Jak to jednou začne...

Autor

Jak to jednou začne… – litterate.cz

Přátelé, protože ve středu večer ještě stále nebylo v USA sečteno, odložíme ještě povídání o tamní situaci o den a mezitím mi dovolte jeden text plný deziluzí. Prosím neberte to jako trvalý a nezměnitelný stav, ale i Vidlák si občas potřebuje poplakat někomu na rameni, ucedit něco v tom smyslu, že svět je nespravedlivý, lidi jsou zlí, všechno je špatně a nic nemá cenu. Tož si potřebuju udělat psychohygienu, trochu se vyřvat, možná i nespravedlivě vynadat někomu, kdo si to nezaslouží, prostě to ze sebe vyplavit a pak se přepnout zpátky do normálního režimu.

Víte, moje největší nevýhoda je v tom, že vidím. Zpravidla vidím překážky ještě dřív, než se projeví – vidím tendence, které mají potenciál bořit, už v době, kdy jsou ještě zcela neškodné. S trochou nadsázky vidím roztomilé štěně pitbula a roztomile popletenou majitelku tohoto štěňátka, obojí je vlastně hezké, ale já už si představuju, jaký to bude průser, až pes vyroste a majitelka se ukáže přesně taková, jaká se jeví. Ne, neventiluju to hned. Většinou jsem optimista. Vždycky si řeknu, že pes může mít přirozeně dobrou povahu, majitelka může jít do sebe, nebo psa svěří zkušenému cvičiteli. Ale pak přicházejí dny, kdy se ukáže, že žádné dobré možnosti nenastaly a za plotem běhá nebezpečné zvíře bez jakékoliv kontroly o kterém rozhoduje blka, která by nezvládla ani jezevčíka. A to je chvíle, kdy člověk musí vyběhnout do lesa a tam řvát a řvát, i když s tím nemůže nic reálně udělat.

Pokud si přečtete moje články z posledních měsíců, tak se jimi jako červená nit táhne myšlenka, že se blížíme k dějinnému zlomu. Naše vláda svoji úlohu nezvládla, evropské elity svojí úlohu nezvládly… nebo ji naopak zvládly perfektně, ale nic dobrého z toho pro nás nekouká. Já bych vlastně rozuměl tomu, kdyby na současném stavu v Evropě třeba pořádně vydělaly Spojené státy, ale ono ani tam to nevypadá pro běžného Američana moc dobře.

Všude vidíte stejné signály – inflace, propad ve stavebnictví, pokles zájmu o hypotéky (u nás to prý v září bylo skoro o 80%), zprávy zavírání průmyslových provozů a propouštění, zadrhnuté obchodní vztahy, válka za humny, stále větší tlak na uskutečňování Grýndýlu, zničení Nordstrýmů… i ten Václav Bartuška teď měl rozhovor na Rádiu Universum a kdybych neznal jeho starší názory a slyšel o něm poprvé, tak bych ho asi chtěl pozvat na zabijačku, protože jeho současné myšlenky se už hodně blíží tomu, co tady už roky meldujeme. Kdybych od něj neslyšel nic jiného, myslel bych si, že je to další libtard, co je už jednou nohou v Alternativě.

Raději ani nemluvím o migrační krizi a půl milionu Ukrajinců u nás, velkoryse pominu, že naše plynové zásobníky jsou naplněné plynem pro německé firmy, vynechám čtyřnásobnou cenu hnojiv a podobná navýšení cen energií. V okolních státech to vypadá podobně.

A na nejdůležitějším postu sedí Blyštivý Péťa…

My se blížíme k nárazu. Titanic se potápí. Kotel je přetopený, víme, že bouchne, jen nevíme kdy přesně, nevíme, jakou to udělá škodu a kdo to nejvíc schytá. Není žádná síla, která by tomu mohla zabránit…

Když se začalo mluvit o té první demonstraci (kterou z mého tehdejšího pohledu svolal Jindra Rajchl, protože ten byl v srpnu nejhlasitějším propagátorem) tak jsem si tenkrát řekl, že je to to jediné, co ještě máme. Jindru jsem pozval k sobě, popovídali jsme si o budoucnosti a shodli jsme se, že by tudy mohla vést cesta. Když pak na Václavák přišlo sto tisíc lidí, tak jsem to bral jako průlom. Dokázali jsme se svolat za naprostého informačního embarga majnstrýmu a na jednom pódiu se objevili víceméně všichni, kteří se nesmířili s nezvratným osudem.

Ejhle, říkám si, ekonomickému nárazu asi nezabráníme, na to sto tisíc lidí nestačí. Ale je to skvělá ukázka Svatoplukových prutů svornosti. Co dokáže jednota. Jednota tříprocentních straniček, které dohromady překročí pětiprocentní hranici pro poslaneckou sněmovnu. Jednota obyčejných taťků a mamin, kteří se zvedli z gaučů a přijeli do Prahy. Jednota aktivistů a odborníků, kteří mají co říci, jednota lidu, který je tolerantní k řečníkům a poslouchá… Až se to tu začne potápět, tato jednota bude třeba schopná začít organizovat záchranné práce. Až se jednoho rána probudíme do nefunkčních bankomatů, nezvěstného premiéra a zděšeného hejna v poslanecké sněmovně, tak tady na ulici vzniká síla, která pro koordinaci své činnosti nepotřebuje majnstrým. Budou tu lidé, kteří budou vyzkoušeni organizováním demonstrací, kteří budou mít za sebou první jednání o společných zájmech, my budeme vědět, jak jim to jde a bude celkem zřejmé, kdo si důvěru zaslouží a kdo ne.

