Vrchol ve tvaru hýždí

Autor
Štítky

I když se to nehodí k dnešnímu nadpisu, první myšlenka dnešního článku nechť patří Tereze Spencerové, která nás navždy opustila. Dodala mému psaní nespočet námětů i postřehů, uměla jít na dřeň a rozuměla Blízkému východu, který je pro nás všechny španělskou vesnicí. Pro můj rozhled po světě byla nepostradatelná a její ztráty želím už teď. Pochybuju, že ji někdo dokáže nahradit, tím spíš v době která nás nejspíš čeká. Vidlák stojí v pozoru u zapíchnutých vidlí a drží minutu ticha. 

......................................

A teď k dnešnímu článku: 

Můj bratr Master mě ohledně Koroňáku upozornil na jednu zajímavou věcičku, kterou před ním ještě nikdo neokecával. Tož jsme jednou světově první a máme sólokapra se kterým ještě nikdo nepřišel. Po včerejším odkazu na skvělý článek na Oslu je tento textík spíš hloupost, ale snad se vám bude líbit alespoň na odlehčení. 

Když se podíváte na grafy denních přírůstků koroňácky nakažených v kontinentální Evropě, dojdete k zajímavému zjištění.  Jako by si koroňák naráz v celé ojrópě řekl, že má dost a takřka všude se podepsal stejným logem. 28. března + - jeden den prakticky na celém našem kontinentu došlo k poklesu denních případů. Následoval pak další nárůst, který trval dva až tři dny a od té doby následuje prakticky všude pokles.  

Graf denní přírůstků tak vytvořil charakteristickou vlnovku ve tvaru zadnice. Takhle mi bratr nařídil, že to mám napsat. Stalo se to skoro všude. Máme to my, Slováci, Němci, Italové, Španělé, Rakušáci, Mají to Norové, Holanďani, Belgičani, Rumuni, Srbové, Chorvati. Nemají to Švédové, ale oni dost divně testují. Nemají to Britové,  nemají to v USA a nemají to Poláci.  

Všude to sedí plus mínus jeden den, což v podstatě může být jen posun mezi odebraným výtěrem a výsledkem. Jako kdyby se statistici v celé EU dohodli, že už to stačilo, koroňák už populaci dost vystrašil a je zapotřebí jít s čísly dolů. Jako kdyby zasáhl jiný faktor, který ale platil prakticky všude s několika výjimkami. 

Co se stalo týden či čtrnáct dní před osmadvacátým? Jako kdyby si lidi dali dovolenou, pak ještě jednou šli všichni nakoupit, leckdo se nakazil a od té doby jsou všichni ukáznění a tak to klesá. Nezáleží na tom, jak moc to danou zemi zasáhlo. Nezáleží ani na počtu případů, přehlcenosti nebo naopak malém napadení. Jak to řekl před pár dny Občan v jednom komentáři? Jako by se aktivovalo kurvítko?

Jaký faktor jsme přehlédli? Co prostupuje napříč Evropou? Jsou to mediální obrázky plných márnic, které zapůsobily naráz všude kromě Britů, Švédů a Poláků, kteří víc věří svým vládám a málo se obávají smrti? Že bychom byli tak inegrovaní a koukali na ty stejné zprávy a proto to jaksi došlo všem evropanům ve stejnou dobu? 

 Nebo se udělalo hezky, přišlo sluníčko, lidi vyrazili ven, nadýchali se čistého vzduchu a zlepšila se jim imunita? Britové mají pořád hnusně, Poláci na Baltu také a proto to u nich neplatí? 

Nebo si ta čísla cucají z prstu od začátku, jeden opisuje od druhého a nejdůležitější pro zveřejnění počtu nakažených je večerní telefonát mezi mocipány, jak to vyšlo jinde  a podle toho to posílají do médií? 

Nebo si z nás Koroňák prostě dělá prdel? 

 

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.4 (55 hlasů)

Komentáře

ten první je hilux, druhý d-max, oba mají 2 tuny - v benzinu je jenom 5,7hemi. Žádná prdel.

Průměrný počet slepic: 3 (4 hlasů)

V čem jezdí pasáci koz na středním východě?

