Asi mě klepne Josefka

Autor

Přátelé, jsme asi první země světa, kde Agrární komora a Zemědělský svaz uspořádaly protest na podporu vládě. Té stejné vládě, která zemědělce svou politikou dostala do problémů. Té stejné vládě, která v rámci vyhlášené „deagrofertizace“ změnila redistributivní platbu na prvních sto padesát hektarů tak, jak to nemá žádná země v Evropě. Té stejné vládě, která ještě před zahájením protestů ústy svého teologministra řekla, že na této redistributivní sazbě se nebude nic měnit. Té vlády, která podporuje bezcelní dovoz obilovin z Ukrajiny, díky čemuž se u nás obilí prodává pod výrobními náklady.

Prosím štípněte mě někdo, tohle se mi prostě jen zdá.

Ministr Výborný si protest velice pochvaloval a řekl o něm, že ho bere jako podporu tomu, s čím pojede příští týden do Brusele na jednání rady ministrů. S čím tam pojede? To je úplně jedno. Důležité je, s čím se vrátí a bude to něco podobného, jako vymyslel ministr školství Bek – učitelky si odteď budou třídu a hajzly vytírat samy. K čemu uklízečky, že?

Vy, co mě dlouhodobě čtete, tak víte, že jsem pro Andreje Babiše měl vždycky spíše pochopení, ale tentokrát jsem si musel několikrát promnout oči, protože on osobně vyjádřil podporu Agrární komoře v jejím protestu. Já myslel, že mě vomejou… Hnutí ANO je hlavní opoziční strana, Veľký Bocian pošilhává po padesátiprocentním volebním zisku a pro jistotu se rozkračuje směrem k SPD… a teď podpoří protest Agrární komory na PODPORU vlády. Kluci, až vám zase budou zlé jazyky říkat, že jste jen druhá strana pětikoaliční mince, tak je to přesně pro tohleto.

Budeme dělat to samé, co Fiala, akorát to manažersky lépe zvládneme, že?

Hele, říkejte si o pondělním protestu co chcete, pošklebujte se jak chcete, ale jedno mu upřít nemůžete. Byl rozhodně protivládní a proti Výborného zemědělské politice. Byl protigrýndýlový. Ve Strakovce z toho měli slušný vítr, odkopali se víc než kdy předtím, obětovali Vondru a vystříleli hodně dehonestační munice. Uklidnili se až ve chvíli, kdy nezkolabovala pražská doprava. Pak se jim vrátila původní arogance, pak už neměli pro protestující zemědělce dost pohrdání, ale v posledních dnech před protestem vysílali hodně signálů, že by třeba nějaké (bezvýznamné) ústupečky udělali.

A co vy, kluci zemědělští? Hezky jste se ve čtvrtek projeli? Protest proti zemědělské politice této vlády, na podporu této vládě… Nepřipadáte si trochu jako pitomci? Tohle je teď nová líbodémo logika? Skutečně musím uznat, že velká média ještě pořád umějí. Celá Evropa je ve varu, blokuje se dovoz ukrajinského obilí, nadává se na dohodu MERCOSUR, požaduje se odstoupení od grýndýlové politiky, protože jestli to takhle půjde dál tak brzy přijdete přesně o ty traktory, se kterými jste teď okázale ukazovali podporu této vládě, že z toho Výborný přímo chrochtal blahem.

To jsem vážně jediný, kdo to vidí? Jako fakt máte toho Doležala a Pýchu rádi? Fakt věříte, že to dopadne jinak než u učitelů?

Téhle zemi asi opravdu není pomoci. Hrstka statečných se tady o něco pokusí, místo orání a setí se učí, jak protestovat ve vnitřní Praze, učí se, že na magistrátě i na policejním ředitelství je to jeden křivý charakter vedle druhého, učí se odhalovat stávkokazy a obrnit se proti libtardím úderkám… a když se to dokonale nepovede, tak se jim posmívají ti, kteří doma z gauče neviděli v televizi dost krve a ohně.

Jak vypadala nejčastější výčitka? Proč jste jim to nezablokovali víc? Proč jste jim tam nevysypali hnůj? Copak nevíte, že bez defenestrace to nemá cenu? Ryk z gauče… Kdokoliv si mohl vzít vestu a transparent a prostě si na tu magistrálu sednout do druhého pruhu vedle traktoru a zablokovat ji sám. Klidně i jednotlivec. Nebo skupinka…. NIKDO K TOMU NEMĚL ODVAHU! Jen každý věděl, že se to mělo udělat jinak.

