Eurohodnotné odhodlání

Autor

Přátelé, určitě vám neuniklo, že NATO minulý týden spustilo největší cvičení od dob studené války. Manévry Steadfast Defender potrvají do konce května a budou se skládat z mnoha dílčích cvičení. Celkem se prý cvičení účastní devadesát tisíc vojáků. Severoatlantická aliance podle svých představitelů ukazuje sílu, jednotu, odhodlání a připravenost na případný konflikt s Ruskem. Tolik optimistické zprávy z majnstrýmu.

Nepochybuji o tom, že cvičení bude prezentováno jako bezchybně úspěšné, všechny plánované úkoly budou splněny na dvě stě procent a naše připravenost na zlého Rusa bude dokonalá, dokonalejší a nejdokonalejší.

Vidlácky k tomu dodávám, že zatímco v Pobaltí se cvičí, ve vnitrozemí sledujeme v přímém přenosu, jak se rozpadá zázemí na naprosté prvočinitele…

Ve Francii zemědělci sračkují hnojem administrativní budovy a dělají dopravní blokádu Paříže. Francie nasadila prý patnáct tisíc vojáků. Určitě víc, než kolik jich je na hentom cvičení NATO.

V Německu nejezdí vlaky, centra měst jsou plná traktorů… pokud železničáři vydrží, za pár dní dojde uhlí v elektrárnách.

V Polsku blokují zemědělci hraniční přechody s Ukrajinou a protestují stejně vehementně jako v Německu.

Rumunští farmáři už také vyjeli…

U nás je ještě klid, ale je to klid před bouří. Ještě bude jedna koordinační schůzka zemědělců. Pak bude vyhlášeno datum traktorové invaze na Prahu. Zemědělci a dopravci si protest budou organizovat sami a chtějí ho mít apolitický. Budou ale potřebovat podporu nás všech. Vydržte proto ještě pár dní. Pak to přijde a musí se to podařit na první dobrou.

EU už zcela nepokrytě mluví o sankcích na Maďarsko, pokud Orbán vetuje unijní pomoc Ukrajině. Mají oslabit maďarský forint a obsluhu relativně vysokého maďarského státního dluhu. Ano, to chcete, ukázat všem v EU, jak se trestá neposlušnost. To vám určitě získá hodně přátel.

Vůbec nemluvím o tom, že oficiální maďarský i rumunský představitel už prohlásili, že v případě ukrajinské prohry si svá historická území pěkně zaberou. Poláci to neříkají, ale proč myslíte, že povolávají k odvodním komisím čtvrt milionu lidí? Tihle nejsou vycvičení pro boj proti Rusku. Ale na hlídání Lvova a Lucku by to mohlo stačit…

Množí se nepotvrzené zprávy, že Zelenský odvolal Zalužného z postu vrchního velitele… Nedivil bych se. Nejjednodušší řešení ukrajinské situace je, že armáda provede převrat a začne vyjednávat. Tohle je nejčastější způsob řešení neodvratné porážky. Stejně tak se tomu vláda snaží bránit různými odvoláváními oblíbených velitelů. Zpravidla vyhraje vojenský velitel nad civilním prezidentem.

Američané mají problém s Texasem, který je jednou nohou mimo USA… O problémech na blízkém východě ani nemluvím. Ten Jemen… kdo by to byl čekal, že pár vousáčů s raketkami ohrozí šestinu světového obchodu, že?

Hranice jsou zablokované, dálnice jsou zablokované, vlaky nejezdí… Na Rakušana řvou v Sokolově, že je vlastizrádce a nic jiného už mu vlastně říct nechtějí. „Izolovaná“ Severní Korea prý dodala Rusům jeden a půl milionu dělostřeleckých nábojů. Zato Evropa nedodá Ukrajině ani půlku ze slíbeného milionu…. Zato na východě dokazujeme svou jednotu a odhodlání vojenským cvičením.

Myslím, že se Putin musí smíchy potrhat.

