Jako když střelíš do vrabců

Autor
Štítky

Už dlouho jsme tu neměli tak pěkný ba přímo orchestrální cvrkot všech bakalomédií, těch jediných pravých nefalšovaných demokratů a všech mladých krásných a chytrých soudruhů nad tím, že si senátoři zvolili do Rady ČT ausgerchnet Lipovskou, Xavera a ještě toho třetího o kterém jsem slyšel poprvé v životě. Vzhledem k tomu, jak se do něj Šafr pustil, tak mi ten chlap je celkem sympatický a to jsem ho ještě ani neslyšel promluvit. 

Takže jsme si zase poslechli, že nastal už asi sedmdesátý konec světa, protože od té doby co přišel Babiš do politiky, tak končí svět každého půl roku nejméně třikrát a v poslední době je konec světa pokaždé když vypustí to svoje Čau lidi. Vlastně už žijeme ve fašisticko-komunistickém státě, který řídí oligarcha a vrchním je putinův největší kámoš a oba dva nás chtělí co nejdříve prodat Číně. 

Jinak se samozřejmě nestalo nic převratného. Přesně podle příslušného zákona byli naminovaní nějací kandidáti a ti pak byli podle přesně definové procedury zvoleni. Nezaznamenal jsem ani jediného dvoumetrového poslance či senátora, který kontroloval hlasování ostatních a svým postojem dával najevo, že každému, kdo nebude hlasovat podle notiček, rozbije na záchodě hubu.  Nezaznamenal jsem jediný policejní či vojenský kordon, ani jedinou pásku lidových milicí, ba dokonce jsem nezaznamenal ani jednoho chvilkaře, který by někde venku pořvával svoje rady, jak má kdo volit. Demokracie zase zvítězila. 

Celý řev všech potrefených hus je vlastně jen o tom, že nemají dost mandátů, aby si zvolili někoho jiného. A protože ve volbách tyhle mandáty zřejmě nedostanou (a vědí to) zkoušejí to žalováním (že Šojdrová) nebo roněním krokodýlích slz za chudinku ČT (že Pekarová, Adamová). 

Mezi námi... že bych si myslel, že Xaver či Lipovská jsou nějací bijci, díky kterým se teď v ČT něco změní, to bych to nejdřív musel vidět. Pochybuju, že mohou udělat něco víc, než jen tu a tam říct nějaký jiný názor a nepřipojit se k jednomyslné volbě ředitele ČT. A vzhledme k tomu, jaký řev to pokaždé spustí, řekl bych, že to dlouho nevydrží a dají přednost teplému bezpracnému místečku ze kterého se dá nějaká ta korunka ušetřit. To není nějaká dehonestace, prostě to nebudou mít lehké, všichni budou proti nim a Babiš i Zeman budou mít jiné starosti než je podporovat a hájit.

Jeden účel jejich volba přece jenom mít bude. Zase se odkopou nějaké politické i veřejnoprávní charaktery. Zase se u pár lidí ukáže, na jaké straně stojí, jaká je jejich motivace i cíle. A veřejnost zase o trochu více otupí z neustálého troubení na poplach za ohroženou demokracii. Až pak opravdu bude demokracie ohrožená, nikdo to už Šídlovi neuvěří. 

Od nových radních nic jiného nečekám a tak mohu být třeba i příjemně překvapen. Ale stejně tak se vůbec nebudu divit, když brzy budeme mít pocit, že se naši tři mušketýři nechali koupit a jejich názorový přerod až příliš připomíná ten Soukupův.

Opět...nechci je tím dehonestovat. Ty protáhlé ksichty Pravdy a Lásky za to stály už teď. Předpokládám, že Scallop a jemu podobní budou mít zítra pernou šichtu nám vysvětlit, že jsme staří oškliví a hloupí a tak myslím budu mít bžundu i z jejich snažení.  

Jen bych chtěl upozornit, že když už tam Xaver a spol. budou sedět, budou proti nim použity i jiné zbraně než jen mediální řev a bahno.  Přijdou na řadu peníze, pak velké peníze a pak megapeníze. To jen abychom si nemysleli, že dokonanou volbou všechno skončilo. 

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.6 (88 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

a tím zachránil svůj kšeft.

Průměrný počet slepic: 4.7 (25 hlasů)

Ládik!!!
Občas něco solidního řekne Soukup.
Jak sleduji,tak si většinou do LIVE vysílání zve přísavky na stát,ale aby pozval občany,kteří pro stát něco udělali,dělají,ti se tam neobjeví.Právě,že mu jde víc jen o ten kšeft.

