El rebel

Autor
Štítky

Přátelé, nalijme si čistého vína… Že by volbuše tentokrát dopadly podle venkova… no, moc to na to nevypadá. Volební výsledky z prvního kola jsou k Babišovi nepříznivější než byly před pěti lety k Zemanovi a mééédia z něj dělají ještě většího antikrista. Sám Andrejko pak není tak zdatný rétor, jako byl Zeman, takže předvolební debaty nebudou tak úplně jeho parketa.

K tomu je třeba říct, že Babiš je henten vysoký manažer, co na poli byznysu vítězil vlastnostmi vysokého manažera a tady by spíš bylo zapotřebí být kurňa citlivým politikem, který přesně odhadne předvolební náladu a vytáhne přesně to, co lid chce slyšet. Tentokrát je orientace na výsledky k ničemu. Tentokrát je to o řečičkách, co se vedou v hospodě. To vyhrává nebo prohrává volby. Schopnost říct ve správnou chvíli to, co lidi chtějí slyšet. Zeman v tuto dobu především četl noviny, sledoval projevy ostatních politiků a instinktivně odhadl, co bude zapotřebí říct. Babiš v tuto dobu manažeruje a nálady veřejnosti si spíš bere z čísel a grafů.

Tím neříkám, že Babiš prohraje. Jen vám říkám, abyste nebyli smutní, kdyby to celé náhodou nedopadlo. Obě předchozí volby v podstatě rozhodly černé labutě – tedy události, které se vůbec stát nemusely a které během jednoho dne dost posunuly vnímání kandidátů veřejností. Pokud se něco takového stane i teď, vyhraje ten, kdo to lépe vyhmátne a nebo udělá míň chyb. Jako amatérský politolog ale říkám, že šachové figurky jsou rozestavené pro Babiše spíše nevýhodně a nevím, jestli má něco v rukávu. Navíc Pavel má hodně kibiců a Babiš hraje sám. Ale o tom dneska psát nechci.

Mně totiž nejde z hlavy henten Vondrák. Hejtman za ANO z Moravskoslezského kraje. Z kraje, kde se pražská kavárna nikdy nechytala a kde byl volební rozdíl podobně veliký jako v Praze, jen opačně. Já bych rozuměl tomu, že v Praze za ANO kandiduje někdo, kdo se snaží vystupovat tak trochu líbodémo, protože tam jiných voličů moc není. Dovedu pochopit, že pražské ANO může mít nějakou veš v kožichu, která se na vysokou pozici dostala tak trochu náhodou, protože nejsou lidi a dneska je vůbec problém alespoň naplnit kandidátky. (Mimochodem, to je poslední velká výhoda SPD, oni mají stranickou strukturu vybudovanou a jsou schopni pro pražské komunální volby dát do kupy těch dva tisíce lidí na všechny místní kandidátky)

Chápal bych, kdyby třeba Nacher v Praze zkoušel trochou lavírování proti stranickému šéfovi lákat nějaké nalomené líbodémo voliče. On to samozřejmě nedělá. Ale v Praze by to mělo asi tak stokrát větší logiku než v Ostravě. Nechápu, jak může někdo tam ve Slezsku před volbami říci, že to raději hodí generálovi a ještě to zdůvodnit, že Babišovi, na rozdíl od lampasáka, chybí filozofický rozměr… V Ostravě, kde Babiš dostal přes 40% a všichni věděli, že to tak bude. V krajských volbách tam teď proti Vondrákovi vyhraje i babišův plyšový medvídek.

Vondrák si tím naštval nejen ANO šéfa, ale vlastně i své voliče. Jeho vystoupení nebylo o nic méně pitomé, než vystoupení Okamury. V podstatě je to politická sebevražda v přímém přenosu a já marně hledám jakýkoliv benefit takového jednání.

Kromě jediného – schyluje se k větší rebélii.

Nesmíme zapomenout, že Babišovi soupeři také nespí. A jestli Babiš třeba občas řekne donu Pablovi, aby se trhl z ODS, protože ho jinak Fiala přivede do politického záhrobí, tak to samé určitě dělá i Fiala a působí stejným způsobem na zhrzené poslance za ANO. A já se nemohu ubránit dojmu, že Vondrák je taková první vlaštovka a jeho projev, kterým se postavil proti Babišovi ještě před volbami, měl především dodat někomu odvahu. V české politice dělá sebevraždené chyby jen SPD (už třikrát Tomio, už třikrát), ostatní dělají spíše chyby vynucené, ale velmi často to ani chyby nejsou… je to kalkul, který má svůj skrytý význam.

Ve sněmovně teď vláda projednává henty pozvání cizích vojsk i bez souhlasu zákonodárců. Na to nestačí sto osmičková většina. Je zapotřebí ústavní většina sto dvaceti poslanců. Že tento zákon nepotřebujeme ani tak my, jako spíš naši transatlantičtí bratři, to beru jako hotovou věc. Ono vůbec, čím víc nám Fiala s Černochovou a jenerálem říkají, že se nemusíme bát války, tím méně tomu věřím. Zatím všechny kroky, co dělají, směřují k tomu, aby nám ty povoláváky rozdávali. Analýza Mariana Kechlibara jde rovněž tímto směrem. Obě strany už do té války investovaly příliš velké množství prestiže, než aby z toho jen tak vycouvaly.

Nic bych za to nedal, kdyby se brzy ukázalo, že je takových Vondráků víc. Že se tu zákulisně intenzívně pracovalo na tom, aby vševojskové změny v ústavě mohly projít. Jde o dvanáct poslanců… Vondráka už mají a on se tím vůbec netají. On už zvažuje, že vystoupí z ANO = už de facto vystoupil. A protože vystupuje z ANO velmi halasně, tak jediný důvod jeho hlasitosti je ten, že těch poslanců je víc a on jim dodává kuráž. To je jediná politická logika…

Deset, dvanáct rebelů… to je na samostatný poslanecký klub, že?

V příštích dnech bych očekával věci nevídané a neslýchané…

Prvním vodítkem bude dnešní hlasování o o nedůvěře vládě. Jakpak budou poslanci ANO hlasovat? Jako jeden muž + Vondrák? Nebo se najdou i další, co si teď najednou vzpomenou, že v ANO se nedá dýchat? Toto hlasování nám hodně napoví, co nás v nejbližších dnech čeká. Proto také tento článek pouštím v předstihu… ještě před hlasováním.