Jednota je, že se zbavíte vojenské vzpoury nejjebnutějšího Rusa všech dob, Prigožina, za jeden den. Jednota je, že vám nedojdou vojáci, nedojde jídlo, nedojde nafta, nedojde munice, ba ani čipy vám nedojdou, protože rakety prší na Ukrajinu pořád. Jednota je, že zvyšujete svůj vliv v Africe, Saúdi vstoupí do BRICS, s Číňanem natahujete plynovody a ropovody. Jednota je, že částečně mobilizujete a ani nezavřete hranice, protože to nic neohrozí. Jednota je, že zvládnete dvanáct balíčků sankcí a jejich účinek obrátíte proti původcům. Jednota je, že už dva roky válčíte a jde vám to postupně stále lépe. Jednota je, že zvýšíte zbrojní výrobu, přejdete na válečné hospodářství a zvládnete technické obtíže takového kroku. To je jednota.

To, co tu děláme my, to je podléhání vlastní propagandě, malování vzdušných zámků, přání otcem myšlenky a vyžadování morálních soudů namísto pragmatické racionality. Eurohodnotné odhodlání. Mysleli jsme to dobře, dopadlo to jako vždycky.

Letošek bude klíčový. Pro celou Evropu.

Přátelé, pokud mě chcete podpořit v mém Vidláckém úsilí a podpořit vlastní národní občanskou společnost, prosím pošlete dar Institutu českého venkova. Každý, kdo pošle alespoň 350,- Kč, může si na oplátku vyžádat knihy, trička, samolepky a odznaky z nabídky.

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.7 (417 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Komentáře k Vidlákovu úvodnímu článku pište jako odpověď k tomuto oknu. Budou pohromadě a zůstanou na začátku diskuze.

Pokud máte nějaký příspěvek, který přímo s Vidlákovým úvodníkem nesouvisí, vložte jej přes "Přidat komentář" na konci dokumentu.
 

Průměrný počet slepic: 4.1 (27 hlasů)

Tak se to dělá v Německu. Odbory stávkují a donutí nakonec zaměstnavatele sednout k vyjednávacího stolu.

Německé vysokorychlostní vlaky se chystají k odjezdu

Dráhy DB a odbory GDL se o víkendu domluvily, že stávka, která byla od listopadu čtvrtá, skončí dříve a že obě strany opět začnou jednat. Nová dohoda o mzdách by mohla být do začátku března, do té doby další stávka nehrozí.

"Na jednání, která začnou za týden v pondělí, máme pět týdnů. Věříme, že na konci dospějeme k dohodě," řekla Anja Brökerová Mluvčí DB . 

V dohodu věří také šéf odborů GDL Claus Weselsky. "Je dobré, že se GDL a DB shodly, že chtějí společně najít řešení. My jsme připraveni dohodnout se na dobrém kompromisu," řekl dnes Weselsky na tiskové konferenci. "Cílem bylo usednout k jednacímu stolu, a to se podařilo. Teď nás čeká vyjednávání," dodal. Odbory ani dráhy podle něj až do výsledku jednání nebudou o dílčím vývoji informovat.

To jsou úryvky zprávy. Celá zpráva a fotogalerie viz zde:
https://www.ceskenoviny.cz/zpravy/stavka-na-nemecke-zeleznici-skoncila-vlaky-jezdi-opet-podle-bezneho-radu/2471556
 

 

Průměrný počet slepic: 3.8 (40 hlasů)

O zprávě že asi Zelenský odvolal Zalužného z postu vrchního velitele kterou zmínil v dnešním článku náš Vidlák, 

tam kde je kouř tam je i oheň a pravděpodobně k odvolání Zalužného došlo i když Zelenského mluvčí to popřel.

Dokonce se píše , že Zalužnému byl nabídnut post velvyslance „v evropské zemi“, generál to ale odmítl. Více viz níže.

Odvolaný velitel ukrajinských ozbrojených sil Valerij Zalužnyj

Valerij Zalužnyj už nezastává funkci vrchního velitele ukrajinských ozbrojených sil. Oznámil to na svém telegramovém účtu ukrajinský poslanec Oleksiij Gončarenko a také jeho bývalý kolega Boryslav Bereza. Zelenského mluvčí Serhij Nykyforov to následně stejně jako ukrajinské ministerstvo obrany, popřel.

Podle Gončarenka je informace o Zalužného konci ve funkci zatím neoficiální a příslušný dekret neexistuje. Přesto na svém telegramovém účtu informoval, že Zalužnému byl nabídnut post velvyslance „v evropské zemi“, generál to ale odmítl.