Této myšlence jsem začal sloužit. Blížíme se ke zlomu a tyto demonstrace byly to jediné, co máme, abychom pak, v tom nejtěžším dni, měli alespoň malý náskok. Máme alespoň tohle, aby to nedopadlo jako v roce 89, kdy revoluci lidu promtně ukradly dobře organizované síly, které hladce provedly převzetí moci a rychle napodepisovaly rektální alpinismus směrem na Západ. A než jsme to rozpoznali, než nám došlo, že jsme byli oklamáni, tak už bylo pozdě. O třicet let později se to zase láme. A my najednou máme strašně málo času se zorganizovat, naučit se to, co jsme za třicet let zapomněli, poskládat alespoň nějaké struktury, abychom měli alespoň teoretickou šanci zase neskončit v lokajském postavení.

Já vím, že člověk by měl organizaci stavět, jako by na to měl celou věčnost. Neměl by se unáhlit, neměl by to dělat halabala. Ale… zlom nepočká. Hospodářství už klesá a většina ukazatelů je horších, než v roce 2008. Některé hospodářské signály jsou nejhorší od Velké krize ve 30tých letech a některé jsou nejhorší od začátku sledování. Do toho furt slyšíte Putina, jak mluví o novém světovém řádu a Sitting Pinga, jak to rovnou uskutečňuje. Náraz bude, revoluce bude, ale ukončovat ji zase bude někdo jiný, protože nejsme organizovaní. Proto ten spěch. Proto ty demonstrace, proto to moje bubnování. Krize nepočká. Z hradeb jsou všude vidět hořící vesnice a my jsme ještě nevytvořili ani domobranu. I špatná organizace je lepší, než žádná organizace.

Dovolte mi prosím dneska říci, že ztrácím víru. Na první demonstraci byli všichni ti, kteří už dlouho předtím svolávali. Rajchl, Majerová, Havel, Vrábel, Skála… a další a další. Ti všichni o demonstraci mluvili dlouho dopředu, nevynechali žádnou příležitost ji propagovat a nejvíc pro to podle mě tenkrát udělal Jindra Rajchl, což pak také bylo na demonstraci znát. Měl největší aplaus. Ale i Trikolóra tam měla své příznivce, hodně lidí tam bylo od SPD (jen ti nebyli na pódiu), své příznivce měli i odborníci a tohle všechno dohromady fungovalo. Tři pruty. Aktivisti, odborníci, politici. Chtělo to už jen jedno jediné – aby se všichni dohodli.

Nestalo se.

A v té chvíli nastalo to druhé. Jak se jednou začne něco rozpadat, tak to zpravidla nepřestane. První roztržka je jako rozbuška a hned po ní následují další. A další. Každý prut sám za sebe a ještě pro jistotu přelomit na dvě poloviny. Aktivista Vrábel má jednu demonstraci a aktivista Havel má druhou. Ani na jedné nebude Jindra Rajchl, i když to byl on, který pro propagaci udělal v první chvíli asi nejvíc a měl největší ovace. Trikolóra jde také svojí vlastní cestou. Odborníci jdou s Havlem, ale politici tam prý nebudou. U Vrábela zase všichni „slouží globalistickým strukturám,“ až nakonec asi nikdo nezbyde. Nejodpovědněji se nakonec zase chová jen ten lid, který disciplinovaně chodí… taťkové, mamky a senioři vlastně nejlépe chápou, co všechno je v sázce, protože je to právě jejich majetek a jejich svobody, které jsou první na ráně.

No, takhle hentu jednodu fakt nevybudujeme. Jak se to začalo drolit, tak od té doby to jen zrychluje. Krize se nám zhmotňuje před očima a hlouček obránců se rozpadá na izolované skupinky. A národe, tebe se ptají čím dál méně, co tomu říkáš. Vlastně teď máme to, co jsme tu měli vždycky. Hodně náčelníků, málo indiánů a žádnou perspektivu širší shody.

Možná je to ode mě jen splín z posledních dnů a posledních informací, které se ke mě dostaly, ale s každým dalším telefonátem ztrácím naději, že z toho může vzejít něco silného a jednotného. Sakra, ten Orbán tu fakt chybí….

Když jsme se po první demonstraci dozvěděli, že se nám organizátoři rozhádali, tak byl mezi veřejností poměrně silný tlak na oba, aby se dali zase dohromady. Myslím, že to zafungovalo, na konci září byli na pódiu opět spolu. Možná bychom podobný tlak potřebovali i teď. Akorát tak desetkrát větší. Rozpadá se toho víc, než jen Havel a Vrábel. Já vím, že teď naštvu asi všechny, ale chtělo by to, aby si sakra všichni vzpomněli, proč ta první demonstrace fungovala. Protože tam byli všichni. Ano, každý tam byl se svými příznivci, každý měl nějakou svojí představu, ale ta síla vznikla z toho, že tam byli spolu. Možná by to chtělo, aby lid řekl, že jsme chtěli jednotu a kvůli této jednotě jsme byli tolerantní a vstřícní. Kvůli této jednotě jsme táhli za jeden provaz a nechali si pochybnosti pro sebe. Možná by to chtělo, abychom všem ukázali, že na nás fakt nemají bianco šek a pokud si budou dělat, co chtějí, tak u toho nemusíme být.

