O týden později...

Autor

Vrátil jsem se z lesů a musím konstatovat, že svět se pořád točí zhruba stejně rychle, politici jsou stále stejně blbí, kapitalismus stále stejně obírá chudé, vyšetřování v Bejrůtu se nikam nepohnulo, Lukašenko je v Bělorusku stále šéfem, ta jeho konkurentka Tichanovská je stále v cizině a má stále blbější komentáře.  Koronavirus trhá rekordy, ale nikoho to nezajímá, protože nemocnice se nijak nezahlcují a tak příběh, který byl na jaře tragédie, pokračuje jako fraška. Vládní Ken byl opět řádně ztrapněn a opět mu to nevadí, protože dělá přesně to, k čemu si ho Andrej najal. 

Vlastně nejzajímavější je to s tím Navalným, který byl údajně otráven, což dělá Putin pokaždé, když někdo od nás ze Západu potřebuje upozornit na ruské nebezpečí. Vždycky je nejdřív dlouho klid a pak, ausgerechnet v době krize nebo před volbami má asi Putin špatnou náladu a vydává rozkazy k popravám. V mezičase nechává všechny opozičníky řádně načerpat síly a vůbec mu nevadí, že by je nejsnáze mohl nechat pozabíjet právě v době, kdy se nic neděje a nikoho to nezajímá. 

Všímáte si, že všichni ti Vaškové co chodí s našimi pány na led, tak už jsou dobří jen k tomu, aby je někdo natočil při ošklivém trýznivém umírání a sestříhal z toho pěkné video na fejsbůku? Jako kdyby to byl úděl všech těch vůdců demokratické opozice všude ve světě. Nejprve pěkné fotky, jak se objímají s Obamou, Bidenem, Mc Cainem, Pompeem (i Trumpem) a vzápětí pěkný obrázek z rakve. 

Nepochybuji o tom, že v berlínské nemocnici, kam Navalného dovezla dlouhá kolona po zuby ozbrojeného wehrmachtu, což vzhledem k situaci byla možná polovina té bojeschopné části německé armády, že tam dojče doktoren zjistí, že Navalného skutečně otrávil Putin osobně a najdou rezidua dávných jedů, jak byl otráven už mnohokrát. 

A pak buď umře a nebo zmizí. Podobně jako uzdravený agent Skřípal, který je vlastně obrazně řečeno také mrtvý, protože zlatá klec je pořád klec. 

Svým způsobem je na tom Lukašenko dost podobně jako ten Navalný i Skřípal... Podával si ruce s americkými státníky a jsou z toho moc hezké fotky. Hoši se tam na sebe usmívají jako dávní kamarádi a v dnešní době je to jako poukázka na rakev. Lukašenko i Navalný prostě neuspěli a to se na Kapitolu neodpouští.  Navalný volby ani nevyhrál, ani nedokázal dostat do ulic dost lidí a tak teď udělá pro USA poslední službu. Je to levnější, než mu platit fešáckou vilu někde na Floridě. 

Lukašenko se také neodtrhl od Ruska, protože kromě diktátorských manýr si zachoval i zdravý rozum a to se samozřejmě nikomu nehodí. Navíc mu jeho dvorská kamarila neřekla, že lidi ho mají také plné zuby. A do třetice ještě nasral i Putina a teď nemá, kde by se schoval. To Janukovyč (kdo si ješě dneska pamatuje, že vůbec existoval?) neudělal a mohl utéct do Ruska a žije přísloví, že živý pes je lepší než mrtvý lev. . Kam uteče Lukašenko, to mi jaksi není jasné. 

A Putin mlčí. Když Putin mlčí, je to horší než kdyby začala válka, protože ten chlap mizerná má zpravidla nějaké trumfy v rukávě a dokonce, hajzl jeden, umí i plánovat, takže někde se už vytáhla patřičná akta s názvem Belarus, rozkazy byly doručeny a teď se čeká, až báťuška Gosudar vší Rusi vše odstartuje. 

K Bělorusku poslední poznámka... 

Putin si může dovolit kvůli Bělorusku další sankce. Může si dovolit i nějakou menší válku. Může si dovolit zhoršit životní úroveň ruského obyvatelstva. Může si dovolit prodat hodně zlata, může si dovolit prázdné regály v obchodech. 

Ale nemůže si dovolit Bělorusko ztratit. Stejně jako nemohl ztratit Krym. V případě Ukrajiny to byla jakás takás remíza. Když z Ukrů nemohl mít přátele, tak se postaral, aby tam byla spálená země. V případě Běloruska to má horší. Nemůže si dovolit přijít o srdce deseti milionů bělorusů, kteří mluví rusky. Nemůže dovolit, aby mu skoro všechny produktovody vedly přes rozvrácené státy. Nemůže si dovolit základnu NATO tak blízko. Nemůže si dovolit prohru tak blízko od hranic.  Prohra by mu zlomila vaz mnohem spolehlivěji než nezaměstnanost v Rusku. 

