Mentalita Hitlerova bunkru

Autor

Dnes budeme pokračovat ve včerejším tématu a tím je "státní terorismus" běloruského režimu, který přinutil přistát letadlo Ryanairu v Minsku a promtně z něj sbalil příslušného protirežimního novináře.  Během včerejška vyskočila spousta zajímavých informací, například to, jak nám chlapec novinářská hajloval, jak pracoval pro ukronácky, ale to je určitě jen proruský narativ, že referenti?  

Také se vyšetřovatelé činili a už včera večer bylo k dispozici video, kde se poněkud otlučený Raman o překot přiznává k organizování nepokojů v Minsku. Ale v tomto případě bych si myslel, že kdyby po něm chtěli, aby se přiznal, že je orangutan, udělal by to taky. To víte watterboarding nezanechává stopy a je dost účinný... ale co to kecám, to je specialita jiného režimu a jiné věznice. Pratasevič nejspíš normálně dostal nakládačku a pak mu ukázali další mučidla... víc asi nebylo zapotřebí. Možná se ho ani nemuseli dotknout... vsadím se, že běloruská KGB je při výslechu velmi přesvědčivá a trpí pramalými ohledy. 

Tož pojďme si prokydat, co z toho všeho plyne.  

Hned na začátek bych se chtěl zeptat, která srágora to letadlo pilotovala? Vždyť náš novinář Pratasevič už v letadle věděl, kolik uhodilo. Věděla to i jeho také zatčená přítelkyně (ruského původu - nebyla to náhodou ta hlavní agentka? Nedivil bych se. Zkuste někdo zjistit, jak dlouho jsou s holčinou spolu. Pokud zjistíme, že s ním začala chodit právě v době protestů nebo těsně po nich, myslím, že jsme doma.)  V letadle zřejmě byli i agenti KGB, kteří tam rádoby vyvolali konflikt a hrozili bombou. Všem už bylo jasné, kvůli komu to je. 

Já vím, že civilní pilot měl velmi těžkou pozici. Těžko se mohl vzepřít. Ale jednou je to pilot. On rozhoduje o tom, jak bude reagovat.  Buď do poslední chvíle nevěděl, která bije, nebo je to zbabělec první kategorie. Kurňa, kdyby měl trochu koule, tak by mu muselo dojít, že všichni jen blafujou. Že Lukašenko těžko nechá sestřelit obsazené letadlo plné lidí jen kvůli jednomu pisálkovi... byť ho ten pisálek asi hodně zajímá. O kapitánovi letadla se zatím vůbec nemluví a přitom to byl on, kdo se mohl stát hrdinou. Stačilo ještě pár minut letět rovně. 

I když... jestli je také pravdoláskař a pevně věří tomu, že Malajsijské letadlo sestřelil nad Ukrajinou Putin osobně... to by pak vysvětlovalo jeho stažené půlky, když mu kolem kabiny proletěla migina. 

Včera jsem úplně zapomněl na jeden Lukašenkův motiv - příprava atentátu. Nejen protesty a pokus o převrat. Ale i pokus Lukašenka zabít. Diktátora není radno dráždit. Atentátníci, pokud vím, byli pochytáni. Jestli označili právě Prataseviče jako strůjce, tak mu buď nebe milostivo.

Včera se zde na Kydech diskutovalo, jestli to, co jsem napsal - totiž že právě takto postupují skutečné profesionální tajné služby, jestli to nebylo už trochu přes čáru. Bylo to přes čáru. Ale co jako jiného mám říct? Mám být zděšen a zhnusen jako Milka? Mám se zaklínat lidskými právy na které už docela dlouho sere pes?  Mám mluvit o diplomatických pravidlech od doby, kdy byl  jistý generál Kásim Sulejmání vaporizován i se svými iráckými hostiteli?  Mám mluvit o nutnosti tvrdé odpovědi, když ničeho takového nejsme schopni? Když už se umíme jen semknout, ale nemáme ani divize, ani letky, ani rakety? Když nemáme vlastní suroviny a vlastně už ani vlastní průmysl? 

Nebo snad někdo čekal, že to takhle nebude? Že se těch našich siláckých řečiček nepodpořených ničím tam na východě leknou?  Kolik let už píšu o tom, že jednoho dne někdo té prohnilé Evropě zhurta rozkopne dveře. Tak bychom se neměli divit, že s to právě děje. Že je úplně jedno, co si tu myslíme, protože v ruce žádný klacek nemáme. 

A všimněte si - jediná reakce které je ta naše pravda a láska schopná - obvinění ze zrady. Přesně tohle náš referent dělá. Vidlák se těší na to, až tu bude vládnout normalizace...   Obvinění z toho, že Lukašenkovi fandím.  Nic víc už Kartouzové nezvládnou. A za chvíli to budou dělat i soudci a policajti. Proruský narativ se dostane do paragrafů. Protože nic jiného nedokážou. 

Takhle vypadá konec každého režimu. Za všechno může spiknutí. (Mimochodem to platí nejen o spiknutí Lukašenka, ale i o spiknutí Iluminátů a spiknutí s covidem - prostě za všechno může někdo jiný. Když všechny racionální argumenty mluví proti nám, nasadíme nejasné domněnky a čarodějné sabaty. Na nic jiného už se tu nevzmůžeme.)

Já tady pojmenuju problém - nemáme armádu, nemáme průmysl, nemáme suroviny, nemáme odvážné lidi, nemáme vzdělané lidi, nemáme nic, co potřebujeme k úspěšné obraně, tím méně k úspěšnému útoku...  ale podle scallopů a kartouzů tím dokazuju, že se těším na to, až tu Putin bude vládnout. Mentalita Hitlera v berlínském bunkru. S podobným koncem... 

