Obětujeme levé křídlo

Autor

Tak nás vláda oblažila další skvělou reformou. Tentokrát bude třeba zreformovat výběr DPH. Tři sazby jsou totiž moc, budou jen dvě. Samozřejmě zmizí ta nejnižší a tak nám řádně podraží vodné, stočné a další poměrně nezbytné věci k životu. A aby plebs moc nevyšiloval, sazba DPH na potraviny klesne o jedno procento. Sice je to jen pracovní materiál, který „unikl“, ale nepochybuji o tom, že se v nejbližších dnech najde neuvěřitelné množství expertů se spoustou titulů před jménem i za jménem, kteří národu objasní, jak to vláda skvěle vyřešila a jak moc nám to do budoucna pomůže. Tito hoši dostanou patřičný prostor v mééédiích, pak se to potichu zavede a všechno bude cajk.

Tady je nejlépe vidět, že na ideologii záleží a záleží na ní sakra hodně. Libtardi mají konečně svojí milovanou vládu, konečně se nám do politiky vrátila slušnost a řád, konečně není u moci žádný bývalý komunista, konečně nikdo nekrade, nezaklekává, nevyhazuje z práce, konečně máme svobodu slova a vláda jen bojuje s proruskými dezinformátory… a proto vlastně nevadí, že se zdražily potraviny, nevadí, že se zdražil benzín, nevadí, že se zdražilo topení a vůbec všechno, protože světlé zítřky jsou už za rohem.

Tedy… hned jak se zbavíme těch všivých důchodců, kteří nám zanechali spálenou zemi a tak si žádné důchody nezaslouží. Kdo to řekl? Mladý, krásný a chytrý pirát Jakub Horák. Prý marketingový expert… Co na tom, že před volbami se Richterová ještě fotila s autem, kde byla napsaná hesla vstřícná k seniorům. Co na tom, že se všichni zaklínali péčí o důchodce. Teď už jsou jednoduše přítěž a s nimi i všichni ti, kteří sice pracují, ale z výplaty vyžijí stále hůř.

To je totiž celá vládní politika. Nejen u nás, ale v celé Evropě. Obětujeme levé křídlo. Už nejde o to, něco zlepšovat nebo se snažit o nějaké sjednocení společnosti. Už jde jen o to, zbavit se přítěže. Do lodi nám teče už dlouhá léta, to všichni víme. Ale všechny předchozí vlády se alespoň pokoušely některé díry ucpat. Snažily se alespoň budit dojem, že jsme všichni na jedné lodi… ano, říkali to především proto, abychom neremcali a pěkně pumpovali, ale alespoň nám dávali zdání, že se se všemi počítá.

Musel přijít až Fiala, který ve své nekonečné moudrosti konečně rozseknul ten gordický uzel globalizace, kdy sice stát potřebuje stále více peněz, aby zmírnil úděl těch, kteří neudrželi krok s vývojem a na propojení celé planety jen prodělali, ale zároveň stát peníze nemá, protože stále větší díl ekonomiky se obejde i beze státu a dokáže si zařídit, aby daně platit nemusela. Za Fialy to konečně vymysleli… prostě obětujeme ty, kteří nebyli dost flexibilní.

Přitom je to neuvěřitelné. Vláda vybrala neskutečné peníze na DPH, snížila valorizace, snížila zvýhodněné jízdné, má obrovské dividendy od ČEZu… a přesto je rozpočet v deficitu jaký tu nikdy nebyl. Samozřejmě žádný pravdomluvný intervjuk ani minutu nepátral po tom, co se s těmi penězi děje. Kam tečou? Na Ukrajinu, nebo na lipskou burzu? To se musíme domýšlet sami…

Zakázky v průmyslu klesají, obchod s nemovitostmi se téměř zastavil. Klesají tržby v maloobchodě. Už jsme slyšeli o skvělém nápadu na energetické štítky, podle kterých budeme z budov platit ekologické daně… Prostě… obětujeme dezoláty, ti nás stejně volit nebudou, obereme je o všechno, protože jsou přítěží na naší cestě k bezuhlíkové ekonomice a veganské budoucnosti, která je tak správná a hodnotná, že se o tom prostě nesmí pochybovat.

I ten Mao se svým Velkým skokem snažil zařídit, že stoupne výroba, že se lidi budou mít líp. Sice to nedopadlo, ale jeho vizí byla budoucnost, ve které se mají všichni dobře a mohou si koupit spoustu blbostí. Tohle je asi poprvé v dějinách, kdy nám kormidelníci vnucují představu, že se budeme mít hůř a ještě nás to bude bavit… Ale ono jim to asi funguje, libtardi tomu tleskají a radostně platí a platí.

Hele, zkusili jste si někdy spočítat, o kolik peněz jste přišli od první demonstrace loni v září? Kolik nás stálo to, že lidi nevěří v možnou změnu? Kolik stály všechny ty strachy, aby se díky demonstrování náhodou někdo nevyšvihl? Ani na chvíli to nevypadalo na volby, ale fejsbůk je stejně plný především obav z toho, aby si náhodou někdo nepomohl do sněmovny. Tento leitmotiv držel Láďa Vrabel, že jde přece o lidi a ne o politiky… a mezitím se začalo mluvit o mobilizaci, ceny řádně stouply, před průserem nás zachránila teplá zima a pokrytectví našich elit,protože ruské suroviny dál kupují, jen je přejmenovali…

Každou domácnost to stálo desetitisíce a každý den, co je tato vláda ve funkcích stojí další a další prachy. Zatím se státní dluh každý den zvedal asi o dvě miliardy… To bude nejspíš pokračovat a všichni navíc pěkně připlatíme za pivo i vodu. A buďte si jistí, že za měsíc přijdou s další skvělou reformou.