Podmíněná podpora… jen když to vyjde. Když se všechno nepovede, tak už nepodporujeme a nefandíme, viď, Jendo Kropáči? To už jen nadáváme a posmíváme se. Když vy jste to tak mocinky chtěli, že? Aby vám to někdo vybojoval a vám stačilo jen držet palce u televize.

Když se to povede, říká se tomu revoluce. Když se to nepovede, říká se tomu vzpoura… Pár lidí bylo ochotných nastavit tvář největším hnojometům za poslední dva roky a co za to dostali od těch v jejichž jménu to dělali? Výsměch.

Naštěstí ne od všech.

Krásně se to rozdělilo. Na ty, kteří nikdy k ničemu nebudou, kteří se nikdy doopravdy nenasadí, kteří vždycky budou jen nestálí a nevěrní fanoušci, dokud jim to bude vyhovovat.

A pak na ty, kteří chápou, proti čemu se bojuje, kteří vědí, že bude zapotřebí ještě zatnout zuby, bude zapotřebí nejen zkoušet tu a tam prorazit zeď hlavou a když se to nepovede, tak na ni alespoň dlouhodobě močit… kteří vědí, každá cesta začíná prvním krokem a mají radost z toho, že se na odpor postavila další skupina a posílila je.

I já jsem zase jednou zjistil, že skutečného přítele poznám v nouzi. A jsem rád, že všichni ti, které jsem kdy pozval k sobě na zabijačku, ovocné knedlíky, portské a červenou řepu s ovčím sýrem, ti zůstali. Jsem rád, že se moje podpora před a po pondělním protestu nijak neliší. Jsem rád, že většina mailů i zpráv byla povzbudivých.

A jsem také rád, že vím, s kým nemohu počítat přes všechny předešlé proklamace. Skutečnou cenu mají ti, kteří se po rozehnání opět sejdou. Skutečná hodnota je v tom, kdo s vámi zůstane, i když zapadnete po krk do žumpy. Spoleh je na ty, kteří společně s vámi stáli až do konce, nikoliv do prvního dějství. Díky Adame Láde, Zdeňku Jandejsku, Miloslave Klasi, Jane Velebo a vy, co jste tam stáli na magistrále. Jestli někdo zachrání české zemědělství, budete to vy.

Děkuji všem, kteří jste zůstali věrní. Vážím si vás. Rád bych vám poděkoval jednomu každému osobně, protože vy jste sůl země.

A vy, co jste měli spoustu řečí a neudělali jste žádnou práci, vy jděte z cesty. Jak to řekl Jan Veleba? Pondělí byl jen začátek. Jestli je totiž zemědělec na něco zvyklý, je to spousta nepřátel, kteří mu kazí jeho úsilí. Zemědělec má schopnost začít znovu, i když se neurodilo a dosavadní práce byla k ničemu.

Přátelé, pokud mě chcete podpořit v mém Vidláckém úsilí a podpořit vlastní národní občanskou společnost, prosím pošlete dar Institutu českého venkova. Každý, kdo pošle alespoň 350,- Kč, může si na oplátku vyžádat knihy, trička, samolepky a odznaky z nabídky.

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.8 (422 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Tady je seznam přezdívek těch, kteří mailem projevili zájem o zaslání PDFka:
Antilibtard, kamein, BoBo, PROF, Tom, Olin, menhira, Blc, PAVT, včelka Mája, Mec, Andy79, Jarda z Brna, Flor9xq,  Petrp
Jen jako kontrolu, že vaši přezdívku nezneužil někdo jiny, mi tady pod textem potvrďte, že můj seznam souhlasí. Jakmile se v záhlaví odpovědi objeví přezdívka ze seznamu (na textu nezáleží), tak na odpovídající adresu posílám PDFko. To posílání nechám až na sobotu.
Průměrný počet slepic: 3.6 (16 hlasů)

Potvrzuji.           Jarda z Brna

Průměrný počet slepic: 3.5 (4 hlasů)

