Kdybych byl Putin...

Autor
Štítky

... a opravdu bych chtěl udělat to, co mu vnucují západní novináři i politici - totiž obnovit sovětské impérium a získat do špinavých drápů Ukrajinu, tak....

A o tom bude dnešní článek. 

Víte, mně se hrozně líbí ten dialektický rozpor. V jeden den si v jednom médiu můžete přečíst o tom, jak se Rusko rozpadá, jak nezvládají inflaci, jak se všechno Putinovi vymyká z rukou, jak jsou na něj lidé naštvaní... a vzápětí si přečtete o ruských zlatých rezervách a po zuby ozbrojené armádě vybavené nejmodernějšími zbraněmi...

Samozřejmě v tom nikdo nevidí rozpor. Slabé Rusko se silnou armádou. Ta dobře vyzbrojená a vycvičená síla, která bez výstřelu zabrala Krym, ta prostě vznikla nějakou náhodou. Asi jako v KLDR. Kimové mají jaderné zbraně, mají mezikontinentální střely, zvládli termonukleární hlavice, ale jinak je to také rozpadající se země. Prostě je to nějaká anomálie, která ale nehraje v moderním válčení žádnou roli. Pokud Putin zaútočí na Ukrajinu, bude krvácet, půjdou na něj se zničujícími sankcemi a Západ slavně zvítězí, protože to říkal Šafr. 

Tu a tam pak zaregistrujete opatrný hlas nějakého analytika, že to možná nebude úplně tak, jak si to majnstrým maluje. 

Já vám dneska chci ukázat, že nikdo z ojročinitelů doopravdy nevěří, že by Putin opravdu udělal to, o čem tvrdí, že co nevidět udělá. 

Kdybych byl Putin a chtěl si zabrat Ukrajinu, tak bych také chtěl, aby se mi do toho nikdo moc nemíchal. Chtěl bych mít volné ruce, aby se moje silná a dobře vycvičená armáda musela zabývat jen tím, co na Ukrajině momentálně je. Chtěl bych, aby celý útok šel rychle, až brutálně rychle, protože to ušetří miliardy a miliardy peněz. Chtěl bych, aby bylo po všem dřív než se někdo vzpamatuje. Chtěl bych, aby Ukrajině nikdo nestihl pomoci, aby tam nic nedojelo ani nedoletělo a samozřejmě bych chtěl, aby se z Ukrajiny pokud možno nedostal nikdo pryč. Obzvlášť ze současných vládních papalášů. 

Nejjednodušší způsob, jak toho dosáhnout, je dosáhnout bordelu ve zbytku Evropy. Ideální by bylo zasáhnout energetickou infrastrukturu. Ta je dneska velmi křehká, závislá na několika velkých trafostanicích a několika velkých přenosových linkách. Kdybych byl Putin, už bych měl v celé Evropě agenty připravené právě na toto. Samozřejmě skutečné agenty, ne Čuka a Geka. V německu agenty německé, v česku české, v rakousku rakouské. Ono ani není nutné zničit všechno, stačí pár kritických míst. Dokonce je možné to diverzifikovat a kupříkladu Francii zasáhnout málo, Německo hodně, Česko ještě víc a Slovensko s Polskem a Pobaltím úplně nejvíc. K tomu pak dočasně zavřít kohoutky...

Všechno ostatní by se stalo samo. Výpadek proudu by bohatě stačil. V Evropě není armáda, která by dokázala vést nějaké operace a zároveň se postarat o pořádek mezi obyvatelstvem a nezvládla by to ani vyhlášením stanného práva. Týden by stačil... A až by se zase začalo svítit a topit, bylo by už dávno hotovo. 

A já se ptám... vidíte někde u nějaké trafostanice umístěnou policejní hlídku nebo vojenskou jednotku? Vidíte nějak významněji chráněné rozvodny u Temelína a Dukovan? Já jel včera kolem a neviděl jsem nic. Stačila by dodávka s logem ČEZu, v ní pár ostrých hochů, co vědí jak na to a během pár minut automatika vypíná reaktor, protože by Dukovany vyráběly proud jen pro sebe. 

