Aby český národ zmizel z dějin...

Autor

S trochou nadsázky (ale jen opravdu trochou) vznikla Evropská unie tak, že francouzští zemědělci dostali nějaké procento zisků z německého průmyslu a zachovali si tak své rodinné farmičky, zatímco všude kolem rostla agrární velkovýroba. Začalo se tomu říkat „Společná zemědělská politika,“ vtělili si to Smlouvy o fungování Evropské unie a od té doby to tak mají. Tato věc žere cca 30% unijního rozpočtu.

Společná zemědělská politika nemá nic společného s nějakou jednotou. Prostě jen zabetonovává pozici, kdy nejvíc zemědělských dotací dostávají francouzští zemědělci, kteří na tom budou vždycky lépe, než kdokoliv jiný, protože takhle je to prostě vymyšleno a dáno. Cílem této společné zemědělské politiky je nepřipustit, aby francouzské zemědělce někdo konkurenčně předběhl.

V praxi tato politika znamená, že musíte splňovat velmi vysoké standardy, překonat uměle vytvořené překážky (ochrana spotřebitele) a bariéry, mít vysoké náklady na produkci… a všechny tyto překážky EU dotačně kompenzuje především Francouzům, pak Němcům, pak ostatním zakládajícím zemím EU a těm novým už se dává podstatně méně, protože to by tak hrálo, aby šajse Čechen konkurovali Francouzům.

Se stejnou maličkou nadsázkou EU vznikla, aby setřela hranice. Aby zmizely bariéry mezi národy, aby umožnila volný pohyb osob, zboží, služeb a kapitálu. Samozřejmě to proběhlo tak, že nové země otevřely bezvýhradně svůj trh a volný pohyb osob, zboží služeb a kapitálu šel směrem z Německa sem. Nikoliv naopak. Tam dodnes existuje celá řada překážek. Většinou netarifních. Když veze německý kamion maso do české prodejny Kauflandu, nikdo ho nezastaví. Když jede český kamion s masem do Rakouska, je odstaven na parkoviště, odebrán vzorek a pak se čeká na výsledky testů. Několik dní… Při dnešních cenách, maržích a čekacích tarifech mrazírenského kamionu je po kšeftu.

Ano, je hrozně krásné, že člověk sedne do auta a že přejel hranice, zjistí jen podle toho, že se trochu změnily značky a někdy i kvalita asfaltu. Ale není to zadarmo. Nemít hranice, to je draze zaplaceno. Třeba tím migračním paktem, co podepsal Rakušan a který vůbec a ani trochu neobsahuje kvóty. Ale také třeba tím, že půdu v pohraničí kupují zahraniční firmy… Tím, že v Praze před Hlavním nádražím večer není bezpečno. Tím, že nikdo neví, co se přes hranice převáží. Tím, že si sem Kauflandy dovážejí svoje značky potravin a potlačují ty naše. Nikdo totiž nemá právo jim v tom bránit… jednosměrně… když to vozí z Německa sem. Obráceně už to moc nefunguje.

Do třetice EU vznikla, aby smazala národy. Je nadnárodní a slovo „národ“ v jejich dokumentech postupně ubývá. Evropská unie je protinárodní. Nechce mít Čechy, Němce, Maďary… chce mít Evropany. Nechce žádnou subsidiaritu. Nechce, aby se věci rozhodovaly tam, kde se řeší. Chce o nich rozhodovat sama a proto si postupně vyrobila obrovského úřednického molocha, který je jak středověká katolická církev. Zasahuje všude, všude má své lidi i zájmy, rozhoduje o stále více věcech a o stále více věcech rozhodovat chce. Společná zemědělská politika, společná energetická politika, společná zahraniční politika… i společná válečná politika. Záměrně neříkám obranná.

Ve všech případech to funguje stejně jako s tou společnou zemědělskou politikou. My, zakládající země, máme vše, vy ostatní držte hubu a krok. My vás sjednotíme! Dělají to na principu, že všechny košile budou mít číslo 42 a vy lidi se do nich nějak musíte vejít i když jste různí. Ano, můžete si vybrat sto pohlaví, ale s košilí se pěkně přizpůsobíte. Můžete mít manželství pro všechny, ale nebudete mít pod kontrolou vaše elektrárny ani vodu. Zemědělství i průmysl jsou přece stejné ve Španělsku i Litvě. A pokud nejsou, dotace na novou ocelárnu zařídíme v Německu. Rozhodně ne na Slovensku.

Dokonce i náboženství už ta kurie má. Grýndýl… Ještě nedávno jsme se měli všichni obětovat ve jménu volného a ještě volnějšího trhu, abychom nedopadli jako Řecko, ale to už je minulost… Teď už se máme všichni obětovat ve jménu planety. Člověk, natož jednotlivec, už není ve středu dění. Už se vše nedělá kvůli zákazníkovi ani kvůli občanovi. Už neplatí náš zákazník – náš pán. Předmětem zbožštění je planeta. Tu musíme zachránit, v jejím jménu snížíme životní úroveň a vychováme si ty nové euroobčany. Ve jménu grýndýlu obětujeme české zemědělství a nejen to české. Ve jménu evropských hodnot obětujeme český průmysl a nejen ten český. Ve jménu společné evropské myšlenky obětujeme svobodu projevu a nejen projevu, viď Věro Jourová.

A kdyby to náhodou nestačilo, můžeme se ještě všichni obětovat ve jménu evropských hodnot někde na Donbase… Minulé pondělí o tom mluvil jen Macron, v úterý už další papaláši, ve středu už existovaly dva plány, kam se ty evropské jednotky na Ukrajině rozmístí, pak to Scholz trochu zazdil prozrazením veřejného tajemství o zahraničních expertech na odpalování raket a pak do toho hodili vidle Rusové zveřejněním německé konverzace o útocích na Krymský most…

Kdo je prounijní, je automaticky protičeský. Tečka.

Kdo chce EU, ten chce, aby se Česká republika vytratila z dějin a český národ zapomněl na své kořeny. Kdo chce EU, ten chce, aby zmizel český průmysl i české zemědělství. Kdo je podporovatelem EU, ten z principu chce, abychom neměli právo veta, ale aby o nás opravdu rozhodovala nějaká šestá podsekce bruselských úřadů. Kdo chce EU, ten chce, abychom neměli ministerstvo zahraničí ani ministerstvo obrany a aby český premiér byl něco jako hejtman Karlovarského kraje. Může panu ministrovi vysvětlit, že tu dálnici fakt potřebuje, ale rozhodne se to někde jinde a budou to usměrňovat jiné zájmy.

Nedělejme si iluze, že odchod z EU je nějak jednoduchý. Zatím jsme nedokázali ani postavit ten blbý Temelín, když do toho házejí v Bruseli vidle. Nedokázali jsme omezit emisní normy, nedokázali jsme se vyvázat z emisních povolenek… i když to Fiala sliboval. Nečekejte, že vynutit si odchod bude jednodušší, než si vynutit dostavbu jaderné elektrárny.