.. i já jsem ti psal.. To, že jsem si dal oraz od Antonínových kydů neznamená, že si nejdu každý den přečíst Vidláka. Jen se nepřihlašuji a nepročítám diskusi. Jsem po operaci páteře, dalo by se říci, že v domácím ošetřování, nevydržím dlouho stát ani dále chodit, kam nedojedu autem, tam nelezu.. Mimochodem, je tu někdo z Prahy, kdo by se mnou chtěl zajet k Vidlákovi na návštěvu? Jsem ochoten nejen jet svým autem a zaplatit si benzín, ale i odřídit zestu zpět, takže budete moci chlastat portské, rozvezu vás po Praze :D

Díky za obě PDF, co od tebe mám, čtu to postupně každý večer před spaním, svítím si u toho 40W poctivou žárovkou, tak abych si oči odpočinuly od modré složky světla z monitorů a zářivek a dalších LED sraček.

Jak říkal soudruh J.V. Džugašvilli: "KAŽDÝ ČLOVĚK JE SCHOPEN PŘED SPANÍM PŘEČÍST 20 STRÁNEK ODBORNÉHO TEXTU"

Průměrný počet slepic: 4.1 (36 hlasů)

Haněním LED „žárovek“ jste, jak se říká vylil s vaničkou i dítě. Všechno, co je nové a doporučované, nemusí být nutně špatné. Problém je že při propagaci LED není dostatečná osvěta, jakou mezi těmi LED si vybrat.

Barvy světla

Teplá bílá (2800 - 3500K)

Je to odstín světla, který je více do žluta. Podobá se tedy světlu, které vyzařuje svíčka, oheň nebo vláknová žárovka. Světlo je vhodné do prostor, kde člověk rád odpočívá a relaxuje. Toto spektrum se objevuje například u východu nebo západu slunce.

 

Bílá (4000 - 5000K)

Také označována jako denní nebo neutrální bílá. Už z tohoto označení je patrné, že tato barva je nejblíže barvě denního světla. Tento odstín se skvěle hodí do pracovních nebo skladovacích prostor, stejně jako do domácnosti.

 

Studená bílá (5500 - 6500K)

Barva je spíše do modra a světlo je ostřejší. Každému vyhovuje jiná teplota chromatičnosti, většině lidí však připadá tato barva jako oslňující a ostrá. Rozhodně není vhodná do průmyslových aplikací, kde unavuje oči. Tuto barvu doporučujeme do aplikací, kde si je zadavatel jistý tímto odstínem. Barva je vhodná ve svítidlech, kde je světlo propouštěno přes matný difuzor, který výrazně snižuje oslnění.

 

Pokud si koupíte LED „žárovku“ která má na krabičce mimo jiné napsáno 3 000 K Tak podle světla nepoznáte je li to tradiční žárovka s vláknem nebo LED. Na spotřebě to ale určitě poznáte.

Průměrný počet slepic: 4.6 (20 hlasů)

In reply to by Freud

Trvalý odkaz

.. To světlo se míchá z několika spekter. A pokud neznám spektrum světelného zdroje, tak si nemohu být jist, zda tam jsou či nejsou složky bílého světla. Sprostá žárovka je sázka na jistotu. Můj starý luxmetr nemohu používat, protože mi ukazuje hlouposti, právě kvůli nelinearitě jednotlivých spektrálních čar. Ale na každý pád díky za výklad.

Průměrný počet slepic: 4.7 (3 hlasů)

Pokud chceme dosáhnout absolutní dokonalosti, potom se nesmíříme ani se žárovkou, protože i její spektrum obsahuje modrou složku.

Jsou lidé, kteří v něčem usilují o absolutní dokonalost, ať už je to jídlo, sportovní činnost, nebo cokoli jiného. Končí to tím, že se z nich stávají otroci této absolutní dokonalosti.

Podle mne LED 3000 K je pro účely, k jakým ji používáme, dostatečná. Pokud ale někdo chce v tomto směru dosahovat absolutní dokonalosti, tak mu taková LED určitě nestačí a nestačí mu ani žárovka. Doporučil bych mu speciální LED, které vyzařují ještě méně modrého světla než klasické žárovky.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

Potvrzuji a těším  za  překlad.

PS: zájem projevilo  jen 15 lidí .... Není to trochu málo,  Antone Pavloviči? Vlastně není, odpovídá to současnému stavu celkové situace v ČR :-(.

