Jak je možné, že tam ještě jsou?

Autor

Viděli jste včera a předevčírem přenos z hentoho projednávání obranné smlouvy s USA? Víc než tři hodiny si pro sebe zabral Okamura, ale kdo vydržel, ten rozhodně nelitoval. Může mi prosím někdo vysvětlit, jak je možné, že ti matlalové z Pětikoalice jsou stále ještě u koryta? Takovou snůšku hlouposti a omezenosti, to jsem už dlouho neviděl. Někdy jsem se musel štípat, jestli se mi to všechno jenom nezdá. Copak tohle jsou exponenti západní kultury a hodnot? Co řečník, to tragédie.

Jediný, kdo předvedl kvalitní obhajobu obranné dohody, byl Babiš a jeho lidi. To nebyla žádná snůška výkřiků a obviňování. Říkal věcné argumenty. Že smlouva nezakládá právo Američanů tady mít základnu a po její ratifikaci sem američtí vojáci mohou přijet jedině, pokud to sněmovna schválí. A to je pravda. Ale…

Už samozřejmě nezaznělo, že se připravují další zákony na základě kterých bude moci schválit pobyt amerických vojsk rovnou vláda a také nezaznělo, že poslanci vládní pětikolky se vysloveně třesou na to, až tady američtí vojáci budou, protože kdyby vypukla henta válka s Ruskem, tak jsme v ní přece od první minuty a staneme se logistickým zázemím fronty. Takhle to řekl Karel Řehka, toho času náčelník štábu a ten tomu jako voják musí rozumět.

Ale musíte uznat, že nejkvalitnější a nejvěcnější argumenty na obhajobu této smlouvy nezazněly ani od Černochové, ani od vládních poslanců, ale od hnutí ANO.

Fakt nechápu, k čemu u nás Američani drží toho Koláře? Proč tak moc podporovali Petra Pavla? Proč někdo pouští Fialu mezi europapaláše? Já vím, on tam krásně přikyvuje a nechává se seřvat od Ferhofštata a ještě si to zapisuje…, ale kurňa vždyť on je neschopný! Sice plní zadání, ale neumí to. Kdyby to místo něj vzal Babiš, tak jsme mnohem kvalitnějším zázemím pro případnou válku s Rusem. Naše ekonomika by se nehroutila kvůli příšerné inflaci, zřejmě bychom měli snesitelnější nárůst cen energií a Němci by také nepřišli zkrátka, naše prozápadní orientace by byla beze zbytku zachována, naše úloha v NATO také.

Copak to naši protektoři nevidí? Kdyby vládl Babiš, tak by naše republika nejen do puntíku splnila své závazky, ale navíc by zázemí bylo klidnější, lidi by se nebouřili… tedy bouřili by se Chvilkaři, ale ti studenti stejně nepracují, ve válečném průmyslu jsou nepoužitelní a na frontě zřejmě taky… Všechny naše obranné kapacity by jely na plné pecky, zřejmě by také byla mnohem lépe zorganizovaná péče o ukrajinské uprchlíky, peněz pro ukrajinské válečné úsilí by se našlo víc a tady by chyběly míň. K tomu plná zaměstnanost, šlapající ekonomika a premiér, který byznysu fakt rozumí.

Proč držet neschopného Fialu a ještě neschopnějšího Stanjuru, když tu naši transatlantičtí spojenci mají Babiše a Schillerovou? Trochu se šprajcují na migraci, ale to je spíš agenda Itálie či Německa, než USA. Zhrzený volič ODS, který teď lomí rukama nad Fialovou neschopností, ten to teď má vlastně dobré. Nemusí dělat kompletní coming out, nemusí s překvapením zjišťovat, že dezoláti jsou vlastně docela fajn lidi, nemusí zjišťovat, že existují i jiné názory, než prosazuje Česká televize, nemusí se učit slova jako „Rajchl, Okamura, Vidlák… “ Bohatě stačí, když prostě jen překoná lásku k líbodémo a prostě to hodí Babišovi. Vše, co má rád, mu zbude. Západ bude na prvním místě, podpora demokratické Ukrajině bude pokračovat, Rusko bude pořád vtělením Hitlera se Stalinem dohromady, v Kyjevě se bude válčit za Prahu stejně jako se za ni válčilo v Kábulu, premiér vzešlý z hnutí ANO bude pod detailní novinářskou kontrolou, protože mu Bakalomédia nic nedarují, na ministerstva nastoupí špičkoví manažeři, kteří umějí řídit velké celky… a zřejmě ještě bude tento premiér omezovaný nějakým líbodémo koaličním partnerem… A pokud by jen trochu zatrojčil, Milion chvilek zase svolá něco na Letnou.

Možná by jim to někdo tam na americkém velvyslanectví měl říct… nebo možná je zapotřebí jít za mladým Sorosem… jestli dál budou držet Fialu, tak z této země už moc nevydojí. Už teď jsou lidi naštvaní, na podzim budou ještě víc, henti dezinformátoři zase naberou na síle, protože poptávka po nich roste a přechod k nim je zcela jednosměrný… Vlastně stačí maličkost – přesvědčit voliče Pětikolky, že lepší Babiš v hrsti, než Fiala na střeše. Asi se to ale celkem daří, protože hnutí ANO pořád posiluje, pětikolka slábne, Okamura je na svém a Rajchla pořád nedávají do průzkumů. Bude zapotřebí té pravdě a lásce nějak vysvětlit, že odteď se nadává na PRO a ne na ANO.

