Milá Kavárno

Autor
Štítky

Či jak se ta vaše sociální skupina napříč republikou vlastně nazývá. Nechci o vás dnes mluvit pejorativně, nechci vám dávat žádné nálepky, nechci vám škodit. Nechci se vám posmívat, že váš kandidát na prezidenta neuspěl, nechci vám podsouvat žádné zlé úmysly, chci k vám dnes promluvit jako k lidem jiného názoru, ale pořád ke svým sousedům a přátelům. 

Jistě si sami děláte analýzy, proč váš kandidát neuspěl a jistě si k nějakému výsledku i sami dojdete, ale trochu doufám, že vezmete do úvahy názor jednoho Vidláka. 

Miloš Zeman nebude prezidentem pořád. Nejpozději za pět let to celé pomine a vy budete mít další šanci prosadit vašeho kandidáta. Pokud nezměníte svůj přístup, nemáte šanci. Dnes se můžete kochat velmi těsným výsledkem, rozdíl mezi Zemanem a Drahošem byl pouhá tři procenta voličů, ale dnes už z průzkumů víme, že polovina voličů Drahoše nevolila primárně vašeho kandidáta, ale Antizemana. Vaše kampaň a váš přístup přesvědčil jednu půlku a tu druhou půlku vašich voličů přesvědčil Miloš Zeman. Ten už tam příště nebude, s jeho pomocí nemůžete nadále počítat. Pokud nezměníte svůj přístup i taktiku, příště to projedete neuvěřitelně hladce.   

Jistě jste si všimli, že nestačí mít fotogenického pěkného kandidáta, nestačí dát mu do vínku slušnost a inteligenci,nestačí ani média, jejichž moc do příští volby zase o něco klesne, nestačí padesát milionů na kampaň a už vůbec vám nepomůže pokoušet se tvrdit, že jde o hodně. Lidi si to prostě nemyslí už jen proto, že to už slyšeli mockrát. 

Máte kandidáta, který už si to zkusil, ví jak na to, tož pokud chcete příště mít šanci, dejte mu další peníze a nechte ho objíždět republiku. Pošlete ho, aby opravdu mluvil s voliči a tak je přesvědčil, že je za ním něco víc, než jen půlroční zjevení v kampani, krátké zazáření a pak konec. Pokud dopustíte, aby zmizel z politického prostoru a zkusíte zase někoho vydolovat těsně před volbami, zase na to doplatíte. 

Zeman získal víc hlasů jednoduše proto, že je tribunem chudiny. Nijak zvlášť dobrým. Ale jediným. On jediný mluví o Bakalových bytech, on jediný vybízí zaměstnavatele, aby zvedli platy... Tohle může váš kandidát snadno dělat také. Ale musí to dělat déle než měsíc před volbami. Ideálně začít hned a vydržet. Dejte mu ty prachy, aby to dělat mohl. Pokud ho necháte zmizet, nemáte nejmenší šanci. 

Stejně tak, pokud budete vaše voliče jen peskovat, mistrovat a nadávat jim, že nechápou tu vaší vyšší pravdu a slušnost, budete jimi pohrdat pro jejich malost a přízemnost, tak počítejte s tím, že si tito voliči vyberou někoho, kdo bude pohrdat vámi. Pokud budete mít nadále pocit, že víte všechno nejlíp, tak jste na nejlepší cestě udělat zase tu stejnou chybu. A dělat stejné chyby a očekávat jiné výsledky, tak se definuje šílenství.  Nikdy neuspějete kladením vyšších principů mravních, když nejste ochotni akceptovat přízemní realitu voličů. Nikdy nebudete považováni za elity, jen za namyšlené frajírky. Nikdy nevyhrajete. 

Teď máte šanci nám přízemním xenofobním voličům Zemana dokázat, že jste to mysleli vážně. že vám opravdu šlo o vyšší principy, že jste své apely na slušnost a přímost mysleli vážně. Pokud necháte toho vašeho slušného přímého a dokonalého kandidáta vyvézt na smetiště dějin, tak budeme vědět, že jste nás zase jen chtěli oblbnout. Že jste sice měli plné huby morálky, ale v praxi to pro vás neznamenalo nic než jen pokus o mocenskou výměnu. Ukažte nám, že to myslíte vážně. Podpořte Drahoše, aby vás mohl reprezentovat i příště a mezitím, aby se opravdu něco o této zemi dozvěděl a také aby nám při příštích debatách něco řekl. Ten chlap se to může naučit. Ale bude to stát hodně peněz i hodně dobrovolníků. Pokud toho budete schopni, leckoho to přesvědčí a strhne. Pokud se na to vykašlete, bude příštím prezidentem Okamura. 

