Nezamýšlené důsledky

Autor

Dnes bych se chtěl vrátit k projednávanému státnímu rozpočtu s jeho deficitem přes 300 miliard korun, který se Andrejovi zasekl ve sněmovně a tak dlouho se o něm jednalo, až se to přerušilo a mohlo se jednat nejdříve v kuloárech. Začnu ale z jiné strany... 

Jak jistě víte, Andrejko prohlasoval sněmovnou jednorázový příspěvek k důchodům ve výši pět tisíc korun. Na tento příspěvek už stojí ve frontě leckdo z neziskovek, protože při dvou milionech důchodců je to deset miliard a kdyby se bába zase nechala přemluvit, dalo by se za to zaplatit několik moc hezkých protivládních demonstrací. Osobně bych ale předpokládal, že tudy cesta nepovede, neboť tento jednorázový příspěvek se bude dobře vyjímat i v peněženkách babiččiných ratolestí, protože k čemu by to té staré rašpli bylo, že ano. 

V posledních dnech poslouchám o tomto příspěvku tak různě od kolegů, od své kadeřnice, od známých, od podřízených i nadřízených a leitmotivem je vztek... Devadesát procent lidí, se kterými jsem mluvil, jsou za tento příspěvek důchodcům na Babiše naštvaní. Andrejko to nějak blbě načasoval. Když o tom mluvíme, v poslední době slyším na Andrejka kritiku i ze stran jeho bývalých velkých fandů. Koronavirová krize se na něm podepsala a náš Veľký Bocián je náhle mnoha lidem pro smích.

Troufám si proto tvrdit, že rouškovné pro důchodce bude z hlediska volebních hlasů spíše propadák než výhra. Důchodce to možná naláká, ale ti mladší si možná vzpomenou, že důchodci dostali a oni nic. Vzpomenou si starostové, že mají menší rozpočty, vzpomenou si hejtmani, že mají menší rozpočty, vzpomenou si nezaměstnaní... a ti všichni budou vinit Babiše (a důchodce), že se teď nemají dobře.  

Nevím, jak to Andrej hodlá řešit, ale pomaloučku polehoučku se mi dělá názor, že příští volby projede. To co dělá, je málo a má to příliš mnoho nezamýšlených důsledků. Přidal sice i učitelům a úředníkům, ale řekl bych, že mu to moc platné nebude. 

 

A teď k rozpočtu...  Jádrem sporu mezi Andrejem a komunisty je v tom, že KSČM chce škrtnout deset miliard korun armádě. Andrej jim to škrtnout nechce. Ve světle naplánovaného deficitu jde asi o tři procenta a ve světle celého rozpočtu jde o částku v promilích. Že bychom právě na této částce zkrachovali nebo naopak by nás vytáhla z průseru, to ani náhodou. 

Symbolika je to ale pěkná. Vojta Filip se asi konečně podíval na volební statistiky a zjistil, že buď udělá něco zásadního a nebo půjde i s celou svou skvadrou na smetiště dějin. A nevybral si vůbec špatný způsob. Kupovat americké předražené vrtulníky, nebo předražené transportéry pro armádu, která doma k ničemu není a v Afghanistánu už toho za Prahu moc nenaválčí, to se zajídá hodně lidem (včetně mě). 

Ze stejného důvodu Andrej nemůže moc povolit, protože vrtulník v Jú Es Ej slíbil a Trump nebo Biden, oba to po něm budou vymáhat. Kdo ví, jestli právě na tom nestojí jeho existence jako premiéra. Hamajda má za velkou louží také svůj otevřený účet, takže je teď s Andrejem, ale kupodivu, tentokrát komunisti prokázali charakter a prostě nepovolili. Ani neumožnili nějakou tu legální habaďůru, kdy by odešli ze sálu. 

Opozice samozřejmě Andrejovi nikdy vstříc nevyjde, takže se schvalování zaseklo a pak přerušilo. Teď někde hoši jednají za zavřenými dveřmi a čeká se, co z toho vyleze. 

Pro mě je tato situace mimořádně zajímavá. Ukáže mi totiž celou řadu věcí. 

Pokud komunisti povolí, bude to jejich konec. Nemají už žádné jiné téma a i když mohou do voleb ještě zkoušet zlobit, zřejmě jim to už moc platné nebude. Potřebují být principiální a abych řekl pravdu, v tomto punktu jim fandím. Já bych armádě ubral ještě víc. Stejně se nikdy bránit nebudeme a až to přijde, přejde armáda komplet na stranu nových vítězů a zůčastní se potlačování vlastního obyvatelstva. Jako vždycky. 

