Osobní koronavirové trable

Autor
Štítky

Bylo to o posledních vánocích. Loňský rok pro mě dopadl úspěšně a oproti plánu jsem našetřil i nějaké peníze navíc. O Štědrém večeru, když už se rozdaly všechny dárky, zjednal jsem si ticho a velkohubě pravil, že v létě pojedeme k móři. Máme našetřeno, nemusíme se moc žinýrovat a koukat na korunky, tož naše ratolesti mohou mít středomořský zážitek. 

Všechny jsem nakazil svým optimismem, po celý večer jsem vyprávěl, jaké to bylo v Chorvatku když jsem tam kdysi jel se svými kamarády, zkrátka a dobře, hned druhý den jsme si našli "vysněný apartmán" a zabůkovali si ho. Stará čtvrť, úzké uličky, malý domeček, který bude celý pro nás a nikdo další tam nebude otravovat.  A pojedeme až v září, protože to je moře nejteplejší, turistů už ubylo a ceny jsou lidštější. 

Pak přišel koronavirus. 

Dlouho bylo všechno úplně jinak a s nějakou dovolenou se nedalo počítat.  Ale rezervaci jsem nerušil, protože poslední den ke zrušení je až v srpnu. Pak se situace zlepšila, začalo se zase cestovat a my se znovu začali těšit a připravovat. Navíc jsme u jako rodina u moře ještě nebyli a naše děti zatím mohly jen poslouchat vyprávění od spolužáků. 

A teď se zase přitvrzuje. Počty nakažených rostou, leckteré země už vydaly varování před cestou do Chorvatska, každou chvíli máme další srdceryvný příběh o nakažených a já dnes večer buďto zruším rezervaci a nebo budu muset ubytování zaplatit, ať se stane cokoliv. 

Takže jsem na rozpacích, co dělat. 

Vlastně se ukazuje, jak velké překvápko ten koroňák byl a jak nikdo pořád neví, co si s tím počít a jak do tojho zakomponovat ty výdobytky demokracie ohledně otevřených hranic.  Je tu s námi už víc jak půl roku, ale ve skutečnosti se ani tady ani jinde v Ojrópě zase tak moc neudělalo. Žádný politik nechce říct jasné slovo, dřívější řeči o tom, že v případě přírůstků kolem 300 denně dojde zase k přitvrzení, ty se jaksi nedějí, zároveň přibývají i nepřibývají těžké případy a mezi lékařskými odborníky si můžete vybrat z celé škály možností. 

Šmucler se nebojí, Žaloudík to považuje za chřipečku. Maďar s Prymulou by rouškovali a zavírali co se dá. Dušek pořád neví na čem jsme. 

Andrejko se rozhoduje podle momentální politické situace a kdybych věděl, kolik čechů má zabůkovnou dovolenou na stejný termín jako já, měl bych lepší představu. Ale samozřejmě klidně republiku znovu "zadrátuje" pokud to dřív udělají rakušáci a maďaři. Pak už to nebude na něj a nepřijde o preference. 

Okolní zeme si to cucají z prstu dost podobně. Je v tom víc politika než logika. Neexistuje žádná předvídatelnost, není žádný ukazatel, podle kterého bych se mohl rozhodnout. 

A tak se vás ptám... máte stejné infromace jako já. Poslouchali jste epidemiology i politiky. Studovali jste grafy i jiné statistiky. Sledovali jste situaci u Orbána i Kurze. Zaplatit testy pro sedm lidí, to by bylo dražší než dovolená. Co byste mi doporučili? Dnes večer to buďto zruším a nebo budu pokračovat v přípravách. Odjezd mám 12. září. 

Co byste mi radili? 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.2 (26 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Když přikážeme roušky a omezení zlynčuje nás polovina národa.
Když zrušíme, nepřikážeme roušky a omezení zlynčuje nás druhá polovina národa.

No a včílka mudruj Matušu.

Průměrný počet slepic: 4.8 (26 hlasů)
Trvalý odkaz

Děcka pokud onemocní mají lehký průběh a Vy s ženou asi také nejste riziková skupina, tak co. Přinejhorším po návratu pobudete v karanténě. A Chorvati už testy chtít v září nebudou, pro ně je každý další, byť nakažený turista, dar.

