Já to zažil

Štítky

Krátký úvodník:

Dnešní text pouštím tak, jak jsem ho dostal. Nezměnil jsem v něm ani písmenko. Autor se mi ozval už před čtrnácti dny a v krátkém mailu mi vylíčil to, co bude obsahem dnešního článku. Nabídl jsem mu, pokud bude chtít, prostor pro článek.  Teď po dvou týdnech toho využil. Nabídl jsem mu, že k dnešnímu článku diskusi vypnu, ale odmítl to. 

 

"Mami, dáme kafe?" 

"To víš Vlastíku, že dáme. Pavle, udělej kafe! Ty to umíš s pěknou pěnou."

Odkládám tablet, kde projíždím poslední reakce u Vidláka, a zapínám kávovar, ať se nahřeje. 

Náš syn pracuje jako ajťák a má již delší dobu kovidový homeoffice. Teď v říjnu zase vykazuje slabé příznaky psychických problémů, které ho trápí již několik let. Snad to neskončí hospitalizací jako vloni po Novém roce. Proto ho každou sobotu a někdy i neděli zveme na oběd, ať se trochu zabaví. Poslední dva měsíce je sám, jeho poslední láska ho nechala, a pěkně ho to štve. Samozřejmě nic nepřizná, ale za ty roky ho již známe. 

"Vlastíku, chodíš k té psycholožce?" ptá se žena.

"Jasně mami, předminulý týden jsem u ní byl. Je to OK. Teď budu mít chvíli pauzu, odjíždí mimo republiku, tak zase asi za čtrnáct dní. Jo, ve čtvrtek jsem byl v posilce, pěkně jsem si dal do těla. Ještě cítím celý tělo."

Pokládám před ženu a syna sobotní kafe a zakousnu se do skvělé bábovky mé ženy.

--------------------------------------------------------

"Asi už půjdu, mami. Máme rozjetou hru, doma na počítači mi to půjde líp. Doprovodíš mne na autobus?"

"Jo, vezmu Ťapku, ať se trochu proběhne a vyrazíme." 

"Tak čau tati, zítra se uvidíme, máma slíbila, že udělá moje oblíbené kuře na paprice. To nemůžu odmítnout."

"Jasně přijď, pokecáme ještě o šancích Trumpa proti Bidenovi."

Když se žena vrátila, jako správná matka hartusí, že Vlastovi zase lezla holá záda. Venku fouká sotva čtyři stupně a všude ten koroňák. Jak asi reagoval třicetiletý syn? Přece není malé děcko.

-------------------------------------------------------------

Druhý den přišel na oběd nejen Vlastík, ale i dcera s rodinou. Stačilo Terce napsat na WhatsApp, co bude k obědu a pozvání neodmítla. Žena je skvělá kuchařka, a co si budeme povídat, když Terka nemusí v neděli vařit pro čtyřčlennou rodinu, je taky ráda. 

Oběd se vyvedl, vnoučata si užila prarodičů a naopak. Strýc Vlastík jim tolik vzácný není. Je v baráku, s tím si hrají skoro každý den. Dovolí jim na noťasu sledovat filmy, které v TV nejdou.

Našli jsme s Vlastou a zeťákem Tomem čas i prodebatovat Prymulu, Trumpa i Babiše. Sport moc nejede, tak to zůstalo u politiky.

Když jsme se loučili, žena zase Vlastovi domlouvala s oblečením: "Posmrkáváš, co jsem ti včera říkala?" 

" Jasně mami, nechceš mi nasadit čepičku a rukavičky? Už mi není pět." 

--------------------------------------------------------------

Ve čtvrtek popíjíme po celodenním budování kapitalismu se ženou kávu. Chatuje jako obvykle s Vlastou.

"No jako bych to neříkala. Pobolívá ho hlava a poklašává. A ještě měl v neděli blbý hemzy. Snad to není koronáč."

"Tak ať se spojí se svým obvoďákem"

"S tím už prý mluvil. Když se dozvěděl, že je na homeoffice, tak mu řekl, ať nikam nechodí a pro jistotu si dá karanténu. Podle příznaků to na test zatím není. Jo, a v sobotu tím pádem nedorazí. "

"Napiš mu, ať se hlavně izoluje od našich. Sice se nepotkávají, ale v jejich věku a s jejich zdravotními problémy..."

