Další panská rada... nebo spíš prosba

Autor
Štítky

Dnes budu pokračovat v dávání panských rad. Prosím nedivte se mi, nad blogery se postupně smráká. Jestli se nám na Hradě usadí Jenerál, tak už nebude nic stát v cestě novému zákonu o dezinformacích, který nás všechny vykastruje, protože výklad o tom, co smíme a co nesmíme psát, se přesune k nějaké anonymní byrokracii, která bude kdykoliv schopná nás chytit za slovo a tvrdit, že naše umlčení (a potrestání) je v zájmu evropských hodnot a svobody. Žádná opozice pak už nebude, protože cokoliv nesouhlasného se překvalifikuje na rozvratné a bude řádně otaxováno příslušnou sazbou. A tak ještě využívám posledních demokratických výdobytků.

Začnu sobotní demonstrací… Hele, vážně ještě někdo máte pocit, že to takhle má smysl? Vážně ještě někdo věří, že se něco stane? Nebo že se nový plamen obrození zažehne od večerů při svíčkách? Na začátku bylo sto padesát tisíc lidí, teď v sobotu bylo pět tisíc lidí. Od první demonstrace jejich počet jen klesá a nikdy nedošlo k žádnému zlomu, který by to alespoň na chvíli otočil k lepšímu.

Po celou dobu sledujeme, jak projekt Česko na prvním místě pořád někdo opouští. Vesměs ve zlém. Na začátku celý projekt podporovali skoro všichni, teď v lednu už zbylo jen pár posledních mohykánů. V září se žádný provokatér nedokázal dostat na deset metrů k pódiu, jak tam bylo husto. Teď už si na Láďu Vrabela troufne lecjaký výrostek s kýblem barvy. Na začátku si i Rakušan dával pozor na jazyk, aby náhodou neřekl něco, co by ho smetlo. Vláda se vyděsila k činu a zastropovala ceny energií. Sice blbě, ale něco prostě udělat museli. Velká média to nemohla vymlčet, museli se s tím útrpně smířit… A teď? Novinky o sobotní akci informovaly na půl huby. Už jim ani nestálo za to, proti Vrabelovi bojovat.

Stačilo pět měsíců a velký výboj energie se vrátil tam, kde byl vždycky… Na demonstrace už jezdí jen ti, co jezdí pokaždé. Před covidem, za covidu a teď i po covidu. Kam se podělo těch sto padesát tisíc lidí, kteří v září uvěřili, že to má smysl? Inu, zjistili, že to takhle smysl nemá. Zůstali doma a sami se připravují, jak nejlépe mohou.

Protivník ovšem nespal. Po počátečním šoku se vzpamatovali a začali jednat. Zvýšili tlak, napsali si nové seznamy dezinformátorů, vydali komunikační strategie pro úředníky, vymysleli si vnitřní gestapo, které dohlíží na státní úředníky, jestli nemají závadné myšlenky a blonďatý pyknik se už netají tím, jak bude trestně postihovat verbální projevy. Blíží se to… stačí správný prezident a rázem bude zase Česká televize rozhodovat, co uvidíme a co neuvidíme. Zase budou rozhodovat velká média a všechno to, co jsme dokázali v uplynulých třech letech, to bude ztraceno.

Znovu opakuji, že máme šanci ještě na jedno nové navrtání pramene. Máme šanci ještě na jeden pokus, který musíme udělat ve shodě. Teď máme volbu prezidenta a vypadá to, že jsme se všichni postavili do jednoho šiku. Ne za Babiše, ale proti Pětikolce a všemu, co představuje. Ti, kteří proti Babišovi bojovali, ti teď stojí vedle něj. Ti, kteří mu nemohli přijít na jméno, ti mu to teď půjdou hodit. V sobotu se to rozhodne a bude vymalováno. Pokud to nedopadne dobře, moc času už nedostaneme.

Přál bych si, bez ohledu na volební výsledek, aby se na tohle nezapomnělo. Ne, nesjednotilo nás hnutí ANO, ale Pětikolka. Nestojíme za Babišem, ale vedle něho. Nejsme nadšeni z toho, koho posíláme na Hrad, ale poprvé za mnoho let volíme takřka všichni dohromady menší zlo. To není úplně málo. Přece jenom jsme se na něčem shodli. Pro mě osobně je to vlastně obrovská satisfakce. Tak veliká, že mám chvílemi pocit, že jsem udělal maximum a mohu se zase pěkně stáhnout zpátky do Vidlákova, nevystrkovat nos a jen si po večerech psát články…

Teď alespoň na chvíli připomínáme něco, co vypadá skoro jako jednota. Všichni jsme si vybrali stranu a svedeme bitvu o Hrad. Ale je třeba bojovat tak aby bylo možné bojovat i zítra. Prosím vy všichni, co jste se teď postavili vedle sebe, zkuste na svoje rozpory zapomenout i po prezidentské volbě a bez ohledu na výsledek. Zkuste to udržet. Vzpomeňte si, že jsme prostě museli. Přes všechny animozity, přes všechny křivdy, stojíme vedle sebe. Nechci po vás trvalý mír a věčné přátelství. Nechci po vás sjednocení do jednoho velkého opozičního občanského fóra. To by nikdy nefungovalo. Pracujte, oslovujte voliče, nabízejte program, ale zůstaňte už takhle – bojujte proti Pětikolce a ne proti sobě navzájem.

Bez ohledu na to, jak to teď v sobotu dopadne, prosím nezapomeňte na tento předvolební týden, kdy táhneme za jeden provaz i přesto, že to není žádná cukrová vata a některým se prsty u nohou zatínají v pěst. Když to zvládneme teď, zvládneme to už vždycky. Prosím, zkuste to všichni brát jako restart. Když jste se dokázali povznést nad Babišovu minulost, mohli byste to dokázat i v případě těch, kteří teď stojí s vámi v jedné řadě. Prosím vás o to.

Až bude tato bitva vybojována, sejděte se prosím všichni u jednoho stolu. Jako byste byli nově pokřtěni. Jako byste byli čistí od minulosti. Ať už si budeme lízat rány nebo vyhrajeme. Jestliže jsme tuto volbu udělali vlastně vynuceně, udělejme příští krok dobrovolně a ve shodě. Sejděte se u dobrého jídla a pití, nedělejte oficiální program, prostě spolu jen mluvte a zkoordinujte své kroky. Bude to zapotřebí.

Jestli jako Vidlák mohu něco žádat… když jste dokázali překousnout Babiše, můžete si také všichni odpustit navzájem. Sakra ať tohle všechno má nějaký smysl. Ať to lidi vidí. Ať vidí, že všichni máme nějakou budoucnost.

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.8 (269 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

První rozumný článek, proč by vlastenci měli volit českého Porošenka.

Průměrný počet slepic: 4.2 (32 hlasů)

In reply to by Zbyněk A. (neověřeno)

Trvalý odkaz

Tak si shrňme generálissima Pavla a jeho základní seznam:

- Agent Kremlu a estébák Pávek

- Komunista

- Kůň pětidemolice

- Loutka řízena ze zahraničí

- Arogantní jako prase – viz jeho vystupování v TV

- K naší zemi nemá žádné vazby

- Pronárodní aspekt chybí, je těžce protinárodní

- JE TO JIDÁŠ!

- Zavést euro

- Jít do tvrdé cenzury informací

- Pozvat cizí vojska na naše území

- Souhlasí se základnou NATO nebo USA

- Jít do války, mobilizovat mladé

- Podporovat válku na Ukrajině

- Mír nepožaduje neb dle jeho slov neexistuje

- Odevzdat pravomoci Bruselu a USA

- Energie ponechat na současné úrovni

- Souhlasil by s placeným zdravotnictvím

- Souhlasil by se zvýšením daní

- Souhlasil by se zvýšením věku do důchodu

- Souhlasil by s ukrajinizací naší země

Proč? Protože ho k naší zemi nic neváže.
Ani podnikání, ani majetek, vůbec NIC.
A všimněte si jeho emocí.
Vyhrál první kolo. Emoce? Jen výraz – a co jste čekali!