Průměrný počet slepic: 4.4 (17 hlasů)

Tohle v rodině vyřešili už v březnu - dovolenou na konec srpna zrušili - a dobře udělali. Ono se totiž ukaszuje že koroňák opravdu není chřipečka a i ten lehký průběh může pořádně ztěžknout následnými komplikaceni která začínají pomalu vyplouvat - až v podobě trvalé invalidity.

Průměrný počet slepic: 4 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

Jde o to, jestli Česko nedá Chorvatsku také červenou. Co by pak hrozilo? Snad jen karanténa, případně jeden test, aby zaměstnaný člověk mohl chodit co nejdříve do práce.
No a umění nenakazit se, tedy desinfikovat, vyhýbat se davům,...

Průměrný počet slepic: 4.1 (9 hlasů)
Trvalý odkaz

Slováci Chorvatsku červenou již dali, ale tam asi není třeba jet přes Slovensko,...

Průměrný počet slepic: 4.8 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

Jednoznačně jet. Sice možná počasí v září nebude v Chorvatsku nejlepší, může již pršet a být chladno, ale děti si to rozhodně zaslouží. Celý ten corona virus je jen jeden velký politický humbuk. Každým dnem se to ukazuje stále jasněji. Obyčejná chřipka je mnohem nebezpečnější.

Průměrný počet slepic: 2.8 (24 hlasů)
Trvalý odkaz

Souhlas s Matkou i Lacem. Pokud budete v samostatném apartmánu, vyhnete se rizikovým akcím a budete dodržovat odpovídající hygienu, je riziko nakažení akceptovatelné.

Průměrný počet slepic: 4.1 (11 hlasů)
Trvalý odkaz

hodinu před odjezdem. Jel bych, i s rizikem karantény.

Průměrný počet slepic: 2.5 (8 hlasů)

ne do chorvacka. Jedině Balt. Letos je úžasný.

Průměrný počet slepic: 3.4 (5 hlasů)

Ano, rodina si ho chválila a cenově úplně jinde.

Průměrný počet slepic: 3 (4 hlasů)

In reply to by Funes (neověřeno)

Trvalý odkaz

tučňáky, anebo s ledními medvědy?

Když slyším slovo Balt, ihned mi naskakují puchýře na starých omrzlinách.

Průměrný počet slepic: 4.7 (12 hlasů)

Balt je v září na brusle.

Průměrný počet slepic: 4.5 (11 hlasů)
Trvalý odkaz

Ale jedna ze zásadních otázek Vidláka byla:

-Zaplatit testy pro sedm lidí, to by bylo dražší než dovolená.-

Tedy nikoliv hrozba nemoci, ale finanční náklady spojené s ní!

Průměrný počet slepic: 4.8 (13 hlasů)

Správná otázka.

Hrozba vícenákladů je u Vidláka případnější, než hrozba zdravotní - ta je myslím dnes u nás stejná jako tam.

Ale asi, kdybych byl ve Vidlákově situaci, bych spočet rezervy, s přihlédnutím k natěšenosti potomků bych zabalil kufry a jel.

Průměrný počet slepic: 4.4 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

Já bych se sebe tázal, zda zrovna v Chorvatsku a právě teď s pěti dětmi musím být. Radit si netroufám ani sám sobě.

Průměrný počet slepic: 4.8 (15 hlasů)

vypsat si na papír. Pokud to bude nerozhodně, hodit si korunou a děj se vůle boží.

Průměrný počet slepic: 4 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

ale v tomto případě bych to stopla. Jo nemusí, ale může. Situace v Jugině a celé není růžová, mění to ze dne za den, navíc - podle jejich smyslu pro pořádek nevím, nevím. Taky byste mohli zůstat někde v momentálně vyhlášené karanténě. Navíc a to je rozhodné, kdyby nedej bůh korona někoho dohonila přes všechna opatření co uděláte, co dál - na jejich zdravotnictví se nedá spoléhat tak jako tady- ať říká a slibuje -kdo chce co chce. Ono v tomhletom Vám ani nic moc nepomůže sebelepší/dražší- zdravotní pojištění... bohužel...Taky jak se domluvíte a hlavně - někoho by si tam nechali a zbytek jel domů - nebo jak.... No a taky - už se nevyhýbá ani děckám, no a taky - z těch turistů co tam budou - budete vědět odkud jsou a co.... Ono těch navrátilců s dárečkem se mi zdá nějak příliš..
No a taky - moc bych se nedivila při jejich smyslu pro "podnikání" - že by povolili vstup, ale jedině že všem a samozřejmě ne zadarmo udělají ty testy sami... a že....kašlou na lidi...kšeft je pro ně hlavní.
Ono ani dřív i když bylo vše smluvně zajištěno - to nebyla žádná sranda, když někdo z účastníků onemocněl....už tenkrát se toho bál jak čert kříža každej průvodce.
Jo tak tohle bude na Vás - zklamat děcka je jedna věc, ale ........držím pěsti ať to dobře dopadne, ať se rozhodnete jakkoliv.