Průměrný počet slepic: 3 (5 hlasů)

tak jak to vypadá. Já mám PDF od Inzy už z prvního kola :-)

Průměrný počet slepic: 3 (1 hlas)

No, když jsi zveřejnil svůj mail přímo na "Kydech", tak tomu nic nebránilo. :-)

Průměrný počet slepic: 4.8 (5 hlasů)

tak ne všechno. Dlouhé kopie článků přeskakuji, zřejmě proto jsem přehlédl, o čem je to vzácné pdfko kvůli kterému bych se měl legitimovat. Můžete mi to prozradit?

Průměrný počet slepic: 2.3 (4 hlasů)

Svatý grál.

Průměrný počet slepic: 1 (1 hlas)

svatý grál nechám ležet, tak v tom případě se obejdu i bez pdfka

Zatím bez slepic

potvrzuji svůj email

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)

jsem to já!

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)

Potvrzuji a děkuji :-)

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

Ano je to tak Danieli, téhle zemi opravdu není pomoci.
Je mi lito  že to poznáváš na vlastní kůži.
Několik hrdých a statečných jako jsi ty nezmění tu katastrofální cestu kterou se vydala naše země.
Proto máme rozvědčíka na Hradě a pětidemolici ve Strakovce.
Máme to co si zasloužíme.

Průměrný počet slepic: 4.7 (111 hlasů)

ještě není třeba stahovat kalhoty, brod je ještě daleko. Jak jsem psal již minule. Bylo to 1. kolo. Když už jsme se dali na vojnu, je třeba bojovat. V hlavě se mi motá plno věcí a nápadů, ale musím to ještě "učesat", aby to bylo srozumitelné. Doufám, že to o víkendu dám dohromady. Pak to tady uvedu a současně to Danielovi pošlu na jeho mail (pro zichr). Podle dnešního článku je Daniel pěkně zdravě vytočenej. Železo se ale musí kout dokud je žhavé. Bude nutná osvěta, ale to až příště.

Tak to vidím já         Jarda z Brna

Průměrný počet slepic: 4.7 (62 hlasů)

Zdravím Tě Jardo rodáku z našeho Brna. Jsem rád že kromě Daniela našeho statečného Vidláka jsem zde na tomto serveru poznal několik zajímavých lidí, opravdových vlastenců mezi kterými patříš i Ty. Jen kvůli Danielovi a vám přicházím na tento server a píšu už jen několik málo příspěvků, více už ne aby jsem zase nebyl označen za "trola který je vyslán na zničení tohoto serveru!" I když jsem od přírody optimista jsem hluboce zarmoucený když vidím na druhé straně břehu hlavního mejnstrýmu obrovské na rozdíl od V.Kydů servery například seznam.cz s tisícovky aktivních uživatelů s jakou nenávistí osočují nás s proti vládními názory , nazývají nás dezoláty, chcimíry, proruské šváby atd. Jsou to libtardi a bohužel je jich většina. Mají za sebou pirátskou nezkušenou mládež která je o to více nebezpečná. Živí jejich nenávist  fialová pěti demolice která hluboce rozdělila náš národ. Jsou u moci, zavírají do basy lidi s opačným názorem, propouštějí je z práce, trestají je. Dokonce rozdělují pracující mezi sebou, jako například stávkující zemědělce. Proto jsem souhlasil s Danielem že téhle zemi asi opravdu není pomoci. Možná teď pod rouškem tmy jsem v této chvíli zaplaven pesimistickou náladou, jdu se vyspat snad zítra zase budu vidět vše optimisticky a bojovně jako náš Vidlák a jako Ty příteli Jardo z Brna.

Průměrný počet slepic: 4.7 (44 hlasů)

In reply to by Jarda z Brna

Trvalý odkaz

No, Jardo, včera jsem se dala do řeči s jednou trafikantkou...., začalo to vakcínami, které obhajovala..., a končilo tím, že jsem řekla, že si za jednu minutu asi těžko něco vysvětlíme (čekali tam lidi, navíc byla "bojovně naladěná"). Tak ta vehementně obhajovala dnešní politiku. Klidně si ve své bojovnosti zabrousila až do r. 45, kdy nás "osvobodili spojenci" nebo kdy Japonci zaútočili na Pearl Harbor, a proto si ty atomové bomby "zasloužili"..., že Amíci nedělají nic jiného než že chtějí demokracii ve světě.. Zkrátka něco, na co pak člověk už ani nechce reagovat. Bohužel, vymytá útočná Pražačka. (Ještě přitom tvrdila, jak ji politika "nezajímá"..., ale přesto všechno ví nejlíp :-) - tak s takovým materiálem se těžko dá vyhrát nad "pravdou a láskou" v našem zmateném pojetí.) 

