Koalice obětovaných

Autor
Štítky

Aje to venku… Bývalý tajemník NATO Anders Fogh Rasmussen dal rozhovor britskému Guardianu a poprvé tam nahlas zaznělo to, o čem jsme si tu zatím všichni jen šuškali a odvozovali to od střípečků různých vyjádření. Pokud Ukrajina nedostane na summitu ve Vilniusu záruky, což v praxi znamená, pokud nebude přijata do NATO, mohly by blíže nejmenované země NATO vstoupit do konfliktu samy pod vedením Polska. Někdo to říct musel, Rasmussen je na to ideální, protože oficiálně už nikým není.

Taky se vám stahují půlky?

Černochová nás už půl roku přesně na tuto situaci připravuje. Fiala také. Řehka už vlastně nemluví o ničem jiném. Konflikt NATO s Ruskem… a všechna čest, vymysleli to moc hezky. Henten Západ bude z obliga, jich se to týkat nebude, protože to rádoby nebude válka NATO s Ruskem, ale jen válka některých států NATO s Ruskem.

Jak jsem to říkal včera? Někde tam na Sibiři se nachází atomovka, která má na sobě napsáno Praha… A možná i Brno…

Starý britský sen se naplňuje. Slovani se budou vyvražďovat mezi sebou. Zalužný má nvíc díru v lebce, takže se na něj dá hodit i ten odpálený Nordstrým, že to byla jeho osobní iniciativa a Zelenský o tom nevěděl. USA jsou z obliga… atomová válka nebude a pokud ano, tak to schytá jen Varšava… a nějaká bezvýznamná hlavní města okolo.

Svým způsobem nám Rasmussen sděluje, že není alternativa. To je teď na Západě hrozně oblíbené. Není alternativa, než přijmout migranty. Není alternativa, než přijmout grýndýl. Není alternativa, než bojovat proti Rusku, protože kdyby vyhrálo, tak je to konec Západu. Ohledně Ukrajiny se řeklo už tolik slibů, že se z toho vlastně nedá vycouvat. A výhrou je jedině osvobození celého území, včetně Krymu. Jsme upadající civilizace, stačí se podívat, kdo šéfuje Evropské komisi a jaké Kryštofy Stupky si Fiala platí jako poradce… Naštěstí je tu všude dost kluků v jatečném věku, aby ten konec svojí krví ještě řádně oddálili.

Nebo to čtete jinak? Přeháním?

Vidíte, jak se vyvíjí ukrajinská ofenzíva? Dost bídně. Výsledkem patrně nebude grandiózní osvobozovací operace, kterou by si přál maršál Petrla. Výsledkem bude signál pro Vilnius, že Ukrajina sama to nezvládne. I když si díky protržené Kachovce zkrátila frontu a zabezpečila si jižní křídlo. Načasování je tak akorát. Podívej Západe, podívej Praho, jak tu za tebe bojujeme, honem nám pojď na pomoc. Mimochodem… když jsme u té Kachovky… už víte, proč se Rusové včas stáhli ze západního břehu Dněpru? Prostě jim bylo jasné, že jim tento scénář kdykoliv hrozí a znamenal by katastrofu pro jejich jednotky v Chersonu.

Jasně, ofenzíva ještě nezačala, ty ztráty Ukrajiny jsou jen průzkum bojem a mohou si je dovolit. Určitě je to jen perfektní past a brzy se všechno v dobré obrátí.

Kroky vlády začaly konečně dávat perfektní smysl. Výdaje na obranu o sto miliard nahoru, místo obranných zbraní se nakupují ty útočné, daně zvednout a ždímat… žádné volby už nebudou, takže o houby jde. Národu se zpovídat nebudou, jen svým loutkovodičům. Rychle rychle ještě vyhrabat nějaké prachy… pak už bude válka a to se nikdo na dluhy neptá.

Nedávno jsem napsal, že Vilnius v půlce července je dobrý termín na začátek Třetí světové a že bychom měli sledovat signály, které by nám mohly napovědět, jak moc se dostáváme na hranu války. Tohle je slušný signál, ne? Chystá se koalice ochotných, kteří odpovědnost vezmou na sebe. A Jindra Rajchl správně řekl, že z ní brzy bude koalice obětovaných.