Bereza navíc podle serveru sundries.ua tvrdí, že Zalužnyj byl zbaven také funkce v Radě národní bezpečnosti a obrany Ukrajiny. „Opravdu chci, aby se informace nepotvrdila. Velmi,“ řekl Bereza. Ukrajinské úřady  informaci popřely.

To jsou úryvky zprávy. Celá zpráva viz zde:
https://www.novinky.cz/clanek/valka-na-ukrajine-zelenskyj-odvolal-vrchniho-velitele-armady-zaluzneho-pise-poslanec-40458929

Průměrný počet slepic: 4.1 (39 hlasů)

Jak napsal ve svém článku náš Vidlák tak Američané mají problém s Texasem. V USA to doslova vře. Republikáni podali žalobu na ministra pro vnitřní bezpečnost a obviňují ho že nechrání jižní hranice Spojených států před přívalem přistěhovalců.

Americkému ministrovi hrozí impeachment
Republikánská většina ve Sněmovně reprezentantů Spojených států sepsala ústavní žalobu na ministra pro vnitřní bezpečnost Alejandra Mayorkase. Důvodem má být údajné zanedbání situace na hranicích s Mexikem. Republikánští poslanci viní Mayorkase, že nerespektuje zákony o migraci a nechrání jižní hranice Spojených států před přívalem přistěhovalců. Vytýkají mu úmyslné a soustavné neuplatňování imigračních zákonů. Například nezadržování ilegálních přistěhovalců v detenčních centrech. To podle žaloby přimělo ještě víc lidí k cestě k americké hranici. Ministra žaloba viní také z klamání veřejnosti.
Vice zde:
https://www.irozhlas.cz/zpravy-svet/alejandro-mayorkas-usa-impeachment_2401290737_mst

Předpremiéra občanské války v USA. Pokud u moci zůstane Biden, lze počítat s nejhorším.
Jako kdyby prezident Biden neměl na stará kolena málo obtížných hlavobolů, vyvstává nyní další, obzvlášť tíživý problém. Stát Texas, jeden z největších a nejbohatších v Unii, ústy svého guvernéra Grega Abbotta odmítl poslušnost federální vládě Spojených států. Aby to měl z jedné vody načisto, vzepřel se přitom také verdiktu Nejvyššího soudu, který mu 22. ledna nařídil vpustit na území státu federální pohraniční službu. Ta měla na hranici s Mexikem odstranit ostnatý drát bránící volnému průchodu migrantů do Ameriky.
Vice zde: 
https://www.reflex.cz/clanek/komentare/122942/jefim-fistejn-predpremiera-obcanske-valky-v-usa-pokud-u-moci-zustane-biden-lze-pocitat-s-nejhorsim.html

Průměrný počet slepic: 4.6 (56 hlasů)

Biden začíná další krvavou válku

Americká televizní moderátorka Joy Wrightová zapomněla vypnout mikrofon a řekla to, co si o Bidenovi myslí všichni.
26 sekundové video si prohlédněte kliknutím přímo na zdroj viz zde:
https://t.me/neCT24/49596

Průměrný počet slepic: 4.2 (13 hlasů)

“To, co tu děláme my, to je podléhání vlastní propagandě, malování vzdušných zámků, přání otcem myšlenky a vyžadování morálních soudů namísto pragmatické racionality.” Připomíná to dobu na přelomu prvního tisíciletí, kdy původní pohanství, postavené na tradicich a vztahu k přírodě, začalo nahrazovat křesťanství. To také zacalo evangelizovat obyvatelstvo biblickými povídačkami o vítězství dobra nad zlem a lásky nad nenávistí. A tehdy křesanství porazilo rozum a zkušenost stařešinů ve jménu chiméry posmrtného ráje a podobných pouťových cukrátek. Roste ve mně obava, že podobně, jako pohanství, dopadne demokracie v boji s novodobým biblickým marxismem podle bible Great Reset a evangelii Green Deal, LGBT, Gender a Lidských práv…

Průměrný počet slepic: 4.4 (43 hlasů)

Proč to sem dáváte podruhé?

Průměrný počet slepic: 3.1 (8 hlasů)

Omylem, pardon.

