Generální korespondence

Autor

Slavný dopis francouzského generálstva ve výslužbě, který prezidentovi Macronovi připomněl, že realita z vojenské invalidovny vypadá jinak než z Elysejského paláce, zůstal zatím poněkud stranou našeho zájmu. V mezičase se na tento dopis nabalila další psaníčka a nejen z Francie, tož přišel čas prokydat i toto téma. Ono se to tak nějak hodí. Po včerejším nepovedeném článku, který měl poukázat především na to, že každá dobře míněná snaha mívá spoustu nezamýšlených důsledků, popovídáme si dnes právě o tom. Jak se dobře míněné snahy proměnily v noční můru a bude hůř. 

Podotýkám, že informace přinesla všechna naše velká média. Nebylo nutné se o věci dozvědět z Aeronetu nebo Nové republiky. Šlo tedy o slušnou bombu, která se nedala potichu ignorovat a doufat, že si jí průměrný mediální konzument nevšimne. 

Takže:  Řada francouzských generálů ve výslužbě prezidenta Macrona varovala před občanskou válkou, protože se podle nich ve Francii nachází celé oblasti, kde francouzské zákony neplatí. Ano milé děti, jedná se o ty předměstí, kde žijí především přistěhovalci, kteří jsou v mnoha případech už dávno francouzští občané, žijí tam jejich děti, které mají také francouzský pas a všichni dohromady vyznávají islám, chodí do mešit, tam jim káží vahábističtí imámové placení Saúdskou arábií, nemají pořádné vzdělání, nemají pořádnou práci a díky tomu tam mají zóny, které podle Čulíka neexistují.  

Musím říci, že moc nevěřím českému překladu tohoto dopisu. Naše média se postarala, aby dopis vyzněl jako vyhrožování vojenským pučem. Že buď Macron poslechne, nebo bude odejít, sesazen, bude nastolena nějaká diktatura a podobně. Vsadím se, že skutečný frankofonní překladatel by nám řekl, že francouzština umožňuje podobné jazykové kreace jako čeština - je velmi tvárná, ohebná a ve skutečnosti si generálové dali velký pozor, aby nevyhrožovali, ale zcela jasně vyznělo, že hrozí pěkný průser. 

Ve Francii je samozřejmě tento dopis velké téma. LePennová už chytá příležitost za pačesy, lidé podepisují souhlas s tímto dopisem, průzkumy potvrzují ó hrůzo, že s tím souhlasí nadpoloviční většina lidí a že se nějak nepovedlo ani z Frantíků udělat Evropany a ani mnohem delší doba na líbodémo propagandu jim mozek nevymyla. 

Je to jak včera, kdy se čeští novináři bili za to, že žádné nougou zóny nejsou, že je to jen výmysl ruské propagandy a pokud si dobře pamatuju, právě tato dezinfromace o no-go zónách byl jeden z důvodů, proč Kartouz zorganizoval svoje elfy, kterými jsme také oblažováni. 

A ejhle - francouzská armáda si to myslí taky. Po generálech ve výslužbě následoval další dopis vojáků ve službě a jsem si jistý, že následovala ještě celá řada dalších petic, otevřených dopisů, vyjádření a podobně, které to ale dotáhly jen do místních zpráv a do češtiny se nikdo ani nepokoušel to překládat. 

To ovšem nebyla jediná líbodémo pohroma. Voni si i američtí generálové dovolili napsat, že prezident Zombiden je opravdu tak trochu Zombie. Že je senilní a nemůže vést zemi, že je ohrožením bezepečnosti, ostudou a problémem.  Původně ruská dezinformace... Vrábel určitě na nějakém tom vládním jednání vydával prohlášení o tom, že se jedná o proruský narativ. A vidíte . nejen Rusové si myslí, že Biden je mimo. Myslí si to i americké generálstvo a ještě si k tomu myslí, že  henten americký rasismus je trochu jinak, že univerzity jsou doupata komoušů, že se v zemi rapidně propadá bezpečnost... prostě normálka. My si tady o tom na střechách cvrlikáme už hodně dlouho. 

A takhle milé děti z dezinformací vzniká pravda. Stačí si chvíli počkat. 

Vzpomínáte, jak se v posledních letech Sovětského svazu najednou objevilo tolik bojovníků za komunismus? Všechno se drolilo, ale státní představitelé stáli neochvějně na stráži a vyjadřovali podporu režimu, který měl před sebou posledních pár měsíců. A pak... pic, ze dne na den bylo všechno jinak. Ze dne na den. Ale půl roku dopředu by si to nikdo netipnul. 

Jako by se dějiny fakt musely opakovat. Jako by to bylo  jako v roce 89. Tenkrát jsme nebyli žádnými hybateli revoluce. Prostě se to v Moskvě rozdrolilo a u nás jsme nemohli utéct před realitou.  A do poslední chvíle tomu většina pánů nahoře u koryta nechtěla věřit. 

Teď to bude podobné, akorát to bude větší fraška. Už se to tam na západě nějak drolí. A má to až nechutně podobný průběh. Na vůdčím místě už je patřičný geront - vtipy mohou zůstat stejné jak na Brežněva, jen stačí změnit jméno. Potvrzují se zvěsti, které bylo ještě nedávno nebezpečné říkat a které byly halasně vyvraceny, ale nikdo tomu už nevěřil. Tehdejší Kojzarové a dnešní Vrábelové mají stejný problém... realita prostě nakonec zvítězí. A nakonec to vezme do ruky nějaká poslední moc v zemi, která bude ráda, když ubrání samé základy a všechno ostatní bude muset tak jako tak obětovat. 