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)

In reply to by Anonym (neověřeno)

Trvalý odkaz

ale nová má chcanky.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

In reply to by Ládik!!! (neověřeno)

Trvalý odkaz

Nissan?

Průměrný počet slepic: 2 (2 hlasů)

In reply to by Občan (neověřeno)

Trvalý odkaz

je nízký.

Zatím bez slepic

v našich podmínkách nepříliš rozšířené. Osobně bych velmi zvažoval, jestli je pořízení tak velkého kočáru nezbytně nutné.

Ještě k MÉMU názoru, který rozhodně NEMÍNÍM nikomu vnucovat.
Co LPG? Je faktem, že se hůř skladuje, ale jde to a existují pumpy k domácímu přečerpání. Případná přestavba stojí v porovnání s pořizovací cenou (bavím se o novém voze) pakatelní částku a celý systém je mnohem méně zatěžován karbonovými emisemi. Odpadá pakárna s EGR ventilem a odcházejícím turbem.
Auta na plyn jsem měl taky a zásadní problém byl nalézt odpovídající svíčky, nicméně bylo to řešitelné i před nějakými 25 lety.

A ještě jedno mé oblíbené téma - daleko menší, daleko úspornější a daleko pracovitější by se mi jevila Niva. Už sice dávno nestojí nějakých 200 000 Kč, jak stála ještě před nedávnem v Dojčlandu, ale je vyzkoušená, člověk ví, do čeho jde. Na Ukradině jsem ji viděl v kabátě Urban a tvářila se přívětivě (5 dveří).
A k cenové laťce Hiluxu by se dal pořídit ještě jeden "normální" osobák.

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

pak mi vezmou papíry za oči nebo hlavu, tak potřebuju blbuvzdorné (základní verze, "basic", úplně holé). Spotřeba mě nesere, klidně ať žere 10-12/100, bo nebudu už šetřit na nové a omezím jízdy, budu jemom přibližovat a krást. Vystříkám mu dutiny a děj se vůle aláha. Víc se mi líbí Isuzu, ve FM má zastoupení a je to takové hovado, jako já a prý má vyšší zůstatkovou hodnotu, než hilux - aby bylo na dědickou daň.

Průměrný počet slepic: 3.3 (3 hlasů)

byla asi to poslední, co by mě ovlivňovalo při koupi poslední káry v životě.
Jinak kraksny velikosti Hiluxu se na 12 litrů dostanou leda z kopce, to ano.

Z nových aut není už blbuvzdorné žádné, bo všecky už mají elektriku místo karburátoru. A samozřejmě ABS, které je přimontované k dalším jednotkám, takže v "ideálním" případě to třeba pošle motor do nouzáku a člověk taktak dobelhá čtyřicítkou do servisu, bo "nejde" ABS.

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)

In reply to by Ládik!!! (neověřeno)

Trvalý odkaz

bejsik ani náhodou, ani omylem.
Kdybych zešílel a chtěl si něco takového koupit, nechal bych si to vytáhnout na rampu a HODNĚ dobře bych se podíval, kde jsou čidla a kudy je k nim vedená kabeláž.
Tedy v případě, že to nebude jezdit jen po městě, jak vidím kolem sebe docela často, tedy vlastně furt.

Proč bych nekoupil.
Jestli to má být "bejsik", mělo by se řadit klackem, nikoli žebrat u řídící jednotky točením knoflíku o zařazení předního náhonu. Ale řekl bych, že kromě Nivy tohle to už dnes neumí asi nikdo, možná vyjma nějakých vojáků.
Druhá věc, před kterou bych ještě varoval, je dvouspojkový náhon z motoru na převodovku. Klasika stojí mnohem méně peněz při výměně lamely a v převodovkách, které jsou určeny pro dvouspojkové ovládání se užívají docela drahé oleje, které JE NUTNO (!!!) měnit, i když dealer i servisní knížka tvrdí pravý opak.
Jinak přeju šťastnou ruku při výběru.

Průměrný počet slepic: 4 (1 hlas)

jakou spojku má zrovna tenhle křáp. To bylo jen takové povšechné varováníčko, že DS je sice na jízdu bomba, ale stokrát (třikrát nestačí) běda, když se něco posere, jako že závady na tomto konstrukčním uzlu nebývají právě zřídkavé.

