Invita invidia

Autor

Včera jsem se na prezidentskou volbu díval z pohledu Jaroslava Bašty, který podle mě vede v rámci svých možností a možností SPD velmi úspěšnou kampaň. Jsem stále více zavalován všemožnými videi a texty, kde jsem žádán, abych Baštu podpořil. Argumenty jsou takové, které bych použil na Baštově místě i já sám a v této chvíli je jednoznačně vidět, že Bašta je asi jediný kandidát, který si uvědomuje oněch 15% voličů Alternativy a aktivně pracuje na jejich získání. Kdybych byl na jeho místě, zřejmě bych nepostupoval jinak.

Dnes si nasvítíme pár pohledů na Andreje Babiše. Nebudeme si nic namlouvat, tyto volby jsou (podobně jako ty předchozí) zcela o Babišovi. Buď pro Babiše, nebo proti němu. Andrej Babiš je hlavním vyzyvatelem současné vlády a jejích kandidátů. Babiš je třetím kandidátem velké trojky, Babiš jede s Nerudovou a Pavlem v čele pelotonu a předjíždějí se navzájem. Cílová rovinka je samozřejmě ještě daleko. A přes všechnu úctu, kterou cítím k Baštovi a jeho práci, nedovedu si nějak představit, že by mohl Babiše předstihnout a převzít jeho roli. Dovedu si jen velmi dobře představit, že Babiše zbrzdí.

Mimochodem… všímáte si, že vůbec nikdo nepočítá s tím, že by Hilšer a Fišer mohli něco získat? Jsou také jen za brzdiče. Čím lépe uspějí, tím větší šanci na druhé kolo má Babiš.

Musím říci, že Andrejovu kampaň vlastně zatím nevidím. Tedy… tu, co by dělal on sám. Vím, že objíždí republiku a pokud zavítá do Vidlákova, půjdu se na něj podívat. Určitě má kolem dálnic dost bilbórdů, má svoje profesionálně (ale zároveň selsky) dělané Čau lidi. Od té neslavné návštěvy ve škole mi celé ANO nějak zmizelo ze zorného úhlu. Může to být samozřejmě moje chyba, že se špatně koukám.

Ale… sakra kdybych byl ten nevyhraněný středový volič, který politice nerozumí a rozhoduje se na poslední chvíli, tak v této chvíli o Andrejovi vůbec nevím. Možná je to záměr. Proč se připomínat moc dopředu, stačí posledních čtrnáct dní… Po Novém roce času dost.

V této chvíli největší část kampaně Babišovi dělají mééédia a jeho poličtí soupeři svou nekonečnou nenávistí vůči němu. Všechno je zmobilizováno, všechno je podřízeno jednomu cíli – zbavit se ho za každou cenu. Všichni musejí přiložit ruku k dílu, nesmí zaznít ani malý kousek pozitivního. Babiš musí být vtělené zlo bez jakéhokoliv kousku dobra.

Babiš je jako Albrecht z Valdštejna. V poslední době mě až fascinuje, jak podobně fungují jejich osudy. Oba uměli dělat bohatství jako švec boty. Peníze dělají peníze. Oba uměli využít všech příležitostí. Oba byli zdatní organizátoři s rozsáhlými kontakty i znalostmi důležitých pro řízení velkých celků. U obou najdeme fanatickou pracovitost. Nechtěl bych Babišovi dělat osobního asistenta. Vydržel bych to tak týden. A stejně jako Valdštejn, i Babiš je na to sám. Znám spoustu jeho podřízených, kteří pro něj dobře pracují. Ale neznám vlastně žádného jeho podobně mocného a bohatého přítele, který by teď právě stál po jeho boku a byl ochoten s ním spojit svůj osud a svoje peníze. Spíš vidím hodně těch, co vyčkávají, jestli se pak přidají k hostině, až zvítězí a nebo budou dělat mrchožrouty, až prohraje.

Babiš svojí hru hraje sám. Od začátku do konce. Je těžká váha, má na to, tuto hru hrát, stejně jako na to měl Albrecht s Valdštejna. Vlastně by Babiš mohl jeho erb plně převzít i s heslem.

Svým způsobem nám Babiš v kampani říká poměrně jednoduchou tezi. Říká, že je toho schopen. Je schopen hrát nejvyšší hru, je schopen se přetlačovat s pětihlavou saní, je schopen se jí postavit a je schopen nasměrovat zemi jiným směrem než premiér i všichni jeho ministři. A já věřím, že toho schopen je.

Ale… stejně jako u Valdštejna, Babiš vůbec neříká, kam by republiku namířit chtěl. Zvolte mě, budete ve mě mít silného prezidenta, který se nebojí mocných tohoto světa, který bude hrát první ligu na nejvyšší úrovni. Ale zároveň slýcháme strašně málo informací, kam tento silný prezident chce jít. V této chvíli na mě jeho kampaň dělá dojem, že ano, je jediný, kdo může zabránit pětikolce zkompletovat pochod institucemi a zabrat veškerou moc v zemi… ale tak trochu to budí dojem, že pokud trochu té moci necháme Babišovi, nevíme, co s ní hodlá dělat a v čí prospěch. Je to stejné, jako za Valdštejna. U něj také nikdo nerozuměl jeho plánům, a čím méně pochopitelné byly, tím více prostoru zbylo pro paranoiu.

