Co zbylo?

Autor
Štítky

Tak se nám válka na Ukrajině nekonala. To by samo o sobě nebylo ještě tak zajímavé -  když se v oficiálních médiích mluví o přesném termínu zahájení války, tak by všichni zúčastnění byli blbí, kdyby to splnili. Války se v poslední době dělají spíš na tajnačku, rozjíždějí se nenadále a mívají velmi nečekané pointy. Pojďme si dnes v krátkosti udělat z celé věci nějaké to poučení: 

Vlastně nejjednodušší je to z ruské strany. Zopakoval se loňský scénář, kdy Putin jasně a zřetelně ukázal, že se nebojí a neustoupí. čím větší síly se hromadily proti němu, tím větší síly hromadil on a ukazoval od první do poslední minuty, že svět v blízkosti Ruska bude buďto k Rusku přátelský a nebo nebude vůbec. Rusové ukázali, že mají na armádu dost peněz, že si mohou dovolit na svém území o řád větší cvičení než síly NATO, že mohou pálit miliony litrů nafty a držet vojáky po měsíce mimo kasárna a na bojovou připravenost to nemá vliv. Zároveň Putin nemusel mrknout první, nepřišel o žádné území (ani to opolčenecké) a nepřišel tak o svůj punc ochránce přátel Ruska. 

Navíc Rusové zvládli jen tak mimochodem odvrátit barevnou revoluci v Kazachstánu a zvládli to bleskurychle, což ukazuje, že byli připravení dopředu, věděli, jak se věci mají a nemuseli nejprve složitě hledat informace a vařit z vody. Ruské tajné služby prostě mají o svém okolí přehled a to platí jistě i o Ukrajině.  Dá se asi čekat, že Putin ví o ukrajinské armádě víc než Zelenský. 

Západ teď samozřejmě bude předstírat velké vítězství, že byla odvrácena  invaze na Ukrajinu, ruský medvěd si nedovolil útok, ale s průměrným Rusem to nehne, bude si o tom myslet svoje a bude rád, že má za prezidenta Putina a ne Bidena. 

Rusko si prostě vyzkoušelo novou taktiku tajtrlíkování u hranic, které protistranu dost vyčerpává, protože USA to mají daleko a Ukrajina nemá peníze. Zároveň mají armádu odzkoušenou, ověřili si polohy ukrajinských radarů i jejich schopnost reakce. 

Západ naproti tomu vlastně ze dne na den přišel o fíkový list, kterým zakrýval svoje problémy. Ještě předevčírem byla válka tak jasná, že si tou možností zaobírali všichni, ale už včera se jí nezaobíral nikdo.  Immanuel Kant naznačil, že se v USA začínají vyšetřovat odposlechy na Trumpa ze strany demokratů a to má potenciál ničit nejen politické kariéry. Evropa najednou zjišťuje, že drahý plyn opravdu není kvůli válce, ale kvůli vlastní neschopnosti a spoléhání se na energetickou burzu, někdo si brzy vzpomene, že celé ojroministerstvo ojrozahraničí vůbec k ničemu nebylo a na účet evropských vlád se bude připisovat obrovské množství hříchů. 

Německo i Francie zjistily zase o něco víc, jakého mají úhlavního přítele ve Washingtonu, který si už dávno jede svoje a to nejen někde daleko v Arábii nebo na Balkáně. Američani začínají dělat bordel i na německém zadním dvorku. Olaf Scholz nakonec dojel za Putinem a jejich společná tiskovka, to bylo skoro jako začátek nového spojenectví. Asi se Scholzovi ulevilo, když zjistil, že Rus bude dál přijímat německé platby za plyn, stačí je poslat objednávku. 

Macron také u Putina příliš často mluvil o minských dohodách, takže obě kulhající evropské mocnosti zřejmě došly k poznání, že Amík není součástí řešení, ale součástí problému. 

NATO celkem jednoznačně ukázalo, kde jsou jeho limity. Už dopředu hlásili, že Ukrajině vojensky nepomohou, jen tak dodávali zbraně a specialisty. Zároveň Ukrajinu tlačili do konfrontace, pomáhali tomu různými svými kroky, kdy omezovali leteckou dopravu, až sám Zelenský musel vystoupit a celou tu habaďůru okomentovat, protože v konečném důsledku tím vším trpí jenom Ukrajina. Svým způsobem už tam v Kyjevě žádného dalšího nepřítele ani nepotřebují. Západ jim jednoznačně ukázal, že jsou dobří jen jako klacek proti Putinovi. Nástroj, který se dá použít a po použití odložit.  Samozřejmě to bude trvat ještě dlouho, než jim dojde, že Putin je v porovnání s transatlantickými bratry vlastně kamarád, ale stejně jako naše lidskoprávní politika dotlačila Rusko do náruče Číny, tak máme našlápnuto dotlačit Ukrajinu do náruče Ruska. 

