Vidlákova teorie politického úpadku

Autor
Štítky

V poslední době jsem měl pocit, že se nám všichni úplně totálně zvencli. Možná začnu říkat že zhavlovatěli. Novým dominantně určujícím prvkem je nenávist, nikdo se s nikým už nemůže bavit, všichni jsou zlí, oligarchičtí, zkorumpovaní, chtějí zničit demokracii, naše svoboda je ohrožená jako nikdy dřív atd, atd. 

Že něco podobného říká mladý zrzavý klouček, který ještě ani jeden den nežil za vlastní výplatu a za vlastní peníze, to bych považoval za normální. Mladí lidé tohle dělají, rozhodují se srdcem, chtějí mít všechno hned, mají pocit, že všemu rozumí a nemohou se dočkat, až to vezmou do rukou a všem ukážou.

Pak nastoupí do korporátu, zjistí že jejich mzda je vlastně směšná, ve svých ambicích narazí na zabetonované pozice starých zkušených matadorů, zjistí že toho ještě hodně nevěděli, že nic nemá jednoduché, přímočaré a levné řešení... a postupně se z nich stanou stejní maloměšťáci jako ti starší, které tak vehementně kritizovali.

Tohle není nic nového. O tom psali politici, sociologové, filozofové i Churchilll... "Kdo není ve dvacet komunista, ten nemá srdce... kdo je komunista ještě ve třiceti, ten nemá rozum..."

Mě překvapuje spíš jiná dříve nevídaná věc, jak moc se někteří politici snaží naskočit na tuto vlnu mladické euforie, nerozvážnosti a přímočarosti. Jak mají pocit, že mládí se dá přivlastnit a použít pro vlastní cíle a jak snadno zapomínají, že dnešní dvousettisícoví Minářové budou za deset let chovat děti a splácet předraženou hypotéku a na politiku nebudou mít čas.

Mám na to takovou teorii...

Představte si, že jste ta velká široce rozkročená tradiční strana, která ve volbách sbíra třicet i více procent hlasů. Občas ve vládě, občas v opozici, ale stále se silnými pozicemi v krajích, radnicích, všude máte své náměstky a i když nemáte většinu, stejně se vás druhá strana bojí, protože jste silní a volby budou zase co nevidět.

Tohoto úspěchu jste dosáhli po kontaktní kampani, kdy se lídři ještě neeklovali jezdit do zakouřených hospod a podbízet se plebsu. Vaši lidi měli nenaplněné politické ambice a tvrdě na tom úspěchu makali. Pak nastala vysoká politika. Tu a tam se umazat, tu a tam někomu něco slíbit, něco někomu dát, mít kupu práce na konferencích i v cizině. Zjistili jste že existují nejen tlaky od voličů, ale i tlaky od jiných států, že existují vysoké zájmy i nízké cíle.

A postupně se díky tomu vzdalujete voličům. Už neslibujete, protože víte že ledacos je nereálné. Kamarádi z parlamentu a vlády nechtějí jen bojovat za stranu a ideje... chtějí z té trvalé práce něco mít. Někdo pracuje ne ojroparlamentu, jiný se chce zašít v dozorčí radě ČEZu, všichni chtějí zůstat u zdroje, ale nemají čas, chuť ani energii znova jezdit po dědinách. 

Původní kontaktní kampaň se tak mění v kampaň mediální, protože peníze jsou a volič už váš ksicht vidí jen v televizi ale ne naživo. Něco také poděláte, něco se nepovede, někdo se blbě ukecne, někdo zradí, jiný selže, preference klesají. 

A vedení to nechápe... vždyť hlásají pořád to samé. Vždyť je to pořád ta stejná strana... Nevšimli si toho, ale jak přestali jezdit po hospodách, tak jim postupně uniklo, co se kde děje a najednou tu máme stranického dinosaura plného Petříčků a podobných, kteří mají pocit mistrů světa, ale nevědí která bije. 