Andrej na druhou stranu povolit klidně může. Jeho voliči mu to za zlé mít nebudou. Armáda americké vrtulníky fakt nepotřebuje, nemluvě o tom, že vrtulníky máme především koupit a nějaké lítání je druhořadé. Pokud andrej armádu obere, jeho voliči budou spíš spokojení, nebo jim to minimálně bude jedno. 

Bohužel tím Andrej nasere lidi v USA, kterým to slíbil, nasere lidi v armádě u nás a určitě tím nasere i nové kamarády v Aspen institutu, kam se přidal. Kdo je pro Andreje důležitější? Voliči nebo Aspen? Voliči nebo CIA? Drží ho u moci voličstvo nebo nějaké neviditelné struktury globálních byrokratů? 

Je také docela dobře možné, že příslušní opoziční poslanci dostanou patřičné rozkazy a Andrejovi to schválí, protože jde o zájem našeho nejskvělejšího spojence, takže bych se nedivil, kdyby ze sebe profesor Fiala udělal debila ještě jednou, když už mu to tak jde a pomůže Andrejovi rozpočet prohlasovat. Dovedu si představit že klasický ODSák se spokojí s nějakou tou dozorčí radičkou, teplým místečkem v nějaké komisi, nebo se prostě spokojí s jiným penězovodem a principiální rozdíly nebou na překážku. Andrej v rozpočtu osekne něco úplně jiného, protože tech deset miliard fakt nehraje roli a bude to. 

Je to samozřejmě předčasné, ale mám pocit, že Andrej přestává hrát na voliče a spoléhá se na jiné struktury, které ho mají udržet v křesle. Až bude rozpočet schválený, hodně nám to napoví. 

 

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.2 (57 hlasů)

Komentáře

Já totiž referenta žádnému grázlovi nikdy nedělal, provokatére unylý, málo placený (já bych ti nedal ani tři koruny na hodinu).
Zákon dává MOŽNOST aplikovat vyšší koeficient, hňupe.

Průměrný počet slepic: 2 (4 hlasů)

když už ses tak hezky odkopal, referente. (To by ses divil, kdo je ještě nad předákem tvojí bublinky, takový věci se řadovým referentům nekomunikujou... ) Víš, že ve zkušebce ti to žádná agentura neproplatí. A správně jsi potvrdil, co jsem napsal, že původ toho, co si stěžuješ, je v tom zákonu.

Průměrný počet slepic: 4.2 (5 hlasů)

Přesně, jestli někdo ekonomicky aktivní závidí důchodcům pětilitr, tak je buď blbej až na půdu a neuvědomuje si, že AB rozdává na všechny strany, i jemu, nebo je to ten charakter, co závidí i to, že sousedovi na zahradě fouká lepší vánek.

Průměrný počet slepic: 5 (11 hlasů)

Největší závistivec závidí sousedovi i počasí na jeho pohřbu.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

In reply to by Margon (neověřeno)

Trvalý odkaz

My už nemusíme takhle přemýšlet, když za nás přemýšlíte vy, chytráci.
Již asi neplatí, mladí a blbí :-)

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

Napsal uživatel Margon (neověřeno) dne Pá, 18. 12. 2020, 00:30

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)
Trvalý odkaz

Tak to vypadá gdyž o rozpočtu rozhodujou šmejdi a né naši synové a dcery rovným podílem.

Průměrný počet slepic: 3.6 (15 hlasů)

Synové a dcery by rozhodli a zadlužili stát ještě více než naši tuneláři. "Problém obecní pastviny" je bohužel těžko řešitelný: (https://cs.wikipedia.org/wiki/Trag%C3%A9die_ob%C4%8Diny)

Průměrný počet slepic: 4.1 (14 hlasů)

To je blbá floskule opřena o mordechujckou wiky. Další argumenty: Lidi sou hovada, velkej bič a malej dvůr nebo práce až za každou cenu. O hodnotách rozhodne vrchnost nejlépe a ták...

Průměrný počet slepic: 2.7 (15 hlasů)

Lidi nejsou hovada, lidé jsou skvělí. Ale prostě nějak fungují...