Průměrný počet slepic: 4.5 (28 hlasů)

tak dělá trafikantku

Průměrný počet slepic: 3.6 (9 hlasů)

Platí i Twainovo vysvětlení, že snáze obelžete člověka, než aby jste obelhanému vysvětlili, že byl obelhán.

A největší hlupáci jsou zpravidla sebejistí, zatímco ti nejchytřejší lidé jsou vždy na pochybách (tohle taky řekl někdo chytrý, ale už nevím kdo, snad Schopenauer)

Průměrný počet slepic: 4.3 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

dnes jsem to zvoral, měl jsem sem dát to zelené a žluté okno a tu svoji akci s těmi PDFky dát až za to žluté. Když mi to došlo, tak už bylo pozdě na přepsání, protože už na to byla navázána první odpověď. Moc se omlouvám a sypu si popel na hlavu.
Průměrný počet slepic: 4.2 (17 hlasů)

je to lepší

Průměrný počet slepic: 4.3 (26 hlasů)

Jak si zpíváme my barvoslepí: " Všecko jsem to viděl hnědé, tak jsem zmáčknul ABCD".

Průměrný počet slepic: 4.9 (32 hlasů)
Trvalý odkaz

ČESKO/SVĚT: Dnes přináším jen malou, ilustrační ukázku toho, jak se naše země rychle proměňuje v trapáckého vyvrhele celého světa. Jak se stáváme takovým malým polo-fašistickým vředem na povrchu planety Země, který už je ostatním jen pro smích…tedy pokud si nás náhodou všimnou.

Díky fašizaci a debilizaci politiků a médií se totiž stáváme nejen zemí se zkrachovalou ekonomikou, s obřími dluhy, s fetujícími dětmi s depresemi, s bující korupcí, s rozpadajícím se právním řádem a s cenzurou už skoro jak za císaře-pána, ale hlavně se měníme ve světového outsidera, který uraženě stojí v koutku, vztekle dupe nožičkou, ale nikdo si ho nevšímá.

Tou zajímavostí, která hezky ukazuje jak u nás (ne)fungují velká média, je právě probíhající a fascinující sportovní mega-soutěž “Games of the Future“, která probíhá v ruském městě Kazaň (ta je velká přibližně jako Praha)….

Tahle digitálně-sportovní show se koná od 21. února do 3. března a účastní se jí 2 000 sportovců ve 21 disciplínách...

Divácky to vypadá docela plné a soutěží tam asi 100 zemí. Ale pozor, mezi soutěžícími nejsou jen týmy z Asie, Afriky a Jižní Ameriky, je tam i Austrálie, USA, NZ a spousta zemí z EU a Evropy! V soutěži Games of the Future tedy soutěží i týmy: Belgie, Bulharsko, Velká Británie, Maďarsko, Německo, Dánsko, Itálie, Kypr, Rumunsko, Slovensko, Slovinsko, Finsko, Francie, Chorvatsko, Moldavsko (!!), Lotyšsko (!!!), Česká republika (!!!!!!)

A co na tuhle soutěž říká Česká Fašistická Republika, kde se stala etnická nenávist oficiální státní politikou? Tak tady se o té fascinující události raději ani nemluví… Nebo vy jste o téhle originální mezinárodní soutěži, která má rozpočet desítky miliónů dolarů, cokoli slyšeli? Asi ne, že? Já si jí taky všimla až teď, úplnou náhodou (a to jsem herní vývojářka).