Pokud mě chcete podpořit v mém Vidláckém úsilí, prosím pošlete dar Institutu českého venkova. Číslo účtu: 1769955003/5500 IBAN: CZ8355000000001769955003. Každý, kdo Institut podpoří částkou alespoň 350,- Kč si může v objednací aplikaci na Vidlákových kydech zadat adresu pro zaslání knihy. Platby jsou už spárovány s aplikací. Kdo chce, může přímo na stránkách Institutu pro platbu použít QR kód.

Doporučuji poslat platbu a druhý den si zadat adresu pro zaslání. Stačí přímo na Vidlákových kydech kliknout v záhlaví na „objednat knihu.“ Všem dárcům děkuji.

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.6 (258 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Jindřich Rajchl

Tisíce patnáctiletých dětí, které se nedostaly na střední školu končí na úřadech práce.

To, že nedostanou žádnou podporu, neboť kvůli věku ještě pracovat nemohou, není zdaleka to nejhorší.

Tím je skutečnost, že poté, co se budou celý rok poflakovat bez školy, ztratí většina z nich základní učební návyky, které už se budou jen velmi složitě obnovovat.

Zajímalo by mě, zda rodiče těchto dětí, které volili koalici SPOLU jsou stále se svým rozhodnutím spokojeni. Já bych si na jejich místě trhal vlasy za to, že jsem vlastní chybou v podstatě přispěl k zásadnímu ohrožení budoucnosti své vlastní dcery či vlastního syna.

Tohle fiasko by ve většině zemí stačilo na okamžitý pád nejen ministra školství, nýbrž i celé vlády.

Už několik let bylo totiž jasné, že tenhle silný ročník na střední školy dorazí, jakož i to, že nemáme dostatečné kapacity, abychom dokázali těmto dětem nabídnout patřičné vzdělání.

A co dělala tato vláda poslední rok a půl?

Absolutně nic.

Vlastně ano, zabývala se výrobou plakátů s Putinem v pytli na mrtvoly, doporučením, abychom pletli svetry, a obíráním důchodců o jejich zákonnou valorizaci.

Děti nemají kam jít na školu, nejsou léky, pošta je v rozvratu, stejně jako naše veřejné finance, inflace je už přes rok v dvojciferných číslech, jsme nejhorší v celé Evropě v poměru HDP k předcovidovému období, máme nejvyšší cenu elektřiny na světě, rapidně klesá reálná mzda a s ní životní úroveň našich obyvatel. A mohl bych pokračovat.

Ale podle naší vlády je Česká republika ve formě.

Štve mě, jak ta parta amatérů ničí životy našich spoluobčanů a teď dokonce i našich dětí. A do běla mě rozpaluje to, že se nám ještě vysmívají do očí, když bezskrupulózně lžou, že je všechno v pořádku a že odvádějí výbornou práci.

Ve skutečnosti předvádějí šlendrián historických rozměrů a už dávno měli od nás, občanů České republiky, dostat padáka.

Pokud jim ho v nejbližších měsících nedáme, pak neseme plnou spoluodpovědnost za to, co se s naší zemí stane v příštích letech.

Kdokoliv, kdo upřednostní své pohodlí před tím, aby se zapojil do proudu usilujícího o svržení této vlády nezodpovědných dobrodruhů, přispívá k devastaci životů nás všech.

Uvědomte si, že příště to může být i vaše dcera, či váš vnuk. A že pokud se teď nezvednete, tak si pak za rok za dva nestěžujte, že skončí někde na pracáku.

Nebude to vina Fialy, nýbrž vaše.

Neb jak známo - pro vítězství zla úplně stačí, když dobří lidé neudělají nic.

Tuto odpovědnost za budoucnost naší země z vás nikdo nesejme.

Je to na každém jednom z nás. Bez výjimky, bez výmluv.

Tak pojďte s námi!

DEMISI!