Co teď? V politice se pohybuje nový ambiciózní technokrat, který dělá to, co jste před deseti lety dělali vy - jezdí za lidmi, rozdává koblihy, mluví o jejich problémech jejich jazykem. A světe div se - ovládne pole. Pomocí vašich myšlenek a vašich voličů. 

Najednou vám nezbývá nic jiného, než se poohlédnout po jiných voličích. A jediní kteří jsou, jsou ti mladí. Ti jsou ještě nevyhranění. A tak začnete jezdit na jejich demonstrace i jiná setkání, začnete se jim podbízet , začnete si myslet, že můžete mít trvale jejich přízeň. 

Mezitím vám utečou i poslední voliči a je po všem. 

Nemusí vám to být líto. Ambiciózní technokrat s koblihami se usadil pevně v sedle a má stejné problémy jako vy - s Merkelovou, Putinem, Trumpem, Macronem, s mafiány i kapitány průmyslu. Má problémy s vlastními ambiciózními lidmi a už se mu také nechce objíždět hospody, protože má jiné starosti a plebs ho přece miluje navždycky... 

Po hospodách už ale chodí další ambiciózní borec - tentokrát s křivou hubou, to bude nový nepřítel...  a až koblihovému králi dojdou voliči, poohlédne se po mladých... Minářové už budou na mateřské, ale ti dnešní desetiletí už budou na Babiše zvyklí... znají ho v podstatě od malička a nic hrozného se za něj nestalo. Ti budou mít za bubáka mladého Klause a Babiš bude mít svojí Letnou o kterou se bude zkoušet opírat. Možná jim ty demonstrace sám zaplatí 

A zpětně to vychází také.... První kontaktní kampaň udělal Zeman a vyhrál. Stejně se dopředu dostaly Veverky, Zelení i Piráti. Vlastně i Kalousek. A všichni prošli stejným stádiem úpadku ve kterém se pokoušejí stále dokola opírat se o mladé, protože ti mají ještě drajv a vypadají, že těm dinosaurům něco třeba vybojují. Kdysi různé demonstrace inspirovala ODS či čtyřkoalice, když to v volbách nevyšlo a Paroubek vypadal nezničitelně. Pak totéž dělal Kalousek, KDU a další. Nedávno se přidala ČSSD a za pár let to bude dělat Babiš. 

A já budu sedět, usmívat se pod vousy a tušit, že mladý Klaus také nevydrží věčně...  Demokracie funguje. Všechno funguje. I mechanismus který z mladých dělá maloměšťáky... 

Hodnocení
Zatím bez slepic

Komentáře

Dějepis se synek učil dva roky na druhém stupni. Tam se střídal ob rok děják se zemákem, takže z mého hlediska zapšklého dědka úplně o hovně oba předměty. Nejsem žádný génius a ve znalostech dějepisu a zeměpisu všechny své potomky "vygumuju", kdy se mi zachce.
A ten třetí rok, který jsem měl na mysli, probíhá nyní na SPŠ.
K tomu jen krátký koment - nějak mi uniká, co by se asi tak mladý člověk mohl naučit z dějepisu za nějakých pětatřicet hodin...

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

Přiznám se, že dějepis a zeměpis (přes něj - a paralelně compy - jsem se vlastně dostal i k matice) jsou prostě moje dva hlavní aprobační obory. Ale jak říkám, ten druhý stupeň mi fakt nedává smysl. Teoreticky nejnižší dotace za děják je 7 hodin (tedy během 4 let musí být odučeno minimálně 7 hodin v týdnu), protože je s občankou v "Člověk a společnost" s dotací 11 hodin. Zeměpis to má trochu horší, protože v hromádce "Člověk a příroda" je víc předmětů - tam to, tuším, vychází minimálně na 6 hodin (tedy 2 roky po 2, 2 roky po 1 hodině). Podle té dotace je jasně poznat aprobace ředitele a zda mají na škole aprobovaného či nikoliv.
Zároveň platí, že v každém ročníku máte určitý počet hodin, které se musí odučit z jednotlivých oborů, takže si fakt neumím předtsavit ročník, kde by měla děcka třeba 4 dějáky týdně - protože pak by jim nezbývaly hodiny na Člověk a příroda.