Průměrný počet slepic: 4.4 (90 hlasů)

RAJCHL
Strana Právo Respekt Odbornost (PRO) právníka Jindřicha Rajchla se rozhodla ve druhém kolem prezidentských voleb podpořit expremiéra a předsedu hnutí ANO Andreje Babiše. 
...„Základní podmínkou přežití demokracie je diskuse. Pokud zvolíme kandidáta, který slibuje až slepou podporu vládě České republiky, pak k diskusi nedojde a vyhraje jediná ideologie. To jsme tu už zažili. Proti Andreji Babišovi můžeme mít stovky výhrad, ale pokud dovolíme, aby soudce Ústavního soudu jmenoval favorit současné vlády, ztratíme naději na diskusi, na demokracii. Druhé kolo prezidentských voleb není volbou mezi větším a menším zlem. Je to volba mezi přijetím jediné ideologie, proti které se nebudeme schopni bránit, a malou nadějí, že tomu tak nebude. Proto jsme se jednohlasně shodli na tom, že v druhém kole prezidentských voleb podpoříme Andreje Babiše,“ uvedl k rozhodnutí předseda strany PRO Rajchl.
Ten se následně ve svém pozdějším vyjádření k prezidentské kampani také vyjádřil, že je „nesmírně znepokojen“ tím, jaká „nenávist, netolerance a disrespekt vládne téhle zemi“ a „kam až je schopna klesnout takzvaná demokratická scéna“.

„Už asi rok sleduji, že je znakem toho demobloku absolutní zhrubnutí. Každá věta musí obsahovat minimálně dva nejtvrdší možné vulgarismy, aby to vypadalo, že skutečně se s námi nepářou a oni mají tu pravdu,“ pronesl s tím, že to, co se rozpoutalo v posledním týdnu, podle něj „přesahuje všechny únosné meze“.  

„Že někdo pošle kulku manželce jednoho z prezidentských kandidátů, je přece věc, která vůbec nepatří do střední Evropy,“ jmenoval jednu z výrazných událostí tohoto týdne a podotkl, že je nutné něco takového zcela odsoudit, stejně jakožto blokaci setkávání kandidátů se svými voliči. „To už není demokracie. Kde jsou vyjádření všech představitelů, kteří se zaklínali demokracií?“ tázal se a podotkl, jak je možné, že ve věci nečiní i ministr vnitra Vít Rakušan (STAN) a nezamezí tomu, aby se opakoval incident z Jablonce, kde expremiérovi Andreji Babišovi (ANO) demonstranti zablokovali cestu ke skupině jeho čekajících příznivců.

Za důležité Rajchl v souvislosti s novou hlavou státu označil to, že nového prezidenta čeká jmenování ústavních soudců a předsedy Ústavního soudu (ÚS). „Viděli jsme, co tady pan Rychetský vymyslel před minulými volbami. On ty volby v podstatě rozhodl,“ řekl Rajchl směrem k současnému předsedovi Ústavního soudu a upozornil i na to, že bude role ÚS rozhodující i při možném rozhodnutí o korespondenční volbě. Dobré by podle politika bylo, aby se do instituce dostali lidé, kteří budou v „protiváze“ proti současné vládní koalici.

Za druhé stěžejní téma označil „hrozbu válečného konfliktu“. Mínil, že „vtáhnutí České republiky do války“ hrozilo, když mnozí krátce po incidentu v polském Przewodówě, kam v důsledku ruského raketového útoku dopadla ukrajinská raketa a její trosky zabily dva lidi, volali po „tvrdé reakci“. „Tihle lidé, kteří po tom volali, tak najednou tvrdí, že je to nějaká provokace. Že to nehrozí,“ řekl a mínil, že pokud by americký prezident Joe Biden neodmítl, že šlo o ruskou raketu, jak se původně myslelo, mohli bychom již dnes být ve válečném konfliktu. Právě jak se při podobných případech zachová prezident, je podle Rajchla stěžejní.
„Snížení pravděpodobnosti, že Česká republika a čeští občané budou vtaženi do války s Ruskem, byť jen o jedno procento, by mi stálo za to, že jsem se rozhodl ve volbě tak, jak jsem se rozhodl a jak se rozhodlo vedení celé strany,“ doplnil Rajchl, jenž podpoří v druhém kolem expremiéra Babiše.
Na prvním místě podle Rajchla při rozhodování byla eliminace hrozby „zatažení České republiky do válečného konfliktu“. „Já za sebe udělám všechno pro to, aby ani jeden jediný občan nemusel jít na Ukrajinu,“ řekl. Prý „nevěří“ tomu, že by něco takového nehrozilo.

Průměrný počet slepic: 4.5 (69 hlasů)

In reply to by včelka Mája (neověřeno)

Trvalý odkaz

Utrženého Řezníčka nejspíš klidnili přes sluchátko, povšiml si znalec televize

Petr Pavel se hájí, že o válce nerozhodují vojáci, tedy lidé jako on, ale politici. Čím se asi tak voják Pavel stane poté, co bude zvolen prezidentem? Nestane se náhodou politikem? Navíc politikem, který pochází z vojenské rodiny, který od svých patnácti let neopustil profesionální vojenské prostředí, které je jeho život. I proto má všude napsáno generál. „My opravdu pana Pavla neznáme, on se k ničemu nevyjadřuje konkrétně, mluví ve frázích, používá obecné nezávadné výroky, které jsou o ničem. Pro mne jako občana je hrubě nečitelný,“ říká producent a dramaturg Ivan Štefka.

Atmosféra ve společnosti je taková, že je mi z toho nevolno. To, co jako občan musím sledovat, je pro mne děsivé, a nelze před tím utéct, neb je to všude. Rozdělení společnosti, kterého dosáhla zejména tzv. média veřejné služby, ale i další média soukromá, kterým říkáme mainstreamová, je dechberoucí. Tato média buď otevřeně, nebo podprahově protežují jednoho kandidáta, Petra Pavla. O nějaké vyrovnanosti a objektivitě nelze vůbec mluvit. Tato média na Babiše útočí ve dne v noci, hledají cokoli pod každým kamenem.

Poté, co jim nevyšlo odsouzení Babiše za Čapí hnízdo, se teď jako hlavního tématu chytili jakéhosi billboardu a pracně vymýšlejí, co na něm je, přičemž tam nic takového není. Babiš tam pouze holou větou říká, že nechce válku, a potvrzuje fakt, že on je diplomat, ne voják. Samozřejmě, vymyslet se kolem tohoto textu dá cokoli, jakákoli manipulace, a média a politici pětikoalice se o to snaží velmi. Prý Babiš straší válkou, já tam ale nic takového nevidím. Podle mne jediný, kdo straší válkou, je premiér Fiala a další z jeho okruhu, kteří již rok hlásají, že jsme ve válce, přičemž v žádné válce nejsme a doufejme, že to tak zůstane.

Co tedy říkáte reakci Petra Pavla, že o válce nerozhodují vojáci, tedy lidé jako on, ale politici?

Tenhle pikantní výrok pana Pavla jsem zaznamenal. A čím se asi tak voják Pavel stane poté, co bude zvolen prezidentem ? Nestane se náhodou politikem? Navíc politikem, který pochází z vojenské rodiny, který od svých patnácti let neopustil profesionální vojenské prostředí, které mu zjevně nevadilo, měl a má je evidentně rád, je to jeho život. A dokonce, budiž mu přáno, vojenské prostředí neopustil ani v soukromém životě, kdy jeho ženou, potencionální první dámou, je vojačka, v socialismu vystudovaná politická pracovnice, s vysokou hodností podplukovnice. My opravdu pana Pavla neznáme, on se k ničemu nevyjadřuje konkrétně, mluví ve frázích, používá obecné nezávadné výroky, které jsou díky obecnosti o ničem. Pro mne jako občana je hrubě nečitelný, na rozdíl od Babiše, který už může stěží něčím překvapit.

