Z nouze ctnost

Autor
Štítky

Koroňáček nám řádí. Podívejte se statistik a zjistíte, že čísla zjištěných nakažených daný den  jsou oproti předchozímu týdnu víceméně dvojnásobné. Virus se nám řídí rytmem celé naší společnosti.  Rychlost nákazy kolísá podle rychlosti společenských kontaktů.  Největší fičák bývá v úterý a ve středu. Nejméně v neděli. To samozřejmě vůbc nic neříká o skutečném počtu nakažených. Jen lidi nechodívají k doktorovi v neděli, nedovolají se na hygienu a pokud na tom nejsou opravdu blbě, nějak to přežijí do pondělka. 

Zhruba týden od nakažení trvá, než se projeví příznaky. Další týden trvá, než se stav pacienta zhorší a musí do nemocnice a další týden trvá, než to s ním v nemocnici sekne. 

Cynicky vzato se dnešní pozitivně otestovaní pacienti nakazili před týdnem. Dnešní těžké případy v nemocnicích se nakazily před čtnácti dny a dnešní mrtví se nakazili ještě v srpnu.  Použijte jednoduchou trojčlenku a zjistíte, jak asi budou vypadat těžké případy za týden a jak budou vypadat úmrtí někdy na začátku října...

Řekněme si na rovinu, že žádná opatření zatím zavedena nebyla. Máme tu znovu povinnost roušek, ale běžně vidíte v supermarketech, jak mají zakrytou jen hubu, ale nos jim čouhá nad rouškou. Běžně je také vidět, že mají roušku na bradě. Vlastně se čeká až na orgán, který může dát pokutu a český člověk je na tuto situaci připraven podle příruček branné výchovy o pohotovostní poloze roušky. K dnešnímu dni konstatuji, že se stále bojí jen mizivé procento lidí. A kupodivu - bojí se i mizivé procento starších a ohrožených ročníků. 

Všechna ostatní opatření jsou směšná. V hospodě mají všichni roušky také po ruce, ale že by ji někdo sundal až v chvíli, kdy zdvihá půllitr, nenechte se vysmát. Ve firmách to rovněž nikdo nenosí, na úřadech také ne. Nosit to budou jen ve velkých firmách, které tyhle věci umějí organizovat. Jinak se jen papírově plní nařízení.  Ale i ve Škodovce bude brzy hodně nakažených. Oni dělníci chodí po šichtě také na pivo. 

Nošení roušek ve školách... dejte tomu týden a už nebude učitel, který by nutil svoje žáčky, aby to stoprocentně nosili, protože to není žádný med. Žádný donucovací prostředek ve škole být nesmí... čili také jako by to nebylo. 

A nějaké dobrovolné dodržování opatření? Nebo nedej bože, že by běžný člověk dělal sám něco navíc než co mu nařizuje vláda? Vlastně se čeká, až vláda něco zakáže a pak se do dodržuje tak na 10%. 

Mimochodem... naše firma zavedla opatření už v druhé půlce července, když začaly žně. Zákaz vstupu bez roušky, odstupy ve frontě, zrušení nutnosti podpisů dodacích listů, bezkontaktní platby, zákazy hromadných porad. Dodržovalo se to víceméně týden. Nic se nedělo, všichni začali být laxnější a laxnější... Opatření pořád platí, ale nedoržují to ani důstojníci, natož mužstvo. 

Mluvit proto o vládním fašismu, když ve skutečnosti nikdo téměř nic dodržovat nemusí, nikdo nic nevynucuje a všechna opatření jsou jen na papíře, to poněkud uráží můj rozum. 

Je mezi vámi čtenáři někdo, kdo by současná opatření považoval za dostatečná k tomu, aby to zastavilo epidemii? Je mezi vámi někdo, kdo věří tomu, že nošení-nenošení roušek a omezení míst ke stání v hospodě, případně pak zavíračku od půlnoci do šesti považoval za něco, co během dvou týdnů zbrzdí počty nakažených? Já tomu nevěřím ani za mák a proto jsem si celkem jistý, že počty nakažených stále porostou až k hodnotám, kdy se i malé procento těžkých případů bude hrozná kupa lidí. 

Teď máme čísla okolo dvou tisíc nově diagbnostikovaných denně.  Za týden by to mělo být okolo čtyř tisíc denně. Hamáček zdá se také umí trojčlenku a mluví o tom, že 120 tisíc nakažených bude představovat solidní nápor na zdravotnictví, které může zkolabovat. Nebo si to přečetl na Kydech a pro jistotou to trochu snížil? 