Hele, já vážně nechci, aby si Pětikolka zabrala všechno. I když se stále více smiřuju s představou, že to tak dopadne. A v této chvíli si myslím, že pokud chce Andrejko i za těchto okolností, kdy se proti němu všichni a všechno spiklo, pokud chce vyhrát, bude muset umenšit ty obavy, které vzbuzuje. Nikdo nepochybuje o jeho síle, ale mnohý pochybuje o jeho úmyslech, kam tu sílu míní nasměřovat. Nikdo nepochybuje o jeho vůli a pracovitosti, ale leckdo pochybuje, jestli jeho pracovitost nebude sloužit zase jen jemu samotnému.

Média jsou proti Babišovi. Vláda v něm oprávněně vidí nejsilnějšího a nejnebezpečnějšího soupeře, Bašta dělá úspěšnou a viditelnou kampaň… Ne, nejde zvítězit nad celým světem jen pomocí Valdštejnova hesla. I kdyby bylo stokrát pravdivé.

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.2 (127 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

"Pokud trochu té moci necháme Babišovi, nevíme, co s ní hodlá dělat a v čí prospěch"
To by nám za ta léta, co je v politice, už mohlo být docela jasné - ve prospěch Babišův.

Průměrný počet slepic: 3.1 (32 hlasů)

Od skutečných a aktuálních cilú volicú,kterým se vysmívá dokonce jimi zvolený pan profesor ODS předseda vlády a strany,která nakredencovala režim rabující domorodce na odlehlé hnáty a prázdné lebky NEO marxistické ideologie pirátu a dokonce je v sestavě i strana KDU, držitelu zubú zaseknutých do žlabú moci funkcionařû za každeho režimu prý křesťanstva tj volicú,kteří nepožaduji ,aby tato falešna strana podala demisi nebo ystoupila ze svazku vládních SATANISTU škodicich republice a je smutné ,že i ona se účastni všemi svými silami drancování republiky a výsměchu ,jejich pohlavára ODS,že si její voliči a voliči pétikolky prý neumí vydélat ani na topení a elektřinu!
Budou i ostatní lidoví komentatoři tvrdohlavě demonstrovat dale,že se nehodlají učit a naučit jednat ve svuj prospéch a NIKDY nedokaži prosazovat své potřeby a zâjmy,utapet se v nikde nevedoucích komentech typu SLEPA PATRONA?
Proč se nikdo nechce zeptat zda BABIS má v programu ty SOCIALNI HODNOTY? Tak se nestyďte valečnici alternativy a SV ,která prý neexistuje bo si vlezla pod peřinu!
No ni?

Průměrný počet slepic: 3.7 (18 hlasů)

Když pominu Jirkovu zkušenost (a nejen jeho) s Babišovým směřováním, je tady ještě jeden důvod, proč se moc nezajímat o to, co Babiš říká nebo neříká - jeho pravdomluvnost. Vždyť ten člověk je schopen jakéhokoliv výroku, jen si vzpomeňme (přibližné citáty):
"Čapí hnído je nejlepší projekt, jaký jsem kdy vymyslel." Brzy na to: "Ani pořádně nevím, co to je a kdo to vlastní."
Nebo respirátory (nebo roušky) na jaře 2020 (v době, kdy ve státních skladech jich bylo hodně málo) "Roušek je dostatek, všude je už mají. Řekněte mi, kde nejsou, a já je tam dovezu."
Takových "lahůdek" by se dalo najít mnohem více.

Průměrný počet slepic: 3.9 (25 hlasů)
Trvalý odkaz

A zda se touto ideologii bude i on řídit podle dnešni pětikolky ,když to je ta ideologie banksterů,kteři mu pújcili a byli to oni,kdo první zpozoroval gigantickou chybu v učeni strejdy Marxe a zdemolovali si marxismus ve svůj prospéch s cílem rozbít stávající kapitalismus na sračku!
Jà bych to riskla a optala se ho,zda by byl pro změnu režimu k sociálním hodnotam a ne ,že ne ANO!!!
No ni?

Průměrný počet slepic: 3.5 (11 hlasů)

S cílem udélat že mě nového mistra J.HUSA upalováním mých kázání jako ve středovéku,prý se mám stát nesmrtelnou!
Chvíli to potrvá než mě zase budou týrat,neboť jsem na ně prozatím vyzrálá a jedu dál v prostředi absence nejen SOLIDARNIHO STATU,ale dokonce i Solidarity!
Tak toho zkuste valečnici využit a ptejte se jak se dostat k penézum. 🇨🇿🇨🇿🇨🇿🇨🇿❤️😋
No ni?

Průměrný počet slepic: 2.9 (10 hlasů)
Trvalý odkaz

Nemám Babiše pod drobnohledem, proto si dovoluji položit diskutujícím upřímně míněnou otázku, která na mou mysl zaútočí pokaždé, kdy se v mediálním prostoru "ozve" Jourová: "Co na ní říká Babiš?" Jistě se ho na to již někdo ptal, ale já jeho čau zrovna nemusím,
A mít tak křišťálovou kouli, tak by mě zajímalo: Jak by se zachoval prezident Babiš, kdyby měl jmenovat ministrem zahraničí někoho jako je Lipavský?
A jako vrchní velitel ozbrojených sil nakolik bude loajální k NATO a Pentagonu? V roce 2023 (i 2024...) to možná bude důležitější než jsme byli zvyklí.