Výborný samozřejmě jede unijní zemědělskou agendu a tedy protičeskou. Dokud to zemědělci kolem Doležala a Pýchy nepochopí, tak budou pěkně jezdit po Praze, ale nestane se vůbec nic, protože sympatie k politice EU jsou automaticky antipatie k naší zemi a našemu národu. Není možné mluvit o společné zemědělské politice a zároveň o záchraně českého zemědělství. To jde proti sobě. Je jedno, jak se to okecává.

Musí to tak být. Je to přímo zapsané v základních smlouvách EU.

Ano, přesně proto nevidíte na demonstracích Milionu chvilek českou vlajku. Protože Česká země a český národ mají zmizet z povrchu zemského. Místo Čechů, Moravanů a Slezanů tady mají být Evropané a ještě takoví, kteří budou pěkně „maul halten und weiter dienen.“

Být prounijní, to ve všech ohledech znamená být protičeský. Vlajka EU se nesnese s českou vlajkou (což vidíme na každém kroku) a evropanství je opak vlastenectví. Kdo se cítí být Evropanem, ten z principu fungování EU chce, aby český národ zmizel z dějin. Takhle jednoduché to je.

Kdo je prounijní, je protičeský.

Přátelé, pokud mě chcete podpořit v mém Vidláckém úsilí a podpořit vlastní národní občanskou společnost, prosím pošlete dar Institutu českého venkova. Každý, kdo pošle alespoň 350,- Kč, může si na oplátku vyžádat knihy, trička, samolepky a odznaky z nabídky.

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.8 (434 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Podle maďarského producenta a spisovatele Rákaye Philipa, pokud vojska NATO vstoupí na Ukrajinu, to vyvolá začátek třetí světové války. Západoevropští politici si podle něj hrají s ohněm. Je čas aby se vzpamatovali ti šílenci kteří se nazývají politiky v západoevropských zemí prohlásil Rákaye Philipa ve viz níže videu z českými titulky.

zdroj+video zde: https://t.me/neCT24/51618
 

Průměrný počet slepic: 4.7 (80 hlasů)

„Když poprvé řekli západní letadla a tanky na Ukrajině, řekli že se to nestane, ale stalo se to. Zmiňují západní jednotky na Ukrajině, říkají, že se to nestane - ale stane se to, a bude špatná situace všude,“ prohlásil srbský lídr ve viz níže videu z českými titulky.

zdroj+video zde: https://t.me/neCT24/51575

Průměrný počet slepic: 4.8 (58 hlasů)

Hlavně že pořád vyhrožovali, že Rusové potáhnou i do jiných zemí..., ale sami se tam s.rou, byť tam NATO nemá co dělat. Lžou, i když spí. 

Průměrný počet slepic: 4.8 (43 hlasů)

to je to překračování červených linií. Salámovou metodou nám nasouvají to, co bylo ještě před rokem tabu, takže je možné, že vojenské cvičení NATO je předzvěstí útoku na Rusko. Další červená čára, která bude překročena, protože se nenajde nikdo, kdo by tomu zabránil. Jak říká Pjakin, o červených liniích se nemá mluvit, ale říci, čáru jsi překročil, tu máš do čumáku.

Průměrný počet slepic: 4.7 (37 hlasů)

Také to začalo jako "Zabili jste nám Ferdinanda, tady máte přes držku!". Začalo to jako válečný konflikt dvou států, postupně se začaly přidávat další, vznikaly aliance, jedni pomáhali Rakousku, druzí Srbsku. Najednou v tom lítal celý svět. Přeživší přísahali, že se to už nesmí opakovat! Uplynulo dvacet let a svět si to zopakoval. Po druhé válce se také přísahalo a slibovalo.

Ti socani a bolševici jsou fakt hrozní. Furt by jen někde válčili!

Průměrný počet slepic: 4.3 (40 hlasů)
Trvalý odkaz

Deset minut.
Seděli ve stojící tramvaji a podávali si láhev koňaku.
-  Andrej se pokusil usmát, ale spodní čelist mu poskočila a tvář mu s každým douškem víc zbělala, - takhle umřít nechci.
- Možná je to přece jenom cvičení...? - Namítl Dimka, ale vzápětí zaváhal. Hm, asi to je fakt na ostro.
- Škoda, že jsme se nedostali k Paškovi. Má narozeniny.....
- Myslíš, že by to bylo jednodušší?
Andrej o tom chvíli přemýšlel.
- Ne, řekl. - Nebylo by to jednodušší. Dobře, dáme si další doušek. S tím dortem, ale máme smůlu...
Podíval se z okna.
- Podívej, lidi ještě žijou.
Na křižovatce střílel vysoký muž v kabátě na černý džíp. Pokaždé mířil pečlivě a dlouho - zdálo se, že opravdu chce sestřelit anténu, ale nešlo mu to. Když přestal střílet, mávl rukou a opřel se o kapotu.

- A je to tady, - ušklíbl se Dimka. Napil se koňaku a pokrčil nos.

Devět minut
- Když teď odejdu bez placení - zatknete mě? - Sergej zatočil zlatým prstenem v prstech a pak se podíval na prodavačku za výlohou klenotnictví. Neslyšela ho - stála s bílou tváří a třesoucíma se rukama si donekonečna upravovala přívěsek na krku. Mami, má-á-á-mi, mámí... křičelo děvče v rohu, ale sirény přehlušovaly její hlas. Strážný se na Sergeje nechápavě podíval, pak se náhle vymrštil ze židle, přiběhl k pištící dívce a dvakrát ji silně udeřil přes obličej.
- Drž hubu, děvko!
- To není dobré, krajane, řekl mu Sergej a hlasitě se usmál. Nasadil si na prst prsten a strčil ruku do kapsy drahého kabátu.
- Cože? - zařval strážný a přistoupil k němu. Sergej zahlédl na jeho čele kapičky potu, na vteřinu se na ně podíval a přemýšlel o tom, zda mu prsten sedí tak, jak má - zda není těsný a nebo naopak volný. Pak vytáhl z kapsy pistoli a střelil strážného do obličeje.
 
Osm minut.

- Chtěl jsem ti to říct už dávno... - mačkal dálkový ovladač, přepínal z jednoho kanálu syčícího prázdnou obrazovkou na druhý, pak nechal televizi být.
- Cože? zeptala se lhostejně.

- Nikdy jsem tě nemilovala. Měla jsem tě tehdy utopit, na Krymu. Mysleli by si, že to byla nehoda. - Parchante! - Udeřila ho do tváře. 

Chytil ji za ruku a zkroutil ji. Jeho žena vypískla a prohnula se bolestí, vytlačil ji na otevřený balkon a ještě víc jí ohnul loket.

- Nedělej to! - Snažila se dlouhými nehty zachytit futra. Nehet se zlomil a zůstal trčet v mezeře.
Shodil ji z balkonu a sám se sotva udržel zábradlí. Sledoval, jak tělo dopadlo na chodník - nebyl slyšet žádný zvuk, vše přehlušily sirény.
Zapálil si cigaretu. Cigaretový kouř neochutnal deset let, manželka mu to zakazovala. Vydechl a potáhl si hlouběji.
 