Putin něco udělá a bude to vypadat jinak než si všichni představují. Žádné ruské tanky v Minsku. Žádní usměvaví zelení mužíčci. Bude to něco, co nikdo nečeká. 

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.6 (103 hlasů)

Komentáře

In reply to by pithart (neověřeno)

Trvalý odkaz

Vypadá jak lesba.

Průměrný počet slepic: 4.7 (3 hlasů)

No nejspíš i bude. Mě se ale hlavně líbí jakou má pěknou prezidentskou limuzínu. To má každý v Bělorusku?

Průměrný počet slepic: 4.8 (6 hlasů)

In reply to by pithart (neověřeno)

Trvalý odkaz

křičí na tu náhradnici Tichanovské. Vsadil bych sto litrů proti deseti litrům, že nám to ČT neukáže.

Průměrný počet slepic: 4.2 (6 hlasů)

In reply to by Уходи (neověřeno)

Trvalý odkaz

Přátelé, poté co kolchozník, který byl mnoho let u moci (a pořád nadával americkým imperialistům i několikrát prodloužil své období na trůnu), při volbách propadl (byl obviněn z podvodu, davy demonstrantů se vydaly do ulic, byla prolita krev, bezpečnostní složky přešli na stranu "národa"), do čela přechodné vlády se dostala křehká žena která slíbila, že do dvou měsíců uspořádá skutečně spravedlivé volby.
Jak jste všichni, samozřejmě, poznali, řeč jde o Bolívii, kde na podzim loňského roku opustil po 14 letech prezidentskou sesli zemědělec Morales a vláda se dostla do rukou proamerické pravicové klice. Dočasný prezident Jeanine Áñezová zahájila svou vládu tím, že vojáky zbavila odpovědnosti za zabíjení protestujících stoupenců Moralese (a bylo tam hodně horko), ale ujistila veřejnost, že brzy budou nové volby a ona osobně nelpí na moci, a nebude kandidovat.
Volby - čestné a transparentní - měly proběhnout v únoru 2020. Ale v lednu, vzhledem k problémům ve státě byly přeneseny na květen. A ano, Áñezová řekla, že kandidovat přeci jen bude. Od té doby bylo zabito více než třicet odpůrců "dočasného" režimu , stovky byly uvězněny.
V květnu se volby nekonaly v souvislosti s koronavirem. Odložily je na začátek září. Ale v létě Áñezová řekla, že koronavirus je stále v plném proudu, takže volby jsoy odloženy až do konce října...
Současnost: Bolívijci stávkují (zhoršuje se hospodářská situace), zpívají a požadují návrat protivného JéZéĎáka.
Jakákoliv podobnost s Běloruskem je čistě náhodná

Průměrný počet slepic: 4.9 (33 hlasů)

Dík. Hezké připomenutí. Jenže to nám ČT nedá, zato nám denně opakuje, jak stále sledují stav Navalného. To je už fakt zoufalost.

Průměrný počet slepic: 5 (10 hlasů)

In reply to by Уходи (neověřeno)

Trvalý odkaz

Уходи elftrolle, píše ti denně stotisíc lidí na Kydech. Ten počet je pravděpodobnější, než počet lidí v Minsku, "spočítaný" ČTK.

Průměrný počet slepic: 4.9 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

bych tipoval scénář alá Jaruzelsky. Pokud to Lukašenko ustojí, jakože pořád ukazuje, že má koule, tak jen oddálí nutné změny. Pokud budou protesty pokračovat, najde se nějaký běloruský generál, který udělá převrat a připraví v Bělorusku půdu pro připravenou figuru Lukašenko verze 2.0/2020.
O ruské produktovody bych neměl starost, kdo potřebuje plyn, Rusko, nebo Německo?
Samozřejmě, že jde strategicky o to dostat zase NATO blíž k Moskvě. Jenže dnešní hypersonické zbraně už dokážou s rychlostí 10 x Mach ohrozit kohokoliv kdekoliv a asi na to nebude obrana. Lukašenko sice vybudoval zemi, která je v pořádku skoro jako Německo bez musulmanů, ale každý šéf se jednou přejí, i když krmí lid čokoládou a to i když vědí v jakém svrabu je Ukrajina. V Bělorusku schází systém podvodného střídání loutek na čele státu, i když prý snad i zajíci u cesty si tam čistí zuby. Ale zejména pro mladé, dobře živené a oblečené je to prostě nuda.

