Henten summit NATO

Autor
Štítky

Už jsem to včera trochu naznačil… za týden se nám sejdou nejvyšší papaláši našeho skvělého, moderního, pokrokového a dynamického Západu, aby si tam mezi sebou řekli to, o čem si vrabci cvrlikají. Totiž, že moderní válka zase jednou vypadá úplně jinak, než si všichni mysleli, používají se v ní úplně jiné zbraně, technický pokrok zase jednou předběhl myšlení generálů a přes všechny mediální výstupy, Rusko se nechystá rozpadnout, Putin je pevný v kramflecích, má dost surovin i továren a kamarády v Číně a nám tady v Evropě jaksi dochází dech, protože válčit s mongoloidními hordami je samozřejmě cool, ale strážce klimatu Timmermans se nehodlá vzdát svého snu o zelené budoucnosti, takže jaksi není z čeho dělat kanóny, petardy a bumajzle.

Vy, co si pořád ještě myslíte, že slavně vítězíme a Ukrajině stačí jen dodat posledních deset tanků, dvacet obrňáků a svaté Himarsy, doporučuji sledovat vývoj našeho státního rozpočtu. Dále prosím upřete svou pozornost na vládní škrty pomoci ukrajinským uprchlíkům, vzpomeňte si, před jak dávnou dobou se mluvilo o tom, že budeme na Ukrajině něco rekonstruovat, podívejte se, jak Válek brilantně vyřešil nedostatek léků a jak Bartoš mluví o tom, že cesta z bytové krize spočívá v tom, že byty nebudeme vlastnit.

Podívejte se na hořící Francii, podívejte se na poslední rozhovor s generálem Zalužným (sakra viděl ho někdo, nebo odpovídal na dotazy korespondenčně?) o tom, že ofenzíva není žádná show pro fanoušky, podívejte se, jak Rusové střílejí západní důstojníky v pizzériích, přečtěte si přímo na Novinkách, že ruské drony Lancet bez problémů sejmou i toho Leoparda, koukněte na proruské stránky na Telegramu a mrkněte, jak to vypadá, když Ukrajinci za těžkých ztrát na minách postoupí kupředu a pak dostanou sodu termobarickými raketami, které to berou plošně.

Nebudu vůbec spekulovat o tom, že Prigožin má v Bělorusku úkol, dělat to, co Rusko oficiálně jako stát nemůže – třeba výpady do Litvy v době konání summitu – ne, nemám to zapotřebí. To, co se bude ve Vilniusu odehrávat, to se obejde i bez takovýchto rekvizit. Nebudu ani spekulovat o teroristickém útoku na Záporožskou jadernou elektrárnu. Nebudu spekulovat o otevření nějaké nové fronty proti Kyjevu. Neříkám, že je to nemožné, ale víceméně jsme právě svědky toho, co napsal jeden můj čtenář… Steinerova ofenzíva selhala a tak se bude čekat, kdy přijde Wenck.

Já jsem při sledování celosvětového cvrkotu tak nějak nabyl dojmu, že všechny ty naše líbodémo lídry, kteří dovedli náš civilizační okruh tam, kde je, čeká ve Vilniusu celkem jednoduché rozhodování o dvou variantách, přičemž pro obě si připravili a stále ještě připravují podmínky. Odtud má právě náš Řehka ty nápady ohledně mobilizace a že ve válce s Ruskem budeme od první minuty jako logistický týl. Odtud vítr fouká, když má Lidsey Graham radost, jak skvěle Američané investovali do zabíjení Rusů a proto překládal rezoluci, že v případě útoku na jadernou elektrárnu by mohlo NATO na Ukrajině přímo zasáhnout. Ale také vidíme Orbána, který říká, že do toho nepůjde, Scholze, který říká, že Ukrajinu do NATO zatím nepřijmou a podobné signály, že to celé může být i jinak.

Podle mě je to tentokrát docela snadné. Papaláši se budou rozhodovat mezi koncem světa nebo koncem Západu.

Zelenský se loni vmanipuloval svými výroky do situace, kdy je všechno prohra. Tedy kromě osvobození celé Ukrajiny i Krymu. Západ mu v tom zdatně sekundoval a nalil do tohoto projektu tolik peněz, že jeho krach znamená krach spousty dalších věcí. Především důvěryhodnosti NATO a USA. Bohužel, na vítězství v konvenční válce to moc nevypadá. Je tam moc min, moc dronů a příliš mnoho mužů přichází o nohy i o život.

U nás na Západě se už dlouhou dobu vše řeší tím, že toho musí být víc. Nefungují-li Evropské hodnoty, chce to víc Evropy. Nefunguje-li trh, chce to víc trhu. Nefunguje-li grýndýl, chce to víc grýndýlu. Takže bychom neměli být překvapení, že když nefunguje válka, chce to víc války. Víc než tanky, kanóny a raketomety už je jen atom.

Takže to bude asi podobné, jako když do Polska doletěly ty dvě ruské rakety, co se z nich vzápětí stala jedna ukrajinská raketa. A stejně jako tenkrát bude záležet na senilním dědečkovi (případně jeho loutkovodičích), jak to vyhodnotí. Kdyby tenkrát Biden řekl, že to byla ruská raketa – jdeme do války – tak jsme v ní prostě byli a žádný novinář ani voják by ani nepípl, kde je pravda.