"To jsem mu už psala. Odepsal, že není blbej, je mu to jasný"

-------------------------------------------------------

V neděli po obědě říkám ženě: "Tak se mi asi vrací ta zářijová rýma. Málo jsem to vyležel. Brebera to nebude, všude píšou, že když tělo obsadí vir rýmy, covid nemá šanci."

"Kdoví jak to je, zatím ví všichni kulový."

Vlastík už je od pátku bez teplot, ale ztratil chuť. Brebera? Možná. Na test nemá "nárok" a sám to řešit nechce.

-----

Moje rýma zesiluje, žena se v úterý přidává i s teplotami. Nařizujeme si karanténu a zůstáváme doma. Ani jeden nemáme kašel - není nárok na test, a kdo by taky do těch několikahodinových front jako samoplátce chtěl.

-----

V úterý bylo na baráku vzrůšo, mému otci vypadlo z kamen polínko a zakouřil celé patro. Terka s Tomášem tam doběhli, uhasili to. Otec je zmatený, pokašlává, asi se nadýchal kouře. Druhý den tam posílám jeho doktora. Ten po vyšetření zařizuje odvoz do nemocnice, jestli nemá otravu kysličníkem. Rychlá ho veze na internu. Internista druhý den sděluje mému bráchovi Petrovi, že otec má počínající zápal plic a covid!!! Ještě prý budou dělat přesnější test. 

Ten covid potvrzuje a otce převáží na speciální covid oddělení. Nasadili antibiotika.

-----

Cítím se lépe, jsem bez teplot, jenom mi odešel čich, ženě s dvoudenním zpožděním navíc i chuť. Jinak vše ok.

-----

Ve čtvrtek Terka volá, že babička - moje máma - ztrácí chuť k jídlu, což je u ní nezvyklé. Teplotu nemá, nekašle. Nasazuji roušku a jedu za ní. Je bez nálady, nelíbí se mi to. Stěžuje si na nevolnost. Měřím cukr - v normě. Teplota není. Domlouvám s Terkou, ať ji pozoruje, měří teplotu, edělá cukr a dává zprávy. 

Ráno stále beze změn. Po konzultaci s doktorem volám rychlou, ta ji odváží s podezřením na slepák na internu. Stejné oddělení jako předtím táta, ten už je ale v jiné nemocnici.

Každý den zjišťuji telefonem stav obou rodičů - návštěvy zakázány.

Pátek 

Otec se prý chytil na antibiotika, a jeho doktor říká, že to zvládne. Ptá se, jestli ho můžou po doléčení ve středu odvézt domů. Začínám shánět nějakého ošetřovatele.

Máti se "pere" se sestrami, vytahuje si hadičky. Překládají ji na ARO. Test na covid - pozitivní - to jsme čekali.

Sobota - Otec se dopoledne ptá, proč je v nemocnici, že půjde domů. Máti na ARO, nic nového. Večer dostávám SMS od Petra - otec zemřel! Šok, to nikdo nečekal. V pondělí si máme vyzvednout papíry pro pohřebáky. Píšu SMS Vlastíkovi. Nechápe - přece se měl ve středu vrátit.

Neděle - máti beze změny, rodina zpracovává nečekanou ránu.

Pondělí - jedu pro tátovy "papíry", pak rovnou zařizuji pohřeb. Odpoledne tělo pohřebáci vyzvednou v nemocnici, pohřeb bude až za týden. "Máme toho teď hodně, pane, nestíháme." Jsem trochu mimo. Počítám, jak se vejdeme do povolených deseti lidí. Volám Vlastíkovi, kdy bude pohřeb. Nebere mobil. Volám Terce, ať se koukne, jestli je doma. Když hraje hry, někdy mobil neslyší. 

Za chvíli se dcera ozývá se vzlykotem: "Tati, leží na posteli a nehýbe se. On je asi mrtvý!"

"Cože? Volejte záchranku!!!" 

"Tomáš už volal. Něco mu řekli, ať zkusí. Prý je konec. Sanitu odvolali a posílají kriminálku a koronera! Na stole leží dopis na rozloučenou. To je strašný, já se zblázním!"