A vy, co nejste nadšení ze západního směřování, co jste citliví na jakékoliv smlouvy, které byť jen náznakem podkopávají naší suverenitu, co si myslíte, že invaze na Ukrajinu nebyla až tak bezdůvodná a nevyprovokovaná, jak nám líčí Ivana Svobodová z Respektu, vy, co si nemyslíte, že stačí dodat ještě tři leopardy a už zvítězíme, vy, co jsi myslíte, že Rus s Číňanem jsou na delší straně páky, co nejste nadšení z budoucího summitu NATO a obáváte se, co nám to přinese, vy, co vzdycháte spolu s Kisingerem, že být nepřítelem USA je nebezpečné, ale být jejich přítelem je smrtící, vy, co si myslíte, že Západ a woke culture jsou už bohužel spojité a nerozdělitelné nádoby, vy se prostě budete muset po politických reprezentantech rozhlédnout někde jinde…

Například Okamura měl o obranné dohodě brilantní projev…

Je nás přece jen pár. Tak málo, že nestojí za to, se tím zabývat i přes sto tisíc lidí na Václaváku. Jsme roztříštění… i když Rajchl plní sály napříč republikou. Jsme jen sociální bublina, která se ujišťuje sama v sobě… věční kverulanti a škarohlídi. I když… víte jak dopadla třicetiprocentní ČSSD, že?

Ale jak vidno, ono se to konečně vyjasní. Tak to bývá na hraně dějinného zlomu. Všechno se ukáže. Síly i slabosti, předpovědi i dojmy… Vhledy i předstírání, mlhy, lži i pravda. Všechno nakonec vyjde najevo. Všechna tušení se změní v jistoty.

Pokud mě chcete podpořit v mém Vidláckém úsilí, prosím pošlete dar Institutu českého venkova. Číslo účtu: 1769955003/5500 IBAN: CZ8355000000001769955003. Každý, kdo Institut podpoří částkou alespoň 350,- Kč si může v objednací aplikaci na Vidlákových kydech zadat adresu pro zaslání knihy. Platby jsou už spárovány s aplikací. Kdo chce, může přímo na stránkách Institutu pro platbu použít QR kód.

Doporučuji poslat platbu a druhý den si zadat adresu pro zaslání. Stačí přímo na Vidlákových kydech kliknout v záhlaví na „objednat knihu.“

V červenci nebudu knihu rozesílat. Vidláci jsou od slunka do slunka na poli. Ale žádná adresa ani platba se neztratí a od srpna budeme opět distribuovat. Systém si váš dar pamatuje, ať byl odeslán kdykoliv.

Všem dárcům děkuji.

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.1 (167 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

kdy nás naposledy napadli vojensky amíci. U rusáků bych věděl, ale u těch amíků mi nějak vypadává paměť.

A jak mám tu paměť chatrnou, tak mi říká, že na vzniku našeho státu měli podíl ti první, ale ne CCCP.

Ale, jak píšu, moje paměť už je věkem opotřebovaná, ale přijde mi, že někdo, kdo je mladší, si pamatuje ještě míň. Osobně mi přijde blbý nápad otevřít náruč někomu, kdo našemu národu dal už v minulosti párkrát po držce a odvrhnout jiného, který mu už v minulosti pomohl. Asi jiný úhel pohledu.

Průměrný počet slepic: 1.7 (101 hlas)

a Plzeňskou Škodu bombardoval kdo? A ČKD? A ten "omyl" s Emauzským klášterem?

Průměrný počet slepic: 4.7 (59 hlasů)

In reply to by Rad

Trvalý odkaz

prdnout příspěvek hned pod článek pana velitele.

Mám už 54 oslepicování. Tak jasně, průměr sice 1,8 , na to jsem zvyklý, ale když si to profičíme kalkulačkou, tak 1,8 x 54 = krásných 97 slepic. Kdo z vás to má? (to byl citát jistého politika).

 

Průměrný počet slepic: 1.8 (26 hlasů)

Máte svérázný způsob zacházení s fakty. Složité nepřípustně zjednodušujete a co se Vám nehodí do krámu tomu se vyhnete.

Američané jsou známi jednak tím že preferují to co je výhodné pro USA a také snahou o to, aby byli jedinou světovou supervelmocí, která bude každému diktovat co může, co nemůže a co musí. Několikrát jsme se dostali do pozice kdy naše zájmy byly v souladu se zájmy USA a potom nám velkoryse pomohli. S tehdejším SSSR je to podobné.

První světová válka byla soubojem velmocí o kolonie a o to kdo bude vládnout Evropě a světu. Americká intervence v Evropě byla z jejich hlediska při takovém parcelování světa nutná.

Podíl USA na vzniku ČSR se přeceňuje. Představitelé USA původně nechtěli rozpad Rakousko Uherska a pro jednotlivé národy měla být pouze autonomie. Vývoj situace je však předběhl, a tak jim nezbylo než se smířit s realitou, která jim až tak nevadila.

Na našem osvobození od Německa, kdy nám hrozilo že budeme vyvražděni, se podílely obě tyto velmoci. I tady šlo v prvé řadě o to, kdo bude vládnout v Evropě a kdo bude vládnout světu. Samozřejmě bychom měli být vděčni jak Rusku, tak USA ale nedělejme si iluze, že válčili za nás, oni válčili za sebe.

Průměrný počet slepic: 4.7 (46 hlasů)

Já taky většinou bojuji sám za sebe. My jsme uprostřed střetu dvou velmocí a nedělejme si moc iluze, že jim jde o nás. Jim jde v první řadě o sebe. To možná ta Matka Tereza se starala o potřebné (i když pak jsem četl článek, že to prý taky byla pěkně zištná svině).

Já se pouze odmítám přimknout k národu, který mě už v minulosti několikrát zradil a který už po dekády prodává nerostné suroviny, které ve velkém dojí ze sibiře, ale ty prachy neuměl investovat tak, aby si vytvořil průmysl, který by uměl vytvořit něco s přidanou hodnotou. Měl k tomu podmínky ale nevyužil je. Pak napadl jeden stát, se svou druhou největší armádou na světě a taky žádná sláva.

A mě se tak nějak nechce kamarádit s někým, kdo je lempl a nemá ani koule.

Průměrný počet slepic: 1.7 (21 hlas)

že máte jasno i bez slepic. Pokud vím, tak nás zradila Anglie a Francie, říká se tomu Mnichovská dohoda.