Místo v autobuse na demonstraci do Prahy a zpět stojí tři stovky… Jednou za měsíc… Stačí si kliknout na stránky Česko proti bídě a zavolat koordinátorovi.

Jo, stotisícová demonstrace s vládou nehne… A větší se nesvolá, protože stále je důležitější, aby z toho náhodou někdo neměl politický prospěch. Tato obava stojí miliardy denně a platí ji především ti, v jejichž zájmu se demonstrace svolává. Platí ji především ti, kteří sice vidí neschopnou a zaprodanou vládu, která je denně obírá, ale na demonstraci nepojedou, protože…. ale to je vlastně jedno.

Přitom oni se svojí politikou už ani netají… důchody zrušit, protože dědeček a babička jen ujídají chlebíčka. Plebs obrat o pracně získané nemovitosti, protože jim to dává příliš mnoho svobody a příliš mnoho jistot a oni si pak dovolují remcat. Sebrat jim hotovost, protože je třeba kontrolovat, co jedí a za co platí. Je třeba eliminovat ideozločiny hned v zárodku… nebo je ani nedopustit. Už se s námi nepočítá. Staří pod most a mladí do války. To vše ve jménu zelené budoucnosti, kterou ani konflikt na Ukrajině nesmí zastavit.

Já vím, že to opakuju do zblbnutí, ale prostě je to tak… buď můžete čekat dalšího dva a půl roku a pak hodit svůj hlas vašemu favoritovi, který nás zaručeně vytáhne z tohoto marasmu…. a počítejte s tím, že k volbám už bude moci přijít i celá rozsáhlá ukrajinská diaspora a bude možné volit korespondenčně…

Nebo prostě podpoříte to, co je. Buď přijdete na demonstraci, protože se počítá množství, které musí růst a nebo si počkáte na mnohem lepšího a čistšího lídra, který to určitě bude dělat líp a budete mít alespoň malou naději, že rostoucí protesty stále širší masy lidí vládu nakonec svrhnou. A nebo půjdete na jinou demonstraci nebo půjdete na náměstí se svíčkami, nebo si zaplatíte kurz v Jungmannově akademii, nebo prostě uděláte něco jiného. Ale sedět doma, to je teď nejdražší váhání.

Aktuálně nejlevnější jsou tři stovky na nedělní demonstraci…

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.7 (241 hlas)

Komentáře

In reply to by včelka Mája (neověřeno)

Trvalý odkaz

Tu vodu by to chtělo upřesnit. Některé vodovody jsou v majetku sdružení obcí, které si to v privatizaci koupily. Jiné jsou v soukromých rukách. Takže jak kde, někde si to obce pořešily, jinde se na to vykašlaly a teď nad tím nemají kontrolu. Nevím jestli držení vody v rukou obcí považujete za vodu prodanou nebo stále za vodu drženou státem.
K tomu, že by to neudělal žádný jiný stát jen dodám, že soukromý sektor se podílí na prodeji vody v desítkách zemí po světě. V Evropě je to třeba ve Francii, Španělsku, Rumunsku, Bulharsku, Polsku, Maďarsku. To jste si mohla zjistit sama jedním vyhledávacím dotazem na googlu, předtím než se dáte další lež.

Průměrný počet slepic: 3.7 (6 hlasů)

PROČ JE PRODEJ NAŠÍ VODY A ZISKY Z VODY V RUKOU CIZÍCH KORPORACÍ A KDO JE ZA TO ODPOVĚDNÝ?

Stát, respektive Ministerstvo zemědělství (Mze), které spravuje v ČR odbor vodárenství, má údajně jako hlavní prioritu zajistit soběstačnost jeho financování. Samozřejmě ví, že jediný zdroj vodáren na obnovu a rozvoj vodárenských sítí, jsou peníze inkasované od spotřebitelů ve vodném a stočném.

Odpovědnost za to, že naše peníze tečou do zahraničí, místo do obnovy trubek v České republice nese Mze.
Mze mohlo jakýkoliv pokus o vyvedení zisků z vodného a stočného z okresních vodáren na zahraniční koncerny zastavit!

Okresní vodárně a městům zůstala infrastruktura (povinnost ji financovat), ale peněžní toky z vody, i právo inkasovat zisk z vodného a stočného, přešly na zahraniční koncerny, který nemusí tyto peníze investovat zpět do obnovy trubek v České republice!
V letech 2004-2005 Mze přesto hlasovalo PRO vyvedení zisků z okresních vodáren, přes zavedení tzv.  s koncerny a údajně vůbec nevědělo, pro co hlasuje.

"Politici/Poblitici" pracující v zájmů soukromých firem schvalovali pochybné smlouvy bez ohledu na protiprávnost a nemravnost svého jednání.
Někdy na rychlo 1 den před vstupem do EU, kdy vstupovala do "hry" transparentí evropská legislativa. A Mze hlasovalo PRO s nimi.
Důkaz?
30.4.2004 - Protiprávní mimořádná valná hromada Vodovodů a kanaizací Zlín, a.s.
V tomto roce již mělo Ministerstvo životního prostředí od Evropské komise stanovisko, že nebude dotovat pro veřejný sektor nevýhodné privatizace vodáren.