Tohle nemůže být pravda! Nevěřím. Proč by to dělal? Sedám do auta a dojíždím k baráku, kde všichni bydlí. Míjím, jak mi zeť později řekne, policejní auto s koronerem. Druhé stojí na ulici. Policisté vystupují, projevují mi účast a ptají se na nějaké detaily o lécích, které Vlastík bere. Asi se otrávil. Čekají na pohřebáky, kteří tělo odvezou na soudní. Jdou se mnou do pokoje, kde Vlastík leží. Snad to zvládnu. Třeba to není pravda a ještě se pohne.

Ten pohled už asi z hlavy nikdy nevymažu. Říká se, že nejhorší je když rodiče pohřbívají své děti. Ne, nejhorší je to, když vidíte své dítě mrtvé. Jako zázrakem dojedu bez bouračky domů. Jak to řeknu ženě?

Zvládl jsem to, ale popisovat to i to co následovalo nechci. To nejde.

------

Když jsem zařizoval Vlastův pohřeb, poznali mě. I přes roušku vidím, že jsou také v šoku. A to už asi zažili leccos.

-----

Úterý - máti je zpět na normálním pokoji, vysoká teplota, kyslík, infúze. Nechávám číslo na mobil, kdyby se něco změnilo.

Čtvrtek - ošetřující lékař volá, že se zhoršila, možná nedožije rána, můžeme se přijít rozloučit. Jsem otupělý a tak si říkám, že alespoň jí nebudu muset vysvětlovat, že otec a hlavně její milovaný Vlastík  jsou po smrti.

Dostávám ochranné pomůcky, takže jsou vidět jen mé oči. Když se šourám po chodbě, ze všech plně obsazených pokojů slyším kašel a ventilátory. Říkám si ironicky v reakci na konspirátory, jak to má ten Gates ošéfovaný. I kompars zařídil, aby Svědci Covidovi uvěřili. 

Na chodbě bomby s kyslíkem, kolem se pohybuje samý "sněhulák". Máti má 39 a zdá se, že mne nevnímá. V duchu se s ní loučím a přeji ji co nejsnazší odchod "na druhou stranu". Na odchodu mi velmi empatický mladý doktor říká, že kdyby něco, hned volá.

Sobota - v pátek nic a tak v sobotu volám sám. Dostali prý nový přístroj, a protože máti je na tom nejhůř, dali ho jí. Trochu se zlepšila, teplota poklesla, markry vypadají nadějně. Prý se to občas stává. Že by?

Pondělí - po dopoledním pohřbu táty mi volá doktor a nabízí mi znovu návštěvu, je to prý zase špatné na internu.  Stejně jako minule, máma mne nevnímá.

Úterý - Odpoledne ve dvě volá doktor pohnutým hlasem, že máma odešla. Potkáváme se s Petrem, který narychlo dojel až z Olomouce.

-----

Ráno Petr volá, abych pohřeb mámy nedával na pondělí. Pohřbívají tchána,který zemřel na covid.

-----

Na pohřební službě nevěřícně kroutí hlavou.

-----

Takto jsem prožil listopad 2020. Nepotřebuji se s nikým hádat o tom, co je covid. Já to zažil.

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.4 (113 hlasů)

Komentáře

obětí je.
Zažil jsem něco velmi podobného nedávno ve vzdálenější rodině.
Syn nebyl schopen rozdýchat, že mu navždy odešel táta. Táhlo se to pět let. Nakonec neustál tlaky okolí a absenci jediné duše, která projevovala porozumění.
Zajel na kole k nedaleké trati a vyrazil po kolejích proti jedoucímu vlaku.
Je to strašné, když okolí není schopno či ochotno pomoci zoufalému a opuštěnému člověku...
... nezasloužíme si nazývat se lidským rodem...

Průměrný počet slepic: 4.6 (19 hlasů)

obětí je.
Zažil jsem něco velmi podobného nedávno ve vzdálenější rodině.
Syn nebyl schopen rozdýchat, že mu navždy odešel táta. Táhlo se to pět let. Nakonec neustál tlaky okolí a absenci jediné duše, která projevovala porozumění.
Zajel na kole k nedaleké trati a vyrazil po kolejích proti jedoucímu vlaku.
Je to strašné, když okolí není schopno či ochotno pomoci zoufalému a opuštěnému člověku...
... nezasloužíme si nazývat se lidským rodem...