Průměrný počet slepic: 4.8 (30 hlasů)

Opět velké zjednodušení složitých událostí. Rozebírat co, kdo, kde, kdy, a proč za posledních stopadesát let by bylo nadlouho a já mám teď polední přestávku a za chvilku musím využít pěkný den na zahradě 😊.

Takže jen velmi stručně od roku 1989. Jak jsme na tom byli my? Nemám čas hledat všechna data ale, stát nebyl zadlužený, energetika na lepší úrovni než ta ve vyspělých západních státech. Životní úroveň v porovnání s těmito státy nižší ale nikdo nehladověl a získat byt, bylo sice obtížné ale kdo se dokázal uskromnit a tvrdě pracovat mohl mít i rodinný domek, a to i dělnické profese.

 

Nynější situace, stát je zadlužený až po uši, a zadlužení se zvětšuje a není ani žádná perspektiva že by se tato situace změnila k lepšímu. Na počátku devadesátých let tu byli podvodníci, kteří levně nakoupili hrnce a prodávali je s mnohonásobným ziskem, teď doba pokročila a jsou tu podvodníci kteří si kupují energie vyrobené v elektrárnách postavených ještě za komunistů a prodávají je s několikanásobným ziskem. Společnost je rozhádaná jako nikdy nebyla, a místo jak řešit pomoc mladým rodinám aby mohly mít více dětí, řeší „špičkoví“ politici může li chlupatý úchylný chlap s koulema jít do dámských sprch, když se cítí být ženou a může li si vzít lesba jinou lesbu za muže a žít s ní v instituci zvaném manželství a bude li si v budoucnu nějaká žena moci vzít za manžela svého ratlíka.

A já se Tě ptám, odkud k nám přicházejí tyto zvrhlé nápady, a to jak co se týče hospodářství, tak i uspořádání společnosti? Přichází to z Ruska nebo z USA?

Průměrný počet slepic: 4.9 (46 hlasů)

tady byla životní ûroveň nižší než na Západě, ale kdyby se započetly i slumy kolem měst a zapadlý venkov ?? Západ nebylo jen NSR a Rakousko, ale i jih Itálie, Řecko, Španělsko, Portugalsko.....

Průměrný počet slepic: 4.1 (19 hlasů)

jsme uprostřed střetu dvou velmocí a nedělejme si moc iluze, že jim jde o nás.  Obě tyto velmoci se na náš, nijak prosperující a chytrý  státeček z vysoka vyserou. Jenže, problém spočívá v tom, že Amíkům podlézáme a cpeme jim prachy, které ani nemáme, zatímco Rusy zbytečně hlasitě provokujeme.

Průměrný počet slepic: 4.7 (26 hlasů)

Jistě jste zaznamenal, že západní spojenci přinesli do zemí, které ve druhé světové válce osvobodili, svobodu, demokracii a prosperitu, zatímco rusové na území, které na Němcích dobyli přinesli totalitu, bídu a zmar.

Průměrný počet slepic: 2 (16 hlasů)

Minimálně obyvatelé (povětšinou civilisté) z Hirošimy a Nagasaki by s tou tvoji donáškou svobody a demokracie nesouhlasili. ;o)

Průměrný počet slepic: 4.1 (25 hlasů)

Ano, stejnou demagogii jako vy používali ke kritice USA svazáci před rokem 1989. Je vidět, že jste se v mládí jejich techniky dobře naučil.

Průměrný počet slepic: 1.9 (17 hlasů)

Vy svazáci fakta zásadně přebíjíte údernými hesly. ;o))

Průměrný počet slepic: 4.3 (14 hlasů)

Západní spojenci k nám toho přinesli hodně. Četl jste můj další příspěvek ve 12:53? Co na to říkáte? A to bylo psané jen tak ve spěchu, dalo by se to hóódně rozšířit o to co nám přinesli.

To co k nám přinesli Rusové, se tehdy dalo ještě reformovat. Mám obavu, že to, co k nám přinesla ona „západní kultura“ jak z USA, tak z „vyspělejších“ států EU, už reformovat nejde.

Čeká nás krach ekonomický i společenský.

Průměrný počet slepic: 4.8 (25 hlasů)

berrnarde, já osobně bych více věřil na tu velikou ruskou duši, než na nějakou hodně pochybnou americkou solidnost.

Průměrný počet slepic: 4.7 (25 hlasů)

Tak nějak nevím. První naše republika byla údajně úspěšná, ale vtrhli nám sem Němci. Ty pak vyhnali  hlavně Rusi a  zůstali ti na dlouho. Kdo za to může, Němci nebo Rusi? 

Když vládl v CCCP Břežněv, tak koloval vtip, že mu dali připravený projev k Olympiadě a on začal čist  O, O, O, O, O. 

Teď v USA vládne Biden, který nemá nic připraveného a podobné perly generuje sám. 

Nemůžu věřit státu, kde vládnou síly, které drží u moci co nejdéle dementní starce. Moc nám to nepřineslo v minulosti, moc  nám  to nepřinese ani teď. 

V co doufám je  to, že Američané to vidí stejně a zvolí si jiné lidi, než  jsou tam teď. Pak mi ta smlouva nebude tak moc vadit jako teď. 

 

 

 

Průměrný počet slepic: 4.4 (63 hlasů)

In reply to by RD

Trvalý odkaz

DeSantis by se mi líbil.

Průměrný počet slepic: 4.2 (13 hlasů)
Trvalý odkaz

Kolik bomb bylo shozeno na protektorát Čechy a Morava v dubnu 1945? 

Kolik lidí bylo zabito?

Jaká byla způsobená škoda na průmyslu, když všichni vítězové věděli, že konec války je otázkou několika týdnů?

Kdopak financoval kolosální vzestup Německa od nástupu NSDAP k moci? 

To nebylo Rusko, pane berrnarde. 

Rozhodně nejsem nějaký rusofil. A okupaci v šedesátém osmém si pamatuji. Stejně, jako si pamatuji, k jakému národu se hlásili důstojníci sovětské okupační armády, která tady dvacet let podporovala tu "Pevnou hráz socialismu" pod vedením KSČ.