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.5 (153 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Opozice je slabá, Okamura nedokáže spolupracovat s Babišem, Babiš už dříve nechtěl spolupracovat s SPD (a šel se socany do vlády za podpory komunistů, podle mě šlo jít s Okamurou za tiché podpory KSČM, stejně jsou to trochu nacionalisté a internacionální už v KSČM skoro nikdo nebude, to spíš neomarxisté u Zelených a Pirátů, viz. nedávno jak se Peksa vyjádřil o národech : https://www.konzervativninoviny.cz/peksa-co-je-to-narod/ ).

Opozice je slabá, rozhádaná, ani za tím nemusí být BIS, stačí čeští kohoutkové na jednom smetišti. A v Ostravě asi založí ten blb vlastní stranu nebo půjde do ODS.

V Praze je Nacher naopak docela konzervativní. U Prokopa, který vede pražské ANO, si jistý moc nejsem. V Praze drtivě vyhrál Pavel. ANO je silné jen na okrajích Prahy a ne nějak extra.

Výhra Pavla asi 60 ku 40 znamená, že národ si vybral dalšího Fialu a je mu to fuk. Ti co nejdou k volbám vůbec a nerozpoznají menší zlo jsou taky retardi. Fiala bude mít vládu, parlament, ústavní soud, prezidenta (který jmenuje velkou části ústavního soudu), dále radu ČT, většinu médií které ještě EU bude podporovat ze svých fondů, ta vybraná média typu Respektu a jiných neomarxistů. Fiala si dovolí o to víc zdražovat a všechno, protože vyhrává volby i když dělá sračky a zpřísňuje Green deal (nic proti tomu neudělal, emisní povolenky zpřísněny za našeho předsednictví EU, zákazy spalovacích motorů to samé, tohle už na Babiše hodit nemůžete).

JE to na prd... raději jiný národ než tenhle póvl... jestli se to ukáže, že vyhraje Pavel, tak jeho voliče i nevoliče mam za póvl a je to většina národa a mládež zmagořená na neomarx. univerzitách. Takže to bude jen horší. Asi emigrace k Polákům či Maďarům, kteří jsou nacionálnější a konzervativnější a to říkám jako ateista. Jsou rozumnější a bojovnější a mají lepší hodnoty. My jsme póvl a tak jsme se chovali za 2.světové i později (ne všichni, ale většinově)... necháme si líbit nejdražší energie v EU při našich bídních platech = jsme většinově póvl. Ty dvě demonstrace minulý rok to nevytrhnou... Dám to Babišovi, ale bude to marný boj. Jsme v hajzlu - jedině až bude národu fakt hodně zle, možná se něco pohne, ale já už to budu asi pozorovat z emigrace a budu vám max. pomáhat odtamtud. Ale nevěřím tomu moc. Zdar!

Průměrný počet slepic: 4.5 (72 hlasů)

Ač se mi váš komentář nečetl dobře a už vůbec ne s radostí, musím říct, že to co jste napsal vidím velmi podobně. Nejen, že my se chováme "kontraproduktivně", prázdná obálka, nejdu, nemá to cenu, zase to nějak vydržím... Ale ten masírung za cínového vojáčka, kdy ho představují jako téměř "svatého" a proti Babišovi, kterého vykreslují jako "satana", je neskutečně fanatický a určitě ještě zintenzivní. A jak už jsem v noci psala, že po letech programu antibabiš, kdy Babiš může za všechno špatné, tak udělají fakt všechno, aby nebyl této vládě prezidentem. To je pro ně nepřijatelné! Při té jejich "nenávisti". Nálada ve společnosti je špatná a mnohem horší než když byl volen prezidentem Zeman. Jeho pozice je nesrovnatelně složitější. Od té doby došlo navíc k velkému posunu nedobrým směrem. Také nám dorostli noví "vymývaní" voliči. A jak píše Vidlák, možná je opravdu nějaká rebelie na spadnutí. Nějaký podrázek. Protože to co předvedl Vondrák, za to se hned tak nějaký podrazák nemusí vůbec stydět, to bylo "velké". Nemůžeme to samozřejmě vzdát předem a můžeme doufat i v zázrak:-). A snažit se a nevzdávat se. A za sebe říkám, že já doufat budu:-). Ale když to nedopadne, tak ač mám Maďarsko velmi ráda:-), už jsem to psala, já bych odejít nemohla, protože mnohem radši mám naši krásnou Vlast:-)!

Průměrný počet slepic: 4.8 (59 hlasů)

In reply to by Itkica (neověřeno)

Trvalý odkaz

Já Vás chápu, ale ten národ už kulturně hodně zdegeneroval a začíná se podovat západní Evropě v tom horším. Německu například. Kde vlastenci (AfD) maj 10% a zbytek jsou různé typy neomarxistů, slabší či silnější (CDU, Zelení, SPD, "liberálové",...)

Švédsko se teď po letech trochu probouzí a Itálie taky, ale uvidíme jak moc a na jak dlouho. Tam už to půjde těžko v rukavičkách vyřešit.

Průměrný počet slepic: 4.8 (36 hlasů)

In reply to by Šumák (neověřeno)

Trvalý odkaz

podobat...

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

In reply to by Šumák (neověřeno)

Trvalý odkaz

Prý tam pan ŠWAB chtěl propagovat jak redukovat obyvatelé zeměkoule z 8 miliard na 1 miliardu tak ,aby je to prý nebolelo!
Jeho plán je pod záminkou Zeleného udělu ve skutečnosti jednoduchý!Zvyšováním cen energií způsobit jejich nedosažitelnost a tak za pomoci naší NEOmarxisticke vlády ideologie Satanismu způsobit,že voliči natáhnou bačkory i dodatečně i ve válce a brzké mobilizaci hlavně zločinných pirátů,kteří jsou na první prioritě řizeni společenských procesu prý tak nevzdělaní,že se domnívají mylně ,že si vesničani maži na chleba hnůj a proto musí být vesnice zakázaný jako ßpinave a tak ti smradi přispějí k heslu sveho satanisty ŠWABA ,zničit co nejvíce nebránících se dušicek a kraličku,kteří půjdou do trouby upéct pod heslem!