Mze v roce 2003 dalo příkaz "neprivatizovat" vodárny, přesto se dál “privatizovalo/tunelovalo” a zisky z vody díky tomu tečou do ciziny
Zde je dokument, který dokládá, že zástupci Ministerstva zemědělství i Fond národního majetku (Mze i FNM) věděli o pokusech zprivatizovat zisky z vody a vytunelovat okresní vodárny. Někteří zástupci Mze/FNM se pokusili, pokoutným privatizacím zabránit.
Ale klika pracující pro koncerny byla silnější

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

In reply to by včelka Mája (neověřeno)

Trvalý odkaz

Proč kupujeme českou vodu od Francouzů? (a krvavě za to platíme)

https://www.ctidoma.cz/zpravodajstvi/2016-11-14-proc-kupujeme-ceskou-vo…

Průměrný počet slepic: 4.2 (5 hlasů)

velké problémy - nastoupila díky zkorumpovaným zastupitelstvům do některých fr měst a obcí a žačala tam "hospodařit" stejně, jako u nás - a byl z toho docela skandál a kde to jen trochu šlo, tak ji zase rychle vykopli. A natočili o Veolii pořad, který byl celkem slušným varováním před jakoukoliv spoluprací s ní.
Nevím, co je normálního na tom, že českou vodu českým občanům prodává za mastné ceny francouzská firma, která na tom nehorázně vydělává - co je na tom "normální"?
A k tomu obchodování s naší vodou se Veolia a spol dostávaly různými šmejčky i korupcí - viz stránka Pravda o vodě, tam si o tom můžete počíst, co to je za šmejdy.
Nevím , jak to mají ošéfované v jiných státech, ale u nás je to naprosto neuvěřitelné - Veolia a spol čerpají českou vodu z českých zdrojů a prodávají ji za napálenou cenu Čechům - takže jen obrovské zisky. Ale to, co stojí prachy - tedy ty tzv trubky, kterými se ta voda dopravuje - celá ta infrastruktura , jejíž budování i údržba stojí pěkný balík, to zůstalo na triku obcím a městům. Tedy Veolia a spol inkasují, čeští daňoví poplatníci přes rozpočty měst a obcí nesou veškeré náklady. Za takové smlouvy měli všichni ti čeští politici dávno sedět.
Toto doslova zvěrstvo se ve velkém rozjelo za vlády socanů, kdy byl min zemědělství Palas - a ten tlačil zastupitelstva do této privatizace vody. A pak si pan Palas najednou zničehož nic koupil hotel za 10 miliónů a nedokázal vysvětlit, kde na to vzal . A stalo se co? Nic.
Na té stránce Pravda o vodě se také můžete podívat, kolik stojí voda v obcích a městech, kde to nezprivatizovali a nechali si to ve svém majetku - infrastruktura v cajku a cena vody poloviční

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

Pan Novotný už roky bojuje za naši vodu!
A naštěstí i někdy úspěšně! Chodí mi informace o probíhajících soudech do mejlu, vč. případných možností petic atd.
Hluboce před ním smekám, je to mravenčí práce, kterou vykonává, aby se dařilo napravovat zločin někoho jiného. Protože zločin prodat naši vodu je neobhajitelný!!!
Ale máme i štěstí, také mohl nějaký "koumák" prodat třeba náš vzduch co dýcháme...

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

K volbám do Poslanecké sněmovny PČR sice ukrajinská komunita pobývající na území ČR dojít může, ale pokud nebudou mít občanství ČR, tak si moc volebního práva neužijí...A získat občanství CŘ je většinou otázka minimálně 5 let (až na nějaké výjimky). Takže strašit volební účastí Ukrajinců v následujících volbách je poněkud nepřesné, abych to řekl diplomaticky. Nebo mi unikl nějaký návrh zákona, který nově upravuje podmínky pro získání občanství ČR (případně volebního zákona, který přiznává aktivní volební právo do PS PČR jen občanům ČR?). Asi tak. Milkman

Průměrný počet slepic: 3.4 (8 hlasů)

Změnit zákon je to nejmenší, to pětikolka, pokud by chtěla, zařídí levou zadní. V případě (ne)valorizace důchodů se na zákon úplně vykašlala a nic se nestalo.

Průměrný počet slepic: 3.9 (8 hlasů)

Zákony tuto vládu nijak neobtěžují, změní si zákony, jak se jí zlíbí, už teď by rádi,
aby chodili volit děti od 16 let. Je jasné, proč.
Tato vláda ne kromě sebe neohlíží vůbec na nic.

Průměrný počet slepic: 3.9 (7 hlasů)

In reply to by včelka Mája (neověřeno)

Trvalý odkaz

Souhlas!
Změna zákonů "na míru", je asi to nejmenší s čím by si zkázonoši dělali hlavu! Oni si to dle potřeby "upraví" raz dva, třeba zase v legislativní nouzi... Jen to zkusili a ejhle, vyšlo to...

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)

Jsou to většinově hlasy pro vládu, jsem přesvědčen, že se o to minimálně pokusí. Jako se již jednou a ne naposledy o protiústavní a amorální korespondenční volbu.

Průměrný počet slepic: 3.4 (5 hlasů)

Co je neústavního na korespondenční volbě? Pokud budou splněny podmínky dané v ústavě, tak to bude v souladu. Podmínky jsou celkem jednoduché a srozumitelné:

Článek 18
(1) Volby do Poslanecké sněmovny se konají tajným hlasováním na základě všeobecného, rovného a přímého volebního práva, podle zásady poměrného zastoupení.
(2) Volby do Senátu se konají tajným hlasováním na základě všeobecného, rovného a přímého volebního práva, podle zásady většinového systému.
(3) Právo volit má každý občan České republiky, který dosáhl věku 18 let.

Průměrný počet slepic: 3.7 (6 hlasů)

To lze technicky zajistit. Už existuje návrh jak to provést, aby byla volba anonymní, přitom byla ověřena totožnost voliče a zajištěno, že volí jen jednou.
Dohledejte si to, jestli vás to zajímá.

