Zachovat tvář

Autor
Štítky

Když americká vojska v roce 2003 vpadly do Iráku, (protože tam Shaddám měl zbraně hromadného ničení - alespoň jak tvrdila CIA) tak si to samozřejmě odbojovali sami. Ale potřebovali mít nějaké krytí, aby to nevypadlo tak zoufale invazně a velmocensky. Proto si pořídili "koalici ochotných", kteří do toho šli s nimi. Nebylo důležité, zda USácký spojenec zvládne něco vybojovat, ale aby vedle té americké vlajky visely ještě nějaké další.

Ke koalici ochotných se tehdy přidala i naše zemička, protože s USA na věčné časy a nikdy jinak. Nicméně EU i Německo tehdy měli názor poněkud jiný. My veřejnost jsme samozřejmě dostali obvyklou dávku keců o mravnosti, solidaritě vůči spojenci, odsudky vůči krvavém diktátorovi a vizí o růžové irácké budoucnosti, ale naše diplomacie s tím měla slušnou kupu práce.

Jak to zaonačit, aby se přijetím příliš nenaštvali Němci a nebo odmítnutím se příliš nenaštvali USáci? Nakonec to vyřešil Hynek Kmoníček, který českou účast diplomaticky formuloval takto:

Česká republika je nejméně ochotným členem koalice ochotných.

S tím se všichni v podstatě spokojili. USák měl svojí vlajku a česky stejně nikdo neumí a Němec věděl, že my budeme první, komu to nebude recht,  kdyby to šlo do háje.

Diplomat je člověk, který vás pošle do prdele takovým způsobem, že se na ten výlet vlastně těšíte. 

Proč to všechno píšu...

Zachování tváře je základní požadavek každého konfliktu. Pokud někoho někam tlačíte a něco po něm chcete (zpravidla něco, co nechce on), tak nestačí to na něj jen vybalit případně to vymáhat. Musíte mu dát takové východisko, aby se nemusel cítit poražen. Musí mít možnost si zachovat tvář. A čím více budete tlačit, tím více bude protivník zahnán do kouta. A čím více někoho utlačujete, tím je odolnější a zoufalejší, až nakonec z toho zoufalství může i vyhrát. Když v lese potkáte bachyni s mladými selaty, vždycky uteče. Protože má kam. Zažeňte ji do kouta a postaví se vám s takovou vervou, že vám ani kvéry k ničemu nebudou. 

Možná je to střídáním generací, ale v posledních letech mám pocit, že právě tento princip našim mladým moderním a dynamickým jinochům nikdo nevysvětlil. Svým způsobem má mládí právo na jednoduché vidění světa a dostatek energie k jeho proměně. Občas to zafunguje. Ale rozhodně to nezafunguje, když protivník nemá východisko. 

Minář dělá svoje demonstrace, chce premiérovu demisi -  požaduje po svém způsobu spravedlnost, ale nedává protivníkovi žádnou možnost ústupu. Pokud mu Andrej ustoupí, ztratí tvář a bude to jeho konec. Ano, přesně tohle Minář chce, ale nevidí, že to Andrej ze své pozice nemůže udělat. Protože prostě nechce skončit chudý a v base. A protože nemá žádnou reálnou možnost ustoupit, tak o ničem podobném ani nepřemýšlí. 

Stejně tak postupuje Kolář s Koněvovou sochou. Tlačí na pilu a pokud se s tím Rusko smíří, tak ztratí tvář. Ano, tohle Kolář chce, ale už z principu tohle Putin nikdy nemůže udělat. Hřib se úplně stejně přidává s koncem války a Novotný si z tlaku na okolí udělal svůj politický model. Ale všichni dohromady nenabízejí rusákovi žádné východisko. Jen totální porážku. Přesně tohle, ale Putin nikdy neudělá ani o tom neuvažuje, ale o to víc uvažuje o tom, jak se pomstít. 

