Jak moc se změnil svět...

Autor

Jeden z nejhezčích příkladů z posledních dní je Rudé moře… To je ta dlouhá nudle, na jednom jeho konci je Suezský průplav, díky kterému se nemusí obeplouvat Afrika a na druhé straně je Jemen… Taková hodně chudá zemička, kde prý mají pořád hladomor, ale také tam mají dost zbraní, obtížný horský terén a klasický orientální zmatek, kterému nikdo nerozumí.

Saúdové se tam pokoušeli nainstalovat svojí spřátelenou sunitskou vládu, ale moc se jim to nepodařilo. Rebelští Hutiové dokázali saúdské jednotky vytlačit mimo vlastní území, v uplynulých letech poměrně úspěšně zaútočili na saúdské rafinérie a vůbec ukázali prostředníček nejsilnější arabské armádě. Hutie podporuje Írán, ale neptejte se mě, jak to tam mezi nimi funguje. Asi tak stejně, jako kdysi u nás mezi jednotlivými husitskými vůdci. Navenek to bylo jedno hnízdo kacířů, na které bude stačit jedna trestná křižácká výprava, ale uvnitř to bylo poněkud složitější, ale hlavně úplně jiné.

Tito Hutiové (a nebo nějací jejich kamarádi… a nebo někdo úplně jiný v Jemenu) několikrát napadli pomocí levných raketek a dronů obchodní lodě plující Rudým mořem. Prý nemají rádi Izrael a tak útočí n a lodě, které jsou v izraelském vlastnictví, případně, které pomáhají Izraeli, případně, které kdysi jednou možná pomohly Izraeli, případně takové, na které mají zaútočit, protože to dostali befélem. Útoky se jim ovšem podařily tak dobře, že Lloyd dražil lodím pojistné a někteří rejdaři se rozhodli, že jim to riziko nestojí za to a raději si tu Afriku obeplují.

Mimochodem… už jsem dlouho neslyšel o somálských pirátech.

Američané mají ve Středozemním moři letadlovou loď. Další (tuším) dvě letadlové lodě mají v Perském zálivu. Z úst různých amerických admirálů můžeme slyšet, že si to od Jemenců nenechají líbit a už brzy zjednají na moři pořádek… ale ve skutečnosti se s tím moc udělat nedá. Raketky a drony jsou levné, míst k odpalování je hodně, účinnost takových zbraní je kupodivu velká… a provoz letadlové lodi je drahý. O mnoho řádů dražší, než dodávky dronů a raketek… z Íránu.

Nedávno jsem slyšel takovou hezkou statistiku… Hamás má spoustu raket a dodnes s nimi ostřeluje Izrael. Ale jeho zásoby nejsou nic proti zásobám raket, které má Hizballáh. Jeho zásoby raket nejsou nic proti tomu, co má nahromaděno Sýrie. A tihle všichni dohromady nemají ani zdaleka tolik raket, kolik jich má henten chudý Jemen. A to všechno pořád není nic proti tomu, co má nahromaděno Írán. Američané teď mluví o jakési trestné operaci, ale upřímně… moc v ní nevěřím.

Tři americké letadlové lodě totiž mohou tak maximálně monitorovat situaci. Analogicky podobně to vypadá ve většině západoevropských měst, když začnou nepokoje. Dole v ulicích se mlátí jakési gangy a policie nad tím může maximálně lítat s vrtulníkem a jistit to z dálky. Běda, když máte smůlu a zrovna se k tomu připletete. Příjezd policajta nečekejte. Běda, když vaše dítě chodí zrovna do blbé školy…

Upřímně… jsem hodně překvapený, že se Hizbaláh do Izraele nepustil z druhé strany… Asi byl Hamás tak neoblíbený, že i Putinovi a Chameneímu vyhovuje, že Izrael tuto odnož tureckého vlivu zlikviduje. V tomto případě civilní oběti nevadí, protože v Gaze je přece každý terorista, že? Ničení budov v Gaze probíhá s chirurgickou přesností a zároveň probíhá plošně. A není to žádná sranda ani pro izraelskou armádu.

Jak to dopadlo s křižníkem Moskva? Stačil roj levných dronů a s nimi pořádná protilodní střela. Možná proto se letadlové lodě drží dost daleko. Aby měly šanci rozpoznat, co na ně letí a měly dost času to sundat z oblohy. Přiblížit se blíž, to by bylo dost o hubu. Žižka šel na obrněné rytíře s cepem a trochu vylepšeným žebřiňákem… obrněná technika je dneska likvidována levnými drony, které obsluhují kluci, kteří ještě nedávno hráli World of tanks. Můžete být platným vojákem, i když vážíte sto dvacet kilo a máte problém se zvednout z křesla. Naopak, když jste mladý lamželezo, tak v zákopu můžete akorát tak čekat, až vás vyžraný tlusťoch trefí svým letadýlkem…

Na mediálním poli to není jiné. Velké redakce jsou poráženy jednotlivci na sociálních sítích. Profesionální kamera už není víc, než foťák na mobilu. Drahé studio najednou nemá větší hodnotu, než obyčejný stůl někde doma. Taková redakce ještě vypadá impozantně jako ta letadlová loď, ale novinář se už tam dolů vlastně už nemůže přiblížit. Může jen lítat nad tím, monitorovat to, psát o tom studie, jak jsou všichni dezinformátoři, ale udělat se s tím nic nedá, i kdyby mocinky chtěli. Už to prostě nejde. Bylo by to moc drahé, moc komplikované, výsledek by byl nejistý a zřejmě by vzbudil ještě horší reakce, než jaké to vzbuzuje teď.

