Rejpalčin deník - listopad 2019

Autor

Krátký politický úvodník:

Včera jsem ve Sněmovně viděl novou podobu vlády - Andrejko a Fiala. ANO a ODS. Jako by se už dávno dohodli a teď jen hrají divadýlko pro voliče. Jako by právě tohle byla ta změna, kterou Babiš se Zemanem upekl, protože Hamáček už je jen koule na noze. Snížení daní, které se projeví v každé zaměstnanecké peněžence... Dost velké na to, aby si to volič zapamatoval až do voleb. 

Teď ještě získat lidovce za příslib přídavků na děti a máme upečenou novou vládní většinu i bez obou lůzrů, kteří na svoji podporu Babišovi doplatí ztrátou posledních voličských zbytků... Navzdory ujednáním o volebních koalicích.

Jako by si Andrej vytknul za cíl, dostat ze sněmovny postupně všechny strany patřící ke starým časům a připravit systém pouze dvou stran. ANO a Pirátů. 

Ne, nemám žádné informace, že to takhle dopadne. Ale když jsem sledoval, jak se dělán nový daňový zákon, měl jsem právě tenhle pocit. 

 

A teď už Rejpalka: 

5.11.2019 – pokračuje proces Trumpova impíčmentu a jak se zdá, bude to docela legrační fraška. Zdá se, že když nevyšla „ruská stopa“, budou muset toho Trumpa „sestřelit“ jinak. Nejnověji se jako nadějná ukazuje stopa ukrajinská. * Dánsko mělo kupu námitek prosti NS II, kterým by měl proudit do Německa ruský plyn. Své námitky nyní stáhlo, takže natažení trubek už nic nebrání.  Nakolik to stažení námitek má souvislost s nedávným Trumpovým nápadem odkoupit Grónsko není známo.  Tranzit plynu přes Ukrajinu se plánuje omezit, což ukrajince dost namíchlo, no bodejť ne. Poplatky za tranzit jsou značným přilepšením do státních (i jiných) kapes, a krom toho, že si občas trochu plynu „upustili“ pro svou potřebu měli na Evropu nějakou páku. Ta se nyní jeví jako o dost menší. Projekt NS II leží v žaludku amíkům, takže lze čekat, že se najde nějaký nový klacek. Původní termín dokončení – konec roku – se ale asi již nestihne. * Učitelé požadovali navýšení platů o 10%, jejich odboráři se nakonec s ministrem dohodli, že sice těch 10% jo, ale 8 půjde do základu, a 2% do pohyblivé složky mzdy. Původně chtěli učitelé celých 10% do základu, takže tahle dohoda se jim nelíbí a hodlají stávkovat. Rodiče dětí školou povinných si berou dovču a svorně nadávají – aspoň ti co bydlí kolem nás, páč místní škola hodlá stávkovat též. * Koncem října měl nastat brexit, ale Johnson už dříve poslal bruselským žádost o odklad a ti milostivě souhlasili. V prosinci se bude u anglánů předčasně volit a do té doby, jak se zdá, se nepohne ani jeden brexitový chlup.

11.11.2019 – Macron prohlásil, že NATO je ve stavu mozkové smrti. Jelikož na NATO si naše kavárenská smečka sahat nenechá, ihned byl Macron prohlášen za agenta Kremlu. Fascinující, jak by řekla TS. * O víkendu předčasně volili i Španělé. Předčasné volby tam měli proto, jelikož původně vyhrávající socialisté sami vládu nemohli složit a nebyli schopni se domluvit s nikým jiným.  Socialisti vyhráli zas, ovšem teď měli míň procent než minule, takže nějaká naděje na vládu je teď ještě menší. * Trumpovo impíčovací proces pokračuje. Požadavek kongresmana Menverse, že by mohli býti vyslechnuti „impíčující objekty“  Biden (Hunter), agent CIA, co má svědectví z druhé ruky a šéf zpravodajského výboru Schiff, který veřejně a prokazatelně v kauze lhal a lže, byl demokraticky zamítnut. Celý impíčment se točí kolem korupce obou Bidenů, ale ti o svých aktivitách mluvit nebudou, a ani nikdo jiný, ať už je jeho svědectví z první nebo druhé ruky. Howgh. Prostě fraška.

18.11.2019 – konečně máme po oslavách sameťáku. Ze všech stran se na ovci valilo, jak má být vděčná za těch třicet let „svobody a demokracie“, které si vycinkala klíčema. Na Letnou zamířilo kolem 250 tisíc kousků, řečnili tam o svobodě a demokracii, ovšem jen o té své.  Prezident a premiér, vzešlí z demokratických voleb, nebyli vzati na vědomí, jen se hulákalo, jak „musí jít“. Divné pojetí. Holt, volič je problém, jak říká jiná ryzí duše, páter Halík. Zjevně ten volič, který nevolí podle Halíkova doporučení. Umělkyně Hrzánová by rovnou ráda, aby volič skládal „zkoušku“ z toho, je-li schopen volit „zodpovědně“. Ryzí demokratka. Na rozdíl od své kolegyně aspoň nepřeje těm nezodpovědným, aby vychcípali.