Lidská psychika je dělána na malé skupinky lidí a přímé výsledky. Jakmile lidé mají řídit, chápat a spolupracovat s miliónem lidí - málokdo to obsáhne bez ztráty kytičky a domyslí všechny důsledky.

Kdybyste chtěl znát detaily demokracie, mohu posloužil svými zážitky ze schůzí vlastníků v domě, kde bydlím. To jsou horory jako od Hitchcocka. Rozhodně to nevede ani k dobré správě majetku, ani k neplýtvání penězi, ani k dobrým rozhodnutí. A to je ve hře jen 32 subjektů, kteří rozhodují a hlasují.

Průměrný počet slepic: 4.5 (18 hlasů)

Blbost. Lidi chtěj v domě teplo, malej nájem, úsporné osvětlení, zabezpečit vchod a na tom se domluví. Nekoupí vrtulník ani kolotoč před barák. Hotové

Průměrný počet slepic: 3.2 (17 hlasů)

Lidi něco chtějí, ale svým jednáním zařizují naprostý opak. Chtít je jen fantazie.

Já jsem pevně věřil v demokracii přesně do té doby, než jsem si koupil byt a začal se zúčastňovat schůzí vlastníků. Od té doby jaksi ne.

Průměrný počet slepic: 4.3 (24 hlasů)

Demosgráca je přece blbost. To je jen o řvaní. Potřeby se musí napsat a sečíst. A teď přinde kouzlo davu. Čím více podaných potřeb, tím více přesnosti, tím více podrobnější plán. A to pěkně klidně sečítat každej tejden až do Silvestra. To pak bude grál. Za rok za dva to budou umět jako gdyž bičem mrská, ale šmejdi to nigdy dělat takhle nebudou. Na co a k čemu by pak byli, že...

Průměrný počet slepic: 2.3 (12 hlasů)

Dal jste se na psaní sci-fi beletrie? Vy jste tedy řádně pustil otěže fantazii a kreativity na špacír. To bude trhák jako Harry Potter od Rawlingové. Jen tak dál, vy to jako spisovatel fantazie daleko dotáhnete!

Průměrný počet slepic: 3.9 (11 hlasů)

Onehdá sem byl v trafice a trafikant šaškoval s pípáním sazky. Ptám se, "to eště něgdo hraje?", no jéje. Tak by mohli blboni ty potřeby podávat okřížkované taky tam a eště dostanou potvrzení. A v parlamentní kantýně, tam jak vysedávaj šmejdi by byl velkej panel, třeba jako na wall street a tam by jezdili potřeby. Každá by měla hodnotu a třídilo by se to pod sebou, to blboni pochopí, že první v pořadí třeba volilo pět milionů blboňů a tu poslední kokotinu, třeba ty vrtulníky z us army vrakáče by volilo těch dvě stě kokotů co tam dneska zabíraj to místo. Chápete to?

Průměrný počet slepic: 3.2 (14 hlasů)

Chápu. Přesně takto fungují třeba korespondenční volby v USA nebo Rakousku. Svůj účel plní skvěle!

Průměrný počet slepic: 3.9 (10 hlasů)

Nepochopil. Škoda. Každej tejden může blboň křížkovat a to netvrdím, že by to byla jediná cesta jak dostat potřeby do sečítání. Gdyž to máte jako se setrvačníkem nebo lépe řečeno z gumou. Každej tejden naskočí oprava výsledků a věřím temu, že lidi nejsou blbí. Všimnou si, že tam není to, co tam mělo být a další tejden to zas natáhnou jako gumu a pracky, keré jako by do teho nějakým kouzlem jako šáhly, že čas sou peníze, by usekli u ramane. chápete toto? To už se nebavím ani o tem, že by ten systém měl být náš, český, střediskový. Muheeee

Průměrný počet slepic: 2.5 (11 hlasů)

A teď kouzlo překvapení.

Jaké potřeby si myslíte, že by se umístily na prvních deseti místech? A mohlo by to bejt krásně v koláči, to masteři uměj. Koláč je 100%. Vedle teho by mohl bejt klidně koláč od posranců uklizených do nějakýho ústavu. Pro výstrahu. Bych si uměl představit ty jejich potřeby a fantasmagorie. Do dvou let, odhaduju, by naši lidi byli v tem profíci a za deset let mudrci.. Muheeee

Průměrný počet slepic: 3.5 (13 hlasů)

Miroslav Ponkrác obhajuje zastupitelskou demokracii, protože lidé nejsou schopní si sami velet, protože nedokážou obsáhnout potřeby velké skupiny lidí. Proto si demokraticky volí své zástupce, aby ze ně rozhodovali o věcech, týkajících se velkých skupin lidí.
Resumé: Nadlidé, kteří prošli volbou, získali nějak procesem volby schopnosti správně rozhodovat o potřebách velkých skupin lidí. Zastupitelská demokracie je tedy v pořádku.

