Immanuel Kant měl pravdu

Autor

Když jsme zde na Kydech asi před týdnem řešili naše čučkaře z BIS a jejich pohádečku o ricinovém agentovi, ze kterého se vyvinul příběh o anonymním dopise, který poslal zhrzený ruský agent, protože byl naštvaný na druhého ruského agenta... velmi zajímavý komentář měl Immanuel Kant. 

Pokud si mohu dovolit ho parafrázovat... Andrej Babiš si prostě vybral stranu. Jsme malá zemička a protektorů máme víc než dost a náš premiér se rozhodl vsadit na USA a poslat do háje EU. Zalezl do americké řiti a odkýval americkou trapnou pohádku, protože z nějakého důvodu si myslí, že to tak bude lepší.   

Když o tom tam uvažuju - to je asi jediná podstatnější změna od roku 89. Předtím jsme měli jednoho protektora. Všechno bylo směšně jednoduché, pokud nějaký náš představitel nevěděl, jaký je aktuální kurz, stačilo zavolat do Kremlu a obratem dostal ty správné instrukce. Dneska je to poněkud složitější. Západ už dávno nemluví unisono, ba naopak začíná jít proti sobě  stále zřetelněji a tak máme protektorů víc. Chudák premiér aby dneska volal  do Berlína, Brusele, Washingtonu .... a vlastně i do Moskvy a Pekingu.  

Mimochodem... takhle se vždycky poznalo, že se blíží prohra ve válce. Vojáci začali dostávat protichůdné rozkazy z různých stran, ale samozřejmě to s nimi špatně dopadlo, pokud se při jejich plnění rozhodli špatně. 

Takhle také začala česká státnost v takřka úplné samostatnosti. Přemysl Otakar I. prostě využil zmatků v Říši, začal pravidelně a výhodně měnit strany, od všech se domohl zisků a nakonec se stal dědičným králem. Tím nechci ani v nejmenším naznačovat, že by se něco podobného mohlo podařit našemu Andrejkovi, nebo že snad na něco podobného myslí. Ale doba by to asi umožňovala. 

Ale zpět k věci... Ojroparlament odhlasovat rezoluci proti Andrejkovi, který stále ovládá Agrofert a proto je ve střetu zájmů (díky za novinku, to jsme tady v republice fakt netušili). Ojroarlament je zbytečná institiuce, jeho rezoluce neznamená skoro nic. Jen u nás to bude naše vaše Česká televize vykládat jako strašlivou katatstrofu, přidají se i bakaloweby a ve svém svatém a nadšeném bijectví si vůbec nevšimnou, že vlastně na plnou hubu prezentují naši plnou podřízenost a závislost na EU a nadšeně sdělují, že býti vazalem je správné.  Zároveň celému národu představují české ojrožalobníčky (zdráhám se říci zrádce, protože takových kvalit nedosahují).  Národ si o tom bude myslet svoje.... a hlavně bude zase o něco lépe vědět, kdo za koho kope. 

Andrejovi tohle všechno muselo být jasné už dlouho. I když podlejzal i Macrona i Merkelové, i když podlejzal i v Bruseli, nějak to nepomohlo. Oni ho tam milují jako osinu v zadnici. Nechtějí ho, nevěří mu. Pro ně je Babiš český parvenu, který zalezl kam neměl a nemá mezi ojroslušnými lidmi co dělat. Kupodivu ho podpořil Orbán... Svým způsobem, aniž by to sám Andrejko chtěl či zamýšlel, z bruselské blbosti se České republika zařadila k zemím, které sice nemohou beztrestně EU opustit, ale moc by chtěly. 

Zároveň Andrej jede na tygrovi a pokud seskočí, bude to jeho ekonomický a možná i faktický konec. 

Tož si vybral americkou stranu, protože Trump je daleko a Pánbůh vysoko. Svým způsobem po nás Trump chce "jen" nákup armádních hračiček a dostavbu Temelína.  Navíc začíná mít svých starostí dost... demonstrují mu utlačovaní černoši podněcovaní bílými lepšolidmi, koroňák mu vůbec neslábne, naopak se zase rozjíždí. Jeho brazilský kámoš bude mít doma co nevidět pěknou jihoamerickou revoluci, neb koroňáka vůbec nezvládá. Volby v USA jsou za rohem, za půl roku může být důvod zase změnit stranu... 

