Nohama na zem

Autor
Štítky

Musím říci, že jsem si celý včerejší den lámal hlavu, čeho jsem byl v sobotu vlastně svědkem. Na jedné straně jsem stál před velkým davem plným českých vlajek, před kterým jsem se cítil naprosto bezpečně a v pohodě. Setkal jsem se se svými čtenáři a zjistil jsem, že mě čtou úplně normální lidi, kteří prostě mají obavy z budoucnosti, protože se dívají na svět podobnýma očima jako já a prožívají podobnou realitu jako já. Atmosféra na Václaváku byla úžasná, české vlajky se v silném větru krásně třepetaly, počet účastníků byl nepřehlédnutelný a přes některé slabší řečníky zaznělo to nejdůležitější. Pokud vláda nesplní požadavky demonstrantů, budou následovat nátlakové akce.

Odezva na ohlášení blokování státních úřadů a stávkování byla silná. Na tohle se od loňska čekalo. Tohle chtěli lidé slyšet už v září. Nechtěli snít o probouzení národa, chtěli lídry, vedení a jasné další kroky. Nechtěli se jen hemžit a dívat se, jak se jim premiér směje do obličeje. Nechtěli se dívat, jak se pořád někdo proti někomu vymezuje, jak se rozpadají jakékoliv týmy spolupracovníků, jak se všichni navzájem obviňují ze zrady a z posluhování globálním strukturám. Na tohle se dojelo loni. Hádalo se o koryta, ve kterých ještě nebyla ani melasa.

Organizace demonstrace byla také na úplně jiné úrovni než loni. Nebudu se tu znovu vypisovat o krajských koordinátorech a vydaných částkách za letáky. Jen řeknu jednu příznačnou věc – více lidí se mi svěřilo, že si natiskli letáky, vytipovali si místa, kam je vylepí a když tam došli, už tam letáky byly.

Jindra Rajchl má se svými videi stejný dosah jako Otázky Václava Moravce…

Demonstrace jednoznačně vzbudila novou naději. Vymezování se, jsou jen kyselé hrozny. Lidi se od loňska organizují lépe a radostněji. Hodně se naučili. Realizační tým není slepenec, ale je veden za jedním cílem. Dosáhnout rozšíření protestů dalším zviditelněním a nátlakovými akcemi. Dělají na tom lidé, kteří se nehoní za chimérami, že zítra Fiala podá rezignaci. Všichni jste tuto novou realitu viděli, všichni si na ní můžete udělat názor sami, nemusíte se řídit názorem Vidláka, všichni jste viděli, co můžete (a nebo nemusíte) podpořit. Jestli je v této zemi někdo, kdo by to uměl lépe, okamžitě mi ho ukažte a já se mu neprodleně začnu věnovat.

A teď si řekneme něco o překážkách:

Lidí bylo zhruba stejně jako loni v září. Tečka.

Jasně, byla zima a špatné počasí, ale stejně musím konstatovat, že počet aktivních naštvaných se od loňských prázdnin v podstatě nezměnil. Nebo ne natolik, aby přijeli. Umějí se lépe domluvit, umějí si domluvit autobusy, umějí koordinovat svojí činnost, ale není jich víc. Včerejší bitvy se zúčastnilo stejné vojsko, jako se sešlo loni v září. Jen je o něco vycvičenější, ostřílenější a zvolilo si lepší důstojnický sbor. Ovšem noví dobrovolníci se zatím nenahrnuli.

Svým způsobem se tomu moc nedivím… že bychom zažívali sérii vítězných tažení, to se říci nedá.

Na druhou stranu, Jindra Rajchl je trochu jako ta pravda… prostě zbyl. Nechal jiné, ať předvedou, co umí a přišel na řadu až po nich. A hned při první přehlídce řekl, že se to teď bude dělat poněkud jinak.

Nebudeme lítat v oblacích. Realita je sto tisíc lidí, kteří jsou bojeschopní, rozumní a celkem odhodlaní, když byli ochotni přijet i v té zimě a po všech loňských zklamáních. Není to malá síla, ale má své limity. Vládě se možná trochu stáhly půlky, ale průjem z toho nemají. Být měsíc před volbami, byli by z toho hotoví, ale teď se mohou chlácholit, že se nic moc vlastně neděje.

Ale báli se, ne že ne. Ukazuje to zinscenovaná provokace na schodech Národního muzea. Stejně jako fotky oněch záškodníků s ruskými symboly, které byly úplně nové, nikdy nevyprané a na suchý zip. K tomu měli hoši stejné boty… Vsaďte se, že kromě Ševčíka nikdo nebude obviněn, protože by museli zabásnout svoje vlastní provokatéry.