Dva roky bojuje vláda s dezinformacemi a výsledkem je zjištění, že se na nich podílí už čtvrtina populace. Ano, pětadvacet procent lidí přeposílá obsah, který nevydal Seznam nebo jiné mainstreamové médium. Dva roky bojovali, kriminalizovali, K.R.I.T. vymysleli, Čermáka s Tušlem zavřeli, Bednářovou soudí, Ševčíka vyhodili, mého bratra udali… a výsledkem je čtvrtina potenciálních voličů, kteří si o Pětikolku spolehlivě neopřou kolo a neuvěří České televizi ani pozdrav.

Všimněte si, jak je snadné, zůstat ve stereotypech. Máme velké letadlové lodě, máme stíhačky páté generace, vyvíjíme ještě lepší a dražší lítací mašinky… máme na to udělané výrobní linky, jsme henten vojenskoprůmyslový komplex, jsme bohatí, ovlivňujeme tím americkou politiku, dobře si žijeme, žereme i chlastáme… ne, nechce se nám tohle všechno opustit. Víme všechno o tom, jak postavit letadlovou loď a teď bychom měli předat štafetu nějakému utřinosovi, který sní o továrně na drony? Nikdy! Raději zvedneme daně a vysvětlíme obyvatelstvu, že válka je v jeho zájmu. Na to platíme ty velké redakce plné novinářů, ne?

Černochové a Řehkovi vysvětlili, že současné dění na světových bojištích je jen jakási chyba v matrixu, obrněný rytíř v podobě nadzvukových stíhaček a tanků Leopard je prostě ten nejlepší recept na vítězství. Ti husiti s drony jsou jen náhoda. Ale oni náhoda nejsou.

Stejně tak se podívejte, jak se velká média úzkostlivě snaží udržet svojí strukturu. Takhle se to přece dělá. Redakce musí mít redaktory, musí mít šéfredaktora, musí mít účetní, musí prostě vypadat tak, jak jsme zvyklí. Přitom už před deseti lety jela Tereza Spencerová tak nějak sama udělat rozhovor s Asadem… šlo to i bez velké redakce.

My jsme přece ten mediální dům, my určujeme, co je pravda a co není, my určujeme, o čem se bude mluvit, my tím ovlivňujeme politiku a teď bychom měli předat štafetu nějakým Xaverům nebo Bobošíkové? Takhle jsme se to naučili, takhle to budeme dělat, klidně i na periferii v Karlíně. Viď, Eriku Tabery. Však oni nám zbrojaři ještě rádi zaplatí, abychom správně démonizovali naše nepřátele.

Takhle to v dějinách bývá. To takhle padesát let vylepšujete a vyvíjíte, dáváte do toho miliardy peněz v naději, že vám to zajistí převahu… a ono ne. Věříte, že Číňan bude věčně jen kopírovat, protože je prostě žluťák a schopnost vývoje a vymýšlení je dána jen bílým mužům… a ejhle, Číňan má pod palcem takřka veškerou výrobu čipů a je schopen pokračovat i bez amerických laboratoří.

Věříte, že Rus nedokáže těžit ropu bez západních technologií, uvalíte na něj sankce a posměšně tvrdíte, že krade čipy z praček (Leyenová tomu nejspíš doteď věří)… a ejhle, najednou zjistíte, že ta slabá ruská ekonomika dodala armádě dva tisíce tanků… a desetitisíce dronů Lancet a dalších mašinek. Jasně, nevypadá to tak, jak bychom si to představovali. On ten husita v kapalínu vypadá blbě proti hrdému rytíři na koni s erbem na štítu… ale když se pak střetnou, ukazuje se, že rytíř nevítězí. Směšná zbraň, ten cep…

Člověk na to kouká a vidí, jak nám ujíždí vlak.

Ani ta propaganda už není, co bývala. Ale co se divím…, když jde společnost do háje, jde do háje úplně všechno. I ty vojenskoprůmyslové komplexy, které jsou sice ještě impozantní, ale ve skutečnosti jsou už jen drahé. I ty redakce plné novinářů, které nikdo nemá rád… I ty letadlové lodě, které se nesmějí přiblížit moc blízko k bojišti…

Stejně dopadne grýndýl i elektromobilita. Stejně dopadne i celý projekt EU. Je to sice velkolepé, ale už je to jen drahé. Bohužel si to nedokáže poradit ani s Jemenem, ani Ruskem, ani s vlastním průmyslem… o Číně ani nemluvím. Už jsme jen drazí. Brzy budeme i zadarmo drazí.