Je to jen splín. Špatná nálada. Moc jobovek naráz, příliš mnoho drobností, které mohou vyrůst v průser, v jednom týdnu a málo pozitivních zpráv, kvůli kterým by člověk mohl zůstat optimistou. Já se zase polepším. Nepochybuji o tom, že mi dneska hodně lidí napíše i zavolá, abych to neviděl tak černě. Slibuju, že se pokusím.

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.6 (89 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Já se nedivím, Vidlák do toho šel srdcem napřed, a hned se potkal s faktem, že jestli má k sobě něco dál, tak jednotlivé části tzv. alternativy. Co čekáte, když jedni jsou bigotní katolíci a druzí adamité? Co ti mohou najít společného nad rámec, že současná situace je fuj?

Průměrný počet slepic: 4.4 (16 hlasů)

Strelba z pušek pravdy tady běži na plne pecky a SV tj Společnost Volicu davy se uči na demonstracich,že nemaji na podiu opravdove zastupce!
Ti co tam jsou se vzpiraji pochopit,že vůle lidu tj ta pod podiem, jim dava k dispozici navod jak mohou vyhrat volby. ,kdyby chtěli !
Stači jim pochopit OBSAH Programu Narodnich Zajmů potažmo potreb obsažene v tom božskem PNZ a ne se pořad mrcasit v tom vladnim neomarxistickem dezolatizmu,ktery jim předepisuji sataniste bankkteriste,ty aááaa jsme už odhalili jako kurvitka učeni pana Marxe,který. tam nezpozoroval gigantickou svou chybu a na te teď táhnou ti zmrdi tahnou jak na vařene nudli celou SV v počtu 8,3 milionu voličů a jsou tak bez programu a nikdy se nemohou ani sjednotit ani nevi na co udělat tu ZMENU,kdy kredencuji davu pouze Demisi tj poadavek na koryta pro ně ,ale napravu tak to ne a vudce Baboš to vše vi,ale chce jak to charakterizoval pan Sasin lezt do zadnice neomarxistu a nevi co je to PNZ🇨🇿!a aaseaaaa.áaaaaa!ááaaaa vaaaaaaaaapaoááaaaaaaaaaaaa áaa
No ni?

Průměrný počet slepic: 2.5 (11 hlasů)

Vidíte, a teď hledejte styčné plochy třeba s takovou alternativní Aničkou :-)

Průměrný počet slepic: 4.5 (6 hlasů)

Nebudou a nikdy nemohou existovat styčne plochy protože nasi intelektualove 33 let to mrvili a jak vidite všichni pohrdaji svymi voliči neobjevi se tu mezi nami a chtěji dale drze ZDARMA nase hlasy a pak nam kopnou znova do zadnice!
To by při užiti mechanizmu obsaženeho v PNZ🇨🇿 šlo ztuha nebo dokonce vábec NE!
To vam vsem nestači vykradani dvou třetin platu penzi a ted brzy i majetku a vasich aktiv ?A co inflace salati je to OK?

Průměrný počet slepic: 3.2 (5 hlasů)

Tito narodovci, jedini bohuzel skoncili, zbytek je bazina...diky nasemu ubohemu narodu...Pan Vidlak brusli jen na povrchu, ale skutecnost je daleko hlubsi. Koncepce socialni bezpecnosti - filozofie, ne ja, ale kdo ?Vodpovez si pane Vidlaku a jini, sicialismus nebo kapitalismus, nebo my ...Adios, doporucuji genialni film Sedm statecnych, tam to je !!!

Průměrný počet slepic: 4.3 (3 hlasů)

Pokud nebudou splněn. t.to kroky budou voliči na hlavu poraženiptogramu !

A.Každ. se bude muset seznamit s obsahem PNZ a pochopit jednotlive postulaty v podrobne diskusi,ktera ještě dnes b. šla uskutečnit!
B.Občane budou muset zkusit seznamit s postulaty všechny osoby,ktere znaji kolem sebe!
C.Voliči z SV budou muset v.žadovat,aby si PNZ 🇨🇿 zabdovaly do sv.ch programu VŠECHN. politicke formace ,ktere chtěji byt zvolen,!
D.Pokud to neudelaji pak nezb.va než je v ve svem vlastnim zajmu NEVOLIT!

Tomu se lide na tribuně budou zuřivě branit a tak připadne demonstrace jim to musi voliči z SV pod tribunou v.světlovat pokrikem zdaru!

PNZ🇨🇿PNZ🇨🇿což muze znit spravně NE jako Demise ,ale brz. jako nutnost tj PENIZE,PENIZE!Stejne kradli brz. 34 let dve tretin. platu!

Nic na ně nikdy platit nebude a ještě se vaši bezmocnosti budou smat a kd.ž zjisti co je obsahem PNZ a budou muset vas všechn. nově obelhat!
No ni?

Průměrný počet slepic: 2.6 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

Zase mne připadá,že revoluci nám dělají ti z hora a ne lidé zdola.
Také to schvaluji,být připraven,protože to nebude revoluce,jak známe z historie.
Mám obavu,že ,mnozí nebudou mít na vlak do Prahy.
Spíš bych hledal návod,co dělat,až nebudou peníze,nepojede internet,nebude možnost oslovit-svolat občany.Nezapomenout na provládní média.