Malé Bělorusko s devíti miliony obyvatel si trouflo na pětisetmilionovou velmoc. Alexandr právě vyzval k boji Perskou říši.  A Lukašenkovi to projde, stejně jako tomu Makedonskému... Kromě řečí se totiž nestane nic. Dokonce si myslím, že Lukašenko potřebuje nějakou oběť a tenhle mladej a blbej novinář se na to bude ohromně hodit. Šel s pány na led a teď si za ně řádně zláme nohy... co nohy - vaz si zláme. Doslova.  

A protože to Lukašenkovi projde, příště si troufne víc. I Putin to jistě bedlivě sleduje a také si příště víc dupne.  Takový Pavka Novotný ho docela nasral a nejen ústně, ale psal jim na velvyslanectví i písemně. Nechtěl bych teď být v jeho kůži. Jednoho dne se může probudit v Moskvě přikurtovaný k posteli a s laskavým vyšetřovatelem vedle sebe. A nepřijede žádný Čepiga s Myškinem, aby si udělali selfíčko pro Belingcat. Nezjistí se nic. Jen Řeporyjec jednoho dne prostě zmizí... 

Ne, samozřejmě nic takového nebude, protože orel mouchy nelapá. Ale Pavlík, Kolář i ti další by si měli uvědomit, že teď už to nebudou lidská práva zadarmo. Teď už to bude nebezpečné. Teď dojde na skutečné agenty a ne ty televizní. A ti budou předvádět práci, jako  s tím letadlem. Rychlou, profesionálně efektivní a patřičně bezohlednou. 

Tož neměla by se celá ta slavná EU nějak probrat? Neměli by vyházet všechny ty budižkničemu v úřadech, neměli by se vykašlat na zděšení a semknutí a místo toho začít budovat opravdové armády? Neměli by otevírat nové doly, stavět ocelárny, vyrábět pancíře, munici, rakety, naváděcí systémy, radary. Neměli by začít vychovávat lidi k lásce k vlasti? Protože ti mladí "evropané" jim za Brusel bojovat nebudou. A tuplem ne, když budou v kasárnách neustále střeženi, jestli náhodou nevykazují nějakou tendenci k extrémismu. Jako by voják, co má zabíjet, mohl tíhnout k mírumilovnosti a sluníčkářství. 

Neměli bychom přestat mluvit o tom, jak jsme s Ruskem ve válce, ale začít se podle toho fakt chovat? Jako třeba začít obnovovat strategické provozy, stavět nové elektrárny i přehrady, otevírat doly, budovat krizovou infrastrukturu, zbrojit, dávat lidem práci a budoucnost, aby měli za co bojovat? Uvědomují si ti Kartouzové, že v současné situaci můžeme tak akorát znovu přijmout nějaké nové mnichovské podmínky? Že by jednou mohl Jens Stoltenberg někde mávat jakýmsi papírem, že zachránil mír, protože nějaká východní Evropa je mu ukradená? Že by nějaký zelený německý kancléř mohl po týdenním blackoutu rád souhlasit s puštěním ruského plynu za to, že Česká republika bude patřit znovu do ruské sféry vlivu? 

Uvědomuje si tady někdo v celé té líbodémo, že sice mohou jezdit na Taiwan, mohou si předvolávat běloruské velvyslance, ale jinak mohou snadno skončit jako Pratasevič? Protože tu není žádná síla, která by je ochránila? Že naše jediná hodnota je jako vhodné platidlo na uplacení ruského medvěda v naději, že ho to uspokojí? 

Teď se toho hodně ukáže. A já věštím, že to bude hodně ošklivé divadýlko. Že se ukáže neschopnost, malost, hloupost. Že se ukáže nepřipravenost, ba přímo zoufalost. Každým dalším krokem EU i naší vlády se více a více přibližujeme k tomu berlínskému bunkru se všemi důsledky z toho plynoucími. A je nám houby platné, že na každý blog dohlíží nějaký dosazený Goebels a bdí nad ideologickou čistotou. Propagandistů máme hodně. Ale kromě nich už nemáme nic. 

Je jen otázka času, než si toho všimne kromě Putina i někdo u nás. Že postačí málo a všichni ti EU nohsledi u lizu se rozutečou jako když střelíš do vrabců. Že za tím vším nic není. Že sice donášejí do Brusele, ale nic to neznamená. Že vztyčených prostředníčků směrem k ojrokomisi i ojrosoudům přibývá.  Že stačí trocha statečnosti a ostrých loktů a Praha se sama ráda poddá. Král je nahý... už je jen zapotřebí, aby přišel blíž. 

 

 

 

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.8 (179 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

S

Průměrný počet slepic: 1.3 (26 hlasů)

In reply to by scallop (neověřeno)

Trvalý odkaz

Tak co vím, zatím ji úspěšně blokujou DIGI A DEMODEBILOVÉ.

Pořád stejně ulhanej CHOVNEJ BLB, vůbec mu nedojde, že vše se dá dohledat, tu i onde.

Průměrný počet slepic: 4.4 (39 hlasů)

In reply to by scallop (neověřeno)

Trvalý odkaz

S : Sice mame v porovnani se svetem mnohem modernejsi prumysl a mnohem vzdelanejsi a odvaznejsi lidi nez pred rokem 1989, ale i tak je dnes vsechno spatne, ze?