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)

In reply to by Ládik!!! (neověřeno)

Trvalý odkaz

Německý tuningový specialista Lorinser se běžně zabývá úpravami luxusních aut, jako jsou Mercedesy vyšších tříd, nyní ale vyrukoval s něčím úplně jiným - obří nabídkou vyřazených Mercedesů třídy G sloužících dříve pod vlajkou švýcarské armády
Web prodejce nabízí celkem 37 kusů hranatých teréňáků s 2,3litrovým motorem o výkonu 85 kW (116 koní). Zájemci mají na výběr z několika verzí, k mání jsou čtyřmístné nebo osmimístné exempláře, s pevnou střechou i plátěným přehozem, najde se dlouhý nebo krátký rozvor a nejrychlejší zákazník si bude moci zvolit mezi čerstvě zajetým Mercedesem i řádně prověřeným služebníkem alpského státu.

Všechna vozidla mají registraci z let 1989 až 1996, kdy byla doplněna zadní uzávěrkou diferenciálu, zeleným lakem a strohým interiérem bez komfortních prvků. Před prodejem německému překupníkovi proběhlo odstranění symbolů vojenského zařazení, čistokrevné off-roady jsou dále nabízeny za relativně nízké ceny od 19 500 Eur (393 tisíc Kč).
https://www.autoforum.cz/zajimavosti/upravce-luxusnich-aut-rozprodava-v…

Zatím bez slepic

dotáhnout sem starou mrdku ze státu mimo EU asi nebude tak jednoduché, jak by se zdálo.
Takže pak by se úkol "vylepšil" na shánění dokladů z mrchy, která už má registraci v některém ze států EU.
A cena roste skokově..
... nemluvě o těch starostech s čachrováním při změně VIN-u v dokladech, blablabla...

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Nikdy nezapomenu na paní NOVINÁŘKU, analytičku, milovníka lidí i zvířat, s vzácnou duší člověka.
Budu smutný dlouho, dlouho.
Snad to časem přebolí.
Jsou lidé, které nelze nahradit, ač prý jsme všichni nahraditelní.
Sbohem paní Terezo.

Průměrný počet slepic: 4.8 (21 hlas)
Trvalý odkaz

budou z Aspenu a s realitou nesouvisí.

Průměrný počet slepic: 4.1 (11 hlasů)

Ládik!!!
Také si myslím,že nám z Aspenu vystrčili prdel.
Jak se někde uvádí,kdo nejvíc radí,řádí v krizovém štábu,Šmucler.
Také tím,že Prymula byl spíš přemožen,než přemořen.
Také mě bude chybět T.Spencerová,upřimnou soustrast příbuzným a přátelům.

Průměrný počet slepic: 4.2 (11 hlasů)

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

vůbec ohroženi.

Průměrný počet slepic: 4.5 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

P.S. vysvětlí mi někdo třeba proč u nás i na hlavní poště mají otevřeno jen do 16 hodin (jindy do 19)?

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)

Asi nemají dost lidí, ale s koronavirem to nesouvisí.

Průměrný počet slepic: 3.4 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

Je mi moc smutno, umřel člověk, který pomáhal vidět svět bez příkras a ideologických brýlí a co jsem na Tereze měla nejraději, to byl její nadhled, její schopnost jít až na dřeň problémů a přesto všechno jsem v nich vždy našla víru v lidi a život.At je jí země lehká.

Průměrný počet slepic: 4.8 (22 hlasů)

Jsem na tom s paní Spencerovou podobně - před pár dny jsem si smáznul už zbytečného zástupce její Kávičku ze svých Oblíbených a teď se dozvím, že už si od ní ani žádný článek, glosu, zprávu nepřečtu ...
Proč musela odejít zrovna ona, když na světě je tolik hajzlů? Čest její památce.

Průměrný počet slepic: 4.8 (17 hlasů)

Je nás asi dost, co zasáhla zpráva o náhlém sklonu paní novinářky. Sbohem fascinující Terezo Spencerová...
Upřímnou soustrast pozůstalým.