Průměrný počet slepic: 4.4 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

SV neni hej počckej, strana co zmizi s pere se s ostatnimi Nemehly o moc SV je sila tradic husitů a ma jednotny program s nazvem PNZ 🇨🇿 ,kde nestaci jen statu byt na prvnim mistě,ale tato sila se musi orientovat po kapitalisticku a ti hlasaji sjednoceni zcela jasně v hesle!

PENIZE JSOU NA PRVNIM MISTĚ!

Tak se nestane,že se mezi sebou jako zvirzata poperete ostrymi idejemi,ktere jsou navic vadne a brodic se po kostky ve vlastni krvi odejdete domů,kde zjistite,že vam kdosi ukrad VŠECHNY vaše penize a bankovky áaaa!
No ni?

Průměrný počet slepic: 3.4 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

Jelikož on je ještě furt idealista, který věří, že se lid semkne, vyrazí, vše změní a pak se budeme mít dobře.

Myšlenka je to krásná, ale jaksi to ještě nikdy nikde nevyšlo.

Já možná nejsem tak chytrý, jako on, nemám toho tolik načteno, ale já už dnes zavřel branku u svého pozemku na dva západy. A koukám krz ten plot, co se děje venku a přemýšlím o tom, jak se tam za tím plotem co nejlépe pohybovat, aby to bylo dobré pro mě a pro ty lidi uvnitř plotu.

Jasně, nezní to moc hrdinsky, ani revolučně, ale je to funkční.

Průměrný počet slepic: 4.2 (16 hlasů)

vyžaduje určitej věk a zkušenosti. Za deset let bude Vidlák za zavřenou brankou taky 😁

Průměrný počet slepic: 3.6 (8 hlasů)

In reply to by Norman Daniels (neověřeno)

Trvalý odkaz

Normane
Pan Vidlák to má z toho,že sleduje přírodu a pak si dá několik informací dohromady,pak si řekne,kdo si co zaseje,to sklidí.

Průměrný počet slepic: 4 (1 hlas)
Trvalý odkaz

Vrábel dělá svoje demonstrace, které negradují, Havel taky svoje, o kterých není nic moc slyšet, Okamura dá dohromady dva tisíce lidí, Středula asi utrpěl prezidentské fiasko. Kdyby se tito aktéři spojili, mělo by to efekt. Ale ne, každý má něco proti tomu druhému. Konec konců i ta alternativa se apriori vymezuje proti Středulovi a proti Babišovi. A samozřejmě opačně to platí taky. Může být v jiných časech, ale dnes platí, že účel světí prostředky. Přitom taky platí, pokud Babiš a Středula chtějí posunout svoji kandidaturu, potřebují voliče, kteří patří k alternativě. A pokud alternativa chce maximální záběr, potřebuje Středulu, který má vliv na odboráře (v Belgii se již připravuje generální stávka) a Babiše, který má vliv na své voliče. A druhá poznámka, nejsilnější podpora alternativy je na Ostravsku a Ústecku, případně v jiných podobných regionech. Ne v Praze a v Brně. Cesta pro tyto lidi je daleká, zdlouhavá a drahá. To neznamená Prahu vynechat, ale ne se pouze na ni koncentrovat.

Průměrný počet slepic: 4.8 (14 hlasů)

In reply to by Dostál (neověřeno)

Trvalý odkaz

A proč chceš, aby konzervativci šli za křivou, socialistickou krysou Středulou, u které je jediná motivace vlastní oportunismus? To samé "šuplík" Paroubek.

Průměrný počet slepic: 3 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

Esli je to pravda, tak v Rusku sou na cestě k volbám potřeb. Chcu elektrárnu tak na ni se namalujou pěkný státovky a až se elektrárna zhmotní a dává proud, ty pěkný státovky se stáhnou a spálí v kotelně. Gdo vydělal?

V Radě bezpečnosti Ruské federace se připravuje projekt na vytvoření dvousmyčkového (dvouokruhového) finančního systému. Hlavním cílem je zajistit aktivní růst investic v reálném sektoru ekonomiky. Realizace je podporována prezidentem Vladimirem Putinem.

https://www.pokec24.cz/politika/dvousmyckovy-financni-system-zavede-rus…

Začněte si psát ty potřeby nebo budete stát fronty na mastné špejle, kua...

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)

In reply to by Sasin (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jedna pro Putina a druhá pro Solovjova?

Průměrný počet slepic: 3 (6 hlasů)

Ten druhej, kdo by měl viset, je Šojgu.

Průměrný počet slepic: 2 (4 hlasů)

Volby potřeb, našich synů a dcer, žádné takové volby harpagondechujců co furt zdražují a mají v hrsti kapitál. Konec. Hotové

Žádnej Babiš, Bakala nebo Březina. Dyk se na ně podívejte.

Ale já už mám s blboňama jasno. Mě k životu nejsou k ničemu, jen sem na ně doplácel a gdyž sem s něma chtěl držet basu ště ofrňovali. Výpotky keré lze poshánět po netu o tu o tom nebo támhle o tom je hromady a všechny, z vy-jímkama, sou o howně a imbecilitě a o zmaru. Člověk jakkoli zdatnej gdyž chce prorazit lidskou tupost po dobrém nemá tolik síly. Jen mordechuj s balíkem natištěných bankocetlí je umí vyždímat až do morku kosti. To je jediná páka keré imbecilní lidi rozumí. Státovky na vybrané účely bez zisku mordechujců je ta jediná správná cesta, kerá jim zakroutí krkem a blboňi jim přestanou líst do prndele.

