Pár glos

Autor
Štítky

Je skoro nemožné dostat do jednoho článku festival absurdností, které se odehrály v posledním týdnu a na které jsme tady na Kydech zatím neměli žádný prostor. Na druhou stranu, šílenosti minulého týdne budou v blízké budoucnosti hravě překonány a mně nezbude, než se posmívat sám sobě, že jsem mel vůbec potřebu se zmiňovat o takových trivialitách. Ale pojďme si to probrat: 

1. Miliardář Karel Janeček si koupil Českého slavíka, koupil si vysílací čas na Nově a udělal přesně to, co na Slavíkovi dělali všichni uvědomělí umělci. Vymezil se. Byl to přímý přenos, hlavní vysílací čas, sledovanost byla pořádná a místo aby se Koler s Dusilovou vymezovali proti Babišovi, tak se Janeček vymezil proti očkování dětí. Pak se zas Nova vymezila vůči němu, ale škoda už se stala. Janeček navíc byl sice extravagantní bigamista, ale zároveň měl takové progresivistické, byť rozevláté názory a dokud nemluvil o očkování, tak ho naše pravdomluvná média ráda citovala a dělala s ním rozhovory. Navíc, když je někdo miliardář, tak není tak snadné o něm říct, že je to zakomplexovaný vesnický salámožrout, který ničemu nerozumí a tak čte dezinformační média. Je moc hezké teď sledovat cvrkot na fejsbůku mezi těmi nejuvědomělejšími, kterak se snaží najít slova, jak tohle okecat. 

2. Když jsme u těch dezinformací. Americký soud zprostil viny mladého Kylea Rittenhouseho, který při protestech BLM zastřelil dva "pokojné a mírumilovné prostestující". A teď se ukazuje, že pravdomluvná média o jeho případu lhala, že server Manipulátoři lhal, i Jan Cemper osobně lhal, prostě potřebovali zlého bílého nácka co zabíjí mirumilovné černochy. Pak se to dostalo k soudu a tam se z bílého nácka vyklubal sedmnáctiletý kluk, který sice uměl se zbraněmi, ale střílel až když do něj mlátili. Celý případ je zpracován na mnoha blozích i na fejsbůku, který už znovu začíná mazat příspěvky s jménem Kyle, protože v matrixu je všechno uloženo a teď se to všem těm progresivistům vrací jako bumerang.  V USA se už znova rozjíždějí protesty, kdy zřejmě zase budou hořet auta a budou se rabovat obchody, protože to by nešlo, aby se běloch mohl bránit. Takže bych si myslel, že to ani pro Kylea neskončilo, protože na řev ulice je nakonec každý soudce krátký. Viď Piláte. Kažopádně děkuji americkému soudu, který kromě rozebrání celého případu ještě i u nás rozebral fungování webu Manipulátoři i s Janem Cemperem, kterému přeji příjemné křeče. 

3. Andrej Babiš mladší odjel zpátky d Švýcarska. Předtím ovšem svými příspěvky na sociálních sítích nenechal nikoho na pochybách, jak je to doopravdy s jeho duševním zdravím, ale zanechal spoustu nových pochyb, jak je to s doktorem, co mu napsal ty údajné posudky a jak je to s jeho kamarády Klusákem a Kmentou. Vidlácky bych řekl, že je to velice jednoduché - mouřenín udělal svojí práci, mouřenín může jít. A my víme, že pravda a láska se neštítí využívat ani cizího neštěstí ani cizích hendikepů. Při pohledu na tuto špínu jsem se rozhodl, že nechám Honzíka Jiřího Grassela na pokoji. Jeho jméno Grázl ho trestalo ještě 200 let po jeho smrti a je na čase ho vykoupit z očistce a nechat ho klidně spát. Navrhuji místo nadávky "grázl" odteď používat slovo "kmenta" případně "klusák". Já to budu používat, takže se nedivte, když tak budu označovat různé obskurní osobnosti. 