Průměrný počet slepic: 4.6 (5 hlasů)

"Roste ve mně obava, že podobně, jako pohanství, dopadne demokracie v boji s novodobým biblickým marxismem podle bible Great Reset Green Deal, LGBT, Gendera evangelii a Lidských práv…"

Já jsem nikdy a nikde neviděl, že by Bedřich Engels a Karel Marx řešili otázky Green Deal, LGBT, Gender. Vím, že v souvislosti s vykořisťováním relativně mladé společenské skupiny své doby řešili otázku lidských práv, která byla v té aktuální době nanejvýš potřebná.

Tato otázka se v mnoha zemích skutečně vrací jako aktuální, protože i podstatně vzdělanější, nyní vykořisťované skupiny dělníků, ale i těch, kterým se začalo říkat zaměstnanci, pracující inteligence atd., by se mohla a měla vracet, ale na úrovni své doby i když v souvislosti s oběma osobnostmi.

Rozhodně se to netýká vámi vyjmenovaných, jinak správně uvedených, zrůdností.

Průměrný počet slepic: 4.2 (15 hlasů)

Bylo to myšleno jako alegorie. Marxismus = Bible, Evangelia = Green Deal, LGBT, Gender.  Pod pojmem Lidská práva mám na mysli bezbřehé dožadování se všech možných práv libtardy, nikoliv boj za sociální práva, jak to deklaroval Marx. Ostatně jsem toho názoru, že marxistům nikdy nešlo o nějaká práva proletariátu. Hlavní cíl marxismu byl rozbití sociálního smíru společnosti. A to dělají dodnes. Pouze nestaví proti sobě společenské třídy, ale pohlaví, rasy, věkové kategorie atd., jen aby společnosti rozbili na atomy a ty potom budou snadno ovládat. Je to stejný recept, uplatněný již nesčíslněkrát od dob Francouzské revoluce. Jsou geniální, nenávistní a všeho schopní. A podrobit si gojimy je jejich věčným vlhkým cílem. Dokud tohle nepochopíme, utáhnou nás na vařené nudli.

 

Průměrný počet slepic: 4.5 (11 hlasů)

jak se skákalo ns špek... co třeba přelom let 1989-1990?

Průměrný počet slepic: 5 (23 hlasů)

“To, co tu děláme my, to je podléhání vlastní propagandě, malování vzdušných zámků, přání otcem myšlenky a vyžadování morálních soudů namísto pragmatické racionality.” Připomíná to dobu na přelomu prvního tisíciletí, kdy původní pohanství, postavené na tradicich a vztahu k přírodě, začalo nahrazovat křesťanství. To také zacalo evangelizovat obyvatelstvo biblickými povídačkami o vítězství dobra nad zlem a lásky nad nenávistí. A tehdy křesanství porazilo rozum a zkušenost stařešinů ve jménu chiméry posmrtného ráje a podobných pouťových cukrátek. Roste ve mně obava, že podobně, jako pohanství, dopadne demokracie v boji s novodobým biblickým marxismem podle bible Great Reset a evangelii Green Deal, LGBT, Gender a Lidských práv…

Průměrný počet slepic: 3.4 (14 hlasů)

Nejčastější česká varianta tohoto je "Opakování matka moudrosti", ale je taky nejméně přesná. "Matka studia / učení" je přesnější i lepší. Protože biflování z nikoho moudrého člověka neudělá, jak vidíme na panu premiérovi.

Průměrný počet slepic: 4.5 (11 hlasů)
Trvalý odkaz

Ohledně demonstrací francouzských zemědělců o kterých se zmínil v dnešním článku náš Vidlák viz níže:

Francouzští zemědělci blokují Paříž

Francouzští farmáři s pomocí stovek traktorů zahájili blokádu Paříže

Paříž - Francouzští zemědělci dnes odpoledne zahájili blokádu hlavních silničních tahů vedoucích do Paříže, kterou chtějí dosáhnout splnění svých požadavků. Podle agentury AP farmáři pomocí traktorů a žoků slámy obklíčili metropoli a hodlají pokračovat v úterý. Ministerstvo vnitra se snaží zabránit vjezdu zemědělských strojů do velkých měst a nasadilo až 15.000 policistů. Prezident Emmanuel Marcon se kvůli situaci odpoledne mimořádně sešel s ministry. Ve čtvrtek o ní bude jednat v Bruselu s předsedkyní Evropské komise Uršulu voň der Leyenovou, oznámil Elysejský palác. Další opatření na podporu farmářů by francouzská vláda mohla oznámit v úterý.