Nebudete nic vlastnit a budete šťastni,které se začíná uskutečňovat už dnes Velkým resetem vládních šwabistú!!
No ni ?

Průměrný počet slepic: 4.4 (23 hlasů)

Ten program národní Záchrany by jste docela mohl zvládnout!

Je ve formě otázek pro našeho velikána pana Babiše k dispozici v članku STATEK S PRIBEHEM!Tu vzácnost četli prý jen 3 borci a ráda bych uvěřila,že mezi ně patříte!
No ni?

Průměrný počet slepic: 3 (7 hlasů)

ANNA.
Nejlépe by Šwab udělal,jít občanům příkladem,pak by se někdo přidal.

Průměrný počet slepic: 3.3 (7 hlasů)

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Na dnašni poslední chvíli utekli!!Nervově to nevydrželi,museli by totiž vysvětlovat jak tedy Zeleným údělem chtějí redukovat 8 miliard obyvatelů na jimi potřebných 1 miliardu ( tj zbavit je Zelenými sračkami ideologie zla energie a to vysokymi cenami), aby to prý nebolelo,no a tomu nikdo nevěří nebo se tu najde někdo kdo tomu věří?!
Máme tu z toho v AA teamu srandu,jak národ ŠWEJKU a zdejší lidoví komentátoři horekuji ,že jsou bezmocní!
Prý neví co se děje,ale třeba když jim na příklad po lopatě vysvětlíte v postulátů č 4 PNZ jak jsou držení na uzdě OHLUPOVANIM a pozor pozor ve svatem postulátů č.1 příčinu českých nízkých nízkých platů,kde jsou jim vládou ukradeny chladnokrevně dvě třetiny jejích prijmu tedy i penzí, tak v té demokracii čumilu na to čumi a nechtějí za boha tomu uvěřit!!
Víte co jim JA navrhují?Co tak se na to oprat pana Bašty,zda o tom ON něco ví ,kdyby to pan Babiš neuspokojive vysvětlil a proč lidi pravdě nemohou uvěřit a brečí pak jak želvy!Náš nejvetsi republikový podvodník president ODS jim implantovaným RANU nejhoršího druhům kapitalismu,vycházející z gangsterismu , okradl je tak o mnoho mnoho bilionu a oni zase zvolili to ODS a k tomu i Piráty,tahajici za sebou ubohou fialovou okurku a k tomu dokonce i pobožnou KDU pry poboznych lidí a jak se ukazuje právě ti spolupracují se satanisty v modifikované ideologii NEOmarxismu potažmo neomarxistu ,kteří první zpozorovali gigantickou chybu v učeni strejdy Marxe a jejich banksterstvo se rozhodlo tou modifikací toho učeni okrást celý svět!Je to přitom jednoduché jak facka!Světu bude odebrána hotovost a znova a zase tomuto kroku nikdo nevěří!!Rozumíme si ,nebo se na toto chcete odvážné zeptat pana Bašty pane zemedelce?
Dyt to dokonce timn neomarxisti říkají prý buranum,kdy autory nedá vláda pozavírat a tak akceptuje heslo i ona heslo

NEBUDETE VLASTNIT NIC A BUDETE ŠŤASTNi !!!aA to o vám nutí nevzdělané piratiskaktre si budou brzy na chléb mazat hnůj špiny sami horem dolem ⁷ prioritami řizeni světových společenských procesu a nikdo tady ty priority je nedá na sklo!!!??
No ni?

Průměrný počet slepic: 3.4 (9 hlasů)

A ideologie ŠWABISMU je tak jednoduchá majitele velkých peněz se sjeli do Davosu,peníze mají ty chtějí vyměnit za MOC to je prý hodnota!!

Nebudete nic vlastnit a budete štastni!

My boháči budeme mít dobře maso biftekú
H a vy 8 miliard lidí budetle zredukování na 1 miliardu a to se prozatím v neuvěřitelných dokumentech Zeleného ůdelu,
dá udělat prý bezbolestné drahou energii,kterou vám tím údělem znepristunime ,drahotou inflaci,hyperinflaci ,válkou a chleba bude stát majlant a v noci bude radioaktivitou hezký modrat!!t
No ni?

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

In reply to by Šumák (neověřeno)

Trvalý odkaz

V tom jak to u nás a s námi vypadá, s vámi také dost souhlasím. Kdyby tomu tak nebylo, tak nejsme v tomhle v čem momentálně jsme:-(. Ty mladší "vymývané" generace se převážně bohužel necítí už být Čechy, ale Evropany, protože jim národní historie, národní symboly, tradice, kultura, jazyk, kořeny, zvyklosti moc neříkají. Ani ta rčení, např. všude dobře, doma nejlépe:-). Ale pořád si ještě myslím, že máme co zachraňovat a můžeme se snažit o změnu (současná situace sice tomuto mému optimismu také nenasvědčuje:-) ) resp. spíš návrat a posílení národní hrdosti a měli jsme být na co hrdí, uměli jsme skoro všechno a sounáležitosti. Národ není umělý konstrukt jak říká pirát peksa:-). A přece jen naštěstí nejsme ten západ s nynější pomateností. A vlast samozřejmě není jen to jmenované, ale i všechna ta krásná místa co tu máme a také to co naši předci a i my jsme dokázali:-). Nenechme to zničit...

Průměrný počet slepic: 4.8 (25 hlasů)

In reply to by Šumák (neověřeno)

Trvalý odkaz

vyšum!

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)

Tak to je zrádce, který by zasloužil být lidmi vypískán z Moravskoslezského kraje.
Možná už má pro jistotu předem vybrané místo, kam odtamtud zamíří.
Mysleli bychom si spíše, že se v ODS někomu rozsvítí a začne se to rozpadat tam...
Je vidět, že Rakušanova vnitrácká mašinérie se rozjela na plný kule.
Všichni jsou uplatitelní. Jak Okamura z SPD, tak Vondrák za ANO.