Sedm minut
Lidé běželi po ulici, různými směry. Naráželi do sebe, padali, křičeli a nadávali. Jen žebrák seděl tiše u plotu, zabalený v ošuntělém plášti. Klobouk, v němž chrastilo pár drobných, už dávno odstrčil na druhou stranu chodníku, ale nespěchal za ním. Ztuhl, zachvěl se a sklonil neučesanou hlavu.
- Tady máš, - hodil kdosi žebrákovi do klína pistoli s dozadu vytaženým závěrem,  myslím, že v ní ještě zbývá jeden náboj. Dnes jsem hodný, můžeš si to vyřešit sám. Žebrák nezvedl ani hlavu, podíval se jen na nohy v černých džínách a na šmouhu prachu na jeho nohavici. Švihl pistolí o chodník, tiše zaklel a kymácel se ze strany na stranu. Nedaleko se snesl holub, kloval nějaké drobky, potom natočil hlavu a mžoural lesklým pohledem na žebráka.
 

Šest minut
V kině někoho zavraždili, dav zakopával o tělo, a strhával je s sebou, a jak táhl jeho rozbitý obličej po podlaze,  zůstávala za ním krvavá šmouha.
- Nedívej se tam, - vzal ji láskyplně za bradu, otočil ji k sobě a políbil ji na rty.
- Nedívám se, pokrčila statečně rameny, i když bylo zřejmé, že má strach.
- Neopustím tě, řekl tiše.
- Cože? neslyšela ho, měla zacpané uši a hlasitě křičela:
- Už mám těch sirén plné zuby! Vůbec tě neslyším! Neopustíš mě?
- Samozřejmě, že ne!
O pár vteřin později je zastřelil žebrák se špinavým strništěm, který měl odněkud zbraň. V zásobníku byly jen dva náboje, nestačily na to, aby se zastřelil sám.
- Vy parchanti! Kéž byste byli mrtví! - křičel dlouho, ale nikdo ho neposlouchal, jen dva chlapi na lavičce vedle něj jedli rukama koláč.
 

Pět minut
- Půjdeme na nástupiště? - Zeptal se strojvedoucí dispečera.
- Proč? Aspoň jsme tady v kabině sami. A teď je na nástupišti pořádná hysterie, zvlášť když jsou eskalátory vypnuté.
Strojvedoucí poslechl.
- Zdá se, že je klid,  pokrčil rameny.
- Prozatím. Za chvíli se dočkáš.
- Za chvíli to bude jedno...
- Jasně.
Aniž by se domluvili, oba si zapálili cigaretu.
- Připadám si jako pilot, řekl dispečer. - Jako by letadlo padalo a nám zbýval jen kousek k zemi. Jen tak na cigaretu.
- Letadlo, metro - to je to samé, jen je bez křídel, snažil se žertovat strojvedoucí.
Oba se nešťastně zasmáli. Pak strojvedoucí cvakl vypínačem a světla vlaku zhasla.
 

Čtyři minuty
Za rohem někdo hrál na kytaru, nejistý refrén dokresloval slova písně. Saša vystoupal po tmavých schodech do nejvyššího patra domu. Nejdřív se mu zdálo, že na schodišti nikdo není, ale pak zaslechl tichý pláč u dveří.
- Proč pláčeš? - Saša si dřepl před holčičku v červené kombinéze.
- Bojím se... - řekla a podívala se na něj šedýma očima. - Máma mi neotevírá dveře. Hodně se s tátou hádali, pak přestali mluvit, slyšela jsem je přes dveře.
- Ticho je zlá věc," řekl Saša vážně. - Poslyš, chceš jít na střechu? Shora je vidět všechno - široko daleko.
- Na střechu nemůžeme, - zavrtěla dívka hlavou a přejela si uslzenou tvář dlaní. Saša jí opatrně sundal její ruku z obličeje a pohlédl jí do šedých očí.
- Dneska můžeš. Já nejsem cizí strejda, jsem váš soused z přízemí. Doopravdy. Pojď a přesvědči se sama.
S chrastěním plechů vylezli na vrchol střechy. Saša držel dívku pevně za ruku.
Tak jsme tady, rozhlédl se kolem, pak si sundal plášť a položil ho na rezavý plech, posaď se. Vidíš dobře?
- Ano, dívka vzhlédla k nebi.
- No, to je skvělé. Posadíme se a počkáme než se vrátí máma s tátou...
Saša se natáhl vedle ní, dal si ruce za hlavu a díval se na mraky a přemýšlel, jestli se mu podaří zahlédnout raketu.
 

Tři minuty
Ve městě bylo ticho. Seděl jsem na lavičce, oči jsem měl stále zavřené a cítil jsem, jak se lidé cpou hlouběji do škvír, aby se schovali, i když bylo zbytečné se schovávat. Jen ti, co jsou daleko odsud mají dnes štěstí a přežijí.
 

Dvě minuty.
Vítr přestal foukat. Čas se krátil, rychle se stáčel do klubíčka, protože miliony lidí teď myslely na jediné: jak ty minuty zpomalit. Nikdy to není tak, jak by si člověk přál. Nespěchající a spěchající byli na tom stejně, i když ti první měli pár okamžiků navíc.
 

Minuta.
Bylo to, jako by někdo nakreslil na obloze bílý pruh. Stále se prodlužoval a kousek před ním se pohybovala zářící tečka - jako meteorit, který se chystá spadnout a zanechat za sebou jen malý kráter. Malý! - Prosil jsem, aniž bych rozlepil rty. - Prosím! Jen malý! A pak, aby se všichni vrátili, aby vyšli ven, aby uklidili ten nepořádek, aby byli jako dřív!
Na světě bylo ticho a já si uvědomil, že mě nikdo neposlouchá. Brzy to tady roztaví žár, časem to vychladne a z tohoto města se stane skleněná bublina, ztuhlá a navždy srostlá se zemskou kůrou.
 

A co já holub?  Nás nikdy nebrali v úvahu. Kam se teď poděju? Když roztáhnu svá spálená křídla je moje zuhelnatělé peří pokryto skleněnými šupinkami...
 
Neznámý autor, přeloženo z ruštiny.
Průměrný počet slepic: 4.5 (126 hlasů)

Odkud to je?