Je úplně jedno, jak budou vypadat praktické výstupy ze summitu. Je úplně jedno, kdy a jak někdo zkusí udělat výbuch v záporožské jaderné elektrárně. (Prý dneska v noci) Důležité je jediné – co na to řekne kolektivní Biden. Připraveno je obojí. Ústup i eskalace. Jednání o míru, které se tak jako tak stane prohrou Západu a nebo riskování plnotučné atomové války.

Tak či tak, žádná legrace to pro nás nebude. Z mého pohledu se řeší jen to, zda to schytá sama západní Evropa a nebo celý svět. Hloupostí našich lídrů jsme se vmanipulovali do pozice, že buďto tady fest prohrajeme, nebo nebude vůbec žádných vítězů. Buď se na bojiště nažene další jatečné maso, nejlépe z koalice ochotných a k tomu se udělá nějaké elektrárenské divadýlko, aby to bylo ospravedlněno, nebo to prostě bude znamenat konec Západu, jak ho známe, i kdyby se Koudelka ufízloval. Ale co na takovou koalici ochotných řekne Rus (případně co Rus udělá), to nikdo neví.

Buď riziko atomové války, nebo blamáž našich elit…

Jak se za těchto okolností všichni ti Fialové, Scholzové Macronové, Blinkeni a další, rozhodnou?

Pokud mě chcete podpořit v mém Vidláckém úsilí, prosím pošlete dar Institutu českého venkova. Číslo účtu: 1769955003/5500 IBAN: CZ8355000000001769955003. Každý, kdo Institut podpoří částkou alespoň 350,- Kč si může v objednací aplikaci na Vidlákových kydech zadat adresu pro zaslání knihy. Platby jsou už spárovány s aplikací. Kdo chce, může přímo na stránkách Institutu pro platbu použít QR kód.

Doporučuji poslat platbu a druhý den si zadat adresu pro zaslání. Stačí přímo na Vidlákových kydech kliknout v záhlaví na „objednat knihu.“

V červenci nebudu knihu rozesílat. Vidláci jsou od slunka do slunka na poli. Ale žádná adresa ani platba se neztratí a od srpna budeme opět distribuovat. Systém si váš dar pamatuje, ať byl odeslán kdykoliv.

Všem dárcům děkuji.

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.7 (221 hlas)

Komentáře

Trvalý odkaz

nečekám. Určitě si neřeknou, když máme padnout my, ty Čechy nějak ušetříme. Fialovej hnus zradí všechny svoje sliby a pořád mají v průzkumech nějakých 40 %, trochu menší zlo z Agrofertu přes 30 % a Rajchl nějaká 2 %. Co jsme to za národ??? Co se všechno musí stát, aby libtardi (a nejen oni) vytáhli hlavy z prdelí? Pro ty zmetky je to pořád cajk...

 

Průměrný počet slepic: 4.8 (89 hlasů)

Vážený pane Jáchyme, 

jako obvykle je to všechno především o penězích. Pokud se na transparentním účtu strany PRO zatím shromáždilo 1 347 980,16 Kč, pak to na nějakou politickou kampaň příliš nestačí.

Jak si čtu na stránkách PRO (tedy spíše na FB pana Racjhla), ale  i zde na kydech, tak za panem Rajchlem se v jednom šiku houfují minimálně vyšší statisíce příznivců. Při skromném odhadu (300.000 příznivců) stačí, když každý pošle 150 Kč (což je zhruba cena krabičky cigaret) a pan Rajchl bude mít na kampaň 45 mil. Kč a volební vítězství v kapse.....

Za lajky, palečky či srdíčka se kampaň dělat nedá. Je to snadné. 

Číslo účtu strany PRo je: 7412398010/5500 a formulář zde.   

Milkman 

 

Průměrný počet slepic: 4.5 (54 hlasů)

ale není to jen o penězích. Těch bude mít Barta s libodemo ČSSD mraky a samy o sobě nerozhodnou. Spíše je potřeba financovat nezávislá média, protože příliš mnoho lidí ještě věří sračkám z Českén televize. Nechají se jimi krmit a ještě u toho slastně mlaskají. A děkuji za péči, já jsem straně PRO již přispěl.

Průměrný počet slepic: 4.8 (45 hlasů)

nebo bude muset příjít strýček Soroš s pytlíkem zlaťáků, a budem zase tam kde jsme..

Průměrný počet slepic: 4.8 (25 hlasů)

Ale komu přispět?

Když poslouchám Reichela, který má nějaký potenciál dostat se do sněmovny, bode to ODS II.

A o ty fakt nestojím.

Kterým médiím přispět,

Ta, která jsem sledoval dnes všechna chtějí příspěvek. Tu sto padesát, támhle 99,-, onde dvě stě padesát ... a je z toho tisícovka?

Jenže oni vůbec, ale vůbec nechtějí spolupracovat! 

Průměrný počet slepic: 3.9 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

Jáchyme, už mne unavují ty věčné stesky o tom, kterak má národ vytáhnout hlavy ze zadků a začít přemýšlet, koho má volit.
Lidská společnost je stále stejná, je jedno, zda jsme v Athénách, v Římské republice před Sulovou reformou nebo v dnešní České republice.

Vždy tu budou Patriciové a Plebejci.