Kdyby někdo skutečně věřil tomu, že Rusko vbrzku zaútočí, neměl by generální štáb začít chránit alespoň naše elektrárny? Když do Dvojčat vletěly ty bójingy, tak skutečně vyběhli policajti i vojáci. Před Svobodnou Evropu alespoň zaparkovali obrněný šrot, pod něj dali lavór na kapající olej a alespoň to vypadalo, že hlídají. Podobně to bylo, když teroristický kamion, co s ničím nesouvisel,  smetl lidi na vánočním trhu. Když vystříleli Charlie Hebdo, tak také. Objevily se alespoň zátarasy a přibylo policejních hlídek, aby to alespoň  vypadalo, že se naše vláda stará. 

Teď vám už dlouhé týdny všichni pravdomluvní novináři tvrdí, že největší světový arcilotr a zloduch co nevidět  zaútočí na chudinku Ukrajinu, aby si splnil své imperiální ambice. Zároveň nás burcují, že musíme pomoci , poslat zbraně, poslat speciální jednotky... nebo rovnou zaútočit na Moskvu, jak vykřikovala Langšádlová.  Podepisují se různé tajné smlouvy na pronájmy letišť, trénují se rychlé přesuny vojenské techniky přes Ťokův průsmyk... hele a nic. Nikde žádná opravdová ochrana, dokonce to nedělají ani naoko pro lidi. Podle televizních prohlášení jsme už dávno ve válečném stavu s Ruskem, ale podle aktivity naší slavné a v Afghanistánu zvítězilé armády máme hluboký nekonečný mír. 

Kvůli několika islámským teroristům se předváděly manévry, ale když jde o největšího teroristu, arciďábla a lotra s imperiálními ambicemi, tak se neobtěžují ani chránit trafačky. O lidech nemluvím, na ty vždycky sere pes. V novinách komentář stíhá komentář, různí nedoukové tam píšou, jak to Putin udělá, kde zaútočí a kolik vojáků vyrazí do útoku, vláda bubnuje k ostražitosti... a přitom se nenamáhají ani zařídit, aby jim nějací agenti nevypnuli proud. 

Můžete přemýšlet se mnou, jestli sami nevěří tomu co říkají, nebo jsou tak blbí, že je to vlastně ani nenapadlo. Já osobně se bohužel musím přiklonit k té druhé variantě. Ono je to nejspíš fakt ani nenapadlo. 

Nenapadlo je to, protože jim na americké ambasádě řekli, že Rusko vyprovokují k boji a pak ho nechají na Ukrajině vykrvácet. Že nás se to v podstatě netýká, že to sice bude ekonomický fičák, ale ten zaplatí výhradně lopaty. Takže v pohodě. Oni prostě věří tomu, že to bude pohoda, že soudruzi USáci mají všechno pod kontrolou a nám se nemůže nic stát. Oni ani na minutu nevěřili tomu, že by Putin mohl opravdu spustit něco většího. Přitom ho líčí jako krvelačného pomatence, který může udělat cokoliv. Naopak... oni předpokládají u Putina racionalitu a zdrženlivost. Netuší, že pro Gosudara je to v každém případě hra. Že mu zatím vyhovuje být racionální. Ale až to od něj budou všichni očekávat, může se ukázat nechutně přímočarý a přiměřeně krutý. 

A proto milé děti prohrajeme. Teď nebo někdy příště. Protože ve skutečnosti nejsme připraveni ani trochu. Protože od začátku je to hra za rozšíření NATO nikoliv obrana proti ruské agresi. Kdyby to byla obrana, už dávno u každé trafačky hlídkuje nějaká vojenská četa. Tady je naprostý hluboký mír a ani generál (L)Opata nepředpokládá žádné problémy. Hraje se přece o NATO na ruských hranicích, nikoliv o Rusko na Slovenských hranicích. A věří se spojenci, který hladce prohrál v Afghanistánu, protože tam všichni programově lhali a zavírali oči před realitou. A všichni ti jejich generálové, co tak slavně prohráli, jsou pořád u vesla. Já bych moc nepředpokládal, že teď mluví pravdu. 