Přátelé, pokud mě chcete podpořit v mém Vidláckém úsilí a podpořit vlastní národní občanskou společnost, prosím pošlete dar Institutu českého venkova. Každý, kdo pošle alespoň 350,- Kč, může si na oplátku vyžádat knihy, trička, samolepky a odznaky z nabídky.

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.8 (388 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Tak jak se máme dnes, i přes

všechny problémy, jsme se ještě

nikdy zatím neměli. A to bychom

si připomínat měli.“ řekl prezident

Pavel 17. listopadu. Chápu to prostě

tak, že mluvil o sobě a své manželce.

Výjimečně nekecal.

@PetrHolec

----------------------------------------------

Fiala odmítl osobní setkání s Babišem kvůli

sporu o Rakušana. „Na jakýkoliv politický

dialog jsem si vždycky vystačil sám“,

vysvětluje pan premiér. (:-))

DENÍK N

Průměrný počet slepic: 4.9 (141 hlas)

.. říkal, že INTERNET zcela změnil paradigma. Po roce 2000 se vše změnilo a globalisté jsou z toho vykolejení.

Generálové jsou skvěle připraveni na VŠECHNY MINULÉ VÁLKY,  a pak přijde banda otrhanců a rozkope jim bábovičky.

Vidlákův příměr Rytíř na válečném koni versus sedlák s okovaným cepem na žebřiňáku je naprosto funkční příměr.
Ono se to ukázalo už ve Vietnamské válce - tam také bojovaly kilogramy proti tunám.

Amerika už zkrátka nemá nejlepší zbraně na světě, ale zbraně, které zajišťují největší zisky (převážně americkým) zbrojařským koncernům. Typická ukázka monopolu, psal o tom už starý Karl Marx. A tak Rusko může úspěšně bojovat s Kolektivním Západem i přesto, že jejich zbrojní rozpočet je desetinový oproti zbrojním rozpočtům všech států NATO.

Aby bylo jasno hochům z BIS a Cemperovi: ROZHODNĚ Z TOHO NEMÁM RADOST, jen analyzuji objektivní fakta.

Průměrný počet slepic: 4.8 (79 hlasů)

Většinou souhlasím s Vidlákem na devadesát procent. V tomto případě na 100%. Jen mi zatím není jasné, jak to všechno s konečnou platností dopadne. Míra předvídatelnosti dnešního světa je téměř nulová.

Průměrný počet slepic: 4.6 (43 hlasů)

Dopadne to nejspíš špatně, moc jim chutná a jsou všude.

Průměrný počet slepic: 4.7 (21 hlas)

zrovna dneska raduji

Průměrný počet slepic: 4.3 (7 hlasů)

In reply to by Bob

Trvalý odkaz

Z čeho, odpojili vám plyn...?

Průměrný počet slepic: 4.5 (10 hlasů)

je mi dobře na světě 😁😁

Průměrný počet slepic: 4.6 (5 hlasů)

In reply to by Bob

Trvalý odkaz

Mně by bylo dobře na světě, kdyby tady nebyli ti trpaslíci - ty potvory vám vlezou všude, a strašně rychle se množí. :-)

Průměrný počet slepic: 4.8 (10 hlasů)

.. *(Stanislav Jerzy Lec)

* Stanislav Jerzy Lec - polský satirik, který stihnul zemřít dříve, než ho stačili zakázat. 

Doporučuji přečíst jeho knihu aforismů "Tisíc a jedna fraška". Vyšla krátce před rokem 1989 a byla velmi umně a zdařile přeložená do Češtiny

Průměrný počet slepic: 3 (1 hlas)

jsme se neměli, jak se máme dnes. Národu jež je v prdeli soudruh na Hradě vzdává čest!

Průměrný počet slepic: 4.7 (37 hlasů)
Trvalý odkaz

Vztah mladé generace ke starším lidem se mění. Nechceme tvrdit, že dnešní důchodci či lidé k této metě se blížící nebyli v době svého mládí vždy plně vstřícní k pokynům znějícím z úst starších, ale úlohou životem již prověřených bylo vždy ty mladé upozorňovat či varovat tak, aby se předcházelo zbytečným chybám.