Fakt je to divný. Teoreticky by sice dějepis šel odučit během jednoho roku (7 hodin týdně), ale neposkládalo by se to s ostatními předměty.
Docela by mě fakt zajímalo, o jakou školu šlo - mají nějaké ŠVP, které by mělo být veřejně přístupné.

Dějepis 35 hodin/rok je jen ztráta času. To ať raději počítají rovnice.

Obecně - to by bylo na dlouhatánskou debatu - je třeba mít na paměti, že školský dějepis je něco úplně jiného, než dějepis nás dospělých. Na to upozorňoval třeba i Třeštík, a že šlo o pána historika! Na základce nemá smysl snažit se vychovávat historika, protože nikdy nemáte a) ani dost prostoru b) ani dostatečně vyzrálé dítě. V devítce si z šestky nepamatuje téměř nikdo nic. A tím mám na mysli cokoliv. Sám si z šestky pamatuji jen pár obrazů. Podle mě je klíčové dětem a) dějepis neotrávit, b) ukázat, že nic není černobílé c) přesto - spíš vlastním příkladem - dbát na "klíčové momenty národa". Protože bez toho ethosu národ nemůže existovat. To je spíš otázka projeveného citu. Pokud máte u dětí respekt, pak má váš názor váhu, i když jim ho netlačíte neziskovkou.
Ale to je fakt na delší debatu, která se nedá mazat úplně šmahem nějakýma "stručnýma údernýma hláškama".

Zatím bez slepic

Doštudovat obor propaganda.

Zatím bez slepic

Ak na to uplatnis pohlad zelenej entity z Marsu co sa diva na Zema ak uceleny a uzavrety priestor s jasnymi determinujucimi faktormi - nie je to take zle.
V 60., 70, i 80. rokoch bol megabordel v Azii - Vietnam, Cina, Kambodza, Barma - sa to tam mlelo a spolocnost bola rozdelena a lietali triesky. EU bola v klidku. Amerika za morom s peniazmi z WWII.
V Azii si povedali ze ich to neba a miesto toho aby sa navzajom klcovali zacali pracovat. Nieco ako ked si po WWII v EU povedali ze fajne sme sa pobavili, ale ze podme radsej pracovat :D
A kedze sme v EU dlho pracovali na nasom blahobyte a uz nam z toho jebe ( pocnuc unigendermi a konciac Gretou ) tak tu zjavne pride nejaky hrac co sa bude opat chciet bavit.
Praha ide adorovat Vlasovcov, Nemci si zacnu stazovat na nespravodlive riesenie ohladne PL, PL sa bude srad do UA, NATO sluzi uz len ako teply flek pre vyhoretych politikov.
Inymi slovami - na pripadny bordel v EU sa budu napriklad v Cine pozerat rovnako stoicky - ako sme sa my pozerali na ich kulturnu revoluciu a - mozno budu len krutit hlavami - ze aki su v EU kokoti a ze je to naskodu - pac nejde biznis.
A zelena entita na Marse li len zaznamena, ze "blba nalada" sa presunula po sfere do ineho kvadrantu. Ak tam maju statisticky ustav - budu mat aspon co spracovavat :D :D :D

A... aj tak to nik z nas neprezije :D :D :D

Zatím bez slepic

:-):-):-):-):-):-):-):-),
:-)

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

To je ověřené. STAN a Piráti by nechali volit do sněmovny i dorostence od 16 let.
Argumentuje se také tím, že volit mohou i přestárlí důchodci. Samozřejmě, že jde o argument falešný. Starý důchodce má obvykle dost času na to, aby sledoval politické dění v zemi, kdežto dorostenci mají tolik zájmů i povinností, že politiku sledují jen okrajově, pokud vůbec. Také jsme byli mladí, že ?

