Slovenský novinár

Autor
Štítky

Doplněno 3.3.2018 - 10.20

Chtěl jsem si nechat ještě trochu oddech, ale události kolem nás nabírají rychlý spád a nechci-li dnešní téma úplně zazdít, musím ho pustit do oběhu. Jistě jste už z titulku poznali, že chci dnes psát o  zavražděném slovenském novináři Kuciakovi. Mám z celého případu pocit hodně rozhrabaného hnoje. 

Nejprve shrnu situaci. Novinář byl po několika dnech, co se nikomu neohlásil nalezen i s přítelkyní ve svém domě mrtvý. Oba byli zavražděni střelnou zbraní. Kuciak se živil jako investigativní novinář a zrovna psal sérii článků o napojení italské mafie na nejvyšší patra slovenské politiky. To je tak všechno. Kromě několika dílčích údajů z tiskovek policie ještě nic dalšího nevíme. Všechno ostatní je prozatím zpravodajský balast. Nikdo prozatím nepotvrdil, jak se to stalo a kromě divokých spekulací, že vraha novinář musel znát a pozval ho dál, nebo naopak že se bránil, nic z toho není zatím jasné. Což má logiku. Policie nebude vytrubovat svá zjištění a nebude ani nahlas mluvit o vyšetřovacích verzích. 

Co už ale žádnou logiku nemá, je mediální smršť, která se stala. Milý novinář ještě ani nevychladl a už bylo jasné, že ho zabila mafie napojená na Fica a samozřejmě za to může i Zeman, protože mluvil o tom, že by se novináři měli střílet. Svolávají se demonstrace, syndikáty novinářů se domáhají omluv a vlastně už je celá věc vyšetřená i odsouzená. Skeptici poukazují na podobnost  se sestřelením letadla nad Ukrajinou, kde byl také hned jasný viník i když dodnes není jediný důkaz. 

Mně to spíš připomíná případ Petra Kramného a záhadná smrt jeho ženy a dcery v Egyptě a potvrzuje to můj názor, že místo sdělovacích prostředků už máme jen bulvár. Deník Blesk mi začíná být sympatický, protože se k tomu bulváru alespoň hrdě hlásí. Ti ostatní to dělají stejně, jen se za to prozatím ještě stydí. 

Policie tu a tam vydá nějaké malé prohlášení, že se u zavražděného našly nevystřelené náboje, jiní svědci přidávají historky, že dostal gumu, jako že bude vygumován, maminka zavražděné přítelkyně lomí rukama a všichni to přetiskují a sdílejí, ale jinak nic smysluplného. 

Za Vidláka bych měl několik pochybností 

Jednak, to nebyl nějaký novinářský nestor či reportérká hvězda. Ještě neměl ani třicet. Vlastně to byl zelenáč, který měl chvíli po vysoké škole, dělal doktorát a  (v uvozovkách) čerstvě chytil stálou práci a tak si koupil starší barák a plánoval svatbu. Pracoval pro Hospodářské noviny a Aktuálně sk. Takovým se svěřují v redakci investigativní bomby typu mafie a politika? Nebo dělal na volné noze? Dost by mě zajímalo, jak se právě tenhle čerstvě dostudovaný absolvent stal novinářským esem. Investigativní žurnalistika je pro noviny velmi drahý špás. Máte člověka, který dělá na jednom jediném případu velmi velmi dlouho. Platíte ho, dáváte mu prachy na úplatky, musíte si ho hýčkat i chránit, aby z toho nakonec byl úžasný sólokapr a velká aféra a nebo také nic. Je na Slovensku běžné, že takovou práci dělají mladí janci chvíli po škole? 

Prorůstání mafie do politiky, to je evrgrýn posledních třiceti let. Kde jsou nezdaněné peníze, tam je mafie a tam je i politik. Nevím, proč by zrovna italská mafie dělala do východního slovenska, ti teď mají lepší byznys z africké migrace, ale budiž. Třeba je tam něco, na čem se dá dobře vydělat. Tak dobře, aby se z toho dali uplácet politici až v Bratislavě. Sakra, už teď to zní poněkud podivně. Ale dejme tomu. Článků na téma politicia mafiáni už bylo napsáno neurekom. Poslední Kuciakův článek v ničem nevynikal. Dohady, zamlžené polodůkazy, nic neříkající analýzy... Tohle stálo mafii za exemplární popravu? Pokud to vůbec exemplární poprava byla... 