S Navalným zatím nevědí co mu je ani ti super němečtí dochtoři se superkliniky Charité. Tak si počkejme, možná se z toho vyvine jen hypoglykémie a třeba i fraška.

To veselejší je situace u USáků, kteří asi dostali budoucí negro - indickou (vice)prezidentku.

Veselá je také situace u nás, kde krizový manažer Ej Bí zase uposlechl nevůli lidu a zrušil, co před tím asi odsouhlasil. Ve vládě má několik supervěrných ministrů, kteří kupodivu, i když jim máchá ksichty v bahně, vždycky se opláchnou a přitulí se k noze svého pána.
Proč?
Prý, ačkoliv to nevypadá, Ej Bí je Boss.
Ken Vojtěch? Takto mne trénovali o generaci starší šéfové za bývalého režimu. Taky jsem zatnul zuby a podle prušáckého hesla "Mund halten und weiter dienen," jsem snil o sladké pomstě jednou.

Průměrný počet slepic: 4.4 (24 hlasů)

Supersonicke rakety sice znici cast nepritele, ale pak musi nastoupit pechota a dane uzemi obsasdit. Bez toho to nejde.Tom Clancy to popsal v jednom ze svych romanu jako vtip - bavi se dva tankovi generalove Varsavske smlouvy v Parizi u Vitezneho oblouku a jeden se zepta: Hele, nevis, kdo vlastne vyhral leteckou bitvu nad Evropou?

Průměrný počet slepic: 5 (15 hlasů)

co nejblize ke hranicim Ruska...

Průměrný počet slepic: 5 (11 hlasů)

Nikoliv "Mund halten ...", alébrž "Maul halten und weiter dienen".

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

Drsně je to Maul, pro slušňáky Mund. Já používám Maul.

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)

In reply to by strejda (neověřeno)

Trvalý odkaz

Doplním o běžně používaný výraz "Schnauze halten..."

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

doplním "ostravacki": drž pyču...

Průměrný počet slepic: 1 (1 hlas)
Trvalý odkaz

v 89tém jinak, než jsem si myslel.

Průměrný počet slepic: 4.8 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

A proč vlastně?
Zatím jsem se nikde nedočetla o předložených důkazech, že volby v Bělorusku byly zmanipulované a zfalšované.

Jestliže bezprostředně po vyhlášení výsledků voleb prohlašuje každý, kdo má do zadku díru, že volby neuznává jen proto, že 80% pro Lukašenka ku 10% pro tu jakousi paní čaputovou, je nereálný výsledek, pak buď mají k dispozici okamžité důkazy nebo to jsou liberální anarchisti, kteří respektují pravidla hry, jen když se jim to hodí.

Jak může stačit pouze fakt, že oficiální výsledky voleb byly 80%+ pro Lukašenka, k tomu, že volby jsou prohlášeny za neplatné?

Pokud si pamatuju, tak Petr Fiala byl naposledy zvolen předsedou ODS 93%y!!! A že nikdo neprotestoval, že tak velké číslo není reálné...

Zajímalo by mě, co to je za lidi v těch ulicích Minsku, jestli všichni volili tu paní nebo jsou to nevoliči... a koho vlastně chtějí místo Lukašenka? Některé pohledy ale naznačují, že by se část Bělorusů možná neraději schovala pod křídla tátomámy Putina.

Průměrný počet slepic: 4.8 (32 hlasů)

No v té "západní demogratůře" platí, i kdyby měl ve vobách "dicydent" jen jediné procento, tak morálně zvítězil a může nahradit stávajícího presidenta, musí se jím však "prohlásit". A potom to již jede. Zmrazí se (ukradnou) všechny dostupné účty, pošlou se provokatéří (někdy i odstřelovači - podle situace) a prudí se a prudí. No pravda&Láska v přímém přenosu ...

Průměrný počet slepic: 5 (23 hlasů)

Na zapade se opakuji volby dokud nedopadnou jak je potreba, tj. styl utahani volice, viz rakousky president, nebo hlasovani o lisabonu apod. N a zapade se vyslovani NE nebere jako NE, ale pouze jako neco mezicasoveho ;)

Průměrný počet slepic: 5 (20 hlasů)

až byl požadovaný výsledek. I rakušáci si takhle postupně volili Jelena.

Průměrný počet slepic: 4.8 (22 hlasů)

Holanďani taky.

Průměrný počet slepic: 5 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

A mnoho dalších věcí nám závidí. Třeba pestrost etnickou nebo kulturní. To ja jasné..