Existují výjimky z vidlákova zákona. U nás se to týká hnutí ANO. O nějaké důsledné kontaktní kampani se mnoho říct nedá, stejně tak o zaměření na mládež. Ani tehdy, když poprvé vyhrálo volby. Někdo namítne, že šlo nákladné kampaně, které si miliardář mohl dovolit. Ale to asi neplatí. Náklady na volební kampaně jsou limitovány. ( do poslanecké sněmovny částkou 90 miliónů) Na poslední volby do EUparlamentu dalo ANO nejvyšší částku ze všech a výsledek nic moc.

Fenomén ANO je založen na zoufalství voličů, kteří vybírají nejmenší zlo.

Zatím bez slepic

faktury na reklamu nelze poslat na dvakrát a tu druhou nikomu neukazovat?
Jste normální srandista.

Zatím bez slepic

švindlování:
A/ tým politických soupeřů, kteří mu otevírají okna a dveře ke švindlům,
B/ tým právníků, kteří ta okna a dveře umějí otevříta pak honem rychle zabouchnout, aby za Babišem nemohl nikdo další
C/ stádečko ochotných ovec, které za něj rády půjdou na porážku, kdyby něco nevyšlo, protože v ČR ta porážka není ultimativní a se všemi důsledky pro rodinu dotčené ovce, jako např. v Čajně.
P. S.: správně má být "ovcí", ale mně se líbí "ovec".
Asi kvůli písničce:
Kdybys měla má panenko
sto ovec, sto ovec,
a já jenom za kloboučkem
jalovec, jalovec,
blablabla...

Zatím bez slepic

tým politických soupeřů, kteří mu vyrábějí (na míru) okna a dveře ke švindlům...

Andyho právníci je pak otevřou a po vyfičení kapitálu je nechají zabouchnout a zamknout.
Myslím, že konkrétních případů uvádět netřeba. Prosvištělo jich ve veřejném prostoru dost a dost.

Zatím bez slepic

Pane Targus.
Správně.
Babiš má výhodu,že si na ten švidl může dát razítko a je to ofiko.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Hnacím motorem jsou prachy, moc. Znám dost lidí, kteří dosáhli svých cílů (nebo limitů) ve své profesi nebo v podnikání. Věkově 40-50(55) let. Co pak? Kde nahrabat ještě víc a s menším úsilím? Jeden kamarád (souputník Stanjury) to řekl přímo: "Nechám se zvolit". Radnice jsou dojná kráva, tam se soustřeďují prachy, posbírané od plebsu. Cílem jsou ministerstva. Ta už se ale nedají dobývat individuálně, na tyto bašty s penězi se útočí už jen ve smečkách lačných kořisti. "Nejsilnější" se sgrupují do stran a pěkně po demokraticku slibují cokoliv, jen aby je hlasy voličů donesly k cíli (jinak to dnes bohužel nejde). Klidně slíbí zplavnění Labe až do Úpy nebo dálnice z prahy až na chatoviště pražáků v Jižních Čechách, to je úplně jedno. Klidně budou v posraném průjezdu rozdávat koblihy, rozkydávat rybí polívku do plastových misek, točit teplé pivo do kelímků a klást studené vuřty na tácky... pak budou klidně klást i čísi věnce k jakýmsi pomníkům - to je úplně jedno, hlavně jde o ty prachy.
Analogie je v jelení říji. Hlavní jeleni mají laně ... jenže stárnou .. a boční špičáci, vidláci, šesteráci a osmeráci krouží mlsně kolem, kdyby náhodou něco. Jednou přijde den D, kdy třeba majitel honitby chovného jelena odpráskne, bo už má dobrou trofej - nebo v horším případě - se z něho stává zpátečník.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Tak jak to Vidlák popsal to vypadá jen u nás a kousek vedle u sousedů. Do VB a USA to zatím nedorazilo, tam se strany drží dlouhodobě.