Jisté je jen jedno... Pokud na tu válku na Ukrajině dojde a pokud Putin vyhodnotí, že bez většího konfliktu to nepůjde, tak by ruský generální štáb byl úplně blbej, pokud by nevyužil příležitosti tak lacino a jednoduše zařídit, aby se jim do bojování nikdo z EU nepletl. Stejně tak si Putin může říci, že totéž udělá i v případě ukrajinského útoku na Donbas. Jen tak, pro sichr. Nejlépe někdy v druhé půlce února, protože zima ještě určitě udeří a v zásobnících je to s plynem hodně nahnuté. 

V té chvíli totiž veškerá pomoc NATO Ukrajině okamžitě skončí. Přes hranice už nepřejede nic. Jeden blackoutek a je po válce. A až se světlo zase rozsvítí, můžeme rovnou oběsit všechny ty naše chytráky, co mluvili o obraně svatých ojrohodnot, ale ani na minutu tomu nevěřili a nechránili to nejkritičtější, co tu máme. Pokud se ještě vůbec rozsvítí a nebudou na každém rohu stát usměvaví zelení mužíčci se samopaly, kteří celou vládu už dávno odvezli neznámo kam na Sibiř. 

Takže Černochová - armádu máš z Afghanistánu doma, co takhle začít chránit trafačky? Ani náhodou že? Protože víš, že Rusko ve skutečnosti útočit nechce. Vy se ho jen snažíte vyprovokovat a doufáte, že válka se omezí někam za Dněpr. Vůbec si nedovedete představit, že by to Putin mohl udělat jinak. A mezi námi děvčaty... on to Putin zpravidla dělá jinak. 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.8 (292 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

kapse, bo Vasilovi pošle dělostřelecké granáty.

Akorát neřekla, jestli všechny dva, anebo oba tři.

Problém je vyřešen. 

Vasil dvakrát nebo třikrát vystřelí, Ivan se lekne, uteče a my slavně zvítězíme.

Akorát nevím, co si myslela moje babi, když mi vždycky tloukla do hlavy, že kdo uteče, ten vyhraje.

V Afghu jsme slavnostně vyhráli, teď ještě musíme nějak šikovně a drtivě, ale zejména nenápadně  vyhrát, aby se Ivan na nás moc nenasral...

... bo co my bez Ivana. Uhlí dochází, plyn nemáme, nové atomky se se nedočkají ani naši vnuci...

Průměrný počet slepic: 4.9 (108 hlasů)

Své si zažili i v Polsku , o rok dříve:
https://pl.wikipedia.org/wiki/Zbrodnia_w_Jasielu
Nechápu proč je na polské wikipedii nazývají " partizány", asi nová doba. I u nás dochází k " přehodnocování". zní to přijatelněji než " revizionismus".
"....„Wszystkim kazali się położyć twarzą do śniegu. Kilku banderowców przystąpiło do zdzierania z nas mundurów. Pierwszego żołnierza wtrącili na dno wykopu i któryś z nich strzałem w tył głowy pozbawił go życia...".

Portrét Bandery nedávno vyšel i na poštovní známce, o výraznějším formátu než u nás vyšel portrét Svobody...nebo Havla...
Je to oficiální ukrajinský hrdina.

Průměrný počet slepic: 4.4 (52 hlasů)

...nebyl Stalin měkýš a banderovce důsledně vyhubil...

Průměrný počet slepic: 4.7 (18 hlasů)

In reply to by J. Hruška (neověřeno)

Trvalý odkaz

rozklad republiky,ničeni nic konstruktivniho jenom zmatek tzv zeleného údělu s cilem rozbit kolem sebe vše co jim to rozbijeni dovoli,

Dovedli svého premiera do stavu,kdy nemůže už nic řidit a řikal pry v tom parlamentu rozvalu ,že ho to už tam "sere".Je načase začit budovat proti náporu těchto TROTTLÚ čili škrtičů stavět hráz demokracie a když už nevi co to je tak at si dostuduji jasné body Národnich zájmu PNZ a diskuzi zacilit JEN VYHRADNě na tyto konstruktivni body a to v zajmu SV čili Společnosti Voličů a ty kravalisty stavět tam kam patři do pozice vyvrhelů ze slušné společnosti,která jinak dostane ty kteři maji ve sv3m názvu jen ZLOČč