 

Hodnocení
Zatím bez slepic

Komentáře

Trvalý odkaz

Vidláku,

taktiku navrhujete správně, ale měl byste doporučit i nějaký použitelný program. O tom asi Drahoš nemá zatím ponětí. Ale pokud ho získá a bude prosazovat, hrozí, že ho přestane podporovat kavárna.

Mohl by taky dělat předsedu Svazu chovatelů drobného hospodářského zvířectva. Tady už kvalifikaci prokázal. Měl by na podzim v Praze kandidovat do senátu, prošel by určitě v prvním kole. A po pěti letech už by měl politickou historii a mohli by ho lidi brát vážně.

Zatím bez slepic

In reply to by Narcis (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ať se pan Drahoš doopravdy projede po luzích a hájích českých a když bude dva, tři, čyři roky tu republiku objíždět a mluvit s lidmi, když si občas zajede někam do gheta a pokecá s těmi, co tam žijí i s lidmi žijícími hned vedle, když dá řeč s většinou českých starostů, tak mu program vyběhne sám. Ani nebude potřebovat Koláře jako poradce.
Ale nevěřím tomu ani za mák. Zatím spíš sleduji zánik meteoru a vidím supy nad budoucí mrtvolou.

Zatím bez slepic

In reply to by Narcis (neověřeno)

Trvalý odkaz

<a href=https://sscialisvv.com>cheap cialis[/url]

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Ať si najdou někoho jiného.

Zatím bez slepic

In reply to by PU (neověřeno)

Trvalý odkaz

Nebo možná snad raději ne? Záleží na úhlu pohledu. ;)

Zatím bez slepic

Vlastně máte pravdu. Souhlas.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Obávám se, že v příštích volbách to už kavárna neponechá náhodě. A proto budeme mít ne jednoho, ale hned dva kandidáty Národní demokratické fronty. Oba stejně "mladí", krásní, kultivovaní, inteligentní a naprosto stejně umělohmotní a bez názoru jako byl Drahoš.
Kalouskovize nám bude každý den vyplachovat hlavy svou dvojjedinou pravdou a láskou. V tomto zfanatizovaném prostředí budou mít šanci postoupit do druhého kola pouze tito dva pečlivě vybraní kandidáti. Demokratůru si přece rozvracet nedáme.

Zatím bez slepic

Jednoho? Pokud spočítáte kolik kanditátů co neuspěli v prvním kole stálo vedle Drahoše máte i odpověď, že nic náhodě nechtěli ponechat už teď.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Tady bych zdůraznil,za každým kandidátem v příští volbě,musí stát,nejen dobrá strana,charakterní politici,ale i odpovídající,srozumitelná kampaň.U této volby ani to ANO,nebylo jednotné,ČSSD naprosto zklamala a bude mít problém,postavit se na nohy.snad komunisté byly jednotní a těch je už málo,možná také SPD volili Zemana.Proto se víc projevila Zemanova kampaň,jednání s občany,ale hlavně jeho činy,postoje,přesvědčili mnoho voličů.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Tohle by si měl přečíst Hynek. Ten by se mi jako prezident líbil. Jeho názory rezonovaly s mými a pokud bych mu mohl něco doporučit, tak je to přesně to, co doporučuje Vidlák kavárně. Zkrátka, aby začal svou kampaň hned teď, aby začal jezdit mezi lidmi, nechal se vidět a hlavně slyšet a aby si za svými názory stál. Vždy a za všech okolností. Pak bychom mohli možná mít i slušného prezidenta. Drahoš to nebude nikdy, Okamura a Babiš také ne. Obávám se ale, že za těch pět let tam budou již jen kandidáti velmi dobře prověření pražskou kavárnou, evropskými hovnotami a různými dalšími obskurními paorganizacemi navázanými na kdekoho.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Víte, pan Drahoš mi ze všeho nejvíc připomínal marionetu, kterou naučili mluvit. To, co z něj padalo, byly jen těžce nabiflovaný kecy, který do něj vložili jeho manipulátoři. Zdá se mi jako člověk bez vlastního názoru a o jeho údajné slušnosti.... No, nevím, nechci se ho nijak dotknout. Fakt je, že měl alespoň odvahu se do klání o "Hrad"pustit. Ale silně se mi vnucuje myšlenka, že to byla spíš naivita.No, za ty prachy... Pakliže si kavárna bude vybírat pořád jen podobné typy, nikdy nevyhraje. Prezident musí být především silná osobnost a tou pan Drahoš není a nikdy nebude. Silná osobnost je přirozená vlastnost. Tomu se nelze naučit na žádné univerzitě světa. Na Hrad patří jenom silná osobnost a ne nějaký "prefabrikovaný dílec".

