Jatka

Autor

Krátký technický úvodník: 

Stále častěji se objevují komentáře i maily čtenářů na téma přehlednosti diskuse. Já souhlasím. Chtělo by to nějakou úpravu. Ovšem můj IT specialista je Master bez kterého to nepůjde. Master by to zvládl lusknutím prstů mezi dvěma opovržlivými úšklebky, ale.... musí se mu chtít... Master si každý den Kydy přečte a projde diskusi, tož navrhuju, abychom ho všichni dneska v komentářích pěkně poprosili. 

Já začnu:

Mastere, ty křiváku počítačová, co máš jiné priority než tento nejlepší blog ve sluneční soustavě a známém vesmíru, co se místo trvalé a čestné správy tohoto prostoru věnuješ rodině a práci pro hotely Mariot, vzpamatuj se  a naval nám přehlednější diskusi. Jinak... se nestane vůbec nic, protože bez tebe bych si ani neškrtl. Tož prosím prosím prosím, buď té dobroty a zkus nám to tu nějak vylepšit. 

Tvůj bratr Vidlák, který právě dneska bude lahvovat pálenku a určitě si na tebe vzpomene s lahvinkou....

A teď k tématu:

Maneca předevšírem nahodila diskusi, kterou začal svým fejsbůkovým statusem Ivan David, jehož profil Maneca sleduje. Ivan David v něm popisoval, kterak taa nejlepší Jůnie v celém vesmíru neprodloužila výjimku na prodej masa, díky které měli ojrozemědělci možnost prodávat své vlastní maso napřímo a obešli se bez šílených předpisů platných pro jatka. 

Já to Maneco fakt nedělám schválně, ale Ivan David je prostě víc politik než odborník. To není nic špatného, já jsem také rád, že máme přímo v ojroparlamentu nějakého insidera, který se obtěžuje nám alespoň poskytovat základní informace o tom, jak o nás bez nás rozhodují ýbrmenšové za velké prachy. Ano, přesně tohle má politik dělat. To je jeho práce pro voliče. 

Ale přece jenom.... nemohl by si za ty ojroprachy Ivan platit nějakého poradce, který by nemusel vysedávat v parlamentu a měl by čas si ověřovat informace a hlavně - zasazovat je do kontextu. Takhle to totiž vypadá, že Ivana nemám rád a jsem proti němu nějak vysazený. Ne, nejsem. Ale někeré jeho informace jsou z jiného vesmíru, ve kterém já i s Vidlákovem nežiju. 

Ivan David roní krokodýlí slzy nad tím, že EU neprodloužila výjimku, která u nás nikdy neplatila. U nás se prostě v posledních padesáti letech nesmělo prodávat maso poražené na dvoře. Žádný obchod by si takové maso nevzal. Určitou tolerovanou výjimkou byly zabijačky. Ale i tam platilo, že se maso smí spotřebovat jen v domácnosti a nesmí se prodávat. Dlouhá léta se tolerovala výjimka, kdy se zabijačka dělala jako hospodská či městská slavnost. V poslední novele zákona se to ale už také ošeřilo a přitvrdilo a dneska prostě žádná obec nemůže objednat řezníka, který by na náměstí picnul prase, zpracoval produkty, které by si místní hned koupili a zbaštili. Nemůže to udělat, ani když je to řezník se všemi výučními listy. 

Prase se musí zabít na oficiálních jatkách a zpracovat se musí v oficiální kuchyni. A může se prodávat v oficiálním stánku při zachování všech zákonných předpisů pro prodej masa a uzenin. Proto také já neopomenu zde veřejně hlásit, že pokud ke mě přijedete na zabijačku, jedete jen na čumendu. Nic nedostanete, žádná výsllužka nebude, protože je to zakázané. Prostě se jen jedete kouknout. Já vám nic dát nesmím, musím si to s rodinou sežrat sám. To je mé oficiální stanovisko. Ta neoficiální sděluji jen osobně. 

