Rejpalčin deník - listopad 2019

Autor

Krátký politický úvodník:

Včera jsem ve Sněmovně viděl novou podobu vlády - Andrejko a Fiala. ANO a ODS. Jako by se už dávno dohodli a teď jen hrají divadýlko pro voliče. Jako by právě tohle byla ta změna, kterou Babiš se Zemanem upekl, protože Hamáček už je jen koule na noze. Snížení daní, které se projeví v každé zaměstnanecké peněžence... Dost velké na to, aby si to volič zapamatoval až do voleb. 

Teď ještě získat lidovce za příslib přídavků na děti a máme upečenou novou vládní většinu i bez obou lůzrů, kteří na svoji podporu Babišovi doplatí ztrátou posledních voličských zbytků... Navzdory ujednáním o volebních koalicích.

Jako by si Andrej vytknul za cíl, dostat ze sněmovny postupně všechny strany patřící ke starým časům a připravit systém pouze dvou stran. ANO a Pirátů. 

Ne, nemám žádné informace, že to takhle dopadne. Ale když jsem sledoval, jak se dělán nový daňový zákon, měl jsem právě tenhle pocit. 

 

A teď už Rejpalka: 

5.11.2019 – pokračuje proces Trumpova impíčmentu a jak se zdá, bude to docela legrační fraška. Zdá se, že když nevyšla „ruská stopa“, budou muset toho Trumpa „sestřelit“ jinak. Nejnověji se jako nadějná ukazuje stopa ukrajinská. * Dánsko mělo kupu námitek prosti NS II, kterým by měl proudit do Německa ruský plyn. Své námitky nyní stáhlo, takže natažení trubek už nic nebrání.  Nakolik to stažení námitek má souvislost s nedávným Trumpovým nápadem odkoupit Grónsko není známo.  Tranzit plynu přes Ukrajinu se plánuje omezit, což ukrajince dost namíchlo, no bodejť ne. Poplatky za tranzit jsou značným přilepšením do státních (i jiných) kapes, a krom toho, že si občas trochu plynu „upustili“ pro svou potřebu měli na Evropu nějakou páku. Ta se nyní jeví jako o dost menší. Projekt NS II leží v žaludku amíkům, takže lze čekat, že se najde nějaký nový klacek. Původní termín dokončení – konec roku – se ale asi již nestihne. * Učitelé požadovali navýšení platů o 10%, jejich odboráři se nakonec s ministrem dohodli, že sice těch 10% jo, ale 8 půjde do základu, a 2% do pohyblivé složky mzdy. Původně chtěli učitelé celých 10% do základu, takže tahle dohoda se jim nelíbí a hodlají stávkovat. Rodiče dětí školou povinných si berou dovču a svorně nadávají – aspoň ti co bydlí kolem nás, páč místní škola hodlá stávkovat též. * Koncem října měl nastat brexit, ale Johnson už dříve poslal bruselským žádost o odklad a ti milostivě souhlasili. V prosinci se bude u anglánů předčasně volit a do té doby, jak se zdá, se nepohne ani jeden brexitový chlup.

11.11.2019 – Macron prohlásil, že NATO je ve stavu mozkové smrti. Jelikož na NATO si naše kavárenská smečka sahat nenechá, ihned byl Macron prohlášen za agenta Kremlu. Fascinující, jak by řekla TS. * O víkendu předčasně volili i Španělé. Předčasné volby tam měli proto, jelikož původně vyhrávající socialisté sami vládu nemohli složit a nebyli schopni se domluvit s nikým jiným.  Socialisti vyhráli zas, ovšem teď měli míň procent než minule, takže nějaká naděje na vládu je teď ještě menší. * Trumpovo impíčovací proces pokračuje. Požadavek kongresmana Menverse, že by mohli býti vyslechnuti „impíčující objekty“  Biden (Hunter), agent CIA, co má svědectví z druhé ruky a šéf zpravodajského výboru Schiff, který veřejně a prokazatelně v kauze lhal a lže, byl demokraticky zamítnut. Celý impíčment se točí kolem korupce obou Bidenů, ale ti o svých aktivitách mluvit nebudou, a ani nikdo jiný, ať už je jeho svědectví z první nebo druhé ruky. Howgh. Prostě fraška.

18.11.2019 – konečně máme po oslavách sameťáku. Ze všech stran se na ovci valilo, jak má být vděčná za těch třicet let „svobody a demokracie“, které si vycinkala klíčema. Na Letnou zamířilo kolem 250 tisíc kousků, řečnili tam o svobodě a demokracii, ovšem jen o té své.  Prezident a premiér, vzešlí z demokratických voleb, nebyli vzati na vědomí, jen se hulákalo, jak „musí jít“. Divné pojetí. Holt, volič je problém, jak říká jiná ryzí duše, páter Halík. Zjevně ten volič, který nevolí podle Halíkova doporučení. Umělkyně Hrzánová by rovnou ráda, aby volič skládal „zkoušku“ z toho, je-li schopen volit „zodpovědně“. Ryzí demokratka. Na rozdíl od své kolegyně aspoň nepřeje těm nezodpovědným, aby vychcípali.