Průměrný počet slepic: 4.2 (21 hlas)

Mně Vondrák před volbami svým prohlášením způsobil šok. Podraz podrazů. Mohl si volit koho chtěl, když tu potřebu měl, ale ze své vysoké funkce o tom měl držet...pusu! Proto se mi také zdá, že když mu to stálo za to, tak to bude mít pokračování a nejspíš dost drsné. Nemáme ty karty dobré

Průměrný počet slepic: 4.7 (15 hlasů)

Babiš s tím ksindlem, co má proti sobě, vyhrát nemůže.
Na totalitní praktiky se tato vláda připravila velmi brzy po svém nastoupení.
Stále nepochopím, že patřím k národu, který je z větší části tak jednoduchý, že záleží na tom, jak se kdo před volbami o něčem vyjádří...(je to skoro stejné říct - jak se kdo vyspí). Tak, jak jdu ke všem volbám už dávno rozhodnutá předem, tak jsem dávno rozhodnutá i o těchto volbách - a nemusím čekat, jak se kdo pár dní před nimi vyžvejkne. Že nějaká předžvejkaná věta nebo odpověď by měla zviklat moje názory.
Středula to raději hodí generálovi špiclovi, Vondrák to hodí generálovi špiclovi, hloupé baby to hodí generálovi špiclovi..., tož tady budeme mít totalitního prezidenta za totalitní zásluhy, prezidenta, co se otočí na obrtlíku, když za to bude jakákoliv výhodná funkce...
Žádná první vlaštovka. Krysy se přidávají ke krysám. Krysy znalé starého známého pravidla - kdo chce s vlky žít, musí s vlky výt.

Průměrný počet slepic: 4.6 (31 hlas)

Pozvání cizích vojsk o nás bez nás.... A jsme tam, kde jsme už byli

Průměrný počet slepic: 4.7 (23 hlasů)

včelka Mája.
Konečně jste na to přišla,že komunisti jen převlíkli kabát.
Tak jak se poslouchal SSSR,tak teď posloucháme USA a když sem chtějí poslat armádu,tak můžeme jen brblat jak v hospodě.Už se to psalo o Ostravský region,hlavně letiště Mošnov,mají USA zájem a docela si to oblíbili při pořádání leteckých dnů,no a Vondrák už ví kam se postavit.

Průměrný počet slepic: 4.1 (13 hlasů)

Na to jsem ale nemusela vůbec teď přicházet, to ví každý dávno - jak jinak bychom tu měli okamžitě po převratu všechny ty zloděje, kteří všechno rozkradli, a kteří to maskovali tou "západní demokracií".
To není novinka, dávno snad víme, že všichni tito byli jen vychcaní "demo-krádci"...
Ale že si lidi zvolí dobrovolně i po 30ti letech vystudovaného totalitního špicla..., tak tomu bych před volbami fakt nevěřila.

Průměrný počet slepic: 4.6 (10 hlasů)

In reply to by včelka Mája (neověřeno)

Trvalý odkaz

Nechtěli Babiše, roky dehonestovaného za jakousi smyšlenou pozici za komoušů, ale dobrovolně si zvolíme člověka, který k dehonestování takovýchto lidí byl roky školen a vychováván. To můžou dovolit jen jelita, zpitomělé baby a hlupáci.

Průměrný počet slepic: 4.6 (13 hlasů)

Neberte si to tak, musíte se snažit být pozitivní, říkejte si : Ještě dobrý, ještě nebyl zvolen (jedno kdo). V průmyslu a v řemeslech taky scházejí lidi, no a kdo by se tak cpal do politiky...

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

„To přece nemůže myslet vážně! Za hranou!“ Rajchl rozpálen do běla. Kam to Pavel šel?

Předseda politické strany PRO Jindřich Rajchl se ve své pravidelné promluvě k příznivcům na Facebooku opět vyjádřil velmi kriticky k vládě Petra Fialy. Co ale vůbec nemohl rozdýchat, to byl fakt, že se kandidát na prezidenta Petr Pavel, který o sobě sám napsal, že schvaloval vstup sovětských vojsk, přišel poklonit památce Jana Palacha, který se upálil právě na protest proti zmíněné invazi sovětských vojsk na naše území v roce 1968.

„Otevřel jsem si zprávy a tam bylo napsáno, že generál Petr Pavel šel uctít památku Jana Palacha,“ říká ve svém spotu Jindřich Rajchl.

„To myslí vážně, tenhle člověk,“ ptá se nevěřícně a otázku opakuje.

„Komunistický rozvědčík, který kdyby nepadl režim, tak dneska by pracoval jako špion pro Komunistickou stranu,“ vysvětluje Rajchl následně důvod svého údivu a rozladění a pokračuje.

„Tak tenhle člověk jde uctít památku Jana Palacha, který proti komunistům bojoval?“

Rajchla tato informace viditelně vykolejila a naštvala, protože příklad podobného chování našel až v osobě nacistického generála.

„To je jako kdyby šel Hermann Göring po válce uctít památku studentů, kteří byli popraveni nacistickým režimem v roce 1939,“ je přesvědčen předseda PRO.

„To přece nemůže myslet vážně! Kam jsme se to dostali,“ stále dokola kroutí Rajchl nevěřícně hlavou nad výše zmíněnou informací o generálu Pavlovi.

„Tohle je už i za hranicí nevkusu a je to i za hranicí jakékoli soudnosti,“ je si jistý Rajchl a nemůže se svojí kritikou přestat.
„Ať je zticha, ať se za to omlouvá, ať říká, že udělal všechno špatně, ale přece tam nemůže jít... Vždyť ten Jan Palach se musí obracet v hrobě v tuhle chvíli.“

Pro Rajchla šlo viditelně o něco, s čím se nemůže vyrovnat a rozhodně svoje rozčilení nepřehrával, neboť nemohl ani zastavit proud svojí kritiky adresované prezidentskému kandidátovi.

„Člověk, který položil svůj život za odboj proti komunistickému režimu, a člověk, který schvaloval tu invazi sovětských vojsk v roce 1968, jde uctít jeho památku,“ opět kroutil hlavou.

„To je prostě za hranou,“ uzavírá rozhodně toto téma Rajchl.