Uvědomují si tihle všichni, že svým tlakem jen zodolňují své soupeře a pokud budou tlačit příliš, nejspíš se dočkají nějaké skutečné formy boje? Protože své požadavky nastavují tak nekompromisně a robustně, že z toho není žádná cesta ven. Jistě, Rusko má i jiné priorty než tři lokální politiky, ale podívejte... stačila pohádka o agentovi s ricinem a už je to vidět. Pro Putina je z jeho hlediska lepší nechat tyhle tři zabít i za cenu mezinárodního skandálu, než být od nich poražen. Ricinový agent je jen pohádka, ale mohla by se zhmotnit v nějaké opravdové tajné operaci. 

Uvědomují si tihle tři (a s nimi o mozí další) proti čemu vlastně jdou? Myslím, že naši tři pražáci už o tom pomalu přemýšlejí. Třeba jim to dojde a prostě se s Rusy domluví na nějakém kompromisu, který budou moci obě strany prezentovat jako výhru. Je to od nich docela furiantské postavit se před medvědí doupě a házet kameny dovnitř, aniž by měli jakoukoliv možnost se doopravdy bránit, kdyby medvěda naštvali. 

A co Minář? Uvědomuje si, proti jaké síle a jakým možnostem stojí? Je si jistý, že nebude převálcován? Může si být jistý, že jeho stoupenci za ním budou skutečně stát, kdyby si teď pro něj došel nějaký Šlachta a strčil ho do vyšetřovací vazby, protože se našel soudce, který podepsal vazbu... Pár míčů na kontě to jejich hnutí má, to by bylo, aby se nenašly nesrovnalosti v účetnictví. Z toho už je jen krůček k obvinění z defraudace či něčeho podobného. 

Jistě, nakonec se nic nenajde, ale po dvou letech ve vazbě je to vlastně už jedno. Nečas se také znovu nestal premiérem. 

Babiš má také poněkud jiné priority než jednoho zrzka v hnědé košili, ale pokud se bude cítit přitlačen ke zdi, kdo ví, co by mohl zkusit. 

Takže milí kavárníci... zkuste ve vašem boji nabídnout protivníkovi nějaké použitelné východisko... třeba dosáhnete víc. Jenže... to byste zase ztratili tvář vy. Chudák Drahoš musel být proti Zemanovi úplně ve všem a za každou cenu, protože kdyby řekl jedinou větu podle starého ještěra, ztratil by své kavárnické voliče. A po Drahošovi to musejí dělat stejně všichni ti, kteří chtějí nějaký hlas z Prahy. Proto neuspějí. Nenabízejí žádné východisko, jen jinou formu vyhlazení. Neměli by se divit, že se protivník brání a bude to dělat stále vehementněji. Nemá kam ustoupit. Každý ústupek bude vykládán jako slabost. 

 

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.5 (96 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

pár větami. Hnacím motorem je touha mít se v životě dobře a lépe, než okolí. Internetem se “okolí” smrsklo do velikosti displeje mobilu. Mít se lépe za menšího úsilí. To úsilí se jmenuje práce.
Střední a starší generace už nějaký společenský status vybudovaný mají. Někdo si ho vyseděl v poslanecké lavici, jiný rubal na předku, třetí střílel v zahraničí a čtvrtý kradl ve funkci. Mladá generace do života teprve vstupuje, debilizovaná školou a médii. Teprve zpětná vazba ji ukotví na své hladině. Pohyb je dílem mladých generací. Aby měl správný směr a cíl, musí se odrazit od základny, od historie. Proto musí historii psát vítěz posledního boje a poražený se musí ohnout ke stroji a makat.

Průměrný počet slepic: 3.6 (10 hlasů)

Ano máte pravdu, v tuto chvíli to vypadá, že historii ČR píše DD uber alles. Avšak dnešní mladá generace nenabízí žádný pohyb vpřed, ba ani do stran. Jen ničení.

Průměrný počet slepic: 4.3 (9 hlasů)

Metody se učí ve škole.