V závislosti na politické kultuře daného státu se vždy obyvatelstvo skládá z 60-80% Plebejců, zaneprázdněných zajištěním každodenní obživy, a z 20-40% Patriciů, kterým z různých důvodů zbývá čas a síla na přemýšlení o zemi, ve které žijí. Buď jsou bohatí a zajištění, nebo naopak pracovití a skromní. Proto je tak likvidována právě střední vrstva společnosti, která od státu nic nechce a naopak platí daně a zaměstnává jiné lidi, a také důchodci, kteří mají zajištěno skromné živobytí a mají čas. Proto jsou progresivní levičáci věrnými spojenci nadnárodního velkokapitálu. Jedni potřebují co nejvíce udřených plebejců, aby je mohli "chránit" a druzí je potřebují jako lacinou pracovní sílu. Nezávislí a svobodní, o sebe a své rodiny se starající překáží jedněm i druhým.

Nyní je proto naším úkolem PODPOŘIT nově vznikající, vlasteneckou ELITU, která dokáže INSPIROVAT dostatečné množství davu k tomu, aby jí ve volbách dal hlas. DAV je entita, jejíž paměť sahá dva týdny zpět, a která nepřemýšlí dále než k příští výplatě.

Je to Stvořitelem, či Přírodou daná zákonitost, se kterou nic nenaděláme, můžeme ji jen přijmout, pochopit a hledat způsoby, jak jí využít. Ano, druhá strana má technologicko-taktickou převahu na onom pomyslném bojišti, ale i Vietnamští "rákosníci" v žabkách a slaměných kloboucích dokázali porazit jadernou supervelmoc. To samé dokázali Afgánští pastevci koz. Dvakrát.. A předtím ještě vufuckovali Britské impérium a kdoví koho ještě..

Tedy, neskuhrejme nad českým národem, nad lidem, a makejme.. A proč se třeba nesložit na PRO?

Průměrný počet slepic: 4.8 (59 hlasů)
Trvalý odkaz

Sice bych řekl, že to je zejména o penězích, ale to je jedno. A jak si tedy vysvětlujete, že jeliman Šlechta a jeho Přísaha má pořád více procent, než PRO? Přitom Šlachta podle mne v televizi také moc není, ale možná se mýlím, v TV se dívám spíše na filmy než na zpravodajství. 

Myslíte, že Fialova vláda falšuje průzkumy, ačkoliv podle těchto průzkumů má největší podporu ANO? 

Milkman

Průměrný počet slepic: 3.4 (13 hlasů)

tak to původně byl podle mě projekt na vybudování koaličního partnera pro Ano. Proto získali takovou publicitu, i když je Šlachta ve srovnání třeba s Rajchlem naprostý břídil. Ať už jde o charisma, inteligenci, rozhled, tah na branku nebo rétorické schopnosti. Nepřišel s ničím převratným a zajímavým. A přesto od agentur dostal hned nějaká procenta. Mylně je brán jako vlastenecký projekt, je to naopak spíše Ano 2, stejně proevropské a proatlantické. Proto také nikdy nebyli nijak tepaní v mainstreamu coby antisystémová síla na rozdíl např. od Trikolory či PRO. A přesně jak píšu, agentury udělají volitelnou stranu tím, že ji přihodí nějaká procenta. Třeba ČSSD pod Šmardou nedokázala vůbec nic a v průzkumech vylétla nad 5 %. A to kvůli tomu, že se ji Bárta svými penězi chystá resuscitovat po zbavení se "toxických" členů a vytvořit parťáka pětidemolici do libodéma party.

Průměrný počet slepic: 4.6 (16 hlasů)

Vážený pane Jáchyme, 

výsledky průzkumů také hodnotím s určitou rezervou, koneckonců většinou se jedná o průzkumy na velmi malém vzorku občanů (cca 500 -1000). Přesto si myslím, že strana PRO nemá takovou podporu, jak prezentuje pan Rajchl nebo pan Vidlák. Bylo to dobře vidět na těch demonstracích, na kterých bylo několik desítek tisíc lidí. Není to samozřejmě málo a já bych to na místě pana Rajchla považoval za dobrý začátek, ale na druhou stranu to prostě nelze prezentovat jako masovou podporu strany PRO. Osobně se domnívám, že se volební výsledky strany PRO bude pohybovat někdo okolo 100.000 - 250.000 hlasů (takže někde mezi KSČM a ČSSD v posledních volbách do PS PČR). A to je prostě málo na to, aby pan Rajchl mohl cokoliv ovlivňovat.

A jaký je Váš odhad výsledků strany PRO v nejbližších sněmovních volbách?

Milkman

Průměrný počet slepic: 3.7 (10 hlasů)

ta podpora je určitě, jak se dneska módně používá, v nižších jednotkách procent. Tedy momentálně to na sněmovnu určitě ještě není. Hodně bude záležet na tom kdy budou sněmovní volby. Pokud bude masová účast na chystané zářijové demonstraci, hodně jim to pomůže. Lidé uvidí, že pouze PRO skutečně něco dělá pro pád této vlády, zatímco ANO své lidi od vystoupení na demonstracích odrazuje a SPD vysílá jen Foldynu. A ten je tam víceméně za sebe. Pokud lidé dojdou k názoru, že Babiš dělá jeden podraz za druhým a jde s pětikoalicí (viz obranná smlouva s USA), má PRO potenciál odčerpat část těchto voličů. Ale na "orbánovské" zisky to v našich podmínkách nebude. Vlastenecké strany mají u nás potenciál takových 15 %, a o ten se musí PRO dělit s SPD a Trikolorou. Možná částečně i se Svobodnými nebo dokonce s Přísahou.