C: - jistě se zde seznámíte s tím, jak jsme byli v osmdesátých letech vzdělaní a moderní. A za sebe já přidám - odvážnější. Jistě, záleží na úhlu pohledu, ale v mnohém je dnešní společnost "připosranější". To je ale na dlší debatu

S : Pro zapad ma autor jen a pouze slova kritiky a odsouzeni a pro vychodni imperia jen a pouze slova omluvy a pochopeni - to je nepopiratelne. Ja nevim, jetsli se autor tesi na vladu Putina, ale vubec by mu to nevadilo - vzdyt na putinovi mu totiz nevadi vuuubec nic (snad jedine, ze je prilis mekky ve svem imperialismu).

C: Zdejší vyznávání východu nechápu. Většina mi tu příjde jako normální slušní lidi. Nar rozdíl od Vás ale vidím i mnoho kritizovatelného na dnešním Západu, seděl mi více západ Margareth Thatcher

S: Ja vim, ze toto pan vidlak smaze - takhle se to totiz dela - ale ten slaby hrrrozne slaby zapad dokazal, co bylo za meho detstvi nemyslitelne: udrzel nezavislost pobalti. Ja vim, ze hnojniku by nijak zvlast nevadilo, kdyby Impeirum pobalti opet obsadilo (velky stat si vezme kus mensiho souseda - takhle se to dela), ale me nase vlatsni historie uci podpore mensim statum v sousedstvi velmoci.

C: Obávám se, že mnozí zde nejsou blízko postoji Chamberlaina. Nad obsazením pobaltí by nepokývli smutně hlavou.
Hlasitě by jásali.

Průměrný počet slepic: 1.2 (54 hlasů)

In reply to by Carlos V. (neověřeno)

Trvalý odkaz

T

Průměrný počet slepic: 1.1 (21 hlas)

In reply to by scallop (neověřeno)

Trvalý odkaz

S: Vzdelanost: mame dnes mnohem vice lidi, kteri znaji jazyky a prosli kvalitnimi univerzitami na zapade a pribyva u nas vzdelanych cizincu ze zapadu. Vzdelanost dramaticky vzrostla podle jakychkoliv kriterii, ktere budou exaktni a meritelna.

C: zde jste trochu nepochopil můj sakrasmus a předjímání odpovědí některých. Jistě, v něčem se ví více, v něčem méně.

S: Cesky automobilovy prumysl je dnes na evropske spicce, pred rokem 1989 konkuroval jen cenou, kvalitou se nemohl merit. A tak je to s vetsinou oboru

C: opět, předjímal jsem odpovědi, kterak IQ151 vykoupili USA a Tesla zavalila magiči Japonsko

S: Odvaha - zakladnim vychovnym pravidlem pred rokem 1989 bylo: do niceho se neplet, nic nepodepisuj, nic nerikej (nebo jen doma), at se dostanes alespon na gympl ... klidne si mysli, co chces, ale nikde to nerikej.

C: Zde bych nesouhlasil já. Dnes je totiž velmi snadné být "odvážný", nelze uplatňovat dnešní měřítka.Kdo se tenkrát odvážil jakéhokoliv odporu byl (vlastně z principu) odváženjší než kdokoli dnes - protože následky tohoto odporu žádne nejsou - povětšinou. S obavami říkám zatím, viz diskuze penis/vagina v UK a US.

S: Kritizovatelnost zapadu: nemam s tim problem - my dva bychom se jiste v konkretnich vecech neshodli, ale diskuzi s Vami bych v tomto bral jako standardni. U pana vidlaka (a vetsiny hnojniku) to jde ruku v ruce s oslavnymi basnemi na gosudara, ktery je ukazkovym symbolem cesty obycejnych rusu k chudobe a likvidaci svobody projevu (o svobodnych volbach nemluve).

C: asi tak. I když.... o mnohých zde mám asi lepší mínění, nežli vy. I když nevím, platí-li to i obráceně :-)

Průměrný počet slepic: 1.2 (42 hlasů)

In reply to by Carlos V. (neověřeno)

Trvalý odkaz

…… když porovnáváme gosudara s Bidetem, tou německou Milkou a druhou německou Uršulou, s francouzským Mikronem a naším Buršem….
Gosudar není sice zrovna ideál, ale v tom porovnání opravdu nevypadá na poslední příčku.
Dál se zmiňujete (vlastně nezmiňujete :-) ) o svobodných volbách. Nu, ty poslední v té emerice….. nevím nevím.
Více o "stejném metru" o kus níže.

Průměrný počet slepic: 4.8 (51 hlas)

nic moc, ale za blbý kecy vás nezavřou. Ale kdybych si měl vybírat .... inspirován Ponrácem .... Natalia Poklonskaya

Průměrný počet slepic: 1.4 (27 hlasů)

Přijďte na blízký pražský soud s Martinem Kraftem. Uvidíte zavírání / trestání za názor přímo v srdci Čech v přímém přenosu.

Průměrný počet slepic: 4.8 (48 hlasů)

In reply to by Miloslav Ponkrác (neověřeno)

Trvalý odkaz

ale domnívám se, že je to malý zlomek toho, co v byzantských zemích

Průměrný počet slepic: 1.8 (12 hlasů)

Myslet znamená exkr..nt vědět.