4. Andrej Babiš starší o svém synovi neřekl jediné křivé slovo a předpokládám, že jeho peníze teď synkovi zajišťují další péči, kterou potřebuje. Má u mě palec nahoru a má moji účast. Není snadné vydržet to co se mu stalo.  Všem Kmentům a Klusákům přeju dlouhý život a pár podobných zážitků. Aby věděli, jaké to je. 

5.  Starý Ještěr si dovolil udělat rozhovor s Korantengem, kde v pohodlném domácím úboru nenechal nikoho na pochybách, kdo tahal za delší konec rozhovoru. Fakt se ukazuje, že si Zeman i po těžké nemoci dokáže namazat na chleba kteréhokoliv redaktůrka jak se mu to hodí. V senátu se sice bude pořád mluvit o aktivaci článku 66, ale nikdo si to netroufne udělat, protože Ještěr je sice opelichaný a pomalý, ale stále smrtelně nebezpečný. Přiblížit se k němu je pořád hodně nebezpečné.  Dokud byl Zeman na JIPce, tak to byli gerojové, ale v současné situaci budou dělat to, co dělali vždycky... modlit se, aby prezidenta co nejdříve vzal čert. Nikdo na sebe nevezme riziko obvinění z vlastizrady. Takže budou jen ňafat z bezpečné vzdálenosti, houfovat se kolem Krysíka, ale neudělají nic. 

6. Prezident řekl budoucímu premiérovi, že mu jednoho ministra nejmenuje. Spekuluje se o Lipavském, což je podle mě celkem správná úvaha. Obzvlášť když Lipavský už dopředu řekl, že nechce Vojtěcha ve Finsku a ani Zemanova kamaráda na Ukrajině. Já bych si osobně ještě myslel, že Zeman může překvapit a nejde o Lipavského, ale o Langšádlovou. Ale uznávám, že její post je zcela neškodný, narozdíl od ministra zahraničí. 

Podle mě Zeman Fialovi nabídl krásný obchod. Dá mu dobrý důvod zbavit se Pirátů. Zeman nejmenuje Lipavského, Fiala s tím vlastně nebude moci nic udělat, Piráti se naštvou a k "velké lítosti"  celé koalice odejdou z vlády, co ještě ani nevznikla. Fiala pak ta tři místa hravě obsadí jinými, protože zájemců o sesličku mají dost... obzvlášť Starostové jsou při chuti. Svým způsobem si tím Fiala nemůže nic udělat, protože lepší vláda bez jednoho Lipavského, než dlouhá úmorná bitva o článek 66 o rozhádanou koalici, o nevypočitatelného Zemana a v mezičase si Babiš klidně bude dál bačovat. Takže Fiala dostal nabídku, která se nedá odmítnout a je lepší si udělat škodu s Piráty než se Zemanem. 

7.  Takřka bez zájmu pravdomluvných médií probíhají po celé Evropě protesty proti covidovým opatřením. Jednak proti povinnému očkování, jednak proti omezením pohybu a také proti programovému znevýhodňování neočkovaných. Informace o celkem slušně velkých průvodech se jaksi ve zprávách neobjevují. Pokud se o tom chce člověk něco dozvědět, musí na Parlamentní listy. A z toho Parlamentky žijí. Mají trvalou reklamu od majnstrýmu, protože lidi tyto informace chtějí a jinde nejsou. Každopádně žádná tečka se nekoná, počty nakažených trhají rekordy... tedy kromě Karlovarského kraje. Tam jsou zřejmě solidně promoření z loňska. Je to smutné, ale covid je zároveň problém a zároveň i řešení. Po roce a půl, kdy se nejlepší mozky Západu zapojily do hledání řešení, jsme se dopracovali k tomu, že nám vakcínu musejí vysloveně vnucovat, protože jim půlka lidí nevěří v jejich upřímnou starost o naše zdraví, v nemocnicích umírají očkovaní a neočkovaní zhruba stejně dobře, vrabci si cvrlikají o tom, že očkovaní jsou úplně normálně infekční, ale za všechno můžou výhradně neočkovaní.  Moudří a mocní v poslední době vypadají jako chovanci Jedličkova ústavu. 