Už v dávných civilizacích existovaly rady starších, náčelníci bývali voleni především z těch, kteří už měli mnohé za sebou, a i v případu, že šlo o dědičné funkce, vždy se kolem panujících juniorů pohybovali protřelí politici a válečníci schopní ovlivňovat mladistvou nerozvážnost. Jde o historickou zkušenost praktikovanou tisíce let a posunující lidstvo vpřed. Stáří má výhodu, kterou je absence neuváženosti, překotnosti a krátkozrakosti (myšleno v rozhodování). Přidejme v paměti uložené vše prožité, mnohem více znalostí, také různých ,,zranění“ způsobených pocitem vlastní neomylnosti z dob, kdy počet odžitých roků nebyl nijak závratný. Bez existence získané moudrosti by se lidstvo dávno utopilo ve vlastní naivitě a natvrdlosti podpořené zmateností a manipulovatelností s mládím. Ostatně i nyní jsme svědky toho, jak se liberálové snaží ovlivňovat výchovu mladé generace na školách popíráním historie, sliby o krásné a pro nás zkušené nereálné budoucnost. A daří se jim to, stačí sledovat vývoj myšlení studentů toužících po zlu na nich páchaném v podobě direktivní Evropské unie, Green Dealu obhajovaném naprosto uměle vytvořenými výmysly. Mladým v podstatě ke spokojenosti stačí rebélie, v čemž jediném se shoduje se všemi svými předky. Být proti čemukoliv, co představují rodiče a prarodiče, má svůj historický základ. Ovšem u zdravé generace přejde období vzdoru v jiné, kdy si již dospělí váží toho, co pro ně jejich starší příbuzní dokázali udělat.

Idiotismus dnešní doby však výše uvedené popírá. Jestliže ještě poměrně nedávno mladá generace dospívala dříve, což se projevovalo zakládáním rodiny, jejím zabezpečením a výchovou svých dětí v relativně mladém věku, dnes je bezdětných pětatřicátníků a starších převaha. A když se tito přestárlí pubescenti dostanou k moci či do médií, vzniká katastrofa. Stačí poslouchat Adamovou Pekarovou, Richterovou, Černochovou a absence mateřství či potřeby vnímat budoucnost i jako cestu, po které půjdou jejich děti, je zjevná. Militantní pipiny neuvědomující si, že válka je likvidátorem mladých životů synů a dcer, nám právě nyní určují to, kudy se máme ubírat. Ani mezi muži tomu není často jinak. Volná výchova směřovaná na toleranci desítek pohlaví a zaměřená proti tradicím, logice a úctě přinesla ovoce, a tato ztracená generace se jejich ústy hlásí o slovo a moc. Kdysi nemyslitelná nezkušenost najednou nikomu nevadí, spíše vyhovuje. Bývalo zvykem, že ministři, poslanci vedoucí pracovníci dosáhli svých pozic ve věku, kdy jim zkušenost umožňovala vést stát a kolektivy. Bohužel, nyní je vše převrácené, a i proto jsme svědky obrovských a logiku popírajících změn.

Vynecháme li politiku, která se stala místem, kam skutečně inteligentní lidé bez nekalých postranních úmyslů ani nejdou, dalším centrem protiseniorských nálad jsou média. Často mladí a nezralí redaktoři a moderátoři ignorují či neznají historii a při konfrontaci se ukazuje nedostatečná úroveň vzdělání. Na sociálních sítích mají prostor i naprostí diletanti, kteří by dříve nebyli schopni psát ani pro školní noviny, nicméně internet jim dává možnost své plky zveřejňovat a stát se mezi vrstevníky hlásnou troubou. Pro ty starší jsou už pouze tím troubou. Neznalost i doby poměrně nedávné, která současnou společnost katapultovala směrem ke Green Dealu, je zarážející. Dnešní maturanti neví nic o Československu, 2.světové válce, rok 1968 vnímají velmi mlhavě a zkresleně, když už vůbec, tzv. Sametová revoluce jim nic neříká a o Havlovi vědí, jen že asi existoval, aniž by je zajímalo, co byl skutečně za člověka (pravda, v názoru na něj se neshodnou ani jeho vrstevníci). Ale setřít nenávistnými slovy seniory, to jim jde, přestože ve své lenosti hledat fakta ani netuší, jak jejich rodiče a prarodiče kdysi žili. A tvrdí, aniž by to věděli, že to bylo šílené.

Vážená mládeži, už rodiče Vašich dědů a babiček dřeli mnohem více než vy. Váš táta byl hned po škole na vojně (umí tak držet zbraň v ruce a ví, k čemu se používá – na rozdíl od počítačových her v realitě), a protože ho ve škole či na učňáku něco naučili, byl schopen tvořit hodnoty. Nedřepěl celé dny u mobilů a počítačů (žádné nebyly), když měl volno, chodil často sportovat, poté probrat důležité aspekty společenského vývoje místo diskuze na sociální síti do restauračního zařízení. A protože se tehdy nelétalo na dovolené do zemí, které jsou sice exotické, ale často byly také za námi zaostalé, sednuli do svých aut bez klimatizací, ABS, navigací (díky tomu uměli všichni číst v mapách, což vás se netýká) a cestovali po Československu a po historických památkách, kulturních akcích spojených s tradicemi. Vaše mámy byly často mnohem více sexy než dnešní holky, navíc se uměly postarat o své děti, dobře vařily už v mladém věku, dokázaly zašít díru na ponožce i na gatích a praly v pračkách, ve kterých byste vy hledaly spíše automat na latté.