Průměrný počet slepic: 4.5 (67 hlasů)

musím se přiznat k tomu, že možná někdy nejsem příliš objektivní. Je to zapříčiněno mými osobními zkušenostmi, díky kterým rusům nevěřím ani to jejich "zdrávstuj".

Mám bývalého kamaráda, který udělal průser a aby se z toho dostal, tak mi to zbaběle hodil na krk. Já to rozdýchal. Od té doby to už můj kamarád není. Ale známe stejné lidi, takže se občas potkáváme na akcích. Já ho slušně pozdravím, ale to je vše. Tímto člověkem z hlouby duše opovrhuji.

Pak mám kamaráda, který je průserář. Vím, že když s ním někam vyrazím, tak mohu zastavit barák na jakýkoli úrok a pak to vsadit ve Fortuně, že bude zase průser a garantuji vám, že tuto sázku nemohu nikdy prohrát.

Znám oba a k tomu prvnímu bych se nikdy neotočil zády, k tomu druhému kdykoli. A pár mých dost osobních zkušeností z života mi velí, abych se nikdy k rusákovi zády neotáčel. Třeba se pletu a házím všechny do jednoho pytle a většině křivdím, ale mám k tomu své dost konkrétní důvody. Na druhou stranu mě ještě nikdy v životě žádný amík neublížil.

Třeba se mýlím a rusové jsou výkvět tvorstva, ale zatím mě o tom nepřesvědčili.

Průměrný počet slepic: 2.5 (19 hlasů)
Trvalý odkaz

Volby vyhrávají peníze, SPOLU narvali do agitace přes 100 milionů a vyhráli. Aktivních nepodvolených je kolem 100 000. Když dá každý tisícovku na kampaň PRO, tak je 15% jistých a to už je pořádný jazýček na vahách.

Průměrný počet slepic: 4.1 (26 hlasů)

Skvělý nápad, souhlasím, za pokus to zcela jistě stojí.  Má to však jeden zásadní háček: zkusili jste někdy odehnat hladového psa nebo prase od plného koryta? Pokud ano, tak jistě víte,  že i  tato nezákeřná zvířátka vynaloží značné úsilí, aby jim to nikdo nevzal. A teď si představte, že budete chtít od koryta odehnat všehoschopné  monstrum ........

Průměrný počet slepic: 4.7 (32 hlasů)

pokud teda ještě nějaké budou.

Průměrný počet slepic: 4.8 (21 hlas)
Trvalý odkaz

V těch letech, kdy nás "brutálně terorizovala" Rudá armáda, tak USA vznešeně rozdávala mír a humanitu ve Vietnamu a Laosu.

Průměrný počet slepic: 4.8 (83 hlasů)

Ta se ti fakt povedla. Obzvlášť ty dvě mrtý děti jsou tam choreograficky bezva umístěné. To si musím hned vytisknout a prdnu si to na noční stolek, abych viděl úspěchy armády, které fandím.

Akorát by to možná chtělo krapet ozdrojovat. Víš, já vím, že tam byla válka, ale aby to náhodou nebyli jihovětnamci zmasakrovaní severovětnamci. To bych fakt nerad. Já mám rád originály. Tak prosím, ještě než si to vystavím, mohl bys zjistit, kdo tyto lidi zmasakroval?

A Ethanole, ty mě říkáš jájínek, já ti od teď budu říkat kokot, protože použít něco takového, u čeho ty jasně nedokážeš, kdo byl viník, to je manipulace s emocemi. Ty nejsi rovný chlap.

Průměrný počet slepic: 1.7 (18 hlasů)

Ethanole, já celkem chápu, když se mnou někdo nesouhlasí. To beru. Si prostě vyměníme názory, tak to je.

Když na mě někdo vyběhne, asi jsem ho nasral, ale jeho postoj taky chápu a taky si to vysvětlíme.

Po tom, co jsi zde ty nahodil tu velkou a barevnou a brutální a neozdrojovanou fotku, tak pokud bychom se někdy potkali v reálu, tak můžeš být v klídku. Já bych ti nikdy nedokázal ublížit. A víš proč? Protože bych si pak nechtěl ušpinit ruku od toho sajrajtu, kterej ty jsi, kdy jsi toto zneužil.

Průměrný počet slepic: 2.2 (20 hlasů)

In reply to by berrnard

Trvalý odkaz

Nejsem si tedy jistý, ale myslím, že to byli Reuters. Ti mají na tahle šíření Západních hodnot a demokracie nedávnými kolonisty patrně patent. 

Většina kolonií se zbavila koloniální nadvlády Západních hodnot až v druhé polovině 20. století. 

V USA bylo původní obyvatelstvo zholokoustováno a není, kdo by se koloniální vlády zbavil. Snad ti afroameričané, kteří se nechtějí vrátit do zemí svých praotců.

Průměrný počet slepic: 4.7 (13 hlasů)

Tu fotku udělal americký korespondent (fotograf), seržant SGT 11 pěší brigády americké armády, po masakru ve vietnamnské vesnici My Lai, kde americká armáda povraždila až 500 civilistů, hlavně žen a dětí.

Právě tato fotka, co její existenci ten prostoduchý jájínek ignoruje, byl na titulní straně deníku The Plain Dealer.

Průměrný počet slepic: 4.8 (23 hlasů)

třeba by měl ruce od krve on a ty hubu ?

Průměrný počet slepic: 3 (6 hlasů)

Proboha pane berrnarde, Vy zpochybňujete to co se stalo v My Lai?  Vy o tom nic nevíte? Víte vůbec jaký trest dostal velitel jednotky, která to provedla? Zkuste si to najít na stránkách kterým věříte. Nezlobte se ale takovou základní neznalost bych u Vás nečekal.