Předpokládám, že naše sportovce, kteří se tam odvážili jet soutěžit, nebude při návratu vítat nadšený dav fanoušků. Spíše na ně bude čekat Vít Cenzuršan se svýma klukama, aby jim hned na letišti předali předvolání k výslechu. Seznam Zprávy s ČT případně rozjedou nějakou hezkou špinící kampaň o dezolátech a proruských švábech a Čupr z Rohlíku možná vykřikne něco o tom, že těm dezolátům zruší účty ve svém rozvážkovém obchodě... Pozadu doufám nezůstane ani náš intelektuální gigant Hašek – tedy první člověk na světě, který má místo mozku hokejový puk.

Takže tímto příspěvkem na tuhle soutěž aspoň upozorňuju, ať se o ní dozvíte alespoň z jednoho malého a zapadlého blogísku. Mimochodem, také vám přijde, že se naše země mění v prapodivnou ubožáckou žumpu? Nebudu nějak vychvalovat časy před rokem 1989, ale v té době nás aspoň znala většina světa, a to v pozitivním smyslu – v Indii jezdili na našich motorkách, půlka světa jezdila v našich tramvajích, v Africe nás nadšeně vítali jako stavitele a zdravotníky...

Když si na nás ale někdo náhodou vzpomene dneska, tak je to možná jen v tom smyslu, že patříme k těm maličkým, ňafajícím, zuřivým ratlíkům, co podporují fašisty a vojenské intervence po celé planetě. Tedy něco jako Lotyšsko, Litva nebo Moldavsko, které zřejmě neumí 95% obyvatel planety ani ukázat na mapě. Měníme se v totální trapáky a outsidery, co stojí někde v koutě a s nikým se nebaví, aby se na nás náhodou nezlobili pedofilové v Bruseli nebo ve Washingtonu.

Na konec ještě připomínám, že v září 2024 se bude v Moskvě a Jekatěrinburgu konat “2024 World Friendship Games” – takové řekněme ruské olympijské hry, když je teď Olympiáda zpolitizovaná a zfašizovaná jak za Hitlera a Rusové tam nemůžou soutěžit. K tomu připomínám, že dokonce i při letních olympijských hrách v Berlíně v roce 1936, když už Německo držel pevně ve svých rukách Hitler se svými věrnými nácky, tak tam nechali soutěžit všechny, kdo měli zájem – včetně židovských a černošských sportovců. Ten rok stoupnul počet účastníků Olympiády z 37 na 49 a neúčastnili se jich spíš ti, kdo sami nechtěli, ne naopak. V té době například Československo uvažovalo o tom, že by hry bojkotovalo, protože tehdy bylo PROTI nacismu. Dnes by se tam pravděpodobně celá vládní smečka připlazila po břiše a olizovala Hitlerovi boty…

A pro idioty – tímto článkem nikoho a nic nepodporuji, nikomu nestraním a tak dále. Celé je to jen povzdech nad tím, v co se naše krásná země mění a do jakého bahna a idiocie se propadáme. (Ano, vím že psát takový dodatek je vlastně zbytečné – lidé s mozkem umí číst a chápou, co píšu. A ten zmagořený zbytek naopak nepochopí nikdy nic, takže když někdo řekne „Rusko“ bez krvavé pěny u držky a bez výkřiků o nutnosti spravedlivé genocidy, tak je pro ně automaticky nějaký šváb nebo co…).  AUTOR: Nikola Bornová 23. února 2024👉 @cz24news

 

Průměrný počet slepic: 4.7 (122 hlasů)

tu Chandra... dal avízo na “Games of the Future“. Podíval jsem se na video a Putinův úvod. Škoda že to video nebylo delší. Supr bomba.

https://cz24.news/video-putin-vcera-v-kazani-zaril-stestim-zdravim-a-spokojenosti-stovka-shromazdenych-prezidentu-predsedu-vlad-ministru-a-diplomatu-pri-slavnostnim-provedeni-ruske-hymny-povstala-aby-vzdala-rusku/

Pro ty co to nestihli.

Průměrný počet slepic: 4.7 (47 hlasů)

Taky jsem to zkoukla a překvapila mě účast všech těch zemí "Západu". 

Průměrný počet slepic: 4.6 (13 hlasů)

To je skvělé. Tak si na stará kolena zavzpomínám na Hry dobré vůle, to mi ještě chybělo ke štěstí. Mimochodem, nevím, jestli zrovna Bornová, pro kterou je vše západní fašistické (ačkoliv evidentně nerozumí pravému významu tohoto slova) je nějaký důvěryhodný zdroj, ale to jen tak na okraj.