V někerých unijních zemích na podobné městské akce či drobné prodeje existovala výjimka. Prostě bylo možné při snesitelných předpisech udělat městkou slavnost či firemní teambuilding se zabijačkou. A chovatel měl možnost nejen své zvíře porazit domácí porážkou, ale za určitých podmínek mohl i maso prodat. 

U nás jsme v těchto věcech už dlouho papežštější než papež. Tohle všechno se u nás nesmělo už dávno a v poslední době se po tom skutečně jde. Pokud chce dneska město udělat tradiční zabijačkové hody, prostě produkty koupí na jatkách a prodává je dle všech předpisů pro pultový prodej. Tečka. 

Maneca pak vznášela dotaz, že ona sama si dodnes kupuje nějakého králíčka či kuřátko přímo od chovatele, který má i pojízdnou prodejnu a není v tom problém. Jak je možné, že chovatelé u nás porážejí jateční zvířata, když se to vlastně teoreticky nesmí? 

Inu, je to jednoduché. Onen chovatel má i zcela oficiální jateční provoz. 

Běžný člověk si jatka představuje jako obrovskou budovu, kam najíždějí kamiony s vystresovanými krávami a prasaty, kde je ženou elektrickými biči uličkou k porážkovému místu, tam je navěsí na pojízdné háky a pak je to jako v automobilce pozpátku - místo skládání auta se rozebírá prase. Stojí tam stovky mongolů, každý provádí ten svůj jeden řez a na druhé straně jiné kamiony odvážejí do hytlermarketů úhledně zabalené stejky. 

Ve skutečnosti se nejedná o jatka, ale o masokombinát. 

Jatka mohou být i velice maličká. Vykachlíkovaná místnost se stoly podel stěny, na druhé straně chlaďák a mrazák a uprostřed ze stropu visí hák. Ve vedlejší místnosti je jateční přístroj, stroj na očištění, spaření, oškubání a umytí. Nějaký odtokový žlábek na krev a tak. V další místnosti jsou umyvadla s bezdotykovými bateriemi, místnost na převlékání. To stačí. Neberte mě úplně za slovo - snažím se jen vysvětlit rámec. 

Jsou řezníci, kteří mají taková maličká jatka, kde si v pondělí zabijí dvě tři prasata, rozbourají je, v úterý zpracují vychladlé maso na salámy a párky, ve středu je strčí do udírny a ve čtvrtek rozvezou dle objednávek do hospod. Nebo mají vedle malou prodejnu se dvěma pultovými chlaďáky, kde svoje speciality prodávají. 

Ale pro masokombináty i malé jateční místnosti s jedním hákem platí, že musejí splňovat všechny stavebně technické i veterinární předpisy a kontroly si u nich podávají dveře. Ke každému poraženému kusu se vede kompletní techničák a nedej bože, aby kontrola zjistila zašantročenou ušní známku nebo něco nevyplněného. 

Prostor musí mít správnou stavební výšku, musí mít funkční odlučovače tuků, musí se řádně nakládat s živočišným odpadem (odvoz do kafilerie), k tomu bezdotykové baterie, kulaté rohy v místnostech, zpracované směrnice pro sanitu, řádně evidované čistící prostředky, odělené prostory pro převlékání, poměrně velkorysé sociální zařízení, apod. A samozřejmě na všechno miliony papírů, protože veterinář nepřijede si udělat stěr ze stěny , zda tam není salmonela. Na to kašle. To je moc pracné. Přijede a hrabe se v papírech. To je čistší a příjemnější. 

Problém je samozřejmě v tom, že předpisy jsou čím dál náročnější a malý řezník na to prostě nemá. Každou chvíli se vymyslí nové povinné zařízení, které musí splňovat certifikaci XY a chudák řezník mění dřevěné masodesky za plastové, pak za vylepšené plastové, pak musí mít stále dokonalejší umyvadla i dřezy, musí mít stále dražší baterie i sprchy, musí mít stále komplikovanější a těsnější vrata a dveře, až mu nakonec dojdou prachy a vykašle se na to. Opět, neberte mě za slovo - naznačuju, jak to funguje. Skutečnost je složitější. 