Průměrný počet slepic: 2.9 (9 hlasů)

Vy jste o tom psal jak o hotové věci a až když se Tymák ozval, tak jste to "upravil" na "existuje návrh, jak to provést"...

Průměrný počet slepic: 4.3 (6 hlasů)

Nelze kontrolovat třeba zda někdo nezkontroluje lístky po aktu volby, je to nesmysl. Hledat to fakt nebudu, na to je mi čas dosti drahý.

Průměrný počet slepic: 3.3 (7 hlasů)

Když tomu nehodláte ten čas dát, tak budete dál žít v omylu. Vaše volba.
Trochu vám to usnadním, ale číst to za vás nebudu.
https://www.novinky.cz/clanek/volby-korespondencni-hlasovani-v-ceskych-…

Průměrný počet slepic: 2.3 (6 hlasů)

Nepsal jsem o tom jako o hotové věci, psal jsem o tom jako o principu.
Návrh schválil zatím jen senát.

Průměrný počet slepic: 2.6 (5 hlasů)

napsat kde v tom článku se řeší zajištění tajnosti volby ? Já to tam nenašel.

Průměrný počet slepic: 4.2 (5 hlasů)

Zhruba ve dvou třetinách článku je tohle (citace):

"
Stanoviska a vyjádření k návrhu

Parlamentní institut vyhodnotil, že návrh je slučitelný s právem EU. Uznal, že zajišťuje anonymitu voliče, ověřuje jeho totožnost a kontroluje, že volí pouze jednou. Našel však i nedostatky a vyjádřil pochybnosti ohledně domácího tištění hlasovacích lístků.
"

Průměrný počet slepic: 2 (4 hlasů)

Slučitelnost s právem EU je nepodstatná, s naší Ústavou nemá co dělat.
Anonymita voliče je jen část požadavku na tajnost, tedy že po zaslání hlasu se sice zaručí jeho právo hlasovat ( a že hlasuje jen jednou ), ale neobsahuje záruku, že nikdo nebude hlas znát natož ovlivňovat. Pokud jsem byl správně poučen, je dnes povinné jít sám za plentu ( za komunistů těžký přečin ). Zřejmě s vyjímkou invalidů. ale jde o princip.

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)

souhlas s komentáři výše - se zákony si fialoví bolševici fakt hlavu nelámou - a dokonce lze odhadnout i zdůvodnění předčasného udělování občanství ukrajincům - no přeci humanitární pomoc, aby ti chudáci našli co nejdříve nový domov - a komu se to nebude líbit, bude antihumánní nelidská zrůda a pan Rakušan a pan prokurátor Stříž už si s ním poradí.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

Reflex.czOnline přenosMartin Bartkovský: Rajchl v Děčíně přiznal, že nechce z EU ani blokádu budov. Kolem Strakovky udělá řetěz
ONLINE PŘENOS
Martin Bartkovský: Rajchl v Děčíně přiznal, že nechce z EU ani blokádu budov. Kolem Strakovky udělá řetěz
Martin Bartkovský 11. dubna 2023 • 17:00

Průměrný počet slepic: 3.7 (6 hlasů)

My si počkáme, až EU uhnije sama.

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

Nejde s tím hnout dokud se nezmění paradigma, hodnoty k životu. Zase ty potřeby. Nejde prostě prstem vyvrtat do ocele díru. Nejde to, igdyby tím prstem vrtalo tisíce lidí. Musí lidi změnit paradigma, volit přímo co se má dít, stát se dějitely života u nás a to rovným dílem. Dyk i ta slepice má víc rozumu. Gdyž jí zatarasí plotem, podleze nebo vyletí na strom, ale blboň se furt tlačí do zavřených vrat. Celé zástupy furt dou po té samé hladové cestičce.

Průměrný počet slepic: 3.3 (8 hlasů)

Mohl byste mi pomoci a uvést nějaký příklad země (státu), ve kterém to funguje podle Vašich představ? Z těch alegorií si moc neumím udělat konkrétní představu o tom, jak by se to mělo dělat správě. Děkuji Milkman

Průměrný počet slepic: 4.2 (12 hlasů)

Jó jasně, přesvědč mě, ukaž mi gde to funguje, si tady sednu a dělej. Jó představy to sou těžký materiály, co?

Průměrný počet slepic: 2.7 (10 hlasů)