8. Migrační tlak na polské hranice trvá dál. V posledních dnech mě nejvíc zaujala informace, že proti pěti tisícům iráckých inženýrů a vědců takřka beze zbraně museli Poláci nasadit patnáct tisíc vojáků a kdo ví kolik dalších v zázemí. Zatím se jim podařilo udržet dojem, že hranice je hlídaná a bezu dovolení nikdo neprojde a pokud projde, tak nedojde daleko. Ale ten počet... migrace je opravdu zbraň budoucnosti. Dovedete si představit, co to Poláky musí stát peněz? A jak levné to má Lukašenko? Tam v Bělorusku se to časem urovná, ale on se zase někdo najde, kdo tuhle kartu použije. Jak vidno, stačí být   blízkosti hranic EU a vyhlásit, že nebudete vyžadovat víza ze zemí, kde jsme nastolili demokracii. Celou migraci pak spustí peníze našeho nejlepšího saúdského spojence. To nevymyslíš. 

9. Němci k certifikaci Nordstrýmu přizvali Ukrajince. Tohle se podle mě už nedá léčit. Takže žádný plyn navíc neteče, zásobníky jsou poloprázdné.  Můj dědeček vždycky říkal, že příroda má ráda rovnováhu, takže po dlouhém mírném podzimu přijde dlouhá tuhá zima. Asi bychom se měli začít modlit. Protože Němci ty svoje jaderné bloky letos fakt odstaví. Je nejvyšší čas koupit si kamna a dost velký kus plechu, aby se roura dala vystrčit z okna. Připravte si svého Vystrčila, za chvíli to přijde. A protože Bůh mám smysl pro humor, vůbec by mě nepřekvapilo, kdyby letošní zima byla vysloveně arktická. 

10. Nejhorší na tom je, že tentokrát žádný Marshallův plán nebude. Leda že by se Číňan ukázal slušnější než si zasloužíme...  

 

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.8 (198 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Ano, má (psycholog Jeronym Klimeš) pravdu. Tvrdím totéž dva roky.
Pocit vítězství? Kdepak!
Šíleně smutný pocit prohry. Smutno za mě, za děti, za vnoučata.

P.S. Ten příklad o vesnicí s 30 000 000 dluhů je dostatečně názorný a snad pochopitelný i pro blbce. I když myslím že ani tady, ani v celé společnosti, někteří nepochopí.

https://zivotvcesku.cz/psycholog-jeronym-klimes-jak-se-v-cesku-krade-za…

Průměrný počet slepic: 4 (27 hlasů)

ten bourák Janeček! To je teprve hlava moudrá, otevřená! Jak by nebyl, když si má miliardy peněz a umí si zařídit dvě legální konkubíny.
Ale nedělám z toho velký závěry, není to ojedinělý případ: jiní zase víc věří krysíkovi než vlastním očím, když Mynář pustil video :-)

Průměrný počet slepic: 4.1 (26 hlasů)

In reply to by Martin V. (neověřeno)

Trvalý odkaz

dík

Průměrný počet slepic: 2.5 (13 hlasů)

In reply to by blbíš (neověřeno)

Trvalý odkaz

Vždyť to je všude...

Průměrný počet slepic: 2.3 (27 hlasů)

přesto věřím, že na rozdíl od Vás, třeba zrovna Martin tuší, proč se děkuje a představte si, já poděkoval a dokonce předem!

Proboha ženská, že Vás to komandování druhých tak baví, copak Vám ještě nedošlo, že už jste tím otravná? Copak Vás netrkne, že třeba může bejt, že jiní namaj tolik času na to Vaše gůglení. Tušíte Vy vůbec, kolik třeba zrovna vidlákovo články druhým šetří času, a proto sem vlastně chodí? Můžu Vás ujistit, že kvůli Vám to rozhodně nebude!

Průměrný počet slepic: 3.9 (44 hlasů)

Než jste to sepsal, už byste to měl vyhledané dvakrát, ale vynadat ženské je asi pro vás důležitější...