Sice to teď znamená kecat národu strašivé kraviny o ruských špionech , ale řeči se vedou a voda teče a za rok si to bude pamatovat jen Rejpalka, která nám to připomene svým deníčkem, ale jinak už nikdo.  Koroňák přitvrzuje i u nás a hodně změnil náhled na úlohu státu. Jen se domýšlím, co se všechno změní, pokud by se breberka i u nás jaksi odmítla řídit epidemiologickým plánem. 

A EU? Co je EU? Ta zpovykaná instituce řízená tím nejhorším politickým odpadem vypuzeným ze členských států? Která se nedoohodne nikdy a na ničem, která se už dávno rozštípla na jižní křídlo, severní křídlo, a další rebely v podobě Polska a Maďarska? 

Za sebe musím říci, že svým čučkařským vyjádřením u mě Andrej hodně klesl. Já mám pochopení pro politiku, pro lavírování a kličkování, dokonce mám pochopení i pro rektální alpinismus. Malé zemi uprostřed mnoha zájmů a na hranicích velmocí nic jiného nezbývá. Nevadí mi, když Andrej dělá debily z CIA nebo z EU. Ale vadí mi, když dělá debila ze mě. Nota bene, když k tomu ani nemrkne okem, jako že všechno je jinak. Jistou logiku  za jeho čučkařinou začínám vidět. Lepší CIA než ojroparlament... 

Sstále platí naše Kydařské - nějak nevidíme nikoho, kdo by Andreje mohl nahradit. I přes tu čučkařinu, i přes všechny jeho hříchy. Ale pokud někdo takový je, sem s ním. Možná budou předčasné volby, tak ať ho prokydáme dřív než se bude ucházet o naše hlasy. 

 

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.4 (76 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

1) měl by být z černého mramoru, zvláště Marie by měla být po vzoru černých madon výrazně semitoafrická.
2) do obnoveného Mariánského sloupu by měly být preventivně vkomponovány postavy Mohameda (a pro jistotu i Alího).

3) u soklu by coby donátoři měly být minimálně postavy Posselta, Halíka, Sorose (a Sobotky coby matkotce pokrokové levice)

Průměrný počet slepic: 4.6 (12 hlasů)

názor, ale je vidět, že pokud jde o jediné správné náboženství islám, máte dost mezery. Pro detaily konzultujte s imámem Halíkem, ale máte vědět, že islám zapovídá zobrazování živých bytostí, takže takovým sloupem byste se dopustil urážky Pokroka.

Ledaže - teď právě mne napadá - by všickni zobrazení byli (nebo byly, obojí je správně) politické mrtvoly. Pak by jejich zobrazení Pokrokovi nemuselo vadit.

Průměrný počet slepic: 4.7 (6 hlasů)

tož umělci a sochaři,
rychle k soustruhům.
Nedá-li se sloupek opravit,
soustruhem zbavit popela
aby nedrhnul,
je třeba jej znovu soustružit,
či vytesat
tu velkolepou okrasu a chloubu
milovanou národem.
Tož šup, šup,
páni umělci,
radostně do díla

Průměrný počet slepic: 2.7 (3 hlasů)

vy mě opravdu urážlivě podceňujete!
Sice nejsem kdovíjaký expert přes islám, ale tohle snad vím ! Proč myslíte, že jsem navrhl největšího světového imáma Halíka klečícího na soklu?
Každé náboženské pravidlo má své výjimky !
Kdo jiný by je měl povolovat než superpečeť všech proroků Knihy Halík ?

Halíkova autobiografie byla v USA čerstvě vyhodnocena jako nejvýznamnější náboženská kniha roku !!!
Je nyní logické, že i islám je schopen vývoje - určitě bude výjimečně povoleno zobrazení živých bytostí - pokud mezi nimi nebude chybět superpečetidlo proroků - Halík!
Halík pro svůj obraz bude mít určitě shovívavé pochopení.

Já se pouze vždy snažím být o krok napřed před neúprosnou šlápotou dějin.

Průměrný počet slepic: 4.4 (7 hlasů)

In reply to by Asfaltový holub (neověřeno)

Trvalý odkaz

Halík je sám svůj obraz a pro jako takový bude mít jistě pochopení, kde přívlastek "shovívavé" je ten nejmenší z největších.