Průměrný počet slepic: 4.6 (14 hlasů)

Ja by som tipovala, ze aj Vlastik je obetou viru, a ze neuniesol fakt, ze doniesol domov covid a zabil nim dedu.

Průměrný počet slepic: 4.4 (5 hlasů)

to donesl domů on, ajťák na homeoficu?
Taky jsme se se ženou zamysleli, ale nemá cenu to rozepisovat.

Průměrný počet slepic: 3 (6 hlasů)

In reply to by PzKpfw (neověřeno)

Trvalý odkaz

Bol v posilnovni zahanat smutok z rozchodu a depresie .... a pretoze bol prvy s priznakmi, mohlo mu to tak vyjst, ked sedel doma a premyslal.

Průměrný počet slepic: 4.8 (5 hlasů)

uvažujete stejně jako my rodiče, i když to nemáme ničím potvrzené. Psychiatr, který ho měl ambulantně v péči, byl v šoku. Nic prý nenasvědčovalo tomuto konci, takže spíš okamžité hnutí mysli. Dokonce prý nelze vyloučit nějaký vliv proběhlého onemocnění na psychiku. Já vím - prý, ale když se vám to pořád přemílá v hlavě. A tak jsme narazili i na výsledky nějakých zahraničních studií.

Průměrný počet slepic: 3.8 (10 hlasů)

In reply to by Svědek Covidův (neověřeno)

Trvalý odkaz

Uprimnu sustrast a vela sil naucit sa zit dalej ... mate pre koho.
Mimochodom, verim ze vas syn bol viac clovekom nez vsetci ti cynicki chripeckari, co tvrdia, ze zivot sam je smrtelny.

Průměrný počet slepic: 4.3 (6 hlasů)

Ani Isur Danielovič Děmskij nemá (neměl, letos ve 104 nedožitých letech zemřel) tak starého syna (Michael Douglas, 76).

Průměrný počet slepic: 2.3 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

V takové situaci jsou jiná slova marná :-(

Průměrný počet slepic: 4.7 (12 hlasů)
Trvalý odkaz

mi slova.

Průměrný počet slepic: 4.3 (21 hlas)

In reply to by Ládik!!! (neověřeno)

Trvalý odkaz

Já neumím verše psát,
vroucně a jemně.
Básně si vypůjčím,
ale slzy, slzy jsou ze mě.

Průměrný počet slepic: 4.3 (11 hlasů)
Trvalý odkaz

Třeba to někomu zachrání život či zdraví, třeba přestane zbytečně riskovat život svůj či život lidí kolem sebe.
(Covid prošel i rodinou dcery, jejich spolupracovníky a známými. Bylo jich dost a bylo to taky dost mizerné a napínavé...)

Průměrný počet slepic: 4 (22 hlasů)
Trvalý odkaz

Co napsat...

Držte se.

Průměrný počet slepic: 4.6 (11 hlasů)
Trvalý odkaz

Lidské příběhy jsou dojemné, protože v nich poznáváme paralely se svým životem.

Lidé umírají. Tak je to na světě zařízeno. Ano, vždy se mohlo udělat něco jinak a život mohl ještě pokračovat. Jenomže my děláme věci přesně tak, jak je děláme. Jinak to nejde. Tak je to na světě zařízeno. Jednáme na základě emocí, zkušeností a svědomí. Nejsmutnější z příběhu je smrt mladého člověka, který neunesl mizérii světa a pocit viny, který mu vsugerovali svědci covidovi.

V Albertu ráno o druhé adventní neděli. Mezi regály postávají "koordinátoři veřejného zdraví". Mají to napsáno na žlutých vestách.

Průměrný počet slepic: 2.9 (17 hlasů)

https://youtu.be/AHWS7hOw8I4?t=3654

Tytrubko má různé možnosti. Třeba vytvořit odkaz, který pustí video tehdy, když chcete. A pak si našinec, deformovaný tím, že video formát má stopáž udávanou vždy minimálně na vteřiny nemusí lámat hlavu tím, co je zajímavého v čase 0:01:01 až 0:01:07, když jde přitom o 1:01:00 až 1:07:00.