Však on je to už Fischer a spol. naučí, co mají vnímat a hodnotit jako správné, moderní, liberální, demokratické atd. V telce a tak různě. Chce to čas, píli a vytvalost- Ostatně už v Sein Kampf psali že není nutno získat početné členstvo, důležitá je masa příznivců. Masa příznivců rovná se vysoký stupeň podpory. Vysoký stupeň podpory rovná se legitimita moci.
Takže ty lidi tam prostě dostat je třeba. Na ty ulice a tak. Bez toho se nedá udělat žádný pořádný převrat. A to i kdyby to měl vést někdo dosud veřejnosti neznámý, však se otrká....a zkrátka určitě nepřijde. Přinejhorším skončí v Bruseli....

Průměrný počet slepic: 4.9 (27 hlasů)
Trvalý odkaz

Janukovyče si snad pamatuje každý - a co se stalo s jeho pštrosem, to se teprve začne vyšetřovat. Běloruský Jaceňuk ani Pornošenko se konat nebude. Navalený časem vystřízliví.

Zajímavé je to, že u nás se Navalený označuje termínem “opoziční politik”. To nebyl ani havel, to byl obyčejný dyzydent, kterého dali na hrad.

Zajímavý bude vývoj hospodářství, kdy po skokovém poklesu výroby od března je pořád dostatek peněz na mandatorní výdaje. Rotačky netisknou noviny, ale peníze - a přitom inflace se téměř nehýbe. Za pár dní je termín splátek odložených plateb, výroba byla v úpadku a prázdniny proběhly ve virovištích... a tančí se valčík, hudba hraje, vesele se kýchá a čeká se, co bude nebo nebude. Žádné ideje, vize nebo dokonce plány. A přitom by se měly kopat zemljanky. Alláh mit uns.

Průměrný počet slepic: 4.9 (37 hlasů)

ono nebude tak zle. Minulý týden jsem zpovídal své více jak 90ti leté rodiče ohledně jejich mládí za TGM. Kromě úzké vrstvy elit, všude podle dnešních měřítek byla obrovská bída. No a přežili to. Když jsem se jich ptal, z čeho žili, nemajíce pravidelný příjem, říkali, že nějak to vždycky šlo. Akorát se nepřejídali.
Tož tak, nemlaskat!

Průměrný počet slepic: 4.3 (19 hlasů)

Všude obrovská bída?

https://cs.wikipedia.org/wiki/Hospodářské_dějiny_Československa
Na žebříčku nejbohatších zemí světa z roku 1924 se Československo umístilo na desátém místě, před Německem, Rakouskem, Nizozemskem a Itálií.[13][14] Podle novějších odhadů bylo HDP na obyvatele Československa vždy v letech 1913, 1929 i 1937 neustále menší i než u Dánska, Itálie, Německa, Nizozemska, Norska a Rakouska.[15] Maddison i Bairoch řadí pro rok 1929 Československo na 17. pozici v HDP na obyvatele a Prados de la Escosura dokonce na dvacáté místo.

Podle světové banky jsme dneska 2018 na pěkném 39 místě
https://cs.wikipedia.org/wiki/Seznam_států_světa_podle_HDP_na_obyvatele…(2010–11)

Ovšem je potřeba vzít do úvahy, že za Masaryka jsme měli relativně zaostalé Slovensko a Podkarpatskou Rus, které nám zhoršovaly průměr a tak to v Čechách muselo být ještě o něco lepší, abychom se na to 10-20 místo dostali.

Co Magdalena Dobromila Rettigová? Četl jste to? Samé máslo, vejce, masa atd. Nikde nic o ramě ani palmovém tuku. Žádný separát ani sojové uzeniny.

Kolik lidí by si mohlo dovolit DNESKA jíst jako tehdy, tedy BIO a bez náhražek, aniž by se zruinovali?

Průměrný počet slepic: 3.4 (18 hlasů)

a komunisti to všechno prošustrovali. Kolikátí jsme byli v 89?

Průměrný počet slepic: 1.4 (9 hlasů)

In reply to by rk (neověřeno)

Trvalý odkaz

oprava Čmoude

Průměrný počet slepic: 1 (5 hlasů)

In reply to by rk (neověřeno)

Trvalý odkaz

vy sám?

Průměrný počet slepic: 5 (11 hlasů)

In reply to by rk (neověřeno)

Trvalý odkaz

Vy tady pindáte, ale aby jste se vyjádřil k skandálu s ovlivňováním voleb z v Rakousku ze steny SNR
VÁS ANI NENAPADNE. JSTE ZBABĚLEC.

U nás trempů a vodáku je nejhorší kvalifikace.