Mají strach, dělají vše pro to, aby protesty zdiskreditovali. A když si nemohou nic najít v osobních životech organizátorů, budou to dělat takhle.

Od začátku existovaly dvě cesty, jak uspět pomocí pouličních protestů. Buď musejí růst, aby si vládní moc dokázala představit okamžik, kdy už na ulici bude tolik lidí, že je to smete… Když dojdou k takovému poznání, tak se vláda předtím pokusí udělat nějaké změny, aby protesty uklidnili a nebo (v případě Vítka) udolali.

Nebo musí stejný počet účastníků ukazovat stále větší odhodlání. Samozřejmě, tady nejsme ve Francii, u nás se odhodlání neměří na zapálená auta a rozbité výlohy. Nenásilí je u nás jediná možnost. Strana, která se k němu uchýlí, ta ztratí v očích národa veškerou legitimitu. Je možné blokovat silnice, je možné stávkovat, je možné bránit vlastním tělem, ale není možné házet dlažební kostkou. Nikdy.

Za pět týdnů se musí ukázat jedno, nebo druhé, nebo obojí. Buď větší počet lidí nebo větší odhodlání. Dumejte, dumejte. Tentokrát nepostačí jen přijet do Prahy. Tentokrát to bude náročnější. V mezičase se budete dozvídat, jak je to vymyšlené. Kdo po sobě necháte sáhnout těžkooděnce? Kdo budete ochotní neozbrojeni podávat ozbrojencům karafiáty? Kdo budete ochotni snášet rozmary počasí i nepohodlí?

Na závěr řeknu jedno… pořád platí, že nejpravděpodobnější šance na úspěch je tlak na co nejširší frontě. Ve sněmovně, senátu, na ulici, od odborů, podnikatelů a dalších skupin. Jobovky pro vládu každý den. Zleva, zprava, shora, zdola. Vláda musí vidět, jak se jí to rozpadá pod rukama a zároveň vidět, jak roste opoziční spolupráce.

PS.

Přátelé, ještě před víkendem jsem odeslal všechny objednané knížky. Kdo si zadal adresu minulý týden, ten už má zásilku na cestě. Dnes odesílám poslední čtyři kusy, které jste si ještě objednali o víkendu. Jsem připraven řešit reklamace. V tomto týdnu by vám všem měly knihy dojít. Komu nepřijdou do pátku, ať se mi ozve na vidlácký mail. Budeme to řešit. Vylifroval jsem 2741 zásilek. Divil bych se, kdyby se jich několik neztratilo.

Děkuji všem, co mě podpořili. Dodali jste mi nový impuls do další práce. Více již brzy.

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.6 (217 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Lidi, přemýšlejte. Ve skutečnosti nepotřebujete žádnou změnu, páč gdyby ste ji potřebovali tak si ji napíšete, jako gdyž dete kupovat ve slevě do koloniálu. Nebo vám to něgdo napíše! Kup todle, todle a todle a gdyž to bude drahý kup todle. Takhle obyčejně se to dělá. Ale vy ve skutečnosti nechcete změnu, páč byste sepsali papír, požadujeme todle, pak todle A GDYŽ TO BUDE DRAHÝ TODLE. ALE VY SE CHOVÁTE JAKO MALEJ BLBOŇ S DUDLEM U HUBY KEREJ SE VEZE V KOČÍKU PO NÁKUPÁKU A ŘVE JÁÁÁÁ CHCÍÍÍÍÍ. Ste prostě zvyklí, že gdyž vám něgdo šlohne kolo ze sklepa, zavoláte 150 a nějaká pojišťovna zlodějů vám to jako zaplatí. Ale v životě gdyž vám něgdo něco šlohne, musíte ho chytit, sebrat mu to a popřípadě mu namlátit. Ale v matrixu jak sem psal, zavoláte a něgdo vám to dá. Zavoláte na vládu mafiánské harpagondechujcké federace rozlezlé po celé zěměguli z nějakého kozího rynku a čekáte že vám to daj. Ste na hlavu, bouchli ste se do spánků nebo už vám stříkají velevážení dochtóři umrtvovací dávky? Chápu, že si nigdo nechce máčet ruce ve sračkách, ale ty ucpaný hovna tam sou. A nemaj nožičky. Vím, dá se srát i bez splachování, můžete si to vynášet, ale jak už ste slyšeli, i voda se může ucpat, plyn se může ucpat, peníze se můžou ucpat. Co uděláte, budete nadávat.