Průměrný počet slepic: 2.8 (9 hlasů)

In reply to by J. Hruška (neověřeno)

Trvalý odkaz

rozklad republiky,ničeni nic konstruktivniho jenom zmatek tzv "zeleného údělu" s cilem rozbit kolem sebe vše co jim to rozbijeni dovoli,

Dovedli svého premiera do stavu,kdy nemůže už asi nic řidit a řikal pry v tom parlamentu rozvalu ,že ho to už tam "sere".Je načase začit budovat proti náporu těchto TROTTLÚ čili škrtičů něco jako hráz demokracie a když už nevi co to je tak at si dostuduji jasné body Národnich zájmu PNZ a nutit je diskuzi zacilit JEN VYHRADNě na jeji opravdu konstruktivni body a to v zajmu SV čili Společnosti Voličů a ty kravalisty stavět tam kam patři do pozice vyvrhelů ze slušné společnosti,která jinak dostane ty kteři maji ve sv3m názvu jen ZLOČIN natrvalo a to je tak všecko!Tady to bylo v půli slova přerušeno jcož je malá ukázka jak si tady zkoušeji zločinci to co se brzy instakuje i proti každemu,kdo se bude vzpirat drahotě a brzy i zabaveni svého majetku vadným zakonem o exekucich,který beze změny reižmu NIKDY nepůjde opravit a bude v kombinaci s nynějšim režimam mapitalismu bez přivlatku nástrojem vašeho zruinováni.
Je nasnadě,ze v takové republice nesmi ani vzniknout opavdovš Středni třida a to co se za ni pokládá dnes jsou jen zubožované zbytky co ji nemohou beze změny režimu představovat!.
Nástup tuhé cenzury se asi nepodari zastavit,takže si zkuste pospišit dám tu brzy znovu body PNZ zájmů,které jedině definuji to co je třeba a to nutně!.
Ty diversanty,kteři se dělaji hloupi a vůbec ničemu nerozumi,prodrali se korytům , mohou vrátit školné,ničemu je na jejich "školách",jak se sami priznávaji nenaučili a oni se derou jen k zmatkům a to za kadou cenu.
No ni?

Průměrný počet slepic: 2.5 (8 hlasů)

bájná bytost ze severských báji a žàdný TROTTL tj v překladu zly ŠKRTIČ jako oni,kteři jako polovzdělanci na prvni prioritě zla ,prázdnych lebek o ohlodaných hnátů vidicich jen jim nastavenë ohlupovaci křivvé zrcadla GŘ TV,,..

Ten opakuji to znovu ,by se měl jit sám udat a být postaven před tribunál občanů, koncesionářů,aby prozradil ,kdo mu to v tom parlamentu drži štanglu aby on předvádél v TV veletoče ZLA a ohlupováni zubožovaných voličů,které pomalu chápou,že je může postihnout PRIORITA zla č 6 to jest jejich ovládáni 6! tj válka!
Budou se ti TROTTLI škrtiči ,vymlouvat, že zas nic z mého výtečného výkladu rovných zrcadel nechápou!?
To je bida oj,oj oj,slepičii boj!
Já bych pověřila pana TAEGUSE vojáka nyni plukovnika kažzdým coulem,že je čas vymontovat kladivo z RUDE vlajky vitězstvi ,aby jim udělal diru do pirátske vyhlodané lebky šefa ministerstva MZV,ktery neni svhopen pochopit,že je jeho povinnost okam6zitě jit vymáhat do Něalmecka dluh 3,6 BILIONU z reparaci,abychm se mohli ještě vcás vyzbrojit po vzoru SHEISS ARMY a pomohli připadně statečným vojskům NATO,které jsou pry v zadnici lidově v prdeli!
No ni?

Průměrný počet slepic: 2.3 (39 hlasů)

In reply to by vevča (neověřeno)

Trvalý odkaz

Anna k Hnojníku sedí jak Jandák na hrnec.

Průměrný počet slepic: 1.8 (28 hlasů)

In reply to by vevča (neověřeno)

Trvalý odkaz

Už zase se tady roztahuje - bez špetky studu.