Průměrný počet slepic: 4 (8 hlasů)

Třeba nějaká Open university.

Průměrný počet slepic: 4 (1 hlas)

In reply to by Čmoud (neověřeno)

Trvalý odkaz

studenty oborů typu "digitální ekonomika". Na (několika) takových pracuje i zde oblíbená docentka Švihlíková :-)

Zatím bez slepic

A kolik těch mladých znáte, že šup s nimi do jednoho pytle? Nemyslím "znáte z internetu nebo toho fejsbůku", ale osobně? Neznám váš věk, ale nebuďte, prosím, za nerudného dědka, který mladé nesnáší.
Jsou jiní než my? No, to dá rozum, ještě aby byli stejní! Mají chyby? No jasně! Na rozdíl od nás v jejich věku, my jsme přece žádné chyby neměli.

Průměrný počet slepic: 4.3 (8 hlasů)

Jakožto otec jednoho dospělého, druhého dospívajícího syna, vedoucí dětského kroužku a pionýrského oddílu si s Vámi dovoluji výrazně nesouhlasit!

Průměrný počet slepic: 4 (6 hlasů)

klobásu...

Průměrný počet slepic: 4 (1 hlas)

Napsal uživatel Havran57 (neověřeno) dne Pá, 15. 05. 2020, 08:56
"A pokud někdo prokládá svůj psaný či mluvený projev informacemi o tom, jak jsem nenapravitelně hloupý a zaostalý, nemohu se ubránit tomu, abych si nezačal myslet, že ten člověk je prachsprostý arogantní a chytrý intelektuál bez špetky inteligence, což mi znemožní vnímat podstatu jeho sdělení."

Zatím bez slepic

ono jim totiž není nic nabízeno, naopak jsou utvrzováni v tom, že to co nyní je, je nejvíc a není třeba jít výš či dopředu. A pokud něco výjimečně je tak : něco za něco a jiné ... mno jak to napsat.Není to jak za našich mladých let, Godot by mohl vyprávět kolik jej stály ty střelecké koníčky a pod. že jo.. a tak to bylo ve většině veřejně přístupných a doporučovaných aktivit. Oni sice včil mají "zážitky" ale za jaké ceny... bohužel. Zatím co my jsme za desetikačku ročně mohli 2x týdně do tělocvičny protáhnout tělo a pod. O tom se mladým ani nesní a taky se jim to nepřipomíná.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

Opět nemohu souhlasit, je toho nabízeno mnoho. A že vše není zadarmo? To nebylo ani v mém mládí, podle mých zkušeností je vždy něco za něco, jen je otázka, čím se platí... Mohli jsme si za minulého režimu zablbnout na hradě tak, že jsme ho měli sami pro sebe, jen jsme museli pomoci, například s vysekáním náletových dřevin... A co se týká placení penězi: Provozoval jsem v tomto století kroužek v tělocvičně jedné ZŠ, kde mi řekli: Je to pro naše žáky, nic za to nechceme. Teď jsme pod DDM, kde děti platí, ale zase nám DDM přispěje na materiál, takže se v podstatě polovina platby dětem vrátí. Jezdíme s pionýry na naši táborovou základnu, kde za pobyt nic neplatíme, ale zase přiložíme ruku k dílu... Když se chce :)

Průměrný počet slepic: 4 (1 hlas)

In reply to by Hejtman (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jenže vysekáváním náletových dřevin mohlo platit každé dítě, co přišlo.

Platit penězi už každé dítě nemůže.

Průměrný počet slepic: 4.8 (4 hlasů)

In reply to by Čmoud (neověřeno)

Trvalý odkaz

Třicet korun měsíčně snad za své dítě může dát každý rodič... Kdo chce, hledá způsoby, kdo nechce, hledá důvody.

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)

Mluvilo se něco o 10 %, co nemaj ani na oběd ve škole. - Nevytěsňujte tyhle rodiny, jen proto, že je nepříjemné si to uvědomovat.