Každý průměrný dutý policajt, každý průměrný občan i každý novinář ví, že na mafii je třeba dávat bacha.  Že se tam nechodí pro revolver daleko a nejlepší je nic nevidět a nic neslyšet. A přesto se náš nadějný novinář pustil po stopě hrdlořezů a chystal o nich sérii článků. Buď měl mimořádně šťastný den a na něco opravdu narazil a nebo měl prostě smůlu. Já bych si vsadil spíš na to druhé. 

Aniž bych se nějak chtěl dotknout pozůstalých, na fotce pan Kuciak nepůsobí jako zapálený odhodlaný novinář a člověk. Spíš vypadá jako Jarin ze Zámané Lhoty. Jistě, zdání může klamat, podobný vzhled může být poměrně slušná kamufláž, ale podobným obličejům se zdráhám uvěřit na první dobrou.  Spíš z toho mám pocit (a nic jiného než ten pocit), že chlapec byl ve špatnou dobu na špatném místě a posloužil jako varování pro skutečného šťourala, který ohrožoval něčí velké peníze. Skoro mám chuť se ohlížet po jeho kamarádech, zdrojích a dalších novinářích v redakci, kteří na tom dělali s ním. Ti možná mají nějaké krytí a nějakou stráž. Je to samozřejmě předčasné, ale zatím bych si myslel, že Kuciak posloužil jako volavka a schytal to za někoho. 

 

PS. Tento článek pouštím ještě před páteční hodinou Vlka kterou si rozhodně hodlám na Slobodném vysielači poslechnout. Jsem zvědavý, k čemu tam dojdou. 

Doplněno: Po včerejších televizních a novinářských výlevech, shrnutí Borise Koroniho na Slobodném vysielači a dnešní zprávě o propuštění zadržených prý mafiánských italopodnikatelů a nové vyšetřovací verzi bych se přikláněl k tomu nejjednoduššímu vysvětlení:

Pak Kuciak si půjčil na dům a měl hezkou babu.

Varianta nejjednodušší - Žárlivý milenec si to vyřídil s bejvalkou a pro jistotu to nasolil i do soka v lásce. 

Varianta o něco divočejší, ale stále možná - Vymahač přišel pro pravidelnou splátku úroků a peníze nebyly, tak se naštval i za cenu toho, že z mrtvého už nic nevyrazí. 

Obě vysvětlení se obejdou bez krkolomného zapojování mafie, která si vzpomněla právě teď a zastřelila posledního pěšáka na novinářském poli, obejde se to bez velkých kauz, příkazů k popravě od politiků a konkubínách na vysokých postech o kterých všichni věděli.

Zítra si pokecáme o Bratislavských majdanech. 

 

 

Hodnocení
Zatím bez slepic

Komentáře

Trvalý odkaz

Pane Vidlák.
Souhlasím na 99,9%.
Ani Vlk,ani Koroni,neví víc než ostatní.
Proto tvrdím,nejsou jasné důkazy na Fica,jen domněnky,ale Sulík se nemůže dočkat být premiérem k čemu mu má napomoci Kiska,zatím Kiska ladí hrůzostrašný projev.Jak píše pan Čmoud u předešlé diskuse,že neví jaké to bude revoluce,to se mě líbí halušková,málokomu to chutná.

Zatím bez slepic

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Zemědělče, halušky jsou skvělé jen je u nás a bohužel někdy i na Slovensku neumějí pořádně udělat. To samotné těsto je jen z menší části rozhodující, snad jen, aby se nerozvařilo, ač se halušky vaří velice krátce, nebo aby nebylo příliš tvrdé. Základním kamenem dobrých halušek je použitá brinza. Tam je velice častý kámen úrazu, No a jako vrchol je omastek. Kdo dává jakoukoliv náhražku než pravý špek pokud možno Slovenský, tak si zadělává na malér, ten pravý špek podtrhuji. Když je vše jak má být, dovoluji si tvrdit, že nic božštějšího jsem ještě nejedl.
Omlouvám se za vsuvku do závažné věci připravovaného Majdanu na Slovensku, ale jako hnidopich jsem musel reagovat.