Doufám, že všichni chřipečkáři splní svou občanskou povinnost a v případě vážného průběhu nemoci zůstanou pěkně doma a nebudou přetěžovat už tak dost vážně zahlcené nemocnice. 

Dnešní úvod byl hodně dlouhý, ale chtěl jsem v něm ilustrovat, jak málo moci ve skutečnosti Babiš má.  Že je ve skutečnosti závislý na veřejném mínění a musí tančit mezi vejci. A o prázdninách prostě všichni chtěli jezdit do Chorvatska a chtěli mít dovolenou a nechtěli žádnou vládní buzeraci. Celou dobu Babiš i jeho lidi mluvili o tom, že se máme chovat odpovědně. Celou dobu nechávali opatření na nás samotných. 

Doporučení k opatřením přišla už v půlce července. Nikdo je dobrovolně nedodržoval, stejně jako je nedodržuje doteď. Maďar mluvil o rouškách už v půlce srpna. Byl označen za Svědka Covidového, který chce zničit poslední kousky demokracie a chce tu zavést diktaturu takřka orientálního typu. Nakonec raději sám odešel, protože neměl na své straně ani Babiše. 

A o udělal Babiš? ... vyšel vstříc přání většiny veřejnosti. Říká se tomu demokracie... volič občan si totiž může přát úplné voloviny a může demokraticky pracovat na vlastní zkáze a může si svobodně sám podělat život. Což se zřejmě podařilo měrou vrchovatou. 

Mimochodem... viděli jste někdy situaci, že by někdo bez roušky v MHD byl alespoň verbálně lynčován davem, že všechny ohrožuje, ať si vystoupí, nebo bude vynesen v zubech? 

Jak vždycky říkával můj tatínek... pokud se dopracuješ do situace, kdy budeš mít na výběr jen ze špatných řešení, nediv se že zvolíš špatné řešení.  A v této situaci teď Babiš je. Každé skutečně funkční opatření bude stát stamiliardy korun.Pokud neudělá žádné opatření, může přijít situace jako z New Yorku se všemi proprietami včetně chladírenských vozů na mrtvoly. Do toho ještě musí počítat svojí politickou budoucnost na které závisí jeho ekonomická budoucnost a na ní závisí jeho existenční budoucnost.  

Jsem věru rád, že nejsem na jeho místě. 

Ale kdybych na jeho místě byl, věděl co vím a hrál o co hraje on, asi bych se snažil udělat z nouze ctnost. Neomlouval bych se za pozdní reakci, nesváděl bych to na Vojtěcha ani na doktory, ani na opozici. Nesnažil bych se za stamiliardy dělat celostátní karantény. Nechal bych to tak jak to je. Reálně promořujeme a promoříme bez ohledu na opatření. Reálně budeme mít příslušnou porci mrtvých a sekeru máme v rozpočtu zatnutou hodně hodně hluboko. 

Zašel bych si do archivu na ministerstvo obrany a pokusil se tam vyštrachat epidemiologické plány z osmdesátých let a podle nich bych se snažil zmobilizovat zdravotnictví. A jako fakt zmobilizovat. Místo abych buzeroval občanstvo, buzeroval bych náměstky na ministerstvu zdravotnictví. Uvedl  se jako energický vůdce typu Lukašenka nebo Putina.  Jezdil bych po nemocnicích a řvál na ředitele.... ať se klidně podělají strachy a ať dávají okamžitě výpovědi a místo nich bych dosazoval první vhodné šarže, které by se toho chtěly chopit. Bez výběrek, bez všech těch byrokratických keců. 

A nahnal bych do zdravotnictví všechny nezaměstnané na pozice sanitářů, údržbářů a dalšího. Aby měl každý doktor klidně pět asistentů na plnění lejster, ale sám měl čas výhradně na doktořinu. Aby každá zdravotní sestra za sebou měla tři holky, které by jí koukaly pod ruce.

Teoreticky máme ještě vojenské doktory. Ti by měli okamžitě začít školit personály civilních nemocnic - systémem jeden vojenský doktor s mimořádnými prvomocemi na jednu civilní nemocnici. 

Podle mě nemá smysl ve státě plném chřipečkářů, kteří ostentativně odmítají veškerá opatření jako fašistická, ve státě médií, která na vás nenechají nit suchou ani za opatření ani za uvolnění, ve státě švejků, kteří si to stejně dělají po svém... nemá cenu se pokoušet zastavovat epidemii, protože narozdíl od jara skoro nikdo nespolupracuje a nezačne, dokud před Motolem nebudou stát mrazírenská auta.