P.S. Prosím sdílejte tento příspěvek, jak jen můžete a především jej pošlete těm, kteří stále ještě váhají. Ať si konečně uvědomí, že pokud dál zůstanou sedět s rukama založenýma v klíně a dělat, že se jich to netýká, tak to budou oni, kdo ponesou vinu za dystopii, do které naše země směřuje.

Díky moc

Průměrný počet slepic: 4.9 (138 hlasů)
Trvalý odkaz

Jindřich Rajchl

Jeden z potenciálních scénářů vývoje konfliktu na Ukrajině, na nějž už delší dobu upozorňuji, a jehož realizace se skutečně obávám, byl dnes poprvé zcela otevřeně zmíněn.

Na světlo mediálních ramp jej vynesl bývalý generální tajemník NATO a nyní poradce Volodymyra Zelenskeho, Anders Fogh Rasmussen.

Nazval jej “koalice ochotných”.

Samozřejmě spočívá v tom, že by své vojáky neposkytlo Ukrajině celé NATO (což by reálně mohlo vyvolat celosvětový nukleární konflikt), nýbrž jen několik států v bezprostředním sousedství Ukrajiny, které by se k tomu pod vedením Polska samy rozhodly.

Nemám nejmenší iluze o tom, že tento plán počítá i s Českou republikou.

Je totiž zcela evidentní, že varianta, kdy státy východní Evropy budou válčit mezi sebou a naprosto devastovat svou ekonomiku a především životy svých obyvatel, zatímco západ bude přihlížet, fandit a bohatnout na dodávkách zbraní, není mnoha mocipánům vůbec cizí. Spíše naopak.

Proto považuji za naprosto nezbytné, aby nám naše vláda jasně sdělila, zda by v případě, že někdo s tímhle pro nás zcela katastrofálním návrhem ve Vilniusu přijde, naši účast v takové “koalici ochotných”zvažovala či nikoliv.

Za sebe i za stranu PRO jasně deklaruji, že neexistuje žádná možnost, že bychom o zapojení České republiky do tohoto šíleného projektu na vteřinu uvažovali.

Ve skutečnosti by se totiž tato skupina států neměla jmenovat “koalice ochotných”, nýbrž “koalice obětovaných”.

Kategoricky odmítáme, aby naši vojáci bojovali a umírali v cizích válkách vedených ve prospěch cizích zájmů.

Nenecháme se nikým zneužívat a jakýmkoliv způsobem vtahovat do války.

Za žádných okolností.

Naší politikou není se na ozbrojený konflikt připravit, nýbrž mu předejít.

Naší politikou je mír.

Průměrný počet slepic: 4.9 (119 hlasů)
Trvalý odkaz

Jindřich Rajchl

Zděšená Mirka opět zaperlila!

Čert vem, že si spletla Kachovku s Kachlovkou, ale to, že věděla dřív než všechny světové agentury, že za útokem stojí Rusko, považuji za nejpozoruhodnější případ detektivní intuice od okamžiku, kdy si FBI přišla do kina v Dallasu pro údajného vraha JFK Lee Harveyho Oswalda.

Vrcholem její myšlenkové erupce pak bylo následné spojení této události s naší smlouvu s DCA, přičemž neváhala všechny její odpůrce označit za vlastizrádce.

Chtěl bych jen všechny upozornit, že si tenhle výraz budu velmi dobře pamatovat, až jednou bude Mirka s celou ODS končit. Věřte mi, že jim nebude vůbec příjemné, až jim ho při skládání jejich účtů připomenu.

Nicméně považuji za více než vhodné si v této souvislosti připomenout některé významné události ukrajinského konfliktu a provést k nim takovou drobnou retrospektivu.

1) Przewodow.

Původní verze: Rusko zaútočilo dvěma raketami na území členského státu NATO. Polsko svolává Bezpečnostní radu státu a otevřeně hovoří o možnosti aktivace článku 5 Washingtonské úmluvy.

Reakce našich politiků: Okamžité obvinění Ruska a twitterové výzvy Černochové, Lipavského, Rakušana a dalších k “tvrdé vojenské odpovědi ze strany NATO. Což by se de facto rovnalo rozpoutání 3. světové války.