Průměrný počet slepic: 4.7 (3 hlasů)

In reply to by Čmoud (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jak moc dobře mne znáte? Že mluvíte něco o mém vnímání a uvědomování? Jsem zde trochu citlivý, když mi někdo rozkazuje co mám a nemám dělat...
Já mluvím o tom, že kdo chce, cestu najde. Mimochodem se mi za mých 36 let práce s dětmi nestalo, že by za mnou přišlo dítě, či rodič, že by rádi chodilo (dítě) do kroužku, či oddílu, ale že na to nemají. A i kdyby někdo takový přišel a bude mít zájem fungovat, nějakou cestu už najdeme. I kdyby se na to měly ostatní děti složit! Stačí jen chtít!

Průměrný počet slepic: 3.5 (2 hlasů)

Vy zas nikomu nepřikazujte, že vám nesmí odpovědět. Co vy na to?

Co chcete, abych říkal? Máme tu 800 000 lidí v exekuci, no ti si užívaj a jejich rodiny.

Mám říkat, že se máme nejlíp, jak jsme se kdy měli, ale jen trošku vymíráme a máme platy na úrovni sociálek na západ od nás.

---

Oni si za váma třeba ani netroufnou přijít.

Děti maj dost šikany a posměšků, že jsou socky, už ve škole. Nepotřebujou si chodit pro další nášup ponižování a to, že se na vás musí ostatní skládat, JE ponížení.

Víte, že o poníženích se lidem (děti jsou taky lidi) dost těžko mluví? Že se za to styděj? Že se stahujou a uzavíraj do sebe? Navíc ponížená je samozřejmě celá rodina (třeba o matce samoživitelce), takže jim nedokáže poskytnou žádnou velkou podporu, protože se v tom sama plácá.

Ti pak větičku "Stačí jen chtít!" chtít vidí jako obvinění z lenosti a neschopnosti a serou na to někomu, kdo má své jednoduché, pohodlné, celoživotní jistoty, něco po x-té dokazovat.

Když pracujete 36 let s dětma, tak byste měl mít mraky historek o jednom či druhém druhu zneužívání. - Sexuální, mlácení, posměšky a shazování, neadekvátní reakce a chování atd. Je to neuvěřitelně rozšířené.

Mraky historek - pokud ovšem je to tak snadné říct a vysypat všechno o své mizerné a ponižující situaci.

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)

Bohužel k horšímu.
Za socíku chudoba (ano i tehdy zde byli chudí) NEbyla stigmatem vyřazujícím člověka z lidské společnosti.
Dnes to stigma je, a to od nejútlejšího dětství. Podobně jako Čmoud bych mohl posloužit desítkami příběhů/příkladů toho, JAK ta exkluze funguje a jak je komplexní.

Vy byste jedno nebo dvě děti dokázal pořešit v rámci oddílu co do zaplacení pobytu na táboře.
Jenže ono to dítě taky potřebuje nějaké vybavení, oblečení, boty, kapesné alespoň na vstupy na hrady atd. Potřebuje se účastnit aktivit oddílu v průběhu roku, potřebuje pro to nějaké vybavení a finance. A to už mu poskytnout nedokážete. Jenže ono ty věci a peníze skutečně fyzicky NEMÁ.
Takže na ten tábor, výlet stejně nebude moci jet a nebude se moci účastnit aktivit oddílu.
Protože v Kotlince jsou opravdu tisíce dětí, které jsou rády, když se pořádně najedí alespoň jednou denně.
A, bohužel, zdaleka to nejsou jen děti lidí vyhýbajících se práci, gamblerů, alkoholiků a pod. Stále víc roste počet dětí rodičů pracujících v tzv. "prekérních povoláních".

Ale protože sytý hladovému nikdy neuvěří, nemá smysl to šíře rozepisovat.
Máme prostě se Čmoudem jinou praktickou zkušenost.