Zatím bez slepic

Mne spíš napadá,že Drahoš byl na tuto pozici,delší dobu připravován.
Bez určitých konexí a tlačenky,by se nedostal ani na pozici předsedy AV.
Stačí se také podívat na většinu VŠ,kdo dělá rektory,pak se nemůžeme divit,kdo je tlačen na profesora.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

To není tak špatný nápad.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Snad se dobře pamatuje, že nám prezident v úřadě zatím nikdy neumřel.
Asi se toto pravidlo poprvé změní.

Ano, vím. Zase o ničem.

Zatím bez slepic

Věštče, chtěl bych se Vám omluvit. Opravdu jsem to nemyslel, jak jste to zřejmě vzal. Bohužel se neumím vyjadřovat moc diplomaticky. Ale pochopte zase trochu Vy mne, to zdraví Zemana skloňované a probírané dokolečka mne řekněme opravdu nebaví. Víte všichni jednou zemřeme. Můj brácha zemřel daleko dříve, v daleko nižším věku než zemře Zeman. A Zeman? Nu zemře tehdy, když nadejde jeho čas, jako u kohokoli z nás. A kdy to bude, to nezávisí na nikom z nás. I ten Drahoš může zemřít v nějakém dostupném časovém horizontu, jakkoli vypadá zdravěji. A že se to může stát. Proč nepsat o téhle možnosti?

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

A.Zápotocký umřel na infarkt. Ale Vás nejspíše zajímají prezidenti po roce 89.
Mě by zase nejvíce zajímalo jaký má vliv na volbu prezidenta jeho poměrně jasný přístup k Moskvě. Já se přiznám, že patřím k těm, co by ještě více přitvrdili a poukázali na nepravdu okolo Krimu, Majdanu vyprovokovaného EU a tragického vývoje na Ukrajině. Samozřejmě , že by Kavárna řvala jako o závod, ale vývoj se nezastaví a kdo bude na změny na Ukrajině připraven tak ten vyhraje.

Zatím bez slepic

Ale no tak, Hnidopichu...
Problém je v tom, že - pokud nepočítáme ty nejbrutálnější propagandistické fráze kalouskovské či pehecí úrovně,
pak VĚTŠINA argumentů pro a proti připojení /navrácení/ anexe / odtržení na základě vůle obyvatel Krymu
je ve SVÉM kontextu pravdivá.

Problém je v tom, že diskuze se dějí s vyloučením kontextů ostatních. :-)

(Omluva všem, koho jsem zklamal tím, že se nevyjadřuju ano-ano, ne-ne.

Pro fotbalisty: Připojení Krymu byl vynucený faul, který USA nečekaly, protože se snažily vmanévrovat Putina do JINÉHO vynuceného faulu, ve kterém by vykrvácel.

Putin je lepší šachista i když je nucen hrát parii, kterou rozehrál a pokurvil jeho předchůdce...Navíc mu tu a tam zpod stolu někdo čmajzne nějakého toho pěšce.
Že by v hrál vždy a za všech okolností fér? Ani náhodou! To už by byl proti soupeři, kterého vyfasoval, dávno mrtvej.

Pokud někdo čtete Úžasnou Zeměplochu, vzpomeňte na důsledky rad příručky Vznešené umění rohovnické od Pavo Di Chvosta, přezdívaného Blbej vocas.)

Zatím bez slepic

Definoval jsem to - Puti hraje s černými a bez věže.

Hezké bylo sledovat ty protažené obličeje, když Putin zahrál koněm a sebral Krym. Krym byl jackpot celé té ukrajinské šarády.