Zatím bez slepic

In reply to by babaluba (neověřeno)

Trvalý odkaz

blbostí tamějších voličů, kteří sežerou návnadu lepších zítřků s novými a mladšími ksichty na TV obrazovce v nesčetněkrát použitém a zasmrádlém staniolu dávno a těžce provařených partají totožných šíbrů v pozadí.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Ládikův pohled na věc se blíží realitě mnohem více, než tvrzení Vidláka, že tu máme demošku.
Hovno, demoška tu není ani náhodou. Zdejším životem opravdu hýbají jen dva faktory - číslo na bankovním účtu a mít moc někoho vyautovat, nejlépe z minuty na minutu.

Zatím bez slepic

nevím nic, takže nemohu jaksi vynášet soudy.
Nicméně je pravdou, že jistý poměrně vzdělaný a poměrně bohatý člověk, kterého jsem znal, do Švajcu vyfičel a prozatím se nehodlá vracet. A nebyl to člověk, který by tam šel ještě více vydělávat, neboli za penězi.

Zatím bez slepic

a vím, že mnozí mají 2 zaměstnání a stát má vyrovnaný rozpočet.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Marcus a souvislosti s tím, co se ve světě děje dnes:
http://www.zvedavec.org/komentare/2019/11/8106-represivni-tolerance.htm
Docela sedí.
Přiznám se, nikdy mě v životě nenapadlo, že se budu muset vymezovat proti snaze nějakých pošahaných idiotů strhnout na sebe moc pod vlajkou ještě pošahanějších pseudolevičáckých tézí.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Tak Babiš je špatně? Tak prosím, kým byste jej nahradil, pokud byste mohl navrhovat. Vlk je to samé, všichni jsou idioti, jen on je géňa. Tedy až na Slabingera Sobotku a Táňu Fischerovou.

Zatím bez slepic

nacpat někomu do huby slova, která nikdy neřekl.
Měl jsem sepsaný článek pro Vidláka, coby reakci na zdejší adorování Babiše.
Leč nepustil jsem ho na sklo, protože to nemá cenu. A nebude to mít cenu do té doby, dokud dvounožci vašeho ražení, nebudou ochotni uznat, že Babiš je (ne)normální člověk se všemi plusy a mínusy, jako kdokoli z nás.
Tedy že není bohem, ani polobohem. Že je to člověk, který kope v rámci předem daných mantinelů. A že těmi mantinely jsou i jeho zájmy a že ty zájmy jsou nejen ušlechtilé, ale i zcela nízké, až nejnižší.
Nic víc a nic méně.
A vůbec nikde jsem nenapsal, že chci Babiše svrhávat či nahrazovat.

Zatím bez slepic

Admirálovi, Babiše nebrat. Na rozdíl od
těch neschopných před jeho panováním, on je schopný úplně všeho.
A je mu úplně jedno, co po něm zbude. Jednoduše spoléhá na to, že odletí posledním letadlem a nad letištěm pošle z noťasu platební příkazy potřebné pro převod jeho peněz do nejmenovaného daňového ráje.

Stručně řečeno Targusi, napsal jste, že Babiš je schopný lotr, kterému jde především o něj a dostane-li se do nouze, všechny a všechno potopí, když se před tím napakuje a zmizí s balíkem jako Kožený kupříkladu.
Podle Vás by asi bylo menším zlem, pokud by nám vládl někdo neschopný, nebo méně schopný.
Dedukujete, že jsem dvounožec, který není ochoten uznat, že Babiš je člověk se všemi plusy a mínusy, jako kdokoliv z nás.

Tak to se jako dost často šeredně pletete. Vůči konání Andreje Babiše mám řadu výhrad. Sleduji jeho počínání v podnikání i politice poměrně dlouho a podrobně a konstatuji, že:
1.
Pokud jde o podnikání, postupuje standardně kapitalisticky a protože se znám s člověkem, který mu prodal poměrně velkou firmu, vím také, že postupoval korektně, pokud šlo o obchodní jednání.
2.
V politice je nejúspěšnějším ministrem financí a předsedou vlády za posledních 30 let a to o parník. A to doložitelně dosaženými výsledky. Mimo jiné je to dáno také tím, že má zkušenosti z byznysu a tak úspěšně řídí stát jako firmu.
3.
Každý je nahraditelný, ale široko daleko nevidím v české a moravské kotlince nikoho, kdo by byl lepší profesionál a měl předpoklady ve funkci premiéra dokázat to co on.
Takže možná je v něčem špatný, v něčem je zlem, ale rozhodně tím nejmenším v současné době. Logicky tedy jej podporuji a volím.
Bohužel Vy jen žvaníte bla, bla, bla, Babiš špatně, bla, bla, bla, Babiš špatně.
Ale nemáte na to prokázat proč a co a kdo by bylo, byl lépe. Takových žvanivých slimejšů jsou v Česku mraky. Já upřednostňuji fakta a lidi, kteří profesionálně makají ve prospěch Česka.