Nejhůř je na tom zase Ukrajina. Ruská noha nepřekročila hranice, ale země je zase zbídačenější, vztahy jsou stále rozvoranější, ekonomika je v řiti, Donbas je stejně vzdálený jako doposud, o Krymu ani nemluvím, Putin jim žádnou záminku k boji neposkytl, i Američani mluví o míru... Co jim zbylo? Jen cizí vojenský personál, který se jim roztahuje po západní části území a za Dněpr se mu nechce, astronomické dluhy, padající měna, obyvatelstvo, které místo výdělku cvičilo na ruskou invazi... A nakonec i celkem racionální zjištění, že si na ten útok proti Donbasu nemohou troufnout i kdyby se Biden uvztekal. 

Zajímalo by mě, kolik z těch dodávek Javelinů dostali zdarma a kolik jich museli zaplatit. Já osobně bych si vsadil, že to celé stálo strašné prachy i přes občasné dary dělostřelecké munice.  A Putin usoudil, že to nestojí za řeč, že poměr sil se v podstatě nezměnil a nemá důvod útočit... 

Nebo ne? Zkusí to Ukrajina  podobně jako Gruzie? Nechají ruské jednotky odjet do kasáren, vytvoří zdání klidu a pak zkusí překvapivý přepad Donabsu? Možné to je, ale úspěch to mít nebude. Maximálně by se tím odhalili jako agresor a nikdo neví, jak by to dopadlo. Putin má teď v záloze uznání obou vzbouřeneckých republik, v té chvíli by jim mohl přijít na pomoc zcela oficiálně a to by ukrajinské síly prostě nedaly a Rusko by nemuselo strčit nos na Ukrajinu. 

Ukrajinské problémy ale nikam nezmizely. Pokud nebude válka, bude kráglovačka doma. V Kyjevě. Navíc všichni ukrajinští kámoši mají svých starostí dost a pokud nebude válka, bude na tyto starosti vidět. Jakmile se to projeví, Biden už nebude mít na Zelenského čas a zase si vzpomene, že Ukrajina nedodržuje zásady právního státu.  Zelenský bude ještě mnohokrát v pokušení nějak odvrátit problémy, které se na něj valí, ale pokud se rozhodne pro válku, bude to rozhodnutí šílence, nikoliv racionální úvaha. 

Stejné to bude i na Kydech. Válka kousek od nás právě přestává zakrývat domácí problémy.  Lipavského blembák už nezakryje jeho kreténské vyjádřování ohledně dodávek ruského plynu a válečná rétorika už neschová Peksu a jeho kecy o fotovoltaice na Sahaře. 

Všimněte si, že vůbec nemluvím o EU. Tento projekt je mrtvý, jen o tom ještě neví. Nikdo se nebavil ani s Uršulou, ani s nikým jiným z Brusele a všechny státy postupně udělají přesně to, co udělalo Turecko v NATO. Formálně budou součástí EU, ale ve skutečnosti si pojedou svoje. Dokonce i Česká republika to takhle bude mít. Protože to prostě jinak nepůjde. 

Podle mě je ale největším poraženým mediální moc. Obzvlášť těch pravdomluvných a veřejnoprávních. Přehnali to. Tak dlouho křičeli o tom, jak Putin útočí, až se příliš zřetelně ukázalo, že kecají, papouškují a nic nevědí.  Za půl roku se zase budou ublíženě divit, že je nikdo nemá rád, že jim nikdo nevěří, že lidi raději čtou fake news a podobně. Zase mnoha lidem došlo, že veřejnoprávní média nejsou nestranným pozorovatelem, ale prostě jen najatou agenturou, která dodává zprávy dle zadání. I tohle se brzy značně projeví. Teď zrovna bude ze strany vlády velká poptávka, aby veřejnosti vysvětlili, proč Fiala není debil. A ono jim to půjde zase o dost hůř. 

 

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.8 (213 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Poraženým je kolektivní západ a také Ukrajina, která je jen jeho loutkou. Ledy se pohnuly a další události budou zajímavé.