Samozřejmě, už sto let se u nás nikdo z masa neotrávil. Ŕádně vyučený řezník udržel čistotu i na dřevěném špalku i na dřevěném pultě a buřty byly nezávadné i když visely stočené na háku. Dnešní předpisy už se dělají jen proto, aby se nezjistilo, že už jsou vlastně zbytečné... protože to by se ukázalo, že jsou zbyteční i lidé, co je sepisují. Komplikované předpisy samozřejmě nahrávají velkým koncernům... taková prasečí linka moc dlouho nevydrží. Opotřebuje se a pak se kupuje nová. To tak akorát vychází, aby se novelizovaly předpisy, což výrobci linek vědí a tak si masokombinát automaticky udržuje náskok před zákonem a vše je byrokraticky v pořádku. Je to stejné jak v automobilce. Masokombinát na to má, protože realizuje obrovské úspory z velikosti. 

Malí řezníci jsou na tom stejně jako byli o půl století dřív mlynáři. V roce 1945 bylo v této republice deset tisíc mlýnů. Dneska je jich sto. A nikdo neuvažuje o tom, že by obnovil mlýnské kolo (nebo turbínu), obnovil mlýnici a začal znovu s mletím. Jedině jako turistickou atrakci, ale každému je jasné, že dnešní předpisy na hygienu dřevená komora prostě nesplní. Řezníci vydrželi o něco déle, ale ve světle dnešních vylobovaných pravidel, jsou další na řadě. 

Nicméně... 

Nikdo vám nezakazuje si vychovat králíka a pak ho majznout za uši. I náš skoroprezident Drahoš to umí. Chápu, že v městské garsonce se podobné věci dělají dost blbě, ale díky tomu jste milí měšťáci závislí na masokombinátech a lepší to nebude.

Vy co nemáte hluboko do kapsy, vy jste mohli ke Kšánovi, protože ten prodával maso s příběhem a s předpisy držel krok.  Jeho syn už to nedělá. Normálně si udělal obchodní značku, kupuje od chovatelů,  bourá v masokombinátě, a hraje si, že je něco extra.  Běžte si k němu pro maso, nebudete litovat... kotletka z přeštíka - 200g za 150,- Kč.  Kilo masa za 750,- Nekup to... 

Kdybych vám směl něco prodat já z domácí zabijačky, při dvou stovkách za kilo bych se tím hravě uživil...  Prodat dvousetkilové prase za dvacet tisíc i se zabijačkou... byznys jako sviňa. A taky by to bylo přeštické prase a ještě z poctivého domácího chovu. 

Vy ostatní můžete začít lobovat za uvolnění předpisů.... ale upřímně... dost pochybuju, že to ve městech někoho doopravdy zajímá a stojí o to, aby existovali malí řezníci. Proto bude takových řezníků a chovatelů s řeznickým provozem stále ubývat. Minimálně do doby, dokdy my všichni dovolíme, aby se všechno zakazovalo a zpřísňovalo i když to už dávno ztratilo smysl. 

My ostatní vidláci si chováme a zabíjíme svoje. Doma. Pro svojí potřebu. To zakázané není. Já Vidlák si jako chovatel mohu zabít svoje prase, kuře i králíka, dokonce mohu i krávu nebo ovci.  Ale jen pro sebe. Tak to dělám.  

Pak existuje jedna polodivoká varianta... Koupíte si od svého vidláka živé kuřátko, k tomu si na půl hodinky pronajmete vidlákův dvorek a za jeho laskavé asistence si SVÉ kuřátko sami zabijete a zpracujete pro svojí domácnost. Rozsah asistence znalého vidláka je už na vzájemné domluvě. Ale opět... jde to jen v malém. Hodně malém. Pod rozlišovací úroveň státu a na bázi sousedské výpomoci. To zakázané není. 