Průměrný počet slepic: 5 (21 hlas)

In reply to by ema (neověřeno)

Trvalý odkaz

než jsem jela poprve do Juginy, všichni doporučovali ťapky do vody, bez nich ne. Otužená Bulharskem a kamenitými plážemi na Krymu, jsem si řekla na co. Hmm moc jsem se divila, jak kluzké byly v móři ty ostré kameny a nechápala proč, když voda byla průhledná. Bylo to protivné a tak příště ťapky ale pak už jugina nee. Kdoví v čem jsme to šmajadli, protože jak jsem je poznala - tak moc čističek odpadních vod tam není, a letošní sucho a menší počet návštěvníků spotřebou vody moc ten lidskej odpad asi nenaředilo.....

Průměrný počet slepic: 4 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

Stopnout, nebudete jediný. A když přijdete k názoru, že je dobré jet, obnovit objednávku na poslední chvíli. Dá se předpokládat, že nebude vyprodáno.
Za týden vyprodáno nebude, stěží někdo čeká až se uvolní místo.
Počítejte ale s tím, že to nebude dovolená snů. Nebudete sami na pustém ostrově a v Chorvatsku nebude pohodová atmosféra. Jen to moře bude stejné.

Průměrný počet slepic: 5 (15 hlasů)

Tohle je asi nejrozumnější volba. My byli na začátku července a konečné rozhodnutí padlo až pár dní před odjezdem. Protože už tehdy začali plašit Slovinci. Osobně bych sice teď tj. srpen, září už nejel. Ale stopnout rezervaci a případně ji obnovit podle aktuální situace těsně před plánovaným odjezdem by neměl být problém.

Průměrný počet slepic: 4.5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

jsme vše vzdali - ne ze strachu z korony, ale jednak zmíněné ceny možných nařízených testů a jednak kvůli neustále se měnícím podmínkám, představa, že budu někde trčet v karanténě nebo i doma v karanténě mne děsí. Něco jiného ovšem je slib dětem, které se těší - asi bych to vyřešila dalším slibem, že ještě přišetříte a příští rok to bude delší dovolená - opravdu těžká volba. Záleží taky na tom, jestli jste platil pobyt předem, jestli máte nějakou smluvní pokutu při zrušení, podle toho bych počkala do posledního možného termínu.

Průměrný počet slepic: 4.6 (9 hlasů)
Trvalý odkaz

jste dobrej,děcka se od března válí doma a vy ještě v půli září s nima na dovolenou. Ale první a poslední termíny stojí za prd spousta atrakcí už zabalili a menší resorty už jak města duchů pouze s důchodci. Chudáci děcka

Průměrný počet slepic: 3.4 (17 hlasů)

In reply to by Gaia (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jako male sem byl v Bulharsku a co halvni si pamatuju more, more a zase more a jak v nem radim, takže podle vás sem byl chudák co mu rodiče nedopřáli atrakce, ale jaksi vzpomínky mám super nato jak se mnou vydrbali :D