Průměrný počet slepic: 4.6 (11 hlasů)

T

Průměrný počet slepic: 2.5 (22 hlasů)

In reply to by scallop (neověřeno)

Trvalý odkaz

Napsal uživatel scallop (neověřeno) dne Út, 25. 05. 2021, 02:03

Perfektní, proto mu scall opi dali málo hvězd.

https://vlkovobloguje.wordpress.com/2021/05/25/volby-po-americku/

"Oč že běží? Konkrétně o to, že Kongres státu Georgia, po zmatcích , přepočítávání hlasů a neutuchajícím podezření Trumpových přívrženců, že se stali obětí podvodu, přijal , pod republikánskou taktovkou nový volební zákon. Upravující průběh voleb z mnoha a mnoha stran. Včetně detailů, které byste pokládali za naprosto samozřejmé, bez nichž by, podle našich zvyklostí hlasování ve volební místnosti vůbec nebylo možné. .....
....Předmětem nové zákonné úpravy v Georgii jsou, na první pohled zcela banální, až samozřejmé náležitosti:

-termín voleb

-délka jejich trvání

-organizace a způsob distanční a korespondenční volby

-zpřísňuje požadavky na používání přenosných volebních uren

-regulace/zkrácení doby, kdy volič může požádat o tzv. volbu v nepřítomnosti

-posílení pravomocí státu při kontrole nad prací volebních komisí

-je upravováno privátní financování voleb a volebních kampaní

-nově je řešeno tzv. prozatímní hlasování, kdy volič odevzdává hlas mimo okrsek, kde je registrován atd.

Bližší detaily viz nalinkovaná Wikipedie....

....Toto a mnohé další podobné změny, které by Evropan a zejména Středoevropan vzal na vědomí jako změny zcela kosmetické ovšem v dnešních Spojených státech budí obrovské vášně ..."

Průměrný počet slepic: 4.8 (34 hlasů)

Připojuji se. Pokud se bavíme o Bělorusku, patří to k tomu jako prdel na nočník.
https://vlkovobloguje.wordpress.com/2021/05/25/volby-po-americku/#more-…

DOPORUČUJI. Doporučuji to i zdejším elfům.

Doopravdy mi není jasné, jak se stát s volebním systémem, ve kterém nefungují základní garance regulérnosti může dovolit kritizovat průběh voleb dejme tomu v Bělorusku.

Průměrný počet slepic: 4.7 (39 hlasů)

T

Průměrný počet slepic: 2.6 (10 hlasů)

In reply to by Josef původní (neověřeno)

Trvalý odkaz

Mně na tom Vlkově textu fascinuje jiná část. Totiž, že zcela proti zdravému rozumu je možné mediálně či propagačně udělat: problém z dobré věci, nebo z problému dobrou věc. Že lidé opravdu nehodnotí a nepřemýšlí, záleží jak se to emocionálně podá.

Já jsem na epidemii koronaviru dlouho nechápal ty hysterie proti některým rozumným opatřením. Ty plačky, krokodýlí slzy jaká je to strašná nesvoboda. Nikdy předtím jsem netušil, že rok distančního vyučování je schopen zlikvidovat národ. Nikdy předtím jsem netušil, že omezení setkávání se ve špičkách epidemických vln je horší než čtvrcení, mučení a lití olej do ran katem Mydlářem. Postupně jsem se více a více divil, jak neskutečná utrpení jsou v zásadě zanedbatelné věci. Nejdříve jsem si myslel, že mým spoluobčanům přeskočilo kolo.

Ale po sledování USA voleb a levicových řádění jsem pochopil, že v emocích je mozek opravdu vypnutý zcela.

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)

In reply to by Carlos V. (neověřeno)

Trvalý odkaz

Český automobilový průmysl dnes žádný není.

Prodali jsme ho Německu a to si ho vede po svém.

Průměrný počet slepic: 4.7 (34 hlasů)

A

Průměrný počet slepic: 2.5 (8 hlasů)

zlikvidovali germáni bezohledně veškerý tuzemský dodavatelský průmysl, který do tehdejší AZNP dodával. Kromě pár drobností jsme byli plně soběstační. I vývoj probíhal v tuzemsku, firmy měly své vlastní konstruktéry, laboratoře a zkušebny. A hlavně zkušenosti v oboru.
To se často opomíná.
To nejsou jen pracovní síly, ale to jsou i jejich znalosti a um. Byly zlikvidovány normy ale i poznatky. Některé byly využity jinde, pod jiným jménem a k užitku páníčka.
Tvrdá likvidace proběhla ve všech odvětvích, která byla v naší republice zastoupena.
Je to už třicet let! Těch, kteří to pamatují, znali a uměli, ubývá. Bohužel s nimi končí i informace o dobách, kdy jsme byli na svoji zemi hrdí. A měli jsme být hrdí na co.
Nefňukám, nechali jsme se oblbnout, byli jsme naivní a důvěřiví.
Ctili jsme zásady, které v tom světě, kam jsme vstupovali, prostě neplatí. Zde je dodržování zásad a fér hry bráno jako znak hlouposti a slabé mysli.
No pokud chceme začít s nápravou, tak vězme, že zde žije již celá generace naprosto jinak vzdělaných a tedy i jinak myslících lidí, s jinými zvyky a viděním světa.
Oni nejsou ve většině případů ochotni převzít jakoukoliv radu od zkušenějších.
Těch, kteří navíc žili za bolševika.
Vždyť jen ti s novými školami, jen oni mají přece pravdu..
Abych je zcela nezatacoval. Ono mnohdy řešení nelze použít, neb navrhované není poplatné normám a postupům, které jsou certifikovány. Ono i případné riziko finanční ztráty není povoleno. Hlavně, že se cpou neskutečné prachy do neperspektivních oborů, vysokých škol tzv. humanitárních směrů, neziskovek a ruší se matematika pro totální neschopnost nových generací, cokoliv přijmout a pochopit.
Dobře je ta katastrofa popsána na videu pana Davida
https://youtu.be/-NbaxWva5Nc
K tomu odkaz, který tu byl již včera. Ten je o řízené úpravě myšlení ohýbáním historie.
https://youtu.be/d9-jLb1KJl8
Moc naděje na zlepšení v tom není