Kdyby ale Ivan David kandidoval u nás do poslanecké sněmovny a měl ve volebním programu výjimku pro drobné chovatele a povolení obecních zabijaček na svatbách a jiných oslavách, okamžitě bych ho volil. A platí to pro kohokoliv jiného. Pokud se někdo začne zasazovat, aby malý drobný chovatel či řezník měl možnost mít svá malá jatka, bez šílených předpisových ptákovin, nebo aby vesnický vidlák nejen směl dělat domácí zabijačky, ale prodávat z nich i produkty a maso, má můj hlas. 

 

 

 

 

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.8 (74 hlasů)

Komentáře

Omezení počtu komentářů nezakládá povinnost ustanovit "Vrchní rozlišovač zbytečného planého vykecávání - VRZPV". Vyčerpejte si svoji dávku na jakýkoli obsah.

No a Targus ukázal právě příklad onoho bezobsahu. Je to smutný a marný.

Průměrný počet slepic: 4 (8 hlasů)

Já myslel počet komentářů ve vlákně pod kmenovým komentářem.
A on to je počet komentářů na nick. To by ale neprošlo, protože ... Havran57a, ...57.b ... 57v1.0 ...
Takže ID, to by šlo.
Mohl bych poprosit o návrh maximálního počtu komentářů na osobu? A já provedu zkoušku, budu si to počítat a pak se sebezablokuju.

PS: TOTO NENÍ VRZPV, TO JE K TÉMATU A KONSTRUKTIVNÍ.

Průměrný počet slepic: 4.3 (6 hlasů)

To jsou mi nápady. Dostanu denní kvótu? A co když nedočerpám? Mohu prosím poskytnout zbytek nebo celou mému toho času oblíbenému a vybranému ZPV?

Průměrný počet slepic: 3.8 (4 hlasů)

je hlavně to, že většina kydačů zřejmě ocení každý Targusův koment, i když nemá žádný pořádný obsah. Fascinuje zřejmě i hloupostmi a vulgaritou.

Průměrný počet slepic: 2.8 (5 hlasů)

výhrad.
A bez jakékoli další diskuze.

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

jeho komentů - krom těch když zuří, pasuje jak ta člověčí sedavá část na noční vázu... ..... :-)

Průměrný počet slepic: 2.4 (5 hlasů)

A o tom, co je plane vykecavani rozhodneme my, strana, kua ....
Tak to uz tady bylo a rikalo se tomu cenzura

Průměrný počet slepic: 4.2 (11 hlasů)

Vždy zásadně "strana A VLÁDA"!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Průměrný počet slepic: 4.3 (6 hlasů)

Omezení počtu komentářů v sobě nenápadně skrývá nutnost registrace diskutujících. Děkuji, nechci.

Průměrný počet slepic: 3.8 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

Vidláku napsal jsi: "Pro svojí potřebu. To zakázané není."

Správně mělo být: "Pro svojí potřebu. To zakázané zatím není."

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)

ale odvést DPH z tržní ceny, bo jinak daňový únik!!!!
A následně trest nejvyšší!!!

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

Pak odvod spořební daně i DPH ze sexuálního styku pro vlastní potřebu!
Autoerotiku nevyjímaje!
Časem, povinná implantace modifikovaného EET na pohlavní orgány.

PS: Asi budu kandidovat do orgánu EU. Mám talent. Ale měl mych si pospíšit,
protože odhaduju, že na to do roka přijdou sami.

Průměrný počet slepic: 4.2 (9 hlasů)

mně se líbí, že je tady občas nějaké legrace.

Průměrný počet slepic: 4 (5 hlasů)

In reply to by babaluba (neověřeno)

Trvalý odkaz

To se musím Havrana zastat, prostituce přece není žádná legrace!!!!