Průměrný počet slepic: 4.6 (36 hlasů)

In reply to by strejda (neověřeno)

Trvalý odkaz

Nejzajímavější je Ukrajina ve které se zamíchalo hodně ode dna. Na jednu stranu se ukázala zdrženlivost Ruska i to proč Rusko ruinu Ukrajinu nechce a na druhou limity Evropy a správnost parafráze sloganu že Angličané rádi bojují do posledního francouzského vojáka. Teď slogan zní: NATO je ochotno bojovat do posledního Ukrajince (a nikdy jinak). To jsou dvě bomby které v ukrajinské společnosti vybuchly. Je škodlivé se starat o to co bude psát západní tisk. Kdo mu uvěří dopadne jako bílý sáhib v Afghánistánu.
Pro Evropu to znamená, že si vyzkoušela své možnosti a poznala o co může přijít. Poznala, že ztráty by byly mnohem větší než benefity. Francie a Německo si uvědomily, že je na nich, jak budou dále žít. Obnovili si vědomí že Evropa je od Atlantiku po Ural a vlastně až k Vladivostoku.
Spojené státy nepochopily nic, jsou v rozkladu, vnitřní rakovina je rozežírá. Podobně je na tom i Spojené království.
A aby to bylo komplet, Čína jen pozoruje a porovnává své zpravodajství s realitou, učí se z cizích zkušeností a PRACUJE.
Dnes jen USA a Estonci předpokládají válku. Už to vzdal i Vidlák. Docela zvláštní je, že se i Češi chovali poměrně zdrženlivě, bakalářovi na MZ někdo musel silně šlápnout na kuří oko.
Pro nás tady U Vidláka to znamená, že do budoucna bude zajímavé psaní nejen o zemědělství a topení, ale i probíhající změně hegemona. Jak píše Immanuel, vyplatí se číst čínské deníky. Slunce vychází na východě.

Průměrný počet slepic: 4.8 (74 hlasů)

Lepší je to jednoduché.

Průměrný počet slepic: 1.6 (24 hlasů)

In reply to by Anonym (neověřeno)

Trvalý odkaz

No a kdy budou vzpminky na budoucnost?Teda ten VOVA je magnet upevnováni kapitalismu mezitim pokračuje koňur maji compadres hafo.
Tak jsem dostala připis z AA podzemi SV,že si mam počkat až EL COMANDANTOVI narostou vousy a teprve pak to bude tenjidelni listek s výběrem ohrady aktuálni.
TAK JSEM ZVĚDAVA,KDY BUDE DALŠI VZPOMINKA NA BUDOUCNOST,nebo taky ne...

Průměrný počet slepic: 1.3 (16 hlasů)

Anno dej si řict,lidem jsme zařidili do kapsy plno peněz a na výplaty taky a ještě dostanou připlatky na uhli.Jsi úplně sama a ani Vidlák ti nepomůže!
Přejdi na stranu pirátů prograsivistú ,dame ti ministra a post ideologa našeho zeleného údělu .
tady tě poslouchat nikdo nebude,lidé přestali a pestanou i protestovat.
Jsou už za 32 let unaveni a potřebuji si odpočinout, klid a ne tvoje kecy.
Ani ten SPĎak japonec nic nezmůže máme 7 hlasů ve Sněmovně navic a jsme plně sjednoceni.
Brzo ti zarazime zejména ten tvůj bod 4 tj financovani tvého PNZ a na toho Putina pošleme našeho ministra a ten s nim zatoči,stoji za nim US
ARMY tak se tu nenafukuj, hned jak tě chytime dostaneš do hlavy nastřelený čip a budeš jako všichni intelektuálové držet pysk a tlačit káru!
Rozuměla jsi ty krávo?

Průměrný počet slepic: 1 (5 hlasů)

Bojiš se Vlkodlaku ,že ti ze zobáku vypadne zrni, nebo co.?Ozvi se zase přiležitostně a tvoji pirato kamosi take!Muheeee!

Průměrný počet slepic: 1 (4 hlasů)

Za vašimi zády se už Babiš domlouvá s ODS a připravuje se vás jako výstavni pitomce poslat ke dnu!
Podivej se jak jsem dokazala sama odhalit toho byvaleho presidenta ODS a viš co by to bylo,kdyby jsme společně začali vysvětlovat těm domorodcm,kde jsou jejich prachy?
Mohli bychom ty dalši volby připravit na výhru a společne ty prasata vybit a rozdělit si vyvar!
Tak teď se všichni ovčani na vás naštvali protože jste progresivisti,mate tam,ale ve straně jenom samé křupany.
byli by jste moje dětičky a udělali bychom společně tu většinu v Prdlamentu,když to SPD neumi a ani nechce!
Dostanete pá dělových kouli pod čaru ponoru a budete pouštět brzo andličky,v té koalici z vás udlali páte kolo u vozu a ještě vás okradli o desitky mist v Parlamentu.
Dyt v EU budete brzo pro smich,ani EK už neni co bývalo.
Poradim vam jak na toho šachistu,dyť ten si dělá z celého světa vrtuli!