Průměrný počet slepic: 4.7 (15 hlasů)

Opět dokazuješ, že vy ne moc bystří, ale o to víc zapálení svazáci, máte svá vlastní pravidla vnímání:

- Stav který mi nevyhovuje, tak prostě ignoruji, a tím pádem neexistuje.

- Čin, na který se nepodívám, se nestal.

- Nepříjemná pravda neexistuje, je to vždy jen ruská propaganda.

 

Photo taken by United States Army photographer Ronald L. Haeberle on March 16, 1968 in the aftermath of the My Lai massacre showing mostly women and children dead on a road.

https://commons.wikimedia.org/wiki/File:My_Lai_massacre.jpg

Průměrný počet slepic: 4.8 (18 hlasů)
Trvalý odkaz

Francouzský televizní novinář Darius Rocheben se zeptal bývalého ministra zahraničních věcí Johna Kerryho, zda lze ruskou válku na Ukrajině přirovnat k americké válce v Iráku.

Rocheben: Pane Kerry, aby se ukázalo, že Západ dodržuje pravidla, měl by být Bush také postaven před soud za Irák?

Kerry: Ne.

Rocheben: Nebyl to zločin a akt agrese založený na lži?

Kerry: Ne... Každopádně jsme nevěděli, že to byla lež.

Rocheben: Ale lhal.

Kerry: Už se k tomu nevracejme.

 

https://vasevec.parlamentnilisty.cz/blogy/kerry-uz-se-k-tomu-nevracejme

Průměrný počet slepic: 4.9 (41 hlas)
Trvalý odkaz

Ze situace u nás i v celém Světě mám depresi a špatně spím. Pro podobně postižené je tady  zajímavý text. Je to poslední díl  velmi nestandardního a svérázného  náhledu na světové dějiny a tento poslední díl se jmenuje: 

"co máme dělat?"  

Jaká je tedy jedna z odpovědí na otázku  co máme dělat?  Odpověď spočívá ve skutečnosti, že každý musí v sobě najít sílu svého Ducha, aby překonal nízkofrekvenční manipulace, ať už pochází z pozemských či mimozemských zdrojů, nepodlehl pokušení "Temna" a vytvořil v sobě pevnou hráz, která definitivně zastaví napodobování parazitického vzoru, ať už ze strachu nebo ze zištných důvodů. Vědomí a probuzení lidé si musí zachovat svou lidskost, svědomí a nesmí se zapojit do otevřeného či skrytého parazitování na ostatních. To nejcennější co lidstvo má je soudržnost lidí, která byla napadena a tím byla vážně oslabena naše kolektivní imunita. Fatálním nebezpečím není nějaký (coronavirus), ale Temnota, nevědomost, podlehnutí despotickému diktátu, vydírání, slabomyslnost a egoistické prospěchářství. Nezáleží na tom, zda na nás parazitická síla útočí podvodem, strachem či mazaností. Hlavní věcí je zůstat za všech okolností Člověkem. Nesmíme dovolit, aby náš zbabělý postoj byl příčinou pádu celé lidské komunity, a my se postupně proměnili v parazitického, slizkého a v konečné fázi protilidského zombi-bastarda.
Ve vysoce duchovně a morálně rozvinuté védské společnosti, bylo základním úkolem všech obyvatel, kterého si byli všichni hluboce vědomi, neustále strážit mír a morálně-etickou čistotu celé společnosti. Moc dobře si totiž uvědomovali, že duchovní a všechny charakterní hodnoty jsou základem, na kterém teprve může stát celá společnost, a že bez lidské sounáležitosti a spolupráce nemohou dlouhodobě obstát, ani přežít i ti nejúspěšnější jedinci. Moc dobře si byli vědomi, že bez ochránění základních principů lidskosti každá společnost, která přijme a toleruje násilí, lež, korupci, zamlčování, manipulaci a zneužívání, zákonitě doputuje na své evoluční cestě k hluboké propasti, do které nakonec spadnou všichni, kteří dovolili tento vývoj: chudí i bohatí, "chytří" i zmanipulovaní, "vzdělaní" i nevědomí, naivní i poučení, včetně těch zdánlivě nedotknutelných "božských elit". Jestliže ve společnosti převládne nevědomost, nemorálnost, egoismus a přirození vůdcové, morální autority a duchovní elity nebudou vyslyšeny, tak toxické myšlenky zakalí lidské kolektivní vědomí a zaplaví celou společnost jako biblická potopa. Potom vývoj celé takové civilizace bude završen a všichni bez rozdílu v takto vzniklé špíně nakonec "utonou".
Základním počinem ve výuce a vzdělávání mládeže by proto měl být velmi silný apel na toto trvalé nebezpečí, které lidstvu neustále hrozí, aby nikoho v budoucnu ani nenapadlo zahrávat si s touto vysoce nebezpečnou časovanou bombou, kterou je morální rozklad komunity a "uctívání" lži v jakékoliv podobě. Jen naprosto otevřená a transparentní společnost může uchránit životaschopnou evoluci lidstva. Nedovolte, aby vás i ostatní ovládali paraziti. Zastaňte se ale také všech ostatních a tím zároveň posunete svůj obranný val před Temnotou, co nejdál od vás a vašich blízkých tak, až nakonec bude tímto chráněna celá společnost. Podobný odkaz nám už kdysi dávno sděloval Ježíš, když takto promlouval k lidem: "Pokud necháte ublížit tomu poslednímu z vás, je to, jako kdybyste ubližovali mně!"
Zatím se ale nacházíme v silně napadeném parazitickém systému a naše možnosti jsou omezeny přetrvávající nemorální diktaturou, ve které jsme nyní nuceni přežít. Hlavním úkolem, který nás ale stejně nemine, je změna tohoto nepřijatelného stavu. Definitivně můžeme tento lidem nepřátelský režim změnit jen společně, svým odhodlaným a vědomým přístupem s hlubokou vírou ve vytvoření takové reality, ve které už kdysi dlouhodobě žila védská společnost, než ji temné síly ovládly a rozložily.
Co říci závěrem tohoto povídání: "Snad jen to, že jakmile se lidstvo přebrodí přes tuto 'zapáchající temnou bažinu', tak projde obrovskou zkušeností, díky ní bude v budoucnu již velmi důkladně 'navakcinováno' a získá trvalou imunitu proti vychytralé manipulaci všech ničivých parazitů a dravců."