Průměrný počet slepic: 5 (11 hlasů)
Trvalý odkaz

Graf ve tvaru dvou vrcholů je jen složenina několika sinusových křivek do jedné. Vliv na to má příliv nakažených ze zahraničí (lyžařská sezona a školní prázdniny), cyklus viru (týden až dva), dodržování opatření u nás a v zahraničí, dostupnost testů, ochota pacientů se testovat, rozhodnutí jednotlivých států o karanténách a opatřeních proti koronaviru, ochota obyvatel opatření dodržovat, zkreslované statistiky.
Třeba s těmi statistikami je to tak, že se asi politici dívají na čísla z jiných států a jakmile se někdo občas utrhne a předá horší čísla, ostatní státy také najednou přiznají nějaké horší výsledky a postupně se nastaví nová všeobecně akceptovatelná úroveň situace. Tedy jeden den je normou 10 mrtvých, za týden třeba 100.
Nebo může jít o negativní zpětnou smyčku populace predátora a jeho kořisti v daném ekosystému. Aby se predátor mohl úspěšně množit, spotřebovává kořist, čímž snižuje její populaci. V určitém momentě tedy populace predátora stoupá, protože má dostatek potravy v podobě svojí kořisti – v určitém momentě později však přijde bod, kdy je kořisti tak málo, že populace predátora začne opět klesat. V reakci na to však začne stoupat populace kořisti a v tu chvíli má predátor dost potravy na to, aby jeho populace začala zase stoupat – a cyklus se opakuje. Idealizovaně pak vypadá takovýto vztah jako dvě sinusové vlny.

https://bezfaulu.net/statisticke-fauly/korelace-neni-nutne-kauzalita/

Průměrný počet slepic: 4.3 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

Považuji za jeden z nejvhodnějších nástrojů pro posouzení toho, jak se viru u nás daří, počet lidí s koroňákem na přístrojích.
24.3. -21
25.3. - 35
26.3. -36
27.3. -45
28.3. -56
29.3. -52
30.3. -64
31.3. -70
1.4. -72
2.4. -77
3.4. - 87
4.4. -86
5.4. -84
6.4. -86
To abych věděla, jestli bude pro mne místo.

Průměrný počet slepic: 5 (13 hlasů)

7.4. -103 Od 3.4. to vypadalo na stagnaci a houby houby.
PS.: Tiše předpokládám, že kritéria pro připojování na přístroje jsou zhruba u všech nemocnic stejná. Pro odpojování taky.

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)

In reply to by babaluba (neověřeno)

Trvalý odkaz

Pro odpojování jsou určitě stejná kriteria. Připojení bude na rozhodnutí lékařů

Průměrný počet slepic: 3.8 (4 hlasů)

Kde je tenhle graf k mání (jinde než citát ve zdejší diskusi)?

Průměrný počet slepic: 1 (1 hlas)

In reply to by Kadlas (neověřeno)

Trvalý odkaz

uvidíte počet hospitalizovaných i lidí v kritickém stavu za každý den. Nahoře je aktualizovaný údaj o procentu využití kapacity intenzívní péče.

https://koronavirusvcr.cz/

Průměrný počet slepic: 4.5 (2 hlasů)

In reply to by veverka (neověřeno)

Trvalý odkaz

Super stránka. Já pořád koukal jenom sem: https://onemocneni-aktualne.mzcr.cz/covid-19

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

In reply to by Kadlas (neověřeno)

Trvalý odkaz

Na Vámi uvedené stránce dolů jsou čísla lidí hospitalizovaných a z toho na přístrojích.

Průměrný počet slepic: 4 (1 hlas)
Trvalý odkaz

Spencerová už není. Velká škoda pro Vidlákov, její články byly vhledem do do regionů a problamatik, do kterých v souvislostech nevidíme a přičiňovala se tím o naší zvýšenou odolnost proti manipulaci. Scallopům na vztek. Smekám.

Naštěstí nám zbyl Kechlibar. Ten jako obvykle přináší svěží vhledy a objasňuje souvislosti. Nevěší, nemá rádce v záhrobí, vyvozuje závěry:
https://neviditelnypes.lidovky.cz/ekonomika/evropa-sever-proti-jihu-ane…
Já si udělal z toho dnešního jednoznačný závěr.

Držte si peněženky.