Průměrný počet slepic: 4.2 (5 hlasů)

In reply to by Alef Nula (neověřeno)

Trvalý odkaz

Halík káže příkře, vztekle
už mu bublá kotel v pekle;
žádná křídla, brány ráje
svatý Petr zle mu laje.
Halík - rohy - kopyta -
mešní vína dopita
barvy bílé, barvy růže
Lucifer ho svléká z kůže:
Švarcnberka rychle volej
i na něj už čeká olej!

Průměrný počet slepic: 4.5 (8 hlasů)

In reply to by Ládik!!! (neověřeno)

Trvalý odkaz

A aj, nebe se otevře
ratolest spásy anděl přináší
Sarka Farka
volný je

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

když jsem v zřejmě historicky posledním referendu hlasoval proti vstupu do německé unie.
Kdybych věděl, jaká to bude sranda, určo bych hlasoval pro.

Průměrný počet slepic: 3.9 (7 hlasů)

... bych řekl, že teď je už celkem šumafuk, jak kdo hlasoval, zda ano, či ne, páč naše kosti, případně kosti našich potomků, budou beztak trouchnivět někde na radioaktivitou zamořených ruských stepích, až se zas někdo odhodlá rozšiřovat svůj životní prostor.

Mimochodem, tedy ne že bych do toho nějak viděl, ale kolikrát mě napadlo, proč by měli Rusové někam něco složitě a nákladně střílet. Prostě a jednoduše můžou v případě útoku ze strany západu odpálit veškerý svůj arzenál přímo na svém území a bude to pro ně totální vítězství. Zaprvé to stejně nikdo nepřežije, protože jaderná zima zničí vše živé, a i kdyby nakrásně někdo přežil, ruské území bude stovky, možná tisíce let neobyvatelné.

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)

In reply to by tdx (neověřeno)

Trvalý odkaz

ale naštěstí jsou i tací, kteří si takové otázky vážně kladou a taky na ně s rozmyslem odpovídají.
https://autozine.cz/komentar-rasisticke-znacky-po-celem-cesku-cerni-pra…

Průměrný počet slepic: 4.2 (6 hlasů)

Pokrok zkrátka nezastavíš. Dostali jsme se za těch třicet let od nepodstatných otázek, jak zajistit potravinovou a energetickou nezávislost země, k těm skutečně podstatným, jako například je obytná zóna rasistická?

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

Sloup Marie Terazky
měl by míti podvazky
ať silonky z bombardérů
... tak na tohle rači seru.
Mohli by mě začít lovit
v Brixenu teď mají kovid
a jak píše Nula Alef
dali by mi vypít nálev
z rulíku a nebo blínu,
hodili by na mě hlínu.

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

Vážení kydači,automobilové fandové,měl bych tuto prosbu.
Bylo to nedávno popsáno a musel bych všechno pročíst a na to nemám tolik času.
Syn přivezl dodávku,kde funguje to šetření-zastavení motoru na křižovatce,nebo stání v koloně.
Chtěl bych to vyřadit,bylo to v některým příspěvku popsáno,co je potřeby udělat,proto bych ho poprosil,aby mě to napsal znova.předem děkuji.

Zatím bez slepic

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

teď topí vyjetým olejem. Připli řídící jednotku k noťadu a zvedli voltáž jakéhosi systému. Říkali, že možností je více. Chce to mít firemní sw.

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

už čtvrtou v pořadí. Anžto ta třetí mi vloni zachránila život, když jsem ji sešrotoval.
( Jsem praštěnej do makovice)
A je tam ta blbost Start/Stop, pro čemuž jsem vehementně protestoval. Ale ukázali mi, že je tam i tlačítko, které tuhle blbost dost podstatně eliminuje.
A vysvětlili mi, že pro Evropou, se holt vágn bez týhle ptákoviny nevyrábí.

Průměrný počet slepic: 1 (1 hlas)

je pomalá a neohrabaná, zdání bezpečí ve velkém autě klame. Raději rychlou nižší mrchu, která z nebezpečí uteče dřív, než se ostatní srazí.