Průměrný počet slepic: 2.4 (36 hlasů)

ale musím přiznat, že jsem zpozdilej, to jó, neboť toho Martinovo Kryslíka a Mináře, natož video nějak na tom Vašem plným gůglu nezvládám,...no nic, ráno je moudřejší večera, snad se urodí!

Průměrný počet slepic: 3.5 (28 hlasů)

blbíši.

Průměrný počet slepic: 4.4 (21 hlas)

Přidávám se taky...netuším o jaké video se jedná, poradíte Aleno?
Děkuji.

Průměrný počet slepic: 4.9 (12 hlasů)

In reply to by Jarda (neověřeno)

Trvalý odkaz

Fakt je takový problém dát do Google klíčová slova Zeman Mynář video?
https://youtu.be/i6IwOP2LnGM

Průměrný počet slepic: 2.9 (12 hlasů)

In reply to by Pepe Walker (neověřeno)

Trvalý odkaz

je vyvolené.

Průměrný počet slepic: 4.1 (10 hlasů)

In reply to by Pepe Walker (neověřeno)

Trvalý odkaz

těch videí nabídl google víc...

Průměrný počet slepic: 4.4 (8 hlasů)

In reply to by Jarda (neověřeno)

Trvalý odkaz

gůgluj Šmudlo, dyť je to tak jednoduchý, zadáte Mlynář, Kryslík, video a stačí ještě bejt v důchodu jako já, nebo Alena Z., popřípadě Pepe.
A vůbec nejlepší bude, když umíte jako Alena a Pepe na dálku hypnotizovat, abyste hned pochopil, co Kryslíkem Martin myslel. Copak já, já jsem zpozdilej, takže ani po vyspání to nedávám, ale už na to kašlu, on ten Kryslík totiž nic moc a Janeček for president? On ten mládenec ještě netuší, že maj Drahoše, aj čo to zase tárám, Pavla, nebo že některým imponuje ta bloncka VŠ úča (z tý důchodový komise). Ale pravda, Janeček má zase hodně ženskejch, to se bude některým líbit. Furt lepší než ta aktivistka přes skládky Čaputová, nebo ta Jourová co nasírá půlku Evropy včetně mě, která má jedninou kvalifikaci, že byla 2 měsíce neprávem v kriminálu!

Průměrný počet slepic: 4.1 (17 hlasů)

Pokud jím nebude pan Babiš.

Tak, ale teď který Fischer...
:-D)))))))

Průměrný počet slepic: 4.7 (3 hlasů)

Želé?

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

Máte velice vhodně zvolený nick (tj. přezdívka, abyste se nemusel doptávat, co to zase je)

Průměrný počet slepic: 2.5 (11 hlasů)

In reply to by Jarda (neověřeno)

Trvalý odkaz

Kancléř Mynář, video Zemana z nemocnice, jak cosi podpisuje a má při tom německé průpovídky.

Průměrný počet slepic: 4 (1 hlas)
Trvalý odkaz

5000 kusu je smesne maly pocet a vida, jak silna a draha opatreni uz vyzaduje. Podle mne slo o "pruzkum bojem", Lukasenka (a nejen on) uz vidi, ze tato zbran funguje a pro efekt ji staci proste jen zvetsovat. Uplne by stacili hrube kmeny stromu, z kazde jeho strany stovka slimaku a bez strelby by uz hranici presli jako nuz maslem. Typicky priklad asymetrickeho boje s uspesne zvolenou taktikou. Treba jako kdyz Finove za Zimni valky sice nemeli zadne ucinne rucni protitankove zbrane - ale bleskove prilyzovali k ruskemu tanku, strcili mu kul do pojezdoveho ustroju, pas se svlekl a z tanku byl razem stojici bezmocny terc...

Průměrný počet slepic: 3.7 (25 hlasů)

znovu bych si přece jenom dovolil, hulvathu, upozornit na to, co už dlouho tvrdí přítel Godot, že už jde jen o to, kdo a kdy první vystřelí, do té doby to holt bude o těch kamenech, koktejlech a podobných záležitostech, z kterých bych ale neodvozoval nějakou zásadní strategii.