Zatím bez slepic

Ukrajinskou válku vyhráli Američané. Z přítele Ukrajiny, Ruska, se stal úhlavní nepřítel. Nic nebylo platné, že Rusku přes své potíže Ukrajině dále pomáhalo. Především nízkýmí cenami za energetické suroviny. Nevím, jaké je na Ukrajině veřejné mínění, ale Ukrajina není Česko, tam má propaganda jistě větší sílu. Do Ukrajinců se hustí, že za všechny strasti Ukrajiny může Rusko, bývalý slovanský bratr.
USA mohou bez potíží budovat nástupní prostor proti Rusku, což by bez Majdanu nebylo možné.

Zatím bez slepic

In reply to by Puck (neověřeno)

Trvalý odkaz

A kdy prosím skončila hra o ukrajinu, která začala v roce 1991?
Osobně se bojím jak tato partyje bude pokračovat, zatím je na tahu USA(potažmo EU) a čeká se na tah a ten se blíží viz výstřeli jako schválený zákon o reintegraci...

Puck, myslím, že se nám ještě protočí panenky, tak šachová hrad zvaná ukrajina bude pokračovat, smutné je, že si to nejvíc odse.... ukrajinský lidi

Zatím bez slepic

In reply to by Puck (neověřeno)

Trvalý odkaz

je asi následující.
V pátek jsem se setkal s Ukrajincem v nejmenovaných železárnách, marně sháněl radu, jak dobře - tzn. nepředpisově - zabezpečit 23 tun oceli na ložné ploše.
Dotyčný se velice divil, že se mu nikdo nechce věnovat, dokonce ani nereagoval na mé upozornění, že se nalézá "v Čéchiji" a že tu máme kapitalizmus bez lidské tváře.
Posléze jsem mu vysvětlil, jak zrádné ocelové kruhy přivázat, aniž by riskoval sběr železného šrotu ze země už na třetí křižovatce, a rovněž jsem mu řekl, že užívá tu nejhorší možnou kombinaci - polská registrace kamionu (Poláci vyvážejí přes 90% exportu ze severní Moravy) a ruština, jíž oslovoval ostaní řidiče (bylo nás tam jak much a srali na něj úplně všichni).
Na to jsem se dozvěděl, že v Kyjevě mu stojí dva náklaďáky, pro něž nemá práci. Živil se dovozem a prodejem zboží (převážně potravin) z venkova do Kyjeva.
Výsledek rovnice : na venkově nemá kdo dělat, protože všichni jsou v zahraničí + v Kyjevě nikdo nemá prachy = nula celá, nic. Takže ukrajinský Vasil odhopkoval do Ojczyzny a vydal se na tříměsíční "skvěle placené" turné po Německé unii za volantem velkého auta.
Na můj šťouchanec týkající se války reagoval jako všechna Úkáčka, to jest třeskutým mlčením (SBU funguje po celé Ojropě), na dotaz stran prezidenta se odvážil odpovědět, že asi těžko může být dobrým prezidentem ten, který se vyučil tomuto řemeslu u těch předešlých.
Co chytám na cestách příhraniční signál ukrajinskýc místních rádií - z vysílání zmizely všechny jazyky a nářečí kromě ukrajinštiny (tedy zakarpatština, rumunština, maďarština, samo že ruština) a palice řadových posluchačů jsou i na soukromých rádiích vymývány více, než Čechům při proběhnuvších prezidentských volbách. O státních sdělovadlech nemluvě.

Místní lidé jsou pořád celkem srdeční k cizincům, na ruštinu stále reagují, ovšem pokud vědí, že nejste Rus, jinak cizince ignorují. Spíše to ale odhaduji na strach z provokace, než jakousi nevůli či odpor k Rusům. Info z tohoto odstavce se vztahuje na západní část UA.
Kyjev je prolezlý nacionalistickými fanouši, kteří bojují o každý metr otčiny, pokud se tento nalézá v distriktu hlavního města. A všichni společně mají Porocha plnou prdel, akorát nevědí, jak se ho zbavit, protože na nový Majdan nemá nikdo prachy, resp. ti, kdo mají, nechtějí cálovat. Takže i kyjevští poliši na dotyčné kálejí, pokud oni sami nekálejí rovnou na ulici.
Na východ od Kyjeva se řídí obyvatelé pořekadlem: Mluviti stříbro, mlčeti zlato. Takže inostráněc se toho zrovna moc nedozví. Kromě opakování oficiálních zvratků á la česká soft verze "chci slušného a důstojného prezidenta" v ukrajinské hard verzi, a onoho "zlacení" ve prospěch hlasatelova krku se člověk nedozví nic.
Další kapitolou je pak přímý zásah famílií postižených ztrátami na životech a zdraví rodinných příslušníků. S těmi to je horší, celkem oprávněně vřískají o vrahovi Putinovi, který zabil a zmrzačil jejich syny. A těch lidí je docela dost, páč kecy o ztrátách cca 10.000 lidu jsou fakt jen kecama, nehledě k tomu, že spousta z nich prostě zdrhla do Ruska, aby nemusela střílet do vlastních, a ofiko jsou pouze "pohřešovaní", pročež z pochopitelných důvodů o sobě nedávají vůbec vědět.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