Průměrný počet slepic: 4.4 (7 hlasů)

In reply to by včelka Mája (neověřeno)

Trvalý odkaz

Útoky na venkov z Pavlova „tábora dobra“

Své pravidelné vysílání nazval Petr Holec „velký prezidentský stream“. Tento týden se totiž věnoval výhradně předvolební kampani, která podle něj ze strany některých vypadá značně monstrózně. Komentátor konfrontoval třeba slova Petra Pavla, jak chce být prezidentem všech.

Prezidentský týden začal prvním kolem volby, která nám podle Holce dala aspoň na nějaký čas oddych od „Danuše – mistryně prázdnoty“. Lidé pochopili, jak moc velký fake taková kandidátka je.

Zbyli tedy dva kandidáti, které hned jednoznačně rozdělil premiér Fiala. Definoval druhé kolo jako souboj mezi „populismem, lží a příklonem k Rusku“, čímž je samozřejmě míněn Andrej Babiš, a „demokracií, respektem k ústavě a prozápadní orientací“. Ty symbolizuje generál Petr Pavel a Holce mimořádně pobavilo, že bývalý komunistický rozvědčík, který převlékl kabát, má ve Fialově mysli jako svou největší výhodu zrovna hodnoty.

Zakladatel Fialovy strany ODS Václav Klaus jeho slova přeložil tak, že je to „dezinterpretace a urážka 35 procent voličů“. Podle Holce má naprostou pravdu.

I Petr Pavel opakoval, že nás čeká „střet dvou světů“. Svůj svět popsal jako „postavený na hodnotách“, férový, slušný, nabízející řešení, respektující pravidla. A dodal, že tento svět „reprezentuji já s více než polovinou občanů této země“.

„Tohle je kandidát, který všem sliboval: Já budu spojovat Česko,“ ukazoval Holec. A najednou tu máme dva světy. A navíc podle Holce generál asi neví, kolik má Česko obyvatel, protože ani součet se všemi kandidáty, co ho podpořili, nedá ani náhodou většinu obyvatel.

Když si k tomu připočteme další kandidátovy výroky, třeba že by nejmenoval Tomia Okamuru ministrem školství, aby neohrozil mravní výchovu mládeže, dostáváme překvapivý obraz kandidáta, který chtěl sjednocovat.

Pak moderátor připomněl všechny výstupy generálových fanoušků směrem nejen k Andreji Babišovi, ale i k jeho voličům z venkova, kteří se o sobě třeba mohli dozvědět, že jsou dementi a že si mažou na chleba hnůj. „Pokud takhle se chová tábor dobra, tak bych si fakt nepřál vidět tábor zla,“ dodal k tomu Holec.

Jako hlavní terč si našli Babišův billboard nabádající k míru. Ve stejné době Jindřich Šídlo (v jiné souvislosti) přišel s termínem „míroví štváči“, a jiní jej prohlašovali za neetický a hnusný. Holec připomněl, jak před sněmovními volbami zobrazovala Babiše na billboardech a jiných formátech současná koalice (včetně obrázků Babiše s Putinem) a poznamenal, že si obě strany mohou podat ruce.

Na dotaz jedné čtenářky se rozpovídal o potenciální první dámě, podplukovnici Evě Pavlové. „Já myslím, že tohle je ideální prezidentský pár hodnotového světa Petra Fialy – dvě gumy.“ poznamenal Holec. Je podle něj směšné, jak se snaží generálovi fanoušci popírat něco, co všichni vidí.

A provádějí tak bizarní věci, jako přepisování profilu Eva Pavlová na Wikipedii.

Jeden ze čtenářů naproti tomu vyjádřil názor, že až „generál Laudon“ vyhraje, tak možná první gratulaci dostane z Kremlu. „To se může stát, starý kádry se ceněj,“ připustil Holec.

Ten pak obsáhle hovořil o „monstru“ nenávisti a útoků lidí, kteří se považují za ty „lepší“. Na počátku této nenávisti mediální fronty podle něj byla na počátku nenávist k ODS. Zejména za Nečasovy vlády. Pak se útoky přesměrovaly na Miloše Zemana, pak na Andreje Babiše a teď „polepšená“ Fialova ODS stojí v jejich čele.

Průměrný počet slepic: 3.3 (3 hlasů)

Slíbila jsem si, že budu doufat, že to dopadne pro nás:-). Ale je to tak, že ten národní sport antibabiš, ta nenávist je tak velká, že radši pohnou zeměkoulí, než aby byl prezidentem on. Na druhé straně k tomu velká část voličů dopomůže, aby tam byl jenerál. Kamarádka mi povyprávěla, jak její 47letá kolegyně volala tatínkovi, koho teda má v tom prvním kole volit! Úsměvné i děsivé. Jenže co pak s takovým materiálem. Poradil jí Babiše:-). Popravdě jsem si nemyslela, že za něj budu někdy tak moc lobovat, ale musím, vidím to jako jedinou možnost, jedinou naději!

Průměrný počet slepic: 4.2 (15 hlasů)

In reply to by Itkica (neověřeno)

Trvalý odkaz

Tím jsem chtěla říct, že hodně voličů je naprosto zmatených a neschopných se rozhodnout dle svých poznatků a vyhodnocení, dle rozumu. A počkají, kdo jim co poradí. Tatínek, přítel/lka, telka, domovní důvěrnice:-). Ale napsala jsem to nějak prapodivně:-)

Průměrný počet slepic: 3.6 (9 hlasů)

In reply to by Itkica (neověřeno)

Trvalý odkaz

Doporučuji vám,aby jste zkusila jeho svaté postuláty rozebrat,jsou v článku STATEK S PRIBEHEM ,aby bylo jasno jak tu nádheru chápete i mi !Zkuste to PNZ doporučit i dalším vaším známým a bratrům a sestrám,mohou se tady přijít i rozdiskutovat,kdyby chtěli a nic nestojí v cestě,aby jsem se stala jejich mentorem a oni mými studenty, jak tomu dát na zadnici a začít se orientovat ke SJEDNOCENI a Vítězství!
No ni?