Průměrný počet slepic: 3.7 (9 hlasů)

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

to nedělá proto, aby si je lidi připoměli a zvýraznili své chyby před luidem. Ony ty jeho ?otázky? mi připomínají dobu, kdy jsem, abych měla klid postupovala proti trolům podobně, prostě nechala je naběhnout si na tu pomyslnou zeď a já měla klid

Průměrný počet slepic: 2.8 (6 hlasů)

In reply to by ema (neověřeno)

Trvalý odkaz

ani nos mezi očima. Ten jde čistě za prachama.

Průměrný počet slepic: 5 (14 hlasů)

když měl ve studiu Xavera, Šidla a jednoho, který se furt řechtal, to asi proto, aby byla proti Xaverovi přesila.
Pochvaloval si, jeho zásilkovému obchodu Soukup shop daří ! Jak se daří jeho Barrandovu jsme se nedozvěděli.

Průměrný počet slepic: 4.8 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

Gdyby se nemuselo krást, nemuselo by se lhát. Jevropa je už plná. V čechystánu je to stejný. A ve vládě a pod ní je to samej nanebejatej imbecil, kerej lže kudy chodí. Zlo dějiny jako prorůstová opatření. Zpátky ni krok. Za chvíli budou zase volby a blboni budou vybírat lháře, kerej jim lže míň. Takže gdo nosí jakej klobouk je totálanál fuk. Prolomit mentální důchodové hradby zdá se býti nemožné. Spojit nás může jenom bída, nigdy bohatství.

Řeknu to ale takhle. Gdybysme seděli u rady našich náčelníků a něco takového by jim, nám bylo přednášeno k zamyšlení, věřím temu, že by nigdo z nich, nás, nechápal, co je k řešení. Co ty písmena mají znamenat. Proč se tím mají, máme zabývat. Co ty věty skládají dohromady a jaké poučení nebo plán z teho plyne. Vidím je všechny kolem nás jak na sebe koukaj a čekaj na někoho gdo to celé už z milosti rozkope a vyhodí takové bláboly ženským k rozcupování.

Průměrný počet slepic: 3.6 (19 hlasů)
Trvalý odkaz

předevčírem jsem mluvil s kámošem, co má hotel. "Víš, cosi z pomoci jsem už i dostal. Ale sere mě Česká televize. Ta pořád chce zaplatit poplatky z televizorů na pokojích, které nikdo nemohl dva měsíce zapnout."

Přeberte si to jak chcete.

Průměrný počet slepic: 4.9 (30 hlasů)

na to jsou zvyklí nebo jim to dělá dobře.

Průměrný počet slepic: 5 (11 hlasů)
Trvalý odkaz

já jsem si s údivem prošla nejen "osobnosti" rady ČT - ale taky "osobnosti nikým nevolené" jejich revizní komise .. no a docela jsem se přestala divit, že s ČT zatím nikdo nehnul.... v obou případech jsou tam lidičkové, kdeří mi ve financích v časové ose tak nějak... a jéje. KOukněte se kdo má zajem. Na té wiky se toho dá najít. Tak se nedivím té panice , že ti dva ekonomové, a budou-li dělat co mají...o jé je

Průměrný počet slepic: 4.4 (9 hlasů)

Není se opravdu čemu divit. Obzvláště s ČT. To je jedna trafika za druhou a týkají se redaktorů(ek) a nejen jich. V minulosti přetahování krabic např. Drtinová - Frydrichová. Jmenovitě té první jsem před lety viděl sken ročního příjmu a jen to potvrzuje výraz prestituce a další peníze z jiných aktivit, co podporovaly nástup demokratury. Noty a partitury od Dvořáka(není Antonín) a kompozice americké a bruselské. Včera jsem zhnusen vyslechl europoslankyni Šojdrovou. Kdo jí tam poslal akorát hrabat eura? Ona mluvila stejně nabubřele jako Trump nebo Johnson! Za ty peníze prvotřídní řiťolezectví o lejně, Ondra by se mohl učit :) Ono se to nedá poslouchat a oni si ještě zatleskají. No za ty prachy minimální námaha. A kde je pravda? To už víme dlouho. Jen láska k penězům přetrvává a posiluje.
Pokud by se např. Xaver nechal přeplatit, schytal by to asi i od vlastních a nezůstala by na něm nit a peníze na vlastní nové studio by mu moc platné nebyly, ledaže by se pustil do soutěže propagandistického slohu, což je vlastně dneska populární disciplína. A navíc by na mediální hranici musel odvolat všechno, co už odvolal a jít na implantaci nového charakteru....