Mnohem reálnější mi přijde zkusit máknout na tom, abychom zvládli víc těžkých případů. I kdyby se měly jednorázově zdvojnásobit peníze ve zdravotnictví, bude to pořád levnější než dělat celonárodní karanténu. Pokusit se o to, co jsme nemuseli řešit zjara. Pokusit se ve zrychleném režimu dohnat to, co se tu třicet let bouralo.  Pokusit se zachránit co nejvíc z těch, kteří dodnes roušky nosí jen když musí a běžně chodí na davové akce. Zachránit co nejvíc z těch, kteří to do nemocnice dotáhnou. 

Je to smutné, ale pokud dojde na nějakou tu izraelskou celonárdní karanténu, tak se pak zase najde hodně kecalů, kteří v tom uvidí Babišovu proradnost a zbytečnost. Pořád je tu hodně Šmuclerů a Žaloudíků, kteří se koronaviru nebojí. A jejich řeči umlčí jedině krev. Pro Andrejka je teď lepší mít deset tisíc mrtvých a mobilizované zdravotnictví než bilonovou karanténu a kecy odpůrců, že to bylo zbytečné. 

Je to tu jak v Itálii. Nic se přece neděje, na covid nikdo neumřel, to na ty ostatní nemoci, všechno je v nejlepším pořádku...

Ale být Šmuclerem, začal bych se bát o život, nebo alespoň o lak svého auta. 

 

 

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.2 (85 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Vy se zde ukazujete jak nositel naprosto nedemokratických názorů!
Přece je nanejvýš demokratické každému dát jeho šanci se historicky znemožnit!
(Ať to stojí, co to stojí, ale toho druhého)

Průměrný počet slepic: 4.7 (16 hlasů)

Je mi líto, že do toho musím hodit Vidlákovi vidle. Je to jinak. Zfamfrněný národ se posral strachy. Na internetu jsou zážitky lidí, kteří odmítli roušku v obchoďáku(konkrétně Albert a Billa) a byli skoro lynchováni davem zfanatizovaných rouškařů. Osobně mám taky podobnou zkušenost, kdy jsem byl při vstupu do Alberta v Brně konfrontován nabušeným asi třicetiletým cikánem ,,kde máš roušku ?"Já mám koneckonců pro strach uděláno a po ruce paralyzér. Nicméně roušku jsem držel v ruce a když ji uviděl, zmlknul a šel po svých.Jenže to jsem byl já. Co kdyby to byl někdo méně připravený ??? Ale co ? Já tam jdu na cca 10 minut, tak si ten hadr nasadím, protože nemám rád problémy. Žíly mi to neutrhne a mám pokoj. Co si při tom myslím.........no comment.

Průměrný počet slepic: 2.3 (8 hlasů)

In reply to by Margon (neověřeno)

Trvalý odkaz

Nemáte taky pejska? Abyste mohl nadávat všem, co se nechtěj nechat oslintat, očuchat a mít alergickou reakci na psy?|

Normální je DBÁT principů hygieny a ne naopak.

Přestaňte si mýt ruce ruce po tom, co jste si utřel zadek holou rukou, natruc těm fanatickým papírářům, co si jej utírají papírem a zasedněte ke společnému stolu. Uvidíte co je na světě fanatických omývačů rukou.

Bejt bezohledný prase není žádná morální ani intelektuální kvalita.

Průměrný počet slepic: 3.2 (5 hlasů)

Někdo tady má problém pochopit smysl psaného slova. A nebo jen kejhá potrefená husa ????

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

telky, v níž křepčila rezatá Nora. To, co předvádějí soudruzi, kteří dávají dohromady pořad 168 hodin, je humáč non plus ultra.

Průměrný počet slepic: 4.8 (39 hlasů)

Targusi,
obdivuji Vaši odvahu sledovat, co vyplodí nora Fridrichova. V zájmu duševního zdraví ty její výblitky už dávno nesleduji stejně jako Otázky Václava Hlodavce. Nemusím sledovat každý nesmysl.