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

Olno to zní vtipně, ale ze studny se také slibovalo nebude placení a ž má kraj právo nechat ti namontovat vodoměr akontrolovat, v době sucha, včetně spoplatnění nadodběru :D

Proto se směju, že vidlák se uklidnuje, že doma může :D Jenom počkej, bude to jako za války, zaregistrování prasete a odvody...

Zatím bez slepic

při nákupu menáže pro výkrm???

Průměrný počet slepic: 2 (1 hlas)

jenom drobný věcný přípodotek, a neberte to prosím osobně, nic takového tím nemíním (ostatně vím, že "vidlák" napsal "svojí"):
"pro SVOJI potřebu" - krátké "i".

Pro "koho, co".
4. pád jednotného čísla.
Je to jediné krátké "i" ve skloňování tohoto slova (a dalších podobných přivlastňovacích zájmen - "můj, tvůj, náš, váš").

Vidím (koho, co) - Vaši ženu.
Je to pro (koho, co) - moji dceru.
Obdivuji (koho, co) - vaši houževnatost, pánové a dámy.
Nezaslouží si (koho, co) - naši důvěru.
"Pro Tvoji lásku chtěl bych se džbánem jít." - (Hádanka - z čeho to je?)

A tak dále a podobně.
Konec "okénka správné češtiny".

Průměrný počet slepic: 3.9 (8 hlasů)

In reply to by lujjza (neověřeno)

Trvalý odkaz

vyberte si, kam to chcete).
Čeština nemůže býti "správná". Jestliže už chcete někoho tepati, pouze v intencích češtiny SPISOVNÉ! Jinak nemožno.

Zkroušeně připouštím, že k tomuto tepotu bezskrupulózně užívám vědomostí ze ZDŠ, kdy mi jedna přechodně zešílevší souška dala jakýsi úkol z češtinářské olympiády, domnívajíc se, že se mnou udělá terno. Neudělala, byla to ostuda a katastrofa, ostatně jako vždy a všude, kam jsem se dostavil.
Zapamatoval jsem si akorát tuhle tu kravinu.

Průměrný počet slepic: 3.3 (3 hlasů)

In reply to by lujjza (neověřeno)

Trvalý odkaz

ale já už jsem to vzdal. Je to marný, je to marný, je to marný.
---
Soukromě ze vzniku tohoto nešvaru viním pana Suchého - Purpura:
...Snad jenom v podkroví básníci bláhoví pro nííííííí sl-zyroní

Schválně si to v tomto předvánočním čase pusťte, taky to uslyšíte.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

stěžuj si na školství, kdy v době mé ZŠ zavedli nový styl učení i/y, s/z "moderně, vědecky", kdy se vykašlali na staré poučky "jsou tam muži měkké i, když jsou tam oděti, ženy tvrdé, protože přeci prvně musíme určit přísudek a následně odvozovat :D, stejně jako s/z, púrvně určujeme pády, ne jak postaru pro blbce co nemají hlavu na češtinu, kdy se učilo z něščeho je z, s někým je s :D"

A takto je to moderní, neučit podle toho, jakou má kdo hlavu a detailně ty co na to mají, ale moderně a detailně všechny a ve výsledku, většina umí... ;)

Zatím bez slepic

In reply to by lujjza (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jo, řekli mi u státnic "pane kolego samyce" ;) Ale ocenuju, ze to pises jako prvni slusne a s celym vykladem, sice to neocenim, protoze stareho psa novym kouskum nenaucis, ale mas 5 slepic, ze narozdil od tehc ostatnich jsi "vysvetloval, ale neponizoval", protoze jsi zde prvni co to udelal jako clovek, tak si tech 5slepic zaslouzis, i když já si to pouze přečtu a tím to pro mě končí :( ;)

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

sedfíte u bedny z dlouhé chvíle a tak těch pár vteřin Vás snad nezabije. Navíc při rolování si kledacos připomenete. A nezapomínejte na jedno prastaré a stále platné
CO FUNGUJE - NEOPRAVUJ....... Vidláku, já bych se systémem vůbec nic nedělala, je výborný tak jak je. Proč - protože....,
a komu se to nelíbí, tak nemusí...... může jinam, kde jej budou dirigovat a dělat všechno za něj, i když fšude jinde to kritizují. ... Lenochy já nikdy neměla ráda.