Gdyž vám něgdo řekne že v desátém tahu máte mat, co uděláte? Odpověď to nereálné. Hotové.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Vážený pane Vidláku,
vždy mám respekt před lidmi, kteří místo žbrblání u piva jdou a něco dělají. Do té míry si velmi vážím Vašeho politického angažování. Tak to má podle mého být, něco se mi nelíbí, tak jdu a snažím se to změnit.
Pakliže máte ambice něco měnit, pak si nevystačíte jenom s popisováním toho, co všechno dělá vláda špatně. Pokud se hlásíte k alternativě, pak by tato alternativa asi měla mít nějakou podobu konkrétních politik (tj. politického programu). Možná mi něco uniklo, ale doposud jsem žádný program neviděl.
Zatím to na mne působí dojmem, že jediným programem je sehnat do houfu lidi, kteří jsou nespokojeni se současnou vládou a vybičovat jejich emoce na základě velmi volného nakládání s fakty. Dnešní článek je toho dobrým příkladem. Konkrétní příklady:
1) Řešení státního dluhu - co by měl podle Vás ministr financí udělat pro snížení státního dluhu? Nebo se domníváte, že státní dluh není třeba řešit, protože na to není nyní vhodný čas? Ten ale nebude nikdy.
2) Změny v DPH u vodného stočného - bylo by asi čestné, pokud byste k tomu uváděl konkrétní čísla, pokud se tyto položky posunou do vyšší sazby DPH. Průměrná roční spotřeba vody na jednoho člověka a rok je cca 40 m3. Vodné a stočné za 1m3 je cca 100 CZK (při současné nižší sazbě DPH 10 %.) V případě posunu do vyšší sazby to bude tedy znamenat, že vodné a stočné za 1m3 bude cca 110 CZK. V případě jednoho člověka se tedy jedná o zvýšení z 4.000 CZK/rok na 4.400 CZK/rok - tedy zdražení o 400 CZK za rok. Neříkám, že je to málo, ale lidí, pro které je takové navýšení likvidační bude podle mne velmi málo. Pro nás ostatní to je jen další zdražení, které není příjemné (jako ostatně žádné zdražení).
3) Podle mého názoru se žádné chvalozpěvy expertů konat nebudou - pro pravicové ekonomy jsou navrhované reformy nedostačující a pro levicové ekonomy také (byť z jiného důvodu). Pochvalu od ekonomů Stanjura rozhodně nedostane. Maximálně pravicoví ekonomové řeknou, že udělal alespoň něco, ale je to málo a nesystémové (nebo něco podobného).
4) Nějaká ideologie musí být nutnou součástí každého politického programu. Nevím, jak byste si představoval politiku bez ideologie. Nevím sice, co znamená slovo libtard (asi to bude nějaká nadávka, ale třeba se mýlím), ale silně pochybuji, že se někdy dočkáme slušné politiky. Politici jsou jen lidé. Myslím, že ani Vy sám byste nebyl schopen dát dohromady vládu tak, abyste u každého jednoho člena vlády měl 100% jistotu, že odolá svodům, které politika přináší. Kdokoliv zatím přišel s nějakou verzí "čisté a poctivé politiky", tak to skončilo ostudou a korupčními skandály (například Věci veřejné). Dobytek prostě najdete v každé politické straně, protože nemáte moc možností eliminovat prospěcháře. I u těch pirátů by se už nějaké menší korupční skandály našly.
5) Jakub Horák není pirát. Pouze dělal pirátům kampaň. Silně pochybuji, že by se někdy vyjádřil, jak píšete (= zbavíme se těch všivých důchodců, kteří nám zanechali spálenou zemi a tak si žádné důchody nezaslouží). Docela by mne zajímalo, jestli jste schopen to doložit.
6) Kam se poděly všechny peníze ze státního rozpočtu proč máme deficit? Na webových stránkách ministerstva financí můžete nalézt pravidelné měsíční zprávy o plnění státního rozpočtu (tj, přehled zásadních příjmů a výdajů za daný měsíc). Tam máte konkrétní čísla o výběru DPH, stejně jako čísla vztahující se k vyplacení důchodu. Je to samozřejmě jenom základní přehled, ale jakákoliv seriózní debata o rozpočtu by měla vycházet z čísel a nikoliv z dojmů.
7) Obrovské dividendy od ČEZu - pokud tím míníte dividendy za rok 2022 (pro ČEZ velmi výnosný rok), tak tyto dividendy nebyly doposud schváleny a tudíž ani vyplaceny (protože doposud neproběhla valná hromada ČEZ, která bude schvalovat rozdělení zisku za rok 2022). Takže stát zatím tyto dividendy nemá.
8) Mao byl stejný blázen jako Pol Pot nebo Stalin. Za těmito lidmi rozhodně není více dobra pro více lidí, ale spousta zmařených lidských životů. Druhá věc je jejich schopnost nadchnout a strhnout pro svou myšlenku davy lidí (minimálně zpočátku). Na konci jsou ale obvykle nějaké represálie vlastního obyvatelstva a občanské války. A vůbec netuším, kde jste přišel na to, že Mao chtěl společnost, ve "které se mají všichni dobře a mohou si koupit spoustu blbostí". To jako, že chtěl konzumní kapitalismus? A toho chtěl dosáhnout tím, že v každé vesnici bude vysoká pec na tavbu železa?
Abych to nějak shrnul, skutečně oceňuji, že oproti řadě jiných se neváháte aktivně angažovat za to, co považujte správné. Ale co vlastně nabízíte za řešení? To mi zatím stále nějak uniká. Milkman

Průměrný počet slepic: 3.3 (16 hlasů)

Jaké nabízím řešení? To si přece nevybírám já, ale voliči. Ti si dosadí zastupitele a z toho pak vznikne vláda. Já se snažím, aby nepropadaly hlasy a aby se ke slovu dostali i lidi, kteří nedostanou prostor ve velkých médiích. Snažím se, aby byl slyšen i hlas těch co nejsou mladí, krásní a chytří.
Já neurčuju, kdo v této zemi projeví aktivitu a snahu dostat se do politiky. Já se jen pokouším zjistit, za co stojí. Stejně tak neurčuju, jaký volební lístek kdo hodí do urny.

Průměrný počet slepic: 3.4 (9 hlasů)

a nemuseli někoho pověřovat, bylo by všem líp

Průměrný počet slepic: 4 (5 hlasů)

"Já se snažím, aby nepropadaly hlasy a aby se ke slovu dostali i lidi, kteří nedostanou prostor ve velkých médiích."
Takováhle snaha by vypadala trochu jinak. Před nedávnem jste tlačil Babiše, který rozhodně prostor v médiích dostával a to až takový, že do některých odmítal chodit. Kromě toho má i svá vlastní média.
Mě to připadá, že teď tlačíte Rajchla a jeho PRO. Přitom v médiích vůbec nejsou třeba Trikolora, KSČM, ČSSD, Přísaha, Zelení, Realisté, ... Proč tady teda slyšíme jen o Rajchlovi a nesnažíte se, aby dostali prostor i tito ostatní?
Protože jste součástí marketingu Rajchla, ne?