Zatím bez slepic

Jak se on post nejúspěšnějšího ministra financí projevilo?

Zatím bez slepic

In reply to by mirek58 (neověřeno)

Trvalý odkaz

Hlavní přínos ministra financí i premiéra Andreje Babiše spočívá v konsolidaci vládních financí. Za roky samostatné ČR dokázal s přebytkem hospodařit pouze Václav Klaus (ministr financí Kočárník) v letech 1993, 1994 a 1995, kdy vytvořil minimální kumulovaný rozpočtový přebytek 10,4 mld. Kč. Všechny ostatní vlády až do roku 2015. kdy nastoupil na finance pan Babiš hospodařily s deficitem a to i když HDP státu rostlo.
Velmi hloupé řeči české pravice, proč současná vláda nesplácí státní dluh, když ekonomika roste, jsou velkým pokrytectvím. Za vlád pravice, ale i levice se HDP od roku 1993 zvýšil 5,2 krát, ale vládní dluh vzrostl za stejné období na současných 1 bilion 622 miliard. Kč a to každoročně bez ohledu na růst, nebo pokles HDP. Za ministra financí a premiéra Babiše státní dluh klesl celkem do konce roku 2018 o 51 miliard Kč. Takto hospodařit nikdo před AB za 30 let nedokázal.

https://interaktivni.rozhlas.cz/rozpocet/

https://cs.wikipedia.org/wiki/St%C3%A1tn%C3%AD_rozpo%C4%8Det_%C4%8Cesk%…

https://www.kurzy.cz/makroekonomika/hdp/?imakroGraphFrom=1.1.1990

Zatím bez slepic

ekonomika v laufu, jako ještě nikdy?
Vy si z nás děláte srandu? To by dokázal i Pepek Vyskoč. Snad jedině Kalousek by to dokázal rozkrást.
Pokud už chcete dělat inventuru, nezapomeňte, že školství fičí do prdele, zdravotnictví už tam je a o rozprášené armádě, z jejíhož arzenálu zbyla je jedna velká černá díra, škoda mluvit.
A to je teprve začátek.

Zatím bez slepic

Nahoře jsem uvedl odkazy na konkrétní čísla. Ekonomika v žádném laufu není. 2,50 + meziročně je jen průměrný růst. To Kalousek i Paroubek i Špidla vládli za vyšších růstů ekonomiky a přesto sekaly vládní dluhy jako Bata cvičky.
Školství do žádné prdele nefičí, mám v rodině 3 učitele, tak vím, jak se školství daří. Školství pokurvili pravdotrusové v devadesátkách a naposledy socanka Šlechtová s inkluzí, ANO s tím nemá co společného.
A zdravotnictví, ležel jsem po 40ti letech letos 14 dní v naší městské nemocnici, ten pokrok je očividný, ale byl by i za jiných vlád. Co u nás ale bylo jiné je, že místní smečka ODS se rozhodla zašantročit nemocnici PENTě a málem se jí to povedlo. Následovalo vzbouření 30 tisíc obyvatel i těch v okolí a první úspěšné referendum v ČR mimo souběh s jinými volbami, ve kterém 10.000 voličů zakázalo ODS smečce prodat nemocnice soukromému partnerovi. Nemocnice prosperuje. Jednoduše žvaníte a od dnešního dne, pokud nebudete argumentovat čísly, budu Vás oslovovat nikoliv Targusi, ale Žvanivý slimejši.
Zdar.

