Chcete volit srdcem?

Autor
Štítky

https://www.litterate.cz/chcete-volit-srdcem/

To je takový náš evrgrýn ne? Velmi častá námitka v disusích: „Ale Vidláku, já nechci volit menší zlo, já chci volit hento dobro.“ Zpravidla se vzápětí dozvím, koho diskutér za dobro považuje. Trikolóru, Rajchla, Okamuru, Březinu, Luboška Volného, Hamplovou, Kovářovou… pak se také dozvím, kdo je to zlo – Havel, protože chtěl Vrábelovi ukrást projekt, Vrábel, protože je egomaniak, Babiš, protože jel covidovou agendu a teď se dokonce jeho poslanci přidali k prohlasování parlamentní deklarace, že Rusko je teroristický stát… atd, atd. Mohl bych pokračovat donekonečna. Každý je dobro a každý je zlo. I já mám své fanoušky a své bytostné odpůrce.

Já na to odpovídám, že právě tato touha volit dobro způsobila, že při posledních parlamentních volbách propadlo milion hlasů Alternativy a díky tomu se teď musejí všichni tito voliči dívat, jak je zastupuje Fiala… A nejen to, musejí se dívat, že jedinou opravdovou silou v opozici je Babiš, kterého také nesnášejí a právě proto volili všechny ty Trikolóry, Šlachty a Volné bloky, které se do sněmovny nedostaly… Ani Okamura není podle jejich gusta, protože kdyby byl, hodili by to jemu. Volili a k ničemu to nebylo, naopak to dopadlo úplně nejhůř jak mohlo.

Při takové konstelaci pak nezbývá nic jiného, než to, co tady melduju už víc než rok – taktika menšího zla. Prostě si naprosto cynicky určit, zda je horší Pětikolka a nebo Babiš a pak jít volit toho, kdo vyjde o chloupek lépe. Milion lidí tohle neudělalo, nechtěli se nechat zatáhnout do debaty o menším zlu, byli přesvědčeni, že je třeba volit dobro v podobě Šlachty, Zuzky Majerové, Komunistů, Luboška Volného, Svobodných a dalších straniček, které mají víc místopředsedů než členů. Výsledkem bylo, že si jejich propadlé hlasy rozebral Babiš s Fialou a jsou to právě poslanci ANO a poslanci za Spolu, kteří teď mluví jménem tohoto milionu voličů, kteří přesně tyhle nechtěli, nechtěli a nechtěli.

Ale tohle jsme si řekli už mockrát. Diskutujeme o tom pořád dokola. Je to téma i pro prezidentské volby. Jestli nebude v druhém kolem Babiš, bude tam Pavel a Nerudová. Můžete pak k volbám nejít, ale hlasy těch, kdo nepřijdou, ty si pak přivlastní vítěz a bude mluvit a podepisovat i za ně. I pod tímto článkem by se našla celá řada komentářů, že zlo volit nebudou a nebudou… Ale nenajdou se, protože vám dneska řeknu, co s tím.

Hele, já už docela dlouho čekám na někoho z těch, co nechtějí volit hento menší zlo, aby kromě hysterie malého děcka, že ne a ne, přišli s konstruktivním návrhem. Ale je to jako vždycky. Co si člověk neudělá sám, to nemá. Takže úvod máme za sebou a zbytek článku je dneska pro všechny, kdo nechtějí volit menší zlo, ale chtěli by podpořit svoje lízátkové revoluce a žluté špendlíky a jejich lídry, co nemají žádnou šanci dostat se do parlamentu

Vždyť je to kurva jednoduché – dejte si na první místo všech vašich minivolebních programů základní požadavek – zrušit tu pětiprocentní hranici pro vstup do sněmovny. To je to, co vás doopravdy limituje. To je to, co Vidláka a jeho příznivce nutí do taktiky menšího zla, protože nejsme úplně vypatlaní a víme, že žádný radikální a militantní program se nikdy nemůže přes těch pět procent dostat. Proč se tam nemůže dostat? Inu protože program Svobodných je program pro 1% populace. Program Luboška Volného je program pro 1,5% voličů. Podobné je to s Trikolórou, Přísahou a dalšími hnutími. Přes pětiprocentní hranici se tohle nikdy nedostane a pokud ano, tak jen za cenu kompromisů, které malou straničku spolehlivě rozloží. Okamura musel svojí SPD budovat v podstatě natřikrát…

Co dělají lídři malých stran? Perou se mezi sebou o pár hlasů alternativy, musejí se vymezovat mezi sebou a dokazovat, že právě oni jsou ta nejalternativnější alternativa, aby někomu sebrali hlasy a při trošce štěstí přeskočili 5%. Do toho se jim Vidlák jízlivě posmívá, že je to ztracený boj, který povede jen k propadnutí hlasů a vyzývá svoje čtenáře, aby raději volili menší zlo Okamuru nebo trochu větší menší zlo Babiše… a mám s tím samozřejmě úspěch, protože ne každý alternativec se chce koukat na to, jak se mu Fiala vysmívá do očí.