Zatím bez slepic

a jako invalidní důchodce nepotřebuju jezdit třista z místa.
Nabízeli mi novou Supru a k tomu dodali historku, že nějakéj dochtor si ji objednal a vzal si ji na vyzkoušení. Pak pro definitivní předávku dorazil s kámošem řidičem, anžto se mu papíra ocitly kvůli rychlosti na dva roky v čistírně. Tak to mě dost odradilo a Dodge jsem zamítnul.
Pak mě lákali na Lexuse, ale to by se sousedi posrali a páchali hromadnou sebevraždu skokem z balkonu.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

nového příspěvku, ať nemusím složitě projíždět celou diskuzi. Můžu se zítra zeptat chlapů v práci. Máme tam dva mistry světa v obechcávání elektroptákovin. Tedy pokud ještě přijdou...

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jestli je to VW, mohlo by pomoct odpojení pomocného kontaktu na baterce, mám to na 2,0 motoru ve škodovce, funguje v poho. Popsáno na iDnes - Garáž.

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

Prší, pší, jen se lije
a u břehů Sicílie
kotví dvěstě plaváčků.
Přijeli k nám na sváčku.
Karanténa 14 dnů
a pak hurá do EU.

Včera, zítra, před měsíci
přibývají po tisících.
K Římu, Bonnu, Paříži
přes Mediterr zamíří,
pod Frontexu dohledem
dom je k sobě dovedem.

A pak budem síru dštít,
až se zase budou dít
všelijaké mordy
z rukou plavců hordy.

Brusle k tomu mlčí,
rameny jen krčí,
kre pramenem crčí
a "lid" temně vrčí.

Vážení, tohle tak nějak nemá východisko.
Teda má, ale radši na ně ani nemyslím.
- Plaváčci připlouvají na lodích "neziskových" pašeráků a EU kárá a trestá země, které se pašunngu snaží bránit.
- Pro přišelce není v EU ani práce, ani bydlení, takže se živí žebrotou nebo kriminalitou; a další hopodářská krize na krku.
- Turecko (NATO) vozí do Libye zbraně v konvojích a Řecko a Francie (obě NATO) jsou NATO vyšetřovány za "obtěžování" tureckých "civilních obchodních" lodí.

Taky máte pocit, že z nás "někdo" dělá debily? Já tedy ano.
Ale dokud nezačneme HLASITĚ požadovat po obou spolcích ODPOVĚDNOST, skončí to pogromy a ZASE to odnesou jen ti slabší; jak mezi přišelci, tak mezi domorodci.
Rasistické hulákání, kterého i tady nehezky přibývá, NENÍ řešením. To je jen ubohý ventilek frustrace z NEčinnosti odpovědných institucí, a přilévání oleje do ohně a odvádění pozornosti od kutečných viníků; ale na statu quo to nic nemění.
Vám to takhle stačí? Opravdu?

Průměrný počet slepic: 4.9 (10 hlasů)

Bo přijel na plodové vodě.

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)

Každý jsme vodák,ne plaváček. Bavili jsme se o tom po pohřbu.

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)

Co my matky k tomu máme říci? Jdi, synku milený, jdi, bojuj za nás v zemi daleké,...?
Co za ženy žije s těmi, kdo z nás dělá debily?

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)

Právě to, že JSME (protože NATO) JIM roze...li JEJICH země, je příčinou toho, že lezou k nám.
Sýrie, Libye, Somálsko, Irák, Afghanistán a hromada dalších zemí, ve kterých jsme "intervenovali" a "intervenujeme", aniž bychom byli pozváni.

Takže holt teď budeme muset bránit SVOJE hranice.
A požadovat po EU a NATO, aby laskavě konečně začaly dělat to, za co si je platíme.

Průměrný počet slepic: 4.5 (6 hlasů)

Vy se jich nemáte co dovolovat !

Zatím bez slepic

to, za co si je platíme...

Protože oba víme, že v řadě věcí spolu nesouhlasíme (ale na druh straně se v něčem i shodneme), předem říkám, že následující slova nemyslím ani zle, ani ironicky:

Takovou naivitu bych od Vás nečkal. Západ s námi férově nikdy nejednal, dokonce i za možnost bojovat proti Německu na straně hrdého Albionu a sladké Francie jsme museli platit svým zlatým pokladem.

Pro EU jsme odbytištěm póvlu, ve "starých" zemích neprodejného, a zdrojem vysoce inteligentní, kvalifikované a levné pracovní síly.
Pro NATO jsme jedním z nástupišť v neustále zvažované válce proti Rusku

Za tohle si je platíme - a to ony také skutečně dělají.

Průměrný počet slepic: 5 (12 hlasů)

A není to o nás, ale o celé Evropě.