Zatím bez slepic

Valachová, Laco. Ne Šlechtová. Ale Lišky a Kuchtové bylo také dost. Buzková s RVP a ŠVP (rozbití jednotných osnov) vystřelila z bloků. Já zpětně beru za nejracionálnější ministry školství Kopicovou (ta měla odvahu občas věci pojmenovat), občas překvapivě Dobeše z VV (vyhýbal se aktivismu) a ze socanů přes jeho úlet s úvahou "tablety pro prvňáky" Chládka. Jsem stále přesvědčenější, že Chládek byl odejit především kvůli tomu, že brzdil inkluzi.

Zatím bez slepic

papírek správná jména ministrů, o kterých tu chcete klofat, měl byste započít uvažovat o nějakém bejváku pro geronty.
Nazdar, bazar.

Zatím bez slepic

Pane Targus.
Ohledně Babiše,stojím při Vás.
Nic světoborného Babič nepředvedl,jenom to,že má dobré poradce.
Není problém mít vyrovnaný rozpočet,státu se hospodářský dařilo,inflace přinesla také dost mld.čemu se podivuji,když se státu daří,inflace rostla neúměrně vysoko.Pak není problém,naplánovat vyšší rozpočet pro ministerstva a pak jim ho pokrátit a hned je úspora.

Zatím bez slepic

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

V jeho pozici se moc taktizovat nedá. Inflace je pro něj pořád menší zlo, než rozpad koalice. A čísílka vypadají pěkněji. Rostou mzdy, maže se zadlužení státu vůči HDP, ...

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Anna Machačová, Hradec Králové
Dnes 12:05
nahlásit
|
+83
|
-21
Vůbec se Rusům nedivím, vždyť nevědí co od nás můžou zase čekat za podraz a provokaci. Od teď prý povolí přelet jen multikárám.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

před jeho politickou anabází. Politika ho určitě nenarovnala. Nelze mu upřít organizační schopnosti a pracovitost. Ale to neomlouvá jeho estébáckou minulost a zejména podlézavost ve vztahu k USA a Eu, motivovanou čistě privátním ziskem.

Zatím bez slepic

Ládiku, nehledáme na post ministra ministrů do zlých dob matku Terezu.

Personu, co ví, jak věci chodí a umí strčit ruku do klubka hadů. Vydrží tlaky.

S tím privátním ziskem bych byl opatrný. Z vnějšího nekvalifikovaného pohledu to spíš vypadá na ztráty. Jeho oponenti se mmj. snaží zlikvidovat jeho ekonomickou základnu.

Asi zná pravidlo, že nemůže být člověk ve válce se všemi najednou. To se asi nedá ustát.

Zatím bez slepic

patří Jan Hus, ne nějaký kupec.

Zatím bez slepic

Naopak, myslím že na takový post patří člověk (tak jak jste sám neochotně přiznal) pracovitý, s organizačními schopnostmi, jazykově vybavený a z praktického byznysu má další jistě dostatek zkušeností (+i -) . Mistr JH by toho v dnešní době nepořešil. (stejně tak zaplať pánbůh za Schillerovou, Havlíčka a další …). Jistě - jeho pestrá minulost asi bude mnohým neskousnutelná, ale přesto každý soudný člověk musí přiznat, že výsledky současný premiér (i vláda) má a tak se máme i my vcelku obstojně ...

Zatím bez slepic

mi tu bude žvanit pičoviny, jak se mám suprově a nevím o tom.
Jistěééé, pane velkomožný, teď mi ještě uděl dobrou radu, že si mám zaplatit doktora na bolavou ruku, abych mohl do rachoty, protože co to je pár tisíc proti českým megavýdělkům.
Dnes teda fakt ne-éé.
Zduř.

Zatím bez slepic

Nečetl jsem v článku elpose, že by tvrdil, že Vy konkrétně se máte suprově. Naučte se pořádně číst a chápat psaný text.