Průměrný počet slepic: 4.3 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

Jestliže to hodně zkrátím, tak změna k lepšímu bude tehdy, až se změní podstata lidské povahy. Tedy lidé zmoudří. Do té doby se budeme stále motat dokola, jak je vidno z historie. Nejdříve nespokojenost, pak nějaká revoluce nebo válka. Prostě bod zlomu. Potom změna systému s novými vůdci jakoby k lepšímu, nové ideály, nadšení a vize šťastné budoucnosti. Potom úsek relativně klidné prosperity a dostatku. Poté se to začne mrvit, lidská touha po moci, majetku, závist, atd.. To
generuje vlnu nespokojenosti. A potom to jde zase dokola. Kde jsme nyní je jasné.

Průměrný počet slepic: 4.2 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

Pane Vidláku, jste realista. Vidíte všechno černě, protože to černé opravdu je. Došli jsme k bodu zlomu. Ve vzduchu je cítit změna. Něco se děje. Ta změna musí přijít, tak to dál nejde. Protestují také lidé v jiných zemích. Nejhorší je, když se neshodne alternativa. To se lidé musí cítit jako v pasti. Na jedné straně se nám vláda jen vysmívá a žene nás do bídy a do války a na té druhé straně je velká roztržka mezi alternativou. To, že nás mééédia pomlouvají, není nic neobvyklého. Je to znamení, že jdeme správným směrem. Dívala jsem se na povolené demonstrace 17. listopadu. Je jich hodně. Samozřejmě, že sluníčkáři, kteří tak moc chtějí mít bídu a válku a nebo jsou tupí zaprodanci, kteří si naivně myslí, že je páníčkové nenechají padnout, mají hned několik vzpomínkových akcí. To mě nepřekvapuje. Co je však zlé, je že si alternativa udělala několik akcí. Co vůbec nechápu, akce je Hnutí Pes (bývalý Chcípl pes) na Letné. Nebude žádné pódium, bude jen občerstvení a povídání. To se máme před pádem do propasti ještě naposledy dobře nažrat, napít? To máme naposledy zakusit, co je normální život, než padneme do propasti? Teď rozhodně není čas na povídání u dobrého jídla a pití. Je čas jednat. Účast na demonstracích slábne, protože se pořád nic neděje. Vláda se nám jen směje do očí a dál nás ničí. Lidé jim přestávají věřit. To je zlé. Jediné, co má smysl a kde je naděje, že to přinese řešení, je tato akce https://www.plancr1.cz/. Mohutný průvod z pražského Václaváku na Kavčí Hory a tam požadovat umožnit živé vystoupení na ČT1 a ČT24 s peticí za odvolání vlády a vypsání nových voleb, má smysl. Je to naděje. Může se to podařit. Jen nás musí být hodně. Čím více, tím lépe.

Je však chybou se upnout na jednu věc, přestože momentálně nic lepšího nemáme. Je třeba hledat nejen v tomto hmotném světě. Víra v Boha není prázdný pojem ani berlička ufňukánků. Je třeba se obrátit k Bohu a modlit se. Pokud se nám nepodaří svrhnout naši vládu, tak můžeme doufat jen v zázrak. Tehdy bude naše víra naším jediným světlem i nadějí. Co Bůh nedovolí, to se nestane. Setkáváme se na online na Zoomu denně a někdy i vícekrát denně na společných modlitbách. Více informací https://www.knihapravdy.cz/ http://www.poselstvi-zbytku.org/

Kdo chce se chce účastnit, ať napíše zde https://www.knihapravdy.cz/kontakt/https://www.knihapravdy.cz/jezis-lid… https://www.knihapravdy.cz/

17. listopadu se budu nejen modlit. Půjdu také na Václavák a odtud spolu s dalšími probuzenými vyrazím v průvodu na Kavčí Hory. Co je jisté, je změna. Na nás všech je, aby ta změna byla pro nás dobrá.

Průměrný počet slepic: 4.2 (10 hlasů)

Sluníčkáři jsou typicky proti Rusku, které tuhle válku začalo. Takže asi těžkou můžou chtít válku :)

To spíš kremrole chtějí válku a ještě se vztekají, že napadený stát se nechce vzdát a tím tu válku prodlužuje.

Průměrný počet slepic: 1.7 (11 hlasů)
Trvalý odkaz

Promrhala a promrhává se dál energie demonstrantů, což je trestuhodné, ať už k tomu přispěl kdokoliv čímkoliv.
Všichni, kteří vystoupili na pódiu, nás měli na dlani, protože my pod pódiem jsme věřili, že není síla, která by nás rozdělila (byť tam občas promluvil někdo, kdo nám zrovna neseděl - ale tolerovali jsme to, protože ten stejný zájem a ta energie nás spojovala).
Je to jako kdyby někdo vyhrál ve sportce a šel hodit tiket do kanálu.
Nemám slov. Zřejmě je ve střední Evropě jenom jediný schopný Orbán. U všech ostatních je to o poměřování pinďourů.