Průměrný počet slepic: 4.7 (34 hlasů)

 Ale vždycky pokukuju po Zauberových miniaturách, které mě občas i vylepší náladu. Napadlo mě, že jeden malý kousek prózy, by tady lidi snesli, zvlášť kdyby se z toho stala tradice a zvykli si na to. Tak jsem se rozhlížel po něčem hotovém, co by mělo úroveň a stačilo by to jen přeložit. Nemůžu do nějakých svých literárních pokusů investovat čas, když všechno co sem napíšeme má pouze jednodenní životnost. 
Projel jsem Amazon, našel miniaturní horory, taky scifi o umělé inteligenci, různé apokalyptické mikropovídky atp. Něco jsem stáhl, ale neobstálo to, chyběla tomu pointa, prostě tečka, která by z toho udělala uzavřené dílko. Tak jsem přepnul na azbuku. Taky nic moc, ale dá se přece jen najít. Tohle dílko bylo součásti sborníku více povídek. Bylo nejkratší a taky zajímavé tím postupným odhalováním situace. A taky jediné anonymní. Dokonce dost aktuální, i když já jsem přesvědčen, že současné válečné strašení přežijeme. Ale proč se nezamyslet nad tím, jak by takový konec mohl probíhat. Nemyslím, že by v těch posledních minutách násilí až tak převládalo. Kdyby měl člověk jistotu, že si vlastně může dělat co chce, protože k žádnému postihu už nedojde, že se spustí takové orgie zla. Asi by většina hledala zapomnění v pití a sexu a ti co mají malé děti, tak by jim chtěli udělat poslední pěknou chvilku. No, nevím, ale neškodí se nad tím trochu zamyslet...
Byl to jen takový pokus, čekal jsem jaké budou reakce. Hodnocení je trochu slabší, ale to pokud nějakým experimentem vybočím z řady, obvykle bývá.
Průměrný počet slepic: 4.7 (43 hlasů)
Trvalý odkaz

...Společná zemědělská politika, společná energetická politika, společná zahraniční politika… i společná válečná politika. Záměrně neříkám obranná….“

...pak to Scholz trochu zazdil prozrazením veřejného tajemství o zahraničních expertech na odpalování raket...“

-----------------------------------------------------------

Všechno společné, ale když šlo o roušky a věci kolem, tak řekli, že si musíme pomoct sami. A kdyby mělo jít o obrannou politiku, zase by se na nás vykašlali, stejně jako se vykašlali v r. 1938 v Mnichově - zase ti stejní – Německo, Itálie, Francie, Velká Británie.

A Scholz udělal jenom to, co Merklovka (s Minskou dohodou) – prozradili, protože se obávali nejhoršího a chtěli být "z obliga".

 

Průměrný počet slepic: 4.8 (102 hlasů)

Věra Jourová Šťourová se vyjádřila (CNN Prima), že prý „Fico svými výroky napomáhá Kremlu“. A čemu napomáhá ona, krávasice inteligentní, které není rovno. Ostudná vlezdobruselistka.

 

Průměrný počet slepic: 4.9 (100 hlasů)

on Jourovou vyšťourá! Mámo, táto v EU máme myš!

Průměrný počet slepic: 4.9 (9 hlasů)

hrdý Albion.

Průměrný počet slepic: 5 (17 hlasů)

Byli jsme někým přinuceni stát se členy EU a NATO? Je členství v těchto dvou zločineckých spolcích povinné, nebo dobrovolné? Jmenovali se diletanti 5K do čela státu sami a uzurpovali si moc násilím? Musíme mít za nepřítele RF a mít za přítele USA? Ne, nemusíme, nikdo nás nenutil, nemuseli jsme podlehnout tlaku ani výhružkám. To my sami jsme se tak rozhodli. Svobodně a dobrovolně. Máme státní dluh větší než tři biliony korun proto, že jsme hloupý, pitomý, nevzdělaný, nekvalifikovaný, líný a nekulturní národ? Jsme donuceni pod hrozbou trestního stíhání vhodit do volební urny někým nám určené volební lístky? Je snad na ministerstvu školství nějaký cizí protektor nebo komisař, který rozhoduje o učebních osnovách, podobě maturit, o školním řádu nebo inkluzi? Je český premiér gauleiterem Aspen Institute, Zednářské lóže nebo dokonce agentem CIA, nebo byl demokraticky zvolený?

Průměrný počet slepic: 3.6 (21 hlas)

Byl jsem v referendu proti vstupu do EU, nevolil jsem 5K ani PePa, nenasekal jsem žádné dluhy.
Podobně to má spousta mých spoluobčanů.
Ital Pareto zjistil, že 80% důsledků bývá z 20% příčin. Například 80 % zisku pochází jen z 20 % produktů. Příklady Paretova principu lze vysledovat v různých oblastech života a lidské činnosti.
Když ještě média vytvářejí nějakou atmosféru, ve které je ostrakizován každý, kdo se zamýšlí nad pravdivostí informací a snaží se reálně vyhodnocovat informace v čase, pak všechno, o čem píše Olin asi musí být - i kdyby se na tom podílelo oněch 20% lidí.
Třeba se najde 20% statečných, kteří změní chod dějin. 19.2. to pro mne byly ty osádky traktorů - udělali více, než sebelepší psavci u PC přes zesměšňování i zastrašování.

 

Průměrný počet slepic: 5 (26 hlasů)
Trvalý odkaz

RUSKO / UKRAJINA: Epigraf: „Válka se vede až do vítězství a tím to končí. Po staletí vedla k velkým výsledkům pouze velká vítězství“ (Carl von Clausewitz).

z článku: Jak skončí konflikt na Ukrajině

.Západ se Ukrajiny nevzdal. Jeho převažující zaměření na řízení rizik však naznačuje snahu konflikt odvrátit a uzavřít s Putinem dohodu, pokud možno co nejdříve. Otázkou, která nad konfliktem visí, je, zda takový přístup odvrátí katastrofu, nebo povede k něčemu horšímu – ptá se na konci svého článku Politico.

Pokusím se na tuto otázku odpovědět – povede to k něčemu mnohem „horšímu“. Protože Rusové se rychle učí ze svých chyb a vy je už nemůžete oklamat, už nevěří vašim prohnilým slibům. Vaše sliby a bezpečnostní záruky nemají cenu ani toho papíru, na kterém jsou napsány. Dokonce i Ukrajina, která mezi vámi s vypoulenýma očima pobíhá s Budapešťským memorandem z roku 1994 zaručujícím její bezpečnost výměnou za denuklearizaci a likvidaci sovětských jaderných zbraní, o Janukovyčovi nemluvě, kterého jste odkopli hned druhý den poté, co 21. února 2014 podepsal se svými politickými odpůrci (Kličkem, Ťahnybokem a Jaceňukem) dohodu o urovnání politické krize na Ukrajině pod zárukami Polska, Francie a Německa (dokument podepsali ministři zahraničí uvedených zemí – Sikorski, Fournier a Steinmeier). Všichni dobře víte, co se stalo 22. února a s jakými důsledky se nyní potýkáte. Rusové vám nyní nevěří. A vy si za to můžete jen sami.

Chvilka humoru: Itálie-Francie-Německo-Británie-Británie-Nizozemsko a Dánsko, které se k nim přidalo, už slíbily Kyjevu, že se v případě marťanského útoku na něj sejdou doslova 24 hodin předem ke konzultacím a promyslí, co s tím.

Replika: Historie zřejmě Ukrajinu ničemu nenaučila. Kyjev vytrvale šlape na tytéž hrábě a přepisuje starý vtip o indiánech a hloupých bledulích….