Průměrný počet slepic: 3.6 (14 hlasů)

In reply to by blbíš (neověřeno)

Trvalý odkaz

Umis si predstavit ten celosvetovy ryk kdyz budou moct ukazovat prvniho zastreleneho slimaka ? Slunickari jsou silni, maji media, boji se jich i korporace. Z hovna udelaji bic. Jeste neni doba aby to zapusobilo pozitivne, t.j. ze to uvolni odvahu i vsech ostatnich strilet kdyz je to potreba. Ne, jeste je doba kdy by si to Polaci velice odtrpeli, ekonomicky i politicky. A toto Lukasenko moc dobre vi.

Průměrný počet slepic: 4.3 (24 hlasů)

Jeste nedavno by to bylo docela snadne a nikoho by to moc nevzrusovalo.
Ale uz radu let trva obrovska masaz, chvili o nebohych civilistech, pak o inzenyrech, pak o zlem Asadovi (masakruje civily), zlem Putinovi, zlem Cinanovi, zlem Trumpvi (stavel prece protimigracni plot).....
A na druhe strane stoji ti spravni. Kreri prece, jako ve spravnem holyvudskem trhaku delaji pravy opak toho, co ti spatni. Presne takhle to videl Havel, ale on byl divadelnik, tam se to tak dela.
Takze neni ani tak problem, aby tam nekdo zpanikaril a vystrelil. To se klidne stat muze. Ale na koordinovanou akci musi byt rozkaz. Momentalne jsou u koryt ti hodni a spravni, a pokud by rozkaz vydali oni, tak by jejich skraboska spadala uz naporad. Asi jako kdyz u nas Zeleni byli jednou ve vlade. (Pirati si ted daji mozna repete)

Zkusili to zakamuflovat nalepkami jako "lukasenkovo zbran" nebo hybrydni valka, ale i pres masivni podporu novinaru je to k smichu. Vsichni vedi, ze to jsou ti sami, jako ve Stredozemnim mori. A navic tahle cesta je bezpecna. Tech slz a narku, a fotek utopenych, jak je to pres more nebezpecne, a jak jim musime pomahat. A najednou kdyz si najdou bezpecnou cestu, tak najednou zadne sirotky nechceme.
Pikantni je, ze ti hodni a spravni maji vecne plna usta Masaryka. Pritom on by byl prvni, kdo by o hranice bojoval.

"O hranice se nejedná, o hranice se střílí"

Průměrný počet slepic: 4.8 (38 hlasů)

In reply to by Sakura (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ti hodni co by klidne nechali strilet do vlastnich pokojne protestujicich obcanu, budou pohorseni kdyz se vystreli v sebeobrane proti nasilne invazi na hranicich.

Silena doba.

Průměrný počet slepic: 5 (32 hlasů)

nakukal?
Už jste někdy zkusil bleskově lyžovat s kůlem?
Podle Vidláka bude řádná zima, tak to za měsíc nebo dva prubněte a dejte vědět, kolik tanků jste zastavil.

Průměrný počet slepic: 3.9 (18 hlasů)

jak říkla bábi... Když má cibule festovní sukýnky, tak se připrav na zimu. A letos má....njn čítám že senátorovi a spol. bude asi ouzko , bo lidi už tak jsou to oné....

Průměrný počet slepic: 3.5 (13 hlasů)

Goralové asi nelyžovali, na zimu se zahrabali v hospodě. Známe to z Čapkových povídek.
Naši první lyžníci neměli hůlky, ale jeden takový kůl. A jak jim to lyžovalo!

Průměrný počet slepic: 4 (10 hlasů)

Targusi,
tanky lze zastavit i bez kůlu, jen to musí být ty naše T-72. Většina jich nejezdí a nepojede. :-)

Průměrný počet slepic: 4.3 (11 hlasů)

In reply to by hulvath (neověřeno)

Trvalý odkaz

Na běžkách...anebo na sjezdových lyžích ?
Bleskově zboku, anebo bleskově čelním útokem ?
Kůl měl každý z nich, anebo několik lyžařů drželo, při bleskovém přilyžování, kůl společný ? Jak drželi společnou stopu ?