A.Zápotocký umřel na infarkt. Ale Vás nejspíše zajímají prezidenti po roce 89.
Mě by zase nejvíce zajímalo jaký má vliv na volbu prezidenta jeho poměrně jasný přístup k Moskvě. Já se přiznám, že patřím k těm, co by ještě více přitvrdili a poukázali na nepravdu okolo Krymu, Majdanu vyprovokovaného EU a tragického vývoje na Ukrajině. Samozřejmě , že by Kavárna řvala jako o závod, ale vývoj se nezastaví a kdo bude na změny na Ukrajině připraven tak ten vyhraje.

Zatím bez slepic

Na vítězství Zemana má velkou zásluhu hnusná propaganda, kterou nás krmí média.
Pokud člověk nevěří médiím v jedné záležitosti, těžko jim bude věřit v jiné. Jednoznačnou podporou Drahoše přispěla média k tomu, že lidé nevěří ani jemu.
Média se chovají podle zásady kterou si samy vymyslely, kterou se také řídí. Obyčejný, dělný lid, který nemá čas, ani chuť, sledovat detailně politické dění, není těžké oblbnout. Stačí do něho soustavně hustit naše lži, a on uvěří.
Nestačí, neuvěří ! To přece už dokázal, když vládli komunisté. Nevěřil, i když komunisté občas měli pravdu.
Rýsuje se otázka : " Kdo je blbější, ten lid, nebo novináři, manipulátoři, lháři ?"

Zatím bez slepic

In reply to by Puck (neověřeno)

Trvalý odkaz

Pucku nikdo ti nic nenapíše nikdy černobíle a lid musí opět znovu umět číst mezi řádky což asi zapomněli, protože u dost novinářů vidím "prorežimní článek, ale ty meziřádky tam mají"...

A další věc co vidím jinak jako ty, pravda není ve středu názorů, ale jednou se blíží více "pravo jindy vlevo a občas, ale málokdy je ve středu". Tedy to co jsi nspsal o Čt se dá aplikovat úspěšně i na druhou stranu barikády.

Já vidím jako blbost věřit, že někdo má pravdu, protože pravdu nemá nikdo...

Zatím bez slepic

Naprosto souhlasím.Miloš se sice nebál otevřeně mluvit o Krymu, ale i tak byla jeho slova ještě hodně mírná. Samozřejmě, že kdo si o konfliktu na Ukrajině nechce zjišťovat žádná fakta a bude věřit např. naší ,,nezávislé ČT", bude mít názor jasný. Lidé jsou schopni stále mluvit o tom, jak si Putin uzmul Krym a je považován téměř za největšího novodobého ultačovatele, který se před ničním nezastaví. Kdo si ale pravdu chce najít a dohledat, tak mu anexe Krymu přijde jako logický vývoj celé situace na Ukrajině, kterou tak nechvalně proslavil Euromajdan. Pokud by si Míla nebral žádné servítky a nebyl ohledně Krymu tak opatrný, nevím co by s ním Kavárna provedla .... minimálně protiruská propaganda by byla ještě víc přitažená za vlasy, než doposud.

Často hovořím se stoupenci Drahoše čili AntiZemanovců, kam nás Zeman táhne a že je nutné se Ruska bát, protože reálně hrozí z jeho strany útok. Když se začneme bavit o Krymu, začnou padat argumenty tohoto typu:

Putin si násilně zabral Krym, což byla z jeho strany nehorázná drzost.
Moje otázka zní, co tomu pžedcházelo?
Odpověď: No to způsobili ty povstalci na Luhansku a Doněcku, které Putin tak vehementně podporuje.
Moje otázka zní, co tomu pžedcházelo?
Odpověď: Jde přece o nerostné bohatství, které chtějí oni i Putin.
Moje otázka zní,: Ne nejde, co takhle Euromajdan nebo Oděsa?
Odpověď: To bylo přeci naprosto legitimní a svévolné povstání ukrajinského lidu, který se nebál říct svůj názor, za který bohužel zaplatil mnoha životy (mimo jiné jsem se také dozvědděl, že za střelbu mohl Janukovyč a jeho jednotky).