Průměrný počet slepic: 1 (5 hlasů)

Ještě před dvěma dny už Zelensky daval najevo,že UK nikdy nevstoupi do NATO.VOVA začal stahovat z hranic tanky.Dnes,ale se tanky na ulici okamžitě zastavily a néktere se začaly vracet zpět a co je zlé v Kyjevě začala prý ruská ambasada palit dokumenty jako naposledy v r 2014..
Zelensky volal Kreml,ale dostal odpovpověď,že má volat ty odstřelované republiky a udělat si pořadek.
Jestli to ještě půjde nikdo prozatim nevi.

TOTO JE ODPOVĚĎ NA GENIALNI TAH PUTINA,KTERY VZAL NA VĚDOMI ROZHODNUTI SVEHO PARLAMENTU!

Nyni může dojit k tomu,že podepiše nezavislost republik a ony mohou požádat o oficiálni ruskou pomoc,pokud palba AZOVU nebude rozdrcena samými silami od republik a prýnikým neřizena UK armada přestoupi linie..
Tak budou pro Ukrajinu obě republiky navždy ztraceny a prozatim nikdo asi ani nedá zprávy co se to tam ve skutečnosti děje !

Průměrný počet slepic: 2.3 (3 hlasů)

In reply to by strejda (neověřeno)

Trvalý odkaz

na Pokec 24. Je od Albi. Prostě mi to nedalo. Chlámu se ještě teď:
Moše volá z Tel Avivu domů do Ukrajiny:
“Tak co je nového doma?”
“No teď zrovna znovu válčíme s Rusy!”
“A jak to vypadá”?
“Zatím dobře, ztratili jsme jen asi 20 tanků, 30 BVP, 5 letadel a asi 300 vojáků!”
“A co ztratili Rusové? “
“Moše, tomu neuvěříš! No ti zatím ještě nedorazili!”

Průměrný počet slepic: 4.5 (10 hlasů)
Trvalý odkaz

No vida, máme čtvrtek, a válka na Ukrajině nikde. Bůhví co vede Vidláka a další k té stálé hysterii. Jde prostě o válku nervů a výsledkem bude zřejmě to, že Ukrajina nabídne Donbasu trochu volnější status, jak už naznačil Zelenský a jak ostatně předpokládají Minské dohody. Vyjednávání se ale potáhnou dlouho... Závazek nepřijetí U. do NATO samozřejmě Rusko nemůže dostat. Ale ke vstupu určitě nedojde, ani ve vzdálenější budoucnosti.

Obě strany budou muset najít interpretaci, že vlastně „zvítězili“, prostě pro zachování tváře. Tak Američané mohou prostě říct, že agresi odstrašilo to, jak včasně hrozby zveřejnili a jakou rozhodnou podporu Ukrajině spolu se spojenci projevili

Průměrný počet slepic: 2.7 (30 hlasů)

PS. Výsledek ovšem dlouhodobě také bude, že Ukrajina se přece jen postupně dostane ven z ruské sféry vlivu. A bude se učit samostatnosti. Což bude na desetiletí

Průměrný počet slepic: 1.7 (32 hlasů)

hovno nakukal?

Ukrajina je v prdeli tím, že část jejího svrchovaného území je v područí Ivana. Konec, tečka.

Další maličkosti, jako je vyplácení důchodů z Moskvy a dodávky elektřiny od Lukyho diktátorského režimu, to jsou jen třešničky na dortu.

Průměrný počet slepic: 4.5 (36 hlasů)

Ukrajina se o hodně velký kus posunula k rozpadu. Bylo by pro ni dobré, kdyby to měla co nejdříve za sebou a mohla potom něco udělat pro své lidi. Pro slima podotýkám, že pro Rusko je nejlepší jednotná neutrální Ukrajina a proto se ji bude snažit udržet. Ovšem Rubikon je překročen a kostky jsou vrženy.
Vnitřní rozpory, přes ujišťování našich ukrajinistů a některých rusistů, jsou na Ukrajině fatální. Podobné jako byly v Jugoslávii.

Průměrný počet slepic: 4.6 (43 hlasů)

In reply to by strejda (neověřeno)

Trvalý odkaz

EU a Ukrajina je na pokraji rozpadu od chvíle stvoření internetových diskuzí. Datum rozpadu je pořád stejné: dojde k němu v brzku.

Jen se ještě nepodařilo zjistit, kde ten brzek je.

Průměrný počet slepic: 1.8 (34 hlasů)

Proč si myslíte že v brzku? Ukrajina vydrží tak dlouho než ji vnitřní pnutí nezničí. A to může být jak rychlé, tak i po mnoha letech. Měl byste vědět, že ukrajinská prognóza co do výsledku je jasná, ale co do času nejasná. Ukrajina nežije vlastním životem ale je manipulovaná a navíc ničená obrovskou emigrací. Mladí a schopní masově odcházejí a ti schopní se v cizině naturalizují a zpět se nevrací. Tento proces nelze nijak zvrátit, vymírající Západ Ukrajince potřebuje. Na oplátku jim dává jen povzbuzující kecy.