Jinak se mi meritorně obsah povídání páně Kryšpína nelíbil. Ale o tom jsem psát nechtěl.

Průměrný počet slepic: 4.8 (5 hlasů)

Zas umím něco nového.

Průměrný počet slepic: 4.8 (6 hlasů)

toto bylo poslední místo kde jsem občas vyjevil své pohledy na svět. Už si budu psát jen se svými přáteli. Nemám zapotřebí aby mě kdejaký zmrdlaco urážel svými zmrdy, a jiný jednoslepicemi bez přečtení mého názoru.
Ač jsem si vás hodně oblíbil pro vaše názory, ani s vámi bych nešel na ten Václavák. Jednoduše proto že už vím že tento systém a jeho "ředitele" nezajímá co si myslí jeho objekty a "podřízení". Je imunní k náladám občanů už dlouhá staletí a bude tomu tak dál.
Píši toto především proto aby si někdo nemyslel že mě Vidlák zablokoval, a taky proto aby se falešní zmrdi co jimi nazývají jiné neradovali že mě skosilo jejich náboženství. Toho bohdá nebude, těším se ve zdraví na dalších dvacet let a na stovku.

Průměrný počet slepic: 4.3 (15 hlasů)

In reply to by Petrpavel (neověřeno)

Trvalý odkaz

došli.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

Pučím si bez dovolení pár slov ze včerejšího článku Miloslava Ponkráce.

..."Globální síly vás chtějí vyhladit a zgenocidovat

Snad už nikdo nepochybuje, že jsme ve válce: Globální síly a globální elita útočí na národní státy a na běžné lidi. To je hlavním jádrem události (nejen) poslední doby.

Posledních 20 let jsou události často dětsky černobílé. Postavíte-li se (zejména účinně) na stranu normálních lidí – spustí se proti vám obrovská kampaň a hysterie – ze strany lidí sloužících globálním silám. Tak jednoduchoučké to je.

Pozor na jednu věc: Globální síly nemají žádné slitování! Chtějí vás skutečně vyhladit. Globální síly vás nenávidí do morku kostí tak obrovskou agresivitou a nenávistí, jakých je schopen snad jen ďábel sám.!...

===================
A teď vypíšu jen pár bodů

1) Potraviny druhé jakosti.
2) Úprava vody
3) Práškování oblohy
4) Elektrosmog
5) Duchovní mrzačení

Je to jen malý seznam z harpagondechujckého koktejlu.
Schválně sem nenapsal nemocnice, protože lidi už dávno nevěří vlastnímu názvu a nechápou jeho pravý význam.

Teď ta otázka.
Gdy a gdo se zabýval těmito základními potřebami k životu. Že by nějakej prezident? Předseda vlády. Nebo snad nějakej předseda nějakýho výboru?

Průměrný počet slepic: 3.1 (20 hlasů)
Trvalý odkaz

Také přeji upřimnou soustrast.
Je to až neuvěřitelné,co může rodinu postihnout.
Osobně jsem tvrdil,že je to Americký brouk,nemocnost a následky nezpochybňuji,je to doloženo mnoha případy i tady na kydech.
V tomto případě,by Pavel mohl hledat,od koho to dostali,co by mohlo pomoci i dalším,čemu se vyvarovat.

Průměrný počet slepic: 3.1 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

Paroubek dal rozhovor Sputniku.
http://vasevec.parlamentnilisty.cz/clanky/paroubek-bis-musi-reagovat-ji…
Paroubek také patří mezi politiky, na které nalila naše demokratická, svobodná, vyvážená bakalomédia a veřejnoprávní média škopíčky špíny.
Proč? Paroubek je pragmatik.

Průměrný počet slepic: 4.7 (15 hlasů)
Trvalý odkaz

Chybí slova.