Průměrný počet slepic: 4.7 (32 hlasů)

In reply to by Carlos V. (neověřeno)

Trvalý odkaz

V mezinárodních srovnáních se čeští studenti neustále propadají na nižší a nižší příčky. Mají sice více diplomů, ale méně vědomostí a dovedností. Dnešní absolvent univerzity je na nižší úrovni než maturant před 40 lety. Ono to souvisí s devalvací vzdělání. Masové univerzitní vzdělání nutně vede k poklesu úrovně. Srovnejme výběrové vzdělání např. na Oxfordu a masové vzdělávání v nepotřebných oborech u nás.
Český automobilový průmysl před rokem 1989 stavěl celá auta na docela dobré úrovni. Dnes u nás montují polští, ukrajinští, slovenští, rumunští a mongolští dělníci jen "plechařinu". Všechny díly s vysokou přidanou hodnotou se vyrábějí v Německu a k nám se dovážejí. My z toho nemáme nic jiného, než zničené životní prostředí. Protože dovednosti jsme ztratili. Zahraniční dělníci tady neutratí skoro nic a peníze posílají rodinám na Ukrajinu, do Mongolska apod. Zisky se vyvádějí do Německa.
Západ se kritizovat dá jen tehdy, kdy to mediakracie dovolí. Jinak Vás mediálně linčují a nemáte obrany, nemáte dovolání. Už to silně připomíná Německo ve 30. letech. Ani tehdy si nikdo v Německu nedovolil říci, že Židé jsou také lidé a že ne všichni jsou špatní. Že Poláci jsou také lidé a někteří jsou i vzdělaní a někteří i sympatičtí. Že Češi jsou také lidé a někteří to s Němci myslí i dobře.
Myslím, že máte problém s porozuměním čteného textu. Žádné oslavné básně na gosudara jsem tady nikdy nečetl. Spíše jsem četl to, že Rusové mají také právo na se bránit, jako každý jiný. Že mají právo si uspořádat život po svém.
Spíše jsem četl to, že uplatňování dvojího metru se nám může velice vymstít. Jako se nám už vymstilo ve 38. a 39. roce. Že je v našem národním zájmu trvat na mezinárodním právu, padni, komu padni. Že pokud jsme odsouhlasili přelety letadel nelegálně bombardujících Srbsko a Černou horu, nemůžeme se divit, že Rusové bombardovali Tbilisi. Že pokud jsme odsouhlasili odtržení Kosova a brutální vyhnání nealbánské populace, nemůžeme se divit odtržení Krymu, Abcházie, Jižní Osetie a Přidněstří (nehledě na to, že tamní populace má mnohem větší mandát k odtržení, než měli Albánci v Kosovu).
Mimochodem, neměl byste tolik věřit mediálním mainstreamu. Ve skutečnosti je v Rusku stále mnohem větší svoboda slova, než u nás. Přečtěte si pozorně příspěvky profesionálních rusofobů Mitrofanova, Romancova, Votápka, Šíra, Dvořáka, velvyslance Koláře, senátora Fischera, senátora Hilschera, Saši Vondry apod. Všude se to hemží názvy různých ruských médií či nevládek, kritických k Putinovi.

Průměrný počet slepic: 4.8 (47 hlasů)

Trvalo mi chvíli, než jsem pochopil, co to vlastně C: a S: znamená. Takže se omlouvám, moje polemika nepatří Vám, ale Scallopovi.

Průměrný počet slepic: 2.5 (8 hlasů)

In reply to by Pepa Sláma (neověřeno)

Trvalý odkaz

ano, je to zmatečné, pouze jsem předjímal jisté události

Průměrný počet slepic: 2.7 (7 hlasů)

Pepa napsal
"V mezinárodních srovnáních se čeští studenti neustále propadají na nižší a nižší příčky....
...Jinak Vás mediálně linčují ..."

Průměrný počet slepic: 3 (6 hlasů)

Nebude to tim, ze v soutezi o technologickou prevahu mezi staty hraje roli matematika, fyzika a jine prirodni vedy, a ne znalost pravopisu? To mezinarodni srovnani se nedela dle urovne socialnich studii a inkluze LGBTQDFGHJK deviantu

Průměrný počet slepic: 4.3 (12 hlasů)

Je zřejmé. že Pepa Sláma ovládá i gramatiku. Jde jen o překlep, anebo přehlédnutí hrubé chyby, která se lehce vloudí.

Průměrný počet slepic: 4.4 (9 hlasů)

Jarda efko: "Jinak Vás mediálně linčují"

A přitom je to vlastně podle pravidel českého pravopisu správně. Po L se píše všude měkké I, s výjimkou vyjmenovaných slov. Lynč ve vyjmenovaný slovech není.

Ústav pro jazyk český, o kterém si myslím, že by měl být za svůj přínos pro češtinu postaven před popravčí četu s případným krutým mučením před, zprznil češtinu totálně. Už neplatí ani základní česká pravidla

Průměrný počet slepic: 4.7 (10 hlasů)

Ale notak. Slovo lynčovat má cizí původ, to snad ví každý. a tak na ně nemůžete slepě napasovat pravidla českého pravopisu. Můžete tomu říkat třeba výjimka :-).

Průměrný počet slepic: 2.6 (5 hlasů)

No a co, že je slovo lynčovat cizího původu? Prozradím vám sladké tajemství, že 90 % slov jakéhokoli jazyka jsou cizího původu - z různých dob.

Pravidla mají platit - na místní i cizé slova. Jinak je to na přesdržku, upřímně. Jestli má být v jakémkoli slově po L tvrdé Y, má být ve vyjmenovaných slovech. Ať cizí nebo vlastní slovo.

