad k některým jeho krokům i projevům, ale nepotřebuji používat slovní výblitky typu "staroučké pazourky" a podobně. Jestli někoho nenávidím a pohrdám jím, je to především Kalousek, ale ani o něm bych takové hnusné věty nikdy nenapsala. Proč také, sám se svými činy přece diskredituje.
Argumenty bych měla, ale s lidmi Vašeho vyjadřování to považuji za zbytečné, Vám nejde o diskusi ale o ulevení si ze svých nenávistí.

Zatím bez slepic

No, mně pro změnu přijde zoufalý postup ČSSD. Malé vzteklé dítě, které se válí v sámošce před pokladnou po zemi, kope nožičkami a křičí "Já chci! Já chci!". Rozhodně jsem tak nějak víc srozuměný s tím, že prezident bojuje za své právo (a právo budoucích prezidentů) nebýt jen automatický panďulák, než s postupem strany, která odmítá jakkoliv reflektovat realitu a nejzákladnější politické dovednosti. Zvláště, má-li ona strana i přes svůj tristní výsledek daleko větší vliv na můj stávající život, z jejích řad byli vyprodukováni lidé jako Petříček a fakt jí nedokážu odpustit definitivní zničení našeho školství.

Zatím bez slepic

„Nikdy nic nikdo nemá mít za definitivní neb nikdy nikdo neví, co se může státi... "

Naděje umírá poslední.....někdy musí být vše špatně, aby se pak mohlo prosadit zase něco normálního.....

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Prosím, prosím, to je asi jen nějaká zastírací hra překrývající něco na pozadí. Však se ti syčáci vždycky domluvěj, když jde vo moc a prachy.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Mám nejblíže k názoru Manecy. Žena mne žene na nákupy. Tak jen stručně. Zemanovi jde o záchranu sociální demokracie - mj. O odstranění vlivu Pocheho a jeho pražské galerky či vlivu "bývalých" Mladých sociálních demokratů, která ničí ČSSD a ona tlačí na Hamáčka stran odchodu z vlády. Tohle je dle mne primární důvod sporu o ministra kulturu. S mnoha dalšími konsekvencemi. Vlk se velice mýlí v tom, kdo ničil a ničí ČSSD a přivádí ji do hrobu. Žádný pomstychtivý Zeman. V ČSSD to není jen Foldyna (mimochodem kdysi velký chráněnec vlka), který sdělil, že pokud ČSSD odejde z vlády, on rekonstruovanou Babišovu vládu podpoří. Znovu zdaleka není v ČSSD sám. Ústavu a její znění lze zneužít nebo využít. Politicky jako politik. A to je Zeman - využívající ústavu, nikoli zneužívající.

Zatím bez slepic

In reply to by Alex (neověřeno)

Trvalý odkaz

Kdo k soustruhu pude?
Kdo podojí krávu milku
kdo potáhne v lese pilku
kdo zapíchne kružítko?
Kdo obtáhne razítko
jako kdysi pětikačku?
Je to všechno nalevačku.
Začala nám nová doba
na sahaře potkáš soba
a v Liháči pravičáka;
abraka dabraka
je to tam na draka.

Zatím bez slepic

Alespoň že králíka
nám Drahoš
stáhne
hravě.

Zatím bez slepic

ne z králíkárny. To je jeho jediné plus, které je ovšem v politice minus.

Zatím bez slepic

Ha, dejme ho i s tím plusem, které je vlastně mínusem na kulturu, tam se smí vše.

Zatím bez slepic

nemohli ani doříci
jak jim dneska chutná
už je jim to putna.
Po norách plánují hraboši
jak letos úrodu zpustoší
a jak vyzrají na káni
inspirují je cikáni.

Zatím bez slepic

Štorchův Kopčem
by s chutí hraboše
do pastiček ulovil
z kůže je stáhl
aby nekonkurovali
zajícům
v pojídání nástrah
jedových
Aj, snad by to přežil.

Zatím bez slepic

In reply to by Alex (neověřeno)

Trvalý odkaz

Krátce, souhlas.

Zatím bez slepic

In reply to by Alex (neověřeno)

Trvalý odkaz

Souhlas. Snad jen připodotýkám, že možná už je opravdu pozdě, protože dnes už mají socani dost možná podporu právě jen těch Sobotkových pocheho levicových liberálů. Původní jádro voličů už dávno vyhnali. Pokus to zvrátit dnes tak může mít paradoxně ten dopad, že strana (bez ohledu na to, že už dávno není TOU sociální demokracií) ztratí i ty liberály a původní voliče stejně nezíská. Jednoduše - strana skončila. je pozdě. Stalo se to ve chvíli, kdy začal Sobotka "sjednocovat". Pro mě byly vrcholné dva okamžiky - údajný "lánský puč", kdy narostl vliv Patočky a následně 90% sjednocovací sjezd, kdy museli i poslední zoufalci zlomit hůl.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Piráti pro dospělé
14. 08. 2019 - EB

Trendy jsou to, co je v dějinách důležité. Průzkum Kantaru CZ z konce června udělil Pirátům přírůstek 7,5 procentního bodu v porovnání s jejich volebním výsledkem z roku 2017, kdežto ANO kleslo o 4,0 bodu. V širším měřítku ANO a další neliberální strany, nepočítaje ČSSD, ztratily 5,5 bodu, zatímco demoblok přišel o 1,5 bodu. Včera zveřejněný průzkum STEMu, který byl ale prováděn ve stejném období, přiřkl Miloši Zemanovi důvěru 57 %, což představuje pokles v porovnání s nejvýše dosaženými 64 % v roli prezidenta. Neliberální strany mají stále prostou většinu v Parlamentu i na Hradě, ale důležitost Pirátů coby rozkročené strany, která nemůže být jednoduše zaškatulkovaná, roste. To, co chybí, je rozkročená strana s koaličním potenciálem. V podstatě takovou byla ČSSD, ale neustálý vnitřní boj zastrašuje jak liberální, tak neliberální voliče. Kdyby ČSSD našla způsob, jak svoji schizofrenní dvoufrakční osobnost akceptovat a využít, namísto toho, aby se kvůli tomu rozpadala, mohla by se stát rozkročenou stranou pro dospělé.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Krajské organizace ČSSD se rozhodly spáchat kolektivní sebevraždu.