Průměrný počet slepic: 2.3 (6 hlasů)

Ano, Vidlák má své favority (Rajchl, Babiš), které zcela nekriticky podporuje. Oba mají mediálního prostoru dost. Ten druhý je dokonce největším mediálním magnátem v zemi.

Průměrný počet slepic: 3 (6 hlasů)

Vůbec se nedivím, že Babiš odmítal do té mediální žumpy chodit, udělal jedině správně.
Když jsem slyšela ty jejich "domácí profialovské" uštěkané moderátorky a jejich manipulace (skákání do řeči, nenechaly dokončit větu s tím, jak se snažily z něj za každou cenu vypáčit to, co samy chtěly slyšet..., tak normálnímu člověku z toho bylo akorát na blití.
Hnus fialovej je slabý výraz.

Průměrný počet slepic: 3.4 (5 hlasů)

i když důstojně a uhlazeně, přesto brešete u nesprávných vrátek. Vidlák není reprezentantem politické strany. Pro jistotu ještě jednou: Vidlák není reprezentantem politické strany. Vidlák je jedním z hlasů nespokojných a už i nešťastných lidí, jichž vůbec, ale vůbec není málo, i když Vás se to zjevně netýká. Otočme to: Na rozdíl od Vidláka, členové vlády, kterou zjevně hájíte, zástupci politických stran jsou. Takže v kontextu vašich řádků je celkem oprávněné si pořád připomínat, že oni musí předkládat řešení. Připomínat si nejen jakým "slučovacím" způsobem se díky panu Rychetskému tyto strany přebojovaly přes nenáviděné ANO, ale hlavně co ze svého PŮVODNÍHO PROGRAMOVÉHO VYHLÁŠENÍ A PŘEDVOLEBNÍCH SLIBŮ asi tak splnily. Chcete, aby lidi nevnímali a zapomněli na kroky této vlády, které by žádná trochu odpovědná, zorientovaná a aspoň trochu o prosperitu vlastní zemi pečující vláda neudělala? Co kromě hlavního programového cíle "antibabiš" vůbec plnila? A jaký program, jaké má cíle má do budoucna? Jenom postupně zkoušet, kde a koho ještě ožebračit a co ještě rozprodat? Bez jakékoli rozumné koncepce, co se získanými penězi? (Samozřejmě kromě nakupování všeho, co americký vojenský průmysl "nabídne", navyšování výdajů na zbrojení, přizpůsobování svých platů vysoké inflaci, kromě zvyšování platů těch, kteří je musí chránit před hněvem lidí a jejich "nesprávnými názory" apod.) Jaká jsou řešení, jaké jsou cíle této vlády?
Co z toho, co mapuje například paní Bobošíková a spol. není doloženou pravdou?! Už jenom fakta z jejích pořadů by byla na minimálně výměnu ministrů ne-li přímo vlády. Kromě léků, potravin, nájemného, topení, prostě již všeho podraží také vodné, stočné... "no bóóóže", vy to přece zvládnete, že?
Snad se vám z těch milionů vyčleněných na boj s "nesprávnými názory" zopakuji, abyste si uvědomil smysl tohoto slovního spojení: "nesprávnými názory" také něco málo ujde. Vy totiž při své inteligenci musíte mít jasno, že Vidlák není nijak povinen předkládat nějaká řešení, ale má celkem přirozené právo a svým způsobem i morální povinnost bránit budoucnost svých dětí před arogantními, zbytky národního majetku defraudujícími neumětely, kteří odbornost nahrazují poslušností. Žel ne poslušností k závazkům k vlastní zemi a jejím obyvatelům.
(Omlouvám se, můj text není tak uhlazen jako váš. To víte, po přečtení vašich námitek k Vidlákovi cloumají emoce. Dost. A to vůbec nejsem z těch, co čtou jeho texty s predprogramovaným souhlasem a zdaleka netleskám všemu a každému na straně nespokojné opozice. Nicméně se k ní hlásím).

Průměrný počet slepic: 4.3 (13 hlasů)

Souhlas se vším, co jste napsal. Za rok a půl této tragické vlády, se Česko sešuplo na chvost EU skoro ve všem, Co pan Mlíkař ještě potřebuje vysvětlit. Psala jsem to před volbami, VZĎY!!, když dali voliči hlas pravici, šlo vše do hajzlu a následující vláda, to musela napravovat. jak se voličům začalo trochu líp dýchat, zvolili zase pravici. Blbostí, už bylo fakt dost, jinak jde tato zemička do kopru.

Průměrný počet slepic: 4.4 (7 hlasů)

In reply to by aja (neověřeno)

Trvalý odkaz

Souhlas, vždy když se dostali k lizu, začala větší devastace a asociální jednání!
A teď jedou zas o něco "vyšší ligu"

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)