Průměrný počet slepic: 4.8 (37 hlasů)

In reply to by strejda (neověřeno)

Trvalý odkaz

Dovoluji si váženým přítomným připomenout že novodobá samostatná Ukrajina vznikla 24.srpna 1991.
Její existence tedy trvá ke dnešnímu dni dvacet let, pět měsíců a dvacet šest dní.
To je delší doba než po kterou existovala naše první republika.
Vzhledem k výše uvedenému je pro mne snaha některých diskutérů vyvěštit brzký konec UA poněkud trpká.
V reálu je totiž co do existence novodobá Urajina úspěšnější než naše vlast, která se za poslední století rozsypala dvakrát a dvakrát byla komplet okupována - ne jen východní provincie.

Průměrný počet slepic: 2.1 (28 hlasů)

In reply to by Zapadlo (neověřeno)

Trvalý odkaz

Zapadlo, musím Vám gratulovat, že jste vyhrál nesázku, kterou jsem s Vámi neuzavřel. 

Průměrný počet slepic: 4.1 (21 hlas)

In reply to by Zapadlo (neověřeno)

Trvalý odkaz

20 let trvání Ukrajiny? Asi ukrajinského času?

Průměrný počet slepic: 3.7 (11 hlasů)

In reply to by Zapadlo (neověřeno)

Trvalý odkaz

Nevím zda je dobré někoho dobře platit, když nezvládá ani počty žáka základní školy.

Průměrný počet slepic: 4.1 (9 hlasů)

In reply to by Zapadlo (neověřeno)

Trvalý odkaz

Takže po druhé světové nebyla republika obnovena? Kruci, co mě to učili v dějepise, asi nějaké fantasy příběhy....

Průměrný počet slepic: 4.4 (7 hlasů)

In reply to by Zapadlo (neověřeno)

Trvalý odkaz

Zapadlo, vždycky jsem věděl, že jseš kokot. Jen jsem si nechtěl připustit, jak velký.
To příjmení bys měl dobrovolně odevzdat. Tvůj jmenovec se zasloužil o velký rozvoj AZNP a měl i sportovní úspěchy.
Ty jsi jenom blbej kokot, co chodí anonymně vysírat na různý diskuse.

Průměrný počet slepic: 3.5 (8 hlasů)

In reply to by Leoš (neověřeno)

Trvalý odkaz

- Motal nemohla zákonitě dosáhnout žádný pořádný úspěch. 

Ale jo, něco málo zajeli, akorát že to bylo k naprostému hovnu. Postavit prodejní verzi takového brka bylo nad síly soudruhů. Přitom kdyby tam dali cenovku s trojnásobkem ceny obyč škochtle, lidi by jim utrhli ruce...

Průměrný počet slepic: 2.5 (2 hlasů)

Myslím, že ing. Zapadlo měl prsty i v Bastardovi, akorát že s tím potom nakonec jel Blahna-Hlávka.
Dost pekelnej stroj to byl, viděl a slyšel jsem to jet na jedné z Valašských zim. Napřed se ozývalo temné hučení, pak kvičení alternátoru a větráku, pak uhýbačka před sprškou šutrů z vydrané dráhy a Blahna nikde :D Mělo to 1.6 motor z žigasa, tuším něco okolo 160 koní. To by odpovídalo, sto koní z litru byla tehdy běžná norma. Akorát si myslím, že ten podvozek z Rapida na to byl slabý.

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)

In reply to by Zapadlo (neověřeno)