Průměrný počet slepic: 4.7 (24 hlasů)

kdo je ten druhý ekonom. Já osbně mám předsudečnou nedůvěru pro lidi kteří pracuji pro Klause st. a Bobošíkovou. Nepřebírá Lipovská postoje, toho pro koho pracuje?

Průměrný počet slepic: 3.2 (17 hlasů)

In reply to by rk (neověřeno)

Trvalý odkaz

beru v úvahu, že je mladá, bez zahraničních švindlkurzů - vydávaných za plnohodnotné studování. Potom taky - svět se mění, ona v podstatě začíná, myslí jí to a tak silně pochybuji - že by se zapletla se starými strukturami moci, navíc ony ty Letovice a okolí, je tak krapítko zapomenutý kraj - tedy v posledních 30ti letech. Ale ani dřív to nebylo o moc lepší- Sice jsou i v okolí silně věřící, ale tak nějak starozákonně, bez městských přídavků, ale spoléhající na vlastní rozum. Něco v tom smyslu, jak my/vy tu hospodaříme - taky podle zděděných znalostí i když je to hóóódně daleko od moderny. Což je pro ni plus. Zaplést se se starými strukturami by pro ni byl začátek konce. Myslím že "hodnotitelé" tohle vědí a proto ta zběsilost/nebo strach z dosud nepoznaným/nebo zapomenutým, prostě s něčím s čím už nepočítali, protože mysleli, že všichni budou tancovat podle nich. A ono nee. Tož tak.

Průměrný počet slepic: 4.8 (4 hlasů)

In reply to by rk (neověřeno)

Trvalý odkaz

A čímpak se živíte rk ? Možná to bude tím.

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

MUDr. Ivan David
16 hod ·

Bude ČR čistým plátce do rozpočtu EU už od příštího roku?

Evropská komise včera předložila nový návrh Víceletého fiskálního rámce (VFR) pro léta 2021 až 2027. Členské státy by od příštího roku měly podle návrhu Komise platit dvojnásobné odvody do rozpočtu EU. Další peníze by podle týmu von der Leyenové měli Bruselu posílat rovnou občané a podniky. Součástí včera představeného VFR je i plán na zavedení daně z oxidu uhličitého, daně z plastu, daně z internetových webů a dalších daní, které by měly být finančními úřady vybírány v členských státech, ale posílány rovnou do pokladny EU.

Víceletý fiskální rámec je dokument, který stanoví na 7 let parametry pro jednotlivé roční rozpočty EU. Komisí včera předložený VFR navrhuje zvýšit odvody z národních rozpočtů do rozpočtu EU z dosavadního 1% na 2% hrubého národního důchodu (HND).

Komise chce v rámci předloženého plánu vydat dluhopisy celé EU za 750 miliard eur. Peníze z jejich prodeje navrhuje vložit do Fondu obnovy EU. Jeho zřízení navrhl v březnu italský premiér Giussepe Conte. Původně měl být naplněn prodejem společných dluhopisů zemí eurozóny nazývaných „eurobond“. Podle Conteho návrhu měl Fond obnovy EU pomoci dotacemi z rozpočtových potíží zemím, jejichž hospodářství poškodil COVID-19. Tento plán však zablokovalo Německo a Holandsko. Minulý týden navrhla alternativní plán zadlužení EU dvojice Angela Merkelová - Emmanuel Macron. Podle nich si měla EU jako celek půjčit od bank a investičních fondů 500 miliard eur. Dluh by Unie podle Macron-Merkelového plánu měla začít splácet až od roku 2028.

Podle nového návrhu VFR, který včera v Evropském parlamentu představila Ursula von der Leyenová, by EU měla půjčku splatit do roku 2027. Komise by si chtěla půjčit 750 miliard eur ještě letos. Dluhy by měli členské státy splácet od příštího roku formou vyšších odvodů do rozpočtu EU, z něhož by byly dluhopisy EU vykupovány zpět i s úrokem. Na splátky dluhu by podle návrhu Komise měla jít téměř polovina ročních rozpočtů EU.

Pokud by tento záměr schválili premiéři v Evropské radě by to pro ČR znamenalo, že by se stala čistým plátcem do rozpočtu EU už od příštího roku. V návrhu představeném včera von der Leyenovou se nepočítá s vyrovnáním výše zemědělských dotací mezi západními a východními zeměmi. I když se EU ve smlouvě o přistoupení ČR do EU zavázala ke srovnání dotací do roku 2013, dostávají dodnes čeští zemědělci jen ¼ dotací, které mají zemědělci ve Francii, Německu nebo v Belgii. Na vyrovnání rozdílu v dotacích, který naše zemědělce poškozuje, by bylo nutné výrazně zvýšit výdaje na Společnou zemědělskou politiku EU. S ničím takovým však včera představený rozpočtový rámec nepočítá.