Pokud někdo stojí na podiu a mluví k voličům na politickém shromáždění, tak tam prostě agituje za nějakou politiku/politickou stranu. To není jeden z hlasů nespokojených a/nebo nešťastných lidí, ale naopak jeden z těch, od kterých tito lidé čekají nějaké řešení. Fanoušek této vlády určitě nejsem, seznam mých výhrad by byl dosti dlouhý. Mně prostě jen vadí, když někdo něco kritizuje, aniž by přišel s tím, jako se to má lépe dělat. Pokud někdo kritizuje vládu (kteroukoliv), tak by měl nabízet alternativy k program, který současná vláda prosazuje (program současné vlády najdete v jejím programovém prohlášení). Vámi zmiňovaná řešení tato vláda předkládá v podobě legislativních návrhů. Pokud pan Vidlák tuto vládu kritizuje, pak má dodat i to, co se má dělat jinak. Má se DPH snížit, zvýšit, sjednotit sazby? Nemá se s DPH dělat nic? Jak se má řešit rostoucí veřejný dluh (a s tím související platby úroků z těchto dluhů). Jak se mají řešit rostoucí výdaje na důchody, které již nelze ufinancovat na základě systému průběžného placení (=mladí platí starým). Máme vystoupit z EU/NATO nebo ne? Máme prodat ČEZ, Budvar? Z čeho se zaplatí stavba jaderné elektrárny? Máme jí stavět? To je jen mikrovýseč problémů, které musí vláda řešit. Každé takové řešení se přitom někoho dotkne. Jak to celé správně politicky vyvážit, když v našem politickém systému je v podstatě nemožné vytvořit jednobarevnou vládu? V tom všem vidím určitou morální odpovědnost pana Vidláka, pokud aktivně vstoupil do politiky nejen svými články, ale i vyzýváním k účasti na protivládních demonstrací, na kterých pak vystupuje jako jeden z řečníků. Ti lidé, kteří tam přijdou, něco očekávají právě od těch, kteří je na tu demonstraci zvou. Pak je zcela legitimní se ptát, co tedy těm lidem nabízejí. Uličku hanby pro vládní činitele u Úřadu vlády? Vyházení politiků do Vltavy? A pokud se hlásíte ke straně nespokojené opozice, pak byste měl přeci sám mít nějakou představu o tom, co by měla vláda dělat jinak. O to více by tyto představy měli mít ti, kteří svolávají ostatní na demonstrace. Milkman

Průměrný počet slepic: 3.5 (13 hlasů)

"Pokud někdo stojí na podiu a mluví k voličům na politickém shromáždění, tak tam prostě agituje za nějakou politiku/politickou stranu."
Ne, není to tak. Vy jednoduše můžete protestovat PROTI něčemu, Třeba proti nějaké reformě (Francie(, nebo proti omezování svobody slova apod.
MY všichni vládu platíme, i když asi většina nedobrovolně, přesto hodně štědře. Z našich daní si svévolně navyšují platy, nakupují nesmyslné a předražené zbraně a činí kroky, s nimiž my, daňoví poplatníci, nesouhlasíme. A máme právo ten nesouhlas vyjádřit třeba protestní demonstrací. Nicméně navíc se mýlíte - v opozičních kruzích se vytvářejí skupiny odborníků, které vládě dokonce nějaké návrhy i (bezúspěšně) předkládají, jen to nesledujete. Lidé na demonstracích přece nebudou poslouchat odborné ekonomické rozbory a vysvětlení jak a proč se to má dělat jinak. Těch návrhů přece padlo i z pódií několik - neprodávat veškerou energii na burzu, jen přebytky, jiný způsob zastropování cen, řešení nedostatků léků, odmítnout některé nesmyslné, ČR škodící návrhy EU apod. Není Vidlákova chyba, že to nesledujete.
Vidlák je placen za jinou práci, ne politickou a pokud vím, ani není členem strany. Takže: považuji za zcela legální veřejnými protesty dávat najevo - týká se to všech demonstrantů na celém světě - nesouhlas. Pouhý nesouhlas. S činy a přečiny vlády. A s požadavkem, že její členové se musí odpovídat všem lidem (nejen vlastním voličům), kteří se jim skládají na platy a kterým před volbami slibovali něco zcela jiného, než činí. Tedy se veřejně vymezit vůči lžím, nedodržení slibů, represím, umlčování, falešnému nálepkování (protivládní se automaticky označí za proruský) apod. Promiňte, ale další vaše argumenty nečtu, protože se principiálně rozcházíme v pohledu na význam veřejných protestů. Je totiž povinností vlády hledat taková řešení, aby nemusela desetitisícům (a možná i řádově více) VLASTNÍCH obyvatel nabízet žebračenky, o které musejí žádat, aby nemusela rozdávat "moudré" rady, že si lidé mají jít nakoupit do Polska (pomalu asi i Německa, kde mají mnohem vyšší příjmy), aby se ČR nepropadávalo rychleji než je průměr EU - nechci říci "okolní země", protože Slováci také na podobnou vládu "dojeli" a již pochopili, že jakákoli jiná vláda, než je ta, kterou nyní mají, a která je předobrazem té české, bude lepší.

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)

Dobýváte pevnost, kterou nikdo nebrání. Nikde nezpochybňuji legitimnost protestů proti vládě nebo proti čemukoliv jinému. Vidím ale rozdíl mezi tím, když takové protesty organizují například odbory a mezi tím, když takové protesty organizuje politická strana (jako například v tomto případě PRO). Jestli to vidíte jinak, tak to prostě vidíte jinak. Ale jak ostatně sám uvádíte, nějaké politické požadavky formulujete: jiný způsob zastropování cen, jiný způsob prodeje elektřiny, odmítáte některé návrhy EU atd. Když sám nějaké politické požadavky mátě, tak je jist mají i osoby, které demonstraci svolávají. Pan předseda PRO jistě nějaké má a zve si na podium takové lidi, od kterých očekává, že mu pomohou oslovit voliče jeho strany. Jako je třeba pan Vidlák. Samozřejmě máte pravdu, že je povinností vlády hledat řešení nejrůznějších problémů. Já si jen uvědomuji, že to prostě není tak jednoduché, jak si tady asi většina myslí. Takže, klidně si demonstrujte a vznášejte požadavky na vládu. Ale od svolavatelů prostě očekávám i návrhy na to, jak to dělat jinak a lépe. Tak to má být. Milkman

Průměrný počet slepic: 3.3 (7 hlasů)

Zbavit se vlády a nastolit novou, samozřejmě lepší. Pan Rajchl ( a vlastně i Vidlák ) opakovaně vysvětloval, že demonstrace je proti a není vázána na jeho politickou stranu. Proto také nebyl a snad ani nebude na demonstraci žádný nápis PRO a, pokud se nemýlím, se na demonstraci o straně PRO ani nemluvilo.
Na druhé straně s Vámi souhlasím, že bych moc rád, kdyby PRO dalo více informací o svých plánech do budoucna, i když si uvědomuji, že v politice musejí být opatrní. Na jedné straně jim body plánu mohou narušit koaliční potenciál, na druhé straně nedostatek demoralisovat lidi. Ale to jsem tu již jinými slovy psal snad včera.