Průměrný počet slepic: 4.7 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

 Bývalý velitel ruských vojsk v Čečenské válce generálporučík Konstantin Pulikovský prohlásil o ukrajinské armádě, že nedisponuje silou k porážce ruských vojsk a začíná se odpočítávat čas k zinscenování jaderné události na Ukrajině, která se stane záminkou pro vstup vojsk NATO na Ukrajinu! Na Krétu přiletěl americký Doomsday letoun na odběr radiačních izotopů z atmosféry! Ukrajinská armáda zaútočí na Záporožskou jadernou elektrárnu a obviní z toho Rusko, varuje poradce šéfa Rosenergoatomu!

V úterý 11. července začne ve Vilniusu v Litvě vrcholný summit NATO, který bude rozhodovat nejen o rozšíření NATO o Švédsko, což je zatím nejisté vzhledem k odporu Turecka, ale zejména o budoucnosti a osudu Ukrajiny. Podle původních plánů měl Volodymyr Zelenský na tomto summitu prezentovat famózní a triumfální úspěchy z fronty, obsazení Melitopolu, Mariupolu a Krymu. Úspěšná ofenzíva se měla stát impulsem pro daleko větší vyzbrojení Ukrajiny s cílem úplně porazit Ruskou armádu a tím přivodit pád Putinovy vlády v Kremlu. Namísto toho se osud Evropy vydá úplně jiným a mnohem nebezpečnějším směrem. Ukrajinská armáda nemá sílu k porážce ruských vojsk rozmístěných na Ukrajině. A současná ofenzíva není ofenzívou, spíše náhražkou, protože ke skutečné ofenzívě chybí Ukrajině techniky, výzbroj, letadla, munice a především vojenský personál.

video s českými titulky od generálporučíka Konstantina Pulikovského viz zde:

https://rumble.com/v2y4fei-generl-konstantin-pulikovsk-prohlsil-e-ukrajinsk-armda-nem-slu-na-skutenou-.html

V rozhovoru pro ruská média to uvedl generálporučík Konstantin Pulikovský, bývalý velitel ruských vojsk ve válce v Čečensku. Podle jeho názoru nemá Ukrajina dostatečnou sílu na to, aby porazila ruská vojska, protože k úspěchu ofenzívy by musela ukrajinská armáda provést průlomy celé fronty a musela by zlikvidovat minimálně 30 až 40% ruských vojska na frontové linii. To by byla ofenzíva. Tohle je ale něco jiného. AFU se podle Pulikovského snaží najít na frontě nějakou mezeru, nějaké slabé místo v ruské obraně a tímto místem proniknout do hloubi Novoruska a tam něčeho velkého a fantastického dosáhnout.

Summit ve Vilniusu přinese zvrat v osudu Ukrajiny

To už samo o sobě zní velice nepravděpodobně, ale přesně na tomto je založena ta slavní ukrajinská ofenzíva. Podle generála trvá ofenzíva obvykle několik hodin, během kterých úderné oddíly prorazí obranné linie a poté se řítí do hloubky nepřítelova týlu. Jenže, k tomuto nedošlo. Již měsíc, od 4. června, se ukrajinská armáda snaží s malými skupinami o velikosti čet a rot provádět průzkumy fronty bojem, což se děje po celé frontové linii, a to je ta slavná ofenzíva. Za celý měsíc se dosud nepodařilo AFU najít na frontě žádné slabé místo v ruské obraně.

Summit NATO

A vzhledem k tomu, že summit ve Vilniusu začne již za týden, tak to znamená, že Kyjev už nemá čas na to, aby zařídil zázrak, právě naopak. Po summitu bude hrozit konec a ochladnutí podpory ze strany Západu k dalšímu vyzbrojování Ukrajiny, protože toto vyzbrojování nepřináší výsledky. Ta vojenská algebra je velmi jednoduchá. Pokud nejsou výsledky na frontě, nejde prostě pokračovat ve vyzbrojování země, která neumí s těmi zbraněmi dodat výsledky na frontě.

A není to tím, že by měla Ukrajina jenom málo zbraní. Ukrajině chybí to nejdůležitější, a to je personál. Kyjev před pár dny spustil na Ukrajině ve 4 regionech celoplošnou mobilizaci obyvatelstva. Už nejde o vybrané ročníky, ale o celoplošnou mobilizaci. Jedná se o poslední mobilizační krok, po kterém obvykle následuje krach fronty a kapitulace.

Ukrajině zůstane jen volba mezi kapitulací a nasunutím cizích vojsk ze západu na Ukrajinu

Vedení NATO je už jasné, že Ukrajina se nedokáže osvobodit a ukrajinská armáda nedokáže Rusy z Ukrajiny vytlačit. Ve Vilniusu se proto bude řešit, co dál? V podstatě existují 3 možné scénáře. Ten první spočívá v tom, že NATO donutí Ukrajinu k jednání s Ruskem a k přistoupení na rozdělení Ukrajiny podle etnického klíče, tedy podle toho, k jaké národnosti se hlásilo obyvatelstvo v posledním regulérním sčítání obyvatelstva, které pochází z roku 2001. Tato varianta by znamenala, že Ukrajina by musela Rusku postoupit další regiony. Konkrétně Nikolajevskou oblast, Oděskou oblast, Charkovskou oblast, Dněpropetrovskou oblast a zřejmě i několik dalších. Tato varianta je ale zatím nejméně pravděpodobná. Válku nechce ukončit ani Kyjev, ani Brusel.