Průměrný počet slepic: 4.7 (3 hlasů)

No, moje střelecké koníčky opravdu stály asi hromadu peněz. Mně je platila armáda (ČSLA) a bylo to podmíněno výkony. Střílet mohl prakticky každý (ve Svazarmu) a taky ho to prakticky nic nestálo.
Ale zase jsme třeba cestovali převážně prstem po mapě, což byl poněkud obskurní způsob poznávání cizích zemí. Moji tři vnuci byli už "skoro všude" a ten nejstarší (vysokoškolák) strávil poslední dvoje prázdniny v USA, ovšem vydělával si na ně jako plavčík (předloni u bazénu, loni už u oceánu /pěkný holky tam, jak v Pobřežní hlídce :-) /). Pak strávil semestr v Berlíně na Erasmu.
Každá doba holt přináší něco jiného a za jiných podmínek. Moji rodiče jezdili ("povinně dobrovolně") na stavby mládeže.....

Průměrný počet slepic: 2.7 (9 hlasů)

In reply to by Godot (neověřeno)

Trvalý odkaz

Do Svazarmu mohl každý a Erasmus je jen pro vysokoškoláky, tudíž vyvolené a privilegované a je to placo z daní všech.

Příspěvek byl v roce 2014 200-600 Eur, 400Eur bylo 10 000 Kč. Na půl roku 60 000 Kč, pěknej dárek.

Samková tomu říkala mejdáč zdarma.

To měli za měsíc brigádníci v Kauflandu, víte, ten krám, se samejma nasranejma lidma, kde jste nikdy nebyl.

Průměrný počet slepic: 3.8 (5 hlasů)

In reply to by Čmoud (neověřeno)

Trvalý odkaz

Těch 10 000 Kč měsíčně měli.

Průměrný počet slepic: 1 (1 hlas)

In reply to by Čmoud (neověřeno)

Trvalý odkaz

Tak to si nežijeme špatně :-)

Průměrný počet slepic: 3 (4 hlasů)

In reply to by Čmoud (neověřeno)

Trvalý odkaz

Do SVAZARMu každý nemohl.
Když sem vyplňoval dotazník a narazil jsem na otázky typu. kdože to z rodiny byl členem či funkcionářem Vlajky, Kuratoria, tak sem si myslel, před těma čtyriceti rokama, že je to ze strany komoušů zbytečná paranoia.
Po dalších čtyřiceti letech už vím, že v tomto paranoidní nebyli.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

Třeba takový Salám Hnusajn, Kaddáfí, nemít jaderné prskavky, dostal by klackem přes držku i Kimčong Pingpong. Nepostavit se za něj Rusko, dostal by sekyrou do hlavy i Asad a tak by jsme mohli pokračovat...
Možná by i chtěli udělat takový ten typický "úkrok stranou", ale neměli moc šancí.

Průměrný počet slepic: 4.2 (13 hlasů)
Trvalý odkaz

11150 má pravdu v tom, že žoldnéřská armáda princip win - win nezná, neumí praktikovat, není za to placena, tudíž je bláhové něco takového od ní očekávat.

To je k obsahu jeho sdělení.

Mírné výhrady mám k formě. Zbytečně ostré odsudky kazí diskuzi - mnozí se soustředí na potření projevem "nepřátelského elementu" a věcné jádro se pomíjí. To si odhaduji není od 11150 záměr, je to stylistická chyba. Také se mi to někdy stává.

Průměrný počet slepic: 4.4 (9 hlasů)

Kéž by. Ani nevíte jak zoufale číhám na to, abych vám mohl pořádně vynadat, zničit vás, zašlapat do hnoje, nablít na vás, zapíchnout vám vidle do přežraného břicha - a ono hovno...
Popravdě řečeno, normálně mě serete.
:-)))

Průměrný počet slepic: 3 (7 hlasů)

Cit.: „ žoldnéřská armáda princip win - win nezná, neumí praktikovat, není za to placena, tudíž je bláhové něco takového od ní očekávat.“
No, já nevím, ale ten Váš argument je asi trochu mimo, ne? Ta žoldnéřská armáda tam přece nejde sama o sobě, tu tam někdo poslal (za peníze) a ten pak rozhoduje o taktice, způsobu a ví, čeho chce (a jak) dosáhnout. Žoldnéři jsou přece pouhý nástroj k dosažení něčeho. Ale můžu se mýlit, jsem pacifista a snažím se aby války zůstaly mimo mé zorné pole.