Ti velcí v politice jsou samozřejmě spokojení. Malí se vyčerpají bitvou mezi sebou, je to vlastně docela bžunda a navíc jim to přidá hlasy od Vidlákovců, které by normálně nikdy nemohli dostat, protože ti voliči jsou ideově jinde, ale nakonec to hodí tomu menšímu zlu. A když nehodí, nic se neděje, hlasy propadnou, mandáty si za ně naberou vítězové a všechno je v pořádku.

Proč s tím kurva musím přijít zase já a dělat z toho téma? Proč to už dávno nemají všichni ti malí jako první bod ve volebním programu? Proč se o tom od začátku nemluví na demonstracích? Vždyť na tom se přece automaticky shodnou všichni od Majerové po Rajchla! Tohle je jasný a nezpochybnitelný společný jmenovatel pro všechny.

Odstranit pětiprocentní hranici pro vstup do sněmovny a jeho snížení na půl procenta. Máme 200 poslanců, jeden představuje půl procenta hlasů v republice. To je o dost spravedlivější ne?

Samozřejmě, sněmovna tím bude rozhádanější. Ale komu to vadí? Je lepší, když tam nic nedělají, než dělají. Dnešní parlamentní politická strana se dostala do sněmovny díky tomu, že vyvažovala. Že někde nasadila poslance víc doprava a někde víc doleva. Někde radikála, někde liberála. Foldyna přinesl SPD spoustu hlasů v Děčíně, ale v Praze by to bylo kontraproduktivní. Čunek může uspět ve Zlíně, ale v Karlových Varech by s ním vyběhli. To platí i pro ANO, víme? Poslanec ANO z Prahy bude úplně jiný, než poslanec ANO z Frýdlantu. Velké strany to udělat mohou. Malé strany na toto vždycky dojely, protože mají tak specifické voličské skupiny, že je snadné se od nich dočkat obvinění, že se odkopali a že jsou zrádci. Velké strany ale pak vypadají vlastizrádně vždycky, protože hlasují především podle toho, co jim preferenčně nejméně uškodí. A Babiš si umí spočítat, že hlasovat pro rezoluci, že Rusko je teroristický stát, je menší škoda, než hlasovat proti, nebo se zdržet. Pro Okamuru je zdržení se také drahý špás – opět nevyroste, protože tohle gesto ocení jen alternativci.

Proč už dávno nemají všechny malé strany v programu odstranění pětiprocentní hranice? Proč jsou schopni sedět na přípravném výboru demonstrací a tam se hádat o funkce ve stínové vládě a přitom jim na stole leželo JEDNO VELKOLEPÉ SPOLEČNÉ TÉMA a jasný politický požadavek, který není ani totalitní, ani nedemokratický – snížit práh pro vstup do sněmovny na 0,5%. Tohle měl být požadavek číslo jedna, dva i tři ještě před demisí vlády a vypsání předčasných voleb.

Je úplně jedno, co si tady kdo myslí o Volném. Já například ho nemám rád. Ale kurňa na tomto bodu bychom se shodli. To je náš společný zájem. Jestliže tady všichni meleme o sjednocení, kterého nejsme schopni, tak sakra se sjednoťme takto. Aby se i půlprocentní strana dostala do sněmovny. Představte si, kdyby každý poslanec (ať z velké či malé strany) věděl, kterým voličům je odpovědný a co ho do sněmovny dostalo. To by to hlasování o Rusku jako teroristickém státě dopadlo zřejmě o dost jinak. Sedělo by tam třicet poslanců z různých malých straniček a ti by neměli důvod hlasovat podle průzkumu, aby to neuškodilo straně. Nikdo by nemusel přemýšlet o tom, zda straně pro překročení pěti procent pomůže víc hlasovat pro nebo hlasovat proti. Není hranice – není problém.

Proč s tím musím přijít já?

Chcete volit srdcem ty pravé vlastence typu Libor Vondráček? Chcete volit srdcem Zuzku Majerovou? Chcete pomoci Rajchlovi? Chcete, aby Vidlák a jeho příznivci přestali mluvit o taktice menšího zla? Chcete, aby si Vidlák vyndal z huby Babiše a začal se víc dívat na ty, kteří dělají politiku srdcem? Chcete, abyste se nemuseli takticky semknout kolem nějakého jména jen proto, že potřebujeme aby prorazil tu mediální masáž a dostal se tam? Nechcete se shodovat na někom, kdo vám vlastně vůbec nevoní? Nejste ochotní se shodnout na SPD? Tak se kurva všichni shodněte na zrušení pětiprocentní hranice pro vstup do sněmovny a začněte to razit jako první a hlavní požadavek.

Dneska se bude demonstrovat. Přijedou lidi z celé republiky. Kluci, co kdybyste to tam hned nadnesli? To máme společné bez ohledu na jiné neshody. Co takhle udělat v lednu demonstraci právě kolem tohoto požadavku? Co kdyby nám s tím pomohli i blogeři, kteří jinak nevěří v účinek těchto demonstrací?

Co kdybychom vnesli do veřejného prostoru TOTO JEDNO SPOLEČNÉ TÉMA! Kvůli tomu by se na jednom pódiu mohli potkat všichni ne? Bez ohledu, zda mají plán národní obnovy a nebo Česko na prvním místě. Tohle by se nám všem hodilo a je úplně jedno, jestli to děláme pro prachy nebo z altruismu.

