Ještě chvilku...

Autor

Vážení mocipáni! Vy, co řídíte tuto republiku a jste vidět, i vy, co řídíte tuto republiku a nejste vidět. Vy, co máte peníze i moc, vy, co máte vliv a konexe, vy, co máte školy, certifikáty i bezpečnostní prověrky. Vy, co jste v pětikoalici i vy, co jste v opozici. Hele, pojďte se podívat pravdě do očí a přiznejte si všichni, že je tahle republika spolu s celým Západem totálně v prdeli.

Přiznejte si, že jste za třicet let nedokázali postavit jadernou elektrárnu, nepostavili jste jedinou pořádnou přehradu, neotevřeli jste žádný nový důl… a co je nejhorší, nechali jste se zatáhnout do války, ale pro naši obranyschopnost jste neudělali vůbec ale vůbec nic. Přiznejte si, že umíte jen kecat, dělat porady a psát analýzy, ale kromě vznešených řečí se za poslední dva roky vůbec nic nezměnilo.

Máme největší továrnu na nitrocelulózu v Evropě. Je větší než ty zbylé dvě (ve Francii a Srbsku) dohromady. Vyrábí ročně osm tisíc tun výbušniny. Za dva roky té „strašlivé ruské agrese, která nás všechny k smrti ohrožuje“ se kapacita nijak podstatně nezvýšila. Je úplně jedno, co jste si odhlasovali v parlamentech. Je úplně jedno, jaké jste si napsali deklarace. Výroba té nejzákladnější vojenské suroviny je pořád stejná i po dvou letech války! Vy jste zrádci. Vy jste řvali o ruském nebezpečí, ale nic jste neudělali.

Jen stoupla cena a výrobní kapacita je zamluvena na šest let dopředu…

Mimochodem… viděli jste někdo u Pardubic nějaký protiletadlový systém? Pokud by měla začít válka s NATO, tak Rusové jedním hladkým výstřelem zničí polovinu evropské výroby výbušnin. Je úplně jedno, kolik budeme mít linek na granáty a kolik budeme mít tanků. Bez produkce nitrocelulózy se všechno sesype do několika měsíců.

Přiznejte si, že ten „Putinův slouha, Fico a jeho podržtaška Pellegrini,“ mají pod palcem největší část výroby granátů pro Ukrajinu, která se má zvedat ze zhruba třiceti tisíc kusů ročně na dvě stě tisíc kusů ročně a Ficovi to vůbec nevadí, protože je to byznys jako sviňa, dělá to docela slušnou zaměstnanost, válečný zisk je vysoký a tím pádem z toho budou i tučné daně pro slovenský rozpočet. Vy tady pořádáte orgie nenávisti proti demokraticky zvolené slovenské vládě a přitom oni byli prakticky jediní, kteří byli schopni povolit nové muniční linky a rozeběhnout výrobu.

Mimochodem… výrobní cena dělostřeleckého granátu je deset tisíc korun a prodejní cena je osmdesát tisíc korun. Za tento osmisetprocentní zisk stojí za to posílat Ukrajince do mlýnku na maso a stojí za to udržovat stroj války v chodu. Za tyto prachy se vyplatí vraždit, korumpovat, mlžit, dělat propagandu a uplácet všechny intervjuky naráz.

Přiznejte si, že i přes toto všechno, Rusové rozšiřují své továrny lusknutím prstů a jejich převaha na bojišti den ode dne roste. Sice dávají na zbrojení čtyřikrát méně peněz než Evropa a desetkrát méně peněz než USA, ale také si přiznejte, že evropské i americké peníze nejdou ani tak do granátů, ale do šílených platů generálů v dámských lodičkách a analytiků, kteří nikdy nebojovali, ale zato o tom napsali spoustu chytrých a nepoužitelných knih. V reálu Rusové vyrábějí několikrát více granátů než celý Západ dohromady.