Ještě na vysvětlenou, tyto rozhovory běžně vedu s lidmi, kteří tak silně podporují/podporovali pana Drahoše a mají převážně vysokoškolské vzdělání. Věřím a doufám, že tyto názory zastupuje člověk z pouhé neznalosti a nevědomosti. Přeci jen, pokud se člověk nepídí za pravdou a věří běžným českým médiím, je tato obhajoba poměrně logická. V opačném případě bych totiž za podobné názory musel své kolegy označit za propagátory novodobého fašismu, kde je Ukrajina aktuální jedničkou. Těžko bych asi hledal u jiného státu v Evropě konkurenci.

Asi to není reakce, která přímo navazuje na hlavní téma, ale chtěl jsem reagovat na uživatele Hnidopicha, který to napsal velmi trefně.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

A je to!!!

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Jak zminil vidlak v predchozim clanku chce se zemam zapsat zlatym pismem do historie.
Chce byt ceskym, ne pronemeckym, nebo jednim z evropskych prezidentu. Po vyhre take zminil ze je treba budovat opravdovou obcanskou spolecnost, na coz meme 5 let k dispozici.

Muzeme opet budovat "sokola", stavet telocvicny, bazeny kulturni domy, vceliny, nebo aspon rekonstruovat ty predvalecne, nebo i socialisticke. Pokud se vam nebude libit sokolske tema muzete tu organizaci nazvat "Naše rodina" či jinak vlastenecky.

Prezident Zeman vam bude naklonen, bohuzel zradcovska klika, ktera "jen" chce dodrzet miliony zakonu a narizeni vam v tom bude branit.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Národní zájmy tlačí Okamura silněji než Zeman. A protože Česko je malá země a malý národ, můžeme si nacioanlismus dovolit! Nejsmě Němci, u kterých se to vymklo, protože je jich moc. Můžeme být stejně nacionalističní jako třeba Švýcarsko, Dánsko nebo Holandsko. A můžeme být stejně úspěšní. Chce to jen trochu času a práce. Není žádný důvod, aby české fabriky a obchodní firmy patřili Němcům a jiným cizincům. V tom spočívá úspěch - přidaná hodnota musí zůstat tady. A politická elita s tuneláři v zádech nesmí tunelovat. O to se stará Zeman, snad i Babiš a snad i Okamura. Čas ukáže, jak to dopadne.

Drahoš je a vždy bude nezajímavý a neschopný čehokoliv pozitivního v politickém smyslu.

Zatím bez slepic

musí dát dohromady nadpoloviční většinu v druhé volbě a to si myslím on se svým profilem (dnešní stav, volby budou za 5 let) nedá. Dopadlo by to jako ve Francii a to by bylo špatně.

Měl by na sobě zapracovat. Má (pro mě) např. velmi nepříjemný zpusob vyjadřování.To se dá cvičením pomoct.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

"Ale v té tsunami protizemanovské mi toho uniklo asi víc. Ale hlavně, ti odpůrci Zemana to opět přehnali. Víte, Schwarzenberg byl daleko větší politická osobnost než Drahoš. Byl, a přesto prohrál. Prostě Zeman je neopakovatelný. Zeman, to je Čech jako poleno. A každý ví, že ten člověk v životě nekradl, vždycky se choval stejně, a proto má důvěru lidí. A znovu říkám, Schwarzenberg byl daleko větší soupeř, a přesto prohrál.

A tady mluvit o chybách Miloše… Možná že mu někteří lidé, ale bohužel ne moc vzdělaní a chytří v psychologii, vyčítali, že nebyl tvrdý v té závěrečné diskusi v České televizi. Naopak! On se choval nesmírně státnicky. Když to přirovnám, tak to byl obrovský medvěd, kterého oštěkává malý ratlík. A on mu ani neoponoval, nechal do sebe kopat. A lidi se na to podívali a řekli si: tohle je prezident. Ne ten s falešnými brýlemi, který do něj kope. Takže bohužel…

A potom, umělci mají jednu smůlu v této zemi. Komu drží palce, vždycky ten člověk prohraje. Já bych všem kolegům doporučil: „Nefanděte těm, za kterými stojí velké peníze, za kterými možná stojí zahraniční vliv, ale fanděte podle svého srdce.“ Ale možná že fandili, ale když chtěli být cool a in, no tak museli říkat, že volí Drahoše."