Nebylo to náhodou tak, že lyžaře s kůlem v ruce roztahal např. sob, lyžař nabral takto dostatečnou rychlost, vypřáhl ...a pak už bylo vše jen dílem okamžiku ?!??

Průměrný počet slepic: 4.2 (19 hlasů)

takové hmotnosti, která ještě dovolí jej unést po dobu útoku v jedné ruce, asi moc čtyřicetitunový kolos nezastaví.
Kůl by musel mít minimálně takový průměr, aby ho nezvládlo odpérování pojezdových kol.
I kdyby potřebné poleno přepravoval soudruh finský voják na zádech, neumím si moc představit, kterak umísťuje "snadno a rychle", předtím přilyžovav k rozjetému tanku, do jeho pásu onen vražedný kůl.
Celé to je asi stejné hovno, jako když mi jeden borec vykládal u vodky, jak musel prorazit díru do čínské zdi, aby dojel kamionem do Pekingu.

Průměrný počet slepic: 4.4 (24 hlasů)

Pane Targus.
Mezi hnací kolo,další kladku,rám,sotva strčíte klacek o průměru 5 cm.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

Ve válce s Finskem sovětská vojska používala prakticky výhradně tanky BT-1 o hmotnosti cca 12 tun. Ale i mně ty kůly vrážené tankům do boků připadají tak nějak indiánsky.

Průměrný počet slepic: 4.5 (8 hlasů)

Asi tři čtvrtiny sovětských tanků v zimní válce byly různé varianty stroje T-26 (8-9tun)
Ten kůl byl zoufalé řešení s velkými ztrátami vlastních pěšáků, nicméně to fungovalo. Samozřejmě ho tam vráželi z krytu vlastního zákopu při pokusu tanku přejet.
Bleskoví finové na lyžích s kůlem v zubech jsou samozřejmě kokotina.
https://www.youtube.com/watch?v=D02fqc9cB0I

Průměrný počet slepic: 4.1 (9 hlasů)

In reply to by Zapadlo (neověřeno)

Trvalý odkaz

zákopu, který měl hloubku min. 1,5 m je ještě větší 3,14-čovina, než je "rychlé přilyžování".
Záběr propagačního videa ukazuje vražení kůlu do stojícího tanku ze stejné výškové úrovně, na jaké stojí samotný tank.

Jinými slovy ten tank by musel jet krokem a "voják - kůlič" (správněji "kůlař", ale mně se líbí kůlič) by musel mít v okopu nachystanou lavičku, aby se pokusil vrazit poleno nejen ve správný okamžik, ale i ve správném úhlu.
Čímž netvrdím, že je to technicky nemožné, ale úspěšnost bych viděl tak na půl promile.

Pokud máte zájem, kdesi v kompu mám vcelku slušně popsanou taktiku finských jednotek, jimiž se pokoušely eliminovat drtivý tlak sovětských vojsk. Házením klacků pod kola a do pásů to ale rozhodně nebylo.

Průměrný počet slepic: 4 (5 hlasů)

Targusi, zkuste spustit ten fimek co jsem postoval v předchozím příspěvku. Je to sice hrané ale celkem uvěřitelné (film Talvisota).
Kůl měl tank pouze znehybnit, nestačil ani na stržení pásu. Pak se zpravidla házely molotovy a granárty.
I finové měli protitankové kanony, které na většinu sovětských tanků stačily, ale měli jich málo, takže je nasazovali jen na místech které umožňovaly mohutné tankové průniky.
Všude jinde museli improvizovat, za cenu strašných ztrát na pěchotě.

Průměrný počet slepic: 3.2 (5 hlasů)

In reply to by Zapadlo (neověřeno)

Trvalý odkaz

kolem kterého nikdy žádný tank neprojel, a který nikdy nezažil kulometnou palbu, jedno na které straně kulometu.