Ať se nám všichni ti Fialové a Babišové odkopou. Ať se pěkně odkopou i prezidentští kandidáti. Ať nám řeknou, co je na tomto požadavku totalitního a proruského. Ať koktají a blábolí, proč to není dobrý nápad. Ať nám ukáží, jestli ctí opravdovou demokracii. Zeptejme se jich na to teď před prezientskou volbou…

Ať se každá strana, která dostane půl procenta hlasů, dostane do sněmovny. Pak si můžete s pánembohem volit srdcem a já neřeknu ani popel. Pak se nutnost taktizování přenese na soudruhy poslance a my blogeři nebudeme muset zkoušet najít shodu tam, kde žádná není. A nebudeme muset poslouchat ty kecy, že za někoho kopeme a že jsme někoho jiného zradili. Já vám prostě jen řeknu, koho budu volit já a bude mi srdečně jedno, koho volíte vy, protože budu vědět, že hlasy nepropadnou, zastoupení bude fér a ve sněmovně se to vytříbí. Budu vědět, že to tam budou mít mnohem těžší než dnes a tím pádem bude i menší inflace zákonů.

Na tomto požadavku se my dezoláti shodujeme i s mnoha standardními voliči napříč politickým spektrem. I leckterý skalní volič ANO by neměl nic proti, kdyby nepropadaly hlasy. Tohle vadí jen předsedům. Pro ně by to byla ztráta. Prebendy za propadlé hlasy pobírá patnáct poslanců za ANO a patnáct poslanců za Spolu a strany za ně inkasují od státu miliony, protože prachy tečou za mandát, nikoliv za volební procenta. Snížení hranice pro vstup do sněmovny by dokonce generovalo i prachy pro alternativu…. tak jednoduché to je. Na tomto výslovně demokratickém požadavku se shodujeme od konzervativních pravičáků, konzervativních levičáků, libertariánů, přes aktivisty, antiwaxery až ke komunistům a středovým voličům, ba dokonce by to mohlo přitáhnout i některé notorické nevoliče. Volby mohou něco změnit – už půl procenta hlasů se započítá.

Tak se ukažte lídři! Kdo se toho ujme? Který prezidentský kandidát si to vezme jako téma? Který lídr politické strany to zařadí do programu na první místo a při vzájemných jednáních s jinými si budou notovat o společném zájmu za který stojí za to demonstrovat a prosazovat ho všemi možnými cestami? Kdo z kolegů blogerů a redaktorů se přidá, abychom tím dnes, zítra a pozítří zahltili mediální prostor, aby se i TV Seznam musela vyjádřit, Česká televize se musela vyjádřit, Petr Pavel se musel vyjádřit, Danuška taky, Babiš taky, Březina i Bašta rovněž…

Až jednou bude Fiala odstřelen pod tlakem rostoucích demonstrací proti drahotě a Babiš bude zjišťovat, co lid vlastně chce, ať uslyší od všech stejnou odpověď – předčasné volby a snížení hranice pro vstup do sněmovny na půl procenta. Tohle nám dejte páni papaláši a my přestaneme demonstrovat, přestaneme vám sypat hnůj před Strakovku, přestaneme vám blokovat Jižní spojku, protože si své zástupce budeme moci úplně normálně zvolit. Je to jasné všem?

Ale než se tak stane, tak kurva volte takticky, aby se mohlo vyplnit alespoň tohle. Pochopili?

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.7 (84 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

>Samozřejmě, sněmovna tím bude rozhádanější. Ale komu to vadí? Je lepší, když tam nic nedělají, než dělají.
To je argument jak noha. Je potřeba snížit hranici do vstup pro sněmovny, aby byla méně efektivní a nic nedělala.

To snad nikdo ani nemůže brát vážně.

Průměrný počet slepic: 2 (27 hlasů)

Prečo, tento prístup zaviedli v Juhoafrickej republike (asi jediná demokratická krajina s 0% uzatváracou klauzulou) a funguje to tam výborne. Taliansko si nestabilitu politickej scény dokáže udržať aj s 3% limitom a tiež to prinieslo ovocie v podobe 20 rokov stagnácie životnej úrovne.

Průměrný počet slepic: 4.1 (15 hlasů)

In reply to by Luptak (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jednoduše ten soudce v.tvořit houfec SV a předtim zdiskutovat jeho prima program nyni už lexistujici legendarni PNZ!
Šefvidlak ma fakt dubovou palici a chce jit s ni proti zdi?No tak at to svoje doda do diskuse o svatych postulatech PNZ ,ktera neexistuje!
Volby jsou ,jak jako prvý prvni pochopil pan Rajchl o uskuteněni vizi VOLIČŮ a ty pan Šef odmita? Tak na co si platime naše zastupitele?!aáaaaaa
Jojky jojky to je panečku naděleni!!ajaeaaqaqa1a aaaáq
No ni?

Průměrný počet slepic: 2.5 (11 hlasů)

In reply to by Luptak (neověřeno)

Trvalý odkaz

To dává naprosto smysl. Co z nich kdy vypadlo dobrého? Nepotřebujeme spíš, aby nám dali pokoj než neustále házelu klacky pod nohy?