Průměrný počet slepic: 4.5 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

Kdysi jsem fungoval na jednom z největších bittorent trackerů v ČR. Majitel sice byl celkem fičus, namachrovanej mačo, ale to já jsem taky a hezky jsme tam fungovali.
Ale měli jsme tam dost vytuněné fórum. To spravoval Rattus. On byl taková heavymetalová mánička, ale klofat do klávesnice uměl.
K té přehlednosti. Když jsem tam někde něco napsal a někdo reagoval, okamžitě mi to vyskočilo a já kliknul a nemusel reakci na můj post vyhledávat na pěti stranách, ale měl jsem jí hned. Jasně, musel mít každý diskutující založený svůj účet.
A to by zde vůbec nebylo špatné.
Protože já, když zde teď něco napíšu jako berrnard (neověřeno)

Průměrný počet slepic: 1 (5 hlasů)

nějaký pták

Průměrný počet slepic: 3.3 (7 hlasů)

zase Občanem, tak Master to sice podle ip zjistí, ale dokáži zde zatím udělat pěkný chaos.

Průměrný počet slepic: 3.4 (5 hlasů)

se omlouvám Asfaltovému holubovi a Občanovi. Pouze jsem vás potřeboval použít, jako příklad. Pardon.

Průměrný počet slepic: 1.8 (5 hlasů)

In reply to by berrnard (neověřeno)

Trvalý odkaz

V tom případě zneplatňuji svůj následující koment.

Průměrný počet slepic: 4 (3 hlasů)

prosím neznámého nicka, aby si laskavě přidal odlišovací znak (třeba číslíčko).

Už jsem zažil a přežil všemožné útoky, ale uzmutí nicku nikoli.
Takže Vás ZATÍM prosím, abyste přestal psát pod mým nickem.

Průměrný počet slepic: 4 (5 hlasů)

Vy jste se nechal hned strhnout emocí, že někdo zneužil váš nick.
Já jsem ho zneužil, vysvětlil jsem, proč to dělám a pak jsem se vám omluvil.
Kdyby zde měl každý svůj účet, tak bych to nedokázal. Ale Vidlák se v dnešním článku ptal, jak zpřehlednit diskusi. Já jsem pouze ukázal těžké nedostatky zde, ale ještě jednou se vám omlouvám, jestli jsem vás tím rozzuřil.

Průměrný počet slepic: 3 (6 hlasů)

Jen...
Jsou zde lidé, kteří prošli "tavicím kotlem" diskusí na pravěkých forech, později na Novinkách a ještě později na ACZ. Bývaly doby, kdy, i když jste měl svůj účet, nebylo těžké ukrást nick a dělat různé jiné prasárny; a byli tací, co to dělali a náramně je to bavilo.
I tady už to pár vetřelců na některé přispěvatele zkusilo.
Takže prostě holt někteří z nás jsou poněkud citlivější.

Ale protože jsem až poté, co jsem vložil svou reakci, našel Vás vysvětlující koment, okamžitě jsem napsal, že svou reakci zneplatňuji.

Průměrný počet slepic: 4.4 (7 hlasů)

Naopak si jí vysoce cením.
S porušovači pravidel slušnosti si zatím vždy dokázal Master poradit a snad to tak i zůstane. Jakmile se zavedou osobní účty, Disqusy a pod., odejde plno lidí, kterým to vadí. A to by byla škoda, protože svobodného prostoru je na netu stále méně.
To, co se momentálně nazývá "sociálními sítěmi", se postupně stalo spíš sociopatickými pastmi. Takže si nekažme "hnojiště" zaváděním takových praktik.