Průměrný počet slepic: 3 (7 hlasů)

To by měli vědět všichni občané CR
Datum: 15. 1. 2023 15:13:02
Na TV Barrandov proběhl pořad Jaromíra Soukupa o české energetice. Tak ten to tedy konečně jednou rozsvítil!

Rozkryl vazby státního podniku Vysokonapěťové energetické soustavy ČR a skutečnost, že se tato část energetické soustavy tajně oddělila od ČEZu.
Tento podnik byl napojen na soukromou firmu OSINEK a všichni na soukromou banku, kam tekly nekonečné miliardy z veřejných prostředků. A protože šlo o soukromou banku, neskládala nikomu žádné účty.

Prsty v tom měli kmotři ODS v čele s Patrikem Aulickým z Ústí nad Labem, Novákem a Ježkem, všichni z Ústí nad Labem.
Napojeni byli další politici z ČSSD i ODS, včetně Petra Gandaloviče, který je velvyslancem v USA.
Zde se točily miliardy z peněz zákazníků platících nesmyslné ceny za odběr elektrické energie. Všichni to věděli, včetně politiků a všichni drželi ústa, protože z toho fantasticky profitovali. Kteří ?

No především ti z ODS a ČSSD! Ona totiž ta soukromá banka byla akciovka s akciemi na doručitele, tedy utajení vlastníci se sídlem na Kypru. Proč tam?
No, aby se dobře kradlo ve velkém a bez rizika..

Každý spotřebitel platí měsíčně zálohy za odebranou elektrickou energii. Z toho se odděluje velký podíl, který jde do podniku "Vysokonapěťové soustavy'' a odtud do výše uvedené soukromé banky se sídlem na Kypru. Tunel jako hrom, ale policie ani justice nekoná!!!

Takto se buduje Fialův kapitalismus v Česku a toto je ta nová slibovaná politická kultura dle Fialy! Jenomže to není o budování, ale obrovská korupce a zlodějna na mafiánský způsob!!

A Andrej Babiš jim tento penězovod zašlápl. A odtud pramení ta nenávist k jeho osobě!

Kradou hlavně jeho úhlavní nepřátelé! Pokud se už konečně neprobudíme, nikdo nás zachraňovat nebude, a i kdyby mohl, tak to neudělá.
Co jsme si nesmyslnou volbou za pomoci Rychetského a jeho změny zákona o volbě koalic posrali, to si sami musíme dát do pořádku! Příležitost je jediná a poslední.

Zdroj TV Barandov, Jaromír Soukup

Průměrný počet slepic: 3.4 (8 hlasů)

Májo, proč recykluješ starý řetězový mail, který koloval již v roce 2019? Zde jsou ty nesmysly vyvráceny:

https://manipulatori.cz/retezovy-e-mail-a-hoax-to-je-super-prasarna-jar…

Průměrný počet slepic: 3.7 (6 hlasů)

Ono to fakt funguje! Mrkněte na moje statistiky za jediný den!
Stačilo do mých příspěvků dvakrát zakomponovat banderovský pokřik "Sláva Ukrajině" a čísla mých dosahů letí raketově vzhůru.
Buď mi to zlepšuje karmu, a nebo má facebook poměrně průhledně nastavené algoritmy preferování určitého obsahu. 🙂
Tak to zkusíme ještě trochu roztočit, ne? Ať to frčí!
"Klimatická změna je největším nebezpečím pro celý svět!"
"Miluju Gretu Thunberg!"
"Ať žije Green deal!"
"Black Lives Matter!"
"Podporuji zavedení eura v ČR!"
"Klaus Schwab a WEF jsou naší záchranou!"
"Jdu si pro čtvrtou Tečku. Kvůli klidu v duši."
"Petr Fiala je nejlepším premiérem, jakého jsme kdy měli!"
"Volím Danushi!"
Omlouvám se, ale už nemůžu dál. Pojďte mi prosím pomoct v komentářích. Když si dáme záležet, tak počítám, že se do týdne moje příspěvky dostanou ke všem uživatelům FB v naší zemi. 🙂
---------------------------------------------------
Názory lidí:
- Sláva Ukrajině! Miluju Fialu a Rakušana a generála Pavla taky. A Pekarová na hrad! A Babiš je fuuuuj!🙈 ( Ale zapotila jsem se u toho, teď se půjdu pomodlit a polít svěcenou vodou😉)
- Jana Gajdošová sláma Ukrajině
- Vít Rakušan je nejlepší a nikdy by nelhal, stejně jako Petr Fiala. Markéta Pekarová a Jana Černochová jsou úžasné ženy a nemusíme se za ně stydět. Great Reset, Agenda 2030, Aspen Institut, WEF, Green Deal, Total Control vše jen pro blaho lidstva.. A končím, začíná mi být nevolno..
-Mně to nejde kua napsat prostě mě to hlava nepouští takové nesmysly.Ale když jinak nedáte - nejkrásnější a nejchytřejší žena co to s námi myslí dobře je Von der Leyen.I love you❤️ 🤣🤣🤣
- Stanislav Vrana s Leyenem na věčné časy! 🤣
- Cernochova nejlepsi ministryne valky a dobrovolne se za nas CECHY upálí, kdyz se Babis stane prezidentem. Sláma Fialovi a petikolce!

- Jitka Gajdošová Volodymyr na Hrad ‍🔥‍🔥‍🔥‍🤣🤣🤣

- Manželství pro všech 58 pohlaví. I love LGBT.🌈😉)🤣🤣🤣🤣🤣
- Danuše Nerudová z nás všech udělá diplomované VŠ odborníky 🤣

Průměrný počet slepic: 4.2 (5 hlasů)

Snad poprvé v životě musím souhlasit s Mikulášem Minářem z Institutu pro obelhávání společnosti alias Milionu chvilek pro demokracii (P.S. před tím, než rozpustil svou stranu, se kterou vůbec nešel do voleb, stačil rozfofrovat nikoliv jeden milion, ale hned 6 milionů Kč), jenž k níže uvedené fotografii napsal:
"Přátelé, nová a osvěžující politická kultura je tu!"
A já musím uznat, že komunistický rozvědčík uctívající památku Jana Palacha, jenž má za manželku politručku s titulem RSDr., a prolhaná podvádějící a patrně nejhloupější rektorka v dějinách české akademické sféry (mladá a pohledná), jež si vedle rektořiny střihla business s turbotituly, to je skutečně něco, co tu ještě nebylo.
Po 33 letech budeme mít na Hradě dva špičkové komunistické kádry a účetní, která umí perfektně počítat (zejména svoje peníze) a k tomu kolem nás Rakušan postaví takový KRIT, že už si to, co si skutečně myslíme, budeme jen šeptat.
A pražská kavárna ruku v ruce se studenty majícími plnou pusu antibolševismu tomu všemu nadšeně aplauduje.
Počítám, že chudák Palach se v hrobě točí rychleji než větrák a Stalin s Brežněvem a Gottwaldem si teď někde v pekle otvírají šampus.
Jejich zvrácená ideologie přece jen zvítězila. Na celé čáře.