NEchci tady půlku Afriky; jako ji nechce Helmut a Staszek a Jean a Igor a Sven a další a další.
Ale také NEchci, abychom se furt montovali do jejich záležitostí jen proto, že mají na svých územích to, co "nutně potřebujeme" pro sebe. Tu ošuntělou hlášku "Nečiň druhým, co si nepřeješ, aby činili tobě" asi znáte; tak jen připodotknu, že to NENÍ jednosměrná jízdenka.

Na druhou stranu chci, aby EU dala přišelcům jasně najevo, že tu NENÍ dost práce ani pro domorodce a ta, která k dispozici je, je úplně stejná pakárna jako ta, kterou dělali doma - pomocné práce v zemědělství, zdravotnictví a logistice, otročina montovnách a to je asi tak vše. Obchodních managerů a podobných zbytečností máme vlastních nadbytek.
A že za tu pakárnu dostanou ve finále míň než doma a v žádném případě jim to NEbude stačit na lidsky důstojný život. Že tady skončí v možná ještě horších slumech než doma a na stejných skládkách jako u nich doma.
Přeji si, aby jim to ziskovky přibalily na plakátech ke každému pytlíku stuchlé mouky, ke každému samopalu a k veškeré další "rozvojové pomoci".
A také chci, aby tady MUSELI dodržovat naše pravidla, vynutitelně. VŠICHNI cizinci a návštěvníci.

Protože jinak to skončí děsným průserem a nejhůř ho odnesou slušní a slabí. Jako vždycky.

Průměrný počet slepic: 4.6 (8 hlasů)

"Protože jinak to skončí děsným průserem a nejhůř ho odnesou slušní a slabí. Jako vždycky." Občane, vy, já i každý alespoň trochu příčetně myslící a relativně normálně se chovající člověk tuší, že přesně o tohle jde. Že je to něčí plánovaný záměr a nás tak nějak celkově bobek. V okamžiku, kdy pokročí umělá inteligence a robotika natolik, že budou existovat autonomní, nicméně slepě poslouchající zařízení, bude zřejmé, že deset, pět i dvě miliardy lidí je pro těch několik dynastických klanů, které se považují za vyvolené, trochu moc.

Je zajímavé, že nejvíc rasistické a misogynní jsou bankovní domy a žebříčky nejbohatších. Kolik je mezi nimi žen? Kolik Afroameričanů? Nicméně tohle nikdo neřeší, nikdo nepůjde zaklepat bazukou na dveře zasedání Bilderbergu či nezaskočí s plamenometem do lesa na seanci Bohemian Grove s podobnou otázkou.

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)

In reply to by tdx (neověřeno)

Trvalý odkaz

jj Alex Jones a Brad Meltzer(jeho tříčlenný tým) by mohli vyprávět, ale asi úplně všechno vypustit nelze, mají rádi život...

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

Zcela jistě je to jen nějaký staromládenecký klub postarších bohatších mužů, kteří si chtějí v klidu lesa poklábosit o životě, vypít pár sklenek či lahví a vše završit menším táboráčkem. Úplně nevinná zábava.

Zatím bez slepic

ale na první pohled bych řekl, že Vaše a mé přání je skoro totožné. Máte nějakou myšlenku, ideu nebo koncepci, jak toho dosáhnout?
Já myslím, že standardními postupy (jednání mezi rovnoprávnými partnery) jsou to cíle nedosažitelné: chybí mi tam základní předpoklad, rovnoprávnost.

Jak z toho ven?

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

něco mezi "Žlutými vestami" a "All lives matter".
Vysvětlovat lidem, že i "ti druzí" jsou lidé, že mají podobné nebo stejné potřeby jako my, že sice nemají právo nás předělávat ke svému obrazu, ale že ani my nemáme právo je předělávat k tomu našemu.
Že aby mohli žít doma, nesmíme jim ty domovy ničit a že musíme přestat naslouchat těm, co hlásají opak.
A že "ty druhé" musíme přesvědčit, aby se co nejdřív vrátili domů, bo tady není dost místa a žrádla ani pro nás samé.
A že musejí bránit svoje země proti nám, bo my ty svoje musíme bránit proti nim.

Vím, že to vypadá šíleně, ale jinou možnost nevidím.