25.11.2019 – frkot po oslavách sameťáku neutichá. Česká nám do hlav neustále tlačí „vzpomínky na totalitu“, či jak to slušně nazvat. Včera například na dvojce jely celý boží den „trezorové“ filmy, prý jako připomínka, že před 30ti léty „padla“ cenzura.  Koho by tehdá napadlo, že po třiceti letech tu máme něco, co se cenzuře nápadně podobá – jen se tomu tak nesmí říkat. Ale je pravda, že za totáče nás o morálce nepoučoval pornoherec. * V Německu opět došlo k nějakým útokům, tentokrát to byl syn bývalého prezidenta Weizscakera. Nebýt známého jména, tak to bude zpráva někde z desáté strany vpravo dole.  * Na scéně se zase zjevili Šojdrové syrští sirotci. Oni prý sice nejsou ze Sýrie, možná ani sirotci, dětští už vůbec ne, spíše týnejdři, ale to jsou detaily. Proč si je ksakru ta Šojdrová nevezme domů sama? Aspoň něčím by byla užitečná.

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.4 (40 hlasů)

Komentáře

In reply to by Gaia (neověřeno)

Trvalý odkaz

bylo vedení města, do kterého se brňáci nedostali. sorry

Průměrný počet slepic: 3 (1 hlas)
Trvalý odkaz

Ovšem pokud zde není povinnost určité vrstvy byrokratů (včetně tkzv. zákonodárců a spol.) uvádět veškeré své (a svých rodinných příslušníků ) investice a jejich změny a to co nejvíce dopodrobna....tak stejně by se nezjistilo nic. A i kdyby se to zjistilo, tak otroci oligarchů by řvali : " Každý se chce mít dobře, žádný střet zájmů to proto není !! Každý chce vilu, fáro, děvky, slávu či aspoň hromady pochvalných emailů !!! "
Už ani nevím, zda mají za povinnost hlásit jiné stránky svých majetkových poměrů, zda např. nemá ten, co hlasuje pro uzavření malých krámků s knihama, nainvestováno do knižního eshopu....Furt se totiž něco uzákoňuje tak, aby se to vzápětí zrušilo. To je také taktika oligarchické vládnoucí vrstvy - znejistit a otrávit.

Tak je tomu ale i v případě válek. Chamberlain (atd atd atd. apod. apod.) by mohl vyprávět.....
A v " dějepise" pak stojí že stát X napadl Y a stát B chtěl ať stát N napadne a vyšťaví stát SSSR....a banda to furt žere, Bo nemá nic po ruce. Bo tkzv. historici končí tam, kde začíná skutečný POPIS DĚJŮ, dál nejdou.

Douška,
Prosím o nulu slepic, vážně, jiné by mě urazilo. Kdo totiž neudrží ani slepici, ten jistě neudrží ani svého farmáře, až mu bude podřezávat krk . Kokoti taky ať nic nedávají, dík.
Zkontroluje Admirál a podepíše Alice. Distančně, samozřejmě.

Průměrný počet slepic: 2.8 (16 hlasů)

byl dva v jednom... Jekyll a Hyde...

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

Předesílám, že chápu, že Vás Chlor sere - většinou ke každému z nás lze nalézt někoho, kdo ho sere už jen tak z principu, třeba jenom tím, že je - nota bene když spustí "tu svou", to pak s člověkem začnou cloumat démoni natošup - víte, jako v té fousaté židovské anekdotě, kdy Hospodin dí těžce zkoušenému Mordechajovi: ani ti nevím, Mordechaj - prostě mě tak nějak sereš.

Mně třeba Chlor nesere, proto si teď můžu dovolit zaujmout pózu, kdy Vám bohorovně radím ke klidu. Někdo jiný by mě třeba vytočil, co já vím.

Měl bych pro Vás, případně pro Mastera, námět. Je to námět nepůvodní, bylo to tak kdysi zařízeno na Blog.Respektu v době, kdy Respekt ještě nebyl Ricinem.

Blogger (a možná i čtenář) měl k dispozici tlačítko s nápisem "Tohoto člověka už nechci nikdy číst" - a jeho články a komentáře se tomu, kdo si to tlačítko zapnul, už nezobrazovaly. Samozřejmě to šlo i vypnout. Kdyby web Kydů ukládal do prohlížečů takové ty cokyje, víte co myslím, v nichž by byl obsažen nějaký lokální blacklist, bylo by vystaráno.

Ale možná, že by diskuse ztratily nějakou tu dynamiku - navzájem bychom se rozhádali, pozakazovali, a bylo by tu mrtvolné ticho, jako na Blog.Ricinu je dnes.

