Čtrnáct dní - doplněno

Autor

Tak tu máme další z frontálních útoků na naší vládu. Včera vytáhl Seznam novou politickou bombu - že prý Hamáček měl letět do Moskvy, aby Vrbětice vyhandloval s Rusy za milion dávek Sputniku. Hamajda to samozřejmě popřel, že nikdy nic takového neřekl, ale celá opozice se toho chytla jako jeden muž. Už se svolávají výbory pro dohled nad BIS, bezpečnostní výbory, Milka je patřičně zděšená a znechucená, Šafr na svém fóru už ví, že to tak stoprocentně bylo... 

A Hamáček čumí jak vrána, protože si myslel, že za Vrbětice bude pochválen. To on přece vyhostil ruské diplomaty. To on tvrdil, že celá cesta do Moskvy byla jen kamufláž. On se přece zachoval přesně podle představ parlamentních rusobijců. Čekal slávu, poklepání po rameni, čekal že se vládní akcí Vrbětice něco vyřeší... ale nevyřešilo se nic. Čiň čertu dobře, peklem se ti odmění. 

Na začátek mám dvě poznámky... 

1. Když se celá akce Vrbětice rozebíhala, jednou z prokydaných hypotéz bylo, že Andrejko s Hamáčkem předešli svojí tiskovkou vládní krizi. Že předešli připravené nové akci Vidkun či nečasovské kabelky. Že plánem byl pád vlády, protože bude obviněna, že nekonala, že je kolaborantská a musí okamžitě pryč a nejlépe do vězení. Babiš s Hamáčkem tomu čelili vyhoštěním ruských diplomatů, což pak někde mimo kamery rádoby urovnávali. Koneckonců Rusové pak po prvotním vyhošťování situaci nijak zásadně nehrotili a výsledek skončil podivným patem, kdy Česká republika mohla tvrdit, že se ruského medvěda nelekla a Rusové mohli tvrdit, že s námi vyjebali. Obojí je víceméně pravda a víceméně i lež. Prostě primárním účelem Vrbětické kauzy nebyl Rosatom a Nord Stream, ale obyčejná domácí zabíjačka v nečasovském stylu. 

2. Včera jsem psal, že čekám ještě něco. Že se mi zdá, že Vrbětice nemohou takhle skončit. Že za tím musí být něco navíc. Že tohle podle mě nemůže být výsledek.  Zdá se, že na mém tušení něco bylo. Ne, nevěděl jsem a stále nevím přesně, co za vším je. Ale hypotézu o domácí zabíjačce bude zapotřebí ještě jednou otevřít a přezkoumat. 

Když to zjednoduším... Hamáček chtěl vyměnit Vrbětice za Sputniky. To on o tom určitě věděl i prezident i premiér a chtěli se takhle "kolaborantsky a zbaběle" dostat k "nebezpečné" vakcíně, kterou EU neschválila a dělat s ní u nás experimenty na lidech. Takhle to teď vypadá na všech zpravodajských serverech i ve sněmovních kuloárech.  

Za to, že Babiš a Hamáček ustoupili, dostali další útok. Jejich vstřícnost byla pochopena jako slabost (a dost možná i slabostí je). Kolik času si Babiš svojí vrbětickou tiskovkou koupil? Kolik času Hamáček dostal za vyhoštění osmnácti diplomatů a nevratné škody na české ambasádě v Moskvě?  Čtrnáct dní... 

Psal jsem to v posledních dnech několikrát. Že si Babiš s Hamáčkem řežou větev a pracují plnou silou na vlastním sebezničení. Že svým příklonem k rusobijecké straně přišli o poslední zbytky podpory. Že se možná spoléhají na podporu z Langley, ale měli by si vzpomenout, jak dopadli všichni ti Shaddámové a ostatní - největší američtí kamarádi se pak stali nejhoršími nepřáteli. Američani se nezaobírají lůzry. 

A já čumím jak péro z gauče, že to starý Ještěr z Hradu zase odhadl a jak moudře a prozíravě teď vypadá jeho zdrženlivost. 

Vlastně to ani nemůže dopadnout jinak, než hlasováním o nedůvěře vládě, případně přímo hlasováním o rozpuštění sněmovny. Jestliže první útok Koudelky (a Respektu) vláda ještě ustála za cenu významných zahraničních škod našemu státu, druhý útok už ustojí jen těžko. A pokud ustojí, přijde další útok. Z nějakých důvodů není možné, aby Babiš dovládl. 