Realita: Hned druhý den Joe Biden oznamuje světu, že to nebyly dvě rakety ruské, nýbrž jedna ukrajinská, přičemž jak USA, tak i Polsko, věděly díky systému AWACS od první vteřiny, že raketa byla odpálena z území Ukrajiny, a to navíc z oblasti, kam Rusko vůbec neútočilo, čili se nemohlo jednat o zbloudilou obrannou raketu. A tedy je zřejmé, že to byla úmyslná provokace s cílem vtáhnout členské státy NATO do ukrajinského konfliktu.

Reakce poté: Zelenskyj ještě několik dní po Bidenově sdělení trvá na původní lži, že se jednalo o ruskou raketu a naši politici bez omluvy přejdou na variantu “i když to nebyla ruská raketa, tak vinu stejně nese Rusko”.

 

2) Nord Stream

Původní varianta: Rusko odpálilo plynovod Nord Stream, aby mohlo vydírat Evropu

Reakce našich politiků: Přestože Biden vyhrožoval “ukončením Nord Streamu” několik měsíců před jeho explozí, tak Mirka a zbytek pětikoaličních lhářů bez jakýchkoli důkazů obviňují z výbuchu Rusko.

Realita: V USA bylo včera zveřejněno, že CIA má informace o plánu Ukrajiny na vyhození Nord Streamu do povětří. Což konec konců skvěle koreluje s odposlechem Zelenskeho, kde hovoří o tom, že vyhodí do vzduchu ropovod Družba

Reakce poté: hluboké mlčení a trapná snaha se celým fiaskem promlčet.

 

3) Kachovka

Původní varianta: Rusko úmyslně vyhodilo do vzduchu přehradu na Dněpru, aby zatopilo Cherson.

Reakce našich politiků: jednoznačná akce Ruska a kdokoliv tvrdí opak je dezolát a vlastizrádce

Realita: USA nedisponují žádnými důkazy o zapojení Ruska do této události, přičemž se za nejpravděpodobnější variantu začíná považovat samovolné protržení přehrady poškozené ukrajinskou střelbou při dobývání Chersonu.

Žijeme v době jedné obrovské lži a hysterických politiků a političek, kteří neváhají vznášet ta nejtvrdší obvinění bez jakýchkoli důkazů, jen proto, aby si nahrabali politické bodíky u svých podobně fanatických příznivců, kteří by pravdu nepřiznali, ani kdyby je kopla mezi oči.

 

Je zcela zřejmé, že největšími dezinformátory na naší scéně jsou politici vládní pětikoalice. Neštítí se ani těch nejodpornějších lží a nejabsurdnějších obvinění.

 

Proto vám otevřeně vzkazuji - to vy jste vlastizrádci této země.

A já udělám vše pro to, abyste za tyto své činy proti naší zemi jednou nesli plnou odpovědnost.

Průměrný počet slepic: 4.8 (117 hlasů)

děkuji, že jste to vzala za mě, včera jsem je u Rajchla taky pročetla, všechny stojí za to.

(pro "berrnarda" jsou to okopírované bláboly, tak nechť si počte... :-))

 

Průměrný počet slepic: 4.5 (19 hlasů)

já konečně našla odkud to berete Vy. Začala jsem ho číst po letošní první demonstraci. Chápu, že jen kopíruji něčí myšlenky. Ale jednak se shodují s mými, ale jsou fundovaněji popsané. A podruhé - třeba sem nakoukne i někdo, kdo pana Rajchla nezná a komentář ho zaujme a nasměruje..

Závěrem - chtělo by to alespoň jednu pozitivní zprávu !!! A nemyslím teď žádné zachráněné koťátko..

Krásné odpoledne a prima víkend..

Průměrný počet slepic: 4.5 (12 hlasů)

Moje řeč :-). I kdyby to mělo přesvědčit jen pár váhajících..., lepší než sdílet něčí osobní soukromé zkazky, které jsou každému šumák. Je to hlavně pro lidi zvenčí, kterých (jak je vidět podle hlasů) je požehnaně. Zdravím!