Průměrný počet slepic: 4.6 (27 hlasů)

In reply to by Explorer (neověřeno)

Trvalý odkaz

Viděla jsem Čau lidi, kde se Babiš nad svými poslanci a Jourovou zvlášť,
značně rozesmutnil. Myslím, že nad nimi zlomil hůl. Ještě před nějakou dobou vyzdvihoval Charanzovou, ale od té doby nic.
PS: Na Čau lidi se někdy dívám, je to docela zábavné. Když jsem utahaná, je to dobrý relax. Někdy se i zasměju.

Průměrný počet slepic: 3.2 (13 hlasů)

In reply to by Explorer (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jourová je Babišuv člověk. Vybral si Jourovou, dosadil jí tam a nijak ji nerozporuje, stále je to jeho člověk. Babiš venku v EU ukazuje jinou tvář než doma. Dokud tečou dotace, vše jim odkyve. NATO není jeho téma. Nebude si pálit prsty, půjde s davem a bude loajální.

Průměrný počet slepic: 4.5 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

Dává se fotit se Sorošem a je hrdá jak oblafla a podvádí celou českou republiku ,kterou prý nezastupuje vúbec se ale a její specializace je zavést cenzuru všude i k vám do kuchyně pane Explorer a za to dostane giga podillú na rabování a vyvar! Takového zmetka prý podporuje ten budoucí president s velkou radostí a vymlouvá se,že za to nemuže!? Nebo je tomu jinak a jak?
No ni?

Průměrný počet slepic: 3.9 (15 hlasů)

Paní Anno z KSH, dobře vím, co je zač stvoření jménem Jourová. Jenže je z ANO, nominovaná do Bruselu stranou ANO, a v této straně se asi nic vážnější nestane bez souhlasu šéfa AB, a ta mě zajímá, co si nyní myslí o této kandidatuře, kterou kdysi musel "požehnat"! Nemá z její "kariéry" také prospěch? Každý, co jen maličko pročesky (u Babiše těžko říci vlastenecky) smýšlející politik, by měl mít spoustu nesouhlasných, kritických vyjádření. A tak se ptám, A CO BABIŠ?

NEPŘEHLÉDNĚTE DNEŠNÍ ČLÁNEK PETRA HAMPLA v Parlamentních listech. Doporučuji. Jediné, co mě mrzí, je že každý pochybuje, že by Bašta mohl uspět... a tak si možná děláme něco sami proti sobě. I Hamplovi asi vychází Babiš, nicméně u něho hrozí velké zklamání. Dobře si Hamplův článek přečtěte, je tam důvod, proč se to asi stane. Chování elit...

Průměrný počet slepic: 4.5 (18 hlasů)

Když ho uvidíte dejte tady na neho odkaz a na toho Hampla pro všechny taky.
Jinak doporučuji všem zdejšim lidovým komentatorúm,aby se stali kazateli sociálních hodnot potažmo potřeb a to ve vlastním zájmu!
.Je třeba si uvědomit,že stàle chybí zastoupení nejen alternativy,ale dokonce celé Společnosti voličú,což není vláda satanistú!
Nynějši vláda se vysmívá,že voliči neví co chtéji a proto budou jimi obrani a prý i pak zabiti!
Piráti chtéji dostat to obrani až na hnáty a bílé lebky své vlajky zločincú a k tomu tahají za sebou i fialovou okurku na nudli jejich ideologie NEO marxismu!
Pokud najdete web ,kde je Babiš a má tam diskusi a je ho možné se zeptat zda bude respektovat co voliči chtéji tak mu to TAM dáme jako dotaz no ne?
Na co nám bude president,který možnà chce jen přestřihovat jakési pásky a zas ignorovat SOCIALNI HODNOTY a chce dát padnout stát kapitalistú,kteremu a už mu vláda připravuje HROB té posrane ideologie ŠWABISMU!
Nebudete nic vlastnit a budete šťastni!
No ni?

Průměrný počet slepic: 3.8 (9 hlasů)

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Nejhorsi-vlada-od-protekt…
Co se Babiše a jeho programu týče. nemyslím, že je tak zcela bez programu, jen to ještě nedává všem po lopatě. Babiš si je vědom toho, že jsme malá země a prorazit můžeme jen hlavou. Proto chtěl investovat do rozvoje nových technologií, do startupů atd. Měl to v programu ANO už před loňskými volbami. Chtěl se proinvestovat z krize. Já kromě občas Čau lidi docela pravidelně sleduji Na rovinu Karla Havlíčka. Ten to taky rozebírá. Kromě toho, kdyby měl někdo zájem, tak je možné panu Havlíčkovi pokládat otázky (prý na You Tube. Nevím, já se dívám vždycky na záznam na FB), odpovídá prakticky na všechny. Třeba by i řekl něco k volebnímu programu Babiše.
Mimochodem - nějak nevěřím těm řečem, že Babiš PODEPSAL Green Deal. Pokud něco, tak jako pragmatik přistoupil jen na to, co potřeboval pro uznání jadra jako čistého zdroje. Zbytek dolepili Fiala a jeho ministři. (A europoslanci, samozřejmě.)

Průměrný počet slepic: 4 (6 hlasů)

In reply to by Anna (ne z KHS) (neověřeno)

Trvalý odkaz

To pochopitelné nikdy stačit nebude!Akorát si udéla bouli na hlavé nebo co nebo jak!
AA team SV uvažoval mu to dát na jeho web,ale co kdyby se na nás Společnost voličú urazil neboť je to individualista jako doktor Skála a obba mají tak silně dubové palice,že se mezi námi lidovými komentátory boji objevit a VITÉZIT a bude po vtakach!
No ni?