Take it easy :-)

Průměrný počet slepic: 2.6 (5 hlasů)

sice má Vidlák právo domácího vyhodit si koho chce, klidně i bez důvodu,
ale že by zrovna toto byl postup dle "sedmera" pravidel Kydů, osobně nenacházím.

Přijde mi (a možná to tak vnímám pouze já), že se tu uráží už celkem delší čas, snadno a s lehkostí, pohrdá se jinými názory a jejich autory (když se nezalíbí) a to tak nějak až fandovsky, sprostě se tu nadává také....a NIC.

Nevidím u JCH výzvu k zabíjení, ačkoliv to s tím podřezáváním JCH fakt ujel.....ale nevyzýval!

Osobně mi zrovna JCH přijde celkem autentický a svým způsobem i poctivě svůj, bez přetvářky a nic rozdvojeného v jeho sžíravém sarkasmu a provokování nenacházím.

I "Nepřítel lidu" je jen zrcadlo.

Jasně každému nesedne, tak rolujte,....

Ládík je pryč, Standa ještě dříve a nikdo nikoho za jejich urážení nevyhodil (nebo ano?)
Varování také asi nepřišlo....tak proč nyní ostentativní potřeba výzev?

Když se jednou s porušováním svých vlastních pravidel začne, pak člověk často víc ztratí, než získá, ale kdo jsem já abych dávala rady.

Tak už mlčím.

Průměrný počet slepic: 1 (3 hlasů)

poslyšte, "Nepříteli lidu", je mi jasný, že nemůžete psát jinak, než píšete. Ale pokud byste vynechal poslední odstavec, nebo některé pasáže vytečkoval, přestal byste být nepřítelem sám sobě.
P.S. Rozčilujete mne stejně jako "Sasin", "Anonym". Proč? Protože nemám dost slépek, které bych Vám mohla otisknout.
A nebo místo "sračkyy a hovnaa" napište s+h a je to.

Průměrný počet slepic: 2 (4 hlasů)

a schizofrenicky si odepíšu - matko, meleš s+h, a to naprosto zbytečně, protože každej zde má svý odstavečky, který by bylo lépe vymazat.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

jasných pět kur.
Hovno, kury jsou málo. Dávám pět pštrosů.

Průměrný počet slepic: 3.9 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

jak je mezi slušnými lidmi zvykem. I když obzvlášť snaživých trollů je jednomu skoro až líto - v agentuře mrzká odměna (gender studia tolik nesypou) a v terénu nic, nic! Žádná reakce, žádná slepice, natož upřímné prozření spojené s popelem na hlavu a pokorným uznáním úhlu pohledu nastaveného z brusele ... jen tichý pohyb zrychleného kolečka myši. Tak snad aspoň nějaký skorogenerálův pohůnek povzbudivě pokývne hlavou se rty semknutými a dodá energii do dalšího plivání jedu, tak marného, ach, tak marného ...

Průměrný počet slepic: 4.1 (10 hlasů)
Trvalý odkaz

"OECD: Češi by měli do důchodu odcházet později"
* * *
(...) Česká republika obdržela od Organizace pro hospodářskou spolupráci a rozvoj (OECD) dlouho očekávanou zprávu k reformě důchodového systému, o kterou ji loni požádala. Organizace v ní mimo jiné opět radí zvyšovat věkovou hranici pro odchod do důchodu po roce 2030. (...)

(...) MPSV chce návrh důchodové reformy představit nejpozději do konce roku. (...)

https://www.novinky.cz/ekonomika/clanek/oecd-cesi-by-meli-do-duchodu-od…
------------------------------
Z diskuse:
"Jasný, takovy 80lety chirurg je ideální."
"Toto napíšou netála co jsou celý život na židli. Zkuste 45 let manuálně pracovat a pak pište. Opravdu nechápu jak pořád můžeme o svém životě nechat rozhodovat tlupu byrokratů."
"...že se nějak pozapomělo vrátit rozfrcané-půjčené peníze z důchodového fondu který vznikl za zlých komunistů a že jich tam bylo!!!!!...pro neznalé problematiky-to není hoax či fáma- tento konkrétní fond skutečně existoval.........na ten si nastřádali ze svých daní současní důchodci a jejich rodiče..."

Průměrný počet slepic: 4.9 (14 hlasů)

protože díky němu se starej Klaus mohl v devadesátkách prsit "vyrovnaným" rozpočtem. Bodejť by nebyl, když do příjmů nacpal jednorázové výnosy z malé privatizace a výše zmíněný důchodový fond. A pro úplnou jistotu největší ztráty vyvedl z rozpočtu do "Konsolidační banky", jejíž půlbilionovou sekeru pak musel řešit (už poctivě v rámci rozpočtu) Zeman. Ne ne, nezapomíná se.