Průměrný počet slepic: 4 (9 hlasů)

Neni on náhodou ta menšina "zelného dělu"vedeného thermoboys?
Pocem,že nemte osobo rád ženy jako jsem ja krásné chytré a tajemn,co tady tedy děláte,prý vám dělá ta vaše ignorance potiže potence,jen se přiznete nemusite tu být sám a udelate tady celou komunitu pavich per a i cely průvod institucemi s účasti mini menšiny ,proč chcete jako už všude zabit admina ,nestydite se?
Kde je vaš konkretni názor k věci PNZ,vždyt to co tam pevně STOJI je broučku v zájmu všech a nikoli jen jednozávitniků,vime?

Průměrný počet slepic: 2 (14 hlasů)

Toho TROTTELMANA Gř TV ,svého škrtiče si hřál na prsou v Parlamentu,až ho vyprcali podvodem jim podporovaným v jeho soukromé TV zaplacené námi koncesionáři , ven a ted buď si ziská voličě a jimi podporované formace,dokonce by tady mohl i zajistit vznik Programové strany,kdyby použil POSTULÁTU č2 PNZ,nebo bude hrát na druhé housle bez spolehlivého doprovodu.
Takové zdejši TROTTLY prý falešné diskutujici ne k věci vyznamenat odpálenim až na orbit,jinak se oni budou snažit i zabit zdejšiho admina ,pokud nebude poslouchat jejich "JOURU"cenzuru jako oni to udělali BABIŠOVI a spol výyroba šišatých kol!
Pokud budou TROTTLI dale zkoušet roli škrtiču demokracie a svobody slova tak by bylo na mistě,aby se shrabali a bylo by pro ně sexy,kdyby nás a nejen mě štastnou Andulku polibili prdel a šli si připravit bezbariérovy PIRATSKY blog k nim a nezkoušeli tady připravu na jejich DIGIT:KONCENTRAK opravdového hnoje,kde by si mohli vypalovat rybnik navzájem a neopruzovali tady svými teroristy diskuzi nad PNZ tj PROGRAMEM NARODNI ZACHRANY,kdy se dělaji blbi,že nic z něho nechápou a pak na mě štastnou Andulku nejen vypouštěji jed,ale pokoušeji se i tu hrát roli TROTTLU tj škrticů a to pozor zvláště i mlčici většiny,která mlčky tu špinu chce dále trpět a zpsobit tak zabiti dalšiho admina?
Nebylo té jejich špiny už dost?
To se máme učit být i my hady škrtiči jako ti zákeřni podvodnici?Pak půjde na hrubý pytel zla nalepit konečně i záplatru a odeslat je škodit jako posleni swindury a vepřové rypáky k nim na web zla a křivých zrcadel lži!
No ni?

Průměrný počet slepic: 2.8 (8 hlasů)

In reply to by vevča (neověřeno)