Přiznejte si, že převaha Rusů roste, čímž klesá riziko utržených nohou, takže Rusové nemají problém jít na frontu, protože dostanou dost peněz, jejich děti zadarmo vystudují a jejich ženy dostanou slušné odstupné, když to náhodou nedopadne. Přiznejte si, že u Ukrajinců riziko ustřelených nohou stoupá a riziko smrti také, takže se jim do zákopů bude chtít míň a míň.

Přiznejte si, že ukrajinští vojáci Zelenského i Syrského nenávidí.

Přiznejte si, že žádných milion granátů pro Ukrajinu nebude, protože naše věrchuška neuměla držet jazyk za zuby. Strnad obvolal kamarády obchodníky, zjistil, kde ještě má kdo ve skladě nějaké granáty a náš derniér o tom musel velkohubě vyprávět novinářům, jak zachránil Ukrajinu. Většina těch granátů je ve vlastnictví obchodníků se zbraněmi. Ti prodají tomu, kdo nabídne víc. Co myslíte, že se teď právě děje? Rusové jim všem zavolali a… světe div se, nabídli víc… A během vyjednávání o ceně suše konstatovali, že časy jsou zlé a někteří nechápaví lidé padají z oken…

Přiznejte si, že Rusko má třikrát menší ztráty než Ukrajina. Přiznejte to, co si už cvrlikají vrabci na střechách, že Ukrajinců padlo víc než šest set tisíc! Vy víte, že to tak je! Víte to a lžete nám. Víte, že jste andělé smrti a bojíte se dne, kdy to praskne. Přiznejte si, že každá jiná armáda by se už dávno rozpadla, ale Ukrajinci i Rusové jsou prostě takové zabejčené povahy, že bojují i v podmínkách, které by rozložily všechny armády NATO během několika týdnů.

Přiznejte si, že největšími vlastizrádci jsou členové vlády, kteří v podmínkách ohrožení státu koupili naprosto nesmyslné stíhačky, které dostaneme za deset let. Přiznejte si, že jen tupý amatér dělá sbírky na drony pro Ukrajinu, místo aby u nás postavil na takové drony rovnou továrnu. Kdyby vzali peníze na letošní splátku stíhaček a postavili by za to provoz, která by vyráběl milion dronů ročně. To není žádná složitá výroba. Ano, obranyschopnost našeho státu se dá zajistit za dvacet miliard. Stačí tu ve velkém produkovat drony a ve velkém vychovávat obsluhy. To je stejné jako počítačová hra a operátor nemusí být dvacetiletý lamželezo. Může mu být klidně šedesát, mít nadváhu a zdravotní problémy, protože stačí, když bude sedět u počítače..

Místo toho vláda vyhazuje stamiliardy za obrněný šrot, který případě války zničí ruský tlustoprd pomocí nějakého Lancetu. Sedí pěkně v zázemí a hraje takovou reálnější počítačovou hru.

Přiznejte si, že jste všichni jen požitkáři, kterým zatím ještě pořád chodí peníze na účet a tak neděláte nic. Jen si vymýšlíte důvody, proč něco nejde. Hážete klacky pod nohy jakémukoliv úsilí a ničíte ekonomiku, místo abyste ji právě teď multiplikovali. Mluvíte o hodnotové politice, ale jen mluvíte. Neudělali jste ani to, co jste snadno udělat mohli. Bojíte se něco dělat…

Všichni už dávno dobře víte, že je konec. Ale ještě chodí peníze, že? Ještě pořád je doma teplíčko. I když všichni víte, že se stát rozpadá pod rukama, nikdo se nehodláte zvednout a začít dělat správné kroky. Dokonce i pražští libtardi vědí, že mám pravdu. Dokonce i ti fanatičtí novináři to vědí. Vracionová to ví, Vohralíková to ví, dokonce i ten Petr Pavel to ví. Ti, co na mě podávají trestní oznámení to vědí. Ti, kteří mě vyšetřují, to vědí. Ba i ti soudci, až mě budou soudit, to budou vědět. Stejně tak to bude vědět žalobce i obhájce.