Průměrný počet slepic: 5 (18 hlasů)

Slouceni duchodu s rozpoctem umoznuje uz dlouho kvicet o tom jak se na duchodce musi doplacet, pricemz je to vetsinou naopak, vybrane penize na prubezne duchody sanuji v rozpoctu kdeco, oddelenim zpet do fondu by to mozna krasne vyniklo

Průměrný počet slepic: 4.6 (9 hlasů)

Fašizmus vzniká tak, že imbecilové ve vládě vymyslí nařízení a slušní blboni ho plní. Do poslední chvíle se temu říká demosgrátickej proces. A ti slušní si nevšimnou, že už dávno demosgrátickej proces skončil. Slušně to nende už odvolat.

Průměrný počet slepic: 3.4 (10 hlasů)

Jak jsem psala, štvete mne, protože nemám dost slépek, které bych mohla pod Váš komentář otisknout.

P.S. I kdyby jakákoliv složka ČSSD zlatá svatá byla, na každou koalici vždy doplatí, mnohdy i na své vedení, které ji dlouhá léta i následně ničí. A lidí plní, plní,....eh, že bych přestala a též zpronevěřila, co ke zpronevěření mám?

Průměrný počet slepic: 3.3 (7 hlasů)

při marxismu pozor,když nás učili,že ČSSD vždy sloužila kapitálu a proto se museli komouši z ní odštěpit,aby se něco změnilo. Ale to pak zas lidi řvali,že jsou fronty na banány,které se musely dovážet za devizy v kursu určeném vrahy z Wall Streetu. Ono je to pořád dokola

Průměrný počet slepic: 4.3 (12 hlasů)

Inu, v povinné "politické ekonomii" si jeden spolužák troufl kantorovi říci něco o hydře kapitalismu a čtyřky na vysvědčení se už nezbavil. A co se komunistů týká - neřekl snad tehdejší Zeman něco v tom smyslu, že komunisté a další pidistraničky, jsou jen zběhnuvší sociální demokraté? A co myslíte, kdo udělal sametovku? Ti, kdo byli tehdy u vesla (ať již uvnitř, nebo i vně země) a chtěli konečně začít volně využívat nahromaděný kapitál. A socani to tenkrát nebyli.
Tož ale učíme se, na mnoha úrovních, že ano.
No co, zůstanu blbá a nezpronevěřím ani kačku.

Průměrný počet slepic: 2.6 (5 hlasů)

tsssssss nejsu zlatá svatá :-)))))))))))))) tak ještě uvidím.

Průměrný počet slepic: 1 (3 hlasů)

Český fašizmus už je tady. Blboni před ním zavírají oči, uši. Všechny vrátné korporátní služky dostaly moc nařizovat. u vchodu. Že vláda nařídila. Né že oni, ale to oni. Že voni dělaj jen tu svoju usmolenou, podělanou "práci".

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)

Jenže Češi jsou partyzáni a plní příkazy tak, že vlastně neplní. A vláda? No, některé třídy jsou již ve škole, tak se uvidí, jestli z toho bude třetí vlna. On si totiž virus nařizovat nedá. Na něj platí jen určitá kázeň, jinak si dělá to, co on sám uzná za vhodné, tedy co je mu vlastní. A lidé se mu velmi dobře k jeho rejdům hodí. (á, nepoužívat jména, vím, omlouvám se).

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

MUDr. Ivan David
5 hod ·

Státní volební komise Wisconsinu nařídila přepočítání výsledků prezidentských voleb po shlédnutí důkazů o přepisování volebních lístků sčítacími úředníky

Včera zasedala ve Wisconsinu Státní volební komise. Podle tamního zákona je složena ze 3 zástupců Republikánů a 3 Demokratů. Jde o nejvyšší orgán zabývající se organizováním voleb v tomto státě USA. Komise podle deníku Epoch Times jednala 6 hodin o žádosti právníků současného republikánského prezidenta Donalda Trumpa o přepočítání. Po předvedení důkazů o přepisování hlasovacích lístků obecními úředníky, které předložili Trumpovi advokáti, komise nařídila přepočítání výsledků voleb.

Důkazy byly tak zdrcující, že s návrhem na přepočítání museli souhlasit i zástupci Demokratické strany. "Byl vydán příkaz, který nařizuje, aby došlo k přepočítání.", oznámila po zasedání předsedkyně státní volební komise Ann Jacobsová (obrázek 2), která je nominantkou Demokratů.

Republikánský komisař Dean Knudson (obrázek 3) uvedl, že Komise vydala přepočítávacím komisím příkaz, aby vytřídily hlasovací lístky, u nichž byla provedena „oprava“. „Tyto hlasovací lístky musí být dány stranou a odeslány Nejvyššímu soudu státu Wisconsinu, který bude na základě stížnosti zástupců kampaně prezidenta Donalda Trumpa rozhodovat o jejich platnosti či neplatnosti“, řekl Knudson.