Průměrný počet slepic: 4.8 (6 hlasů)

dávat jako příklad blahobytu tehdejší republiky Rettigovou je opravdu mimo mísu. Moje prarodiče tedy rozhodně mezi tehdejší elitu nespadali. Dědeček chodil pěšky do zaměstnání denně 10 km, zpátky samozřejmě také, pracoval 12 hodin, babička vzpomínala jak jako dítě chodili, když byla pouť, sbírat slupky od pomerančů, a vykusovat tu bílou dužinu, asi po lidech, kteří vařili podle Rettigové. Také nenáviděla kočky, protože když zapomněli náhodou mléko na přístupném místě, tak kočky jim ho upíjely, a protože byla ze 7 dětí, tak měli přesně odměřené množství které mohli vypít. Samozřejmě že ne denně. Takže si s nějakými statistikami můžete víte co?

Průměrný počet slepic: 4.7 (18 hlasů)

Zatímco teď máme místo dotování Podkarpatské Rusi dotování bruselských euroúředníků, politických neziskovek z rozpočtů ministerstev řízených ČSSD a masivní odliv financí za hranice ČR.

Průměrný počet slepic: 5 (14 hlasů)

...to údajné " dotování" uvádí do souladu s tehdejší realitou. Aneb všemu bylo trochu jinak.
Zatím nebyl prohlášen za antisemitu, dokonce nebyl za antisemitu prohlášen ani Ivan Olbracht. Takže se dá sehnat, doslova za pár korun.

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)

Ve výkonnosti ekonomik jsme sice byli desátí, ovšem v Evropě, nikoli na světě.
Takže si nastudujte, kolik suverénních a svrchovaných zemí v Evropě tehdy bylo, a zjistíte, že jsme v úplně přesně stejné prdeli dnes, jako tehdy.

Pokud nevíte, kde to máte hledat, je to zde, to jest na Kydech.
I se zdroji.

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

jsou i jiné statistiky z té doby: úmrtnost kojenců, nemoci z podvýživy, alkoholismus, průměrná délka dožití, počet sebevražd na 100.000 obyvatel... V tom všem byla dvacátá léta dvacátého století oproti současnosti doslova strašlivá a to i v Čechách. Náhražky přinesla už Velká válka a ve dvacátých letech je naše hospodyňky znaly a běžně užívaly : cikorka, sójové párky, sračky typu Maggi nebo Knorr. Koneckonců i pytlíkový čaj z té doby je náhražka ,aby se využila a prodala i jemná drť na dně beden. Dnes jsme trošku dál, lisujeme tabákovou drť - a kouříme módní a zaručeně neškodné IQOS.

Průměrný počet slepic: 4.3 (6 hlasů)

Je sice pravda, že M.D.Rettigová vařila bohémsky (12 vajec, šrůtku uzeného, račí máslo), ale je třeba dodat, že manžílka přivedla skoro k bankrotu ("provařila" údajně dva domy)... :-) Mimochodem, v její kuchařce jsou i návody, jak upravovat a dojídat zbytky po opulentních hostinách... hlavně nic nevyhazovat! Příliš bohaté vaření vás zřejmě zruinuje dneska jako tenkrát... :-)

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Pane Vidlák.
Jde poznat,že Vám dovolená prospěla.
Jinak stačí slovo Putin a všechno se točí kolem něj.
Kolem Navalného ,mne napadlo přirovnání s Leninem,jen nevím,jestli se bude vracet do Ruska,vagónem živý,nebo mrtvý.

Průměrný počet slepic: 4.7 (18 hlasů)

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Navalný se už do Ruska živý nevrátí. Buď bude žít v zahraničí nebo jej zlikvidují při převozu do Ruska. Likvidaci provedou Navalného spojenci nebo klidně ruští agenti. Navalný už ale v Rusku žít nebude.

Průměrný počet slepic: 4.9 (14 hlasů)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Heydrich se v péči českých doktorů docela zotavoval a německým pak najednou umřel.

Navíc o převoz do péče německých lékařů požádala Tolokonnikovová, známá to členka Pussy Riots, se kterou byl nějak v kontaktu. (politicky a organizačně. ČT to víc neupřesnila, žádné video nepustila).