Zatím bez slepic

hňupa.
Citace:
" ...a tak se máme i my vcelku obstojně ..."
Konec citace.

Zatím bez slepic

a na makroekonomiku nemá vliv. Jen saje.

Zatím bez slepic

Hus by dnes skončil stejně, jako tenkrát.

Zatím bez slepic

Jen bla, bla, bla, bez opory v konkrétních číslech. Pokud budou Češi žvanit, nikam se nedostanou.

Zatím bez slepic

a možná se omluvím. Ale spíš budu mít pravdu. S Burešem bych na led nikdy nešel.

Zatím bez slepic

pojistku na scypnuti hladem a rodina na tobě fajně zarobi. No ni?

A teď po česku. Já myslím, že každý, kdo má hlavu na krku a obtěžoval se někdy aspoň zkusit se živit na živnolist (nemluvě o lidech, kteří z nuly budovali rodinné firmy, nebo dokonce fabriky, a doslova z hovna kroutili bič), si o Burešovi udělal obrázek, když začaly finančáky a celní úřady zaklekávat na konkurenty Burešových firem. Bezdůvodné zabavování jistin, blokování účtů, zábory nemovitostí, atd. A potom "soryjako" nic se nestalo, tady máte peníze zpátky a držte huby, nebo si to zopakujem.
Za tohle by měla být basa všech zúčastněných raketýrů ve státní službě aspoň 30 let natvrdo a panu vrchnímu kulku do palice - ech, co to píšu, broky do zadnice. Nebo aspoň soli a pepře a kančích štětin.

Zatím bez slepic

na písničku opozice o EET a krachujících tisící drobných podnikatelů :-) Zvšeobecňování je někdy ošidné ...
Když už chcete soudit tak pak spravedlivě (a broky do zadnice) i pro ty pobírače vratek a neodváděče DPH co např. točili zboží či naftu přes padesát (zahraničních) firem …
Také volám po osobní odpovědnost každého úředníka, ředitele ..., který účelově zaklekl či to toleroval. Je otázka, kolik bylo těch oprávněných a neoprávněných (a ty odškodnit). Nicméně domnívám se, že to nebylo nikdy hlavní náplní berňáků (ani za Kalouska). Ovšem těch daní utíkalo přece jen neúnosně ... Teď většině spadla klec (kontrolní hlášení) i kdy ž bohužel za cenu větší administrativy. Takže opět, za to špatné odsoudíme Babiše, ale zvýšený výběr daní je proto, že se ekonomice daří ??? Opravdu ???

Zatím bez slepic

musela akceptovat chválu na EET od šéfky asociace malých a středních firem https://www.ceskatelevize.cz/porady/10095426857-interview-ct24/21941105…. A také, že se v zásadě daří a vláda se snaží. Chudák Tvarůžková, nejspíš jí museli omývat.

Zatím bez slepic

Ládik!!!
Až přijdou problémy,tak Babiš bude spíš ochraňovat své firmy a na úkor státu.
Pomalu se to chystá už Německu,výroba Superbů,bude přesunuta s ČR.
Audi propouští přes 9 tisíc zaměstnanců.

Zatím bez slepic

žvanivých mlžích, doporučuji vám upřít pohled do zrcadla.
Jinak jste hezky daleko přes čáru. Jedna věc je napsat občas "prdel" nebo 3,14 a úplně jiná věc je urážet jiné diskutéry.

A Bureš je možná nadaný, ale výhradně na lumpárny typu korunové dluhopisy a navyšování jmění v akciovkách. To jediné mu neoddiskutovatelně jde. V EU se jasně ukázalo, jak malé hovno Andrej ve skutečnosti je. Uršula si s ním vytřela číču na jednu dobu, takže namísto energetiky nebo průmyslu bude Jourová dělat politruka ve Visegrádu. Že jí to půjde podle bruselských not, to nám už ukázala v dějepisu.
Až vystydnete a odpustíte páru, mrkněte se do zrcadla a třikrát za sebou se ho zeptejte, kdo je tu nejkrásnější.

Zatím bez slepic