Průměrný počet slepic: 4.4 (7 hlasů)

In reply to by včelka Mája (neověřeno)

Trvalý odkaz

Majo, můžeš nějak doložit svoje tvrzení o tom, jak Minář rozfofroval 6 mil. korun?

Průměrný počet slepic: 2.7 (3 hlasů)

Jestli sis všiml, přeposlala jsem jeho komentář z FB. Tak mu zavolej!
A můžeš ty doložit, když volíš vystudovaného špicla Pavla, že nevolíš absolventa s totalitními zkušenostmi, frekventanta elitní zpravodajské školy pod vojenskou rozvědkou?

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

Ono to veselé není, že to až takhle může fungovat. Ale stejně jsem se nasmála:-). Ta heslíčka jsou zajímavá:-) a ti co psali tzv. komenty, si to užili, tedy neužili:-)

Průměrný počet slepic: 4.5 (2 hlasů)

Falešný účet! Arcibiskup Graubner se ohradil proti útokům na Babiše
19.01.2023 11:35
Návštěva Andreje Babiše v kostele Panny Marie Vítězné na Malé Straně, kterému se také říká kostel Pražského Jezulátka, kvůli sošce, která je v něm umístěna, byla jedním z témat uplynulých dnů. Velký údiv v souvislosti s touto událostí sklidil i tweet, který zveřejnil účet nadepsaný ,,Mons. Jan Graubner". V tuto chvíli s vysvětlením přichází samotné Arcibiskupství, které zmíněný účet i tweet označil za falešný.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

Ti co nejdou k volbám nerozpoznají menší zlo? Pokud tedy chcete takhle argumentovat co kdyby jste z toho obvinil Babiše. On přece věděl jak moc je kontraverzní a že spoustu lidí odradí. Proč teda pokud chtěli obsadit hrad tam nedali někoho kdo nebudí tak velký odpor? Tohle vás nenapadlo? A pokud i přesto do toho Baba šel tak to jen ukazuje jaký je egoista. A i když mě politruk sere snad víc než Bába tak já nejdu volit nikoho nechám to rozhodnutí na ostatních. Komunisty jsem nevolil ani za komunistů a teď s tím rozhodně začínat nebudu.

Průměrný počet slepic: 3.4 (19 hlasů)

Libi22.
Přesně tak.
Je mnoho lidí,co naštval Babiš.při nákupu firem a při jejich změně výroby,nebo až zastavení výroby.

Průměrný počet slepic: 3.5 (11 hlasů)

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Právě v oblasti placení daní OSVČ udělal AB těmto cca 650 tis.lidem problém, za který ho začali nenávidět. Není se co divit, dlouhá desetiletí mohli příjmy různě ošulit a bác, najednou EET a další nástroje finanční správy a ...... těch pár desítek a často i přes sto tisíc ročně, co od jednotlivce OSVČ odplulo do státního rozpočtu, dovedlo dotyčné pořádně rozpálit a okamžitě se z nich stali podporovatelé trojspolku, který avizoval, že pokud vyhrají, všechno zruší. Už dlouho před parlamentními volbami byli původní zastánci AB slyšet, že tímto je hrozně nasral a nově budou volit Fialu. Holt, sáhnout někomu na jeho vlastní peníze .... A když už, měl to celé nechat na Šilerce a nehlásit se k tomu sám tak veřejně a stále. Za chyby se platí.

Průměrný počet slepic: 2.4 (12 hlasů)

Ano. Tak jednoduché to je. Ale budeme mít něco daleko horšího a bude to chyba, ze které se (na rozdíl od Babiše, který měl před covidem přebytkový nebo alespoň vyrovnaný rozpočet a nemyslel jen na těch horních deset tisíc...) už nikdo nevzpamatuje (tedy kromě těch horních deseti).

Průměrný počet slepic: 3.4 (10 hlasů)

Tak to dopadá když ideologie zvítězí nad rozumem :-) Ono je důležité, že to nebolí a člověk je veselé mysli prý přebytkový rozpočet si můžete podat ruce se zvědavým občanem. Rozvádět tento nesmysl je jak se píše v bibli jako házet perly sviním. Bez urážky. Už začínám chápat proč byla země placatá až do 18 století.

Průměrný počet slepic: 1 (4 hlasů)

Ta páteř ekonomiky každého státu. Babiš jim zatrh ulejvání 20% DPH do vlastní kapsy a oni ho za to smrtelně nenávidí. Tak smrtelně, že volili pětikolku, která je za odměnu slíkla úplně donaha a přivedla cugrunt. Pro stromy neviděli les, fšeci kradnú. Až na tu lásku ke zlodějně sami dojeli. No... a co bude dál ? Jenerál jim pošle povolávací rozkaz. Hurá na Ukrajinu ! Zpátky už se nevrátí ani v rakvi, jejich mrtvoly zůrodní už beztak úrodnou ukrajinskou půdu. Vlastně spustili lavinu, která už se valí a smete všechno, co cestou potká.

Zatím bez slepic

Já taky nejdu volit. Nebudu volit žádnýho eurohujeristu, ať je to generál nebo oligarcha. Toto prostě můj hlas nedostane. Navíc, jak píšeš, Babiš je horzný egoista. Samé já, já, já... I kdyby člověk na chvilku zapochyboval, jestli mu to nakonec nehodit, tak toto fakt ne.