V této souvislosti je také zajímavé to, že pan Pavel má všude napsáno generál Pavel. Měl to dokonce i na pultíku při tiskové konferenci po prvním kole. Toho jsem si všiml jako první věci a velmi mne to zarazilo. Proč nepoužívá třeba titul inženýr, když už nestačí jeho jméno, ale vojenskou hodnost? Zřejmě tím chtěl jeho tým dodat Pavlovi na vážnosti, ale my nevolíme vojenského vůdce, my volíme civilního prezidenta demokratické země. To jsou všechno detaily, které je třeba sledovat a všímat si jich.

Jak veřejný prostor ovlivňuje skutečnost, že se stalo jakýmsi pop symbolem a je přijímáno v rámci neformálního společenského konsenzu to, že Andrej Babiš je zlo, že představuje všechno špatné?

Toto veřejné, mediální, umělé hledání neexistujícího zla v Babišovi způsobuje to, že se příznivci a zřejmě voliči Pavla radikalizují, protože vlastně mají to mediální krytí, že je Babiš zlo a proti zlu je nutné bojovat. Toto je velmi nebezpečné. Nejsou to jen sprostota a urážky na sítích, kde ti lidé v diskuzích nejsou schopni argumentovat, a tak používají nadávky, urážky, dehonestaci. A poté to končí tím, že je Babišovi, tuším v Jablonci, zabráněno se dostat na náměstí. Kde tohle skončí? Začíná to být těžce za hranou a těžce odpudivé.

Do toho spadá i rétorika našich momentálních politických představitelů ve věci náboje pro Babišovu ženu. To, co jsem zaznamenal, bylo, že politici sice toto odsoudili, ale současně někteří dodali věty typu, že kdo seje vítr, sklízí bouři, že si za to může sám a zdůvodňovali to tím, že Babiš lže a že má kontroverzní kampaň. Jednak toto své odsouzení tímto zpochybnili a jednak nevím o jaké lži jde. Slovo lež je nyní už tak zprofanované, že ztratilo svůj význam. Všechno, co je jiným než vládním názorem, je lež, v mírnějším případě nepravda.

Pan generál v nedělním duelu také, když nevěděl kudy kam, použil slovo lež u obecně známých pravd, a když to nezabralo, tak doplnil, že to či ono pan Babiš nepochopil, nebo si to špatně přečetl. Nicméně se už začalo ukazovat, že to se zjevně hraným klidem pana Pavla není až tak horké.

Argumenty „pražské kavárny“ proti Babišovi rozstříleny. Z nečekané strany. Petr Žantovský je ohromen
Tu výbušnou atmosféru docela výstižně ilustruje příběh Michaela Kocába, který pro Český rozhlas řekl, že nestačí, že se oba uchazeči o Pražský hrad distancují od své minulosti, že neměli vůbec kandidovat, protože to je plivnutí do tváře všem obětem komunistického režimu, když někdo, kdo byl členem té organizace, se dnes chce stát prezidentem. Rozdělí ji prý tak, jak ji ani Miloš Zeman, ani Václav Klaus nerozdělili. Proč se na něj vrhla právě pražská kavárna, k níž patří?

Pražská kavárna, ale i jiné kavárny jsou velmi zmatené. Pokud může Hřebejk a Hutka, jedni z největších odpůrců komunistů, podporovat bývalého komunistického vojenského rozvědčíka, pak se nelze divit, že se kavárna staví proti názoru pana Kocába. Přičemž neobstojí to, že pan Pavel prošel nějakou reflexi, ani to, když tvrdí, že žádným rozvědčíkem ještě nebyl, neb se teprve připravoval. Pokud by nepřišel listopad 89, tak by se připravoval dál a následně by byl nasazen do boje proti našim imperialistickým nepřátelům na obranu socialismu a jeho dělnické třídy.

Babiš byl taktéž v KSČ. Já osobně tam ovšem vidím rozdíl. Pokud chtěl mít dobrou práci v zahraničním obchodě, tak mu nic jiného nezbývalo. Nicméně ten rozdíl s Pavlem je ten, že nebyl cvičen k tomu, aby se stal tou hrázi socialismu proti západním ideo diverzním centrálám. Tím je to u Pavla znásobeno. A to, že následně převlékl kabát a otočil se na druhou stranu, není nic pozitivního. To je jen další ukázka nečitelnosti tohoto člověka. A jeho nedůvěryhodnosti.

Není zarážející, že do dnešního dne nedokázala ani tzv kavárna, ani tzv opozice vygenerovat všeobecně přijatelného člověka na funkci prezidenta a že musí z nouze adorovat komunistického rozvědčíka a funkcionáře?

Ta současná nabídka je skutečně tristní, ale nemyslím si, že nabídka kandidátů je odrazem naší společnosti. Tato společnost má mnohem kvalitnější osobnosti, ale ty nechtějí být pronásledovány a dehonestovany médií a nějakými vždy dočasnými politickými představiteli, nebo je nikdo neoslovil. Tohle je do budoucnosti velký úkol, najít člověka, který by byl přijatelný pro větší část společnosti. Je to úkol pro všechny občany. Jinak než rozhlížením se kolem sebe to nepůjde. Dnes to nefunguje, lidé se nezajímají, neb jsou odpuzování právě těmi stávajícími politiky a mediální propagandou jednoho myšlenkového proudu plynoucího z velkých médi. A ta malá, alternativní, se tímto problémem taktéž nezabývají. Je to velký úkol do budoucna i pro média, vytvořit pozitivní náladu pro hledání těch, kteří nás mají nikoli vést, ale zastupovat a pomáhat lidem.

Nejen největší komunistobijci, ale i mainstreamová média a Česká televize především, co se vždy vyznačovala protikomunistickou rétorikou, bojují do roztrhání těla za to, abychom měli na Hradě prezidentský pár složený z absolventů komunistických vojenských škol, rozvědčíka a propagandistku. Generál Pavel je absolventem Vojenské vysoké školy Antonína Zápotockého, jeho manželka, plukovnice Pavlová, Vojenské politické akademie Klementa Gottwalda, kde se připravovali „politruci“, jak jste sám zmínil. Není tohle popřením 17. listopadu a následujícího 33letého vývoje u nás?

Opravdu si nedokážu představit, že na prezidentském stolci zasedne prezident a první dáma, kteří mají ve skříni vojenské uniformy s výložkami těch nejvyšších vojenských hodnosti, které začali budovat za socialismu a za pomoci svého členství v KSČ. Pro mne osobně je taková představa vnitřně krajně nepříjemná. Navíc pan Pavel je člověk v politice nezkušený, pobyt i v nejvyšších vojenských strukturách je stále pobyt ve vojenských strukturách. Vše, co říká o ekonomice a dalších věcech, všechny ty obecné výroky, to se jen naučil, jsou to výroky někoho jiného, nemá praktické znalosti a zkušenosti.

V té souvislosti nemohu nezmínit nedávný výrok bývalého předsedy KSČM Vojtěcha Filipa, že se ukazuje, jak prozíravá byla kádrová politika bývalé KSČ, když jsou ve druhém kole oba její někdejší členové. Je to výrok jen pro pobavení, nebo na těch stranických kádrech něco bude?

To není zásluha myšlenky komunismu, ale nedostatku zájmu občanů o tuto funkci.

K tomu patří podle mne jedna důležitá věc. Prezident má málo výkonných pravomocí, proto musí zejména působit rétoricky na vládu a parlament, a to s nejasným výsledkem. A opět se dostáváme ke kvalifikaci politické i odborné. Pokud má prezident aktivně pracovat a působit na vládu a Parlament, nemůže čekat až na to, co mu poradí poradci, musí si věci dokázat vyhodnotit sám na místě bez toho, že by byl odkázán na druhé. V tomto pan Pavel nemá šanci, neboť ne vše k řešení se bude týkat armády.

Já osobně bych byl navíc proto, aby prezident byl šéfem exekutivy. Po listopadu 89 se říkalo, že musíme mít prezidenta, dvě komory parlamentu a vládu, aby se vzájemně hlídali a kontrolovali a byla tak pojistka. Dnes vidíme, že tato předimenzovanost budí jen komplikace. Osobně bych sloučil funkci prezidenta a premiéra.