Zkuste trefit obyč klacíkem zrcátko osobáku, který jede okolo vás třicítkou. Tedy nikoli plastový dekl na dveřích, nýbrž zrcátko, neboli skleněnou destičku, do které čumí řidič. Až se vám to podaří, tak si k tomu sedněte na paty (vkleče) a zkoušejte to znovu. Tak se alespoň velmi vzdáleně přiblížíte vymyšlené pozici potenciálního soudruha kůliče.

Přeloženo do češtiny - jsou to propagandistická hovna přibližně na úrovni popisu boje Hloupého Honzy s Drakem Ohnivákem (pták Ohnivák odletěl do krajů s méně nablblým obyvatelstvem).

Tady
https://cs.wikipedia.org/wiki/Zimn%C3%AD_v%C3%A1lka
si přečtěte použitou strategii finské armády, kterou úspěšně brzdila sovětské pokusy o ofenzívu.
Žádné klacky do pásů, nýbrž efektivní blokování kolon záložních vojsk a zásobovacích odřadů na komunikacích procházejících hustými a rozsáhlými lesy, jestli aspoň tušíte, co ty pojmy znamenají. Klacky do pásů tanků v rozvinuté formaci může vymyslet jen naprostý idiot, blížící se úrovni českého špičkového politika.

Průměrný počet slepic: 4.8 (10 hlasů)

In reply to by Zapadlo (neověřeno)

Trvalý odkaz

...by po ruce nebylo, "fyziku" Zapadlo ?
Řeč totiž trochu vázne , i zábava.

Průměrný počet slepic: 2.8 (4 hlasů)

...a dáme ji k dobru.
Neříkal bych tomu hovno...nad hovnem se nijak nepobavíte, aspoň já teda ne.
Anebo jinak - je třeba Bible hovnem ?!???
Je tam popsána také řada událostí, krajně nepravděpodobných...no a věří jim miliardy lidí po celém světě....dokonce se kolem prokazování pravděpodobnosti těchto událostí vytvořil takřka průmysl....a několik dosti prosperujících organizací, majetných, mocných, uctívaných (některé se dokonce kasají monopolem na spásu) - které také je dosti neprozíravé nazývat " hovnem"....

Průměrný počet slepic: 3.3 (3 hlasů)

Je vidět, že jste to nikdy s tím kmenem proti PRUŽNÉMU zátarasu nezkusil.
Pokud byste místo tohoto plkání měl základy fyziky, nemohl byste takový blábol vypustit z úst.

Průměrný počet slepic: 4.5 (8 hlasů)

In reply to by hulvath (neověřeno)

Trvalý odkaz

A přitom by stačila jediná felicie.

Průměrný počet slepic: 4.7 (13 hlasů)
Trvalý odkaz

„ … Na zákony kašlou. Ti, co právě obsadili většinově parlament, také podle zákona nesměli vytvořit stranické kluby – a přesto je vytvořili. Vědí, že kde není žalobce, není soudce. Ale On je. To bude jednou divení…
Padly první výstřely. …“

https://www.protiproud.cz/politika/6144-prvni-vystrely-prvni-zraneni-st…

Průměrný počet slepic: 4.6 (14 hlasů)

2) Co ústavní zákony ve skutečnosti ten či onen týden znamenají, o tom kreativně rozhoduje ústavní soud.

3) Jak rozhodne v té či oné věci v ten či onen den ústavní soud?
No tak na to se zeptejte někoho informovanějšího, třeba hajzlbáby na patřičném velvyslanectví.
Ta to bude nejspíš vědět dřív než přeceda tuzemského ÚS.

Průměrný počet slepic: 4.4 (20 hlasů)

I nad asfaltem, samozřejmě i nad chlorem.
Nakonec si sebere i toho doktora obojího práva Rycheckého, nejen jiné nepostradatelné přesluhovače...
Leda by osmá dávka očkování skutečně vyvolala nesmrtelnost, to by pak byl asi problém ( pokud samozřejmě dotyční před vakcinační komisí systematicky nepodváděli). To by skutečně donekonečna čněl Ústav, a nejen On.