Průměrný počet slepic: 4.8 (11 hlasů)

Viděl jsem na internetu fotku Naděždy Andrejevny Tolokonnikové. Taky bych se nechal převézt do péče německých lékařů, abych umřel, místo abych se na ni díval. Mimochodem němečtí lékaři poměrně nepřekvapivě vydali prohlášení, že byl Navalnyj otráven. Žádná reakce se nekonala, tak asi Navalnyj přežije, možná s trvalými následky na nervové soustavě. https://www.e15.cz/zahranicni/navalnyj-byl-otraven-berlinsti-lekari-u-n…

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

bych popsal termínem “hybridní mír”. Slabí mají hlavy strčené do prdelí silných a silní mají hlavy strčené do písku. Silná témata jsou vyčerpaná, koroñák je obehraný, 500 leté sucho je promočené, lid je promořený, gumáky plují k severu a Erdogan má taky dovolenou. Ropy je dost a plynu ještě víc, rotory větrníků jsou poháněny jadernými elektrárnami a Bidet zvítězí nad Lumpem. Turisti opouštějí chorvacko a karanténa nemá cenu. Uzavřený kruh marnosti.

Průměrný počet slepic: 4.9 (39 hlasů)

Proč my kdysi vášnivé diskuse s přáteli na téma politika končíme v poslední době stále stejně, rychle a krátce? : "je to marný, je to marný, je to marný..."

Průměrný počet slepic: 4.5 (28 hlasů)

aby mi nalil nový elán, optimismus, naději do žil. Alespoň několika povzbudivými fakty.
Děkuji

Průměrný počet slepic: 4.4 (16 hlasů)

Protože špatně myslíte.

Víte jak. Kolumbus ukázal, jak se staví vajíčko na špičku a Alexandr, jak se rozplétá gordický uzel.

Anglicky se tomu říká myslet OUT OF THE BOX.

Sami sebe omezujete. Čtěte historii, všechno tu už bylo.

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)

Ládíku, to je kvantovej mír. Kolem blboňů se roky svobodně prohání smršť tištěných bankocetlí a nic se jim eště z těch bankocetlí nestalo. Jako v tem filmu, co vězni museli vyřazený bankocetle pálit a nic z nich si nesměli vzít. Ta zodpovědnost byla do nebe volající. Peněz sou mraky, všude kolem z nich prší a nic z nich neroste. Nikomu nepmomáhaj. Jen tak protečou a neměknou ani se nekazí. Sou furt tvrdý. To bude asi tím, že se nedostanou blboňům do rukou. Sou to jelitní bankocetle na speciální, inteligentní a prorůstové potřeby systému. No a blboni si furt myslej, že je systém potřebuje. Že jako potřebuje k něčemu jejich usmolený daně a podělaný soc.zdrav. Že by bez daní systém leknul jako ryba za výlohou.

A už se vyrojili zásluhoví ideologové, keří jako kovočna sháněj zase pracující, úderné rodiny. Poctivce, keří natáhnou brka měsíc po přidělení důchodu. A ty keří nigdy nic nepokazí a nepokazili, páč vyrostli v jednom květináči kam je něgdo zasadil a voni si myslej, že se tam zasadili sami. Že to bylo jejich svobodné a demosgrátické rozhodnutí, Z nich pak vyšlechtí systém blboně, keří budou myslet, že poroučejí mrakům a dešťům bankocetlí a že se provyrábějí do týla zlodějského nepřítele. Že gdyž si budou u roboty zpívat, že jim to budou rychleji brát od ruky a tím utuží mír.

Ale eště jim chybí pár bloboňů aby se volební účastí domohli svého představeného mocnářa, oligarchy prvního, kerému se budou klanět rádi. Takže eště půl generace a už se může chystat lágr pro bezzemky a nádeníky, keří se postavěj svým "pracovním" úkolům čelem. a budou si průběžně své přidělené otroky pro důchodovou rentu z jejich daní hlídat, páč se naučili plést si blahobyt těženej z majetků s majetkem těženého z howna.

No a jak už to bejvá u blboňů, počty ze školy pomůžou k logice. Víc howen, více blahobytu. A gdyž to nebude stačit, můžou zdanit všechny mudrology, sociology, a všechny komárology co se naženili aby z teho nadělali sádlo pro odložené bioroboty na skládkách za zrobotizovanými městy. Snaha a touha člověka zbavit se otravné, co dím "otrocké" práce bude vítězoslavně završena přidělením renty automatizovaným linkám, počítačům a robotům poslední generace, čímžto se věštba, že všechno patří potomkům demosgráticky naplní.

Průměrný počet slepic: 4 (12 hlasů)

Ježkovy voči, Sasine, to mi nedělejte. Musím to přečíst párkrát znova, jak je to neskutečný, abych to pochopila na pozemský úrovni tohoto života blbońskýho. Preventivně dávám komplet pětku.