Sasin tvrdí, že jedině lidé sami mohou správně rozhodovat o svých potřebách. V interakci s ostatními lidmi je správnost rozhodnutí tím vyšší, čím vyšší je počet lidí, kteří spolurozhodují. Protože vysoký počet rozhodnutí v zájmu jednotlivce zpřesňuje zájem celé pospolitosti.
Resumé: Zastupitelská demokracie nefunguje, protože zvolení zástupci lidu mají odlišné zájmy, než lid.

Na okraj:
Argument se sdružením vlastníků není relevantní, protože tito vlastníci netvořili pravidla, kterými je sdružení vázáno. Proto nemůže jejich rozhodování zrcadlit jejich společný zájem.

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)

Kdysi:
Za totáče se stavěly řadovky. Stavebníci byli častokrát chlapi z jednoho podniku. Materiál sháněli sami, stavěli svépomocí. Postavili rychle a levně. Jeden byl ředitel a přispěl penězi. Druhý byl architekt a nakreslil projekt. Další byl zedník a postavil zdi. Ostatní míchali maltu a vozili kolečka. Každý přispěl ke společnému dílu přesně tak, jak se dohodli. Dodnes spolužijí v souladu.

Dnes:
Developer postaví řadovky a přihodí 100% k nákladové ceně. Banka přidá hypotéku a přihodí 100% na úrocích. Pak přijdou bydlet vlastníci a začnou splácet s krásnou vyhlídkou, že za 30 let to bude jejich. Sousedy neznají a radši se ani neseznamují, aby si nemuseli navzájem ty hypotéky závidět. No a dál už to znáte - rozvod a nucený prodej za polovic. Ztráta zaměstnání a exekuce. Nemoc, úraz, dávky a nadávky, stěhování, ústav, sebevražda. Za těch 30 let se nějakému takovému scénáři vyhne opravdu málokdo.

Otázka pro zvídavé: Jakou potřebu který z vlastníků uspokojil?

Průměrný počet slepic: 5 (13 hlasů)

zřejmě cestovatel v čase. Takový táborita, co by hodil to prd co má do kádě, a potom by hromadně rozhodoval, co s tím. A dopadlo by to stejně, jak tehdy v Táboře. Zatímco všichni hlasují ,ti chytřejší si už předmět hlasování dávno rozdělili.

Průměrný počet slepic: 4.4 (9 hlasů)

In reply to by B52 (neověřeno)

Trvalý odkaz

Napadl mne titul Farma blboňů..
neschopy změnit na svém idiotském statusu ani ň. Proto si je přihrajou papaláši a korporace na talíř. Voni to takhle dělat budou. Blboně k temu evidentmě už dnes nepotřebujou.

Průměrný počet slepic: 3 (6 hlasů)

konkrétně abyste za toho blboně sám nebyl? Jak jste zabezpečil své dcery, syny? Dal jste jim radu, že stačí požadovat Podíl a žádat uspokojení potřeb nebo dostali také něco do života - dobré vzdělání, výchovu příp. nějaké hmotné statky do startu? Nebo jen žvaníte u piva a probíráte se plnovousem? Zakládáte odbojovou buňku? Muheee..

Průměrný počet slepic: 4 (8 hlasů)

Demagogie. Základní potřeby lidi spojují. Vás tady evidentně ne.

Průměrný počet slepic: 2.6 (7 hlasů)

uspokojil nadstandardně. Taktéž potomstva. Podělte se, jak vy. Neměl jsem nic a dnes mám víc,než můžu spotřebovat. Nekradl jsem, co mám jsem si tvrdě zasloužil. Nikomu nic nedlužím, daně platím celý život. Se solidárním uspokojováním základních potřeb ostatních se účastním prostřednictvím těchto daní. Stejně jako jiní tady. Fantasmagorie o Království nebeském na zemi poté, co budou všichni hlasovat o svých potřebách a Osvícení se hlasováním budou řídit je představa pěkná, i když reálná jako představy o beztřídní společnosti, kterými jsme byli krmeni. Znáte takovou společnost, kde to fungovalo(funguje?)