Zatím bez slepic

In reply to by Hnidopich (neověřeno)

Trvalý odkaz

jak můžou někomu nechutnat slovenské halušky.
Tip na přežrání:
Samoobslužný motorest pod Strečnem (u Žiliny). Jedny furmanské a pak se odkoulet na kanape.
Namísto škvarků tam dávají kolečka opravdu dobré opečené klobásy a navrch to lehce posypou strouhaným ovčím sýrem. Mňam, už mi sliny twčou z huby.
Mají tam taky strapačky (s kysaným zelím) a svieže (čerstvé), ty jsou klasické, bryndza a škvarky.

Zatím bez slepic

Tak do motorestu pod Strečnem nepojedu, ale hned v pondělí si dojdu pro skvělý Krumlovský špek(takovej pěkně vysokej, který se rozplývá na jazýčku a je skvěle jemně vyuzený. Pak seženu slušnou brinzu, dobrá se dá koupit i v Lídlu, ale ještě juknu na nabídku dalších obchodů, šetřit nebudu. Pak se kouknu, kdy mají chlapi v hospodě otevřeno(je to hasičská zbrojnice-venkovská), to aby se nestal takový malér, že bych si musel dáti čaj(blbost, co?) a pak navařím i do zásoby, protože halušky chutnají i druhý den. No až je budu baštit, tak se zamyslím jak to na tom Slovensku pěkně vymysleli. Jen mě nepište, že to není čistě Slovenský recept, je mi to fuk.

Zatím bez slepic

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

http://buypropeciaon.com/ - online finasteride prescription

Zatím bez slepic

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

http://buylasixshop.com/ - side effects of furosemide in dogs

Zatím bez slepic

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

<a href="http://abuyzithromi.com ">superdrugsaver in india</a>

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Kolem toho případu se strhl takový mediální cirkus, že to spíš vypadá, že to připravily tajné služby nebo někdo podobný, aby se z případu dalo něco, pro někoho a proti někomu vytěžit. Takový miniaturní maličký majdanek. Ale to je jen takový můj dojem.
Hezký den

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

"že i ve střední Evropě to lze dělat jinak"

Je ovšem otázka, jestli se "to" neukáže neúčinné i ve Střední Evropě... Po neúspěchu pokusu o "parlamentní puč" v ČR, po lapálii s volbou prezidenta ČR se logicky úsilí nadnárodního gangu přesunulo na jiný stát V4...

Když si navíc premiéír Fico svým euro-vrtěním chvostem a tokáním s Bruselem o to přímo řekl...
Jenže pokus o slovenský Majdan nemusí vyjít...
V Kyjevě se sice střílení demionstrantů zdánlivě vyplatilo, puč uspěl... ovšem například v Moskvě rozhodnutí zastřelit Němcova pod Putnovými okny žalostně selhal... Zbavili se sice nákladů na vydržování nadbytečné (a neefektivní) dizidentské figury .- ale to je tak asi všechno...

Na Slovensku se to rozebíhá podle zažitého schématu barevných revolucí... ČT už zveřejňuje mapy, kde se budou konat "spontánní" shromáždění... Nevěřím v úspěch pokusu o bratislavský Majdan... jednak je nahonem šitý horkou jehlou po nespěchu akcí v ČR... a jednak Slováci nejsou Ukrajinci"
-----------------------------------------------------------

Zatím bez slepic

naprosto podepisuji, jen nevím, nevím, možná se jim to podaří, ta volba "mladých a čestných", vybraných za oběti jim může vyjít, bohužel. Uvidíme

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Ja pridam len jednu zasadnu vec.
Novinar mohol narazit na problemik, ktory ho stal zivot. Vraj si vedel poskladat ekonomicke fakty z verejnych zdrojov a ak mal este k tomu nejaku pridanu hodnotu z vlastenho patrania, mohli to byt suvislosit, ktore su od isteho mnozstva nul za jednickou smrtelne nebezpecne.