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

Cestující v pražském metru čeká od středy 16. listopadu až do neděle 20. listopadu výluka v několika úsecích. Na trase C soupravy nevyjedou mezi stanicemi Pražského povstání a Florenc.
Výluky začínají vždy se zahájením provozu zhruba od 04:30 a končí v noci z neděle na pondělí, kdy již všechny vlaky vyjedou podle běžných jízdních řádů.

Průměrný počet slepic: 4.1 (7 hlasů)

Rozhodne, tri roky trvajúcu modernizáciu za štvrť miliardy ktorá sa plánuje mesiace dopredu konzultovali s kartárkou :D Tiež by som upozornil že za všetky vyradené spoje je nasadená náhradná doprava, na C-čku vás vezme autobus XC na Florenci. Ešte sa divte prečo si z vás ľudia robia srandu.

Průměrný počet slepic: 3.7 (7 hlasů)

Tak on ma cil,aby se mini strany dostal. do Sněmovn. a tam se motal.dal se sv.mi nedostatečný mi programy tu skutečnost tam obkecával.?!aa. !áaaaaaaáaaa
Škoda,že odmitá dostat do Sněmovny nejprve toho pana doktora Reichla,kteráy. prohlasil bacha na to

VOLIČI ŘEKNĚTE MI Co MAM DĚLAT A JA TO UDĚLAM!

Chape nekdo z vas co řekl?Ona řekl,že pokud voliči nebudou vědět co chtěji,nezsjisti si ab. se to dostalo do už tak slabych prograqmu VŠECH politickych formaci no tak se mohou se svým uměnim dat dalšici 5O let v.cpat v zelenem udělu jako salati!
aaqaaa aaaqqaqaqaqaqaáqaaaaaa
NO NI?

P..S vdyt pan R.cheataáq,aya,yayA,AYqaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaraaáaaaaaaaaayaaaaaaaaa

Průměrný počet slepic: 2 (10 hlasů)

Jen se podivejte jak režim začina s celou paletou podrazu na sve voliče a v prostředi absence solodarity a Solidarniho statu niči i tady v začinajicim digitalnim koncentraku nejen svobodu slova ,ale pronasleduje zde,komolenim přispevku a pozoruje reakce voličů pripadne si zjištuje jejich signatury naprosto bez skrupuli i dokonce nspodobuje nejen komunisticky režim moci,ale dokonce jako kdysi Geheime Staatspolizei hled aktivisty a dokonce vedle Adolf v roli satanisty je posila za neviinne přispevky do pecaa! ! To je agonie a nema to cenu ji ustupovat ma to skoncit jsko tehdy v Nemeckua hyperinflaci a nastupem Vůdce?Tak co vy na to to je třeba řešit a pomuže jen změna sysaataemu tomu věřte!
No ni?

Průměrný počet slepic: 2.1 (9 hlasů)

Tak nám prozraď, Anonymo, třeba tři zákony za uplynulý rok, které byly ve prospěch alespoˇň 51 % občanů?
Já o žádném takovém nevím.
Pokud by tedy tahle dvousethlavá měňavka nedělala nic, nic by nezkazila.

Průměrný počet slepic: 3.8 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

Současné demokratické volby jsou především iluzí o tom, že občan o něčem rozhoduje. Ve skutečnosti rozhodující lobbistické skupiny a jejich peníze. Díky penězům a vlivu sdělovacích prostředků se dá většina voličů dobře zmanipulovat. A že to tak funguje dokazuje i současná, normálně nevolitelná vláda. Babiše zlikvidovala média a ta samá média tuto vládu do politiky dostala a v politice udrží. Dokonce i volební zákon lze upravit a ústavu ohnout dle potřeby. Až si voliči uvědomí, jak to vlastně funguje, změna možná je. Ale jestli se to někdy stane, je otázkou.

Průměrný počet slepic: 4.5 (11 hlasů)

Jaká média vlastní Babiš?
Deníky MF Dnes a Lidové noviny patří do skupiny Mafra, kterou Andrej Babiš prostřednictvím společnosti Agrofert koupil v červnu 2013.
Mediální dům Mafra z koncernu Agrofert přidá k médiím, která již vlastní (např. deníky MF DNES, Lidové noviny a Metro, web iDNES.cz, rádio Impuls, televize Óčko nebo časopis Téma), média z vydavatelství Bauer Media. Jde o druhé nejsilnější vydavatelství na českém časopiseckém trhu z pohledu počtu čtenářů, které svými tituly osloví. Mezi nimi jsou lifestylové časopisy jako Rytmus života či Pestrý svět, motoristické magazíny jako Top Gear či Speed a další mediální tituly.

Průměrný počet slepic: 3.6 (14 hlasů)

In reply to by Hm,hm (neověřeno)

Trvalý odkaz

Aha. Takže když Babiš vlastní hudební Óčko, motoristický TOP Gear, Pestrý svět či Rytmus života, převálcuje tím vliv České televize a dalších masmédií? Jaký má vliv na politiku vlastnictví časopisu pro zahrádkáře?
Také jsem si nevšiml, že Babišova média permanentně chválí ANO a zvrací na opozici. A především. Jestli budu chtít lobovat ve svůj prospěch, tak to budu dělat přes nějakého nastrčeného kariéristu a nepolezu do politiky sám. A vsugerovanou představu, že Babiš šel do politiky, aby zvýhodnil Agrofert opravdu nežeru.