Ale po vidlácku, jasně a stručně.
Chcete řízek, tlačenku a klobásy? Zkuste praseti nadávat. Vemte na to prapor, to zabere. Muheeeee

Průměrný počet slepic: 2.9 (43 hlasů)

Nějak nechápu smysl a obsah vašeho příspěvku, ale zřejmě není co chápat... Z hovínka se bič neuplete.

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)

vyzývají doc, Ševčíka, aby rezignoval a studenti, jak za komoušů, ho odsuzují. Taktéž ho odsoudil komouš Dolejší. Únor ,se vrací, hnus, hnus!!!Zanechte plků a přejděme k jakékoliv obraně. Zítra, vyzvou vás!!!!!!

Průměrný počet slepic: 4.6 (14 hlasů)

In reply to by aja (neověřeno)

Trvalý odkaz

já sice s p. Ševčíkem docela souzním (byly časy kdy tedy ne, ale od té doby přešel tak říkajíc k mým názorům ) ale jako učitel, ba děkan by se měl chovat poněkud neutrálněji. Ani jeho účast nebyla vhodná. Takhle ho jen vyhoděj, zadupou a jeho hlas velmi brzy zanikne. Bez postavení už jeho názory nebudou nikoho zajímat.
No, konec konců, celkem vysoce postavený státní zaměstnanec by si obecně měl rozmyslet, co říká. Nebo přejít do soukromého sektoru a říkat si co chci... pokud tedy zaměstnavatel či Rakušan dovolí.
Já to sleduji už dost dlouho a čekal jsem, kdy to bouchne. No, stalo se.

Zatím bez slepic

Že ekonomický úpadek pochází z mravní bídy taky nechápete, proč taky.

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

A koleduje i provokuje své voliče změnami svého programového prohlášení DOŽADOVAT nových voleb?
No ni?

Průměrný počet slepic: 3.7 (13 hlasů)
Trvalý odkaz

"Útok na Národní muzeum!
Chuděra policie!"
Pisálek nám to už vysvětlil,
pravda zas držkou v zemi ryje.

Průměrný počet slepic: 3.5 (26 hlasů)

In reply to by Křemílek (neověřeno)

Trvalý odkaz

požádej Vochomůrku ať ti nasadí modrožlutou kazajku. Takovou-tu svěrací.

Průměrný počet slepic: 3.7 (12 hlasů)

In reply to by Zauber (neověřeno)

Trvalý odkaz

Takže po lopatě, milý Zaubere: pisálek je pan Šimíček z PL, který jako člen ODS superkriticky zhodnotil tu sobotu. Kazajku bych doporučil jiným.

Průměrný počet slepic: 3.6 (14 hlasů)

In reply to by Křemílek (neověřeno)

Trvalý odkaz

Mám z toho "útoku" takový pocit, jakože se snažili, abychom i u nás to měli jako při amerických volbách. Jenom bez toho Trumpa. A obviňovat taky není moc koho. Moc se jim ta inscenace nepovedla.

Průměrný počet slepic: 4.7 (10 hlasů)

Vlada se snazi ,to jiste..Jiny taky..

Lidi nedejte se balamutit a ohlusit a oslepit jasotem , ze Rajchl neco..
Kdyz predevsim...
Vlada a zhorsujici nelidsky skutky a nikdo jinej , zajistili velkou ucast na demonstracich postizenych..
Cas se dozral , mira spatnosti zapadnich vladcu a jejich posluhu se dovrsila a naplnila a celej svet demonstruje a protestuje .
Nic jinyho neni uz mozne..
Cas dozral, aby zavladla na celym svete ZMENA , nutnost zmeny se uz neda potlacit ,uz to jednoduse nejde dal, jak to bylo..
Spatnej a zlocinnej politickej system demokracie musi skoncit ,uz dohral svoji ulohu. Dosazovat do cela stale horsi ministry a za kazdou cenu, uz neni mozne..
Laska a zavislost na penezich a majetku a jejich hromadeni se msti bohacum , bohatstvi se meni rychle pred jejich ocima, do hromady popela..
Priciny Zmeny se mnozi tak, az nedovoli nic jineho..
Jedinou pricinou je velke usili mocnych , vsemi prostredky za oslabeni ,rozvrat a zniceni jejich systemu vlady a moci.
A nejsou schopni neceho jineho ,protoze nastal cas ..
Jen tak zmobilizuji masy lidi..
....A kdyz se nekteri snazi vyuzit pro sebe okolnosti, hysterickymi projevy a hloupymi vyhruzkami na podiu a jinak nic , je treba prave tyhle proverit a zavest pravidla a tak jim nedat zadnou moznost zneuzit nasi duvery.
Vymena nekolika ministru ve vlade , nic neresi ani nemuze..
Jen to ,ze jiny chteji jejich kresla moci.. Pro sebe..
Velmi prisny pravidla a opatreni,jsou nepsana nutnost , kdyz zkusenost tak veli.
Casto byli a jsou celosvetove zmeny k nejhorsimu..