Ale ta zasadna vec je..... CO ROBILA SIS??????

Platime si a chovame si tajnych agentov, co vedia sem tam uniest aj prezidentvoho syna, ale vobec nemonitoruju stat ohrozujuce elemnety akym je jednoznacne aj prenik mafie do politickych struktur?
Okrem Sulika a Fica ...a kopca novinarov co vedia este menej... sa k tomu nik nevyjadril. Toto nie je ani tak na demisiu Fica, aj ked jeho asistentka sa kamarati s velmi pochybnymi ludmi, ale verejne by mal byt vypocuvany sef SIS, co robili, co zistili, comonitorovali a .... preco im to nevadilo.
A ked to nerobili a nezistili....zrusit a usetrene peniaze mi mozu poslat na ucet ako odmenu za zlepsovak :D

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Koukal jsem se v minulém vlákně na tenhle odkaz. Skoro mám chuť se jít zeptat dobře informovaného Jakuba Pornoherce, jestli to nepsal sám Vladimír Vladimírovič. Vypadá to jako ruská propaganda vždy vypadává: dobře informované a věrohodnější než mainstreamová verze :-/

http://www.nadhlad.com/content/zahranicna-spojka-na-vrazdu-pavla-holcova

I když budu brát mainstreamovou verzi, tak je divné, že jim na tom klukovi tak záleží.

Pamatujete si na toho novináře Slezáka, co boxnul nějakýho novináře během voleb. Ten už je po smrti. Umřel pár dní po incidentu a já o tom nikde nic neviděl ani neslyšel, až někde zmínka za 14 dní a teprve googlem jsem si to ověřil a najednou nějakej elév z redakce v cizí zemi, zabitej prej mafií a každej správnej snaživě trojčí, když o tý zavražděný a rozřezaný italce Pamele Mastropietro ani slovo.

A to byla krásná mladá a hrůzně zavražděná, rozřezaná a byly snědeny její srdce a genitálie. Jen musel někdo postřílet pár černochů, aby nám milostivě zmínili pro jakou prkotinu se dopustil rasových zločinů.

Takže nějaká malá začínající novinářský krysa na který by nikomu nemělo dost záležet, nikdo nečeká na víc informací a všichni správní se zaklínaj jak trumberovu smrt, jehož jméno si sotva pamatují nenechají jen tak a Fico by měl odstoupit (Divím se, že nežádají taky odstoupení Putina, Kima a Assada, protože Collin Powel má obrázek, který prý vypadá, že si s Ficem vloni možná skypovali a chystali se, říkal neznámý ukrajinský operativec, vyhazovat miminka z ikubátorů)

Navíc pro tu nulu hned manifestují všude. Sice málo lidí, ale na spoustě míst, takže když to ČT našlehá, tak to bude vypadat... no jako když byly US volby a Trump neměl až do výhry vůbec žádnou šanci, protože všichni všichni byli proti.

Prostě zase to stejné omleté schéma.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

a ještě ta svazačka z TV, co žádala odstoupení Fica či koho.

Taková klasická mediální děvka. Ještě hezká, ale už vidět, že hodně přes třicet. Sebejistá, rezolutní, upravená, s jistou tvrdostí ve výrazu a vznášející rezolutně nehorázné požadavky na to že je nikým nevolené nic.

Kde jsme to jen viděli? V Srbsku, na Ukrajině a... ach ano, na Národní třídě s kartama a na Staromáku s neklidným Mádlem, Bartoškou a Horáčkem.

Zatím bez slepic

Ale no tak!
Zeman přece vystřelil z dřevěného samopalu jako z Aurory a zahájil tím pogrom na novináře.

BIS vypátrá jméno majitele pily, který prodal prkno tomu truhláři, co samopal vyřezal - a demokracie bude i v zemích Visegradu zachráněna!

U nás stačí jen na deset-dvacet let pozastavit volby, zakázat několik málo set nespolehlivých stále proruštějších webů, zavést plnou kontrolu internetové komunikace a zajistit, aby Babiš právem potupně zahynul při vzpouzení se zatčení a Zeman přes veškeré úsilí ošetřujícího personálu skonal následkem komplikací po podvrtnutém kotníku - a pravda a Láska zvítězí nad lží a nenávistí.