 

Průměrný počet slepic: 4.9 (10 hlasů)

In reply to by včelka Mája

Trvalý odkaz

Maďarský ministr zahraničí důrazně odsoudil vměšování USA do záležitostí Maďarska👍🏻

 

https://www.youtube.com/…05Q

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Evropska-rise-musime-vypadnout-Nekde-se-zacit-musi-735929

Průměrný počet slepic: 4.2 (16 hlasů)

Evropská říše, musíme vypadnout. Někde se začít musí

10.05.2023 20:10 | Ze sítí

Ústavní právník Pavel Hasenkopf se na svém facebookovém profilu zaměřil mimo jiné na kritiku Evropské unie, která je podle něj základem marasmu. „Je to zcela od základu špatná cesta, která v principu nemůže přinést nic dobrého,“ sdělil mimo jiné. Dodal také, že odchod z EU je na delší lokte a není důvod nezačít s odcházením hned.

„Tak Rajchl se vyznal, že odmítá odchod z EU. Takže palec dolů, na tohle nepotřebuji opozici, na to mám Babiše a vládu. Evropská unie je základem marasmu, ve kterém jsme, je to zcela od základu špatná cesta, která v principu nemůže přinést nic dobrého. Evropský svaz je nereformovatelný, stejně jako byl nereformovatelný Sovětský svaz, a žádný novodobý Gorbačov EU nezachrání. EU je tak prohnilá, že stačí počkat, až se zhroutí vlastní vahou. Ale to neznamená, že jí máme pomáhat udržet se při životě a prodlužovat její agónii. Vztah k EU je základ, protože žijeme v zemi, kde zahraniční politika předurčuje vše ostatní,“ sdělil Hasenkopf.

„Ano, odchod z EU je na velmi dlouhé lokte. Právě proto není důvod nezačít s odcházením z EU hned a nestanovit si to jako střednědobý politický cíl,“ dodal.

„ad STŘEDNĚDOBÝ POLITICKÝ CÍL vystoupit z EU. To se dělá tak, že do politického programu se napíše: ‚Chceme opustit EU. Jednoznačně. Víme, že to nejde ze dne na den, ale budeme-li zvoleni, začneme postupně dělat vše, co náš odchod umožní, budeme vetovat vznik jakýchkoli nových předpisů EU a budeme iniciovat rušení těch stávajících včetně postupného rozpouštění aparátu EU.‘ V čem je problém?“ zeptal se Hasenkopf v dalším příspěvku.

„Když už jsem téma našeho vztahu k EU po čase znovu nakousl, tak ho postupně ‚properu‘. Subtéma první: Budoucnost EU,“ rozepsal se následně více Hasenkopf.

„Čím EU být nemůže? EU už nemůže být tím, čím byla původně – sdružením volného obchodu. Odbourávání obchodních překážek se dávno přetavilo v detailní regulaci obchodu, která reálně obchod nejen mezi státy, ale obchod obecně dusí mnohem víc než cla, jejichž odstranění bylo prvotním cílem. Proč se EU nemůže vrátit ke kořenům? Ze dvou důvodů: 1. Tyto kořeny byly od počátku zamýšleny jako provizorium, volný obchod byl od samého počátku chápán jen jako začátek, už v ESUO byl zabudován cíl vytvořit nějakou evropskou federaci, a vyrovnat se tak USA (Úplně jiná věc je, že se to dělalo po evropsku a ne po americku, a proto to nemůže nikdy fungovat, ale to už je jiný příběh.). 2. Návrat ke ‚kořenům‘ dnes nedovolí bruselská úřednická elita, novodobá úřednická šlechta, která reálně vládne. Jim stávající stav vyhovuje, jakýkoli návrat ke kořenům by znamenal decimaci této společenské vrstvy. Proto není možná žádná ‚přestavba‘: zevnitř impulz nepřijde a zvenčí (kam počítám i impulzy k reformě iniciované členskými státy) to nemá šanci na úspěch. Ostatně i sovětská přestavba, odkud jsem si ten pojem vypůjčil, neskončila resuscitací sovětské unie, ale jejím rozpadem (a Rusové za to dodnes Gorbačova nenávidí),“ zmínil Hasenkopf.