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)

Četla jsem. Souhlasím s ním, i když poslední dobou je to velký pesimista. Chtělo by to se těch (j)elit zbavit, ale zatím nikdo neví jak. Takže asi nezbývá, než ta "drobná práce" - tu promluvit se sousedem, tu zajít do hospody - tam ale opatrně, aby vás nevyhodili... Nové elity na stromě nerostou...

Průměrný počet slepic: 4.2 (6 hlasů)

Souhlas. Jourová se "vymkla", tančí jak v EP pískají, ba dokonce ještě snaživěji...
Nevím, kdo má moc (a jestli vůbec někdo) takovou osobu odvolat. Babiš to asi nebude právě proto, že si našla "lepší" kámoše. Ti ovšem pro nás nechtějí nic dobrého.

Průměrný počet slepic: 4.6 (14 hlasů)
Trvalý odkaz

Může se věčně čekat na zrození mesiáše, ale ten se nerodí, musí se vytvořit a vyzrát, jako vše v životě. Tedy dám příležitost tomu, co má nějakou naději. Babiš (Bába) bude možná špatná volba, ale je jediný, kdo na to má, postavit se tomu zlu, co se na lidi valí. A když je někdo jediný, tak není jiná volba, než dát šanci a věřit, že je to on, kdo k tomu dozrál.
JM

Průměrný počet slepic: 3.9 (19 hlasů)

In reply to by JM (neověřeno)

Trvalý odkaz

Pokud nebudou chtít voliči kázat co chtéji,neboť nepochopili za 33 let,že slovo lidu je slovo boži,tak ať jdou podpořit ZAS to KDU a jeho zahnuté zuby do žlabu narvaném našimi penézi a dúverou,že tentokrát jim ty sračky nemusí vyjít a konečne místo nich přijedou pořadni borci se sociálními hodnotami a ne jejich neomarxistickymi satanistickými sračkami!
No ni?

Průměrný počet slepic: 3 (7 hlasů)

Alespoň ne v této chvíli. Můžeme se pokusit do příštích voleb. Jestli ale budeme tvrdošíjně trvat na tom, že Babiš je fuj, tak se možná dalších voleb nedočkáme. Pětikolka si nechá změnit zákon, případně i Ústavu, uzákonní korespondenční volbu, a pak už ji tam odtud nikdo nedostane, protože to zmanipulují! Já volím Babiše!

Průměrný počet slepic: 4.3 (7 hlasů)

In reply to by Anna (ne z KHS) (neověřeno)

Trvalý odkaz

Taky si to myslím! Může se stát, že pětikolová stvůra se tu zabydlí nadlouho!

Průměrný počet slepic: 4.8 (4 hlasů)

In reply to by Anna (ne z KHS) (neověřeno)

Trvalý odkaz

To však nelze bez formulace toho co vlastně občane voliči budou muset chtít a požadovat!To prozatím tady není vidét ani v náznacích!Všichni jste vidéli,že jenom demonstrace beztoho,že by z pódia zazněly požadavky programu voličú jsou a budou bezpředmetne a vyvolají jen veselí u té vládní elity,která si usurpovala moc k devastaci celé republiky a to budou dále bezohledné provádět a prozatím není nikdo,kdo by takovy program dokázal prosazovat tomu davu křičicimu //demisi //což je žalostně málo!
No ni?

Průměrný počet slepic: 3.5 (4 hlasů)

In reply to by Anna (ne z KHS) (neověřeno)

Trvalý odkaz

Pokud by ho nékdo hledal nic nenajde!On se neumí opřit o vúli lidu a získat nato voličú a kdoví zda vúbec chce být presidentem proto múže zas odejít s monclem pod okem a to je tak celé!
Řeknéte sami ,slyšel ho nékdo mluvit o sociálních hodnotách?
Ten chlap má továrny v Německu a tam musí platit plně mzdy!Proč nevystupuje jak to tam chodí a neřekne,že ten stát zavede do republiky a bude hotovo!
No ni?

Průměrný počet slepic: 3 (4 hlasů)

In reply to by Zauber (neověřeno)

Trvalý odkaz

Kdyby Babiš byl co k čemu řekl by tém svým banksterum,kteři mu pujčili miliardy ,že vyrobí z Česka jejich výkladní skřiň,aby méli lidí bankstery rádi,ale tak je to jen plichta k ničemu a i kdyby ho zvolili bude se trápit a vykládat,že to prÿ neumí!!
No ni?

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

Volič bude zase podveden.

Průměrný počet slepic: 4.5 (11 hlasů)

Češi už prohráli v parlamentních volbách, kdy se ke korytu dostala svoloč tzv. pětikolky. Co se týče prezidenta, to je spíše mnoho povyků pro nic. Je fakt, že výběr je zase hodně ubohý, ale žijeme v Česku, takže na jistou českou malost snad jsme všichni zvyklí.

Průměrný počet slepic: 4.7 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

"Babiš je schopen hrát nejvyšší hru, je schopen se přetlačovat s pětihlavou saní, je schopen se jí postavit a je schopen nasměrovat zemi jiným směrem než premiér i všichni jeho ministři. A já věřím, že toho schopen je." Ohledně Babiše jste stále naivní Danieli, rozhodně není schopen nasměrovat zemi jiným směrem než pětidemolice. Už Ježíš řekl "Podle ovoce poznáte je" a u Babiše to platí taky. Podívejte se jak hlasuje, vše co mělo vliv na budoucí směřování země, tam hlasoval shodně s pětidemolicí jak v národním parlamentu, tak v europarlamentu. Je to kádr Aspenu a Euroříše, ne alternativy. Uvažujete stylem "Nepřítel mého nepřítele je můj přítel", ale tohle jsou všichni vazalové našeho úhlavního nepřítele, jen hrají hru na hodného a zlého policajta.