Průměrný počet slepic: 5 (9 hlasů)

Ach matko, těch myšlének, ze kerých su sám mnohdá překvapovanej mám víc, ale nerozumím temu, že ste za ně oceněna víc než já. Si to pamatuju od jedné mé starší kolegině, vlastně taky kolektivní "matky", kerá se mohla rozdat a stejně nakonec umřela nepochopena.
Gdysi se mi zdálo, že by bylo škoda, nechat to zapadat kecama a otáčením listů a ukládal sem si pěkný, trefný a povedený slinty, ale gdyž teho bylo moc, už se mi to nechtělo skladovat a rozhodl sem se, že to budu rozvíjet a pamatovat si to. A nejvíc si pamatuju prvních deset potřeb. První je nezadatelný a neprodejný podíl na půdě po předcích. Druhej je, nezadatelný podíl na rozpočtu celé země gde su doma. Za třetí, nezašantročitelný a nezahoditelný podíl na rozhodování o té zemi gde su doma na základě těch dvou rodných předchozích potřeb.

No a tak dál. Vím, že su někerým veletokům a mudrobednám otravnej a přeskakujou mě myším kolečkem, že se tím tak ubrání blboňovi, co druhejm říká, že sou blboni. A že by teda měli ti blboni alespoň něco vopsat jako ve škole, dyk komu de o autorství, gdyž de o naše základní potřeby. Nevadí, gdyž to zvojtí. Důležitý je, že jednou pochopí, že nasírat se na slunce, co každej den vyjde, že už je jako vohraný, že už ho jako viděli a že to stačí, šak že nic novýho pod sluncem, že sou nakonec rádi, že nějaký slunce vůbec maj. Vím, matko, že to není moc veselý, že by bylo lepší gdybysme všichni byli rozjaření, páč že sme se ujednotili v sečítání co je pravda. Že to je to, co potřebujem. Totiž to, co už sme gdysi pradávno všichni věděli. A neokecávalo se o tem.

Průměrný počet slepic: 4.2 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

Krátí se dny, krátí se noc
snad je jich ještě moc..
Člověk v betli leží
hledí, jak čas běží
komár bzučí, slunko svítí
včela marně hledá kvítí
někdo něco bude chtít
a já to budu muset mít.
Poležím si ještě hoďku...
u moře bysem měl loďku
na cesty kolem pobřeží..
snad mi zas nohy poběží
snad budu zase v laufu;
už otevřeli v kaufu.

Průměrný počet slepic: 4.8 (24 hlasů)

In reply to by Ládik!!! (neověřeno)

Trvalý odkaz

hrrr tam
nebyla by sleva pro důchodce nebohé?
Malej důchod mi dali
a tak dejte slevu, nebo aspoň slevičku
zadarmo ji nechci,
do košíku přidám
jeden kousek exluzivní
...á, vetší šmejd jsem ještě nekoupila,
nahnilej kus ovoce jakýsiho, exotickýho
prohnal moje střívka rychlá, stařecká.
Dobře mi tak,
za blbost se platí v každým režimu :-)