Život, který si připravujete vy, tedy bez aut, letadel, bez hotovosti či bez vzájemné pouliční komunikace, přilepeni k asfaltu, monitorům mobilů či tabletů, je vzdálený tomu skutečnému mnohem více než tušíte. A pokud si myslíte, že tolerance úchylů hlásících se k některému z mnoho prý uznávaných pohlaví pomůže k zachování zdravé populace, že tetování je projevem vkusu a inteligence či snad jedinečnosti, že CO2 je vynálezem klimatoignorantů jezdících v autech s krásným zvukem a vynikajícími schopnostmi, jde jen o další ukázku toho, jak jste se nechali zmanipulovat a zneužít, přičemž jste přišli o mnoho krásného, co život sám umí poskytnout. Otevřete oči, zkuste změnit svůj přístup k životu a vraťte se o pár desetiletí zpět. Poznáte, že žít se dá naplno mnohem intenzívněji a ani vaše rebélie nenahradí skutečnost, jak dokázali žít ti, které nyní tak haníte. Bez nich byste totiž všechny výdobytky pro vás tak moderní doby neměli. Zkuste opětovně najít krásu života a svobodu, kterou pomáháte svou naivitou omezovat. Zeptejte se prarodičů, jaké to bylo kdysi a co bývalo prioritou. Mimochodem, na komunisty jsme kdysi nadávali skoro všichni, a ti starší co ne, Vám nyní vládnou.

AUTOR: Jindřich Kulhavý 17. prosince 2023👉 @cz24news


 

Průměrný počet slepic: 4.8 (148 hlasů)

mladé generace se to nespraví. Mladí si budou muset uvědomit, že je věčně nebudou krmit ti starší a staří. Ale až narazí na své vrstevníky, kteří si taky chtějí ukousnout ze společného koláče - a větší kus - si uvědomí, že jsou to oni sami, kteří odpovídají za své vlastní životy. Tak to bylo i kdysi a je to tak správně. Na horká kamna je třeba si sáhnout vlastní rukou.

Průměrný počet slepic: 4.8 (68 hlasů)
Trvalý odkaz

Takový hop-skok popis situace. S tím popisem se dá souhlasit na 90%. Nicméně se celým článkem proplétá jako červená nitka vliv "mein streamu". Ten má možnost  ládovat do pasivních lidí svůj (nebo přikázaný) obraz světa. A dokud tomu tak bude nelze čekat změnu, v supermarketech jsou sice hodně nadsazené ceny, ale pořád tam běhá dost zákazníků, kteří sice kupují méně, ale kupují - nemají jinou rozumnou šanci. Kde nakoupit? V jiném supermarketu, který "sleduje ceny" jak praví ten člověk, který v TV pořád obhajuje velké obchodníky? 

Je určitá skupina (netroufnu si určit, kolik je to procent obyvatelstva), ale více desítek to nebude, kteří už vědí, jak to je ve skutečnosti, Proč tak soudím? Protože ta jména "rebelů" neboli, jak se to označuje "dezolátů" se stále opakují. A když ne nicky, tak způsob "práce". 

Na blozích začínají pracovat tzv. "rozesírači" diskuzí, takže lidé s nějakým rozumným, byť neortodoxním názorem nakonec čtení diskuze vzdají. Jde totiž o trolly a flammery. Nakolik jsou to profesionálové nevím, vím jen, že takoví lidé v reálu existují a ti pracují zcela zdarma, protože to jsou "takové povahy". Výsledek je stejný. Člověk s normálním uvažováním to po nějaké době přestane číst a pochopitelně i psát a autor tak nedostává zpětnou vazbu. Leda od výše zmíněných. Ignorovat nepomáhá, vždy se najde nějaký prostý člověk, který se snaží trolla "uvést d reality". Je to marná práce, přesně na to troll čeká a pořádně ty neplodnou diskuzi rozjede. Nakonec se každá diskuze změní na slovní rvačku mezi grafomany. Svoboda projevu je moc hezká věc, ale jak jak číst diskuzi, kde je pár oněch trollů? Jsou na netu už od nepaměti, dokonce mají svoje kategorie, např. grammar, který si bazíruje na překlepech nebo špatném časování. Kdysi jsem je sledoval, ale pak už mě to přestalo bavit. 

Už taky nečtu diskuze, dokonce ani tady, trollové jsou totiž všude. Rozumných návrhů nebo připomínek je tak málo, že v tom rumrajchu ztratí. Jediná šance je k blogu posadit člověka, který "na sklo" pustí jenom příspěvky od příčetných. Diskuze se sice velmi ztenčí, ale zato tam nebudou stále se opakující nicky flammerů, trollů a ostatních podobných. Vím to, protože jsem musel k tomuto kroku přistoupit i na svém miniblogu. Časem to trolly přestane bavit a objevují se jen sporadicky. Ovšem jakmile je do diskuze opět volný vstup, trollové se do týdne vrátí.