Ale raději budete dál čekat pod gilotinou. Víte, že prohrajeme, ale nevíte jak dál. Víte, že selhali, ale nevíte, jak z toho ven. Na kandidátky už seženete jen naprosté idioty, protože normální člověk by za vás nekandidoval ani za milion. Víte, že jste jako kůl v plotě, ale už nemáte možnost s tím něco udělat.

Vy víte, že končíte…. a tak vlastně už jen žadoníte na katovi ještě jednu další chvilku. Taktika KDD. Každý den dobrý.

Přátelé, pokud mě chcete podpořit v mém Vidláckém úsilí a podpořit vlastní národní občanskou společnost, prosím pošlete dar Institutu českého venkova. Každý, kdo pošle alespoň 350,- Kč, může si na oplátku vyžádat knihy, trička, samolepky a odznaky z nabídky.

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.8 (518 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

 ….ukazují, v jaké nouzi je Pětikoalice.  Za vládní sešlost kandidují buď historické vykopávky typu Vondra a Vrecionová, mimochodem mající společného potomka, naprosto protinárodní Niedermayer schopný odhlasovat smazání českých hranic, nebo tragikomická Danuše Nerudová, o jejímž působení v čele jakékoliv školy, natož vysoké, musí pochybovat každý inteligenčně průměrný Čech. Piráti vysílají do boje osvědčené harcovníky, přičemž Kolaja, Gregorová i Peksa se charakterem dosud vyrovnávali Niedermayerovi a moudrostí i životními zkušenostmi krasavici Drahuši.

  Pokud bychom vzali v potaz kvalitu opozičních kandidátů, kde dlouhodobě vyniká velmi aktivní Kateřina Konečná kandidující za sdružení Stačilo, čímž lehce odsouvá do pozadí své předsednictví v KSČM (to jediné může mnohé voliče odradit od hlasování právě pro ni, protože jinak je prostě skvělá), musí eurovolby skončit prohrou Pětikoalice a liberálů. Ke Konečné lze v údernosti přiřadit Filipa Turka z Motoristé sobě, který je absolutně nejhlasitějším odpůrcem destruktivního Green Dealu, je člověkem s širokým rozhledem a zkušenostmi, zároveň uvažuje logicky, umí mluvit a ví, o čem hovoří. A na stejné vlně nacházíme kandidáty za SPD a Trikoloru, kteří tak nějak eurovolby zatím podceňují a Petr Mach i Zuzana Majerová by si zasloužili větší stranické podpory. Podobně vnímáme i Svobodné. Představa, že by se podařilo do Evropského parlamentu za Českou republiku poslat Konečnou, Turka, Macha, Majerovou, Šichtařovou a pár s nimi souznějících, je jistě krásná a byla by i splnitelná, kdyby se český národ dokázal zaobírat nikoliv malichernostmi, ale svou budoucností.

  Bohužel lze očekávat ofenzívu ze strany ANO, kde Dostálová možná patří k výše uvedeným opozičním kandidátům a není hloupá, ale nesmíme zapomenout na to, koho do Bruselu ANO za poslední dvě období poslalo. Babišovi výběr moc nevychází. Jourová je doslova zlo a Charanzová možná patří mezi tamní krasavice, ale pro Českou republiku byla dosud nepotřebná a spíše bychom ji řadili k fanynkám Pirátů. I u ostatních zástupcích ANO lze s úspěchem pochybovat o dostatečné loajalitě, O té mít pochyby nemusíme u poslanců za Top09, je minula úplně, o Pirátech už byla řeč. ODS je sama o sobě dost nepřehledná, Zahradil je jinde než Vondra. Vrecionovou známe osobně z dob, kdy dělala starostku v jedné středočeské obci a nic pozitivního po ní nezůstalo. Tito dva jsou tandem, kterému jde o koryto. Zahradil má vcelku zdravé názory, bohužel je v divné partaji a její podpora (i když nedostatečná) mu moc bodů nepřinese. Navíc spojení Spolu, tedy ODS, Top09 a KDU-ČSL je spíše tragikomické a má udržet nad hladinou dva menší partnery. Kdyby šla každá strana do voleb samostatně, asi by Pekarová Adamová a Jurečka museli chodit domů kanálem.