Podle webu listu Le Monde se do protestní akce zapojí na 800 traktorů, které mají blokoval osm příjezdových tras do Paříže ze všech směrů. Odbory slíbily "obléhání" Paříže.

Francouzští farmáři protestují od minulého týdne a neuklidnily je ani ústupky, které ohlásil v pátek premiér Gabriel Attal. Francouzská vláda se například vzdala plánu na zvýšení daně na naftu pro zemědělské účely. Další opatření na pomoc farmářům vláda bude pravděpodobně oznamovat od úterý, řekla dnes podle agentury Reuters mluvčí vlády Prisca Thevenotová.

Premiéra Attala a ministry zemědělství a pro ekologickou transformaci pozvaly na dnešní večer podle agentury AFP na schůzku Dnešní akci zorganizovaly místní skupiny velkých zemědělských svazů FNSEA a Mladí zemědělci z Paříže a okolí. Podle AFP byly dnes mezi prvními zablokovanými tahy úsek dálnice A13 asi 60 kilometrů severozápadně od metropole a dálnice A4 30 kilometrů východně od Paříže.

"Obležení Paříže je symbolická akce odkazující na vojenskou operaci. Všechno je do detailu zorganizované, nepřipustíme žádný exces," řekl podle Le Monde médiím šéf organizace Mladých zemědělců z metropolitního regionu Ile-de-France Clément Torpier. Dodal, že zatímco začátek akce je přesně stanoven, u konce tomu tak není. Zemědělci chtějí podle něho udržet blokádu do chvíle, než vláda přistoupí na jejich požadavky.

To jsou úryvky zprávy. Celá zpráva a více fotek viz zde:
https://www.ceskenoviny.cz/zpravy/2472320
 

Průměrný počet slepic: 4.4 (51 hlas)

jsou rozzuření narůstajícími náklady, zejména rostoucí cenou nafty, klesajícími výkupními cenami kvůli zaplavení trhu levným ukrajinským obilím či zboží ze zemí jihoamerického bloku Mercosur, s nimiž Evropská unie dokončuje dohodu o volném obchodu. V neposlední řadě kritizují i Green Deal a z něj vyplývající požadavky spojené s přechodem EU k ekologičtějšímu zemědělství.

https://twitter.com/i/status/1751953358405902640

https://twitter.com/i/status/1751970642679746742

Průměrný počet slepic: 4.8 (13 hlasů)

zatímco česká bruselvize demonstrace německých zemědělců ignorovala několik dní, kromě reportáže ze dvou hraničních přechodů do Saska, kam se čeští nádeníci nemohli dostat na robotu, francouzské zemědělské blokádě věnovala ve zprávách několik minut s komentářem zúčastněného zpravodaje Kubalovo komanda.

Proč neinformuje své poplatkáře o odporu německých zemědělců proti vládě  v Německu, ale o odporu francouzských zemědělců okamžitě? 

Průměrný počet slepic: 4.9 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

Kokainový komediant už se zase sjel jak hovado.

26.1.2024 Zelenského večerní projev: Ukrajina je připravena připojit se ke Spojeným státům namísto Texasu!

 

Průměrný počet slepic: 4.7 (66 hlasů)
Trvalý odkaz

Ukrajina je připravena připojit se ke Spojeným státům namísto Texasu!

Průměrný počet slepic: 4.1 (31 hlas)

že po takovéto nabídce Amíci skočí

Průměrný počet slepic: 4.6 (15 hlasů)

Letošek bude a musí být klíčový!!!!

Průměrný počet slepic: 4.7 (40 hlasů)

ty správné klíče a dveřníka

Průměrný počet slepic: 4.5 (35 hlasů)

     zase nedrželi v rukách Fyjala, Östereich a Svetrová Dvousvetrová..... 

Průměrný počet slepic: 4.7 (35 hlasů)

a další velikáni, kteří počítají s tím, že lidé zapomínají, jsou připraveni, vámi jmenovsní budou mít svůj čas tak za 10 let....