Trvalý odkaz

07. 04. Generální tajemník OSN Pan Ki Moon v roce 2014 učinil ohromující prohlášení, které je zakázáno šířit v ukrajinských médiích a online. Během jednání OSN byla nastolena otázka konfliktu mezi oběma zeměmi. V důsledku toho jsme došli k tomuto závěru:
Ukrajina nezaregistrovala své hranice od 25. prosince 1991, tudíž OSN nezaregistrovala hranice Ukrajiny jako suverénního státu.
Z tohoto důvodu lze předpokládat, že Rusko ve vztahu k Ukrajině nenarušuje práva Ukrajiny. Podle smlouvy SNS je území Ukrajiny správním obvodem SSSR. Proto nelze nikoho vinit ze separatismu a násilné změny ukrajinských hranic. Podle mezinárodního práva země prostě nemá žádné oficiálně schválené hranice.
K vyřešení tohoto problému musí Ukrajina dokončit vymezení svých hranic se sousedními zeměmi včetně Ruska pro jejich společnou hranici. Potřebuji vše zdokumentovat a podepsat smlouvy se všemi sousedními státy. Evropská unie vyjádřila pomoc Ukrajině v tak důležité otázce. Podepíše Rusko s Ukrajinou dohodu o hranicích? Samozřejmě, že ne!
Na základě toho, že Rusko je právním nástupcem SSSR (potvrzeno rozhodnutím mezinárodních soudů ohledně majetkových sporů bývalého SSSR se zahraničí), území, na kterých se nachází Ukrajina, Malé Rusko a Novorusko nikdo nemá správně si zahrávat na tomto území bez ruského souhlasu.
V zásadě nyní Rusku stačí učinit prohlášení, že toto území je ruské a že vše, co se na uvedeném území děje, je vnitřní záležitostí Ruska.
Jakýkoliv zásah bude považován za akci proti Rusku. Podle toho mohou být volby, které proběhly 25.tého, zrušeny. květen 2014 a dělejte, co lidé chtějí!
Podle budapešťského memoranda a dalších dohod neexistují hranice Ukrajiny. Stát Ukrajina neexistuje (a nikdy neexistoval!).

Průměrný počet slepic: 4.5 (13 hlasů)

In reply to by Petr der Erste (neověřeno)

Trvalý odkaz

.

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)

In reply to by strejda (neověřeno)

Trvalý odkaz

Každý stát světa vydrží jen do chvíle než ho vnitřní pnutí nezničí.

Průměrný počet slepic: 3.1 (16 hlasů)

1. Především ukrajinský císař je nahý, těžko budete přesvědčovat lidi, že není.
Co se píše v ukrajinských médiích?
Od shora dolů, že je spojenci zradili, že to byli oni, kdo stupňoval volání po válce a vytvářel tlak na Ukrajinu. Byli to vojenští poradci, kdo první zdrhal z předpokládaného bojiště.
To, že do zahraničí zdrhli všichni oligarchové, Ukrajince moc nebere.
To, že se svými majiteli zdrhli do zahraničí i novináři, kteří nejvíce volali po odporu do posledního muže, je více méně předmětem posměchu.
To, že na odložené pondělní zasedání parlamentu(Verchovna rada) dorazilo 24 osob, když by jich mělo být přes 400(oficiálně 450), ukázalo i Ukrajincům, jak slabá je Zelenského moc.
2. USA si nastěhovali své vojáky do dalších zemí, a kdo ví, co vlády bývalých socrepublik potichu projednaly nebo projednají a protlačí přes vystrašenou veřejnost. Možná tohle bylo cílem celé ukrajinské krize.
3. Putin názorně ukázal(oválný šestimetrový stůl), že jednat bude jen se zástupci jednotlivých států, nikoliv se zástupci EU nebo NATO a že si je bude hezky držet od těla. Včera přijal brazilského prezidenta Bolsonara, potřásli si rukou, seděli v křeslech necelý metr od sebe. Dokonce Bolsonarovi na letišti při příletu čestná stráž zahrála hymnu a nemusel jako Macron hodinu čekat než mohl vystoupit z letadla.

Průměrný počet slepic: 4.8 (56 hlasů)

In reply to by Králík1962 (neověřeno)

Trvalý odkaz

Macron odmítl předat rusům svůj biologický materiál k testu na Covid a vyřešili to při jednání velkou mezerou mezi jím a Putinem (šestimetrovým stolem).
Bolsonáro se testům podrobil, test měl negativní, jednali tedy v rozumné vzdálenosti.
Tolik oficiální sdělovadla.

Průměrný počet slepic: 3.4 (25 hlasů)

In reply to by Zapadlo (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ano, tolik oficiální sdělení. Ale pak jsou ta neoficiální. Diplomatické jemnůstky v praxi. 

Průměrný počet slepic: 4.6 (40 hlasů)

In reply to by Zapadlo (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ukázal jim kde je jejich místo. A hlavně ukázal lidem, že dnes je pandemie pouze strašákem médií, jde jen o zničení téhle demokracie.

Průměrný počet slepic: 3.9 (18 hlasů)

In reply to by Zapadlo (neověřeno)

Trvalý odkaz

při jednání s Putinem mu spadl pod židli vlas! :-)

Průměrný počet slepic: 4.7 (13 hlasů)

In reply to by Zapadlo (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jako tím chceš říct, že když by potřebovali Makronovu DNA, že ruská tajná služba je tak neschopná, že jediná možnost je při testu na covid :D

Průměrný počet slepic: 5 (9 hlasů)

a vymaní se z Ruského vlivu? ...navrhuji založit divadlo satiry. Vy budete psát, já to odehraju. Není boha, aby jsme na tom něco netrhli.