Národnostní mapa posledního sčítání lidu z roku 2001

Druhou variantou je model, který před pár týdny odhalil [1] Zelenského poradce a bývalý generální tajemník NATO Anders Rasmussen, že v Evropě by vznikla koalice ochotných zemí, čímž je myšlena koalice zemí NATO, které by separátně a nezávisle na NATO poskytli Ukrajině vojenskou pomoc v podobě mírových sborů, zřejmě pod záštitou nějaké nadnárodní struktury, a to buď Evropské unie, anebo pod patronátem OSN.

Tuto koalici ochotných by vedla polská armáda a zúčastnily by se jí armády dalších pro-ukrajinských zemí, především Česká republika, Slovensko a všechny 3 státy v Pobaltí. Není vyloučena ani participace německé armády, pokud by se jednalo o akci pod patronací EU. Tato varianta by ale ohrozila celistvost NATO, protože by došlo ke štěpení na pro-ukrajinskou část NATO a na tu druhou, která chce spíše konflikt s Ruskem ukončit.

Američané poslali na Krétu letadlo Soudného dne, bude monitorovat radiaci v atmosféře nad zeměmi NATO v Evropě

Američané se totiž na tento scénář jaderné události na Ukrajině připravují. Na Krétě totiž přistálo americké letadlo soudného dne, tzv. Dommsday plane WC 135-R určený ke sběru vzorků izotopů těžkých kovů a radionuklidů z atmosféry. Jedná se o zjevnou synchronizaci s výroky Zelenského a amerického senátora Lindsey Grahama. Letoun přistál na letišti Chania a nelze si nevšimnout, že Kyjev neustále mluví o tom, že Rusové prý do Záporožské jaderné elektrárny navezly náklaďáky s výbušninami, a že chtějí vyhodit elektrárnu do povětří stejně, jako prý vyhodili do vzduchu Kachovskou přehradu.

Z tohoto teroristického útoku ukrajinské armády je paradoxně obviňováno Rusko a je prakticky jisté, že po útoku ukrajinské armády na sklad vyhořeného paliva v Záporožské JE, který je umístěný pod otevřeným nebem, dojde ke stejnému obvinění, tedy útok bude opět svalen na Rusy. Varoval [2] před tím v pondělí poradce šéfa ruského Rosenergoatomu Renat Karča. Doslova uvedl:

Protiofenzíva ozbrojených sil Ukrajiny uvázla. Západní páni Ukrajiny pochopili, že tamní vládnoucí režim se už nesnaží situaci natahovat. Pro ně je porážka Kyjeva v tomto konfliktu jejich porážkou. Západ zvedl sázky od samého začátku, bod, ze kterého není návratu v tomto smyslu, byl překročen, řekl Karča. Chápou, že Ukrajina nepřežije ani s šíleným přísunem munice a všemožné vojenské techniky, která přichází zvenčí. Agresivní Západní politici jsou připraveni udělat cokoli, zorganizují speciální operaci na elektrárnu, která povede k jadernému incidentu, což podle jejich názoru vytvoří legální “bránu” k legalizaci účasti NATO v konfliktu.

Proto se začíná v posledních dnech čím dál tím více mluvit o tom, že NATO ve spolupráci s Kyjevem chystá na Ukrajině jaderný incident, ze kterého bude obviněno Rusko a NATO následně vyšle jako celek na Ukrajinu bezpečnostní a mírový sbor, jehož cílem bude zajistit bezpečnost Ukrajiny, aby radiace neproudila nad členské státy NATO. O této variantě hovořil před více jak týdnem americký senátor Lindsey Graham, který varoval [3], že pokud Rusko na Ukrajině použije jadernou zbraň, tak členské země NATO vstoupí se svými vojsky na Ukrajinu, protože nedovolí, aby radiace z Ukrajiny proudila nad členské země aliance. A právě proto se začíná hovořit o této třetí variantě jako o potenciálně největší hrozbě, protože se ukazuje, že NATO se již opravdu na tento scénář připravuje.

Nasunutí NATO na Ukrajinu povede buď ke Korejskému scénáři, nebo k redukci populace planety ve III. sv. válce

Opravdu je to jediná cesta pro Ukrajinu, jak zabránit vlastní kapitulaci. Ukrajinská armáda prostě nedokáže Rusy z Ukrajiny vytlačit a rozdělení Ukrajiny podle Basilejského klíče (podobně jako po 1. sv. válce) je prakticky nevyhnutelné. Jedinou možností, jak tomu zabránit, je vstup NATO na Ukrajinu pod nějakou premisou, pravděpodobně pod záminkou mírového, humanitárního nebo ekologického záchranného sboru. To samo o sobě ale nepovede k vytlačení ruských vojsk z Ukrajiny. Naopak se dá očekávat, že to urychlí ukončení, resp. zmrazení války na Ukrajině podle Korejského modelu. Nepůjde o mírové uspořádání, ale o příměří, které povede k ostré rozdělovací linii mezi Západem a Ruskem přímo na linii doteku na Ukrajině.

Úder na Záporožskou JE by se stal největším jaderným incidentem v Evropě

Ovšem pouze za předpokladu, že na vojska NATO nedopadne ruská raketa, anebo obráceně na ruská vojska nezaútočí stíhačky NATO. V tom okamžiku by se už nejednalo o Korejský model, ale o vypuknutí III. světové války. Globalisté mají různé cesty k vytyčenému cíli. A redukci obyvatel planety lze dosáhnout X různými způsoby. Válka mezi NATO a Ruskem by vedla k tomu, že podle modelů nukleární zimy by jediná obyvatelná zóna na planetě zůstala okolo rovníku. Podobně jako za poslední Doby ledové.