Průměrný počet slepic: 4.6 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

“To, co tu děláme my, to je podléhání vlastní propagandě, malování vzdušných zámků, přání otcem myšlenky a vyžadování morálních soudů namísto pragmatické racionality.” Připomíná to dobu na přelomu prvního tisíciletí, kdy původní pohanství, postavené na tradicich a vztahu k přírodě, začalo nahrazovat křesťanství. To také zacalo evangelizovat obyvatelstvo biblickými povídačkami o vítězství dobra nad zlem a lásky nad nenávistí. A tehdy křesanství porazilo rozum a zkušenost stařešinů ve jménu chiméry posmrtného ráje a podobných pouťových cukrátek. Roste ve mně obava, že podobně, jako pohanství, dopadne demokracie v boji s novodobým biblickým marxismem podle bible Great Reset a evangelii Green Deal, LGBT, Gender a Lidských práv…

Průměrný počet slepic: 3.9 (39 hlasů)

Jsem věřící a nikdo  mě k tomu násilím nedonutil. 

Současní “pravdoláskaři  a dobroseři “  ignorují  staletími prověřený hodnotový systém  křesťanství a razí  svou jedinou správnou pravdu.

Někde  jsem četl citát,  že rozdíl mezi Halikem a  Koniašem  je 300 let. 

Víra se vnutit nedá. Lze  však  jakoukoliv ideologii či náboženství  zneužít k prosazení sobeckých cílů. Likvidace křesťanských hodnot je jednou  z cest k rozdělení lidi a budování nenávisti mezi nimi. 

 

 

 

Průměrný počet slepic: 4.8 (61 hlas)

tebe k tomu vedli nejspíš rodiče. Ale před 1100-1200 byla násilná christinizace běžnej postup.

 

Asi jako kdyby tebe nutily zbourat kostel a místo něj postavit mešitu a tebe by tam nahnali, nebo podřízli, případně prodali do otroctví.

 

mimochodem, prodej otroků (slave) nekřestanského vyznání byl jediný vývozní artikl velkomoravské říše

Průměrný počet slepic: 4 (31 hlas)

.. Když do Uherské nížiny dokočovali předkové Viktora Orbána, Hunové, přerušili kupeckou - otrokářskou stezku okolo Rýna a Dunaje..

Tato stezka se přesunula na sever, přes Prahu a Krakov. Obchod s otroky přinesl Přemyslovskému rodu bohatství tak velké, že si mohl dovolit vydržovat vojenskou družinu významně silnější, než většina ostatních slovanských vladyků. Když Boleslav I - Ukrutný po smrti svého bratra Václava uchopil moc, většinu slovanských vladyků pobil a na jejich hradiště dosadil své družiníky, nikoliv jako suverény, ale jako kastelány.

Pohraniční hory a hvozdy způsobily to, že se Česká kotlina dala dobře hájit, a tak, ve srovnání s okolními státními útvary, byly České země velké a silné, jak hospodářsky, tak vojensky. 

DOPORUČUJI SI VŠIMNOUT PODOBNOSTI SLOV SLAVS´ (Slované) a SLAVE (Otrok) v moderních jazycích. Vykastrovaní slovanští muži byli pracanti k pohledání a blonďatá, modrooká děvčata zase ozdobami harémů.. Z toho plyne, že rozhodně nemáme důvod se stydět za kolonialismus a zotročování afroameričanů, neboť my, Slované, jsme dali otrokářství jméno. Respektive, slova Slovan a Otrok jsou stále ještě pro mnoho našich západních sousedů synonymy.

Průměrný počet slepic: 4.3 (23 hlasů)

Věřit v Boha neznamená taky slepě věřit církvi.

Ta zhýralost která zasáhla dnešní církev například s požehnáním svateb homosexuálů to je hnus, to překonává každou hranici hříšničtí , to je hanba pro dnešní církvi.

Takoví církevní neslouží Bohovi ale svým zájmům, takoví církevní jsou farizeové.

Za tyto hříchy všichni farizeové kteří ve jménu Boha se ztotožňuji s neoliberálním fanatismem protlačování a požehnáním homosexuality , ti skončí přímo v pekle.

V pekle skončí i ti neoliberální církevní farizeové kteří odhání z kostela z chrámu božího věřící kteří nesouhlasí s neoliberální politikou jako se to stalo například na vesnici v Miroslavi kde žije náš Vidlák který je stejně věřící jako já a kde církevní farizeové v Miroslavi by rádi ukamenovali našeho Vidláka za jeho hrdé české vlastenectví. 