Nový návrh sedmiletého rozpočtu EU neobsahuje ani zdvojnásobení výdajů na dotace ze strukturálních fondů. Z toho, co včera na plénu EP řekla předsedkyně Komise, jasně vyplývá, že bychom měli do Bruselu platit dvojnásobek. Zpět by nám mělo chodit na zemědělských podporách a dotacích ze strukturálních fondů zhruba stejně jako nyní. V praxi by to znamenalo, že by ČR od příštího roku do rozpočtu EU platila více než by z něj dostala.

Komise svůj plán prezentuje jako pomoc zemím, jejichž hospodářství utrpělo velké ztráty kvůli pandemii COVID-19. Tedy zejména Itálii, Řecku, Španělsku a Francii. Po zveřejnění plánu se na facebooku radoval italský premiér Conte, který sám sebe nazval vizionářem, jehož plán se dočkal naplnění. Italský deník Il Giornale však už včera varoval, že plán von der Leyenové rozhodne není žádnou pomocí ani Itálii a Řecku, ani Francii. Podle italského profesora Sergia Cesarattiho, který na universitě v Sieně přednáší evropskou měnovou ekonomiku, je von der Leyenové plán ve skutečnosti pastí na Itálii a další země, kterým kvůli výpadku daňových příjmů v důsledku COVID-19 klesly klesly příjmy státních rozpočtů a vzrostly výdaje na boj s nemocí.

„Komise Itálii slibuje 172 miliard eur. Ale to nejsou dotace italskému státnímu rozpočtu, aby mohl lépe čelit krizi. To je půjčka!“, varoval prof. Cesaratti. V rozhovoru, který poskytl největšímu italskému deníku rovněž varoval, že je to stejný druh půjčky, který v roce 2008 zruinoval Řecko. Podle návrhu předloženém včera Komisí mají být státům postiženým ekonomickými problémy v důsledku COVID-19 z Evropského stabilizačního mechanismu (ESM) poskytnuty půjčky za 250 miliard eur. Pro půjčky postiženým zemím by však platila stejná pravidla jako u dluhové „pomoci“ EU Řecku v roce 2008. Vlády zemí, jimž by byl poskytnut úvěr z EMS, by musely Bruselu předat kontrolu nad svými státními rozpočty. Evropská komise by dostala pravomoc provádět ve státních rozpočtech škrty výdajů. Stejně jako by měla právo rozprodávat státní majetek zemí, jimž by EU půjčila. V Řecku byly takto za zlomek hodnoty německými firmami doslova rozkradeny všechny ziskové státní podniky jako letiště a přístavy.

Ursula von der Leyenová při včerejším jednání EP tvrdila, že zemím s ekonomickými potížemi vzniklými kvůli pandemii, by mělo velmi pomoci 500 miliard eur, které hodlá Brusel rozdělovat z Fondu obnovy. Známý italský makroekonom Giulio Sapelli o tom vážně pochybuje. V rozhovoru, který včera poskytl italskému deníku La Republicca vysvětlil, že z těchto peněz nepůjde Italské republice ani eurocent. Dodávám, že České republice rovněž. Tyto peníze mají být podle Sapelliho určeny na granty soukromým firmám. Ovšem ne všem a rozhodně ne těm, které utrpěly ztráty kvůli COVID-19. Z těchto peněz má být budována infrastruktura pro mobilní sítě 5G, nebo dobíjecí stanice na elektromobily.

Podle italského ekonoma nejde o nový Víceletý fiskální rámec, který by reflektoval novou krizovou situaci vzniklou pandemií. Jde o původní Evropskou radou neschválený návrh sedmiletého rozpočtu, k němuž Komise připsala 750 miliard na Fond obnovy. Jenže peníze z něj chce Komise rozdělovat podle stejného klíče, jako už loni navrhovala v původním návrhu VFR pro léta 2021 až 2027. Z ročních rozpočtů EU by po odečtení splátek dluhopisů mělo jít 45% na výdaje v rámci Zeleného údělu. Celkem by na dotace elektromobilů, fotovoltaických elektráren, větrných turbín a na zavírání uhelných a plynových elektráren a dalších aktivit v rámci Zeleného údělu mělo jít asi 600 miliard eur přímo z rozpočtu EU. Dalších 200 miliard eur by na tento účel mělo jít z Fondu obnovy. Asi 300 miliard eur má jít do „nových technologií“ a na „digitální ekonomiku“. Což ovšem italskému státu ani naprosté většině italských firem, které utrpěly v důsledku pandemie ztráty, nijak nepomůže.