   Co s tou "svobodou" slova nevím. Ale je to to záležitost Vidlákova, což mu nijak nezávidím.   

...Velké redakce jsou poráženy jednotlivci na sociálních sítích. Profesionální kamera už není víc, než foťák na mobilu. Drahé studio najednou nemá větší hodnotu, než obyčejný stůl někde doma...    Někdy (a pro někoho) možná.

Ale nenamlouvejme si, že máme takový mediální i "politický" význam, že dokážeme změnit náš svět. Ještě nemáme.

 

Průměrný počet slepic: 4.6 (53 hlasů)
Trvalý odkaz

Průměrný počet slepic: 4.4 (16 hlasů)
Trvalý odkaz

Atomizace společnosti se opravdu daří.

Lidi přestali chodit do hospody a polemizovat. Takže se shlukují pouze se svými stejných názorů a stejné kasty.

Ale...

Lidem to sdružování poněkud chybí. Mládež se druží na sítích, aniž tuší, že je stejně jako kdysi církev a později Skaut či Orel a Pionýr shromažďovaly a agitovaly pro své cíle, zase chlívkují a agitují. Nenápadně, ale promyšleně.

Ti starší chtějí plavat s proudem, ať už v teplém moři Egypta nebo v  českém bahňáku.

Důchodci remcají, protože si pamatují, vyprávění pamětníků německého protektorátu nebo osobně prožitých let vlády komunistů.

Každá generace si musí prožít svoji etapu. Možná si vzpomenou na vyprávění těch starých, až zjistí, že nic nebudují a že vyčerpali to, co tady po důchodcích zbylo.

Grýndýl a holocaust fosilních surovin je dovedl do mrazivé skutečnosti.

Průměrný počet slepic: 4.5 (51 hlas)
Trvalý odkaz

Nebudu zapadat mezi místní tapetáře, co zde překopírovávají dlouhosáhlé elaboráty.

Takže Vám dám jen odkaz, a každý ať se rozhodne sám. ;o)

https://pravyprostor.net/?p=170239

Průměrný počet slepic: 4.6 (21 hlas)

dočetl jsem až do dubna, tolik štěstí najednou neunesu, takže zbytek si nechám na později. Díky za odkaz, kdybyste dal tapetu, tak bych o to byl ochuzen, protože je automaticky přeskakuji.

Průměrný počet slepic: 3.5 (10 hlasů)

Dobře děláte.

Průměrný počet slepic: 4.3 (8 hlasů)

odkazy nečtu, to je na flintu. Neboť, ve všem hledám jen tu pointu!

Průměrný počet slepic: 3.8 (4 hlasů)

.. Cituji:

"Odvolací soud potvrdí trest bývalému poslanci a aktivistovi hnutí Me Too za práva žen Dominiku Ferimu, za znásilnění tří žen.

Bude přijat zákon o změně pohlaví. Pro příště již nebude nutné podstoupit operaci kvůli změně pohlaví. Postačí zajít na nejbližší matriku a tam změnu nahlásit.

Pravomocně odsouzená Dominika Feriová nastoupí výkon trestu v ženské věznici v Ledči nad Sázavou."

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

...Akorát než jsem se z odkazu dozvěděla "co strašného a šokujícího" se stalo na pohřbu Schwarzenberga, jsem musela projet nekončící článek a zrušit několikrát reklamu... :-). Ostatně kolik lidí si přečte články a kolik jich čte odkazy, bylo možno vidět už mockrát...

Průměrný počet slepic: 3.9 (7 hlasů)

že nevstal z mrtvých

Průměrný počet slepic: 4.1 (7 hlasů)

:-)) ... Ne, Bobe, neunesli rakev, prý spadla..., jenomže všichni už víme, že v rakvi byla jen urna, ne tělo.

Průměrný počet slepic: 4 (5 hlasů)

kolik ta prázdná pixla vážila ??

Průměrný počet slepic: 4.2 (6 hlasů)

že v ní měl plno svých myšlenek.

Průměrný počet slepic: 4.3 (9 hlasů)

No, jestli to nesli ti s jinými pohlavími, tak se není čemu divit...

Průměrný počet slepic: 4.5 (10 hlasů)

Nezlob se na mne Májo, ale jestli máš zaneřáděný (neudržovaný) počítač, tak to je tvůj problém. ;o))

Průměrný počet slepic: 2.3 (3 hlasů)

Ke zlobení se mám daleko, je mi to jedno, jenom jsem konstatovala fakta, s tím už nic nenadělám... :-)

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)
Trvalý odkaz

vojenské příručky a celý dosavadní způsob vedení války. Bylo to tak v první světové- to když se Francouzi v prvních dnech války bezstarostně shromažďovali před hlavněmi nových, mnohem přesnějších německých děl, na jiném úseku fronty zase Němci zpočátku posílali na zteč vlny rekrutů.  Francouzské zděšení a neschopnost reagovat na německý tankový blitzkrieg v té druhé jsou všeobecně známé.