  STAN jsou poslední pětikoaliční stranou, která se voleb účastní, navíc nominací snad nejtupějšího stvoření, tedy bývalou kandidátkou na prezidenta Danuší Nerudovou. Obchodnici s tituly paradoxně Policie ČR nevyšetřuje, místo toho ji Starostové nasadili do své eurohujerské úderky. I když i ona již v greendealovské filozofii polevila, stále v ní vidí budoucnost Evropy. Myslíme si, že jde v záporném smyslu slova o nejvýraznější postavu letošních eurovoleb s velkým potenciálem škodit České republice, možná i z pozice eurokomisařky. To by byl skutečně paradox hodný našeho Kocourkova. Když neuspěla v boji o Hrad, tak co ji šoupnout ještě výše. Taková Leyenová šla podobnou cestou. Nedříve likvidovala německou armádu, a poté to ještě dokonaleji udělala s Evropskou unií. A nezapomeňme, že STAN jsou i Rakušan, Farský a někteří další zločinci spojovaní s Dozimetrem.

  Nelze říct, že bychom neměli na výběr a výsledky eurovoleb ukážou, jak na tom náš národ je a zda li strategie Pětikoalice bude lépe fungovat u společenství Spolu, nebo se podaří uspět jednotlivcům ze STAN či Pirátů. Také nakolik si může být ANO jisté podporou cca 35% voličů. My vyhlašujeme mobilizaci protigreendealovských voličů a lidí s dostatečně velkým selským rozumem. Komu nevadí Konečné předsednictví v KSČM, má jasnou volbu, ostatní mají možnost a logickou variantu Turka, konzervativní odpůrci liberalismu kandidáty SPD a velké šance bychom rádi vnímali i u osobností ze Svobodných. Máme tu demokracii, byť pokroucenou tlakem mainstreamových médií, je tedy na Vás, jak rozhodnete.

 

Jindřich Kulhavý   12. 04 2024
 

Průměrný počet slepic: 4.8 (185 hlasů)

------------------------------------

PROGRESIVNÍ OBLUDY UTÍKAJÍ ZE SLOVENSKA ZA SVÝMI ZÁPADNÍMI IDEO-ŠÉFY. ZLATÝ PADÁK PRO TEPLÉHO ŠÉFA ČAPUTOVÉ KANCELÁŘE – balí kufry a utíká za svými do USA, i s gay partnerem a ubohým dítětem, které slovenské zákony gayům nepovolují

https://cz24.news/progresivne-obludy-utekaju-zo-slovenska-za-svojimi-zapadnymi-ideo-sefmi-zlaty-padak-pre-tepleho-sefa-caputovej-kancelarie-bali-kufre-a-uteka-za-svojimi-do-usa-aj-s-gej-partnerom-a-ubohym-dietatom/

------------------------------------------------------------

Rozzuřený Attila Végh nazval amerického poskoka Korčoka „gadžom“ a kritiky zdechlinami, které by dobil

SLOVENSKO: Český zápasník Attila Végh aktuálně dost rezonuje v médiích a netýká se to sportu. Prvním důvodem je, že po podpoře Petra Pellegriniho v prezidentských volbách s ním ukončila spolupráci společnost Renault Slovensko. Tím to však neskončilo. Pro český zpravodajský kanál dal otevřený rozhovor, ve kterém si rozhodně nebral ubrousek před ústa. Ivana Korčoka označil za "gádža", o kterém ani nevěděl, že existuje a lidi, kteří projevují nesouhlas s jeho názory, nazval "zdochlinami", které by dobil...

Pro mě Peter Pellegrini je osoba, která je sympatická přes televizi, znám ho, umí se vyjadřovat. Má moje sympatie, reálné. Toho druhého "gádža", v životě jsem o něm neslyšel, ani nevím, že existuje. Proto jsem vyjádřil názor, že by bylo dobré, kdyby on (Pellegrini) byl prezidentem republiky,“ řekl v rozhovoru.