Průměrný počet slepic: 4 (8 hlasů)

Žoldnéřská armáda je zavádějící výraz, protože Američani nemají přímo žoldnéřskou armádu, ale profesionální.

Taky berou žold, ale skuteční žoldnéři bojujou za jakoukoli zemi, co jim platí. To jsou ti bejvalí z SAS, Seals, Legie a další dobrodruzu, co někde mordujou domorodce z kalachama. Anglicky se tomu říká mercenary.

Průměrný počet slepic: 4 (1 hlas)
Trvalý odkaz

Tohle by nemělo zapadnout. Isčenko hodnotí vývoj před volbami v USA.
https://outsidermedia.cz/rostislav-iscenko-americka-elita-ztraci-kontro…
Jestli se to, co říká, jen z 50% blíží realitě, tak potěš koště.

Průměrný počet slepic: 4.4 (11 hlasů)
Trvalý odkaz

a se mnou si mohou hrát, jak se jim zlíbí. Jen nástroje na mne musí použít trochu jiné než na souseda. Ví o mně víc než já sám. A kdybych je zajímal, bavili by se tím, že si myslím, že vím všechno a že jsem chytřejší než soused. Ten si ostatně myslí totéž o mně. A když někdo, díky svým velice ojedinělým schopnostem odhalí jejich neviditelnou skutečnost, tak je to jenom pobaví, protože je osamělý, neuvěřitelný, jednoznačně konspirativní a naprosto neškodný. A pokud nezešílí z tuposti ostatních nebo ho tito neukamenují, pokusí se na všechno zapomenout a okopávat brambory nebo opravovat stroje.

Každý jsme chytrý jako rádio a lišíme se tím, jak hlasitě na ostatní křičíme, že my jsme ti chytří a oni ti pitomí. Ale pokud je někdo opravdu chytrý, proč všechno neopraví?! A pokud odpoví, že neví jak, tak nemůže být chytrý. A pokud řekne, že s blbcema, jako jsme my, to prostě nejde, tak si svojí chytrost může strčit do zadku, protože mu k ničemu není.

A pokud někdo prokládá svůj psaný či mluvený projev informacemi o tom, jak jsem nenapravitelně hloupý a zaostalý, nemohu se ubránit tomu, abych si nezačal myslet, že ten člověk je prachsprostý arogantní a chytrý intelektuál bez špetky inteligence, což mi znemožní vnímat podstatu jeho sdělení (jak napsal Admirál).

Průměrný počet slepic: 4.8 (4 hlasů)

-
Každý jsme chytrý jako rádio a lišíme se tím, jak hlasitě na ostatní křičíme, že my jsme ti chytří a oni ti pitomí.
-

Bůh byl spravedlivý v nadělovani chytrosti, každému dal dost a nikdo si nestěžuje že by byl málo chytrý.

Průměrný počet slepic: 4.1 (8 hlasů)

to tu furt kazí.
O Admirálovi nemluvě. Z těch dvou mám horečku omladnic.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

Připadám si jako ježek z toho vtipu: "Já bych o tom něco věděl." :D

Průměrný počet slepic: 4.8 (6 hlasů)

In reply to by Hejtman (neověřeno)

Trvalý odkaz

na rozdíl od zajíce a lišky (?) , co měli hebké kožíšky.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

Jojo, to je přesně on! :D Sto bodů a pět slepic :)