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

Dokud se hněv lidí neobrátí proti těm, kteří stáli v pozadí každé války za posledních několik století, financovali vše, co k nim vedlo, z každé měli zisk a po jejím skončení z toho profitovali ještě dlouhá léta, tak se mnoho nezmění. Dokud se jednoduše ten hněv neobrátí proti vlastníkům švýcarských, amerických bank a britských bank, tak se pořád budeme mlátit leda sami mezi sebou. Všechny ty země byly zruinovány, protože z toho měl někdo konkrétní zisk a financoval vše, co mu ho mohlo zajistit. Rozkradení těch zemí, rozvrácení infrastruktur, korupci, státní převraty, různé junty a mafie, loutkové politiky a generály, šíření nemocí a chudobu.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

jak říkali podvečer v \TV, že budou trénovat parádemarš - toho moc neuchrání. Vojandy v minisukních a žvýkající a telefonující vojáci toho taky moc neubrání... Vždyť ti ubožáci ani neví co je to vojna. A "hrdiny z Afghu či instruktory Afriky přece nemohou povolat zuruck

Průměrný počet slepic: 4 (1 hlas)

Co je to za matky, keré porodily debily. Imbecily keří si myslej, že nám všem budou vládnout a mrskat nás vespolek jejich pojebanými zakony? Co je to za ženy keré s něma chrápou a nerozbijou jim hlavy při spaní? Co je to za krky, keré se votáčejí jako čamrda za prachama a vykládá se vo nich, že pré říděj nějakou hlavu?

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

darujeme 87 milionu na reseni migrace a taky miliardu na kulturu, par milliard neziskovkam, 1 milion na hrde homo v praze

tak urcite je prevence na miste, ale co radeji venovat 500 milionu na vybudovani domobrany ? (kdyby se rozdavani penez v migrantskych zemich neosvedcilo ?)

to se to rozdava z ciziho
------------
Česko chce věnovat 87 milionů na řešení migrace
Dnes 9:56 - Naďa Adamičková, Marie Königová, Právo

Sedmaosmdesát milionů korun. To je suma, kterou chce ministerstvo vnitra v příštích týdnech poslat zahraničním partnerům na pomoc při řešení migrační krize a v rámci zdravotně humanitárního programu Medevac.
https://www.novinky.cz/domaci/clanek/cesko-chce-venovat-87-milionu-na-r…

---------
Zaorálek chce miliardu na kulturu. Pro ty, kteří nedosáhli na příspěvky
21. června 2020 14:05

Ministr kultury Lubomír Zaorálek společně s ministrem průmyslu Karlem Havlíčkem v pondělí předloží vládě program podpory podnikatelským subjektům v oblasti kultury a kreativního průmyslu. Program ve výši jedné miliardy korun by měla směřovat na ty, kteří nedosáhli na již dříve schválené programy podpory, sdělil Zaorálek v Otázkách Václava Moravce.
https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/zaoralek-kultura-otazky-vaclava-mora…

----------
Kukuřičná pole vodu nezadržela, lidé ve Studénce mají zase vyplavené sklepy

19. června 2020 13:19
Obyvatelé Studénky na Novojičínsku prožívají nepříjemné déjà vu. Po šesti letech jim voda zase vytopila sklepy. Přívalové deště je v noci na dnešek vyhnaly z postelí, od té doby za pomoci hasičů odčerpávají vodu a vynášejí bahno.
https://www.idnes.cz/ostrava/zpravy/studenka-velka-voda-povoden-dest-po…

--------
Vláda projedná 86 dotačních programů pro neziskové organizace
21.06.2020 17:00
Ministerstva počítají pro příští rok s 86 dotačními programy pro neziskové organizace na podporu prospěšných činností. Proti letošku by jich mělo být o 16 méně.

Peníze by se měly stejně jako letos využít na boj proti korupci, volný čas dětí, kulturu, podporu národnostních menšin či rovných příležitostí pro ženy a muže, sport, sociální služby, protidrogovou prevenci či ochranu životního prostředí. Vyplývá to z materiálu o dotační politice pro rok 2021, který by měla v pondělí projednat vláda.

Ministerstva by měla letos podle schváleného záměru na dotacích rozdělit zhruba 8,02 miliardy korun
https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Vlada-projedna-86-dotacni…

---------
V době koronavirové krize, kdy je třeba otáčet v ruce každou korunu, Praha schválila dotaci milion korun pro festival homosexuálů.