Asi více než kdykoli předtím se při této volbě ukazuje, že obrovskou moc mají sponzoři, ti viditelní i neviditelní, a média jen plní zadané úkoly. Co říkáte názoru, že hlavní média vyrobila tři favority a ostatní diskriminovala, což bylo patrné i na televizních debatách, v nichž soustředila pozornost jen na ty „dopředu vyvolené“? Neselhala v tomto i Česká televize, která v rámci své „superdebaty“ odsunula „ostatní“ kandidáty jen do role těch, kteří mohli favoritům klást otázky?

Je to nehoráznost. Pokud chce jakákoli televize vysílat diskuzi kandidátů, tak musí mít všichni, po celou dobu, identické podmínky. Tohle by mělo být řešeno zákonem, lépe řečeno by měl být doplněn stávající zákon. Opravdu není možné, aby si nějaký dramaturg, nebo kdo, určoval takové rozdělení na základě nějakých průzkumů. Jediný průzkum je výsledkem voleb a do té chvíle musí mít všichni rovné podmínky, bez výjimky.

Andrej Babiš si na poslední chvíli rozmyslel neúčast při debatě v České televizi a přišel. Mělo větší smysl trvat na původním postoji a připoutat pozornost části veřejnosti k neobjektivitě a absentující nestrannosti veřejnoprávního média, nebo lze chápat jeho účast s vidinou možnosti přesvědčit nerozhodnuté voliče?

Já si myslím, že to od pana Babiše bylo velmi vtipné.
Shodou náhod jsem viděl v neděli odpoledne živý vstup z Národního muzea, kde jakási redaktorka České televize v podstatě neúčast pana Babiše brala jako hotovou věc a v jakési související upoutávce na večerní duel byla podprahová manipulace ve smyslu, že uvidíme, kdo se nebude bát odpovídat na otázky České televize. To samozřejmě byla reakce na to, že pan Babiš řekl, že nepřijde, takže jej Česká televize atakovala tímto způsobem, který vyzněl, že má pan Babiš obavu se názorově střetnout s panem Pavlem. Opět to byla nahrávka panu Pavlovi.

Přičemž žádný kandidát nemá jakoukoli povinnost se účastnit čehokoli, navíc kandidát, kterého zná celá republika, včetně jeho názorů a postojů To pak dále pokračovalo ve slovní, ale i neverbální agresivitě pana moderátora Řezníčka vůči panu Babišovi, převážně v první třetině duelu. Zřejmě měli v režii hodně práce pana Řezníčka přes sluchátko zklidnit.

Po prvním kole přímé volby se ve veřejném prostoru objevilo heslo „Praha a láska musí zvítězit nad vsí a nenávistí“. Jakou roli v tomto směru sehrávají média?

Přiznám se, že jsem si nevšiml, že by média toto nějak akcentovala. Pokud tedy nebereme v úvahu už dlouhodobou rétoriku podporovatelů pětikoalice a tedy i pana Pavla, rozdělujících společnost a hovořících o nevzdělaných z vesnice a chytrých vzdělaných z města.

Jako odezvu na tuto primitivní urážku jsem dal na svůj Facebook také heslo: Morálka a rozum venkova zvítězí nad lži a nenávisti, zlobou a agresivitou pražské kavárny i dalších kaváren.

Petr Pavel je podezírán nemalou částí veřejnosti, že by byl nápomocen Fialově vládě při utahování šroubů našim svobodám. Na začátku covidového období tvrdil pro Český rozhlas, že je do očí bijící dezinformací, když jsou za původce epidemie označovány Spojené státy a jejich tajná výroba v čínských laboratořích. Volal přitom po razantnějších trestech za jejich šíření. Před pár dny epidemiolog Roman Prymula a biochemik Zdeněk Hostomský shodně uvedli, že koronavirus nedopatřením unikl z laboratoře v Číně, kde se na výzkumu podílely i USA. Není voják do morku kostí opravdu rizikem ve svém přístupu ke svobodě, pokud bude moci ovlivňovat názor veřejnosti z nejvyšší funkce v zemi?

K tomu můžu říci jen to, že tentokrát to sice trvalo déle než maximálně standardní tři týdny, jak je obvyklá doba pro přeměnu dezinformace v pravdu, ale pravda je na dobré cestě...

A myslím, že se vlivu pana Pavla na veřejnost, z pozice prezidenta, nemusíme obávat, neb se prezidentem podle mého nejhlubšího přesvědčení nestane, neb zvítězí rozum voličů.

Při pohledu na to, jak se až nenávistně bojuje mezi tábory příznivců obou kandidátů, o čemž jsme mluvili v úvodu, si říkám, v čem by byli ve funkci prezidenta jiní, ať už navenek do zahraničí nebo směrem k vlastnímu lidu. V čem by se podle vás při výkonu nejvyšší funkce lišili? Nebo si ať tak, či tak, zvolíme stejně jen kladeče věnců a řečníka projevů plných prázdných frází?

Určitě není jedno, kdo bude prezidentem, neb prezident je hlavně od toho, v našich končinách, aby nastoloval tzv témata... Pavel bude, a vidíme to už teď, nastolovat pro většinu obyvatel témata, která nejsou běžným obyvatelům k užitku, témata bruselská, ukrajinská, washingtonská.... V nedělní debatě to jasně potvrdil, když na otázku jaké si myslí, že trápí problémy mladé lidí, odpověděl kromě vzdělání, že problematika menšin a ekologie, kdežto Babiš použil taktéž vzdělání, ale následně problematiku drahého bydlení, získání dobrého zaměstnání, školy a školky.

Pavel jen ukázal, že je to aktivista a řeší problematiku neziskovek, kdežto Babiš je praktik a bude se zajímat o to, co zajímá nejen několik set politiků v EU a USA a neziskový ziskový sektor, ale co zajímá většinového občana, kdy většinový občan žije v počtu devíti milionů mimo Prahu a Brno.

Petr Pavel je ovšem jasným favoritem druhého kola. Co máme čekat od toho, že se chystá zavést v zemi klid a pořádek? Dá se to vnímat spíš jako příslib, nebo výhrůžka? A co o Česku vypovídá, že bude jedinou z demokratických zemí v čele s vojákem?

Podle mého přesvědčení není pan Pavel favoritem. Favoritem je pouze ve spekulacích agentur, které jsou spíše zbožným přáním. Jistě, výsledek bude zřejmě těsný, ale nemyslím, že bude ve prospěch pana Pavla.

V téhle věci mne zaujala informace mezi řečí, kterou začala v neděli opakovaně sdělovat Česká televize, ale viděl jsem to i v nějakém jiném mainstreamu. A to mi okamžitě vyskočily anténky, neb jak tato média, takto v koordinaci něco tlačí, tak je to nějaká čertovina. Jednalo se o sdělení, že čím více přijde voličů, tím větší šanci má pan Pavel na vítězství. Čili jinak řečeno, bylo sděleno voličům pana Babiše, že čím více jich zůstane doma, tím má pan Babiš větší šanci.

To je samozřejmě manipulace a lež toho nejvyššího kalibru. Je třeba říci, jak to je. Voliči pětikoalice, což jsou v zásadě stejní lidé, kteří budou volit pana Pavla, jsou voliči disciplinovaní a k volbě půjdou. Pokud by zůstali voliči pana Babiše doma, tak pan Babiš prohraje. Navíc máme tady třicet procent těch, ze kterých alespoň část může k volbám přijít a nebyli na první volbě. U nich nevíme jak budou volit.

Tímto bych tedy chtěl všechny poprosit, aby k volbám šli. Všichni to mají do volební místnosti pár minut. Jít k volbám je opravdu nutné.

Průměrný počet slepic: 4.5 (59 hlasů)

A nezačne rozebírat v diskusi jeho PNZ postuláty budou i jeho projevy a zdejší dlouhé lidové komenty marné!Zůstane jen solitér a to bude tak celé!
Slíbil,že udělá to co chtějí voliči,nevidím tu,že by si program voličů PNZ rozebral a zařadil do svého programu!
Ten slíbil dodat i svým voličúm v první polovině ledna tak si máme na něho počkat ,jak to je?Nebo není?