Průměrný počet slepic: 4.7 (35 hlasů)

a proč tedy ji hlavně křesťané šířili ohnem a mečem? vás možná nikdo nenutil, le ta staré pohany ano, zabíjeli je, pálili jim jejich posvátné tromy a taky kradli děti,,,...

Průměrný počet slepic: 4 (13 hlasů)
Trvalý odkaz

     Tak snad i u nás konečně vyjedou traktory na Prahu. Snad se k zemědělcům přidají i další obory. Chci věřit, že je to to pověstné světlo na konci tunelu. A doufám, že před Strakovkou nebude jen pár lopat hnoje, ale nejméně dvacet - třicet tun. A že nějakej hnůj zbyde i na protiústavní Hnůjstavní soud. Ale zároveň mám i obavy, aby to nedopadlo jako vždycky u nás v Česku. Vyskočí pár nových tváří, udělají si na blokádě píár, nechají se liberálně demokraticky zkorumpovat, zašvejkují si, koza se nažere a vlk zůstane celej. Chci věřit tomu, že konečně Češi zvednou svoje líné zadky z gaučů a výsledkem bude konec pětidemoliční fy-jalové hrůzovlády a jmenování vlády odborníků a snad i předčasné (nikoliv korespondenční) volby. Jen aby to zase nezavánělo sametem. To se neosvědčilo. A jestli tohle neklapne a pětidemolice se udrží, už nám nepomůže nic. 

     Můj dlohodobý názor je ten, že Češi jsou zbabělí, připosraní, líní a blbí. Protože si nechali zemi rozkrást a stále dokola volí jedny a ty samé šmejdy. Ale jestli to klapne a zbavíme se té fy-jalové hrůzovlády, skutečně milerád se Čechům omluvím, podstatně změním názor a budu moci být po velmi dlouhé době zase hrdým Čechem. 

Průměrný počet slepic: 4.7 (67 hlasů)

Denis Novák. Jak je to s akcemi zemědělců?
1. Organizační činnosti činí zemědělci sami za sebe stejně jako další skupiny (dopravci, živnostníci atd) a nechtějí k sobě připustit žádné politické uskupení a to z důvodu obavy, že by se na jejich dosavadní práci zviditelnilo nebo se pokusilo akce využít ve svůj prospěch.
Zkrátka si to chtějí udělat sami pěkně od spodu.
2. Žádná strana ani hnutí a jejich členové nemají od organizátorů mandát prezentovat svůj email jakožto kontaktní osobu, která může vytvářet seznamy nově spolupracujících zemědělců atd.
Mohou činit podporu sami za sebe ale nemohou se prezentovat jakožto spolu organizátoři akcí.
3. Datum demonstrací není pevně určen a byl pouze vydán předběžný termín v polovině února, jehož konkrétní datum byl vydán v emailové komunikaci a nyní koluje po sociálních sítích.
Pravděpodobně bude termín dodržen.
Další organizační schůze, na které by měli být potvrzeny datumy bude až za pár dní.
4. Sledujte prosím aktuální informace kupříkladu u paní Hany Dufkové, Pavel Srb, Karel Dryák atd.
5. Pokud se chcete připojit přímo k akcím zemědělců s technikou nebo jakkoliv jinak, kontaktujte místní zemědělce, nebo kohokoliv z výše uvedenných organizátorů.
Informace které zde vydavám jsem ověřil a mám souhlas k jejich prezentaci.
Průměrný počet slepic: 4.8 (48 hlasů)

Denis Novák - Oficiální stanovisko zemědělských skupin:
Důvody k občanské neposlušnosti, která vyústí v blokádu dopravní infrastruktury a velkých měst
1. NE – uplatňování zeleného údělu, který likviduje produkční zemědělství a snižuje soběstačnost nejen v ČR ale i v celé EU.