Do dalšího zvláštního soudním úředníkem zapečetěného kontejneru mají být navíc vytříděny volební lístky, které byly poslány poštou a které zpochybnili sami voliči. Několika tisícům voličů bylo obecními úředníky v okresech Madison, Milwaukee a Dane znemožněno volit osobně ve volební místnosti s odkazem na to, že si vyžádali hlasovací lístky pro poštovní volbu a jejich hlas již byl poštovní formou přijat ke sčítání. Naštvaní voliči, kteří si před hlasovacími místnostmi vystáli frontu, proti rozhodnutí, které jim znemožnilo osobně volit, podali stížnost k Nejvyššímu soudu.

Nejvyšší soud státu Wisconsin prozatímním opatřením uložil volebním orgánům, aby zajistily tyto volební lístky i s obálkami a prohlášením voliče jako důkazy pro projednání stížnosti odmítnutých voličů. Jejich počet je Epoch Times tak velký, že Nejvyšší soud musel k jejich svozu zajistit speciální kontejner.

Většina voličů, jimž bylo úředníky znemožněno osobní hlasování, chtěla volit Donalda Trumpa. Často jde o voliče, kteří se v několika předchozích volbách neúčastnili hlasování. Organizátoři volebního podvodu si je tedy zřejmě vytipovali jako „černé duše“, které bude možno zneužít na podvod s poštou zasílanými hlasovacími lístky. Tito voliči však falšovatelům voleb zkřížili plány tím, že se rozhodli zúčastni vypjatého volebního souboje, a dostavili se osobně do volebních místností.

Podobné zprávy přichází z USA prakticky každý den. Postupně odhalují obří rozsah volebního podvodu, který se zřejmě odehrál letos v USA při prezidentských volbách. Ukazuje se, že kolegové z probruselské většiny Evropského parlamentu se tedy minulý týden radovali poněkud předčasně, když hlasovali pro usnesení vítající volební „výhru“ demokratického kandidáta Joe Bidena. Marco Zanni - předseda frakce Identita a demokracie (ID), v níž působí europoslanci zvolení v ČR za SPD, správně upozorňoval, že by Evropský parlament měl raději vyčkat na oficiální výsledky, které budou vyhlášeny až po prošetření všech volebních stížností.

Průměrný počet slepic: 4.5 (10 hlasů)

In reply to by Maneca (neověřeno)

Trvalý odkaz

Průměrný počet slepic: 2.6 (5 hlasů)

jen ukazuje na ty dva body žaloby v Milwaukee (Wiskonsin), které pochopitelně místní úředník popírá. Rozhodne ovšem soud na základě svědectví občanů. Uvidíme jak to dopadne.
Zajímavá tiskovka Gulianiho (hlavní právník Trumpa) včera ukázala kam bude žaloba směřovat.
Z našich medií jsem o tom našel jen zmínku na Aktuálně s titulkem jak se Guliani potil a jak mu barva z vlasů udělala barevné proužky na skráních. Což je pravda, ale tiskovka, velmi poučná, byla o něčem jiném.

Průměrný počet slepic: 3.9 (8 hlasů)

První obsahuje pouze informaci o odsouhlaseném přepočítání dvou okrsků.

Trump a jeho parta si koledují, že je nakonec hodí přes palubu sami republikáni:
https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/donald-trump-prezidentske-volby-…

Pokud to je pravda (ověřím), tak se Trump pokouší NEZÁKONNÝM způsobem změnit výsledky voleb minimálně v Michiganu. Tam to je prokázáno; kdoví, co tropí jinde.

Průměrný počet slepic: 3 (4 hlasů)

a prvý odkaz, o Milwaukee ve Wisconsin. Ten "idnes" do toho nemíchejte, to je zas jiná něčí spekulace.
Když jsem byl před cca 50 lety v Milwaukee, bylo to město lidí s německými kořeny, a s výborným pivem. No asi se dost změnilo ...
Nicméně, soud bude samozřejmě zákonný, bude záležet na důkazech, výsledek uvidíme.

Průměrný počet slepic: 4 (8 hlasů)

Hned jak jsem sem dala info od Ivana Davida, tak jsem měla velké nutkání se vsadit, že za chvilku přiskočí pan Občan a Davidovo sdělení se buď bude všemi silami snažit vyvrátit nebo ho doplňovat mainstreamovými zdroji.

O co Vám jde Občane? Mám z Vás pocit, že Vám nejde o to, aby se dosáhl co možná nejvíce spravedlivý výsledek voleb v USA, ale aby zůstal vítězem médii vyhlášený Biden a Trump byl pokořen.

Ale já si stále myslím, že pro nás je hodně důležité, jestli nakonec Trump dokáže zvrátit rozhodnutí médií a nadnárodních korporací. A nejde o Trumpa samotného, ale o budoucnost institutu tajných voleb obyvatel země. Jestli se teď podaří legalizovat volební podvody v USA, budou je síly u nás napojené na Deep State zcela bez váhání praktikovat i u našich voleb.

Mimochodem, ten odkaz na iDnes považujete za zdroj korektních informací??