Průměrný počet slepic: 4.8 (12 hlasů)

Co je špatného na osobním účtu?
Zadáte tam váš vymyšlený nick, ale za něj jste zde i jinde na netu, předpokládám. (asi se ve skutečnosti jmenujete Občan asi jako já berrnard), budete tam mít heslo k přístupu, ale hlavně, díky vašemu účtu už se dá kouzlit s kódováním a diskuse zde by se mohla podstatně zpřehlednit. A úvod Vidlákova textu se týkal zpřehlednění zdejších Kydů.
Teď je tady dost chaos.

Průměrný počet slepic: 2.5 (8 hlasů)

Jeden z našich plánů s Masterem je, že bude možné si zaregistrovat nick. Nebude to povinné, ale kdo bude chtít, bude mít možnost zabrat si jméno pro sebe a nikdo jiný už ho nebude moci použít. Proto se občas podepisuju pod jménem Vidlák služebně - to jsem na cizím počítači a nechce se mi zadávat heslo. 

Chci aby to nebylo povinné, ale pokud se najde hajzlík, který bude chtít dělat potíže používáním různých nicků, bude velmi snadné mu v tom zabránit.  Zároveň bych  rovnou zaregistroval nick Anonym, aby si každý musel dát práci se alespoň pojmenovat. 

Master připravuje nějakou jednoduchou variantu s tříděním vlákem - aby bylo jasné, kdo reaguje na koho. Buď se objeví přímky, které budou ukazovat, nebo se v záhlaví objeví popisek komu je to určeno. Případně se to rozliší barevně, nebo tak něco. Master už to určitě máv hlavě, jde jen o to ho k tomu dokopat.... :-)

Průměrný počet slepic: 4.6 (9 hlasů)

Mastere, kopy kop, vstáváme a makáme, jak by řekl náš pan premiér.

Průměrný počet slepic: 1 (2 hlasů)

když tak roluji, jasně je poznat kde a k čemu je "odpověď". Za to že jsme někdy slepí či grmlaví, že posuneme odpověď o řádek výš či níž, nemůže ani program ani Master. Je to vyloženě na nás, jestli se netrefíme z nepozornosti nebo jestli zaspíme s palcem na entru.... sorry , ale jinak to nevidím. Takovejma "opravama/úpravama se program jedině zmrší a bude to ještě horší. Tedy pokud neválčíte se paktem gůglu a woken. A zase je to na V8s/nás, to ani master nevyřeší. Uvidíte.....

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)

a každému svůj účet, přestanu sem chodit. To samo o sobě neznamená vůbec nic, jenže bohužel stejný nápad dostane hodně lidí...

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

měl jsem jííííí hned.
Boj s větrnými mlýny je předem ztracený.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)
Trvalý odkaz

MUDr. Ivan David
3 hod ·

Polský předseda vlády M. Morawiecki Merkelové: „Nezrušíme veto - nebudeme prodávat naši nezávislost“

Polský premiér Mateusz Morawiecki v telekonferenci s německou kancléřkou Angelou Merkelovou znovu potvrdil své rozhodnutí vetovat rozpočet EU, pokud Brusel bude trvat na tom, aby Polsko požádalo o otevření hranic pro přistěhovalce, manželství osob stejného pohlaví, adopce dětí páry stejného pohlaví, atd.

„Polsko je připraveno vetovat, pokud nenajdeme řešení, které je dobré pro celou EU, nejen pro některé její členy. Polsko pevně trvá na tom, že předpisy EU musí být v souladu s jejími smlouvami a rozhodnutími Rady Evropy a musí zaručovat právní bezpečnost a nezávislost naší země.