Průměrný počet slepic: 4.4 (9 hlasů)
Trvalý odkaz

Život se s námi nemaže

Průměrný počet slepic: 4.3 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

strašně moc by mne zajímala jedna věc na kterou v současné době asi nezná nikdo odpověď, ale jak je možné, že nastanou situace jako v případě autora článku nebo tady: https://cnn.iprima.cz/rodine-vzal-koronavirus-tri-cleny-zemreli-behem-p…
a pak jsou situace, kdy například kamarádka pracuje jako ředitelka důchoďáku kde je 110 seniorů, prohnaly se jim tam za tento rok 3 Covidové vlny (kdy například pozitivní bylo celé patro) a úmrtnost mají stále 0. Co je příčinou, že někde je úmrtnost vysoká a někde minimální?...na to by sakra měla být už taky odpověď, ne?

Průměrný počet slepic: 4.3 (12 hlasů)

Nelekarske konspiracie hovorili o vplyvu krvnej skupiny a rh faktoru ... ale pride mi to docela malo ... ale je dost dobre mozne, ze nejaky geneticky faktor v tom moze mat prsty

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)

Krevní skupiny JSOU o imunitě. Každá má jinou odolnost na jiné nemoci.

Průměrný počet slepic: 3.7 (6 hlasů)

To by stálo za to to pořádně rozpitvat, porovnat osazenstvo důchoďáku a největšími problémy s tím kde nezemřel nikdo, najít nějaký algoritmus.

Průměrný počet slepic: 4.4 (5 hlasů)

Co takhle sběr dat? Každej doktor jede na woknách. A na každého se sbírá všechno.

Průměrný počet slepic: 2.8 (4 hlasů)

Na to jsou různé teorie.

Může to být různý kmen viru. Nebo různá dávka počáteční expozice.

Také je možné, že nerozhoduje až tak, jestli to chytíte, ale od koho to chytíte. Jsou super přenašeči, kteří mají třeba jen lehký průběh ale produkují virus v obrovském množství. A když se potkáte s takovým, máte větší šanci to jednak chytit a jednak i mít těžší průběh.

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)

Doktorka manželce nasadila hned antibiotika - na viry sice nepůsobí, ale prý potlačí následnou bakteriologickou infekci při zápalu plic. Říkala, že to zkoušela na staříky v pečovateláku a nikdo jí tam nezemřel.

Průměrný počet slepic: 4.8 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

že tam hlavně vidím jakousi partu schizofreniků. Kdybych si měl tipnout, co je jeden každejch z nich zač, asi bych se moc
nemejlil, že to budou velký podporovači demoblobu a liberdemolidskoeurohodnot. Nechápu, proč u toho mávaj naší vlajkou,
když vlastence považujou za připrděný čecháčky. Asi to je teď jejich nóvum. Tyhle týpkové tam nejsou kvůli koroňáku, ale hlavně
(opět zcela překvapivě) kvůli Babišovi. Dneska tady, zejtra třeba se spacákem pod paždí na obranu jejich TV.

Jak rád bych se mejlil.

Průměrný počet slepic: 4.5 (15 hlasů)

Máte-li na mysli tu sešlost na Václaváku s Kryšpínem, buďte si jist, že ani jeden z řečníků není v žádném případě příznivcem demobloku, nedejbože eurohodnot. Stejně tak ani jeden z okolostojících, když pominu špehy, kteří jsou tam "pracovně".

Takže můžete být v klidu, mejlíte se.

Průměrný počet slepic: 2.7 (17 hlasů)

In reply to by Vlastimil (neověřeno)

Trvalý odkaz

kteří to sbubnovali a zorganizovali? Ti taky nejsou příznivci demobloku a eurohodnot? Určitě?

Kdo to vlastně zorganizoval?
Ostatně ani toto nemusí být "směroplatné" - ti, co tahají za nitky (tedy skuteční podpichovači a rozesírači) se nejspíš zdržují diskrétně v pozadí.

Průměrný počet slepic: 4.1 (17 hlasů)

In reply to by Vlastimil (neověřeno)

Trvalý odkaz

S lidmi popírajícími nutnost opatření proti šíření koronaviru ve snaze zabránit kolapsu zdravotnictví si nemám co říct i kdybych s nimi měl v jiných oblastech společné názory.
Nemám si s nimi co říct i z toho důvodu, že pokud je to strategie na získání voličů, tak je to podle mého blbá nefungující strategie a ztrácet čas s tvůrci blbých strategií, je zhovadilost.