Průměrný počet slepic: 2.6 (11 hlasů)

Neco z toho je odpad, ne argument. S tou cenou elektriny to je problem, ale Babis jede jako utrzeny z retezu a muze si za to sam svym vystupovanim. Prezidentem nebude, tech nasranych lisi kvuli jeho hroceni bude hodne. Za to ze Babis nevyhraje muze predevsim Babis. I kdyby ho nakrasno zvolili vsichni priznivci alternativy co stoji vedle neho.

Průměrný počet slepic: 2.9 (8 hlasů)

In reply to by Zbyněk A. (neověřeno)

Trvalý odkaz

Celý Západ má za svého pána největšího oligarchu světa Jacoba Rotschilda a pokud chtějí Češi mít svého českého pána musí se smířit s tím, že kapitalismus, který si vybrali, vytváří oligarchy. A pokud by tu český oligarcha nebyl, nebyl by tu nikdo, kdo by mohl mít vliv na místní politiku krom toho Rothschilda.

Průměrný počet slepic: 4.4 (18 hlasů)

In reply to by Zbyněk A. (neověřeno)

Trvalý odkaz

A proto je budeme vám holenkove dále krást na 7 nové objevené prioritě řizeni společenských procesu a vaś majetek vám bude vyrabovávan po NEOmarxisticku salámovou metodou a to bez konce!Nezpozorujeté,že ani stotisícové demonstrace vám nepomohou!Vaše heslo REPUBLIKA JE NA PRVNIM MISTE bude pro nás vámi zvolené "zastupitele" v překladu znamenat,že místo sjednocení na opravdovém programu brzy přestanete chodit i na ty demonstrace neboť rozpoznate ,že se tam mezi sebou můžete klidně jen pobit ostrými myšlenkami typu DEMISE ,což bude chiméra znamenající výměnu jedněch darebáků za jiné a pak spokojeně odejděte domu ,brodit se po kostky ve vlasti krvi a tam teprve zjistíte,že vám kdosi vykrad kapsy!
Budete li rebelovat nastoupí POLICEJNI STAT a nažene vás do války,za vašeho frenetického potlesku ve prospěch vámi po generálsky zvoleného presidenta!
Skutečnou příčinu války se jak nyní vidíte ani nedozvite bude zmaznuta cenzurou !Dobře míněné rady SV budete dále ignorovat a proto vám všem rada popřeji spokojenou cestu do pekla odsouhlaseneho dávno bankstery dne 29.3.2019 a to co tam už dávno stojí se snaží právě Rusko za vás zadržet a je si vědomi,že vám to bude naservírovano na silu neboť to bude účinnou salámovou metodou a nejde to jen tak protesty zastavít!
No ni?

Průměrný počet slepic: 3.1 (12 hlasů)
Trvalý odkaz

Eduard Chmelár (jinak velký rusofil, odpůrce podpory Ukrajiny a odpůrce stávající vlády na Slovensku) v komentáři k prvnímu kolu prezidentských voleb mj. napsal (jeho facebook):
"Nech si to českí voliči rozoberú ako chcú, nezávidím im tento výber. Voľba tzv. väčšieho a menšieho zla je v tomto prípade veľmi relatívna, nejasná a tenká. Priznám sa, že Andrej Babiš mi je ľudsky odporný. "Vychcaný", snažiaci sa z každej situácie vyťažiť, bez zábran, ktorý nerozlišuje medzi pravdou a lžou a názory mení podľa toho, ako mu to vyhovuje. Pred malou chvíľou v Českej televízii varoval pred Petrom Pavlom, lebo je to vraj nomenklatúrny káder KSČ a ako komunistický rozviedčik údajne predstavuje rovnakú hrozbu ako Putin v Rusku. Na toto potrebujete silný žalúdok a hrošiu kožu, aby registrovaný agent ŠtB zaútočil na svojho protivníka práve týmto spôsobom. A navyše to krásne ilustruje, že keď to bude potrebovať, bez mihnutia oka opustí rusofilov, ktorí do neho vkladajú najväčšie nádeje."
Přes výše uvedené doporučuje Chmelár volit Babiše, protože je tak "ohebný", že "sa aspoň dokáže zviezť na vlne volania po mieri a využiť v tomto smere nálady obyvateľstva."
Ostatně v nedělní debatě debatě v ČT a v reakcích po ní to Babiš dokázal.
Takže Babiš for prezident! Každý národ má takového prezidenta, jakého si zaslouží!

Průměrný počet slepic: 3.9 (33 hlasů)

In reply to by Krtek (neověřeno)

Trvalý odkaz

ze stejného amerického centra. Agent Bureš byl dokonce v březnu 2019 přímo v ústředí CIA v Langley na "brífinku" o Číně a Rusku, přičemž přesný obsah jeho návštěvy byl přísně tajen. Krásně to pak bylo vidět na aféře Vrbětice, kdy Babiš přišel na první tiskovku zjevně otřesen chvilku poté, co mu byly připomenuty důsledky případného neuposlechnutí. Byl v situaci, kdy byl donucen politicky zaútočit na Rusko a nevěděl, jestli rusové v odpověď vytáhnou kostlivce, co na něj mají. Ti si je ovšem šetří na vhodnější dobu, například jeho prezidentování... Následovalo plnění dalších příkazů s Covidem, Green Dealem atd. Dělal to docela šikovně, když se před sebe vždycky snažil postavit nějakého ministra, který to pak slízne za něj (s Vrběticemi Hamáček, s Covidem celá plejáda lidí a u Green Dealu vděl, že realizace spadne až na další vládu). A doma vykládal to, co lidé chtěli slyšet, aby pak v Bruselu udělal pravý opak.
Tento Slovák s ukrajinskými předky nás znovu prodá bez mrknutí oka, stejně jako rozvědčík Pávek.

Průměrný počet slepic: 3.7 (30 hlasů)

Ano, a proto je také nevolitelný. Hodím tam prázdný lístek stejně jako Bašta.

Průměrný počet slepic: 3.3 (20 hlasů)

A co s tím dokážete? To se na volby vykašlete rovnou a ušetříte čas sobě i komisi.

Se skřípěním zubů to hodím Bábovi. Bůh ví, že kdyby byl někdo lepší, dostane hlas on, ale není.

A toho lampasěka určitě na Hradě nechci

Průměrný počet slepic: 4.4 (31 hlas)

Nechci ani jednoho z nich. Skřípět zubama opravdu nehodlám. Je náš vcelku dost, co si chceme zachovat rovnou páteř a čisté svědomí.

Průměrný počet slepic: 3 (13 hlasů)

zatažení do války, likvidace hospodářství - není to trochu příliš vysoká cena za rovnou páteř a "čisté" svědomí?! Až Vás nebo Vaše poženou na jatka, co na to pak bude říkat Vaše čisté svědomí?! Asi "Já nic, já za to nemohu, já jsem zůstalo čisté"! A čisté už nebude, bude poskvrněno krví!

Průměrný počet slepic: 3.8 (11 hlasů)

In reply to by Anna (ne z KHS) (neověřeno)

Trvalý odkaz

Už tolikrát tu bylo řečeno a jasně podloženo, že prezident nemá pravomoci zatáhnout nás do války. Nemá ani pravomoci pro likvidaci našeho hospodářství. Tohle ovlivňuje vláda, ta má pravomoci, ta má nástroje, ta o tom rozhoduje. Samozřejmě se zodpovídá sněmovně, takže tam je další velká část pravomocí. Pokud budeme zataženi do války nebo nám zlikvidují hospodářství, udělá to vláda a parlament, ne prezident. Prezident může vetovat zákon, ale sněmovna ho může přehlasovat. Prezident může vystoupit v parlamentu a přesvědčovat.

To jste tak dutí, že to ani po opakovaném vysvětlování pořád nepobíráte? Jak můžete být v životě úspěšní, když si neumíte dát dohromady dvě a dvě? Když nerozumíte ani základním zákonům naší země? Když nerozumíte ani potom co vám to někdo polopatě vysvětlí jak malým dětem? To se nebojíte jít k volbám? Vždyť si tím s těmito "schopnostmi" můžete v životě spíš ublížit než si pomoct. Pokud dutí nejste, tak jediné další vysvětlení je, že dobře víte co děláte a jste jen placení agitátoři a opakovači předvolebních hesel jedné strany.