Průměrný počet slepic: 4.4 (9 hlasů)
Trvalý odkaz

Putin zatím nemusí dělat vůbec nic. Bělorusko neztratí, už tam má dvě základny (a možná nějaké další) a nedá je. Tudy přes Minsk a přes Ukrajinu, Kyjev, pochodovali Poláci, Napoleon i Hitlerovci. Zajímavé je, že každý další útočník dosáhne méně a méně. Poláci opanovali Moskvu. Napoleon ji aspoň na pár týdnů dobyl. Hitler se k ní přiblížil. Další útočník skončí někde u Charkova a dojdou mu náboje i náhradní díly. pamatujete na shoz betonových atrap bomb na Libyi, když ve francouzských skladech došly bomby skutečné?
Na Bílé Rusi Putin maximálně nařídí Lukašenkovi opakovat volby. Lukašenko už k tomu projevil ochotu, ale až za rok. Demonstranti se nakonec unaví. Stačí se podívat na Milion chvilek pro demokracii. O jejich demonstraci jsem už pěkně dlouho neslyšel. Lukašenko teď má krásnou příležitost svalit všechny hospodářské neúspěchy na Cichanouskou a stávkující. Stačí mu nedělat nic. A až dojde na problémy v hospodářské oblasti, dá pokyn vedení podniků, aby jako první propouštěli ty nejaktivnější stávkující. To bude ale až za nějakou dobu, kdy to už nikoho trápit nebude.
Neštěstím českých médií je, že na Rusko stále pohlíží prizmatem roku 1968. Putin by nás klidně obsadil znovu jak SSSR v 1968, kdyby mohl a kdyby mu to prošlo. Ale nemůže, a tak ani nic neplánuje. To si jen někteří novináři a hlasatelé našli obživu na reminiscenci proti roku 1968. Krásně se bojují minulé války.
Putinova reakce bude v hospodářské oblasti. Klidně se kvůli tomu spojí s Čínou. Ale do amerických prezidentských voleb v listopadu neudělá vůbec nic. Maximálně vyjádří znepokojení.
V té hospodářské oblasti možná vyhlásí něco typu, že už nebude navyšovat devizové rezervy v USD. tedy platby v USD se okamžitě přemění na něco jiného. Třeba zlato, ale i jakékoliv kovy do strategických rezerv, které si naopak ČR rozprodala. Po Tošovského nevýhodném prodeji zlata přišly i prodeje zbytku kovů za Babiše.
V Bělorusku to půjde podle hesla: "Co můžeš, urvi, co nemůžeš zk... - pokaž." Teď se všichni oťukávají, co mohou urvat, V případě Ukrajiny to už zjistili a zbytek zk... - pokazili. Rusko je pomalu obklopováno prstencem zhroucených států. Další na řadě barevných revolucí je Kazachstán. Někde v tajných kancelářích už určitě agenti přemýšlí, jak vyvolat demonstrace v Kazachstánu. Cílem je, aby Putinův nástupce měl kolem sebe samé nepřátelské nebo zhroucené státy. Ukrajina je jen druhá, první byla Gruzie. Tak se můžeme jen vsadit, kdy vypuknou demonstrace v Kazachstánu.
Demonstrace v Bělorusku přišly jak na zavolanou, aby zakryly choutky sultána Erdogana. O Řecku teď neslyšíme ani slovo.
Co se týče Navalného, asi o sobě moc rozhodovat nemohl, ale pobyt v nemocnici v Germanistánu za doprovodu Wehrmachtu mu neprospěje v zemi, kde každá rodina ztratila někoho při poslední válečné akci Wehrmachtu 1941-1945. To je jako kdyby římského papeže zpovídala rada imánů v Mekce. A v Bělorusku speciálně Němci povraždili asi 20-25% obyvatel. To nemohli Navalného léčit raději někde ve Francii, Itálii nebo Švýcarsku? Proč jej poslali zrovna do Německa? Symbolicky z Navalného udělali německého kolaboranta a to se v Rusku neodpouští. Navalného kariéra opozičního politika už skončila, žádné davy do ulic proti Putinovi nepohne. Brzy se vynoří nový a jiný opoziční politik. Navalný bude na dlouhodobém léčení stejně jako Skřípal. A ten, kdo z jeho týmu dovolil léčení v Německu, je naprostý debil nebo jej chtěl sesadit a sám se dostat na Navalného místo. Když jsem si toho všiml já, všimnou si i mnozí Rusové. Kolaborace s Němci se ruským politikům neodpouští. V hospodářské oblasti budiž, ale v politice? To je jak přijít na svatbu a pozvracet nevěstu.

Průměrný počet slepic: 4.5 (35 hlasů)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Po přečtení sousloví "betonová bomba" jsem si byl naprosto jistý, že kecáte nesmysly a jal se hledání. Jsem rád že jsem se mýlil, a pondělní ráno je zase o něco snesitelnější.
A jsem rád že v Libii a Iráku nemusely být použity dalekonosné vepřomety nebo dokonce jaderné zbraně s gumovými projektily.

Průměrný počet slepic: 4.2 (14 hlasů)

- bombardování Kaddáfího jednotek betonovými atrapami pum, protože Francouzům došla munice,
- oznámení, že USA už nebudou vystřelovat střely s plochou dráhou letu, protože prošlé už vystříleli a nové jsou moc drahé,
- někdy se kvůli penězům na libyjském nebi objevilo jen několik málo stíhaček NATO a povstalci marně žádali o pomoc.

Zdroj: https://finmag.penize.cz/kaleidoskop/266247-konec-kaddafiho-zapad-se-uc…

Průměrný počet slepic: 4.2 (6 hlasů)

už začátkem 80tek, s nimi trénovali trefu jugoslávci na jihu u istrie. Na ohraničené pláži měli vyorané terče a z té šílené výšky za letu se trefovali. Dnes se děsím, ale tenkrát, jsme se nějak nebáli, když jsme zeza roští za plotem sledovali ty výkony a vůbec nás nenapadlo, že by se taky mohli trefit kousek vejš.
No netrefili, i když ta vejška a rychlost. Holt uměli. Večer na traktor sesbírali, obnovili terč a ráno repte...
Chytře vymyšleno, navíc úsporně... jo to tak bejvávalo, když se turisti nechtěli nudit na pláži, zvlášť čechoslováci - kam nesmí - tam vlezou - pátrajíce proč by nesměli.

Průměrný počet slepic: 4.7 (6 hlasů)