...Pokud jde o cíle a záměry, které Evropané v této válce sledují, nevidím je objektivně! Aby bylo možné stanovit cíle a úkoly, je třeba mít subjektivitu! Tu tyto státy již dávno ztratily! Už to ani nejsou státy, jsou to jen země pod patou USA (možná si to obyvatelé těchto zemí neuvědomují, ale oni ano!). Nyní v důsledku této války ztratily nejen politickou nezávislost, která už dávno není pouhou fikcí, ale také ekonomickou nezávislost, neboť ztratily přístup k levným ruským zdrojům, které sloužily jako záruka konkurenceschopnosti jejich zboží na světových trzích, a staly se odbytištěm drahých amerických uhlovodíků se všemi z toho plynoucími důsledky.

Cílů, které si státy v této válce vytyčily, bylo dosaženo, k únosu Evropy došlo a není na zajících, aby rozhodovali o tom, co si strýček Vlk dá k obědu. V politické ekonomii se tomuto jevu říká „ekonomický kanibalismus“ – když v lese není co jíst, dravci se začnou požírat navzájem. A tito býložravci (mám na mysli evropské elity jako Scholz nebo Macron) ani nejsou predátoři. Mohou jen snít o tom, jak ve svých halucinogenních představách spolu se svými podřízenými z Kyjeva, kteří se ztratili na břehu, oškubou ruského medvěda, než je naservírují americkému strýčkovi vlkovi. Jejich názor zde nikoho nezajímá. Brzy se Vlk a Medvěd sami rozhodnou, jak a kde konflikt mezi nimi ukončit. Ruskému Medvědovi, jak řekl Putin, „není svět cizí, ale svou tajgu nikomu nedá“, a Putin již vytyčil nové hranice této tajgy až k Dněpru, přičemž nepřímo nabídl Polákům, Maďarům a Rumunům, aby si vzali nechtěné kousky bývalé Ukrajinské SSR a legitimizovali tak nové akvizice Ruské federace. Kolektivní Západ tuto válku již prohrál, je čas zaznamenat zisky a odepsat ztráty, o což se nyní snaží USA….

Hlas volajícího v americké poušti

Tento text bych rád zakončil slovy amerického miliardáře Davida Sachse, která Ilon Musk přeposlal na své síti X (dříve Twitter):

Válka na Ukrajině je založena na lžích – lžích o tom, jak začala, jak probíhá a jak skončí. Říká se nám, že Ukrajina vítězí, zatímco ve skutečnosti prohrává. Říká se nám, že válka posiluje NATO, zatímco ve skutečnosti ho vyčerpává. Říká se nám, že největším problémem Ukrajiny je nedostatek finančních prostředků Kongresu USA, zatímco ve skutečnosti Západ nedokáže vyrobit dostatek munice – problém, který se bude řešit roky.

Říká se nám, že Rusko má velké ztráty, zatímco ve skutečnosti má Ukrajina nedostatek vojáků – další problém, který peníze nevyřeší. Říká se nám, že svět je s námi, zatímco ve skutečnosti se většina světa domnívá, že politika USA je vrcholem šílenství.

Říká se nám, že neexistuje možnost míru, přitom ve skutečnosti jsme odmítli řadu příležitostí k vyjednávání. Říká se nám, že pokud bude Ukrajina pokračovat v boji, zlepší se její vyjednávací pozice, i když ve skutečnosti budou podmínky mnohem horší než ty, které již byly k dispozici a které byly odmítnuty.

Nicméně lži budou moci válku prodloužit. Kongres přidělí další finanční prostředky. Rusko zabere další území. Ukrajina zmobilizuje další mladé muže a ženy, aby šli do mlýnku na maso. Odpor bude narůstat. Nakonec dojde v Kyjevě ke krizi a Zelenského vláda bude svržena.

A pak, až bude válka definitivně prohraná, budou lháři říkat: „No, zkusili jsme to.“ A pak se to stane. Poté, co pomluvili každého, kdo řekl pravdu, jako loutku nepřítele, lháři řeknou: „Snažili jsme se. Postavili jsme se Putinovi.“

Ve skutečnosti řeknou, že bychom uspěli, kdyby nebylo páté kolony Putinových apologetů, kteří Ukrajincům vrazili nůž do zad. Pak přesunou vinu a poplácají se po ramenou a nonšalantně přejdou k další válce, stejně jako po katastrofách v Afghánistánu a Iráku přešli k Ukrajině.

Zpracoval: Vlabi/Blog Myslenky o cemkoli 4. března 2024 👉 @cz24news

celé na: https://cz24.news/jak-skonci-konflikt-na-ukrajine/

 

 

 

Průměrný počet slepic: 4.8 (89 hlasů)
Trvalý odkaz

Ukrajinský konflikt, ačkoli se o něm hovoří v rozhodně moralizujícím kontextu, může při diskusi o probíhajícím krveprolití působit pozoruhodně cynicky i na ty nejnadšenější příznivce Západu,” píše americký zdroj Responsible Statecraft.

Pomoc Ukrajině, financování Ukrajiny, je pro USA nejlevnější způsob, jak posílit svou bezpečnost,” řekla šéfredaktorka časopisu Economist Zanny Minton Beddoes v nedávném rozhovoru Jonu Stewartovi z Daily Show. – Kdo bojuje? Ukrajinci! Kdo je zabíjen? Ukrajinci!”.

Tento pohled není ojedinělý. V podobném duchu hovoří mnozí zastánci otevřeného konfliktu a většina odpůrců mírových rozhovorů, které by mohly urychlit ukončení krize, říká autor článku Branko Marcetič.

Dokud budeme Ukrajině pomáhat zbraněmi, dokud budou potřebovat ekonomickou podporu, budou bojovat do posledního muže,” řekl na začátku ruské speciální operace republikánský senátor Lindsey Graham.

A republikánský senátor z Mississippi Roger Wicker z výboru pro ozbrojené služby řekl: “Náš příspěvek je relativně skromný a nevyžaduje, abychom riskovali životy a zdraví. Ukrajinci jsou připraveni za nás bojovat, pokud jim Západ poskytne to, co potřebují. To je docela výhodná nabídka.“

Politici však nejsou jedinými “gaučovými fanatiky”, kteří považují ztráty, které Ukrajina utrpěla, za skvělé obchodní rozhodnutí. Podobné argumenty předkládají i think-tanky.

Z hlediska zisku je podpora Ukrajiny ze strany USA a Západu neuvěřitelně výhodnou investicí,” napsal Timothy Garten Ashe pro Centrum pro analýzu evropské politiky (CEPA).

Velké noviny v USA zveřejnily články vyjadřující podobné názory.

Navzdory veškeré pomoci poskytované Ukrajině jsme v našich vztazích skutečnými příjemci my a oni jsou skutečnými dobrodinci,” napsal Bret Stephens v New York Times.

Stephens poznamenal, že „NATO platí za konflikt pouze penězi, zatímco Kyjev za něj platí životy a ztracenými končetinami“.