2. NE – povinnému uvedení půdy do klidu, což sníží další produkci potravin a zvýší kumulaci plevelů a plísní.
3. NE – snížení produkčního zemědělství o 25–30 % ve prospěch ekologického, kde v současné době je 18 % půdy v tomto režimu a produkuje mizivých 1 – 1,3 % ekologických potravin.
4. NE – dalšímu zatížení daní z produkce kysličníku uhličitého, který není příčinnou oteplování, ale je potřebný k fotosyntéze rostlin, stromů a produkci kyslíku (vzduch obsahuje pouze 0,38 % kysličníku uhličitého).
5. NE – vyšším cenám potravin způsobenými nesmyslnými maržemi v maloobchodním prodeji.
6. NE – zvýšení daně z nemovitosti.
7. NE – nejvyšším cenám el. energie z celé EU přesto že je u nás vyráběná za nejnižší ceny.
8. ANO – využívání zákona o cenách č.526/1990 a jeho doplnění o max. marže maloobchodního prodeje, jak je to ve Francii.
9. ANO – schválit zákon o potravinách ve znění předloženém v roce 2020.
10. ANO – ihned přepracovat zákon o nekalých obchodních praktikách (významné tržní síle) v obdobném znění jako je ve Francii, Německu….
11. ANO – ihned zpracovat zákon o ochraně zemědělského půdního fondu, aby byl opět národním bohatstvím, nikoli zbožím pro spekulace finančních domácích i zahraničních oligarchů.
12. ANO – sjednocení veškerých podpor v celé EU, které pobírá zemědělství, potravinářská výroba a životní prostředí, nebo jejich zrušení v celé EU.
13. ANO – redistributivní platbu v současné výši 23 % nastavit na úroveň 10 %, jak je to v celé EU (SRN má 12 %, ale z nižšího základu).
14. ANO – ukončení činnosti vlády, která svou destrukcí národního hospodářství zbídačuje obyvatelstvo naší země.
15. ANO – nastolit vládu odborníků bez současných loutek parlamentních stran.

 
Průměrný počet slepic: 4.9 (55 hlasů)

     Vy snad ještě ze mě uděláte optimistu.  Tak tohle jestli klapne, tak se po dlouhý době ožeru jak ten Kalousek. A to s klidným svědomím mohu o sobě prohlásit, že alkohol nevyhledávám. 

     Zase na druhou stranu - velká očekávání přinášejí velká zklamání. Tak já se těšit nebudu, ale vyhlížení kupy hnoje před Strakovkou mi dodá tu správnou pozitivní energii. :-)))

     Nerozumím těm odborným zemědělským požadavkům, ale věřím, že zemědělci vědí, co je ve hře. Ale setsakramentsky dobře rozumím požadavkům č. 14 a 15. A ty podporuju všema deseti.

Průměrný počet slepic: 5 (36 hlasů)

Po pravdě moc nevěřím tomu, že se před Strakovkou, či kdekoli jinde budou naše vládní J-elita brodit v prasečí kejdě nebo překonávat hromady hnoje. Spíš to vidím na na nějaké blokády, či pomalé "spanilé jízdy". Ale to je jen moje doměnka. Třeba se pletu a ti kluci s traktorama se do toho opravdu opřou :-) Osobně bych si to moc přál. Na druhou stranu je lepší mít vyšší cíl a dosáhnout třeba jen poloviny, než hodit laťku nějak nízko.

Průměrný počet slepic: 4.9 (25 hlasů)

Ještě máme na Hradě "dobráka" se všemi aspenskými poradci, který by takovou vládu odborníků nemusel jmenovat a dosazovalo by se tak dlouho, dokud by tam nebyli jimi dodaní ti "správní odborníci".

Průměrný počet slepic: 4.8 (21 hlas)

Lobbista Petr Kolář nabízí prezidenta klientům

Prezident na prodej. Zlámalová obvinila lobbistu a Pavlova muže Koláře, Witowská hned přiběhla.

podrobně zde:
https://www.expres.cz/zpravy/petr-kolar-petr-pavel-svetlana-witowska-lenka-zlamalova.A240129_130205_dx-zpravy_stes

Průměrný počet slepic: 4.3 (12 hlasů)
Trvalý odkaz

Zdravím. Něco mi říká pane CHANDRASEKHAR

že se asi budete muset Čechům omluvit, že Češi konečně zdvihnou svoji _!_  

vyrazí do ulic a zvrhnou tu hrůzostrašnou fialovou totalitu která dnes vládne

Průměrný počet slepic: 4.3 (27 hlasů)

     že to milerád udělám v případě, že půjde ta hrůzovláda toho sedmilháře do (_!_)!!!!! 

Průměrný počet slepic: 4.8 (33 hlasů)