Troufám si tvrdit, že takováto skladba dotací nepomůže ani žádné jiné zemi – včetně ČR - a ani více než 99% podniků působících nejen v ČR, ale i v celé EU. Realizace von der Leyenového plánu by u nás probíhala asi tak, že Brusel by dal miliardy firmě 02 nejbohatšího českého miliardáře Petra Kellnera, aby za ně vybudovala 5G mobilní sítě. Občany, kteří by si na svých mobilech a tabletech něco četli na internetu, by Brusel zkasíroval novou digitální daní. Tohle není cesta z krize. Tohle je cesta do největší ekonomické krize od dob, kdy ve středověku třetina Evropanů zemřela na mor.

Průměrný počet slepic: 5 (38 hlasů)

velice doporučuji tento článek od pana Kechlibara:
kechlibar.net/2020/05/22/jak-nahlednout-do-budoucnosti-za-pul-bilionu-eur/

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)

Proč blboni nechápou vrchnostenskou velebnost. Protože musej žít jinak. Na to pekelnost dohlíží a poctivě ničí. Cíleně a promyšleně tozkopává lidem bábovičky. A gdyž je rozkopaj, přindou s pofoukáním, že si můžou blboni postavit bábovičky znova. Až se vybrečí, dolezou za pekelností s nápady jak to udělat líp a dají je velebnosti. Ta odvětí, nemám peníze, ale znám lichváře co nám pučí. Jen je potřeba se krví zadlužit. A než to bude hotový, získala velebnost čas připravit další plán rozkopání bábovek podle nápadů, co jim blboni dali.
A gdyž přinde čas na další rozkopání, blboni a imbecilové se divěj, jak na to ta velebnost zase přišla. Píšou dlouhé články gde se divěj. Gde se divěj jak jim velebnost nerozumí. Jak podivně se chová a dělá opak teho co každej ví, že by se mělo, ale neví jak. A hlavně o tem nemůže rozhodnout, páč má jako všechny dokumenty předem podepsaný. a netuší jak se tam jejich souhlas dostal.

A proč to velebnost dělá? Gdyby to nedělala, musela by se se všema dělit o majetky rovným dílem. Musela by se dělit o moc s ostatníma. Musela by se dívat na to jak lidi stavěj bábovičky. Musela by se dívat na to, jak lidem nic nechybí. Jak se mají rádi a nemají hlad. Že sou zdraví a nedebilizujou svoje potomky. No prostě hotová Sodoma s Gomorou.

Průměrný počet slepic: 4.4 (10 hlasů)

Maneca

Vysoké velebnosti a pekelnosti musejí svoje státečky kolonizované nějak zaříznout a válkou to nepude.

Jen pár slov. Zelený úděl, migranti, virus nevirus a Maršalův plán a půčky u bank. To znamená požírání sama sebe. Výsledkem má být dosažení stavu po válce se ziskem bank, čili zisky za ničení držitelům bankocetlí. A proč?

Proč o tem ten David necekne ani jednou větou? Proč mele howna?

Řeknu to tak-hle.
1) Hrozí prozrazení výroby sklíček a plechovek na sklad
2) hrozí tři nebo jeden den "roboty" v týdnu
3) hriozí přerozdělení podílů na neprodejné půdě
4) hrozí požadavky na podíl každému synovi a dcerce na rozpočtu
5) hrozí předání podílů na rozhodování lidem
6) hrozí vyřizování účtů, a že teho je

atd.

Proto se mele jen howna. Protože to hrozí.

Průměrný počet slepic: 4 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

Tak já tak nějak Xaverovi a Lipovské věřím. Sleduju je dlouho. Chci jim věřit. Věřím. Nemyslím, že by to byly děvky prodejné. Taková po dlouhé době malinkatá jiskřička v tunelu.

Průměrný počet slepic: 4.8 (24 hlasů)
Trvalý odkaz

Zatímco o děvkách prodejných z EU struktur a jejich plánovaných fondech, rozpočtech, dotacích, podporách.... se mi ani debatovat nechce.

Průměrný počet slepic: 4.7 (12 hlasů)
Trvalý odkaz

Také od nových členů nic moc nečekám.
Jen budu tvrdit,Klausovi služebníčkové nastupují.