Je za tím jen touha opozice po moci? Prostě se tak nemohou dočkat, že Babiše potřebují shodit za každou cenu?  Není možné riskovat, že by lidi svojí volbou do všeho hodili vidle? Nebo je zapotřebí shodit vládu dřív než vejde v platnost nový volební zákon, aby konečně přišli k veslu ti správní Zastrčilové?  

Má Veľký Bocián ještě alespoň trochu kontrolu nad situací? Koupil si Vrběticemi čas na nějaký protitah, nebo už jen zoufale hasí požáry, které se mu vymykají z rukou? 

Sledujeme v přímém přenosu český Majdan? Nebo platí, co jsem tvrdil včera a předevčírem, že se tu o moc pere proamerická s proněmeckou klikou a jde o Nord Stream? A my všichni jsme už dávno jen stafáží - kulisou, aby to všechny vypadalo ještě demokraticky? 

Článek budu postupně doplňovat... 

 

Doplněno 18.00: 

Zdá se, že opozice ani nechce vyslechnout zpravodajce nebo někoho jiného. Chtějí jen Hamáčkovu hlavu. Uzavřené jednání je přerušeno a dnes už pokračovat nebude.  Do voleb je pět měsíců... ale něco je ve vzduchu. Něco se musí stihnout. A kdyby tohle Hamajda náhodou ustál, za pár dní přijde něco jiného. 

Babiš prý na uzavřeném jednání nevystoupil, ale vzal si čas na rozmyšlenou. Zdá se, že se od Ještěra něco naučil. 

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.8 (100 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Píče.

Průměrný počet slepic: 4.4 (28 hlasů)

Takže začnou na Ostravsku říkat: Do generála? Nebo generál v generálu generále? :-)

Průměrný počet slepic: 4.5 (8 hlasů)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

.

Průměrný počet slepic: 4.1 (14 hlasů)

In reply to by Asfaltový holub (neověřeno)

Trvalý odkaz

Město (moře, kuře, stavení)?
Hej, pernatče, vy mi kurvíte mou imidž! A plivete na mé prvenství!!!
To já jsem napsal paní učitelce mejla, když dala klukovi dvojku za chybu v diktátu, že je
Ten Myš a Ten Ryb!!!
Vy mě chcete okrást!!!

Průměrný počet slepic: 3.7 (6 hlasů)

Generál Peache by se dal nazývat i broskvičkou. :-)

Průměrný počet slepic: 3.7 (11 hlasů)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

pýčus

Průměrný počet slepic: 4.8 (12 hlasů)

G

Průměrný počet slepic: 2.3 (6 hlasů)

In reply to by scallop (neověřeno)

Trvalý odkaz

Vnímejte si to, jak je ctěná libost :-) :-)

Průměrný počet slepic: 4.9 (10 hlasů)

sildenafil sin receta <a href="https://vskamagran.com ">long term affects of kamagra</a> Medicinali Per Disfunzione Erettile

Zatím bez slepic

In reply to by ema (neověřeno)

Trvalý odkaz

Divácká rada České televize, která sdružuje různé organizace veřejného života, vyzvala Sněmovnu, aby odložila úterní volbu nových čtyř členů Rady ČT. V otevřeném dopise poslancům uvedla, že považuje současný politický tlak na Českou televizi za ohrožení...........
Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/mediahub/divacka-rada-snemovna-rada-ct.A210…

Průměrný počet slepic: 4.5 (10 hlasů)

In reply to by Tony (neověřeno)

Trvalý odkaz

Kdo také protestuje proti dnešní volbě členů Rady ČT,“ napsal Šarapatka a přidal seznam více než dvaceti organizací, mezi kterými nechybí Národní galerie, Nadační fond nezávislé žurnalistiky, Svaz měst a obcí, Nadace Charty 77, Transparency International, Syndikát novinářů, Český olympijský výbor, Český filmový a televizní svaz FITES, vzdělávací organizace EDUin, Federace židovských obcí, Česká konference rektorů, Herecká asociace a dalš

Průměrný počet slepic: 3.5 (13 hlasů)

In reply to by Anonym (neověřeno)

Trvalý odkaz

Poslanci nakonec schůzi pro dnešek ukončili. Jana Černochová z ODS po schůzce řekla, že jednání bylo přerušeno, protože předseda Sněmovny Vondráček oznámil, že se v půl šesté musí nahodit kamery, aby se od šesti hodin mohla konat

volba členů rad veřejnoprávních médií.
Poslanci ODS si posléze vzali přestávku, a jednání se pak už nepokračovalo.