Zatím bez slepic

Obávám se, že mícháte dva vtipy dohromady:
1) Potká liška zajíce: "Zajíci, proč tak strašně smrdíš?" "Ále šel jsem kolem křoví, kde tlačil medvěd, ten mne chytil a zeptal se: Zající línáš? A když jsem řekl že ne, tak si se mnou vytřel p...l."
2)Zvířátka se domluví, že přestanou znečišťovat les a postaví si kadibudku. Jelen jim potom udělá kázání, že se o ni mají starat a udržovat ji. Druhý den je ve dveřích kadibudky díra. Jelen svolá zvířátka a ptá se, kdo to byl? Přihlásí se zajíc a říká: "Já bych o tom něco věděl. Jdu takhle kolem kadibudky, najednou z ní medvěd vystrčil tlapu, vytřel si se mnou řiť a prohodil mne dveřmi." Jelen vynadá medvědovi, opraví kadibudku a druhý den ve dveřích větší díra. I svolá zvířátka a ptá se, kdo to byl? Přihlásí se liška a povídá: Já bych o tom něco věděla. Jdu si takhle kolem kadibudky, najednou z ní medvěd vystrčil tlapu, utřel si se mnou řiť a prohodil mne dveřmi." Jelen opět vynadá medvědovi a opraví dveře. Třetí den je kadibudka na třísky! Jelen svolá zvířátka, předem se mračí na medvěda a ptá se. Přihlásí se ježek a povídá: "Já bych o tom něco věděl..."

Průměrný počet slepic: 4.9 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

Včera večer měl v pořadu hosty - Mináře, Kocába, Nachera (ANO) a Klause ml.
Diskuze silně připomínala Jílkovou a Soukup už stál na té straně, co se nosí i v ČT 1. Minář a Kocáb mají pravdu, lidé mají právo protestovat, že ano ? Třeba i tak, že brání řádně zvolenému ombudsmanovi v cestě do práce. Nakonec uznal, že je to trochu přes čáru.
U hovorů s prezidentem se snažil zachovat jakous, takous neutralitu, to už neplatí. prezident i Babiš poklonkují Číně a Rusku, atd.

"Všechna opatření sovisející s koronavirem jsou zbytečná a stála nás hromadu peněz. " Tady si notoval s Kocábem . omezování svobody ,,,

Nu a Minář si neodpustil argument, že strašně moc lidí si přeje odstoupení Babiše, když jich na Letnou přišlo tolik. Nikdo mu nepřipomněl, že v posledním výzkumu má Babiš 34%.

Klaus ml., i Nacher argumentovali dobře, pohotově, ale jaksi zase byli jen dva na tři.

Průměrný počet slepic: 4.5 (17 hlasů)
Trvalý odkaz

Kancelář pro napravování nepravostí podává vysvětlení

Na zprávu o údajném příletu příslušníka ruských tajných služeb s kufrem ve kterém měl jednu, pak dvě lahvičky ricinu uvádíme, že to bylo asi takto:

1. Tento člověk nepřiletěl (prijechal na vakzal), ale pravděpodobně přijel vlakem na nádraží Praha Chuchle.
2. Nebyl to příslušník tajných služeb, ale na*raný vnuk zde padlého rudoarmějce.
3. Neměl čemodan, ale rjukzak (batoh)
4. Neměl tam dvě lahvičky ricinu ale jednu láhev vodky a z lékárny koupenou lahvičku ricínového oleje. Měl tam i pár vojenských bot u nás nazývaných kanady.
5. Podle u nás uvedených článků, měli a mají pánové NHKg (Novotný-Hřib-Kolář_group) stažené půlky (bojí se) a proto prý mají i policejní ochranu.
6. Lze se úspěšně domnívat, že dovezený ricinový olej, měl uvolnit křečovité sevření jejich hýžďových svalů
7. a armádní boty měli posloužit na rozmasírování těchto partií u NHKg.

Závěr
Z výšě uvedeného vyplývá, že celý mediální humbuk je velká fikce a pánové NHKg potřebují jen pořádně
NAKOPAT PRDEL !