Nová chronologie dějin (48. díl)

Odkaz: Nová chronologie dějin (48. díl) (celostnivzdelavani.cz)   https://celostnivzdelavani.cz/nova-chronologie-dejin-48-dil

 

Průměrný počet slepic: 4.8 (12 hlasů)

Ne že bych tomu textu nerozuměl, ale přeložit to do češtiny pro základní školy a místo a-pohlavních, green-deadových, multi-islámských, vege-kratických a podobných přednášek placených parazitovek takový text přednášet dětem. Doma se toho rozhodně nedočkají.

A česká bruselovize tzv. Déčko je pravý opak toho výše uvedeného textu.

Průměrný počet slepic: 4 (1 hlas)
Trvalý odkaz

Však také hned jak se dostal k lizu tak našel těch slibovaných 800 mld, snížil počet zaměstnanců státní správy, spoustu nových dálnic zařídil, taky školek a pro samou halu pro Sáblíkovou není kam plivnout! A od té doby se topíme v bohatství.

Průměrný počet slepic: 3.7 (20 hlasů)
Trvalý odkaz

Vážený pane Vidláku,

při čtení Vašeho dnešního článku jsem chvílemi nevěděl co má být ironie a co myslíte vážně.

Jedno však vím. A sice, že když je zkázou pověřen matlal, je větší naděje na přežití, než když jí je pověřen zdatný odborník.

Tím chci pouze naznačit, že nelze zcela vyloučit, že bychom jednou mohli být panu Fialovi, Stanjurovi a spol. vděčni za jejich neschopnost.

Inu takové přeskočkrky se dějí tam, kde namísto lásky k druhým lidem, Bohu a samotnému stvoření vládne lež, sobectví a touha po moci.

Průměrný počet slepic: 4.6 (11 hlasů)
Trvalý odkaz

Odpověď na otázku v názvu dnešního článku od Vidláka se skrývá v jeho větě: ".... ale kurňa vždyť on je neschopný!...." 
Už to tady bylo dříve zmíněno. Je tam proto, že ON je všehoschopný. 

Průměrný počet slepic: 4.6 (9 hlasů)
Trvalý odkaz

"A vy, co nejste nadšení ze západního směřování, co jste citliví na jakékoliv smlouvy ....."

Tímto odstavcem jste mě, Vidláku, přesně popsal. Děkuji. Jsem na to hrdý!

Průměrný počet slepic: 4.7 (13 hlasů)
Trvalý odkaz

MAP 1716 Prigožin se chystá za pár dní rozehnat summit prezidentů NATO ve Vilniusu! Po dálnici to má jen 30km od hranice! Přesun 8000 elitních žoldnéřů do Běloruska děsí NATO!

Včera oznámila ukrajinská média, že první pobočník prezidenta Zelenského, Rostyslav Shurma, slíbil před pár dny v Londýně na Konferenci o obnově Ukrajiny, že Kyjev, aby vymýtil veškerou korupci, a dokázal Západu splácet své dluhy, zakáže všem Ukrajincům používat jakoukoli hotovost, a jediné povolené peníze na Ukrajině už budou pouze elektronické tokeny! Plán podle Shurmy vymyslel osobně Zelenskyj, a hodlá jej realizovat. Shurma oznámil, že takto Ukrajina vyhladí 99% korupce, a že se stane prvním státem světa, kde se bude zkoumat, jak se zákaz hotovosti projeví na lidech. Některá ukrajinská média se už proti plánům Zelenského, zakázat peníze, začala bouřit, a označila plán za nepovedenou komedii, a varovala občany, že veškerou moc nad Ukrajinou se nyní chystá uchopit Syndikát politiků, úředníků, bankéřů a cizích finančníků!

Včera v Bruselu oznámila na setkání se šéfem NATO Stoltenbergem estonská premiérka Kaja Kallasová velké překvapení ohledně členství Ukrajiny v NATO. Překvapení má být oficiálně vyhlášeno 9 až 12 července na summitu NATO v Litevském Vilniusu, kam slíbil, že se dostaví i Biden osobně! 

Včera ovšem také v Polsku svolali narychlo Výbor národní bezpečnosti, a na něm jeho zkoprnělé členy varoval prezident polské vládnoucí strany PiS Jaroslav Kaczyński, že nyní hrozí, že Prigožinovi žoldnéři v nejbližších dnech vpadnou do Litvy!!!  

Polský ministr obrany Mariusz Błaszczak na výboru v reakci na rozmísťování 8000 Prigožinových žoldnéřů v Bělorusku, oznámil, že nařídil okamžité opevňování polské hranice a přesun armády blíže k hranici. Blaszczak včera děsil členy výboru polské národní bezpečnosti výroky, že Prigožinovi lidé jsou zkušení v boji a nemají žádné morální zásady! Jsou nebezpeční a nerespektují žádná pravidla!  Jaroslav Kaczyński zase varoval před nebezpečím nové formy hybridní války – před náhlým útokem soukromé žoldnéřské armády. Nyní hrozí, že žoldnéři vpadnou na Ukrajinu, nebo do Polska, a nebo do Litvy! A z hybridního útoku nebude možné přímo vinit Rusko, protože Putin tyto žoldnéře ze svého území vyhnal, po té, co  se ho snažili svrhnout!