Průměrný počet slepic: 4.6 (29 hlasů)

Pokud budou chtít ze sféry ruského vlivu, budou muset v 1. řadě ekonomicky. To ale jak se ukazuje není docela tak reálné, z EU dostanou tak max. milodary a evropští šíbři se budou jen snažit na bídě Ukrajiny maximálně vydělat - známe to od nás. Dá se to parafrázovat hláškou ze Švejka - "pán Vám NIC nedá!

 

Průměrný počet slepic: 4.5 (34 hlasů)

Tak si rikam, ze Vidlak uveril covidove hysterii a nechal celou rodinu opichat, jak mu to nakazovala vrchnost. No a ted zase propadl te hysterii kolem Ruske invaze. Bloomberg z neho ma radost. A vubec pani globalisti. Kam dal selsky rozum?

Mam pocit, ze normalnich lidi je cim dal tim min. Snad tyden po tydnu., Prave mne sousedka servala, ze pry kdyz nejsem ockovana, tak prece nebude dychat ten samy vzduch, co ja. A ja jsem prave preklepala covid, a mam silnejsi protilatky, nez ona z ocko, podle CDC. Kamarad vcera volal, ze pry uz Rusko dela invazi. Pripada mi to jako Invaze zlodeju tel (1978). Dostali kamarada. Snad bych se i jeste jednou vystehovala... kdyby bylo kam...

Průměrný počet slepic: 3.6 (50 hlasů)

je čím dál míň? Předpokládám, že ve své skromnosti, do této množiny počítáte i sebe. Přesně řečeno, už jsou jen dva. Vy a Franta Kabílka. Ten je, ale plachý a zdržuje se mimo obydlené oblasti. Naposledy byl spatřen na Litoměřicku...

Průměrný počet slepic: 3.3 (27 hlasů)

Děkuji za váš trefný komentář, pobavil. Vidím to stejně.
I tak je Vidlák součást alternativy a hlavně součást našeho světa a máme ho rádi :-)

Průměrný počet slepic: 4.4 (18 hlasů)

In reply to by Sri (neověřeno)

Trvalý odkaz

No asi mate pravdu. Ale nebudu uz jeho proroctvi brat vazne. :-) Lu Lina dnes pravi: "Přiznám se, že pro nás doma už léta nejsou západní média, západní politici a západní tajné služby nijak zvlášť směroplatní. Příliš mnoho manipulací a slabomyslných blábolů. Příliš mnoho dezinformací a příliš mnoho omylů a lží. A proto jsme jejich dokola se opakující výkřiky o už už hrozícím ruském útoku brali s velkou rezervou. Asi tak 15 až 20 světelných let."

Presne to by se dalo rict s malymi obmenami a jinem kontextu o nasich zdravotnich expertech.

Průměrný počet slepic: 4.4 (10 hlasů)
Trvalý odkaz

Pššš

V noci jak budou blboni chrápat odhlasujou si vrchnostenští pohůňci za-kon aby měli klid na "práci". Ráno se blboni probudí a sračkomety je budou humanitárně bombardovat v plné parádě demosgrácou jak byla zachráněna a blboni budou platit jak mourovatý a plazit se před vrchností. A gdo nebude plazení zvládat bude cálovat drakonické pokuty až se z teho zesere a začne s politováním a slzami v očích sepisovat na moták svých ušmudlaných deset základních životních potřeb.

A teď pokračujte v strkání nosů do cizích věcí. Muheeeee

Průměrný počet slepic: 3.8 (23 hlasů)
Trvalý odkaz

Zacharovová to řekla jasně, že chce harmonogram kdy Rusko zaútočí, aby si mohla naplánovat dovolenou. Že když bude jako ten útok, tak nemůže odejít, musí totiž komentovat.
Tak snad americká strana jí pošle ty termíny útoku, aby se mohla zbalit a odletět.

Rusové se jim smějí, viděla jsem fotku Lavrova se Šojgu jak se řehotají.
A včíl co těm debilům v Americe nevyšlo?

Průměrný počet slepic: 4.5 (34 hlasů)

Evix - povím Vám sladké tajemství. Vetšina blbešků v Evropě nebude věřit Evixovi, ale oficiálním hlásným troubám.
A ty mají už teď celkem jasno. Zlý vlk byl odstrašen a zahnán, Ukrajina zachráněna.

Průměrný počet slepic: 3.3 (25 hlasů)
Trvalý odkaz

Babišovi Lidovky a iDnes se v našlehávání protiruské hysterie činí velmi urputně, tak si říkám má to ten Babiš zapotřebí není tak trochu za vola?

Průměrný počet slepic: 4.6 (37 hlasů)

U mně ano. Nechápu důvěru v něho u některých zde, u Vidláka též.