A zeptal se také na to, čím to být může. „Před EU jsou dvě možné budoucnosti: 1. EU může skončit. Státy ji mohou postupně opustit, státy mohou bojkotovat její činnost zevnitř (pasivní rezistence), státy mohou začít ignorovat její předpisy a rozhodnutí. Může koordinovaně odejít celá skupina států (např. státy Visegrádské skupiny). Ať už se to stane jakkoli, nakonec bude EU nefunkční, zbytečná, bez benefitů a celkem bude jedno, jestli se formálně rozpustí, nebo přestane existovat via facti. To je první možná budoucnost. 2. Druhou možnou budoucností je přerod EU v impérium. To nutně znamená zánik suverenity členských států, stanou se v lepším případě jednotkami federace. V horším zanikne jejich autonomie úplně a evropská říše z nich nadělá pouhé správní jednotky – pak postupně překreslí i jejich hranice, protože správcům nebude vyhovovat rozdílná velikost jednotlivých provincií – budou je chtít mít přibližně stejně velké a budou chtít, aby tvořily infrastrukturní celky. Neobejde se to v počátečních fázích bez spolupráce členských států. Evropská říše, má-li být říší, bude potřebovat vlastní policii, armádu, vlastní prokurátory a soudy, existující (v lepším případě) souběžně s armádami, policiemi, prokuraturami a soudy členských států (v horším případě členským státům nic z toho nezůstane a pojedou maximálně v režimu ‚přenesené působnosti‘),“ zmínil Hasenkopf.

„Aby EU toto získala, potřebuje v první fázi souhlas členských států. Protože některé státy se budou cukat, bude prvním krokem vůbec zrušení jednomyslnosti v EU tam, kde je ještě zachována,“ zakončil.

 

 

Průměrný počet slepic: 4.7 (22 hlasů)

Mám čisté svědomí, že jsem při referendu o vstupu do EU hlasovala proti. Tušila jsem, že to nemůže pro nás dopadnout dobře, intuice mívám správné. A nemýlila jsem se.

Průměrný počet slepic: 4.6 (15 hlasů)

In reply to by včelka Mája

Trvalý odkaz

Také jsem hlasovala proti.

Rozhodla jsem se tak proto, že když jsem viděla, jak se hádají naši politici, bylo mi jasné, že se nikdy nemohou na ničem kloudném dohodnout politici z půlky Evropy. A to jsem zdaleka netušila, jaký průšvih se z toho vyklube ..

Průměrný počet slepic: 4.4 (10 hlasů)

Nemohou spojovat nespojitelné, když každá země má jinou historii, jazyk a zkušenosti. Nejsme Amerika, kde vyhubili Indiány a začalo se od začátku. Tam se ty státy nelišily, byl to všude národnostní  "mišmaš", různá etnika, ale od začátku to tak bylo dané. Tady co zemička, to jiný jazyk, jiná kultura..., to se nemůže lidem jen tak sebrat. Ani si to nikdy nechtěli nechat sebrat, takže jak jinak to mohlo dopadnout než že jsou lidi nespokojení..., navíc tomu šéfují skutečný paka. Všechno na mě tehdy řvalo - nechci to!

 

Průměrný počet slepic: 4.9 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

Americká, kde je cílem evropu zničit vojensky a ekonomicky. Aby nebyla konkurencí USA a od USA nakupovala zbraně.

Druhý je britská, která počítá s likvidací slovanstva tak, aby se obrátili slované proti soě. To je jejich dlouhodobý cíl, který se jim možná podaří konečně dotáhnout do konce. Blbý je, že my jsme v průsečíku těchto dvou her (válek). Ale pořád máme značnou část populace, která tomu bude tleskat.

My nepatříme na Západ, my patříme Západu!!!

Průměrný počet slepic: 4.7 (44 hlasů)
Trvalý odkaz

Ano, souhlasím se vším co tady bylo dnes napsáno. Mozaika už obsahuje dost kamínku, aby se dal reálně odhadnout výsledný obraz. Teď se píšou dějiny. Musíme co nejdříve zaplnit Václavák, dokud to jde. S českými vlajkami nad hlavami a s transparenty MÍR. Vím, že nic nezměníme. Ale jako vzkaz do zahraničí, jako vzkaz našim budoucím. Aby byly fotky pro budoucí učebnice dějepisu. Aby byly důkazy, že s těmi šílenci ve vedení státu dost velká část společnosti nesouhlasila.