25.11.2019 – frkot po oslavách sameťáku neutichá. Česká nám do hlav neustále tlačí „vzpomínky na totalitu“, či jak to slušně nazvat. Včera například na dvojce jely celý boží den „trezorové“ filmy, prý jako připomínka, že před 30ti léty „padla“ cenzura.  Koho by tehdá napadlo, že po třiceti letech tu máme něco, co se cenzuře nápadně podobá – jen se tomu tak nesmí říkat. Ale je pravda, že za totáče nás o morálce nepoučoval pornoherec. * V Německu opět došlo k nějakým útokům, tentokrát to byl syn bývalého prezidenta Weizscakera. Nebýt známého jména, tak to bude zpráva někde z desáté strany vpravo dole.  * Na scéně se zase zjevili Šojdrové syrští sirotci. Oni prý sice nejsou ze Sýrie, možná ani sirotci, dětští už vůbec ne, spíše týnejdři, ale to jsou detaily. Proč si je ksakru ta Šojdrová nevezme domů sama? Aspoň něčím by byla užitečná.

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.4 (40 hlasů)

Komentáře

mi řekl, že se nedozvím vůbec nic, pokud budu chtít zůstat v anonymitě.
K čemuž nemám důvod. A do dopisu jsem napsal, že nemám vůbec nic proti tomu, aby soudruhu ingotovi řekli, kdo mu zavařil. Opravdu se z něj neposeru, i když nahospodařil hafo peněz.
Tudíž by mi měli podle pána z úřadu sdělit, jestli moje stížnost byla alespoň v některém z bodů oprávněná. To pak hodlám použít, kdyby se soudruh ingot cukal kvůli těm dvěma litrům škody. Z nedoplatků na výplatách to pokryju poměrně hravě minimálně pětkrát, nemluvě o hodnotě pracovních pomůcek, které jsem nikdy nikde neviděl. Dobré montérky dnes vyjdou na litr, totéž boty, kde jsou rukavice, mýdla, blablabla...

Průměrný počet slepic: 3.5 (2 hlasů)

Před třiceti lety bila zabíjačka státu a Targusi, taky ste z teho ztloustl. Už máte jateční váhu i mozeček, jak by řekl pravej vidlák. A sere to někeho? Buch a zas budou jelítka, tlačenka, boujón a ták.

Průměrný počet slepic: 2 (3 hlasů)

Byla, kua.

Průměrný počet slepic: 2.5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

Při dosavadním způsobu falšování statistik úmrtí "s" si není o čem povídat.

Průměrný počet slepic: 3 (6 hlasů)

Takoví hajzli jsou ti Češi, že dokážou simulovat i smrt, aby mohli falšovat údaje. Porovnání celkového počtu týdenních úmrtí proti desetiletému průměru a maximu. Co se na tom dá zfalšovat, člověče?
Jo, já vím vlastně, teď se umírá na žal z Ježibabiše.

Průměrný počet slepic: 3.4 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

Dneska/včera s těma MBA ve žvanírně, Andrejko pěkně vyjebal. Přesně podle hesla: Chceš li někoho potrestat, splň mu jeho přání!
On ten drzoun jim nechal schválit jejich vlastnoruční návrh.
Výsledek, ten vlasatej pirátskej kapitán se vyjádřil:
- To bylo nezodpovědné! -
Tak proč ti pablbové ten nezodpovědný návrh vůbec podávali???

Průměrný počet slepic: 4.7 (12 hlasů)

In reply to by mirek58 (neověřeno)

Trvalý odkaz

jsou to pablbové.

Průměrný počet slepic: 4.3 (6 hlasů)

In reply to by mirek58 (neověřeno)

Trvalý odkaz

ten pablb podával svů návrh jako protinávrh toho Babišova. Poslanci ale asi zase nevěděli o čem hlasují a tak schválili oba. Doufám, že to ten zbytečbný senát zatrhne.

Průměrný počet slepic: 3.4 (5 hlasů)

In reply to by rk (neověřeno)

Trvalý odkaz

na rozdíl od MBA, vím, že takto koncipovaný návrh, jako protinávrh, se podává jako alternativní, nutně podmíněný - pokud se neschválí bla bla, navrhuji bla bla -. A tomu se podřizuje pořadí s procedurou hlasování. Nejdříve se hlasuje o proceduře. Není to žádná novinka.
Pokud se podává jako NEPODMÍNĚNÝ, je to normální řadový návrh o kterém se normálně hlasuje.
Čeština je svině!
No když je někdo blbej...

Průměrný počet slepic: 4.2 (5 hlasů)

In reply to by Ostravak (neověřeno)

Trvalý odkaz

A svoje potřeby do voleb napsaný máš? A dědictví po předcích, víš gde ho máš? A rozhodovat o tem budeš? Budeš? Muheeee

Průměrný počet slepic: 2.8 (4 hlasů)

1. ano. 2. ano. 3. ne
A co ty? Máš? Máš? Budeš?

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

každý den.

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

sice varuje, ale současně přiznává/hned na začátku/ , že je to opakující se jev

Průměrný počet slepic: 1 (1 hlas)