Zdá se, že drony jsou skutečně zase novou technologií, s kterou ani jedna z obou stran válčících na Ukrajině nepočítala. Rusové na začátku války a Ukrajinci při letošní ofenzívě, kdy kvůli nim nebyli schopni odminovat území, na které chtěli zaútočit.

Jestli si Putin myslí na Oděsu a Charkov, ví asi jen on sám, ale pokud se do toho příští rok pustí, lehké to mít nebude.

Průměrný počet slepic: 4.9 (12 hlasů)

Drony nejsou jediné, které mění průběh válek. Začalo to raketami Stinger proti vrtulníkům někdy v sedmdesátých letech. Pokračovalo Javeliny proti tankům a teď jsou tu drony proti všemu na bojišti i mimo ně.

Hlavním bojovým prostředkem jsou tyto tři, relativně levné prostředky, které jsou schopny udělat velkou paseku. Když to doplníme o vrhače min, jsou drahé bojové vrtulníky, tanky a stíhačky v podobné situaci jako Maginotova linie v druhé světové válce.

 

Myslím si že Putin je si toho všeho vědom a proto nespěchá. Chce EU,USA a tím i Ukrajinu zničit ekonomicky až do situace kdy Ukrajina nebude mít ani na ty drony a proběhne tam antimajdan.

Průměrný počet slepic: 4.6 (18 hlasů)

až v demokratických zemích přestane účinkovat válečná propaganda. Pak si lidi zvolí někoho jiného, třeba Trumpa. A bude konec.

Průměrný počet slepic: 5 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

k lepšímu, to každý z nás každý vidí. Pohlaví už máme víc, než samotných lidí!

Průměrný počet slepic: 5 (20 hlasů)

Ano, každý má své pohlaví, na které je hrd ... :-)

Průměrný počet slepic: 5 (13 hlasů)

neskutečné 🙌🙌🙌

Průměrný počet slepic: 5 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

Vážení,

na internetu není nijak moc stránek v češtině, které mne zajímají.

Vidlákovykydy čtu však s oblibou a velmi často. Do diskusí se nezapojuji, ale diskusní příspěvky zde bývají zajímavé.

Český hlavní proud je ztráta času. Téměř na něj nezabrousím. Ale možná se otáčí vítr, či co se děje? Po několika letech jsem dnes shlédl stránku seznam.cz. Udeřily mne do očí hned tři tučné červené titulky. 

Dva jsou o našem světovém státníkovi, politikovi evropského formátu a milovníkovi Ukrajiny Fialovi:

Ty zoufalče, jsi pro smích. Češi se tvrdě pouští do našeho nejvíc nenáviděného politika. Je to peklo  

Katastrofální oběd s Petrem Fialou. Je to vůbec normální člověk... 

Třetí se týká naší přátelské výpomoci:

Munice pro Ukrajinu. Miliony za náboje do minometů zmizely v Celetné ulici.  …muž se dvěma středně velkými brašnami. V jedné nese 30  milionů korun v pětitisícových českých bankovkách. Ve druhé je 2,2 milionu euro složených z 1540 pětiseteurových a z 5800 dvouseteurových bankovek, které doplňují další eurostovky a europadesátky.

Jde o část zálohy, kterou zaplatila Ukrajina za minometnou munici, již nyní nezbytně potřebuje. Dodnes však nedostala ani náboj. A peníze? Ty se zdají být ztraceny?

—— 

 

 

Průměrný počet slepic: 4.9 (17 hlasů)
Trvalý odkaz

drahé stíhačky, drony jsou příliš laciné.  A pak, americkému bratrovi nelze říci ne.

Průměrný počet slepic: 4.6 (9 hlasů)
Trvalý odkaz

zřídí nové posty. Proč stavět lidem paneláky, když jim postačí mosty.

Průměrný počet slepic: 4.4 (10 hlasů)

Aby bylo dost těch mostů..., v Německu prý senioři jsou nuceni opouštět své byty, aby měli kam dát migranty. Od nás už to není tak daleko.