Bez ubrousku se rozpovídal i o lidech, kteří s ním nesouhlasí a neberou jeho názor a píší mu nenávistné komentáře „Nenávidí mě. Ale mě to nezajímá. Je to můj názor. Můžeš mi oblízat vejce a jdi kam chceš. Psali mi lidé, kteří měli na sobě brýle, různé vlajky za sebou, pomýlení lidé. Mně na těch lidech nezáleží. Tam oni ukázali, jací jsou, svůj charakter. Ti lidé jsou ztraceni, zdechliny, všechny bych je dobil, kteří se do mě pouštějí. Normálně bych je vyfackal,“ prohlásil rozhořčeně ve studiu.

ZDROJ: CNN Prima News / Topky

https://cz24.news/rozzureny-attila-vegh-nazval-americkeho-poskoka-korcoka-gadzom-a-kritikov-zdochlinami-ktorych-by-dobil/

 

Průměrný počet slepic: 4.5 (74 hlasů)

je Slovák a slovenský bojovník MMA.

Průměrný počet slepic: 4.4 (29 hlasů)

In reply to by Zauber

Trvalý odkaz

Omylem tam uvedli "český", neznala jsem ho, tak jsem to nechala.

Průměrný počet slepic: 3.2 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

.. jdu spát..

Průměrný počet slepic: 2.9 (22 hlasů)

všimni si, že slepice Tománková má nachystané otázky a ty klade: 1.) přičemž vůbec nevnímá, že již byly v průběhu rozhovoru zodpovězeny. 2.)  často se odpovědi na danou otázku nedočká a odpověď na danou otázku ani nevyžaduje. A tak nic neříkající sáhodlouhé monology (např. Nerudové) úplně degradují diskuzní pořad.

Průměrný počet slepic: 4.7 (53 hlasů)

nemohu spát, jdu si na internet hrát. I když dobře vím, že tu není s kým!

Průměrný počet slepic: 3.7 (17 hlasů)

To mi připomnělo vtip, jak pan Novák z přízemí si šel "půjčit" brambory od sousedky shora. Každým patrem přemýšlel, jak nejlépe si o ně říct...a když udýchaný došel až nahoru, zazvonil, otevřely se dveře a Novák řekl: "Víte co, já vám na ty vaše brambory se*u. 

(jo, a dala jsem vám 5 drůbežích, protože jste mě pobavil.) 

Průměrný počet slepic: 3.5 (12 hlasů)
Trvalý odkaz

Pod článkem Vidláka dvě jednoslepice. Že by Umělá Inteligence ?

Já dávám 5 slepic

Průměrný počet slepic: 4.3 (55 hlasů)

In reply to by Jarda z Brna

Trvalý odkaz

to je spíše bez inteligence.

Průměrný počet slepic: 4.2 (25 hlasů)

In reply to by Jarda z Brna

Trvalý odkaz

já bych upřímně nedala ani jednu, protože je tento článek jak svodka MZV a Černochové dohromady.  Litovat, že nemáme přistavěnou fabriku na nitrocelulózu, abychom s ní mohli kšeftovat a tím umožňovat více granátů a více zabitých vojáků, to mi přijde naprosto mimo mísu. Myslela jsem si, že jsme národ s holubičí povahou, ale tento článek koresponduje s chciválkou a to je mi opravdu proti mysli.

Průměrný počet slepic: 3 (28 hlasů)

In reply to by menhira

Trvalý odkaz

to je jen mýtus Obrozenců

Průměrný počet slepic: 4.4 (19 hlasů)
Trvalý odkaz

🇩🇪Němcům je nyní povoleno jednou ročně měnit pohlaví
Od 1. listopadu 2024 bude v Německu povoleno měnit pohlaví každých 12 měsíců, uvádí Bild. K tomu stačí jen podat ústní přihlášku. Samostatně to bude možné udělat od 14 let. Do tohoto věku mohou rodiče podat příslušnou deklaraci za dítě.
---------------------------------------------------