Sovětský svaz se rozpadl mírově a v klidu. Moskva nechala všechny, ať si naberou tolik moci, kolik chtějí.  Jakpak to bude vypadat s naší EU? Jakpak to bude vypadat s Francií? Jak to bude vypadat s USA?  Nevím. Ale jedno je jisté - Naše republika bude posouzena jako něco, co je možné odhodit Obtěžující přítěž. Hrozba nepřijde z východu. Jednoho dne se naši chlapci prostě jen dozvědí z amerického velvyslanectví, že teď je to na nich samotných. A budou si honem hledat nového protektora. 

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.8 (117 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

2 písmena špatně?

Průměrný počet slepic: 4.7 (31 hlas)

mnohem víc.

Průměrný počet slepic: 4.8 (25 hlasů)

v názvu.

Průměrný počet slepic: 4.2 (10 hlasů)

In reply to by Ládik!!! (neověřeno)

Trvalý odkaz

V české i moravské verzi, dalo by se říct.

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)

Prosím nekupujte fašistickou Mladou Frontu Dnes. Ať zkrachuje
14. 5. 2021 / Jan Čulík

Průměrný počet slepic: 2.5 (8 hlasů)

Irák. Írán
Čulík. Čulík

Přeji dobré ránko

Průměrný počet slepic: 4.3 (3 hlasů)

Skřivánci ....
.

Zatím bez slepic

<a href="https://ocialisshop.com/ ">cialis without a doctor's prescription</a>

Zatím bez slepic

free kamagra powered by phpbb <a href="http://vskamagran.com ">contrareembolso kamagra paypal</a> over the counter kamagra

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

českou juntu. To by byla větší sranda, než Simpsoni.

Průměrný počet slepic: 4.8 (24 hlasů)

Jindřich Šídlo straší Zemanovou úřednickou vládou: Junta, banánová republika. Zní to tak šíleně, že to může být pravda
17. 11. 2020 16:15

Průměrný počet slepic: 2.6 (7 hlasů)

U Šídla to mám tak, že jakoukoliv jeho zprávu či text ignoruji, protože u něj jeden nikdy neví, co je skutečná zpráva a co "satira".

Průměrný počet slepic: 4.7 (16 hlasů)

Jak tu může vládnout Zemanova junta, když už tu máme vládu plukovníků. Člověče, uvažujte.

Průměrný počet slepic: 4.4 (17 hlasů)

A jeden z těch plukovníků jde dokonce do voleb... 

Průměrný počet slepic: 4.9 (17 hlasů)

Což bývá u plukovníku ne zcela obvyklé...

Mají jiné postupy.

Průměrný počet slepic: 4.9 (11 hlasů)

Hlavní junt ten Komanč, co přísahal věrnost straně a sovětskému svazu a teď by rád dělal prezidenta, další junti takoví ti co "pevně stojí za a spolu", majíce výraz sveřepí-šakali-zavile-vyli, zatímco ještě jiný junt odhodlaně cintá do mikrofonu naučené nesmlouvavé a doufá, že se nezakoktá. A k tomu jako publikum pečlivě vybraní "novináři", kteří ideálně souhlasně pokyvují, rychle si do notýsků zaznamenávají ty odhodlané perly, ale v zásadě úplně stačí, když se nerozchechtají. Moc nahlas.

Průměrný počet slepic: 4.8 (38 hlasů)

In reply to by Martin V. (neověřeno)

Trvalý odkaz

K

Průměrný počet slepic: 1 (7 hlasů)

In reply to by scallop (neověřeno)

Trvalý odkaz

stál pan fallus na hnojníku
na stráži tam držel píku
kudy chodil, tudy chcal
scallopus se jmenoval

kvůli tomu tenhle fík
dotáh to až na hnojník

Průměrný počet slepic: 4.5 (33 hlasů)

S

Průměrný počet slepic: 1 (6 hlasů)

tato veršovánka není svévolným kopacem do mlže, nýbrž odpovědí na mlží reakci na příspěvek Martina V. výše

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

No hlavně že se můžeme bavit a kydat na blboně v cizákově, páč máme doma všechno v cajku, potřeby napsaný a zvolený a jede se podle těch nejdůležitějších aby se to stihlo než zakalíme vodu. Eště chybí prokydat brazilský kmen Bororo, páč voni tam vynalezli jakejsi sajrajt proti všem koronám covidovým, ale je to už dávno. Pré jim to Fryč stejně šlohnul aby byl známej, ále gdyby jim to nešlohnul, tak bysme neznali ten příběh.

Alberto Vojtěch Frič (8. září 1882 Praha[1] – 4. prosince 1944 Praha) byl český etnograf, cestovatel, botanik, fotograf a spisovatel. Jihoameričtí indiáni jej pojmenovali Karaí Pukú (česky Dlouhý lovec), v Evropě byl znám též jako Lovec kaktusů.

The Bororo are indigenous people of Brazil, living in the state of Mato Grosso. They also extended into Bolivia and the Brazilian state of Goiás. The Western Bororo live around the Jauru and Cabaçal rivers. The Eastern Bororo (Orarimogodoge) live in the region of the São Lourenço, Garças, and Vermelho Rivers.

Akce Bororo Jste pyšní a tak málo víte... :-)
https://youtu.be/h5xcCz9vHMw

Průměrný počet slepic: 3.1 (15 hlasů)