Průměrný počet slepic: 4 (1 hlas)
Trvalý odkaz

Pane Vidláku, uvědomte si, že situace je katastrofální. Blboni po lobotomii, co berou násobky platů se už do smrti nezmění. Těch co jim to závidí a snaží se taky líznout je hafol, to je taky ztracená generace. Gdyž komanči začali bačovat měli desetiletí problémy s lobotomizovanou generací, nějaké zabili, nejaké nechali chcípat v dolech a pak stejně projeli vnitrostranickej boj o koryta s harpagondechujckou federací. Prokrynda pána věřte, že stranickou dischciplínou nelze udržet život na planetě. Jediné co lze dělat, JE, sestrojit sčítací mašinku, (dnes internet web corporations list), gde každej zaškrtne svoji potřebu (pro blboně požadavky, nároky, práva) a to se bude sečítat každej den do měsíční uzávěrky a pak až do konce roku, gde se sečtou kompletní výsledky. Argumenty.

Jinak gdyž néé, raději se věnujte rodině, bramborám, ušetříte si spoustu zklamání.

Průměrný počet slepic: 2.7 (29 hlasů)

když na konci roku se ty naše požadavky akorát vytisknou a použijí jako toaletní papír! Tahle vláda na naše požadavky nehledí, ať jsou sepsané a posčítané, nebo ne. A všechno se to dá shrnout pod jediný požadavek: NOVÉ VOLBY!

Průměrný počet slepic: 4.8 (13 hlasů)

Přesně toto jsem chtěla napsat už dávno, díky, že jste to řekla i za mě. :-)

Průměrný počet slepic: 4.7 (9 hlasů)

In reply to by včelka Mája (neověřeno)

Trvalý odkaz

Viz bod č.1 a stačí když tu ten divoch p.Sasin napíše a vysvětlí všem definici nového SVpožadovaného režimu ,který by nekradl dvě třetiny platu a penzi a hned na to si mohou všichni zatančít staroslavný tanec BUGI ,BUGI!
Staci holenkove dostat do Ústavy,první članek jedno slovo ,které tam ODS staropresident očividně a úmyslně vynechal a dodnes se za tu špinavou akci neomluvil, na to slovo doplnit doposud záměrně chybějící zákony, jinak bude rabování republiky dále bez skrupuli pokračovat a to tlupou ASvSatanistu v čele s KDU a profesorem který vyhrál prý svoje tituly vyhral v tombole a budete jim a černým pozadím za ním stojicim oholení do mrté a pan Sasin přijde o barák a všechny peníze včetně ostatních, kteří stále neví co je to NEOmarxismus a myslí si, že je to prča!!
No ni?

Průměrný počet slepic: 3.4 (5 hlasů)

Nevíte na co to máme sepisovat a sčítat, když na konci roku se ty naše požadavky akorát vytisknou a použijí jako toaletní papír!

Povím vám, že to sou notičky pro novou "vládu", (organizační centrum plnění potřeb). Tam budou sečtěné potřeby studovat a řídit jejich plnění. A všichni budou vědět jaké tam budou napsané. Zbytečné vypisovat řetězce navazujících událostí.

A gdyž né, tak nová vláda dostaně notičky z cizácké ambasády a všechno o co se tady blboni blbě snaží bude zbytečné od samého počátku.

Průměrný počet slepic: 3.2 (5 hlasů)

.....

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

ZMENA a vseho a celosvetova , uz delsi dobu kvasi , probiha fofrem.. ..