❗️Česko nenese historickou zátěž a nikoho nekolonizovalo. Lídr kandidátky uskupení Přísaha a Motoristé sobě do eurovoleb Filip Turek označil unijní migrační pakt za faktické zavedení kvót a přerozdělování migrantů.
🗣„My tu historickou zátěž neneseme, my jsme nikoho nekolonizovali, my jsme si neudělali sociální systém jako v Německu. V roce 2015 do Německa přišlo přes jeden a půl milionů lidí a 46 % z nich nikdy nebylo aktivních na pracovním trhu. Nikdy,” zdůraznil Turek.
@neCT24

Průměrný počet slepic: 4.6 (77 hlasů)

tahá pilku, ale jen ti co jsou nezdraví, tak ti si mění pohlaví.

Průměrný počet slepic: 4.3 (29 hlasů)
Trvalý odkaz

máš doma slepici a k tomu skvělá vejce, pak můžeš dělat dobrého manžela a ne jenom nějakého strejce.

Průměrný počet slepic: 4.4 (21 hlas)
Trvalý odkaz

svému milenci: ,,Pojď, budeme spolu dělat dekadenci:"

Průměrný počet slepic: 4 (18 hlasů)
Trvalý odkaz

má manžel manžela, co do řiti mu to dělá. Pak už není jiné zbytí, než ho míti pořád v řiti.

Průměrný počet slepic: 3.7 (25 hlasů)
Trvalý odkaz

V Protokolech sionských mudrců se dozvíme, jak vyvolená kasta bude řídit celý svět. Můžeme buď prohlásit, že je to podvrh a věci se dějí náhodně, nebo si připustit, že skutečně takový plán existuje a je postupně naplňován. V tom případě to dává logiku. Ideologicky podnítit celou Evropu k pacifismu, odzbrojit ji (což je dlouhodobě realizováno, např. Lejnová v D), a následně vyvolat válku, kterou Evropa musí prohrát. Poraženou Evropu pak snadno ovládnout, jako se to stalo na UA, a zotročit. To je přeci geniální strategie podvolení! Zase ty Protokoly…

Průměrný počet slepic: 4.3 (27 hlasů)

Plány na ovládnutí světa nebo přinejmenším některé jeho části, má několik skupin. V krátkodobém časovém úseku jim to přináší bohatství, v dlouhodobém časovém úseku to přináší zmar, bídu a chaos, a to se v konečném důsledku obrátí i proti nim. Navíc ty skupiny se mezi sebou perou navzájem a některé z nich mají ve svém čele blbce.

Vyhrají ti kteří plánují dlouhodobě dopředu, ale současně mají zpětnou vazbu a mění své plány podle reálných výsledků. EU mezi takové určitě nepatří. EU podle mne dotáhla to své chaotické vidění světa a prosazování nesmyslných plánů bez zpětné vazby, bez ohledu na důsledky příliš daleko, do stavu z něhož už není návratu.

Průměrný počet slepic: 4.6 (45 hlasů)
Trvalý odkaz

Se stavebnicí Lego rád si honím ego. Jó, mít tak času mega, tak jen skládám Lega.

Průměrný počet slepic: 3.7 (18 hlasů)
Trvalý odkaz

Já bych jen dodal, že u našich mocipánů jde o jistý druh náboženství. Všeobecně náboženství potlačuje racionální jednání a myšlení, v životě je však podstatně pohodlnější mít víru v "něco", než něco dělat. A tak si ODS a Fiala věří, že pokud se více a více a více udá do předklonu před ikonami ("Západ", "EU", "NATO"...),  více bude spínat ruce, vykřikovat svatá rčení tím přijde od "boha" odměna a problém "bůh - tedy NĚKDO" to vyřeší za ně. Kdyby se postavil k soustruhu a za šichtu vyrobil dva granáty (obrazně) to by bylo přeci pod jeho úroveň věrozvěsta, že jo?..Co s tím? Obávám se, že pohodlnost věřit v náboženství a ikony zcela zachvátila tuhle kotlinku (a nejen tuhle), schopní lidé se zařizují podle svého (a dělají dobře) a na tenhle zlodějský státeček s kretény na čele z vysoka kašlou. Takže přijde náraz...