Průměrný počet slepic: 4.9 (12 hlasů)

In reply to by včelka Mája (neověřeno)

Trvalý odkaz

Učení páni zkušení
Já rád bych k vám teď podotknul
Nikdo z vás nemá tušení
Že v dálce stojí malý úl
Z něj každé ráno vylétá ta včelka Mája
Naše kamarádka včelka Mája
Máme jí co závidět
Výšku z které vidí svět
A o tom vypráví nám potom včelka Mája
Malá uličnice včelka Mája
Mávne křídly včelka Mája
Mája
Mája
Mája zas míří mezi nás

Průměrný počet slepic: 2.2 (6 hlasů)

In reply to by včelka Mája (neověřeno)

Trvalý odkaz

Zdražování v Maďarsku za poslední 12 měsíců:
Pečivo o 54,7%,
Vejce o 87,9%,
Sýry o 74,7%,
Máslo o 71,6%,
Těstoviny o 58,6%,
Cukrovinky 53,4%,

Průměrný počet slepic: 2.3 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

Je naivní si představovat, že demonstrace 3.9.2022 byla něco jako 17.11.1989. Naopak, jsme teď někde v roce 1947/1948 a čekají nás těžká desetiletí. Jinou cestu, než volí třeba Zlatý špendlík, moc nečekám. Osvěta, budování pospolitosti, malých komunit, rozvoj případně vůbec uchování českého jazyka, lásky k vlasti a podobně. Většinová společnost ale námi bude opovrhovat a dívat se na nás jako na blázny. Režim bude tisknout další peníze, provádět měnové reformy a postupně zabovovat cokoli, co ještě nebude ovládat. Neunikne tomu nikdo a dost možná ani nikde. Nový světový řád bude tentokrát globální.

Ale co nám vzít nemůže je uvnitř nás, v našich srdcích a hlavách, ale také okolo nás, v našich rodinách, společenstvích i společnostech. Strany jako SPD, Trikolóra a PRO jsou možná proti režimu, ale spíš stále fungují v jeho rámci. Budovat se může jen odspodu, vytrvale a věrně a bude to práce na desetiletí. V naději, že po každé noci přijde ráno a že co budeme mít vykydáno a také sneseno, se bude hodit. A když ne my, tak naše děti či naše vnoučata to ocení.

Průměrný počet slepic: 3.3 (3 hlasů)

To je fakt, 17. 11. 89 to byla zinscenovaná fraška...(kterou jsme oblbli svět - nebo spíš svět nás...)

Průměrný počet slepic: 3.9 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

Až ti zase nějakým omylem tyknu a budeš kvůli tomu potřebovat zastání u svého "náčelníka", jdi si raději stěžovat na Hlavní nádraží, samuraji.

Průměrný počet slepic: 2.5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

- patřilo čmelákovi (Makak se do toho nečekaně připletl, takže to mělo být před ním :-))

Průměrný počet slepic: 3.3 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

A tož si dovolím se taky vyplakat...
Zatím jsem tu napsal snad jen jeden příspěvek, ale čtu pravidelně, tak snad Vidlák dovolí...
Protože se téměř vždy stal pravý opak toho, v co jsem věřil a co jsem "analyzoval", napsal bych nyní, s dovolením, toto:

Je konec. Globalisté vyhráli. Za 30 let unipolárního světa se jim podařilo skrze amerikanizaci kultury masám dokonale vštípit představy o dobrém a zlém, moderním a zastaralém, hezkém a ošklivém. Globální ekonomický systém, kapitalismus, prorostl kamkoliv a jakékoliv "alternativy" jsou jen jeho odnožemi. Vše je poměřováno penězi a jediný stát, který si je může tisknout s tím, že jsou automaticky platné, jsou Spojené státy. Ve společnosti postavené na penězích jsou tak logicky Spojené státy brány jako vzor a prosté dobro. Co Spojené státy nařídí, to jejich spojenci zařídí. Nedělejme si iluze, že jich je málo. Na mapě světa sice tvoří malé barevné flíčky, ale ekonomicky a kulturně ovládají svět z 80%. Čína je možná super, ale kdyby byla tak super, jako na videích na Twitteru (osmnáctiúrovňový kruháč, padesátikilometrový most, tramvaj bez trolejí a kolejí), vládne světu ona. A ono jaksi pořád ne...
ČR opět stojí na jedné ze stran barikády. Opět neochvějně a jako ten největší ze spojenců. Co Mistr nařídí, učedník vykoná ještě dříve a radostněji. Výsledky dopadají na obyvatelstvo rychle. Co dělá obyvatelstvo? Nakupuje na Black Friday! Zásadní rozhovor Švihlíkové o podstatě dnešního zdražování má na Youtube 1500 shlédnutí. Chlap, který si na hlavu vylije rozbitá vejce 1 500 000. Matka samoživitelka si na Instragram připne storíčko o tom, že jí sice měsíčně zbyde 1000 Kč z dávek, ale bude volit Pětikoalici, protože a) Fiala je vzdělaný a slušný, b) nechce návrat komunistů...