Průměrný počet slepic: 3.7 (6 hlasů)

že Trumpovi odpůrci - na rozdíl od Trumpa - postupovali dokonale v souladu se zákonem.
Každý máme nějaké své slabůstky, nemám problém mu jeho úchylku tolerovat.

Průměrný počet slepic: 4.6 (11 hlasů)

Spíš by mě zajímalo, a už jsem se na to několikrát ptal, kde zdejší podporovatelé Trumpa berou JISTOTU, že jeho parta má pravdu. DŮKAZY o tom, že ve volbách bylo něco špatně, dosud NEpředložila jeho právnická smečka žádné. Ač se velmi snaží a stálo je to už pěkných pár mio dolarů.

Trump tou hysterií diskredituje jak republikány, tak volby a celý ústavní systém USA (jakkoli si o něm myslím své). A čím víc řádí, tím víc hůř to působí.
Stejně tak je diskredituje momentálně probíhajícími personálními čistkami.
Tak jako on se NEchová člověk jistý si svou "pravdou".

Průměrný počet slepic: 1.9 (9 hlasů)

takovým jsem se právě srazil dnes ráno.
A s druhým jsem skončil ve středu. Chudák ještě neví, co ho čeká.

Průměrný počet slepic: 4 (1 hlas)

nevím, já ji nemám - to se ptáte na špatném místě.
Neberte to, prosím, osobně - ale mně připadá, jakobyste implicitně předpokládal, že volby v USA proběhly zcela čistě a regulérně; což tedy, pokud lze věřit médiím, rozhodně neproběhly. Existuje nenulová (a nikterak malá) pravděpodobnost, že stoupenci Bidena svému favoritu němnožko pomáhali, a to docela ve velkém.

Kde vy berete jistotu, že ty volby nejsou cinklé? Z počtu hlasů, ve prospěch Bidena evidovaných? Vrátím vám vaše slova: takový postoj vás není hoden.

Trump se chová jako šašek, to je bez diskuse. Ale pokud má podezření na to, že se nehrálo fair...? I skladník si může přečíst Konfucia v originále, i šašek má právo průběh voleb zrevidovat.

Průměrný počet slepic: 5 (15 hlasů)

vím nejpozději od doby, kdy byl "zvolen" Bush Jr.

Jak by také mohly probíhat čistě, když
- tam neexistují občanky
- každý stát má jiný volební systím
- ač neexistují osobní doklady, je možno volit korespondečně a elektronicky
- parlament může nerespektovat zvolné volitele a vylosovat presidenta dle uvážení
- soudce může rozhodout o tom, zda a jaké hlasy budou či nebudou započítány a o ukončení počítání hlasů, pokud začne vyhrávat jemu nepříjemný kandidát?

Volby v USA jsou v podstatě fraška. Divadélko pro nevzdělaný stádní plebs, který svým zařazením se k demokratům nebo republikánům nabývá pocitu, že patří k některé z elit.
Ve finále je tam jedno, kdo se stane presidentem. Stejně bude muset poslouchat tytéž mocenské skupiny; a běda mu, pokud by se pokusil vzepřít. V horším případě je zemřen, v lepším případě "jen" společensky zlikvidován např. vhodně použitou "stážistkou". Jenže to tamnímu obyvatelstvu zjevně nedochází.
Stejně jako "lidu" nedochází, že ať je prézou John, Omar, Pedro nebo třeba Fumanču, stejně reprezentuje furt jednu a tu samou partu a její mocenský systém.

Takže já si jsem vcelku jistý, že cinklé jsou. Cinklý je totiž už sám volební systém a ten ještě umožňuje v Evrope ZATÍM nemyslitelné manipulace s výsledky voleb.
Trump, ač mohl, na volebním systmu nezměnil nic. Proč? Protože mu vyhovoval. Začal mu vadit až když ho nevynesl k vítězství.

P.S.: Znám jednoho "podlahového kosmetika". Fakt obyčejná lopata - dělá vedoucího jedné party čističů koberců, čalounů, podlah a kachliků. Žádný moneyžer, žádná "elita".
A tenhle člověk má od SŠ jako koníčka klasickou filosofii. Aby se jí mohl věnovat opravdu na úrovni, naučil se latinsky, řecky a francouzsky a filosofická díla čte v originálech. Poznal jsem ho, když jsme chodili na brigošku, aby bylo na hypošku. A byl docela bizár, když jsme seděli někde na schodech, pili kafe z termosky a vedli disputace; nesahal jsem mu samozřejmě ani po kotníky, ale stejně se se mnou bavil a bylo to děsně fajn. Moc rád na něho vzpomínám.