Průměrný počet slepic: 4.4 (38 hlasů)

Mnoho let jsem říkal: “nechcete věřit v Boha, budete věřit v Havla.” Loni jsem to první písmenko musel změnit. No a taky se nám ta božstva nějak rozmělňují a zmnožují.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

 

https://tvprogram.idnes.cz/tvprogram.aspx?slovo=B%EDl%E1+pan%ED&t=search

 Výborná komedie aktuální i dnes, a je s podivem že tehdejší režim něco takového připustil natočit. V roce 1965 už sice poměry byly volnější než v padesátých letech, ale přesto.

Průměrný počet slepic: 4.2 (12 hlasů)
Trvalý odkaz

Souhlasím a nezpochybňuji.

Druhou větou začnu jinak. Vážení čtenáři našich různorodých příspěvků-Vidlákových kydů. Vy kteří jste přestali sledovat publicistiku na ČT a agitky na SEZNAMu. V ČT zatím žádná podstatná změna, nemám důvod se k Moravcovi a spol. vracet, abych nemusel zvracet.

Nicméně k SEZNMu doporučuji návrat, ani ne tak pro články informující o aktivitách našich mocipánů, ale o reakcích po těmi výblitky. Dost výrazně se začínají měnit názory a hlavně reakce občanů. Pokuste se tam i se sebezapřením podívat, občas to stojí za to, možná někteří zjistíte, že plakat stále nad hloupostí občanů není nutné. Dost lidí si uvědomuje že PRO současné mocné docela STAČILO! a Motoristé mají také zastání. JaSan? Najdeme něco třeba i u SVATOPLUKa? Najdeme i jinde?

Snad ano a snad potáhnou jedni do ... a druzí za jeden provaz.

Prostě se móóóžná něco začíná hýbat.

Průměrný počet slepic: 4.4 (28 hlasů)

V podstatě Fialova vláda přijala povinné kvóty

Slovenský premiér Robert Fico uvítal v Bratislavě předsedu strany PRO Jindřicha Rajchla, jenž mu předal petici s podpisy 19 tisíc Čechů podporujících posílení česko-slovenských vztahů navzdory politice Fialova kabinetu. Sociolog Jan Keller, jeden ze signatářů, promluvil nejen o tom s neČT24.

Pane profesore, v úterý slovenský premiér Robert Fico přivítal předsedu mimoparlamentní opoziční strany PRO Jindřicha Rajchla. V březnu došlo k rozhodnutí české vlády o pozastavení mezivládních konzultací se Slovenskem kvůli pozici Fica vůči Ukrajině. Následně šéf českého kabinetu přijal v Praze lídra slovenské opozice Petera Šimečku. Je podle Vás setkání Fica s Rajchlem odvetným krokem?

Jan Keller: Odvetný krok za přijetí Šimečky to určitě nebyl. Jindřich Rajchl přivezl premiéru Ficovi petici s téměř dvaceti tisíci podpisy českých občanů, kteří se vyslovují pro podporu česko-slovenských vztahů. Já jsem tuto petici podepisoval několik týdnů před tím, než Fiala přijal v Praze Šimečku. Takže vím zcela jistě, že to nebyla reakce na tuhle Fialovu provokaci. Spíše to mohla být odpověď na zcela nezodpovědné pozastavení mezivládních konzultací z české strany.

Jak se budou nadále vyvíjet vztahy mezi českým a slovenským kabinetem? Jde podle Vás o dočasné ochlazení kvůli politické neshodě?

Nejpozději po parlamentních volbách v příštím roce se vztahy opět dostanou na profesionální úroveň. Zbude ovšem pachuť při vzpomínce na kroky Fialovy vlády. Fiala vlastně jen potvrdil, že rozdělení republiky bylo nutné, protože Slováci nemají jediný důvod, aby dopláceli na diletantismus pražských vlád….atd.