Přesun 8000 elitních Prigožinových žoldnéřů do Běloruska včera vyvolal horečnaté přesuny značně silnějších uskupení vojsk Ukrajiny, Polska, Litvy, Německa a dalších zemí NATO směrem k Běloruské hranici! Že se tak děje na rozkaz z nejvyšších míst v Bruselu, přiznal včera i náčelník generálního štábu AČR generál Řehka, který potvrdil, že už poslal do Bruselu návrh, kolika vojáky může ČR rychle přispět k obraně Litvy. Rovněž mazaní Němci včera oznámili, že splní svůj dávný slib velení NATO, že vyšlou do Litvy 4000 vojáků do 10 dní. Ale ihned  dodali, že lhůta pro splnění slibu začne běžet, až Litva pro tyto vojáky postaví ubytovny! 

Vilnius, kde se za pár dní bude konat nejvyšší summit NATO, leží na dálnici E28 asi 35 km cesty od běloruské hranice. Na rozdíl od tažení na Moskvu se ovšem Prigožinovi kuchaři mohou dostat do Vilniusu i několika dalšími cestami. Z východu to mají 25 km po cestě I. třídy 103, a 31km po podobné silnici 101. Z jihu se nabízí hned několik dobrých cest, ale tudy do Vilniusu je to z Běloruska skoro 50km! 

Litevský prezident Nauseda včera přijel do Kyjeva, a tam oznámil Zelenskému, že Rusko bylo po vzpouře žoldáků Wagnera oslabeno, a že prezident Vladimir Putin už situaci nekontroluje tak, jak by si přál, a že je třeba oslabení Ruska důkladně využít, a na summitu ve Vilniusu přijmout Ukrajinu za člena aliance! Den před vyhlášením Nausedy v Kyjevě se v Litvě provalilo, že tamní ministerstvo obrany ještě ani neschválilo žádný plán obrany litevské hranice před útokem z Běloruska. Novináři zjistili, že plán měl být hotov už loni v listopadu, ale stále ještě ani není projednán ve vládě. Vznikají tak pochybnosti, jak Litva zajistí ochranu summitu před možným výpadem Prigožina! 

Vilnius je uprostřed oblouku hranice s Běloruskem. Celý oblouk má délku přes 150 km! A celá hranice s Běloruskem je více než dvojnásobná. Malá litevská armáda a slabé jen několikatisícové síly NATO umístěné v Litvě, tak nedokáží účinně blokovat všechny přístupové cesty do Vilniusu. Náhlý výpad 8000 po zuby ozbrojených elitních kuchařů schopných podle Putina sestřelovat i ruská letadla a vrtulníky proti summitu NATO by mohl nejen summit překazit, a úprk prezidentů zemí NATO před houfem soukromých kuchařů by zasadil prestiži NATO smrtelný úder. Ale celá akce by mohla být posledním varováním Ruska před rozšiřováním NATO o Ukrajinu, jak prosazují válkychtiví východoevropští politici. Putin dal několikrát jasně najevo, že nepřipustí členství Ukrajiny v NATO! Není divu, že Polsko i Litva mají najednou takový strach. Válka se může už za 14 dní rozšířit na jejich území. A Washington, Londýn, Paříž i Berlín určitě neobětují blahobyt a životy svých miliardářů nějaké válce na východě Evropy. 

Přesun Prigožinových kuchařů do Běloruska začíná přinášet ovoce. Ruská obrana na Donbase se bude v létě potýkat s mnohem menšími silami Kyjeva! Vojenská profesionalita Prigožinových komand, jejich pověst z bojů u Bachmutu, kdy porazily každou elitní jednotku, kterou na ně z Kyjeva poslali, včetně tlup polských dobrovolníků, vyvolává respekt a strach. Drzý pochod na Moskvu proti brutální přesile Gosudarových vojsk nyní děsí politiky jak v Kyjevu, tak ve Varšavě i ve Vilniusu! Pokud byl pochod na Moskvu domluven, je možné, že cílem bylo připravit podmínky pro pochod na Vilnius, a nebo s ním aspoň Bidenovi vyhrožovat, že se Putin nezalekne zaútočit, pokud USA nezabrání přijetí Ukrajiny do NATO! Pokud pochod na Moskvu nebyl domluven. 8000 elitních žoldnéřů se šíleným velitelem 30 km od summitu prezidentů NATO je scénář pro hollywoodský megafilm, v němž stařeckou demencí stižený prezident USA rozpoutá jadernou apokalypsu, aniž si uvědomí, co udělal! Stejně jako parta šílenců, kteří budou na plátně v každé scéně před rozpoutáním jaderné války nadšeně poskakovat a vykřikovat na lidi hesla o humanitě, genderu a záchraně lidstva před oteplením! 

zdroj:  https://www.michalapetr.com/map-1716-prigozin-se-chysta-za-par-dni-rozehnat-summit-prezidentu-nato-ve-vilniusu-po-dalnici-to-ma-jen-30km-od-hranice-presun-8000-elitnich-zoldneru-do-beloruska-desi-nato/

Průměrný počet slepic: 4 (16 hlasů)

I bez umění šachů a vojenské průpravy mě to napadlo jako první varianta - dívadlo pro sabat Západních hodnot ve Vilniusu.

Těch 8 tisíc Málikových loupežníků je víc než slavný expediční sbor misionářů AČR! 

Po slavném vítězství v afghánských kamenolomech zajisté smáznou Málikovo loupežníky stejně jako kdekoliv je parlament ČR poslal šířit ty Západní hohnoty (hohenmote).

Zkušený harcovník šégenerál štábu AČR s pomocí  šéfgenerála NATO ve výslužbě je samozřejmě smaže z povrchu zemského. Nebo taky ne.

Ale ty kohorty nasyslené NATO v Polsku a Pobaltí se konečně mohou realizovat.

No jo, ale kdo bude střežit Zelenskystán?

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

kterou vám tady musím prdnout, páč vím, že na tomto webu vás tím moc potěším. Tak jdeme na to:

"Každý ruský vůdce musí umět tři věci, aby si udržel důvěru elit - chránit je před vnějšími nepřáteli, chránit je před ruským lidem a chránit je před sebou navzájem.

To bylo dobrý, ne? Mě se to líbilo.

Průměrný počet slepic: 2.8 (17 hlasů)

"chránit je před vnějšími nepřáteli, chránit je před ruským lidem a chránit je před sebou navzájem."