A přežilo by asi jen 500 milionů lidí. Shodou okolností přesně tolik, kolik bylo doporučeno na Georgijských poradních kamenech. Reset světa spojený s novým řádem a s novým přerozdělováním majetků a zdrojů po vyvražděných miliardách obyvatel. Otázkou teď je, jaká by byla reakce Syndikátu na takový vývoj situace na povrchu planety. Každopádně počet obyvatel je pro Syndikát nepřijatelný. A posunování k jaderné eskalaci se neděje samovolně. Je to součást procesů řízení. O to děsivější je to zjištění.

zdroj: https://aeronet.news/video-byvaly-velitel-ruskych-vojsk-v-cecenske-valce-prohlasil-o-ukrajinske-armade-ze-nedisponuje-silou-k-porazce-ruskych-vojsk-a-zacina-se-odpocitavat-cas-k-zinscenovani-jaderne-udalosti-na-ukrajine/

Průměrný počet slepic: 4.4 (25 hlasů)

No, Antoníne, my jsme minulý týden nestihli letadlo v Chorvatsku kvůli totální silniční zácpě, kdy jsme jeli téměř krokem nebo i mnoho minut jen stáli... Bylo nám řečeno, že je to kvůli americké letadlové lodi, která připlula nedaleko Trogiru (poblíž letiště Split), na kterou se prý všichni jeli podívat (což jsme jim nesežrali, mohli nás vzít magistrálou, ale asi se jim nechtělo platit dálniční poplatky...).

Lidi tu letadlovou loď měli jako atrakci, ale mně z toho dobře nebylo. Proč tam asi zrovna teď připlula... Jinak jsem se tam ptala místních, jak jsou spokojení s eurem, které tam od začátku roku mají a byly to jen samé stížnosti a zklamání. Kromě inflace jim všechno ještě více zdražilo euro. Jeden obchodník s italskou módou mi řekl - co vy, vy si za pár dní odjedete, ale my tady s tím musíme žít..! Taky některé obchůdky, typické pro jejich zemi, které tam řadu let zdobily tu přímořskou atmosféru, zmizely, moje nejoblíbenější dvě kavárny jsou fuč..  Zprávy (titulky na čt24) jsem si pustila na chvíli a jen proto, abych zjistila, jak to je s "válkou".., ale přitroublé bláboly našich politiků a celá ta hloupá propaganda (která je i tam, akorát ne 24 hodin denně jako u nás) stačily, abych si přečetla maximálně jednou denně titulky i s počasím. Všude je to stejné, tedy o "Sláva Ukrajině". Nepřestávám se divit, jak hrstka buzerantů, hloupých politiků a bohatých magorů si tady se všemi může dělat co chce.  

Průměrný počet slepic: 4.7 (18 hlasů)
Trvalý odkaz

Víte Vidláku, někdy si myslím, že je lepší být v odhadech při zemi a příliš nevěřit ani jedné ze stran. Předně, tvrzení o tom, jak nás ohrožuje Záporožská JE není pravdivé - doporučuji tento článek: https://www.osel.cz/12964-zaporozska-jaderna-elektrarna-po-zniceni-kachovske-prehrady.html

Je tam jasně zmíněno, že i v případě zničení reaktorových nádob dojde pouze k lokálnímu zamoření. Co tam zmíněno není, ovšem je jasné z kontextu, tak jedině Rusko něco takového může dokázat, protože to znamená odpálit to pomocí opravdu hodně výbušnin. Toho nelze dosáhnout aniž by si toho dozor z MAAE všiml. Nehledě na zajímavý komentář ohledně budoucí kreditibility Rosatomu.

Dále, vy v mnoha článcích pracujete s maximy, že prohra Ruska znamená jeho rozpad a prohra NATO jeho totální diskreditaci a možná také rozpad. Není mi jasné proč. Rusko mělo k rozpadu nejblíže v 90 letech a nikdo si ten rozpad nepřál - proto pomoc Západu pro jaderné a kosmické experty atd, proto zavírání očí nad ruskými specifiky jako likvidace Čečenska atd. Ani nyní si nikdo normální rozpad Ruska nepřeje. Nejvíc by z toho ostatně těžila Čína, která by si rychle zabrala Sibiř. To je ruský narativ, že Západ chce Rusko vyrabovat atd. Ve skutečnosti pro západní firmy je nejlepší spolupráce - například v Baku se bude těžit plyn, technologii dodá BP, vrty bude vlastnit SOCAR, podělí se tak, že 20% zisku půjde do BP. Výhra pro obě strany, stejně to funguje v Kazachstánu, stejně to fungovalo i v Rusku.

Vůbec jsem pak nepochopil, proč by případná prohra znamenala nějaký zásadní problém (asi diskreditační) pro NATO. Jistě, bylo by příjemnější, kdyby NATO sousedilo s přátelskou Ukrajinou, než nepřátelským Ruskem, ale to se pravděpodobně nezmění - nevím o žádných náznacích, že by Rusko mělo sílu na totální porážku Ukrajiny (ano, skvěle připravilo obranu, ale jeho vlastní ofensiva v lednu skončila naprostým krachem). No a nakolik Ukrajina vyhraje či prohraje, to už je její věc, já souhlasím s názorem, že nemá šanci osvobodit všechna svá území, ale už nyní dokázala neskutečné, co by si před rokem a půl nikdo netipl. NATO posílilo o Finsko a možná i Švédsko. Proč by případná nevýhra Ukrajiny znamenala nějakou katastrofu? Proč by se papaláši měli „rozhodovat mezi koncem světa nebo koncem Západu“? To jsem asi nepochopil. USA prohrály třeba Vietnamskou válku, jejich reputace byla pošramocená, ale nerozpadly se, spojenci od nich neodpadli atd. Mnohem větší průser, než ukrajinská prohra, je jejich úprk z Afghánistánu, ale ani ten nevedl k nějakému rozpadu NATO. Takže bych byl v těch odvážných prorocích o tom, jak je Západ nad propastí, dost opatrný. Já to slýchám už 50 let a furt nic.