Alternativa je směsicí srdcařů, kteří však nezaujmou ty, kdo jsou mimo jejich bublinu. Hrozím se toho, že se 17.11. podaří davu vlomit do ČT a na obrazovce se objeví některý ze zástupců, který projevem "od srdíčka" totálně pohřbí naděje na to, že by "obyčejní lidé" aka "většina" zvedli zadek a něco udělali. Spíše to bude směs antivaxerismu, cizích slov, kterým běžní Máňa§Láďa nerozumí a zcela pravdivých a relevantních informací, které však lidem mimo bublinu budou připadat jako z jiného vesmíru, protože oni nikdy slova jako SUROVIKIN, BIDEN MLADŠÍ, SOROŠ, KRYMSKÝ MOST a STAGFLACE neslyšeli... Ruku na srdce, rozuměli by zase "alternativci" videím od současných influencerů, kde je půlka věty anglicky a půlka česky? Víte, co znamená "fellit" nebo kdo je to "crush"? Ale dosah těch, co to ví, je milionový. Dosah těch, kdo dovedou dvě hodiny na "rádiu alternativa" hovořit o globálním finančním systému je zhruba takový, že do studia se na výzvu moderátora 3x po sobě dovolá "pan Josef z Veselého Žďáru", který spíše rád poslouchá sám sebe v éteru, než by položil hostu nějakou smysluplnou otázku...
Když pustíte záznam z demo "ČR na 1. místě" vzorovému vzorku populace A NECHÁTE MU SVOBODNOU VOLBU VÝBĚRU, po minutě to přepne na influencera, který v různých hospodách hodnotí kvalitu gulášové polívky...
Klišoidní otázka: "Chápete, co tím chci naznačit?"
Pro mě naprosto nejzásadnějším tématem všech demo nejsou ani energie, ani antivax, ani filozofická otázka svobody, ale MÉDIA a jak na ně. S médii stojí a padá vše, jakákoliv snaha, jakýkoliv vliv. Proč si myslíte, že jim byla jako prvním věnována mimořádná pozornost po útoku Ruska na Ukrajinu? Proč je milionáři sponzorují a miliardáři kupují? Proč si myslíte, že dnes píší všechny totéž? A naopak. Proč se média s dosahem pár tisíc čtenářů s halasem zakazují a pořádají se doslova hony na "dezoláty" a "dezinformátory"? Protože jejich vliv je tak obrovský, že s nimi lze vyhrát i statisticky zcela prohrané bitvy.
S dovolením to já vidím tak, a vracím se tím zpět na úvod tohoto blábolu, že jak pouze s pomocí médií (kulturní invaze) bylo možné dostat se do současného stavu, tak jen s mocí médií se z něj lze dostat ven. Tištěná média jsou pasé, čistě zvuková rovněž. Klipovitost, střih, rychlost, barva, anglicismy, virál. Nelíbí se? Je to moc "amerikániš"? Je to pod naši filozoficko-sociologickou "nejsme jako oni" úroveň? Pak sbohem a šáteček, nezmění se NIKDY NIC.

Stručně na závěr: Jsou-li mezi alternativci i boháči, měli by sbírat ne na aparaturu na ozvučení Václaváku, ale na zřízení DVB-T (S) kanálu s celostátním dosahem. Když mohou mít katolíci 2 celoplošné FREE TO AIR (neplacené) televize, alternativa by je měla mít alespoň 4. Jestliže peníze zmohou vše, pak zaplaťte influencery nebo si marketingově vytvořte vlastní, střídejte lehkou zábavu s diskuzemi "na úrovni", natočte vlastní "Ulici", kde se mezi partnerskými etudami semtam promítne zdražování energií, válka na Ukrajině a podobně. Pak možná uslyšíte v krámě, jak se Máňa baví s kamarádkou Lídou: "Hele, Máňo, dívala ses včera na "Náměstí"? "Jasně, Lído!" "A nejlepší bylo, jak ten starej Novák konečně požádal Novotnou vo ruku." "No, on je fakt sladkej..." "A to jsem nevěděla, jak říkal ten mladej Navrátil svýmu dědovi, že každej rok mizí do zahraničí těma čechrama miliardy a co by za to bylo nemocnic..."
A večer, mezi 22:00-00:00, diskuzní blok pánů Kollera a Obrtela, na který se moc rád podívám, až bude žena zase hrát na mobilu hada.
Moderní média a především jejich moderní pojetí, to je jediná (podle mého názoru) cesta z marasmu ven. Pokud jsou lidi na podpoře vlivem médií schopni navolit Pětikolku, mohou pod vlivem jiných médií udělat i opak. Pokud však budou alternativní "srdcaři" spoléhat jen na "to dobré v nás" a "duchovní sílu Slovanů" a míchat to s chemtrails, je to bohužel předem ztracený boj.
Kdyby se náhodou alternativa za týden vlomila do ČT live a zazněly tam dobře míněné komentáře "ala Václavák", tak u "obyčejných lidí" má nadobro utrum. Možná tak Koller, ten by možná zarezonoval. Někdy zkrátka dobré srdce nestačí...
Tím však zároveň vzdávám hold alternativcům a "srdcařům", kteří neváhají svůj volný čas, peníze a pohodlí položit na oltář dobra. Acta, non verba - činy, ne slova - to nedovede zdaleka každý. Proto to, prosím, neberte jako kritiku. Jen takové zamyšlení.

Průměrný počet slepic: 5 (15 hlasů)
Trvalý odkaz

Příliš mnoho zbytečných slov.
Budu se opakovat.
Dokud současná volená, nezvolená i ta vznikající opozice nepřijmou ten fakt, že volební pravidla Rychetský změnil na většinová, do té doby bude Fiala a spol vládnout NEOMEZENĚ !!!
Proto u voleb 2021 propadl milión hlasů.
Proto ve volbách do senátu 2022 zase vyhrál Fiala a spol.
Proto! Proto! Proto!
Demonstrace jsou pěkné... Nic víc.
Fiala a spol z nich mají prdel!!!