Průměrný počet slepic: 4.9 (34 hlasů)
Trvalý odkaz

Vidláku, Vidláku, jsme v demokracii a tak je nezbytné postupovat demokraticky, ať to stojí, co to stojí. A na to, co může přijít potom, si umyjeme ruce.
Jo, plány a pravomoce s osmdesátých let, to je dávná a dnes zavržená minulost. Musí se sáhnout na nové plány. Že nejsou? Asi to nebylo zapotřebí, vždyť víme, že vždy vše nějak dopadlo a nikdy se nestalo, že by nedopadlo.
A následky? Ty vždy odnese lid ať má pány demokraticky zvolené nebo dosazené. Epidemiemi a hladomory počínaje a válkami konče.

Průměrný počet slepic: 4.3 (26 hlasů)

In reply to by strejda (neověřeno)

Trvalý odkaz

Kdoví zda v těch statistikách vůbec je.

V některých případech mohou být roušky zdrojem nákazy, když tak člověk vidí, jak s nimi někteří lidé zacházejí (nehledě na to, že ony ty některé roušky jsou víceméně jen placebem, respektive klamným prostředkem pro uklidnění, zvýšení pocitu bezpečí - obdobným vestám v letadle). A to prosím na veřejnosti, kdoví co se děje u nich doma....

Buď v Číně zločinným způsobem lžou, anebo jsou zločinci ti z našich odpovědných papalášů, kteří zatím nejeli do Číny a přesně nezjistili, jak to že v Číně mají tak malá čísla ohledně přírodního či chimérického viru, jak to udělali - jak to udělali ve velkých městech, jak v menších, jak na vesnicích....

Průměrný počet slepic: 3.5 (12 hlasů)

Jenom nechápu, proč se nikde nechytli řešení které se přímo nabízí. Dyť očividně nejlepší a přitom lehce dostupný lék (lék! ne vakcína) na Covid19 je přeci Novičok, po jeho požití ještě nikdo neumřel.

Průměrný počet slepic: 5 (20 hlasů)

na nějaká tchaj wansko senátorská rázná opatření

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

Čeká se, až EK prohlásí COVID 19 za sociální konstrukt a zakáže jej jako ošklivé slovo. Rázem už nikdo Covidem neonemocní.

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)

Chlóre, jak si ve vašem vesmíru vysvětlujete, že chirurgové nosí na obličeji při operacích také roušky? Taky placebo?

Víte, dělal to i doktor Sova v TV za komunistů.

Průměrný počet slepic: 4.5 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

Opravdové morové rány dokázaly až 50 procent obyvatelstva (1349-1350), ba alespoň podstatnou část. I španělská chřipka před 100 lety si vyžádala přes 100 tisíc obětí.

Na obyčejnou chřipku zemře v ČR cca 2000-2500 lidí. Ovšem, v letech 1995 a 1996 bylo etech 1995 a 1996 bylo hlášeno během sedmi týdnů více než devadesát tisíc komplikací a došlo k více než dvanácti tisícům úmrtí.

Kam se hrabe covid, i při vyšších číslech. Jaká opatření se dělala v lete 95-96 ? Co ná stála ?

Suučasná opatření jsou jen a pouze ničící zdraví a ekonomiku. Není třeba dělat nic - jen říci kuckajícím, ať jsou doma.

Průměrný počet slepic: 3.2 (43 hlasů)

In reply to by Carlos V. (neověřeno)

Trvalý odkaz

Vatikán, který věky strašil lidi věčným zatracením pekelným, už nezabírá a je naprosto nepotřebný, Proto sem globální prediktor cpe islám. A ty kteří na náboženství nevěří, vystraší covidem a tím nastolí ekonomiku typu "od deseti k pěti" a už teď tu máme neofeudalismus s rysy nevolnictví, jako jsou zákazy vycházení, shromažďování a volného pohybu. Kdo to nevidí, je slepý na obě oči!

Všechny změny se udějí na jiných principech než ve středověku. Bude to na ekonomických principech. Vyživování imigrantů bude spolu se současných ekonomickým útlumem dalším hřebíkem do rakve ekonomiky. Tím se stane Evropa územím žebráků, kterým bude velet vychytralá elita. Elektromobily budou jen pro vládnoucí elitu, ostatní "nechť seďá doma na pérdéli!"

Běžné obyvatelstvo ještě stále žije v domnělé demokracii. Bude to pro něho velmi kruté probuzení do reality! Bohužel idioti si nic jiného nezaslouží.

Průměrný počet slepic: 4.2 (33 hlasů)

že mnoho našich spoluobčanů to nevidí a věří "autoritám" kteří na ně promlouvají z TV obrazovek. Vlastně si nedovedu vysvětlit, jak je to možné.