Průměrný počet slepic: 4.2 (18 hlasů)

A to, jak bohatí zahraniční paznehti ovlivňují naše televize, kde si mohou cancat do alehluja, co se jim hodí do krámu, zatímco tisk pro zábavu čte málokdo, to těmto lidem vůbec nevadí. Důležité pro ně je, co za drby ve světě celebrit se píše v "Pestrém světě..".

Průměrný počet slepic: 4.3 (6 hlasů)

In reply to by Hm,hm (neověřeno)

Trvalý odkaz

řeši postulat nr.4 svateho graalu PNZ a to jednoduše zrušenim monopolu na informace,dyt se len lupič může dělit o lup fifty fifty a to s SV!!?aataaaaaaáaataaaaaaaaaaaaaaá
No ni?

Průměrný počet slepic: 3 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

ale na úplně špatném hrobě. Pokud si o sobě myslím, že jsem příčetný volič, tak chci volit jednu politickou stranu, s jasným politickým programem, který mne oslovil. Exortodoxní bolševík Rychetský udělal svým neodůvodnitelným zásahem do volebního zákona po vyhlášení voleb prezidentem republiky z našich Parlamentních voleb absolutně nechutnou bramboračku. Jednoznačně toto rozhodnutí hodnotím jako nejzákeřnější útok soudcovské mafie na demokratické Parlamentní volby. Nechci a nebudu nikdy volit žádnou předvolební koalici, jsem pro zachování 5% hranice pro vstup do Parlamentu, ale pouze pro samostatně kandidující strany.

Průměrný počet slepic: 4.4 (14 hlasů)

Proto progam PNZ budou muset ákceptovat všechny polit.formace,ktere chtěji byt zvoleanay!!1a
Qáqa,y,,,aaaaaaaaaaq
Vidite co znamena absence Solidarity?Komoli mi tu ti 1a q1aqqzocinci svatou pravdu,zas upaluji pry jsem husičksqqaqaqa 1achteji odpustky na kominy,nsše aktiva domiky ze soc1alismu 1 hlvně VYLOPiT nase kvavartyry o teplo a svetlo,aby jsme se nach1aldili 1a pomřeli! Vome ds1ale SST1aANISTqY s tomsrdcem ne PNZ!1aQás1a!Qasqa
No ni?1a1a

Průměrný počet slepic: 2.6 (8 hlasů)

Já chcu třeba volit mír.
Zadarmo půdu našim synům a dcerám.
Zadarmo lékařskou "péči".
Zadarmo vodu.
Zadarmo elektřinu atd atd....

A blboni volí Kalouska, Emana, Klause, Fialu, malého Bendu a ostatní mrdky...

Průměrný počet slepic: 4.6 (8 hlasů)

A jak někoho donutíte, aby Vám tyto věci zadarmo poskytoval?

Průměrný počet slepic: 1 (2 hlasů)

To jste vy, pesimisto, který volíte podle programu Strany? Po 33 letech od Velké listopadové hadrové revoluce? Takže ODS je vaše krev, protože programem je daňové přiznání na jeden list A4 ! A už ani ta A4 není třeba! Pouze datová schránka, bankovní identita, email, a hurá přiznávat daně přes internet! Ve státě, kde nejsou spolu schopny komunikovat dvě kanceláře přes jednu chodbu?
Nebo volíte vyšší řád kdučsl tedy to TOP09? Tam si opravdu pár desítek vyvolených způsobilo pomocí voličů tu Prosperitu! Odpovědnost? Co to je?
Volíte snad ty strany, jejich počet funkcionářů převyšuje počet členů? Co je to za politickou stranu, která nemá ani desetinu promile počtu voličů?

Zatím bez slepic

koho že to volím? Velká škoda, že jste můj příspěvek nedočetl až do konce. Příště se polepšete!

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Vidláku, na stejné straně barikády si dovolím několik poznámek/otázek:
1/ žádné parlamentní seskupení takový návrh nepřijme ze zcela logických důvodů.
2/ takže asi jenom formou referenda, které stěží někdo vypíše, bude se - podobně jako na Slovensku - zkoumat jeho soulad s ústavou a pak se asi zamítne...Rychetský to zdůvodní a je jedno jestli právně správně. Oni mají vždycky pravdu
3/ dejme tomu, že se to nějak protlačí a po dalších - snad předčasných - volbách bude parlament mnohem různobarevnější (nemyslím duhový - k sakru, tak se mi líbila kdysi duha a tak mi to znechutili). Je sice děsivé, když někdo v parlamentu tráví věčnost, jako třeba M. Benda, protože je to již jen hlasovací automat s cílem se udržet a o reálném světě již nic neví a ani ho to nezajímá. Ale opačný problém - nováčci s malou zkušeností z politiky. Než se rozkoukají, mnoho z nich politická mašinerie pohltí. A protože při každém hlasování bude mnohem složitější dát dohromady dostatek hlasů, bude se s nimi kupčit. Asi hodně. Jestli si většina/všichni zachovají tvář a přesvědčení (což je limitní, dost nerealistický případ, známe své pappenheimské), asi hooodně zákonů by se schvalovalo velice složitě a parlament by se mohl ocitnout nejednou v patové situaci.
Jsou problémy, která jednoduše nemají dobrá řešení, jen v dané době přijatelná a horší. Politika si své lidi "vybírá" (vyselektuje), proto je naivní propadat iluzím.