Trvalý odkaz

si vynucuji za celý národ cenzuru typu CHUCPE!
Nemohu za to ,že jsou to aktivisté polovzdelanysch zločinců se opiraji o vystrašenost a lhostejnost doposud se jen pomalu budicich voličů do škatredé reality!.
Tady je vidět z negatinich k věci se nevyjadřujicich kometů ,zaměřujicich se k udreni obanm ukradene moci, naprosto jasně ,že se NEPOČITA dále s jakýkoli dialogem(ARGUMENTY DOŠLY),ale s brutálni cenzurou a to proto ,že nikdo z takových jasných TROTTLŮ tj škrtičů nenarazil na odpor voličů,kteři se 32 let daji hnát ve stádečku,které se doposud chova jako mirné holubičcky i v připadě,e jsou biti jako žito.
Namisto k věci bude admin tlačcen brzy stejně jakou u www.nwoo.org a www.kudyzkrize.cz k cenzuře křiklounů z řad kavárenskýach povalečů,kteři omámeni úspchem dobijeni webů,kde již byla diskuze násilim zastavena a bandy křikloumů utoči nyni zde na lidská práva svobody projevu TADY !
Klidně se dále pokoušejte v prostedi ABSENCE SOLIDARITY nacpat si kapsy z majetu a bezmocných voličů,kterýym bude ukradeno brzy vše co ještě se domnivaji,že maji vidite všichni že vám před lhostenymi očima ukradli a zabili jakoukoli opozici,tady se vám JA sama a jediná budu muset jen smát a jen se dále zabývejte rabovánim aktivit oveček,které se vydaly do kapitalismu BEZ skrupuli nejhoršiho druhu kapitalismu vycházejiciho z gangsterismu jak sami TADY dokazuji svýyymi nenávistnými komenty,které se zabývavaji i tady pouze tlačenim cenzury typu "Joura" a nastavuji křivé zrcadlo moci,kde se nechěji odlišit od metod komunismu a nyni i Švábova Mein Kampfu pod krycim nazvem VELKY RESET .
Já na to mlčici většinu,která se stále nepoučila "od cinkálistů"z r.89 upozornuji a pokud se dále nepouči z minulosti je věci mlčici větsiny si to zopakovat za pomoci ,teroru který budou mlčenim podporovat a zdejši sprosté TROTTLY odsud poslat tam kam patri do zadnice lidově do prdele a to pozor pozor VE VlASTNIM ZAJMU!
No,ni?

Průměrný počet slepic: 3.1 (18 hlasů)

In reply to by vevča (neověřeno)

Trvalý odkaz

Doslova bodů jeji vlastni zachrany,ale bude tu předvádět ohlupenou babičku nesouci otýpku dřivi na hranici,kde se zrovna ted opiká ZNOVU pravda a pan mistr J.Hus,aby si takovi ignoranti zopakovali historii,když jim neni rady a tedy ani pomoci!.
Domnivá se,že svou myši hlavou se zavděči jako podpindostnik režimu zla,přiznejte se pirátko ,že vy chcete své voliče vyprcat?
No ni?

Průměrný počet slepic: 2.6 (16 hlasů)

ale pochybuji, on se vždycky někdo nasjde kdo odpoví

Průměrný počet slepic: 4.2 (6 hlasů)

kdo jí dal tolik slepic... nechápu

Průměrný počet slepic: 4.7 (3 hlasů)

In reply to by Anonym (neověřeno)

Trvalý odkaz

toto je mazec :-)

Průměrný počet slepic: 3.1 (12 hlasů)

Vidláku nezlobte se, ale o ochraně strategických objektů energetiky v naší zemi víte velké kulové.
Se zbytkem článku souhlas.

Průměrný počet slepic: 3.4 (9 hlasů)

In reply to by Zapadlo (neověřeno)

Trvalý odkaz

Dukovan je z vnějšího pohledu až paranoidní. Jinde to bude podobné.

Průměrný počet slepic: 3.7 (12 hlasů)

In reply to by Zapadlo (neověřeno)

Trvalý odkaz

A nemohl byste to nějak rozvést? Jako napsat nějaké zdůvodnění, proč to vidím špatně, v čem je problém? Že vím o věci velké kulové, to jaksi ničemu nepomůže. Z takového výroku se fakt nikdo nepoučí... ani já ne. Takže jsem jedno velké ucho, proč o tom vím kulové. 

Průměrný počet slepic: 4 (26 hlasů)

Předem se omlouvám, pokud mé zdůvodnění vyzní nafoukaně, ale zkrátka nemohl.
Brání mi v tom služební přísaha a koneckonců i zdravý rozum.

Průměrný počet slepic: 3.8 (19 hlasů)

In reply to by Zapadlo (neověřeno)

Trvalý odkaz

On nic neumi,ale pouze TROTTLUJE tj domnivám se škrtit,co tady piše a provokuje,když musi "pry mlčet",tak at tu zbytečně nesmrdi pres obrazovku do kuchyně všem ,fuj , mláati práznou slamu s cilem jen ničit a škrtit!
to je cilem takových motovidel!

Průměrný počet slepic: 2.7 (11 hlasů)

In reply to by Zapadlo (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jinými slovy Zapadlo, šlo jen o invektivu. 

Průměrný počet slepic: 3.6 (9 hlasů)

On je možná totiž Zaprdlo i zde " služebně".
Čmuchá a sbírá a eviduje, zatím snad jen toto.