Průměrný počet slepic: 1.9 (11 hlasů)

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Takže jestli tam měl své služebníčky zatím jen Kalousek, Gazdík a Fiala, tak se trošku vyrovná, že. Bude to takové jaksi vyváženější - a to je asi ten hlavní problém, protože zpravodajství má být nevyvážené a tendenční a uvědomělé jako za komunismu. I kdyby se na to neměl už nikdo dívat.

Průměrný počet slepic: 4.9 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

Přikládám kádrové materiála 3 nově zvolených radních z pera Fendrycha z Aktuálně.
https://nazory.aktualne.cz/komentare/volba-radnich-ct-dopadla-nejhur-ja…
To jen aby se vědělo, proč je budou bakalomédia upalovat, Milión clívek vyzývat k rezignaci a proč Kalousek vystupuje z církve.

Průměrný počet slepic: 4.9 (14 hlasů)

Rok do penze, kvalifikace veškerá žádná a od r. 1989 se živí výhradně známostmi s některými mocnými.
Jenže ti už nejsou u moci a tak se musí snažit zavděčit těm, co zrovna u moci jsou. Což činí pilně.

Průměrný počet slepic: 4.1 (15 hlasů)
Trvalý odkaz

Do tří měsíů si zvyknou a budou spoluvydávat nemastná-neslaná vyjádření ke stížnostem přesně tak, jak to dělala Rada dosud.
Presstituti si některá z nich vyberou, napíší o nich pár "výbušných" článků a ... A NIC.

Dvořákovi do "hospodaření" kecat nebudou, prebendami vybraných redaktorů a "redaktorů" se zabývat také nebudou a obsah veřejnoprávního televidění...no, co s ním asi tak.
Maximálně přibude katolických pořadů typu "Radio Maryja".

Nechápu, proč PaL brečí, když zrovna Pavel Matocha je v podstatě "jejich".

Průměrný počet slepic: 3 (9 hlasů)

Pokud budou dělat to co David v EU, tak dobrý. Ten se taky nezkazil a "práskne" kdejakou špinavou, kterou tam ti šmejdi vymyslí. Proto ten ofuk a hlas, aby se nikdo nedozvěděl, co se v ČT a na radě děje. Budou si muset dávat větší pozor a některé věci už nepůjdou.

Průměrný počet slepic: 4.1 (16 hlasů)

který se staví proti manistreamu.

Lipovská je sice ekonomka a tudíž by se mohla měla hlasitě ptát na hospodaření ČT. Jenže zrovna tak může být katolickým chapadlem, hladově šmátrajícím v kase ČT po chutném soustu. Cokoli ČBK činí, to vždy nějak souvisí s nenažraností Vatikánu - konzervativní katolička je především UKÁZNĚNÁ a POSLUŠNÁ ovce, která se svým pastýřům rozhodně nebude vzpěčovat.

No a Matocha mi nepřijde, že by měl něco proti mainstreamu. Možná nepůjde úplně na ruku "progresivistům", ale jinak "liberálům" vrásky dělat nemusí. Ekonomicky a sociologicky je totiž na jejich straně.

Takže nám zbyl Veselý Xaver. Bude proti té smečce SÁM. Co asi tak zmůže? Max. nějaké nesouhlasné stanovisko uvedené v zápisu z jednání, který se k veřejnosti beztak nedostane.
Pokud párkrát vystoupí na veřejnosti (JAK??? KDO mu poskytne prostor???) s odlišným názorem, smečka už se postará, aby ji přestal ohrožovat a aby "dobrovolně" odstoupil.

Průměrný počet slepic: 4 (18 hlasů)

Matochu neznám, ale asi nepatří zrovna mezi vyvolené, nebo na něho nic nemají, když ten randál. Lipovská má rozumné a konzistentní ekonomické názory, přemýšlí a nevidím za tím žádné pámbíčkářství, nebo jinou ideologii. Myslím si, že u ní nejde o pocit moci a peníze. Všechno, co by mohli proti ní použít, už vytáhli před volbou. Xaver se umí zeptat napřímo, moc se s tím nemaže. Nebude to selanka, ale myslím, že to nikomu neusnadní. Pohoda skončila.