Průměrný počet slepic: 2.8 (19 hlasů)
Trvalý odkaz

S textem Vydlákova článku lze celkem souhlasit. Ovšem s výjimkou, že jsme si měli do průjezdného pruhu stoupnout. Člověk by to i rád udělal, ale nebyla to věc organizátorů, aby nás k tomu vyzvali? Vždyť nikdo krom nich nevěděl, jak to celé bylo naplánovalno. Obecně se očekával masakr, jako v Paříži nebo Bruselu. Tak mi taková argumentace přijde trochu farizejská. 

Průměrný počet slepic: 4.5 (36 hlasů)

Souhlasím s Vámi, byl jsem u ministerstva i na Malostranském náměstí a neměl bych s tím problém. S Rajchlem se taky šlo ke Strakovce a na Letnou..

Průměrný počet slepic: 4.6 (25 hlasů)
Trvalý odkaz

     že nemám rád Babiše a proč. A ejhle, Vidlák zde píše jak Babiš podporuje VLÁDNÍ protivládní protesty organizované Agrární komorou a Zemědělským svazem. Pro mě Babiš nepředstavuje žádnou změnu, jen kosmetické úpravy. Babiš je falešnej, politickej křivák. A mnohokrát to už dokázal. Nevěřím mu zrovna tak, jako současné pětidemolici. A skutečnost, že má podporu přes třicet procent, vypovídá o tom, jak Češi zapomínají a nejsou ochotní používat mozek. 

     Babiše - NE!!! 

Průměrný počet slepic: 4.3 (55 hlasů)

Ono biopaliva a 150 kaček z každé plné nádrže je ten pravý důvod. Jen nerozumím tomu pojmenování, prý "hnutí ANO". No žádného ANOistu jsem neviděl se jakkoliv pohnout, pouze jak jim to nařídí ten jejich šéf... Co to jsou za lidi, to nechápu.

Průměrný počet slepic: 4.1 (33 hlasů)

     že už si naše antibabišovské příspěvky přečetla nějaká babišovská jednoslepicová kobliha. :-))) Holt pro pravdu se i kobliha zlobí. 

Průměrný počet slepic: 3.6 (27 hlasů)

opětislepicoval jsem vám to, ať jednoslepičák vzteky pukne. Babiš je samozřejmě průšvih, ze slibů splnil jen zrušení tendrů na dálnice, zrušení 2.pilíře a zavedení EET, takže nic užitečného.

Průměrný počet slepic: 3.5 (22 hlasů)

pak sám zrušil

Průměrný počet slepic: 2.9 (9 hlasů)

EET sám nezrušil, jenom mu 3. a 4. vlnu nejdřív odložil Ústavní soud a pak on sám kvůli covidu do konce roku 2022. To už byla u vesla ale pětidemolice a ta v té době zrušila EET úplně.

Průměrný počet slepic: 5 (11 hlasů)
Trvalý odkaz

Bohužel až včera, jsem narazil na článek, který informuje o čtvrtečních protestech na Vysočině. Sice z něj vyplývá že se vedení větších podniků drží stanovisek Agrární komory, ale hodně zemědělců to vidí jinak. Určitě ne na podporu vlády. Bohužel srazili paty. Nenašel se mezi nimi nikdo, kdo by řekl „Se zemědělskými organizacemi nic nezmůžeme, jedeme do Prahy.“ A je docela i možné, že né všichni zástupci svazů na okresech to vidí stejně jako Doležal. Ta myšlenka udělat protesty ve všech okresních městech je podle mě super. Vysočina měla ve čtvrtek zemědělskou techniku kompletně ve svých pěti okresních městech.

„Za poslední týden se objevilo hodně informací, museli jsme lidi až brzdit. Někteří chtěli jet i na pondělní protest do Prahy. Ale držíme se stanovisek zemědělských organizací, jejichž jsme členy“.

Zdroj: https://www.idnes.cz/jihlava/zpravy/farmar-traktor-protest-havlickuv-brod-pelhrimov-zdar-trebic-doprava.A240221_778622_jihlava-zpravy_mv?