K čemu potom ta pravidla jsou? Proč je tedy učíme děti ve školách, když neplatí? Pravidla, která mají více výjimek než oblastí použití - a to vyjmenovaná slova jsou - nejsou pravidla ale dezinformace a lež.

Průměrný počet slepic: 4.4 (8 hlasů)

In reply to by Miloslav Ponkrác (neověřeno)

Trvalý odkaz

A kde jsou vyjmenovaná slova s y po F! to je doskriminácia vyloučit tohle písmenko z vyjmenovaných slov

Průměrný počet slepic: 2.3 (3 hlasů)

Stav dnešního psaní I/Y, a vyjmenovaná slova je něco, co ukazuje, že Ústav pro jazyk český by měl být zavřen až zčerná. Všichni jeho zaměstnanci, možná s výjimkou vrátných a uklízečky (ti za to nemohou), zastřeleni pro výstrahu.

Nerozumím tomu, proč by měl být problém, aby pravidla českého pravopisu byla platná. Je opravdu nutné, abych svým dětem říkal, že vyjmenovaná slova jsou na exkrement? Že se je sice musí naučit, protože to paní učitelka vyžaduje, ale jsou úplně k ničemu?

Divíte se, že děti neumějí česky? Když je učíme pravidla psaní češtiny, která nefungují?

To je jako kdybych v matematice nutil děti učit se: 2 x 3 = 19, 3 x 3 = 60, 4 x 4 = 80. A pak je peskoval, když špatně násobí. To je přesně situace v dnešním českém pravopise.

Opravdu zastřelte všechny lidi v Ústavu pro jazyk český, dokud je čas. Následně to polijte benzínem, a všechny jeho budovy spalte na popel. A pak to celé ještě zaminujte semtexem, a vyhoďte do povětří. To je asi nejlepší, co lze pro český jazyk udělat, a jak mu nejvíce pomoci.

Průměrný počet slepic: 3.8 (5 hlasů)

Ve spisovné verzi slova motorka se taky po "C" píše ypsilon. Vždyť by ten motocikl vypadal blbě, ne?

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

Cynicky a cyklicky musím opakovat, že pravidla, která fakticky neplatí by se měla škrtnout. Neb nesplňují definici pravidla. Taková nepravidla jsou rakovinnými cystami v učebnicích pro děti.

Kdyby Ústav pro jazyk český nebyl plný osob k zastřelení, tak by pravidla českého pravopisu přepsal do podoby, kdy by pravidla splňovala definici pravidel.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

ale jsou i vyjímky z pravidel. A vyjímky mají takový protivnou vlastnost, že se množí rychleji než pravidla.
Můžete sice v rámci přepisování pravidel předělat Původní vyjímky na Nová pravidla a Stará pravidla na Nové vyjímky z pravidel. Jenomže vyjímky se stále budou množit rychleji než pravidla. Po nějakém čase budete zpátky přesně tam, odkud jste vyšel: málo pravidel a hodně vyjímek.

P.S. Mimochodem:
měkké -i se po c píše v domácích slovech - to je pravidlo.
Pro slova cizí toto neplatí a správné -i / -y si je třeba pamatovat - to je vyjímka.
A pak je tu oblíbený rozpor mezi měkkostní povahou písmene c a pádovými koncovkami a to už je přímo guláš.
https://prirucka.ujc.cas.cz/?id=102

P.P.S. Ten vědátor z ÚJČ, který v internetové příručce UJČ spáchal termit „hospoda U Venci“ by podle mě i zastřelit zasluhoval. Rovnou s ním také ten, co vybádal spojení „budeme se soustředit“

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)

Pokud je výjimek z pravidla více než možností uplatnění toho pravidla - pak je to nesmysl. A to je případ těchto "pravidel" českého pravopisu.

Rozlišování pravopisu na vlastní a cizí je něco, co je vizitkou dementní práce našich vědátorů v Ústavu pro jazyk českém. Jak poznám z neznámého slova, že je vlastní nebo cizí? Jak to pozná desetileté dítě? Není to na palici?

Já bych jednoduše vyhodil do povětří celý śtav pro jazyk český, nebo jejich osazenstvo alespoň odsoudil na 20 let do kamenolomu. Vůbec nechápu nikoho, jak toto diletanství Ústavu pro jazyk český může byť jen na vteřinu ohajovat.

Průměrný počet slepic: 4 (3 hlasů)

Č

Průměrný počet slepic: 2.6 (20 hlasů)

In reply to by scallop (neověřeno)

Trvalý odkaz

sla mozna nahoru, podle mych osobnich zkusenosti, jejich absolventi kteri nastupuji do naseho korporatu maji rok od roku nizsi technicke znalosti, o schopnostech se rozhodovat pod stresem, vzit na sebe osobni zodpovednost, radeji nemluvit
Ale uznavam, ze prezentace v power pointu zvladaji na vybornou.

Průměrný počet slepic: 4.7 (15 hlasů)

Kvalita českých vysokých škol šla prudce. Já jakožto absolvent univerzit před a po plyšáku mohu porovnávat.

Problém je, že nejsou nekvalitní jen studenti. Ale polovina vyučujících na univerzitách neovládá ani základy svých předmětů, které vyučuje. Důležité ale je, že jsou grafomani, mají vysoký počet článků v odborných časopisech - a to se dá, i když ten obor ovládají jako koza autobus.

Poslední vysokou školu jsem dokončil v roce 2017. Byl jsem rád, že to mám za sebou.

1) Jednak všude byl neomarxismus, a politická školení a výplachy mozku.