Průměrný počet slepic: 4 (15 hlasů)

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

jak mu dneska kvete pšenka. Babiš nemá jeho depku, vklidu sklízí svojí řepku.

Průměrný počet slepic: 3.6 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

Kdyz uz bych mela privrit oci nad vsi covidianskou spinou a co vse Babis v Brselu odkejval a podepsal a pritom zde obcanum lhal, ze s tim nesouhlasi a nedovolito. Tak co nikdy nikdy nikdy neprekousnu tak to, ze ta nejhorsi cenzorska brusrlka zr... je Babisova kobyla Jourova.
Jak muze Vidlak podporovat Babise, kdyz jeho souputnice a nejvyse postaveneny clen ANO v Bruselu zablokuje/umlci, nebo rovnou posle do vezeni!?

Průměrný počet slepic: 3.5 (14 hlasů)

...je na merdé! Jde o figuru, která pro případné dobro národa cokoli neovlivní, neudělá, a proto je zcela zbytečná. Navíc z těch veškerých všech šašků a komiků nikdo nikdá nebude "kopat" za nás, dolních cca 9,8 miliónů lidiček. Pokud, tak spíše za modré žluťásky, což je momentální trend.
Tudíž celé to debatování kolkol - kdo p-rezidentem, je leda tak k....výše uvedenému.

Průměrný počet slepic: 3.6 (5 hlasů)

Je jasné nad slunce, že potřebujeme správce a né figuru. A to takové správce, keré přerozdělí vejvar mezi všechny syny a dcery rovným dílem. Na svých podílech půdy ať si bačuje každej jak umí a bez pohůnkování demosgráticky okradených lidí.

Průměrný počet slepic: 4.3 (3 hlasů)

A představte si, že sou mezi námi lidi, keří se mohou svobodně pohybovat a dřít z lidí v zastoupení například dividenty, baronské energie z fotovoltajek, nebo z čezu, kerému tady vládně nějakej cizáckéj hajzl a klidně, v klídku odvádí naše energie ze země jako ostatně i hodnoty i té "podělané práce" ale především nám kradou schopnost jim dát železnou pěstí po držce. A tak se imbecilové tlemí u všech organizovaných zločinů do keré je táhne vláda aby jim k temu dala ten "podělanej" a nikým nedarovanej mandát. A pak sou lidi, keří sbíraj drby po internetu a montujou z teho články aby ukázali prstem, křivým, na skutečnosti, u kerých gdyž se pekly neseděli a znají to všechno z doslechu nějaké hajzlbáby. A tak sme to tady stím státem dopracovali. Ostatní smazáno.

Průměrný počet slepic: 3.5 (4 hlasů)

A eště přidám, vím že to není korektní, ale gdy naposledy ste viděli chrápat prezidenta na lavičce? A ti naši sou specielní adepti na tyto funkce, mají k temu veškerej vlastní potenciál.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)
Trvalý odkaz

Když komunikuji se svým okolím, tak jsem nezaznamenal příliš mnoho lidí, kteří by k Babišovi měli neutrální vztah. Jedni ho podporují a glorifikují, druzí ho nesnáší a dehonestují. Druhých je víc.

Pokud postoupí do druhého kola, dle mého to má v kapse jakýkoli jeho soupeř. Ne proto, že by ho tam chtěli, ale proto, aby se tam nedostal Babiš. A vyrazej k těm urnám i lidi, kteří by v případě souboje Pavel - Nerudová zůstali doma sedět na prdeli.

Toť můj politologický pohled z lesního houští.

Průměrný počet slepic: 3.2 (10 hlasů)

aby se do druhého kola dostal Bašta! Pak bude výcěr jednoduchý. Jen se trochu obávám, ze na souboj s elitami Bašta nestačí. Babiš ano, je ze stejné party!

Průměrný počet slepic: 4.4 (5 hlasů)

Anna.
Teď jste to důkladně pohnojila,Babiš ano, je ze stejné party!
Takže,vrána vráně oči nevyklove.

Průměrný počet slepic: 4.3 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

Na změnu zevnitř jsem již přestal věřit, pokud k nějaké změně dojde, přijde podnět z vnějšku.
Předpokládejme modelovou situaci, během 2 let Rusko porazí Ukrajinu a přivede NATO a EU do krize. Pak nastává šance z toho sevření, ve které se nacházíme, se částečně uvolnit, třeba zrušit Lisabonskou smlouvu, zrušit Green deal, posílit vliv národních států atp. V té době bude u nás před volbami. Pokud bude veškerá moc soustředěná v pětikoalici, bude tu opět platit poturčenec horší Turka, budeme posledními kdo zůstanou věrni původnímu ideologickému směřování.
Ta situace se u nás stále opakuje. Nakonec největší Stalinův pomník byl postaven u nás a to až po té, když na 20. sjezdu KSSS byl Stalin shozen ze svého piedestalu. Asi jako důkaz naší věrnosti původním ideálům. Ideologicky zaslepení politici vědí, že každá změna kurzu znamená jejich konec, tak se drží původního, zuby nehty.
U Babiše žádnou ideologickou zatvrzelost nevidím, naopak je to pragmatik. Předpokládám, že by se přimknul ke svému kamarádovi Orbánovi a my mohli využít svoji šanci.
Proto volím Babiše. Bašta byl mnohem lepší, ale nemá bohužel šanci. Jeho podpora jde proti Babišovi a bude snižovat pravděpodobnost, že se Babiš dostane se do druhého kola.
Je to čistě pragmatický kalkul. Čisté duše ho odsoudí jako nemorální. Ale hlasy pro Baštu jsou hlasy pro Pavla nebo Nerudovou. Bohužel.