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

Ten plán je samozřejmě, jak psal již Explorer, věcí PRO a ne Vidláka. Vidlák sice může na PRO tlačit, ale otázkou je, zda je teď rozumné tlačit veřejně.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

To je sisifovská práce, vedoucí - jak si i Vidlák všiml - ke stále horšímu :-)
Doporučit zbavit se SYSTÉMU a nastolit nový, samozřejmě lepší.
Pro začátek třeba takový, ve kterém si SUVERÉNI své vlády váží:
Das Ranking der besten Regierungen der Welt https://www.ripleybelieves.com/25-best-governments-in-world-1471

Průměrný počet slepic: 1 (2 hlasů)

Explorer,
.."Těch návrhů přece padlo i z pódií několik - neprodávat veškerou energii na burzu, jen přebytky, jiný způsob zastropování cen, řešení nedostatků léků, odmítnout některé nesmyslné, ČR škodící návrhy EU apod. Není Vidlákova chyba, že to nesledujete."...

Vesměs ste vypsal pár nesouvislých potřeb, keré by si někeří lidi přáli, ti co na tem kasírují si to asi nepřejou, proto mají tu vládu, proti kerým hesla a nadávání nefunguje, páč ony ty vlády prostřednictvím svých mluvčích informují lidstvo, že ne ně serou zvysoka.

Prostě se musí změnit paradigma a to tím, že se přestane nadávat, začnou se sečítat ty potřeby, keré budou mít postupně vzrůstající trajektorii relevantnosti a za kerými pak budou stát miliony blboňů aniž by museli mrznout nebo dlouhé hodiny poslouchat nějaké řečníky.

Já vím, přindou šťouralové, keří začnou s blbýma votázkama, že gde funguje takové sluníčkové království nebo ať rovnou vyjmenuju nějakej stát, gde si lidi rozhodujou sami. Že gdyž je na řadě řeč o koze tak se to obrací na řeč o voze, a jak má ta teda ta koza správně vypadat a ták. A že proč psát v jinotajích, no ale dyk lidi už mají tak v hlavách vyhrabáno, že chápou už jen v podobenstvích. A gdyž to nepomáhá během pěti minut se hádaj dva blboni co maj plný huby jen planých řečí vytahané z prorežimních oblbovadel.

Průměrný počet slepic: 3.8 (4 hlasů)

"Mně prostě jen vadí, když někdo něco kritizuje, aniž by přišel s tím, jako se to má lépe dělat..."

A CO JINÉHO DĚLALA DNEŠNÍ VLÁDA, KDYŽ BYLA V OPOZICI?!
BABIŠOVĚ VLÁDĚ HÁZELA KLACKY POD NOHY A VYŘVÁVALA, JAK ONA BY TO DĚLALA LÍP!
TO JEJICH "LÍP" UŽ TADY ROK A PŮL ZAŽÍVÁME! PRYČ S NÍ!

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)

Děkuji!
Lépe a výstižněji se to asi ani napsat nedalo:-)!
Souhlas se vším! Kdo chce pochopit, pochopí. Protože to co jste napsal, shrnul, to je realita, žádná kluzká falešná slovíčka!

Průměrný počet slepic: 3.2 (5 hlasů)

Milkmane, přečetl jsem si Váš příspěvek a zhrozil jsem se až na konci, jak jste mohl za takové provládní PR dostat od alternativy 3,8 bodů, od mně to byla čistá 1 slepice. Asi jako Spindoktor jste dost šikovný, vydáváte se skoro za disidenta a přitom přesvědčujete, že vláda to nemá jednoduché, když usiluje o snížení našeho státního dluhu, co má chudák dělat jiného než zdražovat, že?
Jednak asi každý víme, že státní dluhy většiny západních, které dosahují šílených hodnot jsou nesplatitelné a jen a jen porostou dále až do úplné katastrofy. Na konci roku 2022 to bylo u nás 2,9 bilionu Kč, přičemž roční příjmy tvoří necelé 2 biliony. Jen na úrocích státního dluhu letos zaplatíme 70 miliard a je jen otázkou, kdy se s prudce zhoršující naší ekonomickou situací propadne náš rating a obsluha dluhu nebude stoupat jen kvůli rostoucímu dluhu, ale i díky rostoucím úrokům.
Na letošní rok si vláda naplánovala schodek dalších 295 miliard, přičemž schodek na konci února byl 119.7 miliard a na konci března 166.2 miliard. Takže jen za březen to bylo přes 45 miliard, takže to směřuje ke schodku přes 500 miliard za celý rok. Vláda hospodařit neumí, větší neumětele jsme tu ještě neměli, ale překročit plánovaný schodek o 66%, to se bude těžko obhajovat. To je Stanjurovi jasné, z průmyslu víc nevymáčknou, tak budou dřít kůži z nás a fest!

Průměrný počet slepic: 4.1 (10 hlasů)