Průměrný počet slepic: 2.6 (5 hlasů)

Ste hluchý nebo co. Říkám jen , že ze sečtených potřeb většiny vznikne plán. Z potřeb dvě stě kokotů co mají celé dny plnou hubu ideologií máme to, co máme. Tedy svrab a neštovice. A že vy máte nasysleno, mi tak trhá žíly. To měli dycky všichni kolaboranti. Ostatní smazáno.

Gdyž něgdo říká, že milion lidí je blbější než dvě stě kokotů, tak hned vím gdo to je. Hotové

Průměrný počet slepic: 3.7 (7 hlasů)

In reply to by Sasin (neověřeno)

Trvalý odkaz

potom kolaboruje/kolaboroval? I vy disidente!!!! S hodnocením těch 200 nejsme ve sporu.

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)

Gdyž umřete, co mě s váma pojí. Vaše kecy? Blboni teď gdákaj na poslední stránce.

Zatím bez slepic

Je vidět, že jste nikdy nebyl na domovní schůzi. I tady se navrhují zjevné nesmysly, i tady se hraje na "malou domů" pro nějakého spřízněného řemeslníka. I tady se vesele defrauduje - příklad z praxe : 40.000,- odměna jednomu z majitelů bytů za obsluhu domovní kotelny ve třetím kvartále...

Průměrný počet slepic: 3.9 (14 hlasů)

In reply to by Zapadlo (neověřeno)

Trvalý odkaz

Mohou být naštvaní jen sami na sebe.

Průměrný počet slepic: 4.5 (2 hlasů)

Můžu potvrdit pane Ponkráci, s těmi horory. Někdy ta demokracie není k užitku té hlasující většině.

Průměrný počet slepic: 3.6 (9 hlasů)

Mohou být naštvaní jen sami na sebe.

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)

Souvisí to se sociální psychologií. proto také nebylo možné naplnit heslo "Každý podle svých (maximálních) možností, každému podle jeho (minimálních) potřeb".

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

Blbost. To souvisí se státním kapitalizmem bez faktických podílů. Jen sci-fi. A ta wiky je projekt na podporu oblbování. Nebo si něgdo myslí, že to je zadarmo, něco dobrého pro lidi? Hotové.

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)

Ke státní sekyře asi dva biliony evidovaných bankocetlí přidání tří miliard, to je 300 000 000 000 a placení starých vrtulníků z emerického bazáru a mnoho dalších vachčínových jibovek má být tím vzorem?

Průměrný počet slepic: 2.7 (11 hlasů)
Trvalý odkaz

Souhlas kvalitní se nehledá lehce, kor ve věcech tak komplexních jako je tato. Kvalitní souhlas by také neměl být diktátem , například diktátem nějaké menšiny, která sice zastupuje větší menšinu než je menšinou sama o sobě , ovšem stále jde o menšinu. Kvalitní souhlas bývá pak někdy (chtěl jsme napsat vždy, ale to by vyžadovalo velmi nízké zastoupení hlupáků, gaunerů či ignorantů - v dané populaci, skupině atd.) kompromisní povahy.
Někdy je však zapotřebí jednat především rychle, například když se věc nekvalitně předjedná. Nebo kvůli tomu, aby se někdo (například dodavatelé zbraní nebo dodavatelé bezpečnostních rizik, např. z řad našich spojenců) nenahněval, někdo , kdo nám to posléze může dát pořádně sežrat. Nebo kvůli tomu, aby úplatky chodily na konta řádně a včas a v očekávané , plánované, rozpočtované výši.

Kor kdyby někdo ze struktur státu např. podepsal nějakým nadnárodním koncernům generální revers, že případné škody, způsobené použitím jimi dodaného zboží či služeb, bere na svá bedra , jménem předsedajícího, celé místní daňové poplatnictvo. To pak samozřejmě je nutné takový "souhlas" přijmout rychle , nejlépe někde v skrytu a v noci. A kolektivně, pro jednu osobu by to bylo těžkým celoživotním břemenem, kdyby například v důsledku takovéhoto podpisu byla navozena revoluční situace. Taková osoba by byla celoživotním samopsancem, a to kdyby si to odsouhlasila i před svým svědomím, má -li ovšem vůbec nějaké....

V demosračce samozřejmě takováto pravidla neplatí, tam je možné například válcovat sněmovnou nebo uplácet trafikama. Tam se to tak nebere.