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Velmi relevantní, byť dílčí pohled:
(Ta dáma je pochopitelně chytřejší než já, není tak ohlodána věkem)

"Samková vysvětluje, že vyrůstala v rodině se dvěma vědci, protože její táta pracoval 30 let v jednom z ústavů Akademie věd, takže toto prostředí jí rozhodně není cizí. „Věda je velmi specifická oblast lidského působení, a to bez ohledu na obor, ve kterém ten který vědec působí. Je to svět sám pro sebe, ve kterém dotyk s realitou se děje... spíše se neděje. V tomto světě platí trochu jiné zákony než ve světě normálním, což je částečně dobře, protože věda ke svému spokojenému životu a rozvoji potřebuje poněkud jiné prostředí než je "běžný" život. Což není o nafoukanosti, ale o funkčnosti,“ vysvětluje, v jakém světě žije Jiří Drahoš.

Stejně tak má podle ní svá specifika i politika, která je také samostatnou profesí. „A to je to, co panu Drahošovi a jeho podporovatelům naprosto uniká. Byla bezmezná chyba postavit proti Zemanovi pana Drahoše a nikoliv pana Fišera, který jako diplomat věděl - alespoň méně vzdáleně než ostatní, co to politika je,“ myslí si Samková. Jediný kdo by podle ní byl schopný prezidenta Zemana „utřít", byl Mirek Topolánek. „Ten ovšem narazil na nevyřešené záležitosti ODS, se kterou je stále, ať chce či ne, v očích veřejnosti spjat,“ zdůrazňuje.

„Pokusím se ve své úvaze zajít ještě dál: Politika je natolik svébytnou profesí, ke které je nutno mít jednak znalosti, jednak talent, že k jejímu výkonu nestačí ani humanistické vzdělání, které má k ní zajisté blíže než fyzikální chemie. O tom svědčí očividná neschopnost prof. PhDr. Petra Fialy, Ph.D., předsedy ODS, občanskou profesí politologa, vést úspěšně svoji stranu. Jestliže je někdo politologem, vůbec to neznamená, že je politikem. Z téhož důvodu "vyhořel" i prezidentský kandidát pan Horáček, který si svůj doktorský titul z antropologie mohl tak právě zastrčit za klobouk hned vedle sojčího peříčka,“ nebere si servítky advokátka.

Podporovatelé Drahoše si podle ní myslí, že byl Zemanem napadán a že „zvítězil, protože byl slušný". Tak to prý ale není. „Je to fatální nedorozumění, srovnávání nesrovnatelného - protože jiného. Byla to debata muže, který je zvyklý vést akademické diskuse s mužem, který je převelice zběhlý v tom vést politické diskuse. Tedy, nebyl to rozdíl ve schopnostech, ale v kategoriích,“ popisuje duel Samková.

Aby tento rozdíl vysvětlila, použila přirovnání ze světa sportu. „Není to rozdíl mezi tancem na ledě a sportovní bruslařskou exhibicí, ale je to jako když bruslař vstoupí na vzpěračské pódium anebo vzpěrač na lední plochu. Oba mohou být skvělí sportovci - ale ve své vlastní disciplíně,“ uvádí.

Právě z tohoto hlediska se pak pokusila zhodnotit včerejší debatu prezidentských kandidátů. „Zcela pomíjím osobní kvality či nekvality pana Drahoše. Neznám jej osobně, veškeré informace jsou zprostředkované. Avšak zcela nezprostředkovaně mohu říci, že to není politik. Proto není způsobilý být prezidentem této země. I kdyby byl svatý, ze zlata a slonoviny, jsou to jiné vlastnosti, než ty, které politik potřebuje. K těm, kteří říkají, že prezident nemá takové pravomoci, aby nutně musel být politikem vzkazuji: není političtější funkce v naší zemi, než funkce prezidenta - a to právě proto, že nemá téměř žádné pravomoci. Protože pak k výkonu funkce zůstávají už jen ty neviditelné – politické nástroje, kterými se politika řídí,“ vysvětluje s tím, že o nich Drahoš neví nic.