Průměrný počet slepic: 4.3 (16 hlasů)

tak ve stejný okamžik bude impotentní stařík odsouzen za to, že znásilnil celé družstvo mažoretek i s jejich matkami a babičkami, Greta Thurnberg začne kouřit doutníky a Bursík začne ničit soláry, že chce atom.

 

Průměrný počet slepic: 2.9 (10 hlasů)

Inza - mám stejný názor.
Na to, že leckdo pochybuje, jestli "jeho pracovitost nebude sloužit jen jemu samotnému", je dost chytrý, aby tomu tak nebylo. Stálo ho hodně úsilí (i chyb, ze kterých se poučil) přesvědčit dost velké množství lidí, aby mu věřili, a to se jen tak nezahazuje. Ví, že by byl sledován ostřížím zrakem úplně všemi, ve všem a všude, nemohl by si dovolit to, co si dovolují běžně jiní. Dozimetrová kauza by mu zlomila vaz, na rozdíl od takového Rakušana a Fialy - to by byl poprask "na laguně" a Minářovci by byli na Letné každý týden.
Orbán - to je pro mě parťák pro Babiše. Myslím, že by to byla silná dvojka, která by mohla něco udělat, pakliže v tom budou pokračovat.
Osobně si nedovedu představit, jak by pan Bašta (byť si ho vážím) ve světě obstál jako státník. Další věc je, že i kdyby pan Bašta vyhrál, nemá ten "trénink" a zkušenost mediálních hyen - ten by začal hned v první dny, kdy by byl zvolen za prezidenta.

Průměrný počet slepic: 4.7 (10 hlasů)

Zakladatel americké žoldácké organizace Mozart Group prohlásil:
Ruská média si v úterý nemohla nechat ujít výbušné video, které natočil šéf a zakladatel americké žoldácké organizace Mozart Group, která vznikla jako americká odezva na ruskou žoldáckou organizaci Wagner Group a v současné době cvičí ukrajinskou armádu. Oběma žoldáckým skupinám se tak říká “hudebníci” a Rusové na sociálních sítích si z toho dělají legraci, že muzikanti od Wagnera přijeli na Ukrajinu “koncertovat” a Američané přijeli také zahrát.
Jenže, zatímco Jevgenij Prigožin jako šéf PMC Wagner je známý abstinent, Andrew Milburn jako zakladatel Mozartovců nemá k alkoholu daleko a právě během klábosení v jednom streamu na YouTube se rozpovídal o své práci a jak to doopravdy vypadá na Ukrajině. To, co zaznělo o Ukrajině z jeho úst, to by Česká televize neodvysílala a Miloš Zeman by skončil znovu v nemocnici. Milburn jako výcvikový instruktor ukrajinských vojáků totiž naplno vykreslil Ukrajinu v reálných barvách.
Ukrajina zevnitř je jenom pro opravdu silné povahy
Podle Milburna jeho organizace pomáhá Ukrajině nikoliv z lásky k Ukrajině, ale kvůli globálním normám, tedy z hlediska obecně vnímané pomoci zemi, která byla napadena, což ale nijak tu napadenou zemi nedělá o nic lepší. Korupce je v zemi obrovská a slova, jakými se Milburn vyjadřuje o vedení Ukrajiny, to opravdu nepotřebuje komentář. V rámci vojenských operací tak dochází k tomu, že i američtí žoldáci jsou svědky toho, co se děje na Ukrajině a mění to jejich pohled na Ukrajinu. Je to forma deziluze z Ukrajiny.
Jevgenij Prigožin jako šéf PMC Wagner je známý abstinent, Andrew Milburn jako zakladatel Mozartovců nemá k alkoholu daleko a právě během klábosení v jednom streamu na YouTube se rozpovídal o své práci a jak to doopravdy vypadá na Ukrajině. To, co zaznělo o Ukrajině z jeho úst, to by Česká televize neodvysílala a Miloš Zeman by skončil znovu v nemocnici. Milburn jako výcvikový instruktor ukrajinských vojáků totiž naplno vykreslil Ukrajinu v reálných barvách.
Ukrajina je podle jeho názoru země, která je zkorumpovaná, je úplně v hajzlu a řídí ji skupina zku*vených lidí. Ukrajinští vojáci se dopouští zvěrstev na ruských zajatcích v rozporu s Haagskou konvencí o válečných zajatcích, všechna ta zvěrstva si natáčí, aby ukrajinská média měla co vysílat. Informace od šéfa Mozart Group nelze zpochybnit jako ruskou propagandu, protože to jsou slova šéfa americké firmy, která cvičí ukrajinské vojáky.
Není proto divu, že ruská média jsou z takového svědectví u vytržení , protože takto upřímné přiznání šéfa amerických žoldáků je opravdu unikátní. Dochází tím totiž k potvrzení toho, co už dlouho tvrdí ruská média o zvěrstvech Ukrajinců páchaných na ruských zajatcích.