2) Naproti tomu lidé vyučující matematiku a mající doktoráty z matematiky - jí nechápali. Nerozuměli matematice, uměli jen tupě dosadit do vzorečku, a většinu příkladů měli blbě. Oni totiž nepoznali, že výsledek je šejdrem, neměli pro ní cit, nechápali matematické souvislosti, nechápali ani podstaty toho, co mě komunistická univerzita naučila v 1. ročníku a 1. semestru. Dnešní doba dá matematickým neumětelům klidně doktorský titul z matematiky.

3) Vyučující neměli základy logiky. Jim nevadilo, že druhou větou popřou to, co řekli v předchozí větě. Vůbec si to neuvědomovali.

4) V polovině předmětů jsem byl lepší než vyučující. Bohužel. To se mi na mé první, komunistické škole, nemohlo stát. Vyučující byli před 1989 na tak špičkové úrovni, že mi byli vzorem ve znalostem, a já je mohl dorovnat možná tak po 20 let snahy. Na univerzátoch po 1989 není problém 3/4 vyučujících dorovnat ve znalostech do měsíce, někdy i před první hodinou. Jaké pak mají studenti mít znalosti a schopnosti?

Úroveň českých vysokých škol je tragická. Znalosti vyučovaných oborů na českých univerzitách klesají nejen u studentů, ale hlavně u vyučujících - bez ohledu na jejich doktorské či docentské tituly. Není divu, že se pak věnují politice, aktivismu, neomarxismu - když větina lidí vyskutujících se na univerzitách umí hovno - bez ohledu na důvod pobývání na ní. Píši to i s tím, že to bude vypadat jako nesoudnost, ale je to spíše velké zklamání z mé strany.

Průměrný počet slepic: 4.8 (20 hlasů)

jde dlouhodobě dolů a odvíjí se od středoškolských částečně vědomostí/ znalostí, které souvisejí pouze se znalostmi ze ZŠ. Pozn. vědomost je osvojená znalost (informace); tím, že informace nejsou osvojené (nejsou logické souvislosti mezi nimi), tak se také rychle zapomínají. Výsledkem je tragická vědomostní úroveň absolventů všech stupňů našeho školství. Ale jinak jsou to všichni géniové, alespoň potenciální/ potencionální. A to v očích sebe sama a hlavně jejich rodičů.

Průměrný počet slepic: 3.3 (3 hlasů)

Nekvalita českých vysokých škol je dána především, ne-li výhradně, kvalitou školy a jejího personálu. Protože kvalita vyučujících na většině českých univerzit je tragická a k pláči. Zatím to jakž takž zachraňují lidé z komunistické éry, tedy starší.

Cokoli jiného je méně podstatný důvod. Děti a rodiče, jakkoli neznalé, jsou až sekundárním důvodem. Žádná univerzita nemusí přijímat blbce, pokud je kvalitní a udělá si dobré jméno. Ale ty si s mladými neznalci svých oborů, kteří tam vyučují, byť s bohatým publikačním seznamem v impaktovaných časopisech, neudělá. A když má nekvalitní vyučující, tak prostě bude mít i nekvalitní žáky. I z kvalitních udělá blbce nebo přinejmenším nerozvine jejich potenciál.

Průměrný počet slepic: 3.7 (6 hlasů)

In reply to by scallop (neověřeno)

Trvalý odkaz

Máte na mysli Tatru, která vyhrávala Dakkar?

Průměrný počet slepic: 4.5 (15 hlasů)

In reply to by scallop (neověřeno)

Trvalý odkaz

Odpovídám na Scallopa, neb za chvíli z jeho bláboly zůstanou jen počáteční písmena. Scallop píše, tedy blábolí: "Český automobilový průmysl stavěl čeká auta, která byla jedny z nejhorších na trhu západní Evropy.
V technických a přírodních vědách šla kvalita vysokých škol dramaticky nahoru díky učitelům, kteří mají za sebou delší pobyty na kvalitních západních univerzitách a umí jazyky."
Teď tedy já: Nejprve se budu opakovat: Scallope jsi blb a ke všemu nájemný.
Ale k věci.
Auta odpovídala technologiím a nateriálům, které byly k v republice dispozici. Sankce existovaly již před plyšákem. Tenkrát se nazývaly celkem trefně : EMBARGO.
Sankce je spojována s jakýmsi trestem. Co je trest rozepisovat snad nemusím.
A embargo je nástroj, který zabraňuje poskytnutí, například technologií, nepříteli. Embargo existovalo na tzv. strategické výrobky, materiály, technologie, ale i patenty západu.
Proto tehdy existovala průmyslová špionáž ve prospěch společenského zřízení a ne jen pro firmy, jako dnes.
Klobouk dolů před tím, co jsme v republice dokázali! Netýká se jen automobilů, ale budu argumentovat hlavně v automobilovém segmentu. V České republice to nebyla žádná zakoupená licenční výroba, viz Lada, Dacia, či Fiat Polski. Škodovka, to bylo auto se vším všudy.
Po revoluci v 89. nekoupili germáni fabriky s licenčními výrobky, toho měli na západě až až. Koupili fabriku, která vyráběla skutečná auta, vlastní konstrukce. Koupili hlavně zkušenosti.
A můžu napsat, že byli doslova vykulený, když viděli, co umíme. V mnoha oblastech výroby na nás ani ten VW, tedy, lidový vůz, neměl. Ve vývoji, byli paf. Ve zkušenostech a vzdělání je i naši řadoví konstruktéři převyšovali o několik tříd. A ty jejich špičky. Nechtěli to přiznat, pro ně jsme byli opice, které každé ráno slezou za stromů a jdou do fabriky, ale tyto předsudky brzy překonali a vytahali z nás pro říši vše, co potřebovali. A my jsme pro ně udělali i to, co sami ani nechtěli.
Jediné v čem nás převyšovali, byl počet úředníků na jednoho dělníka. U nás, to tehdy bylo číslo za desetinnou čárkou, u nich číslo dvoumístné.
No a pak ještě v platech..