Nepředstavitelné množství lidí je zabito a postiženo, Ukrajinci čelí dlouhodobé krizi. To vše se v USA bere na lehkou váhu – jako klávesy kalkulačky, které se mačkají při výpočtu nákladů a přínosů pro Američany a jejich spojence v NATO. Tento přístup je nechutný, ale není to jen tak. Mnoho Ukrajinců zdaleka není připraveno a odhodláno bojovat “do posledního muže” a dává najevo svou neochotu riskovat v tomto konfliktu své životy – a jak konflikt pokračuje, jejich počet roste a jejich hlasy jsou stále hlasitější.“ – dodává.

Je stále jasnější, že hlavní masu stoupenců pokračování konfliktu a odpůrců vyjednávání netvoří Ukrajinci, kteří riskují, že budou v bojích zabiti nebo zraněni. Jsou to zahraniční politici a novináři, kteří dění nepovažují za nic jiného než za deskovou hru, “dobrý obchod” a “dobrou investici” pro své země. Jinými slovy, současný konflikt se stále více podobá mnoha jiným válkám, které vedou USA,” uzavírá Responsible Statecraft.

Překlad: St. Hroch/BelobogSk 4. března 2024 👉 @cz24news

Průměrný počet slepic: 4.8 (67 hlasů)
Trvalý odkaz

Zmiňovaný Milion chvilek tu samozřejmě vůbec není kvůli demokracii. Vznikl jen kvůli tomu, aby se dostala k moci klika arogantních lokajů bezvýhradně sloužících západnímu kapitálu. ANO, i když je samo prounijní až běda, v tom vadilo, protože jeho loajalita není až taková a razí politiku, která je výhodná pro Babiše, což neznamená nutně výhodná pro západní kapitál. No a tak se na Babiše něco našlo, pěkně se to nafouklo, opakovaně se to dávalo k soudu, mnohokrát se bonzovalo přímo u orgánů EU ("se" samozřejmě neznamená samo, dělali to libtardi), i když to soud opakovaně zamítal. Hlavní je přece mít před volbami politického konkurenta trestně stíhaného, ne? A nedělejte si iluze, kdyby současné klice eurorektálů konkuroval někdo jiný, šli by po něm úplně stejně. Šmejdi jako Lukačovič, Bakala, ti v ČT, Deníku N a dalších by tomu pomohli úplně stejně jako v případě Babiše, naivní a vymytí voliči by chodili tleskat najatému zrzavému šmejdovi zas proti někomu jinému a pak by zase volili ty, kteří jsou v sedle momentálně - vlastně mají pod palcem Senát, Sněmovnu, Hrad i Ústavní soud, přičemž se libtardi děsí, že by něco obdobného mohlo nastat na Slovensku naopak v jejich neprospěch. A ti, které libtardi volí, dělají přitom proti vlastním občanům, včetně libtardů, to nejhorší. Ale pokoušejte se to vysvětlovat někomu libtardovanému.

Průměrný počet slepic: 4.8 (83 hlasů)

to je moc pěkné slovo a výstižné pojmenování!

Průměrný počet slepic: 4.5 (11 hlasů)
Trvalý odkaz

Lepší poučení už vám Švýcaři poskytnout nemohli.

Tuto neděli, proti doporučení vlády i parlamentu, si společně odhlasovali 58% (15:8 kantonálně) zvýšení AHV renty o 8.3%, jinými slovy 13. důchod.

Podrobné výsledky hlasování můžete najít na portálu swissinfo.ch

Průměrný počet slepic: 3.6 (37 hlasů)
Trvalý odkaz

Když už jsi konečně pochopil, proč Švýcaři nikdy nevstoupí do EU, což se může "podařit" jedině elektronickým hlasováním ...

Letos v druhé polovině února jsem tady v údolí řeky Kander, ve výšce skoro jako na Lysé (cca 1200 m), nafotil 7 druhů kvetoucích rostlin!

Pomalu si připadám jak v pohádce o 12 měsíčkách - a to ti, Vidláku, přijde normální?!! Zkus šermovat proti něčemu jinému než větrným mlýnům ...

PS: Mnohem lepší je bojovat za občanskou Suverenitu svého národa

Průměrný počet slepic: 2.1 (49 hlasů)

Co se týká EU, je potřeba v prvé řadě veřejnosti sdělit, že referendum o vstupu ČR do EU bylo zmanipulováno státem placenou kampaní za 200 mil. korun, ve které byly občanům sděleny pouze výhody členství v EU, nevýhody byly zamlčeny. To je podvod a zneužití veřejných prostředků. Toto sdělení uvedeme jako název kandidátní listiny. Je potřeba, aby veřejnost znala pravdu. Z toho důvodu chceme v těchto volbách kandidovat.

Sdělil mi nedávno pan Raždík. Ale není si jistý, zda kandidátku v této podobě ministerstvo schválí :-)

Anachronické, zastaralé a překonané politické systémy přinášejí čím dál více škody. Jen v posledních dvou letech ryze zastupitelská demokracie, křížená s prezidentským systémem, způsobila na Ukrajině usmrcení nebo zmrzačení téměř jednoho miliónu Slovanů. Díky občanská suverenitě, v rámci pokočilého systému polopřímé demokracie, nezahynul v bojových akcích ani jeden švýcarský občan v době od přijetí nové ústavy v roce 1848.

Jsem doporučil jako vhodný doplněk nebo úvod ke sdělení na kandidátce. Ale bohužel tuto kosmetickou změnu prý už nelze implementovat.

Průměrný počet slepic: 3.7 (31 hlas)

v kriminálu nebo v šaškecu  ?

Průměrný počet slepic: 3.1 (9 hlasů)

jsem se bál. I když vím, že je o dost dál. Češi na to nemaj vajce, aby mohli byť jen napodobovat ty skvělé Švajce. Češi nemají vajce, nemají kule, jejich šance se vždy rovnají jen té nule.

Průměrný počet slepic: 4.1 (10 hlasů)

Málo se připomíná, že to byl právě Klaus, který přihlášku do EU za Českou republiku podal. A ano, bylo nás méně, kdož v plebiscitu hlasoval proti vstupu.

Průměrný počet slepic: 4.7 (27 hlasů)

tedy až na GreenDeal. Teď sem po dvou, či kolika měsících odmlky zase vpadneš a docela tady machruješ. Se svými knížecími radami tady získáš sympatie asi tak na úrovni nebožtíka Schwarzenberga. Tedy nic moc. Takže přidej trochu citu pro realitu. Velká část národa je rozvrácená systematickou propagandou režimu. My tady tvoříme pouze ostrůvek a naším současným cílem je dostat se alespoň na úroveň Slovenska nebo Maďarska. Rady, ať si vezmeme příklad ze Švýcarska, jsou nám platné jako mrtvému zimník.
Pošli mě na: "tobyska@email.cz", nějakou mailovou adresu, kam bych ti zase já mohl poslat pár PDFek. Což rád udělám.
Jinak tě tady po delší době vítám. :-)
Průměrný počet slepic: 4.6 (24 hlasů)

abyste se staral o poměry ve vaší nové vlasti a ne o Českou republiku. Takoví radílkové, co z různých, nejen politických, zdrhli za dráty nebo se tam odstěhovali a dnes říkají co máme a nemáme dělat, takové známe jak svoje boty. Nejsme blbci, aby nám někdo radil z USA, Německa nebo třeba Švýcarska. Všichni nám radí, ale nikdo nepomáhá! Nicméně uznávám, že třeba i ve Švýcarsku bychom se mohli lecčemu užitečnému přiučit.