Průměrný počet slepic: 4 (1 hlas)
Trvalý odkaz

RAJCHL:

Přátelé, tohle je zlomová věc!!!!
Máme jasný videodůkaz, že lidé neútočili na Národní muzeum, nýbrž že pouze poklidně stáli a policie na ně nevyprovokovaně zaútočila na základě rozkazu velitele zásahu!
Jedná se o evidentní důkaz, že ministr vnitra Vít Rakušan flagrantně lhal a že se jednalo o zásah vyprovokovaný proti pokojně stojícím občanům ze strany zásahové jednotky.
Budeme požadovat okamžité odstoupení ministra vnitra!
Policejní brutalita proti občanům ČR nesmí mít v naší zemi místo! Tohle je horší než za komunistů!
Prosím maximálně sdílejte na všech kanálech!

https://www.facebook.com/rajchl.jindrich/videos/171468325650910/

Průměrný počet slepic: 4.7 (66 hlasů)

Názory:

Tak to je masakr, podle popisu v OVM podle Rakušana jsem si představovala násilný útok na národní muzem, oni tam všichni stojí v klidu, jeden poicajt pošeptá druhému a ty lidi napadnou.Nikdo ty policisty nenapadá a ani se nedožaduje vstupu.Rakušane opravdu odstup!!!!!Tento nepovedený pokus o zavedení totality opět nevyšel!!!!Je to autentické video

Tak tohle jim nesmí projít. Je mě smutno, že takivé zvěrstva jsou páchány na občanech ČR, vlastencích, které se snaží zastrašit. A divím se , že policie koná, přece , když mi dá někdo pokyn proti lidskosti, tak FO toho nepůjdu , fuj..😡😡🇨🇿🇨🇿🇨🇿🇨🇿🇨🇿🇨🇿🇨🇿

To jsou sráči, do vlastních lidí

Rakušan před soud!!!Ostuda Ministra vnitra!!!

Hrozné, Češi proti Čechům, Rakušan je haj.

Těch policajtů se nikdo nedotkl.. čekali vyloženě na pokyn.!

Pan Ševčík se k tomu vyjadřoval, za mě jednoznačně je to krok proti lidem, špatný krok, ať si to Rakušan uvědomí, že síla moci vyvolá jen odpor, což se tu děje!

Tak tohle byl jasný rozkaz !!!

Za všechno může Rakušan. On je ten co tady nechal po celé ČR viset protizákonně vlajky Ukrajiny. Od všech dob platí, že když ve své zemi vlají vlajky cizího státu, tak je toto území dobyto...nebo snad vidíme českou vlajku vlát na Bílém domě nebo po celém Německu, Rakousku atd.... Stop této vládě, demisi!!!

A my přijeli domů do Brna až nad ránem. Mou paní zatkli...a psychickou brutalitu zakuklenců si opravdu užila až na samé dno. Mnoho hodin je drželi na PČR Bartolomějská...Přitom nic neudělala--jen jsme skandovali " Chceme českou vlajku "..tato zlovůle už jde za všechny hranice.

Tak jestli toto projde, tak to už můžou všechno, jako dříve komunisti, možná už je i trumfují. Policajti a to sami a vyprovokoval a fuj

Rozkaz znel jasne: muz s kozenou brasnou

Jako 1989, parchanti. I na ně dojde
Je mi zle. Včera jsem tam byla a pojedu zase. Nikdy jsem se politicky nevyjadřovala ale to fakt ne. To nesmíme jen tak nechat. Prosím, zastavme je.

Rakušan je jasnej příklad zneužití moci ostatně jako celá vláda. Doufám, že příští vláda se postará o to aby všichni skončili v kriminále. Žádná imunita se na ně nesmí vztahovat.

Průměrný počet slepic: 4.7 (75 hlasů)

A to naším Parlamentem!Opět se to stalo v dusledku chybějící kontroly voličú,která je požadována prozatím bez podpory pana Reichla a samých voličú v bodě 2.legendarniho Programu Národních Zájmů a potřebPNZ,který je já píší znovu prozatím i samými voliči ignorován!
SV tj Společnost VOLICU,ktera mrzla pod pódiem nebyla dodnes nikým o této skutečnosti informována a příslušné znění tohoto paragrafu a jeho výklad ,zda se stále není nikým ,ani panem doktorem Reichlem protestujícím občanum vysvětleno.
Pan doktor Reichl by to mohl udělat,ale doposud jsem to tady nevidéla.Retoricke výkony a křik DEMISE je opravdu,ale opravdu horký vzduch a co bude po demonstraci nikdo neumí hezky načechrat!
Prý ani pan VRABEL který si hořce stéžoval,že ho ani nepozvali,neboť prý by tam v té zimě změnil prý své heslo na horké

PENIZE JSOU NA PRVNIM MISTÉ,aby se přiblížil naší ASvS Asociální vládě SATANISTU v čele s KDU,která ošuli svoje voliče a ti se k ní za to modlí a freneticky pleskají !
No ni?