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

...jak jste sám napsal. Za mně by to bylo jednoduché, rozhodnout za jednu osobu. Chápu rodinné tlaky a zároveň odpovědnost. Já za sebe bych nejel a nechal bych to napříště, zvlášť kvůli prodražení testy a nejistotě při návratu. Lepší čisté svědomí než 10 dní pohody za cenu další nejistoty. A dnešní mutace je nakažlivá i pro děti.
Z hlediska toho, že se ví prd a lékařská obec je podle mne jak zpolitizovaná tak nezodpovědná už vůbec. Selský rozum doporučuje malý ostrůvek a léčení u nás je mimo nemocnici vlastně jen karanténa! I kdyby byla k dispozici vakcína nedal bych se naočkovat! Podle mne je to prolezlé lobbysmem, stejně jako předpisování drahých léků pacientům za úplatu. A ten vir předvádí opravdu rychlou mutaci a jen dostane příležitost(tj. podmínky)okamžitě se chopí příležitosti. Tahle mrcha je tu ještě příliš krátce. Ta první odezněla až po půldruhém roce.
Pokud pojedete a vrátíte se v pořádku, bude vás bůhvíjak těšit poplácávání po zádech za "rebelskou statečnost"? Soudím, že těžko. A pokud budete mít smůlu? Myslím, že to za to nestojí i kdyby jste bydlel na samotě.
Vzhledem k nejasnostem a k přístupu veřejnosti např. tady v Práglu soudím, že ještě na květech blbosti bude přežívat dlouho.
Poslední zachycený odkaz http://casopisargument.cz/?p=31206 Nemusí to být pravda, ale co kdo dneska ví?
Prymula spadá pod vojsko, Šmucler je zaprodaný kašpar, který si nevidí na vlastní dásně a lepší mít strach než dělat bůhvíjaká ramena, Dušek se bál pohromy od samého začátku.
A Vojtěch? Skoro to vypadá, že jeho nervózní projev vyplývá z jeho role. Připadá mi jako obětní beránek. Když mluví, hlavní hygienička přikyvuje na znamení, že to říká dobře a když mluví Babiš, přikyvuje Vojtěch. Asi že s tím souhlasí i když bylo opraveno jeho dost tvrdé původní opatření.
A hlavně mi připadá, že předchozí rozvolnění přišlo jako "prázdninový pokus", jak to vlastně dopadne!! Z politického hlediska popuštění společenské uzdy viz. např. sport bez diváků a nemožnost velkých uměleckých akcí. Obojí je vybíječ třecích ploch i na mezinárodní platformě. ANO bude těžko stát o zbytečnou ztrátu voličských preferencí, to aniž bych je chtěl koupat. Zdravotnická zařízení jsou schopná zachytit větší nápor, tak si jeďte. Na osobní zodpovědnost. Ekonomiku sem tahat nemá cenu, leda tu osobní :)
A když už jsem toho tolik nacintal https://www.czechfreepress.cz/amerika/ron-unz-jak-mohl-washington-v-lis…

Průměrný počet slepic: 5 (8 hlasů)

Vyborny clanek, diky za odkaz :-)

Průměrný počet slepic: 2 (1 hlas)
Trvalý odkaz

jestli mohu, jezdivame do HR k mori nekolikrat rocne, velikonoce, leto, dusicky a loni i advent (vlezl jsem tam). Ta bezmoc, kdyz nam propadlo zaplacene ubytovani pres booking o velikonocich... Takze jakmile to pustili, vyrazili jsme, na dalnici skoro nikdo, na Plitvickach jsme na vecer usli i nekolik km aniz jsme nekoho potkali, V Teslove rodisti jsme byli 4 navstevnici, v pevnosti nad Kninem sami, plaze prazdne, pak se to ale zaplnilo temer do normalniho stavu. Jezdivame tam 20 let (vetsinou Dalmacie a ostrovy), ale tohle bylo neskutecny-Chorvatsko bez lidi. Da se predpokladat, ze se to s podzimni panikou opet castecne vylidni, riziko je pocasi,muze byt vetrno i prset. Na Dusicky jsme skarede nemeli nikdy, v zari nam jednou foukalo moc, ale bereme kola, takze mame program i pri horsim pocasi. Ja bych samozrejme jel. Ale po zkusenostech,kdy jsme o ty prachy na jare prisli (mladym je vratili, nam ne. Zalezi na domacim, bych to zrusil. Protoze situace se meni kazdy den a pokud ty hranice nezablokuji, objednal bych to znovu pres booking s moznosti vraceni penez. Turiste odtud podle novinaru prchaji, nemel by byt problem sehnat jine ubytovani. A preferuji jih. Bratra, ktery udelal s Jugoskou po valce spatnou zkusenost jsem presvedcil, at jede na Hvar do Jelsy a nevynadal mi. My uz jezdivame na polrobinsonadu, ale to neni pro kazdeho
..
zaver, zrusit a tesne pred odjezdem objednat znovu. I tak to muze dopadnout vselijak, ale s tim se uz nic delat neda

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)

In reply to by vrgada (neověřeno)

Trvalý odkaz

takhle marnotratně žít? A to lidi budou pořád řvát,že mají málo času a peněz a potřebují přidat

Průměrný počet slepic: 3.8 (4 hlasů)

In reply to by Gaia (neověřeno)

Trvalý odkaz

snad?