Průměrný počet slepic: 4.5 (21 hlas)

Proto věří rádoby zdravotnickým autoritám. Ten kdo zná základní funkce lidského těla a ví aspoň zhruba jak funguje, ten o tento strach přijde. https://mudrland-wenca.webnode.cz/

Farmaceutická mafie vytvořila model lidského těla tak složitý, že se v něm nevyzná ani prase z čerstvě vykydaného chlívku. Ve skutečnosti je tento model vcelku jednoduchý a ze základních principů lze odvozovat věci složitější.

Průměrný počet slepic: 3.5 (13 hlasů)

Pěkný web :) Letos jsem sbíral sluneční vitamin D poctivě.

Občané (někteří) mají strach vždy, když je jim naimpregnován. Jednou s Covidem, podruhé s Ruskem, potřetí s terorismem atd. atd.

Průměrný počet slepic: 4.7 (13 hlasů)

In reply to by Vlastimil (neověřeno)

Trvalý odkaz

a organizovat a ve všem má prsty Americký svaz, náš vzor! Straší Ruskem, svým vlastním státním terorismem i Covidem. Ostatně to je patrné už jen z toho, že Bill Gates už v létě věděl že podzimní vlna covidu bude silnější než první. Oni si ten mediální humbuk zhruba nazkoušeli už za těch ptačích a prasečích chřipkách, ale asi hodně lajdácky, protože po první vlně uviděli že ještě musí přidat. Do toho jim udělaly čáru přes rozpočet demonstrace, jako třeba ta v Berlíně. Chudáci už vaří z vody, protože jim tu jejich poudačku sežrala jen část populace.

Prý mají v záloze ještě něco silnějšího, to by se měly objevit nějaké defekty na kůži, ale nikdo neví jestli k tomu dojde.

Všeobecně je nejlepším řešením dělat všechno opačně než velí sračkomety. Sluneční záření prý způsobuje rakovinu, proto je nejlepší se opalovat. V Československu pod Ruským vlivem jsem prožil 25 let. Nebylo to bůhvíco, ale Rusko nám nechalo veškerý majetek i zlato, na rozdíl od současných zlodějů. Rouška prý prospívá zdraví. Dnes jsem na vlastní oči viděl, jak chlapovi vypadla rouška z ruky na zem, ještě si ji nešika přišlápl, pak nasadil na hubu a vešel do hitlermarketu.

Průměrný počet slepic: 3.8 (5 hlasů)

Jednoduché řešení, kdo odmítne doporučené opatření, podepíše Reverz. V případě, že onemocní, případně někoho nakazí, platí veškerou léčbu.
V baru, nedodržují hygienické předpisy, zaplatí.
Jako v dopravě, nerespektuji doporučenou rychlost, způsobím škodu, platím.
Jedu na lyže tam, kam to není doporučeno platím si karanténu, svoboda.
U nás chudáci ještě chtějí proplatit test + karanténu.

Průměrný počet slepic: 4.5 (2 hlasů)

ví hovno. Ale je to takový kompas, jehož střelka ukazuje na jih. Kdybych náhodou onemocněl, Wencův web obejdu širokým obloukem; jestli jsou v něm rady podobné, jako tuhle nedávno Wencovo plácání o králičím pletivu a o komárech, tak Bůh s námi a zlý pryč, a to říkám, prosím, jako neznaboh :-DDD

Průměrný počet slepic: 3.7 (6 hlasů)

Teplá/ vřelá voda není ideální, lepší suché teplo. Letos jsem ještě problémy s hexenšusem neměl, antož okamžitě řeším takto: "Ve stoji si dáte ruce na zadek, opět ho povolíte a jdete do co největšího zákonu, ale ve stojí nedojde k úplné mobilizaci. Pomalé prohnutí od kostrče až k atlasu pod hlavou. Je to alternativa spíš na preventivní cvičení než na léčebné." A další: "Cvik - ležíte na břiše, ruce pod ramena, uvolnit hýždě a zvedat se na rukou kam až to záda dovolí. Někdy při větší blokádě to ze začátku nemusí jít až do natažených rukou, ale pak to postupně jde. Cvičí se 5x denně." Doplňte si na stránku.