To ostatně patří do výbavy každého úspěšného vůdce, vemte si příklady z Ameriky, těch mrtvých. 

Průměrný počet slepic: 4.9 (11 hlasů)

to platí jen pro Rusko ??

Průměrný počet slepic: 4 (9 hlasů)
Trvalý odkaz

Tento článek názorně ukazuje, že Vidlák nechápe, jak funguje spojenectví demokratických zemí. Zcela automaticky předpokládá, že o tom, kdo bude povede menší spojenecké země rozhoduje nějaké politbyro nejsilnějšího státu paktu. Tak tomu je samozřejmě ve Vidlákem obdivovaných orientálních despociích rusku a Číně (či v minulosti v SSSR) . V demokratických zemích je jeho reprezentace volena ve svobodných volbách a reprezentuje vůli jeho občanů. Tato reprezentace pak má v zákonných mezích právo uzavírat mezinárodní smlouvy (i obranného charakteru). Vše samozřejmě po veřejné diskuzi a náležité schvalovací proceduře dané zákony. Tak je schvalována i smlouva s USA, proti které Vidlák tak usilovně, leč marně, bojuje. Jak ukázalo hlasování v parlamentu, má bezprecedentně širokou podporu napříč politickým spektrem. 

V kontrastu s tím můžeme sledovat dění v Bělorusku, kam na základě telefonátu jednoho diktátora s majitelem vzbouřené armády nájemných hrdlořezů má zamířit několik tisíc nájezdníků, které už v rusku nechtějí. Takto to řeší ti, které Vidlák obdivuje.

Pokud jde o samotnou smlouvu, není divu, že je Vidlák tak kategoricky proti. USA je jedinou demokratickou zemí světa, která má natolik silnou armádu, že je schopna orientální despocie držet na řetězu. Každé posílení naší spolupráce s USA jim tak je trnem v oku. Jak důležitá je taková spolupráce nám ukazuje současné dění na Ukrajině. Co by Ukrajina dala za možnost mít před napadením ruskem obranou smlouvu s USA nebo být členem NATO. Ostatně, co přispěje k ochraně jeho majetku chápe i příležitostný chcimír Babiš. 

Vidlák a další "alternativci" se zaklínají obranou svobody a demokracie. Obávám se však, že jejich reálné postoje a činy nám naznačují, že by zde rádi podobné pořádky, jaké panují v jimi obdivovaném orientu. Další střípek do mozaiky mi v tomto směru poskytla příhoda, kterou mi nedávno vyprávěla kamarádka. K nim do firmy volala představitelka jisté neparlamentní "vlastenecké" strany. Vznesla určitý požadavek a vyžadovala jeho splnění. Snažili se jí vysvětlit, že požadavek vůbec nesouvisí s náplní práce oddělení, na které se dovolala a pokud oddělení, které je k požadavku příslušné usoudilo, že jej není možné splnit, je třeba toto respektovat. Odpovědí dotyčné vlastenky bylo, že až se dostanou k moci, tak se všemi, co je odmítli, náležitě zatočí, protože nejsou správní vlastenci. Tyto telefonáty se opakovali snad 10x do hodiny do té doby, než si číslo této zarputilé vlastenky zablokovali. Tak aspoň víme, jak si někteří "alternativci" a "vlastenci" tu svobodu představují. 

Když už jsme u té svobody slova a já jsem se takto rozepsal, jsem zvědav, jak dlouho tady můj příspěvek a účet vydrží. Nelze si nevšimnout, že nesouhlasné a kritické hlasy z diskuze od zavedení registrací prakticky vymizely. Čím to asi bude?

 

Průměrný počet slepic: 2.9 (19 hlasů)

neboť údajně věřili v jeho zdraví prospěšné účinky. Já jsem jenom malý, starý, český človíček, ale i tak dobře vím, že ti pitomci, kteří se dennodenně cpou česnekem (a není jich určitě málo) v naivní víře, že budou nesmrtelní, či skoro nesmrtelní, tak tito pitomci odpudivě smrdí až na neskutečnou dálku. Denně se  s nimi potkávám v obchodech, na úřadech, kdekoliv. Samozřejmě, že netuším nakolik a jak dlouho bude zde smrdět tento pseudemokrat s přiléhavým nickem Česnek.

Česneku, kdyby si snad úplně náhodou chtěl být korektní, tak by ti jistě neunikl prostý fakt, že  zde po registraci nevymizely jenom ty tzv. kritické hlasy.

Na závěr bych ti doporučil: ,, Strč si tu svojí jedinou demokratickou zemi světa - USA, která má prý, natolik silnou armádu, že je schopna orientální despocie držet na řetězu, nejlépe do prdele!

Průměrný počet slepic: 4.7 (15 hlasů)

Věřte tomu, že váš katechismus je ten jediný správný v zástupu spárvných náboženství. 

Nazývat volební systém USA demokracií je prostě úchylné.

Snad jenom volba starého opelichaného osla do čela státu je poněkud podobná pradávnému senátu z historie. 

Pokud ke vzniku demokratického státu je potřeba genocida desítek milionů domorodců, dvě stě let nepřetržitého válčení nejen na kontinentu, ale i na všech ostatních kontinentech, tak Pánbůh s celým světem! Kolik tyranů přivedly k moci, aby za šířením té USAdemokracie zanechali tisíce a miliony mrtvol? 

Pan Vidlák, na rozdíl od vás, Čes neku, nikoho neobdivuje. Vy ovšem ano. Sílu, která má za sebou miliony mrtvol.

Průměrný počet slepic: 4.2 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

Ty si opravdu tu demokracii rozvracet nedáš, viď. ;o))

Průměrný počet slepic: 3.8 (13 hlasů)

Pokud mne paměť neklame, tak svazáci vždy varovali před vrahy z Wallstreetu, což je nyní Vidlákova a vaše parketa.

Průměrný počet slepic: 2.8 (17 hlasů)