Zatím bez slepic

Pane Čmoud.
Nejde to nezaregistrovat,všechno důkladně připraveno.
Ta svazačka,je snad manželkou toho novináře,někdo tvrdí že je to Kanadský novinář a včas se uklidil do Kanady.
Co bije do očí.všechny materiály dostával Kuciak od toho novináře a také prý od té České novinářky Holcové.
Jasně to značí,že většina těch materiálů,byl podvrh,co měl posloužit honu na Fica.
Jestli ten Nichollson,Holcové,předpokládaly,že to může skončit až rituální vraždou,to je potřeba zmáčknout oba.
Toto neudělal soused,nebo zhrzený milenec.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Já furt nechápu, že se absolutně nikdo nezabývá možností, že do domku jednoduše vstoupil zhrzený a hysterický milenec, či milenka, eventuálně posílen(a) nějakým chlastivem, či spíše syntetickým životabudičem, který se dá dnes sehnat doslova za pár desetikorun, aby si to s neposlušným a nevěrným protějškem vyřídil, aby vzápětí po prvním výstřelu procitl z divokého sna a začal(a) naprosto příšerně zmatkovat (údajné přebíjení a druhá vražda vyplývající z náhlého strachu z prozrazení).
Počítačový šmejdič sice mohl něco na někoho vyšťourat, ale silně pochybuju, že by se úniky dat řešily takovým způsobem, protože Viktor Čistič nijak nezískal jistotu, že veškeré stopy smázl či odnesl v kešeni.

Zatím bez slepic

No oni to nepředpokládaj, protože vědí, jak to bylo a my to nepředpokládáme, protože vidíme, jak maj připravený reakce.

Je to jako vždy.

Zatím bez slepic

Podle policejních statistik je většina vražd v našem civilizačním okruhu to, čemu prý policajti říkají "rodinná zabijačka". Nebo jiný vztahový problém v blízkém okruhu známých. Třeba koupí staršího rodinného domu nebo při jeho rekonstrukci šlápli některému psychicky labilnímu sousedovi na kuří oko. To, že vraha většinou není potřeba hledat nikde daleko, je u nás hlavní příčinou poměrně vysokého procenta objasněnosti vražd.
Opravdu jsem nepochopila, proč je u vraždy novináře automaticky předpokládáno, že motivem byla jeho profese.

Zatím bez slepic

Zvlášť pokud jednomu klesá důvěryhodnost, tak se mučedník hodí. "Vy nám vyčítáte, že jsme v žoldu oligarchů, ale podívejte se tady mučedníka zabili a proto nám musíte věřit."

Zatím bez slepic

jak říkáme my německoholandští latiníci.
Fico je u lizu už nesnesitelně dlouho a Kaliňáka (ministr vnitra - tuším) honěj, jak nadmutou kozu už dlouhá léta. A takřka bleskově vykopali Ficovu konkubínu, jejíž jedinou a hlavní kvalifikací je - ehm - příliš neojetý exteriér.
Tomuhle tomu se říká dokonalá nahrávka na smeč. A navíc v pozici minimálně setballu, pokud ne rovnou matchballu. Z tohodle minometu se nedá nevystřelit. A na nějakou "mitfolu" ve Velké Mači kadí Bílej Tesák.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Jako vždy, když nic nevíme jsou dvě krajní možnosti:
emoce,
promyšlenost.

Na emoce v tomto případě moc nevěřím. Nevěřím na zhrzené milence. Ono totiž na tuto variantu se jde nejprve, navíc zanechává nejvíce stop. Tuto variantu je možné si odfajfkovat jako nepravděpodobnou.

Za každých okolností platí, že aktivní blbec nadělá víc škody než rota cvičených diverzantů. Toto bude asi ta nejsprávnější varianta. Aktivka škádlila chřestýše bosou nohou a musela z kola ven. Jeho dívka byla jen na nesprávném místě v nesprávný čas. Taková drobná nehoda v plánu.

Vsázím hodně vysoko, že se pachatel nikdy nenajde.
Ta teatrálnost s tím milionem EUR tomu nasvědčuje nejvíce.