Průměrný počet slepic: 3.2 (28 hlasů)

Ovšem tentokrát alespoň v Česku nejsou peníze ani na důchody a z podnikatelů už víc vláda nedostane (nechápu jak si to může někdo myslet), takže si na úkor našich vnoučat bude muset půjčovat, nebo tisknout, dolar (i euro) banky mění za zlato, Francie hoří (my budeme teprve až nám díky Rakušanovi ty obohacovače přerozdělí), likviduje se výroba masa, u nás i ovoce, z mužů se vytváří teplouši a z dětí blbci, z lidí žebráci ("běžte si pro dávky!"), ceny energií jsou neúnosné a i jiné rostou. Tempo stále zrychluje, takže bych řekl, že propast už je velmi blízko. Je tu malá naděje, že se to změní - ve Francii se začínají tvořit malé jednotky domobrany a přestože riskují kriminál, tak lapají rabující obohacovače a předávají policii, v Německu vítězí AfD v lokálních volbách, Orbán brání děti před pokrokovým LGBT. Jenže ostatní padají z toho 120 patra mrakodrapu, a protože jsou teprve u 33 patra, tak si říkají "ještě je to dobrý".

Průměrný počet slepic: 4.9 (26 hlasů)
Trvalý odkaz

 

Uživateli pavt.

Píšete:

Takže bych byl v těch odvážných prorocích o tom, jak je Západ nad propastí, dost opatrný. Já to slýchám už 50 let a furt nic.

 

Před padesáti lety to na rozpad „západu“ nevypadalo a pokud to někdo říkal, bylo to jen zbožné přání. Od té doby se ale mnohé změnilo. Před padesáti lety byl „západ“ před vrcholem, a ještě nějakou dobu stoupal, a potom si ještě nějakou dobu držel to čeho předtím dosáhl, ale potom to šlo pozvolna z kopce. Kdy nastane zlom, a přestane to se „západem“ jít s kopce pozvolna, ale rychle sešupem, to je opravdu těžko říci, ale určitě k tomu dojde, a mám obavu že i při svých 74 letech se toho bohužel dožiji.

Nebudu tu teď psát nějaké cifry, ale soudě podle Vašeho příspěvku si je dokážete bez problémů najít sám.

Sledujete doufám, jak to nyní vypadá ve Francii. Většina přistěhovalců ze zemí, které nespadají do našeho civilizačního okruhu, není ochotna se začlenit do této civilizace, jejich počet stoupá jak dalším přistěhovalectvím a také vyšší porodností. U původních obyvatel je porodnost nízká, a tak se poměr mění ještě rychleji. Další generace přistěhovalců už narozených ve Francii jsou ještě méně přizpůsobivé než ty původní. Samozřejmě to má řešení, ale skutečně účinné řešení nikdo z odpovědných politiků není ochoten vůbec vyslovit, natož je zavést a značná část mladé generace jakékoli řešení, které by obrátilo současný trend, není ochotna podpořit.

Ve Francii se situace vyhrotila, a i pokud se ji podaří uklidnit, je jen otázkou času, kdy dojde k ještě horším nepokojům, a to nejen od nepřizpůsobivých migrantů ale i od vlastní mládeže zblblé tím co všechno si mohou dovolit.

No a v ostatních západních státech, včetně USA není situace o moc lepší. Když k tomu přičteme rozklad společnosti, způsobený Genderovými experimenty, a postupný rozklad ekonomiky způsobený zeleným šílenstvím.

Nevypadá to, že tak moc zdegenerovaná civilizace může přežít hlavně pokud jsou tu státy které tolik neblbnou a které jdou sice z menšího základu ale pořád nahoru. Opravdu jste, co se týče „západní“ civilizace optimistou? Tak to Vám závidím.

Průměrný počet slepic: 5 (26 hlasů)

Souhlasím s Freudem, tohle nemůže dopadnout dobře. Na to, aby to dopadlo dobře, nejsou lidi, na to je zkrátka společnost už totálně rozes*aná. Když to tak vezmu, tak nám bylo dopřáno zažít ještě alespoň část hezkého normálního života.

Průměrný počet slepic: 4.9 (18 hlasů)

Globalisté nám provádí na našich dětech indoktrinační lobotomie s cílem indukovat neplodnost v nové vyrůstající populaci

Genderové deviace mají za úkol na psychosomatické rovině provést indukci neplodnosti západní populace na této planetě. Je to eugenický proces, který řídí na této planetě globalistické elity pověřené správou naší planety. Působením propagandy a indoktrinace lze psychosomaticky vykastrovat populaci, a to tak, aby to nezaregistrovala. Nebude ochotna rozmnožování, protože genderová somatika se postará o zbytek. Když jinak sexuálně zdraví muži oblézají nazí záhony se zeleninou, není to způsobené tím, že by měli sexuální dysfunkci pohlaví, protože tam dole to mají v pořádku. Viz. video z francouzského Lyonu níže. Genderisté č. 314 oblézají záhony se zeleninou, a to navíc v přítomnosti malých dětí.

https://aeronet.news/…ka/

Průměrný počet slepic: 4.3 (6 hlasů)

  Můj pes se genderově cítí být kočkou, proto ruším poplatky za psa.
 