Průměrný počet slepic: 4.4 (14 hlasů)
Trvalý odkaz

Nejdříve bych chtěl článek pochválit. Je mimořádně zdařilý.

První problém Andreje Babiše je, že se neukázal jako alfa samec a lídr, když byl tak vnímán. Stává se mu to, co se stane alfa samcovi v psí smečce, který naznačí smečce, že by se případně nechal sejmout svou slabostí. Okamžitě psi zavětří. Někteří se ho budou pokoušet sundat a nahradit. Většina psů ho instinktivně bude trestat za ztráty důvěry v jeho lídrovství - a že selhal. Budou mu vyčítat a kritizovat i to, že dýchá, vše bude špatně - a je to ve skutečnosti vylívání si vzteku za to, že jako lídr je zklamal.

Andrejovi Babišovi nezlomí vaz žádných 5 tisíc pro důchodce. Jemu zlomil vaz koronavirus a jeho zpackané působení jako lídr v epidemii SARS-Cov-2. Andrej Babiš chtěl mít zásluhy na své osobě a nepopulární věci chtěl hodit na jiné - Vojtěch, Prymula, ... Opozice mu toto vyčůrané, ale strategicky hloupé schéma rozstřílela jako domeček z karet a ukázala ho jako slabocha. A to mu zlomí vaz.

Namísto jasné pozice a krizového řízení - to jest instrukce z jednoho místa, od jedné osoby, a stání si za nimi, se pokoušel být dobře se všemi. Bohužel i s nepřáteli, na čemž ho uvařili Piráti a STAN. Podkuřování Pirátům byla nejhorší a smrtelná chyba Andreje Babiše.

Plus samozřejmě to, že vést živelní katastrofu s nejasnými a na začátku neznámými vlastnostmi vždy vyolá trochu deziluze - zažil a dojel na to i Donald Trump.

Průměrný počet slepic: 4.4 (30 hlasů)

Dokud to vedl Babiš, tak jsme byli na špici, jak se do toho začali montovat demogratičtí "demograti", presstituti a podobná svoloč, tak jsme jeli dolů. Milý zlatý, takovou sklerozou ještě netrpíte. Jen dotaz, taky jste byl na té jejich mostní oslavě ?
Jaké podkuřování pirátům, čím to trpíte, když si nepamatujete na ten fičák co se zvedl , jen co po měsíci vylezli zpoza stolů, kde "plánovali" co s tím?

Průměrný počet slepic: 3.9 (20 hlasů)

Dokud to vedl Andrej Babiš, tak jsme byli na špici. Ale bohužel pak vyměkl, a nechal si to vedení vzít.

To, co se stalo tehdy je jedno, důležité je, co si budou lidé pamatovat u voleb. A to budou chyby Andreje Babiše zveličeny, a chyby opozice zahlazeny.

Pamatuji si například odmítnutí Člověka v tísni odmítl pomoci Čechům v koronavirové krizi. EU začalo plísnit ČR za uzavření hranic. Česká armáda odmítající pomoc v domově důchodců silně postiženém koronavirem s tím, že to není úkol armády. Německo, které kradlo a zabavovalo zásilky roušek a zdravotnického materiálu pro jiné státy. Nebo pomoc EU pro koronavirem postižené země, které spočívalo v dotacích velkého balíku peněz pro média bojující proti ruským dezinformacím. Ještě mnoho věcí, ke kterých se ony subjekty už nehlásí a dělají že neexistují si pamatuji - ale kolik si toho pamatují lidé?

Pamatuji si také Šmuclera, který byl dokonce v krizovém výboru - a jehož činnost nese mrtvoly, za které je kvůli své činnosti v komisi přímo odpovědný. Nebo vyjádření kardiologa Pirka, který zneužil svou důvěru lékaře - a tím paralyzoval důvěryhodnost opatření a pomohl rozjetí další vlny epidemie.

Pamatuji si první zdravotnickou sestru, která zemřela při práci s nakaženými pacienty. I snahu Adama Vojtěcha z ní udělat nikoli oběť pro dobro ostatních, ale hnusnou hyenu, co nedodržovala opatření.

Nebo mé překvapení, když Tomio Okamura týden před volbami kritizoval jakákoli proti epidemiologická opatření. To mi spadla čelist, a ještě zpracovávám, co si z toho mám vzít.