„Osobně mi je líto, že názoroví oponenti pana Zemana si vybrali právě tohoto protikandidáta. Před pěti lety, kdy oponentem pana Zemana byl pan Schwarzenberg, stál proti dnešnímu prezidentovi alespoň opět politik. Tedy člověk, s nímž bylo možno názorově nesouhlasit (a to i hluboce), ale zápas se odehrával na kolbišti, ve kterém oba soupeři zápasili ve stejné disciplíně. Zde tomu tak není,“ posteskla si Samková.

Přiznává, že je jí to líto. „Budu převelice doufat, že ať letošní prezidentská volba dopadne jakkoliv, tak se za dalších pět let vynoří nový kandidát, který bude splňovat základní kriteria pro převzetí úřadu prezidenta: bude sice (nebo možná, či spíše doufejme) nestranným, ale bude politikem,“

Zdroj: https://globe24.cz/domov/48562-drahosovi-a-jeho-lidem-unika-to-hlavni-a…

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Kdo stojí za Drahošem?

Miloš Zeman se v posledních dnech před druhou volbou vzepjal ke dvěma heroickým výkonům, myslím tím debatu na TV Prima a zejména na ČT. Ukázal, nejenže je navzdory věku a stavu stále velmi dovedný rétor, vyzná se v proceduře ústavní funkce, umí argumentovat ekonomicky i politicky, své odpůrce, kteří očekávali nějaké unavené breptání, asi zklamal. Jiří Drahoš jistě mnohé fascinoval tím, že se do toho zdánlivě marného boje vůbec pustil. Můžeme samozřejmě spekulovat, zda to bylo jeho rozhodnutí nebo dohoda nějakých zákulisních sil, leckdo už leccos vyzradil, třeba Petr Kolář, když veřejně vysvětloval své angažmá v Drahošově týmu, když ještě nedlouho předtím ohlašoval vlastní kandidaturu.
A kdo stojí za Kolářem, víme.
Víme také, že to byl právě on, kdo odstartoval v roce 1997 Sarajevský atentát, za přičinlivé spolupráce s Josefem Zieleniecem.
A kde dnes najdeme toho? Inu, v New York University, spolu s Klvaňou, Pajerovou a dalšími, pod taktovkou Havlova poradce Jiřího Pehe.
Kruhy se uzavírají a staré psy novým kouskům nenaučíš.

Zatím bez slepic

Eduard Mráček:
S odstupem jsem si zjišťoval, kdo byl hlavním managerem pro p. Drahoše a tak to byla pro mne docela ťafka a výsledek se dal tedy předpokládat:
Jakub Kleindienst - manažer kampaně
Před prvním kolem prezidentské volby byl Kleindienst hlavní manažer Drahošovy kampaně. A také jeho hlavní slabina. Pojí se s ním totiž hned několik kauz. Byl to on, kdo prodal Stanislavu Grossovi byt, který jej nakonec stál křeslo předsedy vlády. S jeho jménem je spojena i firma ML Compet, která manipulovala veřejné zakázky. A některé otázky ohledně dotací pro jeho firmu Zámecký dvůr Líčkov stále nebyly uspokojivě vysvětleny. Drahoš si podle všeho byl dost dobře vědom toho, do jakých problémů by jej mohl manažer s kontroverzní minulostí přivést. I proto krátce po postupu do druhého kola prezidentské volby rozhodnul, že v rámci přeskupování volebního týmu bude Kleindienstova role upozaděna. Otěže kampaně měl na poslední dva týdny převzít sám Drahoš, který se však k naprostému odstřihnutí od Kleindiensta neodhodlal.

Zatím bez slepic

Kdyby Drahoš vyhrál, tak bychom možná měli pana Kleindiensta v novém hradním ansáblu. Maminka partnerky dotyčného Kleindiensta pochází z naší vesnice. Prý Drahoš slíbil, že si ji vezme sebou na Hrad, když vyhraje...říkala mi to její tetička co volila Jiříčka....

Zatím bez slepic

Ale jedno vím jistě. Pokud by byl v hradním ansáblu, nikdy by na něj nebyl zaměřen pořad 168 hodin na ČT a jiná podobná díla. Na to bych si klidně vsadil.

Zatím bez slepic