Průměrný počet slepic: 4.1 (19 hlasů)

že tak nějak vypadá předsudečná nenávist, Admirále...

Ale omlouvá Vás částečně, že tady o žádné volby nejde. Jsou to jen svobodní občané. Nic víc za tím nehledejte.

Průměrný počet slepic: 1 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

Upřímnou soustrast. Držte se!

Průměrný počet slepic: 4.2 (11 hlasů)
Trvalý odkaz

Na druhou stranu bych v souvislosti se zdravím, připoměl jistou podobnost s řízením auta. Základním pravidlem je, že pokud je někde na cestě ledovka, tak jedu jinudy, nebo cestu odložím do doby než nebezpečí pomine. Převedeno na zdraví, nelezu tam kde můžu chytit nějakou nemoc. Tato dualita má celou řadu variant, jako že třeba velmi dobrý a vyježděný řidič si na ledovku troufne, pokud má kvalitní zimní pneu s křemičitanem v běhounové směsi. Opět převedu na zdraví: do prostředí s rizikem respirační nákazy se mohou pustit zdraví jedinci s dobře vyvinutými dutinami a relativně čistým cévním a imunitním systémem.

Zkušený automechanik by samozřejmě mohl uvést celou řadu podobností technického stavu vozidla a člověka, jako jsou brzdy ke spolehlivému zastavení, nebo spolehlivý motor k rychlému předjíždění.

Klíčem k bezpečné jízdě životem je mozek, stejně jak v případě jízdy autem mozek řidiče. Ten kdo nedbá rad zkušených řidičů, ten obvykle přichází do krizových situací, ze kterých nemusí vyjít živý. Proto jsem si dovolil na Vidlákových kydech občas něco poradit, to co mám bezpečně vyzkoušené že opravdu funguje. Popsal jsem léčbu sebe sama a svojí snachy z covidu. Odkaz záměrně neuvádím, potřební si jistě umí najít články sami. Odměnou mi bylo zesměšňování ve stylu "Dobré pneumatiky? K čemu? Jezdím na nich do doby až z nich trčí dráty!". Anebo také napadání některých jedinců, že nutím zdejším čtenářům rady o které se nikdo neprosil.

Covid je onemocnění které napadá především nervový systém a proto ho musíme léčit jako první. Když ho neléčíme, ztratíme čich, chuť, nebo nefunguje žaludek nebo plíce. Opět analogie s autem: pokud se v autě proklepe kabeláž, některé systémy přestanou fungovat. Plíce a průdušky které ztratí řízení mozku, přestanou vylučovat hleny a utopí se v nich. Po útocích jsem ale ztratil chuť cokoli dalšího sdělovat.

Závěr je jednoznačný. Tento článek mohl být zcela zbytečným, pokud by někdo z rodiny měl hlubší znalosti o lidském těle. Ten kdo nedbá rad zkušenějších, ať si covidový humbuk odžije sám na vlastní kůži.

Průměrný počet slepic: 2.8 (29 hlasů)

promeškal jste příležitost mlčet.

Průměrný počet slepic: 3.6 (39 hlasů)

Až tak detailní vaše analýza být nemusela.

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)

5 slepic

Průměrný počet slepic: 3.1 (15 hlasů)

V krátkosti, ti s mizerným zdravím by se měli v současné době rovnou oddělat. Sami a raději hned, ať to mají za sebou.
A já jsem Vám to říkal, dobře Vám tak.

Průměrný počet slepic: 4.2 (9 hlasů)

ke článku z piety jen pomlčet, ale něco se holt nedá. O některých se pozná, že jejich myšlenkové pochody jsou poněkud alternativně se pohybující (to abych nemusel psát, že jsou to idioti) až po delším kontaktu. U některých se to pozná rychleji, u dalších velmi rychle. Někteří jsou schopni si tuto informaci nalepit na čelo (nebo na odznáček na bundu). Někteří si to pro jistotu napíšou velkými písmeny i na oblečení. No a někteří to kromě toho všeho ještě neúnavně vytrubují, aby o jejich ... ehm alternativně se pohybujících ... tamtěch nebyla naprosto žádná pochybnost. Když se k tomu přidá fakt, že dotyčný je evidentně sociopat, jsem rád, že kontakt s ním probíhá jen přes obrazovku. Zadruhé jsem rád, že pan Vidlák prostřednictvím svého dvorku umožní existenci těchto entit potvrdit - leckdo by si mohl myslet, že až tak moc ... ehm ... alternativní ... se vyskytují jen v amerických seriálech vysílaných kolem jedenácté večer.
Prostě jak psal pan Alef a mnoho set let před ním to zmínil myslím pan Seneca - mlčící hlupák může budit zdání filozofa. Hlupák promluvivší nikoliv.