Dmitrij Medveděv
Všechno, co se chystá v roce 2023, bude přechod k novému světovému řádu a rozdělení světa na vlivové sféry, které naprosto nově a unikátně budou od sebe vzájemně izolovány a nebude mezi nimi probíhat skoro žádná komunikace. Půjde o novou formu multipolárních železných opon s tím, že mezi sférami bude velmi těžké nejen cestovat a obchodovat, ale i přenášet informace.
Okupace západních oblastí Ukrajiny ze strany Polska je vysoce pravděpodobná. Vytvoření Čtvrté říše již běží pod krycím názvem Trojmoří, které nově bude opravdu zahrnovat i Německo poté, co Angela Merkel byla odejita z funkce kancléřky. Válka mezi Francií a Čtvrtou říší? Pokud bude Emmanuel Macron lavírovat a bude nadbíhat Kremlu a vyzývat k míru s Ruskem, tak ano, Francie se stane nepřítelem USA a jeho projektu Čtvrté říše.
Oddělení Severního Irska a možná Skotska od Velké Británie není vyloučeno, a to v případě prohloubení ekonomických a energetických problémů ve Velké Británii. Občanská válka v USA již probíhá, secese republikánských států od USA ale neproběhne dříve jak po dalších zfalšovaných prezidentských volbách v USA v listopadu 2024.
Přesun akciových trhů do Asie přijde ve chvíli, kdy se Asie stane centrem světového obchodu s potravinami a surovinami vzhledem k železné multipolární oponě mezi Ruskem a Západem je v plánu. Přechod na digitální fiat měny není konspirací, to je už dopředu oznámený plán mnoha centrálních bank, takže to je prakticky realita. Medveděvova prognóza je popis chystaných procesů uvnitř západního světa, které se nemusí naplnit hned v roce 2023, ale je o ně usilováno v rámci globálních procesů řízení.

Průměrný počet slepic: 4.9 (9 hlasů)

přesně tak bych to viděl i já. Zbývá jen otázka, kdy Rusko zvítězí a nastanou změny k normálnější době, Evropě, Česku? Ušáci udělají všechno proto, aby byla Evropa trvale ve sračkách a potřebovala tu jejich "nezištnou" pomoc. A evropští lokajové, poturčenci pro USA rádi evropské státy zcela zdevastují.

Průměrný počet slepic: 4.4 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

To mas Vidlaku tezky. Prumernej volic zije v cernobilim svete. But je nekdo hodnej, nebo zlej a hotovo. V televizi a na Seznamu ho tim furt krmej. Jenze v zivote to tak neni. Vzdycky je to nekde uprostred v sedi. Kdyz neco ridis, musis delat popularni ale hlavne nepopulárně kroky. I ta Babisova minulost. Chtel-li za kacek karieru a nanagera, musel se -at chtel nebo nechtel zamazat s komunisty. Je to videt i u jeho vyzivatele PP. Oboum je kolem 60-70 a svoji karieru zacinali za kacek. Tehda to tak proste bylo. Komanci nikoho mimo partaj k nicemu nepustili. To ti jejich dnesni oponenti nejsou schopni pochopit. Kecy, ze u nich nemusel bejt, jsou mimo. Ti co byli v disidentu na nic tehda realnej vliv nemeli. Ano byli( nebo se citili moralne cisti) ale niceho realne nedosahli. Proto dneska vetsina opravdu schopnych lidi ma nejakou komunistickou minulost. Tehda to bez toho nebylo mozne. A STB? To je to same, rezim si ty schopne opravdu hlidal a mel je zahackovane. Pepu co zametal ve fabrice spony oni hlidat nepotrebovali. Jsem presvedcen, ze dnesni moralisti z ODS a Top by tehda byli zalezli v KS i v LM. Byla tam moc a prachy. Vsichni ti Hislerove a Danuse by byli fanaticti svazaci a stranici - do jednoho! Vsichni by se tulili k Sov. Svazu a Juldy Fuldy by meli plnou hubu.

Průměrný počet slepic: 4.5 (13 hlasů)

já dělal dost let pro jednu z Babišových firem. Ne, jako zaměstnanec, ale jako osvč na smlouvu. A nemohu si stěžovat. Peníze lepší, než u té před tím, korektnější jednání, co se dohodlo, bylo splněno, fakturovalo se vždy na konci měsíce se splatností 21., ale nepamatuji, že by mi někdy peníze přišly později, než 17. Teď sice dělám pro město, ale možná se tam zase vrátím. Šel jsem trochu za lepším, ale tam mám kámoše ve vedení a oni vědí, že něco umím, a já zase, že mě nepodtrhnou. Kdykoli se prý mohu vrátit.

Babiše jako podnikatele celkem beru (s jistými výhradami, ale kdo z podnikatelů je Mirek Dušín, že?), ale jako politika ho neberu.

Dle mého je toto prokletí hodně úspěšných podnikatelů. Jim to jde, už pomalu nevědí, co by víc dokázali, tak vidí další stupínek a tím je politika. Jenomže oni umějí vydělat prachy, že mohou vozit děti do školky vrtulníkem, ale ta politika jim moc nejde. A to je případ Babiše. Neumí v tomto praštit do stolu, spíš funguje stylem - kam vítr, tam plášť. Já ho za presidenta nechci, ale k jeho firmě klíďo zase dělat půjdu.

Průměrný počet slepic: 3.3 (10 hlasů)

Nojo, ale on alespon vi, jak to ve velkym svete chodi, ty co tam jsou ted, tak maji sve sny a idealy, realita je miji. Ja Babise za prezidenta jeste nevim, ale predseda vlady dle meho docela sel. To je misto pro nej. Lepsi stejne neni!