Průměrný počet slepic: 4.3 (10 hlasů)

jsou dnes již většinou pouze nařízené implementace blábolů z Bruselu - to produkování a schvalování stovek a stovek zákonů za každé volební období je naprosté šílenství - je totálně zahlcen celý systém, kdy už nikdo nestihne ty neustálé změny zákonů sledovat, natož aby se v tom vyznal. A za druhé - v tom nepřehledném kvantu nových zákonů je snadné vpašovat tam nějakou další sviňárnu, které si téměř nikdo nevšimne, až je pozdě. Ať ta slavná poslanecká sněmovna schválí za rok max 10 zákonů nebo novel - a ty ať jsou řádně prostudované poslanci, právníky i veřejností, které se to přímo dotkne a nevylézají z toho jeden paskvil za druhým a mezi nimi schované korupční a protičeské zákony. Takže ono to zpomalení mašinerie produkování dalších a dalších zákonů ve velkém by bylo spíše k dobru věci.

Průměrný počet slepic: 4.3 (9 hlasů)

Zahoďte tu minci. Myslete

Průměrný počet slepic: 4 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

Tohle je mimo. Vy co jste podali TO na ČEZ, přišla už vám nějaká odpoveď?

Průměrný počet slepic: 2.5 (2 hlasů)

In reply to by Zahrada (neověřeno)

Trvalý odkaz

podáno na SČ kraj.

Průměrný počet slepic: 2.5 (2 hlasů)

Hm, tak nějak jsem si myslel, že nás tady na Vidlákově bude víc. Takhle to vypadá, že jsme čtyři vy, já a moje paní a vidlák. Tak to je tristní. Jinak my na KV a přišel nám dopis, že to předávají na Národní centrálu proti organizovanému zločinu na Zbraslav asi Mazánek.
Já fakt žasnu kolika lidem je šumák jak ČEZ cviči s tímhle státem. Sakra proberte se, vždyť tahle firma, nebo spíš ta parta chamtivejch hajzlů co jí vede, tenhle stát zničí.

Průměrný počet slepic: 3.2 (6 hlasů)

In reply to by Zahrada (neověřeno)

Trvalý odkaz

Hlavně je to akciovka a snaží se vydělávat. Na tom není nic špatného.

Průměrný počet slepic: 1 (2 hlasů)

In reply to by Zahrada (neověřeno)

Trvalý odkaz

TČ za co? Za generování zisku? Máme trh jestli jste si nevšiml.

Průměrný počet slepic: 1 (6 hlasů)

O jakém trhu to mluvěj, vašnosto?

Průměrný počet slepic: 4 (5 hlasů)

A kde se tenhle trh nachází?

Průměrný počet slepic: 4 (1 hlas)

In reply to by Zahrada (neověřeno)

Trvalý odkaz

V podstatě všude :)

Průměrný počet slepic: 1 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

Je smutné, že se někteří lidi nejsou schopni dohodnout, ale kvůli tomu nebudu přeci volit zlo (byť menší), abych jej legitimizoval. Cca 40% lidí na volby kašle, na ty parlamentní a prezidentské, u komunálních těsně přes 50%, u ostatních je ignoruje tak kolem 70%, pak "zvítězí" těsná většina a myslí si bůh ví jaký má mandát, má houby u moci je drží jen ozbrojená byrokratická hydra, velká část z ní to bude dělat pro každého, kdo jí dá živobytí.
Příští převrat bych stavěl na lenosti a pohodlnosti lidí, prostě vyzvat současný režim ať prokáže svoji legitimnost tím, že se jím organizovaných voleb zúčastní XX% lidí, kdyby to mělo být 50%, tak už jej drží jen parlamentní a prezidentské volby. Asi by to chtělo se poradit s "odborníky" z některého s impérii o tom, jak se mění režimy, aby se něco nezanedbalo :-).

Průměrný počet slepic: 4.3 (6 hlasů)

Schvalili ji jen jakychsi Necelych 2OO kdovijskych agentů.Nyni lzou v monoppolu na informace že žijeme v Socialnim statě,to sle hned v prvnim članku de fakto vadne Ustavy to ti křivaci nedali a pokrauji jak vidite dodnes v podrazech!
ODS president nam zajistil nejhorši dresuh kapitalismu BEZ pivlastků neboli skrupuli,vychazejici z gangsterismu,produkujici vadne zakony na př EXEKUČNI ,ktere beze změni reižáamu nepájádou nikdy opravit nikdy nesmi vzniknout Stâaadani třida a ti co se za ni dnes povauji budou nyni exekuci zničeni!
Tak co je to pravda nebo ne?