Průměrný počet slepic: 3.3 (11 hlasů)

Nestojíme za Babišem, ale vedle něho. Vidláku co tě čtu tak za Babou stojíš. Vzpomínáš jak jsi tady agitoval za injektáž? Víš, že Babuška objednal 100 000 vakcín pro 10 000 000 obyvatel? Jak píše Milan ani jednoho!!! Komunisty jsem nevolil ani za komunistů a teď s tím fakt nezačnu. Agent jako agent. Sorry jako. Nechci se za sebe stydět!!!

Průměrný počet slepic: 3.1 (8 hlasů)

In reply to by Krtek (neověřeno)

Trvalý odkaz

Paní Bobošíková v ABJ říká, že Andrej Babiš v minulém režimu musel spolupracovat z donucení, protože by jinak na zahraničním obchodě pracovat nemohl. Do svědomí mu sahat nemůžeme. Ale Petr Pavel a jeho žena jen jako protekční děcka dobrovolně zneužívali, vše co šlo. To je ten rozdíl mezi nimi. Navíc Pětikolka chce hnát české muže do války. Pokud Babiš potřebuje hlasy alternativy, musí také něco slíbit a slib splnit. Teď navštěvuje A. Babiš všechna studia alternativy a odpovídá na otázky. Hodně by si pak národ postavil proti sobě, pokud by se nesnažil sliby splnit. To že máme vybírat mezi těmi dvěma kandidáty je fakt nešťastné, ale pokud dáme hlas Pavlovi, dáme Pětikolce šanci ke všemu co na národ chystají, proto tolik řičí proti Babišovi, že by jim na ruku nešel tak hladce jako Pavel. Jasně že se s nima na mnohém dohodne, ale ne na všem, jinak by po něm tolik nešli. Je naše chyba, že jsme nedostali do druhého kola pana Baštu. Teď nám doopravdy teče voda do lodě a pokud se všichni nepostavíme a nepokusíme se jí vylévat utopíme se. A pokud si někdo řekne, že hlas Babišovi nedá, OK bude presidentem Petr Pavel, člověk, kterému bude jedno, kdo nám velí a udělá vše, co se po něm bude žádat. Pošle naše muže umírat do války za cizí zájmy, to chceme? O Babišovi se vyjádřil Paroubek, že si ho hluboce váží, že hodně dokázal a jeho vláda byla za posledních 30 let tou nejlepší. I.Švihlíková řekla, že Babiš je slušný člověk, jako jediný platí daně v ČR. Že mu někteří nemohou odpustit Covid 19, lze chápat. Ale on se přeci rozhodoval podle toho, co mu jeho ministři řekli a buďme sparvedliví, jak bychom se na jeho místě v danou chvíli chovali my? Vždyť si celý svět s pandemií neuměl poradit a Babiš ČR zadlužil co nejméně. Kdo nic nedělá nic nezkazí. A opravdu věděl, jak se krade? Kradl on sám? Tož tak. Co jsme si navařili musíme si spapinkat, či nám to snad nestačí a chceme, aby bylo ještě hůře?

Průměrný počet slepic: 4.6 (38 hlasů)

Proboha - covid... Teď jde o něco mnohem horšího. V covidu poslouchal odborníky od fochu a spoléhal se na ně, že oni tomu rozumí.
V celým světě se neřeší dnes covid tak jako u nás.
Situace byla stejná na celém světě, nikdo o tom nic nevěděl, ani Babiš..., tak co byste na jeho místě dělali vy?
Rozhodli se bez odborníků a sami za sebe? Dneska se to pindá, ale tehdy šlo o životy a nikdo to neznal, nikdy za našich životů tady nic podobného nebylo. Můžeme poděkovat jen amíkům, že mají zapotřebí laboratoře, v nichž zkoumají tyto "zbraně", dnes už víme, že biologické, tak jako je měli i na Ukrajině.
U sebe to svinstvo mít nechtějí, tak to dávají do Evropy a Asie, šmejdi.

Průměrný počet slepic: 4 (23 hlasů)

Majo, fakt si myslíš, že je Babiš tak blbej, že objednal pro deset milionu obyvatel 100 000 000 vakcín? A ještě celý rok 2023 budeme tu šmakuládu odebírat i když ji nikdo nechce? Jako vážně si myslíte že to dělal pro lidi? Fakt?

Průměrný počet slepic: 3 (7 hlasů)

Pozor konspirace!
Covídka z Wuchanu z laboratoří Bourly a Bidena juniora vypustili podšívkové při Armádních olympijských hrách na podzim 2019.
Ze 120 zúčastněných zemí si to domů přitáhli všichni, včetně výpravy z České republiky. Taková divná chřipka to byla. Ale nic se neřešilo, protože divné chřipky řádí světem každý rok od podzimu do jara.
Ale kromě olympiády se uskutečnil Světový sabat vůdců v Izraeli v lednu 2020 při oslavách holokoustu. Pamatujete, jak se Macron dobýval do chrámu Panny Marie?
Vůdcové se vrátili ze Sabatu a do týdne vyhlásili světovou pandemii superviru z netopýra a luskouna, který na svět vypustila Čína! Ta Čína, které USA dluží největší dluh v historii lichvářů!

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Utahování šroubů by nezastavil ani Babiš. Nikdy nechcal proti větru.
Důležitější je začít s osvětou v samizdatu jednadvacátého století.
Pro začátek každému doporučuji přidat si do Firefoxu nový zásuvný modul "Urban VPN" pro obejití blokace webů.
A dale začít se vzdělávat v podzemní žurnalistice.

Průměrný počet slepic: 4.3 (29 hlasů)

Jasně, "vyser se na volby" a "chčij po větru" za Pavla, každému takovému (ne)voliči bude vděčný... :-)

Průměrný počet slepic: 3.9 (17 hlasů)

Ty si mi ještě neprozradila, kde si přišla na ten drb, že Bašta hlasoval pro bombardování Srbska.

Průměrný počet slepic: 4.3 (11 hlasů)

Napsal uživatel včelka Mája (neověřeno) dne Ne, 08. 01. 2023, 23:27
Trvalý odkaz

Bašta seděl ve sněmovně,…
Bašta seděl ve sněmovně, když se hlasovalo pro "Humanitární bombardování Jugoslávie" a zvedl pro to ruku.
Zeman se za to alespoň omluvil.
Poslechla jsem si Rajchla v živém vysílání, kde o tom hovořil.
On (stejně jako já a mnozí další) by pro něj ruku nezvedl. A jak uvedl, ani absolutně to nemá žádnou šanci.

Průměrný počet slepic: 2.4 (5 hlasů)

1 - Ve sněmovně se o bombardování Jugoslávie nikdy nehlasovalo.
Jedinné hlasování bylo o vyslání polní nemocnice.
2 - Souhlas s bombardováním Srbska za tehdy nového člena spolku NATO (Česká rep.) vydal pouze Zeman s Kavanem, a to bez vědomí zbytku členů vlády.
3 - I když jen papouškuješ Rajchlovi lživé pomluvy aniž by si byla ochotna (schopna) ověřit jejich pravost, neznamená to že ty osobně nejsi pavlačová drbna, která ráda rozšíří cokoli bláznivého, jen když si díky tomu může na někoho plivnout.

Průměrný počet slepic: 3.4 (7 hlasů)

Mája kope za Babiše, nic jiného ji nezajímá.

Průměrný počet slepic: 3.8 (13 hlasů)

Zajímá mě, jak se tu budeme mít, když vyhraje generalissimus Pávek, což je nesrovnatelně horší vyhlídka než kdyby vyhrál Babiš.
To vy kopete za Pávka a nic jiného vás nezajímá.
A neotravujte primitivními větami.

Průměrný počet slepic: 3.2 (5 hlasů)

Tak to prr! Toho fakt ne! Kam na ty blbosti chodíš?