Zatím bez slepic

Ne, jeho dívka byla přesně tam, kde být měla. Chápejte, na studenty Šmídy už dneska nikdo nevěří, je třeba dodat skutečnou mrtvolku a ženská mrtvolka budí víc emocí než mužská ajťákovského typu.

Ona tam byla proto, aby zajistila víc emocí a on, aby tam byla ta správná stopa tím správným směrem. Oba tam byli a byli důležití. Pořád nám říkaj jak vyšetřoval mafii a pak vlastně že ne a že byl vlastně jen podpisovač připravených informací. - Člověk co nikomu nechybí. Pochybuju, že maj na Sovensku víc sympatií pro mladé novinářské svazáky dychtivé se vydrápat.

Jen si přečtěte ten odkaz. Nikdo k tomu víc ani slovo, aby řekl, že to byl nesmysl....

http://www.nadhlad.com/content/zahranicna-spojka-na-vrazdu-pavla-holcova

Zatím bez slepic

Pokud si vezmeme na pomoc Occamovu břitvu, tedy logickou úspornost, pak ty konspirační vztahy jsou jen a jen hloupé, navíc zavádějící konspirace.

Vraždy jsou velice sledované a policie musí vykazovat výsledky. Tudíž ten, kdo si ji objednal, musel mít hoodně silný motiv. Politické motivy nemají takovou sílu. Politickým motivům ale vždy a za každých okolností předchází silnější motiv a to ekonomický.

Tudíž při logické úspornosti muselo jít o ekonomický motiv. Muselo jít o nelegální až pololegální ekonomickou činnost. Legální ekonomika se řeší jiným způsobem. Nejvíc do toho zapadají dotace. Hodně laciných peněz je právě ten správný okamžik.
Někdo provedl čistý řez, dnes je již mimo dosah a za půl roku se občas objeví zmínka, že se sice nezapomnělo, leč nejsou žádné stopy.
I u nás máme vzdálenou obdobu v Mrázkovi.

Zatím bez slepic

Jenže Occamova břitva je jen vodítko a ne pevný, vždyplatný princip.

Podle Occamovy břitvy je pravděpodobnější, že dva členové akademie lžou, než že kameny padají z nebe. Opak je pravdou.

Většina vražd vůbec sledovaná není a novinách o nich není ani zmínka. Umíte snad vyjmenovat novináře zabité Mrázkem? Nebo policajty?

A co všechny ostatní vraždy? V ČR jsou stovky vražd ročně. Dokážete za loňskej rok vyjmenovat aspoň 20 z nich z hlavy. Po většině zavražděnejch pes neštěkne, natož novinář.

No a vy si jako myslíte, že Soros na těch barevnejch revolucích PRODĚLÁVÁ nebo co? Vy si myslíte, že naše sametová revoluce byl pro něj snad prodělečnej podnik? Havel mu jako nešel na ruku?

Když padl Topolánek, tak to bylo proto, že nechtěl americkej Westinghouse na do/stavbu jaderný elektrárny. Myslíte, že snad nadávaj na Zemana z jinýho důvodu, než že by si na jeho odstranění namastili kapsu a vytahali prachy z našich kapes. Vy si myslíte, že to není větší motivace než nějaký ušušněný eurodotace, který jsou tak jako tak jen ukradený prachy jedněm použity na korupci jiných.

Ruská revoluce byl pro bankéře jeden velkej kšeft. První a druhá světová taky.

Jestli novináře zabila ta Sorosovská banda tak na konci jsou evidentně obrovský prachy. Víte jaký obrovský vlahy západ ušetří s každým vnuceným migrantem a Fico je překážka.

Zatím bez slepic

Nechci se do těchto všeobjímajících polemik pouštět.

Počkejme půl roku a uvidíme. Třeba si na to Vidlák vzpomene a připomene nám tento spor a mi budeme moci dát rozhřešení.

Zatím bez slepic

ale je to 28 a půl roku od sametový revoluce a nic nevíme dál.