Průměrný počet slepic: 4.9 (11 hlasů)

Babiš stojí za hovno, ale z těch syčáků, tam nahoře, je bezkonkurenčně nejlepší!

Průměrný počet slepic: 4.4 (7 hlasů)

Apropos, firma kde pracuji pro, Agrofert tu ci onde taky obcas dela a co ja vim, taky spokojenost, navic tam maji poradek. To neni uplne bezne.

Průměrný počet slepic: 4.5 (10 hlasů)
Trvalý odkaz

Proč budu volit Andreje Babiše
Když čtenář dovolí, věnoval bych také já pár vět k polemice Bašta, nebo Babiš.

Nejprve k panu Baštovi. Pan Bašta je slabý kandidát. Nestojí za ním média hlavního proudu, ve vrcholné politice nic významného nepředvedl a lidé jej znají nanejvýše jako jméno. Fakt, že pan Bašta býval disident, už dnes nezabírá, ba dokonce může být - po zkušenostech s jinými disidenty - spíše nevýhodou. To bych snad i já dokázal v situaci, jako je bídný stav české politiky přehlédnout, co však přehlédnou nedokážu ba ani nechci, je příslušnost pana Bašty k politické straně, která tu léta šíří nacionalismus a svého času zamořovala zemi nenávistí k muslimům. Přičtu-li k tomu Baštovo souhlasné vyjádření ohledně rozšíření NATO o Finsko a Švédsko v situaci hrozící celosvětové války, mám dostatek důvodů k tomu, pana Baštu nevolit.

A nyní k panu Babišovi. Pan Babiš samozřejmě žádný ideál není už jenom proto, že v politice musí jít o dobro pro všechny, což se od lidí, kteří se dostali nahoru díky tomu, že pracovali především pro sebe, čekat nedá. Jenže nežijeme v prostředí ideálů a nežijí v něm nikde na světě, a proto pan Babiš není pro účast v nejvyšší politice o nic méně vhodný, než všichni západní politici, ať už se jedná o oligarchy či jen služebníky oligarchům zavázané.
Andrej Babiš však na rozdíl od všech ostatních prezidentských kandidátů se nebál jít dávno před prezidentskými volbami s kůží na trh a v české politice něco předvedl. Jeho ministrování a premiérování bylo úspěšné. Jen si vzpomeňme, jaký zavládl klid při jeho působení ve vrcholné politice, jak se zvyšovaly minimální mzdy, škrtaly se poplatky u lékaře pošlapávající lidskou důstojnost, jak se razantně snížilo dopravné pro důchodce a rok co rok se valorizovaly důchody včetně jednorázových dorovnání. Já vím, Babišovi oponenti řeknou „zadlužil nás“, jenže zadlužovali nás před Babišem všichni, ale dát něco lidem dole, to dokázal jenom Babiš. (Jinými slovy: čím více se dalo těm dole, o to méně se možná nahoře rozkradlo.)
Ano, k Babišovi je možno mít moře výhrad, ale nelze neuznat, že on na rozdíl od všech ostatních oligarchů, kteří zbohatli jen a jen na spekulacích, vytvořil něco, co funguje a lidé to potřebují. A tomu, komu stále leží v krku Čapí hnízdo, bych doporučil jít se podívat do údolí Kačáku na sídlo dnes již nežijícího Petra Kellnera.
A ještě něco bych Andreji Babišovi připsal k dobrému. A sice že on, jako jediný, kdo dosud působil ve vrcholné politice, si uvědomuje, že mají-li fungovat ti nahoře, musí také fungovat ti dole.

Proto budu volit Andreje Babiše. Vím, že nebudu volit ideál, avšak zároveň nechci zahodit hlas, který v konečném účtování bude hlasem pro médii bezostyšně protlačovanou paní Nerudovou a pana Pavla, kteří v české politice nepředvedli vůbec nic.

Průměrný počet slepic: 4 (13 hlasů)

Jinými slovy: čím více se dalo těm dole, o to méně se možná nahoře rozkradlo...
---------------------------------------------------
Ano, a právě to leží v žaludku těm, kteří jsou dnes u koryt.
Těm totiž vůbec nezáleží na nějakých lidech dole (jsou schopni se chlubit narůstajícím množství lidí závislých na příspěvcích už na všechno, jinak by umřeli hlady a zimou), těm záleží jen na nich samotných, protože jinak by nemohli dělat takovou politiku, kterou nám tady už rok předvádějí, včetně zapojování do války, do které nám nic není, tak jako nám nebylo nic do války v Afghánistánu.

Průměrný počet slepic: 3.6 (7 hlasů)

která je za humny?

Kde jsou rozmasakrovaná celá města plná civilistů a my můžeme být další na řadě? Když dáš medvědovi kousek medu, bude chtít víc!

Vidláku, všiml jsem si, že zde není dnes CZ. Buďto chrní, nebo to přehnal po vaší včerejší první výzvě. Ale já si nemohu pomoci a risknu výmaz, nebo první výzvu.

Ta, která napsala toto nade mnou, je u mě normální vymaštěná píča!

Tak a je to!

Průměrný počet slepic: 2.6 (9 hlasů)

s tímto tvojím přístupem, až budeš sedět v restauraci a vlítne na vás sexuální násilník, ale ty se mu zatím nebudeš líbit, tak bude znásilňovat tvojí kámošku, tak můžeš být v pohodě. Akorát si protři rozkrok lubrikantem, mohlo by se ti to za chvíli hodit.

Průměrný počet slepic: 4.2 (10 hlasů)