Průměrný počet slepic: 4.8 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

Někteří lidé stále nechápou podstatu systému, ve kterém žijeme a který ve státech světa převládá. POZOR, nezaměňujte obsah za formu. Stále někteří lidé nechápou, že podstata se nějak projevuje a jak smyslů zbavení "buší" do jevů v bláhovém přesvědčení, že tím "vymýtí ďábla". Víte proč je naše a světové školství ve skutečnosti jen "pévéeskou" (politicko-výchovnou světnicí)? No právě proto, aby lidé nechápali jaká hra se s nimi hraje. Aby nepochopili, že demokracie, sociální stát, lidská práva a svobody jsou jen geniálními nástroji na ovládání mas, zblblých propagandou a mizerným vzděláním. Tak jako si některý nenažraný podnikatel (podnik, firma) odtrhne od úst pár mizerných procent ze zisku, aby si ho lidé, které v podstatě okrádá na mzdě, vážili jako filantropa a mecenáše. Proto tu máme kolaborující odbory a politická hnutí a strany, které budou donekonečna mlátit na klepadle do starého, prošlapaného a děravého koberce ve snaze předvést sousedům, že dbají čistoty. Namísto toho, aby ho odhodili do sběrného dvora, hrají lidem divadlo. Přesně tak je to s tzv. demokracií, lidskými právy a svobodami a celým sociálním státem. Je to laciné, nějakou tu korunu to sice stojí, ale pořád se to mnohonásobně vyplatí. I otrokář o otroky a feudál o nevolníky se starali jen tolik, aby měli dost sil pracovat. Ani krávu nebudete dojit do krve. Metoda cukru a biče, funguje to perfektně už tisíce let. To potom takový zaměstnanec slintá štěstím nad 35 tisícovým platem a vůbec neví, že by mohl dostat o deset tisíc víc, aniž by zaměstnavatel zchudl, nebo přišel na buben. Mimochodem, nedávno jsem někde četl, že šedá ekonomika okrádá státní kasu asi o 500 miliard ročně.

Jak dlouho existují demokratické státy? Jak dlouho vlády rozhazují "sociální sítě"? Jak dlouho jsou ústavami zakotvená lidská práva a svobody? Hóóódně dlouho! U nás už třicet let. A výsledek? Denně o něm perfektně a srozumitelně referuje Vidlák a několik dalších, stejně chytrých a moudrých autorů. Máte pocit, že svět a naše životy "kráčí k světlým, šťastným a mírovým zítřkům"? Možná že vy ano, já tedy rozhodně ne. Dobře už bylo!

 

Průměrný počet slepic: 4.2 (16 hlasů)

a v příštích volbách nejspíš budeme, třeba pod palbou levičácké propagandy, volit. To za originálních "ostrých" totalit nebylo.

Průměrný počet slepic: 3.7 (7 hlasů)

lidem ne vlastní vinou žijících na a pod hranicí bídy, seniorům s hluboce podprůměrnou penzí a nebo lidem poctivě pracujících za nižší plat, než je medián. Aktuálně žije v ČR milion lidí v chudobě a další milion těsně nad její hranicí. Skoro denně slyším, že stoupá počet rodičů, kteří nemůžou dětem koupit obědy ve školní jídelně, nemůžou jim zaplatit školní výlety a lyžařské kurzy, o zájmových kroužcích nemluvě. Takže tito lidé jsou sice chudí nebo přinejmenším nemají jak se říká "na rozhazování", ale na druhou stranu můžou svobodně diskutovat, ale jen v mezích zákona a pod dohledem Rakušanova KRITu.

 

Průměrný počet slepic: 4.9 (9 hlasů)

s bohatými, zase přijde. Ale ne, dokud žijí lidé, kteří pamatují socialismus. Ty už na společnost, kde jsou chudí všichni, nenalákáte.  

Je to podobné jako s oslavou esesáka v kanadském parlamentu. Kdyby tam seděl jediný účastník vylodění na pláži Omaha nebo přeživší z koncentráku, nic takového by nebylo možné. 

Průměrný počet slepic: 4.8 (5 hlasů)

Svobodnou diskusi si už nejméně deset, patnáct let představuji jinak.

Včetně diskuse jako takové.

Průměrný počet slepic: 4.5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

o somálských pirátech člověk neuslyší, protože se od našich somárských Pirátů, zřejmě nějak liší.

Průměrný počet slepic: 5 (10 hlasů)
Trvalý odkaz

Barmským ženám pomohl, Ukrajince spasil. Jen, v tom Česku na co sáhl, tak příšerně zprasil. Když mluví, tak chválí, jak dobře to dělá, že nás tím jen otráví, to je pravda celá.

Průměrný počet slepic: 4.9 (20 hlasů)
Trvalý odkaz

je opět trošku mimo mísu. Hamás je dítě USA a Izraele, tak jako konečně veškeré teroristické skupiny.  Hamás vyvolal střet s Izraelem v marné naději, že srovná Gazu se zemí a nastěhují se tam Izraelci. Poněkud to přehnali a počáteční podpora chudáka Bibiho je nenávratně pryč. Budou se ještě nějakou dobu kočkovat a výsledkem bude setření Izraele z mapy světa, tak jak bylo nakonec plánováno, když se stát Izrael po WWII tvořil.

Průměrný počet slepic: 3 (10 hlasů)

Ano, proč svět vysvětlovat jednoduše, když to jde i složitě. :-)

Průměrný počet slepic: 5 (9 hlasů)