Průměrný počet slepic: 3 (6 hlasů)

Protože např volby do Senátu jsou dnes postaveny vyloženě na tom, že kandidáti a tzv klasické politické strany vyloženě kalkulují s tím, že lidé k těm volbám NECHODÍ - a pak stačí pár členů dotyčné strany, široká rodina a skupina kámošů - a do vedení Senátu se dostane třeba takový Vystrčil, zvolený 8000 (!!!) hlasy ( to bylo minulé Vystrčilovo volební období) - a takový osmitisícák pak třeba zařízne prodej škodovek v Číně tím svým kašparováním na Tchajwanu. Voliči si říkají - to jsme to tomu Senátu, který nenávidíme, a proto do něj nechodíme volit, nandali - a osmitisícáci si mnou ruce, jak jsou ti voliči tupí a že si mohou volby do Senátu zařídit, jak se jim zachce. Ještě tristnější jsou volby europoslanců - k nim nechodí skoro nikdo - a opět - ke zvolení stačí hlasy stranických partajníků a pár přátel - a podle toho také potom ti "naši zástupci" v Bruselu vypadají. Pokud by bylo stanoveno, že volby, kterých se účastní méně než třeba 40 nebo 50% oprávněných voličů, jsou neplatné, to by se ti uchazeči o koryta jinak smekali. A navíc by to odrazilo i skutečný názor občanů na dané instituce - volby do Senátu by nemusely být platné opakovaně = jasné vyjádření občanů, co si o dané instituci myslí - a ona by pak sama tak nějak chcípla na úbytě. **A do PS ? Zakázat předvolební slepence - buď ať se dané strany spojí do jedné před volbami ( zmizela by jim spousta stranických koryt:)), nebo do voleb povinně každá sama za sebe a koalice až po volbách v PS. A to by přibylo adeptů na snížení nařízených 5% pro vstup do PS - všemi deseti by pro hlasovali lidovci, top, dnes i starostové , socani by byli pro všemi deseti :))

Průměrný počet slepic: 4.9 (10 hlasů)
Trvalý odkaz

Souhlas - u mě dobrý nápad....
VIDLÁK:
...právě tato touha volit dobro způsobila, že při posledních parlamentních volbách propadlo milion hlasů Alternativy a díky tomu se teď musejí všichni tito voliči dívat, jak je zastupuje Fiala…
Výsledkem bylo, že si jejich propadlé hlasy rozebral Babiš s Fialou a jsou to právě poslanci ANO a poslanci za Spolu, kteří teď mluví jménem tohoto milionu voličů, kteří přesně tyhle nechtěli, nechtěli a nechtěli.
Vždyť je to kurva jednoduché – dejte si na první místo všech vašich minivolebních programů základní požadavek – zrušit tu pětiprocentní hranici pro vstup do sněmovny. To je to, co vás doopravdy limituje.
Babiš si umí spočítat, že hlasovat pro rezoluci, že Rusko je teroristický stát, je menší škoda, než hlasovat proti, nebo se zdržet. Pro Okamuru je zdržení se také drahý špás – opět nevyroste, protože tohle gesto ocení jen alternativci.
...To by to hlasování o Rusku jako teroristickém státě dopadlo zřejmě o dost jinak.
...Tak se kurva všichni shodněte na zrušení pětiprocentní hranice pro vstup do sněmovny a začněte to razit jako první a hlavní požadavek.
...A nebudeme muset poslouchat ty kecy, že za někoho kopeme a že jsme někoho jiného zradili.

Průměrný počet slepic: 3.6 (7 hlasů)

Tu zpozorovali bankstreři a zorganizovsli pro nas ubohou demokracii cumilů ve formě ideologie nazvane NEOMARXISMUS!
Nesmime v dsledku monopolu na informace napsat a odhalit co je to za svinstvo a vidime jen jeho dsledky s cilem

NEBUDETE NIC VLASTNIT a BUDETE PROTO ŠTASTNI!

Mladež ohlupena vzdělanim na prvni priorite zobecnělych prostedku rizeni bezhlavych davů ve světě to neuci ve skole a proto nevi o co jde nedaji to tady na sklo a domnivaji se,že jako pirati jsou ONI novi komuniste tzv neomarxiste a sjednoceni hledi do sveho zeleneho udělu a nevědi,že dluhy,ktete nasekaji jako ucastnici vlady budou muset platit ONI a pokud budou mit děti,tak ty to zjisti a budou je nenavidět!!!
Až jejich rodice budou okradeni reimem o aktivabudou muset vylezt z mama hotelu,jezdit v rotrhanych a smrdicich hadlech a už dnes si jejich ženske stěžuji,že smrdi jako pirati , jsou impotenti a thermoboys poškozujici našeho skveleho spojence z USA tim,že zakažou spotřebu nafty a tedy zniči na tom zavisly nami oblibeny dolar!
Je to pravda nebo ne?

Průměrný počet slepic: 3.2 (5 hlasů)

strany Československé socialistické republiky - stejně jako dnešní šéf ČT Dvořák - ten rudou knížku zahodil až po listopadu 89. Taktéž Petr Pavel - ten se na komunistického rozvědčíka školil ještě na podzim 1989 - krycí jméno Pávek, rudou knížku zahodil až na konci 89tého ( to už asi měl jistotu, že se to neotočí) - mj, byl v té době vedoucí tamní stranické organizace. Pokud vidíte dnes nějaké vypjaté komunistobijce a rusobijce, je dobré se mrknout, co dotyční dělali za komančů- např jakou vejšku za nich vystudovali a kolikrát byli v tzv kapitalistické cizině v době vládykomunistů. Protože byly vejšky, kam se nikdo s mizerným "kádrovým profilem" (tedy nebyl kovaný pro-komunista) nedostal - týkalo se to hlavně humanitních oborů, u dobrých techniků se to tak nebralo.