Průměrný počet slepic: 1 (1 hlas)

In reply to by Gaia (neověřeno)

Trvalý odkaz

Tkzv. učitelky prominou.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Pane Vidlák.
Než mít zkaženou dovolenou,tak raději odvolat.
To byste se chovali,jak na pustém ostrově,vyhýbat se množství lidí,nejezdit i do vnitrozemí,za nějakou památkou v případě nepřízně počasí.Dospělý to lépe zvládne,děti jsou hravé a spíš vyhledávají společnost dalších dětí.
Jinak by bylo lépe jet vlastním autem,ubytování máte v soukromí,zajistit i vlastní stravování,omezit společenské akce a možná i zkrátit pobyt.Chápu Vaše pohnutky,co by rodič neudělal pro své děti.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

Musím hned z rána za prací. Před nedávnem jsem tu psal, jak jsem chtěl vyrazit do Španělska, ale kvůli povinným rouškám v ulicích jsem nakonec naplánoval Itálii. Moc se vám to, některým nelíbílo, a sklidil jsem dost jednobodových komentářů, že je koronavirus a že bych měl sedět doma. Jsem si toho vědom :)

Itálie proběhla a byla super. Zkusím napsat víc, až bude čas. Přeji všem prima den.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

Já jsem dnes dojel ze šichty ve dvě ráno...

... a v devět jedu zpátky...

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)

Dýcháš za firmu?

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

tak to vím o lepším způsobu jak marnit čas.

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

Doporučuji jet! Prádzdné pláže za to riziko stojí. No a kdyby to náááhodou dopadlo karanténou... nu což. Zážitek nemusí být pozitivní, hlavně že je intenzivní.

Průměrný počet slepic: 2.3 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

Doporučuji jet! Prádzdné pláže za to riziko stojí. No a kdyby to náááhodou dopadlo karanténou... nu což. Zážitek nemusí být pozitivní, hlavně že je intenzivní.

Průměrný počet slepic: 3.3 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

Rakusania uz teraz vyzaduju nejake papiere, a kludne sa moze stat, ze tak ako UA - ktora 5 dni pred terminom dala vediet, ze sa zatvara na mesiac pre cudzincov - na cely september.
Aj druha vlna musi opadnut. Musia sa naplnit vrecka farmafiriem, Musi sa prist na to ze sa robi zbytocna panika. Nieco ako #metoo - tiez to chvilu ficalo na plne gule a potom to uz nikoho nezaujimalo.
Okrem Lukasenka a svedov nema nik dnes gule tomu nechat volny spad. A na to ako je Luky nas nepriatel sa nik nepozastavuje nad 100 tisichlavym davom v case korony. Bielorusi su asi nejaka odolnejsia fajta - ci co.
To ale neznamena ze v EU nie je panika.
Peniaze nikam nezmiznu.
More tiez nikam nezdrhne.
HR sa podla poslednych sprav tiez nestahuje.
A dobry termin si uz aj tak presvihol - taze tohto roku na to kasli - pojdes nabuduce.

Průměrný počet slepic: 4 (11 hlasů)
Trvalý odkaz

ČR nedala Chorvatsko do červené, aby se čeští tutisté mohli v klidu vrátit, sezóna je prý do půlky září (A netrapnili s úprkem jako ostatní minulý víkend). Počítej vidláku s tím, že někde zmiňovaný termín 7. září a pak z chorvatska budete muset do karnatény. Zdravotně si myslím se bát nemusíte, jste zdraví silní vesničani.

Průměrný počet slepic: 3.8 (5 hlasů)

bylo taky plno zdravých.