Průměrný počet slepic: 4.9 (9 hlasů)

neprávem. - V názoru na volby v USA se tedy shodujeme. Chléb a hry, či ještě lépe - hra. Hra na demokracii.
---
Až se jednou vrátím do vnitřní emigrace, sním o tom, že budu psát blogy v čínštině ;-)

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

na čínu mi nesahat. POdle prezentací které odtamtud mám... jurop a spol jim nesahá ani po podrážky. sorry

Průměrný počet slepic: 2.3 (3 hlasů)

které síly u nás jsou napojeny na Deep State. Jsou to Babiš a Zeman kteří, nevyčkavše rozhodnutí soudu, poslali Bidenovy gratulaci a dokonce pozvání k návštěvě?
Občan je možná elf který nechce aby zde David šířil fake news.

Průměrný počet slepic: 1.8 (5 hlasů)

In reply to by rk (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jsem šťoura, to jo. A hodně nedůvěřivej, kterej si to, co je mu předkládáno k informačnímu sežrání, ověřuje seč mu síly stačí. S plným vědomím toho, že zcela objektivní informace se v oblasti politiky/politologie stejně nedopátrá.
Ale elfem jsem nikdy nebyl, nejsem a nebudu. Ti, co mne "znají" z ACZ vědí, že mé názory jsou konstatní, že si svá tvrzení ověřuji a snažím se je dokládat a že se sice vyhýbám střetům, ale ne za každou cenu.

Jo, na Davidovi mi vadí, jak pracuje s informacemi. Příliš často je v jeho článcích přání otcem myšlenky; a nezdrojuje.
A vadí mi to proto, že takovej nebejval.

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

Jak na smrt nemocní dědečkové a babičky, ale i mladí, vydělávají českým nemocnicím.
Když ovšem jako příčinu úmrtí „s covidem“ nemocnice označí politicky správně a korektně podle vládního foršriftu. Proč by neoznačily, máme přece tržní hospodářství, byli by hloupí kdyby nic nechtěli trhnout.
https://www.nasrestart.cz/z-cerne-kroniky/1821-klic-do-zakulisi-covid-19

Průměrný počet slepic: 2.9 (12 hlasů)

In reply to by Petrpavel (neověřeno)

Trvalý odkaz

debil.

Průměrný počet slepic: 4.1 (9 hlasů)

Povíme si o Vánocích. Před závorku dám, že se z té tabulky někam záhadně vytratil údaj o hustotě zalidnění... ale to jen tak na okraj. Takže jednak v ČR druhá vlna pomalu odeznívá, pokrokové Švédsko teprve čeká. A dvak o věrohodnosti Švédy přiznávaných údajů by se dalo ... ehm. Tam by tabulka SKUTEČNÉHO nárůstu úmrtnosti, jako to tady dělá master pro ČR, byla ještě mnohem zajímavější.

Průměrný počet slepic: 4.4 (7 hlasů)

In reply to by Martin V. (neověřeno)

Trvalý odkaz

Zrovna Švédsko se myslím nedá porovnávat vůbec. Pokud si nejasně pamatuju, tak Švédsko už v létě přestalo zkoumat a důsledně evidovat koroňákový úmrtí. Tedy vaše ...ehm je velmi na místě.
Říkám, že si nejasně pamatuju, z čehož snad jasně vyplývá, že nemám v úmyslu hledat tehdejší zprávu.

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

Mezi signatáři jsou například i teolog Tomáš Halík, bývalá ombudsmanka Anna Šabatová, bývalý český premiér a předseda Senátu Petr Pithart, režisér Arnošt Goldflam, bývalí členové Rady ČT Petr Uhl a Svatopluk Karásek či režiséři Ondřej Havelka a Jan Hřebejk.
Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/mediahub/dopis-babis-ceska-televize.A201120…

Průměrný počet slepic: 4.5 (8 hlasů)

že před bruselí může držkovat, ale nakonec v zásadě udělá, co se po něm chce, rozumím reálné váze významu ČR. Jestli se ale posere tady před těma "osobnostma", co tak urputně řvou proti vyvětrání zatuchlého molocha, tak arciť že nebudu ani uvažovat o tom, že by na podzim mohl dostat můj hlas a to při plném vědomí, že jinak na výběr moc nebude. Skutečnou nezávislost vysílání podpoří nejlíp vyjádřením maximálního respektu k řádně zvolené Radě.

Průměrný počet slepic: 4.6 (9 hlasů)
Trvalý odkaz

je to trochu off toppic, ale to se prostě nedá to sem nedat. Narazil jsem na to na Cassadovi. A je to tak trochu kydací ...

https://youtu.be/8HZ4DnVfWYQ

Průměrný počet slepic: 5 (8 hlasů)

In reply to by Xixao (neověřeno)

Trvalý odkaz

:-))))))))))

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

pravděpodobně jste udělal zase jednou špatnou prognosu. ANO s Piráty nikdy nepovládne, na to jsou Piráti zásadoví. Podle mne, Babiš zahodí svoji sociálnost a povládne s ODS.

Průměrný počet slepic: 2.1 (11 hlasů)
Trvalý odkaz

Já vím, že na trolení se nemá reagovat, ale to mi nedá. Smál jsem se, až jsem vybryndal kafe.