Průměrný počet slepic: 2.8 (13 hlasů)

Ten kdo není spokojen s našimi tzv ZAS TUPITELI,to vytrhne jedinéé tím ,že
K volbám přijde sebere odvahu ,dá se zapsat a odevzdá PRAZDNOU obálku!Tím se jeho hlas dostane do článku v rubrice NEPLATNE a tam může figurovat ve statistice navěky jako NEPLATNY a tak se obejde blokáda vlády zla ,jinak vám bude ukraden!
No ni?

Průměrný počet slepic: 3.3 (10 hlasů)

Paní Anno, nepsal jsem, že nepůjdu k volbám. Psal jsem jen, že ani jeden z nich nedostane můj hlas. Prázdná obálka, tak jak řekl Bašta, to jistí!

Průměrný počet slepic: 3.1 (7 hlasů)

Jo, udělej jak řekne Bašta, správná ovce bez vlastního mozku. Každej neplatnej hlas volí Pičoneta, takže i ty ho volíš.

Průměrný počet slepic: 4.6 (5 hlasů)

Teď to sice nebude samé "já já já..", ale "my my my" - a budou tím myslet ne nás, nýbrž skutečně jen sebe.
Jsme jako národ tak neskutečně hloupí....

Průměrný počet slepic: 3.8 (8 hlasů)

Také jsem to tak viděl, kdyby zůstali dva vyvolení pětikolkou. Ale v tomto případě Babiš rozhodně není výhra v lotynce, ale podobně jako proti Zemanovi kníže.
Nevolba je jednoznačně volba generála. Když chcete generála, opravdu se nemusíte namáhat a ušetříte jednu obálku, jedno posuzování volební komisí ve vašem okrsku.

Průměrný počet slepic: 3.8 (6 hlasů)

Vy všichni, kteří se "hrdě" hlásíte k tomu, že nebudete volit nikoho, nebo hodíte "hrdinně" prázdnou obálku, tak si uvědomte, že v současné situaci, tak jak je nastavena, volíte stejně cínového vojáčka!!! Protože tím prospějete jemu! Máte na to samozřejmě právo, je to vaše volba, ale nenalhávejte si, že tím něčemu dobrému prospějete. Maximálně jenerálovi!

Průměrný počet slepic: 3.9 (8 hlasů)

Koho jiného - třeba Havlíčka??? Zase by média řvala a takové, jako jste vy, by přesvědčila, že je to špatně, protože byl vždycky pravá ruka Babiše a to je přece na "kriminál". :-)))
Myslíte si, že "jiní lidé" se sypou z nebe? Kdyby to byl někdo úplně neznámý, lidi by ho nevolili - a nebo možná volili, ale jen pokud by takový někdo "neznámý" patřil ke kandidátům médii protěžované pětikolky, jako byla Čaputka-Nerudka. Viděli jsme, co se z takové "neznámé" osoby vyklubalo. Kontroverzního z Babiše udělala média, nebo jste tak natvrdlí...? Jak to, že ta mnohem a mnohem horší kontroverze u Pavla nevadí??

Průměrný počet slepic: 4.4 (8 hlasů)

In reply to by včelka Mája (neověřeno)

Trvalý odkaz

Také to Včelko nechápu. Drnčí pořád to samé dokola. Roky to do nich sypali, a to je výsledek. Budou tu mantru stále podporovat a spousta jich ani neví proč. Chápu, hodně jich třeba naštval, ale tenhle "hon na čarodějnice" je nepochopitelný! A ti co volili Babiše, tak prostě volili Babiše a ne jak jste psala třeba Havlíčka nebo Nachera nebo Schillerovou. Za ním šli! A proto také dostal tolik hlasů co dostal (navzdory třeba Vondrákovi, který se mu to snažil tak podělat! Poškodit:-) )

Průměrný počet slepic: 4.8 (4 hlasů)

Jen jste vy výčtu institucí, které ovládají nebo ovládat budou, zapomněl na senát. Vítejte v totalitě. Jak řekl ostravský bard platí. V totalitě jsem se narodil a v totalitě i zemřu.

Průměrný počet slepic: 4.4 (10 hlasů)

Nějak mi ta situace začíná připomínat situaci v předválečném Německu:
Úryvek z wiki: https://cs.wikipedia.org/wiki/N%C3%A1rodn%C4%9B_socialistick%C3%A1_n%C4…
...
Za tvrdé, neúprosné politické kampaně zachvátil 27. února 1933 budovu říšského sněmu požár, z něhož Hitler obvinil komunistická hnutí. Von Hindenburg to použil jako důvod pro vyhlášení dekretu, jenž omezil ústavní svobodu slova, tisku atd., což umožnilo v podstatě neomezené řádění nacistických sil.

V březnových volbách získala NSDAP 44 % hlasů a v koalici s pravicovou německou nacionální stranou to činilo 53 %. I když to nebyla převážná většina, kvůli dezorganizovanosti opozičních stran, uchopila NSDAP moc do svých rukou. Hitler tak směl po další čtyři roky vládnout pomocí dekretů. Svými diktátorskými pravomocemi upevnil svou moc. Znamenalo to v podstatě konec Výmarské ústavy. Hned se postavil proti nezávislým odborům, Židům a jiným politickým stranám. Židé byli hromadně propouštěni ze státních pozic. Byly jim bojkotovány obchody, podniky a i lékařské či advokátské praxe. Vedení odborů bylo pozatýkáno a místo něj byli dosazeni nacisté. Hitler si mistrnými tahy získal i přízeň dělníků, jelikož zakládal pracovní tábory pro mladé a nové práce se dostalo i díky snaze o znovuvyzbrojení. Svět se maximálně vzmohl na plané výhrůžky. Pod patronací fanatického ministra propagandy Josepha Goebbelse se veřejně pálily knihy mnohých autorů – Einsteinem počínaje a konče Freudem. Svět mlčel, i když se NSDAP 14. července 1933 ustanovila jedinou legální stranou v Německu – ostatní strany byly zakázány. Nový říšský sněm byl podpořen 92 % voličů – zbytek, odpůrci nacismu, odevzdali prázdný volební lístek.

...

taky začali uvažovat, jak cenzurovat, co říká opozice.

Zatím bez slepic