Průměrný počet slepic: 4.7 (15 hlasů)
Trvalý odkaz

"choulostivé fotografie" třeba s malými holčičkami; nebo něco podobného (vzpomeňme na to, co zkoušeli na Paroubka).
Demosebranka se nezastaví před ničím a je třeba s tím počítat.
Děsím se toho, až ta zločinecká banda vyhraje volby a ujme se vlády :-(

Průměrný počet slepic: 4.9 (57 hlasů)

NEobyčejná svoloč!

Průměrný počet slepic: 4.9 (27 hlasů)

To je opravdu výstižný výraz.....

Průměrný počet slepic: 4.9 (7 hlasů)

In reply to by wega (neověřeno)

Trvalý odkaz

Vokouni a bělice
Miškini a Čepice
to je pěkná směsice
podle vzoru Kubice

Máme tu i rohože
a to všechno protože
vlastníme nakrátko
od CIA sluchátko

Jeden rovný tady byl
zpod pláště ho vytrčil
rovná páteř přímý pyj
jak bratránek z řeporyj

Průměrný počet slepic: 5 (28 hlasů)
Trvalý odkaz

Plochy jsou skoro suche. Brzy to zacne. ?

Průměrný počet slepic: 3.3 (7 hlasů)

zacina se v noci tesne pred ranem vetsinou o vikendu, kolem 3 hodiny, kdy je unava a nelze zkoordinovat reakci v radech minut, desitek minut, ktere jsou rozhodujici

po dvou/trech hodinach dalkove likvidace se to rano rozjede ve velkem, to se proste nezmeni

Průměrný počet slepic: 4.4 (16 hlasů)
Trvalý odkaz

Když si vezmu životopis nejnovější paní Hamáčkové, mám z něj rozporuplné pocity:

Gabriela Kloudová byla v minulosti spojována se starostou Prahy 13 Davidem Vodrážkou, který rovněž působil i v ODS, a také Markem Dalíkem, někdejším tajemníkem Topolánka. Známější může být její vztah s bývalým zastupitelem hlavního města Karlem Březinou z ČSSD. V roce 2015 si Kloudová brala někdejšího náměstka pražského primátora Jiřího Vávru z TOP 09. Topolánek, kterému dělala poradkyni, byl tehdy Gábininým svědkem. Ani tento vztah nevydržel.
Zdroj: https://www.extra.cz/romance-v-politice-gabriela-kloudova-si-po-brezino…

Když si vezmu, jak cíleně loví politiky zrovna u moci, vzbuzuje to ve mně podezření, že Jan Hamáček má doma agentku nějaké tajné služby, jen nevíme, zda naší, spřátelené nebo nepřátelské. a když měl Hamáček tehdy drobnou srdeční příhodu, nebylo to jen z kauzy Vrbětice, ale že by mu k tomu něco řekla Gabriela?

scallope,
na to by se měl podívat sám vrchní elf Kartouz, zda Gabriela Hamáčková Kloudová není nakonec Putinovo agentkou, která vehnala Hamáčka do osidel kauzy, ve které nemohl vyhrát. Nebo někdo jiný Hamáčkovi nakukal, že vymění Vrbětice za očkování Sputnikem V?

No, v každém případě to vypadá, že Hamáčka čeká ještě letos rozvod s jeho blond manželkou. Hned po prohraných volbách a vypadnutí ČSSD z Poslanecké sněmovny. Může to být něčí agentka, může to být jen žena, kterou uspokojí jen vztah s vlivným politikem - a ve všech případech přestane být Hamáček zajímavým. Vzpomeňme na Paroubka. Jeho Petra ještě chvíli sexy mozka Jirku podporovala, a pak se s ním rozvedla.
Ale to je věc obou pánů, protože platí: "Pánové, kdo z Vás to má?"
Než takové zlatokopky, to raději samotu. Staré české přísloví říká, že lepší je dobře viset než se špatně oženit.

V kauze Vrbětice jsou evidentně temná místa, do kterých běžný občan s informacemi z veřejných zdrojů nemá šanci dohlédnout. Je s námi vrtěno jak se psem. V čím zájmu?

Pozn.: Kde se vzalo vrtěti psem. Proč pes vrtí svým ocasem? Protože pes je chytřejší než ocas. Kdyby byl ocas chytřejší, vrtěl by ocas psem.