Stovky dalších věcí si pamatuji. Ale ostatní nikoli. Ti všechno zapomenou. V příštích volbách se budou rozhodovat jen podle emocionálního dojmu, který budou mít posledních 14 dní z médií. Nikoli podle faktů.

Průměrný počet slepic: 4.7 (36 hlasů)

zbožná přání, nic víc....

Průměrný počet slepic: 1.7 (13 hlasů)

In reply to by ema (neověřeno)

Trvalý odkaz

z vaší strany zpracovat nepříjemná fakta. Ponkác je někdy škarohlíd a protiva, ale není blbej. Vidí ostře. O tom, co píše, hodí se nepředpojatě přemýšlet.

Taky je samozřejmě možné strčit hlavu do písku a pevně zavřít očka, aby se do nich nenaprášilo - volba je individuální.

Průměrný počet slepic: 4.8 (19 hlasů)

bohužel, paměť davu je opravdu cca 14 dnů a schopnost systémového kritického myšlení téměř nulová.

Průměrný počet slepic: 4.8 (8 hlasů)

Jenomže Andrej bude na rozdíl od Trumpa premiérovat i po konci covid-krize. Za ty měsíce než půjdeme k volbám už bude covid napůl zapomenutý a pojede se kampaň ponejvíce na prosperitu občana - ekonomická témata. A v tom Andreje neuvaří, dovede to zařídit. Andrejova karavana půjde dál a to štěkání covid-pejsků postupně utichne, stejně jako se pomaloučku polehoučku potichoučku odporoučel do politického peklíčka milion chvilek. Na podzim si vzpomenete.

Průměrný počet slepic: 4.3 (14 hlasů)

On dal svoji měkkost najevo už když mu zavolala Merklice, že SPD do vlády nee. Tak si tam vzal ty, kteří pomalu mířili do pryč, a co mu 4 roky předtím mydlili schody a nenechali na něm nit suchou. Skutečně krok silného muže. Teď s ním cvičí ten v tom červeném svetru jak s harantem.

Průměrný počet slepic: 4.5 (13 hlasů)

Hraje se s kartama, co máte.

Jsme závislá kolonie nepřetržitě od roku 48.

Průměrný počet slepic: 3.4 (9 hlasů)

Myslím si, že určitou dobu jsme tady určovali směr. Problém vzniknul později a Kája IV nám připravil průser napořád, když do pohraničí pozval germány.

Průměrný počet slepic: 4.8 (4 hlasů)

A Polabští Slované, co je pustili tak daleko na východ.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)
Trvalý odkaz

Také jsem zaslechla, že 5000,- neměli dávat důchodcům, ale matkám a dětem.
Tedy nic proti matkám a dětem, ale mladí mají možnost vzhledem ke svému věku se o své děti postarat.
Důchodci převážně tuto možnost již nemají.
Ostatně pokud mohou, stejně svým dětem přispívají.
A jen tak pro zajímavost
- průměrný důchod je cca 14 000, na který však zdaleka ne všichni důchodci dosáhnou.
- průměrná hrubá mzda je cca 34 000, na kterou rovněž zdaleka ne všichni dosáhnou.
A dále - pokud předpokládáme, že většina zemřelých na covid bude z řad důchodců, tak roční úspora na nevyplacených důchodech bude minimálně 1,7 mld Kč - nezaplacené platby státu za důchodce zdravotním pojišťovnám, což je další úspora. Nemluvě o dalších platbách za důchodce.
Takže nechte nás, důchodce, ještě chvilku žít, než si nás covid udusí a sežere...
Nebo nás chcete nutit přeplavat Volhu, či vylézt na strom, či rovnou svrhnout do propasti?

Průměrný počet slepic: 4.8 (26 hlasů)

Opatrně s tou Volhou. Nebo přijde corpsall, a obviní vás z ruské propagandy.

Já jsem původně přemlouval corspalla, aby se dal do služeb Vladimíra Putina. Ale když jsem viděl, jak mizerně pracuje pro Šoroše, a jak mizerně tu šíří neomarxistickou propagandu, tak ho začnu odrazovat. Corpsall poslouží Rusku nejlépe, když bude pracovat na protiruské straně. Aneb nevyrušuj nepřítele, když dělá chybu.

Mě třeba fascinuje, že někdo toto myslí vážně: (https://www.lupa.cz/clanky/jakub-kalensky-atlantic-council-toxicke-weby…)

Průměrný počet slepic: 4.6 (20 hlasů)