Když na ČT dávali naučné filmy o únoru 48 tak překvapivě úplně opomněli zmínit nějaké sovětské poradce. Ani ČT, co vidí ruský agenty pod každým hajzlpapírem nepomyslelo na báťušku Stalina a jeho poradce. A je to 70 let.

Za půl roku se po tomhle slehne zem, budeme mít jiný starosti a novináři nám to nebudou připomínat, zvlášť když budou za blbce či za svině.

Čím víc se novinářské lži vyvrací hned z kraje, tím míň zla napáchají a jelikož je v sázce odstranění Fica, rozbití V4 a zamoření země vetřelci se vším, co to znamená, tak je lepší se starat dopředu.

Protože jak známo, Bych se pozdě špatně honí.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

V první řadě zemřeli lidé a to je tragédie vždy. Ale nevěřím, že zrovna tahle vražda se vyšetří. Ve skutečnosti vražda novinářského začátečníka nikoho nezajímá a je vystrkována do popředí jen na podporu úplně jiných zájmů. Asi dovolají slovenského ministra vnitra. Prý na něj mají už dlouho pifku a dlouho se jej pokouší odvolat. Teď se jim to možná podaří. Možná kauza dostihne i Fica a padne. Bude na Slovensku lepší vláda? Nemyslím. Spíše vše skončí předčasnými volbami a některé strany a lidé z parlamentu vypadnou navždy.
Vražda prý byla promyšlená. Prý. V celé záležitosti je až příliš prý. Vlastně nic pořádně nevíme, ale všichni už o tom píší. Připomíná mně to kauzu kolem sestřelu letadla MH-17 na Ukrajině. Nikdy se nevyšetřila a předložené závěry jsou směšné, ale viníkem bylo označeno Rusko. Takže se o MH-17 domnívám, že jej sestřelila ukrajinská armáda, když se pokusila sestřelit letadlo s Putinem. Divoká spekulace? Možná, ale stejně věrohodná jako zpráva vyšetřovatelů MH-17.
Cui bono? V případě novináře bychom se mohli domnívat, že ji spáchala bratislavská proevropská fronta, protože jí posloužila jako mediální krytí. Možná jej zavraždil někdo z nich a proto mu J. Kuciak tak ochotně otevřel.
Vzpomínáte na brutální vraždu ukrajinské advokátky loni? Tehdy se nesmířila s tím, že zfetovaný syn místního oligarchíčka přejel a zavraždil její sestru. Ten zfetovaný dobytek byl sice věrný současné kyjevské vládě a měl strýčka soudce, který pomohl zamést stopy. Ale advokátka vytrvale tlačila na pilu, takže synek šel nakonec na 7 let do vězení. A tatík toho synka hned v soudní síni advokátce vyhrožoval, že špatně skončí. Skončila zavražděná. demonstrace, protesty, spousty článků. A dál? Ticho po pěšině, nikdo obviněn.
A tak nějak skončí i vyšetřování vraždy J. Kuciaka. Škoda dvou lidských životů. Víc nevíme, a asi ani nikdy vědět nebudeme. Jestli kvůli tomu skončí nebo neskončí Fico a Kaliňák je podružné. Nás zajímá, kdo je vrah, kdo si jej objednal a jak budou oba potrestáni? Asi nijak.

Zatím bez slepic

V románu Svědectví od Stephana Kinga, v originále The Stand, autor komentuje smrt jedné z postav citátem své babičky, která v podobných případech říkávala "Žádná velká ztráta."

Tam to bylo tuším na dealera drog, ale někdo ochotnej se živit lhaním.... Nicola Tesla chybí lidstvu víc.

Zatím bez slepic

Dva mladí před svatbou vypadají jako záměr přesně ve stylu Sorose, kdy na Majdanu stříleli najatí střelci obě strany.

Zatím bez slepic

Ve skutečnosti je podružné kdo je vrah, ale jestli tam zůstane Fico a Kaliňák.

Tohle není detektivka, ale dějiny. Nejsme v poklidné době dvacátých let, kdy vražda byla jen vražda a znamenala jen že se v nejhorším vymění jeden páprda za druhého a všechno bude dál v normálu.

Změnilo se to v momentě zpolitizování kauzy a k využití k útoku na Fica.

Zatím bez slepic