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

Zskladni problem zůstane,žadny zatupce nebude zase zastupovat zajmy voličstva z SV programu PNZ!Okradani o dvě tetiny platu a penzi zastane,rozhadany parlament zstane dale bez jakekoli kontroly voliču BLOKACE zakona o referendu bude pokraovat a nebo vznikne dalši napotebny zakon,zlodej naich TV poplatků bude mit dale monopol vam nakredencuji ŠWABY Velkeho resetu! AHAaaatdsaz
No ni?

Průměrný počet slepic: 2.8 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

ale DNES bych už volil leda samopalem!!! Mám toho totiž už dost a jinak se ničeho lepšího už nedožiju!

Průměrný počet slepic: 3 (3 hlasů)

s podivem sleduji, jak se čím dál víc radikalizuji. Nějak mi čím dál víc připadá, že jediné, co na tu současnou politickou svolož od Prahy do Bruselu zřejmě bude fungovat je na hrubý pytel hrubá záplata. Jemně řečeno.

Průměrný počet slepic: 4.5 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

přesně z těchto důvodů jsem to ve dvou posledních parlamentních volbách hodil SPD.

Průměrný počet slepic: 3.3 (6 hlasů)

In reply to by Marty (neověřeno)

Trvalý odkaz

Problem je,že tomu samurajovi,bohuel jen s devěnym mečikem, nikdo nechce poradit na jaky režaim to chce změnit a on sam to nevi!
Proto jeho program dava s odřenymi ušsima jen slabych 1O procent a on nevi a očividn ani nechce co jsou postulaty PNZ jako aparogram voliču protože je o nich zskazana diskuse a řefitel monopolu na informace v tv o tom neda dnem i noci neda na sklo ani ranu!
H
A
N
B
A
No ni?

Průměrný počet slepic: 3 (5 hlasů)

geopolitických podmínkách pouze v naší republice prostě není možná - vykoledovali bychom si tak max humanitární bombardování nebo nějakou tu trochu krvavější Sorosovu "barevnou revoluci". Takže radikální změna systému zatím prostě není možná - můžeme se pohybovat max jako "strana mírného pokroku v mezích zákona" :))Tzn orbanizaci české politiky.

Průměrný počet slepic: 4 (6 hlasů)

Ovladli moji klavesnici a komoli vše co napiši!Musi to byt vidět,aby dostali za to zaplaceno!To je znamka,že se boji o svuj vadny režim!
Jen klid budeme to muset zkoušet a vzpomente si jak dobře ozbrojene režimy padly pod novymi ideologiemi a zdalo se,že jsou nezranitelne!
Budeme asi muset použit našich pušek pravdy a nepřestavat!ááa
Vidite všichni ,že prvni co bude musime aktivovst prvni slovo poražky pro nami zvolene zmrdy tj SOLIDARITA a uvidite,že se nepomůže shrbit oni chtěji a budou dale pracovat pod smradlavym heslem satanist

BUDEME VAS PODVADĚT donekonečna a kdyz se date budeme se vam smat jak jsaááaaaaame vas všechny dokazali ohlupit a to jste teda aa tom sami vinni,že se nebranite a nekopnete nas do zadnice aby jsme vyletěli škodit na orbit! aaaaaaaaaaaa
No ni?

Průměrný počet slepic: 2 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

Případ letu MH17: Tragédii způsobila ruská raketa, tři osoby uznány vinnými.

Průměrný počet slepic: 3 (6 hlasů)

Tak určitě.... Ten tribunál je nelegitimní. I pro Malajsii.

Průměrný počet slepic: 4.5 (8 hlasů)

Hlavní je, že je ten tribunál legitimní pro srbské řezníky a válečného zločince, kteří již hnijí v base, a kroutí si v nejvíce střežených věznicích své doživotní tresty za zvěrstva která páchali.
Jen tak mimochodem masakr v Srebrenici , nejhorší etnicky motivované vyvražďování lidí, od 2.světové války, kdy se "činili" rusové a němečtí nacisté.
A kdo toto zvěrstvo spáchal ? Samozřejmě Srbové bratři Rusů...

A pokud si myslíte, že na Rusy nedojde a Putin,Lavrov,Kadyrov,Šojgu,Zacharovová a další zločinci uniknou trestu, no možná..., ale taky možná se v Rusku ujme moci disent, který tyto zrůdy vydá ho Haagu a tam je budou soudit.
Inu nikdy nevíte...

Průměrný počet slepic: 2.1 (9 hlasů)

Srebrenica je levota. Mrkněte na dokument Tichý pláč. Vysílala ČT. O roli Izetbekoviče v Bosně také cudně mlčíme.

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

levota a ty si hámota

Průměrný počet slepic: 1 (3 hlasů)