Průměrný počet slepic: 4.9 (13 hlasů)

Francie nemá čas na řešení takových podružností jako jsou migranti ale otázky zásadního významu řešit umí.

https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/francie-vlak-zeleznice-kocka-smrt-tyrani-soud.A230705_093020_zahranicni_dtt

Průměrný počet slepic: 4.8 (5 hlasů)

Opravdu si nemyslím, že by Západ byl dokonalý a neměl obrovské problémy, právě naopak, souhlasím s tím výčtem, co píšete, a je toho mnohem víc. Jenže to je jedna věc. Druhá věc je, že Západ je podle mého názoru přes všechny své problémy a nedokonalosti stále to nejlepší místo k životu. Naprosto nechápu, kde se u „alternativy“ bere ta představa, že by bylo dobré přimknout se k Rusku nebo Číně nebo ke komukoliv jinému. Nejen, že jsou nám tyto kultury cizí, ale ani nejsou (dle mého názoru) nějaké lepší. Stejně tak naivní je představa, že můžeme ze Západu „vystoupit“ a být na něm nezávislí. Prostě, jsme Západ, ať už se nám to líbí, či ne, a musíme se snažit, aby prosperoval. Maximálně se můžeme snažit více hájit své zájmy (snad jako Orbán, ale i to je otázka), ovšem to stále nemění nic na faktu, že jsme Západ. Asi nás čeká nějaký ten sestup a nutnost se vyrovnávat s málem, ale to je v Evropě normální cyklus, který ji po staletí posiloval.

Pokud si přečtete sedm zákonů o krizích společností od Bárty, zjistíte, že podle něj konec neznamená konec existence, ale přeformátování. To nás asi čeká. Ale i když to bude náročné, stejně si myslím, že stojí za to, aby byl Západ zachráněn - protože světu dal opravdu hodně, mnohem více, než většina ostatních civilizací. Pokud něco dnes Západu opravdu chybí, tak je to právě ta hrdost na ty úspěchy - když vidím, jak se Rusové opájejí vlastní důležitostí, tak si říkám, že právě to bychom fakt od nich potřebovali okopírovat. Jinak mě opravdu nic nenapadá.

Průměrný počet slepic: 2 (7 hlasů)

Ano, od pana Bárty jsem něco četl a v naprosté většině příčin a následků pádů civilizací s ním souhlasím. Jen bych k tomu dodal že něco jiného je hodnotit pád  civilizace, její transformaci, nebo jak píšete restart, s odstupem mnoha staletí a něco jiného je zažít to co s velkou pravděpodobností čeká naše potomky a možná i nás, na vlastní kůži, a nejen s velkým odstupem při kávičce ve vytopeném obýváku.

Zkuste si například představit konkrétní obyvatelku Říma v době kdy do něj vtrhli barbaři a jak říkáte její civilizace zažívala restart na vlastní kůži. Ještě den před tím to byla bohatá obyvatelka Říma, kde žila ve svém domě se svým manželem, synem a dcerou. Do Říma vtrhli barbaři, jí a její dceru znásilnili a vyhodili z domu a jejího manžela a syna zavraždili. Ona teď jde ulicí, v dešti, hladová ponížená a truchlící nad smrtí svých blízkých a neví co bude jíst a kde složí hlavu.

No a tak si představuji že ji potkáte a řeknete jí že se dohromady nic tak hrozného nestalo, že jen tuto civilizaci čeká restart a za několik set let už to bude zase v pohodě. Co by Vám na to asi tak řekla?

Průměrný počet slepic: 4.9 (9 hlasů)

Problém je, že něco takového si umí představit jen málokdo. Asi právě proto se historie opakuje - jenom jedna generace na to poznání nestačí.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

Ozbrojené síly Ukrajiny přešly před summitem NATO již potřetí do protiofenzívy

Problémy vojenského rázu se bohužel musí řešit i v zemi, které se - díky progresivnímu systému rozhodování za účasti Suveréna - války vyhýbají:

Ständeratskommission will Munitionsräumung in Mitholz ermöglichen
Komise Stavovké/Kantonální rady (Ständerat - švýcarský senát) chce umožnit likvidaci munice v Mitholz

Mitholz

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zde v obci Mitholz kantonu Bern v prosinci 1947 výbuch podzemního muničního skladu rozmetal kus skály a několik přilehlých domů. Z části trhavin - několik stovek tun - však zůstala v zasypané štole časovaná bomba. Pro likvidaci je zapotřebí nejen přestěhovat část obyvatel, ale také vyčlenit finanční prostředky, odhadované ve výši 2.6 miliard CHF. Tuto částku nejprve schválila švýcarská sněmovna (200-členná Národní rada - Nationalrat) 180:5 hlasy při 8 zdržení se. Bezpečnostně politická komise současný stav vyhodnotila jako "nepřijatelné riziko" a doporučila poměrem 11:0 hlasů při 2 zdržení se schválení příslušného kreditu Stavovské radě. Z bezpečnostního perimetru se má první část obyvatel odstěhovat v roce 2025, zbytek z celkem asi 50 v roce 2030. Do rozhodovacího procesu jsou zapojeny také příslušné kantonální a obecní úřady. Akce zřejmě proběhne s tichým souhlasem Suveréna - informovaného lidu.

Perimetr

Zatím bez slepic