Průměrný počet slepic: 4.8 (23 hlasů)

jak okrást židy i nácky

Průměrný počet slepic: 4.8 (12 hlasů)

že nejsnadnější je napálit  Čecha. Češi, to jsou blbí mezci, ale jinak skvělí řiťolezci!

Průměrný počet slepic: 4.8 (11 hlasů)
Trvalý odkaz

fiala kampelicka 2

Je Fiala pouze neschopný, nebo si hraje na blbého? Předseda pražské buňky ANO Ondřej Prokop zveřejnil vtipné video, v němž obsahuje okolnosti schovaného milionů českého premiéra v problémové kampeličce.
„Premiér Fiala nedostane ani pokutu, ani neodstoupí. Takhle to holt v Česku chodí,” konstatují autoři videa.

video zde: https://t.me/neCT24/51622
 

Průměrný počet slepic: 4.9 (39 hlasů)

No - když "zapomene", že má někde jeden, tak těch dalších bude neskromně víc. 

Průměrný počet slepic: 4.8 (12 hlasů)
Trvalý odkaz

 …znamená vítězství selského rozumu a aplikaci přírodních zákonů. Sněmovnou neprošel návrh zákona o manželství pro všechny a možnosti adoptovat děti homosexuálně orientovanými páry. Pekarová Adamová jistě uronila několik slz. Vzpomeňme si na videozáznam, na němž hovořila k obecenstvu o svém šťastném manželství s panem Pekarou, přičemž si také komediálně poplakala a chtěla dát stejnou možnost i všem ostatním bez ohledu na to, s čím se narodili. Myšlen obsah jejich spodního prádla.

O nastupující zvrhlosti a jejím průniku do společnosti není pochyb. Sociální sítě poskytují mnoho videí, na nichž se nakrucují muži v ženských šatech, mladý Brzobohatý zaplňuje stránky bulváru (jeho táta se z toho obrací v hrobu, protože to byl chlap každým coulem), rodinnou fotkou roku v USA byla dvě něco, z nichž jedno bylo těhotné. Našemu bohatému podnikateli žijícímu s černým migrantem porodila kdesi dítě neznámá žena a on se tím prezentuje. Stále častěji jsou nám podsouvány fotografie dvou polonahých mužů objímajících miminko s tím, že to je normální a jedná se o budoucnost lidstva.

  Vídáme záběry ze svateb dvou jedinců mužského pohlaví, kdy jeden z nich obléknul ženské svatební šaty a projevem se i blíží tomu, jak se chová dívka měnící se v ženu. Ta je při tom roztomilá, zatím co homosexuál v široké sukni a hlubokém výstřihu je skutečně unikátní pohled, který normálně uvažující člověk zažít nepotřebuje. U dvojice žen to bereme malinko tolerantněji, za což může zkreslená představa mužů, že to, co spolu dělají pod rouškou noci, může být aspoň něžné a romantické, přičemž právě u mužů je to spojeno s vidinou spoluúčasti. Ale nebuďme naivní, nikdo vás nepozve. Většina heterosexuálních žen má k lesbám stejný odpor, jako mají muži ke ztrátě mužnosti u homosexuálů.

  Vztahy mezi stejnými pohlavími nejsou novinkou. Byly tu vždy, ovšem v omezenější míře a vždy, když se stávaly standardem dané společnosti a civilizace, znamenalo to její blížící se konec. Platilo to pro starověké Řecko i Řím. Homosexualitu si spojujeme i s církví, která tento problém řeší dosud a neumí se s ním vyrovnat. Navíc politický tlak a naopak mediální ticho spojené obojí s prosazováním uvolnění morálky a zaváděním prvků zvrhlosti, a někdy dokonce i pedofilie, do výuky ve školách jsou natolik výrazným varováním, že je s podivem, jak málo se naše generace brání těmto pokusům změnit prostředí, ve kterém žijeme. Zvláště, když se na nich podílí vrcholní politici a celebrity z více odvětví. Především movití lidé z řad umělců, politiků, bankéřů, managerů, podnikatelů a již zmínění duchovní jsou nebezpečnou skupinou, která je si schopna díky penězům a vlivu prosadit vlastní beztrestnost a vhodné zázemí pro provádění činnosti spojené se zajištěním ukojení vlastních zvrhlých choutek.

  Epsteinův ostrov byl místem, na kterém se scházelo mnoho z těch, kteří mají velký vliv na své okolí, zároveň i na dění na velké části světa. O to je to nebezpečnější. A to už nehovoříme o Matce Tereze, tedy osobnosti mezi duchovními, která si dle všeho své poslání změnila na obrovský byznys s dětmi. Podobné podezření padá i na mezinárodní charitativní organizace, pod jejichž vlajkou byly zaznamenány velké přesuny dětí kamsi, odkud se už nikdy nevrátily. Nezapomeňme ani na obchod s lidmi, lidskými orgány (často je tento byznys spojován s Ukrajinou a se zaostalými zeměmi). Celá tato problematika nás svým způsobem vrací do dob otrokářských.

Manželství mezi stejnopohlavními páry a adopce dětí těmito dvojicemi jsou jen špičkou ledovce a pod pomyslnou hladinou je možno vnímat zlo a zvrhlost. Samozřejmě tím nenapadáme lidi, kterým prostě při narození příroda zkomplikovala život a oni se s tím buď potichu perou nebo se smířili a nemají potřebu to křičet do světa. Pokud s tím neotravují své okolí, je to jejich věc. Narodili se s jistým handicapem, byť to tak možná ani nevnímají, musí tedy počítat s následky. Tím je nemožnost mít společné děti. Přeneseně. Když se někdo narodí slepý, nemůže požadovat po okolí, aby mohl dělat vše, co ostatní. Třeba řídit auto na veřejných komunikacích. Přesto může být váženým a obdivuhodným člověkem.

  Zamítnutí návrhu výše uvedeného zákona považujeme za výhru selského rozumu nad chtíčem a zvrhlostí, zároveň jako zvýšení bezpečnosti dětí a částečné zamezení obchodu s nimi. Každý, kdo se podílí na pokusu tento právní i morální paskvil prosadit, by se měl stát pro širokou společnost s výjimkou té genderově pomatené nevolitelným. Dostávají li tedy politici spolupracující na degradaci vztahu mezi mužem a ženou, rodičovství a přirozenosti stále tolik hlasů, pak je tu otázka, jak zkažení jsou a kam patří jejich voliči. Jde totiž i o rizika spojená s jejich dětmi. Zkuste se nad tím zamyslet u dalších voleb. Připomeňte si hysterický projev Pekarové Adamové, zrůžovění STANu a propagaci homosexuality Piráty. Naslouchejte i ostatním, protože politici jsou zákeřné plémě, o čemž svědčí chování i některých dalších stran. Oni nepřestanou bojovat za to, co jim nyní neprošlo.