Průměrný počet slepic: 4.6 (31 hlas)

VIDEO: Sergej Šojgu osobně oznámil rozdrcení druhé vlny ukrajinské ofenzívy v záporožském směru a Ruská armáda uveřejnila záběry z likvidace kolony německých tanků Leopard! Ukrajinci ihned po zatopení frontové linie začali stahovat vojska z Chersonu a přesunují je do záporožského směru na záchranu kolabující ukrajinské ofenzívy! A pozor, bývalý šéf NATO prozradil, že některé země aliance mohou už brzy poslat na Ukrajinu svá vojska na bilaterální bázi, přesně podle předpovědi Aeronetu!
 

Ukrajinci vyhodili do povětří Kachovskou přehradu, aby si uvolnili vojáky a mohli je přesunout na záporožský směr. A video zachytilo zničení Leopardů

Ukrajinci mají teď jistotu, že Rusové se nepokusí o ofenzívu v chersonském směru, protože všechno je to tam zaplavené po protržení Kachovské přehrady. A je už prakticky jisté a potvrzené, že se jednalo o práci a sabotáž ukrajinské armády poté, co se už minulý týden v neděli po spuštění ofenzívy AFU ukázalo, že ukrajinská armáda nemá dostatek mužů a techniky na prolomení opevněných ruských pozic v záporožském směru.

Proto bylo v Kyjevě rozhodnuto zničit Kachovskou přehradu a zaplavit tak chersonskou část fronty. A přesně k tomu došlo.

Ukrajincům teče do bot, a to jak obrazně, tak doslova! Jednak si protrhli přehradu a teče jim do jejich měst na pravém břehu Dněpru, zatopený už je i Nikolajev a místní Ukrajinci klejou a nadávají na Zelenského jako špačci… Situace je kritická už nejen pro ukrajinskou armádu, ale hlavně pro režim v Kyjevě...

Podle Rasmussena dojde s velkou pravděpodobnosti k tomu, že vznikne “koalice ochotných” ve smyslu vybraných a Ukrajině extrémně nakloněných zemí NATO, které společně vyšlou na Ukrajinu svá vojska, tedy na garantování ukrajinské bezpečnosti namísto kolektivní garance NATO jako celku. A je to venku!…

Otázkou teď je, jestli tam půjde jen pár tisíc profesionálních vojáků AČR, aby tam sehráli roli živých štítů před ruskými raketami za tučný žold vyplácený jako již tradičně v amerických dolarech, anebo se to celé “posere” a “dojebe” takovým způsobem, že dojde na Řehkova slova, tzn. dojde na té Ukrajině ke střetu vojsk zemí NATO s Ruskou armádou. A potom bude ČR od první minuty, jak to řekl náčelník AČR, aktivním účastníkem tohoto konfliktu na plné pecky, od první minuty.

A to znamená mobilizaci, rekvírování majetku, válečný stav, výluky pojišťoven na škody způsobené ve válečném stavu, a už to pojede přesně podle děsivé a prakticky 100 let staré vize a projekce Marie Orsič. Máme červen 2023 a už to máme oficiálně od bývalého šéfa NATO a současného poradce Zelenského. Když Ukrajina nebude v NATO, dohodne si koalici ochotných zemí NATO, které pošlou na Ukrajinu vojáky pro zajištění bezpečnostních garancí země namísto NATO jak celku. Tak daleko jsme došli na pokraj III. sv. války.

Šéfredaktor AE News

 

https://aeronet.news/…rd/

Průměrný počet slepic: 4.4 (13 hlasů)

Už to zkoušeli. Že prý když jsme vlastenci, ať to jdeme dokázat na UA frontu, kde se podle fialového hnusu bojuje za Čechy (a Moravany a Slezany..). Následně jim bylo vysvětleno, že vlastenci opravdu bojovat nepůjdou a tyhle názory utichly.