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

Dividenda energetické společnosti ČEZ z letošního zisku bude podle současných odhadů rekordní.
Finanční ředitel ČEZ Martin Novák: „Podle naší současné dividendové politiky bychom její hodnotu odhadli někde na 97 korun až 112 korun za akcii, což by byl dosavadní rekord,“ řekl Novák. Čistý zisk skupiny ČEZ za tři čtvrtletí letošního roku stoupl na 52,3 miliardy korun z 6,7 miliardy korun ve stejném období před rokem, oznámila dnes firma.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

Dva zesnulí demokraté byli znovu zvoleni do amerického Kongresu
https://www.pokec24.cz/politika/dva-zesnuli-demokrate-byli-znovu-zvolen…

To už sou tak okaté trámy do očí jako s malým Bendou, kerej je u nás volenej 30 let. Děte do prdele, spálit, zastřelit a ták...

Průměrný počet slepic: 4.6 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

Joe Biden na středeční tiskové konferenci v Bílém domě řekl, že Rusové opouštějí město Fallúdža, které se nachází v Iráku. Na mysli měl přitom ukrajinský Cherson.
Není to poprvé, co prezident Biden zaměnil válku na Ukrajině s konflikty na Blízkém východě. Letos na jaře při svém projevu v Kongresu řekl, že Američané stojí při íránském lidu, i kdyby Vladimir Putin obklíčil Kyjev s tanky. Viceprezidentka Kamala Harrisová mu po chvíli napověděla, aby se opravil.

Průměrný počet slepic: 4.2 (5 hlasů)

někdy se mi vybaví jeden vtip:

Moc bych si přál bít takový, jako jsi ty, Andreji.
-Máš tam hrubku.
-Ne, nemám.

Průměrný počet slepic: 1.7 (3 hlasů)

To toprý češtin...
Gde jsou fšechny ty fčely..? Fčera odfrčely. :-)))

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

Anketní otázka v Americe:
Co byste dělali, kdyby vám vaše dítě oznámilo, že je homo sapiens....
70% z nich odpovědělo: Okamžitě bych ho vyhodil z domova!

Průměrný počet slepic: 3.8 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

Čtu pozorně všechny vaše články,
věřím že tyto řeči by nebyly bez této války.

Mé myšlenky jsou s vámi všemi kteří jste všeho druhu,
ale nevidím žádné východisko jak se dostat s toho začarovaného kruhu.

Snad už jen milostivý Pánbůh se nad námi slituje a podám pomocnou ruku,
než kolektivní Západ a naše pětikolka nám utáhnou bezlítostně provaz okolo krku.

Říká se že naděje umírá vždy jako poslední,
obávám se ale že jsme již zůstali bez žádných nadějí.

Kéž by jsem měl chybu a mýlil se v kusu,
jinak náš osud je zpečetěn od fijalového hnusu.

Průměrný počet slepic: 4.7 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

Potopí nás vlastní vláda, protože má Západ ráda.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)
Trvalý odkaz

rok, začne to lednem a v cca březnu už to bude bublat všude - nekončící zdražování, nárůst nezaměstnaných z krachujících fabrik, vyúčtování za energie , další várka Ukrajinců u nás na prázdninách - spokojený život za naše peníze, které naši občané mít nebudou. Lidé ožebračení, fabriky v krachu, stát místo pomoci utáhne ekonomickou smyčku kolem krku - a zároveň stvoří neuvěřitelnou státní sekeru. Dopadne to i na ty, kteří si zatím stále zacpávají uši a nechtějí nic vědět a nic řešit - mají dost starostí i bez toho, aby si připouštěli přicházející katastrofu a dumali o ní. ČT neposlouchají, alternativu nečtou - chtějí mít od politiky a jejích dopadů klid. Příští rok je to doběhne v reálu - a doběhne to i tzv střední třídu. Pak zvednou zadky - a měla by být připravená nějaká funkční struktura - která nejen svolá demonstrace, ale bude přesně vědět, co dál. **Vrabel je v podstatě dobrodruh s trošičkou psychopata - a to jsou lidé, kteří umí strhnout davy - jenže zatím pořád není kam ty davy nasměrovat - zatím zřejmě nenazrál čas. **Havel je takový typ salónního diskutéra, ten dav nestrhne.**Rajchl je pragmatik - nic na něho nevyšťourají , na té demonstraci bylo vidět, že umí také mít tah na branku - strhnout lidi a jako právník si nenechá nic líbit - vše žene legální , právní cestou - tak si na něj nějaká šmejčka fialovci nedovolí. ** Je založena Národní rada obnovy, kde jsou právě všichni ti naši odborníci, kteří mluvili na Václaváku a kteří znají odborná řešení našich problémů - a ti zase nemají politické ambice, pouze chtějí odborně pomoc. Tak nějaké základní zázemí už je snad částečně vybudované. **Současná parta korporátních fašounů a lokajů to nepoloží tak snadno, jako to svého času udělali komančové - budou se držet zuby nehty a 30 let si na to budovali celý systém . Na druhou stranu se budou bouřit lidé v celé Evropě. Tak uvidíme..............

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

odborář - všechen ten marasmus od jara servilně promlčel, občas se sešel s fialovci a pak vypustil do éteru nějakou nicneříkající větu . Čekal, až se příblíží prezidentské volby, aby si svolal demonstraci PRO SEBE - pro podporu své kandidatury. Na lidi kašlal a kašle, je to servilní součást fialova systému - a lidé mu to na té jeho volební kampani, kterou nazval demonstrací, ukázali - co si o něm myslí. Prostě nepřišli. Propásl svůj čas - a je to asi dobře, protože se včas ukázalo, co je zač.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)