Průměrný počet slepic: 4 (1 hlas)

Na stránky už kašlu, zejména kvůli takovým lidem jako je Anonym. Nemám zapotřebí se vnucovat idiotům. Na housera mám ale něco lepšího a nejsou k tomu potřebné žádné znalosti, ani cviky. Ty cviky totiž mohou někdy uškodit.
Do postele je potřeba dát na prostěradlo teplou, chlupatou deku. Pak si napařte křížovou oblast zad, Postupně si přidávejte teplejší a teplejší vodu, postupně tak horkou co snesete. Ta vám uvolní svalový korzet kolem páteře. utřete se a opatrným krokem si běžte lehnout do postele na záda. Zakryjte se peřinou až po krk, snažte se zadřímnout a vydržte v posteli minimálně 30 minut, ale klidně i dvě hodiny. Teplem uvolněné svalstvo dovolí z bolestivého lordózního stahu zapadnout ploténkám na svá místa. Ty dosud byly povyjeté do břišní dutiny, kde tlačily na nervy a působily bolest. Vstávejte opatrně a udržujte záda v teple.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

In reply to by MUDrland Wenca (neověřeno)

Trvalý odkaz

Mohu potvrdit, opravdu to funguje.Je to takový zdánlivě Priesnitz naruby, ale jen zdánlivě.K ohřevu dané partie dojde tak, i tak. A zřejmě teplo je ten fyzikální podnět, který lokálně působí kladně. Osobně to ještě vylepšuji namazáním příslušné partie konopnou mastí a výsledek zatím byl vždy kladný. Doporučuji.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

Odpovědí je pradávný pud jeskynní tlupy a kult náčelníka. Když na nějaký problém nestačí náš rozum, hledáme radu u schopnějších členů kmene - moudrých a uznávaných. Teď stačí o někom hodně mluvit a už si mnozí myslí, že je i uznávaný a hodno naslouchat jeho radám. Z toho žijí celebrity tupé jak dubová větev.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

"Na obyčejnou chřipku zemře v ČR cca 2000-2500 lidí. Ovšem, v letech 1995 a 1996 bylo etech 1995 a 1996 bylo hlášeno během sedmi týdnů více než devadesát tisíc komplikací a došlo k více než dvanácti tisícům úmrtí."
Kde jste těch 12 tisíc vzal?

Průměrný počet slepic: 4.4 (9 hlasů)

Je jich víc, originální jsme měl snad včera. Ale použito jinde, kdysi dávno, před covide,

ale viz zde, strana 2 :
https://kont.zsf.jcu.cz/pdfs/knt/2006/02/33.pdf

dále třeba : (na konci článku)
https://slovacky.denik.cz/zpravy_region/lide-se-zacinaji-zajimat-o-ocko…

Průměrný počet slepic: 3 (6 hlasů)

In reply to by Carlos V. (neověřeno)

Trvalý odkaz

Já mám jiné zdroje a troufnu si tvrdit, že důvěryhodnější
https://www.uzis.cz/sites/default/files/knihovna/ZdrRoc95.pdf
Diagnoza
JOO·J99 Nemoci dýchací soustavy 2675
z toho
J10-J11 chřipka 43
J12-J18 zánět plic 1 356

https://www.uzis.cz/sites/default/files/knihovna/ZdrRoc96.pdf
JOO-J99 Nemoci dýchací soustavy 2439
z toho
J10-J11 chřipka 13
J12-J18 zánet plic 1 440

Průměrný počet slepic: 4 (9 hlasů)

In reply to by anna2 (neověřeno)

Trvalý odkaz

holt se po netu vyskytuje hodně různých informací. Dost možná jde o různé pohledy na stejnou věc.

Snad mi nepodsouváte, že si vymýšlím, falšuju, nebo hledám data pro fake news. Proč by někdo z jihoceske university dával na web falešná data ... podotákým před několika lety.

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)

In reply to by Carlos V. (neověřeno)

Trvalý odkaz

Carlosi, v USA bylo počtu případů úmrtí na pneumonii a chřipku, vyššího DVAKRÁT než tomu bylo v roce 2017, dosaženo už před několika měsíci. Teď jsou na cca trojnásobku.
Tady máte i trend od roku 1975, str. 18 : https://www.cdc.gov/nchs/data/hus/hus16.pdf

Jinou věcí je, jak to vykazujou kvůli pojišťovnám, tady mám obavu, že i zde v tomto sektoru může panovat ona prasečí morálka kapitalismu.

Průměrný počet slepic: 2.5 (2 hlasů)

Za rozjezd koronače může Babiš.
Ne ti, co řvali, že ničí ekonomiku a buzeruje lidí.
Prý exaktní.analytik. Hovno !

Průměrný počet slepic: 4.5 (31 hlas)

S vlkem budu polemizovat, až bude polemika a nikoli kázání.