Průměrný počet slepic: 2.8 (6 hlasů)

Na každého dojde, až se bude hledat viník proč jsme v Bruseli.
Jak to říkal Krejčíř ......
I na něj došlo.

Zatím bez slepic

Podle zákona o jednacím řádu sněmovny může strana, která kandidovala v koalici, vytvořit poslanecký klub jen v případě že má minimálně 10 poslanců. Z toho vyplývá, že pirátský klub je mimo zákon. Podle mého názoru, všechny návthy, které podal tento klub jsou právně neplatné.

Průměrný počet slepic: 3.3 (7 hlasů)

na příslušný paragraf?
Možná mi unikla nějaká blesková novela zejména §§ 77 a 78.

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)

1) Poslanci se mohou sdružovat v poslaneckých klubech, a to podle příslušnosti k politickým stranám a politickým hnutím (dále jen "politická strana"), za něž kandidovali ve volbách. Poslanci příslušející k jedné politické straně mohou vytvořit pouze jeden poslanecký klub. Slučování klubů je přípustné. (2) V průběhu volebního období může být ustaven nový poslanecký klub, složený z poslanců příslušných k jiné politické straně, než za jakou byli zvoleni ve volbách, nebo nový klub poslanců, kteří se v průběhu volebního období stali nezávislými poslanci. K ustavení klubu podle věty první je třeba nejméně deseti poslanců. Na takto ustavený klub se nevztahují ustanovení § 78 odst. 2 a 3. Klesne-li během volebního období poče členů klubu pod tuto hranici, klub se ruší. Poslanci, kteří byli členy zrušeného klubu, se mohou stát členy jiného klubu nebo zůstat bez členství v poslaneckém klubu.
(3) Poslanecký klub ustavený podle odstavce 2 nemá nárok na poměrné nebo paritní zastoupení v orgánech Sněmovny, pokud Sněmovna nerozhodne jinak. 5) K ustavení poslaneckého klubu na začátku nového volebního období jsou oprávněni poslanci zvolení do Sněmovny za samostatně kandidující politickou stranu. K ustavení klubu podle věty první je třeba nejméně tří poslanců. Všechno záleží na právním výkladu odstavce 2, ale podle mého laického názoru odstavec 5. hovoří zcela jasně. Každá koalice měla založit svůj klub. Pokud založili kluby jednotlivé strany, tak podle odstavce 3. ztrácejí nárok na paritní zastoupení. Zajímavá by byla žaloba k ústavnímu soudu, protože odstavec 5, hovoří jasně: SAMOSTATNĚ KANDIDUJÍCÍ STRANU. Pokud by platil výklad, že odstavec 2, platí jenom v průběhu volebního období a ne na začátku, tak potom všechny kluby obou koalic jsou mimo zákon a vedení PS je zvolené nezákonně. Potom by platilo, že návrhy můžou podávat pouze kluby ANO a SPD. Je to zajimavá situace a kdybych byl právník, tak podávám žalobu k ústavnímu soudu a požaduji zrušení stávajícího stavu a jako předběžné opatření pozastavení účinnosti rozhodnutí této sněmovny. Osobně jsem očekával, že jsou si tohoto vědomi. Z těchto důvodů já pokládám současnou PS za nelegitimní a nezákonnou.

Průměrný počet slepic: 4 (10 hlasů)

In reply to by JVC (neověřeno)

Trvalý odkaz

mezi kandidujícím politickým hnutím a kandidující koalicí politických stran. Kandidující/ zvolenou koalici politických stran tato právní úprava nezná a tedy ani neřeší.

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

11) Účinnost 2. dávky byla administrativně zkrácena na 5 měsíců.
12) Už i hejtman Kuba, mimo jiné MUDr., se v ČT09 zeptal náměstkyně zdravministra velmi důrazně, kdy už konečně laskavě začnou být sledovány hladiny protilátek u očkovaných i neočkovaných, čímž ji docela fest zahnal do kouta. Zmohla se jen na pindání, že bez očkování to nepude a odpovědi na otázku se pečlivě vyhnula.

Průměrný počet slepic: 4.5 (34 hlasů)