Myslím si, že když ani to, co se teď aktuálně děje kolem nás nedokázalo té spoustě lidí otevřít oči a melou si pořád ta svá moudra od fialů a z ČT, že prostě budou muset začít umírat naši lidé pro cizí zájmy. To už jim snad oči otevře. Jistojistě až se nevrátí jejich dítě nebo muž.

Jo - a jsem pacifista. Je to moje náboženství a nic mne nepřesvědčí o opaku. Tedy pokud ještě máme platnou Listinu.

Průměrný počet slepic: 4.5 (10 hlasů)

To jsem tedy ještě neslyšela, že... " Že prý když jsme vlastenci, ať to jdeme dokázat na UA frontu, kde se podle fialového hnusu bojuje za Čechy.."

- Kdo mohl vymyslet přímo "hlavou", takový blábol... :-), to zavání libtardí logikou :-)..., neměli by tam jít oni, když stojí u Muzea a mávají tam ukr.vlajkou? Není to jejich fialová válka? My přece ve válce od začátku být nechceme..., nás by přece za to rád podřezával psychouš Novotný. 

Průměrný počet slepic: 4.9 (11 hlasů)

No jistě, že ano.

Pod nějakým článkem na Idnes. Tehdá se řešilo, jak Slováci chodili ohlašovat někam na úřady, že odmítají být odvedeni. A naši pc bojovníci je houfně odsuzovali, že odmítají pomoc. A jeden z názorů, který tam také podporovali byl, aby šli bojovat vlastenci. Vlastně ne - flastenci. Tehdá se to objevovalo na více místech, jak si ten nápad předávali..

 

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)

 Ono by to bylo docela logické abychom šli bojovat na Ukrajinskou frontu. Pokud tím mysleli že bychom měli bojovat na straně Ruska, tak to má i svoji logiku, jenže mne by tam v mých74 letech a chodícího o francouzské holi asi nevzali ale přesto o tom budu uvažovat.

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)

" chodícího o francouzské holi", takže máte jednu, tudíž druhou roku volnou, dle mého jste stále bojeschopný. Se nepodceňujte.

Průměrný počet slepic: 3.3 (3 hlasů)

Ukecal jste mne. Jdu vyhrabat učebnici ruštiny.

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)

Já zase učebnici američtiny a třeba se jednou na bitevním poli setkáme. Ale nebuďte na mě pak příliš krutý.

Průměrný počet slepic: 1.2 (5 hlasů)

In reply to by berrnard

Trvalý odkaz

Já budu hodný na všechny zajatce, tedy i na Vás.

Průměrný počet slepic: 4.4 (5 hlasů)

Komentáře totálně vypatlaných dementů, novodobých fašounů. Na úrovni zlodějky rohlíků Němcové.

Průměrný počet slepic: 4.3 (13 hlasů)

Někdo v těch komentářích podotkl, že: "KARMA".

Já souhlasím - každý se ze svých činů budeme zodpovídat. A rozhřešení bude opravdu spravedlivé.

Pak se ti, co druhým přejí to nejhorší a radují se podobným způsobem, jak je v článku uvedeno budou ptát, proč na ně dopadla ta spravedlnost, když oni nikdy nic nikomu neudělali..

Průměrný počet slepic: 4.9 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

Já sice s vámi fest nesouhlasím ohledně toho, kdo může za tu válku, ale souhlasím v tom, že dnešní vláda je uplně na fiču a naše společnost se řítí do katastrofy.

Dnes jsme káceli v jednom lesoparku, přijel revírník a povídá, že trh s dřevem se hroutí. Pochopitelně nemyslel palivové, to je v těch objemech, co děláme, marginální objem. Říkal, že pily už omezují výkup kulatiny, což znamená, že nemají odbyt. Když se pokácí strom, je u oddenku vyhnilý, tak se vyzdraví, pak se fikne nějaká kulatina a na špičce, kde je to užší a sukaté, tak se to posílá od nás většinou do papírny ve Štětí. Posílali jsme jim tam hafo kamionů denně, ale ti prý též omezili výkupy. Prodávám, jak jsem dnes nakoupil, ale jestli je to pravda, není to dobrá zpráva pro naší ekonomiku.

Průměrný počet slepic: 4.3 (7 hlasů)