Průměrný počet slepic: 3.1 (7 hlasů)

Nekdo, kdo chce svrhavat vladu ,ale zaroven za kazdou cenu chce dokazovat, ze lidi sou ovce a nic neudelali a neudelaji i kdyz jsou provokovani..
Kdyz prave takovej mel stat v jejich cele..A vest na poradnou odpoved na provokaci.

Zatím bez slepic

Český vlajky odešly a ta Ukrajinská tam zůstala, co jako řešíte? Vo co déé. Ten prápor tam je a ty český tam, nejsou.

Průměrný počet slepic: 2 (21 hlas)

zatím...

Průměrný počet slepic: 4.3 (7 hlasů)

Prave...

Zatím bez slepic

Prave...

Průměrný počet slepic: 1 (1 hlas)

Včelko, pan Sterzik jasně v článku napsal, že u muzea byli provokatéři. Takže policie tam vyjela po provokatérech, aby to jako vypadalo, že to nejsou provokatéři. Nebyla to "policejní brutalita proti občanům čr", byla to simulovaná brutalita směrem na provokatéry.
A ty rozsudky s pokutama za přestupky budou nakonec taky zinscenované, to bude určitě v některém budoucím článku.

Průměrný počet slepic: 3.2 (21 hlas)

vagnerovců. Jinak to video je výmluvné - zřejmě jste mimořádně silně raněn ideologickou slepotou. **Neberte si to jako osobní útok, prosím, ale vy mi typově připomínáte Němce svého času v nacistickém Německu - všichni věděli, že jsou koncentráky a věděli, co se tam děje - a všichni dělali a přesvědčili sami sebe, že se vlastně nic neděje. ** Nevím, zda to bylo naplánované Rakušanem, ale co stoprocentně vím po tom, co tu předvádí, že je tohoto schopen - i mnohem horších věcí. **Nevyčítám vám, že jste volič pětikolky - každý volí dle svého a je to ok. Ale při své inteligenci byste měl umět vyhodnotit a přiznat, že od některých vámi zvolených jde něco hodně šejdrem - vám fakt nevadí cenzura a tvrdé vymáhání jediné povolené pravdy? Nechce se mi tomu věřit..........

Průměrný počet slepic: 4.3 (21 hlas)

Citace z článku: "Ukazuje to zinscenovaná provokace na schodech Národního muzea. Stejně jako fotky oněch záškodníků s ruskými symboly ..."
Takže podle autora měla být zinscenovaná jak ta potyčka u muzea tak i ten "záškodník" se symboly. Co se dělo u muzea jsem viděl na několika videích, bylo tam skandování na sundání vlajky, byla tam výzva ke vstupu do muzea, bylo tam postrkování s kordonem policistů. A viděl jsem i to video co někdo postoval tady v diskuzi, kde si policie vytáhla někoho z davu. Taky jsem si všiml, že celou akci si natáčel i policie a to z nadhledu směrem od muzea k protestujícím. To budou asi taky důležité záběry pro posouzení adekvátnosti akce. Taky jsem viděl fyzický útok demonstrantů na ukrajinské auto a jeho řidiče. Já to laicky posuzuju tak, že pokud by tam ten kordon těžkooděnců nestál, tak by demonstranti do toho muzea vlezli a vlajku by se opravdu pokusili sundat. Za to by počítám padli o něco vyšší tresty než jen za tu strkanici a řvaní na schodech. Takže ti "provokatéři" by měli policii nakonec poděkovat, že jim zabránila ve spáchání závažnějšího přestupku. Proto tam byli.

Osobní útok přecházím bez komentáře, od některých tady ani nečekám nic moc hodnotnějšího než osobní útoky.

K té cenzuře a tvrdému vymáhání jediné povolené pravdy máte nějaké podklady? Já totiž žádnou cenzuru opravdu nevidím. Jaká je ta povolená pravda? A která je ta zakázaná pravda? Já tu vidím jen šíření různých názorů, informací někdy i lží nebo polopravd. A nikdo je necenzuruje. Zkuste si na barák do okna vyvěsit ruskou vlajku a čekejte co se stane. Myslíte že přijede nějaké komando a sundá vám to? Nepřijede. Maximálně vám vynadají sousedi co jste za hovado. Pokud máte na mysli připravovaný zákon proti dezinformacím, tak ten zatím pokud vím není, takže nemůže na základě něho nikdo nic cenzurovat.