...jsou Piráti zásadoví...

Fór týdne. A to je teprve pátek.

Průměrný počet slepic: 4.5 (10 hlasů)

bryndací čuně.
A to vám noví bojovníci za jedině správnou budoucnost brzy zatrhnou.
Jen co vstanou, tak uvidíte. Sice ještě nevím, co vlastně, ale to je stejně jedno.
https://www.databazeknih.cz/knihy/vstanou-novi-bojovnici-86167

Průměrný počet slepic: 4 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

info o tom, jak pokračuje vývoj vzájemných vztahů se soudružkou na pracáku a spol.

Dějství č. jedna.
Takže jsem se přece jen odhodlal a cestou do nové práce jsem zabrousil k bývalému zaměstnavateli.
Oproti mému očekávání si přivstal a číhal na mne osobně. Bodejť by ne, dal jsem echo, aby měli papíry nachystané.
Nejdřív chtěl po mně firemní klíče, pak že mi dá zápočťák a evidenčák. Pomyslel jsem si - chlap 67, let, vzdělaný (je ingot), bere to s rozumem.
Klíče jsem proti potvrzení předal, načež mi pan ingot sdělil, že ještě nedostal plnění z pojišťovny za škodu, kterou jsem "způsobil" (vypadnutí lanka z vodicí kladky na rolovacích vratech) zmáčknutím knoflíku na spuštění vrat. Já mu opáčil, že jsem podepsal prohlášení o způsobení škody (za nahození lanka si vzala specializovaná firma v sousedství dva a půl litru. No neber to za deset minut práce) a povolení vyplatit škodní fakturu přímo firmě.
Nicméně pan majitel prohlásil, že jsme se právě dohodli na tom, že já škodu uhradím a pojišťovna mi to pak bude refundovat. Konec diskuzí, když dohodli, tak dohodli.
I poděkoval jsem panu majiteli za školení z kategorie ojebávání "druhých člověků" a bez pozdravu jsem odkvačil. V osm patnáct jsem zavolal na socku a po šichtě jsem obdržel během asi půl minuty evidenčák.
Tímto veřejně děkuji Občanovi za informaci, kterou mi poskytl a ujistil mne tak v tom, co jsem si před tím pouze domýšlel.

Dějství č. dvě.
Patřičně nasrán jsem přikvačil dom a dopsal jsem do předchystaného dopisu, že mi pan ingot odmítl dát výplatní lístek a evidenčák. Tento jsem odeslal na IP, odkud mi odpověděli, že teplý bonz přijali i se všemi přílohami.
Otázka pro Občana - nevíte náhodou, jak vysoké flastry tato instituce rozdává? Jen tak pro potěchu mé dušičky. Těch pochybení tam bylo 14 a všechna zdokladována.

Dějství č. tři.
Zavolala paní z pracáku za účelem mého přeobjednání, bo covid. Telefon jsem položil a bleskem jí zaslal evidenčák ze socky. Pak jsem jí zavolal já a řekl jsem, ať nepočítá s ničím jiným, protože soudruh ingot mne poslal do prdele.
Zaražená soudružka lapala asi tak dvacet tři sekundy po kyslíku a pak prohlásila, že udělá to, co jsem po ní chtěl já. Totiž aby poslala formuláře datovkou na firmu se žádostí o jejich vyplnění, protože pracák je úřad, pracák není blbý Targus, se kterým si každý vytře prdel, kdy se mu zachce.

Dějství č. čtyři.
Dnes po obědě se ozval podrždrát z firmy soudruha ingota, kdy že se stavím pro přichystané doklady s dvojkou v zubech. S chutí jsem mu sdělil, že nikdy, protože evidenčák už mám a zbytek budou muset poslat datovkou na pracák. A že pokud na mne soudruh ingot dá žalobu, podám protižalobu na krácení mzdy, podloženou dopisem z IP, s návrhem na zápočet.
Podrždrát tiše zavěsil...

Průměrný počet slepic: 4.3 (6 hlasů)

a poděkujte jí. Protože pro Vás udělala hodně, a to dost nad rámec svých kompetencí.
Poděkujte JÍ a rozhodně neposílejte chválopis její nadřízené; neb by paní mohla mít problém. Dělat cokoli nad rámec svým kompetencí totiž ze zákona NESMÍ.

K IP blahopřeji.
Tuším, že flastry mohou být až v řádu milionů Kč. Ale blíž jsem se o to nikdy nezajímal, takže podrobnosti neznám.
Ovšem pozor! Vy se výsledek případného šetření NEdozvíte, bo nejste účastníkem řízení. Leda by vám zavolal soudruh ingot za účelem Vašeho prokletí do sedmého kolene :o))

A upřímně držím palce, abyste vyhrál. Pracovněprávní sviňárny by neměly procházet bez trestu nikdy a nikomu.

Průměrný počet slepic: 4.5 (8 hlasů)