Průměrný počet slepic: 3.7 (7 hlasů)

Když sem se tady loni zmínil o prověřování ("policajtama", jak jen je nazvat, ale budoucí šéf je označil za nějakou "bisku") a bezpečnostním školení na EDU, kvůlivá zaměstnání, tak jestli mě paměť neklame, tak zapadlo a střelec se optávali na podrobnosti. Přesně kdy a na jakých elektrárnách sem to pracovně pobýval.
Že jo chlapi?

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

Opakovací školení o vstupu do EDU mám cca 14 dní za sebou. A jedná se pouze o vstup do areálu ...
nevěřícím doporučuji k samostudiu : https://www.cez.cz/cs/pro-dodavatele/pozadavky-na-dodavatele-pro-je/sko…
Zkopírovat a vložit pochopitelně .

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

i bez Ctrl C atd...

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

nemůže napsat, neb by vyzradil strašně tajné státní tajemství

Průměrný počet slepic: 3.1 (10 hlasů)

...anebo nechce riskovat vyhazov z práce. I tak lze jeho vyjádření číst.

Průměrný počet slepic: 3.3 (8 hlasů)

nevyjádřil dostatečně pregnantně.

Pokud dděláte rozvodný uzel, elektrárna lehne následně a bez vaší velké námahy. Jedna trafostanice ze dědinou to ale fakt nevytrhne.

Ale to pokec o přísaze je výživný! Lepší, než někdejší Dikobraz!

Průměrný počet slepic: 3.6 (11 hlasů)

Ochrana elektráren a důležitých rozvoden může být prvotřídní.
Chápu, že ze strategických důvodů není moc vhodné na internetech zveřejňovat, jak je taková ochrana řešena. I ručníkáři mají translatory a zdatně je využívají.
Jak ale ochráníte všecky ty dlouhatánské 110-220kV linky, mnohde i zdvojené, vedené třeba dvacetikilometrovým lesním průsekem, to by mě fakt zajímalo.
Darkeři - když to ještě frčelo a tihle sopli se tím bavili, tak během jednoho jediného podvečera a večera, během pár hodin poshazovali zemní i zkratové ochrany v rozvodně - u všech venkovních dvaadvacítek, co přes rozbočníky a úsečáky, zásobovaly trafačky v jednotlivých čtvrtích menšího města, s asi 30.000 obyvateli.
S tak primitivními prostředky, až jsem koukal. Nepotřebovali ani gram trhaviny a dokonce ani auto.

Průměrný počet slepic: 4.5 (10 hlasů)

In reply to by Zapadlo (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ochrana např. Dukovan,  obecně přenosové sítě opravdu probíhá na více úrovních. Je to také jedna z hlavních činnosti BIS a protikybernetického boje. Na druhou stranu možností napadení rozvoden a obecně přenosové sítě je tolik, že je to nehájitelné.

Vůbec nemusí nějaké komando útočit na vlastní rozvodnu. Dá se třeba použít buď kybernetický útok nebo americký způsob, kdy v době bombardování Srbska posypali přenosové sítě nějakým práškem, asi nějakou sloučeninou na bázi grafenu a spolehlivě dočasně zlikvidovali celou přenosovou síť. Nepochybně něco podobného mají i Rusové, neboť ve vojenské oblasti se dobré nápady šíří rychleji než Omicron.

Průměrný počet slepic: 4.6 (22 hlasů)

In reply to by pragmatik

Trvalý odkaz

na přenosové sítě sypat?
To už je mnohem jednoduší odstřelit 4 sloupy vedení 400kV z Dukovan do Slavětic a JEDu je odstavená...

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

Z malých amatérských dronů např. Ty si můžete pořídit snadno i vy.

Navíc ty malé drony jsou pro ochranné  systémy neviditelné. Musí nastoupit lidský pozorovatel. V noci samozřejmě neuvidí nic.