Průměrný počet slepic: 3.3 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

Nikita Michalkov napsal dopis Radě Evropy, který naše objektivní demokratická media určitě nezveřejní. Tady je.
Já, Nikita Sergejevič Michalkov, filmový režisér, scenárista, producent, držitel Oscara, dvou Zlatých lvů z filmového festivalu v Benátkách, Grand Prix festivalu v Cannes a mnoha dalších cen, píšu tento dopis jen proto, abych zdůraznil, že nejsem ani politik, státní úředník ani státní zaměstnanec. Jsem ruský umělec, představitel starého ruského rodu, a proto považuji za nutné říci k mému zařazení na sankční seznam EU následující:
Nejprve vás žádám, abyste můj dopis nepovažovali za pokus vymanit se ze sankcí, které mi byly oznámeny, protože tyto sankce mi oznámili lidé, jejichž slovům nebo činům nelze věřit. Stačí připomenout přiznání bývalé německé kancléřky paní Merkelové, bývalého prezidenta Ukrajiny Porošenka a bývalého prezidenta Francie Hollanda, že všechna dlouhodobá jednání související s dohodami z Minsku byla cynickou lží, aby získali čas a prosadili v krásné zemi jakou je Ukrajina nelidskou rusofobii a krutý nacismus. Nebo si vzpomeňte, jak jste pohrdali ústními sliby danými vedení Sovětského svazu o nešíření NATO na východ a obklíčili jste naši zemi.
Ale to nechci teď rozebírat. To je příliš zřejmé nejen mně, ale i vám, a proto vše, co děláte, je důsledným pokračováním univerzální lži a severoatlantické expanze. Chci mluvit o něčem jiném.
Vy, kteří se považujete za "civilizovanou demokratickou společnost", vyhlašujete sankce člověku, který svůj osobní názor vyjádří ve své zemi, ve své vlasti, ve svém jazyce. 11 let jsem hostoval v TV Rossiya-24 a po celých 11 let jsem nikdy nezměnil svůj pohled na žádnou z klíčových otázek, které jsem položil. Jen v loňském roce sledovalo mých 16 pořadů 229 milionů diváků. Toto číslo samo o sobě potvrzuje, že to, o čem mluvíme v našich pořadech, se týká velké většiny lidí žijících v Rusku.
Protože nevíte, o čem mluvíte, prohlašujete mě za propagandistu Kremlu. Ale pro informaci, pokud máte zájem: Nedostávám od kanálu ani od státu ani korunu a pořad dělám na vlastní náklady. Navíc není můj program přerušován reklamou, která by se mi, věřte, při takovém počtu zhlédnutí mohla stát zdrojem důležitých příjmů. Můj pořad není nikým cenzurován. V pondělí nahlásím televizní stanici název epizody, kterou odvysílají v pátek ráno. A kanál přijímá náš pořad až ve čtvrtek pozdě večer, aniž by o programu věděl něco jiného než název. Takže nikdo nemůže ovlivnit jeho obsah.
Mohu předpokládat, že váš postoj ke mně se vyvinul právě po zhlédnutí mých pořadů, a právě proto, že svou pravdivostí a nezávislostí pomáhají lidem zjistit pravdu. Nebudu lhát – dělá mi to radost.
Ale pokud je to tak, nemohli jste neslyšet a nevidět, kolikrát jsem ve svém pořadu volal po tom, abyste v sobě probudili svědomí a smysl pro pravdu a pořádně se podívali na děti zavražděné kyjevským režimem na Donbasu, na upálené v Domě odborů v Oděse, na zastřelené válečné zajatce, na mučení a týrání civilního obyvatelstva – na všechno, co je výsledkem vaší lstivé politiky a zrady Minských dohod, které jste proradně sami podepsali - aniž jste je chtěli dodržet.
Uvalujete na mě sankce mimo jiné za podporu údajně nepravdivého prohlášení Kremlu o biologických zbraních. Ale proč potom neoznámíte sankce proti paní Nulandové, která veřejně přiznala existenci biologických laboratoří na Ukrajině, což dokázaly dokumentární záběry a dokumenty, které jsme ukázali v našem pořadu.
Znovusjednocení Krymu s Ruskem nazýváte anexi a nechcete si připustit, že po fašistickém puči s pokusem o atentát na prezidenta Janukovyče se na Krymu připravovala krvavá lázeň. Tomu nechcete věřit, a přiznat, že více než 90 % obyvatel Krymu hlasovalo bez jediného výstřelu a násilí pro návrat do Ruské federace.
Popíráte naše tvrzení o probuzeném nacismu na Ukrajině a pokorně přijímáte bourání pomníků sovětským vojákům, kteří porazili německou 3. Říši. Nevadí vám přejmenování ulic pojmenovaných po kdysi velkých spisovatelích. A nevadí vám současně jejich přejmenování po Banderovi, Šuchevyčovi a dalších Hitlerových spolupachatelích, kteří už jen pro volyňský masakr a vraždy starých lidí, žen a dětí měli být navždy zatraceni.
Nechci se pozastavovat nad všemi těmito skutečnostmi, protože jste nepochybně vše viděli v mém vysílání - jinak byste mi přece neoznámili sankce. Ale vaším úkolem je tvářit se, jakoby se nic z toho nestalo. A hlavně - ať to nevidí ostatní – ti, kteří ještě nejsou zaslepeni vaší propagandou a kteří neplní úkoly, které vám zadal Washington.
Tato pravda je pro vás děsivá nepochybně i proto, že v období od 1. do 8. ledna tohoto roku reprízy našeho pořadu zhlédlo dalších 53 milionů lidí. Což je dohromady je populace několika zemí EU, které proti mně vyhlásily sankce.
Shrnu-li tento dopis, chci vám vlastně vyjádřit vděčnost za uznání mé činnosti, protože jinak, než jeho uznáním nelze vysvětlit váš strach z pravdy, která dříve nebo později vyústí v mezinárodní tribunál z těch zemí a národů, které dnes čekají na naše vítězství, ale nemají sílu ani příležitost to otevřeně vyjádřit. Ale zapomínáte, že kromě Severozápadu je tu ještě Jihovýchod a také Afrika a Latinská Amerika.
Ukolébána pohodlným životem pod americkým jaderným deštníkem, "civilizovaná Evropa", která kdysi ani jednou nevyslyšela Kaddáfího a zabila ho, se probudí. A stovky milionů očí obyčejných lidí, kteří procitnou z letargie, vám řeknou „ne!“. Řeknou to nahlas a jasně tak, jak vám to dnes říká náš prezident – jediný ze světových vůdců, který stojí v cestě ničivé tsunami vašeho pokrytectví. A spolu s ním vám toto „ne“ říká naprostá většina občanů národů našeho obrovského Ruska.
Vím, že o tomto mém dopise se dozví jen málokdo z těch, kterým je určen, ale pro mě bylo přesto důležité ho napsat.
A doporučuji: Slyšte naše „ne“ - dokud ještě máte čas.

Průměrný počet slepic: 4.7 (58 hlasů)

nevědomí, nezájmu, bezvědomí totálně rozložené a ovládnuté společnosti naivních i vyčůraných ovčánků.
Je dobojováno.
Mladí takto nehovoří, ti to ani nečtou, ti mají jiné zájmy, nechtějí nic vědět, stačí jim "zábava". Čím hloupější a odvázanější tím lépe.
Náš svět je u konce. Naštěstí i my osmdesátníci jsme taky u konce života.

Průměrný počet slepic: 3.7 (23 hlasů)

Je mi teda "teprve" 58, ale poslední dobou si říkám, že jestli to takhle půjde dál, budu z tohoto světa odcházet docela v klidu a ráda :-(((

Průměrný počet slepic: 4 (9 hlasů)

Vypíchnul bych alespoň jeden velký nesmysly, na kterém stojí hromada tvrzení v tomto textu.

>všechna dlouhodobá jednání související s dohodami z Minsku byla cynickou lží, aby získali čas a prosadili v krásné zemi jakou je Ukrajina nelidskou rusofobii a krutý nacismus
Anexe Krymu a vojenská podpora separatistů ze strany Ruska proběhla před podepsáním "dohod z Minsku". Okupovat sousední zemi část území a nesouhlas s touto okupací nazvat "rusofobií", to je tedy pěkná manipulace. Nehledě na pokus záměnu příčiny a následku.