Průměrný počet slepic: 3.1 (13 hlasů)

Bohužel pro vás, tohle není žádná alternativa. Informace jsem vyštrachal mezi lékařskými objevy, které se v lékařských časopisech a věstnících nepublikují. Nejdou patentovat jako farmaceutika a nedá se na nich vydělat. Alternativním původem možná působí akupunktura, protože laická veřejnost má zažité energetické dráhy a ty si většina lidí vysvětluje jako něco ezoterického a nehmatatelného. Vyvedu vás z omylu. Energetické dráhy jsou nervy. Vedou obousměrné elektrické signály mezi řídícím mozkem a periferiemi - orgány, Jde o elektrickou energetickou dráhu. Druhou energetickou dráhou jsou cévy. Je to potrubí které vede energii, palivo (krevní cukry) a okysličovadlo, tedy kyslík. Jedná se tedy o energetickou dráhu chemickou.

Zapomenuté objevy západních lékařů jsem konzultoval s kamarádem. Je to lékař, který jezdí s rychlou sanitkou. Ten mi tyto informace potvrdil. Když jsem se ptal proč podle těchto poznatků neléčí, odpověděl že by se na to přišlo a přišel by nejen o práci, ale možná i o lékařský diplom.

Dříve stačilo pro uplatnění v životě číst, psát a počítat. Dnes už to nestačí. Aby člověk v životě obstál, musí mít dobrý všeobecný přehled, jinak mu hrozí smrt v důsledku toho, že uvěřil tzv.léčebným metodám západní medicíny. Bohužel, ta je především o penězích. Za nemocné s covidem platí pojišťovny víc než za nemocné bez něho.

Pokud tedy chcete psát o sociopatech, začněte u ministra zdravotnictví. Ten i s celou armádou lékařů ještě nepřišel s jediným konstruktivním návrhem. Jde za ním jen smrt a destrukce.

Průměrný počet slepic: 4 (6 hlasů)

Umím si představit, jak na pohřbu potřásáte rukou pozůstalým:
"Upřímnou soustrast! Ale kdyby se váš strýc léčil podle metod, které razím já, nemuseli jsme se tady dneska potkat!"

Věcně to - snad - může být i pravda, kdo ví. Ale v TAKOVÉ chvíli něco takového pronese jen emoční mrzák. Napadlo vás, že i toto by bylo záhodno léčit?

Že se ptám.

Průměrný počet slepic: 2.2 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

Můj zeť dostal doporučení, nechť se nechá testovat na koroňáčka, neboť se pohyboval v kolektivu, kde byl koroňáček registrován. Co čert nechtěl, test byl pozitivní, i když on sám neměl žádné příznaky. Samozřejmě se s ním "svezla" i moje dcera a mladší vnučka. Byly obě dvě v karanténě a po týdnu obě dvě šly na test který byl negativní, Tož tak.
Já osobně jsem byl na Vysočině na chalupě a na dědině není ani pošta, ani hospoda a když jsem zajížděl autem na nákupy, tak mé dodržování zdr. obezřetnosti bylo absolutní. Kde jsem se nebál, tak to bylo v lese, kde jsem nikoho nepotkával (hříbky rostly obstojně).
Takže můj názor je ten, že se jedná o komunitní nákazu v podnicích Techtle - mechtle.
Autor dnešního článku si prožil rodinnou tragédii i za mě a i za mnoho dalších, tudíž s ním soucítím.

Průměrný počet slepic: 3.4 (10 hlasů)

není ani černá díra

Průměrný počet slepic: 1.6 (7 hlasů)