Průměrný počet slepic: 2.6 (19 hlasů)

Svého času byla ukradena prezidentská standarta ze střechy. Jaké tresty za to padly?

Průměrný počet slepic: 4.9 (14 hlasů)

In reply to by Dědek (neověřeno)

Trvalý odkaz

že to byl jen přestupek a proto nemusí oznámit své přátele, kteří to ukradli.

Průměrný počet slepic: 5 (10 hlasů)

Ano, ukradli to přátelé Pávka, tedy o tom věděl. Potom máme na Hradě komplice těch zlodějů.
Aneb takto se "chodí na Hrad" dělat prezidenta.

Průměrný počet slepic: 5 (8 hlasů)

Díky. Uvidíme jaký bude výsledek šetření akce před muzeem.

Průměrný počet slepic: 4.8 (5 hlasů)

soudy přeci zaběhaný systém - schvalování genocidia. ** Zřejmě neposuzujete jako špiclování a cenzuru Rakušanův KRIT, veřejné vyzývání Fialy ke vzájemnému se ideo udávání, vyhrůžky vrchního prokurátora Stříže občanům, že za "špatné" názory jim hrozí kriminál - a cenzurou zřejmě nebylo ani ono protiústavní vypnutí "ideozávadných" webů. ** Video onoho "poškození auta" Ukrajinců znám - vy jste možná viděl video v podobě, kterou doporučuje Fiala a Rakušan - tedy takové to ideo správné, na něž máme, dle Fialy "právo" - mnou shlédnuté video ukazuje, jak občan stojící na přechodu diskutuje s jinými v reflexních vestách - česká auta jej objedou, sice zatroubí, ale nic víc. Ukrajinec v luxusním autě za milióny z auta vyskočí a začne se to dotyčného navážet - a ten mu to vrátí. Začnou se strkat, ti ve vestách se je snaží oddělit. Ukrajinec držkuje na Čecha a vyvolá další strkanici - pak konečně zaleze do auta. SPZ ua auta je AB = vinnycká oblast, jižně od Kyjeva, válka nula. Ukrajinec je mladý muž v plné kondici - co tu dělá? Zelenský zoufale shání odvedence na obranu vlasti -a oni jsou zašití v ČR ?

Průměrný počet slepic: 4.2 (15 hlasů)

Ano, tohle je plus minus ta realita. A ne "příběhy" lakované na růžovo...

Průměrný počet slepic: 4 (1 hlas)

Opravdu to byli provokatéři!
A svoji úlohu splnili.
Určitě měli namotat víc lidí než jen kazatele Ševčíka Husa.
O požadavcích PRO je ticho v médiích! Počet demonstrantů přísně tajný, ačkoliv sledován už při nástupu do autobusů.
Událost týdne - útok demonstrantů na Náhradní muzeum!
V síti docent Ševčík!
Kdo je ten křikloun s megafonem co vyzýval k sejmutí cizí vlajky z muzea? Proč neplave jeho ksicht a hulákání všemi médii? Protože si pro úkoly chodí na vnitro?

Průměrný počet slepic: 4.9 (7 hlasů)

..."vedeli ,co se tam deje a vsichni delal a presvedcili sami sebe..",ze se vlastne nic nedeje" .tohle pise uplne vystavni imbecil..
Kdyz ty lidi nacisti strileli vod zacatku a zrovna treba v Lidicich a vsude jinde na svete a porad ,behem svetovy valky tak se ty lidi presvedcili..
Zrejme nemeli nic jinyho na praci , nez se v jednom kuse presvedcovat ...
Ani nepomysleli , jak se zachranit a prezit i s rodinama.
Neco takovyho by je ani nenapadlo..
Tohodle by meli ukazovat..Pro vystrahu ..Co takovej inteligent umi..
Taky jako dukaz, ze vedeni /a inteligence atd/., jsou rovnou , jeste taky na hovno.
Jenom umely konstrukce na vystavu oslum , aby ti meli co obdivovat..
Aby nam znicili vrozenou lidskost, uz detem a zbavili nas zakladnich lidskych instinktu pro sve zajmy ..Se nekonecne povysovat ...
Hitler to kopiroval jako , pred nim velky Ucitel Mao ,Lenin Trockij a dalsi to dovedli do dusledku...Ucit se a budes taky inteligent..
Pak uz staci ty osly zfanatizovat..Ktery veri inteligentovi a jeho inteligenci a jejich pitomym vymyslum..
Kterymu se neda ,pri nejlepsi vuli ani verit..Uz vubec ne zavadet do zivota..