Co zavřel diskuze tam nechodím.
Ať si zas na mě štěknee.

Průměrný počet slepic: 4.7 (12 hlasů)

In reply to by CarlosV (neověřeno)

Trvalý odkaz

protože by mu oponenti rozbourali jeho pracně vyfabulované konstrukce.

Jinak souhlas, nemá cenu číst weby, kde zakázali debatu. Ať už jsou to weby hlavnoproudé typu bakalov nebo ty naše typu vlkov.

Průměrný počet slepic: 4.7 (14 hlasů)

S vlkem budu polemizovat, až bude polemika a nikoli kázání.

Co zavřel diskuze tam nechodím.
Ať si zas na mě štěknee.

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)

Jménem všech příčetných holubů se za tohoto Holuba omlouvám, poklekám na trávník a prosím za odpuštění Vás, příští mrtvé i doživotně postižené.

I my holubi máme bohužel ve svých řadách své Carlosy V.

Průměrný počet slepic: 4.6 (20 hlasů)

In reply to by Asfaltový holub (neověřeno)

Trvalý odkaz

žádné pokání neumí. - Jo, poKAkání, to je jiná! Mnozí by mohli vyprávět.

Zatím bez slepic

ad 1 -seznam
ad -2 - geroj. už dokázal sesmolit kniihu a včil chce prebendy
uff

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)

In reply to by ema (neověřeno)

Trvalý odkaz

Tak nějak.

Průměrný počet slepic: 4 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

Lidé jsou nepoučitelní a budou se chovat jako děti do doby, než je Covid 19 poučí. Na druhou stranu je Covid 19 dobrým nástrojem na selekci těch méně zodpovědných. Buď mají pravdu a Covid řádné následky nezanechá, což nepovažuji za reálné. Nebo mají pravdu ti, kdo se Covidu obávají a dodržují izolaci, roušky, atd. Asi úplně nezabráníme tomu, abychom se někdy Covidem nenakazili. Ale můžeme tu situaci dodržováním rozestupů, nošením roušek (přeci jen 90% virů zachytí) a hygienou podstatně zpomalit a ovlivnit tak dobu, že když se někdy příští rok nakazíme Covidem, mutací už ztratí svůj smrtící náboj.
Covid 19 nám vlastně plní naše vlastní přání.
Sníží emise CO2, protože vypne leteckou dopravu, a námořní omezí.
Zlikviduje zombie firmy, které přežívají jen díky levným úvěrům a měly zkrachovat už ve 2009.
Umožní bavit se a vzdorovat Babišovi těm, kdo jej nenávidí natolik, že všechno, co doporučí Babiš, udělají opačně.
Až se Covid dostane do Senátu, kde se jej nebojí, vymete jej tak, že bude možné uvažovat o zrušení Senátu.
Ukáže, že až tak moc lidem nejde o komunální politiky a na krajské hejtmany lidé kašlou.
Znovu ukáže, jak moc trapná a odtržená od reality je Evropská komise. Komu to ještě nedocvaklo, nechť si přečte nějaký rozhovor s Věrou Jourovou. Babiš měl vyloženě nešťastnou ruku ve svých kandidátech do EP a EK. Jourová, Telička, Maxová už Babiše opustili, snad jen Charanzová ještě s Babišem mluví
Uvolní místo pro imigranty a zarazí obchod s lidmi ve Středozemním moři maskovaný jako humanitární pomoc u břehů Libye.
Andrej Babiš se ve volebních průzkumech propadá. Ano, měl to premiérování loni přenechat někomu jinému, Faltýnkovi, Hamáčkovi, Fialovi a sám být jen vicepremiérem nebo je hlasitě kritizovat z opozice za nedostatek demokracie.

No nic, musíme si projít svým Údolím stínů chování kvůli Covidu a nikdo jiný za nás tu cestu neujde. Covid 19 je pro nás fatální v tom, že nerozlišuje, kdo má jaké názory a jak moc je hoden dalšího života. Ovšem ty, kteří se jej nebojí a roušky nenosí, navštěvuje častěji.

Průměrný počet slepic: 3.9 (37 hlasů)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Gerde, bude to, že vaše děti a vnuci nebudou mít práci, jejich životní úroveň bude mizerná a osobní svoboda se stane jen vzdálenou vzpomínkou. Pokud jim vůbec bude dovoleno žít.

Od dodržování rozestupů a roušek už není daleko k osobní izolaci do virtuálního světa. Přečtěte si Brave New World Aldouse Huxleye - tam je to všechno napsáno.