Průměrný počet slepic: 4.5 (10 hlasů)
Trvalý odkaz

každému je jasné, že v uvedených počtech a dosavadním složení rady nemohou nic změnit. Zatím nám musí stačit, že budou snad "hlasem proti". Že se protistrana pokusí o korupci, je jisté, já doufám, že odolají. Mj. Pavel Matocha píše komentáře na Českou pozici a docela rozumné - tím nechci říci, že by byl úplně na té "naší straně". Kalousek buď už má tak vypitý mozek, že nedokáže posoudit, že jeho argumentace a jeho "protestní akce" už je naprostá směšnost - nebo je tak zoufalý, že už se stébla chytá - to je tedy exemplář. Směju se, jak díky soudružce žalobnici Šojdrové je hlasem soudružky Jourové Brusel "znepokojen"- /za mých dětských let žalobníčci dostávali za rohem přes držku/. Představa, že jeden rozhlasový moderátor lokálního významu /tím nechci Xavera umenšovat, je jeden z našich nejlepších/ a jednak ekonomka "znepokojí Brusel" je opravdu k popukání!!! Jen chci poznamenat, včera večer mi Maneca přivodila záchvat řehotu svým "Novotnyčokem" - to fakt nemá chybu, díky /člověk má málo příležitostí se opravdu "zařehtat"/!!

Průměrný počet slepic: 4.4 (20 hlasů)

In reply to by insegnante (neověřeno)

Trvalý odkaz

ale kdesi jsem četla, že prů.er už vyjádřil znepokojení nad tou volbou... tak kdo ví, kdo už to tam zanesl a zaúřadoval.

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)

In reply to by insegnante (neověřeno)

Trvalý odkaz

Zeman taky jako prezident moc pravomocí nemá - a co všechno s tím málem dokázal.

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

nemusi palit svoje prsty. Staci aby zvedli ruku pro hloubkovy financni audit CT.
Pak uz jen sedet a divat se, jak se ten Kavci zamek sype.
K volbe se vyjadril i pan radar Tomas Klvana slovy: "My jsme jim sebrali Koněva a oni si vezmou ČT. Tuhle remízu prohrajeme."
https://www.facebook.com/tomas.klvana.73/posts/3551443788204818

Průměrný počet slepic: 4.6 (17 hlasů)
Trvalý odkaz

Lišky a kuny vnikly do kurníku TOP 09 a ODS, a slepice z obou těch stran začaly poděšeně kdákat. Od nových radních nelze očekávat nějaké zázračné výkony, jsou jen jedněmi z mnoha. Ale mohou představovat jazýček na vahách a Dvořákovi z ČT a jeho redaktorům a spolupracovníkům Moravcovi, Wolnerovi, Fridrichové, atd. už nebude procházet to, co dosud. Pod kontrolou radních si ČT dosud hospodařila, jak chtěla, a na oplátku poskytovala větší prostor TOP09 a ODS, než odpovídá jejich volebním výsledkům.
Od nových radních očekávám, že stížnosti na činnost a hospodaření ČT už nebudou procházet jako dosud. Dvořákova éra se chýlí ke konci. Zajímavé bude, jak se k novým poměrům v radě postaví sama ČT. Pokud zvolí odpor do hrdel a statků, brzy v ní nastane čistka. Pokud zvolí taktiku mírného odklonu od dosavadního kurzu a vymění pár nejvykřičenějších hlásných trub, asi ještě nějakou dobu přežije.
Z ČT se stal nepotřebný moloch jehož jediným účelem je vysávat peníze od všech obyvatel ve prospěch vyvolených zaměstnanců a dávat prostor politickým stranám a politikům (např. Kalousek) před koncem jejich existence.
Jsem zvědavý, kdy proběhne hloubkový audit hospodaření ČT, po kterém mnozí volají. Pak začnou slepice poděšeně kdákat.
Je to také chytrá past na znemožnění politiků Demobloku. Teď řvou na podporu ČT. Všichni, kteří ČT v dnešní době podporují, jsou neuvěřitelně hloupí, že na tak primitivní léčku skočili. Kalousek, Němcová, Pekarová Adamová, apod. - prostě moc rozumu nepobrali. Chvíli poběží mediální řev. Pak proběhne hloubkový audit hospodaření ČT, a to brzy, aby výsledky byly vidět před volbami. A pak dostanou ti, kdo se dnes zasazují za ohroženou demokracii v ČT nálepku zastánce zlodějů a jejich dnešní postoje jim budou připomenuty ve volební kampani. Nejvíce se angažuje TOP 09, tak se dá čekat její pohřeb.
Chytří politici k volbě nové rady drží ústa. Hloupí si nabíhají na vidle. A stav v ČT bude využit v předvolební kampani.