Průměrný počet slepic: 2.3 (27 hlasů)

...a před Minskými dohodami byl Euromajdan, tzn. státní převrat v režii USA (přiznal Obama). USA si dosadili do vlády svoje loutky a najednou měl Putin ponorkovou základnu na Krymu v nepřátelském území. Řekl bych, že anexe Krymu byl vynucený tah jak ji ochránit. Jinak by o ní přišel, a Černé moře by ovládli místo něj amíci....

Průměrný počet slepic: 4 (11 hlasů)

In reply to by Dezolát X (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jaký je zdroj pro následující dvě tvrzení?

1) "Euromajdan, tzn. státní převrat v režii USA (přiznal Obama)"
2) "USA si dosadili do vlády svoje loutky a najednou měl Putin ponorkovou základnu na Krymu v nepřátelském území."

Průměrný počet slepic: 1.6 (7 hlasů)

Jarine!
Vždy, když někdo použije logický argument proti ukrům začínáte se ohánět sukovicí zdroje moje tvoje zdroje.
Je těžké ozdrojovat tvrzení, která uniknou z majstrímu a šíří je alternativa. Zdroje chazarů je lehké ozdrojovat, protože jsou všude a navzájem se zdrojují podle opakované geblsovštiny. Místo ozdrojování je třeba zapojit logiku (pro vás neznámý sprostý výraz) a ono pověstné ku bono (v čí prospěch)! Již celá tisíciletí vládnou všeho schopní paraziti této zemičce a potoky gojímské krve to dosvědčují. Slouhové jako vy to velmi dobře chápou, ale slouží do roztrhání těla v domnění, že jednou dostanou za odměnu vlastní otroky (jak ubohé a podlé).

Průměrný počet slepic: 4.8 (4 hlasů)

Válku na UA a puč roku 2014 má na svědomí NATO. Rusko nikoho napadat nechtělo, nemůže ale UA nechat v rukou západních fanatiků, jež chtějí UA v NATO a Rusko více a více ohrožovat. Rusofóbní nálady byli v UA u extrémistů ještě před připojením Krymu k Rusku, nebo před samotným pučem.

Průměrný počet slepic: 4 (1 hlas)

Válku na UA a puč roku 2014 má na svědomí NATO. Rusko nikoho napadat nechtělo, nemůže ale UA nechat v rukou západních fanatiků, jež chtějí UA v NATO a Rusko více a více ohrožovat. Rusofóbní nálady byli v UA u extrémistů ještě před připojením Krymu k Rusku, nebo před samotným pučem.

Zatím bez slepic

Každý si ten dopis může na Protiproudu přečíst (není nutné jej kopírovat) ... Nebo si pustit Unaveni Sluncem a udělat si na Michalkova vlastní názor - na rozdíl od fialových rakušanů tenhle člověk o fašismu (nacismu) nemusí lhát a přesně popisuje jeho podstatu a zrůdnost, fialovci by museli popisovat sami sebe

Průměrný počet slepic: 4.2 (20 hlasů)

Klasický ruský fašista a konspirátor, který podporuje vyvražďování Ukrajinců. Nic zásadního se mu narozdíl od miliónů lidí, kteří i kvůli takovým jako je on, trpí, neděje. Tak nevím, proč tak kňučí a proč ho zde vůbec cituješ.

Průměrný počet slepic: 2.3 (19 hlasů)
Trvalý odkaz

Tohle je trochu mimo téma i když možná ani ne. Pokud jste někdo podali TO na ČEZ a na Fialenka jak tady odkazoval vidlák, dostali jste už odpověď? Nám včera nějaká Vlašicová takto pplk. sdělila, že naše podání " lze posoudit pouze jako nesouhlas s postupem ČEZu při cenotvorbě" a že se to odkládá. Celé to TO byl právnický elaborát o asi pěti stranách husté popsaných. Tak až budete u tý urny tak to vemte v potaz. Kdo třeba stojí za tou lampasáckou gumou...

Průměrný počet slepic: 3.9 (15 hlasů)

In reply to by Zahrada (neověřeno)

Trvalý odkaz

Zatím mi nic nedošlo

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)

In reply to by Zahrada (neověřeno)

Trvalý odkaz

že vše řádně prošetřili a nenalezli žádné jednání, které by splňovalo skutkovou podstatu trestného činu lichvy. Následovalo krátké zdůvodnění na asi půlstranu A4.

Průměrný počet slepic: 3.3 (7 hlasů)

In reply to by Zahrada (neověřeno)

Trvalý odkaz

To, že je něco "právnický elaborát o asi pěti stranách husté popsaných" ještě neznamená, že nejde o pouze "nesouhlas s postupem ČEZu při cenotvorbě". Tyto věci se nevylučují.

Nicméně pokud nesouhlasíte, tak máte, předpokládám, možnost odvolání.

Průměrný počet slepic: 3.2 (14 hlasů)

Předpokládáte mylně. Poučení, ve zkratce"....nebyly shledány důvody k zahájení trestního řízení, není tedy možno ve věci podat řádný opravný prostředek". Můžete podat opakovaný podnět, pokud zjistíte nové skutečnosti a blablabla.
Pokud chcete vědět víc nasudujte si TŘ.
A nevím co se vylučuje a co ne, ale pokud se Vlašicová s tím TO vypořádala tím způsobem jak jsem uvedl, tak je to na pováženou a nemám teď na mysli počet slov. Popravdě řečeno, jsem vsak podobný paskvil očekával, tak mně to nepřekvapilo.
Bohužel tady v tomto státě se něco změní až budeme opravdu všichni rýt držkou v zemi, ale opravdu hluboko. Jak vidno cca 11 kaček za jednu kWh nikomu nevadí, divné. O kolik je to zdraženi ať si každý spočita sám. To je asi tak všechno k TO.

Průměrný počet slepic: 3.7 (11 hlasů)

In reply to by Zahrada (neověřeno)

Trvalý odkaz

Pořád máte možnost mimořádných opravných prostředků. Pokud si jste jistý, tak není důvod abyste je nevyužil.

"pokud se Vlašicová s tím TO vypořádala tím způsobem jak jsem uvedl, tak je to na pováženou"
Proč je to na pováženou? Pokud máte tak neprůstřelné argumenty, jak se tváříte, tak přece nemůžete prohrát.

Problém je, že očividně žádné opravdové argumenty nemáte.

Průměrný počet slepic: 2 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

Díky za moudrá slova, pane Sterciku.

Možná by bylo docela moudré se ve chvíli, kdy voláme po jednotě, začít zbavovat vžité chiméry o volbě menšího zla.

Malý příklad: Stojím v desátém patře a potřebuji se nutně dostat dolů. Přestal však jezdit výtah a já jsem postaven před dvě možnosti: buď po schodech dolů, anebo skočit z okna. Zvolím-li cestu po schodech, volím menší zlo anebo jednám rozumně?

Přejme sami sobě, abychom se chovali rozumně. Volit Andreje Babiše je rozumné a není to žádné menší zlo. Nenechme se vlákat do pasti dobro-zlo, resp. láska a nenávist, kterou nám často - byť nejednou nevědomky - nastražují idealisté, kteří jsou ve své nevědomosti schopni přivolat neštěstí netušených rozměrů.

Průměrný počet slepic: 4.2 (22 hlasů)

Je to jediné rozumné řešení, které teď můžeme udělat.

Průměrný počet slepic: 4 (23 hlasů)

To je jediné rozumné rozhodnutí, které teď můžeme udělat!

Průměrný počet slepic: 3.7 (19 hlasů)
Trvalý odkaz

s naším panstvem to ani nehne. Není vám to už taky konečně jasné? Babiš nebo Pavel, není to jedno a totéž? (je, ale přesto jako odměnu za odvážný pokus B. hlas dám).

Sto let se snažila sociální demokracie něco udělat se zbídačenou nižší vrstvou společnosti. Marně.
Čtyřicet let se snažila komunistická strana povznést ovládané a když se jí to podařilo sami otroci ji smetli.
Třicet let se ovládání nechávají zbídačovat za vědomí že to tak sami chtějí, sami si to přece zvolili.

Systém, systém je třeba změnit. M a E o tom něco věděli a napsali.

Průměrný počet slepic: 2.8 (21 hlas)