Na druhou stranu chápu Vidlákovy obavy z války. On přece něříkal že Rusové vtrhnou na Ukrajinu, on říkal že začne válka. Taky jsem si po předchozích zkušenostech s USA agresemi na celém světě myslel že je žádný rozumný důvod nezastaví, že když našli své bojové "irácké" plyny, "syrského" diktátora Asada a afgánistánského "zakuklence" s flintou a nožem v ruském zemním plynu, ruském Putinovi a atrapách vyfocených ruských tanků že se tam půjdou se vší válkychtivou navoněnou parádou ztrapnit po x-té. A "my" s nimi. Zoufalství z vnitřních rozporů a krizí politických, měnových i společenských dosahuje vrcholu a potřebují ten Papinův hrnec zase někde vypustit, "my" taky. Mám obavu že něco si najdou. Kéž by bylo pravdou že se konečně podělali už na počátku a ne jako vždycky až na konci.

Průměrný počet slepic: 4.3 (36 hlasů)

Babis az taky velky vplyv podla mna na idnes nema, mozno v tom, ze nepisu vyslovene proti nemu (resp. nie az priamo otvorene, ale inak urcite nekopu za neho).....bolo to vidno aj pri predvolebnej kampani aj pri covidovej hysterii. Keby obdobne neutralne sa chovali media pri propagovani Bruselu a ich tem ako migracia, green deal ci Rusko, ako pri propagovani Babisa, tak by este menej ludi skakalo na lep propagande

Průměrný počet slepic: 4.4 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

Díky. Kdo viděl včera večer debatu k Ukrajině na CNN Prima News, musel se divit. S výjimkou senátora Hilšera, který nejvíce připomínal poručíka Duba, a ideologicky se nezachvěl, všichni ostatní mluvili rozumně - tedy že s Ruskem se musíme domluvit a tečka. A to tam mluvili pánové, co něco znamenají Pouze ten Hilšer to kazil tím, jak povykoval, že Evropa musí hovořit jedním hlasem a že Francie a Německo si teda nemohou dělat, co si zmyslí. U nás doma jsme se smáli, až jsme se za břicho popadali.

Nu Vidláku, jde se dál. Ano, Biden ještě večer kňoural, že útok určitě přijde, ale na dveře mu tlučou média, jak že to tedy bylo s tím špiclováním, a republikáni mění volební zákony už ve čtrnácté zemi USA.

A u nás jedeme z kopce a zatáčku nevybíráme. A na konci toho kopce je otázka, jak je možné, že vládnoucí zrádci na Slovensku dokáží zamezit růstu energií na tři roky a nic se nestane. A mlčenlivý Péťa nic, ani není schopen si poradit s jedním obstruujícím Okamurou. V tomto uspořádání je druhé kolo prezidentské volby jasné - Babiš a Okamura. Ne, že by to byla nějaká výhra, ohnou se stejně jako ten Hilšer, ale zdůvodňovat to na Tržišti bych nechtěl.... 

A poslední věc k té Ukrajině. Naši politici se díky vývoji zbavili problému, odpovědět na otázku, která tento národ trápí už od roku 920. Jestli souhlasit nebo nesouhlasit se vstupem. Tentokrát Ukrajiny do NATO. Tak nato by se nepěkně odpovídalo.... 

Průměrný počet slepic: 4.7 (41 hlas)

Jde prý jen o fintu : fixace se prý týká je ceny silové energie která tvoří 40 % celkové ceny a dodavatelé si to snížení ceny vynahradí na jiných položkách.
Při vědomí že tam vládne jejich balšinstvó jako u nás bych tomu věřil.
Ale jsem líný si to ověřovat, zkusí to někdo?

Obdivuji lidi kteří dokáží ještě sledovat "diskuse" kde je senátor Hilšer, Vystrčil, Fischer, Czernin, Drahoš, Láska, Němcová, Smoljak, Wagenknecht .....

Průměrný počet slepic: 4.8 (26 hlasů)

"Obdivuji lidi kteří dokáží ještě sledovat "diskuse" kde je senátor Hilšer, Vystrčil, Fischer, Czernin, Drahoš, Láska, Němcová, Smoljak, Wagenknecht"

Naprostý souhlas, moje prášky na tlak jsou pro sledování debaty v tomto složení příliš slabé.

Průměrný počet slepic: 4.6 (29 hlasů)
Trvalý odkaz

„Ukrajinci řeší, jestli je v úterý napadne Rusko a bude válka. Češi řeší, co v úterý napadne Válka,“ zveřejnil Babiš na svém Twitteru s tím, že to přišlo WhatsAppem.

Průměrný počet slepic: 4 (47 hlasů)