Průměrný počet slepic: 4.1 (9 hlasů)

In reply to by Ládik!!! (neověřeno)

Trvalý odkaz

Viděl jste někdy na Jadranu ledovec? :D

Průměrný počet slepic: 4.4 (7 hlasů)

In reply to by Asfaltový ptakopysk (neověřeno)

Trvalý odkaz

představuji si tam davy černého lidu na štěrku, mezi mořskými ježky a plasty, na moři ledovce. Nikdy to nepojedu ověřit. Moje jižní moře je sever Polska. Jinak jsem plaval na severu Islandu, Lofotech, Faerách, v Pitea v Botnickém zálivu. To jsou moje vody.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

byla u moře asi 10x a 9x to stálo za prd. Bulharsko Rumunsko průjmy studena voda černá vlajka a nemožnost jít do vody Itálie blázinec kilometry destniků a lidí když člověk vylezl z vody tak nevěděl,kde je Jugoska Istrie jak píše Ladik černé davy na šutru a všude predrazene jídlo lepší to bylo jen v Řecku

Průměrný počet slepic: 3.7 (6 hlasů)

In reply to by Gaia (neověřeno)

Trvalý odkaz

asi jste optimista(ka). 4x to stálo za prd a stejně jedu znova

Průměrný počet slepic: 3.3 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

Hlavní otázkou není samotný koronavirus, který v Chorvatsku v letovisku nejspíše nebude, ale finanční náklady na testy, kudy zpět domů a co po návratu. Přes Rakousko se jako tranzit projet dá a test potřeba není. Stačí doložit plnou nádrž a projet bez zastávky. https://www.mzv.cz/vienna/cz/viza_a_konzularni_informace/informace_pro_…
Ve vlastním Chorvatsku pak budou ve svém domku, kdy se nemusí setkávat s domorodci. Na nákupy může vyrazit jeden člen rodiny vybavený rouškou a dezinfikovaný rakijí. Takže z toho vychází Vidlák, otec rodiny.

Jak je rodina srozuměna s možností rizika nákazy koronavirem? Jak se budete dívat na situaci, že jeden člen rodiny opravdu onemocní a nakazí i ostatní? Co po návratu domů? Všichni na testy a popř. zůstat doma nemocní několik týdnů?
Jak moc se všichni do Chorvatska těší?

Je to na zvážení. Chorvatsko tam bude i příští rok, ale zase letos bude hodně levné. Pokud Vidlák neví, jak se rozhodnout, existují dvě metody:

1. Před usnutím si položí otázku, zda má jet do Chorvatska nebo ne Probere si všechna pro a proti. Přes noc jeho podvědomí informace zpracuje a ráno bude vědět odpověď. Proto ráno moudřejší večera. Podobně zapůsobí i polední šlofík.

2.Vidlák si hodí korunou. Podle toho, zda jej výsledek potěší nebo zklame, bude vědět, kterou odpověď si přál.

Až se Vidlák pro jednu variantu, zda jet nebo zůstat doma, rozhodne, nechť nepochybuje a neohlíží se zpátky. Obě varianty mají svá pozitiva a negativa a teprve budoucnost ukáže, co je lepší. V dané chvíli to nikdo neví. Takže si vybere jednu variantu a nebude litovat.

Průměrný počet slepic: 4.4 (9 hlasů)

Rozhodující je datum 7. září. Do té doby je jet do Chorvatska bezpečné, podmínky návratu se nemění. https://www.mzv.cz/jnp/cz/udalosti_a_media/tiskove_zpravy/x2020_08_27_c… Co potom, to dnes ještě neví nikdo.

Průměrný počet slepic: 3.3 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

Chorvatsko je hezké, ale pro záchranu příjmů z turistiky udělá cokoli a dopustí jakékoli riziko.
Náklady (nejen finanční) samozřejmě ponese dotčený turista. Což by mne odradilo; s velkou rodinou tuplem.
Takže bych spíš nejel. Děti už nejsou úplně malé a dalo by se jim rozumně vysvětlit, proč to za současné situace nejde. Koneckonců - pokud lyžujete nebo běžkaříte, mohli byste si to vynahradit třeba o podzimních nebo jarních prázdninách. Nebo třeba zvážit časně říjnovou Krétu (má super aquaparky) - to se dá ještě koupat, počasí bývá relativně stálé a lidí už je málo.

Průměrný počet slepic: 4.7 (7 hlasů)