Průměrný počet slepic: 2.6 (22 hlasů)

Děti a vnuci nebudou mít práci, protože ji odvezli do Číny nebo jinam do třetího světa, aby se daly splnit nesmyslné ekologické limity. Komín oceláren teď kouří v Číně a v Evropě máme radost, jak jsme krásně omezili energetickou náročnost průmyslu. Jen tu ocel si vozíme z Číny. Podobně bych mohl pokračovat s dalšími odvětvími.
Životní úroveň bude mizerná, protože se stát rozhodl živit velké množství příživníků. Lidé se přemnožili a tak se rozmnožil i koronavirus. Kdyby nebyl Covid 19, postihla by nás jiná virová nebo bakteriální infekce, jak se děje v početných populacích namačkaných na malém prostoru.

Průměrný počet slepic: 4.9 (7 hlasů)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ovšem asi jinak pojatá. Víc pohybu, mnohem víc pohybu, líp žrát.

Takže pár kilo dolů, víc průchozí cévy, jak tu píšou jiní.

Průměrný počet slepic: 3.1 (13 hlasů)

To je celá věda a tajemství medicíny, která je zdarma. K tomu budiž pochválena medicínská věda za nápravu zlomenin, které zdravá strava napravit nemůže.

Průměrný počet slepic: 4 (13 hlasů)

je dobrá rada, jen se obtížně provádí. :-)

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

"...Zlikviduje zombie firmy, které přežívají jen díky levným úvěrům a měly zkrachovat už ve 2009...."

Hmm. 1. Proč zrovna roku 2009 ? 2. Které např. zombie firmy (kterém přežívají JEN díky levným úvěrům ) ? 3. Megakorporace čerpají drahé úvěry ? 4. Jsou tedy megakorporace zdravými firmami, či jsou to zombie firmy ?

Takže firma , která má přístup k finančnímu kapitálu levnému má zkrachovat. A firma , která nemá takový přístup, ta nezkrachuje.
Tvl, co se tady člověk všecko nedoví. I to, co jeden blázen taky před měsíci troubil na patrii, říká si " ekonom".

Zatím bez slepic

In reply to by Joseph Chlor (neověřeno)

Trvalý odkaz

Cl,
zombie firmy jsou ty, které stát zachránil z peněz daňových poplatníků v roce 2009. Např. Deutsche Bank měla dávno zkrachovat kvůli úvěrům poskytnutým Řecku. Byla příliš velká na pád - souhlasím. Ale stát ji udržel při životě. Měl místo toho pomoci vkladatelům a finančně zdravým podnikům. Problémy se oddálily a bankéři si vyplatili odměny, které jim zaplatili daňoví poplatníci. Stát měl tedy převzít zdravá aktiva firmy a postupně je prodat jiným bankám.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

covid taky. To lékaři vědí už dávno. Akorát teď to sračkomety vytáhly jako novinku, že to dělá jen covid. Vysvětlím. Každá mikrobiální nákaza se více či méně množí v cévách. V cévních koloniích bakterií a virů vznikají nové a staré umírají. Ty vytváří spolu s krevními tuky usazeniny a snižují průchodnost cév. Tyto špunty časem zvazivovatí a nesnadno se odstraňují. A tato zúžení napomáhají při dalších infekcích k těžším průběhům nemocí, anebo umožní vznik jiných nemocí, převážně cévních jako infarkt, rakovina, nebo mozková mrtvice.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

Naštěstí cévy rozšiřuje alkohol :-) Ne, je to jako se vším, v malých dávkách prospívá, ve velkých škodí. https://www.nutriadapt.cz/zajimave-cteni/nejvetsi-hrozbou-pro-srdce-a-c…

Průměrný počet slepic: 4.5 (4 hlasů)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

se vými euro-kundidáty. Vrána k vráně sedá, Babiš tak implicitně vybral lidi své vlastní krevní skupiny.

Babišova krevní skupina, to je jedinec, který myslí za všech okolností výhradně na vlastní prospěch. Jourová, Telička, Maxová a další nedělají v tomto směru nic jiného. Babiš měl mylně za to, že Jourová, Telička i Maxová budou myslet na Babiše, cha! Leda hovno; Jourová myslí na Jourovou, Telička na Teličku, Maxová na Maxovou. Jsou Babišovi podobní až příliš. Jsou to stejní gauneři jako on - jen nemají tolik pěněz, to je celé.

Průměrný počet slepic: 2.2 (6 hlasů)