Průměrný počet slepic: 4.6 (27 hlasů)

On psal nejspíš o škodovkách, které byly posměchem celé západní Evropy ještě dlouhá léta po pádu režimu.

Žádné embargo nemohlo za to, že karosérie měla nudný, nehezký, zastaralý tvar. To jen v projekční kanceláři seděl blb bez nadání, co tam neměl, co dělat. Za to, že do Favorita se musely montovat kliky z předchozího modelu, protože nebylo možné zlomit subdodavatele ke změně tvaru, za to taky žádný embargo nemohlo.

Zas není potřeba schovávat každou vlastní neschopnost na nepřejícnost ostatních. - Ať jsou jací chtějí hajzlové.

Jestli naši konstruktéři ze Škodovky někoho převyšovali, tak to byli hlavně jejich protěšky z Dacie, ze Záporožce či z Wartburgu.

Kde jste před a po revoluci žil? Jste byl někde v Kolumbii a učil venkovany vyrábět kokain nebo co?

Každej malej kluk věděl, že na západě mají lepší auta. Víte, jak to poznali? Podívali se na ně.

Viděl jste někdy jak tehdy vypadaly západní auta a ty naše? Když se mihlo český auto v západním filmu, tak se smálo celý kino.

A to nemluvíme o Jaguárech, Volvech, Mercedesech a už vůbec ne o Porsche, Ferrari či Lamborgini.

Úplně mimo.

Průměrný počet slepic: 1.7 (9 hlasů)

Dědové si chtějí vyjednoslepicovat, že škodovka zastínila renaulty, jaguáry a lamborgini?

No super, už začíná bejt jasnější, proč mládež žere neyiskovkám z ruky, když doma slyší takový pitomosti.

Průměrný počet slepic: 1 (2 hlasů)

In reply to by Čmoud (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ono není umění vyrobit něco lepšího, pokud máte k dispozici všechno, co je třeba. Kdy není problém zajistit technologie a materiály, ale třeba i odborníky, neb není třeba zdolat potíže s devizami a s embargem.
Taky je na zvážení, zda se prodává auto za 8 tisíc marek, nebo 25.
To co jste napsal Čmoude je snůška nenávistných blábolů, bez rozumného argumentu. Víte o tom prd!

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

a nadávají na bolševika, když musí doma slyšet takové nenávistné bláboly bez reálného pohledu na věc.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

A defacto východoevropský monopol.
Vydává se to však ze velký úspěch.
Korunován je aktualně tím, že celý koncern ovládá aktualně zejména potomstvo Oberfuhrera SS, tento poměrně vysoký hodnostář zločinecké organizace (SS) má dokonce v České republice muzeum.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

cituji : "Dnes u nás montují polští, ukrajinští, slovenští, rumunští a mongolští dělníci jen "plechařinu". Všechny díly s vysokou přidanou hodnotou se vyrábějí v Německu a k nám se dovážejí."
Lžete. Ve skutečnosti vyrábíme statisíce motorů ročně. Závod v Mladé Boleslavi. Třívalce a čtyřválce do objemu 1,6.
K Vašemu blábolu ohledně ryze německé výroby autodílů s vysokou přidanou hodnotou mohu uvést, že část řídícich jednotek, regulačních a signalizačních jednotek pro Škodu vyrábí AEV spol. s.r.o. Kroměříž.
Tento sortiment dodávají i jiným značkám (Zetor Tractors, Tatra, Iveco Czech republic.... )

Průměrný počet slepic: 3.8 (4 hlasů)

In reply to by Zapadlo (neověřeno)

Trvalý odkaz

Zapadlo.
Jenže to nejsou motory škoda,ale WV
Úplně nová slévárna,pracovníci byly na praxi v Německu.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Lžete. cituji : " V současné době je automobilka Škoda pod křídly koncernu Volkswagen, pro který vyvíjí a vyrábí atmosférické benzinové motory z rodiny MPI. Současná generace EA211 existuje ve tří a čtyřválcovém provedení, s objemem sahajícím od 1,0 do 1,6 litru. Motory vyvinuté v motorovém centru Škodovky se ale zdaleka nevyrábí pouze u nás. Největším světovým producentem jsou výrobní závody koncernu v Číně, konkrétně v Šanghaji, Čchang-čchun a Čcheng-tu. Pro středoamerický a jihoamerický trh se vyrábí pohonné jednotky v Brazílii a pro lokální trh v Rusku. Auta s motory, které vyvinuli inženýři v Mladé Boleslavi, tak ve výsledku jezdí po celém světě." konec citace ze zdroje : https://www.garaz.cz/clanek/vyvoj-motoru-v-mlade-boleslavi-slavi-120-le…
pro zajímavost : do Vývojového a testovacího centra v Mladé Boleslavi nalila škodovka zatím 1,2 miliardy korun. Funguje od roku 2014.

Průměrný počet slepic: 4 (3 hlasů)

In reply to by Zemědělec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Nalilo VW. Šéfové jsou převážně Němci. Všechny kroky se jezdí konzultovat a tedy schválit do VW.
Co se kde píše, závisí na zemi. V Německu ten jejich Seznam zase píše, že VW vybudovali v ČR vývojové centrum, kde se budou vyvíjet motory pro využití v koncernových vozech....

Zatím bez slepic