Průměrný počet slepic: 4.8 (24 hlasů)

     systém, v kterém jsou zemědělské organizace seskupeny a ani je všechny neznám, ale co vím určitě, že Agrární komora a Zemědělský svaz jsou jedna ruka s křivákem Výborným a s Fialou a to je rozhodně špatně. 

     A nejsem si jist, zda traktory v okresních městech jsou to pravé ořechové. Můj názor je, dokud nebude zablokována doprava v Praze a kupy hnoje na magistrále a před ministerstvy, nic s touhle vládou nehne. Z dosavadních protestů má pětidemolice jen srandu. 

Průměrný počet slepic: 4.5 (31 hlas)

Včera jsem zachytil výrok teologa, že kdyby byl zemědělec tak protestuje taky. Nakonec nám 5 demolice bude bojovat SAMA SE SEBOU, aby ukázala svou věrnost lidu...To nevymyslíš :-))

Průměrný počet slepic: 4.4 (24 hlasů)

V zemědělství jsem dělal do 1995, než družstvo krachlo. Souhlasím s vámi ale na zablokování Prahy by stačily mašiny, které se tam sjedou z okruhu tak do 100 km. A nějakou hromadu hnoje před Strakovku, různá ministerstva a taky naši pravdomluvnou ČT by taky stačily přivézt. Zemědělci z větších vzdáleností by se mohli soustředit na jim dostupnější cíle. Nemuseli by se hodiny drndat čtyřiceti kilometrovou rychlostí tam a zase zpět. Sem tam zablokovat nějakou dálnici, vyklopit hromadu hnoje před kancl agrární komory v krajském městě apod. Těch cílů by se našlo určitě hodně, jenže zatím ještě nejsou všichni dostatečně nasr... a bojí se o živobytí. Jasně, chce to masovost. 5 traktorů někde, bude rychle spacifikováno. Ta přehlídka desítek traktorů ve městech Vysočiny ukazuje, že by to šlo. A nápisy na strojích neříkaly nic o tom, že vládu podporují.

Průměrný počet slepic: 4.8 (20 hlasů)

neboť ODS a podržtašky mají instrukce doopravdy zemědělcům zakroutit krkem.

Průměrný počet slepic: 4.6 (23 hlasů)

     A vůbec není důležité, jestli jste blíže pravdě Vy nebo já. Důležité a primární je pro nás svržení téhle fy-jalové pětidemoliční hrůzovlády. Jak by řekl náš "všemi milovaný a obdivovaný" bývalý premiér Slávek Sobotka - je to "klíčová priorita".

     Teď ale napíšu něco, za co budu strašně rád, když se budu mýlit. Zmiňoval jsem tady Sobotku, hrobníka ČSSD. Ten si socany v podstatě zprivatizoval, obklopil se svými věrnými vlezdoprdelisty a přesto, že v základně soc. dem. sílily hlasy po změně politiky ČSSD, vedení drželo svoji línii, nedbalo hlasů zespodu, neposlouchalo svoje obyčejné straníky ze svých základních organizací a dopadlo to tak, že socani jsou dneska v podstatě na vymření a to za Zemana vyhráli volby s nějakejma pětatřiceti procentama. To samé se teď odehrává v ODS. Ti dole řvou, křičí, dožadují se změny směru politiky ODS a návratu k jejich původním myšlenkám, ale vedení ODS v čele s Fialou je hluché a slepé a svoje spolustraníky na venkově (myšleno mimo nejvyšší vedení a Prahu) absolutně neposlouchá. A na jejich rady, výzvy, návrhy, připomínky háže bobek. Situace v ODS je napjatá. 

     Co tím vších chci říci? Že ti "dole" nic nezmůžou. Protože ti "nahoře" si myslí, že jsou nejchytřejší a pupek světa a nějakej ňouma z Horní Dolní jim do toho nebude kafrat. A tak jak nezmohli nic ti "dole" u socanů a teď u ódeesáků, tak si myslím, že nezmůžou nic ani protesty v okresních či krajských městech. A kupa hnoje někde před budovou krajské agrární komory v Jihlavě nebo ve Zlíně nechá papaláše v Praze v absolutním klidu. 

     Ale jak píšu na začátku, budu skutečně moc rád, když nebudu mít pravdu a ukáže se, že se mýlím. Teď už jenom, aby mi zemědělci dali příležitost se mýlit. 

Průměrný počet slepic: 4.3 (24 hlasů)