https://zpravy.aktualne.cz/domaci/meli-bychom-trvat-na-jmenovani-smardy…

Nejen, že do lejna šlapou, ale šlapají ještě několikrát, rozmazávají po sobě a k tomu ještě všechny upozorňují. I kdyby v případě Šmardy ČSSD nakonec zvítězila nad Zemanem, bude to Pyrrhovo vítězství a přijdou o další voliče, kterých už moc nemají. Sobotkovo křídlo ČSSD sice ztratilo Bohuslava Sobotku, ale funguje dál a při orientaci na městské liberální voliče, kteří volí raději Piráty, nahnali své původní voliče do náruče ANO.
Řekl bych, že dalším krokem k zániku ČSSD bude vyloučení Foldyny, protože ČSSD se nedokáže poučit z chyb vlastních ani cizích (Fiala vs. V. Klaus ml.)

Zatím bez slepic

jestli sem chodí číst nějaký obyč.socdemák
mohl by postoj krajů objasnit-
nejde mi to do kebule
dzum dzum

Zatím bez slepic

In reply to by Tony (neověřeno)

Trvalý odkaz

No to teda nemohl, kraje jsou na obyčejné příliš vysoko.
A tak jen intuitivně - od okresů výše jednají přátelé naprosto stejně.
A na obecních úrovních?
No, někde zaslouží sesazení, jinde jsou sesazeni aniž to zaslouží.
Ále, život půjde dál ... a až některé frakce ztratí veškerou moc, snad bude i lépe.

Zatím bez slepic

In reply to by Tony (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ostatně - zatrhněte jim penězovod a uvidíte, co po pádu mezi obyčejné dokáží, jako obyčejní....

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

ad) Maneca 00:54
citace:
"I když... jednu akci ČSSD, která by šokovala úplně všechny a paradoxně by pozastavila její pád si umím představit: že by totiž na místo ministra kultury Zemanovi opravdu nabídli někoho jiného a sice nějakou všemi uznávanou osobnost, kterou by Zeman okamžitě bez váhání akceptoval - a nemyslím tím nějakého herce nebo zpěváka, ale třeba uznávaného kunsthistorika nebo památkáře. Tím by donutili nechat spoustu úst otevřených údivem."

Takhle by to totiž udělal Babiš se svými stratégy z Hnutí ANO, kdyby byl v pozici Hamáčka. Obětoval by pěšáka a své situační EGO, aby získal lepší pozici na šachovnici. A voliče by to dojalo jako státotvorná pokora.
Voliči mají raději státotvorné ublížence a uplakánky než kvičící a hádající se vepříky u žlabů. Mimo jiné také proto má Hnutí ANO 30% a ČSSD 6%.

ad) už nevím kdo - víc příspěvků

To, že se Zeman teď jeví jako ten, kdo vodí premiera na provázku a Babiš se jeví jako zbabělý, vyplašený slabý premier, je dobře zrežírovaná hra těch dvou. Oba jsou na rozdíl od Hamáčka a Pocheho zkušení manažeři a stratégové ať už v politice nebo obchodu.

Především: ani Zeman, ani Babiš nechtějí Šmardu ve vládě, a to za každou cenu. Na tom se shodli a na to se také nesmí zapomínat.

No a Zeman prostě tuto kauzu sejmul z Babiše a vzal ji na sebe z prostého důvodu. Babiš je teď ověšen vším možným od Čapího hnízda až po auditorské zprávy EU a kdyby teď chtěl porušit on koaliční smlouvu s ČSSD a jako premier poslat Hamáčka se Šmardou do řiti, mohla by se kaše začít valit z hrnečku ven.

Zeman je na rozdíl od Babiše zcela v pohodě. S ním nemůže nikdo nic udělat, nemá co ztratit, ani další volby, ani majetek. Když už by to fakt dopadlo nejblběji, tak půjde nanejvýš znovu na Vysočinu objímat stromy s kůrovcem.

Zeman a Babiš jsou sehraný tandem profíků a vyhrají tuto bitvu.

Zatím bez slepic

A pokud Hamáček vyvolá předčasné volby, očistí se i od něho.

Zatím bez slepic

"Takhle by to totiž udělal Babiš se svými stratégy...."
Ale on už to udělal. Totiž když byl minfin v Sobotkově vládě. Když mu Zeman odmítl jmenovat Schillerovou,
kterou tam navrhl za sebe, tak nabídl Ivana Pilného.
Mně se to jeví skutečně tak, že nejde o Šmardu. Ten je jen za užitečného idiota. Toto je opravdu hra o vládu
a kdoví jestli Hamáček vůbec tuší do čeho mu to někdo namáčí čumák a jaké jsou kroky ještě v záloze.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

už nesmíme otálet
se záchranou planety.
Musíme být askety
budem sedět v kadibudce
zvolíme si mladé vůdce
do dvaceti let
mládí kurwa vpřed!
To už tady jednou bylo
a mládí si vydobylo
příspěvky na bydlení
hlady celí zelení.

Zatím bez slepic