Prof. PhDr. Jan Keller, CSc. - 42TČen © Facebook / Jan Keller

https://42tcen.com/entry/keller-o-polopravdach-migracniho-paktu-v-podstate-fialova-vlada-prijala-povinne-kvoty

 

Průměrný počet slepic: 4.2 (16 hlasů)

Předsedkyně Poslanecké Sněmovny Markéta Pekarová Adamová utrácí peníze daňových poplatníků jako šílená, ačkoliv slibovala, že během jejího předsednictví se výdaje výrazně sníží.
Původně chtěla ušetřit 40 milionů, nakonec však svůj rozpočet přečerpala o 43 milion korun, tvrdí předsedkyně KSČM Kateřina Konečná.
@neCT24 

Průměrný počet slepic: 4.1 (11 hlasů)
Trvalý odkaz

Samospasitelnost dronů naráží na jednu podstatnou drobnost. Dron je řízen na dálku a na tu dálku se k němu musí dostat signál. K bojovým dronům nebudou jako přenašeče signálu využitelné vykrývače telefoních sítí. V případě ozbrojeného konfliktu by značně prořídly. Využití družicového přenosu je taky riskantní. Velmoce a aspiranti na tento status mají už vyzkoušeno, jak se komunikačních družic zbavit. Pan Elon Musk určitě věděl, proč omezil své komunikační služby ve prospěch UK. No a potom je tady čím dál tím účinnější radioelektronický boj. To, že drony létají a zasahují z obou stran konfliktu je dáno tím, že se bojující strany, nebo jejich sponzoři, nechtějí nechat vyprovokovat k zveřejnění všech svých možností. Tohle je na celém konfliktu vidět od začátku. Dobrá příležitost něco vyzkoušet, ale některé věci je lepší neukazovat. Dělaj to všichni.

Jo zapomněl jsem na letadla. Takovému vzdušnému řídícímu stanovišti by asi taky brzo upadla křídla, kdyby o něco šlo.

Průměrný počet slepic: 4.7 (17 hlasů)
Trvalý odkaz

V poslední Střelecké revui padla v článku o francouzských brokovnicích dělaných na Slovensku zmínka o tom, že ve Francii nezůstala žádná fabrika na armádní ruční zbraně. Poslední státní zbrojovka dělá airsoftky, soukromníci  byli likvidováni a armáda zbraně dováží. V jednom ze starších čísel byla americká statistika dovozu munice na civilní trh v USA - z Ruska se tam vozí pět milionů nábojů ročně....

Fabriky na nitrocelulózu jsou na evropském Západě jen dvě. Naše jede a francouzská ještě nemá po vyhoření kdysi před lety stále plný výkon. A Srbsko proti Rusům otevřeně nepůjde. Takže stačí jen dvakrát škrtnout sirkou, nebo blbě típnout vajgla.

Náš zbrojní průmysl jede na plno, ale sami máme holé ruce i zadky, protože podle zavedené prvorepublikové tradice jde všechno na vývoz. A ve jménu stejné tradice možná na obě strany. Na druhou stranu jsou z toho asi jediné velkoprůmyslové daně, které zůstávají tady. Zároveň se naše zbrojní firmy zabydlují v USA, což je ale celoevropský trend - před bruselským zeleným náboženstvím prchá kde kdo.

Kilo nepříliš kvalitního černého střelného prachu Vesuvit LC stálo ještě na podzim 2022 kolem 900,- Kč, dnes už je to skoro 1800,-. Černý prach je složkou počinové nálože v dělostřeleckých granátech. Jen se divím, že kvalita zůstává nevalná - podíl na tom má skutečnost, že se pro jeho výrobu využívá stejné bukové dřevěné uhlí, jako se prodává na grilování. Správně má být z vrby, nebo hlohyně. Takže se divím, že je ještě na čem grilovat.

Průměrný počet slepic: 4.6 (9 hlasů)
Trvalý odkaz

obhájili svůj post. Inu, čuráků u nás není nikdy dost!

Průměrný počet slepic: 4.7 (14 hlasů)