Zatím bez slepic

Hlavní "provokatéři" jsou krásně zdokumentováni na záznamu https://www.facebook.com/RaptorTV.cz/videos/6065459273503640/ Cca v čase 4:40:30 můžete vidět hlavního "provokatéra" s megafonem. Jmenuje se Slávek Popelka. Je nepravomocně odsouzen (odvolal se) za vyhrožování násilným vniknutím do budovy Muzea za účelem sundání ukrajinské vlajky. Sepsal totiž dopis, v němž popisuje možnst, že by tak rozhněvaní občané mohli učinit. Asi byl ten popis dost věrohodný, protože v první instanci u soudu dostal 6 měsíců podmíněně se ukšební dobou 18 měsíců. Dalšího "provokatéra" můžete vidět cca v čase 5:38. Zde v diskuzi vystupuje pod přezdívkou Kelly. S redaktorem TV Raptor si tyká, zjevně se dobře znají a dává mu cca 5ti minutový rozhovor.

Tak jsem zvědav, jak se Vidlák a Rajch s těmito provokatéry popasují. Policejní infiltrace zřejmě sahá i sem do diskuze a možná i do TV Raptor. Navíc se někteří provokatéři zjevně nechávají i soudit. V případě pana Slávka pravděpodobně i odsoudit. Bude zajímavé sledovat pokračování jeich příběhů. Moc se na to těším.

Průměrný počet slepic: 2.1 (10 hlasů)

Dobře sepsáno, soudruhu.

Průměrný počet slepic: 4.2 (5 hlasů)

To je vyborna prilezitosti k sjednoceni vsech..Solidarita na obranu vsech pronasledovanych rezimem.
Lecos se tak vytribi..A ujasni.

Zatím bez slepic

To nic nedokazuje. Nevíte, co provedl člověk, kterého takto "sebrali" předtím. Pravděpodobně k tomu měli důvod.

Jsou i jiná videa kde "vlastenec" napadne člověka v civilu pěstí zezadu do hlavy. Videa útoků na auto s Ukrajinskou SPZ a další násilí ze strany vlastenců. Nejpravděpodobnější je, že toho člověka poznali a "sebrali" ho kvůli něčemu podobnému.

Ale to se dozvíme později.

Průměrný počet slepic: 2.8 (13 hlasů)

Auto bílé. Vystoupil Ukrajinec a navážel se do chlapa, krotili ho pořadatelé.

Průměrný počet slepic: 3.7 (13 hlasů)

je jen konec - ale podle té vaší party vždy vše začíná datem, který si sami určíte - co bylo před tím, tedy příčina - následek vás vůbec, ale vůbec nebere - protože byste museli přiznat, že jste tak trochu mimo.

Průměrný počet slepic: 4 (10 hlasů)

Na hlavní stránce Seznamu ( vpravo, v části Seznam Medium ) je umístěn článek:

"Demonstrace na Václaváku. Žádné Česko proti bídě, ale hajlování, násilí a propagace terorismu"

Jako autor je uvedena Apolena Tůmová. Krátký úryvek: "... Násilí, propagace ruské invaze, hajlování. To je účet sobotní Rajchlovy demonstrace „Česko proti bídě“. Ruský dezinformátor se opět odkopal a odhalil, o co vlastně jde... Václavské náměstí se v sobotu odpoledne téměř zaplnilo.... srocením lidí, kteří jen vykřikují vyprázdněná hesla, propagují terorismus a pod vlivem davové psychózy agresivně útočí na policii a podporovatele Ukrajiny ... jeden z nich ozdobil batoh písmenem Z, znakem invaze, něco jako hákový kříž ... V závěru demonstrace se rozhodli k útoku na „kapitol“, tedy Národní muzeum, aby z něj strhli ukrajinskou vlajku. Pohled to nebyl věru hezký, když brali policii po helmách tyčemi od vlajek a dva z nich zranili... Z Česka proti bídě se stala akce propagující nejhorší totalitní systémy a lůza si vybila svojí frustraci agresí proti pořádkovým silám, které chránily národní památku."

Odkaz zde:
https://medium.seznam.cz/clanek/apolena-tumova-demonstrace-na-vaclavaku…

Vypadá, že už mají opravdu strach, když se musí uchylovat k takovýmto praktikám. Kolik asi dostala autorka zaplaceno?

Průměrný počet slepic: 4.5 (29 hlasů)