Navrhovaný mechanismus nezaručuje právní jistotu, jeho kritéria jsou velmi obecná a jsou náchylná k velmi širokému výkladu. „Vysvětlil jsem kancléřce, že Polsko očekává, že problém bude dále zpracován, aby bylo možné co nejdříve najít řešení,“ napsal, když sdílel jejich rozhovor na Facebooku.

Minulý týden Polsko a Maďarsko zablokovaly rozhodnutí o rozpočtu EU na protest proti plánovanému novému mechanismu EU v případě porušení právního státu, konkrétně otevření hranic migrantům z Asie a Afriky, uznání manželství osob stejného pohlaví, adopce dětí páry osob stejného pohlaví, atd. A to vše bude posuzováno nevládními organizacemi!

Tento krok zablokoval výplaty z balíčku 1,8 bilionu EUR, který také zahrnuje finanční pomoc ve výši až 750 miliard EUR na řešení krize s Covid-19.

Zachovali si však svou nezávislost a důstojnost.

Průměrný počet slepic: 4.5 (17 hlasů)
Trvalý odkaz

myslím to naprosto vážně.
Ozval se mnou zmíněný známý, zvládnul breberu!
Podle jeho hlášení je teprve dneska ve stavu, že zvládá prstem táhnout po tydlifonu.

Průměrný počet slepic: 4.5 (8 hlasů)

Já mám vlastně radost z toho, že jsem už starší osoba a tohoto "brave new world" se snad nedožiju.

Jen je mi strašně líto generace našich vnoučat, které už normální svět nepoznají a budou nuceni žít v duševním panoptiku.

Průměrný počet slepic: 4.5 (8 hlasů)

Nevzrušovala bych se. Stačí, když se jednou, dvakrát, vrátí nebo přistane nouzově letadlo - problémy, protože očkování před nástupem.
Sem tam v letadle k tomu pár člověků zpanikaří a bude po inovaci.
A nebude to souviset vůbec s očkováním. Jenomže to se zjistí, až po tom nouzovém přistání.

Průměrný počet slepic: 2.7 (3 hlasů)

nemají poruchové motory, nicméně napíšu to "po lopatě".
1/ Zkuste si ve svém okolí zjistit, kolik automechaniků se vám pustí do motoru. Budete dosti překvapena, jak málo jich je.
2/ Zkuste si ve svém okolí zjistit, kolik automechaniků se vám pustí do převodovky. Anebo ještě jinak, vzpomeňte si, kolikrát jste slyšela o tom, že by si někdo z vašeho okolí nechal spravovat manuálně řazenou převodovku. Já jsem o opravě převodovky na osobáku slyšel naposledy v souvislosti se Škodou Š-120.
Že se trolejbusy kazit nebudou, o tom se jenom povídá. Pokud se tam budou montovat kabelové elektrosvazky z jihu Asie, nic takového, jako bezporuchový provoz nehrozí. A ty svazky se tam montovat budou, protože kabely se už snad v Evropě ani nedělají. Na slušné kvalitativní úrovni tedy ani náhodou.

Průměrný počet slepic: 4.9 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

netřeba.
Když už, tak svislou čarou pro lepší orientaci propojit vlákna, někde by se na to určitě dal sehnat potřebný javascript a neprogramovat se s tím znovu, to master určitě zmákne a stránkování přidat též nahoru.

Co se týče přihlašování a zakládání kont, tak to bych tímto směrem nehrotil.

Jen dávám ze zvážení, zda by systém nemohl při zadání příspěvku odmítat nicky typu “anonym” a jeho odvozeniny ze základu toho slova. Mám totiž pocit, že pod tímto nickem tu píše víc lidí a hlavně elfové vždy na začátku diskuse.

Průměrný počet slepic: 4.4 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

Připojuju se k prosbě "stránkování přidat též nahoru", jinak jako konzervativní člověk se dopředu bojím všech změn, i když v současné džungli příspěvků je opravdu nelehké se dobrat nových reakcí uvnitř diskuze.

Průměrný počet slepic: 5 (8 hlasů)