Průměrný počet slepic: 4.1 (11 hlasů)

Jedno procento nejbohatších, investoři a filantropové, by si mělo na památku nechat vyrobit netopýra a luskouna ve zlatě.
V lednu 2019 vydala Oxfam zprávu, že 26 nejbohatších lidí má větší majetek než celá chudší polovina lidstva. Uvedla, že zdanění velkých firem v rozvinutých zemích pokleslo z 62% v roce 1970 na 38% v roce 2013. Průměr v rozvojových zemích se pohybuje kolem 28%.
Podle Oxfamu každý den zemře celosvětově 10 000 lidí kvůli nedostatečné zdravotní péči!
V lednu 2020 Oxfam varuje, že ekonomická nerovnost se vymkla kontrole. 2153 miliardářů mělo vloni majetek větší než 4,6 miliardy lidí dohromady.
22 nejbohatších muzů světa má hodnotový majetek větší než všechny ženy v Africe dohromady.
1% nejbohatších lidí světa má 2x větší majetek než zbytek lidstva dohromady.

1. 4. vyšel na českém Forbesu článek, že miliardárští majitelé bunkru se připravují na nejhorší. Připravují své rodiny nejméně na šest měsíců pod zemí. Neobávají se prý koronovirové pandemie nebo jaderné války, ale v první řadě občanských nepokojů.
Ne že bych si něco takového neuměla představit, ale přece jenom byl april. Na původním Forbesu však originální text vyšel 27. 3. Třeba to je jen reklama stavitelů bunkrů...

https://www.investicniweb.cz/news-forbes-miliardarsti-majitele-bunkru-s…
https://www.forbes.com/sites/jimdobson/2020/03/27/billionaire-bunker-ow…

Průměrný počet slepic: 5 (10 hlasů)

Možná je to jen reklama, či chcete-li PR na vstup do klubu dolarových miliardářů! Cítí se osamělí, trpí ponorkou a tak nás vyzývají, abychom se i my co nejrychleji stali dolarovými miliardáři.

Stačí přece jen torcha píle, důraznosti a ynteligence.
Příruček jak se stát milionářema posléze miliardářem je přece hafo!

Kdo dosud není miliardářem a nemá dosud bunkr, ohrožuje svou laxností sebe, svou rodinu a koneckonců i zbytkovou euroamerickou civilizaci.

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

Aby se stal člověk dolarovým miliardářem, stačí zajet do Zimbabwe a směnit peníze za zimbabwský dolar. Při té inflaci a spoustě nul je miliardářem hned!

Průměrný počet slepic: 4 (1 hlas)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Složíme se na pronájem české Casy, vykydáme kobližky převalských koní od posledního použití tohoto armádního tunelletounu a zaletíme do Zimbawe pořídit si za miliardu tamních dolarů africkou protiatomově antivirovou zemljanku!

(Kdyby mezitím nastala inflace koruny, prodáme tu Casu, on si stejně v tom armádním bordelu nikdo nevšimne, že jeden letoun chybí, dokud nebude naše cizinecká legie, která se v Africe chystá po útěku Francouzů bojovat za Paříž, požadovat trvanlivý převalský koňský sallám.)

Průměrný počet slepic: 4.5 (2 hlasů)

Návod na to, jak být úspěšní, nám ti pilní a ynteligentní dávají stále stejný aneb variace písně z časů minulých (zmena pouze ve třech slovech: to - ten, republika - kapitalismus, její - jeho) 😄

Prohraje ten, kdo se válí,
kapitalismus práce je.
Tomu čest, kdo nezahálí,
ten je jeho naděje.

Vyhrňme si rukávy,
když se kola zastaví.
Hej rup, holahej! A hej!
Holahej! Do práce se dej.

Práce není otročina,
která spadla na tebe.
Dneska hochu, věc to jiná,
dnes děláme na sebe.

Zatím bez slepic

Umel by jim nekdo nalit beton do ventilace?

Průměrný počet slepic: 4 (1 hlas)
Trvalý odkaz

ještě rozmyslí.
V Německu se totiž korunáč včera zase pěkně rozparádil - 4300 nově nakažených a víc než 200 mrtvých.
Nebo by mohl Šmucler i s rodinkou vyrazit coby "promořovací emisar", aby nám předvedl, jak se to správně dělá, zubohokynář namachrovanej.