Průměrný počet slepic: 4.3 (19 hlasů)

opakovat, že NEMŮŽETE a NESMÍTE psát slovo "asi" !!!!!!!!

Takže za domácí úkol si to okamžitě opravte!

Jinak jsem nasranej, páč to máte bez chyby a už vám nemám za co nadávat. A dávám vám jen čtyři a půl kury, abyste věděla.

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)

Tak toto je nejhezčí/nejlepší příspěvek do diskuse minimálně za posledního půl roku ;)

Průměrný počet slepic: 4.4 (8 hlasů)

dost nízko.

Průměrný počet slepic: 2 (4 hlasů)

In reply to by Anonym (neověřeno)

Trvalý odkaz

Mam jiny vkus jako ty, coz jsem i vyjadril v mem prispevku=muj pohled/nazor na coz je adekvatni "nesouhlasim, me se nelibi"/"me se líbí jiný, tento" apod. Tvoje reakce je spise nechpani psaneho textu a obsahu slov, coz ale neni muj problem ;)

Ale i kdyz mas urcite lepsi vkus jak ja, samozrejme ;), tak stale platí "jiny vkus"<>"latka nizko" ;)

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

Je to můj stařičký ošoupaný vtip, jeden z mála, které jsem nezapomněl.
Vysílá Rádio Jerevan.
Naše včerejší informace, že byl v Moskvě zavražděn Ivan Ivanovič Ivanov byla pravdivá. jen jsme se zmýlili v tom, že se nejednalo o Ivana Ivanoviče Ivanova, ale o Petra Petroviče Petrova, k události nedošlo v Moskvě, ale v Leningradu, a dotyčný nebyl zavražděn, ale bylo mu okradeno jízdní kolo.

Průměrný počet slepic: 4.4 (8 hlasů)

Ale naprosto stejným stylem jako zmíněný Jerevan. Je to prý zpráva vysoké důležitosti (dokazující nehynoucí potřebu Respektu jakož i dalších tiskovin z bakarlína), jen přirozeně obsahovala "některé nepřesnosti", které tajná služba přirozeně nemůže komentovat. Pro zkušeného čtenáře mezi řádky je překlad jasný: bakalháři si to vymysleli od A do Z, jen se to nesmí říct naplno.

Průměrný počet slepic: 5 (14 hlasů)
Trvalý odkaz

Včera nejvyšší denní nárůst nakažených od 30.4.(82)- Počet úmrtí celkem předevčírem - 280. Počet úmrtí celkem včera - 293.

Průměrný počet slepic: 4.2 (6 hlasů)

Už se dá trochu uvažovat o závažnosti covid 19.
Počet nakažených ve světě 4,400.000 osob. Počet úmrtí u nakažených ve světě 294.000 osob.
Tedy zhruba 7% nakažených nemoci podlehne. Zdroj :https://www.seznamzpravy.cz/clanek/koronavirus-v-cislech-jak-nakaza-pos…

Průměrný počet slepic: 3.5 (8 hlasů)

In reply to by Puck (neověřeno)

Trvalý odkaz

ZATÍM jen sedm procent.
Protože ZATÍM jakžtakž fungují nemocnice.
A protože se ZATÍM nemohlo projevit, o koli let či desetiletí PŘEDČASNĚ zemřou na následky nevratně poškozených orgánů ti "uzdravení".

Průměrný počet slepic: 4 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

Občas přemýšlím o osudech Strany mírného úpadku v mezích direktiv Evropské komise. Ta strana se kdysi jmenovala ODS a já jsem ji kdysi volil (nyní volím SPD). Tváří ODS se nyní stala prdel Pavla Novotného. Lze o takové straně ještě říct, že si zachovala tvář?

Průměrný počet slepic: 4.7 (12 hlasů)

Dodnes vidím Fialův připitomělý úsměv, když měl Novotný proslov na kongresu ODS.
Opravdu, reakce správného vůdce ! :)

Průměrný počet slepic: 3.8 (9 hlasů)