To je neskutečné. V době koronavirové krize, kdy je třeba otáčet v ruce každou korunu, zastupitelstvo Prahy zejména hlasy Pirátů, Prahy Sobě a Spojených sil pro Prahu (TOP 09, STAN a KDU-ČSL) schválilo dotaci jeden milion korun pro festival homosexuálů Prague Pride.
Peníze na propagandu homosexualismu narůstají. Ještě v roce 2017 dosahoval grant pro pořadatele Prague Pride výše 200 tisíc korun. V dalším roce došlo k navýšení na 388 tisíc korun. V roce 2019 Praha dala na festival 800 tisíc korun a letos se počítá s rovným milionem korun.

http://www.novarepublika.cz/2020/06/v-dobe-koronavirove-krize-kdy-je-tr…

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

Pokorni, vdecni a klidní

Policejní kontrola vyprovokovala ve Stuttgartu rozsáhlé nepokoje a rabování

Dnes 18:12 – Stuttgart - ČTK
Policejní kontrola provedená kvůli držení drog vyvolala v německém Stuttgartu v noci na neděli rozsáhlé nepokoje spojené s rabováním. Výtržností se zúčastnilo 400 až 500 lidí, z nichž 24 bylo zadrženo. Při potyčkách s policií bylo zraněno přes deset policistů, informovala agentura DPA

Policejní kontrola vyprovokovala ve Stuttgartu rozsáhlé nepokoje a rabování

Dnes 18:12 – Stuttgart - ČTK

Policejní kontrola provedená kvůli držení drog vyvolala v německém Stuttgartu v noci na neděli rozsáhlé nepokoje spojené s rabováním. Výtržností se zúčastnilo 400 až 500 lidí, z nichž 24 bylo zadrženo. Při potyčkách s policií bylo zraněno přes deset policistů, informovala agentura DPA

Policejní kontrola vyprovokovala ve Stuttgartu rozsáhlé nepokoje a rabování

Dnes 18:12 – Stuttgart - ČTK

Policejní kontrola provedená kvůli držení drog vyvolala v německém Stuttgartu v noci na neděli rozsáhlé nepokoje spojené s rabováním. Výtržností se zúčastnilo 400 až 500 lidí, z nichž 24 bylo zadrženo. Při potyčkách s policií bylo zraněno přes deset policistů, informovala agentura DPA

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)
Trvalý odkaz

funguje to na většině aut skládaných v Německé unii a přilehlém okolí.
https://www.garaz.cz/clanek/stop-start-lze-vypnout-snadno-a-navzdy-trva…

Pokud by to nepomohlo, ozvěte se, podumáme.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

nápad. Udělat ze sídla oněch sedmi set a něco vypatlanců jedno velké elektrické křeslo.
Tím vůbec nemám na mysli nějaké zabíjení, to ani náhodou. Pro začátek by stačilo pár volťásků nad hranici ještě bezpečných 48. A hezky zatočit kličkou...

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

Potvrzuji Targuse, sám to mám na autě. Stačí na baterce vytáhnout konektorek s tím slabším kablíkem. Na obrázku od Targuse je to zřetelné. I jiné typy aut než WW to mají řešené stejně. Je třeba se podívat na baterku.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)
Trvalý odkaz

Už jsem to sem jednou psal:
u většiny aut se odpojí konektor (který je navíc) na minus polu u baterie.
Odstaví se s tím i ,,inteligentbí dobíjení" a auto bude dobíjet normálně.
V případě potřeby je možno zapojením konektoru vrátit do továrního nastavení.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

In reply to by Jan z Helvajzu (neověřeno)

Trvalý odkaz

dal odkaz, jeden chytrý, mladý a krásný pán tvrdí, že může dojít k zakolísání napětí a vznik z toho plynoucích defektů na dalších elektronesmyslech, které mohou ovlivnit bezpečnost jízdy. A jízdní asistenti jsou náramné kurvy - potvrzuji.
To, co pán popsal, se opravdu děje, teď jsem to konzultoval se známým. Lékem na to je nespoléhat na asistenty a jezdit tak, jako by ty šmírovací štěnice v autě vůbec nebyly nainstalovány.
Možná se vám zdá, že jsem idiot, ale opravdu dnes existují řidiči - pardon - lidé vybavení řidičským oprávněním, kteří si myslí, že elektroasistence je vytáhne z naprosto každého průseru, který se jim podaří na silnici vyrobit.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)