Průměrný počet slepic: 4.9 (27 hlasů)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

už byl avízován tolikráte, že to nikdo nebere vážně. Je to úplně stejné, jako s Bendou mladším. Nasype - dostane hlasy - škodí dál.
Mašinka funguje přesně tak, jak byla stvořena.

Průměrný počet slepic: 4.4 (13 hlasů)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

… ale co když ten hloubkový audit dopadne pro ČT dobře.Nějak bych se tomu nedivil.Vždyť si ten "správný"výsledek paradoxně z našich poplatků mohou koupit.

Průměrný počet slepic: 4.7 (11 hlasů)

In reply to by Jukan (neověřeno)

Trvalý odkaz

to je přesná poznámka - vzpomínám, jak hloubkový audit agentury Ernst a Young dal bance výtečné hodnocení a za pár dní šla do nucené správy. těmhle auditorským společnostem se opravdu nedá věřit.

Průměrný počet slepic: 5 (8 hlasů)

In reply to by Jukan (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jukane,
audit samozřejmě může dopadnout dobře. Záleží na tom, kdo jej pošle a s jakým zadáním. Ale odhaduji, že výměna radních je jen první krok k personálním změnám v ČT, protože hodně dlouho šla proti Babišovi a na ruku TOP09. Teď se jí ten postoj vymstí. také může audit proběhnout v tom, jaké strany si zve Moravec a jaké dostávají prostor v ČT, a zda je to odpovídající volebním výsledkům. Takže se klidně může stát, že výsledkem auditu bude, že TOP09 už vyčerpala všechny minuty, které jí mohly být poskytnuty s ohledem na její mizerný volební výsledek a že až do voleb už nesmí na obrazovky vyjma povinných předvolebních řečí.
Odhaduji, že finanční audit, po kterém volají noví radní, přeci jen proběhne a nesrovnalosti v hospodaření tam budou. A nemalé. Záleží na tom, kdo audit pošle a jaký výsledek bude očekávat. Jestli ANO, pak nebude hospodaření ČT dvakrát schváleno a nastane změna.

Průměrný počet slepic: 4.9 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

V úterý napsal Trump na Twitter komentář k volbám a druhý den jej Twitter smazal jako nepravdivý. Včera už podepsal Trump příkaz kterým ruší ochranu médií, která platila ještě z devadesátých let. A následně akcie Twitteru a Facebooku spadly dolů
Takhle se vládne a ne se s nimi mazat jako u nás.

Průměrný počet slepic: 4.7 (17 hlasů)
Trvalý odkaz

ČISTÝM a ŠPINAVÝM plátcem do fondů EU?

MANECA - to není útok na vaše kopírování, ani na Davida, jehož slova jste zkopírovala. Jen by mě zajímalo, proč je někdo čistý plátce, když bere zpátky dotace z Bruselína.
Podle mé - přiznávám, že zřejmě tak trochu zvrácené - logiky by měl být čistý plátce ten, kdo jen nasype do bezdené díry bruselínské ojrodotační mašiny požadovaný obnos, aniž by dostal nazpět jen jediný centík.¨
Pro kritiky této otázky a mé osoby - dobrovolně přiznávám, že jsem starý a hnusný, pitomý a plešatý. A nenosím emerycké klobouky z Austrálie, bo jsem ani nevěděl, že se dá cosi takového koupit.

Průměrný počet slepic: 3.3 (9 hlasů)

jsou ty pehecí a aspenové a sládkovičové a já nevím ještě jaké university.Absolvent pak dokáže vysvětlit jakoukoli pitomost.

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

čistí plátci jsou všechny státy. Příspěvky do Bruselu se platí ze státního, dotace jdou jednotlivým subjektům, třeba Agrofertu a jiným.

Průměrný počet slepic: 1.6 (12 hlasů)

In reply to by rk (neověřeno)

Trvalý odkaz

dostal Agrofert.
NIKOLI jednotlivé podniky, ale AGROFERT - jak tvrdíte.

Průměrný počet slepic: 5 (9 hlasů)

jako obvykle

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

In reply to by ema (neověřeno)

Trvalý odkaz

jenže nesedí pořád u kompu když je venku tak hezky, a taky všechno nečte.
Napsal jsem "třeba Agrofert" to znamená, že nejen Agrofert ale i ostatní.
Lipovská- institut svobody a demokracie- nezavání to PaL ? A kdo je ten druhý ekonom?

Průměrný počet slepic: 2.3 (6 hlasů)

In reply to by rk (neověřeno)

Trvalý odkaz

a taky na profese těch v kontrolní komisi. Přece Vám to nebudu přežvýkávat

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)