Průměrný počet slepic: 4 (5 hlasů)

In reply to by pragmatik

Trvalý odkaz

BIS Vás zatkne hned jakmile budete kupovat další metrák tužek, ze kterých budete vyrábět grafitový prášek :-D

Průměrný počet slepic: 4.8 (6 hlasů)

Inu, musíte založit krycí velkoobchod kancelářskými potřebami. ;)

Průměrný počet slepic: 4.8 (5 hlasů)

In reply to by pragmatik

Trvalý odkaz

kolik čeho unese malý amatérský dron ? Když už pominu aby to "cosi" mělo podobné účinky jako vlákna s příměsí grafitu v Srbsku či bývalé jugině.
S viditelností systémů s oboustrannou komunikací ( což je i dron ) si taky nelámete hlavu.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

In reply to by střelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

dokaze zahrat velke divadlo :-D

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

běžte si ho zasrat pomocí dronu. Potom dejte vědět, jak to dopadlo.

Zatím bez slepic

In reply to by pragmatik

Trvalý odkaz

To nebyl prášek jako je třeba DDT, ale dlouhé tenké proužky, resp. vlákna, nastříhané z vodive fólie (obsahovala grafit). Vypustilo se to nad rozvodnami, asi jako když se zdobí vánoční stromeček třásněmi, a způsobovalo zkraty. V rozvodnách je hodně drátů a navíc blízko u sebe. Jo - muselo se toho shodit dost a v chuchvalcích, jednotlivá vlákna by pochopitelně shořela.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

...se chovaly k sobě navzájem černošské kmeny v Africe. Nebo indianské kmeny v Severní Americe, o něco dávnějc..
Proč ? Je to z jejich vůle ?
Je jich v Evropě přes 300 milionů, zřejmě to je ten důvod - externí důvod. Naopak je tu vnitřní slepota - nevidění tohoto externího důvodu.

I zahraniční enklávy mají poměrně mocné. Opět ale nesvorné, možná i vzájemně nevraživé. Jak to tam funguje, jestli tam také panuje plánovité rozeštvávání, či jde spíše o degenerativní foklorizaci nebo renegátství prostřednictvím korupce konzumem, to nevím. Leccos zmiňoval Solženicyn ohledně realií ruské a ukrajinské emigrace v Severní Americe, ale jak je tomu dnes ....

Průměrný počet slepic: 4.4 (33 hlasů)

A je na místě takřka vždy otázka, jestli ty problémy náhodou nevyvolává a neeskaluje nějaká třetí strana. Kdy takové problémy mohou vyústit dokonce do války mezi těmi sousedy, nebo do rozpadu některého jejich státního útvaru....

No a sousedí snad SSA s Ruskem ?
Sousedí Izrael s Iránem ?
Sousedila Británie s SSSR ?
Možná chtěli (y), chtějí s tou zemí sousedit, to je možné.

Průměrný počet slepic: 3.9 (15 hlasů)

Největší problémy jsou mezi těmi, kteří spolu soupeří o nějaký zdroj. Většinou jsou to sousedé, neb je ve hře půda, voda... Hm, a historické křivdy.

Země, jejichž dosah přesahuje reálně přímé sousedství, mají samozřejmě jiná měřítka.

Průměrný počet slepic: 3.9 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

Jednou se Putin nechal slyšet, že pokud už je konflikt nevyhnutelný, tak bývá výhodnější udeřit jako první ...
Já bych si stále tipoval, že se stane něco, o čem se vůbec nehovoří. Putin umí překvapit - viz jak vykouřil černomořskou základnu Amíkům. Ti museli čumět jak puci.
Pořád mě tak nějak napadají dvě věci - exemplární zničení US sebranky, která okupuje a krade ropu v Sýrii a pak mě napadá ještě soustředěný útok na dolar. Těch >800 US base ve světě je totiž třeba financovat a pokud se z dolaru stane nepotřebný papír, tak to končí.
Nervozita USA vypovídá, že něco je fakt ve vzduch, něco velmi blízko ...

Průměrný počet slepic: 4.6 (43 hlasů)

že nejdřív bude vyčištění okupačních SS základen v Sýrii.

Průměrný počet slepic: 4.4 (17 hlasů)

"cizima" rukama, Putin muze delat ja nic , ja muzikant ....

Průměrný počet slepic: 4.4 (17 hlasů)