Průměrný počet slepic: 4.6 (40 hlasů)

vzdy kluci u zdroje penez, pokud ma zaznamy nekde bezpecne tak je zajistena do konce zivota, nikdo ji neodmitne, kdyz bude mlcet

Lásky jedné krásky

- Kloudová byla v minulosti spojována například se starostou Prahy 13 Davidem Vodrážkou, který rovněž působil i v ODS, a také Markem Dalíkem, někdejším tajemníkem Topolánka.
- Známější může být její vztah s bývalým zastupitelem hlavního města Karlem Březinou z ČSSD.
- V roce 2015 si Kloudová brala někdejšího náměstka pražského primátora Jiřího Vávru z TOP 09. Topolánek byl tehdy Gábininým svědkem. Ani tento vztah nevydržel...
- Ještě tento týden si bude brát dalšího vlivného politika. Tentokrát jde o nedávno rozvedeného ministra vnitra a vicepremiéra Jana Hamáčka (41).

Zdroj: https://www.extra.cz/romance-v-politice-gabriela-kloudova-si-po-brezino…

Průměrný počet slepic: 4.3 (7 hlasů)

In reply to by karel (neověřeno)

Trvalý odkaz

Úsloví vrtěti psem lze v některých případech zacílit přesněji. Například u Nečase a nyní, zdá se, také u Hamáčka. A pak je z toho vrtěti ocasem.

Já bulvár nečtu a tyhle pikantérie neznám. Takže díky, Gerde, zase jsem chytřejší :)

Hamáček byl včera viditelně v prdeli. Ale líto mi ho není. Smažit v pekle se bude tak jako tak.

Včera mě svrběly prsty nad klávesnicí, ale měl jsem nakonec lepší věci na práci. Tak přiložím pár slov dnes. Podle mě bude situace dále gragovat a směřovat k předčasným volbám. A na případný relevantní argument, že 120 hlasů na rozpuštění a vypuštění sněmovny opozice nemá, odpovídám suše, že je nepotřebuje, protože na stole je možnost, že se k tomu připojí také vládní strany. Obě dvě. Důvod? Strach z termínu řádných voleb.

Dneska už není snadné rozeznat, kdo je kdo ve sněmovně. ČSSD splynula s demoblokem už dávno. A ANOnisti splývají s opozicí čím dál tím více někdy od podzimního lockdownu. Odhazují mimikry jedno po druhém, jeden po druhém. Čeho se nová 195-členná parlamentní většina vlastně bojí?

Zaprvé se bojí 5-členné parlamentní opozice - Volného, Bojka a několika dalších nezařazených. Bojí se nechat jim 6 měsíců na volební kampaň. Okamuru si uměli ochočit, Volného nedostanou. A kdo zná parlamentní kličky, ví, že i s malým kašpárkem se dá uděla velké divadlo.

Zadruhé, a to je snad ještě zásadnější, se bojí hněvu voličů, až budou mít termín volby uprostřed zuřící páté nebo kolikáté podzimní vlny lockdownů. Už dnes je 195-člennému parlamentnímu komandu jasné, že sranda skončila a občanská neposlušnost je silnější, než vládní psi. Zahrádky hospod jsou otevřené, kadeřnické salony fungují i bez testů, impregnace (rozuměj očkování) drhne, trasování už umřelo dávno, místo testování se čestně prohlašuje. Maminy nepouští děti do škol. Sportovci se na hřišti přestali počítat. Množí se koncerty pod širým nebem. Jak by asi dopadly volby, když by Hamáček v září znovu všechno zabarikádoval?

Kdyby se jim předčasné volby nepodařily, což je možné, protože počítají každý den, aby se vešli do těch jejich pravidel, je tu ještě jiná varianta. A sice žádné volby. "S ohledem na nepříznivou pandemickou situaci a s okamžitou platností vyhlašujeme nouzový stav a volby odkládáme na neurčito, v zájmu ochrany zdraví všech oVčanů. Námitky nebudou připuštěny pod trestem vymazání."

S ohledem na výše uvedené se zdá, že na politické šachovnici byla obětována figura - pěšec Hamáček.

A tak si tu žijeme a hledáme ruské špiony. Místo abychom horečně debatovali o tom, jak převzít vládu věcí svých zpět k sobě.

Průměrný počet slepic: 4.8 (18 hlasů)