Průměrný počet slepic: 4.6 (14 hlasů)

má obavy o kolegy zubaře. Mají prázdné ordinace.
Cestování do zahraničí projde minimálně v květnu, protože 4 poslanci jedou na Island a do Grónska sledovat ledovce, pižmoně a navázat spolupráci s představiteli místní správy. Tomu zdůvodnění cesty může uvěřit jen retardovaný trouba. Jde o výlet CK Poslanecká sněmovna.
Výletníci jsou Dana Balcarová, František Elfmark (oba Piráti), Ondřej Babka (ANO) a Jana Krutáková (STAN).
https://www.expres.cz/zpravy/koronavirus-cesko-nakaza-karantena-coronav…

Průměrný počet slepic: 5 (9 hlasů)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

a ještě se jmenovat ELFmark, to je tedy karma :-D:-D:-D

Průměrný počet slepic: 4.2 (6 hlasů)

Pripomina mi to valku na Ukrajine.
Samej Pivovarnikov, Nalevnikov…

Na CT24 byla provozni restaurace Vykourilova
https://twitter.com/SuprPeta/status/1244711608615612416

Průměrný počet slepic: 4 (1 hlas)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jsou to doktori. Hajdy do nemocnic pomahat kolegum aspon jako sestry.

Průměrný počet slepic: 4 (1 hlas)

Taky mohli tvrdit, že jedou prozkoumat výskyt koronaviru v Grónském ledovci. Ale když už tam jedou, co ušetřit a koupit jim lístek jen na jednu cestu tam?

Průměrný počet slepic: 4 (1 hlas)
Trvalý odkaz

kdo ma slabe srdce nectete, osobne si myslim ze je toho cloveka u nas skoda, urcite by mel delat neco hodnotnejsiho, treba prezidenta WHO

Šmucler: Řešíme, jak léčit levněji. Na některé pacienty možná brzy nezbude
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/smucler-resime-jak-lecit-za-mene-na-…

Vy jste sdílel text rektora Karlovy univerzity, kde bylo napsáno, že teď volíme mezi hypotetickými oběťmi koronavirové infekce a jistými oběťmi ekonomického úpadku, když to tedy převedu, tak to znamená, jestli umřeme možná na virus, nebo určitě na nedostatek peněz. Chápu to správně? A jak víte, že to stojí takhle?

Zcela jednoduše. Pojišťovny počítají, že život člověka stojí 1,2 milionu a teď jsme odepsali 60 miliard, tak si to vydělte. A takhle to je. Třeba abyste měla představu, 1 400 lidí ročně spáchá sebevraždu jenom v České republice, což pravděpodobně bude mnohem víc, než zemře na koronavirus.

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)

Nechápu, jak můžete pořád tvrdit, že na koronavirus zemře maximálně 1.400 lidí. Jak to můžete vědět? To je jako kdybyste hodnotil oběti WW2 někdy v létě 1940. Koronavirus s námi bude léta a nějaká podoba izolace a utlumení ekonomiky minimálně do letošních Vánoc. Odborníci tvrdí, že se časem promoří 60% populace, někteří tvrdí, že i 100% a protože je víc mutací, patrně se bude muset tentýž člověk promořit i několikrát dokola. S tou imunitou to také nebude taková sláva, signály, že první nákaza místo získané odolnosti způsobí trvalé poškození organismu a jakési zapoouzdření viru, který se při příští nákaze aktivuje a následná nákaza pak člověka dorazí. Smrtnost je v optimistickém scénáři 2-3%, tak si to vynásobte.

Zatím bez slepic

Myslím, že je Roman Šmucler prostě mimo mísu, ale jeho názor komerčně vyhovuje určité zájmové skupině, tak mu dávají mediální prostor. Ostatně to uvidíme během pár měsíců, jestli má pravdu. Já bych držel izolace a karantény až do doby ověřené léčby nebo dokonce vakcíny, ať to stojí co to stojí.

Zatím bez slepic

s nápadem, aby pojišťovny po dobu krize proplácely třeba zubní implantáty.
Aby u zubařů nedošlo na ta nafouklá bříška a vystouplá žebra...

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)