Jindřich Kulhavý

zdroj: https://www.inadhled.live/zajimavosti/prvni-zasadni-prohra-petikoalice-/

Průměrný počet slepic: 5 (51 hlas)

Manžel lucemburského premiéra se jako první gay v historii zúčastnil focení chotí světových lídrů, odkaz zde: https://www.hatefree.cz/clanky/gauthier-destenay

to s dělají prdel??? Ne nedělají a nejspíš to nebyl Apríl, další zmínka např. tady:

https://www.idnes.cz/zpravy/revue/vztahy-a-sex/lucembursky-premier-xavier-bettel-si-vzal-architekta.A150515_174036_sex_zar

 

Nemám nic proti homosexuálům, pokud si realizují to co potřebují doma, v soukromí a neobtěžují svými úchylkami většinovou společnost.  Ale pokud se to prezentuje veřejně, zavání to příběhem o Sodomě a Gomoře.  Vyprávění o těchto  zkažených městech připomíná dnešní časy a každý si tento příběh může v Bibli přečíst, hned v její první části  ( kniha Genesis ). Jen závěrečná pointa: když Bůh viděl tu lidskou zvrhlost,  zničil mocným ohněm z nebes  obě města do základů ...

Průměrný počet slepic: 4.7 (33 hlasů)

Roudnici nad Labem nechal zatlouct do sudů a ty pak navalili na oheň.

Průměrný počet slepic: 4.8 (15 hlasů)

ale těch sudů je škoda.

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)

Kulhavý: "...U dvojice žen to bereme malinko tolerantněji, za což může zkreslená představa mužů... Většina heterosexuálních žen má k lesbám stejný odpor, jako mají muži ke ztrátě mužnosti u homosexuálů...."

Tak jest. Většina leseb vypadá jako babochlap, s ženskostí to nemá co dělat, a raději si nic nepředstavovat...(tu představu mají chlapi nejspíš z fotek a časopisů pro muže :-). Máme takové dvě v baráku - obě chlapi (jeden/jedna starší těžkotonážnice, druhý/druhá mladší chlapecký střízlík).

Průměrný počet slepic: 4.9 (12 hlasů)
Trvalý odkaz

V roce 1989 bylo v ČSSR 1,7 miliónů nadšených budovatelů, no pak se světe div...

Průměrný počet slepic: 4.1 (21 hlas)
Trvalý odkaz

V poslední době se dost stydím za to, že jsem Čech. Raději říkám, že jsem Moravák. Naše vlajky aspoň nejsou vedle žlutomodrých hader, a přecijenom jsme pořád ještě ten národ. Českové už ne; projebávají si své území, jazyk, majetek (k němuž zbla nepřispěli), kulturu a tradice za hrst korálků.

Průměrný počet slepic: 4.2 (37 hlasů)

In reply to by Zappova ukolébavka

Trvalý odkaz

Být Němec styděl bych se více...Nejen kvůli historie, vemte si ten kšeft s emisními povolenkami, Lipskou burzou atd.. Máme-li být dobří sousedé, nemůžeme být jejich kolonií. To německé vládě nevadí? Vždyť se to nakonec obrátí proti nim, jak už se nejednou v historii stalo.

Průměrný počet slepic: 4.6 (31 hlas)

Aby nepřítel mohl hospodářsky plenit zemi, musí ji nejprve dobýt. Spojenec může stejné získat hospodářskou "spoluprací" a ještě mu za to jsou někteří vděčni. Tyto podřízené vazby mezi námi a Německem existují v rámci hospodářství, takže neexistuje žádná centrální evidence. Jde většinou o to, že našim podnikům nezaplatí, co by měli. Také nám přenechávají především výrobu, kde jsou zisky nízké, ale kompletaci a prodej hotového výrobku zůstává v jejich režii a právě obchod je z celého průmyslu ta nejlukrativnější část. 
Jenže pořád nám něco platí, takže nejsme vůči Německu v platební neschopnosti a tak není potřeba to nějak řešit. Aby tahle jednostranně výhodná spolupráce skončila musí vzniknout tlak z naší strany. Němcům to plně vyhovuje. Obchod je obchod a do toho se morálka netahá. Němce z toho určitě svědomí netíží.
Průměrný počet slepic: 4.7 (20 hlasů)

Je třeba obvinit německou vládu z neokolonialismu, ale aby to nebylo plácnutí do vody... Nevidím nikoho, kdo by to byl schopen zrealizovat dostatečně důrazně, jako třeba genderismus...

Průměrný počet slepic: 4.5 (15 hlasů)

In reply to by Zappova ukolébavka

Trvalý odkaz

Projebávají to tu dost často právě ti z Moravy. Ani já nejsem hrdá na to, jak to tu všechny ty vlády zpotvořily...

Průměrný počet slepic: 4.7 (20 hlasů)
Trvalý odkaz

“Zemský opovědník” byl ve středověku šlechtic, který vypověděl poslušnost panovníkovi. Přestá platit daně a uznávat zemské právo. Pro praktický výstup u EU by stačilo přestat tam posílat peníze a vypořádat se s tím, žádné nebudeme dostávat. A ostatní je věc právníků. 

Průměrný počet slepic: 4.7 (19 hlasů)

v podstatě bránit se jejich zbraněmi. Proč jít hlavou do zdi? Jako první bych udělal nový úřad pro ochranu ústavy. Ten by zkoumal každý EU výmysl, zda je v souladu s naší ústavou. Někdy by to mohlo trvat i roky. Pak je třeba přestat postupně čerpat dotace, apropos viděl někdy občan dole nějaký přínos z dotací, kromě cyklostezek a pomalovaných autobusů? Atd... postupné odhnití je asi ta správná strategie ...:-)

Průměrný počet slepic: 5 (27 hlasů)

že výstup z EU je během na velmi dlouhou trať a kdo ví jestli. Ale hasit se dá hned, viz třeba Orbán a stará dobrá pravda říká, že nejlepší obranou je útok. Co takhle navrhnout snížení počtu úředníků v Bruseli nejprve o 30 pct a pak opět o 30 pct... Jo kdyby naše vláda byla českou vládou ...

Průměrný počet slepic: 4.7 (21 hlas)
Trvalý odkaz

Je to způsobeno tím,, že se chováme servilně - jsme za největší vohnouty v EU, ba v Evropě. Jak se například chovají Poláci, Maďarři? Jedou si svou lajnu a dělají to, co je pro ně v danou chvíli a pro budoucnost nejlepší. Začalo to ve Velké válce pochodem a za zpěvu dezertérů do zajetí (slavíce je za hrdiny), a pak nejvíce na podzim 1938 při rezignaci na vlastní obranu, s oblíbeným fňukotem "o nás - bez nás". Ten hřbet je natrvalo přeražen, viz současnost.

Průměrný počet slepic: 4.6 (21 hlas)